Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Οκτωβρίου 2012

"Μαύρο χρήμα" που όπως όλα δείχνουν προερχόταν από εμπόριο ναρκωτικών

"Μαύρο χρήμα": "Δεμένες" καταθέσεις για τους "3" αλλάζουν το σκηνικό...
01-10-2012 18:03:32


Στην Εισαγγελία Αθηνών βρίσκονται αυτή την στιγμή και καταθέτουν ο επιχειρηματίαςΓιώργος Ζωγραφάκης και έπεται ο Ιωσήφ Λιβανός ενώ φαίνεται ότι ο κουμπάρος του Ε.Μεϊμαράκη, έχει διαφύγει στο εξωτερικό!  Στοιχεία που εμπλέκουν στην υπόθεση ξεπλύματος "μαύρου χρήματος" τον κουμπάρο του δεύτερου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και τους Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Βουλγαράκη, καθώς και τους εφοπλιστές Νικόλαο Τσάκο και Βίκτωρα Ρέστη.

Τα στοιχεία και δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες χρεωνόντουσαν τα ακίνητα της υπόθεσης Γιάννη Καρούζου, παρέδωσε στις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου ο Γ. Ζωγραφάκης.

Ο αριθμός των υπεράκτιων εταιρειών που χρησιμοποιήθηκαν στις αγοραπωλησίες, είναι μεγάλος με αποτέλεσμα να παρατηρείται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ακίνητα που αγοράζονταν «κλείνονταν» σε υψηλότερες τιμές εκείνων που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες για ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές, δικαστικές και ΣΔΟΕ, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα για να ανοίξουν τους λογαριασμούς όλων των εταιρειών ή/και να αναζητήσουν του δικαιούχους τους.

Ο Γιάννης Καρούζος, αντίθετα δεν εμφανίστηκε, καθώς μετά τη διαπίστωση ότι εκκρεμεί εις βάρος του και καταδική οκτώ χρόνων, υπόθεση για την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

Αύριο Τρίτη, στις 13.00 το μεσημέρι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, ο οποίος προϊσταται των ερευνών τόσο της υπόθεσης Καρούζου, όσο και του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των 36 πολιτικών, που συγκροτούν την περίφημη λίστα, έχει καλέσει τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο για να συντονίσουν από κοινού τις έρευνες για την ανίχνευση της δαιδαλώδους διαδρομής του μαύρου χρήματος. Σε σημερινή δήλωσή του ο Ιωσήφ Λιβανός εμφανίζεται πολύ σταθερός και σίγουρος σε αυτά που λέει και σημειώνει οτι τις όσα είπε ο Γ.Καρούζος επιβεβαιώνονται και από τον ίδιο και «Ως εκ τούτου» υπογραμμίζει, «είχα κάθε υποχρέωση και καθήκον, βάσει του νόμου, να τα γνωστοποιήσω στις Αρχές, όπως επίσης και τα γεγονότα, τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή μου, εφόσον αφορούσαν σοβαρά αδικήματα κατά του Ελληνικού Δημοσίου».
«Τα ονόματα αυτά μάλιστα» προσθέτει, «μου δήλωσε (σ.σ. ο Γιάννης Καρούζος) παρουσία μάρτυρα, ο οποίος σήμερα είναι κάτοχος των μετοχών του Ομίλου».

Στη δήλωσή του, ο κ. Λιβανός επισημαίνει ότι δεν φοβάται και ότι ζει και θα ζει μέχρι την τελική δικαίωση, «πρώτα για τους Έλληνες συμπολίτες μου και τέλος για εμένα και την οικογένειά μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο άνθρωπος-«κλειδί» στην υπόθεση είναι ο είναι σαφές ότι είναι ο κουμπάρος του Ε.Μαϊμαράκη Ιωάννης Καρούζος, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions, αλλά από το 2010 άρχισαν τα προβλήματα ρευστότητας - κατ'άλλους εικονικά για να δικαιολογηθεί η πτώχευση ακι να ολοκληρωθεί το ξέπλυμα, το οποίο όπως όλα δείχνουν προερχόταν από εμπόριο ναρκωτικών. 

«Είχαν και οι δύο στο DNA τους το γονίδιο του απατεώνα» υποστηρίζει ο πρώην συνέταιρός τους κ. Ζωγραφάκης.

Ο κ. Καρούζος όμως φαίνεται ότι είχε φροντίσει να διασυνδεθεί με πολιτικούς και δικαστές, έτσι ώστε να αποκτήσει μια ισχυρή ομπρέλα προστασίας. Τα δίδυμα παιδιά του βάφτισαν πριν από μερικά χρόνια στην Ελούντα ο κ. Μεϊμαράκης και ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γ. Γεράκης. Ακολούθησε μια δεξίωση που χάλασε κόσμο, αλλά και μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις που έμοιαζαν να νομοθετήθηκαν για την περίπτωση Καρούζου, ώστε να πτωχεύσει η εταιρεία του και να καλυφθεί η τεράστια φοροδιαφυγή που έκανε, χωρίς να του δεσμευθεί η περιουσία. 

Οι Ζωγραφάκης και Λιβανός έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα ότι ο Καρούζος τούς εκμυστηρεύθηκε πως επί χρόνια ξέπλενε χρήματα μέσω αγοραπωλησιών για τους Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη, αλλά και των εφοπλιστών! Τώρα από που προερχόταν αυτό το ποσό των 10,5 δισ. ευρώ ένας Θεός ξέρει, αλλά όπως έχει σημειώσει στο defencenet.gr στέλεχος της ΕΛΑΣ "τόσα λεφτά μόνο από εμπόριο ναρκωτικών βγαίνουν". 

Ο πρώην συνέταιρός του κ. Ζωγραφάκης ισχυρίζεται ότι η πτώχευση των εταιρειών του ζεύγους Καρούζου ήταν προσχεδιασμένη από το 2007, «με μοναδικό σκοπό να εξαφανιστούν τα ίχνη για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί μέσω του ομίλου και έτσι οι κύριοι αυτοί να χαρούν τα κλοπιμαία και να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ανενόχλητοι (και ατιμώρητοι) από τον οποιονδήποτε».

Οπως επίσης υποστηρίζει, «ο πραγματικός σκοπός του ομίλου ήταν να κλέβει το Δημόσιο και, το κυριότερο, να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών. Τα χρήματα που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες τα έφερναν στον όμιλο, τα παρέδιδαν στους δύο τότε νόμιμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι ανελάμβαναν πρώτα το "ξέπλυμα" και στη συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα. Για τις υπηρεσίες αυτές παρακρατούσαν ποσοστό επί των κεφαλαίων που "τακτοποιούσαν"».

Μάλιστα, απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται πλέον και στα χέρια των δικαστικών αρχών, αποκαλύπτει το χρονικό της μεγάλης υπόθεσης και έχει οδηγήσει σε επιβολή προστίμων σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Εχει γίνει μάλιστα διακανονισμός και ήδη έχουν αρχίσει να πληρώνονται.

Οπως προκύπτει από τον φάκελο του ΣΔΟΕ, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος έχει υπογράψει ενώπιον συμβολαιογράφου πράξη-κατάθεση με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιωσήφ Λιβανός λέει την αλήθεια! Ότι δηλαδή ξέπλενε χρήμα και για λογαριασμό του προέδρου της Βουλής και των δύο πρώην υπουργών! 

    26.4.2010. Ο επιχειρηματίας Λιβανός καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εναντίον του επιχειρηματία Καρούζου, της συζύγου του και παντός άλλου υπευθύνου.

    28.11.2010. Η εισαγγελέας Παπανδρέου διαβιβάζει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (ΣΔΟΕ) τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Λιβανού και διατάσσει προκαταρκτική εξέταση.

    30.5.2011. Ο Λιβανός πηγαίνει εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και καταθέτει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά. Αναφέρεται και στους τρεις πρώην υπουργούς.

    26.6.2011. Η εισαγγελέας Παπανδρέου διαβιβάζει στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ τη συμπληρωματική αναφορά για να συσχετιστεί με την προηγούμενη μηνυτήρια.

    25.7.2011. Ο Γ. Ζωγραφάκης διαβιβάζει ενημερωτική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον οικονομικό εισαγγελέα για την υπόθεση.

    9.9.2011. Ο οικονομικός εισαγγελέας διαβιβάζει την επιστολή Ζωγραφάκη στην Περιφερειακή Διεύθυνση με παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλει ο Ζωγραφάκης.

    19.3.2012. Ο Ζωγραφάκης δίνει κατάθεση στο ΣΔΟΕ (Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής).

    26.3.2012. Ο Λιβανός δίνει κατάθεση στο ΣΔΟΕ.

    30.3.2012. Το ΣΔΟΕ ενημερώνει την κυρία Παπανδρέου για τις καταθέσεις που έχει λάβει και ζητεί οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες.

    10.9.2012. Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ (Διώτης και Φάκος) ενημερώνουν προφορικά την εισαγγελέα Παπανδρέου για τους τρεις και ρωτάνε για περαιτέρω ενέργειες. Η απάντηση είναι ότι με αυτούς ασχολείται η Εισαγγελία.

    Ο επιχειρηματίας Καρούζος ενώπιον συμβολαιογράφου υπέγραψε πράξη-κατάθεση με την οποία δέχεται ότι όσα ισχυρίζεται ο Λιβανός είναι αλήθεια.

 Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου διαβιβάζονται τρεις εκθέσεις του ΣΔΟΕ με τις οποίες επιδικάζεται πρόστιμο για φοροδιαφυγή 31.441.000 ευρώ. Σίγουρα οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες και υπάρχουν αυτά που δεν αμφισβητούνται και αυτά που αμφισβητούνται: Σίγουρα έχει γίνει κολοσσιαίας έκτασης φοροδιαφυγή, αλλά το πλέον κολοσσιαίο είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Από πού προήλθε τόσο χρήμα; Όχι από μίζες των "τριών", είναι αδύνατον.

Η άποψη ότι προέρχεαι από εμπόριο ναρκωτικών είναι η πιο σοβαρή. Μπορεί να εμπλέκονται και οι τρεις πολιτικοί; Δεν αποκλείεται. 
Ίσως για τέτοια υπόθεση είναι ακόμα ενωρίς, αλλά ο Ι.Λιβανός φαίνεται πολύ σίγουρος σε αυτά που λέει... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου