Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Φεβρουαρίου 2012

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Εφαγαν... 50 για χάρη του Μνημονίου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εφαγαν... 50 για χάρη του Μνημονίου!
Παπανδρέου - Σαμαράς. «Στέριωσαν» τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θυσιάζοντας δικούς τους βουλευτές
14/2/2012
Τα δύο κόμματα είχαν μαζί 251 βουλευτές μετά τις εκλογές και τώρα τους έχουν απομείνει ουσιαστικά μόλις 184
Νέο πολιτικό σκηνικό υπάρχει στη χώρα από χθες, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου, όπως ήταν βέβαιο εκ των προτέρων, και το πρωτοφανές κύμα διαγραφών δεκάδων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έλαβε χώρα λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Ο πρωτεργάτης της «μνημονιακής» πολιτικής Γιώργος Παπανδρέου και ο προσφάτως προσηλυτισθείς στα «μνημονιακά νάματα» υπαρχηγός του Αντώνης Σαμαράς κατελήφθησαν από... αμόκ καρατομήσεων!
Οχι έναν ή δύο, αλλά... 22 (!) βουλευτές του αποκεφάλισε ο πρώτος, εκτελώντας και άλλους 9 αφού ανακοίνωσε ότι αποκλείονται από τις εκλογικές λίστες. Οι 22 αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, ενώ οι υπόλοιποι 9 το ψήφισαν επί της αρχής, αρνήθηκαν όμως να ψηφίσουν το άρθρο του που αφορά στην κατάλυση θεμελιωδών εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. «Κανένας αντιμνημονιακός δεν μπορεί να ανήκει στο ΠΑΣΟΚ» είναι η γραμμή Παπανδρέου - Βενιζέλου.
Μόλις κατά μία διαγραφή υπελείφθη του Γ. Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς παρόλο που η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι η μισή από αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Αποκεφάλισε 21 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν κατά του Μνημονίου ο μέχρι πρότινος «αντιμνημονιακός ηγέτης» της συντηρητικής παράταξης.
Δεν έχουν περάσει ούτε δυόμισι χρόνια από τις εκλογές του 2009 που το ΠΑΣΟΚ είχε βγει με 160 βουλευτές. Τώρα του έχουν απομείνει 131 και ουσιαστικά 122, αν αφαιρεθούν και οι 9 που αποκλείστηκαν από τις λίστες.
Και η ΝΔ είχε εκλέξει 91 βουλευτές, αλλά τώρα της έχουν απομείνει μόλις 62. Από 251 που είχαν εκλέξει δηλαδή συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους έχουν απομείνει μόλις 184 ουσιαστικά! Με τις δεκάδες ανθρωποθυσίες υποτίθεται ότι θα «στεριώσει» σκληρή «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η οποία αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και μετεκλογικά, με άξονα όμως τότε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον ρόλο της «τσόντας» που παίζει σήμερα ο Α. Σαμαράς.
Το βέβαιο είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πολύ πιο σκληρά «μνημονιακά» κόμματα, μετά τις χθεσινές εκκαθαρίσεις. Οι βουλευτές που απέμειναν στις γραμμές τους δεν έχουν ενδοιασμούς στην υπηρέτηση αυτής της γραμμής.
Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Επειδή ο αριθμός των διαγραφών ήταν κρίσιμα μεγάλος, αναφύεται το ζήτημα αν οι 50 διαγραφέντες βουλευτές θα αναζητήσουν προσωπικές λύσεις εντασσόμενοι σε άλλα κόμματα ή αν θα συγκροτήσουν δύο «αντιμνημονιακά» κόμματα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αν επιλέξουν τη δημιουργία νέων «αντιμνημονιακών» κομμάτων και η κίνησή τους βρει λαϊκή ανταπόκριση, δεν αποκλείεται καθόλου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να συγκεντρώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συγκροτήσουν κυβέρνηση ή να έχουν μια πολύ εύθραυστη πλειοψηφία, η οποία ενδέχεται να καταρρεύσει υπό το βάρος αμοιβαίων εκβιαστικών απαιτήσεων κατά την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτής της έντονης ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού, ο χρόνος διενέργειας των πρόωρων βουλευτικών εκλογών ενδέχεται να αποκτήσει καταλυτική σημασία για τις εξελίξεις.
Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα ήθελαν να πάνε οι εκλογές όσο πιο μακριά γίνεται. Ο κίνδυνος είναι σαφής: αν όντως γίνουν τον Απρίλιο - Μάιο με την κρίση να μαίνεται, τη φτώχεια να επελαύνει, την ανεργία να καλπάζει και τη λαϊκή οργή στο αποκορύφωμα, οι οιωνοί δεν είναι καλοί ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για τη ΝΔ. Δεν αποκλείεται να πάρουν τόσο χαμηλά ποσοστά που η κατάστασή τους να μη διορθώνεται με τίποτα. Χώρια που σε περίπτωση σοβαρής εκλογικής ήττας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορεί να προκύψουν κατά θέμα στη Βουλή ετερόκλητες πολιτικές συμμαχίες που να αναιρέσουν θεμελιώδεις διατάξεις του νέου Μνημονίου ή νόμους που να απορρέουν από αυτό - κάτι που λογικά δεν αναμένεται να το διακινδυνεύσουν.
Η αποφυγή προσδιορισμού ημερομηνίας εκλογών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χθες και η γενική αναφορά στον Απρίλιο εκφράζει αυτή την ταλάντευση. Αν πειστούν ότι οι 50 διαγραμμένοι είναι ανίκανοι να συγκροτήσουν «αντιμνημονιακούς» πόλους, άρα είναι ακίνδυνοι, τότε πιθανότατα θα κάνουν εκλογές πριν από τον Ιούνιο και θα βάλουν τον Σαμαρά να πάρει αυτός τα νέα επαχθέστατα μέτρα. Ιδωμεν...

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού

Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή του λαού της Αθήνας στην προχθεσινή κινητοποίηση εναντίον του νέου Μνημονίου. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα και τους Στύλους του Ολυμπίου Δίος - κάποιοι μιλούσαν για μισό εκατομμύριο κόσμο ή και περισσότερο. Με έναν ανελέητο χημικό πόλεμο, η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την προσέλευση του κόσμου, να τον τρομοκρατήσει, αλλά προσέκρουσε στην πρωτοφανή αποφασιστικότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που αρνούνταν πεισματικά και επί ώρες να διαλυθούν παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Αυτήν τη φορά ούτε οι ύποπτοι εμπρησμοί επηρέασαν αρνητικά τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΟΝ- ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ !!!! 
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΑΓΕ ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΨΕΥΤΟΚΛΑΜΜΑΤΑ ???


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Πυροβόλησαν εν ψυχρώ αστυνομικό στη μέση του δρόμου!

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2012 | 19:27  -- Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2012 | 19:03

Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Τραυματίστηκε ελαφρά ένας πολίτης από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 18:00 στη Νέα Πέραμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέντε ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στην οδό 28ης Οκτωβρίου 237 στη Νέα Πέραμο. Αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη πήραν κοσμήματα και λεφτά.

Βγαίνοντας όμως από το κοσμηματοπωλείο οι ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν με δύο τζιπ και έπεσαν μούρη με μούρη με έναν αστυνομικό που φορούσε την στολή του αλλά παραμένει άγνωστο αν ήταν σε περιπολία ή αν γυρνούσε στο σπίτι του από την δουλειά. Οι δράστες μόλις είδαν τον αστυνομικός αμέσως πυροβόλησαν προς το μέρος του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά. Μια από τις σφαίρες των ληστών εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε ελαφρά έναν διερχόμενο πολίτη.


Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. 

NEWSIT
------------------------------- 

Ι. Κ. Πρετεντέρης - Μας κάψαν την Αθήνα! + ΣΧΟΛΙΟΝ

Μας κάψαν την Αθήνα!

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Δημοσίευση: 14 Φεβ. 2012 20:00
 
Οτι η Αθήνα κάηκε, αυτό είναι γεγονός. Ποιος την έκαψε, το συζητάμε.
Η μια θεωρία είναι αυτή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι (για πολλοστή φορά) υποστηρίζουν ότι την Αθήνα έκαψαν διάφοροι «παρακρατικοί» και «προβοκάτορες».
Μας λένε, δηλαδή, ότι υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι μηχανισμοί οι οποίοι εξαφανίζονται μεταξύ δυο πυρκαγιών αλλά εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή για να κάψουν την Αθήνα ή να πυρπολήσουν τον Βόλο ή να σπάσουν γραφεία βουλευτών στην Κέρκυρα και το Αγρίνιο.
Και τους οποίους δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε ποτέ - παρ' όλο που είναι μάλλον πολυάριθμοι για να δρουν ταυτοχρόνως σε τόσα σημεία της Αθήνας και της Ελλάδας…
Η άλλη θεωρία λέει ότι την Αθήνα έκαψαν οργανωμένοι εξτρεμιστές που πήραν στα σοβαρά τον Λαφαζάνη ή τον Μαυρίκο και πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός καταστρέφει τη χώρα.
Οι εμπρηστές αυτοί δεν είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ίσως και να σιχαίνονται το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκουν, όμως, στο «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς» - για να δανειστώ την υπέροχη έκφραση της Ροσάνα Ροσάντα για τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.
Είναι οι ίδιοι που σπάνε γραφεία βουλευτών, που βρίζουν στις παρελάσεις, που δηλώνουν «αγανακτισμένοι» ή «εξεγερμένοι», που τραμπουκίζουν στα πανεπιστήμια ή στις συνοικίες.
Είναι οι ίδιοι που προωθούν έναν εμφύλιο χαμηλής (προς το παρόν) έντασης, τον κίνδυνο του οποίου το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε υποτιμούν.
Διότι όποιος θεωρεί ότι τέτοιου τύπου εκδηλώσεις και τέτοιου μεγέθους καταστροφές εμπίπτουν στο εύλογο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, ακόμη και της αγανάκτησης, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιταχτεί σε κανένα γιατρό.
Πολύ φοβούμαι ότι έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο. Κι ότι πάνω από το κεφάλι όλων μας (και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) κρέμεται ένα δραματικό ερώτημα.
Δεν είναι το ευρώ, ούτε το Μνημόνιο, ούτε ο καπιταλισμός. Είναι αν θα αφήσουμε τη χώρα να βυθιστεί σε έναν άτυπο εμφύλιο. Σε μια ανεξέλεγκτη αναμέτρηση με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες.
Είμαι βέβαιος για την απάντηση που θα έδινε η παλαιά ηγεσία της Αριστεράς, αυτή που γνώρισε και πλήρωσε τον άλλον εμφύλιο. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για την απάντηση που δίνουν οι επίγονοί της - κυρίως όταν ακούω διάφορες ανοησίες για «νέα Βάρκιζα»…
Οχι επειδή επιδιώκουν να καταφύγουμε στα κουμπούρια - ειλικρινά δεν το πιστεύω… Αλλά επειδή δυσκολεύονται να διακρίνουν τα όρια ανάμεσα στην αμφισβήτηση και την αναμέτρηση.
Κι επειδή αρνούνται να κατανοήσουν πως αν θέλουμε να μην καίγεται η Αθήνα, πρέπει να την προστατεύουμε όλοι μαζί.
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
---------------------------------------
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΘΕΤΗ ΘΕΩΡΙΑ" ????  ΟΙ «παρακρατικοί» και «προβοκάτορες» ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς», ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ "ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ" ΤΟΥ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΗ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ" ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΔ?? ΣΑΣ ΔΙΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΣΙΑ Σ' ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ ΜΕ ΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΑΚΚΟΥΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ--το μάθαμε διότι το εθεώρησε ύποπτο και το συνέλαβε στις ακτές του ο Καναδάς και κατόπιν το απηλευθέρωσε κατόπιν προσωπικου διαβήματος του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ--το μυστικό των επιτυχημένων επαναστάσεων του προλεταριάτου, Πατριώτη, για το οποίο όλοι συζητούν, είναι ενα και μόνο! ΑΜΠΑΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ?? ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΕΣΣΔ ΣΥΝΕΤΗΡΕΙΤΟ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΗΣ, ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ--ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ"??) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΗΡΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ??? 
ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ --ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ-- ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΝΑ ΕΞΥΒΡΙΖΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ, ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ --ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ, ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ-- ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ --ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ, "ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ" ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ-- ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ --ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ-- ΚΑΘΕ ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑ)! ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΑΤΕΓΚΤΟΙ "ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ" ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!!!!
---------------------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ- ΔΡΕΣΔΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ 13-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ ΤΩΝ 600.000 ΝΕΚΡΩΝ!

 13-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ ΤΩΝ 600.000 ΝΕΚΡΩΝ!

ΣΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΩΚΤΙΡΕ ΔΙΑΒΑΤΗ, ΠΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΗΤΟΥ ΤΩΝ ΜΥΡΙΑΔΩΝ ΑΘΩΩΝ!

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ  ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ (ΜΕ 600.000 ΝΕΚΡΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΜΑΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΔΡΕΣΔΗ ?? Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΕΙ, ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΕΔΡΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΧΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΘΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΜΠΤΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑΧΥΤΑΤΑ! ΟΜΩΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΠΕΜΕΙΝΕ, ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΑΣ (ΕΧΟΜΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΓΟΝ, ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ) ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΣ, ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΙ ΠΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ-ΜΟΥΣΕΙΑ, ΔΙΑΤΙ ?? ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗ ΚΑΘΕ ΟΡΑΤΟΝ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΗΘΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΝΑ ΒΑΔΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ"--Η ΔΡΕΣΔΗ ΗΤΟ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΩΣ ΗΤΟ Η ΠΟΛΙΣ-ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΕΓΕΜΕ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΗΤΟ ΕΠΙ ΑΙΩΝΑΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΞΩΝΙΑΣ! ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΟΜΕΝ ΣΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΙΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΗΤΟ ΠΑΣΙΔΗΛΟΝ ΚΑΙ ΕΤΟΛΜΗΘΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟΝ ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΝ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ, ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ) ΕΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗΝ
ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ «ANTIQUATED» ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΕΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!!! ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΩΡΣΙΛ ΕΠΕΣΗΜΑΝΘΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΔΡΕΣΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ  ΗΤΟ ΚΕΚΗΡΥΓΜΕΝΗ "ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΟ ΥΠΕΡΠΛΗΡΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑΣ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΑΜΑΧΩΝ ΘΑ ΗΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ! ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΗ ΣΘΕΝΑΡΩΤΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΝ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΔΡΑΜΟΝ ΕΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙ! ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΙΦΘΗ ΑΠΕΙΡΟΝ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑΣ ΒΟΜΒΑΣ ΑΙ ΟΠΟΙΑΙ ΕΚΡΗΓΝΥΝΤΟ ΕΙΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΠΥΡΙΝΗ ΔΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΚΩΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΩ ΚΑΙ ΕΚΑΙΓΕ ΤΟ ΠΑΝ, ΕΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΥΣ! Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΗΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΕΣΥΡΟΝΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ!!! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΛΕΦΑΣ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΑΝΥΨΩΘΗ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ!!! ΟΣΟΙ ΕΙΧΟΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ή ΣΤΟ ΚΕΛΛΑΡΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΟΨΗΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΕΙΧΟΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ, ΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗΝ ΠΟΛΙΝ, ΕΙΣ ΤΑΣ ΟΧΘΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ!!! ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΕΠΕΔΡΑΜΟΝ ΑΛΛΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΔΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!

ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΣ, ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ 20.000 ΝΕΚΡΟΥΣ!!! ΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΓΟΜΕ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑΣ ΕΞΑΚΟΣΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΑΣ!!!

ΣΗΜΕΡΟΝ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ! ΣΗΜΕΡΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΡΗΝΙΣΤΑΙ, ΟΙ ΠΑΤΣΙΦΙΣΤΑΙ, ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ" ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΩΤΟΙ, ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ ΑΦΟΥ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΗΘΕΛΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ, ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ -- ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΝ, ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ" ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ ΤΟΥΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ)!!! ΟΛΟΙ ΔΕ ΑΥΤΟΙ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΡΕΣΔΗΝ ΔΙΑ ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΓΡΙΩΣ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!!! ΚΥΡΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ!!! ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
-----------------------------
ΟΣΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ, ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΠΗΓΗ "Apocalypse 1945: The Destruction of Dresden" ΕΔΩ
-----------------------------
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ (έχει κάποια λαθάκια, π.χ. ομιλεί δια 250.000 νεκρών, αλλά δεν πειράζει)!


Dresden: Memento mori

ΔΡΕΣΔΗ: Θυσία στο Παράλογο

DRESDEN: Sacrifice to the Irrational

Η Δρέσδη,
πρωτεύουσα της Σαξονίας,
πριν την καταστροφή της,
αποτελούσε μια πόλη – κόσμημα 
της Ευρώπης.
Μια πόλη – ανοιχτό μουσείο.
Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 1945
η Δρέσδη ισοπεδώθηκε από τους Δυτικούς Συμμάχους.
H RAF χρησιμοποίησε
770 αεροπλάνα Lancaster την πρώτη ημέρα,
και 311 βομβαρδιστικά Β-12 την δεύτερη ημέρα.
Μετά το διήμερο μακελειό, επέδραμαν οι Αμερικάνοι,
συμβάλλοντας σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην Ιστορία.
Την επομένη των βομβαρδισμών
αεροπλάνα Mustang πετούσαν σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη,
κυνηγούσαν και σκότωναν τους επιζήσαντες στην πόλη – φάντασμα.
Συνολικά η Δρέσδη δέχθηκε πάνω από 3700 τόνους από βόμβες.
Πάνω από 70 % από αυτές τις βόμβες ήταν εμπρηστικές…
“Η Δρέσδη μετατράπηκε σε έναν τεράστιο κλίβανο όπου στο εσωτερικό του λυσσομανούσε μία πύρινη λαίλαπα ταχύτητας 250 km/h η οποία σάρωνε ολόκληρα κτίρια μέσα σε δευτερόλεπτα. Η ερυθροπυρωμένη άσφαλτος έλιωνε και όσοι έτρεχαν αλλόφρονες επάνω της φλέγονταν από τα πόδια προς τα πάνω. Μέσα στην πύρινη κόλαση πολλοί πίστεψαν ότι η μόνη σωτηρία από την απανθράκωση θα ήταν ο ποταμός Έλβας που διέτρεχε την πόλη. Αλλά όσοι έπεφταν στον ποταμό διαπίστωναν αμέσως ότι ο φώσφορος των εμπρηστικών βομβών εξακολουθούσε να αναφλέγεται ακόμη και στην επιφάνεια του νερού. Μόλις σήκωναν τα κεφάλια τους για μία ανάσα αέρα, τα μαλλιά τους έπαιρναν φωτιά.

Η πόλη καιγόταν επί επτά ημέρες και οκτώ νύχτες. Ο πληθυσμός ο οποίος απέμεινε ζωντανός αδυνατούσε να θάψει όλα τα πτώματα. Αποφασίσθηκε ο αποκλεισμός της πόλης και η καύση των πτωμάτων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της πανώλης. Οι στρατιώτες άνοιγαν λάκκους θάβοντας κομμάτια από καμένες σάρκες. Πολλοί δεν άντεχαν και γονάτιζαν απελπισμένοι κλαίγοντας με λυγμούς. Μερικοί γονείς μάζευαν τα κομμάτια από τα κορμιά των παιδιών τους μόνο και μόνο για να μην μετατραπούν σε βορά των αρουραίων. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά οι υπολογισμοί μιλούν για 135.000.
Η Δρέσδη υπήρξε ο πρώτος βομβαρδισμός του πολέμου ο οποίος προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή. Ο Τσώρτσιλ φρόντισε γρήγορα να κρατήσει αποστάσεις από την ανάμιξή του στην απόφαση του βομβαρδισμού, εκδίδοντας μάλιστα και ένα υπόμνημα στο οποίο κατέκρινε την καταστροφή της Δρέσδης, απαιτώντας «…μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων σε στόχους στρατιωτικής σημασίας»!! “‘
Η καταστροφή της Δρέσδης,
την χρονική στιγμή που έγινε
δεν είχε καμία στρατηγική αξία για την όλη πορεία των εξελίξεων του πολέμου.
Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Έγκλημα χωρίς δίκη.
Σε 2 μέρες
κάηκαν ζωντανοί περίπου 130.000 έως 250.00 άμαχοι
- καταστροφή που την φρίκη της έμελλε να την ξεπεράσει,
λίγους μήνες αργότερα,
μόνο η καταστροφή της Χιροσίμα και της Ναγκασάκι.
Sir Winston Leonard Spencer-Churchill: ο εμπνευστής της καταστροφής
(Ο Τσόρτσιλ μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας:
“Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα”)
Απόσπασμα από ένα εσωτερικό έγγραφο της RAF, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του ’45,
λίγες μέρες πριν το ΠΑΡΑΛΟΓΟ:
“Dresden, the seventh largest city in Germany and not much smaller than Manchester, is also far the largest unbombed built-up the enemy has got. In the midst of winter with refugees pouring westwards and troops to be rested, roofs are at a premium. The intentions of the attack are to hit the enemy where he will feel it most, behind an already partially collapsed front, to prevent the use of the city in the way of further advance, and incidentally to show the Russians when they arrive what Bomber Command can do.”
————-

Dresden: a Crime Without Trial

WE WILL NEVER FORGET

ΔΡΕΣΔΗ: Ένα Έγκλημα χωρίς Δίκη

Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ : Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Για «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» που «έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία», κάνει λόγο σε επιστολή-καταπέλτη για το Κίνημα, τον πρόεδρο του και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την πρόσφατη ψηφοφορία για τη δανειακή συμφωνία, η διαγραφείσα βουλευτής Κυριακή Τεκτονίδου.

Μεταξύ άλλων η βουλευτής - η οποία απείχε της ψηφοφορίας την Κυριακή- υπογραμμίζει πως
«αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα, δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την ατζέντα της κοινωνίας», ενώ αίσθηση προκαλεί η ειρωνική αναφορά της προς τον Γ. Παπανδρέου, ότι με την αποχή της τον βοήθησε να βρει «τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες».

«Λυπάμαι πολύ που παγίδευσα και παρέσυρα τον κόσμο που με πίστεψε να ψηφίσει ένα κόμμα, που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη»,
αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής της η Κυριακή Τεκτονίδου που υπογράφει ως τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτης των Πολιτών που την εμπιστεύτηκαν.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:


Σύντροφοί μου σας αποχαιρετώ...


Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τα μηνύματά σας μου δώσατε δύναμη και κουράγιο στηρίζοντας την επιλογή μου.


Μένοντας πιστή στο καθήκον μου, εντολοδόχος δικός σας στη Βουλή μετέφερα τη δική σας άποψη.


Εξάλλου τι άλλο μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος με τη δική μου αφετηρία και τη δική μου διαδρομή;


Υπηρέτησα 28 χρόνια τον άνεργο. Πως θα μπορούσα λοιπόν να αγνοώ ή να προσποιούμαι πως δε γνωρίζω τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας φιμώνοντας τη συνείδησή μου;


Μένω στην ίδια γειτονιά που μεγάλωσα, τις τιμημένες δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και δε νομιμοποιούμαι να μη γνωρίζω τα πραγματικά προβλήματα όλων όσων ανήκουν στα μη προνομιούχα στρώματα.


Δεν είμαι υβρίδιο κανενός κομματικού σωλήνα, δεν είχα ποτέ ως επάγγελμά μου το ΠΑΣΟΚ, δεν οφείλω σ' αυτό ούτε χρήματα ούτε αξιώματα. Δεν υπήρξα επαγγελματίας πολιτικός. Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εργαζόμενη χρόνια, δεν ήρθα στα βουλευτικά έδρανα για να συμπληρώσω τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότησή μου ημερομίσθια.


Δεν έζησα από τις ιδέες μου, αλλά για τις ιδέες μου, που δεν τις παζάρεψα χυδαία σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης.


Θέλω, όπως λέει και ο Ελύτης, αν με χτυπούν να βγάζω ήχο καθαρό και να' χω να προτείνω μια ζωή που για να σταθεί να μη χρειάζεται υποσημειώσεις...


Με την εντιμότητα και την αξιοσύνη μου τίμησα το κόμμα μου, το βοήθησα μαζί με πολλούς άλλους αγνούς αγωνιστές σε χαλεπούς καιρούς να αποκαταστήσει τη σχέση του με την κοινωνία και να επαναδιαπραγματευτεί το όραμά του με αυτή. Ένα όραμα όμως που κατέληξε εφιάλτης.


Λυπάμαι πολύ που παγίδευσα και παρέσυρα τον κόσμο που με πίστεψε να ψηφίσει ένα κόμμα, που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη.


Επέλεξα να απέχω από μια ψηφοφορία, γιατί μια Βουλή με κοντινή ημερομηνία λήξης δε νομιμοποιείται με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποφασίζει για ένα τεράστιο θέμα που θα καθορίζει τη ζωή των Ελλήνων για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θέτει εν αμφιβόλω την Εθνική Κυριαρχία. Είναι ντροπή να μοιράζεται στους βουλευτές το κείμενο του κατάπτυστου μνημονίου ελάχιστο χρόνο πριν την ψήφισή του, αποτελεί ύβρι προς τη δημοκρατία η όλη διαδικασία.


Η κοινωνία βιάσθηκε και εκβιάστηκε, η λογική ακρωτηριάσθηκε, ο κόσμος δέχθηκε καταιγισμό πληροφοριών από τα ΜΜΕ που δημιουργούσαν σχεδόν συνθήκες προσομοίωσης με χρεωκοπία.


Έχοντας την εμπειρία του πρώτου μνημονίου και της αναποτελεσματικότητάς του είναι απορίας άξιο η εμμονή σε αποτυχημένες επιλογές, γιατί τα ίδια αίτια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα ίδια αποτελέσματα.


Πορευόμαστε χωρίς στρατηγικό σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και ως εκ τούτου θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας. Ένα νέο ραντεβού στα τυφλά...


Aκουσα από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για την αρχαία τραγωδία Αντιγόνη και να αναφέρεται στο χρέος της ευθύνης που αντιστοιχεί στον Κρέωνα και στο χρέος του καθήκοντος που αντιστοιχεί στην Αντιγόνη, καταλήγοντας πως στην ψήφιση του μνημονίου παραπέμπει το χρέος ευθύνης. Συμφωνώ με το συγκεκριμένο σκεπτικό, το οποίο έχει να κάνει με αυτούς που διαχειριζόμενοι πολλά χρόνια τη μοίρα του τόπου μας τον οδήγησαν στην καταστροφή, κατά συνέπεια όσον αφορά εμένα διατηρώ το προνόμιο να μπορώ να επιλέγω το χρέος του καθήκοντος δηλαδή το χρέος της Αντιγόνης.


Στην κυρία που με απαράδεκτο τρόπο πριν την ψηφοφορία μου είπε πως την αναγκάζω λόγω της αποχής μου να με πάρει στην πλάτη της, απαντώ πως είναι καιρός να το κάνει και αυτή. Τριάντα χρόνια εγώ και οι όμοιοί μου ανιδιοτελώς κουβαλήσαμε αυτήν και τους ομοίους της στη δική μας πλάτη και τους επιτρέπαμε εν λευκώ να διαχειρίζονται τη μοίρα μας, οδηγώντας μας στην απόλυτη καταστροφή. Το βάρος λοιπόν αυτό είναι καρμικής φύσεως και οφείλουν να το σηκώσουν αυτοί και μόνο αυτοί που το δημιούργησαν. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες.


Μου προκαλεί θυμηδία το γεγονός της διαγραφής μου από το ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέται κανείς αν υφίσταται πραγματικά στην κοινωνία το Κίνημα.


Το ΠΑΣΟΚ επτώχευσε, οι μετοχές του έπεσαν κατακόρυφα στο Πολιτικό Χρηματιστήριο και η αγωνία των παραγόντων είναι ποιος θα είναι ο «Διευθύνων Σύμβουλός» του... Αυτό κι αν είναι πολιτικός αυτισμός!


Το ΠΑΣΟΚ ήταν η ψυχή των ανθρώπων που το πίστευαν, ήμασταν εμείς που το στηρίξαμε έργω και λόγω. Σήμερα πια είναι ένα άδειο πουκάμισο, ένα αδιέξοδο μονοπάτι.


Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία.


Κατά συνέπεια αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την ατζέντα της Κοινωνίας.


Εδώ το ΠΑΣΟΚ παίζει μια καντάδα στο παραθύρι του λαού που μένει θεόκλειστο και το μόνο που το απασχολεί είναι να αλλάξει τον «κανταδόρο», ενώ το τραγούδι του μένει το ίδιο, ανίκανο να αγγίξει την καρδιά της κοινωνίας.


Το γεγονός της διαγραφής μου θυμίζει τις εταιρείες που απολύουν τους πωλητές, αγνοώντας αυτάρεσκα πως το πρόβλημα είναι το ίδιο το προς «πώληση προϊόν», οι ίδιες οι προς «πώληση υπηρεσίες» που δεν απαντούν πια σε διαπιστωμένες ανάγκες της κοινωνίας!


Έχω επίσης να προσθέσω πως κανείς δε μπορεί να με διαγράψει από την καρδιά των ανθρώπων που με πίστεψαν, κανείς δε μπορεί να διαγράψει τη διαδρομή μου και τους κοινωνικούς μου αγώνες.


Όλα αυτά έχουν εγχαραχτεί στην κοινωνική μνήμη και δεν διαγράφονται με κομματικογραφειοκρατικές διαδικασίες.


Απλά η διαγραφή κλείνει και τυπικά ένα κεφάλαιο.


Από μια συμβατική μαρτυρική συμβίωση είναι καλύτερο το διαζύγιο.


Χαίρομαι ιδιαίτερα όμως που με την αποχή μου από την ψηφοφορία βοήθησα να βρει ο πρόεδρος τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες και μόνο γι αυτό άξιζε τον κόπο!


Φεύγοντας θέλω να χαρίσω στον πρόεδρο το λαϊκό άσμα: «μου χρωστάς δε σου χρωστάω, έχε γειά, σε χαιρετάω».


Επίσης του χαρίζω και το άλλο που λέει με νόημα: Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά...


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Κυριακή Τεκτονίδου

τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
νυν βουλευτης των Πολιτών που την εμπιστεύτηκαν
 
-------------------------------
 

Πολιτική κατάρρευση, κοινωνική ρηγμάτωση


Πολιτική κατάρρευση, κοινωνική ρηγμάτωση

Του Νικου Γ. Ξυδακη

Πιστεύουμε ότι κάθε ψήφιση Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου κ. λπ. είναι ιστορική και κορυφαία στιγμή, τελική. Δεν είναι. Πάντα υπάρχει μία ακόμη πιο ιστορική και κορυφαία ψήφιση, ενός ακόμη πιο ιστορικού νόμου, που θαμπώνει περαιτέρω το παρόν και δεσμεύει ακόμη περισσότερο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές. Τέτοια ήταν η χθεσινή νύχτα. Κορυφαία στιγμή, έως ότου έρθει μια άλλη.

Και θα έρθει. Με το «κούρεμα» και τη νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα αγοράζει χρόνο, πανάκριβα. Αλλά αυτό το απόθεμα θα εξαντληθεί γρήγορα, όσο γρήγορα εξαντλήθηκε ο χρόνος σωτηρίας του πρώτου Μνημονίου. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν και για άλλες ιστορικές νύχτες, με αγωνία και κρίσιμες αποφάσεις, πολύ σύντομα. Κι ας είμαστε έτοιμοι και για πολλές αργόσυρτες ημέρες και νύχτες, που δεν θα περιέχουν κορύφωση και δράμα, αλλά θα περιέχουν δυσχέρεια και πόνο.

Διότι είναι οδυνηρά πρόδηλο πλέον ότι τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος, οι φούσκες της φαυλοκρατίας και της κλεπτοκρατίας, μετακυλίονται ταχύτατα και με σφοδρότητα επί της κοινωνίας.
Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε live και σε real time, από τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά Mέσα, την τήξη πολιτικών προσώπων, κομμάτων και συστημάτων. Μαζί τους τήκονται νοοτροπίες, βεβαιότητες, τρόποι ζωής και εργασίας, εξαερώνεται όλο το κοινωνικό συμβόλαιο που συνείχε ανθρώπους και θεσμούς. Κάποιοι πολιτικοί μάλιστα χθες, την υστάτη ώρα, βρεγμένοι, καμένοι, αποτόλμησαν κάποια ίχνη αυτοκριτικής για την παρελθούσα τριακονταετία. Εως και αυτό: Αποτύχαμε, δεν φτιάξαμε κράτος, δεν σχεδιάσαμε παραγωγή. Αλλά ποιος το λέει αυτό; Το λένε τα πρόσωπα που όλη τη συγκεκριμένη τριακονταετία κυβέρνησαν τη χώρα, ήσαν υπεύθυνοι για τη λειτουργία του κράτους και τον σχεδιασμό της παραγωγής. Ακόμη και οι αυτοκριτικές διαπιστώσεις τους, λοιπόν, ηχούν τώρα κούφιες, άνευ αντικειμένου. Και επιπλέον, είναι αργά, πολύ αργά.

Η κρίση επιταχύνει εντυπωσιακά την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και οδηγεί αναπόφευκτα σε πολιτική αστάθεια. Το δικομματικό σύστημα, επί του οποίου στηρίχθηκε η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, πνέει τα λοίσθια, τουλάχιστον όπως το ξέραμε έως σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα συντριβεί εκλογικά, υπό το βάρος της διαχείρισης του Μνημονίου. Παρόμοια φθορά απειλεί και τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη στήριξη που πρόσφερε στο δεύτερο Μνημόνιο χθες. Η πολυκομματική Βουλή που προδιαγράφουν οι δημοσκοπήσεις ασφαλώς θα εκφράζει τη λαϊκή βούληση, αλλά είναι σαφές ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, αφενός θα είναι κυβέρνηση συμμαχίας, αφετέρου, θα κινδυνεύει να «καεί» πολύ σύντομα, με δεδομένα τα σκληρότατα μέτρα που θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.

Η πολιτική αστάθεια φέρνει αποσταθεροποίηση του κράτους – ζούμε ήδη τη χαλάρωση ή και τη δυσλειτουργία κρατικών δομών απαραίτητων για ομαλή διαβίωση. Ακόμη χειρότερα, ρηγματώνεται το κοινωνικό σώμα, το οποίο ήδη επί δύο χρόνια υποφέρει από την ύφεση και τη φτωχοποίηση και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στους θεσμούς. Αυτή η ρηγμάτωση είναι το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα της κρίσης: η ραγισμένη κοινωνία αντιδρά εντελώς απρόβλεπτα, και αυτοκαταστροφικά, όταν οι μόνες δυνάμεις που την κινούν είναι η απόγνωση και η τυφλή οργή, όταν το πολιτικό σύστημα δεν της παρέχει σχέδιο και ελπίδα.
Η Ελλάδα ψήφισε χθες το Μνημόνιο ΙΙ, ένα σχέδιο δυσβάστακτο, το οποίο της επεβλήθη, χωρίς η ίδια να το έχει διαπραγματευθεί και χωρίς βέβαια να έχει εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Στην κρισιμότερη ίσως στιγμή της μεταπολεμική ιστορίας της, η Ελλάδα φάνηκε απροετοίμαστη και ανίκανη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να δώσει μάχες, να διασώσει κάποια ράκη αξιοπρέπειας. Η αποτυχία βαρύνει κυρίως την ανίκανη ηγεμονεύουσα ελίτ, αλλά και τον λαό που την ανέχθηκε και την έθρεψε. Η ήττα επιπλέον έδειξε ότι την ανικανότητα της ελίτ πολλαπλασιάζει εφιαλτικά η υποτέλειά της, πνευματική και ψυχική, μαζί με την ιδιοτέλειά της. Η πολιτική τάξη στην πλειονότητά της είναι υποτελής ψυχοπνευματικά και υπαρξιακά στον ξένο παράγοντα και ασκεί εξουσία αναπαράγοντας τούτη την εξάρτησή της. Η ιστορική συγκυρία βοήθησε την υποτελή ελίτ να συγκαλύψει την ανικανότητα και την ανυπαρξία της, έως ότου προσέκρουσε στη διεθνή κρίση και τότε φάνηκε ανήμπορη ακόμη και να διαπραγματευθεί στοιχειωδώς την τύχη της χώρας και του λαού.

Τώρα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο. Το παλαιό ξεψυχάει, αφήνοντας πίσω του ερείπια και στάχτες. Το μέγα ζητούμενο, το απολύτως αναγκαίο, είναι ακριβώς να μη θαφτεί η κοινωνία από ερείπια και στάχτες. Να τα αποφύγει, να τα ελαχιστοποιήσει, να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο από την κατάρρευση του παλαιού καθεστώτος. Και οπωσδήποτε να βρει επειγόντως τις δυνάμεις και τη διαύγεια να αναδείξει νέα πρόσωπα, νέα σχήματα, νέες ιδέες για την Ελλάδα που θα ανατέλλει μέσα από τις στάχτες της. Αυτό δεν θα συμβεί αύριο, αλλά είναι ανάγκη να συμβεί μεθαύριο, δηλαδή όσο θα τρέχει ο πανάκριβος χρόνος του Μνημονίου ΙΙ, ο αγορασμένος με αίμα και δάκρυα.

Ηδη πολλοί Ελληνες σκέφτονται, συνομιλούν, βρίσκονται, κινούνται, πράττουν, σε μικρές παρέες, σε μικρούς κύκλους που διαρκώς μεγαλώνουν και αρχίζουν να εφάπτονται, να τέμνονται. Οι μικροκύκλοι αυτοί μεγαλώνουν διαρκώς και τα ρυάκια συγκλίνουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως το ποτάμι.
----------------------------------------

ΚΥΡΙΟΝ ΑΡΘΡΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ-Τεράστια ευθύνη

14-2-2012

Τεράστια ευθύνη

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρει τεράστια ευθύνη για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο των Αθηνών. Δεν είναι δυνατόν να παρατηρεί κανείς επί ώρες στις τηλεοπτικές οθόνες «συνεργεία» κουκουλοφόρων να επιχειρούν να βάλουν φωτιά σε κάποια κτίρια και να μην κάνει τίποτα έως ότου αυτά καούν ολοσχερώς. 
Λογικό είναι να προκαλούνται απορίες και καχυποψία ακόμη και σε σοβαρούς ανθρώπους, και όχι οπαδούς θεωριών συνωμοσίας, για το τι ακριβώς συμβαίνει. 
Εξίσου λογικές είναι και οι απορίες για το πώς χειρίσθηκε το υπουργείο την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, παρά τις προειδοποιήσεις των πρυτανικών αρχών και την υποτιθέμενη κατάργηση του ασύλου. 
Ο κ. Παπουτσής θα έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, καθώς είναι δυστυχώς προφανές ότι απέτυχε στην αποστολή του μια εξαιρετικά κρίσιμη ημέρα...
--------------------------------------

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ:Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών ληστών που είχαν "ρημάξει" την Καλαμάτα

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών ληστών που είχαν "ρημάξει" την Καλαμάτα
14-02-2012 11:08:07


Δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, οκτώ επιτυχημένες και μη ληστείες και οκτώ κλοπές οχημάτων «χρεώνει» η Ασφάλεια Καλαμάτας στον 33χρονο Αλβανό που αναγνωρίστηκε πριν από λίγες ημέρες ως δράστης των ληστειών σε βάρος δυο ταχυδρόμων και ενός υπαλλήλου εταιρείας courier! Μαζί του ήταν και άλλοι δύο ομοεθνείς του, που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.
Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, η έρευνα απέδωσε στους τρεις αλλοδαπούς τη ληστεία που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2010 σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα, όπου κατέβηκαν από την… οροφή την ώρα της καταμέτρησης των εισπράξεων, άρπαξαν 58.000 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ! Στις 8 Ιουνίου 2010, είχαν ληστέψει και την Εμπορική τράπεζα Καλαμάτας από την οποία άρπαξαν 29.500 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα.
Στις 30 Μαρτίου 2011 είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει τον ιδιοκτήτη ενός εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας στην Αρχαία Μεσσήνη, είχαν κλέψει χρυσαφικά και κοσμήματα και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. Στις 4 Απριλίου 2011 πυροβόλησαν το αυτοκίνητο ενός ταχυδρομικού διανομέα που μετέφερε συντάξεις στην επαρχιακή οδό Καρδαμύλης- Στούπας για να τον ακινητοποιήσουν, αλλά εκείνος πάτησε γκάζι και έφυγε. Στις 8 του ίδιου μήνα λήστεψαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στούπας και πήραν 950 ευρώ.
Μία ημέρα αργότερα, πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών που είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή της Βέργας Καλαμάτας και διέφυγαν με κλεμμένη μηχανή, παρά την άγρια καταδίωξη. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------------

Μειώνουν τους μισθούς των στρατιωτικών+ΣΧΟΛΙΟΝ

Νέο χαράτσι στους μισθούς των στρατιωτικών για τα 325 εκατ. €!
14-02-2012 17:31:52


Στο στόχαστρο της τρόικα βρίσκονται για άλλη μια φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις σε μια άνευ προηγουμένου ληστρική επίθεση στις μισθολογικές απολαβές των ένστολων σε ένα χώρο που α  μη τι άλλο συνιστά ένα από τους ακρογωνιαίους λίθους της εθνικής υπόστασης ενός κράτους.
Έτσι και προ του κινδύνου να μην κλείσει η νέα δανειακή η κυβέρνηση και στην αναζήτηση επιπλέον 325 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε αυτά να προέλθουν κατά ένα μεγάλο μέρος του από τις περικοπές οι οποίες πλησιάζουν το 10 με 15% στα ειδικά μισθολόγια  Δημοσίου ένστολων, ιατρών, δικαστικών, κληρικών, καθηγητών πανεπιστημίου.
Έτσι και πέρα από τις περικοπές των 125 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν αποφασιστεί για το 2012, επιχειρείται δεύτερη αυτή τη φορά ευθεία επίθεση στο χώρο της Άμυνας και μάλιστα με εφαρμογή των μέτρων όχι από τον Ιούνιο, αλλά από τον Απρίλιο.
Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφασισθεί ύστερα από σειρά συσκέψεων  κυβερνητικών στελεχών με μια μικρή τεχνική ομάδα της τρόικα που έχει παραμείνει στην Αθήνα - ούτε καν η ίδια η τρόικα δεν είναι εδώ αλλά οι βοηθοί των βοηθών (!)-  για να εξευρεθεί  ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού των 325 εκατ. ευρώ που απαιτείται ως προϋπόθεση από το Eurogroup για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος.
Από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τα μισθολόγια εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 95 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει κατά πληροφορίες από επιπλέον περικοπές στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------------------------------- 
ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ:

 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΣΑ ΤΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗ ΚΑΛΑ --ΚΑΙ ΝΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΧΙ ΟΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ (ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΝΟΩ) Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΘΙΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΣΜΗΡΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΜΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ!
ΤΟ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ "ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ", ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ "ΠΕΣΗ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"! 
ΑΥΡΙΟ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ (ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ π.χ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ-ΠΑΤΣΙΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΕΧΕΤΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΝ ΠΟΣΟΝ ΗΤΟ Η ΕΛΛΑΣ!!!) ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ, ΑΥΡΙΟ, ΛΕΓΩ, ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ !!!

ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!! ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ ΟΡΘΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ "ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ" ΚΑΙ "ΚΑΘΟΝΤΑΙ", ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΩΛΙΣΤΑ, ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ, ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΛΑΣ κλπ. κλπ. ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ, ΛΕΓΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!!! ΑΙ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ!!! 
ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΗΧΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ (ΤΟ ΕΡΥΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΕΛΟ, ΞΕΡΕΤΕ) ΦΕΡΡΑΡΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΝΤΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΩΒΡΑΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ ΑΛΑΝΙΑΡΑ! "ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΕΙΠΑ! ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ "ΤΟΠΙΑΣΑΝ" ΚΑΙ ΑΠΗΝΤΗΣΑΝ "ΟΧΙ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ"!! 
ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΗΘΙΚΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ "ΝΑ ΠΑΗ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ"!!!
-----------------------------------------    

Aπαιτούν μείωση των τιμών των ελληνικών ακινήτων "με κάθε κόστος"

Oι Γερμανοί απαιτούν μείωση των τιμών των ελληνικών ακινήτων "με κάθε κόστος"
14-02-2012 11:25:14


Image
«Ρίξτε τις τιμές στα ακίνητα με κάθε κόστος». Αυτό είναι το αίτημα του Βερολίνου προς την Αθήνα καθώς φαίνεται πως η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των αποτιμήσεων στο ελληνικό real estate έχει εξοργίσει τους Γερμανούς, που επιδιώκουν να τις μειώσουν με φορολογικά μέτρα.
Η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η πτώση εισοδημάτων και τιμών σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ήταν το βασικό ζητούμενο των δανειστών μας από την πρώτη στιγμή, που υπογράφηκε το μνημόνιο, το Μάιο του 2010.
Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως διαβάζουμε στο newsbeast.gr, άρχισε η εφαρμογή μιας πολιτικής οριζόντιων μειώσεων σε μισθούς – κατ΄ αρχάς στο Δημόσιο – και σε συντάξεις και – σχεδόν δύο χρόνια μετά – στον ιδιωτικό τομέα, με τις γνωστές παρεμβάσεις στους κατώτατους μισθούς και σε βασικούς όρους των συλλογικών συμβάσεων.

Ο στόχος ήταν αυτό να επιφέρει πτώση της κατανάλωσης, ώστε να υποχωρήσουν και οι τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών. Το θέμα είναι αν έγινε αυτό. Σε βασικά προϊόντα, όχι ή με πολύ αργούς ρυθμούς, για διάφορους λόγους, σε κάποια άλλα – κυρίως σε υπηρεσίες, που δεν είναι πρώτης ανάγκης –, με ταχύτερους.
 
Από τους βασικούς, όμως, και σημαντικούς κλάδους, όπου η τρόικα θεωρεί ύψιστης σημασίας την πτώση των τιμών, είναι η αγορά του real estate. Οι δανειστές μας εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο κλάδο οι αποτιμήσεις πρέπει να υποχωρήσουν πρώτα απ΄ όλα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός πως οι τιμές πώλησης και τα ενοίκια δεν έχουν πέσει ανάλογα με το κούρεμα των αποδοχών των φορολογουμένων.

«Πώς είναι δυνατόν να παραμένουν στα ύψη;», δηλώνει γερμανός αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μέρκελ. «Πώς γίνει αποδεκτή η μείωση του κατώτατου μισθού κάτω από τα 600 ευρώ, όταν κάποιος πρέπει να πληρώνει νοίκι 350, 400 και 500 ευρώ;», αναρωτιέται η ίδια πηγή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Βερολίνο ζητά την επιπλέον λήψη μέτρων και την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, που θα οδηγήσουν σε ελεύθερη πτώση τις αποτιμήσεις. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα;
Καθαρά φορολογικά. Σε συνέχεια του χαρατσιού της ΔΕΗ, το καλοκαίρι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά μέσο όρο τουλάχιστον 25%, ενώ ζητείται η πίεση να αυξηθεί μέσω άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων. Στόχος της γερμανικής πλευράς είναι να πληγεί η ιδιοκτησία κυρίως του μικρομεσαίου, ώστε μην αντέχοντας να σηκώσει το βάρος της φορολόγησης, να αναγκαστεί να πουλήσει το ακίνητό του σε πολύ χαμηλή τιμή, παρασύροντας προς τα κάτω και τα ενοίκια. «Οι μεγαλοϊδιοκτήτες και τα υψηλά εισοδήματα αντέχουν. Μπορούν να αντεπεξέλθουν πιο εύκολα στα νέα δεδομένα», συνεχίζει ο αξιωματούχος.
Στην ουσία, τι επιδιώκει η Γερμανία; Όταν οι μισθοί οδηγούνται προς τα 400 και 500 ευρώ, τα ενοίκια να πέσουν στα 200 και 300 ευρώ. Το αν και πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί αυτό, θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι πως το ακίνητο παύει πλέον και επίσημα να αποτελεί επένδυση και σταθερή πηγή εισοδήματος για τον μικρομεσαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα!
14-02-2012 12:50:34


Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας»  η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!
Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).
Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύει και τις προβλέψεις του Μνημνονίου που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr περί «σύλληψης και κράτησης» όσων αντιδρούν στην κατάσχεση περιουσιών για την εξυπηρέτηση ου δανεισμού!
Το καθεστώς των επιτάξεων σε παλαιότερες εποχές, όταν ο πόλεμος κρατούσε μήνες ή και χρόνια για μεταφορικά μέσα, τα οποία προβλέπονταν να ενταχθούν στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά βέβαια αυτό πλέον είναι κάτι που δεν υφίσταται, πρώτον γιατί οι Ε.Δ. διαθέτουν αρκετά μέσα, τουλάχιστον τροχαίο υλικό και δεύτερον γιατί μια σύγκρουση π.χ. με την Τουρκία, δεν θα κρατήσει και μήνες! Εκτός και αν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο φθοράς κάτι που μάλλον έχει μικρές πιθανότητες.  
Δηλαδή κανονικά, η σύσταση μια τέτοιας επιτροπής θα ήταν εντελώς περιττή κι ειδικά σε τέτοιες εποχές, αφού τα μέλη της επιτροπής λαμβάνουν σχετική αποζημίωση για να συμμετάσχουν σε αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν καταλάβει που και για ποιο λόγο τους διόρισαν.
Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης. Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές αποκτούν την κυριότητα του ακινήτου.
Το ότι αυξάνουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε μία αγορά που καταρρέει, με συγκεκριμένο άρθρο στο Μνημόνιο, κάποιους τους υποψίασε αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυξάνουν την αξία σε αυτό που υπολογίζουν ως μελλοντικής τους περιουσία! Τόσο απλά.
Και βέβαια, το ότι η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου (ήταν προφανώς στις αρχικές εγγυήσεις που ζητούσε η τρόϊκα, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου) καταδεικνύει ότι υπήρξε συγκεκριμένη μεθόδευση για να μην δημιουργηθεί θέμα πριν την έγκριση του Μνημονίου στη Βουλή.
Ας δούμε την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (την απόφαση την έχει δημοσιεύσει το yened.blogspot.com).

ΑΠΟΦΑΣΗ
‘’Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους
(ΔΕΣΕΠΚ)’’
Ο
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Έχοντας υπόψη:
α. Το Ν.4442/29 (Άρθρα 32 & 33) «Περί Στρατιωτικών και
Αεροπορικών Εισφορών και Ναυλώσεων».
β. Το ΒΔ 792/61 «Περί Τύπου Πράξεων Τινών Αρμοδιότητας
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
γ. Το άρθρο 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και
τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ 63/2005
(ΦΕΚ Α’ 98).
δ. Το ΠΔ 189/2009 «Καθορισμός και Ανακατανομή των
Αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».
ε. Τη Φ.851.1/4/684404/Σ.831/27 Ιαν 11/ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΟΙ/3γ
(ΦΕΚ ΥΟΔΔ 21/04-02-2011) Απόφαση κ. ΥΕΘΑ.
στ. Την υπ’ αριθ.250474/12 Δεκ 2011/Κοινή Απόφαση
Πρωθυπουργού και Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β’ 2821/2011)
ζ. Το Φ.851.1/43/20333/Σ.611/14 Νοε 11 έγγραφο της
ΑΣΔΥΣ/ΔΟΙ.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1. Διορίζουμε ως μέλη της ΔΕΣΕ Πρωτεύουσας του Κράτους για το
έτος 2012, όπως παρακάτω :
α. Τακτικά Μέλη
ΑΔΑ: ΒΟΖΔ6-7Ρ9
(1) Την Αρεοπαγίτη Δημήτριο Μουστάκα του Ιωάννη (ΑΔΤ
Ι 078151), ως Πρόεδρο.
(2) Τον Εφέτη Αθηνών Αλέξανδρο Σάββα του Ταξιάρχη
(ΑΔΤ Σ 516735),
(3) Τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γεώργιο Δελλή του Ιωάννη (ΑΔΤ Φ 022385),
(4) Το Σχη (ΜΧ) Νικόλαο Λάλο του Βασιλείου (ΑΔΤ
1019249) της ΑΣΔΥΣ/ΔΜΧ,
(5) Τον Α’ Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Ελευθέριο Κούρταλη του Ιωάννου (ΑΔΤ Σ
052619), ως μέλη.
β. Αναπληρωματικά Μέλη
(1) Τον Αρεοπαγίτη Παναγιώτη Ρουμπή του Νικολάου
(ΑΔΤ ΑΚ 088390), ως αναπληρωτή Πρόεδρο.
(2) Τον Εφέτη Αθηνών Κυριάκο Φώσκολο του Σταματίου
(ΑΔΤ Μ 354495),
(3) Τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κώστα Γιαννακόπουλο του Θεοδώρου (ΑΔΤ ΑΒ 017278),
(4) Το Σχη (ΠΖ) Γεώργιο Δημητρούλη του Μιχαήλ (ΑΔΤ
1019210) της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΧΕΑ,
(5) Το Β’ Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Ιωάννη Γρανίτσα του Γεωργίου (ΑΔΤ Τ 005833),
ως μέλη.
γ. Γραμματέα της ΔΕΣΕΠΚ τον Τχη (Ο) Γρηγόριο Σαμψώνα του
Χαράλαμπου (ΑΔΤ 1031082) ΚΤΣ/ΔΥΒ με αναπληρωτή τον Ανχη (Ο) Βασίλειο
Τσιάνταλη του Δημητρίου (ΑΔΤ 1027453) του ΝΙΜΤΣ και για γραμματειακή
υποστήριξη τη Μ.Υ Κανέλλα Βασιλαντωνάκη του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΗ 625540).
2. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα
του Στρατοδικείου Αθηνών.
3. Η αποζημίωση του ιδιώτη μέλους θα βαρύνει τον Π/Υ
ΥΕΘΑ/ΓΕΣ/2012 επί ΕΦ 11-200 και ΚΑΕ 0515.
4. Η παρούσα καταργεί την (ε) σχετική Απόφαση και ισχύει από τη
δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2
ΑΔΑ: ΒΟΖΔ6-7Ρ9
5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ακριβές Αντίγραφο
Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος
Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟΝ: Ο κ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΒΡΙΑΔΩΝ

"Ψαρεύει στα θολά νερά" των κουκουλοφόρων ο Α.Αλαβάνος
14-02-2012 00:49:18


Mε τον Γαβριά, το παιδί-ήρωα χωρίς αύριο και χωρίς ελπίδα, του Βικτόρ Ουγκό στους «Αθλίους» περιέγραψε ο Α.Αλαβάνος τους κουκουλοφόρους! 
Όπως εκείνος είχε οχυρωθεί πίσω από τα οδοφράγματα στο πλευρό των παρισινών επαναστατών του 1848, απέναντι στον κυβερνητικό στρατό, έτσι κάνουν και αυτοί σήμερα, είπε ο Αλ. Αλαβάνος "ψαρεύοντας" σε "θολά νερά" και ερχόμενος σε πλήρη αντιδιαστολή με τα κόμματα της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ που καταδίκασαν απερίφραστα την δράση των κουκολοφόρων και τους χαρακτήρισαν "βάνδαλους προβοκάτορες"!
Εκτιμά λοιπόν ότι η ανεργία «γεννά ένα τμήμα αποκλεισμένων, απελπισμένων και εξαγριωμένων, μια «άγρια νεολαία», που στο κάτω κάτω την πυρπόληση και τη λεηλασία έχει διδαχθεί και από τα μέσα ενημέρωσης και από το γήπεδο και από το πολιτικό σαβουάρ-βιβρ και από κάθε σύγχρονη μυθολογία/ Στο βαθμό που οι δυνάμεις της αριστεράς μένουν αποξενωμένες από τον κύριο όγκο της νέας γενιάς, στο βαθμό που η «ανατροπή» αποτελεί ένα κουραστικό στερεότυπο και δεν μεταφράζεται σε επαναστατικό σχέδιο και πολιτική συγκρουσιακότητα τα φαινόμενα αυτά και θα πυκνώνουν και θα διαχέονται. Ο Γαβριάς των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκό, αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, θα έκαιγε με την παρέα του τράπεζες και κινηματογράφους».
Οσον αφορά στην απόφαση της Βουλής για τη δανειακή σύμβαση, τονίζει ότι θα επιδεικνύεται «στα ιστορικά μουσεία δίπλα στη συμφωνία παράδοσης στους ναζιστές το 1941 ή στο διάταγμα συγκρότησης της δικτατορικής κυβέρνησης το 1967». Χαρακτηρίζει μάλιστα το κείμενο της σύμβασης «επαίσχυντο» και «εγκληματικό».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

----------------------------------------------------------


ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ (ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ): 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΚΙ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΒΡΙΑΔΕΣ ή ΟΧΙ! ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΗΝ  ΚΟΥΚΟΥΛΑ (ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ""Ψαρεύει στα θολά νερά" των κουκουλοφόρων")! 
ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΔΟΚΙΤΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΕΣΕ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ, ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ "ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ"(ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΧΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ!) ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ --ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ!!! 
ΒΕΒΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΑ ΜΟΝΟΝ Ο κ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ! ΚΑΙ ΔΙ ΤΟΥΤΟ ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΗΣΑΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥΣ ΝΕΟΥ, ΔΕΝ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ!!! 
ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟΝ ΕΙΚΟΝΩΝ --ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ -- ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΣΠΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΝ ΗΤΟ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΓΑΒΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: ΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΒΡΙΑΔΩΝ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΚΟ ΤΟΥΣ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ --ΝΑΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΗ, ΤΑ ΕΧΟΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ-- ΟΤΙ "ΟΡΙΣΤΕ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ?? ΘΑΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!!!
ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΕΛΕΟΣ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ??? 
ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΚΑΙΓΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ, ΔΕΝ ΔΕΡΝΑΝΕ??? ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΓΔΟΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ??? ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ, ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ", ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΛΟΥΜΙΑΣΑΝ" ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΑΙ ???
 ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο κ. Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ) ΑΥΤΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ --ΩΡΙΜΟΙ ΟΜΑΔΑΡΧΕΣ, ΕΝΗΛΙΚΟΙ, ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟ, "ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ" ΚΑΙ ΝΕΟΠΡΟΣΗΛΥΤΟΙ-- ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΙΝΕ, ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ, Ο,ΤΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΘΙΟ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΤΟΠΟ, Ο,ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙ!!! ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΜΑΣ, ΕΩΣ ΤΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"!
 ΤΩΡΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΗΤΟ, ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΟΡΑΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ! ΚΑΨΤΕ 45 ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ!!!

ΧΘΕΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ "ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΒΡΙΑΔΩΝ"! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΑΣ ΤΩΝ 23 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ! ΗΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΑΒΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΗΤΟ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ* κ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ, ΜΕΣΗΛΙΞ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ !
*Στις 26 Σεπτεμβρίου 1992 συλλαμβάνεται στην οδό Ιπποκράτους ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει αυτοκίνητο μαζί με τον καταδικασθέντα για τρομοκρατικές ενέργειες Χριστόφορο Μαρίνο. Μάρτυρας τον αναγνωρίζει ως έναν από τους δράστες της συμπλοκής των Σεπολίων μεταξύ αστυνομικών και μελών της "17 Nοέμβρη". Το δικαστήριο τον κρίνει αθώο...
--------------------------------------------------

O Moody's υποβάθμισε για... αρχή 6 χώρες επικαλούμενος την ευρω-κρίση!

O Moody's υποβάθμισε για... αρχή 6 χώρες επικαλούμενος την ευρω-κρίση!
14-02-2012 08:15:36


Image

Την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας (Α3) σχεδιάζει να υποβαθμίσει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος την κρίση της ευρωζώνης.

Με το ίδιο αιτιολογικό προχώρησε ωστόσο στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας κατά μία βαθμίδα, της Πορτογαλίας επίσης κατά μία βαθμίδα, της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες, καθώς και της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας.

Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιταλίας σε A3 από A2, της Πορτογαλίας σε Ba3 από Ba2, της Ισπανίας σε A3 από A1, της Σλοβακίας σε A2 από A1, της Σλοβενίας σε A2 από A1 και της Μάλτας σε A3 από A2, επικαλούμενος «αυξανόμενους χρηματοπιστωτικούς και μακροοικονομικούς κινδύνους που προέρχονται από την κρίση στην Ευρωζώνη».


Επιπλέον, ο οίκος Moody's ανακοίνωσε τη μεταβολή από σταθερή σε αρνητική της προοπτικής της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας, προειδοποιώντας ουσιαστικά για πιθανή υποβάθμιση των τριών αυτών χωρών οι οποίες αξιολογούνται με «ΑΑΑ».


Eιδικά για τη Γαλλία, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει «τη συνεχή επιδείνωση του γαλλικού δημοσίου χρέους, το οποίο τη θέτει σε αρνητική θέση σε σχέση με τις χώρες του ΑΑΑ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------

170 επιχειρήσεις καταστράφηκαν στην Αθήνα από τους προβοκάτορες

170 επιχειρήσεις καταστράφηκαν στην Αθήνα από τους προβοκάτορες
13-02-2012 18:47:21




 ImageΣυνολικά 170 επιχειρήσεις επλήγησαν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ζημιών που ολοκλήρωσαν τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τα συνεργεία του ΕΒΕΑ κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας: Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Ομόνοια και Πατησίων.


Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος κατά δήλωση των ιδιοκτητών τους ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και οι ζημιές αφορούν τόσο καταστροφές κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού τους όσο και κλοπές εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, 45 επιχειρήσεις (ένδυσης, υπόδησης, κινητής τηλεφωνίας, εστίασης, οικιακών ειδών,  κοσμημάτων, σούπερ μάρκετ, βιβλίων κ.λπ.) υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή λόγω πυρκαγιάς.

Ζημιές υπέστησαν, επίσης, 17 τράπεζες, τέσσερα βιβλιοπωλεία, πέντε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα και 70 καταστήματα ένδυσης - υπόδησης, καθώς και 29 επιχειρήσεις διαφόρων μορφών.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ.
Β. Κορκίδης έχει ήδη ζητήσει με επιστολή του την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------------

Nilla Pizzi - Amantango (1987)

Nilla Pizzi - Amantango dal 33 giri ''Un giorno all'italiana'' (1987)

Nilla Pizzi - Violino tzigano

Un filmato tratto da Canzonissima 1960.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΝΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ-εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα!

12 Φεβρουαρίου 2012

Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα!


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου , Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:


1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.


2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).


3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).


4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.


5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.


6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον:


(α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας, 
(β) με τον υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών, 
(γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και
(δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).

7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.


Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα.
-----------------------------------------------