Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Οκτωβρίου 2012

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή στο 14%

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

1. ΠΡΩΤΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΙΣ! ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ! ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΗ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!

ΚΑΘΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, Η ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΛΕΓΕΙ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ!

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΝΟΜΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ!!!
--------------------------------
2.   ««Η δεύτερη ισχυρή πολιτική τάση είναι η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Η ενίσχυση είναι συνεχής μετά τις εκλογές και γίνεται σε βάρος του κατεξοχήν αστικού κόμματος, της ΝΔ. Η πιθανότητα να διεμβολίσει τον παραδοσιακό πολιτικό πυρήνα της ΝΔ αρχίζει να γίνεται ορατή.»» 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ "παραδοσιακού πολιτικού πυρήνα της ΝΔ" --και γνωρίζομε πολλά-- κατά 80% υποστηρίζουν πλέον ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ!
ΟΠΟΤΕ:
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ???
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΝΑΙ! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΥΡΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕ) ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
=================================
VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή
Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και τεράστια ενίσχυση της Χρυσής Αυγής δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα "Η Ελλάδα Σήμερα". Συγκεκριμένα, στην εικόνα της εκλογικής επιρροής των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5%, η ΝΔ 27%, η Χρυσή Αυγή 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, το ΚΚΕ 6,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1% και ο ΛΑΟΣ 0,5%.
Όσον αφορά στα maxima και minima όρια εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 28,7% και 32,3%, η ΝΔ μεταξύ 25,3% και 28,7%, η Χρυσή Αυγή μεταξύ 12,6% και 15,4%, οι ΑνΕλ μεταξύ 6% και 8%, το ΚΚΕ μεταξύ 5,5% και 7,5%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 4,6% και 6,4% και η ΔΗΜΑΡ ομοίως μεταξύ 4,6% και 6,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης, με 25,6%, ενώ όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ο Φώτης Κουβέλης (33%) και ο Αλέξης Τσίπρας (33%) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (27%).

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ VPRC:

Ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στην έρευνα της VPRC που παρουσιάζεται σήμερα είναι μάλλον ορατές δια γυμνού οφθαλμού: 
  •   Το εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα που υποβόσκει στη χώρα. Σχεδόν τα δύο τρίτα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται κοντά σε κατάσταση φτώχειας. Η ανεργία καταγράφεται σε ποσοστό ρεκόρ του 26%. Η οικονομική κατάσταση του 80% των νοικοκυριών έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο. Η απόρριψη των νέων μέτρων που θα προταθούν προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες φτάνει ένα ανάλογο ποσοστό. 
  •  Η πολιτική συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας επιστρέφει στην προ έτους εικόνα, με το μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος να δείχνει τάσεις απομάκρυνσης από την πολιτική διαδικασία. 
  •  Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη τάση που δείχνουν αυτήν τη στιγμή οι πολιτικές διεργασίες. Η συνεχής πτωτική τάση του κόμματος αυτού, αλλά και η χαμηλή πλέον αποδοχή του αρχηγού του, προδιαθέτουν για ένα πολύ δύσκολο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή έρευνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων με ποσοστό που φτάνει το 5.5%. 
  •  Η δεύτερη ισχυρή πολιτική τάση είναι η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Η ενίσχυση είναι συνεχής μετά τις εκλογές και γίνεται σε βάρος του κατεξοχήν αστικού κόμματος, της ΝΔ. Η πιθανότητα να διεμβολίσει τον παραδοσιακό πολιτικό πυρήνα της ΝΔ αρχίζει να γίνεται ορατή. 
  •  Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των πολιτικών προτιμήσεων αυτήν τη στιγμή με ποσοστό λίγο πάνω από το 30%. Η ενίσχυσή του όμως δεν γίνεται με υψηλούς ρυθμούς. 
  •  Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου (ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) διατηρούν σχεδόν τις εκλογικές τους δυνάμεις. Αντίθετα, φαίνεται ότι μονιμοποιείται η εκλογική «εξαφάνιση» των Οικολόγων – Πράσινων, του ΛΑΟΣ και της Δημιουργίας Ξανά. 
  •   Είναι σχεδόν βέβαιον ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί διακρίνονται ακόμα από πολύ μεγάλη ρευστότητα και τίποτα δεν μπορεί ως τάση να αποκλειστεί τους επόμενους μήνες. Με την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται ότι βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο. Κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το μέλλον του οποίου έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολο.
=======================================















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου