Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Φεβρουαρίου 2012

The Unseemly Spectacle of Patriot Turf Wars

Israeli national park expropriates Palestinian land

Pundits Waiting for a Palestinian Gandhi? Meet Khader Adnan

ΚΙΣ: "Αντισημίτες Μ.Βορίδης & Α.Γεωργιάδης - Επιστολή-προειδοποίηση σε Α.Σαμαρά!

ΚΙΣ: "Αντισημίτες Μ.Βορίδης & Α.Γεωργιάδης - Επιστολή-προειδοποίηση σε Α.Σαμαρά!
19-02-2012 22:34:58

Σφοδρή αντίδραση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά είχαμε από την πλευρά του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας, για την προσχώρηση των γνωστών για τις αντισημιτικές απόψεις τους, πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ και τώρα της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη! "Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.
Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της Nέας Δημοκρατίας, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.
Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», αναφέρει η επιστολή, "η οποία εκφράζει τους φόβους των Ελλήνων Ισραηλιτών, στο θρήσκευμα, με αφορμή συγκεκριμένες, "ατυχείς" δηλώσεις των δύο πολιτικών ανδρών, εις βάρος και των Εβραίων".
Η ενέργεια αυτή του ιδιαίτερα ισχυρού Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κατά της απόφασης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στην διεύρυνση προς την πλευρά του ΛΑΟΣ, αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς η ετοιμάζεται και η ένταξη του Α.Πλεύρη του οποίου ο πατέρας Κ.Πλεύρης (ιδιαίτερα αξιόλογος νομικός και ελληνοκεντρικών αντιλήψεων άτομο, αλλά με ακραίες απόψεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους Εβραίους). Και το τελευταίο που θα χρειαζόταν σήμερα ο Α.Σαμαράς είναι τέτοιου είδους προβλήματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
---------------------------------------------


ΤΑ ΨΕΥΤΟΚΛΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ!

 ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ ΗΤΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ! ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΨΕΥΤΟΚΛΑΜΜΑΤΑ!!! ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΡΙ, Η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ" ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ ΠΟΤΕ!!!

Real Επικαιρότητα
Για συμβούλους υπάρχουν λεφτά, για φύλακες όχι
19/2/2012 7:47:00 μμ    

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα από το υπ. Πολιτισμού για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στο μουσείο, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενέκρινε δαπάνες ύψους 100.000 ευρώ για ειδικούς συνεργάτες του δήμου.!!!!!



Όταν όλοι οι μισθοί ψαλιδίζονται αδιακρίτως ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκαλεί αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Πρόκειται για την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 100.000 ευρώ για το έτος 2012, προκειμένου να πληρωθούν ο ειδικός συνεργάτης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το ποσό που ακούγεται υπερβολικό (και είναι σε χαλεπούς καιρούς) διαμορφώνεται ως εξής: 80.000 ευρώ για τις τακτικές αποδοχές με βασικό μισθό, δώρα εορτών γενικά και τακτικά επιδόματα και 20.000 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό δεν αφορά μόνο για τους δύο συμβούλους που εργάζονται σήμερα στο δήμο, αλλά και έναν τρίτο που πρόκειται να προσληφθεί. Ακόμα και έτσι να είναι με μια απλή διαίρεση του ποσού δια του τρία και επί μέρους για 14 μισθούς (που έχουν χαθεί στο δημόσιο τομέα τα δώρα και έχουν περικοπεί οι μισθοί), ο μέσος μηνιαίος μισθός ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Την ίδια ώρα μην ξεχνάμε πως ο βασικός μισθός με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πέφτει κάτω από τα πεντακόσια ευρώ. Δεν θα κρίνουμε το νόμιμο της υπόθεσης, δεν είμαστε οι αρμόδιοι, αλλά θα σταθούμε στο ηθικό. Και σίγουρα πέρα από υπερβολικό ακούγεται και προκλητικό την ώρα που όλοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, τέτοιες δαπάνες να φτάνουν τόσο ψηλά.

Τα παραπάνω κάνουν το γύρω της Ελλάδας..... γενικότερα σχολιάζουν ότι στην Αρχαία Ολυμπία (ως προς τον τόπο) δεν υπήρχαν χρήματα για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στο μουσείο αλλά υπάρχουν για ειδικούς συμβούλους.

-------------------------------

IMPORTANT -"Sovereignty and the UFO"

http://hercolano2.blogspot.com/2012/02/important-sovereignty-and-ufo.html
-------------------------------------------------

Η Μossad αξιοποιεί τη θέση του Αζερμπαϊτζάν για διείσδυση στο Ιράν

Η Μossad αξιοποιεί τη θέση του Αζερμπαιτζάν για διείσδυση στο Ιράν
19-02-2012 19:20:45


 Το Ισραήλ αξιοποιεί τη γεωστρατηγική θέση του Αζερμπαϊτζάν για διείσδυση και συλλογή πληροφοριών στο εσωτερικό του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της 11ης Φεβρουαρίου, το οποίο βασίζεται σε συνέντευξη με στέλεχος της Mossad που υπηρετεί στην ισραηλινή πρεσβεία στο Μπακού. Ο Ισραηλινός πράκτορας που για λόγους ανωνυμίας αποκαλείται “Shimon” κάνει λόγο για δεκάδες στελέχη της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών που έχουν αναπτυχθεί σε αζερικό έδαφος και αξιοποιούν την ελεύθερη διέλευση από τα σύνορα με το Ιράν. Το δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης την άποψη του Αζέρου δημοσιογράφου Zazdusht Aleizada, ο οποίος χαρακτηρίζει κοινό μυστικό την ύπαρξη δικτύων κατασκόπων στο Αζερμπαϊτζάν και αποτυπώνει με έμφαση το μέγεθος της διαφθοράς στο Μπακού ισχυριζόμενος ότι ο μοναδικός άγνωστος παράγοντας είναι το ύψος της δωροδοκίας που δέχονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο Arastun Orujlu, πρώην στέλεχος της αζερικής αντικατασκοπείας και νυν διευθυντής κέντρου μελετών, υποστηρίζει ότι στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν επιχειρούν χιλιάδες μέλη των Φρουρών της Επανάστασης που σε αντίθεση με τη διακριτικότητα Αμερικανών και Ισραηλινών, θέλουν να επιδεικνύουν την παρουσία τους. Για τον Orujlu, η αντιμετώπιση της δράσης των ξένων μυστικών υπηρεσιών είναι “πάνω από τις δυνάμεις” του Αζερμπαϊτζάν, η χώρα δεν είναι παρά “μια φωλιά κατασκόπων, όπως η Νορβηγία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ή η Καζαμπλάνκα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου”.

Το δημοσίευμα έδωσε αφορμή πάντως αφορμή για ένα ακόμη διπλωματικό διάβημα της Τεχεράνης, με το αζερικό υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας να υπενθυμίζει ότι έχει συλλάβει δύο υπηκόους του ως υπόπτους για επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στη χώρα (σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, κατά του Ισραηλινού πρέσβη και υπαλλήλων του εβραϊκού σχολείου στο Μπακού).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΑΣΥΛΟ ΠΑΣΗΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ Η ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΟΣ
«E» 18/2
       
ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
Nαρκω-πέδιο το προαύλιο της Νομικής

Ο φακός του «Εθνους της Κυριακής» κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες στη σχολή, η οποία χρησιμοποιούνταν ως «παρασκευαστήριο» μολότοφ και έδρα εφόδου των κουκουλοφόρων, με την ανοχή των πρυτανικών αρχών

Μετανάστες, βαποράκια και άστεγοι παίρνουν μέρος σε ένα επικίνδυνο αλισβερίσι. Η πιάτσα της ηρωίνης... μετακόμισε στο πάρκο της Νομικής Σχολής και το πάρε-δώσε γίνεται σχεδόν κάτω... από τη μύτη της α
Μετανάστες, βαποράκια και άστεγοι παίρνουν μέρος σε ένα επικίνδυνο αλισβερίσι. Η πιάτσα της ηρωίνης... μετακόμισε στο πάρκο της Νομικής Σχολής και το πάρε-δώσε γίνεται σχεδόν κάτω... από τη μύτη της αστυνομίας.
Eκαναν «γιάφκα» τη Νομική Σχολή Αθηνών. Ο 5ος κι ο 6ος όροφος του νέου κτιρίου, καθώς και τα αμφιθέατρα Σαριπόλων και Σβώλου του παλαιού κτιρίου, χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ως χώροι κατασκευής των μολότοφ που έκαψαν την Αθήνα, τη 12η Φεβρουαρίου.
Ολοι γνώριζαν ότι η Νομική ήταν κατειλημμένη τρεις μέρες πριν γίνει το κέντρο της πόλης «σκόνη και θρύψαλα». Οι αντιεξουσιαστές, με ηλεκτρονικά μηνύματα που «έδιναν κι έπαιρναν», ρητώς είχαν δηλώσει ότι θα τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για τις εκδηλώσεις τους, οι πρυτανικές αρχές γνώριζαν κι όμως το άφησαν να συμβεί...
Φαντάζει αδιανόητο, τη στιγμή μάλιστα που έχει καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, μια σχολή να γίνεται «στρατηγείο εγκλήματος». Καθηγητές της Νομικής αλλά και φοιτητές με τους οποίους συνομίλησε το «Εθνος της Κυριακής» καταγγέλλουν ότι οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερωθεί για την κατάληψη, κι αντί να εκκενώσουν το πανεπιστήμιο, έθεσαν χρονικό όριο για τη λήξη της κατάληψης από τους αναρχικούς, τη Δευτέρα το πρωί, ώστε το κτίριο να είναι ελεύθερο για τη διενέργεια των προγραμματισμένων εξετάσεων!
  Ξερίζωσαν τα βαριά μάρμαρα από την κολόνα στήριξης της εισόδου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έβαλαν φωτιά κι έκαψαν... το τσιμέντο, αφήνοντας τα σίδερα σε κοινή θέα.


Ξερίζωσαν τα βαριά μάρμαρα από την κολόνα στήριξης της εισόδου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έβαλαν φωτιά κι έκαψαν... το τσιμέντο, αφήνοντας τα σίδερα σε κοινή θέα.
«Πολεμικό» κλίμα
Οπως ήταν αναμενόμενο, πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια της πρωτεύουσας δημιουργήθηκε ένα «πολεμικό» κλίμα για το ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο υπεύθυνος για τη μεγάλη καταστροφή. Πρύτανης, Αστυνομία, υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνη ενεπλάκησαν σε έναν κυκεώνα καταλογισμού ευθυνών, με την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, να κατηγορεί ευθέως τις αρχές του Ιδρύματος για αδυναμία εφαρμογής του νόμου. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το κατειλημμένο κτίριο της Νομικής χρησιμοποιήθηκε ως «παρασκευαστήριο» μολότοφ και ως έδρα εφόδου των κουκουλοφόρων.
Φοιτητές των Πολιτικών Επιστημών δίνουν εξετάσεις... παρέα με τον θόρυβο του διαδρόμου, αφού το τζάμι της πόρτας θρυμματίστηκε από τους βανδάλους. Την ίδια τύχη είχαν όλες οι πόρτες των αιθουσών διδασ
Φοιτητές των Πολιτικών Επιστημών δίνουν εξετάσεις... παρέα με τον θόρυβο του διαδρόμου, αφού το τζάμι της πόρτας θρυμματίστηκε από τους βανδάλους. Την ίδια τύχη είχαν όλες οι πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, κι αποκλειστικός υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στο πανεπιστήμιο, υποστήριξε ότι ενημέρωσε εγκαίρως για την κατάληψη από αναρχικούς και μάλιστα με φαξ... εν έτει 2012.
Από το περιεχόμενο όμως των επιστολών που εστάλησαν προκύπτει ότι αυτές δεν ζητούν με σαφήνεια την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για το άσυλο.
Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι υπεύθυνοι της Νομικής Σχολής, τη μέρα που ακολούθησε την καταστροφή της Αθήνας από τους κουκουλοφόρους. Οι καταληψίες διέλυσαν τις αίθουσες όταν δεν τις χρειάζονταν άλλο.
Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι υπεύθυνοι της Νομικής Σχολής, τη μέρα που ακολούθησε την καταστροφή της Αθήνας από τους κουκουλοφόρους. Οι καταληψίες διέλυσαν τις αίθουσες όταν δεν τις χρειάζονταν άλλο.
Τον πρύτανη στη συνέχεια «αδειάζει» και η Δικαιοσύνη, καθώς, όπως φαίνεται, με καθυστέρηση μίας μέρας, ακριβώς την επόμενη των θλιβερών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία του ΑΠ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ότι γινόταν κατάληψη στη Νομική Σχολή και ότι υπήρχε αίτημα φύλαξης των κτιρίων του πανεπιστημίου.
Την ώρα που τα δελτία Τύπου δίνουν και παίρνουν εκατέρωθεν, ο φακός του «Εθνους της Κυριακής» καταγράφει σοκαριστικές εικόνες, μέσα από τη σχολή, που προσπαθεί να συμμαζέψει τα συντρίμμια που άφησαν οι καταληψίες, αλλά κι έξω, όπου ένα «συνονθύλευμα» αστέγων, αλλοδαπών και ναρκομανών... δρα μπροστά στα μάτια των φοιτητών!
Τρεις μέρες δούλευαν νυχθημερόν οι τεχνικοί και οι καθαρίστριες για να επισκευάσουν τις τεράστιες υλικές ζημιές, να σβήσουν τα δεκάδες συνθήματα στους τοίχους των αιθουσών, ακόμη και για να διορθώσουν
Τρεις μέρες δούλευαν νυχθημερόν οι τεχνικοί και οι καθαρίστριες για να επισκευάσουν τις τεράστιες υλικές ζημιές, να σβήσουν τα δεκάδες συνθήματα στους τοίχους των αιθουσών, ακόμη και για να διορθώσουν τα διαλυμένα πόμολα.
Στάχτες
Ολοι οι όροφοι της Νομικής στο εσωτερικό της μύριζαν στάχτες ακόμη και δυό μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα. Η εικόνα των κατεστραμμένων χώρων μάθησης δίνει καθαρές απαντήσεις σε όσους αναρωτιούνται τι ακριβώς έγινε στα αμφιθέατρα της σχολής, το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου.
Σπασμένα τζάμια, πόρτες, σκάλες, καδρόνια πεταμένα παντού, κατεστραμμένα έδρανα και παγκάκια... Πυροσβεστήρες ξεχαρβαλωμένοι και καμένα πλακάκια στον περίβολο συνθέτουν το σκηνικό του παραλογισμού. Η βία των καταληψιών έφθασε στο σημείο να σπάσει τις πλάκες των μαρμάρων από την κολόνα στήριξης της εισόδου του κτιρίου, στην οποία στο τέλος... έβαλαν και φωτιά! Από τη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε τα φώτα των διαδρόμων, που τα διέλυσαν. Το σκοτάδι άλλωστε είναι ιδανικός σύμμαχος για τέτοιου είδους ενέργειες.
Ζευγάρι αστέγων κοιμάται μπροστά από την πόρτα της σχολής. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τα ακαδημαϊκά όργανα, που προφασίζονται ότι δεν βλέπουν...
Ζευγάρι αστέγων κοιμάται μπροστά από την πόρτα της σχολής. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τα ακαδημαϊκά όργανα, που προφασίζονται ότι δεν βλέπουν...
 
Σκηνές χάους
Την Τρίτη το πρωί οι καθαρίστριες του πανεπιστημίου, έκπληκτες, είχαν εντολή να συμμαζέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το απίστευτο χάος.
  • Αντίκρισαν κατεστραμμένες και καμένες αίθουσες, από τις οποίες μάλιστα αφαιρέθηκαν προτζέκτορες, εκτυπωτές και άλλα μηχανήματα υποβοήθησης των μαθημάτων.
  • Μπουκάλια, κουτιά μπίρας, χαρτιά, σημειώσεις και δεκάδες αφίσες σκορπισμένα στις σκάλες του κτιρίου.
  • Τα σκαλοπάτια ήταν κι αυτά διαλυμένα. Τετάρτη πρωί, έπιασαν αμέσως δουλειά οι τεχνικοί και οι ηλεκτρολόγοι.
ΠΑΡΚΟ... ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ
Ωρα 2 το μεσημέρι, στο πάρκο της Νομικής Σχολής: Νεαρή ναρκομανής με τη βοήθεια φίλου της «χτυπά» ένεση ηρωίνης στον λαιμό, αδιαφορώντας για τα τρομαγμένα βλέμματα των φοιτητών που πέφτουν πάνω στην α
Ωρα 2 το μεσημέρι, στο πάρκο της Νομικής Σχολής: Νεαρή ναρκομανής με τη βοήθεια φίλου της «χτυπά» ένεση ηρωίνης στον λαιμό, αδιαφορώντας για τα τρομαγμένα βλέμματα των φοιτητών που πέφτουν πάνω στην απίστευτη σκηνή. Το ίδιο «θανατηφόρο» σενάριο παίζεται κάθε μέρα, μπροστά στην είσοδο της σχολής, την ώρα που στα αμφιθέατρα οι καθηγητές παραδίδουν μαθήματα.
Πιάτσα ηρωίνης στην αυλή του πανεπιστημίου
 
Μέσα μετρούν τις πληγές σε... ντουβάρια κι έξω σε ψυχές. Ενα πανεπιστήμιο κομμάτια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Δυο κόσμοι με απόσταση φωτός μεταξύ τους συναντώνται καθημερινά στη Σόλωνος, σε μια δύσκολη και παράξενη συνάντηση!
Καθηγητές και φοιτητές από τη μια, ανθρώπινα ράκη, μετανάστες, βαποράκια και ναρκομανείς από την άλλη. Αυτή είναι η εικόνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακριβώς έξω από την πόρτα της Νομικής σχολής.
Από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, μέχρι το εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς» και την κορυφή του πάρκου Πατριάρχου Γρηγορίου του 5ου, έχει απλωθεί η πιάτσα της ηρωίνης, του παραεμπορίου των αλλοδαπών και των αστέγων.
Στον 5ο όροφο κάνουν μάθημα με σπασμένα τζάμια και στο ισόγειο παιδιά «σαν τα κρύα τα νερά»... χτυπάνε ενέσεις, μέρα μεσημέρι!
Σοκάρουν οι εικόνες που καταγράψαμε.
Νεαρή κοπέλα, που κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε πρεζάκι, να χτυπά ένεση ηρωίνης στον λαιμό, στην είσοδο της Νομικής σχολής, την ώρα που μπροστά της περνούσαν δεκάδες φοιτητές. Δίπλα της, κοιμούνται σε μόνιμο κατάλυμα, μετανάστες που με τα μπαγκάζια και τα σκουπίδια τους, κρύβουν το άγαλμα του Καποδίστρια, στο κέντρο του πάρκου. Πιο πέρα βρίσκονται σε εξέλιξη... δοσοληψίες μεταξύ εμπόρων και ναρκομανών.
Στην κεντρική πόρτα του παλαιού κτιρίου της Νομικής στη Σόλωνος, ένα ζευγάρι αστέγων κοιμάται αμέριμνο.
Η κατάσταση γύρω από τη σχολή δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, κι οι φοιτητές μόλις πέσει το σκοτάδι, τρέμουν να μπουν στα αμφιθέατρα...
Ουκ ολίγες φορές, καθηγητές αλλά και φοιτητές έχουν πέσει θύματα ληστειών ή και εκφοβισμού από τις «επικίνδυνες αυτές φυλές» που κατοικούν σχεδόν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Κι αναρωτιέται κανείς: Την κατάληψη που οδήγησε στο κάψιμο της πόλης των Αθηνών, οι πρυτανικές αρχές την αγνόησαν.
Το πανεπιστημιακό άσυλο που έχει γίνει άσυλο ανομίας, λησμόνησαν ότι καταργήθηκε.
Τις τραγικές αυτές εικόνες... στην αυλή του πανεπιστημίου, πώς μπορούν και τις ανέχονται;
ΒΙΒΙΑ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
vivian@pegasus.gr

Β. Βιλιάρδος - Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Με την διαγραφή χρέους 100 δις € πυροβολούμε στην κυριολεξία τα πόδια μας, αφού τα μισά από αυτά ανήκουν σε εμάς τους ίδιους

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Με την αιτούμενη διαγραφή χρέους ύψους 100 δις € πυροβολούμε στην κυριολεξία τα πόδια μας, αφού τα μισά από αυτά ανήκουν σε εμάς τους ίδιους – στις δικές μας τράπεζες και στα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία

ΕΙΔΗΣΗ 19.02.12:: Στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στο Ελσίνκι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η άποψη ότι, ούτε το δεύτερο δάνειο των 130 δις € θα είναι επαρκές για την Ελλάδα. «Η ισορροπία ισχύος έχει μεταβληθεί» παρατηρούσε πριν από λίγες ημέρες ευρωπαίος διπλωμάτης στους «Financial Times». «Η διάσωση της Ελλάδας δεν θεωρείται πλέον η μοναδική επιλογή - στο τραπέζι ευρίσκεται επίσης η χρεοκοπία της Ελλάδας, εντός της Ευρωζώνης».

Υψηλόβαθμη κοινοτική πηγή σημειώνει ότι, «Πλέον οι πιθανότητες διασποράς της ελληνικής κρίσης έχουν μειωθεί δραματικά. Ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες, άνθρωποι που μέχρι πρότινος ήταν θετικοί για την ελληνική υπόθεση, έχουν αρχίσει να μεταβάλλουν στάση». Επικαλείται λοιπόν τρεις λόγους:

(α) Η ταχεία προώθηση του «Δημοσιονομικού Συμφώνου», η οποία αναμένεται να υπογραφεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Μαρτίου.

(β)  Από το δεύτερο μισό του 2012 θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), διαδεχόμενος τον προσωρινό μηχανισμό EFSF. Με κεφάλαιο 500 δις €, ο ESM θεωρείται ότι θα μπορεί να βοηθήσει χώρες με οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.

(γ)  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπό τη νέα της ηγεσία, συμβάλλει στην προστασία και στη ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Με κριτήριο όλα τα παραπάνω και ευχόμενοι, όπως πάντα, να κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, φαίνεται ότι οδηγούμαστε πραγματικά στο δρόμο της Αργεντινής, παρά το ότι έχουμε στη διάθεση μας μία σειρά πανεύκολων λύσεων του προβλήματος του δημοσίου χρέους – μεταξύ άλλων, τα εθνικά ομόλογα.

Για παράδειγμα, εκτός από όλες αυτές που έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε, αντί της διαγραφής του χρέους των 100 δις € (όπου στην κυριολεξία «πυροβολούμε τα πόδια μας», όπως τόνισε επίσης συνάδελφος οικονομολόγος, αφού τα μισά από αυτά ανήκουν σε εμάς τους ίδιους – στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία μας, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, την τελευταία φορά σε τηλεοπτική εκπομπή), να επενδυθούν στην Ελλάδα τα 100 δις €, με χαμηλά επιτόκια δανεισμού νέων επιχειρήσεωνέτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, με βάση την οποία θα αυξανόταν τα έσοδα του δημοσίου, θα περιοριζόταν η ανεργία και θα έβρισκαν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όλοι όσοι ΔΥ θα υποχρεώνονταν σε απολύσεις.

Φυσικά αυτά τα 100 δις €  δεν θα διαγράφονταν από το χρέος μας (αυτά που οφείλει κανείς πρέπει να τα πληρώνει), αλλά θα χρησιμοποιούνταν ως δάνεια για επενδύσεις, με στόχο την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μας – θα μπορούσαν δε να επιστραφούν με ετήσιες δόσεις, τις οποίες θα είχαμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε (ενώ οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερες, από αυτές που μπορούμε να εκπληρώσουμε – γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι δανειστές, όσο και οι «εταίροι» μας).

Δυστυχώς, η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους των ιθυνόντων, πόσο μάλλον οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, ήταν και συνεχίζουν να είναι το λιγότερο καταστροφικές – με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο, καθώς επίσης χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο Β, στη χρεοκοπία και στη δραχμή. Ο χρόνος δε που απομένει στη διάθεση μας είναι πλέον ελάχιστος – ίσως όχι περισσότερος από λίγους μήνες ακόμη.  

Το γεγονός αυτό υποθέτουμε πως είναι επίσης γνωστό στην πολιτική ηγεσία, η οποία πιθανότατα συνεχίζει στον ίδιο εσφαλμένο δρόμο, επειδή δεν θέλει να αποδεχθεί το λάθος της – κάτι που θεωρούμε αδιανόητο, αφού συνήθως επιδεινώνει τις προοπτικές. Άλλωστε, δεν είναι σε καμία περίπτωση «μεμπτό» να αλλάζουμε πορεία, όταν οι συνθήκες αλλάζουν ή/και οι καταστάσεις το απαιτούν – κάτι που δεν θα λέγαμε για εκείνους τους πολιτικούς, οι οποίοι διαφοροποιούν ριζικά, κατά 180 μοίρες συχνά, τις «θέσεις» τους, προφανώς με κριτήριο τα προνόμια και την «καρέκλα».

Ολοκληρώνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι Πολίτες της Δύσης (όχι μόνο της Ευρώπης), γνωρίζοντας όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας (αποτελεί το πειραματόζωο της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους, καθώς επίσης της ανάληψης της εξουσίας από το Καρτέλ και τις πολυεθνικές τράπεζες, από την ελίτ δηλαδή), περιμένουν από τους Έλληνες να υπερασπισθούν ακόμη μία φορά τη Δημοκρατία.

Ατυχώς άλλες χώρες, ιδίως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, έχουν ήδη υποκύψει, αποδεχόμενες τη μοίρα τους – ευτυχώς όχι η Ισλανδία, η οποία αρνήθηκε την πληρωμή του χρέους των τραπεζών, εγκατάστησε την άμεση δημοκρατία και οδήγησε τους ενδοτικούς πολιτικούς της στα Δικαστήρια.


ΥΓ: Στον Πίνακα Ι που ακολουθεί, από το άρθρο μας «Πύρρειος χρεοκοπία», το οποίο γράφτηκε στις 28 Οκτωβρίου του 2011 και ακολουθεί ξανά παρακάτω, φαίνεται η κατανομή του χρέους και της (πιθανής, αφού οι τράπεζες δεν δεσμεύονται από τις διαπραγματεύσεις του συνδέσμου τους – του IIF δηλαδή) διαγραφής του:   

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Οι «μεριδιούχοι» του δημοσίου χρέους, η διαγραφή και το υπόλοιπο – αριθμοί κατά προσέγγιση, τέλη του 2011.  

Δανειστές
Ποσόν
Διαγραφή
Υπόλοιπο




ΕΚΤ
60,00
./.
60,00
Τρόικα*
65,00
./.
65,00
Έντοκα Γραμμάτια**
15,00
./.
15,00
Άλλα δάνεια**
20,00
./.
20,00
Έλληνες Πιστωτές***
110,00
50%
55,00
Ξένοι πιστωτές
100,00
50%
50,00




Σύνολα
370,00
29%
265,00
*   Πρόκειται για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του ΔΝΤ.
**  Δεν υπόκεινται σε διαγραφή, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε (Τράπεζα Πειραιώς).
*** Αποτελούν περίπου το 30% του συνόλου (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιώτες κλπ.)
Σημείωση: Το εντυπωσιακό κατά την άποψη μας είναι το γεγονός ότι, η ΕΚΤ δεν θα προβεί σε διαγραφή, παρά το ότι έχει αγοράσει ομόλογα του δημοσίου μας σε πολύ χαμηλές τιμές – επομένως, το ότι θα κερδοσκοπήσει εις βάρος μας και προς όφελος των μετόχων της.  

Σύμφωνα με τον Πίνακα Ι, ο μέσος όρος της διαγραφής επί του συνολικού χρέους υπολογίζεται στο 29% - ενώ θα διαγραφούν περίπου 105 δις €, εάν φυσικά συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές μας. Πρακτικά λοιπόν, έως τον Ιανουάριο του 2012, θα αντικατασταθούν τα παλαιά ομόλογα με νέα, χαμηλότερης ονομαστικής αξίας κατά 50% και με ένα (μικρότερο) επιτόκιο της τάξης του 4,5% (αφού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι τόκοι θα μειωθούν στα 12 δις €, από 17 δις € σήμερα).

Παράλληλα, τα τοκοχρεολύσια θα εξοφλούνται από έναν νέο δανεισμό της Τρόικας ύψους 130 δις €, ενώ τα πρωτογενή ελλείμματα του προϋπολογισμού μας (προ τόκων και χρεολυσίων, τα τρέχοντα δηλαδή του δημοσίου), θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν – αφού δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση της χρεοκοπίας-στάσης πληρωμών, οπότε θα πρέπει να καλυφθούν από νέους φόρους (τα ελλείμματα του εξωτερικού ισοζυγίου μας επίσης θα περιορισθούν, αφού για τις εισαγωγές μας θα απαιτείται πλέον πληρωμή μετρητοίς – γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις προϊόντων στη αγορά, πρώτων υλών, ενέργειας, φαρμάκων, χρεοκοπίες εισαγωγικών επιχειρήσεων κλπ. – άρθρο μας).     

Από τα 105 δις € τώρα, τα οποία θα «χαρισθούν» στην Ελλάδα, τα 55 δις € ανήκουν σε Έλληνες – με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης τόσο των τραπεζών μας (κάποιες από τις οποίες μάλλον δεν θα αποφύγουν την Ευρωκρατικοποίηση), όσο και των ασφαλιστικών ταμείων μας. Ουσιαστικά λοιπόν θα πληρωθούν έμμεσα από εμάς τους ίδιους, ενώ οι ξένες τράπεζες, στο σύνολο τους, θα διαγράψουν «μόλις» 50 δις €.

Περαιτέρω, αφού δεν ανακοινώθηκε κανένα απολύτως μέτρο ανάπτυξης της οικονομίας μας, η ύφεση θα συνεχισθεί – με αποτέλεσμα να μειωθεί το ΑΕΠ μας στα 200 δις € περίπου το 2012. Επομένως, το χρέος μας το 2012 θα αποτελεί το 132,5% του ΑΕΠ μας, συν τα νέα ελλείμματα – ενώ το δημόσιο θα πρέπει να ενισχύσει τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία με τουλάχιστον 40 δις €, τα οποία θα δανεισθεί από το EFSF (πιθανολογούμε ότι, το χρέος θα φτάσει τέλη του 2012, εάν συμφωνήσουν όλες οι ξένες τράπεζες στη διαγραφή του 50%, καθώς επίσης εάν ενισχυθούν οι δικές μας και τα ταμεία, στα 320 δις € ή στο 160% του τότε ΑΕΠ μας – περίπου στα ίδια επίπεδα δηλαδή με σήμερα).  

Εκτός αυτού οι τράπεζες μας, κυρίως οι μεγαλύτερες, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την κρατικοποίηση, θα θελήσουν να μειώσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τους, περιορίζοντας τις ήδη χαμηλές πιστώσεις τους στις Ελληνικές επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Επομένως, η χώρα μας θα οδηγηθεί σε μία νέα, μεγαλύτερη πιστωτική παγίδα (άρθρο μας), η οποία θα υποχρεώσει πολλές υγιείς επιχειρήσεις να χρεοκοπήσουν – με δυσμενή αποτελέσματα για την ανεργία («εκβάλλει» στα ελλείμματα), για τις επενδύσεις, για τη διατήρηση του όποιου παραγωγικού ιστού μας έχει απομείνει, για τα δίδυμα ελλείμματα (προϋπολογισμός, εξωτερικό ισοζύγιο), για τα έσοδα του δημοσίου κλπ.    

Ακόμη όμως και αν η ύφεση δεν επιδεινωθεί, εάν απλά διαμορφωθεί δηλαδή ως έχει προβλεφθεί (-2%) τον επόμενο χρόνο, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί πλέον να εγκαταλείψει μόνη της την Ευρωζώνη, αφού δεν θα έχει πια καμία δυνατότητα να διαχειριστεί τη κρίση χρέους και δανεισμού – ειδικά όταν καίγονται καθημερινά χρήματα και συρρικνώνεται συνεχώς η ποσότητα τους. Επομένως, η καταναγκαστική επιστροφή στο σενάριο της δραχμής, χωρίς κανένα πλεονέκτημα πλέον, γίνεται πολύ πιο πιθανή – ειδικά όταν η Ευρωζώνη απαιτεί πρωτογενές πλεόνασμα από την Ελλάδα, για να συνεχίσει να την δανείζει.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν η κυβέρνηση «επέλεξε» τη λύση της χρεοκοπίας για να «εξοικονομήσει» 50 δις € - με μάλλον δυσανάλογα ανταλλάγματα (για παράδειγμα, την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη λεηλασία της ιδιωτικής, τον εξευτελισμό των Ελλήνων, τη «μήνη» των αγορών, τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής λιτότητας, την εξαθλίωση του πληθυσμού κλπ.), καθώς επίσης με τεράστιους κινδύνους. Επομένως, πρόκειται για μία «Πύρρειο χρεοκοπία» - μία χρεοκοπία δηλαδή με όλα τα αρνητικά της επακόλουθα και χωρίς κανένα από τα θετικά.   

Αθήνα, 20. Φεβρουαρίου 2012

Ξεπουλάνε και τα ΕΛ.ΠΕ +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"!!! ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ! 
ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ! ΓΙΑΤΙ Ο "ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΤΣΗ" ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ??? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ???
ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΗΜΝΩΝ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ !! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ κ. Σ. ΛΑΤΣΗ ??? ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??? Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ)Σ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΙΟΤΕΥΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΤΟΥ "ΦΟΡΕΣΕ" Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ??? ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ, ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΩΠΟΥΣ ???

Ξεπουλάνε και τα ΕΛ.ΠΕ. - Τι θα γίνει με Ε.Δ.;
19-02-2012 15:56:58
   
Σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ», άλλων 82.831.553 μετοχών (ποσοστό 27,10%), που κατείχε στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει μεταβιβαστεί πλέον το σύνολο των 108.430.304 μετοχών (35,477%), που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ η διοίκηση και διαχείριση των εξ αυτών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου, θα ασκούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, για λογαριασμό του Ταμείου.
 
Η πλειοψηφία ανήκει στον όμιλο Λάτση, με ποσοστό περί το 40%.
 
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ότι το δημόσιιο παύει να ελέγχει έστω και στο ποσοστό που ήλεγχε την ροή καυσίμων στην ελληνική αγορά, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις. και να σκεφτούμε τα πρόσφατα προβλήματα στην τροφοδοσία καυσίμων των ΕΔ λόγω καθυστερημένων οφειλών εύκολο είναι να αντιληφθούμε τι θα συμβεί αν το ποσοστό του δημοσίου πέσει στε χέρια ξένου ομίλου...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παίζουν το ΤΕΛΟΣ μας με εξαλλοσύνες υποκρισίας και τρομοκρατίας


Παίζουν το ΤΕΛΟΣ μας με εξαλλοσύνες υποκρισίας και τρομοκρατίας




Η φρίκη δεν έχει τέλος.

Ούτε η κομπάζουσα αυθάδεια των κυβερνητικών ανδρεικέλων, η εξαλλοσύνη της κοροϊδίας και το όργιο των εκβιαστικών διλημμάτων, της τρομοκρατίας και καταστροφολογίας.

Δεν έχει τέλος η πρωτοφανής και κτηνώδης λεηλασία του ελληνικού λαού από τους κυβερνητικούς ταμίες της ευρω-χούντας και των τοκογλύφων.

Το ΤΕΛΟΣ για όλα αυτά τα κτήνη των ληστοσυμμοριτών και των καθεστωτικών τους παρασίτων (παπαδήμια κυβέρνηση, κόμματα και ΜΜΕ) είναι ο ολοκληρωτικός ΘΑΝΑΤΟΣ της Ελλάδας και του λαού της.

Αυτό το ΤΕΛΟΣ παίζουν σήμερα σε μια μακάβρια παράσταση τρομοκρατικής κοροϊδίας, υποκριτικών κραυγών και κροκοδείλιων δακρύων.

Ταυτίζουν οι κτηνάνθρωποι το ΤΕΛΟΣ μας και τον παρατεταμένο μαρτυρικό μας ΘΑΝΑΤΟ με τη «σωτηρία» μας!!!!

Ρουφούν με πελώριες σύριγγες κάθε σταγόνα αίματος από τον ελληνικό λαό και το σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το μετατρέπουν (το αίμα) σε σβώλους χρυσαφιού στις τσέπες των τραπεζιτών, των δανειστών και τοκογλύφων, μας μετατρέπουν σε μια χώρα ζωντανών νεκρών και συρόμενων πτωμάτων, εν μέσω πολεμικών εκβιαστικών ιαχών και τρομοκρατίας, και όλα αυτά για να μας …σώσουν!!!!

Τη ΣΩΤΗΡΙΑ των τραπεζιτών και των τοκογλύφων την βαπτίζουν «σωτηρία» της Ελλάδας και του λαού της!!!

Την καταστροφή και τη διάλυση της χώρας, καθώς και την βάρβαρη πτώση της σε αποικιοκρατική γαλέρα, της ευρω-χούντας και του 4ου Ράιχ, όλα αυτά τα βαπτίζουν «εθνική σωτηρία» και «πατριωτισμό».

Ο δωσιλογισμός δεν έχει πάτο, όπως δεν έχει πάτο η βαρβαρότητα, η κτηνωδία και η ΦΡΙΚΗ που σπέρνουν τα ιμπεριαλιστικά θηρία και το καθεστώς της πλανητικής «τάξης» τους: Η «τάξη» του θανάτου…

Δεν έχει πάτο ούτε αυτό το θέατρο της υποκριτικής εξαλλοσύνης που παίζουν τα παράσιτα-ανδρείκελα της συγκυβέρνησης και τα ιερατεία της προπαγάνδας τους: Ένα θέατρο φρενοβλαβούς και τρομοκρατικού εμπαιγμού του ελληνικού λαού…

Το πιο παχύδερμο ζώο αυτής της μακάβριας παράστασης είναι ο Βενιζέλος: Η παρασιτική εξαλλοσύνη του δωσιλογισμού και των δικολαβικών τεχνασμάτων της ΑΠΑΤΗΣ.

Κραύγαζε, εν εξάλλω, στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το νέο Μνημόνιο:

«Τελείωσε η πλάκα. Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας...»!!!

Σε αυτό το παχύδερμο απαστράπτει ο δωσίλογος κυνισμός, αλλά και η βλακεία των παρασίτων, λόγω της ασυγκράτητης ναρκισσιστικής φλυαρίας του και της πολιτικής του κενοδοξίας.

Είναι «πλάκα» λοιπόν, η ΦΡΙΚΗ της αχαλίνωτης λεηλασίας του ελληνικού λαού αυτά τα χρόνια!!!

Και η «Πλάκα» αυτή «τελείωσε» τώρα, τώρα που εκτελούμε την τελική πράξη του θανατηφόρου ΤΕΛΟΥΣ του ελληνικού λαού, διότι δεν μπορεί να εξακολουθούμε να «Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας...»!!!

Αν αφαιρέσουμε το διπλωματικό λίπος, δηλαδή εάν στη «μοίρα της χώρας» τοποθετήσουμε τη «μοίρα των τοκογλύφων και των τραπεζών», τότε έχουμε το πραγματικό νόημα της έξαλλης κραυγής του Βενιζέλου:

«Τελείωσε τώρα η πλάκα. Παίζουμε τη μοίρα των νταβάδων μας»!!!



Πάντα τα ανδρείκελα θεωρούσαν τη χώρα ιδιοκτησία τους και ΤΑΥΤΙΖΑΝ τη χώρα με τα συμφέροντα της συντεχνίας των «νταβάδων» τους.

Ο Βενιζέλος το διαλαλεί αυτό με εξαλλοσύνη, την εξαλλοσύνη του πανικού σχετικά με τη «μοίρα» των αφεντικών του και τη δική του.

Και με τον κυνισμό του λιπώδους ανδρείκελου: Να θεωρεί «πλάκα» τη δολοφονική εξόντωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας…

«Φωτιά και τσεκούρι»: Η ρήση αυτή του Κολοκοτρώνη πρέπει να δονήσει ξανά την Ελλάδα...;
--------------------------------------

Χρ. Γιανναρᾶς - H λογική της αυτοάμυνας

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 
H λογική της αυτοάμυνας
Tου Χρηστου Γιανναρα

Aς υποθέσουμε ότι η Διεθνής των πανίσχυρων τοκογλύφων, η κατ’ ευφημισμόν επονομαζόμενη «αγορές», αλλάζει διαθέσεις απέναντι στην Eλλάδα, πιστοποιεί ότι είναι και για την ίδια ασύμφορος ο ακάθεκτος βυθισμός μας στην ύφεση. Kαι αποφασίζει γενναιόδωρα να μας χορηγήσει «πακέτο» κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για «ανάπτυξη». Ποιος θα διαχειριζόταν αυτή την τελευταία ευκαιρία; Tο υπάρχον πολιτικό προσωπικό; Oι ίδιοι που σπατάλησαν και σφετερίστηκαν τα τεράστιου οικονομικού μεγέθους «πακέτα» ευρωπαϊκής βοήθειας, τα προορισμένα να θεμελιώσουν «σύγκλιση» της ελλαδικής με τις προηγμένες οικονομίες της Eυρώπης – να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής, τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της παραγωγής; 

Kαι αν εμπιστευόμασταν ένα ακόμα αναπτυξιακό «πακέτο» στους ίδιους, αποδεδειγμένα ενόχους κακουργημάτων κλοπής, διαφθοράς και ανικανότητας, αν τους αναθέταμε, για μια ακόμα φορά, να διαχειριστούν τους όρους της επιβίωσής μας και της ιστορικής μας συνέχειας, δεν θα ήμασταν εμείς οι πολίτες οι απολύτως υπαίτιοι της οριστικής καταστροφής μας, του αυτοχειριασμού μας;

Mε ονειρικές υποθέσεις ή χωρίς, είναι εξωφρενικός παραλογισμός, είναι αυτοκτονία, να αναθέτουμε στους αυτουργούς της καταστροφής να μας σώσουν από την καταστροφή. H στοιχειώδης λογική αυτοάμυνας σήμερα επιβάλλει να παραμεριστεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας, να εξαφανιστεί από τον δημόσιο βίο. Oλοι, χωρίς εξαίρεση. Γιατί και οι ακκιζόμενοι ως «καλοί», ως «αδιάφθοροι», συνεργάστηκαν. Aνέχθηκαν, δεν κατήγγειλαν.

Aλλά πώς να γίνει πράξη ο παραμερισμός των ανίκανων και φαύλων; Mας έχουν δεμένους χειροπόδαρα, καθηλωμένους στους νάρθηκες των δικών τους συμφερόντων: Σε Σύνταγμα που ερήμην μας συντάσσουν και «αναθεωρούν». Σε εκλογικούς νόμους που κάθε φορά για τη βολή τους μαγειρεύουν. Σε ένα πολυπλόκαμο πλέγμα νόμων και διατάξεων, που κατοχυρώνουν επινοήσεις και τεχνάσματα της συντεχνιακής τους ιδιοτέλειας. Δεν μας έχουν αφήσει την παραμικρή θεσμική δυνατότητα άμυνας απέναντι στον ολοκληρωτισμό της κομματοκρατίας, κανένα περιθώριο αντίστασης στην αυθαιρεσία και στους εκβιασμούς των συνδικαλιστών πραιτωριανών τους, κανένα ενδεχόμενο να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη τους κλέφτες, τους καταχραστές, τους εξόφθαλμα προδότες.

Eίναι οι αυτουργοί της οικονομικής καταστροφής που ζούμε, του εφιάλτη ανελπιστίας για τα πενήντα, τουλάχιστον, επόμενα χρόνια. Kαι δεν έχουμε τρόπο να διαδηλώσουμε ούτε τον πανικό μας. Aν κατέβουμε στις προκάτ «πορείες» και στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι συνδικαλιστές μπράβοι των αυτουργών, παίζουμε το δικό τους παιχνίδι υπεράσπισης των εξωφρενικών τους προνομίων. Kαι επιπλέον προσφέρουμε άλλοθι στην κουκουλοφόρο ψυχανωμαλία να καταστρέφει, για απειροστή φορά, την πόλη της κοινής μας ζωής. Zητάμε από την «τρίτη εξουσία» και την «τέταρτη» να στηρίξουν το πάγκοινο αίτημα ριζικής αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, το αίτημα για καινούργιο Σύνταγμα. Kαι οι δυνατότητες ανταπόκρισης μοιάζουν αποκλεισμένες ή ελεγχόμενες.

Eτσι υπογράφεται ερήμην μας η άνευ όρων συλλογική μας υποτέλεια – υποταγή του κράτους και της κοινωνίας των Eλλήνων στους εξοντωτικούς της ιστορικής μας ύπαρξης όρους που μας επιβάλλουν η E.E. και η Διεθνής των τοκογλύφων (με τα όρια της διαφοράς τους συγκεχυμένα). Kαι υπογράφουν εκ μέρους μας ποιοι; Mια κυβέρνηση που το 91% του πληθυσμού απορρίπτει την πολιτική της, την εγκρίνει μόνο το 2%, κυβέρνηση που το 48% του λαού αποδοκιμάζει τον πρωθυπουργό της και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την εντόπια «δημοκρατία», ενώ το 13% έχει το κουράγιο να δηλώνει απερίφραστα ότι δημοκρατία δεν υπάρχει στην Eλλάδα σήμερα («K» 8.2.2012).

Zούμε χαοτικό παραλογισμό: Tο δεύτερο στη Bουλή κόμμα παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και συγκυβερνά, γιατί έτσι επιτάσσουν οι δανειστές μας – απαιτούν δεσμευτική συγκατάθεση και των δύο κομμάτων στις εκβιαστικές απαιτήσεις τους, έγγραφες δεσμεύσεις συμμόρφωσης και επίσημη επικύρωση στη Bουλή (πρακτικές σταλινικές εντός του «παραδείσου» των δημοκρατικών κοινωνιών της E.E.). Aλλά δεν υπάρχουν απέναντι στους δανειστές μας ηγετικά αναστήματα, υπάρχουν υπάλληλοι χωρίς καν αξιοπιστία, συνέπεια, υπευθυνότητα.

Kορύφωμα μικρολογίας, να θριαμβολογεί ο πρόεδρος της N.Δ. ότι μόνο αυτός «διαπραγματεύθηκε», και μάλιστα ασημαντότητες σε σύγκριση με την καταδίκη σε εξαθλίωση δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων που απαίτησαν και επέβαλαν οι τοκογλύφοι. Kαι ένας τέτοιος «αρχηγός», με τέτοια μικροπρέπεια σε στιγμές που το κουράγιο του λαού καταρρέει, επιμένει να ζητάει αμέσως εκλογές, χωρίς να έχει ποτέ ξεκαθαρίσει τι διαφορετικό θα κάνει αυτός αν γίνει πρωθυπουργός και με ποιους συνεργάτες θα το κάνει, με ποιον σχεδιασμό, με ποια στρατηγική θα αντιπαλέψει τη συντελεσμένη καταστροφή. Tα παραδείγματα των προηγηθέντων στην πρωθυπουργία και απορριμμένων σήμερα στην περιφρόνηση και στη χλεύη, δεν τον συνετίζουν.

Iσως επειδή ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, ίσως επειδή κανένας πολίτης ή ομάδα πολιτών δεν διαθέτει τη θεσμική θωράκιση που θα έκανε ακουστή τη φωνή του στους ηγήτορες της E.E. και των τοκογλύφων, γι’ αυτό και επανέρχεται έμμονη η ιδέα: H Aκαδημία Aθηνών ή η ηγεσία της Δικαιοσύνης ή των Eνόπλων Δυνάμεων η ηγεσία ή η συνοδική έκφραση του λαϊκού σώματος της Eκκλησίας ή όλοι μαζί αυτοί οι «φορείς» να απευθύνονταν στις κοινωνίες των λαών της E.E. και στις ηγεσίες των αντίστοιχων εκεί θεσμών για να καταθέσουν μια ελάχιστη υπενθύμιση, αμυντική της τιμής του ελληνικού ονόματος:

Eίμαστε λαός με πολλές αδυναμίες χαρακτήρα, ήθους, καλλιέργειας. Kαι ασφαλώς εξαιτίας της ακρισίας μας βρεθήκαμε, εδώ και τριάντα χρόνια, όμηροι συντεχνιών αδίστακτης φαυλότητας και νοσηρής εξουσιολαγνείας. Mας φίμωσαν με Συντάγματα και νόμους που διαιωνίζουν την αυθαιρεσία και απολυταρχία των πλαστής νομιμότητας δυναστών μας. Στερούμαστε την οποιαδήποτε θεσμική δυνατότητα να αποκαταστήσουμε δημοκρατικό, λειτουργικό, έντιμο κράτος. Δεν ζητάμε οίκτο ούτε να μας υποκαταστήσουν άλλοι στις ευθύνες μας. Zητάμε απλώς να πληροφορηθούν οι Eυρωπαίοι εταίροι μας ότι το 91% του λαού μας απορρίπτει με βδελυγμία αυτούς που οι ηγέτες της E.E. συναντούν σαν «εκπροσώπους» μας.

Ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία μιας τέτοιας διακήρυξης, απρόβλεπτης δυναμικής;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΚΤΡΟΠΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΚΤΡΟΠΗ.

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ ΤΟΥ κ. Ι.Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ (ΕΔΩ), ΤΗΝ ΦΡΑΣΙΝ:
το «μέτωπο της δραχμής». Οσους δηλαδή επενδύουν ανοιχτά στην πολιτική και οικονομική εκτροπή,

ΥΠΗΡΞΕ /ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΕΠΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΑ ΗΤΟ ΑΥΤΗ ???
1. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΗ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΞΕΦΡΑΣΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Α΄. ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΛΑΟΝ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙ ΔΙ' ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΣΗΜΕΡΟΝ Η Ε.Ε. ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ --ΟΥΤΩΣ ΑΠΩΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΝ Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-- ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ"!!!!)! ΟΥΔΕΙΣ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ "ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ ΔΙΚΑΙΟΝ" ΕΚΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ"!!

ΑΥΤΟ, ΤΟ ΝΑ ΠΑΥΣΗ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΝ ΚΡΑΤΙΚΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΗ ΜΙΑ ΤΟΙΑΥΤΗ ΟΝΤΟΤΗΣ (ΟΠΩΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΟΝ, ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ --ΕΔΩ Η Ε.Ε. ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΤΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΟΜΕΘΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣ!-- κοκ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΥΧΙ ΑΠΛΩΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗΝ" ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΝ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ)!
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΨΥΧΙΚΩΣ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ "ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ", ΝΑ "ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ", "ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"! ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ (ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΕΣΤΩ ΑΣΑΦΩΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ,  ΤΟΝ ΓΚΑΙΤΕ, ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ, ΤΟΝ ΜΟΛΙΕΡΟ, ΤΟΥΣ ΓΙΡΟΝΔΙΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ 15ο κ.ο.κ.) ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΩΠΑΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ!!!
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΔΙΟΛΟΥ! ΟΠΩΣ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ:

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑΜΑΣΤΕ "ΕΥΡΩΠΗ", ΟΥΤΕ Η ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ 16ου 17ου 18ου 19ου ΑΙΩΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΩ ΟΝΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΑΞΙΕΣ (ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ, Η ΛΟΓΙΚΗ κλπ κλπ), ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΜΗ-ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΟΚΟ-ΟΛΛΑΝΔΟΙ, ΟΙ ΚΟΥΡΔΟ-ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΥΠΟΙ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΜΗΠΩΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

2. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ
ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΠΗ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ"! ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΕΒΑΙΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΜΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΙΣ ???? "ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ "ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ"! ΕΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ!

ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΑ! ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ, ΤΟΤΕ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ: ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟ (ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ) --ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΓΕΙ "ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ", ΛΕΓΕΙ "ΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ"! Η ΠΤΩΧΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ  ΥΙΟΘΕΤΗΘΗ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ (ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ)!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩΜΕΝ ΑΛΛΟ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ, ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΕΠΕΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΟΥ κ. Β. ΒΙΛΙΡΔΟΥ, ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΤΟΥ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ κλπ).

ΟΘΕΝ, ΙΔΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΟΨΕΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΣΟΜΕΝΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ  ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΞ!
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ", ΑΛΛΑ "Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ"!!!
-----------------------------

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Λαϊκή οργή και μνημόνιο αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη!
Βίαιος μετασχηματισμός με εσωκομματικά ρήγματα!
Λαϊκή οργή και μνημόνιο αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη



Οι διαγραφές 45 βουλευτών την περασμένη Κυριακή που αρνήθηκαν ψήφο στο νέο μνημόνιο και η γενική διαπίστωση ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν πια να εκφράσουν τους πολίτες έχουν δημιουργήσει από την περασμένη εβδομάδα ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό απολύτως ρευστό και εντελώς απρόβλεπτο. Η μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού έχει αρχίσει από τους πρώτους μήνες προσαρμογής της χώρας στις απαιτήσεις του μνημονίου, αλλά η ψηφοφορία της Κυριακής και η κοινωνική έκρηξη που προκαλεί οδηγούν πλέον το πολιτικό σκηνικό σε έναν βίαιο μετασχηματισμό. Το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» έχει διχάσει ήδη ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ στους διαδρόμους της Βουλής κυκλοφορούν ήδη φήμες για τη δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων νέων κομμάτων, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι σχηματισμοί που ενδεχομένως προκύψουν από την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ ή από τη στροφή της ΝΔ στην οικονομική πολιτική της.

«Η μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Η ομαδική ανταρσία βουλευτών απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις» υποστήριζαν την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή βουλευτές από όλα τα κόμματα, προβλέποντας ότι η ανανέωση στα κοινοβουλευτικά έδρανα θα είναι σε αυτές τις εκλογές μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε.

Στις αμέτρητες συναντήσεις και στα αναρίθμητα δείπνα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κυρίως μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ που αναζητούν νέα πολιτική στέγη, πολλοί υποστήριξαν ότι τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής σηματοδοτούν το τέλος της Μεταπολίτευσης και την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου που θα έχει ως χαρακτηριστικό της τη δραστηριοποίηση νέων πολιτικών δυνάμεων με εντελώς διαφορετικό πολιτικό λόγο και νέα πολιτική συμπεριφορά. Το ζήτημα είναι ότι, ενώ πολλοί δηλώνουν πρόθυμοι να ενταχθούν σε ένα νέο πολιτικό σχήμα, συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν τα πολιτικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός τέτοιου σχήματος λόγω της γενικότερης απαξίωσης που επικρατεί για τα κόμματα και τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ως την περασμένη εβδομάδα πιο πιθανό ήταν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου στο ΠαΣοΚ καθώς τα στελέχη του προβλέπουν ότι ιδιαίτερα μετά τις διαγραφές της Κυριακής δύσκολα μπορεί πια να παραμείνει ενωμένο. Μετά την Κυριακή όμως εξίσου πιθανή θεωρείται η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης και στη ΝΔ αφού το ρήγμα που έχει προκληθεί μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και των εκπροσώπων της λαϊκής Δεξιάς δείχνει αγεφύρωτο.
Τα αίτια του βίαιου μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος δεν είναι όμως μόνο πολιτικά. Η αδυναμία των κομμάτων να προστατεύσουν τα εισοδήματα των πολιτών δημιουργεί τους τελευταίους μήνες όλο και πιο έντονες κοινωνικές εκρήξεις στα χαμηλά και στα μεσαία στρώματα των Ελλήνων, που απαιτούν πλέον κοινωνική δικαιοσύνη και ανακατανομή των φορολογικών βαρών.

Ενδεικτικό της λαϊκής οργής που ξεσπάει είναι ότι απλοί πολίτες που κατέβηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ειρηνικά λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί σε μερικές περιπτώσεις στις καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολυκαταστήματα και σε υποκαταστήματα τραπεζών. Η Αστυνομία κατέγραψε αρκετά περιστατικά πολιτών που παρακολουθούσαν αμίλητοι αλλά χωρίς να αντιδρούν στους βανδαλισμούς κτιρίων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις πολίτες ενθάρρυναν τους ταραξίες να προβούν σε καταστροφές καταστημάτων θεωρώντας ότι έτσι πλήττονται μεγάλα συμφέροντα που διαχρονικά ευνοούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, συμμαχίες δεν δημιουργούνται όμως μόνο στους πολεμίους του μνημονίου αλλά και στον κύκλο των υποστηρικτών του. Το δίλημμα αυτών των εκλογών θα είναι αντίστοιχο με αυτό των περιφερειακών εκλογών, παρατηρούν κάποιοι. Αν η πλειονότητα των πολιτών εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να προχωρήσουν ταχέως οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, τότε αυτό θα εκφραστεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η πολιτική δύναμη που μπορεί να τις εγγυηθεί, συμπληρώνουν, επισημαίνοντας ότι οι Ελληνες δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπηρετήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ούτε το ΠαΣοΚ ούτε η ΝΔ.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η συγκρότηση μιας νέας πολιτικής κίνησης από στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που υποστηρίζουν σταθερά τη μακρόχρονη συνεργασία τους. Τέτοιες συζητήσεις έχουν γίνει πολλές τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, αλλά δεν έχει τολμήσει κανείς ακόμη να κάνει το πρώτο βήμα επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Οσοι συζητούν γι' αυτό το ζήτημα συμφωνούν ότι επικεφαλής ενός τέτοιου σχήματος θα πρέπει να τεθεί ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και για τον λόγο αυτόν θα αναμένουν τις δικές του αποφάσεις μετά τη διάλυση της Βουλής που τοποθετείται στα τέλη Μαρτίου.

Λούκα Κατσέλη - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ koutipandoras.gr

"Είναι η πρώτη φορά που γίνεται άρση ασυλίας μιας χώρας, για μια δανειακή σύμβαση"! (βίντεο)
19-02-2012 12:01:30



"H διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να εξελιχθούν στο μεγαλύτερο πλιάτσικο" υποστηρίζει μεταξύ πολλών άλλων η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο koutipandoras.gr για το πόσο επικίνδυνο θεωρεί το 2ο μνημόνιο για την εθνική κυριαρχία της χώρας. Η ίδια μάλιστα είπε ότι διαβάζοντας το "Δόγμα του σοκ" του Ναόμι Κλάιν και βλέποντας αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα μας, ολόκληρο το πακέτο των νέων μέτρων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη βαθύτερη ύφεση και σε αδιέξοδο.
Επισημαίνει ακόμη πολλά ενδιαφέροντα σημεία όπως τον κίνδυνο που διατρέχει ο ελληνικός χρυσός που βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού, εξηγεί για το Αγγλικό δίκαιο και τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και τους λόγους που τη οδήγησαν να καταψήφισει το 2ο μνημόνιο αλλά όχι το 1ο.

Δεν θα επιθυμούσε επιστροφή στη δραχμή και εξηγεί ότι άλλο στάση πληρωμών και άλλο χρεοκοπία και διευκρινίζει ότι με το νέο δάνειο θα πληρώσουμε αποκλειστικά τόκους και χρεολύσια και όχι μισθούς και συντάξεις.

Επισημαίνει ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας με τους υπαλλήλους της τρόικας να διατάσσουν την κυβέρνηση. Θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ ήταν μια ατυχής συγκυρία και τονίζει ότι αν το 1ο μνημόνιο ψηφίστηκε γρήγορα το 2ο υπερψηφίστηκε τάχιστα, ενώ θα έπρεπε σαφώς να δοθεί αρκετός χρόνος για να μελετηθεί αρκούντως...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


-----------------------------------------------------