Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Φεβρουαρίου 2012

S.Africa: Ruined Farm

S.Africa: Chinese South Africa

Saudi Arabia in charge of US Policy: Israel cheerleads, Saudi's finance & Cold War lives


http://hercolano6.blogspot.com/2012/02/saudi-arabia-in-charge-of-us-policy.html
-----------------------------------------------------

Israeli Settlers Enter Beit Ommar, Harass Palestinian Residents

Romancing the drone…

Pretty in Pink

http://hercolano6.blogspot.com/2012/02/romancing-drone.html
----------------------------------------------

Settlers raid Ramallah village, vandalize property

ΣΥΡΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ -Στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου

 ΕΔΩ Layla Anwar-Syria ΕΧΟΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΙΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΑ ΕΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ.

Στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου η Συρία
06-02-2012 19:42:11

Στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται η Συρία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να κλείνουν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό διατάσσοντας την απόσυρση όλων των διπλωματών τους από τη Συρία.

Σύροι στρατιωτικοί που έχουν αποστατήσει από τον τακτικό Στρατό της Συρίας ανακοίνωσαν την ίδρυση του «Ανώτατου Επαναστατικού Συμβουλίου».

Παράλληλα η πόλη Χομς προπύργιο των επαναστατών είναι περικυκλωμένη  από  κυβερνητικά στρατεύματα και σύμφωνα με πηγές από τη Δαμασκό είναι θέμα χρόνου το πότε θα πραγματοποιηθεί μια γενική επέμβαση έτσι ώστε να εξαλειφθεί ο κυριότερος πυρήνας αντίστασης στο καθεστώς. Ένας πυρήνας αντίστασης που όπως προσθέτουν Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαρτίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από μισθοφόρους οι οποίοι εκδράμουν από την Τουρκία.

Παράλληλα ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε πως η κατάσταση στη Συρία κινείται προς «σοβαρή κατεύθυνση», προσθέτοντας πως η κρίση δημιουργεί συνθήκες «λίγο πριν τον εμφύλιο πόλεμο».

Την ίδια στιγμή δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις των δυτικών κυβερνήσεων για το βέτο Ρωσίας και Κίνας* στο ψήφισμα που προτάθηκε το Σάββατο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Γαλλία ανέφερε πως θα έχει συνομιλίες με την ρωσική ηγεσία για το θέμα. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε τη Δευτέρα πως σκοπεύει να συζητήσει την «σκανδαλώδη», όπως είπε, κατάσταση στη Συρία με τον Ρώσο ομόλογο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ επαφές με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

Με το Παρίσι συντάσσεται πλήρως και η Γερμανία: Στην κοινή της συνέντευξη με τον Σαρκοζί, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υπογράμμισε πως «η Ρωσία πρέπει να αναρωτηθεί εάν βρισκόμαστε σε μία ιστορική περίσταση κατά την οποία η πολιτική μπορεί να ασκηθεί ξεχωριστά από τον Αραβικό Σύνδεσμο».

Έντονη ήταν και η αντίδραση των ΗΠΑ, με την Αμερικανίδα πρέσβη στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις να εκτιμά πως «η Μόσχα και το Πεκίνο τελικά θα μετανιώσουν για την αρνητική τους ψήφο» στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως στόχος είναι η ενίσχυση της πίεσης στον Άσαντ με την εφαρμογή κυρώσεων, λέγοντας πως η κρίση πρέπει να επιλυθεί «χωρίς εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση».

Η ίδια η Μόσχα κάνει λόγο για «υστερία» των δυτικών κυβερνήσεων στο ζήτημα του βέτο, υπερασπιζόμενη -μετά το Πεκίνο- την στάση της λέγοντας πως το ψήφισμα δεν ασκούσε τη δέουσα πίεση στους αντικαθεστωτικούς.

Η Ρωσία καυτηρίασε την άρνηση των συντακτών του ψηφίσματος να αναβάλουν την ψηφοφορία μετά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στη Δαμασκό την Τρίτη

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------------------------------------------
*Πεκίνο : "Γιατί ασκήσαμε βέτο στον ΟΗΕ" 

Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον ότι παρέχει προστασία στο καθεστώς της Δαμασκού, μετά την προβολή του βέτο της σε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει τις θηριωδίες του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.«Δεν προστατεύουμε κανέναν. Υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη για τη συριακή υπόθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιού Γουεϊμίν κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στις κατηγορίες που διατύπωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον για τη στάση που τήρησαν η Κίνα και η Ρωσία κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή.

Η Κίνα «δεν αποδέχεται τις κατηγορίες» των Ηνωμένων Πολιτειών για το σινο-ρωσικό βέτο για τη Συρία, δήλωσε ο Λιου Γουεϊμίν, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τις οποίες «οι χώρες που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου φέρουν ακέραια την ευθύνη για την προστασία του καθεστώτος της Δαμασκού».

Η Κίνα έκανε την εξίσωση ανάμεσα στο καθεστώς της Δαμασκού και τους αντικαθεστωτικούς και ζήτησε από «όλες τις πλευρές να τερματίσουν τη βία».«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου για την πολιτική διευθέτηση της συριακής υπόθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.«Δυστυχώς, οι υποστηρικτές του σχεδίου απόφασης άσκησαν πιέσεις για την ψήφισή του τη στιγμή που παρέμεναν οι διαφωνίες", συνέχισε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν βοηθούν στη διατήρηση της ενότητας και του κύρους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε στην επίλυση του θέματος. Κατά συνέπεια, η Κίνα καταψήφισε το σχέδιο».

Ωστόσο έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να συνεργασθεί με τη διεθνή κοινότητα "για να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση του συριακού προβλήματος", χωρίς να διευκρινίσει τους τρόπους με τους οποίους θεωρεί ότι θα γίνει αυτό.

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, επί του οποίου βασίσθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του το σχέδιο απόφασης που παρουσιάσθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προβλέπει τον τερματισμό της βίας και την μεταβίβαση στης εξουσίας του Μπασάρ αλ Ασαντ στον αντιπρόεδρο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την συριακή αντιπολίτευση.

«Αυτό που συνέβη χθες στα Ηνωμένα Εθνη ήταν μία παρωδία», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, εκφράζοντας τους φόβους της για το ξέσπασμα άγριου εμφυλίου πολέμου.«Πολλοί Σύροι που δέχονται επίθεση από την ίδια την κυβέρνησή τους αποφάσισαν να αμυνθούν, ως ανεμένετο», εξήγησε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
-------------------------------------------------


ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Ομαδική σύλληψη Πακιστανών στη Σπάρτη
06-02-2012 17:56:41 

Συνελήφθησαν στη Σκάλα Λακωνίας τέσσερις Πακιστανοί, ηλικίας από 23 έως 29 ετών, για αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, σωματικές βλάβες και απειλή, σε βάρος ομοεθνών τους.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στη Σκάλα Λακωνίας, οι τέσσερις συλληφθέντες, αφού απείλησαν για οικονομικές διαφορές, με ξύλινα ρόπαλα, εννέα ομοεθνείς τους, μετέφεραν τους τέσσερις από αυτούς, παρά τη θέλησή τους, σε σπίτι στην περιοχή, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατάφεραν να διαφύγουν και να καταγγείλουν το περιστατικό στην Αστυνομία.Μετά την καταγγελία, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και τελικα βρέθηκαν οι τέσσερις δράστες, στο σπίτι ενός από αυτούς. Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν τέσσερα ξύλινα ρόπαλα, ένα μαχαίρι και μία δερμάτινη ζώνη, με τα οποία οι συλληφθέντες προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους ομοεθνείς τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε καταγγέλλοντες, καθώς και δύο από τους συλληφθέντες, διέμεναν παράνομα στη χώρα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
---------------------------------------- 
ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ στην Θεσσαλονίκη: Τον κακοποιούσαν και τον ανάγκαζαν να ζητιανεύει στα φανάρια!

Στο φως το καθημερινό δράμα ενός 62χρονου, που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο...

Δύο Βούλγαροι εξανάγκαζαν ηλικιωμένο ομοεθνή τους να επαιτεί, παραδίδοντάς τους τα χρήματα. Οι δύο αλλοδαποί, ένας 46χρονος κι ένας 34χρονος, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις αρχές, αρχικά συνελήφθη ο 46χρονος, στην περιοχή των Διαβατών, όπου μετέφερε και ανέμενε τον 62χρονο ομοεθνή του, που επαιτούσε σε σηματοδότες κεντρικού δρόμου. Ο 34χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα στο σπίτι του στην περιοχή της Νεάπολης, όπου για αρκετό καιρό οι δράστες παρακρατούσαν το θύμα παρά τη θέλησή του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική κατάσταση και τη δυσχερή θέση του ηλικιωμένου, τον εξανάγκαζαν από το Φεβρουάριο του περασμένου χρόνου να επαιτεί σε σηματοδότες στην περιοχή των Διαβατών και να τους παραδίδει εξ ολοκλήρου τα χρηματικά ποσά που καθημερινά συγκέντρωνε.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν σε βάρος του σωματική βία.

NEWSIT
------------------------------------- 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-Εισαγγελέας για το «μαύρο» χρήμα

Εισαγγελέας στο ΥΠΕΞ Εισαγγελέας για το «μαύρο» χρήμα επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου
   
06-02-2012 18:17:52 

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια έρευνας διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αυτή τη φορά η εντολή αφορά  την υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο από το 2009 και μετά, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και μετέπειτα Δημήτρη Δρούτσα.

Η εισαγγελική εντολή ουσιαστικά αποτελεί επέκταση της, ήδη, διενεργούμενης έρευνας, που αφορά το χρονικό διάστημα 2004 έως 2007 και έχει ως αφετηρία την κατάθεση στοιχείων που προσκόμισε, όταν κλήθηκε να καταθέσει, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη για τις ερευνώμενες υπερβάσεις στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια», φέρεται να προσκόμισε στοιχεία για σημαντικές αυξήσεις –της τάξης του 270%- σε ανάλογα ποσά του υπουργείου Εξωτερικών, που αφορούν στην περίοδο μετά την διακυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή και μετά το 2009.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Α. Τσίπρας είχε υποστηρίξει ότι οι υπερβάσεις των επίμαχων κονδυλίων φθάνουν το 270% , τόσο το 2009 όσο και το 2010.

Η  αρχική εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονταν σε αποκλίσεις από 200 έως 1.000% στα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για τα «μυστικά κονδύλια» σε υπουργεία και σε αυτά που τελικώς χορηγήθηκαν, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Η προκαταρκτική εξέταση έχει ως στόχο να διαπιστώσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων, να εντοπίσει τους λόγους που σημειώθηκαν υπερβάσεις στα ποσά και τελικά να εξακριβώσει αν πράγματι τα χρήματα διατέθηκαν για τους λόγους για τους οποίους προϋπολογίστηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο παράνομου πλουτισμού

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟ 160% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!!

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ" ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΝ ΤΗΣ "ΕΞΠΡΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟΝ "ΣΤΟ 115% ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ" ΚΑΙ ΑΝΕΡΩΤΟΜΕΘΑ  --ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ-- "ΠΟΥ ΠΑΜΕ" ?? 
"ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΥΠΡΑΜΕΝΩΝ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ!) ΗΘΕΛΑΝ ΚΟΥΦΙΕΣ "ΦΙΕΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΟΣ 60 ΔΙΣ ΕΥΡΩ -- ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΤΗΣ κ. ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΚΕΝΤΕΡΗ)! 
ΑΙ! ΤΩΡΑ ΦΥΣΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 115 ΝΑΓΙΝΕ 160!! 

H εξαθλίωση σε αριθμούς: Φτάσανε το χρέος στο 160% του ΑΕΠ!

06-02-2012 13:02:17
   

Που μας κατάντησαν: Μετά από 18 μήνες Μνημονίου και φρενήρη δανεισμού (ποιος μπορεί να ξεχάσει την "πανηγυρική" φράση Παπανδρέου "Πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία";) στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, σε ότι αφορά στη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και τρίτη την Πορτογαλία με ποσοστό 110,1%.

Έπεται η Ιρλανδία με ποσοστό 104,9% ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία με 6,1% και το Λουξεμβούργο με 18,5%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------

"Μόνη λύση είναι η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδος από την Ευρωζώνη"

"Μόνη λύση είναι η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδος από την Ευρωζώνη"

Τη συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδο από την Ευρωζώνη θεωρεί ως μοναδική επιλογή, "για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και την σταθερότητα του ευρώ", ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος διαπιστώνει αδιέξοδο στις προσπάθειες διάσωσης της χώρας και επισημαίνει ότι «δεν επιτρέπεται η Γερμανία και η Ευρώπη να πληρώνουν συνεχώς και η Ελλάδα να μην κάνει τίποτα".  

Σε σημερινή συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία, το στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) εκτιμά ότι «αν οι Έλληνες δεν είναι σε θέση και εν τέλει δεν θέλουν να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα», προσθέτει δε ότι «μια χρεοκοπία μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία» για την Ελλάδα, επισημαίνει ωστόσο ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλισθεί ότι δεν θα κινδυνεύσει το ευρώ και η Ευρώπη και ζητεί μια εθνική στρατηγική για το θέμα. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ήδη γίνονται τέτοιες συζητήσεις. 
  
Ο κ. Σέντερ σημειώνει ότι πρέπει να αποφασιστεί εάν υπάρχει πλέον νόημα να ζητούμε από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή μια νέα πορεία, μια «Ελλάδα 2.0», η οποία δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από μια έξοδο από την Ευρωζώνη» ώστε να μπορούν οι Έλληνες να αποφασίζουν μόνοι τους πώς θα διαμορφώσουν την πορεία τους. 
 
«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, από τη μια πλευρά οι Έλληνες που θεωρούν ότι η Ευρώπη κάνει διάκριση σε βάρος τους και από την άλλη η Ευρωζώνη, η οποία υποφέρει σημαντικά από αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Δεν υπάρχει σχεδόν καμμία προοπτική για βελτίωση. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη τομή, αντί να συνεχίζουμε να προσπαθούμε μόνο εξαιτίας του φόβου. Θα ήταν προτιμότερη μια ξεκάθαρη συντεταγμένη χρεοκοπία, η οποία θα δώσει και προοπτική, αντί να συνεχίσουμε να υποφέρουμε», δηλώνει ο Βαυαρός υπουργός και χαρακτηρίζει την Ελλάδα "απολύτως ξεχωριστή περίπτωση», αναφέροντας ότι η Ιταλία είναι πλούσια χώρα και μπορεί να ανακάμψει με τις δικές της δυνάμεις, περίπου το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία, ενώ η Ιρλανδία έλαβε μέτρα, τα εφάρμοσε και η κατάσταση έχει ήδη βελτιωθεί, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου "τον τελευταίο χρόνο δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα". 
 
Το στέλεχος της CSU πάντως αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει, αν και φέρει την μικρότερη ευθύνη και επιρρίπτει την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, εκτιμά, "δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με ειλικρίνεια".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
-------------------------------------------

ΣΑΡΚΟΖΥ-«Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης»

ΣΑΡΚΟΖΥ-«Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης»

06-02-2012 14:34:35
       
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης», δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.Σε μάλλον αυστηρούς τόνους, ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι δε θα απελευθερωθούν πόροι για την Ελλάδα αν δε ληφθούν αποφάσεις και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, καθώς οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες «έχουν ήδη δεσμευτεί».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι «θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», ενώ παράλληλα τονίστηκε και από τους δύο ηγέτες ότι «η ελληνική συμφωνία είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση».Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί οριστικά.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις των δύο ηγετών έγιναν μετά την ολοκλήρωση του 14ου γαλλογερμανικού κοινού υπουργικού συμβουλίου που έγινε σήμερα και το οποίο απασχολούν τα σχέδια δημοσιονομικής σύγκλισης, ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και η κρίση χρέους στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων.Η Μέρκελ ηγείται μιας πολυπρόσωπης αντιπροσωπείας υπουργών, στην οποία περιλαμβάνονται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Οι υπουργοί έχουν συνομιλίες με τους ομολόγους τους ενώ οι δύο ηγέτες θα έχουν χωριστή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.Στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν επίσης οι φόβοι για μια μη συντεταγμένη χρεοκοπία στην Ελλάδα, όπου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος πασχίζει να πείσει τους ηγέτες των κομμάτων τα οποία υποστηρίζουν την κυβέρνησή του να δεχτούν τους όρους των δανειστών για το δεύτερο πακέτο ‘διάσωσης’, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις είναι τα σχέδια της Γαλλίας να θεσπίσει ένα φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   
---------------------------------------------

ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ ΦΑΛΚΛΑΝΤΣ

Κλίμα "θερμής" σύγκρουσης" στα Φόκλαντς!
HMS Dauntless

Υψηλή ένταση καταγράφεται μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής, αλλά και άλλων νοτιοαμερικανικών κρατών για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Νοτίου Ατλαντικού.

Στους δρόμους των πόλεων της Αργεντινής, εν όψει της 30ης επετείου από τον ομώνυμο πόλεμο το 1982, έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις απέκτησαν βίαο χαρακτήρα με στόχο βρετανικές εταιρίες, όπως για η πολυεθνική τράπεζα HSBC που καταστράφηκε από το πλήθος. Πλοία και υποβρύχια του αργεντίνικου Ναυτικού έχουν σπεύσει επίσης στην περιοχή των νησιών.
Η λαϊκό οργή πλέον ξεχειλίζει και πολλοί αναλυτές φοβούνται το ξέσπασμα σύγκρουσης η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με αυτή του 1982 για μια σειρά από λόγους.

Τα νησιά Φόκλαντ [ΦΑΛΚΛΑΝΤ] τα οποία αποτελούν αποικιακή κτήση της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη δεκαετία του 1830 και από τις ελάχιστες που έχουν παραμείνει στο κάποτε κραταιό Ηνωμένο Βασίλειο αποτέλεσαν επίκεντρο ενός σκληρού αεροναυτικού, κατά κύριο λόγο, πολέμου του 1982 με νίκη των Βρετανών σε βάρος των Αργεντίνων της χούντας του Γκαλτιέρι που είχαν καταλάβει αιφνιδιαστικά τα νησιά.
Οι Βρετανοί είχαν την τύχη με το μέρος τους σε πολλές φάσεις της σύγκρουσης και απέτρεψαν παρασκηνιακά την ισχυροποίηση με επιπλέον Exocet της αργεντινής Αεροπορίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τα δεδομένα της σύγκρουσης. Στον πόλεμο του 1982 έχασαν τη ζωή τους 225 Βρετανοί και 649 Αργεντινοί στρατιώτες.

Σήμερα είναι εμφανής η μείωση της στρατιωτικής ικανότητας της Βρετανίας, η οποία διέρχεται περίοδο σοβαρών αμυντικών περικοπών που έχει επηρεάσει σημαντικά τη δυνατότητα αποστολής αεροπλανοφόρου στον Νότιο Ατλαντικό για να υπερασπίσει τα Φόκλαντ. 

Οι Βρετανοί, ωστόσο, αρχικά επέλεξαν τη σκληρή γραμμή με την αποστολή ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσεως "Τραφάλγκαρ". Θα είναι ένα εκ των HMS Tireless και HMS Turbulent, υποβρύχια 4.700 τόνων εξοπλισμένα έκαστο με 30 πυραύλους Tomahawk και σημαντικό αριθμό τορπιλών Spearfish, ενώ έχουν πλήρωμα 148 ατόμων. Επίσης στην περιοχή αποστέλλεται και ένα από τα πλέον ισχυρά πλοία επιφανείας του βρετανικού Στόλου, το αντιτορπιλικό HMS Dauntless [φωτογραφία]

Σε μια επίδειξη πολιτικής αποφασιστικότητας στις νήσους αναπτύχθηκε ως πιλότος σε ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης (SAR: Search and Rescue) ο πρίγκιπας Χάρι, σε μια ενέργεια που θεωρήθηκε πρόκληση από του Αργεντινούς, όπως η αποστολή υποβρυχίου, επειδή έφερε στην επιφάνεια τις μνήμες από τη βύθιση της ναυαρχίδας της χώρας, το πλοίο «Μπελγκράνο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΛΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ [ΤΟΥΣ...]

 ΟΛΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ [ΤΟΥΣ...]
Η τραγωδία: Της πατρίδος πτωχευμένης και παραδομένης αυτοί άδουν για 13ο & 14ο μισθό!

06-02-2012 12:18:08

Ίσως το πιο τραγικό από όλα όσα γεγονότα βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι η παράδοση της χώρας στους ξένους υποτίθεται πως γίνεται για να αποφύγουμε την χρεοκοπία, η οποία είναι το μόνο σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποφύγουμε και αυτό θα συμβεί άμεσα!

Η απόφαση που έλαβαν χθες οι Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, θα αποδειχθεί «χρεοκοπία μετά παραδόσεως» της χώρας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πηγαίναμε απλά σε «απλή» χρεοκοπία.

Κάτι που εκτιμούμε ότι θα πρέπει ήδη να τους απασχολεί, είναι το πώς θα επιβιώσουν ως πολιτικό σύστημα (έστω αρνούμενοι να κάνουν εκλογές γιατί με την κατρακύλα που έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τα ποσοστά ΝΔ και ΛΑΟΣ, μάλλον δεν θα επιμείνει άλλο για άμεσες εκλογές ο Α.Σαμαράς), αφού πλέον θα τεθεί μετ’επιτάσεως θέμα πολιτικού συστήματος.

Και είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι ενώ οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, ενώ η Ιστορία της Ελλάδας απαιτούσε μια διαφορετική απάντηση στην ξένη απειλή και εισβολή (γιατί περί απειλής εισβολής πρόκειται), οι ηγέτες της ή τουλάχιστον αυτοί που οι εκλογές του μακρινού (έτη φωτός μακριά) 2009 ανέδειξαν ως ηγέτες, μιλάνε για τον 13ο ή 14ο μισθό σαν να επρόκειτο περί του πιο κρίσιμού θέματος της νεότερης πολιτικής Ιστορίας, τουλάχιστον μετά την Επανάσταση του 1821.

Και να σώζονταν πραγματικά θα είχαν ίσως κάποια δικαιολογία. Αλλά δεν σώζεται: Χάνεται από τις συνολικές μειώσεις μισθών σε ετήσια βάση και μας παίρνουν και ακόμα περισσότερα από την φορολογία!

Η χρεοκοπία λοιπόν, ή αλλιώς «πιστωτικός γεγονός», θα έρθει ως εξής: Οι ιδιώτες πιστωτές, μετά τις απειλές βασικά της ΕΕ και της ΕΚΤ (αφού το ΔΝΤ κράτησε συγκρατημένη στάση) ότι θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και θα χάσουν τα λεφτά τους, αν αυτοί δεν δεχθούν μεγαλύτερο «κούρεμα», με μικρότερο επιτόκιο, αποδέχθηκαν τη μείωση του μέσου επιτοκίου δανεισμού της χώρας από το 4,25% στο 3,75%.

Σημειώνουμε: Πρακτικά όλοι οι ξένοι που συμμετέχουν στο κούρεμα έχουν πάρει πίσω τα λεφτά που μας έχουν δανείσει, μία, δύο ίσως και τρεις φορές ο καθένας, πουλώντας τα συμβόλαια και αξιοποιώντας του τόκους τους!

Εν πάση περιπτώσει οι ιδιώτες πιστωτές αποδέχθηκαν ένα κούρεμα περί το 70% αντί του 50% αλλά επιμένουν ότι αν δεν περιλάβει η απομείωση του χρέους και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχει ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος ομολογιούχος αυτήν τη στιγμή, δεν πρόκειται να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η κίνηση.

Η ΕΚΤ αρνείται και για τον λόγο αυτό πολλοί ιδιώτες «έχουν κάνει πίσω» και δεν θα συμμετάσχουν στο κούρεμα. Εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα να γλιτώσουμε την ολική χρεοκοπία (αν και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν ξέρουμε αν πρέπει να μιλάμε για "ελπίδα" ή "κατάρα"): Να δεχθεί η ΕΚΤ το Δ.Σ. της οποία είναι τώρα διχασμένο, να συμμετάσχουν τα δικά της ομόλογα στο κούρεμα.

Αν δεν συμβεί αυτό, την επομένη του κουρέματος, δηλαδή σε 20 ημέρες περίπου, αυτό το ποσοστό των ιδιωτών που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI, που θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 40% (κάποιοι μιλάνε και για 50% αρνήσεις) θα αντιμετωπίσουν  την  εισαγωγή και ενεργοποίηση των λεγόμενων CAC's (ρήτρες συλλογικής δράσης), με τις οποίες θα υποχρεωθεί η μειοψηφία των «αρνητών» του «κουρέματος» να το αποδεχθεί. Το λεγόμενο «αναγκαστικό κούρεμα».

Η ενεργοποίηση των CAC's, όμως, θα χαρακτηρισθεί πιστωτικό γεγονός και η ISDA, ο διεθνής φορέας της αγοράς παραγώγων, θα ζητήσει την πληρωμή των CDS, δηλαδή των συμβολαίων ασφάλισης των ομολόγων έναντι χρεοκοπίας.

Παραδόξως αυτό δεν ενοχλεί καθόλου την Ευρώπη που εκεί θέλει να φτάσει πλέον την χώρα: Στην ολική πτώχευση. Και επιβίωσή της με το σωληνάκι. Εκεί θα ελέγξει απόλυτα και σε βαθμό ανάληψης της εκτελεστικής εξουσίας της Ελλάδα. Έτσι ή αλλιώς το καθαρό ποσό που θα πληρωθεί από τα ελληνικά CDS είναι μόνο 3 δισ. ευρώ και η ενεργοποίηση των συμβολαίων επιδιώκεται από τις τράπεζες, ώστε να διατηρήσουν την αξία τους ως εργαλεία προστασίας των επενδυτών από τον κίνδυνο χρεοκοπίας και να μην καταρρεύσει η σχετική αγορά.

Η ενεργοποίηση των CDS, λοιπόν, δεν απασχολεί καθόλου την τρόϊκα. «Ίσως είναι αναγκαία, αν όλοι οι κάτοχοι ομολόγων δεν συμμετάσχουν στο PSI», δήλωσε στο Bloomberg ο Μάρκο Μπούτι, ιταλός επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μπλοφάρει; Ίσως, αλλά το τραγικό είναι ότι μπλοφάρει με την ζωή ενός ολόκληρου κράτους.

Το πιστωτικό γεγονός, ένας παγκόσμιος («Τειρεσίας»), σε συνδυασμό με την οικονομική καταστροφή που θα βιώνει και θα βιώσει σε πολύ πιο έντονο βαθμό η χώρα τα επόμενα χρόνια, θα «πνίξει» την χώρα. Μαζί με την χώρα θα πνιγεί βέβαια και το νυν πολιτικό κατεστημένο (δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός από τους νυν πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που δέχθηκαν αυτή την «λύση»).

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------------------

ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ! ΔΙΕΣΚΕΔΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑΚΙΑ!
1. ΛΕΟΝΤΙΔΕΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ!
2. ΣΙΒΗΡΙΑΝΗ ΤΙΓΡΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ!

Un cucciolo di leone gioca con una palla di neve nella sua gabbia allo zoo di Belgrado. Durante questa ondata di freddo che ha coinvolto tutta Europa, particolari cure sono state dedicate agli animali (Afp)

La tigre siberiana sembra l'unica davvero felice per il gelo che è arrivato a Bucarest (Ap)
-------------------------------------------------

Οι ευτυχείς και οι δυστυχείς του 2012-13


Οι ευτυχείς και οι δυστυχείς του 2012-13


Του Γιώργου Κράλογλου

Στο τέλος του 2012 οι προσφερόμενοι για εργασία στην χώρα θα είναι χωρισμένοι σε δύο, σχεδόν ισάριθμες, ομάδες. Τους ευτυχείς εργαζόμενους που θα έχουν δουλειά έστω και αν αμείβονται με ψίχουλα. Και τους δυστυχείς ανέργους που θα τρώνε ψίχουλα και θα συνειδητοποιούν τότε ότι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι συνδικαλιστές και τα συνδικάτα θα συνεχίζουν βεβαίως και τότε τον “αγώνα” ενάντια στην ολιγαρχία και την πλουτοκρατία και στα δικαιώματα για δουλειά...

Τα αριστερά κόμματα θα τρίβουν τα χέρια τους και θα κρεμάσουν την ταμπέλα “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε“.

Οι κοινωνικοί εταίροι θα συνεχίζουν την υποκρισία τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων χωρίς να είναι σε θέση να πείσουν ακόμη και έναν ηλίθιο για την αξία του θεάτρου που παίζουν αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάμε σε ανεργία 20% και σε νούμερα που θα ξεπεράσουν ακόμη και το 1.500.000 ανέργους. Ενώ οι επιχειρηματίες που απομένουν όταν δεν βρίσκουν χέρια για μαύρη εργασία με τετράωρα θα αναγκάζονται να καταβάλουν  τις “υψηλότατες αμοιβές” και τα μηνιάτικα των 600-700 ευρώ...

Για την ειδική κατηγορία των κρατικών υπαλλήλων που δεν πρόκειται να κουνηθούν από τις θέσεις αν δεν το θελήσουν οι ίδιοι θα συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο τα κόμματα-προστάτες.

Την εικόνα της κατάντιας αυτής θα συμπληρώνει η κυβέρνηση-κωμωδία που θα προκύψει από τις εκλογές (όποτε γίνουν και αν γίνουν τελικά) με δηλώσεις και χρονοδιαγράμματα στην Βουλή για έξοδο από την κρίση.

Το 2013 θα χωρισθούν σε αντίστοιχες ομάδες και οι επιχειρηματίες.

Στους ευτυχείς που προσφέροντας ψίχουλα και μεροκάματα 4ωρης απασχόλησης θα μπορέσουν να κρατηθούν στα πόδια τους και να ξαναμοιράσουν την εξαθλιωμένη πίτα της αγοράς.

Και στους “δυστυχείς” μεσάζοντες που βλέποντας ότι οι αρπαχτές και οι λαμογιές με το κράτος περνάνε (μέσω των ιδιωτικοποιήσεων) σε άλλα χέρια και άλλα συμφέροντα οπότε θα πρέπει να ανασυντάξουν σχέδια δυνάμεις και τακτική.

Δεν είναι ούτε προφητείες αλλά (δυστυχώς) ούτε και εικασίες όσα σημειώνω. Πρόκειται για συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα σε όποιον είναι σε θέση να “ακτινοσκοπήσει” αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην λεγόμενη επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Εάν θέλετε μάλιστα να έχετε μια συνοπτική αλλά πραγματική εικόνα όσων βλέπουν ήδη παράγοντες της αγοράς σημειώστε τα εξής απλά πράγματα ξεκινώντας από το πλέον αισιόδοξο σενάριο (που ψελλίζουν κάποιο στην κυβέρνηση) ότι είναι πιθανό να δούμε σημάδια αναστροφής της κρίσης μέσα στο 2013.

Βεβαίως μέχρι τότε το μόνο που θα βλέπουμε θα είναι μιζέρια, απολύσεις και φτώχεια.

Εάν πράγματι δούμε αναστροφή της κρίσης μέσα στο 2013 θα πρέπει να περιμένουμε δύο πράγματα.

Πρώτον να οριστικοποιηθεί η αναστροφή με πραγματικό πλεόνασμα και όχι με πλεόνασμα “δημιουργικής” λογιστικής.

Δεύτερον να πεισθούν ξένοι επενδυτές (γιατί Έλληνες επενδυτές με δικά τους κεφάλαια εντός Ελλάδος δεν υπάρχουν) ότι στην Ελλάδα είναι πράγματι ευκαιρία να κάνουν επενδύσεις.

Οτιδήποτε επενδύσεις. Από χρηματιστηριακές μέχρι εμπορικές, τουριστικές, Τραπεζικές, ενεργειακές και βιομηχανικές.

Εάν αυτό το κλίμα εγκατασταθεί στην οικονομία, ας πούμε το 2014 και ξεκινήσουν οι επενδύσεις, χρειάζεται χρονικό διάστημα 4-5 ετών για να ολοκληρωθούν (χωρίς να υπολογίζουμε την ελληνική γραφειοκρατία) και να δημιουργήσουν τις νέες θέσεις εργασίας.

Άρα εκ των πραγμάτων, με το πλέον αισιόδοξο συνέριο, μιλάμε για νέες θέσεις εργασίας από το 2020 και μετά. ΄

Θα πεισθούν όμως οι ξένοι επενδυτές να φέρουν κεφάλαια σε ένα κράτος που λειτουργεί μόνο με τους φόρους και συνεχίζει να έχει συμπεριφορά Οθωμανικής νοοτροπίας με προσαρμογές στις προδιαγραφές της Σοβιετίας;

Κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να πεισθούν...

Γιατί και τα νούμερα να αναστραφούν στην οικονομία (αφού θα περάσουμε από το σημείο μηδέν) η νοοτροπία της συναλλαγής, του γρηγορόσημου, του αδειόσημου και του λαδώματος δεν πρόκειται να μεταβληθεί ώστε να γίνει η αγορά μας περισσότερο ελκυστική. 

Συνεπώς ο μόνος προσφερόμενος χώρος ξένων επενδύσεων είναι αυτός που ενδεχομένως θα προκύψει από την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, τις πωλήσεις κρατικών επιχειρήσεων και το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς στην ενεργεία, τις μεταφορές, τα ταχυδρομεία, τα λιμάνια και τα νερά.

Αλλά αν ακολουθήσουμε και εδώ το αισιόδοξο σενάριο (ότι οι επόμενες κυβερνήσεις για να σώσουν την οικονομία θα πουλήσουν πράγματι τις κρατικές επιχειρήσεις και έλθουν κεφαλαιούχοι να τις αγοράσουν και να κάνουν επενδύσεις) δεν πρόκειται και πάλι να δούμε νέες θέσεις εργασίας.

Γιατί οι επιχειρήσεις αυτές είναι τόσο φορτωμένες από ανθρώπινο δυναμικό που πιθανότερο είναι η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και όχι η αύξηση.

Θέλετε πράγματι να εξετάσουμε τώρα και τα απαισιόδοξα σενάρια;

Εάν τα αντιλαμβάνεσθε δεν μένει τίποτε άλλο από το να ψάξουμε ή για επενδυτές ή για πολιτικούς που μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την (κυριολεκτικά) δεδομένη εικόνα. Μόνο έτσι θα βρεθούν επενδυτές και νέες θέσεις εργασίας. 

george.kraloglou@capital.gr
-------------------------------------------------