Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΓΧΥΣΙ!

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΓΧΥΣΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΝ ΑΤΥΧΗΜΑ!
---------------------------------

Νέα ευρήματα στη δημοσκόπηση - βαρόμετρο της Public Issue, για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. Καταγράφεται αυξημένη αισιοδοξία, έστω και σε μικρό βαθμό, με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο αλλά τους πολίτες να μην τον εμπιστεύονται!


Πολλά και σημαντικά, ακόμα και αντιφατικά, ως είθισται στις δημοσκοπήσεις, είναι τα ευρήματα του τελευταίου βαρόμετρου της Public Issue.
Το 19% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν πως η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή, έναντι του 75% που κρίνει ότι είναι λάθος.
Όμως, τον περασμένο Ιούνιο, σε αντίστοιχο βαρόμετρο, τα ποσοστά ήταν 5% και 88%, επομένως υπάρχει μία αύξηση όσων πιστεύουν πως η χώρα κινείται σωστά της τάξης του 14%.
Επίσης αυξημένο είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι έγινε πιο ισχυρή η διεθνής ισχύς της χώρας. Αυτό πιστεύει το 14% έναντι του 9% το Σεπτέμβριο, ενώ μικρή πτώση κατέγραψε το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί ότι η θέση της χώρας μας έγινε πιο αδύνατη, από 60% το Σεπτέμβριο στο 59% το Δεκέμβριο.
Αυτό που δείχνει ολοένα και πιο απίθανο είναι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Από το 46% πήγε στο 56%. Το ποσοστό αυτό πριν τις εκλογές ήταν 37%.
Αρκετά μειωμένο στο 30% από 38% είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ στις εκλογές το θεωρούσαν πιθανό ένας στους δύο ερωτηθέντες.
Παρόλα αυτά, το 41% κρίνει ότι οι αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου ήταν αρνητικές για την Ελλάδα.
Οριακά μειωμένο στο 69% από 70% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσεται κατά του μνημονίου, ενώ ελαφρώς αυξημένο στο 22% από 20% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσονται υπέρ του μνημονίου.
Ακόμα οριακά μειωμένο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που έχουν θετική γνώμη για την ΕΕ, στο 46% από 47%, με το αντίστοιχο ποσοστό πριν τις εκλογές να ήταν στο 61%.
Παράσταση νίκης και πρόθεση ψήφου
Αυξημένο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με 60%, κατά μία μονάδα από τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξημένο κατά 19 από τον Σεπτέμβριο (41%). Δεύτερη η ΝΔ με 25%, αντί 26% τον προηγούμενο μήνα, αλλά μειωμένο κατά 18 μονάδες από το Σεπτέμβριο (43%).
Στην πρόθεση ψήφου (με αποχή ή Λευκά στο 19,5%) πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, δεύτερη η ΝΔ με 26%, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 10,5%, τέταρτοι οι ΑΝΕΛ με 9%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 8%, έκτη η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και έβδομο το ΚΚΕ με 5,5%.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (65%) θεωρεί ότι δεν χρειάζονται βουλευτικές εκλογές, αντίθετα με το 31% που θεωρεί ότι χρειάζεται. Τον περασμένο Μάιο τα ποσοστά ήταν αντιστρόφως ανάλογα με το 54% να θεωρούσε ότι χρειάζονται και το 44% ότι δεν χρειάζονται.
Εντούτοις, το 62% θεωρεί ότι τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αν και ένα μήνα πριν το ποσοστό αυτό ήταν 76%.
Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με 49%, ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά όλων των αρχηγών σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Νοεμβρίου.
Δεύτερος δημοφιλέστερος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 44% (+2) και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς με 40% (+2) και Πάνος Καμμένος επίσης με 40% (+3). Στη συνέχεια ακολουθεί η Αλέκα Παπαρήγα με 26% (+3), ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% +4 (τη μεγαλύτερη μεταβολή) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 17% (+2).
Ο κ. Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, αλλά η δημοτικότητά του πριν από τις εκλογές ήταν στο 66%, ενώ πεσμένη είναι η δημοτικότητα του κ. Βενιζέλου, η οποία πριν από τις εκλογές ήταν στο 32%.
Σχεδόν στα ίδια  η δημοτικότητα του κ. Σαμαρά.
Ως προς το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, αυτός είναι πάλι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με αυξημένο κατά τρεις μονάδες, στο 35%, σε σχέση με τον Νοέμβριο το ποσοστό όσων θεωρούν ως καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Αντίθετα, μειωμένο κατά μία μονάδα, στο 23% είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί καλύτερη μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, για το 37%, η καλύτερη κυβέρνηση είναι καμία από τις δύο.
Επίσης, αυξημένα είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που δηλώνουν ικανοποίηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πιο συγκεκριμένα το 21% (18% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 17% (16% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Εξαιρετικό στοιχείο πως και τα ποσοστά δημοτικότητας όλων των πολιτικών κομμάτων είναι αυξημένα. Πρώτη έρχεται η ΔΗΜΑΡ, με 45% (+4) και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 43% (+ 8), ο ΣΥΡΙΖΑ 41% (+ 2), η ΝΔ 35% (+ 4), το ΚΚΕ 27% (+7), το ΠΑΣΟΚ 21% (+8) και Χρυσή Αυγή με 19% (+3).
Όμως, ακόμα ένα αντιφατικό μήνυμα, το 56% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, έναντι του 26% που θεωρεί ότι πηγαίνει στη σωστή.
Όπως και να χει, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 31% και ακολουθούν ο κανένας με 25%, οι ΑΝΕΛ με 16%, το ΚΚΕ με 13% και η ΧΑ με 11%.
------------------------------------------------------
Πολιτικό Βαρόμετρο 115, Δεκέμβριος 2012


























-----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου