Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Φεβρουαρίου 2012

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ - Η Δήλωση περί μη ψήφισης του Μνημονίου

 

Δήλωση Λούκας Κατσέλη

Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης εξεφώνησε τον επικήδειον του ΠΑΣΟΚ!

Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης εξεφώνησε τον επικήδειον του ΠΑΣΟΚ!



ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ !

Κανείς δεν ήξερε πριν από δυόμισι χρόνια ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τρώμε με δανεικά και υπογράφουμε επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Ο τότε πρωθυπουργός κάτι ψιθύρισε προεκλογικά, αλλά δεν έκρουσε το κουδούνι του συναγερμού, όπως έπρεπε.

Ο τότε αρχηγός της αντιπολιτεύσεως, συνεπαρμένος με την επικείμενη υλοποίηση του ονείρου των Παπανδρέου (τρεις εν σειρά πρωθυπουργοί - Παππούς, Πατήρ και Πρωτότοκος Υιός), αρκέστηκε στο να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι «λεφτά υπάρχουν». Ηξερε; Δεν ήξερε; Δεν κατάλαβε; Ενα ακόμη αίνιγμα για τους ιστορικούς του μέλλοντος...

Το δράμα με τον νικητή των εκλογών του 2009 είναι ότι και μετά την ανάληψη της εξουσίας δεν είπε στον λαό τι συμβαίνει.

Ομως το ψέμα έχει κοντό ποδάρι... Και ενώ τα λεφτά υπήρχαν, ήρθαν... οι δικαστικοί κλητήρες για κατάσχεση! Την ιστορία, καθώς και τη συνέχειά της ως σήμερα, λίγο-πολύ τη γνωρίζουμε όλοι. Και έχοντας την απαιτούμενη πείρα μπορούμε να φανταστούμε τη συνέχεια.

Το ΠαΣοΚ αποσυντίθεται, όπως στο παρελθόν διαλύθηκαν κόμματα με ηγέτες σημαντικούς - ακόμη και το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου εξεμέτρησε κάποτε τον πολιτικό βίο του, για να προκύψουν μέσα από το πλήθος των ψηφοφόρων του νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που ανανέωσαν την πολιτική ζωή. Αντίστοιχες ήσαν οι εξελίξεις και στον χώρο της συντηρητικής παρατάξεως με το Λαϊκό Κόμμα, τον Ελληνικό Συναγερμό, την ΕΡΕ και τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή κ.λπ.

Ο μύθος δηλοί ότι η πολιτική, όπως ολόκληρη η φύση, απεχθάνεται το κενό. Από τα ερείπια που αφήνουν σήμερα οι πολιτικοί πατρίκιοι θα ξεπηδήσουν αμέσως οι νέες εκείνες δυνάμεις που θα πάρουν στα χέρια τους τη σημαία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και το μέλλον της χώρας. 
---------------------------------------------------------

Αντισυνταγματικό το Μνημόνιο-Η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής!

Βόμβα στη Βουλή> Αντισυνταγματικό το Μνημόνιο!

(Ανανεωμένο) Βόμβα από τη Βουλή και συγκεκριμένα από τη νομική υπηρεσία η οποία κρίνει ρυθμίσεις του Μνημονίου αντισυνταγματικές. Συγκεκριμένα, κρίνει ότι ειδικά στο θέμα της μείωση των ελάχιστων μισθών και της κατάργησης της μονιμότητας αντίκεινται στο ελληνικό Σύνταγμα.

Η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που κατατέθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρει ότι στις διατάξεις του άρθρου 22 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνεται ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας, δηλαδή η νομική ικανότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών να καθορίζουν τους όρους εργασίας και τα μεταξύ τους δικαιώματα και υποχρεώσεις, συνάπτοντας συμφωνίες (συλλογικές συμβάσεις εργασίας), οι οποίες έχουν χαρακτήρα κανόνα δικαίου, ως αναγκαία προέκταση της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που καθιερώνεται στο άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος.

«Γίνεται γενικώς δεκτό ότι το άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος περιορίζει την παντοδυναμία του νομοθέτη καθόσον αφορά τη συλλογική αυτονομία και ότι η συλλογική διαπραγμάτευση οφείλει να αναγνωρισθεί ως ο κύριος ρυθμιστικός παράγων των εργασιακών σχέσεων», σημειώνει η έκθεση, ενώ προσθέτει πως «το εάν εν προκειμένω υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος, και κυρίως εάν θα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, αποτελεί ζήτημα το οποίο τελικά θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, εφόσον το ζήτημα τεθεί ενώπιόν τους κατόπιν σχετικής δικαστικής προσφυγής».

Για τις αλλαγές στην διαιτησία η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τονίζει πως τίθεται το ερώτημα, στον βαθμό που η διαιτησία θα είναι πλέον προαιρετική, δηλαδή η προσφυγή θα γίνεται μόνο με συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων μερών, εάν είναι συνταγματικός ο περιορισμός της εν λόγω προαιρετικής διαιτησίας, λαμβανομένης υπόψη της παραγράφου 2 του άρθρου 22 του Συντάγματος, συμφώνως προς την οποία, σε περίπτωση αποτυχίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ρύθμιση των όρων εργασίας γίνεται με κανόνες που θέτει η διαιτησία.

Για την προτεινόμενη διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι καταργείται η εν λόγω μονιμότητα στςι ΔΕΚΟ και ότι οι ανωτέρω συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή, ότι θα είναι πλέον δυνατόν να λύονται, χωρίς να προκύπτει, δηλαδή να προτείνεται και να αποδεικνύεται, κάποια συγκεκριμένη αιτία. Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σημειώνει πως πλέον το μόνο όριο που θα παραμένει για να προστατεύει τους εργαζομένους από την απόλυση θα είναι η αρχή της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος.

«Θα μπορούσε, συνεπώς, να προβληματισθεί κανείς κατά πόσον η κατάργηση του σπουδαίου λόγου ή της δικαιολογημένης αιτίας ως προϋπόθεσης για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας συμβιβάζεται ε την ανωτέρω συνταγματική διάταξη, λαμβανομένων υπόψη και των λοιπών διεθνών ρυθμίσεων», σημειώνεται στην Έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Βουλής.
Το ερώτημα είναι λοιπόν; Πώς θα ψηφιστεί ένα Μνημόνιο όπου βασικές του ρυθμίσεις είναι εκτός Συντάγματος; Εκτός κι αν το Σύνταγμα το ορίζουν πλέον οι τροικανοί. Ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος τι λέει επ’ αυτού;
-----------------------

Ο Παπαδήμος που μας ζητάει θυσίες οφείλει να μας πει ποιοι τον έχρισαν πρωθυπουργό.

Ο Παπαδήμος  που μας ζητάει θυσίες οφείλει να μας πει ποιοι τον έχρισαν πρωθυπουργό. Να είναι ειλικρινής...




Δεν νομίζει ο κος Παπαδήμος ότι είναι καιρός  να μας πει ποιοι τον έφεραν στην Ελλάδα;
Ο πρωθυπουργός που ζητάει θυσίες από τους Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να μας αποκαλύψει επιτέλους  εκείνους που του ανέθεσαν την δύσκολη δουλειά για να ξέρουμε τουλάχιστο σε τίνος την υπηρεσία βρίσκεται;
Ποιος έφερε τον Παπαδήμο στην Ελλάδα;

Οι εγχώριοι νταβατζήδες;

Η Goldman Sachs;

Η Μέρκελ η μήπως ο Ομπάμα;

Η Τριμερής; Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ; 

Η Λέσχη των ΚΑΠΗ Λουτρακίου;

Δεν μπορεί να μας ζητάει θυσίες ένας πρωθυπουργός που δεν εκλέξαμε και δεν ξέρουμε ποια συμφέροντα υπηρετεί.

Εδώ εκείνοι που εκλέγουμε μας οδηγούν στο χάος, πόσο μάλλον ένας περίεργος κίτρινος που εμφανίστηκε από το πουθενά ως Μεσσίας.
Θα είναι πιο πιστευτός ο Παπαδήμος αν εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιοι τον έχρισαν πρωθυπουργό.
Αυτό είναι ζωτικής σημασίας…
----------------------------------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-Η βρώμικη ψυχολογική επιχείρηση "Άδεια ράφια σούπερ μάρκετ" και "Συσσίτια αστέγων"

Η βρώμικη ψυχολογική επιχείρηση "Άδεια ράφια σούπερ μάρκετ" και "Συσσίτια αστέγων"    

12-02-2012 19:40:48


Μια γιγαντιαία επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού με τον τίτλο "άδεια ράφια σούπερ μάρκετ" βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άρχισε να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο και σήμερα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Πλέον και με την συμμετοχή του Α.Σαμαρά και ενός πρωθυπουργού-μαριονέτα των ξένων.

Φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε ξεδιάντροπα για «άδεια ράφια σε σούπερ-μάρκετ, έλλειψη καυσίμων κλπ». Φανταστείτε τι τους έχουν τάξει για να φτάσουν στο σημείο να εκχωρούν τη χώρα στους ξένους λέγοντας τόσο άθλια ψέματα που δεν χωράνε σε καμία κριτική. Απλά και μόνο για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να τους "απειλήσουν" ακόμα και με πείνα για να δεχθούν όχι την πώληση, αλλά την δωρεάν εκχώρησής της στους ξένους συνεργάτες τους.

Πέντε εφημερίδες, πέντε κανάλια και κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί συμμετέχουν ηθελημένα ή άθελά τους σε αυτή την επιχείρηση εκφοβισμού του ελληνικού λαού, με την τρόϊκα να διαθέτει ένα τεράστιο προϋπολογισμό για «δημόσιες σχέσεις» με παράγοντες των media, τον οποίο λογαριασμό τον διαχειρίζεται συγκεκριμένη εταιρεία.

Η όποια αντίθετη φωνή στην τρόϊκα καταπνίγεται και δεν επιτρέπεται να ακούγεται, η όποια τυχόν δημοσιοποίηση - παράθεση άποψης κατά του Μνημονίου και της εκχώρησης του ελέγχου της χώρας, συνοδεύεται πάντα από τον μόνιμη επωδό «Θα χάσουμε μισθούς και συντάξεις, θα πεινάσουμε πρέπει να δεχθούμε τα πάντα για να «σωθεί» η χώρα από την χρεοκοπία».

Αφού ο Γ.Παπανδρέου «κάηκε» και ο Ε.Βενιζέλος εξαερώθηκε πριν την ώρα του τώρα στηρίζουν Α.Σαμαρά, αλλά βλέπουν ότι και αυτός καίγεται πολιτικά, γρηγορότερα και από ξερό πευκόξυλο.
-----------------
Πλέον βλέπουμε και εξελιγμένες μορφές έμμεσης πλύσης εγκεφάλου που είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι «άστεγοι» και οι «πεινασμένοι»  Έλληνες. Σε μια Αθήνα που μετράει περί τα 4.000.000 κατοίκους υπάρχουν 25.000 άστεγοι. Από τους οποίους το 70% είναι ξένοι λαθρομετανάστες. Αυτοί λοιπόν χρησιμοποιούνται αριστοτεχνικά με τέτοιο τρόπο για να «προειδοποιηθούν» οι υπόλοιποι 3.975.000 για το «τι τους περιμένει αν χρεοκοπήσει η χώρα».

Συντονισμένα δακρύβρεκτα ρεπορτάζ από όλα τα ΜΜΕ για τους νεοάστεγους σε μία χώρα που είναι πρώτη στην Ε.Ε. σε ιδιοκατοίκηση (60%) και η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει όχι απλά το σπίτι που μένει, αλλά και εξοχικό! Το ότι υπάρχουν κάποιοι (3-5.000, όχι περισσότεροι) οι οποίοι έχουν ατυχήσει από την καταστροφή και την παρατεταμένη κρίση και είναι πραγματικά άστεγοι, είναι αδιαμφισβήτητο.

Αλλά είναι ένα ελάχιστο κλάσμα και αναλογικά πολύ μικρότερος ο αριθμός τους από το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και όπου αλλού ανθεί το φαινόμενο των αστέγων εδώ και 40 χρόνια.

Σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα που εκατοντάδες χωριά στην επαρχία είναι έρημα (και δεν μιλάμε μόνο για τα νησιά ή την Ήπειρο, αλλά και την Πελοπόννησο και την Στερεάς, δηλαδή κοντά στο αστικό κέντρο) και χιλιάδες σπίτια περιμένουν τους ανθρώπους να πάνε να στεγαστούν και να δουλέψουν (γιατί στις σοδειές ή στα ψαράδικα να πηγαίνουν Βούλγαροι, Αλβανοί, Πολωνοί κλπ και να μην πηγαίνουν Έλληνες;) στην Αθήνα μιλάνε για … άστεγους!

------------------------
Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Τα συσσίτια στους πεινασμένους». Άνθρωποι πένητες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Άνθρωποι που έχουν την ανάγκη των συνανθρώπων τους γιατί ατύχησαν ή γιατί δεν ήταν άξιοι να σταθούν στις δουλειές τους και χρειάζονται την βοήθεια όλων μας για να επιβιώσουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Αλλά η ίδια κατηγορία των 25.000 από τους οποίους το 70% είναι ξένοι (να τους συμπαρασταθούμε και να σταθούμε δίπλα τους, αυτό επιτάσσει ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός μας, μέχρι να αποφασίσουν ότι ο τόπος δεν τους χωράει και τραβήξουν γι’αλλού) υπάρχει και στα συσσίτια.

Η μεγιστοποίηση εικόνων, όπως ουρές για ένα πιάτο σούπα και άλλες τέτοιες  προπαγανδιστικές αλητείες των τροϊκανών και των συνεργατών τους στην χώρα με τους πιο υπέρβαρους και χοληστερινούχους κατοίκους, είναι απλά γελοίες, αλλά έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο υποσυνείδητο πολιτών που έχουν μάθει να άγονται και να φέρονται και να σκέφτεται η τηλεόραση και οι βροντόπορδες πένες της ελληνικής δημοσιογραφίας  αντί γι’αυτούς.

Το αποκορύφωμα ήρθε με την δωρεάν διανομή λαχανικών από τους παραγωγούς της Βοιωτίας στην Αθήνα και της Βόρειας Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη ως ένδειξη διαμαρτυρίας είτε για τις τιμές είτε γιατί κάποιος σταθμός τα χαρακτήρισε «μολυσμένα».

Επί ώρες βλέπαμε τα ρεπορτάζ με τους «πεινασμένους Έλληνες» να στέκονται στην ουρά όπως τους πρώην πολίτες των κομμουνιστικών χωρών που στέκονταν επί ώρες για μία φρατζόλα ψωμί. Από την μια οι άστεγοι και από την άλλοι οι «πεινασμένοι» στα συσσίτια και στις ουρές που χάριζαν τρόφιμα. Και κανείς δεν θέλησε να πει ότι όποιος περνάει από ένα σημείο που μοιράζουν δωρεάν λαχανικά, φυσικά και θα σπεύσει να πάρει, όσα λεφτά και να έχει.

Κάποτε ένας εκδότης απαντώντας στην γκρίνια συνεργάτη του για το ευτελές «δώρο» που ήθελε να βάλει στην έκδοση για να πουλήσει (ένα τσιμπιδάκι) είχε πει το περίφημο «Στον Έλληνα και σκ…τά να του δώσεις για δώρο, θα το πάρει».

Η έκδοση πούλησε τριπλάσια σε κόστος 30% υψηλότερο από την κανονική και η αξία στο τσιμπιδάκι ήταν το 1/30 του κόστους που πλήρωσαν οι επιπλέον αναγνώστες για να πάρουν το περιοδικό!

Και ένα δεύτερο παράδειγμα: Στη Μύκονο, πριν από 12 χρόνια περίπου, όταν το Χρηματιστήριο ήταν στις δόξες του, είχαν δέσει στο παλιό λιμάνι τέσσερα σούπερ-γιοτ. Κατά τις 8 το πρωί άρχισε στην «πάγκα» στον Γιαλό η πώληση των ψαριών. Και ήταν και περίπου πέντε κιλά πετρόψαρα που οι Μυκονιάτες ψαράδες συνήθως τα χαρίζουν, ειδικά αν είναι καλή η ψαριά.

Εκείνη την ώρα γύριζαν από το γνωστό μέχρι πρωίας μυκονιάτικο γλέντι οι τρεις από τους εφοπλιστές των οποίων τα σκάφη ήταν δεμένα στο μώλο. Με το που ακούν «Αυτά τα ψάρια είναι δωρεάν, πάρτε τα όποιος θέλει» (οι Μυκονιάτες που ψώνιζαν δεν τα άγγιξαν, χορτασμένοι άνθρωποι), έγινε σκοτωμός από τους εφοπλιστές και την ευμεγέθη παρέα τους, ποιος θα πρωτοπάρει τις τρεις-τέσσερις σακούλες  με τα δωρεάν ψάρια, σε σημείο που δύο γόνοι εφοπλιστών μάλωναν μεταξύ τους για μια σακούλα δωρεάν πετρόψαρα!

Αυτά ως προς τις «σκηνές-σοκ πεινασμένων Ελλήνων» που τόσο αριστοτεχνικά, προσπαθούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν ως υποσυνείδητη τρομοκρατία σε μία χώρα που οι κοινωνικές της δομές απλά δεν επιτρέπουν την πείνα και την έλλειψη στέγης από αρχαιοτάτων χρόνων, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάστασή της. Δηλαδή στην δεκαετία του ’50 ή του ’60 υπήρχε περισσότερο χρήμα ή περισσότερα σπίτια;

Πρόβλημα υπάρχει σε ότι αφορά την υπονόμευση της ανάπτυξης της χώρας και της αρπαγής των πλουτοπαραγωγικών πηγών της. Ο άνεργος θα ζει στο σπίτι των γονιών του και θα χρηματοδοτείται από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δεν θα πεινάσει, αλλά δεν θα έχει μέλλον. Θα τον έχουν υποδουλώσει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

11.00: Στις φλόγες καταστήματα και το «Αττικόν» στο κέντρο της Αθήνας!

 9.42 μ.μ. ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ 11.00
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ!!!! ΤΑ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ  TA ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ!!! ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!
ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΟΜΕ: ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΔΟΘΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!
ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ: ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΗΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΨΗΘΗΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!




Αθήνα
Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας -Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Κοραή- έχουν μεταφερθεί αυτή την ώρα τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Σύνταγμα λόγω της ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο στη Βουλή.

Στις φλόγες τουλάχιστον αρκετά καταστήματα και ο κινηματογράφος «Αττικόν», τουλάχιστον 11 οι τραυματίες.

Νωρίτερα, διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν συγκεντρωμένες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση εκτεταμένη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Λίγο μετά τις οκτώ, τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος υποχώρησαν, αν και πολλοί διαδηλωτές έχουν επιστρέψει μετά την απώθησή τους από την αστυνομία λίγο νωρίτερα.

Πυρκαγιές

Δύο καταστήματα -μια καφετέρια Starbucks και ένα υποκατάστημα της Eurobank- πυρπολήθηκαν στην οδό Κοραή, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την πλατεία Συντάγματος.

Μεγάλη φωτιά και στο κτήριο του καταστήματος Kosta Boda και του κινηματογράφου «Αττικόν» στη γωνία της Χρήστου Λαδά με τη Σταδίου.


ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ ΧΡ. ΛΑΔΑ-ΣΤΑΔΙΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ (ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΗΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΥΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΝ--ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ) ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ!!!

Πυρκαγιά και σε κατάστημα στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Φιδίου, σε κτήριο στη γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής καθώς και έξω από παράρτημα του υπουργείου Εργασίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η περιοχή του κέντρου είναι σχεδόν απρόσιτη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής λόγω των αυτοσχέδιων οδοφραγμάτων. Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα έφτασε στο «Αττικόν» λίγο μετά τις εννέα, όταν πια η φωτιά είχε επεκταθεί σε όλο το κτήριο.

Eπεισόδια και στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας, όπου μικρές ομάδες κουκουλοφόρων σπάνε βιτρίνες, και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Διαδηλωτές βρίσκονται και στην περιοχή της Ομόνοιας όπου ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ένταση παρατηρείται και στο Κολωνάκι, στην Ασκληπιού και στη Σκουφά. Επεισόδια νωρίτερα στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και στη Σίνα, κοντά στην (υπό κατάληψη) Νομική.

Στη Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, χημικά έπεσαν αρχικά περίπου στις 18:30 με αποτέλεσμα να διαλυθεί η πορεία. Η ρίψη χημικών στο σημείο αυτό συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τις συγκρούσεις να επεκτείνονται έως την Κοραή.
IN.GR 

11.00 ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ!!!


ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ....

7 ΚΑΙ 20 μ.μ.
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ... ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 3.30 μ.μ. 500.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΔΗΛΩΝΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)! ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ* ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΡΩΝΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 4.30, ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΛΟΥΣΕΙ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ) ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ, ΣΤΙΣ 6 ΕΔΡΑΣΕ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΙ ΤΩΝ ΜΑΤ!

«Να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών», αξίωσε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος». IN.GR

*ΝΑΙ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ.!

ΤΙ ΕΙΔΑ ΕΓΩ

ΤΙ ΕΙΔΑ ΕΓΩ, ΑΥΤΟΠΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. 

Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ: Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΗΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΥΨΗΛΑ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ:


1. Η ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΓΕΜΑΤΗ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ!
2. ΦΑΝΗΚΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΜΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΣΧΙΣΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ
3. ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ ΑΡΓΟ ΒΗΜΑ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΙΩΚΕ!
4. ΤΑ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΥΚΝΟ ΠΛΗΘΟΣ. Η ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΙΧΝΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΡΕΜΟ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΛΗΘΟΣ!
5. ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ ΧΑΟΣ! ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ! ΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΕΠΕΚΡΑΤΗ ΠΑΝΙΚΟΣ! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΥΣΠΝΟΟΥΝ κλπ.κλπ.! ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑΠΑΘΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ!


------------------------------------

Β. Βιλιάρδος -Η τελετή παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας

ΜΙΚΡΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: Η τελετή παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας, ο επιτάφιος της Δημοκρατίας, τα κύρια προβλήματα της Ευρωζώνης, οι προσπάθειες συγκάλυψης τους και το γερμανικό σχέδιο επιδιόρθωσης της Ελλάδας - θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, μία εικόνα χίλες λέξεις


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 





Ενώ η επίσημη τελετή παράδοσης της Ελλάδας συνεχίζεται στη Βουλή, με αποκορύφωμα την ψήφιση της συνθήκης υποταγής τα μεσάνυχτα, ο επιτάφιος της Δημοκρατίας περιφέρεται στους δρόμους – «εμπλουτισμένος» με τα διλήμματα και τους εκβιασμούς κάποιων «πολιτικών αρχηγών», οι οποίοι απειλούν «επαίσχυντα» τους βουλευτές τους με διαγραφή, εάν δεν συμφωνήσουν με τα μέτρα των εισβολέων (τα οποία πολύ φοβόμαστε ότι, θα οδηγήσουν μονοδρομημένα τη χώρα μας στην απόλυτη χρεοκοπία - αφού λεηλατηθεί τόσο η δημόσια, όσο και η ιδιωτική περιουσία, αφού καταστραφεί η μεσαία τάξη και αφού εξαθλιωθεί η πλειοψηφία του πληθυσμού).

Φυσικά είναι αδύνατον να διαβάσει, πόσο μάλλον να καταλάβει και να ψηφίσει συνειδητά κάποιος βουλευτής μία σύμβαση υποτέλειας, το μέγεθος και η ανάλυση της οποίας απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο, από τον ελάχιστο που έχουν μάλλον σκόπιμα στη διάθεση τους.  

Από την άλλη πλευρά, στην Ευρώπη λειτουργεί ήδη μία ομάδα κρούσης, λόγω των υφισταμένων φόβων, σε σχέση με την πιθανότητα να αντιδράσουν όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι Πολίτες, κατεβαίνοντας μαζικά στους δρόμους – με αποτέλεσμα να γίνουν επικίνδυνοι για τις κυβερνήσεις τους, οι οποίες υπηρετούν τις πολυεθνικές τράπεζες. Στη μυστική αυτή ομάδα, στην οποία συναντιούνται κυρίως εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών, ανταλλάσσονται αρχικά πληροφορίες, στο πεδίο της τεχνολογίας παρακολούθησης – σύμφωνα με έγκριτο γερμανικό περιοδικό.  

Ειδικότερα, μετά τις έντονες κοινωνικές αναταραχές των περασμένων μηνών στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, καθώς επίσης μετά τις βίαιες συγκρούσεις στη Μ. Βρετανία, τον Αύγουστο του 2011, αντιμετωπίζονται οι αντιστρατιωτικές και οι αναρχικές ομάδες, οι κινήσεις  εναντίον της παγκοσμιοποίησης ή/και των τραπεζών, καθώς επίσης όλοι οι αντίπαλοι της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης «υπό την αιγίδα των τραπεζών», σαν ένας «κοινός δυνητικός κίνδυνος» - ο οποίος απειλεί την εσωτερική ασφάλεια των κρατών.

Στα πλαίσια αυτά, οι παραπάνω ομάδες κρούσης εκπαιδεύονται μυστικά, με στόχο την «εξουδετέρωση» όλων εκείνων των «κινήσεων», οι οποίες επιβουλεύονται τη «δημόσια τάξη» (διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις «αντιφρονούντων», ελεύθεροι συγγραφείς διαδικτύου κλπ.). Κύριος στόχος τους είναι, πάντοτε κατά το γερμανικό περιοδικό, η βίαιη καταστολή των αναμενομένων κοινωνικών εξεγέρσεων στην Ευρώπη – με τις μοντέρνες μεθόδους, οι οποίες απαιτούνται για την επιβολή της τάξης στους σύγχρονους σκλάβους.


Η Ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με πολλά διαφορετικά προβλήματα – το μεγαλύτερο των οποίων είναι το υπερχρεωμένο τραπεζικό της σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ (ακολουθούμενο από τις μεγάλες προβληματικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία).

Το μικρότερο πρόβλημα όλων, αν και το πλέον «προβεβλημένο» (με πιθανό στόχο τη συγκάλυψη των υπολοίπων), είναι αναμφίβολα η Ελλάδα – στην οποία, αντίθετα από όλα τα άλλα κράτη, υποφέρει μόνο ο δημόσιος τομέας.

Όπως διδάσκει όμως η οικονομική θεωρία, τα προβλήματα του δημοσίου τομέα είναι πολύ εύκολα στην επίλυση τους – σε αντίθεση με τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά).

Εάν τώρα αναλύσει κανείς ψύχραιμα τα γεγονότα στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες:

(α) Είτε απορρίπτεται από τη Βουλή η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, την οποία θέλει να επιβάλλει η τευτονοκρατούμενη Ευρωζώνη - επειδή ίσως επιλέγεται από τους βουλευτές η στάση (αναστολή) πληρωμών εντός του Ευρώ, με στόχο την κάθαρση του άρρωστου πολιτικού συστήματος (αντί των συνεχών εκβιασμών, της διαιώνισης της κρίσης και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας),

(β) Είτε γίνονται αποδεκτά τα μέτρα, οπότε η υποδούλωση, η «αποικιοποίηση» και η λεηλασία της Ελλάδας – με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία πολυετής οικονομική ύφεση, η οποία πιθανότατα θα συνοδεύεται από μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εμφυλίους πολέμους.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιλεχθεί τελικά «ο δρόμος της Βραζιλίας» (πλήρης καταστροφή της μεσαίας τάξης, λεηλασία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εξαθλίωση του πληθυσμού κλπ.), σε συνδυασμό με τη μοίρα της Αργεντινής (χρεοκοπία).

Σε κάθε περίπτωση είναι μάλλον καλό να γνωρίζουμε ότι, με το ΔΝΤ δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευθεί – είτε αποδέχεται την εισβολή του στο εσωτερικό της χώρας «αμαχητί», όπως συνέβη στην Ελλάδα, είτε το αποφεύγει από την αρχή. Εάν βέβαια προσπαθήσει να το διώξει εκ των υστέρων, τότε  πρέπει να προετοιμαστεί σωστά, για να αντιμετωπίσει την εκδίκηση του – κάτι που δεν έγινε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, για παράδειγμα, η οποία αναγκάσθηκε τελικά να συνθηκολογήσει.


Δεν τρέφουμε καμιά συμπάθεια, ούτε φυσικά σεβασμό προς τους οκνηρούς και δημαγωγούς Έλληνες πολιτικούς, η διαφθορά των οποίων κατάστρεψε την χώρα τους. Ούτε εκτιμούμε ιδιαίτερα τις υψηλές εκείνες πολιτισμικές αξίες, οι οποίες οδήγησαν τους Έλληνες Πολίτες στο να στηρίζουν δυστυχώς επί δεκαετίες αυτούς τους σαθρούς και διεφθαρμένους πολιτικούς.

Πραγματικά, χρειάζεται κανείς ιδιαίτερο ταλέντο στην αποτυχία, για να καταλήξει η πάμπλουτη Ελλάδα εκεί που κατέληξε, εξαιτίας των πολιτικών «ανδρών» της. Εν τούτοις, οι Γερμανοί φάνηκαν ισάξιοι στην αποτυχία.

Το τελευταίο γερμανικό σχέδιο για την «επιδιόρθωση» της Ελλάδας, απαιτεί από τους Έλληνες να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία τους επί του προϋπολογισμού και της φορολογικής πολιτικής σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο - ως αντάλλαγμα για τα 130 δις € που χρειάζεται η χώρα, για να ξοφλήσει τις ανόητες ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες, ενθαρρυμένες από τους ανεγκέφαλους πολιτικούς, πλήρωσαν σοβαρά ποσά για να αγοράσουν ομόλογα χωρίς καμιά αξία.

Ειδικά οι πολιτικές λιτότητας, τις οποίες θέλουν να επιβάλλουν δικτατορικά οι Γερμανοί πολιτικοί, είναι όλες υπέρ των τραπεζικών τους συμφερόντων - πιο πολύ στοχεύουν στην διατήρηση του κύρους των ιδίων, παρά στο να βοηθηθεί η Ελλάδα. Η γερμανική πολιτική τάξη μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πει στους ψηφοφόρους της το πόσο ανόητη είναι. Οι Γερμανοί πολιτικοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια - τα αλλεπάλληλα λάθη δηλαδή των τραπεζιτών και των πολιτικών «ανδρών» τους, οι οποίοι είναι ένοχοι για την κρίση στον ίδιο βαθμό με τους Έλληνες (the national interest- παρεμβάσεις).


Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, οι κυβερνώντες και οι λοιποί «πολιτικοί» μας δεν διαθέτουν τίποτα από τα δύο – με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ελευθερία.

Όταν υποκύπτει κανείς στους εκβιασμούς των εκβιαστών, είναι αδύνατον να τους σταματήσει – πόσο μάλλον να επιτύχει το στόχο του. Αν και πληρώνουμε λοιπόν ένα πανάκριβο τίμημα (ύφεση, ανεργία, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας μέσω των φόρων, κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταστροφή της αστικής τάξης κλπ.), δεν φαίνεται να «εξαγοράζουμε» το μέλλον μας.

Η μοναδική λύση σήμερα είναι ίσως η στάση πληρωμών – εντός του ευρώ φυσικά, εάν δεν θέλει κανείς να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Ευτυχώς για όλους μας, το ευρώ είναι συνάλλαγμα και μπορεί να μας εξασφαλίσει την κάλυψη των βασικών αναγκών μας (πετρέλαιο, λοιπές εισαγωγές) – κάτι που βέβαια δεν θα μπορούσε να μας εγγυηθεί ποτέ ένα εθνικό νόμισμα.

Όλα όσα λέγονται λοιπόν για τα δεινά μίας στάσης πληρωμών εντός ευρώ (κανένας δεν μας υποχρεώνει να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη), οι εκβιασμοί δηλαδή εκ μέρους της διορισμένης κυβέρνησης των τραπεζών, του ΔΝΤ, της Γερμανικής πολιτικής ηγεσίας κλπ., είναι «κενά νοήματος» – ανόητες απειλές χωρίς αντικείμενο. Άλλωστε, φάρμακα και πετρέλαιο δεν εισάγει το κράτος, αλλά οι ιδιώτες – ενώ το Ελληνικό Ευρώ δεν έχει καμία διαφορά από το Γερμανικό.

Αθήνα, 12. Φεβρουαρίου 2012---  CASSS

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ -Η τρομοκρατία της «ακαριαίας χρεοκοπίας»


Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 12, 2012 12:10 pm

ΘΥΜΙΟΣ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Η τρομοκρατία της «ακαριαίας χρεοκοπίας»


Μας βομβαρδίζουν ασταμάτητα και υστερικά τα κυβερνητικά ανδρείκελα και η Πέμπτη φάλαγγα της προπαγάνδας τους (ΜΜΕ) με τις ολέθριες επιπτώσεις μιας «ακαριαίας», «ασυντόνιστης» και «παταγώδους» χρεοκοπίας.

Πριν καταπιαστούμε με αυτή την ταχυδακτυλουργική, τρομοκρατική ΑΠΑΤΗ, διερωτάται κανείς, όταν ακούει αυτές τις τρομοκρατικές οβίδες, τούτο: Γιατί κανείς δεν μιλάει για μια διατεταγμένη, ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, προγραμματισμένη και οργανωμένη χρεοκοπία;

Για μια χρεοκοπία με ΣΧΕΔΙΟ από τις πολιτικές δυνάμεις, με πολιτικό πρόγραμμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των οικονομικών μας, του πλούτου μας, των κοινωνικών σχέσεων, των διακρατικών μας σχέσεων, κ.λπ…

Και αυτή η έλλειψη ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ σχεδίου για τη χρεοκοπία, η έλλειψη ενός ανεξάρτητου ΔΡΟΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ, έστω μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος καπιταλιστικού καθεστώτος, αποδεικνύει περίτρανα την ΑΠΑΤΗ, αλλά και τη δωσίλογη υπαλληλία του ελληνικού καθεστώτος και των κυβερνητικών του κομμάτων.

Αυτό γίνεται πιο τερατώδες, γιατί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ: Γνωρίζουν ότι η χρεοκοπία έχει ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ από την ημέρα που ήρθαν εδώ οι επιτηρητές των διεθνών τοκογλύφων (τρόικα) και υπογράφτηκε το πρώτο Μνημόνιο…

Αυτό που αποκρύβουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, γι αυτό είναι όχι απλώς ασυνείδητοι δωσίλογοι, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, δηλαδή ΠΡΟΔΟΤΕΣ εσχάτης προδοσίας, είναι τούτο: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ με την τρομοκρατία, ΟΧΙ να αποσοβήσουν την πτώχευση (αυτή είναι συντελεσμένη τελεσίδικα), αλλά να παρατείνουν την επίσημη ΥΠΟΓΡΑΦΗ (ληξιαρχική πράξη) της πτώχευσης, μια παράταση ΧΡΟΝΟΥ για να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η λεηλασία του ελληνικού λαού μέχρι το τελευταίο καπίκι, να ξεπουληθεί και η τελευταία ελληνική πέτρα, να τσεπώσουν οι τοκογλύφοι και οι τράπεζες όσα μπορούν περισσότερα για να αντισταθμίσουν και τις δικές τους χασούρες…

Η χρεοκοπία έχει ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ στην ΠΡΑΞΗ: Οικονομική, κοινωνική, πολιτική.

Η παράταση της επίσημης επικύρωσης της χρεοκοπίας δίνεται για να τσεπώσουν οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, από την καταστροφή και τη λεηλασία της Ελλάδας και του λαού της, ΟΣΟ δυνατόν περισσότερα, ή διαφορετικά να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα…

Και αυτό το γνωρίζουν ΟΛΟΙ και ιδιαίτερα ο Παπαδήμος, οι αρχηγοί των κομμάτων και τα κυβερνητικά στελέχη.

ΟΛΟΙ αυτοί ψεύδονται ασυστόλως και εξαπατούν ξετσίπωτα τον ελληνικό λαό με το να απειλούν με «πτώχευση».

Έχουν πτωχεύσει ανελέητα και κτηνωδώς τον ελληνικό λαό, έχουν ξεπουλήσει και υποθηκεύσει την Ελλάδα και την εθνική της υπόσταση, έχουν παραδώσει τα ΠΑΝΤΑ στα άπληστα αρπακτικά του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και ΑΠΕΙΛΟΥΝ την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αυτή ΠΤΩΧΕΥΣΗ με το ΤΥΠΙΚΟ της υπογραφής της, με την επίσημη επικύρωσή της από τα αφεντικά τους…

ΑΠΕΙΛΟΥΝ γιατί γνωρίζουν τα ανδρείκελα ότι κοντά είναι και η «ΑΠΟΦΑΣΗ» της ευρώ-χούντας για την τελική ΥΠΟΓΡΑΦΗ της χρεοκοπίας, και αγωνίζονται εναγωνίως να εκτελέσουν τα τελευταία Συμβόλαια Θανάτου των αφεντικών τους: Να στραγγίξουν την ελληνική κοινωνία και το λαό της από κάθε σταγόνα αίματος και από κάθε πνοή οικονομικής, εθνικής και κοινωνικής ικμάδας…

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα δωσίλογα ανδρείκελα ότι τα νέα μέτρα που παίρνουν με τη δολοφονική υπογραφή της «Δανειακής Σύμβασης» είναι μια τεχνητή διατήρηση της χώρας μας στην «εντατική», μια εικονική διατήρησή μας στη ζωή πριν από τον «ακαριαίο θάνατο»: Η τελευταία εξόρμηση των αρπακτικών για να καταβροχθίσουν ό,τι έχει απομείνει, όσα μπορούν περισσότερα…

Και οι πλέον πωρωμένοι εγκληματίες δεν βασανίζουν έτσι τα θύματά τους. Αυτοί μας τρομοκρατούν με την «ακαριαία χρεοκοπία» για να μας καταστήσουν ζωντανά λείψανα και μετά να μας πετάξουν στις χωματερές άθαφτους: στην «ακαριαία χρεοκοπία» θα φτάσουμε αναπόφευκτα και βασανιστικά με τα νέα μέτρα και θα φτάσουμε σαν σκουπίδια…

Καιρός, λοιπόν, να ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ και να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, με κάθε ΜΕΣΟΝ, τα συνειδητά ανδρείκελα του δωσιλογισμού και του θανάτου μας.

ΚΑΙΡΟΣ να πάρει ο ελληνικός λαός την κατάσταση στα χέρια του και να διαχειριστεί ο ίδιος την τύχη του…

Γ. Παπαχρήστου - Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια

 Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Δημοσίευση: 11 Φεβ. 2012 20:00
 
Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν εξ αρχής υπέρ της επιβολής μέτρων και κανόνων εξορθολογισμού μιας κοινωνίας η οποία είχε εθιστεί στην καλοπέραση, τον ωχαδερφισμό και τη διαφθορά. Πίστευα ότι κάτι πρέπει να γίνει προκειμένου να συμμαζευτεί κάπως το πράγμα, διότι δεν είναι δυνατόν να επιζήσει μια χώρα που παράγει 5 και καταναλώνει 105. Οτι δεν μπορεί να υπάρξει οικονομικά όταν δεν παράγει τίποτε, συντηρεί στρατιές δημοσίων υπαλλήλων και εισάγει τα πάντα. Θεωρούσα μάλιστα την κρίση ευκαιρία για να γίνουν πέντε πράγματα σε αυτό τον τόπο που δομήθηκε άναρχα, αφέθηκε να ξεχειλώσει προς κάθε κατεύθυνση και έμαθε και τους πολίτες του να μη σέβονται τίποτε, να μην αναγνωρίζουν καμιά αξία και να μη δέχονται το αυτονόητο, ότι αν δεν συνεισφέρεις στον κρατικό κορβανά και μονίμως, σταθερά και παρατεταμένα φοροδιαφεύγεις, δεν μπορείς να απαιτείς από την Πολιτεία να σου προσφέρει δωρεάν υγεία, παιδεία, υποδομές, ασφάλεια. Τη λέω την «αμαρτία» μου, αυτά πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω. Αλλά...
 
Με το πιστόλι στον κρόταφο
 
Αλλά όλα έχουν ένα όριο, βρε αδερφέ! Ολα. Αν έχουμε προβλήματα ως κοινωνία και ως λαός - που έχουμε, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, εκτός κι αν έχει μονίμως χωμένο το κεφάλι στην άμμο - να καθήσουμε να τα λύσουμε μόνοι μας. Οχι με το πιστόλι στον κρόταφο και όχι με τον σουγιά στα πλευρά. Γιατί αν συμβαίνει αυτό, στην πρώτη ευκαιρία ο άλλος θα την κάνει και θα έχει και δίκιο. Και λυπάμαι που το λέω - γιατί ήμουν από αυτούς που στήριξαν τον Γιώργο εξαρχής πιστεύοντας ότι είναι ορθή η πολιτική που ακολουθεί - αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι όχι απλώς να προσπαθείς να φέρεις στον ίσιο δρόμο κάποιον με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά παράλληλα να τον έχεις δεμένο πισθάγκωνα και κρεμασμένο σε ένα δένδρο. Ε, αυτό δεν γίνεται. Ο,τι (μας) συμβαίνει, οι οικονομολόγοι το ονομάζουν «βίαιη προσαρμογή». Εγώ το περιγράφω όπως προηγουμένως. Και επιμένω. Οπως επιμένω και στο ότι κανείς ξένος δεν μπορεί να λύσει τα δικά μας προβλήματα. Οσες φορές αυτό επιχειρήθηκε, μόνο δάκρυα, αίμα και πόνο προκάλεσε.
 
Στοιχειώνει τα όνειρά μας
 
Εδώ τώρα, για να διασωθεί η χώρα κάνουμε κωλοτούμπες στον καθένα δανειστή και εκείνος έρχεται και επιβάλλει μια συνταγή, η οποία μπορεί μεν να έχει εφαρμοστεί αλλού και να είχε αποτέλεσμα (αν και πολύ αμφιβάλλω), εδώ όμως πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες των ελληνικών συνθηκών. Η κυρία Μέρκελ, αυτός ο «άγγελος» που στοιχειώνει τα όνειρά μας, μπορεί στη Γερμανία να εφάρμοζε άνετα ό,τι απαιτεί να κάνουμε εμείς μέσα σε μια νύχτα, αλλά εμείς είμαστε «άλλοι». Κι από αλλού. Δεν είμαστε ίδιοι (με τους Γερμανούς) και - το βεβαιώνω - δεν θα γίνουμε ποτέ! Ασε που δεν θέλουμε κιόλας. Αυτά όλα που απαίτησε και όσα άλλα που μας τα κοπανάει στα μούτρα ότι δεν υλοποιήσαμε, δύσκολα μπορεί να υλοποιηθούν. Ή, να το πω καλύτερα, αν υλοποιηθούν θα οδηγήσουν τον τόπο στα πιο πέτρινα χρόνια που γνώρισε εδώ και πολλές δεκαετίες. Αυτό το καταλαβαίνουν, ναι ή όχι, οι δανειστές μας;
 
Δεν δίνω δεκάρα για Μέρκελ και Σαρκοζί
 
Δεν είμαι πολύ βέβαιος, πρέπει να ομολογήσω. Εκείνοι συμπεριφέρονται σαν όλους τους δανειστές - καμιά διαφορά δεν έχει αν είναι χώρες, τράπεζες ή επενδυτικοί όμιλοι. Λειτουργούν σαν τον γείτονα που σου δάνεισε πέντε δεκάρες και από την επόμενη στιγμή το μόνο που τον απασχολεί είναι το πότε θα τα πάρει πίσω. Αυτοί, λοιπόν, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πότε θα πάρουν τα λεφτά τους. Δεν είδατε εκείνον τον Σαρκοζί πώς το ξεφούρνισε; Τα λεφτά που θα πάρουμε με τη νέα δανειακή σύμβαση, τα 130 δισ. ευρώ, θα πάνε σε ένα ταμείο από το οποίο θα ξεπληρώνονται τα τοκοχρεολύσια. Ούτε για επενδύσεις ούτε για το κοινωνικό κράτος. Δηλαδή, οι τύποι θα μας δανείσουν για να τους ξεπληρώσουμε όσα τους χρωστάμε! Λυπάμαι, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν αυτά κι αν είναι να παίρνουμε όλα αυτά τα μέτρα για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες - συγγνώμη που θα το πω - μη σώσουν και σωθούν! Δεν δίνω δεκάρα. Οπως δεν δίνω δεκάρα για το πολιτικό μέλλον του Σαρκοζί και της Ανγκελα.
 
Εκλογές αμέσως να τελειώνουμε
 
Και εδώ, τι γίνεται; Εδώ, έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, και μπροστά στον κίνδυνο να έχουμε στην επόμενη Βουλή δέκα κόμματα τα οποία θα ασκούνται στον πετροπόλεμο μεταξύ τους, καλύτερα να γίνουν τώρα, αμέσως, οι εκλογές και να τελειώνουμε. Να πάρει όσα είναι να πάρει η Νέα Δημοκρατία, να μαζέψει και το ΠΑΣΟΚ τα κουρέλια του και να ξανακάνουν έναν «Παπαδήμο» πρωθυπουργό (δεν λέω τον ίδιο, γιατί υπάρχει θέμα), να δούμε πώς θα πορευτούμε στη συνέχεια. Αλλά αυτή η ιστορία με την παράταση της διακυβέρνησης είναι μια ανόητη προσπάθεια να συντηρηθεί με τεχνητά μέσα ένα μόρφωμα που δεν υπάρχει πια - δεν ζει, πώς να το πω. Εκλογές, τώρα, να κάνουμε ταμείο και μετά βλέπουμε. Ετσι κι αλλιώς, είμαστε χωμένοι ώς τον λαιμό στον βούρκο. Οι εκλογές θα μας πειράξουν; Μην τρελαθούμε τελείως...

Να μας μιλήσουν με ειλικρίνεια

Εμένα αυτό που με ενόχλησε περισσότερο σε σχέση με τη νέα επώδυνη συμφωνία με την τρόικα είναι το γεγονός ότι κανείς δεν βγήκε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι θα του συμβεί. Ή τι θα του συνέβαινε χωρίς αυτή. Τι θα σήμαινε για τον λαό μια χρεοκοπία. Από διαρροές μάθαμε τι μας βρήκε, και τι θα καθορίσει τη ζωή μας, και τη ζωή των παιδιών μας για πολλά χρόνια ακόμη. Ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί αποτόλμησαν μια δημόσια εξήγηση με πραγματικά στοιχεία, αλλά και γεγονότα, προς τους πολίτες. Περιορίστηκαν σε γενικόλογες αναφορές περί «παλεύω» και περί αποτροπής της «επανάστασης» στην Ευρώπη. Ενώ θα έπρεπε, πιστεύω εγώ, να οργανώσουν μια κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Παπαδήμος και οι τρεις αρχηγοί, και να μιλήσουν με ειλικρίνεια για όλα. Για όλα όμως. Και για τους εκβιασμούς, και για την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τη νέα δανειακή σύμβαση. Οχι τα «σωθήκαμε» κι αυτά όλα τα παραμύθια, που δεν τα πιστεύει κανείς πια... 
 
------------------------------------------
ΒΛΕΠΩ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΜΕ ΧΑΡΑ) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΣΑΦΩΣ ΟΡΘΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
-----------------------------------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΤΗΣ Scandec Org

Αν αυτά είναι αλήθεια θέλουν κρέμασμα!!!
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.
------------
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.


Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.


Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια

Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr
----------------------------------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - Γ. Βαρουφάκης - Τελευταία ευκαιρία !!!

11 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Βαρουφάκης

Τελευταία ευκαιρία !!!

Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.

Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη σταθεροποιηθεί.)


Οπότε, ας περάσουμε χωρίς χρονοτριβή στο ερώτημα που δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε: Τι θα γίνει όταν η αποτυχία της νέας σύμβασης γίνει το ίδιο ξεκάθαρη με εκείνη της πρώτης (του Μνημονίου Νο.1); Ας πάρουμε τα τρία σενάρια που θέτουν υποψηφιότητα αυτές τις μέρες στον διεθνή τύπο: Το πρώτο είναι να υπάρξει νέο κούρεμα (αυτή την φορά των δανείων που έχουμε πάρει από την τρόικα) συν νέα δάνεια από την... τρόικα. Το δεύτερο είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ. Το τρίτο είναι να αφήσουν το ελληνικό δημόσιο να πτωχεύσει εντός του ευρώ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.




Σενάριο 1: Τρίτο Μνημόνιο

Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της νέας δανειακής συμφωνία, του Μνημονίου Νο.2, που μου λένε: «Ας πάρουμε αυτά που μας δίνουν τώρα, κι όταν έρθει η στιγμή που θα αποδειχθεί ότι Μνημόνιο Νο.2 δεν περπατάει, θα μας κουρέψουν κι άλλα από αυτά που χρωστάμε.» Προφανώς αναφέρονται σε κούρεμα των δανείων από την τρόικα, καθώς αυτά που θα χρωστάμε στους ιδιώτες (μετά το όποιο PSI τώρα) θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιο, οπότε ένα κούρεμα θα οδηγήσει στην καταδίκη της χώρας στα αγγλικά δικαστήρια - μια εξέλιξη που καμία χώρα δεν θέλει. Πόσο πιθανό είναι όμως να μας «συγχωρήσει» ένα μέρος του χρέους η τρόικα; Κατ΄αρχάς, τα δάνεια της τρόικας αποτελούνται από τρία μέρη: (1) δάνειο από την ΕΚΤ, (2) δάνειο από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και (3) δάνειο από το ΔΝΤ (το 1/3 του συνόλου).

Από αυτά τα τρία μέρη, το κομμάτι του ΔΝΤ δεν «αγγίζεται», καθώς το ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υπάρξει τέτοιο παγκόσμιο προηγούμενο. Το ίδιο και με το (1), καθώς η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να ισχύει για τα δάνειά της ότι και με τα δάνεια του ΔΝΤ. Μένει λοιπόν το (2). Το (2) απαιτεί την εξής απόφαση από τα κοινοβούλια 16 χωρών (συμπεριλαμβανομένων και ήδη πτωχευμένων, όπως η Πορτογαλία, που είχαν εγγυηθεί ένα μέρος των δανείων του Μνημονίου Νο.1): Να βάλουν το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά προς όφελος της Ελλάδας!


Πράγματι, έως τώρα, τα υπουργεία οικονομικών των 16 δεν μας έστελναν χρήματα. Απλά εγγυόντουσαν τα δάνεια αυτά για το ελληνικό δημόσιο. Χέρι στην τσέπη θα βάλουν μόνο όταν το ελληνικό δημόσιο δεν τα αποπληρώνει στο ακέραιο (δηλαδή αν κουρευτούν και αυτά τα δάνεια). Πιστεύετε εσείς ότι μετά την αποτυχία και του δεύτερου Μνημονίου, οι 16 εταίροι μας της ευρωζώνης θα δεχθούν να βάλουν για πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη για πάρτη του ελληνικού δημοσίου; Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Είναι προφανές ότι δεν θα το κάνουν.


Το μόνο που είναι πιθανόν να γίνει, και μάλιστα αρκετά σύντομα, είναι η ΕΚΤ να αποφασίσει όχι να μην χάσει αλλά να μην... κερδίσει από την δυστυχία του ελληνικού δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ έχει αγοράσει πάνω από ?50 δις ελληνικών ομολόγων στο 80% της αξίας τους. Λέγεται ότι σχεδιάζουν την ανταλλαγή αυτών των ελληνικών ομολόγων με ομόλογα του EFSF αξίας ίσης με τα χρήματα που έδωσε η ΕΚΤ για να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα (δηλαδή το 80% της αξίας τους). Κατόπιν, το EFSF θα πουλήσει στην Ελλάδα τα ελληνικά ομόλογα σε μια αξία ίση με εκείνη των δικών της ομολόγων που έδωσε στην ΕΚΤ. Έτσι, το ελληνικό δημόσιο θα έχει επαναγοράσει στο 80% της αξίας τους τα ομόλογά του που έχει αυτή την στιγμή η ΕΚΤ στα βιβλία της. Με τι χρήματα θα τα αγοράσει όμως; Με χρήματα που θα της δανείσει η τρόικα ή το EFSF! Καθώς όμως αυτά τα χρήματα δανείζονται έντοκα, η ελάφρυνση του 20% μειώνεται. Με απλά λόγια, πολύ κακό για το τίποτα. [Προσέξτε ότι όλα αυτά δεν είναι παρά παιδιαρίσματα. Αν η ΕΚΤ ήθελε, μπορούσε να πει στην Ελλάδα ότι θα δεχθεί να πληρωθεί, όταν έρθει η ώρα, μόνο το 80% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει. Δηλαδή αυτά που πλήρωσε για να τα αγοράσει. Όμως αυτό θα ήταν «απαράδεκτο» καθώς, στο νοσηρό μυαλό τους, το να μην κερδίσουν από την αγοραπωλησία ελληνικών ομολόγων συνιστά... χρηματοδότηση της Ελλάδας. Για να μην συνιστά κάτι τέτοιο, σκέφτονται να παίξουν τις κουμπάρες, με τον τρόπο που σας περιέγραψα. Τέτοια βλέπουν οι Αμερικάνοι κι οι Κινέζοι και βγαίνουν από τα ρούχα τους.]


Περιληπτικά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μετά την αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, το όποιο επιπρόσθετο κούρεμα γίνει θα είναι πολύ μικρό. Τι θα σημάνει αυτό για το δημόσιο χρέος; Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι μαζί με τα όποια οφέλη από το PSI, θα σταθεροποιηθεί; Όχι, δεν μπορούμε. Δεδομένου ότι η οικονομία μας είναι σε ελεύθερη πτώση (ελέω επιθετικών περικοπών), πολύ, πολύ σύντομα το δημόσιο χρέος θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά προς το 150%. Γιατί; Επειδή μια χώρα της οποίας το δημόσιο χρέος είναι αρκετά πάνω από το 100% για να το σταθεροποιήσει πρέπει να έχει ένα ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομικής δραστηριότητας που να μην διαφέρει πολύ από το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε πρόσφατα. Ακόμα και στο 3% να ρίξει η τρόικα το επιτόκιο, με ρυθμό μεγέθυνσης στο -6% και -7%, το χρέος παραμένει εκρηκτικό.


Συνεπώς, η αποτυχία της σύμβασης του Μνημονίου Νο.2, που μεθαύριο καλούνται να υπερψηφίσουν οι βουλευτές μας, δεν υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει τους ευρωπαίους «εταίρους» μας να μας δώσουν και τρίτο Μνημόνιο. Μένουν λοιπόν τα εξής δύο σενάρια:



Σενάριο 2: Εξοβελισμός από το ευρώ


Κάθε μέρα που περνά, ακούγονται εντός της γερμανικής ελίτ όλο και πιο δυνατά οι φωνές που ζητούν να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που «κερδίζουν» με το Μνημόνιο Νο.2 ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Και πως θα το κάνουν αυτό; Με δύο τρόπους: (α) Καθιστώντας την ζωή τόσο αφόρητη στην Ελλάδα που ο λαός της να επιλέξει να φύγει τόσο από την ευρωζώνη όσο και από την ΕΕ, και (β) αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα στηρίζονταν από την ΕΚΤ σε μια περίπτωση πανικού των αποταμιευτών, κάτι που κάλλιστα μπορεί να προκαλέσει τον πανικό και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Οι φωνές αυτές (που παραμένουν μειοψηφικές στο Βερολίνο, αλλά οι οποίες δυναμώνουν) θεωρούν ότι, με τις τονωτικές ενέσεις του τρισεκατομμυρίου ευρώ που θα έχει κάνει στο τραπεζικό σύστημα η ΕΚΤ του κ. Draghi, οι κλυδωνισμοί από τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρωσύστημα θα είναι διαχειρίσιμοι. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι, κατά την ταπεινή γνώμη μου, επικίνδυνα ανόητοι. Πράττουν λάθος πανομοιότυπο με εκείνο του Hank Paulson, του υπουργού οικονομικών του Προέδρου Bush, όταν θεώρησε πως μπορεί να αφήσει την Lehman να καταρρεύσει απορροφώντας τους κραδασμούς μέσα από την παροχή ρευστότητας στις υπόλοιπες τράπεζες.


Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι όσοι σκέφτονται έτσι είναι βαθειά νυχτωμένοι: Οι διασυνδέσεις τόσο μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών όσο και μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών της ευρωζώνης είναι τόσο περίπλοκες που ο εξοβελισμός μίας χώρας θα οδηγήσει στην κατάρρευση της ευρωζώνης. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα επικρατήσουν οι επικίνδυνα ανόητοι στο Βερολίνο (δεν θα ήταν η πρώτη φορά άλλωστε). Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον επιταχυνόμενης Κρίσης που γρήγορα θα δει το ευρώ να εξαφανίζεται. Αν όντως έτσι συμβούν τα πράγματα (και ανεξάρτητα του πόσο καιρό θα πάρει στο ευρώ να διαλυθεί μετά από μία ελληνική έξοδο), σκεφτείτε τι κακό θα μας έχει κάνει το να έχουμε ήδη δεσμευτεί στο Μνημόνιο Νο.2.


. Πρώτον, θα έχουμε ένα χρέος στους παλαιούς δανειστές μας (λόγω PSI) εκπεφρασμένο σε ευρώ και μάλιστα υπό το αγγλικό δίκαιο. Αυτό το χρέος, θα παραμείνει σε ευρώ όσο υπάρχει ευρώ. Κι όταν το ευρώ θα διαλυθεί (αν έχω δίκιο στην πρόβλεψή μου αυτή) η αξία του θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, στην βάση μιας λογιστικής μονάδας (σαν το παλιό ECU που ήταν ο πρόδρομος του ευρώ) η οποία θα αντανακλά πιο πολύ την αξία του νέου γερμανικού νομίσματος!


. Δεύτερον, τα χρέη μας τόσο του Μνημονίου Νο.1 όσο και του Μνημονίου Νο.2 (προς το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους ευρωπαίους τέως εταίρους μας) θα τρέχουν σε σκληρό νόμισμα.


. Τρίτον, τα έσοδα από τις όποιες ιδιωτικοποιήσεις κάνουμε (π.χ. του ΟΠΑΠ) θα έχουν χαθεί, καθώς θα τα έχουμε χρησιμοποιήσει για αποπληρωμή ενός μικρού μέρους των υπέρογκων δανείων μας και, βέβαια, δεν θα μπορεί το κράτος να τα χρησιμοποιεί στην πιο δύσκολη στιγμή του - τότε που θα βρίσκεται εκτός Ευρώπης και εκτός αγορών και δεν θα έχει ξένο συνάλλαγμα για να επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να εισάγει βασικά αγαθά (κάτι που όσο είμαστε στο ευρώ δεν υφίσταται ως πρόβλημα καθώς οι επιχειρήσεις διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο «ξένο» νόμισμα, στο ευρώ).


. Τέταρτον, το εθνικό εισόδημα (το ΑΕΠ) θα είναι σημαντικά χαμηλότερο την ώρα που θα έρθει ο εξοβελισμός λόγω αποδοχής των μέτρων που συνοδεύουν το Μνημόνιο Νο.2.




Σενάριο 3: Πτώχευση εντός της ευρωζώνης


Αν τελικά οι φωνές που θέλουν τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρώ, μετά την σίγουρη αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, δεν υπερισχύσουν, και κυριαρχήσει ο ορθολογικός φόβος πως μία έξοδος ενός μέλους θα φέρει την κατάρρευση όλου του ευρω-οικοδομήματος, τι άλλο μπορεί να συμβεί (δεδομένου ότι ένα Μνημόνιο Νο.3 είναι αδύνατον); Μα να αφεθεί η Ελλάδα να κάνει αυτό που κάνουν πολιτείες των ΗΠΑ εντός της μεγάλης ζώνης του δολαρίου: στάση πληρωμών μέχρις νεοτέρας! Το κράτος μας θα συνεχίσει να ζει εντός των ορίων που του επιβάλουν τα φορολογικά του έσοδα (κάτι που πρέπει να κάνει έτσι κι αλλιώς υπό το Μνημόνιο Νο.2) και η ΕΕ θα τρέχει και δεν θα φτάνει να καταλαγιάσει τον μεγάλο αναβρασμό που θα επικρατεί στις αγορές καθώς οι μαύρες τρύπες των τραπεζών θα έχουν μεγαλώσει κι άλλο και τα CDS θα έχουν πυροδοτηθεί ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση πολλών μεγατόνων.

Κάπου εκεί η Ευρώπη θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να σώσει το ευρώ ή όχι, κι αν ναι με ποιόν τρόπο. Αν όχι, γυρνάμε όλοι στα εθνικά μας νομίσματα ή δημιουργούνται και κάποια περιφερειακά (π.χ. ζώνη του μάρκου, λατινική ένωση, συν κάποια σκόρπια νομίσματα όπως δραχμή, ιρλανδικό πουντ κλπ). Αν ναι, η λύση που θα δοθεί δεν μπορεί να βασίζεται απλά στις περικοπές, στα δάνεια και στην τιμωρία. Θα ενέχει, θέλοντας και μη, τα τρία βασικά συστατικά που λείπουν στην σημερινή ευρωζώνη: Ενοποίηση τραπεζικών συστημάτων, ενοποίηση μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και, βεβαίως, μια κοινή επενδυτική πολιτική που θα ανακυκλώνει περί το 10% των πλεονασμάτων υπό την μορφή παραγωγικών επενδύσεων στην περιφέρεια (ίσως χωρίς την εμπλοκή των εθνικών κυβερνήσεων - κάτι που θα ήταν ευχής έργον).




Συμπέρασμα


Τι θα συμβεί λοιπόν όταν αποδειχθεί περίτρανα η αποτυχία της σύμβασης που οι βουλευτές μας καλούνται να αποδεχθούν την Κυριακή; Από τα τρία σενάρια που μπορεί να σκεφτεί κανείς (βλ. πιο πάνω), το πρώτο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το δεύτερο θα προκύψει μόνο σε περίπτωση άλλης μιας πολιτικής αστοχίας της γερμανικής ελίτ. [Άρα, λαμβάνοντας υπ' όψη μας το πρόσφατο παρελθόν, είναι πολύ πιθανόν να . προκύψει.] Το τρίτο είναι το καλύτερο από τα τρία.

Ποιο από τα δύο αυτά σενάρια (το 2ο ή το 3ο;) είναι πιθανότερο; Θα θέλαμε το 3ο. Αλλά, όσον αφορά την βέλτιστη απόφαση στην ψηφοφορία της Κυριακής, είτε προκύψει το 2ο είτε το 3ο, ένα «ναι» στο Μνημόνιο Νο.2 θα έχει αποδυναμώσει την Ελλάδα στην πιο δύσκολή στιγμή - την στιγμή που η αποτυχία του Μνημονίου Νο.2 γίνει φανερή.
Όπως είδαμε, στην περίπτωση που δεσμευτούμε στο Μνημόνιο Νο.2 και προκύψει το Σενάριο 2, ουσιαστικά θα έχουμε χρεώσει το κράτος μας με πολλά δις ώστε να εξαγοράσει η Γερμανία χρόνο για να μας εξοβελίσει από το ευρώ όταν οι ηγέτες της κρίνουν ότι τους συμφέρει - κι όταν η Ελλάδα είναι αποδυναμωμένη περισσότερο από σήμερα. Αν είναι να μας εκπαραθυρώσουν, γιατί φίλες και φίλοι να χρεωθούμε σήμερα τόσα δις ευρώ; Γιατί να μετατρέψουμε το 35% του δημόσιου χρέους μας στους ιδιώτες σε ομόλογα του αγγλικού δικαίου; Γιατί να αποδεχθούμε περικοπές που καταστρέφουν ό,τι έχει μείνει από τον παραγωγικό μας ιστό και που είναι τριπλάσιες από αυτές που αρκούν για να ζει το κράτος από τα φορολογικά του έσοδα (εφόσον αναβάλει μέχρι νεοτέρας τις αποπληρωμές των δανείων του);

Κι αν τελικά δεν μας δείξουν την πόρτα του ευρώ (κάτι που θεωρώ ότι τελικά δεν θα κάνουν), και η «προαναγγελθείσα» αποτυχία του Μνημονίου Νο.2 τους αναγκάσει να μας επιτρέψουν την στάση πληρωμών εντός της ευρωζώνης, γιατί να μην την κάνουμε τώρα, πριν δεσμευτούμε με το Μνημόνιο Νο.2;

Επίλογος

Το επόμενο εικοσιτετράωρο οι τριακόσιοι της Βουλής θα κληθούν να πάρουν την τελευταία σημαντική απόφαση του πολιτικού τους βίου. Τους την παρουσιάζουν ως μονόδρομο. Ναι, μονόδρομος είναι. Ένας μονόδρομος που θα στερήσει και σε αυτούς, αλλά και σε μια ολόκληρη γενιά, το δικαίωμα να αποφασίζουν. Το Μνημόνιο Νο.2, που τους λένε να ψηφίσουν για να σωθεί η χώρα, θα αποτύχει. Όπως απέτυχε και το προηγούμενο. Το μόνο που θα πετύχει είναι να δημιουργήσει μια Ελλάδα που από τούδε και στο εξής, στερείται το δικαίωμα να επιλέγει.

Την Κυριακή, πριν φύγουν από το σπίτι τους για τη Βουλή, ας κάτσουν μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου τους ακίνητοι. Για πέντε, δέκα λεπτά ας στηθούν μπροστά στο είδωλό τους. Να κοιτάξουν βαθειά μέσα στα ίδια τους τα μάτια. Να στοχαστούν μπροστά στην αντανάκλασή τους. Και να σκεφτούν κάτι πολύ, πολύ απλό: Ό,τι και να κάνει η κα Μέρκελ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η χώρα μας, η γενιά που έρχεται, θα είναι λιγότερο αδύναμη αν εκείνοι απλά προσέλθουν στο Κοινοβούλιο και πούνε όχι στο Μνημόνιο Νο.2. Έτσι απλά. Και μετά ας φύγουν από την μπρος πόρτα, διαχεόμενοι μέσα στην κοινωνία που τόσο καιρό πληγώνουν κι η οποία όμως έχει την δύναμη να τους συγχωρήσει. Αρκεί να πουν το «όχι» σε μια δανειακή συμφωνία-τέρας που είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.
------------------------ 

Η πίεση της βάσης δημιουργεί ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ.


Η πίεση της βάσης δημιουργεί ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ.

Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 11, 2012 7:49 pm 

Η Λιάνα Κανέλη εμφανίστηκε στο CNN, κάνοντας ανοιχτά λόγο υπέρ της ΕΞΟΔΟΥ από το ΕΥΡΩ (για έξοδο ΚΑΙ από την Ε.Ε. δεν πρόσεξα αν είπε). Ανάλογα πράγματα ακούγονται και από άλλους του ΚΚΕ - μέχρι και η Παπαρήγα στήριξε αυτή την προοπτική, χτες ή προχτες, ενώ μέχρι πρόσφατα επέμενε στις κορόνες για "πλαστά δηλήμματα" και ότι "η χρεοκοπία, είτε εντός ΕΥΡΩζώνης είτε εκτός, είναι ένα και το αυτό".

ΤΙ να υποθέσουμε; Πως η πίεση της βάσης είναι τόσο ανεξέλεγκτη πλέον, ώστε το ΚΚΕ αναγκάζεται να "υιοθετήσει" πιο ουσιώδη φραστικά (έστω) σχήματα, προκειμένου οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ που το ελέγχουν να αποφύγουν το ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ από τη βάση;

Αν συνδυαστούν τα παραπάνω με τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών, την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση, τις ανάλογες θεαματικές "επαναστατικές" κορώνες του Τσίπρα, κ.ο.κ., κάτι τέτοιο διαφαίνεται.

Άλλωστε η χτεσινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ έγινε με πρωτοβουλία των ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ σωματείων, σχεδόν ερήμην της ηγεσίας, η οποία έλαμψε και δια της απουσίας της...
---------------------------------