Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ-Mysterious Antarctica may be the home of the oldest civilization

Bigfoot Appeared after Experiments to Cross Apes with Humans

Indian Yogi Lives Without Food and Water for Over 70 Years

IRAQ: Unspoken Crimes against Humanity-DETAILED

USA -- Economic Recovery? What Recovery?

Iraq snapshot - February 8, 2012

http://hercolano6.blogspot.com/2012/02/iraq-snapshot-february-8-2012.html
--------------------------------------------------------

Αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό κράτος - Τι λέει το αγγλικό κείμενο

Αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό κράτος - Τι λέει το αγγλικό κείμενο

CAPITAL.GR -- ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:48

Των Δήμητρας Καδδά - Μαρίνας Μάνη

Μέρος του προσχεδίου του νέου μνημονίου στην αγγλική γλώσσα, με το οποίο προσήλθαν οι αρχηγοί στη χθεσινή σύσκεψη, εξασφάλισε το Capital.gr, το οποίο περιλαμβάνει νέες παρεμβάσεις αξίας 10-11 δισ. ευρώ, επιπλέον του πακέτου των 3,2 δισ. ευρώ που πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα.

Τα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή την τριετία 2013-2015 αλλά θα αποφασιστούν φέτος τον Ιούνιο στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτά θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε μισθούς δημοσίου και απολύσεις, περικοπές των ειδικών μισθολογίων που φέρονται να είναι πολύ μικρές, νέα μεταρρύθμιση σε ασφαλιστικό, μαζικές καταργήσεις και περικοπές επιδομάτων, διαδοχικά κύματα απολύσεων -μέσω εφεδρείας- στο δημόσιο, αλλά και ευρύτατες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κόκκινες γραμμές είναι το αντάλλαγμα του νέου δανείου.

Τα μέτρα αναφέρονται ως ποσοστό του ΑΕΠ και είναι 1,5% για φέτος και 5% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια. Η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής που ολοκληρωνόταν το 2014 επεκτείνεται κατά ένα έτος έως το τέλος του 2015.

Ένα επαχθές πακέτο που υποκαθιστά την αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει φοροδιαφυγή και σπατάλη με επώδυνες παρεμβάσεις στην καρδιά του κοινωνικού κράτους διαπραγματεύονται οι αρχηγοί των κομμάτων. Το πακέτο περιέχει ευρύτατες παρεμβάσεις στο δημόσιο, ενώ στο τελικό κείμενο που ήρθε προς συζήτηση περικόπτονται στο 0,2% του ΑΕΠ από 0,3% προηγουμένως οι παρεμβάσεις στα  ειδικά  μισθολόγια.

Η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να παραδεχθεί στο κείμενο ότι  οι παρεμβάσεις για τη φοροδιαφυγή «παρέχουν μακροπρόθεσμα συντηρητικά» κέρδη που «αναμένεται να σωρευθούν μόνο από το 2013». Έτσι, ζητά δεσμεύσεις ότι δεν θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, ότι αν το έλλειμμα δεν μειώνεται θα περιοριστούν και άλλο οι μισθοί του δημοσίου, οι κοινωνικές και οι αμυντικές δαπάνες.

Πίσω από το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με επίκεντρο τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, περιλαμβάνονται δεκάδες επώδυνες παρεμβάσεις. Πολλές εξ αυτών εκφράζονται με γενικό και «κομψό» τρόπο, αλλά θα θίξουν για μία ακόμη φορά αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει το τίμημα: συνταξιούχους, μισθωτούς και τα χαμηλά εισοδήματα.

Το μνημόνιο επεκτείνεται έως το 2015 αντί για το 2012 που έληγε το προηγούμενο. Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα αναβάλλεται για το 2013, ενώ για φέτος προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ.

Είναι γραμμένο σε δύο… κύματα:

1. Τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να προηγηθούν της  επικύρωσης του από τη τρόικα. Οι δράσεις περιλαμβάνουν και τα μέτρα 1,5% του ΑΕΠ (3,2 δις ευρώ).  Πέρα από το «αγκάθι»  των επικουρικών, περιλαμβάνουν τις περικοπές στο φάρμακο, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (περικοπή 0,2% του ΑΕΠ), στις αμυντικές δαπάνες (0,15% του ΑΕΠ), λειοτυργικές δαπάνες και δαπάνες ΟΤΑ (0,2% του ΑΕΠ). Απαιτείται νόμος για τη μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, ο οποίος θα προβλέπει από τώρα τις  πρόσθετες περικοπές των συντάξεων για την περίοδο 2013 – 2015.

2. Τα δεκάδες μέτρα που θα εφαρμοσθούν για την περίοδο ισχύος του Μνημονίου, έως το 2015 και θα συνοδεύουν την εκταμίευση των τρίμηνων δόσεων.  Η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει 12 τριμηνιαίες επιθεωρήσεις και ζητείται δέσμευση ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η τρόικα κρίνα ότι οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται.  Το κείμενο που θα υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, αναφέρει ότι η επίτευξη των στόχων «θα χρειαστεί πολιτική απόφαση και καθορισμένη εφαρμογή πολιτικής για πολλά χρόνια». Στο κείμενο γίνεται αποδεκτό ότι η ύφεση φέτος θα είναι 4-5% και η ανάκαμψη θα έρθει από το μέσο του 2013

Τα βασικότερα εκ των μέτρων του μνημονίου που θα εφαρμοσθούν μετά τη ψήφισή του είναι:

• Παρεμβάσεις για την μόνιμη μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης κατά 1,5% του ΑΕΠ (3,2 δις ευρώ) που θα περιλαμβάνουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά και νέες μισθολογικές περικοπές.

• Νέα μεταρρύθμιση των μισθών στο δημόσιο έως τον Ιούνιο. Παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικών, ιατρών, καθηγητών, διπλωματών, πολιτικού προσωπικού, αστυνομίας, ενόπλων δυνάμεων). Η απόδοση των μέτρων περιορίστηκε στο τελικό προς συζήτηση κείμενο σε 0,2% από 0,3% του ΑΕΠ.  Προστασία αποδοχών όσων είναι σε χαμηλές μισθολογικές κλίμακες. Νέα αναθεώρηση συστήματος προαγωγών.

• Μείωση απασχόλησης στο δημόσιο κατά τουλάχιστο 150.000 έως το 2015 με αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5. Αν παραβιάζεται παγώνουν οι προσλήψεις. Προβλέπονται πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, εφεδρεία 15.000 φέτος (με υποχρεωτική απόλυση στη συνέχεια) και μεγαλύτερα κύματα εφέδρων τα επόμενα χρόνια. Προβλέπονται απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων από το προσωπικό φορέων που θα κλείσουν, συγχωνευθούν ή συρρικνωθούν.

• Μείωση προσλήψεων σε σχολές αστυνομίας, στρατού και δημοσίων ακαδημιών. Εξάλειψη κενών θέσεων. Αύξηση σε ετήσια βάση της εργασιακής εφεδρείας.

• Επιπλέον παρεμβάσεις 5% του ΑΕΠ με επίκεντρο το ασφαλιστικό και τις κοινωνικές δαπάνες.

• Συγχώνευση έως τον Μάιο όλων των επικουρικών ταμείων και μέτρα εξάλειψης ελλειμμάτων στα ταμεία παροχής εφάπαξ.

• Συγχώνευση όλων των ταμείων υγείας στο ΕΟΠΥΥ και μεταφορά ευθύνης στο υπουργείο υγείας. Διατήρηση έως και το 2015 του ανώτατου πλαφόν (2,8 δις ευρώ φέτος) στην φαρμακευτική δαπάνη.

• Ευρείες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων την περίοδο 2013- 2015 που θα αποφασιστούν τον Ιούνιο και θα περιλαμβάνουν κατάργηση πολλών επιδομάτων, θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και ενίσχυση ή «εξορθολογισμό» των οικογενειακών επιδομάτων και του επιδόματος ανεργίας.

• Εως τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για κλείσιμο γενικών κρατικών μονάδων, η ανάθεση εργασιών σε τρίτους. Περιλαμβάνονται και οι αμυντικές δαπάνες χωρίς να εκτίθενται οι αμυντικές δυνατότητες.

• Φορολογική μεταρρύθμιση τον Ιούνιο του 2012  μειώσεις σε επιλεγμένους φορολογικούς συντελεστές για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας, αλλά δέσμευση να μην μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων.

• Στενός έλεγχος δαπανών, δυνατότητα άμεσης ψήφισης συμπληρωματικών προϋπολογισμών, κυρώσεις για φορείς που δεν δίδουν λογαριασμό,  λογιστικοί αξιωματούχοι στα υπουργεία. Διυπουργική επιτροπή έως τον Μάρτιο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του προϋπολογισμού. Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων και  διακοπή χρηματοδότησης υπουργείων – φορέων που συγκεντρώνουν νέες οφειλές και δεν δίνουν λογαριασμό. Διεύθυνση σχεδιασμού έως το τέλος Φεβρουαρίου στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

• Αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Στόχος η  άντληση τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ έως το 2015. Παραμένει ο στόχος των 50 δισ. ευρώ ο οποίος μετατοπίζεται χρονικά και για να διασφαλιστεί το πρόγραμμα διευρύνεται περιλαμβανομένων μεριδίων σε δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα εξαιρούνται από τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

• Νέος νόμος για άρση των περιορισμών στα κλειστά επαγγέλματα. Μεταξύ άλλων, θα καταργεί την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές που παρίσταται συμβολαιογράφος, τις ελάχιστες αμοιβές σε έμμισθους δικηγόρους και την άρση των περιορισμών σε 20 επιπλέον επαγγέλματα. Στο κείμενο που συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν περιλαμβάνεται η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών. 
-------------------------------------------
Αλλάζουν όλα σε μισθούς – εργασιακές σχέσεις

Της Ρούλας Σαλούρου

Προκαταρκτικά μέτρα για να επιτραπεί η μείωση των ονομαστικών μισθών, χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τα μέτρα - σοκ που περιλαμβάνονται στο νέο μίνι μνημόνιο που αλλάζει άρδην τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, οδηγώντας μονομιάς τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον μια 10ετία πίσω. Μάλιστα, σε όλο το κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, υπάρχει... option για νέα σκληρότερα μέτρα, εντός 6μήνου. Τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν το νέο μνημόνιο μνημείο πρωτοφανούς βαρβαρότητας και εκτιμούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η μείωση όλων των βασικών μισθών κατά 22%, μαζί με την κατάργηση της μετενέργειας 3 μήνες μετά τη λήξη αλλά και την κατάργηση του συνόλου των επιδομάτων μετά την παρέλευση 9 μηνών από τη λήξη της εκάστοτε σύμβασης, οδηγούν σε κούρεμα των μισθών έως και κατά  50%!

Τα μέτρα της κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Τρόικα, γκρεμίζουν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, καταργούν όλα τα επιδόματα από τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τον οποίο και μειώνουν στο επίπεδο των 586 ευρώ μεικτά και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης, του 13ου και 14ου μισθού, ώστε τελικά, οι μισθοί στην Ελλάδα να γίνουν συγκρίσιμοι με αυτούς της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Κεντρικής και της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης...

Παράλληλα, καταργείται η μονιμότητα των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, όπου ισχύουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου 35ετούς διάρκειας, δίνεται δικαίωμα μονομερούς απόφασης για μετατροπή της απασχόλησης από πλήρη σε μερική, ενώ μονομερώς θα αποφασίζει ο εργοδότες και στην περίπτωση της εκ περιτροπής εργασίας. Αντίθετα, καταργείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ενώ προβλέπεται ότι πλέον, οι διαιτητές θα μπορούν να αποφασίσουν μόνο για το ύψος των βασικών μισθών και όχι για άλλα επιδόματα.

Την ίδια στιγμή που από την Eurostat επισημοποιούνταν η δραματική αύξηση της φτώχιας στη χώρα μας, με το 13,8% των εργαζόμενων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, (συνολικά ένας στους 3 Έλληνες να ζουν στο όριο της φτώχιας,  το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών) κυβέρνηση και δανειστές συμφωνούσαν στην ισοπέδωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση κατά 22% συμπαρασύρει το σύνολο των μισθολογικών κλιμακίων, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας ή τον κλάδο εργασίας. Παράλληλα, παγώνουν επ’ αόριστον οι μισθολογικές ωριμάνσεις (μέχρι να φθάσει η ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό), καταργούνται όλες οι ισχύουσες συμβάσεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι νέες συμβάσεις θα έχουν το πολύ τριετή διάρκεια, ενώ μετά την παρέλευση 3 μηνών από τη λήξη της εκάστοτε σύμβασης, ο εργαζόμενος  θα δέχεται μείωση των αποδοχών του, με μόνο κατώφλι ασφαλείας, τον μειωμένο κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μάλιστα, εάν δεν υπογραφεί νέα σύμβαση, ανά τρεις μήνες, θα χάνει και μέρος από τα επιδόματα. Συγκεκριμένα, τρεις μήνες μετά την κανονική λήξη της σύμβασης, θα καταβάλλονται μόνο τα επιδόματα εκπαίδευσης, επικινδυνότητας και το οικογενειακό. Έξι μήνες μετά θα παύουν να καταβάλλονται το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα επικινδυνότητας, ενώ μετά από συνολικά 9 μήνες θα καταργούνται όλα τα επιδόματα. Μοναδικό δίχτυ ασφαλείας παραμένει ο κατώτατος μισθός.  

Οι μισθοί των νέων έως 25 ετών θα αποκλίνουν κατά 32% από τα σημερινά όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και θα πέσουν κάτω από τα 400 ευρώ (καθαρά), λίγο πιο πάνω από τα νέα επίπεδα στα οποία διαμορφώνεται το επίδομα ανεργίας, που θα πέσει στα 361 ευρώ.

Και στο βάθος νέο ασφαλιστικό

Αν και το θέμα των συντάξεων αναδείχηκε σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση, εκτός από τα μέτρα που τίθενται υπό αναδιαπραγμάτευση, το τελικό κείμενο προβλέπει και νέο ασφαλιστικό το αργότερο μέσα στο 2013. Συγκεκριμένα, για να μειωθεί εντός του 2012, κατά 2% το μη μισθολογικό κόστος, καταργούνται οι δύο βασικοί οργανισμοί  άσκησης κοινωνικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας, ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία. Εδώ να σημειωθεί ότι η κατάργηση των δύο αυτών οργανισμών θα οδηγήσει στη διακοπή της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.  Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα μειωθούν οι εισφορές προς το ΙΚΑ κατά επιπλέον 3%, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις. Και αυτό γιατί υπογράφει κείμενο που ορίζει ότι  εάν η μείωση των εισφορών οδηγήσει σε μείωση των εσόδων, κάτι που θεωρείται αυτονόητο εάν δεν υπάρξουν τρόποι αναπλήρωσής τους, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων.

Στο -12% οι μισθοί στην Εμπορική


Πριν καλά καλά συμφωνηθούν όλα τα παραπάνω, το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσιζε την κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση. Κατά μέσο όρο, η μείωση των αποδοχών είναι της τάξης του 12%. Εκτιμάται δε, ότι για μια μικρή μερίδα εργαζόμενων που λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα επιδόματα, οι περικοπές θα προσεγγίσουν το 18%. Να σημειωθεί ότι η επιχειρησιακή σύμβαση, που καταργήθηκε με την απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής, είχε λήξει τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι και το Δεκέμβριο παρέμενε σε ισχύ λόγω της μετενέργειας.
Πηγή:www.capital.gr
------------------------------

Θρίλερ στην Ανταρκτική: Ρωσία, ΗΠΑ, υπονοούν εξωγήινη καταγωγή του ανθρώπου!

Θρίλερ στην Ανταρκτική: Ρωσία, ΗΠΑ, υπονοούν εξωγήινη καταγωγή του ανθρώπου!    

09-02-2012 17:13:22
   

Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να επιβιώσει μέσα στην καταστροφή που την έχουν ρίξει εχθροί και «φίλοι», μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη ήρθε από την Ανταρκτική: Η πρώτη σαφής ύπαρξη αποδείξεων ότι κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη είναι γεγονός!

Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων την οποία έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα του defencenet.gr το περασμένο Σάββατο, εντόπισε τελικά σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε ένα ανέγγιχτο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια οικοσύστημα: Την υπόγεια λίμνης Βοστόκ, σε βάθος 3,8 χιλομέτρων από την παγωμένη επιφάνεια της Ανταρκτικής.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να διατρήσουν πάγο πάχους 3,766 μέτρων φτάνοντας στην αμόλυντη επιφάνεια της λίμνης που εδώ και 14 με 20 εκατ. χρόνια δεν έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

Η υπόθεση θυμίζει πραγματικό θρίλερ καθώς μέσω της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο τρυπάνι οι Ρώσοι ανακάλυψαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μια «χρυσή σβάστικα» (golden-like swastika) και αμέσως μετά κτύπησαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ίχνη εξωγήινης παρουσίας, τα οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς ήταν.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη (όπως είχαμε αποκαλύψει η επικοινωνία με την ρωσική επιστημονική ομάδα διακόπηκε όταν ανήγγειλαν ότι «Είχαν βρει κάτι πολύ σοβαρό») η ρωσική ομάδα χάθηκε και δεν απαντούσε σε καμία κλήση από τις άλλες δύο ομάδες της αμερικανική και την βρετανική που βρίσκονταν κοντά.

Η εξήγηση ήταν ότι μόλις επικοινώνησαν με το ρωσικό κέντρο και μετέδωσαν το τι ακριβώς είχαν βρει το ρωσικό υπουργείο Αμύνης τους έδωσε εντολή για πλήρη «επικοινωνιακή σιγή» και να παραμείνουν στην περιοχή, μέχρι να τους παραδοθούν ειδικές τηλεπικοινωνιακές συσκευές με τεχνολογία μηδενικής υποκλοπής. Μόλις οι συσκευές τους παραδόθηκαν -άγνωστο πώς, αλλά εικάζεται ότι έγινε ειδική πτήση-  τότε και μόνο πήραν εντολή για να απομακρυνθούν από την περιοχή σπάζοντας την επικοινωνιακή σιγή.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι εντοπίστηκε, αλλά η μυστικότητα και η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δείχνει ότι έχει βρεθεί κάτι πολύ σοβαρό και κρίσιμο, ίσως και για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους.

Το βέβαιο είναι ότι εντοπίστηκαν στα δείγματα του νερού της λίμνης μορφές μικροβιακής ζωής ανάλογων με τα ίχνη εξωγήινης ζωής τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένους πλανήτες, όπως ο Αρης, ο δορυφόρος του Δία, η Ευρώπη και ο δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος.

Μάλιστα η φράση του Ρώσου επιστήμονα Λεβ Σαβατιούγκιν, που συμμετέχει στην αποστολή, ότι «Πιστεύω ότι θα εμπλουτισθούν οι γνώσεις μας για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Κανένα άλλο μέρος της Γης δεν έχει μείνει απομονωμένο τόσο καιρό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ πριν στείλουμε αποστολές στο διάστημα» πυροδότησε συζητήσεις για το αν εννοούσε ότι η ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στη Γη οφείλεται σε εξωγήινη επίσκεψη πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Με την θέση αυτή του Ρώσου συμφώνησε από απόσταση μερικών χιλιάδων χιλομέτρων ένας «αντίπαλος» Αμερικανός ειδικός, ο Ουαλίντ Αμπνταλάτι, που εργάζεται για τη NASA, με την εξής συγκλονιστική φράση: «Πολύ απλά, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που σκεπτόμαστε για την ύπαρξη της ζωής».

Επίσης, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, το νερό που έχουν συλλέξει είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο καθαρό από το αποσταγμένο, και θεωρείται τόσο "ξένο" -ως προς τη Γη- όσο και αυτό που βρίσκεται στις λίμνες της Ευρώπης ενός από τους δορυφόρους του Δία.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο του 2012 όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες λόγω του «καλοκαιριού» της Ανταρκτικής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------------------

Triumph! After two decades of drilling in most inhospitable place on Earth, Russian scientists return home with barrelful  of water from ‘alien’ lake untouched for 20 million years

  • Drilling successful as scientists break through into lake buried miles under Antarctic ice
  • Scientists confirm breakthrough into buried lake
  • Have raised sample of 40 litres of water
  • Frozen sample will be removed in December in next Antarctic summer
  • 'Like exploring another planet except this one is ours', scientist
  • Lake has had no contact with man-made pollutants or Earthly life forms for millions of years
By Rob Cooper and Thomas Durante
Last updated at 2:46 PM on 9th February 2012

Drill
The Russian drilling machine 5-G in Antarctica. The research institute said Wednesday, Feb. 8, 2012, it has reached Lake Vostok, Antarctica's largest icebound freshwater lake, which has been sealed off for millions of years, after more than two decades of drilling
After more than two decades of drilling in Antarctica, Russian scientists have confirmed that they reached the surface of a gigantic freshwater lake hidden under miles of ice for some 20 million years.
The scientists returned 40 litres of water to the surface - water isolated from earthly life forms since before Man existed.
The scientists will later remove the frozen sample for analysis in December when the next Antarctic summer comes. They have now left the site.
The scientists rebuffed claims that their drilling could have contaminated the lake, a body of water which has been in isolation for 20 million years.
The Russian researchers have insisted the bore would only slightly touch the lake's surface and that a surge in pressure will send the water rushing up the shaft where it will freeze, immediately sealing out the toxic chemicals.
Lukin said about 50 cubic feet of kerosene and freon poured up to the surface from the boreshaft, proof that the lake water streamed up from beneath, froze, and blocked the hole.
'It's like exploring another planet, except this one is ours,' said Columbia University glaciologist Robin Bell
Valery Lukin, the head of Russia's Arctic and Antarctic Research Institute (AARI), which is in charge of the mission, said in Wednesday's statement that his team reached the lake's surface on Sunday.
Lukin has previously compared the Lake Vostok effort to the moon race that the Soviet Union lost to the United States, telling the Russian media he was proud that Russia will be the first this time. Although far from being the world's deepest lake, the severe weather of Antarctica and the location's remoteness made the project challenging.
'There is no other place on Earth that has been in isolation for more than 20 million years,' said Lev Savatyugin, a researcher with the AARI. 'It's a meeting with the unknown.'
Savatyugin said scientists hope to find primeval bacteria that could expand the human knowledge of the origins of life.
'We need to see what we have here before we send missions to ice-crusted moons, like Jupiter's moon Europa,' he said.
Lake Vostok is 160 miles  long and 30 miles across at its widest point, similar in area to Lake Ontario. It lies about 2.4 miles beneath the surface and is the largest in a web of nearly 400 known subglacial lakes in Antarctica. The lake is warmed underneath by geothermal energy.
Sample: An ice core is seen at the Vostok camp in Antarctica on April 5, 2010
Sample: An ice core is seen at the Vostok camp in Antarctica on April 5, 2010
Vostok Station in Antarctica is among the coldest and most hostile places on Earth
Probing: Engineers working apparatus as they drill the prehistoric sub-glacier lake
The scientists broke through into the underground lake at 3,768 metres - but a Russian News Agency claims that there may be further surprises from the mission

The drilling in the area began in 1989 and dragged on slowly due to funding shortages, equipment breakdowns, environmental concerns and severe cold.
While temperatures on the Vostok Station on the surface above have registered the coldest ever recorded on Earth, reaching minus 89 degrees Celsius (minus 128 degrees Fahrenheit), the water in the lake is warmed by the giant pressure of the ice crust and geothermal energy underneath.
The Russian team reached the lake just before they had to leave at the end of the Antarctic summer season.
Scientists believe that microbial life may exist in the dark depths of the lake despite its high pressure and constant cold - conditions similar to those expected to be found under the ice crust on Mars, Jupiter's moon Europa and Saturn's move Enceladus.
Hole lotta fun: Researchers work with drilling apparatus at the Vostok camp
Hole lotta fun: Researchers work with drilling apparatus at the Vostok camp
Chilled drinks: Researchers enjoy a traditional Vostok welcome of vodka and bread
Chilled drinks: Researchers enjoy a traditional Vostok welcome of vodka and bread
'In the simplest sense, it can transform the way we think about life,' NASA's chief scientist Waleed Abdalati told the AP by email.
Scientists in other nations hope to follow up this discovery with similar projects. American and British teams are drilling to reach their own subglacial Antarctic lakes, but Bell said those lakes are smaller and younger than Vostok, which is the big scientific prize.
Some scientists hope that studies of Lake Vostok and other subglacial lakes will advance knowledge of Earth's own climate and help predict its changes.
Cold call: A supply convoy arrives at the Vostok research camp in December 2009
Cold call: A supply convoy arrives at the Vostok research camp in December 2009
Base of operations: The Russians are operating out of the Vostok Station, pictured here, which opened in December 1957
Base of operations: The Russians are operating out of the Vostok Station, pictured here, which opened in December 1957
Cross country vehicles deliver food and fuel to the Vostok Antarctic research station, one of the coldest and most inhospitable places on Earth. It has recorded temperatures of -89 centigrade
Cross country vehicles deliver food and fuel to the Vostok Antarctic research station, one of the coldest and most inhospitable places on Earth. It has recorded temperatures of -89 centigrade

"It is an important milestone that has been completed and a major achievement for the Russians because they've been working on this for years," Professor Martin Siegert, a leading scientist with the British Antarctic Survey, which is trying to reach another Antarctic subglacial lake, Lake Ellsworth.
"The Russian team share our mission to understand subglacial lake environments and we look forward to developing collaborations with their scientists and also those from the U.S. and other nations, as we all embark on a quest to comprehend these pristine, extreme environments," he said in an email.
In the future, Russian researchers plan to explore the lake using an underwater robot equipped with video cameras that would collect water samples and sediments from the bottom of the lake, a project still awaiting the approval of the Antarctic Treaty organization.
The prospect of lakes hidden under Antarctic ice was first put forward by Russian scientist and anarchist revolutionary, Prince Pyotr Kropotkin at the end of the 19th century. Russian geographer Andrei Kapitsa pointed at the likely location of the lake and named it following Soviet Antarctic missions in the 1950s and 1960s, but it wasn't until 1994 that its existence was proven by Russian and British scientists.
Earlier this week state-run news agency in Russia claimed that an extraordinary cache of Hitler's archives may be buried in a secret Nazi ice bunker near the spot where yesterday's breakthrough was made.

‘It is thought that towards the end of the Second World War, the Nazis moved to the South Pole and started constructing a base at Lake Vostok,’ claimed RIA Novosti, the Russian state news agency.

It cited Admiral Karl Dontiz in 1943 saying ‘Germany's submarine fleet is proud that it created an unassailable fortress for the Fuehrer on the other end of the world’, in Antarctica.

According to German naval archives, months after the Nazis surrendered to the Allies in April 1945, a U-530 submarine arrived at the South Pole from the Port of Kiel.

The crew are rumoured to have constructed a still undiscovered ice cave ‘and supposedly stored several boxes of relics from the Third Reich, including Hitler's secret files’.

A later claim was that a U-977 submarine delivered remains of Hitler and Eva Braun to Antarctica in the hope they could be cloned from their DNA. The submariners then went to Argentina to surrender, it was claimed.


Microbiologists say that the lake could offer a glimpse of unique life forms. The project has been closely watched by both NASA and the Russian Space Agency.
One hope is that it will give a glimpse of conditions on Jupiter's moon Europa where water is also believed to exist under a thick ice cover.

‘The discovery of microorganisms in Lake Vostok may mean that, perhaps, the first meeting with extraterrestrial life could happen on Europa,’ said Dr Vladimir Kotlyakov, Director of the Geography Institute at the Russian Academy of Sciences.

Specialists at the Russian Arctic and Antarctic Research Institute will now test a sample of water that has been sucked from the lake, and frozen.


Doenitz, Karl, German admiral, and commander of the submarine fleet 1939-1943: A Russian news agency has claimed that he built 'an unassailable fortress for the Fuhrer' near Lake Vostok
Karl Doenitz German admiral, and commander of the submarine fleet 1939-1943: A Russian news agency has claimed that he built 'an unassailable fortress for the Fuhrer' near Lake Vostok


Experts say the lake, which could have a body of water the same size as Lake Ontario, could offer a glimpse of unseen lifeforms
Experts say the lake, which could have a body of water the same size as Lake Ontario, could offer a glimpse of unseen lifeforms
Last year, the expedition stopped 10 to 50 metres short of the lake after the weather closed in and the scientists were forced to abandon the expedition.

Academics say they have found ‘the only giant super-clean water system on the planet’. They forecast the extraordinary 5,400 cubic kilometres of pristine water will be ‘twice cleaner than double-distilled water’, and any life will have developed in total isolation.

Lake Vostock graphic
‘We're not talking a new Loch Ness Monster - though we actually cannot really predict what to expect,' an expedition source told Ria Novosti. ‘The lake water is a moving body, and despite being almost 4 km under the ice, there is an oxygen supply, and microorganisms have already been found in the ice drilled from close to the roof of Lake Vostok.’
Professor John Priscu told usnews.com in an email that the crews had been working ‘round the clock’ to finish the project before the Antarctic summer ended, which meant no planes could fly from the remote Vostok Station, where temperatures are currently around minus 66C.
'If they were successful, their efforts will transform the way we do science in Antarctica and provide us with an entirely new view of what exists under the vast Antarctic ice sheet,' he said.
Geothermal heat under the ice keeps the lake liquid, and its conditions are often described as 'alien' because they are thought to be akin to the subterranean lakes on Jupiter's moon Europa. 
'I think we'll find unique organisms,' Professor Priscu, a microbiologist at the University of Montana, and a veteran Antarctic researcher who is on the trip told Scientific American.
On January 13, Mr Priscu said the team was progressing well, drilling 5.7ft a day. He said they had switched from an ice drill to a thermal drill to melt through the last 16 to 32ft of ice.
'This was the plan, but when you're in the field, things can change,' Priscu, who had been communicating with the group from his office in St. Petersburg, said.
'This has never been done before,' Priscu told OurAmazingPlanet. 'It's a one-of-a-kind drill, a one-of-a-kind borehole, and a one-of-a-kind lake, so I'm sure they're making decisions on the fly all the time.'
The team had a deadline of Tuesday, before already ice-cold temperatures in the desolate spot drop another 40 degrees centigrade.
Valery Lukin, chief of the Russian Antactic Expedition, said last month: 'We do not know what is waiting for us down there.'
Cold hard facts: Drilling milestones reached and marked on the wall are seen at the Vostok camp in Antarctica in June 2010
Cold hard facts: Drilling milestones reached and marked on the wall are seen at the Vostok camp in Antarctica in June 2010
Harsh conditions: The Russian team, working out of this outpost over Lake Vostok, has only days before the temperatures become unbearable
Harsh conditions: The Russian team have also worked with French and American scientists on the project at Vostok Station
Antarctica, McMurdo Station, boxes of ice cores from Lake Vostok beneath the polar plateau
Antarctica, McMurdo Station, boxes of ice cores from Lake Vostok beneath the polar plateau
A cross-section of drilling projects at the lake, showing the dates of ice reached
A cross-section of drilling projects at the lake, showing the dates of ice reached
Left: A cross-section of drilling projects at the lake, showing the dates of ice reached. Right: A diagram from the project showing the depth of the water in the subglacial lake
Treacherous island: The red circle denotes the area of Antarctica where a team of Russian scientists were working before mysteriously losing contact
Treacherous island: The red circle shows the location of Vostok Station, the remote polar station where the scientists drilled to the buried lake
Drill: Lake Vostok, seen in this satellite image, is one of the most inhospitable environments on earth. During drilling at the site temperatureshave hit -66C
Drill: Lake Vostok, seen in this satellite image, is one of the most inhospitable environments on earth. During drilling at the site temperatures have hit -66C
On July 21, 1983, temperatures at Vostok Station hit the lowest level ever recorded on Earth - minus 89.2C.
When the breakthrough moment comes they must take care not to contaminate the hidden underground world with bacteria and fluids from the drilling.
To make sure the water stays completely pure, the machinery will not even touch the lake.
Instead suction will be used to suck samples of the unique water into the borehole, where it will freeze before being raised to the surface for analysis.

Vostok Station, 1967: A supply plane delivers foodstuffs and equipment to Vostok polar station
Vostok Station, 1967: A supply plane delivers foodstuffs and equipment to Vostok polar station
The team also faces the risk of an explosion with oxygen and nitrogen trapped below.
They are trying to make sure only a small amount of air can escape to avert the risk.
The scientists have been drilling 24 hours a day in three shifts as they race to break through before winter descends.
Environmental groups have criticised the work on the site - and the chemicals used such as kerosene to keep the hole open.
Others have said the site should not be explored but instead left in pristine condition.
----------------------------------------

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΛΚΛΑΝΤ+Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΦΑΛΚΛΑΝΤΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΗΤΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!! ΔΙΑΤΙ ??? ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΔΕΡΝΕΙ ΒΛΑΚΕΙΑ"!!!
ΤΑ ΦΑΛΚΛΝΤΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΗΚΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΩΚΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ή ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ !!!!
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΩΛΟΝ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΟΤΙ ΝΗΣΟΙ ΠΟΥ ΕΥΡΙΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΗ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΞΗΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΞΗΡΑΝ!!!
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΓΟΥΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙ ΝΗΣΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΑΦΗΡΕΑ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΟ ΕΚΕΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ!!!)!!!
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ!!!

Εφημερίδα των νησιών Φόκλαντ χαρακτήρισε «σκύλα» την πρόεδρο της Αργεντινής    

09-02-2012 16:56:32


 "Χοντραίνει" η αντιπαράθεση Αργεντίνων, Βρετανών για τα Φόκλαντ μετά το προσβλητικό χαρακτηρισμό της Προέδρου της Αργεντινής από εφημερίδα των Φόκλαντ (αγγλοσαξωνικής βεβαίως νοοτροπίας).Σάλο στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Αργεντινής έχει προκαλέσει η εφημερίδα των νησιών Φόκλαντ «Τα Νέα του Πιγκουίνου», η οποία χαρακτήρισε «σκύλα» ( «bitch» στα αγγλικά ) την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ. Η ιστοσελίδα της εφημερίδας ανήρτησε μια φωτογραφία της Φερνάντες χρησιμοποιώντας, για λίγη ώρα χθες, τον προσβλητικότατο χαρακτηρισμό στη θέση του ονόματος του αρχείου.
Μια ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τρίτη, η πρόεδρος της Αργεντινής κατηγόρησε την Βρετανία ότι στρατιωτικοποιεί τα νησιά στον νότιο Ατλαντικό.Η λέξη «σκύλα» πυροδότησε κύμα σφοδρών αντιδράσεων και καταγγελιών από τους Αργεντινούς, κάτι που δείχνει, για άλλη μια φορά, πόσο ευαίσθητη είναι η χώρα στο ζήτημα των Φόκλαντ, κατά την 30ή επέτειο του πολέμου με την Βρετανία.Η εφημερίδα La Nacion του Μπουένος Αϊρες γράφει ότι η λέξη «σκύλα» ( «perra» στα ισπανικά), είναι ένας «ισχυρός αγγλο-σαξονικός όρος που δείχνει απόλυτη έλλειψη σεβασμού». Μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι από 2.000 αναγνώστες απάντησαν με σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν βιτριολικά.
«Τα Νέα του Πιγκουίνου» που κυκλοφορούν μία φορά την εβδομάδα, αλλά έχουν ιστοσελίδα που ενημερώνεται καθημερινά, έχουν συνήθως πολύ μικρή αναγνωσιμότητα - ο πληθυσμός αυτών των βρετανικών νησιών του Ατλαντικού δεν ξεπερνά τους 3.000 κατοίκους.Αλλά η κλιμακούμενη νέα διπλωματική ρήξη ανάμεσα στο Λονδίνο και στο Μπουένος Αϊρες έχει προσελκύσει, τις τελευταίες εβδομάδες, πολλούς αναγνώστες στην Αργεντινή, η οποία αποκαλεί τα νησιά Λας Μαλβίνας και ισχυρίζεται ότι της ανήκουν.

Βρετανία και Αργεντινή πολέμησαν, το 1982, για τον έλεγχο των Φόκλαντ. Στις 2 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, η Αργεντινή προσπάθησε αιφνιδιαστικά να καταλάβει τα νησιά, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Βρετανίας.Συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των Βρετανών, με τελικό αποτέλεσμα να αποσύρει τις δυνάμεις της και να χάσει ταπεινωτικά τον σύντομο εκείνο πόλεμο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
---------------------------------------------

Σε εξέγερση καλεί η Αριστερά + ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!

 ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ:
ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΙ "Η ΕΛΛΑΣ" ΑΛΛΑ "Η ΧΩΡΑ"!!! 
ΔΙ' ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΔΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ "ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ" ΑΝΕΥ ΠΡΟΓΟΝΩΝ (ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ)! ΔΙ' ΑΥΤΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΕΤΟΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"!! ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ "ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΟΠΟΙΟΝ "ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ" ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΕΔΩ, "ΝΑ ΦΤΙΑΞΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ" (ως λέγει ο κ. Καζάκης)! 
ΑΙ! ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ "ΤΡΑΝΖΙΤΟ" ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, ΟΠΟΥ "ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ" ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, ΑΠΟ ΝΙΓΗΡΙΑΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΕΩΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΜΑΓΚΡΕΜΠΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΦΑΧΤΕΣ (ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ)!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ "ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΑ (ΜΕ ΟΥΪΣΚΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ)!!! 
ΕΜΕΙΣ ΜΑΧΟΜΕΘΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΤΙΣ "ΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ" (ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ -- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΣΘΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΑΣ, ΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥΧΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΤΕΦΕΝΣΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΤΙΜΩΡΟ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΠΡΟΣΚΥΝΕΙ" ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΥΣ --ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ??--ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΙΣΟΝ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!) !
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΧΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΑΦΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ!!! ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΟΤΙ ΝΑΙ ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ!! ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ (ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ, "ΞΥΔΑΚΙ"!!!)! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΟΥΧΕΙ ΣΤΑ ΣΠΛΑΓΧΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!
ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΟΙΚΟΙ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ--ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ"!! [ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΦΙΛΟΙ, ΔΙΑΤΙ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ! ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΟΤΙ ΟΜΙΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΚΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ --ΚΑΙ ΣΥΓΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΑ ΤΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΙ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ--ΕΥΓΕ ΑΔΩΝΙ!]. ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ" ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ΚΚΕδες ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ κλπ. κλπ. (ΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΕΣΟΝΤΟΣ: ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟ-ΠΟ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??? ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ???)! ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ, ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΗΘΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΘΑ ΔΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΤΣΙ), ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ! ΔΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ --ΝΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ ΔΙ' ΑΥΤΟ!!! ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙ ΔΙΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑΝΑΙ ΑΟΠΛΟΣ ΚΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΜΙΑ! ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟΝ ΘΕΛΟΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟ (ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΥΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΣΑΣ  ΕΣΣΔ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ (ΟΠΩΣ Ο ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΘΕ)!!
ΙΔΟΥ ΔΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΧΛΕΥΑΣΘΗ Η ΛΕΞΙΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ! ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ κλπ, ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑ ΕΙΔΙΚΟΝ ΒΑΡΟΣ --ΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕΣ ΕΤΣΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ??) ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ!!!
ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΙΝ ΤΟΥ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΩΣΤΑ, ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΤΩ ΟΝΤΙ "Μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας" ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΣ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕ ΕΜΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΞ)! 
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ "πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης" ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΓΝΩΜΗ ΔΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, ΟΠΟΤΕ, ΛΕΓΟΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ (ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΕΔΑΦΙΚΟΝ- ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΝ-ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΝ-ΓΛΩΣΣΙΚΟΝ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ Η "πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης" ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΠΟΤΕ, ΕΥΚΟΛΩΣ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΝ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΙΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΑΡΑΥΤΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ-ΕΠΟΙΚΟΥΣ!!!
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΜΑΧΟΜΕΘΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΑΔΙΑΚΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1964, ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!! 
--------------------------------
Σε εθνική εξέγερση καλεί η Αριστερά - "Πολιτικοί νάνοι παρέδωσαν όμηρο τη χώρα"    
09-02-2012 12:12:14


Σε εξέγερση καλεί τους Έλληνες πολίτες "ως απάντηση στην παράδοση της χώρας" ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του, την οποία έκανε πριν από λίγη ώρα. Δεδομένη είναι και η θέση του ΚΚΕ περί "ενεργού αντίστασης". Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα κόμματα που σήμερα θα ψηφίζονταν από έναν στους τέσσερις πολίτες (25% λαμβάνουν αθροιστικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις) ζητούν ενεργό αντίσταση με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Μήπως όμως αυτός είναι ο μόνος δρόμος πλέον;
[...]

Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:

«Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες. Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν. Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο.

Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια.Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό. Η παρωδία διαπραγμάτευσης της τελευταίας στιγμής απλώς επικύρωσε με μελοδραματικό ντεκόρ την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, τον ευτελισμό της δημοκρατίας, τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα του Τρίτου κόσμου.
Μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ.
Και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε.
Αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί.
Το πακέτο της χρεοκοπίας δεν θα περάσει. Τώρα είναι η ώρα του λαού. Τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας όλων. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός στα χέρια του το θέμα της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σε μια πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης. Καλούμε τους πραγματικούς διανοούμενους, τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα. Σε έναν κοινωνικό ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας.
Ας μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει η χώρα των ανέργων, των εξαθλιωμένων, της κοινωνικής ερήμωσης.
Ας μην επιτρέψουμε η νέα γενιά και το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτού του τόπου να φύγει στο εξωτερικό.
Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν αυτό το διασυρμό».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
--------------------------------------------

Οι αντιστασιακοί των ... επικουρικών συντάξεων!

Οι αντιστασιακοί των ... επικουρικών συντάξεων! 

09-02-2012 14:28:35


Προκαλεί αηδία και ναυτία σε όλο τον ελληνικό λαό, η νυκτερινή παράσταση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η βιασύνη του τραπεζίτη Λ.Παπαδήμου να εκδώσει ανακοίνωση ότι «τα βρήκαμε σε όλα εκτός από τις επικουρικές».

Θλιβεροί οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, συμφώνησαν σε όλο το πακέτο εκχώρησης της κυριαρχίας της χώρας και … κόλλησαν» στις επικουρικές συντάξεις. Δεν τους πείραξε ούτε η ανάληψη του ελέγχου της  χώρας από τους ξένους, ούτε η αρπαγή των κοιτασμάτων, ούτε το αγγλικό δίκαιο, ούτε, ούτε, ούτε…

Ούτε καν η υποχώρηση στο επίπεδο των 400 ευρώ των αμοιβών σε μηνιαία βάση των νέων 25 ετών. Κόλλησαν στα 300 εκατ. ευρώ των επικουρικών (αφού προηγουμένως συναίνεσαν να κοπούν 325 εκατ ευρω από την εθνική άμυνα, αυτοί οι … «πατριώτες»).

Ε, λοιπόν επειδή εμείς έχουμε βαρεθεί αυτή την γελοιότητα πολιτικών που λένε συνεχώς ψέματα και δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, προτείνουμε να γίνει ένας λαϊκός έρανος για να μαζευτούν αυτά τα 300 εκατ. ευρώ και να «δικαιωθεί» ο Α.Σαμαράς και ο νέος του φίλος, ο Γ.Καρατζαφέρης.

Και να χαρίσουν την χώρα με την συνείδησή τους ήσυχη ότι έπραξαν το καθήκον τους…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------------------

Eκρηξη στην Αίτνα-Νέα δραστηριότης του ηφαιστείου

Η ΚΟΡΥΦΗ Η ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ

Νέα έκρηξη στην Αίτνα

Νέα έκρηξη στην Αίτνα
Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας εξερράγη το ηφαίστειο Αίτνα, οδηγώντας τις  Ιταλικές αρχές να κλείσουν τις πρώτες πρωΐνές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Φονταναρόσα, της Κατάνια λόγω νέφους ηφαιστειακής τεφρας.
Στην περιοχή γύρω απ το ηφαίστειο επικρατεί πάντως πολύ χαμηλή ορατότητα όλη τη σημερινή ημέρα.
Μετά τα μεσάνυκτα, λάβα ανάβλυζε απ τον κρατήρα του ηφαιστείου, του πλέον ενεργού ηφαιστείου σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Πίδακες ηφαιστειακής τέφρας εκσφενοδνίζονταν σε μεγάλη απόσταση απ τον κρατήρα, πολλές φορές προσγειωνόταν η τέφρα αυτή στα γειτονικά με το ηφαίστειο χωριά.
---------------------------------------

00:25-Παρήγγειλαν φαγητό στου Μαξίμου και ψάχνουν για περιτύλιγμα

Παρήγγειλαν φαγητό στου Μαξίμου και ψάχνουν για περιτύλιγμα
09-02-2012 00:25:03



ImageΗ παράσταση στο Μαξίμου συνεχίζεται με τους αρχηγούς υποτίθεται να συζητούν και να διαπραγματεύονται ενώ πρακτικά έχουν συμφωνήσει, αφού αύριο το Eurogroup είναι έτοιμο να περάσει την συμφωνία, όπως αυτή τους δόθηκε χωρίς καμία αλλαγή. 
Πρακτικά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, απλά προσπαθούν να βρούν τρόπο για φτιάξουν "περιτύλιγμα" και για τον λόγο αυτό κάλεσαν στο Μαξίμου, αργά το βράδυ, και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ η τελευταία εξέλιξη θέλει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να ζητά τη ... γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους επί του κειμένου της συμφωνίας (θα έχει όσο χρόνο θέλι για κάτι τέτοιο μετά την υπογραφή που θα βάλει...).

Πάντως στο Μαξίμου, παρήγγειλαν φαγητό, οπότε είναι αποφασισμένοι η κουβεντούλα τους να τραβήξει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
----------------------------------------------