Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

28 Φεβρουαρίου 2012

Bruce Maccabee - The Trent Farm Photos

http://hercolano2.blogspot.com/2012/02/bruce-maccabee-trent-farm-photos.html
--------------------------------------------------

Bruce Maccabee -THE WHITE SANDS PROOF

Bruce Maccabee - THE BATTLE OF LOS ANGELES

http://hercolano2.blogspot.com/2012/02/bruce-maccabee-battle-of-los-angeles.html
-----------------------------------------------------------

Γιώργος Καρατζαφέρης : «Δεν είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσουν την κρεμάλα»

Γιώργος Καρατζαφέρης : «Δεν είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσουν την κρεμάλα»
28-02-2012 16:15:00


Image«Η ερώτηση που καταθέτω σήμερα στην Βουλή για τις πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις είναι ακόμη πιο πολύ επίκαιρη λόγω του ότι θα παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλιστών κ. Σούλτς. Είναι ένας σκληρός άνθρωπος, δεν χωρά καμία αμφιβολία, αλλά πρέπει να πω ταυτόχρονα ότι ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην πρωτοβουλία μου, στην επιστολή που απέστειλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν ένα μήνα, με την οποία ζητούσα την συνδρομή των Ευρωπαίων στο Ελληνικό ζήτημα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στο Ράδιο 9.

Αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις, ζήτησε να πάει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να εξηγήσει τι γίνεται, καθώς όπως είπε «εάν διεκδικήσουμε και εξασφαλίσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις, όλα αυτά τα "πακέτα" που γίνονται σήμερα είναι περιττά».

«Έχει εκχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία στη Γερμανία», επανέλαβε ο πρόδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «θέλω Έλληνα Πρωθυπουργό και όχι τον κ. Ραϊχενμπαχ».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πολύ υψηλότερο ποσό αποζημίωσης από αυτό που τελικά πήραμε για την υπόθεση δωροδοκιών από τη Siemens»

«Τα 170 εκατ. αποζημίωση για την υπόθεση της Siemens είναι ελάχιστα. Ταυτόχρονα δε, τους δίνουμε και άλλα 450 εκατ. "δώρο" για τους συρμούς, τη στιγμή που υπάρχει ελληνική εταιρεία που μπορεί να συνεχίσει το υπάρχον έργο. Φοβούμαι ότι είμαστε "όμηροι" πλέον της Γερμανίας. Παραλαμβάνουμε υποβρύχια που γέρνουν, νέες παραγγελίες παίρνει η Siemens, τα πάντα η Γερμανία...»

«Έφυγα από τη κυβέρνηση γιατί με όλα αυτά που είδα τρόμαξα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι η όλη υπόθεση έχει "στηθεί", έχει μεθοδευτεί και οργανωθεί από κάποια στιγμή και μετά, αφενός για να μην βγούμε ποτέ από την ύφεση, και αφετέρου, αποδεχόμενοι το Αγγλικό Δίκαιο, να μας πάρουν ό, τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος μας. Θα μας πάρουν το αέριο, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Θα μας το πάρουν όλο μέσω του Αγγλικού Δικαίου. Κατάλαβα μέσα εκεί ότι όλο το παιχνίδι είναι "στημένο". Η τελευταία κουβέντα που τους είπα πριν φύγω ήταν ότι “...δεν είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσουν την κρεμάλα”. Γι αυτό και ζήτησα να ικανοποιηθούν οι 3 προϋποθέσεις που έθεσα για τη παραμονή μου στο κυβερνητικό σχήμα», ανέφερε.

Τέλος, για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε κάποιον «που να έχει θάρρος, τόλμη, ψυχή, δύναμη και ικανότητα για να επιτελέσει αυτό το δύσκολο έργο. Η εγκληματικότητα είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οι λαθρομετανάστες έχουν καταστεί κράτος εν κράτει. Το κέντρο της Αθήνας είναι το πλέον απρόσιτο σημείο της Ευρώπης. Ο τζόγος και η πορνεία, ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, και ελέγχονται από ανώτατους απόστρατους αξιωματικούς.

Οργιάζει η επιχείρηση μεταφοράς και διακίνησης λαθρομεταναστών. Πρέπει να καθαρίσουμε την ελληνική κοινωνία από όλα αυτά τα φαινόμενα και την διαφθορά. Χρειάζεται να βρεθεί ένας άνθρωπος στο πόστο αυτό που να έχει τη ψυχή και την καρδιά για να επιτελέσει αυτό το έργο. Να βρουν τον "Τζουλιάνι" της Νέας Υόρκης. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι πολιτικός ή τεχνοκράτης. Αρκεί να μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ευνομία στο τόπο μας. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να διαθέτει καρδιά, ψυχή και θάρρος για να μπορέσει να χτυπήσει το κύκλωμα, το οποίο δυστυχώς, έχει υψηλούς αποδέκτες. Να μπορέσει να αντιμετωπίσει το άγριο "νονιλίκι", την άγρια εγκληματικότητα που υπάρχει και λειτουργεί σήμερα, καθώς και να ελέγξει την λαθρομετανάστευση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα


Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα
28-02-2012 19:35:57


Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell. Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;

Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.
Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων, και ότι τα έξοδα και την πλατφόρμα θα τα αναλάβει η εταιρεία Shell. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο οι σχετικές επενδύσεις, ύψους περίπου ενός δις δολαρίων θα καλυφθούν από την ίδια εταιρεία, ενώ το πετρέλαιο θα μοιραστεί σε ποσοστό 50-50 μεταξύ της Shell και της Τουρκίας.

Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα , που για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα φοβικά της σύνδρομα την οδηγούν σε μια νέα ήττα –ενεργειακή αυτή τη φορά- καθώς όταν έπρεπε δεν διανοήθηκε καν να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τουρκική ενέργεια που θα της στερήσει κρίσιμα ενεργειακά πεδία, σε μια εποχή όπου ερευνούνται απεγνωσμένα τρόποι οι οποίοι θα πρόσθεταν στο εθνικό της εισόδημα. Πλην ενός: Αυτών που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ και τις έρευνες σε περιοχές που θα μπορούσαν να «εκνευρίσουν» την «Υψηλή Πύλη».

Μια Ελλάδα που παραπαίει κάτω από το βάρος της οικονομικής της κρίσης και φοβούμενη και την ανάσα ακόμη της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταφέρει να ορθώσει το εθνικό της ανάστημα στη νέα αυτή τουρκική «επέλαση» προς τα δυτικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο τ. βουλευτής της Ν.Δ κ. Σπήλιος Λιβανός (υιός του Δ. ΛΙΒΑΝΟΥ) ειναι αυτός που ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες για το 2009-2010 ένα εκατομμύριο ευρώ!

ΣΧΟΛΙΟΝ: 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΟΥ "ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ" ΚΑΙ ΤΟ "ΞΕΧΑΣΕ" Ο κ. ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ! ΣΤΗΝ "ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ", ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΛΕΠΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΚ. ΕΥΡΩ!!! (ΑΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ "ΞΕΧΑΣΕ" --ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ -- ΑΛΛ' ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ "ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ" ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ! -- ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ" ?? ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!!!)

-----------------------------------------------------

"Ξέχασε" να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 20:31
 
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τουλάχιστον ως προκλητική έναντι των πολιτών μπορεί να εκληφθεί η… αμέλεια του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος… εκ παραδρομής -όπως ισχυρίστηκε- δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες για το 2009-2010 ένα εκατ. ευρώ.
Σε έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει η zougla.gr, με ημερομηνία την 18η Ιανουαρίου του 2012 και παραλήπτη τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, κ. Ευάγγελο Αργύρη, ο πρώην βουλευτής επισημαίνει ότι το εν λόγω ποσό (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού) δεν δηλώθηκε «εκ παραδρομής».
Από την ίδια επιστολή προκύπτει ότι μεταξύ των κ.κ. Λιβανού και Αργύρη είχε πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 9 Ιανουαρίου του 2012, οπότε και συζητήθηκε το σοβαρό θέμα που προέκυψε από τα λαθεμένα οικονομικά στοιχεία που προσκομίστηκαν από τον πρώτο.
Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την ασύλληπτη «αμέλεια» του κ. Λιβανού είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής είναι σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γόνος πολιτικής οικογένειας. Πατέρας του υπήρξε ο πρώην υπουργός Τουρισμού, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ευρωβουλευτής, Διονύσης Λιβανός, ενώ θείος του ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.
Ο «υιός Λιβανός» από το 2001 ήταν πολιτικός και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ υπήρξε και από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στη διαδικασία εσωκομματικής εκλογής με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη.
Αιφνιδίως, πριν από λίγο καιρό, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην κατέλθει εκ νέου υποψήφιος, ευχαριστώντας τον λαό της ιδιαίτερης πατρίδας του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
Το θρίλερ με το ένα εκατ. ευρώ
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, παρόλο που κατά τη διαδικασία του «Πόθεν Έσχες» ο κ. Λιβανός υπέβαλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σχετικά με την ακίνητη και κινητή περιουσία του, εντούτοις «λησμόνησε» να αναφέρει ότι σε οικογενειακούς λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού διαθέτει περί το ένα εκατομμύριο ευρώ!
Στην επιστολή του προς τον κ. Αργύρη που έχει ως θέμα τη «Χορήγηση συμπληρωματικών παραστατικών στοιχείων», αναφέρει: «Καθόσον αφορά το ποσό των τραπεζικών καταθέσεων για την οικονομική χρήση του έτους 2009, που εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε στην οικεία δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σας ενημερώνω ότι αυτό ανέρχεται σε περίπου 1.050.000 ευρώ». Επιπλέον επισημαίνει ότι, από το συγκεκριμένο ποσό, τα 70.000 ευρώ βρίσκονται σε τράπεζες της Ελλάδος και τα υπόλοιπα 980.000 ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού!
Ο κ. Λιβανός αναφέρει ότι, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Βουλής στις 9 Ιανουαρίου, υπέβαλε σχετικές αιτήσεις στις τράπεζες που είναι κατατεθειμένο το παραπάνω χρηματικό ποσό, ωστόσο ορισμένες εξ αυτών, ιδίως οι τράπεζες του εξωτερικού, τον ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να του χορηγήσουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2012 τα σχετικά παραστατικά στοιχεία.
Για αυτό, άλλωστε, καταλήγοντας στην επιστολή του, ζητεί από τον κ. Αργύρη να του χορηγήσει μια προθεσμία 30 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2012, προκειμένου να συλλέξει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να δώσει πλήρη και ακριβή εικόνα για το ύψος και τη ροή των καταθέσεών του.
Δείτε την επιστολή

Τι απαντάει ο κ. Λιβανός
Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι τα χρήματα είχαν δηλωθεί κανονικά, απλώς σημειώθηκε ένα «σφάλμα» κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας.
«Έχουν μια διαδικασία στη Βουλή για τη συμπλήρωση των ''Ποθεν Έσχες'' και είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τα αντίστοιχα κουτάκια. Είχε δημιουργηθεί ένα θέμα τα Χριστούγεννα με κάποιες δηλώσεις ''Πόθεν Έσχες'' που είχαν κάποια λάθη και μπήκε το όνομά μου μέσα σε αυτές. Ξαναπήγα τα χαρτιά τα οποία χρειαζόντουσαν και μου είπαν ότι όλα είναι εντάξει.  Εγώ κάνω δηλώσεις από το 2005 και, επειδή έχω μια δραστηριότατα στο εξωτερικό, τα ξεχωρίζω και βάζω ξεχωριστά τις δραστηριότητες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως και τις καταθέσεις. Το 2009 δεν είχε συμπληρωθεί το ποσό των καταθέσεων στα σωστά κουτάκια. Οι πράξεις μου, ωστόσο, οι οποίες οδηγούν στα ποσά αυτά είχαν αναφερθεί σωστά. Αν κοιτάξει κάποιος τις προηγούμενες δηλώσεις μου, τα ποσά είναι περίπου ίδια» απάντησε.

Η CIA “παρέδωσε” τον Οτσαλάν στους Τούρκους +ΣΧΟΛΙΟΝ

 ΣΧΟΛΙΟΝ: 

ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΚΟΥΡΔΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΗΤΟΙ "ΤΣΕΤΕΣ") ΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ! ΟΜΩΣ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ, ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ, ΗΛΘΕ ΕΔΩ ΩΣ ΙΚΕΤΗΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΙΚΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕ ΜΙΑΡΑΝ ΠΡΑΞΙΝ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ, "ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ ΑΜΑΡΤΗΜΑ" (ΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑΝ), Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΟΥ ΙΚΕΤΟΥ! ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥΤΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΟΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ), ΕΝΕΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΩΣ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΟΥ! ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΙΝ!

------------------------------------

Η CIA “παρέδωσε” τον Οτζαλάν στους Τούρκους


“Ο Οτζαλάν έμεινε 13 ημέρες στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και ό,τι έγινε, έγινε εκεί”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στο βιβλίο του “Τελευταίο πραξικόπημα – 28 Φεβρουαρίου”.
Η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου που αποκαλύπτουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη μεταφορά του ηγέτη των Κούρδων από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα στο νησί φυλακή Ιμραλί.
Όπως γράφει ο Μπιράντ, στις 4 Φεβρουαρίου του 1999 ο προϊστάμενος της CIA στην Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με τον αρχηγό της ΜΙΤ Σενγκάλ Ατάσαγουν. Όταν έφτασε, είχε στα χέρια του ένα χαρτί χωρίς υπογραφή και τίτλο. “Η Ουάσιγκτον πήρε την απόφασή της. Θα σας βοηθήσουμε να συλλάβετε τον Οτζαλάν”, είπε δίνοντας το χαρτί στον Ατάσαγουν.
Εκεί έγραφε τι τύπου αεροσκάφος θα ενοικίαζαν μέχρι και τι είδους χειροπέδες θα έπαιρναν οι Τούρκοι. Από τη στιγμή που ο Οτζαλάν θα έμπαινε στο αεροσκάφος θα λάμβαναν εικόνες με κάμερα, ενώ κατά τη διαδρομή έπρεπε να υπάρχει γιατρός στο αεροσκάφος. Δεν ξέχασαν να δώσουν οδηγίες ούτε για τα φάρμακα που έπρεπε να έχουν στο αεροσκάφος.
Για να προσφέρουν αυτή τη βοήθεια οι Αμερικανοί έθεταν έναν όρο στο τέλος του χαρτιού. Ο Λευκός Οίκος ζητούσε να μην συμβεί “κανένα” ατύχημα στον Οτζαλάν, να μην εκτελεστεί και να δικαστεί με “δίκαιη δίκη”. “Δέχεστε;”, ρώτησε ο προϊστάμενος της CIA τον Ατάσαγουν. Ο επικεφαλής της MIT είπε ότι πρέπει να δει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο. “Θα με περιμένετε;”, ρώτησε τον προϊστάμενο της CIA. “Περιμένω”, του απάντησε. Ύστερα από δύο ώρες, ο Ατάσαγουν επέστρεψε και έδωσε το χέρι στον προϊστάμενο της CIA.
Το ίδιο βράδυ έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποφασίστηκε να αφήσουν την επιχείρηση στη ΜΙΤ, η οποία θα έπαιρνε τον Οτζαλάν, θα τον πήγαινε στην Τουρκία και θα τον παρέδιδε στον Στρατό. Στη σύσκεψη εκείνη συζήτησαν και για το μέρος, όπου θα τον φυλάκιζαν. Συμφώνησαν να είναι το νησί Ιμραλί. 

Στη συνέχεια ενοικιάστηκε αεροσκάφος για 250.000 δολάρια. Εκτός από τους πιλότους θα επιβιβάζονταν και έξι στελέχη της ΜΙΤ, γιατρός, κάποιος που θα γνώριζε ξένες γλώσσες και τρεις σωματοφύλακες.
“Τα Νέα” αναδημοσιεύουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες – σύμφωνα με όσα γράφει στο βιβλίο του ο Μπιράντ- για το πώς ακριβώς έγινε η επιχείρηση.
Το αεροσκάφος της ΜΙΤ έφυγε στις 15 Φεβρουαρίου από την Αττάλεια, προσγειώθηκε στην Ουγκάντα για ανεφοδιασμό και συνέχισε για το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου περίμενε για πέντε ώρες, μέχρι οι Αμερικανοί να κινητοποιήσουν τις μυστικές υπηρεσίες της Κένυας. “Η Αθήνα ούτε μπορούσε ούτε ήθελε να αντισταθεί”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Ο Έλληνας πρεσβευτής είπε στον Οτζαλάν ότι είχε καλά νέα: θα τον μετέφεραν στην Ολλανδία. “Η CIA δεν υπήρχε, δεν φάνηκαν ποτέ. Εκεί γύρω υπήρχαν μόνο Κενυάτες”, λέει στο βιβλίο ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος. “Οι Κενυάτες ήρθαν στην πρεσβεία μας λέγοντας: “Υπάρχει αεροσκάφος, πρέπει ο άνθρωπος αυτός να επιβιβαστεί, δεν μπορείτε να τον κρατάτε εδώ”. Τον επιβίβασαν μόνο του στο αυτοκίνητο, ο οδηγός ήταν Κενυάτης, που δούλευε για την πρεσβεία. Ακολουθούσαν μέλη της αντιπροσωπείας. Μόλις μπήκαν στο χώρο του αεροδρομίου, το αυτοκίνητο του Οτζαλάν που βρισκόταν μπροστά αποσπάστηκε από την αυτοκινητοπομπή και επιταχύνοντας, χάθηκε από τους υπολοίπους”.
Σύμφωνα με τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο Οτζαλάν περπατούσε προς το αεροσκάφος έχοντας στο ένα χέρι τη βαλίτσα και στο άλλο το κομπολόι χωρίς να υποψιάζεται τίποτα. Είχε την πεποίθηση ότι θα μεταβεί στην Ολλανδία. Μόλις μπήκε έπεσαν τρία άτομα πάνω του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Κατάλαβε τότε ότι η περιπετειώδης διαδρομή του, που είχε αρχίσει από τη Συρία πριν από τέσσερις μήνες, είχε φτάσει στο τέλος της…

ΑΙΣΧΡΗ "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ" - Το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο απέρριψε το νόμο γιά την γενοκτονία των Αρμενίων +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΔΙΕΘΝΗ

απέρριψε το νόμο για τη σφαγή των Αρμενίων

Ικανοποίηση Τουρκίας για την απόφαση του δικαστηρίου της Γαλλίας
28/2/2012
 
Την ικανοποίησή της για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας, η οποία απέρριψε το νόμο που καθιστά παράνομη την άρνηση του ότι η σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ένα αιώνα πριν ήταν γενοκτονία, εξέφρασε σήμερα η Τουρκία.
Το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο απέρριψε το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση χαρακτηρισμού της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετος με την ελευθερία της έκφρασης.

«Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και χαρακτηρίσει ως τέτοια, ο νομοθέτης κατάφερε ένα πλήγμα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας το οποίο είναι αντισυνταγματικό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εξετάσει εάν πρέπει να αποκαταστήσει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές επαφές με τη Γαλλία που είχαν παγώσει αφότου το Γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το νόμο στις 23 Ιανουαρίου.
----------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ:


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΙΣΧΟ, ΒΔΕΛΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗΣ "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ" ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ "ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ", ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΠΙΗ ΤΟΝ ΤΩ ΟΝΤΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟ ΓΚΕΫΣΣΩ -ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΟΠΩΣ Ο κ. ΓΚΕΫΣΣΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΔΙΑ ΤΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ή ΟΠΟΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΗ ΜΙΑ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟ!!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΚΕΫΣΣΩ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΘΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!  ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΩΤΕΡΟΝ!!! ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !!!!

ΟΠΩΣ ΕΧΟΜΕ ΗΔΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ:

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΩΝ ΤΑ ΤΗΣ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΘΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ-ΦΥΛΑΚΙΣΘΗ-ΔΙΑΣΥΡΘΗ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΑΙ, ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ) ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ-ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗ Η ΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ !!!! 
ΙΤΑΜΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ !!!!! 
 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΩΤΕΡΟΝ!!! ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !!!! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΑΣ ΗΠΑ, ΤΗΣ Anti-Defamation League, ΕΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ "ΤΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ" !!! ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ-ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ-ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ" !!!!
 
ΑΥΤΗ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΥ, ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ !!!!
-------
ΟΣΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗΝ ΚΑΚΟΗΘΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ Liberté pour l’histoire , ΑΥΤΗ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΜΥΡΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΒΔΕΛΥΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΓΚΑΪΣΣΩ (ΛΕΓΕΙ:These considerations were particularly forceful in opposing those who improperly call themselves revisionists – those who deny outright the reality of the criminal policies of the Third Reich, under the pretext that they are simply applying the critical approach that is central to the historical method. Now if there were ever an indisputable historical event it is the Shoah, so much so that there can be only two possible explanations for denying it and for the mindset of those who deny it: deliberate bad faith (to what end?) or a type of flawed reasoning familiar to epistemologists, that is to say hypercriticism, the exaggeration of the mind’s normal critical faculty. The proposal for a law that would make the denial of recognized crimes against humanity a punishable misdemeanor, presented in 1990 by the former Communist Party minister Jean-Claude Gayssot, was generally favorably received – an unprecedented crime called for a special response. ), ΜΑΣ ΠΛΗΦΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΛΛΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ (ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ laws that have neither the same justification nor the same legitimacy.) ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΙΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΣΔ!!! 
Η ΔΟΛΙΟΤΗΣ, Η ΑΘΛΙΟΤΗΣ, Η ΒΔΕΛΥΡΗ "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ" ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ !!!

 --------------------------------------
ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΛΟΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΕΠΙΡΡΙΨΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΕΧΜΕΤ, ΤΟΝ ΜΟΒΝΟ ΑΘΩΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ!
 
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟΝ ΨΕΥΔΟΣ, ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!!!
ΕΤΣΙ ΔΙΑΒΑΖΟΜΕ (29-1-2012) ΣΤΟ "ΒΗΜΑ":

«Οι Τούρκοι θεωρούν εαυτούς ίδιο έθνος με τους Οθωμανούς παρά το γεγονός ότι η κρατική δομή άλλαξε τελείως με την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας» λέει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο Μουσταφά Ακιόλ, αρθρογράφος της εφημερίδας «Hurriyet».
«Δεν είναι θέμα κράτους αλλά έθνους» απαντά στην ερώτησή μας γιατί το να αποκαλούνται τα γεγονότα του 1915 «γενοκτονία των Αρμενίων» ξεσηκώνει τόσο έντονα πάθη στην Τουρκία τη στιγμή που συνέβησαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χρόνια πριν από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους το 1923. «Το κοινό αίσθημα που επικρατεί είναι ότι "Οι πρόγονοί μας δεν μπορεί να διέπραξαν κάτι τόσο φριχτό"».

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ???

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ή ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ή Ο ΤΣΕΓΚΙΣ ΧΑΝ!!!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΑΝΙΑΝ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ (ΝΑΙ, ΠΑΝΤΟΤΕ, ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ή ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ή ΔΙΩΓΜΟΥΣ!!)! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΝΕΟΪΔΡΥΘΕΝΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΕΔΟΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ!!! ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΚΠΛΗΤΤΕΤΑΙ!!! ΔΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ "ΜΙΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ", ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ! ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΗΡΜΟΣΘΗ ΣΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ , Ο "ΜΙΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΕΘΑΝΕΣ"! Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΟΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟΝ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΓΗ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΣΑΤΙΑΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ, "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΗΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ") ΣΕ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ!!!

ΟΘΕΝ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ 1908 ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΕΡ ΠΑΣΑ ("ΝΤΟΝΜΕΣ"  ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΚΕΜΑΛ) ΕΠΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ! ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΙΝ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΡΓΩΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΧΟΡΤΟΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ "Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ")! ΤΟΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΝΙΩΝ (ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ 1915)!!!
ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΥΠΙΚΩΣ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟΝ ΚΑΤΗΡΓΗΘΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ 1924 !!! (ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ)
ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ 1908!!! ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΟ!!!

ΟΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ-ΧΑΛΙΦΕΣ ΗΣΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!!! Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΕΧΜΕΤ (ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΙΤ) ΗΤΟ ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΕΧΕΤΟ ΣΤΩΪΚΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΙΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ, ΟΥΤΕ ΕΡΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥ! ΟΜΟΙΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ, ΚΑΤΗΡΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΤΟ 1908 ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ "ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ" ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ !!!

ΟΘΕΝ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΝ ΨΕΥΔΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΝ ΑΛΛΑ Ο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΕΧΜΕΤ !!!!

ΒΕΒΑΙΩΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΕΚΔΥΘΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΙΝ!!!
 ----------------------------------------------

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Ονειρο η πρωθυπουργία Σαμαρά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ονειρο η πρωθυπουργία Σαμαρά
Αδύνατη η αυτοδυναμία. Υποκρίνεται ότι δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές
28/2/2012
 
Αν τη συγκρότηση του κόμματος Π. Καμμένου ακολουθήσει και η ίδρυση κόμματος Λ. Κατσέλη, ίσως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί να μην έχουν 151 έδρες
Σαρκαστικά σχόλια προκάλεσαν οι αποκριάτικες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι δήθεν δεν θέλει ούτε να ακούει περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήδη συγκυβερνά! Ισχυρίστηκε μάλιστα ο πρόεδρος της κυβερνητικής Δεξιάς ότι κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να προκαλέσει πολιτική φθορά στη ΝΔ. Προφανώς ο Α. Σαμαράς έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.
Ο ίδιος προσωπικά πήρε την απόφαση να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου και τώρα έχει την πολιτική αναίδεια να λέει πως κάθε συζήτηση περί συνέχισης της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές αποσκοπεί στην... υπονόμευση της ΝΔ! Υποκρίνεται δηλαδή πως αγνοεί ότι ουδείς είναι σε θέση να προκαλέσει μεγαλύτερη πολιτική φθορά στη ΝΔ από την επί τετράμηνο ήδη συνεχιζόμενη συγκυβέρνησή της με το ΠΑΣΟΚ, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία συγκυβέρνηση έχει ο ίδιος και μόνο αυτός!
Δεν γνωρίζουμε αν ο Α. Σαμαράς είχε εκ των προτέρων συνειδητοποιήσει πλήρως ότι αφ' ης στιγμής συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε πλέον ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κερδίσει η ΝΔ αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Το γεγονός όμως ότι προκειμένου να υπερψηφίσει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ το νέο Μνημόνιο τον οδήγησε στη διαγραφή 21 βουλευτών του και μάλιστα σχεδόν όλων από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αντιμνημονιακής γραμμής του, σίγουρα τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι βαδίζει προς εκλογικό Βατερλό.
Αποπειράται έτσι να «παραμυθιάσει» τους οπαδούς της Δεξιάς ότι σε αντάλλαγμα της «πολιτικής κωλοτούμπας» του και της πλήρους απάρνησης των θέσεών του όχι μόνο θα φέρει τη ΝΔ στην εξουσία, αλλά θα τη φέρει και μόνη της, ώστε να λεηλατήσουν τα κρατικά ταμεία μόνοι τους οι δεξιοί!

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Α. Σαμαράς έχει πλήρη επίγνωση του ότι η ΝΔ είναι πλέον το κατεξοχήν, το κύριο, το σημαντικότερο κόμμα του Μνημονίου, αντικαθιστώντας το μισοδιαλυμένο ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό άλλωστε και στις αποκριάτικες δηλώσεις του ο αρχηγός της Δεξιάς εκθείαζε ανενδοίαστα το νέο Μνημόνιο, προσπαθώντας προσχηματικά να το αντιδιαστείλει με το πρώτο Μνημόνιο που είχε απορρίψει.
Πέρα από τα παιδαριώδη φληναφήματα υπεράσπισης του νέου Μνημονίου, η πολιτική ουσία έγκειται στο ότι τις Αποκριές ο Α. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας ότι πλέον υπερασπίζεται ευθέως το νέο Μνημόνιο εξανδραποδισμού των Ελλήνων εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων και δεν αρκείται πλέον να διακηρύσσει ότι το ψήφισε επειδή ήταν δήθεν αναγκαίο κακό. Προσπαθεί να τους πείσει δηλαδή ότι είναι πλέον πρωθυπουργήσιμος - και όντως είναι...
Υπάρχει βεβαίως ακόμη μια δευτερεύουσα «λεπτομέρεια»: για να γίνει πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς πρέπει όχι μόνο να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ στις εκλογές, αλλά και να βρει συμμάχους που θα τη στηρίξουν μετεκλογικά και μαζί τους να συγκεντρώνει στη Βουλή πάνω από 151 βουλευτές, πράγμα καθόλου μα καθόλου εύκολο.
Αν μάλιστα στο αντιμνημονιακό κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος συμμετάσχουν ο Γιάννης Μανώλης και μερικοί από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ και επιπροσθέτως οι κινήσεις της Λούκας Κατσέλη οδηγήσουν στη συγκρότηση αντιμνημονιακού κόμματος και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τότε καθίσταται εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η ΝΔ όχι μόνο αυτοδυναμία να μην πάρει, αλλά να μην μπορούν ούτε καν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές!
Ετσι, μπορεί μεν ο Αντώνης Σαμαράς δημοσίως να παίζει θέατρο ότι δήθεν «ξορκίζει με τον απήγανο» το ενδεχόμενο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, μέσα του όμως σίγουρα προσεύχεται να βοηθήσει ο Θεός το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει αρκετές έδρες για να τις «τσοντάρει» σε εκείνες της ΝΔ ώστε μαζί να ξεπεράσουν το φράγμα των 151...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ο Καρνάβαλος των κομμάτων

Απερίγραπτο είναι πλέον το κομματικό αλαλούμ γύρω από τη στήριξη ή την απόρριψη των δύο Μνημονίων. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ και του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου. Η ΝΔ απορρίπτει μετά βδελυγμίας το πρώτο Μνημόνιο, αλλά υιοθετεί ενθουσιωδώς το δεύτερο. Το αντίθετο δηλαδή από τις θέσεις του ΛΑΟΣ, το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά θεωρεί «πατριωτική στάση» να υποστηρίξει το πρώτο Μνημόνιο. Ενας απίθανος κομματικός Καρνάβαλος χωρίς καμία θέση αρχής και με μοναδικό στόχο να καλύψει τις πολιτικές κωλοτούμπες των ηγετών τους. Κερδισμένοι ο Αδωνις και ο Βορίδης: ψήφισαν το πρώτο λόγω ΛΑΟΣ, ψήφισαν και το δεύτερο λόγω ΝΔ, άρα είναι πλέον έτοιμοι να πάνε στο... ΠΑΣΟΚ!

Η βόμβα θα έσκαγε στη μανούβρα του συρμού στον σταθμό Αιγάλεω -τα οκτώ νέα στοιχεία

 
Η βόμβα θα έσκαγε στη μανούβρα του συρμού στον σταθμό Αιγάλεω
Το «Βήμα» αποκαλύπτει τα οκτώ νέα στοιχεία - Το λάθος στο εύφλεκτο υλικό, ο «τοξοβόλος», τα ευρήματα από τις κάμερες και η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου

«Η έκρηξη της βόμβας στον σταθμό του Αιγάλεω είχε προγραμματισθεί να γίνει την ώρα της "μανούβρας" του συρμού προκειμένου να κινηθεί πάλι προς αεροδρόμιο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα κινδύνευε η ζωή του μηχανοδηγού που θα βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων. Η έκρηξη δεν σημειώθηκε επειδή η βενζίνη είχε πρόσμιξη με κάποιο άλλο υγρό. Εχουμε μια πολύ καλή εικόνα του μεταφορέα της βόμβας από τις κάμερες στην πλατφόρμα αλλά και στο "λόμπι" του σταθμού, ενώ εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο μαζί του. Δεν θεωρούμε, προς το παρόν, σοβαρή την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση "Αντάρτικο Πόλεων" κι εξετάζουμε σχέση των υποψηφίων βομβιστών με ομάδα σχετιζόμενη με την "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες ανέκυψε η εμπλοκή στην οργάνωση δύο νεαρών αντεξουσιαστών, του 21χρονου Δημήτρη Π και του 23 χρόνου Γιάννη Μ. Ο τελευταίος είχε κατηγορηθεί ως ο "τοξοβόλος" στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πριν από έναν χρόνο, στην πλατεία Συντάγματος" ».

Αυτό αποκάλυψε στο «ΒΗΜΑ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που ασχολείται με τη βόμβα στο μετρό, στο Αιγάλεω. Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διαθέτουν σειρά στοιχείων για όλες τις κινήσεις των δραστών, με την ίδια ακριβώς μέθοδο που εφαρμόστηκε στην έρευνα της «Σκότλαντ Γιαρντ» για τους βομβιστές που αιματοκύλισαν το μετρό του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005.
Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι το 2007 είχε συνταχθεί μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την διοίκηση του Μετρό για την τοποθέτηση καμερών μέσα στους συρμούς που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Επιπλέον τον Ιούνιο του 2009 αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του Μετρό και διαλύθηκε η ομάδα ασφαλείας του δικτύου του μετρό που πλαισίωναν 43 άτομα.

Τα οχτώ νέα στοιχεία στην υπόθεση

«Το Βήμα» παρουσιάζει οκτώ νέα στοιχεία για την υπόθεση της ανεύρεσης βόμβας στο τελευταίο βαγόνι συρμού του μετρό, το απόγευμα του Σαββάτου, στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω.
1. Σύμφωνα με τα ευρήματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων η έκρηξη είχε προγραμματισθεί να γίνει από ένα έως πέντε λεπτά από την στιγμή της εναπόθεσής της από έναν ή δύο δράστες, οι οποίοι κάθονταν στο τελευταίο βαγόνι του συρμού, ακριβώς απέναντι από την θύρα εισόδου. Οπως προκύπτει, οι δράστες είχαν συνυπολογίσει και χρονομετρήσει ότι η μανούβρα του άδειου συρμού, για να βρεθεί στην απέναντι πλατφόρμα με κατεύθυνση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", διαρκεί έξι περίπου λεπτά. Ετσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιό τους ήταν η έκρηξη να σημειωνόταν σ' εκείνη τη φάση, όπου ο συρμός ήταν άδειος. Ομως τότε θα κινδύνευε άμεσα η ζωή του μηχανοδηγού ο οποίος πλέον λόγω αλλαγής κατεύθυνσης -το τελευταίο βαγόνι γίνεται πρώτο του συρμού- θα βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από την έκρηξη που θα σημειωνόταν ακριβώς πίσω από την πλάτη του, και ενώ αυτός θα ήταν εγκλωβισμένος στη στοά!
2. Το λάθος των εμπρηστών φαίνεται ότι ήταν οι προσμίξεις -με άγνωστο υγρό- των δύο περίπου λίτρων βενζίνης που είχε προγραμματισθεί να πυρπολήσουν τον συρμό. Η πρόσμιξη αυτή φαίνεται ότι έγινε προκειμένου να γίνει ισχυρότερη έκρηξη και να προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές. Ομως έτσι μειώθηκαν και άλλαξαν σύνθεση τα αέρια καύσιμα του εύφλεκτου υγρού που θα χρησιμοποιούντο για την πυροδότηση της βόμβας. Εξετάζεται το ενεδεχόμενο το λάθος βτων βομβιστών να ήταν ότι είχαν εμβαπτίσει στο εύφλεκτο υγρό μικρή αντίσταση από λαμπτήρα με σπασμένο γυαλί που είχε συνδεθεί με μπαταρίες. Πάντως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αποφεύγουν να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες μετά από εντολές για να μη αντλήσουν σχετικές πληροφορίες οι δράστες.

3.
Από τις κάμερες φέρεται να έχει προσδιορισθεί πλήρως η παρουσία του μεταφορέα της βόμβας. Από τα τελευταία βαγόνια, όπως προκύπτει από τις δύο απέναντι κάμερες της πλατφόρμας του τερματικού σταθμού του Αιγάλεω, βγαίνουν περίπου 25 άτομα από τα οποία οι αστυνομικοί ξεχώρισαν, λόγω ηλικίας και αμφίεσης, έναν ή δύο υπόπτους. Στην συνέχεια ευκρινή εικόνα απέκτησαν από κάμερες που υπάρχουν στους κυρίως χώρους του μετρό (κάθε σταθμός διαθέτει από 6-10 κάμερες) Στην συνέχεια ανηζητήθηκαν με τις τις αντίστοιχες χρονικές σημάνσεις τα σημεία εισόδου τους στο δίκτυο του συρμού, υπολογίζεται ότι ίσως είναι ο σταθμός του Συντάγματος. Παράλληλα αναζητούνται στοιχεία για τις κινήσεις τους και εκτός του σταθμού του Αιγάλεω.
4. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διατηρούν πολλές αμφιβολίες για το τηλεφώνημα ανάληψης της ευθύνης από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων». Οπως αναφέρουν «μέχρι τώρα οι ένοπλες οργανώσεις όπως η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και άλλες που προχωρούν σε εμπρηστικές επιθέσεις, συνήθως κάνουν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ή αναλαμβάνουν την ευθύνη κατευθείαν με ηλεκτρονική προκήρυξη. Το φαινόμενο τηλεφωνήματος σε ΜΜΕ χωρίς προκήρυξη, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Οπως εξάλλου και τ΄ όνομα της οργάνωσης που είναι "γενικό" και... "ύποπτα αόριστο"».
5. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι υποψήφιοι βομβιστές ίσως έχουν κάποια έμμεση σχέση με την οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ή με τους στρατολόγους ένοπλων ομάδων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εντοπίζουν αρκετές στα... τάπερ που περιέχουν το ηλεκτρικό σύστημα και τον μηχανισμό πυροδότησης με αυτά που χρησιμοποίησε η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στις πρώτες εμπρηστικές επιθέσεις της. Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπενθύμιζαν την εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 4 Μαρτίου 2009 σε ακινητοποιημένο συρμό του σταθμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Την ευθύνη γι' αυτήν την επίθεση είχε αναλάβει η «Συμμορίες Συνείδησης / Εξτρεμιστές Περάματος» η οποία αργότερα συνδέθηκε με τη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Τότε η οργάνωση αυτή μιλούσε για σαμποτάζ ενώ στο σχετικό κείμενο αναφερόταν «ξεπαστρέψαμε δύο συρμούς του ΗΣΑΠ, δημιουργώντας αναστάτωση. Δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό να σαμποτάρουμε την διαδρομή όσων συμφιλιώνονται με την αποστειρωμένη μετακίνηση από και προς τις δουλειές τους, από και προς τα σπίτια τους, από και προς την διασκέδασή τους. Ισως έτσι χαθεί το ψαρίσιο βλέμμα της απάθειας και της αδιαφορίας από τα πρόσωπά τους και αντικατασταθεί με ενεργητικά και ανήσυχα βλέμματα».

6
. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και αρμόδιοι δικαστικοί υπενθύμιζαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δύο νεαρούς αντεξουσιαστές, αποτυπώματα των οποίων βρέθηκαν σε διαμέρισμα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, το οποίο είχε διαπιστωθεί ότι είχαν νοικιάσει μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Το διαμέρισμα είχε εντοπισθεί μετά την έφοδο αστυνομικών σε διαμέρισμα στην Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχε βρεθεί οπλοστάσιο μελών της οργάνωσης και είχαν συλληφθεί τρία καταζητούμενα μέλη της. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα οι δύο νεαροί αντεξουσιαστές είχαν αναγνωρισθεί ως μεταφορείς τσάντας με όπλα, σε παλαιότερη παρακολούθηση από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ενας από τους δύο κατηγορούμενους είναι ο 23χρονος που είχε συλληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2011 στην διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα όπου κρατούσε τόξο. Ο 23χρονος που διαμένει στον Χολαργό σπουδάζει περιβαλλοντολόγος σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και όπως ανέφεραν συγγενείς του «ασχολείται ιδιαίτερα με την τοξοβολία και την σκοποβολή χωρίς όμως να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο σύλλογο».

Ο 23χρονος έχει προσαχθεί και άλλες φορές από την ΕΛ.ΑΣ. Σε μία από αυτές ήταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάρνηθα για οικολογικές παραβιάσεις, μετά την πυρκαγιά του 2007. Στον «τοξότη του Συντάγματος» ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και είχε αφεθεί ελεύθερος. Τότε είχε μάλιστα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές καταχωρήσεις όπου ανέφερε ότι «η ενέργεια να εκτοξεύσει βέλη δεν ήταν συμβολική». Ο άλλος νεαρός που αναζητείται είχε προσαχθεί στην διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Τέλος αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπενθύμιζαν ότι παραμένει ασύλληπτος και άλλος αντεξουσιαστής που συμμετείχε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, τον Μάιο του 2011 όπου συνελήφθη ένας άλλος νεαρός που κατηγορείται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.
7. Καθοριστικό, ίσως, ρόλο στη στόχευση του μετρό από βομβιστές αλλά και ληστές (είχε γίνει μεγάλη ανεξιχνίαστη ληστεία στο σταθμό της Εθνικής Αμυνας στις 3 Φεβρουαρίου 2010) διαδραματίζει η διάλυση της υπηρεσίας ασφαλείας του που απαριθμούσε παλαιότερα 43 άτομα. Τον Ιούνιο του 2009 εκδιώχθηκε ο μέχρι τότε προϊστάμενος ασφαλείας του Μετρό κ. Διονύσης Γιαννησόπουλος που κατήγγειλε ότι αυτό συνέβη γιατί δεν δέχθηκε τους διορισμούς ημετέρων γιατί «έγιναν μόνο με κομματικά πιστοποιητικά». Επιπλέον διαλύθηκε η πολυμελής ομάδα ασφαλείας που επόπτευε τους σταθμούς κι οι οποίοι τώρα έχουν μετατεθεί σε θέσεις ελεγκτών εισιτηρίων στον ΟΑΣΑ. Ακόμη στις αποθήκες βρίσκονται έξι συσκευές ανίχνευσης εκρηκτικών, κόστους 525.000 ευρώ που είχαν αγορασθεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης προ μερικάων ετών είχε χρησιμοποιηθεί, πιλοτικά, πρόγραμμα εντοπισμού δεμάτων με ύποπτο περιεχόμενο στο σταθμό του Συντάγματος το οποίο έμεινε στα χαρτιά.

8. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι προ μερικών ετών είχε εκπονηθεί ειδική μελέτη για τοποθέτηση καμερών μέσα στους συρμούς του μετρό, η οποία πότε δεν υλοποιήθηκε. Η ύπαρξη αυτών των καμερών υπολογίζεται ότι θα αποθάρρυνε τους υποψήφιους βομβιστές του Μετρό. Η μελέτη για την τοποθέτησή τους είχε γίνει από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Γκρίζαλη σε συνεργασία με τους υπευθύνους ασφαλείας του μετρό. Ομως ποτέ δεν υπήρξε υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Ο Ισ. Κούβελος, σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη, έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

 
Ο Ισ. Κούβελος, σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη, έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό
«Φαρσοκωμωδία» χαρακτηρίζει το θέμα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας 
 
Δεν είναι βουλευτής ο μεγαλοκαταθέτης που έβγαλε στο εξωτερικό το 2011 ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά σύζυγος βουλευτή, όπως προκύπτει από την έρευνα της Βουλής, και συγκεκριμένα πρόκειται για τον κ. Ισ. Κούβελο, σύζυγο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, το ποσόν αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα και κατόπιν το μετέφερε σε τράπεζα του Λονδίνου, με προορισμό την αγορά πλοίου. Όπως δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, πρόκειται για απολύτως νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιοι ανεύθυνα προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά της θέλοντας έτσι να κρύψουν όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για «φαρσοκωμωδία» και «φιάσκο» όσον αφορά τις αποκαλύψεις του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής κατά του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος, κ. Π. Νικολούδη, ο οποίος μίλησε προ ημερών για «έναν ή μια βουλευτή» που εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ.
Επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνέδεσε την όλη εξέλιξη με όσα έχει καταγγείλει το κόμμα της τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και την χρηματοδότησή τους.
Όπως προκύπτει, η μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό έγινε τον Μάρτιο του 2011 και σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη είναι  απαράδεκτο να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για μια επιχειρηματική κίνηση ενός ανθρώπου που δεν είναι βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι  τόσο το δικό της «πόθεν έσχες» όσο και του συζύγου της είναι γνωστά.
Την ίδια ώρα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών έφτασε η «λίστα» του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό το 2011 ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Αργότερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας τον λόγο επί του προσωπικού, είπε ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες «ένοιωθα και οργή και περιέργεια να μάθω ποιος είναι ο βουλευτής», ώσπου σήμερα την ενημέρωσε τηλεφωνικώς ο αρμόδιος για τα «πόθεν έσχες» αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Αργύρης ότι επρόκειτο για τον σύζυγό της. «Επικοινώνησα μαζί του και μου είπε, ότι είχε μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τις οποίες ρευστοποίησε και μέσω ελληνικής τράπεζα μετέφερε στο Λονδίνο με σκοπό την αγορά πλοίου», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Μάλιστα δήλωσε ότι «ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η συζήτηση αφορούσε επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου μου», οι οποίες, όπως υπογράμμισε, είναι γνωστές και μέσω των δηλώσεων για το «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν από κοινού. Όπως είπε «δεν φαντάστηκα πως θα μπορούσε να είναι μεμπτό ότι επενδύει στη ναυτιλία» και κάλεσε τον κ. Νικολούδη «να έρθει και να πει συγκεκριμένα» ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους συναλλαγή». «Η δουλειά του είναι να ψάχνει το βρώμικο χρήμα. Έχω δημοσιεύσει κάθε ευρώ και κάθε δραχμή τα οποία διαχειρίστηκα», είπε με φανερή την ενόχλησή της από την στάση και την διαχείριση του θέματος εκ μέρους του προέδρου της αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
«Δεν επιτρέπω να σπιλώνεται το ήθος και η πολιτική μου σταδιοδρομία», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι είναι ηθικό να προχωρεί κάποιος σε επενδύσεις όπως και το να παντρεύεται κάποιος έναν επιχειρηματία. Και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα, αφού, όπως τόνισε «δεν δέχομαι να σπιλωθώ, έχω αρκετά στοχοποιηθεί και δεν εννοώ να γίνω στόχος του οποιουδήποτε παιχνιδιού ενδεχομένως παίζεται μεταξύ των δυο κομμάτων επειδή έφερα στην δημοσιότητα την ιστορία με τα ταμεία των κομμάτων».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει ότι «το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου πρέπει να διερευνηθεί και την ίδια στιγμή, πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό». 
------------------------------------

Nick Redfern - Washington, D.C.-1952

Bizarre & UFO Phenomenon by Nick Redfern

Air Marshal Sir Peter Horsley meets Mr. Janus

Β. Βιλιάρδος - ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ: Αρκεί να κοροϊδέψεις, να διασύρεις, να προσβάλεις και να εξευτελίσεις διεθνώς έναν λαό, κατηγορώντας τον για οκνηρία, για φοροδιαφυγή και για υπερδανεισμό, με στόχο τη θυματοποίηση του, για να μπορέσεις να κλέψεις την περιουσία του

“Η ακμή ενός πάμπλουτου, πολλαπλά προικισμένου κράτους, σαν το δικό μας, θα μπορούσε να στηριχθεί στις τρεις παρακάτω προϋποθέσεις:

(α)  Σε ένα σύνολο υγιών οικονομικών και πολιτικών θεσμών, οι οποίοι θα καθορίζουν επακριβώς το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούμε να αναπτυχθούμε, ανταγωνιζόμενοι με ίσους όρους.

(β)  Σε ένα σύνολο συνειδητών πολιτών, το οποίο να κατανοεί επαρκώς τις αρχές της Οικονομίας και της Δημοκρατίας ή, τουλάχιστον, να έχει διαμορφώσει ένα χαρακτήρα συνεπή προς το συγκεκριμένο «τρόπο ζωής».

(γ)  Σε μία υψηλής ποιότητας ηγεσία, η οποία να μπορεί να κατευθύνει ορθολογικά το κράτος (όχι απλά να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο), καθώς επίσης να διαφυλάσσει τη χώρα της, τουλάχιστον στις κρίσιμες στιγμές – χωρίς ποτέ να επιτρέπει σε τρίτους να την προσβάλλουν. Τα απολύτως απαραίτητα χαρίσματα που πρέπει να διαθέτει η ηγεσία αυτή δεν είναι άλλα από το να μπορεί να πείθει τεκμηριωμένα, να εμπνέει και να διδάσκει - να εκπαιδεύει δηλαδή τους κυβερνωμένους.

Εάν η Ελλάδα κατάφερνε να επιτύχει τις παραπάνω προϋποθέσεις, τουλάχιστον τις πρώτες δύο, θα μπορούσε όχι μόνο να ξεφύγει από την κρίση, αλλά να γίνει η ωραιότερη, η πλουσιότερη και η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου – αφού έχει προικισθεί από τη φύση, από τον αρχαίο πολιτισμό και από την Ιστορία της, όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη” (ΒΒ).    

Άρθρο

Ας μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, έμπειρος τραπεζίτης, ήταν ανέκαθεν εναντίον της διαγραφής χρέους (haircut) της Ελλάδας – γνωρίζοντας προφανώς ότι, αφενός μεν θα χρεοκοπούσαν οι Ελληνικές τράπεζες, ενώ θα καταστρέφονταν τα ασφαλιστικά ταμεία, αφετέρου δε πως η ίδια η διαγραφή θα ήταν ένα «λογιστικό τέχνασμα», χωρίς καμία ουσιαστική ωφέλεια για τη χώρα. Σε τελική ανάλυση δηλαδή μία χώρα, η οποία δεν είχε ποτέ τραπεζικό πρόβλημα, θα αναγκασθεί να διασώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες της, αφού προηγουμένως τις χρεοκόπησε, δανειζόμενη ξανά από τους τοκογλύφους – τους οποίους δήθεν ανάγκασε να διαγράψουν μέρος των χρεών της.

Επίσης ας μην ξεχνάμε πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι άλλο από το κομματικοκεντρικό κράτος, το οποίο έχει μόνο απαιτήσεις από τους Πολίτες του, χωρίς να αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι τους – γεγονός που τεκμηριώνεται από την Υγεία, από την Παιδεία, από την Πρόνοια, από την Ασφάλεια κλπ., για τα οποία οι Έλληνες πληρώνουν αδρά, όταν όλοι οι άλλοι πολίτες της ΕΕ τα απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια και δωρεάν από το κοινωνικό κράτος τους.

Προφανώς θα καταλογισθούν τεράστιες ευθύνες σε κάποιους πολιτικούς για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης εκ μέρους τους, από τη Δικαιοσύνη και από τους Πολίτες τα χώρας τους – οι οποίοι αναρωτιούνται εάν είναι ανίκανοι, ανεπαρκείς ή ίσως απλά, δουλοπρεπή υποχείρια των «ξένων δυνάμεων κατοχής», ενεργώντας κάτω από εκβιασμούς ή μέσα στα πλαίσια μίας προγραμματισμένης από το παρελθόν «εσχάτης προδοσίας». 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το τεράστιο κόστος, με το οποίο επιβαρυνόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων μας – περί τα 12 δις € ετησίως, τα οποία στα δέκα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει το δανεισμό μας κατά 120 δις € (πάνω από το 50% του χρέους ως προς το ΑΕΠ), όταν για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είναι σχεδόν μηδενικό. Εάν δε συμπεριλάβουμε και το κόστος της λαθρομετανάστευσης θα διαπιστώσουμε ότι το δημόσιο χρέος μας, παρά τη διαφθορά και τα τοκογλυφικά επιτόκια, έχει διατηρηθεί σε μάλλον ομαλά επίπεδα.


Έχουμε την άποψη ότι, τόσο οι δανειστές μας, όσο και οι ξένοι εισβολείς, έχουν καταλάβει πόσο εύκολο είναι να κοροϊδέψεις τους Έλληνες – αρκεί να τους διασύρεις διεθνώς και να τους εξευτελίσεις, κατηγορώντας τους για οκνηρία, φοροδιαφυγή, υπερδανεισμό ή οτιδήποτε άλλο, με στόχο τη «θυματοποίηση» τους. Παρά το ότι λοιπόν διεθνείς οργανισμοί, όπως η BIS, το ΔΝΤ και άλλοι, τοποθετούν την Ελλάδα στις λιγότερο χρεωμένες χώρες του ΟΟΣΑ, με κριτήριο το συνολικό χρέος της (δημόσιο και ιδιωτικό), οι Έλληνες δεν φαίνεται να μπορούν να το καταλάβουν – αδυνατώντας παράλληλα να κατανοήσουν ότι, αυτό που σήμερα επιδιώκεται είναι η λεηλασία και η κλοπή της συνολικής περιουσίας τους.

Δυστυχώς ελάχιστοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι, επειδή η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, πρέπει κάθε φορά να προστατεύεται από τους επίδοξους εισβολείς – τα σύγχρονα όπλα των οποίων είναι οι πολυεθνικές τράπεζες, τα Hedge Funds, οι εταιρείες αξιολόγησης, τα ΜΜΕ, οι διεθνείς «νομπελίστες» οικονομολόγοι (δεν παίρνει κανείς Νόμπελ οικονομίας και δεν προωθείται από τα ΜΜΕ, εάν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελίτ και των παιδιών του Σικάγου – τα οποία πολλές φορές είναι καλυμμένα πίσω από δήθεν «μαρξιστικές» ιδεολογίες), οι πολυεθνικές επιχειρήσεις (Lidl, Makro, Carrefour κλπ.), τα τοπικά διατεταγμένα μέσα ενημέρωσης, όπως και η ανόητη εγχώρια ελίτ (την οποία διαφθείρουν και εξαγοράζουν).

Η ευκολία όμως με την οποία οι Έλληνες μετατρέπονται σε θύματα, κατηγορώντας τον εαυτό τους και τα ελαττώματα τους σε σημείο υπερβολής, ίσως τους κοστίσει τελικά την ελευθερία τους – αφού είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούν στη χρεοκοπία και στη δραχμή εξαθλιωμένοι, λεηλατημένοι και εξευτελισμένοι. ΄

Ολοκληρώνοντας, οι εθνικοί και διεθνείς εκβιαστές της Ελλάδας, στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν τους πολίτες της σε θύματα, δεν δίστασαν να επικαλεστούν ακόμη και ψευδείς αναφορές - ισχυριζόμενοι ότι, τα έσοδα του δημοσίου δεν καλύπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Όμως, όπως φαίνεται καθαρά από το μεσοπρόθεσμο (Πίνακας Ι), πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα – το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τις προθέσεις τους.

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Έσοδα και δαπάνες μισθών, συντάξεων και κοινωνικής ασφάλισης σε δις €

Προϋπολογισμός
2011
2012



Καθαρά Έσοδα Δημοσίου
51.309
54.434



Δαπάνες μισθών και συντάξεων
21.730
20.521
Δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης
17.487
15.908



Σύνολο ως άνω δαπανών
39.217
36.429
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών – επικαιροποίηση ΜΠΔΣ
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Από τον Πίνακα Ι συμπεραίνουμε ότι, αφού πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δαπάνες κοινωνικής περίθαλψης, περισσεύουν περί τα 12 δις € το 2011 και 18 δις € το 2012. Πρόκειται λοιπόν για ενέργειες «γκεμπελικής προπαγάνδας», οι οποίες θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν ανάλογα από τους Έλληνες Πολίτες.    

Σε κάθε περίπτωση, σε σχέση με τη «μεθόδευση» που ακολουθήθηκε με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ (Τιτανικός, εταιρείες αξιολόγησης, άρνηση δανεισμού, εκβιασμός της ΕΕ, ΔΝΤ, διορισμός κυβέρνησης κλπ.), ακόμη και ένας άσχετος σύμβουλος μίας επιχείρησης, η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα δανεισμού, θα της σύστηνε τότε (Μάιος του 2010) να καταφύγει στο άρθρο 99

Θα πρότεινε λοιπόν στην κυβέρνηση την προστασία της χώρας από τους πιστωτές (αναβολή πληρωμών, επίκληση της εθνικής κυριαρχίας, διαπραγμάτευση με τους δανειστές κλπ.), έτσι ώστε να μην αναγκασθεί να ξεπουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία - πόσο μάλλον να επιτρέψει την κατάσχεση τους ή/και την επιτήρηση της δημόσιας διοίκησης από τους ξένους εισβολείς. Δεν έχουμε δε την παραμικρή αμφιβολία ότι, δεν θα της πρότεινε ποτέ να καταφύγει σε τοκογλύφους – όπως δυστυχώς συνέβη με τη χώρα μας.  


Επειδή δεν πρέπει κανείς να περιορίζεται στις δικές του σκέψεις και αναλύσεις, αλλά να ενημερώνεται παράλληλα σε σχέση με τις απόψεις άλλων συναδέλφων του, θεωρούμε πως η τοποθέτηση του οικονομολόγου κ. G. Kolodko στους FT είναι εξαιρετικά σημαντική.

Αφού λοιπόν αναρωτιέται «πόσο αρκετό είναι αρκετό;», παρομοιάζει την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας σαν ένα τρένο, το οποίο «κινείται σε προδιαγεγραμμένη μετωπική σύγκρουση, με αργή ταχύτητα». Συνεχίζει δε με τα παρακάτω:

Από τη μια πλευρά έχουμε τις παράλογες απαιτήσεις των ξένων (είτε πρόκειται για Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, είτε για το ΔΝΤ, είτε για ιδιώτες επενδυτές, είτε για ΜΜΕ), οι οποίοι επιζητούν περισσότερη λιτότητα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η οποία εξωθεί την κοινωνία πέρα από τα όρια της. Πόσο ακόμη μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Δυστυχώς, μάλλον δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών. Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να πριονίζει το κλαδί, επάνω στο οποίο κάθεται (σσ. αυθαίρετα, αφού δεν είναι εκλεγμένη, ενώ το κυβερνών κόμμα έχει καταφέρει να «σέρνει την αξιωματική αντιπολίτευση από τη μύτη» - επειδή είναι τόσο ανόητη, ώστε να νομίζει ότι συγκυβερνάει, όταν η πλειοψηφία στην κυβέρνηση και στη Βουλή, η οποία ψηφίζει τους νόμους, δεν είναι δική της).

Πέντε χρόνια ύφεσης έχουν αποδυναμώσει τη φορολογική βάση τόσο πολύ, όπου τα όποια έσοδα θα μειωθούν περισσότερο, ακόμη κι αν αυξηθούν οι φορολογικές κλίμακες. Η λιτότητα παράγει ύφεση – κάτι που αναγνωρίζει ακόμη και το ΔΝΤ (σσ. ενώ η ύφεση παράγει ανεργία και χρέη, καταστρέφοντας παράλληλα τον υγιή κοινωνικό ιστό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μίας χώρας).

Στα τρία χρόνια λιτότητας, η Ελλάδα είδε το χρέος της να αυξάνεται από το 113% του ΑΕΠ της στο 163%. Οι άστεγοι της αυξήθηκαν κατά 25%. Η ανεργία έφτασε το 21% - μια από τις μεγαλύτερες στον αναπτυγμένο κόσμο, με το 48% των νέων να ψάχνουν για δουλειά. Νέοι που κάποια στιγμή μάλλον θα βγουν στους δρόμους διαδηλώνοντας, αντί να κάθονται στο σπίτι και να παρακολουθούν τηλεόραση. Η πολιτική λοιπόν η οποία ακολουθείται, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα (σσ. ενώ δεν είναι απίθανο να οδηγήσει τη χώρα στη δικτατορία).   

Το να περιμένουμε από τους Έλληνες ακόμη περισσότερες θυσίες, δεν είναι ρεαλιστικό. Κανένας δεν πρέπει να ωθεί έναν λαό πέρα από τα όρια αντοχής του - μία τέτοια πίεση είναι ανοησία και δεν συνιστά πολιτική. Ο λαός ενός υπερήφανου έθνους δεν θα πρέπει να αποδεχθεί την ανόητη αυτή πολιτική  και να πεινάσει, απλά και μόνο για να  συνεχίσει να πληρώνει κάποια εξωφρενικά χρέη σε ξένους πιστωτές - παραμένοντας αιώνια χρεωμένος, όπως φαίνεται.

Στην πραγματικότητα,  ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους δεν  οφείλεται στο γεγονός ότι, οι Έλληνες ζούσαν πέραν των δυνατοτήτων τους - αλλά στα κερδοσκοπικά υψηλά επιτόκια, τα οποία τους επιβάλλονταν για να το αναχρηματοδοτήσουν. Ακριβώς για το λόγο αυτό, το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους από το σημερινό 160% του ΑΕΠ στο 120% έως το 2020, αποτελεί φαντασίωση. Ακόμη και αν γινόταν, κάτι που δεν θα γίνει, ένα τέτοιο οικονομικό βάρος θα ήταν δυσβάσταχτο.

Αποτελεί γεγονός ότι, η ελληνική μακροοικονομική πολιτική, πριν από την κρίση, ήταν άστατη και σίγουρα οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν - ήδη αυτό κάνουν. Είναι επίσης όμως γεγονός ότι οι ξένοι τραπεζίτες δεν επέδειξαν καθόλου σοφία, ούτε υπευθυνότητα, όταν δάνειζαν αλόγιστα τους Έλληνες. Τώρα θα πρέπει και αυτοί να πληρώσουν - κάτι που δεν κάνουν.

Τέλος, οι ηγέτες της Δύσης, ειδικά οι Merkel και Sarkozy, έκαναν μια σειρά από λάθη, αναβάλλοντας την απόφαση διακανονισμού του ελληνικού χρέους και προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών. Για αυτό και θα πρέπει κάποιοι πολιτικοί να πληρώσουν για αυτά τα λάθη - όπως φαίνεται, οι επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία και στη Γερμανία θα δώσουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Η μόνη ελπίδα για μια βιώσιμη λύση είναι ένα συνοπτικό, ταχέως εφαρμοζόμενο σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 80%, καθώς επίσης η χορήγηση ενός σημαντικού δανείου, από πλευράς ΕΕ, με μηδενικό επιτόκιο.

Η πιο εύκολη λύση θα ήταν εάν η ΕΚΤ αγόραζε νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα -  αλλά αυτό δεν της το επιτρέπει ούτε το υπερφιλελεύθερο καταστατικό της, ούτε η γερμανική ηθική της. Η ΕΚΤ διαθέτει πόρους ύψους 3,3 τρις € οι οποίοι, εάν χρησιμοποιούνταν κατάλληλα, θα έλυναν το πρόβλημα χρέους ολόκληρης της Ευρωζώνης (αντίθετα η ΕΚΤ κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας, όπως αναδείξαμε στο άρθρο μας «Λογιστικές Αλχημείες»).   

Στην αντίθετη περίπτωση, μια εσφαλμένη πολιτική θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο χρέος, το οποίο ήδη δεν είναι βιώσιμο. Θα οδηγήσει σε μία χαοτική (ανεξέλεγκτη) χρεοκοπία, την οποία θα ακολουθήσουν απρόβλεπτες, δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα – για την Ευρωζώνη, για την Τουρκία και για αλλού. Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: Θα πρέπει να βοηθήσουμε τώρα την Ελλάδα και τους εαυτούς μας, αλλιώς θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά στο μέλλον.

Μετά και από την τελευταία απόφαση βοήθειας της Ελλάδας, κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι «όλα βαίνουν καλώς». Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Η όλη κατάσταση οδεύει προς καταστροφή - πλην όμως, σε αργή φάση. Η κοροϊδία του κοινού, και η παραπλάνηση των αγορών δεν είναι ούτε στρατηγική, ούτε πολιτική. Είναι απλά βλακεία.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η Ευρωζώνη είναι με τέτοιον τρόπο κατασκευασμένη, ώστε τυχόν κατάρρευση του κοινού νομίσματος να οδηγεί όλες τις χώρες της, επίσης τις πλεονασματικές, σε τεράστια προβλήματα – άλυτα ενδεχομένως. Η αιτία είναι κυρίως το σύστημα «Target II» της ΕΚΤ, το οποίο έχουμε αναλύσει στο άρθρο μας «Ευρωπαϊκές Ασυμμετρίες» (όπως επίσης στο «Πόκερ των κερδοσκόπων»). Με κριτήριο το Target II, με τη βοήθεια του οποίου διακανονίζονται οι πληρωμές εντός του Ευρωσυστήματος, τα ελλείμματα των ισοζυγίων εξωτερικών συναλλαγών των αδύναμων εξαγωγικά χωρών, χρηματοδοτούνται ουσιαστικά από τα πλεονάσματα των άλλων – μέσω της ΕΚΤ.

Στον Πίνακα ΙΙ που ακολουθεί, φαίνεται η «κατανομή» των γερμανικών πλεονασμάτων ύψους 498,13 δις € - ένα ποσόν που οφείλει μεν η ΕΚΤ στην Bundesbank, ουσιαστικά όμως οι κεντρικές τράπεζες των χωρών του Νότου στη γερμανική «ομόλογο» τους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ: Οφειλές των ελλειμματικών χωρών στην ΕΚΤ και, μέσω αυτής, στην  Bundesbank - σε δις €, τέλη του 2011

Χώρες
Ιταλία
Ισπανία
Ιρλανδία
Ελλάδα
Πορτογαλία






Ποσόν
180,13
174,98
119,68
108,18
60,68
Πηγή: Spiegel
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Όπως φαίνεται από τον Πίνακα ΙΙ, η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα, η οποία οφείλει στην ΕΚΤ – ενώ προηγείται η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία. Κατά το γερμανικό ινστιτούτο τώρα του Μονάχου, τυχόν κατάρρευση του ευρώ θα δημιουργούσε ανυπολόγιστες ζημίες στη γερμανική οικονομία – η οποία, ως εκ τούτου, είναι υποχρεωμένη ουσιαστικά να διασώσει το κοινό νόμισμα, όσο και αν της κοστίσει. Αντίθετα όμως, η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν ανάλογα επικίνδυνη – ενώ θα λειτουργούσε θετικά στον εκφοβισμό όλων των υπολοίπων.

Επομένως, θεωρείται ότι η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων «εταίρων» της Ευρωζώνης – εάν φυσικά υποχρεωθεί (με τη βοήθεια μίας «στρατευμένης» κυβέρνησης, με την πλύση εγκεφάλου των Πολιτών της από τα ΜΜΕ, με την πολιτική λιτότητας/εξαθλίωσης/υπερφορολόγησης, με συνεχώς νέες απαιτήσεις της Τρόικας, με την εισβολή ξένων επιθεωρητών, με την κατάληψη της δημόσιας διοίκησης, με τη λεηλασία της κλπ.), να εγκαταλείψει «εθελούσια» το κοινό νόμισμα. (δεν μπορεί να την αποβάλει κανείς, αφού δεν υπάρχουν νομικά μέσα).

Όταν διαπιστώνουμε λοιπόν μία παράδοξη «σύμπνοια απόψεων», όσον αφορά την επιστροφή στη δραχμή (μαρξιστές, αγγλοσάξονες οικονομολόγοι, ΜΜΕ κλπ.), οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι – πόσο μάλλον όταν σήμερα, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, δεν θα ήταν πλέον δυνατή η μετατροπή των εξωτερικών υποχρεώσεων του δημοσίου σε δραχμές, σε περίπτωση υιοθέτησης του εθνικού νομίσματος – γεγονός που σημαίνει ότι, το εξωτερικό χρέος θα ήταν μη διαχειρίσιμο (λόγω υποτίμησης κλπ.), οπότε η Ελλάδα θα οδηγούταν στο απόλυτο χάος και στην καταστροφή.   

Κλείνοντας, είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μέσα στο Ευρώ και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αρκεί να αφυπνισθούν οι Πολίτες της, εκδιώκοντας τους εισβολείς και επιλέγοντας εκείνη την πολιτική ηγεσία, η οποία θα δεσμευθεί προεκλογικά να τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους με δημοψηφίσματα στις κρίσιμες αποφάσεις (άμεση Δημοκρατία), εντός ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου.

Προφανώς έχουμε μεγάλα, τεράστια ίσως προβλήματα, αλλά θα πρέπει να μας «επιτραπεί» να τα λύσουμε μόνοι μας – εάν δεν θέλουμε να γίνουμε προτεκτοράτο της Γερμανίας ή να καταλήξουμε όπως η (πρώην) Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, χώρες τις οποίες «βοήθησαν να επιστρέψουν στη Δημοκρατία» οι ξένες δυνάμεις (προβλεπόταν για το Ιράν και για τη Συρία, εάν συμφωνούσε η Ρωσία και η Κίνα).  

VEDEO ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ:

Αθήνα, 27. Φεβρουαρίου 2012