Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

4 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!


ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΡΚΟΥΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΙ ΤΗΣ ΛΙΡΕΤΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΗ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΠΟ ΤΟ '45 ΕΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ !!! ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ (ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ??? ΜΑ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, Ο ΑΪΝΖΕΧΑΟΥΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ!!!- ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ" !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ?? -ΛΕΓΩ- ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ?? -ΜΑ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !!! -ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ?? -ΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ !!!! -- ΣΤΟ "ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ", ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΧΘΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΗΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ NEWSPEAK ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ, ΤΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ "ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ" !)ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΘΝΗ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΠΟ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ ΕΚ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΔΑΣ ΠΟΡΝΑΣ, ΕΩΣ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Μπαρμπαριά) ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!! Ο ΛΑΟΣ, ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΡΙΠΕΣ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ"), ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΠΑΤΣΙΦΙΣΤΗΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ-ΔΑΡΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΥΠΟ ΤΑ ΣΚΕΛΗ, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝΟ (ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΗΡΩΪΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ !!!!), ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ, ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ??? ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !!!)! ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ !! ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΣΗ Η ΙΤΑΛΙΑ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΑΣ !!!
-----------------
Δύσκολο προμηνύεται το 2012

Με λουκέτο κινδυνεύουν 150.000 εμπορικές επιχειρήσεις στην Ιταλία λόγω κρίσης


Ρώμη, Ιταλία
Ως και 150.000 εμπορικές επιχειρήσεις μπορεί να κλείσουν μέσα στο 2012, σύμφωνα με υπολογισμούς της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio την οποία επικαλείται σε άρθρο του το ιταλικό περιοδικό L' Espresso.

Το περιοδικό προσθέτει πως αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εμπόρων που αναγκάζονται να κατεβάσουν οριστικά τα ρολά των καταστημάτων τους και προσπαθούν να κρατήσουν μέρος του εμπορεύματος μόνο για πωλήσεις πόρτα-πόρτα.


Στελέχη της Confcommercio που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, όταν ένας ιδιοκτήτης ιταλικής εμπορικής επιχείρησης χρεοκοπεί έχει τρεις επιλογές: να προσπαθήσει να προσληφθεί ως υπάλληλος σε κάποιο κατάστημα, ή, πολύ συχνότερα, να γίνει πλανόδιος πωλητής ή να διαθέσει τα αγαθά του απευθείας στα σπίτια των πελατών.


Όπως υπογραμμίζει, όμως, ο Μάσιμο Τζανόν, στέλεχος της εμπορικής αυτής ένωσης «για τον έμπορο που κηρύττει πτώχευση δεν υπάρχει κανένα είδος κοινωνικής στήριξης, καμία βοήθεια».


Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το ένα τρίτο των εμπόρων που αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματά τους, δεν καταφέρνουν να φτιάξουν ένα καινούριο επαγγελματικό μέλλον, διότι η ίδια η προσπάθεια να κρατήσουν ανοικτό το μαγαζί τους αποτελούσε και την τελευταία ελπίδα, μετά από σειρά άλλων επαγγελματικών απογοητεύσεων.


Σύμφωνα με την έρευνα του L' Espresso, μία από τις στρατηγικές που υιοθετούν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων για να καταφέρουν να επιζήσουν, είναι εκείνη των μεγάλων διαρκών εκπτώσεων: ανοίγουν μικρά outlet με συνεχείς εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 70%. Το ποσοστό κέρδους είναι σαφώς περιορισμένο, αλλά, με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται μια σταθερή προσέλευση αγοραστικού κοινού.


Όσο για τις δραστηριότητες σε εμπορικά κέντρα, πού μέχρι πρόσφατα έμοιαζαν ικανοποιητική εναλλακτική λύση, οι προοπτικές δεν είναι, πλέον, τόσο ενθαρρυντικές: το ενοίκιο του καταστήματος μπορεί να φτάσει και τα 8.000 ευρώ το μήνα και το συνεχές ωράριο απαιτεί την πρόσληψη νέου προσωπικού.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------

ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ "ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ" ΠΤΑΙΟΥΝ ΤΑ "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" !!!

 Μετωπική σύγκρουση Γ.Παπανδρέου-Σ.Ψυχάρη

Μετωπική σύγκρουση Γ.Παπανδρέου του προέδρου του ΔΟΛ Σ.Ψυχάρη είχαμε πριν λίγο, όταν υπήρξε αναφορά του ονόματος του Σ.Ψυχάρη από τον Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, στο πλαίσιο της επίθεσής του σε ορισμένα μίντια για "πελατειακές σχέσεις".
Ιδού το τι ακριβώς έγραψε πριν λίγο το vima.gr για το θέμα:
"Eπίθεση στα μίντια, στα συμφέροντα και στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι ευθύνονται για την εσωτερική κρίση της χώρας. «Δεν είμασταν όσο έπρεπε αποφασιστικοί απέναντι σε ένα σύστημα πελατειακό, αντιπαραγωγικό, κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται για την εθνική κρίση».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Π. Μπεγλίτης, έκανε συγκεκριμένες τις αναφορές του. «Έπρεπε να ονομαστικοποιήσουμε τα συμφέροντα», είπε και κατονόμασε τον εκδότη του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη, ο οποίος όπως σημείωσε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του πρωθυπουργού, ο οποίος του απάντησε ότι αν πληροί τους όρους και τις προυποθέσεις να δώσει το δάνειο χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Αλλά επειδή δεν τους πληρούσε δεν έλαβε το δάνειο των 10 εκ. ευρώ.

Μετά από αυτό, μετέφερε ο κ. Μπεγλίτης ότι ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, άρχισε ευθεία και ανοιχτή σύγκρουση και ευθεία υπονόμευση όταν η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών και η κυβέρνηση προσπαθούσαν για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, η οποία αν πετύχαινε θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία".

Κατόπιν, αναφέρθηκε στη δικαστική εξουσία και στη διερεύνηση από αυτή των κατηγοριών που διατυπώθηκαν για παιχνίδια του αδελφού του με τα CDS. «Η δικαιοσύνη έπρεπε να αποφασίσει αμέσως και μην καθυστερεί καθιστώντας όμηρο και υπόλογο τον πρωθυπουργό», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!
»"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 --------------------

ΣΤΟ ΙΝ.GR EΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙ
Στον απόηχο των δηλώσεων

Ο Γ.Παπανδρέου, ο ΔΟΛ και η αλήθεια


Αθήνα
Άτοπες και ανακριβείς είναι οι δηλώσεις του κ. Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη υπονόμευσε τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank, καθώς η συγχώνευση είχε αποτύχει προτού ο ΔΟΛ απευθυνθεί στην Εθνική Τράπεζα για τη χορήγηση δανείου.
Η επίσημη πρόταση από την Εθνική Τράπεζα προς την Alpha Bank πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank αρχικά αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας και στη συνέχεια οριστικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του ΔΟΛ είχαν ταχθεί τότε υπέρ της συγχώνευσης, προτάσσοντας τις ευεργετικές συνέπειες που θα είχε, τόσο για τις ίδιες τις τράπεζες όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.


Η αποδοχή ή όχι της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας από την Alpha Bank ήταν θέμα καθαρά ιδιωτικό, το οποίο αφορούσε μόνο τη διοίκηση των δύο τραπεζών.


Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Ψυχάρης σε δήλωση του ανέφερε:


«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης  τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι  δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.


»Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις  στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων  που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.


»Είναι αυτονόητο  ότι  μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.


»Ο υπο αποχώρηση  πρόεδρος  του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει  υπο ποιες συνθήκες  συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο»!
Newsroom ΔΟΛ
--------------

Συγκλονιστικό σκάνδαλο: Πούλησαν ΚΑΙ τα 4 Airbus μόνο 31 εκατ. ευρώ!

Συγκλονιστικό σκάνδαλο: Πούλησαν ΚΑΙ τα 4 Airbus μόνο 31 εκατ. ευρώ!

03-01-2012

Προ ενός συγκλονιστικού σκανδάλου που δίνει διαστάσεις άγριας λεηλασίας στην περιουσία της Ελλάδας, βρίσκεται πλέον η χώρα στην υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300, μια υπόθεση που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr, καθώς σήμερα ομολογείται από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ότι η τιμή πώλησης των αεροσκαφών δεν ήταν 40,4 εκατ. δολάρια (31 εκατ. ευρώ) το ένα (όπως γράψαμε χθες) αλλά 40,4 εκατ. δολάρια ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!

Αναζητώντας το κόστος πώλησης των αεροσκαφών το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί παρά την πώληση των αεροσκαφών προπαραμονή των Χριστουγέννων (έχει την σημασία του αυτό...) σε αμερικανικό οικονομικό δελτίο βρήκαμε ότι πουλήθηκαν αντί 40,4 εκατ. δολαρίων και θεωρήσαμε ότι αυτό αφορούσε την τιμή ανα μονάδα.

Αφού το κόστος αυτή την στιγμή των μεταχειρισμένων αεροσκαφών του τύπου κυμαίνεται μεταξύ 27 και 60 εκατ. ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Με το κάθε νέο αεροσκάφος να κοστίζει 164 εκατ. ευρώ!

Γράφαμε χθες:

"Η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, χάθηκε πριν μερικές ημέρες όταν «αντί πινακίου φακής» ( οι πληροφορίες του defencenet.gr  αναφέρουν 31 εκατ. ευρώ ή 40,4 εκατ. δολάρια το ένα) πουλήθηκαν τα τέσσερα Airbus Α340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, τα οποία η Π.Α. προ διετίας σκόπευε να τα μετατρέψει σε αεροσκάφη-τάνκερ, σε μια μυστηριώδη αμερικανική εταιρεία με την επωνυμία Apollo Aviation Group".

Κάναμε λάθος!

Κάναμε λάθος γιατί δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι σήμερα με τέτοιο κλίμα μπορούν να υπάρξουν τέτοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις.

Κάναμε λάθος γιατί ακόμα κι εμείς δεν μπορέσαμε να διανοηθούμε την έκταση της εν ψυχρώ λεηλασίας της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Απολογούμαστε και ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γιατί δεν σταθήκαμε ικανοί, έστω να φανταστούμε (αφού δεν υπήρχε από πουθενά επίσημη ενημέρωση) ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί για όλα, ακόμα και να πουλήσουν στο 25% της ελάχιστης αξίας της, περιουσία του δημοσίου.

Το τίμημα της πώλησης για τα τέσσερα τετρακινητήρια αεροσκάφη ήταν μόλις 10,1 εκατ. δολάρια το ένα βάσει την ανακοίνωσης που εξέδωσε πρν λίγο η Γραμματεία της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων (ΔΕΑΑ)!

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου, που χρησιμοποιούσε η παλιά Ολυμπιακή έως το Σεπτέμβριο του 2009, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, σύμφωνα με το Μνημόνιο συνεργασίας με την τρόικα που ελέγχει διαρκώς την υπέρβαση των σχετικών προθεσμιών.

Kατά τον πρώτο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό λέει η ΔΕΑΑ στο τέλος του 2009, η πλειοδότρια εταιρεία (Cirrus International) που είχε προσφέρει το ποσό των 97 εκατ. δολαρίων απέσυρε το ενδιαφέρον της εξαιτίας αδυναμίας χρηματοδότησης της συναλλαγής.

Μετά από εξέταση των υπολοίπων προσφορών που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο αυτού του πρώτου διαγωνισμού και τις σχετικές εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος τον Δεκέμβριο του 2010 και αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξή του από τη ΔΕΑΑ.

Πρόκειται για αεροσκάφη τα οποία βρίσκονταν σε αρκετά καλή κατάσταση με τουλάχιστον 15 χρόνια πτητικής ζωής μπροστά τους και για τα οποία είχε εκφράσει ενδιαφέρον η Π.Α. τον Σετέμβριο του 2010 για να τα μετατρέψει σε εναέρια τάνκερ και να λύσει το πρόβλημα του μικρού χρόνου παραμονής στις περιοχές ενδιαφέροντος ειδικά επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, καθώς και οι υπουργοί Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Βορίδης και Γ. Κουτρουμάνης.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
------------------------------------------------

ΤΟ ΕΣΥ ΔΕΝ "ΚΑΝΕΙ" ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ !!!

ΤΟ ΕΣΥ, ΤΟ"ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ" ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, "ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (ΝΑΙ, ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΗΣ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ "ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ" ΚΑΙ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ), ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΗ !!! ΝΑΙ, ΤΟ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ !!! ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ "ΚΑΝΕΙ" ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΕΡΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ !!!


Σύμφωνα με ανακοίνωση από το "Υγεία" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε εξιτήριο νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Σε επέμβαση για την αφαίρεση κύστης από το αριστερό μάγουλο υποβλήθηκε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ανακοινώθηκε από το θεραπευτήριο "Υγεία".

Η επέμβαση έγινε με τοπική αναισθησία και το εξαιρεθέν παρασκεύασμα στάλθηκε για ιστολογική εξέταση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιείται επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου πήρε ήδη εξιτήριο.

ΦΤΩΧΟΙ ΑΛΛΑ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΙ !!!

 ΚΙ ΟΜΩΣ !!! ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ 836 ΕΚ. ΣΤΗΝ PROTON BANK ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΗ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ !!!

3.000.000 οι φτωχοί Έλληνες!

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το 2011 θα πρέπει να προκαλέσουν αισθήματα ντροπής σε όσους κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία δύο χρόνια: Τρία εκατομμύρια Έλληνες, το μεγαλύτερο ποσοστό μετά τον Β'Π.Π. ζει σε συνθήκες φτώχειας, συνθήκες που επικράτησαν στην χώρα μετά το 2009!

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την Αρχή, το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά, περίπου, τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Επιπλέον, ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%, ενώ οι πολίτες που διαβιούν σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση φτάνουν τις 544.800, δηλαδή 60.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΔΕΛΥΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΙΑ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ !!!

Πως "πέταξαν" 31 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Proton Bank στα ... Airbus A340-300

Διαστάσεις πολιτικής βόμβας για την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου αποκτά η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 31 εκατ. Ευρώ (πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά αγοράς--Η ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΟ 140 ΕΚ. ΕΚΑΣΤΟΝ!!!), αλλά και για την προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα … τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε. Κυρίως, όμως, για την προέλευση των χρημάτων, που διατέθηκαν για την αγορά τους.
Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος και οι υπουργοί Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης Ανάπτυξης,  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης  και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, υπέγραψαν για μία πώληση κρατικής περιουσίας που στην καλύτερη περίπτωση μόνο η πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί θα έπρεπε να τους προβληματίσει πολύ σοβαρά. Όλα αυτά βέβαια σε μία κανονική χώρα…

Με κορυφαίο υπεύθυνο φυσικά τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε τις λεπτομέρειες για την πρώτη πώληση κρατική περιουσίας.

Ας δούμε από την αρχή την υπόθεση: Κατά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο νέος ιδιοκτήτης Marfin Group δεν ήθελε να κρατήσει αγοράσει τα τέσσερα αεροσκάφη γιατί σκόπευε να περικόψει, όπως και έκανε τις υπερατλαντικές πτήσεις και έτσι τα τέσσερα αεροσκάφη, σχετικά νεότευκτα (παράδοσης 1999) έμειναν στην ιδιοκτησία του κράτους. Η Π.Α. με αρχηγό τον Β.Κλόκοζα  είχε ενδιαφερθεί το 2010 για τα αεροσκάφη, προκειμένου να μετατραπούν σε εναέρια τάνκερ, αλλά η η υπόθεση δεν προχώρησε για άγνωστους λόγους.

Μία εταιρεία, η Cirrus το 2009 προσφέρει 97 εκατ. αλλά η υπόθεση δεν προχωρά για επίσης άγνωστους λόγους. Ο δεύτερος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη ΔΕΑΑ στις αρχές του 2011, πριν την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου, και το στάδιο των τελικών προσφορών έληξε στις 20 Ιουνίου 2011.

Πλειοδότης ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2011 η Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Αυτό αναφέρει η σημερινή απάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Και εδώ έχουμε μία πρώτη σύγκρουση με την ... λογική: Πλειοδότης η Apollo Aviation Group, αλλά σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση στην Διαύγεια, της κυβέρνησης η αποτίμηση της αξίας των Airbus, έγινε στις … 23 Δεκεμβρίου από την εταιρεία SL Εngineering & Services!

Το γράφουν στην Διαύγεια: «Την από 23 Δεκεμβρίου 2011 επιτόπια και ενδελεχή αποτίμηση της αξίας των Αεροσκαφών που διενεργήθηκε από τον ανεξάρτητο σύμβουλο αποτίμησης εταιρία SL ENGINEERING & SERVICES». Άρα αποτιμήθηκαν  και πουλήθηκαν τα αεροσκάφη την ίδια μέρα του Δεκεμβρίου, στον πλειοδότη που είχε αναδειχθεί με πλήρη μυστικότητα από τον … Αύγουστο!  

Δηλαδή είχαν ανακηρύξει πλειοδότη τέσσερις μήνες πριν την αποτίμηση (!) την οποία έκανε μία εταιρεία ακόμα πιο μυστηριώδης με την Apollo.  Μέχρι εδώ και σε σχέση με την τιμή που πουλήθηκαν τα αεροσκάφη θα ήταν ένα απλό, συνηθισμένο … κρατικό σκάνδαλο.

Αλλά ακριβώς ένα χρόνο πριν στα κεντρικά γραφεία της Proton Bank, στις 24 Δεκεμβρίου (κάποιοι φαίνεται έχουν για γούρι να κάνουν χρυσοφόρες μπίζνες παραμονές Χριστουγέννων) εμφανίζεται στα γραφεία της αμαρτωλής Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επενδυτικός όμιλος Sciens του επιχειρηµατία Γ.Ρ., και ζητεί δανειοδότηση 35 εκατ. ευρώ. Τυχαίο; Όχι και τόσο.
Όπως γράφει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το σκάνδαλο της Proton Bank, η κυρία Βασιλική Αθανάσογλου, εκτός από σύζυγος του τότε διευθύνοντος συµβούλου της Proton κ. Αντώνη Αθανάσογλου, στενού συνεργάτη, για την ακρίβεια υπαλλήλου αφού ήταν μεγαλομέτοχος της Proton Bank, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι και συνεργαζόμενη δικηγόρος με τον επενδυτικό όμιλο.

Για την ακρίβεια στις 24 Δεκεμβρίου 2010 εμφανίζεται στην Proton Bank και αιτείται δάνειο 35 εκατ. ευρώ για «κτηματομεσιτικές δραστηριότητες» η θυγατρική της Sciens, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, η οποία ιδρύθηκε την … Παρασκευή 24 ∆εκεµβρίου 2010 ως offshore εταιρεία µε έδρα τις νήσους Κέιµαν!
Την ίδια ηµέρα, της ίδρυσής της, παραµονή Χριστουγέννων, η Cyprus Properties & Holdings Ltd, κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου και ... εκταµιεύθηκε αυθηµερόν!

Ωστόσο, όπως σηµειώνουν οι ελεγκτές της ΤτΕ, το επίσηµο εισηγητικό έγινε δύο µήνες µετά, στις 21 Φεβρουαρίου 2011! Σ’ αυτό, προσθέτουν, αναφέρεται ότι «το δάνειο θα χρησιµοποιηθεί για επενδυτική εξαγορά στον χώρο του real estate, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αν και η εκταµίευση είχε ήδη πραγµατοποιηθεί».

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καλύπτονταν το δάνειο της Sciens προέρχεται από την εκτίμηση της ίδιας της εταιρείας και οι δανειακές ροές του fund στηρίζονται στη γενική ρευστότητα του ήδη υπερδανεισμένου ομίλου Sciens, όπως σημειώνει η ΤτΕ. Τελικός δικαιούχος της Cyprus (δικαιοδοσία Κέιμαν) είναι το Fund Sciens.

Μια άλλη εταιρεία του ίδιου συγκροτήματος, η Ζ ΜΑΝ Cyprus (κυπριακή), δίνει μηδενικά μερίσματα τα δύο τελευταία πριν από την δανειοδότησή της χρόνια και δανειοδοτείται από την Ρroton από το 2007, έχοντας ρυθμίσει δύο φορές το δάνειό της κι έχοντας ένα υπόλοιπο χρηματοδότησης, στο τέλος Μαρτίου του 2011, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.

Η Sciens Διεθνών Συμμετοχών, που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την αποπληρωμή των δανείων της (το ύψος του ενός είναι της τάξης των 70 εκατ. ευρώ) προς την Τράπεζα Πειραιώς, παίρνει βραχυπρόθεσμο δανεισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton, εκτός από τα 35 της θυγατρικής.
Συνολικά ο όμιλος Sciens Διεθνών Συμμετοχών, παρατηρεί η ΤτΕ, αυξάνει κατά 60 εκατ. ευρώ το 2010 τον δανεισμό του από την Proton, ενώ παράλληλα οι δανειακές του υποχρεώσεις, ύψους 22 εκατ. ευρώ, προς την Τράπεζα Πειραιώς που έληγαν το 2010, μετατίθενται για το 2011 και το 2013...

Εν πάση περιπτώσει η σχέση του fund Sciens με την Proton Bank του Λ.Λαυρεντιάδη μπορεί να περιγραφεί ως πατέρα προς γιου: Όποτε ξεμένει ο γιος ζητάει λεφτά και τα παίρνει την ίδια ημέρα, Μόνο που τα λεφτά του πατέρα είναι τα λεφτά των μετόχων της τράπεζας που τελικά πληρώθηκαν από τους Έλληνες φορολογούμενους με τον πρόσφατο νόμο που έγινε ειδικά για την Proton Bank και πρόκειται για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ…

Φαίνεται όμως ότι στα Κέϊμαν, τον παράδεισο των υπεράκτιων εταιρειών η Sciens, έχει ήδη κάνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες: Βρίσκει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αγοράζουν αεροσκάφη σε τιμή ευκαιρίας και τα μεταπωλούν είτε ολόκληρα είτε ως ανταλλακτικά. Και αποφασίζει, να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής. Ποια είναι η νέα επένδυση του fund Sciens; Ο ... νυν αγοραστής των Airbus 340-300. Η Apollo Aviation!
Όπου το 2010 η Sciens, όπως μας πληροφορεί και το site της Apollo (.http://www.apollo.aero/pr/4) η Sciens αναζητεί και άλλους επενδυτές για την εταιρεία ΤΟΥΣ. Πληροφορίες μας λένε, ότι στο fund ανήκει το 50% της Apollo, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Πόσο πουλήθηκαν-χαρίστηκαν τα τέσσερα Airbus; 31 εκατ. ευρώ. Πόση ήταν η δανειοδότηση-σκάνδαλο της Sciens, που αναφέρεται στο πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ; 35 εκατ. ευρώ! Είχε άλλο ρευστό η Sciens; «Όχι» λέει η TτΕ. «Υπερδανεισμένη» την χαρακτηρίζει. Ποιος κρύβεται πίσω από την Apollo Aviation; Η Sciens. Eλληνική, ελληνικότατη. Τόσο ελληνική, όσο και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης…
Το γνώριζαν οι υπουργοί που υπέγραφαν την πώληση; Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι γνώριζαν. Η μεθόδευση δείχνει ότι κάποιοι γνώριζαν…
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Πάρα πολλά. Και χρήζουν άμεσης απάντησης. Γιατί υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα ένα αδίκημα που λέγεται νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες. Και το σκάνδαλο με τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank είναι παράνομη δραστηριότητα.
Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ", ΕΥΤΥΧΩΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ !

Από κοινού με στελέχη του υπουργείου οικονομικών αποφασίσαμε λέει ο Καπελέρης    

03-01-2012
       
 «Η οδηγία της μη πληρωμής των προστίμων έγινε με απόφαση δική μου και σε συνέχεια της απόφασης η οποία πάρθηκε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, Παντελή Οικονόμου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με τους φορείς προκειμένου να κάνουμε πιο ορθολογικά τα πρόστιμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα FM ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης.

Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «όλες αυτές οι συναντήσεις έγιναν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Τώρα το γιατί έγιναν όλα αυτά αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, ούτε μπορώ να σας απαντήσω. Είναι αρμοδιότητα των εισαγγελικών αρχών».
   
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
--------