Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Φεβρουαρίου 2012

UFO sighting by Mexican President Luis Echeverría

An interesting UFO case from medieval Spain

Famous American writer Henry Miller’s interest in UFOs

Saucers in 47: "A Very Highly Classified Experiment"

Επέμβαση του Γιουνκέρ στα εσωτερικά μας +ΣΧΟΛΙΟΝ

"Από που κι ως που" ένας ξένος μιλάει για "τάξη" στην χώρα μας; ΚΑΛΑ, ΤΙ  ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ??? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΓΙΑ ΜΑΣ ??? ΔΕΝ ΛΕΜΕ "ΕΥΤΥΧΩΣ" ??? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΖΗΤΙΑΝΙΑ "ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ" ???
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ "ΠΑΙΔΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ??? Π.χ. ΜΑΣ "ΠΕΙΡΑΖΕΙ" Η ΤΟΥΡΚΙΑ ή ΤΟ ΦΥΡΟΜ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΤΙ! ΕΤΣΙ, ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΠΡΟΣΤΡΕΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! Ο κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ξένος, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ 77% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ) ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗ ΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΟ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΝΟΜΟΥΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ "ΠΛΟΥΤΟ, ΖΩΗ, ΤΙΜΗ ΤΟΥ, ΝΑΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ"! 
-------------------------------------

Θρασύτατη επέμβαση του Γιουνκέρ στα εσωτερικά μας
27-02-2012 15:42:26


ImageΜε μία συνέντευξη ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» αναφέρει ότι «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια», λέει θρασύτατα ο Πρόεδρος του Eurogroup και σημειώνει ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωζώνη δεν είναι μόνο οι περικοπές των δαπανών, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν αναπτυξιακές προοπτικές.
 
"Από που κι ως που" ένας ξένος μιλάει για "τάξη" στην χώρα μας; Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα; Οι πουλημένοι της πολιτικής και οικονομικής που διαχειρίζονται παράνομα της τύχες της χώρας;
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα τα οποία δεν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι οι ηγέτες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως, ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές και προσθέτει: «Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς».
 
Μα, αυτό είναι αυτονόητο! Και ας έρθουν μετά να εισπράξουν του τόκους για να δουν τι θα πάρουν ακριβώς. 
 
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της μεταφοράς ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό, ο Γιούνκερ αναφέρεται με ικανοποίηση στο πάγωμα των λογαριασμών Έλληνα επιχειρηματία στην Ελβετία (σ.σ.: Λ.Λαυρεντιάδη), υποστηρίζει δε ότι αυτό άργησε πάρα πολύ να συμβεί και προσθέτει ότι δεν γίνεται η Ευρωζώνη να κάθεται και να κοιτάζει ως θεατής τη φυγή των κεφαλαίων.

«Οι πλούσιοι Έλληνες, που αποφεύγουν να φορολογηθούν, ενεργώντας έτσι εις βάρος του λαού τους, πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Δεν είναι εύκολο βέβαια, λόγω της ελεύθερης αγοράς κεφαλαίων στην Ευρώπη, να λυθεί το πρόβλημα του διαφυγόντος χρήματος, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε», δηλώνει.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

New Video Showing Israeli Soldiers Abusing A Cuffed, Blindfolded Palestinian

Rivers of Blood, Rivers of Tears-Unspoken Crimes Against Humanity Committed Against the People of Iraq

Israel's fateful blunder-about the current wave of attacks on Christian and Muslim religious sites in and around Jerusalem.

Al Jalame – 100 professionals speak out against the use of solitary confinement on children in Israel

The causes of the protests in Afghanistan

Codex Alimentarius: Η απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών

Ας αντιδράσουμε τώρα!
Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών και στην Ελλάδα; Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται αθόρυβα ως Νομοσχέδιο στην Βουλή!

Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών. Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν.

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα !

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο Διατροφικό Κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων, τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, οπότε η Αυστροουγγαρία διαλύθηκε .

Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή.
Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας FARBEN I.G..
Η εταιρία FARBEN I.G. κατασκεύαζε όπλα & πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το Zyklon B, το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατουμένων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια αργότερα. Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του πρότεινε την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσου ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα το 1962 με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών.
Η "φονική" εταιρία του FARBEN I.G. δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε στις τρεις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)

Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική.
Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ' τα επιτρεπόμενα.

Έως σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας.

Αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνεται για να δοθεί μια νύχτα σε επιτηδείους.

Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγήν ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης.
Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα "τοξική" ουσία. Η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ' αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.

Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή παρατηρήθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό.
Πέρα από τη λίστα των παράνομων "τοξικών" συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.


Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsanto. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα. Bιολογικά θα θεωρούνται πλέον και αυτά στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ.

Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ' τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!
Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοήτω... Παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α., που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες είναι οι πλέον επικερδείς.

Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' τον κώδικα. Θυμίζουμε ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011

Η επιβολή του κώδικα διατροφής επιταχύνεται κ επεκτείνεται εδώ κ περισσότερο από 10 χρόνια .
185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα.
Οι συνέπειες από την πλήρη εφαρμογή του, αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας.
Προς το παρόν γίνονται "εμβολιασμοί" με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ' το 2017 να δούμε πράματα κ θάματα. Από 1ης Απριλίου 2011 μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ' την Αγγλία μπαίνει σε εφαρμογή & περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ' την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183.

Μόνον αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος. Κατά "ναπολεόντειο" νόμο το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν βεβαιωθεί οικιακή κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο, θα μπορεί π.χ. μια μητέρα της οποίας το παιδί ασθένησε από μια άσχετη αρρώστια να μηνυθεί για το τσάι που έφτιαξε.

Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, τρόπους θεραπείας φιλικές προς το σώμα μας, βιβλία σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων, επιβάλλει κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής και προωθεί την επιθετική ιατρική με παρενέργειες.

Τα φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης.
Εφόσον όμως μεταβληθούν σε εμπορεύματα (πχ. ως εκχυλίσματα) κατόπιν επεξεργασίας & συσκευασίας από τις φαρμακευτικές εταιρίες, η αξία τους ανεβαίνει 1000 φορές πάνω.
Υπολογίζεται ότι μια φαρμακευτική εταιρία μπορεί να έχει κέρδος από 10000-20000 τον χρόνο από ένα στρέμμα ελληνικής άγριας φύσης.
Πρόσφατα η κυβέρνηση θέλησε να ψηφίσει νομό για τις περιοχές νατούρα οι οποίες ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Αυτές οι περιοχές είναι έτοιμες να παραδοθούν προς εκμετάλλευση από φαρμακευτικές κ λοιπές εταιρίες και για τον ίδιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε αν είναι τυχαία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών καθώς εμπεριέχει όρους που οδηγούν στα παραπάνω.

Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα κ να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χώρα μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γενετικές μεταλλάξεις.

Η νέα τάξη πραγμάτων προχωράει με βήματα γοργά τα τελευταία λίγα χρόνια κάτω απ' το δόγμα του σοκ.
Μας περιμένουν αλλαγές που ο μέσος νους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, αποχαυνωμένος απ' τον έλεγχο κ την προπαγάνδα που του ασκείται ποικιλοτρόπως
Στον «κώδικα διατροφής» ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής».
Σε κάποιους θα φανούν ακραία όλα αυτά που διάβασαν. Μήπως όμως δε γνωρίζουμε την ιστορία του παρανοϊκού συλλογικού νου; Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση & ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας υπερασπιζόμενοι τα φυσικά δικαιώματα μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια ιδιοκτήτης φάρμας που πουλούσε νωπό γάλα



Από: Prison Planet / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένα χρόνο τον παρακολουθούσαν, χρησιμοποίησαν ψευδώνυμα και τελικά στις 5 τα ξημερώματα οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι έκαναν την επίθεση. Ο επικίνδυνος κακοποιός ονομάζεται Dan Allgyer ανήκει στην θρησκευτική κοινότητα των Άμις και έχει το αγρόκτημα Rainbow Acres Farm στην Πενσυλβανία. Σύντομα θα βρεθεί στο δικαστήριο για πώληση λαθραίων σε πρόθυμους πελάτες σε περιοχή της Ουάσιγκτον.
Ποιο είναι το παράνομο προϊόν; Μη παστεριωμένο γάλα.
Είναι μια μάχη που έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια, με τους υποστηρικτές των φυσικών τροφών να υποστηρίζουν ότι το νωπό γάλα, όπως είναι επίσης γνωστό, είναι πιο υγιεινό από το παστεριωμένο προϊόν, ενώ ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) λέει ότι το νωπό γάλα μπορεί να φέρει επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα , E. coli και Listeria.
«Είναι η θέση του FDA ότι το νωπό γάλα δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται," δήλωσε η Tamara Ν. Ward, εκπρόσωπος του FDA, του οποίου οι ερευνητές ερευνούν τη φάρμα Rainbow Acres για μήνες, και ο οποίος τελικά την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε μια 10σέλιδη καταγγελία προς το ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πενσυλβάνια ζητώντας να σταματήσει η φάρμα να στέλνει μέσω των κρατικών γραμμών νωπό γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από αυτό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο FDA άρχισε να ερευνά το αγρόκτημα του Allgyer στα τέλη του 2009, όταν ένας ερευνητής στο γραφείο τους στη Βαλτιμόρη χρησιμοποίησε ψευδώνυμα για να υπογράψει σε μια ομάδα χρηστών του Yahoo για τους πελάτες του Rainbow Acres και άρχισε να δίνει παραγγελίες με τα ψευδώνυμα για το μη παστεριωμένο γάλα, σύμφωνα με την Washington Times.
Για να γίνει η υπόθεση ομοσπονδιακή, οι παραγγελίες παραδίδονταν σε ιδιωτικές κατοικίες στο Μέριλαντ, όπου ο ερευνητής, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε στα έγγραφα, θα τις παραλάμβανε. Μέσω των κρατικών γραμμών το γάλα έγινε μέρος του διαπολιτειακού εμπορίου, ως εκ τούτου υπόκειται στην απαγόρευση του FDA στις διακρατικές πωλήσεις του νωπού γάλακτος, γράφει ο Stephen Dinan για τους Times.
Ο FDA αναφέρει επίσης ότι φιάλες του γάλακτος ήταν χωρίς σήμανση, κάτι το οποίο αποτελεί επίσης παραβίαση του κανονισμού του FDA.
Τον Απρίλιο του 2010, ο Amish γεωργός Dan Allgyer κατηγορήθηκε από δύο πράκτορες του FDA, δύο Σερίφηδες, καθώς και ένα πολιτειακό αστυνομικό της Πενσυλβανίας για το έγκλημα της πώλησης νωπού γάλακτος. «Έχουμε αξιόπιστες αποδείξεις ότι εμπλέκεστε σε διαπολιτειακό εμπόριο", είπε ο ερευνητής του FDA Joshua Γ. Shafer στον Allgyer.
"Μια έρευνα από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αποφάσισε ότι εμπλέκεστε σε διαπολιτειακό εμπόριο, με την πώληση ή διακίνηση με οιονδήποτε τρόπο νωπού γάλατος στην τελική μορφή πακέτου για κατανάλωση από τον άνθρωπο», δήλωσε ο FDA σε επιστολή προς τον γεωργό.
"Αυτά τα αυταρχικά άτομα επικαλούνται παραβίαση από τον Allgyer μίας παρερμηνευμένης εμπορικής ρήτρας, η οποία προοριζόταν αρχικά να εμποδίσει τις πολιτείες να απαγορεύουν τα άτομα από το να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε διαφορετικές πολιτείες. Με άλλα λόγια, οι ομοσπονδιακές αρχές των τροφίμων κάνουν το ακριβώς αντίθετο της συνταγματικής εντολής τους ", γράφει ο Andrew Ward της Εκστρατείας για την Ελευθερία (‘Campaign for Liberty’).
"Δόξα τω Θεώ που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας κρατάει ασφαλείς», γράφει ο blogger FavStocks σαρκαστικά. «Ίσως, θα αρχίσουν έρευνες στις ουρές στα αεροδρόμια και να πιάνουν τα απόκρυφα μέρη κυριών για να μας προστατεύσουν από ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες ή κάποιους τρομακτικούς τύπους που φοράνε στολή παραλλαγής και πυροβολούν με τα όπλα τους στην ιδιοκτησία τους. Για περίμενε όμως, αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήδη το κάνει επίσης. "
Πολλοί αναφέρουν στοιχεία ότι το νωπό γάλα είναι πιο υγιεινό από το παστεριωμένο γάλα, όταν αγοράζεται από υπεύθυνα αγροκτήματα (βλ. σχετικό άρθρο και ΕΔΩ). Λένε ότι η παστερίωση είχε νόημα στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι συνθήκες ελέγχου και υγιεινής ήταν ανεπαρκείς με αποτέλεσμα την μετάδοση νόσων από το γάλα σε αστικές περιοχές, σύμφωνα με τον Craig Weatherby, που γράφει στο Vital Choices.
Σχ. Κ.Ο.: Η κοινότητα των Άμις που κατάγονται από τους Eυρωπαίους που έφτασαν στις ΗΠΑ κατά το 18ο αιώνα, αριθμεί περίπου 250.000 άτομα τα οποία ζουν απομονωμένα σε μικρές κοινότητες, χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς αυτοκίνητα. Η κίνηση των Άμις χρωστά το όνομά της στον Τζέικομπ Άμαν (1956-1730), έναν Ελβετό προτεστάντη γερμανικής καταγωγής. Στον πολιτισμό των Άμις η γη και η καλλιέργειά της έχει ύψιστη σημασία και η λιτότητα έχει αναχθεί σε κυρίαρχη φιλοσοφία: «Αν κάτι δεν είναι απόλυτα απαραίτητο, δεν υπάρχει λόγος να το αποκτήσεις». Έτσι, οδηγήθηκαν στο να θεωρούν περιττή την ανάπτυξη οποιασδήποτε φυσικής ή πνευματικής σχέσης με τον έξω κόσμο. Ακολουθούν μια συντηρητική αγροτική οικονομική πολιτική, βάσει της οποίας απορρίπτεται η χρήση των τεχνολογικών μέσων που εφευρέθηκαν τον προηγούμενο αιώνα για να βελτιώσουν τη ζωή στην ύπαιθρο. Δουλεύουν τη γη όλοι μαζί με τα χέρια, με εργαλεία από σίδερο και με άροτρα που τα τραβούν ζώα. Αρνούνται να αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμά τους: φορούν απλά ρούχα, έχουν μακριά γένια, δε διαθέτουν μηχανοκίνητα οχήματα ούτε τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους, δεν έχουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα...
Οι αυστηροί κανόνες όμως τους έσπασαν, μόνο υπό πολύ πιεστικές συνθήκες: το 1950 οι βιομηχανίες γάλακτος με τις οποίες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις τους υποχρέωσαν να «εκσυγχρονίσουν» τα συστήματα αρμέγματος και μεταφοράς των προϊόντων τους. Οι Άμις, που εξαρτώνται από αυτή την πηγή εσόδων, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν και πετρέλαιο εκτός από τις παραδοσιακές πηγές παραγωγής ενέργειας, τον αέρα και το νερό. Με αυτό τον τρόπο ικανοποίησαν το αίτημα των πελατών τους να αρμέγουν με μηχανές, να συντηρούν το γάλα σε κατάλληλες συνθήκες και να το μεταφέρουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
-----------------------------------

Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ - Πονηροί καιροί…Μήπως να πονηρευτούμε και εμείς;



Πονηροί καιροί…Μήπως να πονηρευτούμε και εμείς;
Δευ Φεβ 27, 2012 2:17 pm

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα περιγραφόταν από τους αναλυτές-τους κανονικούς όχι τους κατά Δεληπέτρο παραλίες- ως εύθραστη…

Το σύστημα, όσο και αν ορισμένοι εκπρόσωποί του δείχνουν να πάσχουν από το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας (μπορεί και επίτηδες!) δεν πρέπει να το υποτιμάμε… Οσμίζεται την κατρακύλα του και σχεδιάζει καιρό τώρα την επιβίωσή του. Για την ακρίβεια, ΜΟΝΟ αυτή σχεδιάζει….

Μας αρέσει ή όχι, η χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, κυβερνάται από λίγες οικογένειες… Όχι απαραίτητα τις ίδιες, καθώς φαίνεται πως από την δεκαετία του ΄80 και μετά δημιουργήθηκαν νέα τζάκια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των…εξελίξεων….

Η περίφημη διαπλοκή
(εφευρέτης του όρου, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Επίτιμος της ΝΔ, όταν διαπίστωσε πως τα νέα τζάκια δεν τα ελέγχει όσο θα ήθελε) πολιτικών κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών - με πλοκάμια παντού από τα ΜΜΕ μέχρι τον Πολιτισμό- απομύζησε κάθε χυμό της Χώρας και βέβαια δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεταιριστεί ακόμη και με τον διάολο (διάβαζε ….Αγορές και άλλα…) προκειμένου να διασωθεί και να συνεχίζει τον παράνομο πλουτισμό….

Δεκαετίες τώρα όλοι είμαστε στόχοι ψυχολογικών επιχειρήσεων… Και αυτοί που τις σχεδιάζουν δεν είναι τυχαίοι. Γνωρίζουν καλά τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας πού ποτέ δεν λειτούργησε σαν Κοινωνία… Απλούστατα γιατί κανείς δεν είπε ποτέ στους Πολίτες την Αλήθεια… Σε όλα τα επίπεδα….

Μόλις προχθές ακόμη και ο Δημήτρης Ρέππας μίλησε για «θαλπωρή επιχειρηματικών κύκλων και στήριξη από μέσα ενημέρωσης προς στελέχη»…

Ο πλέον ακριβής καθρέφτης της διαπλοκής και των όσων απεργάζεται, είναι τα μεγάλα ΜΜΕ.

Στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επένδυσαν, σ αυτόν τον χώρο, όχι για να συμβάλουν στην λειτουργία της Δημοκρατίας ούτε βέβαια για να προωθήσουν την Ενημέρωση και τον διάλογο-στοιχεία απαραίτητα για την ύπαρξη Πολιτών….



Ο κύριοι λόγοι της «επένδυσης» η οποία, στην ουσία, έγινε με χρήματα των φορολογούμενων, ήταν αφ ενός η επιστροφή των υποχρεώσεων στο πολιτικό σύστημα και αφ ετέρου η διατήρηση των Πολιτών σ’ έναν… ύπνο του δικαίου.

Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση σε όσους ψάχνονται και δεν καταπίνουν αμάσητα όσα σερβίρονται κυνικά, πλέον, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό….

Το σύστημα νοιώθει πώς κινδυνεύει και δίνει …ρέστα στον αποπροσανατολισμό…. Και βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη πεμπτοφαλαγγιτών, προθυμογράφων και άλλων «ειδικών»…. Τυχαία ήταν η δημιουργία ειδικού κλάδου «δημοσιογράφων» που δεν ξέρουν ούτε να σκεφτούν, ούτε να γράψουν;

Δεν σας κάνει εντύπωση, για παράδειγμα, πώς η Κυρία Μπακογιάννη και η Συμμαχία της δεν λείπουν ποτέ από παρουσιάσεις και τηλεοπτικά παράθυρα;

Δεν παραξενεύεστε που ο συμπαθής, κατά τα άλλα, κύριος Κουβέλης μόνο από τα… σίριαλ των μεγάλων καναλιών λείπει;;; Μήπως έχει σχέση με την επιθυμία του συστήματος να ετοιμάσει και μια «αριστερή» λύση που είναι ακόμη και … πρωθυπουργοποιήσιμη;;;

Δεν… εντυπωσιάζεστε από τα αποτελέσματα των «δημοσκοπήσεων» αλλά και την προσεκτική επιλογή της παρουσίασής τους;

Και μην εκπλαγείτε αν «κάτι» συμβεί και οι συνθήκες (έτσι όπως θα μας τις παρουσιάσουν γίνουν «έκτακτες» (μια έκρηξη στο Μετρό θα βοηθούσε πολύ…) άρα θα δικαιολογούν ακόμη και την αναστολή άρθρων του Συντάγματος ..

Στη θέση του κομμουνιστικού κινδύνου που επικαλέστηκαν το 1967 οι πραξικοπηματίες, τώρα θα εφευρεθεί κάτι πιο ….σύγχρονο…


Και οι εκλογές θα…. «πρέπει να πάνε πιο πίσω» , όταν οι Πολίτες θα έχουν ….ξανασκεφθεί τις αποφάσεις τους και οι συνθήκες θα είναι πιο ….ώριμες-με βάση τα συμφέροντα του συστήματος..

Ψαχτείτε και προετοιμαστείτε… Και μη μασάτε.
------------------------------------

Παραίτηση X. Παπουτσή από υπουργός - Όλη η επιστολή παραίτησης του X. Παπουτσή προς τον πρωθυπουργό

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2012 | 17:23 -------NEWSIT

Αντί να παραιτηθεί όταν κάηκε η Αθήνα ο Χ. Παπουτσής παραιτήθηκε την Καθαρά Δευτέρα, μόνο και μόνο για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χ. Παπουτσής δεν επέδειξε την ίδια ευθιξία κατά τη διαρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και παραιτήθηκε για άλλο λόγο από τον αναμενόμενο.

Με μία λιτή ανακοίνωση, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε γνωστό ότι με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε  την παραίτησή του από μέλος της Κυβέρνησης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την επιστολή Παπουτσή προς τον πρωθυπουργό:

"Κύριε Πρόεδρε,

Σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας, προ μερικών εβδομάδων, σας είχα ενημερώσει για την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σας είχα αναφέρει, αυτή η απόφαση θα είχε ως συνέπεια την άμεση παραίτησή μου από την κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ την άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Υπουργείου στην προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε την ενδεχόμενη πολιτική ή επικοινωνιακή εκμετάλλευση εις βάρος της Κυβέρνησης.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να παραμείνω στη θέση μου μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για τη δανειακή σύμβαση και το PSI. Εξέφρασα την υποστήριξή μου στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Υποστήριξα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας επιμένοντας στην αξιοποίηση όλων των θεσμικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας που εγγυάται η Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανα τις καθυστερήσεις και τις σκοπιμότητες που εκδηλώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κράτους, τις ανεπιτυχείς πολιτικές επιλογές και την υστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Είχα την ευκαιρία επανειλημένα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
Υποστήριξα την ανάγκη της επιτάχυνσης με κάθε τρόπο της αναπτυξιακής διαδικασίας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση. Όπως επίσης, υποστήριξα το ρόλο των κοινωνικών εταίρων και την αξία της συλλογικής διαπραγμάτευσης στην οικονομία και την αγορά εργασίας ως θεμελιακή παράμετρο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συνοχής της ευρωπαϊκής κοινωνίας και της κοινής πορείας των λαών της Ευρώπης.
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων αυτών στο Υπουργικό Συμβούλιο και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την Κυβέρνησή σας.
Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή  μου από μέλος της Κυβέρνησης και τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εξάρω την προσφορά του Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίοι με προσήλωση στο καθήκον και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσαν το εξαιρετικής εθνικής σημασίας έργο που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα. Με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας , στο κράτος δικαίου, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών.
Είμαι βέβαιος για τη συνέχιση της προσφοράς τους στο πλαίσιο τόσο του νέου σύγχρονου δόγματος εθνικής ασφάλειας, καθώς και των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων  και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Ιδιαίτερα, όμως, για τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω την αναγκαιότητα της συνέχισης της συνεργασίας με τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ , τον FRONTEX και την EASO, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου. Μια συνεργασία που οικοδομήθηκε με καθοριστική συμβολή του Πρέσβη κ. Κυριάκου Αμοιρίδη που είχε το ρόλο του συντονιστή του Εθνικού Προγράμματος Δράσης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μου παρείχατε.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Κυβέρνησης προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την προοπτική της χώρας. 

Με ιδιαίτερη τιμή, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ"



Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αλλάζουν οι συσχετισμοί και πλέον ο Ε. Βενιζέλος δεν έιναι ο μόναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωναμε πληροφορίες, οι συνεργάτες έχουν κινητοποιηθεί για να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, η οποία θα γίνει μετά το Εθνικό Συμβούλιο.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως στις αρχές Μαρτίου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΝΕΟΝ ΔΕΙΝΟΝ - Οι " Σαρωτές προσώπου" - «Ασφαλής Κάτω από το Άγρυπνο Βλέμμα»!


Σαρωτές προσώπου σε διαφημίσεις στο Λονδίνο υιοθετούν την τεχνολογία του ‘Minority Report’

Του Paul Joseph Watson (Global Research) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Υψηλής ευκρίνειας κάμερες – σαρωτές προσώπου έχουν εγκατασταθεί σε μια στάση λεωφορείου στην Oxford Street στο Λονδίνο ως μέρος μιας νέας εισβολής διαφημιστικής καμπάνιας που χρησιμοποιεί τεχνολογία τύπου Minority Report για να παραδώσει το περιεχόμενο της διαφήμισης στο φύλο που στοχεύει.
"Με ακρίβεια 90 τοις εκατό, ο υπολογιστής που είναι ενσωματωμένος στην διαφημιστική ταμπέλα αναλύει και ‘μαντεύει’ το φύλο με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του σαγονιού, τα ζυγωματικά, τη μύτη και τα μάτια. Με βάση την εικασία του φύλου ενός πεζού, η ψηφιακή ταμπέλα δείχνει μια διαφήμιση που απευθύνεται σε έναν άνδρα ή σε μια γυναίκα. Δεδομένου ότι αυτή η τεχνολογία συνεχίζει να εφαρμόζεται στον τομέα της διαφήμισης, ο υπολογιστής θα μπορούσε επίσης να προβεί σε ανάλογες διαφημίσεις ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή ή το σώμα τύπου ενός ατόμου», αναφέρει το "Digital Trends".
Η διαφήμιση αξίας 60.000 δολαρίων, που εμφανίζεται σε μια οθόνη που είναι διασταύρωση ενός iPad και μιας κονσόλας Xbox Kinect, παίζει ένα μήνυμα βίντεο 40 δευτερολέπτων, όταν ένα γυναικείο πρόσωπο σαρώνεται, αλλά μόνο ένα σύντομο μήνυμα, εάν ένας άντρας προσπεράσει. «Δεν δίνουμε στους άνδρες και στα αγόρια την επιλογή για να δουν την πλήρη διαφήμιση με την ευκαιρία αυτή - έτσι ώστε να πάρουν μια γεύση του τι είναι να σου αφαιρούνται βασικές επιλογές», δήλωσε ο Marie Staunton, διευθύνων σύμβουλος του σχεδίου του ‘Plan UK’, της οργάνωσης που εμφανίζεται στη διαφήμιση.
Η ίδια η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Clear Channel UK και την 3D Exposure, οι οποίες ισχυρίζονται ότι, ενώ έχουν ακουστεί ανησυχίες ότι οι άνθρωποι υποβάλλονται σε τύπου Minority Report επεμβατική διαφήμιση, αυτό για το οποίο εργάζονται για μελλοντικά σχέδια «μπορεί σύντομα να ξεπεράσει ό, τι έχουμε δει στον κινηματογράφο».
Η οργάνωση για την προστασία της ιδιωτικότητας ‘The Open Group’ χαρακτηρίζει την ιδέα "ανατριχιαστική".
Το 2002, η κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, τον έδειχνε να περπατάει στο σταθμό του μετρό, και αισθητήρες να σαρώνουν τα μάτια του, να τον αναγνωρίζουν με το όνομα και να τον βομβαρδίζουν με εξατομικευμένες διαφημίσεις. Ένα άλλο κλιπ δείχνει κάποια άτομα να επιβιβάζονται σε τρένο έχοντας πρώτα περάσει από σαρωτές ίριδας για έγκριση. Η ταινία βασίστηκε σε ένα δυσοίωνο διήγημα του Philip K. Dick, που προειδοποιούσε για το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να συντρίψει την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών.
Η Clear Channel δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που εργάζεται πάνω στο νέο κύμα της διαφημιστικής εισβολής. Πέρυσι, η IBM ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να σαρώσει "την τεχνολογία RFID που οι άνθρωποι μεταφέρουν μαζί τους", προκειμένου να προσαρμόσει τις διαφημίσεις σε συγκεκριμένες προτιμήσεις των καταναλωτών.
Έχουμε μιλήσει για το γεγονός ότι η ιδιωτική βιομηχανία και, τελικά, η κυβέρνηση πρόκειται να εφαρμόσουν σχέδια για να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνα και κάμερες σε όλους τους υπολογιστές και το κουτιά στυλ TiVo εκατοντάδων εκατομμυρίων Αμερικανών ώστε να παρακολουθούν τις επιλογές στον τρόπο ζωής τους και να οικοδομήσουν ψυχολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επεμβατική διαφήμιση και εξόρυξη δεδομένων.
Το 2006, η Google ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο μικρόφωνο για να ακούει το θόρυβο του περιβάλλοντος του χρήστη, είτε πρόκειται για τηλεόραση, μουσική ή ραδιόφωνο - και στη συνέχεια να τους παρέχει άμεση διαφήμιση με βάση τις προτιμήσεις τους.
Όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για ένα ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρήσεων έρευνας και ανάπτυξης βιομετρικών στοιχείων, που όλες απεγνωσμένα θέλουν να κάνουν το δικό τους εμπορικό σήμα της τεχνολογία της ιριδοσκόπησης, δημιουργώντας ουσιαστικά μια πραγματική ζωή κοινωνίας τύπου Minority Report, όπου ο καθένας θα συνδέεται σε μια βάση δεδομένων αναγνώρισης.
Κορυφαίες εταιρείες μάρκετινγκ πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η τεχνολογία αναγνώρισης της ίριδας θα δημιουργήσει έσοδα πάνω από 2 δισ. δολάρια και θα γίνει μια ρουτίνα της καθημερινής ζωής.
Οι αμέτρητες στάσεις λεωφορείων του Λονδίνου συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί ως πεδίο δοκιμών για πρωτοβουλίες τύπου Big Brother. Το 2002, η Transport for London εμφάνιζε μια πινακίδα για την προώθηση της τεχνολογίας τους, τις κάμερες CCTV επιτήρησης που απεικόνιζαν έναν Οργουελιανό μάτι στον ουρανό του Λονδίνου κάτω από τις λέξεις «Ασφαλής Κάτω από το Άγρυπνο Βλέμμα».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΒΟΜΒΑ...

Η βόμβα που δεν εξερράγη, το παρακράτος και οι "εκατομμυριούχοι"...




Κάποιοι μυστήριοι τρομοκράτες  ενεργοποίησαν μια βόμβα στο Μετρό, όταν ο συρμός σταμάτησε στη γνωστή συνοικία- θρύλος [.....]
Η βόμβα τελικά δεν εξερράγη, λόγω κακής συνδεσμολογίας, όπως μας πληροφόρησαν οι αστυνομικοί συντάκτες.


Ήταν μια από τις σπάνιες φορές που εγχώριοι τρομοκράτες ετοίμαζαν τυφλό χτύπημα με δεκάδες αθώους πολίτες νεκρούς και τραυματίες.


Αν δεχθούμε την αστυνομική θεωρία για το τυφλό χτύπημα θα κάνουμε το απλό ερώτημα που συνοδεύει τέτοιες ενέργειες: ποιος ωφελείται;


Φαντασθείτε τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ να παρουσιάζουν σοκαριστικές φωτό και video από διαμελισμένα κορμιά.


Για εβδομάδες το χτύπημα θα μονοπωλούσε τις ειδήσεις.


Τι σημαίνει αυτό;


1ον--- Θα ξεχνάγαμε αυτοστιγμή τους αξιότιμους κυρίους και κυρίες του κοινοβουλίου, τους λεγόμενους «εκατομμυριούχους» που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τώρα παίζουν την κολοκυθιά με την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας.


2ον--- Ο δικομματισμός που τώρα αιμορραγεί θα έβγαινε κερδισμένος καθώς θα συσπείρωνε ξανά τους φιλήσυχους πολίτες και βουλευτές που βγήκαν από τα μαντριά.


3ον--- Θα μπορούσε να δώσει άλλοθι στα ευρωπαικά κοινοβούλια να μην ψηφίσουν το νέο πακέτο και να πηγαίναμε σε ανεξέλεγτη χρεοκοπία με την πληρωμή των περίφημων ασφαλίστρων κινδύνου αλλά και ένα εσωτερικό χάος χωρίς προηγούμενο. Ο σοκαρισμένος λαός θα αναζητούσε ξανά τη σωτηρία του στην πεπατημένη του δικομματισμού.


Αν μπορούσαμε λοιπόν να αναζητήσουμε κερδισμένους από ένα τέτοιο χτύπημα αυτοί δεν θα ήταν άλλοι από τους πρωταγωνιστές της 40χρονης νοσηρής μεταπολίτευσης την οποία χαρακτήρισαν τα σκάνδαλα, η ανομία, η διαπλοκή και φυσικά η τρομοκρατία που κράτησε στη ζωή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στα δύσκολα.


Με λίγα λόγια το παρακράτος έχει κάθε λόγο, σ΄αυτή τη συγκυρία, να ζητάει νεκρούς για να διατηρηθεί ζωντανό… 
---------------------------------------------

ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ - H αλήθεια για τις ταχύτητες στο Ιντερνετ...


Από το telecomnews.gr

Κατά πάσα πιθανότητα
, διαβάζετε αυτές τις γραμμές επειδή έχετε μεν ονομαστική σύνδεση 24 Mbps, αλλά το modem σας συνδέεται σε χαμηλότερη ταχύτητα. Υπάρχει ακόμα η περίπτωση να σας προβληματίζει το γεγονός ότι...
κατεβάζετε με χαμηλότερη ταχύτητα από 2400-2500 Kbyte / sec – όσο θα περίμενε δηλαδή κανείς από μια «24άρα» σύνδεση.
Οι ερωτήσεις που προκύπτουν άμεσα είναι: «Τι ευθύνεται γι’αυτό; Πρέπει να ανησυχώ; Με «ρίξανε»; Τι μπορώ να κάνω;»
Ακολουθούν οι απαντήσεις:
Ταχύτητες Κλειδώματος
Οι ταχύτητες κλειδώματος στις τεχνολογίες ADSL/ADSL2/2+, συναρτώνται άμεσα με:
α) την ποιότητα της γραμμής μέχρι το σπίτι σας αλλά και μέσα στο σπίτι σας (καλωδιώσεις).
β) την απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ που σας εξυπηρετεί.
 

Α) Η ποιότητα της γραμμής έχει να κάνει με την ποιότητα των καλωδίων και συνδέσεων εντός του σπιτίου σας, εκτός του σπιτιού σας (πχ κολώνες, ΚΑΦΑΟ κτλ) και μέχρι το κέντρο του ΟΤΕ. Στην ποιότητα παίζουν ρόλο απ’την υγρασία και την οξειδώση έως τις παρεμβολές από άλλες γραμμές που ανεβάζουν τον «θόρυβο» της γραμμής σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε φαινόμενα συνακρόασης. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο των διολισθαίνοντων ταχυτήτων από τους αυξανόμενους χρήστες ADSL στο ίδιο ΚΑΦΑΟ, που δημιουργούν και αυξανόμενες παρεμβολές στο γειτονικό, δικό σας, καλώδιο.
Εσείς στο συγκεκριμένο σκέλος, αν διαπιστώσετε ότι δεν ευθύνεται η εξασθένηση (Β) αλλά κάτι άλλο για τις μειωμένες ταχύτητες, τότε μπορείτε να ελέγξετε τις καλωδιώσεις του σπιτιού σας. 

Β) Συνήθως, λόγω της απόστασης, ελάχιστοι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες >20 Mbps. Για να πιάσει κάποιος τέτοιες ταχύτητες πρέπει να μένει εξαιρετικά κοντά σε κέντρο του ΟΤΕ. Υπάρχει επίσης σημαντικός όγκος χρηστών με μεγάλη απόσταση από τα κέντρα του ΟΤΕ και οι οποίοι δεν επιτυγχάνουν ούτε τη μίση ταχύτητα από τα 24 Mbps (12 Mbps). Τέλος υπάρχουν και άλλοι χρήστες για τους οποίους ακόμα και τα 6 Mbps φαντάζουν ως … όνειρο (!).
Η απόσταση από το κέντρο είναι καθοριστική γιατί, αν το εξηγήσουμε απλά, «εξασθενεί το σήμα» (attenuation). Σχετικά με αυτό το κομμάτι, δεν μπορεί να γίνει τίποτα από πλευράς σας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πάροχοι δεν παρέχουν πακέτα με 24 Mbps αλλά ΕΩΣ 24 Mbps: Η επίτευξή των 24 Mbps συναρτάται από τους παραπάνω 2 παράγοντες. Μπορεί κάποιος να πιάσει 20 Mbps και άλλος να πιάσει 8 Mbps – λόγω μεγαλύτερης απόστασης από το πλησιέστερο κέντρο του ΟΤΕ που προκαλεί εξασθένηση του σήματος και, άρα, μείωση της ταχύτητας.
Για να μετρήσετε κατά προσέγγιση το θεωρητικό maximum για το πόσο πρέπει να πιάνετε με βάση την εξασθένηση της γραμμής (attenuation) που δείχνει το router σας, χρησιμοποιείστε το adsl calculator . Λάβετε επίσης υπ’ όψην ότι η απόσταση της γραμμής είναι για γραμμές χωρίς πολύ θόρυβο. Αν υπάρχουν «παράσιτα» ή «παρεμβολές» στην γραμμή σας, τότε οι ταχύτητες, ασχέτως απόστασης, μπορεί να είναι χαμηλότερες. Άρα το θεωρητικό maximum με βάση την απόσταση, δεν μεταφράζεται άμεσα σε «τόσο πρέπει να έχω».
Για να διαπιστώσετε αν το πρόβλημα είναι στις εσωτερικές καλωδιώσεις του σπιτιού ή της πολυκατοικίας, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό:
 
Έλεγχος της γραμμής μας μέχρι τον κατανεμητή

Σημείωση για τις ταχύτητες κλειδώματος: Πολύ σημαντικός παράγοντας στην ταχύτητα κλειδώματος είναι και ο θόρυβος της γραμμής. Για να γίνει κατανοητό αυτό ας φανταστούμε ότι είστε αναβάτης σε μία μηχανή με έναν φίλο σας… Όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, τόσο ανεβαίνει και ο θόρυβος του άερα. Αν ο θόρυβος του αέρα είναι υπερβολικός, τότε εσείς αρχίζετε και επαναλαμβάνεστε (φωνάζοντας) προκειμένου να σας ακούσει ο φίλος σας. Κάποιες φορές σας ακούει, κάποιες όχι. Μπορεί πάλι άλλα να λέτε και άλλα να καταλαβαίνει. Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι λάθη και αστοχίες κατά την επικοινωνία.
Σε επίπεδο ADSL συνδέσεων, το αντίστοιχο φαινόμενο κατά την αύξηση της ταχύτητας (με συνεπακόλουθη αύξηση του θορύβου) είναι να υπάρχουν σφάλματα και αστάθεια της επικοινωνίας που οδηγούν, μερικές φορές, σε αποσυνδέσεις.
Επιστρέφοντας στο παράδειγμα της μηχανής, ιδεατά θα θέλατε η μηχανή να πηγαίνει με ταχύτητα τέτοια που ναι μεν να είναι γρήγορη, αλλά να μην σας ενοχλεί στην επικοινωνία με τον φίλο σας. Κατά το ίδιο παράδειγμα, κάποιοι ISPs τρέχουν μεν γρηγορότερα σε ταχύτητες κλειδώματος, αλλά η «φωνή» του σήματος ακούγεται αχνά λόγω θορύβου (πχ 5-6db SNR) και αυτό οδηγεί σε προβλήματα. Άλλοι ISPs προτιμούν μια πιό χαμηλή ταχύτητα κλειδώματος προκειμένου να επιτύχουν έναν καλύτερο συμβιβασμό ποιότητας / ευστάθειας σύνδεσης με μεγαλύτερη ένταση «φωνής» (9-11 db SNR) σε σχέση με τον θόρυβο.
Όταν λοιπόν βλέπετε έναν ISP ο οποίος επιτυγχάνει υψηλότερες ταχύτητες, δείτε με τι SNR τις επιτυγχάνει… «ακούγεται» το σήμα ή είναι προβληματικό; Επίπλέον, μπορεί μεν να υπάρχει η δυνατότητα να ανεβείτε και 3 ή 4 mbps αλλά η επικοινωνία θα είναι τόσο χάλια (οι αναβάτες δε θα καταλαβαίνονται) που τελικώς οι ταχύτητες κατεβάσματος θα είναι πολύ χαμηλότερες, λόγω των σφαλμάτων και των επαναλήψεων μετάδοσης. Επομένως οι ταχύτητες κλειδώματος δεν είναι αυτοσκοπός. Για να καταλάβετε καλύτερα το SNR (Signal to Noise Ratio) και πως αυτό σας επηρεάζει το μέγιστο κλείδωμα.
Ταχύτητες Κατεβάσματος
Όταν κλειδώνετε σε μία ταχύτητα, ενδέχεται σε αρκετές περιπτώσεις να έχετε χαμηλότερη ταχύτητα κατεβάσματος. Αυτό συμβαίνει επειδή για να φτάσουν τα data που κατεβάζετε σε εσάς, πρέπει:

α) Αυτός που ανεβάζει (πχ ένα website ή ενας peer σε p2p network) να μπορεί να στείλει με την ταχύτητα που εσείς μπορείτε να κατεβάσετε.
Συνήθως, αρκετά sites, έχουν κάποια όρια στην ταχύτητα που εξυπηρετούν τους downloaders, όπως 100, 200 ή 400 kbyte / sec – έτσι ώστε να μην εξαντλείται η δικιά τους δικτυακή σύνδεση και να διατηρούν την ικανότητα τους για παράλληλη εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου downloaders. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχει πρόβλημα η σύνδεσή σας. Γενικά websites και p2p προγράμματα θεωρούνται αναξιόπιστα για μέτρηση της ταχύτητας. Ως παράκαμψη των ορίων ταχύτητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν download managers για μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης. 

β) Οι συνδέσεις που μεσολαβούν μεταξύ αυτού που ανεβάζει και αυτού που κατεβάζει να μην έχουν «bottlenecks» και «μπουκώματα».
Συμβαίνει αρκετές φορές τα δίκτυα παρόχων να «μπουκώνουν» στις διεθνείς ή εγχώριες διασυνδέσεις τους. Από το σημείο του μπουκώματος και έπειτα, αρχίζει η πτώση της ταχύτητας – ανάλογα με το πόσο κορεσμός υπάρχει. Πχ αν ένας πάροχος έχει μια γραμμή 1 Gbps με το Internet, η διαθέσιμη διασύνδεση τελειώνει στους 100 ταυτόχρονους χρήστες που κατεβάζουν με 10 Mbps ο καθένας. Αν οι χρήστες γίνουν 200, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να περιοριστούν στα 5 Mbps ο καθένας. Αν γίνουν 1000, τότε ο κάθε χρήστης θα πέσει στο 1 Mbps.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ευθύνεται ο πάροχος ο οποίος δεν προέβη σε έγκαιρη αναβάθμιση των ταχυτήτων του ώστε να εξυπηρετήσει την ζήτηση. Αν ευθύνεται ο πάροχός σας και έχει όντως μπουκώσει, τότε το πρόβλημα θα είναι καθολικό – επηρεάζοντας σχεδόν όλους τους συνδρομητές του. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, τότε το αντίστοιχο θέμα συζήτησης του παρόχου σας, θα έχει ήδη γεμίσει από παράπονα χρηστών οι οποίοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, το καταγράφουν, το τεκμηριώνουν και διαμαρτύρονται.
Yπάρχει επίσης και η περίπτωση του τοπικού μπουκώματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας πάροχος είναι, σε γενικές γραμμές, ok, εκτός από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων περιοχών οι οποίες χρειάζονται αναβάθμιση στην γραμμή τους με τα κεντρικά του παρόχου – από τα οποία τροφοδοτούνται.
Τέλος υπάρχει και η περίπτωση των «μπουκωμένων DSLAM» όπου η ζήτηση data σε επίπεδο DSLAM*, οδηγεί σε μειωμένες τελικές ταχύτητες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά κυρίως το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά και όσους εναλλακτικούς παρόχους εξυπηρετούνται μέσω αυτού (συνδέσεις ΑΡΥΣ).
* DSLAM είναι ένα «κουτί» το οποίο συνήθως στεγάζεται στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ και διασυνδέει πολλούς χρήστες με το Internet. Αν κατεβάζουν πολλοί χρήστες μαζί, μπορεί να «μπουκώνει» εφόσον η σύνδεση του με τον κεντρικό BRAS απ’τον οποίο τροφοδοτείται με Internet, είναι μικρή. Επίσης ενδέχεται να μπουκώνει και σε επίπεδο εξοπλισμού – μη αντέχοντας να διαχειριστεί τον όγκο του φόρτου που δέχεται. Γενικώς το πρόβλημα των «μπουκωμένων DSLAM» τείνει προς περιορισμό.

Μία άλλη άποψις γιά τον κ. Πέτρο Κωστόπουλο!


Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012
PRESS.GR
Γιατί έπεσαν να κατασπαράξουν τον Πέτρο Κωστόπουλο;...

Γράφει: Νεφέλη Λυγερού

Η είδηση της κατάσχεσης στον όμιλο IMAKO δεν εξέπληξε. Επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο θάνατο: εδώ και μήνες οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι, οι επιταγές «σκάνε» και η στρόφιγγα που προμήθευε υπέρογκα δάνεια έχει κλείσει. 
Παρόλα αυτά η προσωπική επιστολή του επικεφαλής της εταιρείας Πέτρου Κωστόπουλου έβαλε φωτιά στο Διαδίκτυο (ΕΔΩ). Ούτε αυτή μπόρεσε, όμως, να διαχειριστεί το κλίμα οργής που διαχέεται και να καταλαγιάσει τα οξυμένα πνεύματα. Βλέπετε, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα, ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει βρει στέγη στο τηλεοπτικό δίκτυο ANT1, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: να πουλάει το τίποτα για κάτι, το ανούσιο για σημαντικό και το χυδαίο για ευγενές.

Για πρώτη φορά, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική κατακραυγή.
Οι διάφοροι υπερασπιστές του –πανελίστες, τραγουδίστριες και μοντέλα– χαρακτηρίζουν τα οξύστομα σχόλια, που ακούγονται, σαν χαιρεκακίες. Θυμίζουν, μάλιστα, το γνωστό ρητό «όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου μη χαίρεσαι, καθώς θα έρθει σύντομα και σε εσένα η φωτιά». Θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος μας παραέτριψε στη μούρη τόσα χρόνια τη ζωή του, για να τον αφήσουν στην ησυχία του τώρα. Μάθαμε με λεπτομέρεις για τις διακοπές με τα σκάφη του, τις ψαρούκλες στη Μύκονο, τα πάρτι και τα πανάκριβα πούρα με τους κολλητούς. Μας τα είπε όλα με το «νι» και με το «σίγμα» και τώρα πληρώνει τις συνέπειες.
Σήμερα, επιχειρεί με την επιστολή που ο ίδιος ονομάζει «απολογισμό» να απαρνηθεί τον τίτλο του βασιλιά του ελληνικού λάιφ στάιλ και να ντυθεί με το μανδύα του σκληρά εργαζόμενου επιχειρηματία που θρηνεί το χαμό του δημιουργήματός του. Δυστυχώς, όμως, έχει κάνει πολλά για να κερδίσει αυτό τον τίτλο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να αλλάξει τη δημόσια εικόνα του από τη μία μέρα στην άλλη.
Ο ίδιος δηλώνει ότι αποτελεί το «εξιλαστήριο θύμα μίας στρεβλής κατάστασης». Στο σημείο αυτό δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Προφανώς, δεν φταίει ένας Κωστόπουλος για τα δεινά μίας χώρας. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύθηκε ένα κοινωνικό κλίμα και τις διασυνδέσεις του για να χτίσει τη μικρή μιντιακή αυτοκρατορία του, πουλώντας νεοπλουτίστικο λάιφ στάιλ και αντιαισθητική ξιπασιά. Μ’ αυτό τον τρόπο, το άλλοτε ασήμαντο κομματικό στέλεχος μετατράπηκε σε επιχειρηματία και κολλητό-διασκεδαστή των ισχυρών του χρήματος σ’ αυτή τη χώρα. Ένα ολόκληρο σύστημα του έδωσε το δικαίωμα να συμμετέχει σε χορό εκατομμυρίων παίρνοντας γενναιόδωρα δάνεια, χωρίς να εκπληρώνει τα αντίστοιχα τραπεζικά κριτήρια.
Με την ανοχή και συχνά με τα χειροκροτήματα του κοινού όχι απλώς αποενοχοποίησε τη βίζιτα, αλλά και την κατέστησε σχεδόν πρότυπο. Αποενοχοποίησε την άνευ αξίας μέσω γρήγορη άνοδο και έγινε ο πρεσβευτής μιας ιλουστρασιόν ζωής, που ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας κυνηγούσε λυσσαλέα τα τελευταία 25 χρόνια. Με συνέπεια σέρβιρε τις συνταγές του δικού του τρόπου ζωής προς μαζική κατανάλωση. Τα ακριβά κοστούμια και ρολόγια του, τα ακόμα πιο ακριβά αμάξια του ήταν το σήμα κατατεθέν ενός τρόπου ζωής που σήμερα κατακρημνίζεται, αλλά και προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που έχουν ξεχυθεί να τον κατασπαράξουν είναι σε μεγάλο βαθμό το πρώην κοινό του. Πολλοί απ’ όσους τα προηγούμενα χρόνια κατανάλωναν τα υποπροϊόντα του, τώρα βιώνουν την ανώμαλη προσγείωση στην κρίση και στρέφονται εναντίον αυτού που τους πούλησε φύκια για μεταξωτές  κορδέλλες!!!
-----------------------------------------------------

Οι νέοι μισθοί για τους ένστολους - Πίνακες +ΣΧΟΛΙΟΝ



ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΛΕΜΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΜΕ:
 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΣΑ ΤΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗ ΚΑΛΑ --ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΧΙ ΟΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ (ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΝΟΩ) Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ --ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΗΤΟ 100% ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΘΑΙΝΟΜΕ: Ποιες είναι οι εκτιμήσεις; Ότι ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να κάνει δεκτή αυτή τη πρόταση. ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΗ ΚΙ ΑΛΛΑ!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΝΗΦΑΛΙΑ ΛΕΓΟΜΕ: ΑΙΣΧΟΣ Σ' ΕΣΕΝΑ, ΟΥΑΙ, "ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ"! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΘΙΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΣΜΗΡΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΜΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ --ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟΡΟΥΧΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΡΙΛΙΝΑ ΧΑΚΙ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΙΚΑ!!!
ΤΟ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ "ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ", ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ "ΠΕΣΗ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"! 
ΑΥΡΙΟ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ (ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ π.χ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ-ΠΑΤΣΙΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΕΧΕΤΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΝ ΠΟΣΟΝ ΗΤΟ Η ΕΛΛΑΣ!!!) ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ, ΑΥΡΙΟ, ΛΕΓΩ, ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ !!!
ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!! ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ ΟΡΘΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ "ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ" ΚΑΙ "ΚΑΘΟΝΤΑΙ", ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΩΛΙΣΤΑ, ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ, ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΛΑΣ κλπ. κλπ. ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ, ΛΕΓΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!!! ΑΙ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ!!! 
ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΗΧΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ (ΤΟ ΕΡΥΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΕΛΟ, ΞΕΡΕΤΕ) ΦΕΡΡΑΡΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΝΤΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΩΒΡΑΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΑΝΘΙΑ ΑΛΑΝΙΑΡΑ! "ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΕΙΠΑ! ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ "ΤΟΠΙΑΣΑΝ" ΚΑΙ ΑΠΗΝΤΗΣΑΝ "ΟΧΙ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ"!! 
ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΗΘΙΚΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ "ΝΑ ΠΑΗ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ"!!!
---------------------------------------

Η πρόταση Παπουτσή που δόθηκε στους αστυνομικούς είναι επί της ουσίας η πρόταση την οποία είχαν επεξεργαστεί οι επιτροπές από το ΥΕΘΑ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο Χ.Παπουτσής την είχε στο συρτάρι του , οπότε και την έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις; Ότι ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να κάνει δεκτή αυτή τη πρόταση. NEWSIT

Τι προκύπτει σε αριθμούς από τη πρόταση Παπουτσή για το μισθολόγιο, οι Πίνακες

Η πρόταση Παπουτσή που δόθηκε στους αστυνομικούς και δημοσίευσε το Onalert,είναι επί της ουσίας η πρόταση την οποία είχαν επεξεργαστεί οι επιτροπές από το ΥΕΘΑ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο Χ.Παπουτσής την είχε στο συρτάρι του ,οπότε και την έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις; Ότι ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να κάνει δεκτή αυτή τη πρόταση.
Στελέχη του ΣΥΣΜΕΔ επεξεργάστηκαν αυτή τη πρόταση και έκαναν κάποιους υπολογισμούς για το τι προκύπτει σε αριθμούς.

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ






























ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Μας πήραν χαμπάρι και οι Ρομά και μας πυροβολούν!!!!

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ, ΣΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ...ΡΟΜΑ!!!

NEWSIT
Δυο αστυνομικοί στο νοσοκομείο – Άγρια μάχη στο Μενίδι

Ο νόμος είναι... άλλος για κάποιους στον καταυλισμό των Roma. 

Σκηνές άγριας δύσης εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα τζιπ στο Καπανδρίτι επί της εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

Ο οδηγός πάτησε γκάζι και κατευθύνθηκε προς Μενδι. Μπήκε στο καταβλησμό των Roma με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν.

Ξαφνικά οι αστυνομικοί άρχισαν να δέχονται επίθεση από ομάδα ατόμων που άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και αντικείμενα εναντίων των αστυνομικών.

Δύο αστυνομικοί έχασαν τον έλεγχο της μηχανής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Από τις πέτρες και τα αντικείμενα έπαθαν ζημιές μια μηχανή και ένα περιπολικό.

Χρειάστηκε επέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ για να μπει τάξη.

Όμως και πάλι κάποιοι δεν σταμάτησαν. Αντίθετα δυο άτομα έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ωστόσο κανείς να τραυματιστεί.
------------------------------------------------------

Πάνω από 27 δισ. η ζημία των ελληνικών τραπεζών από το PSI


Πάνω από 27 δισ. η ζημία των ελληνικών τραπεζών από το PSI

Ποιοι κινδυνεύουν με μεγαλύτερο «κούρεμα»

Τουλάχιστον 27 δισ. ευρώ θα είναι οι ζημίες των εγχώριων τραπεζών από το αναθεωρημένο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) που οδηγεί σε διεύρυνση του κουρέματος των ομολόγων στο 53,5%, έναντι αρχικής πρόβλεψης 50%. Επιπλέον, οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε απομείωση των δανείων που έχουν χορηγήσει στις ΔΕΚΟ.
Στο μεταξύ, ακόμα μεγαλύτερο «κούρεμα» ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι πιστωτές του ελληνικού Δημοσίου δεν συμφωνήσουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI, που επισήμως ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ.

Μετρούν τις επιπτώσεις από PSI, BlackRock και απομείωση δανείων

Τα νέα δεδομένα προσπαθούν να σταθμίσουν οι επιτελείς των ελληνικών τραπεζών

Του Γιαννη Παπαδογιαννη / Jpapadogiannis@kathimerini.gr
Τα νέα δεδομένα, που δημιουργούν η αναθεώρηση του PSI, με τη σημαντική διεύρυνση του «κουρέματος» στο 53,5% και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο «κούρεμα» και των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ, προσπαθούν να σταθμίσουν οι επιτελείς των τραπεζών. Σημειώνεται ότι οι εγχώριες τράπεζες κατέχουν ομόλογα ύψους 45 δισ. ευρώ.
Η επίπτωση στην πραγματική παρούσα αξία υπολογίζεται ότι προσεγγίζει το 74%, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών η τελική πραγματική επιβάρυνση μπορεί να περιοριστεί μεταξύ 62% και 67%. Υπογραμμίζεται ότι ήδη οι εγχώριες τράπεζες έχουν υποστεί την επίπτωση του 21% από το αρχικό PSI, ενώ τις επιπτώσεις αμβλύνει επίσης η δυνατότητα συμψηφισμού των ζημιών με μελλοντικά κέρδη για διάστημα 30 ετών.
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με επίπτωση της τάξης του 60% οι ζημίες από το PSI θα ανέλθουν τα 27 δισ. ευρώ. Στο νούμερο αυτό θα πρέπει να προστεθούν οι ζημίες από την επιδείνωση της ποιότητας των χαρτοφυλακίων δανείων -όπως έχουν προσδιοριστεί από τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock- αλλά και οι ζημίες από την απομείωση των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε ΔΕΚΟ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν εξαιρετικά θετικές για τη χώρα, καθώς το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη σταδιακή έξοδο απο την κρίση.
Ωστόσο, αναγνωρίζουν, η διεύρυνση του «κουρέματος» αυξάνει τα βάρη για το τραπεζικό σύστημα. Οπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος την προηγούμενη εβδομάδα τα κεφάλαια που θα είναι διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα ανέλθουν στα 50 δισ. ευρώ (έναντι 40 δισ. ευρώ που αρχικά είχαν υπολογιστεί), ωστόσο διευκρίνισε ότι μπορεί τελικά τα χρήματα που θα απαιτηθούν να είναι λιγότερα και να σχηματιστεί ένα αποθεματικό. Στελέχη τραπεζών σημειώνουν στην «Κ» ότι τα 50 δισ. ευρώ είναι υπερβολικά μεγάλη πρόβλεψη.
Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες αναμένουν με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα και ελπίζουν ότι ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης θα δίνει την ευκαιρία στους μετόχους να αποπληρώσουν στο μέλλον τη συμμετοχή του Δημοσίου και να διατηρήσουν τον έλεγχο των τραπεζών. Σύμφωνα με το σκεπτικό των διοικήσεων, οι ζημίες λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να τύχουν ευνοϊκότερης αντιμετώπισης, καθώς την ευθύνη για τη ζημία βαραίνει το Ελληνικό Δημόσιο και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και όχι οι λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών.
Προχθές, Παρασκευή κατατέθηκε η δημόσια πρόταση στους ομολογιούχους για την ανταλλαγή των ομολόγων και θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να αποδεχθούν ή όχι την πρόταση. Είχε προηγηθεί η θεσμοθέτηση των Κανόνων Συλλογικής Δράσης - Collective Action Clauses (CAC’s) σύμφωνα με τους οποίους εάν το 66% των ομολογιούχων αποδεχθεί την πρόταση, τότε και η μειοψηφία οφείλει να αποδεχθεί την πρόταση. Στελέχη τραπεζών θεωρούν εξασφαλισμένη την επιτυχία του PSI. Μόνον η ελληνική συμμετοχή -τράπεζες και ασφαλιστικά Ταμεία κατέχουν ομόλογα αξίας 68 δισ. ευρώ- αντιστοιχούν στο 35% των ομολόγων που θα «κουρευτούν» (206 δισ. ευρώ). Τα ομόλογα των μελών της επιτροπής των ομολογιούχων που διαπραγματεύτηκαν με την ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία του PSI φτάνουν τα 165 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 80% του PSI.

Νέο ομόλογο για τους αποταμιευτές
Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο κάλυψης των ζημιών των ιδιωτών - αποταμιευτών από τη συμμετοχή τους στο PSI. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι εξετάζεται η κάλυψη της ζημίας των ιδιωτών ομολογιούχων που κατέχουν ομόλογα αξίας μέχρι 100.000 ευρώ ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερο ποσό. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, θα μπορούσαν να εκδοθούν νέα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, πενταετούς διάρκειας, που θα καλύψουν το σύνολο της ζημίας που θα υποστούν από το «κούρεμα» κατά 53,5% των υφισταμένων ομολόγων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, συνολικά ιδιώτες αποταμιευτές κατέχουν ελληνικά ομόλογα, ύψους 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ ανήκουν σε Ελληνες και τα υπόλοιπα σε ξένους επενδυτές. Οσοι έχουν αγοράσει στην ονομαστική αξία θα αποζημιωθούν στο ακέραιο, ενώ εξετάζεται όσοι αγόρασαν από τη δευτερογενή αγορά σε χαμηλότερες τιμές (ενδεχομένως για κερδοσκοπικούς λόγους) θα αποζημιωθούν μόνο για τις πραγματικές ζημίες που θα υποστούν. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα, οι 9.500 από τους 11.000 ομολογιούχους, κατέχουν ομόλογα αξίας έως 100.000 ευρώ.