Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Ιανουαρίου 2012

Ο άντρας κάνει τη γενιά...


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κλεοπάτρα Κοντονίκα

06/01/2012 09:00

Ο άντρας κάνει τη γενιά...


...κι όχι η  γενιά τον άντρα*. Που θα πεί  ότι, στο χέρι σου είναι να τιμήσεις ή να ευτελίσεις το όνομά σου. 

Το ερέθισμα για να ανακαλέσει η μνήμη μου  αυτή την κουβέντα, ήταν τα πολλά και διάφορα που είπε στο πολιτικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Είναι όλα γνωστά. Θα σταθώ σε ένα: είπε ο κ. Παπανδρέου πως η δικαιοσύνη έπρεπε να διερευνήσει τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τις δραστηριότητες του αδελφού του Νίκου σχετικά με το παίγνιο των CDS το οποίο ισοδυναμεί περίπου με «Εθνική Προδοσία» δεδομένου οτι η αγορά CDS είναι τζόγος με ποντάρισμα στην χρεοκοπία της χώρας. Μιλάμε για τη χώρα στην οποία ο κ. Παπανδρέου ο Γιώργος ήταν Πρωθυπουργός και οι φήμες αφορούσαν τον αδελφό του Νίκο (όπως και πολλές άλλες πέραν των CDS). 

Ομολογώ πως  έμεινα εμβρόντητη. Όχι γιατί έπεσα από τα σύννεφα. Ούτε επειδή εξακολουθώ να είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω πως όλοι οι πολιτικοί και ο περίγυρός τους είναι αθώες περιστερές και δεν γνωρίζουν τίποτα από παιχνίδια κερδοσκοπικά και άλλα. 

Εμεινα εμβρόντητη με το θράσος της κουβέντας. Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Παπανδρέου; Ότι η δικαιοσύνη –μόνον αυτή- όφειλε να διερευνήσει τις φήμες; Γιατί; Για να παραδώσει τους υιούς Παπανδρέου άσπιλους και αμόλυντους στην ελληνική κοινωνία;

Και αφού η δικαιοσύνη δεν το έπραξε, γιατί δεν κίνησε γη και ουρανό ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο αδελφός του για να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή τους; Για τον πρωθυπουργό της χώρας επρόκειτο, όχι για κανένα λαμόγιο της σειράς που δεν ιδρωνει το αυτί του, ό, τι κι αν του γράψουν, ό, τι κι αν του χρεώσουν; 

Ο τελευταίος Έλληνας πολίτης με αξιοπρέπεια και ευθιξία, αυτό θα έκανε. Πόσο μάλλον οι γόνοι Παπανδρέου...
Επίσης αναρωτιέμαι, πώς κοτζάμ πρωθυπουργός δεν εθίγη όταν βούιζε το σύμπαν πως ο αδελφός του ήταν εκείνος που του υπαγόρευσε αν θα μείνει ή θα φύγει από τη θέση του, ή αν πρέπει να υποβάλει τον ελληνικό λαό στη δοκιμασία του δημοψηφίσματος; Ο αδελφός του δεν ήταν που τον κράτησε στην καρέκλα λέγοντάς του «ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται»; Ο αδελφός του δεν ήταν που συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια και έκανε τα σούρτα φέρτα και τα ταξίδια στα Κατάρ, χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο; ‘Η μήπως αν λέγεσαι “Παπανδρέου” κερδίζεις αυτομάτως άφεση αμαρτιών κι εξασφαλίζεις τη σιωπή των αμνών; 

Αν όλα αυτά δεν έχουν ίχνος αλήθειας, γιατί  οι κύριοι Παπανδρέου δεν χάλασαν  τον  κόσμο για να αποδείξουν οτι πρόκειται για κακόβουλες φήμες και για να καταγγείλουν τα συμφέροντα που όψιμα ο πρώην πρωθυπουργός επικαλείται;

Ασε που ο  κ. Παπανδρέου ο Γιώργος θυμάται  τα συμφέροντα που τον πολεμούν κάθε φορά που η θέση του κλονίζεται... Δηλαδή κατά τους Παπανδρέου, όσο δεν αμφισβητούνταν, τα συμφέροντα λούφαζαν. Κι αν είναι έτσι, γιατί άραγε; 

Τα ψέματα σώθηκαν και τα μυξοκλάματα δεν βοηθούν. Ανθρώπους έχει η οικογένεια Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Ας τους αμολήσει στις γειτονιές να μάθει από πρώτο χέρι, τι πιστεύει η κοινωνία και για το κόμμα και για την ηγεσία του.

Ολα τ’ άλλα, νερό ρίχνουν στο αυλάκι που έγινε  χείμαρος ορμητικός και ήδη τους παρασέρνει. Οσο για την απειλή που δέχεται η δημοκρατία και  άλλα τέτοια όμορφα, η ερμηνεία που  δίνει ο πολύς κόσμος είναι ότι ...όσα δε φτάνει η αλεπού τα βαφτίζει συμφέροντα. Τον άλλο καιρό τα βαφτίζει στήριξη της επιχειρηματικής, της οικονομικής της εκδοτικής, κοινότητας και πάει λέγοντας.

Δουλευόμαστε  μ’ άλλα λόγια κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έλα όμως που η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω...

Όχι μόνον οι γόνοι Παπανδρέου αλλά όλοι γενικώς οι πολιτικοί επίγονοι μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη υπηρεσία στο έθνος. Να αποσυρθούν από την πολιτική δραστηριότητα που κληρονόμησαν κι ας ασχοληθούν με τις λοιπές δραστηριότητές τους. Αυτές που κατάφεραν να αναπτύξουν επιτυχώς όσα χρόνια πολιτεύονται. Με την ανοχή -και γιατί όχι- και με το δικό μας βόλεμα. Κι ας μας αδειάσουν τη γωνιά, μπας και καταφέρουμε έστω και τώρα να σώσουμε τη δική μας τιμή και των παιδιών μας τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Αρκετά πιά!
---------------
* Μαντινάδα: "Σάν είν'ό τράγος δυνατός δέν τονέ στένει η μάντρα,ό Άντρας κάνει τή γενιά κι όχι η γενιά τόν Άντρα"!
------------

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ (ή μή) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΣΤΡΑΠΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΥΘΟΙ ! ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ, ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ (ή μή) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΜΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ":

Γρ. Νικολόπουλος

06/01/2012 12:35

Οικονομαχίες
Εκβιαστικά οδηγείται σε λάθος μέτρα ο Παπαδήμος
[....]
Και αν θέλετε να μιλήσουμε και πιο «ελληνικά» για να καταλαβαινόμαστε τουλάχιστον μεταξύ μας και να μην πιστεύουμε σε παραμύθια, το κόστος εργασίας στην Ελλάδα δεν είναι όσο εμφανίζεται στους επίσημους δείκτες και μετρήσεις, διότι η μαύρη εργασία μεταναστών οργιάζει.  Στην αγροτική παραγωγή το κόστος είναι κόστος Πακιστάν, διότι Ελληνας που να σκάβει στα χωράφια δεν υπάρχει. Αν δεν με πιστεύετε και βαριέστε να πάτε πιο μακριά, κάντε μια βόλτα στα φυτώρια του Μαραθώνα και αν δείτε Ελληνα σφυρίξτε μου.
Επίσης, αν είστε σε θαλασσινή διάθεση, κάντε μια βόλτα στην Πάχη ή σε οποιοδήποτε ψαροχώρι και δείτε τους «Ελληνες» ψαράδες. Είναι όλοι Αιγύπτιοι. Δεν υπάρχει Ελληνας ψαράς εκτός του ιδιοκτήτη του αλιευτικού - δηλαδή του καϊκιού. Το ίδιο ισχύει στις βιομηχανίες, στις βιοτεχνίες και εσχάτως στα σούπερ μάρκετ. Για την οικοδομή δεν συζητάμε διότι οι Αλβανοί έφυγαν όταν σταμάτησαν οι δουλειές.
Για ποιο κόστος εργασίας μιλάμε;
[....]
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
''Στην αγροτική παραγωγή το κόστος είναι κόστος Πακιστάν, διότι Ελληνας που να σκάβει στα χωράφια δεν υπάρχει.''

Στην αγροτική παραγωγή (ΠΟΥ ΕΧΩ ΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ!) Ελληνας που να σκάβει στα χωράφια δεν υπάρχει, ΑΣΦΑΛΩΣ !!! 
ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΗ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ κλπ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ !!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ !!! ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑΧΕΙ "ΜΠΛΟΚΑΚΙ", ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΙ !!!
ΤΩΡΑ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΤΕ  "κόστος Πακιστάν"!! ΤΙ ΝΑ ΕΙΠΩ ??? ΠΙΘΑΝΟΝ !!! ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ !!!
"ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΩ "ΦΘΗΝΟ" ΕΡΓΑΤΗ !!! 
"ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΤΑ "ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΥΡΑ" !!!
------
--------------

ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.....

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ....
ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ -- 
ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΩΜΗ 
ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΝΕΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

-------------------
--------
---

ΑΣΦΑΛΩΣ ! "δυνάστης και πρίγκιπας" !!


ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

«Λειτουργήσατε ως πρίγκιπας...»



Δημοσίευση: 05 Ιαν. 2012 07:15



Σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε σχεδόν 9 ώρες και πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, ίσως η πιο σκληρή αντιπαράθεση ήταν αυτή μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του βουλευτή Καρδίτσας, και προσκείμενου στον Ευάγγ. Βενιζέλο, Νίκου Σαλαγιάννη. 

«Λειτουργήσατε ως δυνάστης και πρίγκιπας και σας έκανε κακό το άρθρο του αδελφού σας», είπε ο βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου. «Αρα είχε δίκιο ο αδελφός μου», σχολίασε εμφανώς ενοχλημένος ο τέως πρωθυπουργός, μια από τις λίγες φορές που σήκωσε το βλέμμα από το κομπιούτερ που είχε μπροστά του. Η αναφορά του προκάλεσε νέο σκληρό σχόλιο από τον κ. Σαλαγιάννη, δεδομένου ότι ο βουλευτής έκρινε πως ήταν έμμεση παραπομπή στα περί ραγιάδων που ανέφερε το άρθρο του Ν. Παπανδρέου. «Ο αδελφός σας μίλησε σαν εκπρόσωπος δυναστείας και εσείς κυβερνήσατε το ΠΑΣΟΚ σαν απόλυτος κυρίαρχος», επανήλθε ο κ. Σαλαγιάννης χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξει σχόλιο από τον κ. Παπανδρέου.
ΝΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ !!! ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ !!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΩΣΕ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΟ ΥΨΗΛΟΦΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ "ΜΠΟΡΕΙ" Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΡΑΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΔΙΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟΝ, "ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ...")! 
ΕΙΜΕΘΑ ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟ ?? ΝΑΙ, ΕΙΜΕΘΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕ, ΠΗΡΕΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΙΣ ΒΔΕΛΥΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΛΟΙΔΟΡΩ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ, ΑΞΙΑ", ΑΦΗΝΩ ΜΟΝΟΝ ΤΑ "ΛΕΦΤΑ" ΚΑΙ "ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ", ΣΕ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ "ΑΝΕΤΗ" ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΩΤΙΑΣ! ΠΡΟΣΕΞΕ ! ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΗΣ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ, ΧΑΘΗΚΕΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ !!!  
-------------