Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΑ 400 ΕΚΑΤ. ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ! ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

 Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ-PLUS ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!! ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!! ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ! ΜΕΤΑ 2 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΟΤΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΘΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!! ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΩΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΙ!!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΙΑ!!!
 ----------------

Λαιμητόμος για ΟΛΕΣ τις κύριες συντάξεις!
 
 NEWSIT  -- Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2012 | 19:02

Τελικά αποφασίστηκε μείωση 12% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1.300 ευρώ και πάνω, με εξαίρεση τις συντάξεις του ΝΑΤ, για τις οποίες η μείωση θα είναι 7%. Στα 400 εκατ. ευρώ τελικά η "αφαίμαξη" από τους συνταξιούχους!

Από τις μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, θα βρεθούν τα 325 εκατομμύρια που ψάχνει εναγωνίως η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τον έναν από τους 3 όρους των δανειστών, ώστε να ανάψει επιτέλους το «πράσινο φως» για να δοθεί στην Ελλάδα το δεύτερο πακέτο των 130 δισ. ευρώ.

Οι συντάξεις των "ευγενών" Ταμείων, (ΔΕΚΟ και τραπεζών), εντάσσονται στις κύριες και μοιραία περικόπτονται κατά 12%.


Όσον αφορά στις επικουρικές, έγινε δεκτή τελικά η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για πλαφόν στις μειώσεις, για τις συντάξεις που είναι χαμηλότερες από τα 200 ευρώ.


Οι συντάξεις από 200-250 ευρώ μειώνονται κατά 10%, ενώ μαχαίρι 15% έρχεται για όσους παίρνουν από 250 έως 300 ευρώ. Για τις συντάξεις από 300 ευρώ και πάνω, η μείωση θα είναι 20%.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το ποσόν που τελικά εξοικονομείται από τις μειώσεις είναι 400 εκατ. ευρώ αντί των 300 εκατ. ευρώ, όπως είχε ζητηθεί αρχικά και αυτό, γιατί τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από τα άλλα υπουργεία υπολείπονταν κατά 100 εκατ. ευρώ από τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα. Έτσι, αναζητήθηκαν από την κοινωνική ασφάλιση.


ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ

Το 13,6% του συνόλου των συνταξιούχων θίγεται από τις νέες περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Οι μειώσεις κατά 12% στις κύριες συντάξεις για τα ποσά που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, αφορούν 285.000 συνταξιούχους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και 95.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των άλλων Ταμείων εκτός ΟΓΑ. Η μείωση στο σύνολο της σύνταξης είναι 2,8%, μεσοσταθμικά, εκτός από τους 71.000 συνταξιούχους του ΝΑΤ, για τους οποίους η μείωση είναι 7%.


Αντίστοιχα οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από τα 200 ευρώ και άνω αφορούν σχεδόν τους μισούς συνταξιούχους, καθώς συνολικά 550.000 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από 10% έως και 20%
----------------------------------------- 

Με πυραύλους Milan εφοδιάζει η Τουρκία τους αντάρτες στη Συρία

 ΝΕΩΤΕΡΟΝ
----------------
Με πυραύλους Milan εφοδιάζει η Τουρκία τους αντάρτες στη Συρία  
   Νέες πληροφορίες που έρχονται από τα πεδία των μαχών στην Συρία αποδεικνύουν ότι μεγάλες ποσότητες δυτικών όπλων έχουν εισέλθει από την Τουρκία με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνιση αντιαρματικών πυραύλων Milan στα χέρια των Σύρων αντικαθεστωτικών.

----------------

Πύραυλοι Milan στα χέρια των ανταρτών στην Συρία (βίντεο)





17-02-2012 19:23:36

Νέες πληροφορίες που έρχονται από τα πεδία των μαχών στην Συρία αποδεικνύουν αυτό που αρκετοί αναλυτές διατυπώνουν εδώ και αρκετό καιρό, την άμεσα ή έμμεση ανάμειξη δυτικών δυνάμεων στις σύγκρουση των αντικαθεστωτικών με τον συριακό Στρατό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βασικούς λόγους που ο συριακός Στρατός χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό και εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών κατά την διάρκεια των μαχών στην πόλη Homs ήταν η εκτόξευση μεγάλου αριθμού αντιαρματικών πυραύλων Milan από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων ο συριακός Στρατός προσπάθησε να εισβάλει στην πόλη Homs με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ. Όμως εκεί αντιμετώπισε μία δυσάρεστη έκπληξη. Οι αμυνόμενοι αντικαθεστωτικοί ήταν εξοπλισμένοι με σημαντικό αριθμό εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων Milan με αποτέλεσμα πολλά από τα άρματα μάχης του Στρατού της Συρίας να καταστραφούν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πληροφορίες οι αντικαθεστωτικοί εκτόξευαν κατά των δυνάμεων του συριακού Στρατού 2-3 βλήματα το λεπτό.
 
Αποτέλεσμα αυτών των απωλειών ήταν η επιλογή της χρήση βαρύ πυροβολικού από το συριακό Στρατό για την εξουδετέρωση των σημείων στα οποία οι αντικαθεστωτικοί είχαν αναπτύξει τα Milan. Όπως αναφέρουν πηγές τα βλήματα αυτά παραδόθηκαν στο Ελεύθερο Συριακό Στρατό κατά πάσα πιθανότητα από δύο βορειοευρωπαικές χώρες [ΤΟ ΜΙΛΑΝ ΑΝΕΠΤΥΧΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΕΣ'ΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΕΣ] που τα διατηρούν στο οπλοστάσιο τους.
Υπενθυμίζεται ότι και στην Λιβύη τα πρώτα αντιαρματικά συστήματα που παρέλαβαν οι αντάρτες από το εξωτερικό ήταν πύραυλοι Milan[ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ]
Όπως αναφέρουν πηγές τα βλήματα αυτά παραδόθηκαν στους τότε αντικαθεστωτικούς της Λιβύης τον Απρίλιο του 2011 από το Κατάρ το οποίο είχε αναλάβει και την διοίκηση των δυνάμεων των ανταρτών.

Τελικά όπως φαίνεται η ιστορία επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά και η διεθνείς κοινότητα απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις που κανονίζονται όχι από τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία αλλά από κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται μακριά από την αραβική χώρα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-------------------------------

MILAN is a medium range wire guided infantry weapon (with a range from 25 to 2,000 metres) for anti-tank warfare and multi-role strikes against ground targets.
The MILAN 3 system is the latest version. It has been in production since 1996 and due to its 2T (tandem) military warhead it can destroy modern reactive armour. With an upgraded kill potential and even better resistance to jamming and decoying, MILAN 3 is offered as new equipment or as an upgrade of existing equipment for customers already equipped with the MILAN 1, 2 or 2T.
MAIN ADVANTAGES 
  • portable by two men
  • Resistant to countermeasures
  • Probability of kill near 100%
  • Reliability > 95%
  • Multi-role fire support against all ground targets
  • New Milan 3 version with upgraded kill potential and anti-jamming capability
  • Accuracy, reliability, flexibility of tactical use, easy logistics, etc.
  • 75% of the world medium range anti-tank market
Status of programme
In mass production. 330,000 missiles and 10,000 firing units of MILAN 1, 2, 2T and 3 versions have been produced. 230,000 of the missiles were built co-operatively by MBDA and LFK and 100,000 under licence in Spain, India and the United Kingdom..
MILAN is in service in 43 countries and has 75% of the world market for medium range anti-tank weapons, including the United States but excluding the CIS and China. It has demonstrated its capabilities in combat (Lebanon, Iran-Iraq, Falklands, Chad, Afghanistan...). During the Gulf war in 1991, 92% of firings hit their targets.
 ------------------------------------------------------------------

Αρχαία Ολυμπία: το μεγάλο κόλπο των ληστών 20 χρόνια μετά

Αρχαία Ολυμπία: το μεγάλο κόλπο των ληστών 20 χρόνια μετά!
Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει παλιά υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ολυμπία - Η περίπτωση της Κορίνθου και της Σικυώνος
 

ΤΟ ΒΗΜΑ


 
Η πρώτη μαζική ληστεία σε ελληνικό αρχαιολογικό μουσείο, μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια είναι αυτή που σημειώθηκε στο μουσείο της Ολυμπίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούσαν ότι «είναι απίθανη μια νέα κλοπή μουσείου γιατί πλέον τα εκθέματα είναι καταγεγραμμένα σε διαδικτυακούς καταλόγους και είναι αδύνατη η πώλησή τους σε συλλέκτες στο εξωτερικό». Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις αρχές του 1993 είχαν σημειωθεί 14 κλοπές σε ελληνικά μουσεία - ανάμεσα σε αυτά της Πάρου, Τεγέας, Σικυώνος, Ρόδου, Σαντορίνης, Σχηματαρίου, Ωρεών Ευβοίας και άλλα- που έχουν παραμείνει ανεξιχνίαστες και ελάχιστα από τα κλαπέντα αντικείμενα έχουν εντοπισθεί μέχρι σήμερα.

Χωρίς αποτέλεσμα είχε μείνει και η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό σημαντικού αρχαίου αντικειμένου που είχε κλαπεί προ τετραετίας από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν και άλλες παραμέτρους της υπόθεσης αφού στενός συγγενής στελέχους του Μουσείου της Ολυμπίας φαίνεται ότι είχε κατηγορηθεί, την δεκαετία του '80, για σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας! Παράλληλα για το ίδιο στέλεχος είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για αβλεψίες σε ανασκαφές σε δύο αρχαίους τάφους στην περιοχή της Ολυμπίας αλλά και στην περιοχή Ψάρι Μεσσηνίας. Τελικά εκ των υστέρων διαπιστώθηκε σύλληση αυτών των τάφων. Επιπλέον άξιο λόγου είναι ότι ανάμεσα στα ευρήματα που εκλάπησαν είναι ένα χρυσό μυκηναϊκό δακτυλίδι-σφραγιδόλιθος, προϊόν ανασκαφής από την Ανθεια Μεσσηνίας, για το οποίο είχε υποβληθεί αίτημα παράδοσης του στο αρχαιολογικό μουσείο της Μεσσηνίας, το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό. Μάλιστα αυτό ήταν το μαναδικό χρυσό αντικείμενο στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που στόχευσαν οι δράστες.

Την ίδια ώρα μείζον θέμα για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι ο τρόπος διαφυγής των δραστών - ο ένας περιγράφεται ως ψηλός , ιδιαίτερα «εύσωμος» και ο άλλος μικρότερου αναστήματος- αφού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αξιόπιστη μαρτυρία. Γι αυτόν τον λόγο τα δεκάδες μπλόκα σε διάφορα σημεία των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας , Αρκαδίας και Αχαΐας ψάχνουν στα τυφλά, αφού δεν έχει δοθεί σήμα για την αναζήτηση οχημάτων με συγκεκριμένες περιγραφές. Επιπλέον αναζητείται κατάλυμα των δραστών στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας ενώ δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο στην ληστρική επίθεση με τα καλάσνικοφ να συμμετείχαν και σεσημασμένοι Ελληνες ή αλλοδαποί κακοποιοί που έχουν συμμετάσχει και σε άλλες εγκληματικές επιθέσεις στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα.

Ενα από τα βασικά ερωτήματα των αστυνομικών, γιατί υπήρξε η ληστεία στο μουσείο της Ολυμπίας και ποιο θα είναι το σύστημα κλεπταποδοχής των αρχαίων αντικειμένων αφού είναι καταγεγραμμένα σε επίσημους καταλόγους και είναι εξαιρετικά δύσκολη η διακίνησή τους σε κύκλους συλλεκτών και αρχαιοπωλών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπενθύμιζαν την περίπτωση της κλοπής περίπου 200 αρχαίων αντικειμένων από το μουσείο της Κορίνθου τον Απρίλιο του 1990. Τότε οι τέσσερις τουλάχιστον εισβολείς είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον φύλακα του Μουσείου και είχαν φορτώσει σε φορτηγό τα αμύθητης αξίας αρχαία αντικείμενα. Η κλοπή αυτή είχε μείνει ανεξιχνίαστη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999 οπότε σχεδόν όλα τ αρχαία αντικείμενα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν σε αποθήκη στο Μαϊάμι. Οπως προέκυψε στην πορεία των ερευνών οργανωτές της κλοπής ήταν δύο ποινικοί που ασχολούντο με την διακίνηση κοκαΐνης και οι οποίοι δεν μπόρεσαν ποτέ να πουλήσουν τα καταγεγραμμένα αρχαία του Μουσείου της Κορίνθου. Επιπλέον στις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε σημειωθεί μπαράζ επιθέσεων σε μουσεία όλης της χώρας, οι οποίες δεν εξιχνιάσθηκαν. Λόγω αυτής της εικοσάχρονης σιωπής των αρχαιοκαπήλων αλλά και της εξέλιξης στην υπόθεση κλοπής στο Μουσείο της Κορίνθου , οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «δεν θα συμβεί πάλι τέτοιου είδους ληστεία σε μουσείο της χώρας, γιατί τα αρχαία αντικείμενα δεν μπορεί να πουληθούν πουθενά».
Ομως η ληστεία στην Ολυμπία φαίνεται ότι διέψευσε όλους οικτρά... 
-----------------------------------

Προσχώρησαν στη Ν.Δ. οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προσχώρησαν στη Ν.Δ. οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης
Και οι δύο ανακοίνωσαν ότι παραδίνουν τις έδρες τους

ΤΟ ΒΗΜΑ

Tην προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, οι κκ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά. Τα δύο στελέχη, μέχρι πρότινος πρωτοκλασσάτα μέλη του ΛΑΟΣ, δήλωσαν ότι παραδίδουν και τις έδρες τους και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ., ο μεν κ. Βορίδης στην περιφέρεια Αττικής και ο κ. Γεωργιάδης στη Β´ Αθηνών.


 Τους κκ. Βορίδη και Γεωργιάδη υποδέχθηκε ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας και τους οδήγησε στον τρίτο όροφο, όπου τους περίμενε στο γραφείο του ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τους ενημέρωσε για τη στρατηγική και τις προτεραιότητες του κόμματος και τους εξέφρασε την ικανοποίηση για την απόφασή τους να προσχωρήσουν στο κόμμα.
Τα νέα μέλη της οικογένειας της Ν.Δ., που θα παραιτηθούν και από τις βουλευτικές τους έδρες, ο κ. Βορίδης (Αττικής, όπου θα πολιτευθεί με τη Ν.Δ.) και ο κ. Γεωργιάδης (Β´ Αθήνας), μίλησαν με θέρμη για τον κ. Σαμαρά. 

«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή ηγεσία που θα δώσει ελπίδα. Η  μόνη συγκροτημένη παράταξη είναι η Ν.Δ. με τον κ. Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα για να μην καταλήξει η Ελλάδα να γίνει Συρία» είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης, σημείωσε πως το ζήτημα είναι εάν θα υπάρξει μια αξιόμαχη, μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη που θα μπορεί να κοιτάξει από τη μια πλευρά τους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους Έλληνες ένα καλύτερο αύριο.
Ο κ. Βορίδης, υπεραμύνθηκε της στάσης του κ. Σαμαρά να στηρίξει τη νέα συμφωνία και τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος και η Ν.Δ. σήκωσε ένα μεγάλο βάρος. «Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τις έδρες τους, στη Βουλή, εισέρχονται από το ΛΑΟΣ ο Γ. Καλαποθαράκος (Υπόλοιπο Αττικής) και ο φοροτεχνικός Μαν. Ντουκάκης (Β’ Αθήνας).

ΛΑΟΣ:  «Υπάρχει σχέδιο διεμβολισμού» 

Για σχέδιο διεμβολισμού του ΛΑΟΣ μιλάει ο κ. Καρατζαφέρης και θεωρεί πως αυτό ξεκίνησε μετά την άρνησή του να στηρίξει το νέο μνημόνιο. «Δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το όχι μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες» αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ και στη συνέχεια, σημειώνεται: «Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».

Το φλερτ

Ένα πολυσυζητημένο πολιτικό φλερτ πάρα πολλών μηνών, μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και του κ. Μ. Βορίδη κατέληξε σε…πολιτικό γάμο με την προσχώρηση του υπουργού Υποδομών στη Ν.Δ.
Λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την αναταραχή στη Ν.Δ. με την διαγραφή των 21 βουλευτών από την Κ.Ο., ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να αλλάξει άρδην το κλίμα, με τις πολιτικές μετεγγραφές τόσο του κ. Βορίδη, όσο και του κ. κ.
Αδ. Γεωργιάδη, ενώ μετά τα μεσάνυχτα το Βήμα πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησης του κ. Αθ. Πλεύρη.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, με τις οποίες συνομίλησε το Βήμα, ο κ. Βορίδης είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δώσει και την έγκρισή του να παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Υποδομών.

Η θετική γνώμη του προέδρου της Ν.Δ. για να διατηρήσει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο είχε εκληφθεί, όπως ανέφερε και το Βήμα προ ημερών, ως ένα πρώτο και σημαντικό δείγμα για τη μετακίνηση του κ. Βορίδη, στον άλλο όροφο της δεξιάς πολυκατοικίας.


Ο ίδιος είχε φροντίσει το πρωί της Πέμπτης, στο ρ/σ του ΣΚΑΪ να δηλώσει πως ο κ. Σαμαράς ορθώς επιμένει στην διεξαγωγή των εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ.
Γ. Καρατζαφέρη να αποχωρήσει ήταν λάθος.

Ο κ. Βορίδης, το διήμερο της κρίσιμης συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο μνημόνιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε πολλές επαφές με στελέχη της Ν.Δ., κυρίως από το χώρο των φιλελευθέρων.


Με μια προσεκτική ματιά καταλάβαινε κανείς πως κινούνταν ήδη πολύ φυσικά στη νέα του πολιτική στέγη, ενώ όλοι σχεδόν οι βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε το Βήμα, είχαν θετική άποψη για τον κ. Βορίδη.


Όπως ήταν αναμενόμενο, στη Ν.Δ. μετακινήθηκε και ο κ. Γεωργιάδης, για τον οποίο υπήρχε καλή εικόνα στην ηγεσία του κόμματος, ενώ έως τα μεσάνυκτα της Πέμπτης «έπαιζε» και το όνομα του νεαρότερου της δεξιάς τρόικας, του κ. Πλεύρη, πρόσωπα που θεωρούνται «κλειδιά» για την πορεία του κόμματος στις εκλογές.


Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει με αυτές τις μετεγγραφές να κερδίσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο και να εξουδετερώσει την όποια δυναμική μπορεί να αναπτύξει το νέο αντιμνημονιακό εκ δεξιών της Ν.Δ. κόμμα που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον κ.
Π. Καμμένο και ορισμένοι εκ των διαγραφέντων από τη Ν.Δ.

Η μετακίνηση των κκ. Βορίδη και Γεωργιάδη ήταν φυσιολογική για πολλούς, από τη στιγμή μάλιστα που ψήφισαν και οι δυο το νέο μνημόνιο, ενώ υπήρξε παρασκήνιο και για τον κ. Πλεύρη, που όμως δεν ψήφισε, αλλά απείχε, όπως έπραξε και το ΛΑΟΣ. Μάλιστα, χθες Πέμπτη, ο κ. Πλεύρης είπε δημόσια πως σε διαφορετικές συνθήκες θα ψήφιζε το μνημόνιο, λέγοντας ουσιαστικά το δικό του mea culpa.


Οι κκ. Πλεύρης, Γεωργιάδης και Βορίδης, είχαν σχεδόν κοινή πορεία στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ. Είναι φίλοι και διατηρούν άριστες σχέσεις, ενώ έχουν και κοινές απόψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ήταν μαζί το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κολωνακιώτικο στέκι JK, προπαραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας, όπου και συζήτησαν για τη στάση τους.


Το κρίσιμο ζήτημα είναι πως θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε επενδύσει πολλά σε αυτά τα δύο στελέχη, η μετακίνηση των οποίων του αλλάζει, εκ των πραγμάτων τα σχέδιά του και θα δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του.


Ο κ. Καρατζαφέρης είχε στο παρελθόν δημόσια επικρίνει όσοι αναφερόταν σε επικείμενη μετακίνηση του κ. Βορίδη, όπως έπραξε με το Βήμα της Κυριακής, όταν στις 27 Φεβρουαρίου 2011, είχε αποκαλύψει τις επαφές του υπουργού Υποδομών, τότε  της ΚΟ του ΛΑΟΣ με τον κ. Σαμαρά, με τον τίτλο «Το κρυφό φλερτ Βορίδη-ΝΔ».


Τότε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόταν σε κατασκευασμένα δημοσιεύματα και αναγκάστηκε ο κ. Βορίδης να εκδώσει ανακοίνωση, όπου όμως επί της ουσίας δεν το διέψευδε κατηγορηματικά, αλλά άφηνε μια χαραμάδα ανοικτή. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα δημοσιεύματα αυξήθηκαν, όπως και οι επαφές του με τη Ν.Δ. και κεντρικά στελέχη της.


Από πολλούς νεοδημοκράτες ο κ. Βορίδης θεωρούνταν αξιόπιστος συνομιλητής και δεν ήταν λίγοι εκείνοι- ακόμη και τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά- που έβλεπαν με θετικό μάτι μια μετακίνηση του κ. Βορίδη από τον ΛΑΟΣ προς την ΚΟ της ΝΔ.


Ο κ. Βορίδης, ήταν πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του και στις δημόσιες δηλώσεις του, κάνοντας ακόμη και πολεμίους του να μην τον χαρακτηρίζουν ακραίο, όπως παλαιότερα, και διέψευδε συνέχεια ότι υπάρχει επαφή σε κεντρικό επίπεδο με τη ΝΔ.


«Δεν θεωρώ πιθανή μια συνένωση με τη ΝΔ» είχε πει για πρώτη φορά στο «Βήμα της Κυριακής», στις 27 Φεβρουαρίου 2001 και έσπευσε να ρίξει…νερό στον μύλο της σχετικής συζήτησης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση είναι κρίσιμη, χρήσιμη και επωφελής για την ενότητα της δεξιάς παράταξης. Πρέπει να ανοίξει μια θεσμική συζήτηση…Πρέπει να είμαστε στον δρόμο για μια μεγάλη πατριωτική παράταξη».


Για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του ξεκαθάριζε ότι η δική του θέση είναι συνθετική και, αφού διευκρίνιζε πως τη συζήτηση την προσδιορίζει η ΝΔ, τόνιζε με έμφαση: «
Είμαι αναφανδόν υπέρ της άποψης να συνθέσουμε μια νικηφόρα πολιτική και ιδεολογική πρόταση μέσα από μια συλλογική διαδικασία και όχι προσωπική».

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι συλλήψεις 31 αλλοδαπών σε παράνομη λέσχη απένατι από το πολυτεχνείο που είχαν πάνω τους 4 εκ τούρκικες λίρες με τα επεισόδια στην Αθήνα?

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Α.Τ. και Τ.Α. Ομονοίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αβέρωφ στο κέντρο των Αθηνών, που είχε διαμορφωθεί σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη, συνελήφθησαν τριάντα ένας αλλοδαποί (29 υπήκοοι Μπαγκλαντές και 2 Πακιστάν) να συμμετέχουν.......
στο απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι ραμί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το παιχνίδι διεξαγόταν σε εννέα τραπέζια και σαν μέσο διεξαγωγής του χρησιμοποιούσαν τράπουλες ποντάροντας παράλληλα χρήματα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

* Δύο ηλεκτρονικά τυχερά παιγνιομηχανήματα.

* Το χρηματικό ποσό των 368 ευρώ.

* Το χρηματικό ποσό των 4.000.000 λιρών Τουρκίας.

* Το χρηματικό ποσό των 4 δολαρίων Η.Π.Α.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και συνελήφθησαν επιπλέον τριάντα τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στα τυχερά παίγνια, πλην όμως στερούντο άδειας παραμονής στην χώρα μας.

Το ερώτημα είναι..Πως και γιατί είχαν τέτοιο μεγάλο ποσό πάνω τους και μάλιστα σε τούρκικα χαρτονομίσματα...εντελώς τυχαία δίπλα από το Πολυτεχνείο?

Επίσης περίεργο είναι το που βρίσκουν τα χρήματα κάποιοι περιφερόμενοι στα σοκάκια γύρω από το Πολυτεχνείο για να συντηρούνται καθημερινά,και για να αγοράσουν βενζίνη για να φτιάξουν εκατοντάδες βόμβες μολότοφ....την στιγμή που κάποιοι από αυτούς δηλώνουν άνεργοι,κάποιοι άλλοι περαστικοί λαθρομετανάστες που θέλουν να πάνε αλλού και όχι να παραμείνουν εδώ....

Όπως αποκαλύπτει το defence.net
Τριάντα εννέα από τους συλληφθέντες 12/2/12 δεν δήλωσαν επάγγελμα και μέσα σε αυτούς ήταν και οι ξένοι. Στην κατοχή των ξένων βράθηκαν μαχαίρια, χάρτες του κέντρου της Αθήνας, υλικό ασύρματης επικοινωνίας (από τις 4 το απόγευμα οι κουκουλοφόροι είχαν σταματήσει να μιλάνε στα κινητά μεταξύ τους!).

Οι περισσότεροι ομολόγησαν ότι τους είχαν πλησιάσει "κάποιοι" και τους είχαν πει ότι θα γίνουν επεισόδια και θα είχαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τα μαγαζιά. Μάλιστα τους είχαν δώσει και προσημειωμένους χάρτες, αλλά και κουκούλες! Τις βόμβες μολότοφ τις έφτιαξαν μόνοι τους ή τους τις έδωσαν ομοεθνείς τους.

Να θυμηθούμε επίσης τις δηλώσεις του πρώην τούρκου προέδρου ποιοι έκαιγαν συστηματικά την Ελλάδα?
Να θυμηθούμε τις πρόσφατες συλλήψεις Τούρκων στα επεισόδια   του Ιουλίου..Φώτο από την εφημερίδα της αστυνομίας...


Περίεργο ρόλο στα επεισόδια της Κυριακής έπαιξαν οι πρυτανικές αρχές,η αστυνομία και κάποιοι παραπολιτικοί κηφήνες της αριστεράς που δρουν χρόνια τώρα στα ΜΜΕ.
-----------------------

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΣ! Η Κρήτη απέρριψε την μεγάλη επένδυση του ηλιοθερμικού πάρκου!

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Η περιφέρεια Κρήτης είπε ''όχι'' στους Γερμανούς!

Απέρριψε την πρόταση για επένδυση ηλιοθερμικού πάρκου, με 7 κατά και 4 λευκά..."Όχι" είπε χθες το απόγευμα (16-02-2012) η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης στη μεγάλη επένδυση του ηλιοθερμικού πάρκου που σχεδίαζαν γερμανικές εταιρίες! Η επιτροπή απέρριψε την αίτηση της εταιρείας, με το αιτιολογικό ότι.....
δεν την έχει προετοιμάσει σωστά και ότι η επένδυση δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον!

Η υπηρεσία κατέθεσε τα ερωτηματικά που είχε και τις επιφυλάξεις, ενώ στην επιτροπή παρέστησαν και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων που αντιδρούν σε αυτή την επένδυση. Έτσι, η επιτροπή περιβάλλοντος απέρριψε το αίτημα της εταιρίας γερμανικών συμφερόντων με 7 κατά και 4 λευκά, ενώ η προσπάθεια περιφερειακού συμβούλου να πείσει το μελετητή να αποσύρει το αίτημα και πιθανώς να το φέρει βελτιωμένο, δεν απέδωσε
newsit.gr
--------------------------------

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ, ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝ!!! ΕΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ "ΕΒΡΑΙΟΣ" !!!
ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ Χ..... ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣ Χ..... ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!!  
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ? ΜΑΣ ΕΡΩΤΟΥΝ! ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ:
ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ ΝΑ ΠΡΑΞΗ, ΟΨΕΠΟΤΕ ΕΛΘΗ, ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ: ΟΣΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΤΟ ΕΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!

17 Φεβρουαρίου 2012


Η Ελληνική Ιθαγένεια


Το παρακάτω περιστατικό δεν επιθυμούμε να θεωρηθεί ως ρατσιστική ή εθνικιστική αναφορά. Είναι απλώς ένα συμβάν που αποδεικνύει ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλουν να αφομοιωθούν στην Ελληνική κοινωνία αλλά και σε πολλες περιπτώσεις δεν δείχνουν τον ανάλογο σεβασμο σε μία χώρα που τους δέχθηκε καλοπροαίρετα και τους παρείχε πολλά περισσότερα από ότι στους Έλληνες. Δυστυχώς από ότι φαίνεται σε λίγο  θα είμαστε εμείς οι ξένοι στην ίδια μας τη χώρα.

Αναδημοσίευση από Εγκληματικότητα

Ένας Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά, τώρα μάλιστα που έχουν φύγει πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι που έμειναν να ασχολούνται με πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί βιαζόταν!

Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:


"- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ! -"


Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:


"- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας."


Η υπάλληλος για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού, ο οποίος ήταν καλά πληροφορημένος.


Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:


Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.


Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!


Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η κυβέρνηση του Πασόκ απέναντι στους ξένους. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπές οικογένειες, συνήθως μουσουλμανικές!


Μια άλλη απορία:


Τέτοιου είδους Eλληνοποιήσεις θα κάνει η Ελλάδα; Αφού είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητας και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους.


Ο λαθρονόμος είναι απαραίτητο να αποσυρθεί γιατί λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων και των υποδομών του κράτους μας. Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποδειχθεί Συνήγορος του αλλοδαπού.

Δείτε σχετικά με το θέμα την ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης
http://www.neasmyrni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=231&Itemid=162&lang=el

Και εδώ τα σχετικά για το συνήγορο του Πολίτη.
http://www.synigoros.gr/reports/epektasi_katavolis.pdf

Ελευθερία του Λόγου για το http://www.eglimatikotita.gr/
------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Σ. Λυγερός - Κουκουλοφόροι σε εύφλεκτο τοπίο


Κουκουλοφόροι σε εύφλεκτο τοπίο

Tου Σταυρου Λυγερου

Την περασμένη Κυριακή είδαμε ένα ξαναπαιγμένο πολλές φορές έργο. Υπακούοντας προφανώς σε εντολές, τα ΜΑΤ είχαν ως προτεραιότητά τους τη διάλυση των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα κι όχι την προστασία της ευρύτερης περιοχής με προληπτική δράση. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Πολλοί βολεύονται με τη θεωρία ότι οι κουκουλοφόροι είναι παρακρατικοί. Η θεωρία αυτή είναι ένας εύκολος τρόπος παράκαμψης του προβλήματος. Πιθανότατα, στους κόλπους των κουκουλοφόρων υπάρχουν και πράκτορες. Είναι λάθος, όμως, να ερμηνεύεται το φαινόμενο αποκλειστικά με όρους συνωμοσίας. Στην πραγματικότητα, με την πάροδο των χρόνων, στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο έχει διαμορφωθεί ένας σκληρός πυρήνας επαγγελματιών της βίας.

Ανήσυχοι και εξεγερμένοι νεαροί, που έλκονται από την αισθητική της καταστροφής και βιώνουν τις συγκρούσεις σαν τελετουργία μύησης, συνήθως μεταλλάσσονται σε τεχνικούς της βίας. Στην «τηλεοπτική δημοκρατία» μας, άλλωστε, αυτοί που κάνουν καριέρα δεν είναι οι ειρηνικοί διαδηλωτές, ακόμα κι αν ο όγκος τους θα έπρεπε να δημιουργεί μείζον πολιτικό γεγονός. Κυνηγώντας το θέαμα, τα κανάλια έχουν μετατρέψει τους κουκουλοφόρους σε αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές. Εχουν όλες τις προδιαγραφές: χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς και με διάθεση να βεβηλώσουν τα «ιερά και τα όσια». Ολα αυτά συνθέτουν ένα ελκυστικό πρότυπο κυρίως για ατίθασους νέους, που βιώνουν τις μάχες του δρόμου σαν το μεγάλο πάρτι της ασυδοσίας. Η σύγκρουση με τα ΜΑΤ έχει καταντήσει ο μόνος τρόπος για να μπουν, έστω και με κουκούλα, στο προσκήνιο.

Οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να λάβουν δραστικά μέτρα, γεγονός που αποτελεί μια ένδειξη ότι βολεύονται ή τουλάχιστον δεν ενοχλούνται σημαντικά από την ύπαρξη του φαινομένου. Ισως, θεωρούν ότι οι «κακοί» είναι αναγκαίοι σε κάθε σενάριο, επειδή ενεργοποιούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και κατ’ επέκταση διευρύνουν τα περιθώρια κινήσεων της εξουσίας. Για την ακρίβεια, έχει αποδειχθεί ότι οι ομάδες των κουκουλοφόρων είναι ένα πολύ χρήσιμο στην εξουσία πολιτικό εργαλείο.


Αυτό, όμως, που οι κυβερνήσεις δεν κατανοούν είναι ότι αυτό το θεώρημα ίσχυε όταν ο κοινωνικός ιστός ήταν σταθερός. Προ Μνημονίου, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν ένα είδος άτυπης διαπραγμάτευσης με την εκάστοτε κυβέρνηση, που προσέδιδε ευστάθεια στην κοινωνική ισορροπία. 

Στις συνθήκες κρίσης, με την εξουσία απονομιμοποιημένη, με το πολιτικό σύστημα σε αποσύνθεση και με τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια να πολλαπλασιάζονται, το κοινωνικό τοπίο καθίσταται ολοένα και πιο εύφλεκτο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κοινωνική δυναμική, αλλά είναι εμφανές ότι ακόμα και μια ασήμαντη αφορμή μπορεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Το γεγονός αυτό αλλάζει και τον παραδοσιακό τρόπο που λειτουργεί το τρίγωνο διαδηλωτές-κουκουλοφόροι-ΜΑΤ παρότι επιφανειακά μοιάζουν όλα ίδια. Σ’ αυτό το εύφλεκτο κοινωνικό τοπίο, δεν αποκλείεται καθόλου οι κουκουλοφόροι να λειτουργήσουν σαν «πυροκροτητής».

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Εκλογές που... δεν τις θέλει κανείς!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εκλογές που... δεν τις θέλει κανείς!
Πολιτικό θέατρο. Ούτε ο Σόιμπλε, ούτε οι βουλευτές, ούτε ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΝΔ επιθυμούν τις κάλπες
17/2/2012
 
Οι Γερμανοί άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι δεν αποκλείεται μετά τις εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην έχουν 151 βουλευτές συνολικά
Θύελλα ξεσηκώθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή προχθές, μετά τους όντως προκλητικούς υπαινιγμούς του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν επιθυμεί τη διενέργεια εκλογών στην... Ελλάδα (!) και ότι προτιμά όχι μόνο την παραμονή στην πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και την εκκαθάριση της κυβέρνησής του από τους πολιτικούς και τη μετεξέλιξή της σε κυβέρνηση αμιγώς τεχνοκρατών κατά το πρότυπο της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι στην Ιταλία.
Δικαίως ξέσπασαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την πολιτική θρασύτητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αισθάνεται και πραγματικά είναι επικυρίαρχος όχι μόνο της χώρας μας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε ειλικρινείς και με τους εαυτούς μας. Βεβαίως και η στάση του Σόιμπλε είναι καταδικαστέα.
Αν όμως δεν γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, θα φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Σόιμπλε ή μήπως η γερμανική απαίτηση μη διενέργειας πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα συναντά ευρύτατη συναίνεση στους κόλπους και του ελληνικού πολιτικού προσωπικού; Ας το εξετάσουμε πιο αναλυτικά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόνο τα κόμματα της Αριστεράς επιθυμούν σφοδρότατα και ειλικρινέστατα την άμεση διεξαγωγή εκλογών, αφού είναι απολύτως βέβαιο αυτή τη στιγμή ότι θα πάρουν το υψηλότερο ποσοστό της ιστορίας τους. Θα ήταν παρανοϊκό να μη θέλουν εκλογές. Δεν μπορούν όμως να τις εκβιάσουν κατά κανένα τρόπο.
Εκλογές επιθυμεί πλέον και η πλειοψηφία του λαού. Ούτε ο λαός, όμως, μπορεί να προκαλέσει εκλογές.

Πριν πάμε στα κόμματα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ουσιαστικά κανένας εν ενεργεία βουλευτής -μνημονιακός, αντιμνημονιακός ή διεγραμμένος- δεν επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες. Η σημερινή Βουλή θα σαρωθεί κυριολεκτικά. Ισως οι μισοί και παραπάνω βουλευτές της δεν πρόκειται να επανεκλεγούν, αφού μόνο από το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον 120 βουλευτές θα χάσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την έδρα τους!

Το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης των βουλευτών τούς υπαγορεύει, λοιπόν, να εύχονται μέσα τους να μη διαλυθεί αυτή η Βουλή μέχρι να συμπληρωθεί η... τετραετία, ει δυνατόν! Θα παίρνουν για ενάμιση και πλέον χρόνο τον παχυλό μισθό τους και στο μεταξύ όλο και κάτι μπορεί να συμβεί, ελπίζουν, που να οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και στην πολιτική τους διάσωση.
Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ έχουν ήδη ζητήσει εγγράφως να διατηρηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το τέλος της τετραετίας, ελπίζοντας ότι ίσως μπορέσουν να ανατάξουν στο μεσοδιάστημα τα υπό διαλυτική κατάρρευση κόμματά τους.

Με τη ΝΔ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Δημοσίως ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να απαιτεί αποφασιστικά εκλογές. Δεν γνωρίζουμε αν τις θέλει πραγματικά, αλλά είναι βέβαιο από πολιτική σκοπιά πως μετά την πλήρη μεταστροφή του, την αλλαγή κατεύθυνσης κατά 180 μοίρες και την προσχώρησή του στο μνημονιακό στρατόπεδο, δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να προσπαθεί να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ τάζοντάς τους σύντομη κατάκτηση της εξουσίας και νομή των αγαθών που αυτή προσφέρει.
Γνωρίζει όμως άριστα ο πρόεδρος της ΝΔ ότι εκλογές τώρα, αμέσως μετά την «πολιτική κωλοτούμπα» που έκανε, δεν συμφέρουν καθόλου το κόμμα του, το οποίο άρχισε ήδη να πέφτει στις δημοσκοπήσεις. Αντικειμενικά τον συμφέρει να πάνε πιο αργά οι εκλογές, ώστε στους δεξιούς ψηφοφόρους να καταλαγιάσει κάπως η οργή και να κυριαρχήσει το αίσθημα της προσδοκίας λεηλασίας των δημόσιων ταμείων.

Αν μάλιστα συγκροτηθεί αντιμνημονιακό κόμμα από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, κάτι για το οποίο ήδη συντελούνται διερευνητικές διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν και αξιόλογες προσωπικότητες, ο Αντ. Σαμαράς δεν θα μπορεί να αισθάνεται καθόλου καλά με την ιδέα διενέργειας εκλογών.
Βερολίνο

Δεν αρκούν πλέον οι δύο υπογραφές

 
Ανησυχούν οι Γερμανοί. Τώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι οι υπογραφές των Αντ. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου στις δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς το νέο Μνημόνιο δεν έχουν τόσο μεγάλη πολιτική βαρύτητα όσο φαντάζονταν, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον το ενδεχόμενο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να μην έχουν καν αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν μάλιστα όντως σχηματιστούν δύο αντιμνημονιακά κόμματα στους αντίστοιχους χώρους, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί 151 βουλευτές, παρά τους 50 βουλευτές του μπόνους στη ΝΔ. Γι' αυτό και η σκέψη τους να μη δώσουν το δάνειο πριν από τις εκλογές ή να ματαιώσουν τις πρόωρες εκλογές δεν είναι μπλόφα. Ταλαντεύονται τι να κάνουν.

Περικοπές εν μια νυκτί με διαδικασία κατεπείγοντος!

Περικοπές εν μια νυκτί με διαδικασία κατεπείγοντος!
17-02-2012 09:47:44


Μείωση κύριων συντάξεων έως 12% πάνω από τα 1.300 ευρώ, περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ προωθούνται άμεσα, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 325 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούν μεταξύ άλλων η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον προβλέπεται η επίσπευση της μείωσης των ειδικών μισθολογίων από τον Ιούλιο και η επιπλέον περικοπή των αμυντικών δαπανών και των δαπανών των ΔΕΚΟ.
 
Όπως αναφέρει αναλυτικά το skai.gr, τα μέτρα αυτά θα θεσμοθετηθούν με νομοσχέδιο το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να κατατεθεί ακόμα και σήμερα Παρασκευή στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Κυριακή και ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιληφθούν και οι υπόλοιπες περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα με την τρόικα, καθώς και όλες οι προαπαιτούμενες για την έγκριση της βοήθειας δράσεις, που προβλέπονται στο Μνημόνιο.
Εκτός από τις παραπάνω περικοπές σε συντάξεις και πολυτεκνικά επιδόματα, ο εφαρμοστικός νόμος θα περιλαμβάνει και μειώσεις άλλων δαπανών και συγκεκριμένα: 

- Περικοπή φαρμακευτική δαπάνης κατά 1,076 δισ. ευρώ
- Μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 300 εκατ. ευρώ
- Ψαλίδι στις υπερωρίες ιατρών κατά 50 εκατ. ευρώ
- Μείωση αμυντικών δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ
- Κατάργηση 550 θέσεων αναπληρωτών αντιδημάρχων με όφελος 30 εκατ. ευρώ
- Περικοπή καταναλωτικών δαπανών και εκλογικού επιδόματος κατά 270 εκατ. ευρώ
- Επιδόματα και επιχορηγήσεις κατά 190 εκατ. ευρώ
- Νέο «μαχαίρι» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ
- Το πακέτο των 300 εκατ. ευρώ από τις μειώσεις των συντάξεων. Τα 100 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από μειώσεις κύριων συντάξεων ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ, Τράπεζες) και του ΝΑΤ και 200 εκατ. ευρώ από το ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------------------

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ !!!


ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ !!! ΠΑΡΑΠΗΓΕ ΠΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΙΑ, Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙ, ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ (ΑΝΗΘΙΚΟΙ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΥΛΑ", ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΤΗΤΟΣ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΞΩ, ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ"!!! 
ΝΕΩΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
 ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΛΟΠΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΝ
Όλα έγιναν στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας, στις 07.30. Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν. Έτσι άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.
Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν. Άρχισαν να την ρωτούν για το πού βρίσκονταν τα πολύτιμα χρυσά στεφάνια, αλλά και μια συλλογή γραμματοσήμων. Εκείνη δεν τους έδωσε την πληροφορία που ήθελαν. Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου. Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε με σφυρί προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.

Οι δράστες πήραν ακόμη αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για να εντοπίσουν τους ληστές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Βούτηξαν 65 από τα 460 εκθέματα του μουσείου.---------------------------------------------------------------
Με όπλα έκλεψαν το Μουσείο Ολυμπίας - Παραίτηση Γερουλάνου
Ο υπουργός Πολιτισμού την υπέβαλε στον Πρωθυπουργό - Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από το Μαξίμου



Ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τη φύλακα. Εν συνεχεία αφαίρεσαν από τις προθήκες του Μουσείου περίπου 60-65 αντικείμενα.


Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.


Την παράιτησή του υπέβαλε στον Πρωθυπουργό κ.
Λ. Παπαδήμο ο υπουργός Πολιτιμού κ. Π. Γερουλάνος. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει απαντήσει ακόμα ενώ ο κ. Γερουλάνος μεταβαίνει στην Ολυμπία.
---------------------------
Πρωτοφανής ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

17-02-2012 10:41:34


Στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας και ώρα 07.30 το πρωί της Πέμπτης, οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν. Έτσι άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν. Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου. Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε με σφυρί προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.

Οι δράστες πήραν ακόμη αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Βούτηξαν 65 από τα 460 εκθέματα του μουσείου.
Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας φιλοξενεί 463 αρχαία έργα, που προέρχονται από το Ιερό του Διός της Ολυμπίας, αλλά και από άλλα Μουσεία της ελληνικής επικράτειας. Τα εκθέματα καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αι. μ.Χ.

Τα αρχαία έχουν εκτεθεί κατά θεματικές ενότητες και μέσα από αυτά παρουσιάζεται η υπερχιλιετής ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, του μακροβιότερου θεσμού της αρχαιότητας. Εκτός από τα αρχαία έργα τέχνης ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα λεπτομερειακής πληροφόρησης μέσα από το πλούσιο εποπτικό υλικό.

Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από τη μεγάλη κεντρική αίθουσα, τον προθάλαμο και έντεκα μικρές αίθουσες. Τα σημαντικότερα από τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο είναι τα χρυσά δακτυλίδια-σφραγίδες με τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, αντιπροσωπευτικά δείγματα της μινωϊκής και μυκηναϊκής τέχνης, τα χάλκινα και πήλινα γεωμετρικά ειδώλια πολεμιστών και αρμάτων που προέρχονται από την Ολυμπία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προσχωρούν την Παρασκευή στη Ν.Δ. ο Μ. Βορίδης και ο Αδ. Γεωργιάδης



Ένα πολυσυζητημένο πολιτικό φλερτ πάρα πολλών μηνών, μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και του κ. Μ. Βορίδη κατέληξε σε…πολιτικό γάμο με την προσχώρηση του υπουργού Υποδομών στη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την αναταραχή στη Ν.Δ. με την διαγραφή των 21 βουλευτών από την Κ.Ο., ο πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να αλλάξει άρδην το κλίμα, με τις πολιτικές μετεγγραφές τόσο του κ. Βορίδη, όσο και του κ. κ.
Αδ. Γεωργιάδη, ενώ μετά τα μεσάνυχτα το Βήμα πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησης του κ. Αθ. Πλεύρη.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, με τις οποίες συνομίλησε το Βήμα, ο κ. Βορίδης είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δώσει και την έγκρισή του να παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Υποδομών.


Η θετική γνώμη του προέδρου της Ν.Δ. για να διατηρήσει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο είχε εκληφθεί, όπως ανέφερε και το Βήμα προ ημερών, ως ένα πρώτο και σημαντικό δείγμα για τη μετακίνηση του κ. Βορίδη, στον άλλο όροφο της δεξιάς πολυκατοικίας.


Ο ίδιος είχε φροντίσει το πρωί της Πέμπτης, στο ρ/σ του ΣΚΑΪ να δηλώσει πως ο κ. Σαμαράς ορθώς επιμένει στην διεξαγωγή των εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ.
Γ. Καρατζαφέρη να αποχωρήσει ήταν λάθος.

Ο κ. Βορίδης, το διήμερο της κρίσιμης συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο μνημόνιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε πολλές επαφές με στελέχη της Ν.Δ., κυρίως από το χώρο των φιλελευθέρων.


Με μια προσεκτική ματιά καταλάβαινε κανείς πως κινούνταν ήδη πολύ φυσικά στη νέα του πολιτική στέγη, ενώ όλοι σχεδόν οι βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε το Βήμα, είχαν θετική άποψη για τον κ. Βορίδη.


Όπως ήταν αναμενόμενο, στη Ν.Δ. θα μετακινηθεί και ο κ. Γεωργιάδης, για τον οποίο υπήρχε καλή εικόνα στην ηγεσία του κόμματος, ενώ έως τα μεσάνυκτα της Πέμπτης «έπαιζε» και το όνομα του νεαρότερου της δεξιάς τρόικας, του κ. Πλεύρη, πρόσωπα που θεωρούνται «κλειδιά» για την πορεία του κόμματος στις εκλογές.


Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει με αυτές τις μετεγγραφές να κερδίσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο και να εξουδετερώσει την όποια δυναμική μπορεί να αναπτύξει το νέο αντιμνημονιακό εκ δεξιών της Ν.Δ. κόμμα που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον κ.
Π. Καμμένο και ορισμένοι εκ των διαγραφέντων από τη Ν.Δ.

Η μετακίνηση των κκ. Βορίδη και Γεωργιάδη ήταν φυσιολογική για πολλούς, από τη στιγμή μάλιστα που ψήφισαν και οι δυο το νέο μνημόνιο, ενώ υπήρξε παρασκήνιο και για τον κ. Πλεύρη, που όμως δεν ψήφισε, αλλά απείχε, όπως έπραξε και το ΛΑΟΣ. Μάλιστα, χθες Πέμπτη, ο κ. Πλεύρης είπε δημόσια πως σε διαφορετικές συνθήκες θα ψήφιζε το μνημόνιο, λέγοντας ουσιαστικά το δικό του mea culpa.


Οι κκ. Πλεύρης, Γεωργιάδης και Βορίδης, είχαν σχεδόν κοινή πορεία στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ. Είναι φίλοι και διατηρούν άριστες σχέσεις, ενώ έχουν και κοινές απόψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ήταν μαζί το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κολωνακιώτικο στέκι JK, προπαραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας, όπου και συζήτησαν για τη στάση τους.


Το κρίσιμο ζήτημα είναι πως θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε επενδύσει πολλά σε αυτά τα δύο στελέχη, η μετακίνηση των οποίων του αλλάζει, εκ των πραγμάτων τα σχέδιά του και θα δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του.


Ο κ. Καρατζαφέρης είχε στο παρελθόν δημόσια επικρίνει όσοι αναφερόταν σε επικείμενη μετακίνηση του κ. Βορίδη, όπως έπραξε με το Βήμα της Κυριακής, όταν στις 27 Φεβρουαρίου 2011, είχε αποκαλύψει τις επαφές του υπουργού Υποδομών, τότε  της ΚΟ του ΛΑΟΣ με τον κ. Σαμαρά, με τον τίτλο «Το κρυφό φλερτ Βορίδη-ΝΔ».


Τότε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόταν σε κατασκευασμένα δημοσιεύματα και αναγκάστηκε ο κ. Βορίδης να εκδώσει ανακοίνωση, όπου όμως επί της ουσίας δεν το διέψευδε κατηγορηματικά, αλλά άφηνε μια χαραμάδα ανοικτή. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα δημοσιεύματα αυξήθηκαν, όπως και οι επαφές του με τη Ν.Δ. και κεντρικά στελέχη της.


Από πολλούς νεοδημοκράτες ο κ. Βορίδης θεωρούνταν αξιόπιστος συνομιλητής και δεν ήταν λίγοι εκείνοι- ακόμη και τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά- που έβλεπαν με θετικό μάτι μια μετακίνηση του κ. Βορίδη από τον ΛΑΟΣ προς την ΚΟ της ΝΔ.


Ο κ. Βορίδης, ήταν πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του και στις δημόσιες δηλώσεις του, κάνοντας ακόμη και πολεμίους του να μην τον χαρακτηρίζουν ακραίο, όπως παλαιότερα, και διέψευδε συνέχεια ότι υπάρχει επαφή σε κεντρικό επίπεδο με τη ΝΔ.


«Δεν θεωρώ πιθανή μια συνένωση με τη ΝΔ» είχε πει για πρώτη φορά στο «Βήμα της Κυριακής», στις 27 Φεβρουαρίου 2001 και έσπευσε να ρίξει…νερό στον μύλο της σχετικής συζήτησης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση είναι κρίσιμη, χρήσιμη και επωφελής για την ενότητα της δεξιάς παράταξης. Πρέπει να ανοίξει μια θεσμική συζήτηση…Πρέπει να είμαστε στον δρόμο για μια μεγάλη πατριωτική παράταξη».


Για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του ξεκαθάριζε ότι η δική του θέση είναι συνθετική και, αφού διευκρίνιζε πως τη συζήτηση την προσδιορίζει η ΝΔ, τόνιζε με έμφαση: «Είμαι αναφανδόν υπέρ της άποψης να συνθέσουμε μια νικηφόρα πολιτική και ιδεολογική πρόταση μέσα από μια συλλογική διαδικασία και όχι προσωπική».
------------------------- 

ΑΝΕΡΓΙΑ - Νέα άνοδος τον Ιανουάριο

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ:
 ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 26.538 ΑΤΟΜΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ!!

Νέα άνοδος της ανεργίας τον Ιανουάριο
Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ έφθασαν τους 761.769, δηλαδή 4,26% περισσότεροι



Τους 761.769 έφτασαν τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αριθμός αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού, στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.


Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,90% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως τρίτη Γυμνασίου) αναλογεί το 36,41%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,52% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,17%.


Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,30% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,95% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,75%.


Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 269.235 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά –4.632 άτομα, ποσοστό –1,69% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 57,80% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 27,79% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι [ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ (ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ! Η ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ! ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΜΗΝΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!!!], το 10,25% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά) [ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ "ΚΟΜΠΙΝΑ" ΑΥΤΗ!], το 3,36% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομο-τεχνικά επαγγέλματα, το 0,46% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,33% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.


Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 43.856, μειωμένες κατά –1,66% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (44.596) και μειωμένες κατά –11,63% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (49.626). Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 28.565 (αυξημένες κατά –1,80% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά –6,29% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 21.503 (μειωμένες κατά –11,21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά –15,77% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 20.326 (αυξημένες κατά 12,15% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά –10,10% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011).


Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 50.068, το 42,95% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά –4,23% από τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο (52.279) και μειωμένο κατά –10,61% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (56.011).


Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά –26.538 θέσεις εργασίας, έναντι –25.807 τον Δεκέμβριο και –28.995 τον Ιανουάριο του 2011.
 
---------------------------

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό

Πρόκειται για την μικρότερη έκταση πρασίνου που έχει προταθεί από οποιαδήποτε μελέτη έχει γίνει στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο χώρο!!!!!!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΤΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ  "ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΖΕΤΑΙ" ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΥΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΟΛΟ ΜΑ ΟΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ??? (ΛΑΟΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΧΟΛΟΣ!)
 
Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό
Περίπου 1.500 στρέμματα από τα 6.200 θα γίνουν πάρκο πρασίνου
Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό



 
Τη δημιουργία πάρκου πρασίνου περίπου 1.500 στρεμμάτων από τα συνολικά 6.200 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο εστάλη σήμερα Πέμπτη στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Πρόκειται για την μικρότερη έκταση πρασίνου που έχει προταθεί από οποιαδήποτε μελέτη έχει γίνει στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο χώρο.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, έκταση επιφανείας 2.000 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί ως ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, με χρήσεις πρασίνου, ελεύθερων χώρων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού κλπ. Ωστόσο, οι χώροι πρασίνου και οι ελεύθεροι χώροι θα ανέρχονται στο 75% της συνολικής έκτασης του Πάρκου. Κι αυτό διότι το 15% αυτής θα καλυφθεί με κτίρια (ύψους έως 10 μέτρα) τα οποία θα ανεγερθούν για την εξυπηρέτηση του Πάρκου ενώ ένα τμήμα της έκτασης θα καλυφθεί από δρόμους και άλλες υποδομές.
Στις υπόλοιπες προς πολεοδόμηση περιοχές του πρώην αεροδρομίου θα επιτρέπονται οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου με ξενώνες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κτίρια εκπαίδευσης.


Σε αυτές ο συντελεστής δόμησης θα φτάνει το 0,8. Ειδικώς σε περιοχές με χρήση πολεοδομικού κέντρου, καθώς και σε περιοχές γενικής και αμιγούς κατοικίας, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης μπορεί να καθορίζονται και μεγαλύτεροι συντελεστές δόμησης έως 2,2.


Στις ζώνες ανάπτυξης όπου θα επιτρέπονται χρήσεις για τουρισμό και αναψυχή, επιχειρηματικά πάρκα, θεματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα κ.ά. ο μέγιστος συντελεστής δόμησης θα φτάνει το 0,4.


Ωστόσο, με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να καθορίζεται και δεύτερος, αυξημένος, μικτός συντελεστής δόμησης στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά. Εφόσον γίνει χρήση της δυνατότητας αυτής, οι ανώτατοι συντελεστές δόμησης, μπορεί να προσαυξάνονται έως και 20%, ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση.


Η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων σε επιμέρους ζώνες ή περιοχές του Μητροπολιτικού Πάρκου πρέπει να τεκμηριώνεται από ειδική μελέτη ως αναγκαία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, με εξαίρεση την περιοχή - φιλέτο η οποία έχει πρόσωπο επί των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.


Συνολικά το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης για κτίρια και εγκαταστάσεις στο σύνολο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά ορίζεται στο 40%.


Οι άδειες δόμησης κατ΄ εξαίρεση θα χορηγούνται από τον υπουργό Περιβάλλοντος εντός 20 εργασίμων ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης.


Για την έγκριση του τελικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά το οποίο θα συντάξει η Ελληνικό ΑΕ, θα μπορεί να ζητείται η γνώμη πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, διεθνούς κύρους, η οποία θα ορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.


Έργα επί του αιγιαλού
Οι τυχόν απαιτούμενες προσχώσεις στη θάλασσα και οι χρήσεις αυτών, ο καθορισμός του νέου αιγιαλού και η ανάληψη της εκτέλεσης έργων και εγκαταστάσεων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν σε αιγιαλό, παραλία αλλά και στον θαλάσσιο χώρο ή τον πυθμένα θα εγκρίνονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.


Στα έργα αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η τοποθέτηση προβλητών και η πόντιση τεχνητών υφάλων. Επί των προβλητών θα επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίων. Τα ακίνητα που θα δημιουργηθούν από τυχόν μετατόπιση προς τη θάλασσα του ορίου του αιγιαλού, ή λόγω των προσχώσεων, θα καταγράφονται ως δημόσια κτήματα, θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και θα μπορούν να παραχωρούνται κατά χρήση ή να εκμισθώνονται.


Τέλος σε παραχωρήσεις και μισθώσεις
Σχετικά με την εμπλοκή δημόσιων φορέων στη διαχείριση τμημάτων της
έκτασης του πρώην αεροδρομίου (Ολυμπιακά Ακίνητα, Τραμ) και ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες έχουν εκμισθωθεί οι τέως ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται ότι:


- πράξεις ή αποφάσεις με τις οποίες παραχωρήθηκαν κατά χρήση κτίρια, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην «Ελληνικό Α.Ε.», ανακαλούνται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του παρόντος, χωρίς να απαιτείται η έκδοση ειδικής ανακλητικής απόφασης ούτε διαπιστωτικής πράξης,


- οι κατέχοντες τους χώρους αυτούς υποχρεούνται να παραδώσουν την κατοχή τους εντός ενός μηνός από τη σχετική ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας.

- μισθώσεις κτιρίων, γηπέδων, άλλων κυρίων, χώρων ή εγκαταστάσεων οι οποίες είτε έχουν συναφθεί για αόριστη διάρκεια είτε έχουν καταστεί αόριστης διάρκειας λόγω συμπλήρωσης του χρόνου της συμβατικής τους διάρκειας, λύονται με την πάροδο δύο μηνών από τη σχετική ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ -Στις 18 Μαρτίου η εκλογή προέδρου από τη βάση


Σε ήπιους τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση του Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, παρότι επτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έθεσαν θέμα επανεξέτασης του χρονοδιαγράμματος για την αλλαγή ηγεσίας.

Οι κ.κ
Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Ν. Ανδρουλάκης, Ι. Μίχας, Κ. Ασκούνης και οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου είπαν ότι η παρατάξη παραμένει ακέφαλη σε περιστάσεις έκτακτες.

Ο κ.
Γ. Παπανδρέου δεν δέχτηκε την αλλαγή στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος και από ότι φαίνεται παραμένει η 18η Μαρτίου ως ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου με εκλογές από τη βάση. Την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, θα συνεδριάσει ξανά το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μίχας είπε ότι η εκλογή του προέδρου πρέπει να γίνει στις 4 Μαρτίου από τη βάση αφού προηγηθεί εθνικό συμβούλιο για έγκριση υποψηφιοτήτων και αλλαγής ημερομηνίας. Να ακολουθήσει συνδιάσκεψη και τακτικό συνέδριο τον Ιούνιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το ερώτημα γιατί χρειάζονται εκλογές από τη βάση, σε αυτές τις συνθήκες, αν είναι μόνο ένας ο υποψήφιος. Ομως η συζήτηση δεν επεκτάθηκε καθώς όλες οι πλευρές εκτίμησαν ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ΠαΣοΚ θα έστελνε λάθος μήνυμα στην κοινωνία να καυγαδίζει για τα χρονοδιαγράμματα.


Το θέμα των διαγραφέντων στελεχών άνοιξε η κυρία
Ασπα Παπαηλιού, η οποία ζήτησε να επαναξεταστεί η απόφαση της Κυριακής. Όμως ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έλαβε αυτή την απόφαση γιατί κατά τη γνώμη του δεν μπορεί κάποιοι σε τόσο κρίσιμες στιγμές να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. «Ήταν ένα δύσκολο θέμα αλλά έκλεισε», επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πήγε για λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις εξελίξεις, είπε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι συνομιλητές του υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εντυπωσιάστηκαν επειδή η Ελλάδα εμφανίστηκε πλήρως προετοιμασμένη να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες της, αλλά ότι ορισμένες χώρες -η Γερμανία και οι σύμμαχοι της - άλλαζαν διαρκώς τα γκολποστ στο γήπεδο. Επισήμανε όμως ότι για πρώτη φορά σχηματίστηκε και μια ομάδα χωρών υποστηρικτικών προς την Ελλάδα όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Εκτίμησε επίσης ότι το Eurogroup της Δευτέρας είναι πολύ κρίσιμο και ότι ο ίδιος ελπίζει να πάνε όλα καλά.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, αν όλα εξελιχθούν ομαλά το PSI αναμένεται να κλείσει 8-9 Μαρτίου και ως τις 19 το μήνα θα ολοκληρωθούν και οι συζητήσεις γαι τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι αντίθετος με την επίσπευση της διαδικασίας αρκεί να συμβαδίζει με αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Οι κ.κ Π. Κουκουλόπουλος και Β. Εξαρχος, πρότειναν να γίνει η συνδιάσκεψη στις 3-4 Μαρτίου και αμέσως να ακολουθήσει Εθνικό Συμβούλιο - το οποίο δεν αποκλείεται αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση του. Ο υφυπουργός Εσωτερικών πάντως επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα πρέπει να καταλήξει σε δέκα βασικές αρχές στη βάση και του απολογισμού που θα γίνει, με την αίσθηση ότι αλλάζει η Ευρώπη αλλά και η χώρα. 
-------------------------