Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Μαρτίου 2012

Ron Paul: Η CIA επιλέγει δικτάτορες σε όλο τον κόσμο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Προεδρικός υποψήφιος αναλύει τα σχόλια για το "πραξικόπημα" της CIA


Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Μιλώντας για τον ισχυρισμό του ότι η CIA είχε ενορχηστρώσει ένα "πραξικόπημα" στην Αμερική ενάντια στην κυβέρνηση, το μέλος του Κογκρέσσου Ron Paul είπε στην εκπομπή του Alex Jones ότι η Υπηρεσία βρισκόταν επίσης πίσω από την επιλογή δικτατόρων σε όλο τον κόσμο.


CIA πραγματικά οδηγεί την παράσταση .... Η CIA εμπλέκεται σε πόλεμο, συμμετέχουν σε στρατιωτικές δραστηριότητες, επιλέγουν στόχους από το Langley στη Βιρτζίνια, που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους για οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, γενικά σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους που δεν πρέπει να σκοτωθούν και να αστοχήσουν εκεί που προσπαθούν να στοχεύσουν», δήλωσε ο Πολ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους δραστηριότητα, ήταν ακόμη και εκτός του τομέα της αντισυνταγματικότητας του Ομπάμα όσον αφορά το βομβαρδισμό της Λιβύης.
«Τώρα έχουμε το πρόσωπο του DoD (Department of Defense – Υπουργείο Αμύνης) τον Πετρέους που πηγαίνει πέρα ​​από τη CIA και στη συνέχεια η κεφαλή της CIA πηγαίνει πέρα ​​από τους στρατιωτικούς», δήλωσε ο Πολ, προσθέτοντας, «ξέρω ότι η CIA έχει μπλεχτεί σε τόσες πολλές εκλογές σε όλο τον κόσμο, διαλέγουν και επιλέγουν δικτάτορες .... Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμπλέκονται πολύ σε αυτές τις επαναστάσεις που συμβαίνουν στη Μεσόγειο, απλώς προσπαθούμε να διαλέξουμε δικτάτορες», δήλωσε ο Πολ, προσθέτοντας ότι το απόρρητο της CIA βρίσκεται «εκτός ελέγχου».
Τα αρχικά σχόλια του Paul σχετικά με το "πραξικόπημα" της CIA έγιναν κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας για την Liberty Regional Conference στην Ατλάντα της Τζιόρτζια, τον Ιανουάριο του 2010.
"Έγινε ένα πραξικόπημα, δεν το έχετε ακούσει; Είναι το πραξικόπημα της CIA», δήλωσε ο Paul. CIA διοικεί τα πάντα, διοικεί τον στρατό. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν τους πυραύλους και τις βόμβες για τις χώρες. ... Και φυσικά η CIA είναι τόσο μυστικοπαθής, όπως η Federal Reserve. ... Και όμως σκεφτείτε τις ζημίες που έχουν γίνει από τότε που ιδρύθηκε μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι μια κυβέρνηση οι ίδιοι. Είναι σε επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις ναρκωτικών, παίρνουν από τους δικτάτορες ... Πρέπει να βγάλουμε από τη μέση τη CIA», πρόσθεσε.
Δείτε το βίντεο με τα αρχικά σχόλια του Paul

Ron Paul "WE NEED TO TAKE OUT THE CIA"  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
--------------------------

Το εβραϊκό λόμπι πολεμάει την υποψηφιότητα του Ron Paul για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ο Ρεπουμπλικανικός Εβραϊκός Συνασπισμός / Republican Jewish Coalition (σ.σ.: Μια εβραϊκή οργάνωση δηλαδή που υπάρχει μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για να επηρεάζει τις διεργασίες μέσα στο κόμμα και να προωθεί τους Εβραίους στην εξουσία του) θα πραγματοποιήσει ένα φόρουμ για τους υποψήφιους προέδρους του κινήματος με συμμετέχοντες την Michele Bachmann, τον Herman Cain, τον Newt Gingrich, τον Jon Huntsman, τον Rick Perry, τον Mitt Romney, και τον Rick Santorum.
Στο φόρουμ δεν προσκλήθηκε ο τρίτος υποψήφιος σε δημοτικότητα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτή την περίοδο στο New Hampshire και δεύτερος σε δημοτικότητα για πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στην Αιόβα, ο Γερουσιαστής Ron Paul (Τέξας). Ο λόγος:
Ο Paul δεν προσκλήθηκε να συμμετέχει στην συζήτηση που διοργάνωσε η εβραϊκή οργάνωση των ρεπουμπλικάνων, γιατί η οργάνωση – όπως έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν – «απορρίπτει τις ασύνετες για το ρεπουμπλικανικό κόμμα και ακραίες θέσεις του», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εβραϊκής οργάνωσης RJC, ο Matt Brooks.
«Βρίσκεται απλά πολύ μακριά από την γραμμή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και τους οργανισμού μας», είπε ο Brooks. Αν καλούσαμε τον Ρον Πόλ να συμμετάσχει θα ήταν «σα να καλούσαμε τον Barack Obama, να μιλήσει».
Ο Brooks έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την κριτική στον Ron Paul, τον προηγούμενο Μάϊο:
«Καθώς οι Αμερικανοί είναι δεσμευμένοι σε μια δυνατή και σφριγηλή εξωτερική πολιτική, είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι για την προοπτική της προεδρικής εκστρατείας του Βουλευτή Ron Paul. Ενώ ο Paul σχεδιάζει να μας κυβερνήσει ως Ρεπουμπλικάνος, οι θέσεις του και το παρελθόν του τον τοποθετούν μακριά από την γραμμή των Ρεπουμπλικάνων...»
Ο Brooks είπε επίσης ότι ο Paul έχει την επικίνδυνη για τις ΗΠΑ θέση, ότι πρέπει να ακολουθήσουν σαν υπερδύναμη ουδέτερη στάση τόσο στο θέμα της προστασίας του Ισραήλ όσο και να μην εμπλέκονται σε πολέμους υπέρ του Ισραήλ.
Ποιες λοιπόν είναι αυτές οι «ακραίες απόψεις»; Στην Huffington Post, ο Dovid Efune, διευθυντής της Algemeiner Journal και του Ιδρύματος Gershon Jacobson, προσφέρει μια εξήγηση:
«Οι θέσεις του Πολ για το Ισραήλ έχουν σχεδόν ομοιόμορφα χλευαστεί. Παρόλο που ισχυρίζεται ότι είναι μη παρεμβατικός για το θέμα, έχει υιοθετήσει σημεία Αραβικής ρητορικής για το Ισραήλ, συγκρίνοντας τη Γάζα με «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Το "μάντρα" του απομονωτισμού του μπορεί να απηχεί σε κάποιους συντηρητικούς, αλλά στον πραγματικό κόσμο η εφαρμογή του θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κενό εξουσίας που θα ήταν πιθανόν να καλυφθεί από υποστηρικτές των εχθρών του Ισραήλ».
Ο Εθνικός Διευθυντής της Anti Defamation League, Abraham Foxman έχει πει σχετικά με τον Paul, την πολιτική των ΗΠΑ και το Ισραήλ:
«…με εξαίρεση τον Ron Paul, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των κομμάτων».
Και κανένας ορθόδοξος ορισμός δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τον David Frum:
«Από τους 8 υποψήφιους που ανταγωνίζονται για την Ρεπουμπλικανική προεδρία, οι 7 δήλωσαν ότι είναι έντονοι υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ, με μόνη εξαίρεση τον Ron Paul».
* Η New York Sun, που δεν είναι γνωστή για την εχθρότητα της προς το Ισραήλ, υπερασπίστηκε τον Πολ τόσο για τις κατηγορίες περί «αντισημιτισμού» και τόσο για την παραφροσύνη της εξωτερικής πολιτικής πέρυσι.
* Εδώ είναι το πόσο γρήγορα η αντι-παρεμβατική ρητορική του Πολ μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορίες για «αντισημιτικά επιχειρήματα, από τον Ben Stein
ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Να σημειώσουμε ότι ο Ron Paul στο παρελθόν έχει μιλήσει ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όσον αφορά το Ισραήλ.
Τα εβραϊκά ΜΜΕ στις ΗΠΑ προσπαθούν να απομονώσουν και να συκοφαντήσουν τον Ron Paul γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εβραϊκού λόμπι.
Έτσι του θέτουν στις συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς, ερωτήματα όπως ο γάμος τον ομοφυλοφίλων με σκοπό να φθείρουν την εικόνα τους είτε στο κοινό των Ρεπουμπλικάνων που απαρτίζεται από πιο συντηρητικούς Αμερικανούς, όσο και στο υπόλοιπο αμερικανικό κοινό που προτίθεται να ψηφίσει τον Ρόν Πόλ εξαιτίας των θέσεων που αυτός έχει κατά καιρούς δηλώσει ενάντια στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και των Εβραίων Τραπεζιτών της Wall Street.
Ο Ron Paul προσπαθεί να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες κάνοντας διάφορους χειρισμούς για να μην στοχοποιείται και να βγει όσο το δυνατόν αλώβητος, στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία για την αρχηγία των Ρεπουμπλικάνων. 

Στο βίντεο (ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ) ο Ron Paul προειδοποιεί για μια ακόμη φορά για την επερχόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Ron Paul : Το Ιράν δεν είναι απειλή για τις ΗΠΑ


«Αν κάποια άλλη χώρα πιστεύει ότι θα έπρεπε να κάνει πόλεμο μαζί του, αυτό είναι δική της δουλειά». 
Ο Αμερικάνος Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος Ron Paul λέει ότι δεν θα ξεκινούσε μια επίθεση στο Ιράν εφόσον δεν υπάρχει στρατιωτική συνιστώσα στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο Paul είπε στους ψηφοφόρους της Iowa την Παρασκευή ότι δεν θα ξεκινούσε μια επίθεση στο Ιράν, επειδή «δεν απειλούν την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε το δίκτυο ABC News.
«Αν κάποια άλλη χώρα πιστεύει ότι θα έπρεπε να πάει σε πόλεμο μαζί τους [Ιράν], αυτό είναι δική τους δουλειά», είπε, προσθέτοντας δεν υπάρχουν αποδείξεις και αξιόπιστα στοιχεία για την ύπαρξη μιας στρατιωτικής πτυχής στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η στάση του Paul για το Ιράν είναι αυτή που έχει σύρει την κριτική από τους αντιπάλους του στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων (GOP).
Ο Mitt Romney και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράν εάν οι οικονομικές, διπλωματικές και άλλες πιέσεις δεν σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο Romney επέκρινε τον Paul την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο κανάλι Fox News, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι ο Ρον Πολ αποτελεί την επικρατούσα τάση της Ρεπουμπλικανικής σκέψης σε σχέση με διάφορα θέματα, ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική."
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, και μερικοί από τους συμμάχους τους κατηγορούν την Τεχεράνη ότι έχει στρατιωτικούς στόχους στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ έχουν απειλήσει επανειλημμένα την Τεχεράνη με την «επιλογή» ενός στρατιωτικού πλήγματος κατά των ατομικών της εγκαταστάσεων.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι καθώς έχει υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), έχει κάθε δικαίωμα να αναπτύξει και να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
-------------------------------------------------

Το CNN ‘έκοψε’ στρατιώτη που δήλωνε υπέρ του Ron Paul και κατά των πολέμων και τώρα ο στρατός απειλεί να τον τιμωρήσει


Το CNN ‘έκοψε’ στρατιώτη που δήλωνε υπέρ του Ron Paul και κατά των πολέμων και τώρα ο στρατός απειλεί να τον τιμωρήσει

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να τιμωρήσει τον δεκανέα Jesse Thorsen, τον στρατιώτη που μίλησε κατά της μιλιταριστικής εξωτερικής πολιτικής στο ράλι του Ron Paul μετά τις προκριματικές στην Αιόβα.
Η δημοσιογράφος βρίσκει έναν στρατιώτη έξω από ένα εκλογικό κέντρο με τατουάζ του δίδυμους πύργους... "Λαβράκι" σκέφτεται η δημοσιογράφος θα τον θάψει τον Ron Paul... Τον ρωτάει αν θα είναι καταστροφική η ιδέα του Ron Paul για αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή και ίδιος απαντά προς έκπληξη της δημοσιογράφου τα εξής: "Εγώ θα ψηφίσω Ron Paul...Είναι πιο τρομακτικό να ξεκινήσουν νέοι πόλεμοι από τις ΗΠΑ εναντίον χωρών επειδή το θέλει το ΙΣΡΑΗΛ και οι Εβραίοι...." και κάπου εκεί....ΤΥΧΑΙΑ...ΒΛΑΒΗ στο κύκλωμα και..... επιστροφή στο στούντιο... (περιγραφή από ΕΔΩ)
Δείτε το βίντεο:
Αφού συντομεύθηκε η διάρκεια της συνέντευξης του Thorsen στο CNN (μόλις κατάλαβαν τί λέει), ο οποίος έχει υπηρετήσει δύο θητείες στο Αφγανιστάν και επρόκειτο να πάει για τρίτη, προσκλήθηκε από τον ο ίδιο τον Paul να μιλήσει στους επευφημούντες υποστηρικτές του.
 CNN cuts off Cpl. Jesse Thorsen, Ron Paul lets him finish


"Εάν υπάρχει οποιοσδήποτε άνθρωπος εκεί έξω που έχει ένα όραμα, είναι σίγουρα ο Ron Paul," δήλωσε ο Thorsen. "Η εξωτερική πολιτική του είναι κατά πολύ, καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο και είμαι βέβαιος ότι όλοι σας το γνωρίζετε. Δεν χρειάζεται να πάρει διεξάγουμε μάχες στο εξωτερικό και πιστεύω ότι και όλοι οι άλλοι το ξέρουν αυτό. "
Προφανώς κάποιος εντός τους στρατού δεν είδε με καλό μάτι τις παρατηρήσεις του Thorsen, και καταπιάστηκε με την προσπάθεια να τιμωρήσει τον 10-ετών βετεράνο για τα λόγια του.
Οι επικριτές θα καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να επισημάνουν ότι, όσα είπε ο Thorsen ήταν κατά παράβαση του στρατιωτικού πρωτοκόλλου.
Σύμφωνα με την οδηγία 1.344,10 του Υπουργείου Άμυνας επιτρέπει στους στρατιώτες να παρακολουθήσουν πολιτικές δραστηριότητες εφ 'όσον δεν φορούν στολή.
«Ο στρατιώτης που μίλησε απόψε για λογαριασμό του Ron Paul θα έχει πρόβλημα», έγραψε ο Paul Rieckhoff, ιδρυτής της οργάνωσης υπεράσπισης των βετεράνων του το Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Στο μεταξύ ο…. "Πατέρας της Κλιματικής Αλλαγής", Al Gore λέει: "Θεωρώ ότι οι νέοι δεν ξέρουν ποιόν ψηφίζουν...Ο Ron Paul είναι μια ανόητη υποψηφιότητα.."
-----------------------------------

Malaysian Prime Minister Mahathir : 'Jews Rule World by Proxy'

Β. Βιλιάρδος - ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ, ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ, ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: Τα εθνικά κράτη σχεδιάζεται να διαλυθούν, έτσι ώστε να δώσουν τη θέση τους σε έναν τερατώδη γραφειοκρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα ελέγχει όλους τους Πολίτες, θα τους αστυνομεύει καλύτερα, θα τους λέει τι ακριβώς να κάνουν και πώς να σκέφτονται

Η Ελλάδα μοιάζει με ένα πολυτελέστατο, πλούσιο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ευρίσκεται στο κέντρο μίας τρομακτικής καταιγίδας, έχοντας καταληφθεί από δύο αντίπαλες «συμμορίες» – οι οποίες επιμένουν ότι, σκοπός τους είναι να βοηθήσουν, αφού διαφορετικά το καράβι κινδυνεύει να βυθιστεί. Οι «πειρατές» έχουν τοποθετήσει δικό τους καπετάνιο, τρομοκρατούν και εκβιάζουν το πλήρωμα, σχεδιάζουν προσεκτικά τη λεηλασία ότι πολύτιμου ανακαλύψουν, ενώ ρίχνουν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα τους πιο φτωχούς επιβάτες - ισχυριζόμενοι ότι, μόνο με αυτόν τον τρόπο, ελεύθερο περιττών βαρών δηλαδή, θα καταφέρει το καράβι να ξεφύγει από την τρικυμία” (R.Vial).

Ο B. Brecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε τέτοιο βαθμό – πολύ περισσότερο όταν η Δημοκρατία στη χώρα του (ότι έχει απομείνει από αυτήν, για να είμαστε ειλικρινείς) κινδυνεύει να καταλυθεί, από τις συγχρονισμένες ενέργειες και τις «απολυταρχικές εντολές» του ΔΝΤ και της Γερμανίας (η οποία ηγείται της Ευρωζώνης).  

Προσωπικά βλέπω μία μόνο λύση για την Ελλάδα: τη λαϊκή εξέγερση, εάν θέλουμε να αποφευχθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα, με στόχο τη σύλληψη και την καταδίκη της συμμορίας εκείνων των διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα τους στην καταστροφή. Στα πλαίσια αυτά, όποιος από τους γραφειοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν εξαφανιστεί, μέχρι να μετρήσει κανείς έως το τρία, θα πρέπει να έχει την ίδια ακριβώς μοίρα – τη σύλληψη του από τους Πολίτες και την καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη” (T.Mehner, Γερμανός συγγραφέας, παρεμβάσεις).

Οι παλαιοί φόβοι επιστρέφουν. Η Γερμανία γίνεται ξανά ισχυρή, ενώ οι Βρετανοί αναφέρονται όλο και πιο συχνά σε ένα 4ο Ράιχ. Κάτω από τις σημερινές συνθήκες όμως, η Γερμανία δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα 4ο Ράιχ, αφού η χώρα δεν έχει αποκτήσει εντελώς την εθνική της κυριαρχία, από την 8η Μαΐου του 1945. Όποιος δεν θέλει να το πιστέψει, του προτείνουμε την πρόσφατη ομιλία του κ. Σόϊμπλε - παρά το ότι ο υπουργός οικονομικών παρέλειψε να «οριοθετήσει» ακριβώς την έλλειψη εθνικής κυριαρχίας.

Εάν έχει δίκιο, ακόμη και εν μέρει, τότε θα πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά εκείνες τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία είναι μία Ε.Π.Ε., μία μη κυβερνητική οργάνωση ή μία «διοικητική οντότητα» των συμμαχικών δυνάμεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε Πολίτες, αλλά εργαζόμενοι – οι οποίοι θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν. Ανεξάρτητα από αυτά, η ομιλία του κ. Σόιμπλε φανερώνει ολοκάθαρα ότι, η Γερμανία είναι κάτω από διεθνή έλεγχο – δεν είναι ανεξάρτητη λοιπόν και δεν παίρνει μόνη της αποφάσεις. Επομένως δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα 4ο Ράιχ, εκτός εάν το επέτρεπαν οι Η.Π.Α. – κάτι που φυσικά δεν είναι εντελώς απίθανο, αφού και οι ίδιοι οι Αμερικανοί ευρίσκονται ήδη στο δρόμο για το φασισμό.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, η Γερμανία δεν χρειάζεται την εθνική της κυριαρχία, εάν θέλει να κατασκευάσει ένα 4ο Ράιχ – αφού θα μπορούσε να τα καταφέρει διαφορετικά, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτείνω σε όλους αυτούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δύσπιστα μία τέτοια προοπτική, να ανατρέξουν στις απόψεις του Χίτλερ, σε σχέση με μία Ενωμένη Ευρώπη. Βέβαια, δεν γνωρίζει κανείς που ακριβώς κατευθύνεται η ΕΕ, από πολιτικής άποψης – εκτός του ότι, τα εθνικά κράτη σχεδιάζεται να διαλυθούν, έτσι ώστε να δώσουν τη θέση τους σε έναν τερατώδη γραφειοκρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα αστυνομεύει όλους τους Πολίτες, θα τους λέει τι ακριβώς να κάνουν και πώς να σκέφτονται” (Kopp Γερμανίας).
[ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ Kopp: ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ  ««μία «διοικητική οντότητα» των συμμαχικών δυνάμεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου»», ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ή ΜΥΣΤΙΚΟ! ΑΥΤΟ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! «οι Αμερικανοί ευρίσκονται ήδη στο δρόμο για το φασισμό» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ" --ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΕΤΣΙ, ΣΑΝ ΒΡΙΣΙΑ! ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ --ΔΕΝ "ΜΕΤΡΑΝΕ"-- ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ή ΓΕΡΜΑΝΟΙ ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!! ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΘΡΗΚΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ) ΔΙ' ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΑΧΑΘΙΡ, ΕΔΩ) --ΒΕΒΑΙΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, π.χ. ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ συγκρούται (οικονομικώς μόνον πάντα) με το λόμπυ που κατέχει τις ΗΠΑ κοκ!] 

Ανάλυση

Τα παραπάνω κείμενα, παρά το ότι προέρχονται από πρόσφατες, επίσημες δημοσιεύσεις έγκριτων Γερμανών, μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας. Εν τούτοις αποδεικνύουν ότι, ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί φοβούνται τυχόν αναβίωση του ναζισμού στη χώρα τους – ενώ αρκετοί είναι αντίθετοι με τις εμφανείς προθέσεις της πρωσικής κυβέρνησης τους, η οποία σκοπεύει να «αναρτήσει» την Ευρώπη στο γερμανικό άρμα (αποδυναμώνοντας μία προς μία όλες τις χώρες, με τη βοήθεια  της «πολιτικής λιτότητας» και του ισχυρού της νομίσματος).   

Παράλληλα γνωρίζουν ότι, ο νεοφιλελευθερισμός των παιδιών του Σικάγου, έτσι όπως επιβάλλεται μεθοδικά από το αμερικανικό ΔΝΤ στην Ελλάδα, με την αποκρατικοποίηση της εξουσίας, με την κατάργηση της Δημοκρατίας, με το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, με τη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, με την καταστροφή της μεσαίας τάξης, με την εξαθλίωση των μαζών, με τη χρεοκοπία κλπ., εξελίσσεται σε μία τρομακτική δικτατορία της ελίτ – σε έναν άκρατο απολυταρχικό καπιταλισμό καλύτερα, ο οποίος θα είναι ίσως πολύ χειρότερος, από τον εθνικοσοσιαλισμό και το ναζισμό.

Φυσικά υποθέτουν ότι, η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή – ενώ δεν θα ξεφύγουν από τα νύχια του ούτε οι πλούσιες χώρες της Ευρωζώνης, ούτε η υπόλοιπη Δύση. Προτείνουν δε ως μοναδική δυνατότητα αντίστασης την έγκαιρη, μαζική εξέγερση των Πολιτών, αφού η πολιτική είτε εξαγοράζεται, είτε εκβιάζεται, είτε τρομοκρατείται - με αποτέλεσμα να υποτάσσεται ολοκληρωτικά στους εισβολείς και με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή ούτε από τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό της.

Ολοκληρώνοντας λέγεται ότι, η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ξένη κατοχή χωρίς Συνθήκη Ειρήνης με όλες τις χώρες που τότε βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση, με μία προσωρινή κατάπαυση πυρός απέναντι της, με απουσία Συντάγματος (διέπεται ουσιαστικά από έναν προσωρινό Βασικό Νόμο ή Grundgesetz), το οποίο θα είχε ψηφισθεί και επικυρωθεί από έναν ελεύθερο γερμανικό λαό καθώς επίσης, το σημαντικότερο, χωρίς καμία κρατική ή άλλη νομική υπόσταση, εντός των εδαφικών της ορίων.

Ειδικότερα, όταν το 1990 άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ των δύο Γερμανιών, με νομικούς όρους «μεταξύ των δύο προσωρινών διοικητικών οντοτήτων», τα δύο «κράτη» καταργήθηκαν αυτόματα, με τη μέχρι τότε μορφή τους. Έτσι έπαψε ουσιαστικά να ισχύει ο «βασικός νόμος», χωρίς όμως να έχει ψηφιστεί καινούργιος – πολύ περισσότερο, αφού δεν ακολούθησε ένα νέο Σύνταγμα (θεωρητικά ισχύει ακόμη το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, από το 1919).

Ο βραβευμένος δε με Νόμπελ Γερμανός συγγραφέας G.Grass, στο βιβλίο του «Ερωτήσεις για τη γερμανική ενοποίηση» λέγεται πως γράφει: «Δεν τηρήθηκε το άρθρο-κλειδί του παλιού βασικού νόμου (146), το οποίο διέτασσε ότι, στην περίπτωση της γερμανικής ενοποίησης, έπρεπε να υποβληθεί στο γερμανικό λαό ένα νέο Σύνταγμα». [ΕΠΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ --ΟΧΙ "ΝΕΟΥ" ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΧΕΙ ΤΟΝ "ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΤΗ" ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ 4 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ!!!-- ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΗ, ΕΧΟΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ: "ΟΙ 4 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ"]


Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, τα οποία αδυνατούμε να εκτιμήσουμε, η Γερμανία δεν είναι στην πραγματικότητα εθνικά κυρίαρχο κράτος. Ενδεχομένως δε, η δανειοδότηση της Ελλάδας από την κρατική της τράπεζα Kfw (η οποία ουσιαστικά συστήθηκε από τις Η.Π.Α. για την ανοικοδόμηση της Δ. Γερμανίας, μέσω του σχεδίου Marshall), όταν όλες οι άλλες χώρες μας δανείζουν οι ίδιες, ως εθνικά κράτη, να το αποδεικνύει. Φυσικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε, σε σχέση με την Ενωμένη Ευρώπη ότι, εκτελεί απλά εντολές των Η.Π.Α. και του σκιώδους χρηματοπιστωτικού συστήματος – κάτι που θεωρούμε πως αποτελεί μία ακόμη θεωρία συνωμοσίας.[ΜΟΝΟΝ ΣΚΙΩΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΣΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ???? Η BLACKROCK! ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΔ ???]

Η ΕΛΛΑΔΑ        

Είναι πλέον φανερό ότι, η Ελλάδα ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα – ανάμεσα σε δύο μεγάλες δυνάμεις [ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΡΘΩΤΕΡΟΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΔΙΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ], οι οποίες μάχονται για το χρυσόμαλλο δέρας: την Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτά, η κρίση ρευστότητας του 2009 οδηγήθηκε μάλλον σκόπιμα σε μία κρίση δανεισμού και, στη συνέχεια, σε μία κρίση φερεγγυότητας – με ελάχιστους αντικειμενικούς λόγους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της χώρας δεν έδωσε σημασία στο συγκριτικά πολύ χαμηλό συνολικό χρέος, ούτε στον εξαιρετικά θετικό Ισολογισμό της – όπου το δημόσιο χρέος της είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τα περιουσιακά της στοιχεία (δημόσια περιουσία, κρατικές επιχειρήσεις, μεγάλος υπόγειος πλούτος).

Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να παραλληλίσουμε την Ελλάδα με μία επιχείρηση, η οποία διαθέτει μεγάλες ανεκμετάλλευτες εκτάσεις, με πλούσιο σε πρώτες ύλες υπέδαφος και θυγατρικές εταιρείες οι οποίες, παρά τη μονοπωλιακή θέση τους, λειτουργούν ζημιογόνα. Η επιχείρηση αυτή, παρά τα μεγάλης αξίας πάγια της, λειτουργεί με ζημίες, λόγω ανεπαρκούς, ανίκανης ή διεφθαρμένης διοίκησης – με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δανεισθεί με βιώσιμο επιτόκιο, αφού οι τράπεζες δεν ζητούν μόνο εγγυήσεις αλλά, κυρίως, κέρδη, με τα οποία να μπορεί να αποπληρώνει τα δάνεια της.

Όταν δε ο νέος οικονομικός διευθυντής μίας τέτοιας επιχείρησης αρχίζει να τη διασύρει, ανακοινώνοντας δημοσίως ότι έχει πολύ μεγαλύτερες ζημίες από αυτές που εμφανίζει στα βιβλία της, χωρίς παράλληλα να παίρνει τα απαιτούμενα μέτρα εξυγίανσης, το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Συνεχίζοντας, η Ελλάδα καίγεται, ενώ οι «μηχανισμοί» της συνεργάζονται με τους εμπρηστές – με την Γερμανική Ευρώπη και με το Αμερικανικό ΔΝΤ.

Όπως φαίνεται πλέον καθαρά, είναι πάρα πολύ εύκολο να καταστρέψεις μία σύγχρονη Οικονομία – αρκεί να πείσεις τους Πολίτες της «θυματοποιώντας» τους ότι, έχουν ζήσει πάνω από τις δυνατότητες τους και πρέπει να προσαρμοσθούν σε μαζικά χαμηλότερους μισθούς, με πολύ μικρότερες κοινωνικές παροχές. Έτσι προκαλείς μία καταστροφική ύφεση, η οποία αυξάνει τις δαπάνες, λόγω κλιμακούμενης ανεργίας και μειώνει τα έσοδα, λόγω περιορισμού του ΑΕΠ – με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται στα ύψη τόσο τα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά, όσο και οι τόκοι εξυπηρέτησης τους, παράλληλα με τη ραγδαία απαξίωση όλων των περιουσιακών στοιχείων.

Η απαξίωση αυτή, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών, προκαλεί μεταξύ άλλων την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών απέναντι στις τράπεζες – οπότε την αύξηση των κόκκινων δανείων η οποία, αργά ή γρήγορα, τις οδηγεί είτε στη χρεοκοπία, είτε στην εκποίηση τους σε εξευτελιστικές τιμές. 

Παρά το ότι λοιπόν η πραγματική αιτία των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας δεν είναι άλλη από τις μεθοδεύσεις των εισβολέων, πολύ πριν δραστηριοποιηθούν στη χώρα (ενδεχομένως από το 2008) η εντύπωση, η οποία έχει εσκεμμένα δημιουργηθεί, είναι εντελώς διαφορετική – με έμφαση στο υπερβολικό δημόσιο χρέος της και όχι στο χαμηλό συνολικό ή στους υπόλοιπους θετικούς οικονομικούς δείκτες. 

Εν τούτοις, σύμφωνα με στατιστικές του ΟΟΣΑ, οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας μεταξύ των ετών 2000 και 2008 ήταν κατά πολύ υψηλότερες, από αυτές της Γερμανίας (ακόμη και μετά το 2010 το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν σχετικά μικρό – επειδή το δημόσιο χρέος, σε αντίθεση με το ιδιωτικό, είναι πανεύκολο στην επίλυση του).   

Δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις αυξήθηκαν ταχύτερα (η κατά κεφαλήν παραγωγή στην Ελλάδα, μεταξύ των ετών 2000-2009 αυξήθηκε κατά 25%, στη Γερμανία μόλις κατά 5%), ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε τρεις φορές γρηγορότερα. Εκτός αυτού, σε αντίθεση με τη Γερμανία, οι Έλληνες εργαζόμενοι συμμετείχαν στα κέρδη της ανάπτυξης, σε κάποιοι βαθμό – αφού οι πραγματικές αμοιβές τους αυξανόταν ετήσια κατά 2,6%, όταν αυτές των Γερμανών συναδέλφων τους μόλις κατά 0,1%.

Δυστυχώς αυτό το τελευταίο, η μεγαλύτερη αύξηση των μισθών δηλαδή, ήταν το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας - όχι ο υπερβολικός δανεισμός ή όλα τα άλλα που ισχυρίζονται οι καταστροφείς της (γεγονός που τεκμηριώνεται από το ότι, έχει το τρίτο χαμηλότερο ιδιωτικό χρέος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ). Αναλυτικότερα επειδή οι Έλληνες, σε αντίθεση με τους Γερμανούς ή με τους Ολλανδούς, δεν διατηρούσαν χαμηλούς τους μισθούς, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα απέναντι στους «εταίρους» τους (dumping), προκλήθηκε στην Ελλάδα ένας ετήσιος πληθωρισμός της τάξης του 3,2% - όταν ο μέσος της Ευρωζώνης διατηρήθηκε στο 2,1% και στη Γερμανία μόλις στο 1,2%. Η διαφορά αυτή οδηγεί υποχρεωτικά, εντός μίας νομισματικής ένωσης, σε έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών – το οποίο έφθασε στη χώρα μας (2008) στο 14% του ΑΕΠ της.

Περαιτέρω, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε προβλήματα δανεισμού από τις αγορές, κυρίως λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης (σε συνδυασμό με την εγκληματική διαχείριση της νέας κυβέρνησης), η Γερμανία την ανάγκασε, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, να υιοθετήσει ένα καταστροφικό πρόγραμμα λιτότητας (παρά το ότι γνώριζε εκ των προτέρων την αποτυχία του, με κριτήριο το αντίστοιχο που εφαρμόσθηκε από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, οδηγώντας τη Γερμανία στον εθνικοσοσιαλισμό).

Τα αποτελέσματα του είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού: το δημόσιο χρέος αυξήθηκε εκρηκτικά (από 120% του ΑΕΠ στο 170%), το ΑΕΠ μειώθηκε πάνω από 15%, ενώ η σκόπιμη ανεργία (χωρίς αύξηση της ανεργίας δεν μειώνονται οι μισθοί, δεν «γκρεμίζονται» οι συλλογικές συμβάσεις και δεν «κατατροπώνονται» τα συνδικάτα) διπλασιάσθηκε στο 21%.

Παράλληλα φυσικά αυξήθηκε ο δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ, μέσω της κεντρικής της τράπεζας (η ΤτΕ οφείλει περί τα 108 δις €, ενώ το 2008 δεν όφειλε τίποτα) και των εμπορικών τραπεζών (περί τα 60 δις €) - αφενός μεν λόγω της μείωσης των καταθέσεων, αφετέρου λόγω της κρίσης αξιοπιστίας της χώρας, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει πλέον και το τραπεζικό της σύστημα.

Φυσικά η Ελλάδα δεν είχε και δεν έχει μόνο θετικά στοιχεία στην Οικονομία της – το αντίθετο μάλιστα, υπήρξαν πολλές υπερβολές και υπερδανεισμός. Υπενθυμίζουμε όμως ότι «Υπάρχουν δύο δυνατότητες για να λεηλατήσεις και να υποδουλώσεις μία χώρα: Η μία από αυτές είναι το ξίφος, τα όπλα. Η δεύτερη είναι η υπερχρέωση» (John Adams, ο δεύτερος πρόεδρος των Η.Π.Α. – 1826).

Επειδή όμως είναι αρκετοί αυτοί, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα ελαττώματα της χώρας μας, με μία τόσο υπερβολική πολλές φορές αυτοκριτική, η οποία ξεπερνάει τα όρια της θυματοποίησης, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε και εμείς.      

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΤΙΜΩΡΙΑ

Η Ευρωζώνη είχε δύο επιλογές για τη σωστή καταπολέμηση της κρίσης δανεισμού της Ελλάδας: την αλληλεγγύη και την τιμωρία. Εάν είχε επιλεχθεί αμέσως η αλληλεγγύη (Μάιος του 2010), αφενός μεν το κόστος θα ήταν πολύ χαμηλό, ενώ το ΔΝΤ δεν θα είχε εισβάλλει στην Ευρωζώνη, αφετέρου τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πολύ θετικότερα - τόσο για το Ευρώ, όσο και για την Ελλάδα.

Εν τούτοις, η Γερμανία προτίμησε την τιμωρία, με στόχο να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως πειραματόζωο - πιθανότατα για την προώθηση των ηγεμονικών βλέψεων της στην Ευρώπη. Στόχος της ήταν ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι η παράδοση της Ελλάδας στην πυρά, η «σταύρωση» της καλύτερα έτσι ώστε,

(α) να μην επιχειρήσει καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης τη διαγραφή μέρους των δημοσίων χρεών της, φοβούμενη τα ελληνικά «δεινά»,

(β)  να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους οι αγορές στο ευρώ, συνεχίζοντας να δανείζουν την ίδια με ελάχιστα επιτόκια (κερδίζει τουλάχιστον 40 δις € ετήσια από τη μείωση των επιτοκίων) και

(γ)  να υποταχθούν όλες οι άλλες χώρες-μέλη στην οικονομική παντοδυναμία της, για να ηγηθεί μίας γερμανικής Ευρωζώνης.  

Στα πλαίσια αυτά, πιθανολογούμε πως έχει προγραμματισθεί ήδη ο τρόπος αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση μη υποταγής της πολιτικής ηγεσίας της στις γερμανικές εντολές – με τη συμφωνία της χώρας μας φυσικά, αφού δεν επιτρέπεται διαφορετικά.

Κατά την άποψη πολλών όμως, η Γερμανία έχει μάλλον επιλέξει το λάθος πειραματόζωο – γεγονός που εμείς πιστεύουμε ότι το γνωρίζει και η ίδια, αλλά αναγκάσθηκε να το κάνει, λόγω του ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε παράλληλα από τις Η.Π.Α. (ως ο Δούρειος Ίππος για την εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, όπως έχουμε αναλύσει επαρκώς σε παλαιότερα άρθρα μας).

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Το κοινό νόμισμα, το Ευρώ δηλαδή, ήταν από την αρχή ένας πολιτικός στόχος – σε καμία περίπτωση οικονομικός, αφού η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένας «άριστος νομισματικός χώρος» (εάν οι τιμές και οι μισθοί στα κράτη-μέλη της ανέβαιναν και έπεφταν συγχρόνως, όταν μεσολαβούσε κάποια αλλαγή στις οικονομικές συνθήκες, κάτι που προϋποθέτει πλήρη κινητικότητα του Κεφαλαίου και των Εργαζομένων μεταξύ όλων των χωρών, τότε θα μιλούσαμε για έναν άριστο νομισματικό χώρο). Ακριβώς για το λόγο αυτό, προσπαθεί η Πολιτική να τη διατηρήσει «τεχνητά» στη ζωή, όσο της είναι δυνατόν.

Εν τούτοις, δεν πρόκειται να τα καταφέρει για πολύ ακόμη, αφού η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης προϋποθέτει μία οργανωμένη «transfer union» - μία ένωση δηλαδή, στην οποία οι πλεονασματικές χώρες θα πρέπει να ενισχύουν κάθε χρόνο τις ελλειμματικές, μεταφέροντας τεράστια ποσά στους προϋπολογισμούς τους. Στην πραγματικότητα όμως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να αποφασισθεί κάτι τέτοιο – πόσο μάλλον αφού δεν είναι σε καμία περίπτωση επιθυμητό, εκ μέρους των πλεονασματικών κρατών.

Η δεύτερη εναλλακτική λύση θα ήταν μία μακρόχρονη «δημοκρατικοποίηση» της Ευρώπης, με τη βοήθεια εκλογών, νέων Θεσμών, νόμων και συμβάσεων, με στόχο την επίτευξη ενός ομοσπονδιακού συστήματος – των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. «Εθνολογικά» όμως και όχι μόνο, πρόκειται μάλλον για μία ουτοπία, η οποία δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί – με εξαίρεση ίσως μία Ενωμένη Ευρώπη, χωρίς τη Γερμανία. Η τρίτη εναλλακτική δυνατότητα θα ήταν η διάλυση της Ευρωζώνης στη σημερινή της μορφή, με την επιστροφή όλων ή κάποιων κρατών στα εθνικά τους νομίσματα.

Κατά την άποψη μας, η πλέον σωστή μελλοντική επιλογή για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης θα ήταν η σταδιακή επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς – όπου όλα τα κράτη ήταν συνδεδεμένα με το ECU, με μία επιτρεπόμενη απόκλιση της τάξης του (+-) 15%. Παράλληλα, η διευκόλυνση των υπερχρεωμένων χωρών για τα προηγούμενα δάνεια τους (χαμηλά επιτόκια, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, επενδυτική βοήθεια «τύπου Marshall Plan» κλπ.), η οποία θα ομαλοποιούσε τις διαστρεβλώσεις που επέφερε στις οικονομίες τους η εισαγωγή του Ευρώ – με αποτέλεσμα τη ριζική επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης. 

Στην περίπτωση αυτή, οι ελλειμματικές οικονομίες θα μπορούσαν στη συνέχεια να υποτιμούν ελεγχόμενα τα εθνικά τους νομίσματα, οπότε θα επέστρεφε η ομαλότητα τόσο στην ανταγωνιστικότητα και στα ισοζύγια εξωτερικών συναλλαγών, όσο και στους προϋπολογισμούς τους, χωρίς επικίνδυνες εσωτερικές υποτιμήσεις ή/και καταστροφικές μονομερείς αποχωρήσεις. Ταυτόχρονα, θα επανερχόταν η Γερμανία στην τάξη, χωρίς να απειλεί την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη, με τις αρρωστημένες ηγεμονικές της βλέψεις – ενώ θα εκδιωκόταν «άπαξ και δια παντός» οι Σύνδικοι του διαβόλου από την Ευρώπη.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κλείνοντας οφείλουμε ίσως να προσθέσουμε ότι, το πρώτο «μνημόνιο» (2010) που υπεγράφη από την Ελλάδα, με εξαίρεση βέβαια τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το τοκογλυφικό επιτόκιο και τον περιορισμένο χρόνο αποπληρωμής, δεν ήταν απόλυτα καταστροφικό – ενώ μία ικανή, επαρκής και σοβαρή κυβέρνηση, μη ενδοτική, θα μπορούσε τότε να οδηγήσει τη χώρα σχετικά εύκολα στην έξοδο από την κρίση.

Το δεύτερο όμως «μνημόνιο», το οποίο ψηφίσθηκε δυστυχώς από τη Βουλή το Φεβρουάριο του 2012, είναι το λιγότερο εγκληματικό, αφού:

(α)  η Ελλάδα υπέγραψε μόνη της την επίσημη χρεοκοπία της, αποδεχόμενη τη διαγραφή χρέους και «πυροβολώντας τα πόδια της» (άρθρο μας),

(β)  επέτρεψε το αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο στις ανταλλαγές ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, παρά τις προηγούμενες συνεχείς αρνήσεις και αντίθετες διαβεβαιώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού της,

(γ)  παραιτήθηκε από την ασυλία κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου της, από την Εθνική της κυριαρχία δηλαδή (μοναδική περίπτωση παγκοσμίως),

(δ)  υποτάχθηκε πλήρως στους δανειστές της και τόσα πολλά άλλα, τα οποία δεν θα αποδεχόταν καμία μη ενδοτική κυβέρνηση στον πλανήτη - ακόμη και η πιο δειλή.

Φυσικά καμία διεθνής συνθήκη δεν υποχρεώνει τους Έλληνες να σεβαστούν τα υπογεγραμμένα – αφού η χώρα τους ευρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι βουλευτές της ψήφισαν κάτω από συνθήκες εκβιασμών, άγνοιας και τρομοκρατίας, ενώ έχει καταπατηθεί εμφανώς το Σύνταγμα της. Αντίθετα, οι Έλληνες έχουν καθήκον να προστατέψουν την πατρίδα τους – επομένως, να αντιδράσουν εξεγειρόμενοι συλλογικά, πριν ακόμη οδηγηθούν λεηλατημένοι, εξαθλιωμένοι και εντελώς κατεστραμμένοι στην απόλυτη χρεοκοπία, στη δικτατορία και στην υποδούλωση.  
  
Αθήνα, 03. Μαρτίου 2012

Λιγοστεύουν τα ψάρια στις ελληνικές θάλασσες

Λιγοστεύουν τα ψάρια στις ελληνικές θάλασσες σύμφωνα με διεθνή ερευνα
Σχεδόν «νεκρά» τα νερά Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με την υπόλοιπη Μεσόγειο
Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί ψαριών στη Μεσόγειο απαντώνται σε θαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ τα νερά της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι σχεδόν νεκρά, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα, σε μια μελέτη που έχει σημασία για τη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων.

Οι ερευνητές πέρασαν τρία χρόνια πραγματοποιώντας καταδύσεις και δειγματοληψίες στα νερά του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στόχος τους ήταν να ποσοτικοποιήσουν την επίδραση που έχουν στα οικοσυστήματα οι προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, όπου αυτές υπάρχουν.

«Αυτά που βρήκαμε παρουσιάζουν τεράστιες αντιθέσεις. Οι υψηλότερες βιομάζες ιχθύων εντοπίστηκαν σε θαλάσσια καταφύγια έξω από την Ισπανία και την Ιταλία. Δυστυχώς, γύρω από την Ελλάδα και την Τουρκία τα νερά ήταν νεκρά» αναφέρει ο Ενρίκ Σαλά, ερευνητής του National Geographic και επικεφαλής της ομάδας.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS ONE.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σημαντικότερες απειλές για τα οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου είναι η υπεραλίευση, η καταστροφή των ενδιαιτημάτων, η ρύπανση, η άνοδος της επιφανειακής θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τα περίπου 600 είδη που έχουν εισβάλει από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Ένας άλλος παράγοντας που βρέθηκε να επηρεάζει την υγεία των πληθυσμών ήταν τα φύκη, τα οποία προσφέρουν τροφή στα ψάρια. Στην Τουρκία, για παράδειγμα, δύο ξενικά είδη ψαριών που τρέφονται με φύκια (Siganus luridus και S. rivulatus) έχουν απονεκρώσει μεγάλες εκτάσεις του βυθού.

Και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η υγεία των φυκών καθορίζει την ταχύτητα με την οποία ανακάμπτουν τα ιχθυαποθέματα όταν δημιουργείται ένα θαλάσσιο καταφύγιο.

Παρόλα αυτά, ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης για τη βιομάζα των ιχθύων σε οποιαδήποτε περιοχή ήταν το επίπεδο νομικής προστασίας.

Στις προστατευόμενες περιοχές, διαπιστώνει η μελέτη, οι πληθυσμοί των ψαριών ανακάμπτουν από την υπεραλίευση και φτάνουν σε επίπεδα δέκα φορές υψηλότερα σε σχέση με περιοχές όπου δραστηριοποιείται η αλιευτική βιομηχανία.

Αυτό πάντως ισχύει μόνο στα θαλάσσια καταφύγια όπου απαγορεύεται κάθε μορφή αλιείας, και όχι σε «προστατευόμενες» περιοχές όπου επιτρέπονται ορισμένες αλιευτικές δραστηριότητες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο καθορισμός νέων προστατευόμενων περιοχών έχει κρίσιμη σημασία για τη βιωσιμότητα της αλιείας.
------------------------------------------
 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ, ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ!!!  ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

 Hμερομηνία δημοσίευσης: 03-03-12

Ψαρεύουν με δυναμίτη

Σε έξαρση το φαινόμενο


Μεταπολεμικές ημέρες θυμίζει η έξαρση της παράνομης χρήσης δυναμίτη από ψαράδες. Τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα, οι αυτοτραυματισμοί αλιέων συνεχείς, η επιβάρυνση για τα ιχθυοαποθέματα τεράστια, ο έλεγχος υποτυπώδης. Σε Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Αμοργό, Κέρο και Αντικέρι δυναμιτιστές επιχειρούν διαρκώς αλιεία με εκρηκτικές ύλες, διοχετεύοντας στη συνέχεια τα παράνομα αλιεύματα στις αγορές των μεγάλων νησιών.
--------------------------------------
 

Ιερός Λόχος και ανίερη μνήμη

 
Ιερός Λόχος και ανίερη μνήμη

Σήμερα οφείλει να επιστρέψει κανείς στο παρελθόν: η 3η Μαρτίου, είναι η ημέρα που, το 1821, 100 αλύτρωτοι Ελληνες στη Μολδοβλαχία, ενώνουν τις δυνάμεις τους υπό τη διοίκηση του Υψηλάντη και συγκροτούν ένα σώμα που έγινε αληθινός θρύλος στην ελληνική ιστορία: τον Ιερό Λόχο. 100 άνθρωποι που ξεκίνησαν να πάρουν πάνω στις πλάτες τους την απελευθέρωση ενός ολόκληρου έθνους από τη σκλαβιά αιώνων σε μια κραταιά αυτοκρατορία. Πίστεψαν κι εκείνοι, όπως και άλλοι, διάσπαρτοι στην υπόδουλη χώρα, σε κάτι αδιανόητο, πίστεψαν ότι όλα μπορούν να γίνουν. Και το πιο αδιανόητο; Τελικά, αυτό που πίστεψαν, έγινε πραγματικότητα!
«Οι Ιερολοχίτες μάχονται στο Δραγατσάνι», πίνακας του Πέτερ Φον Ες.
Εμείς, τους ήρωές μας, τους ξορκίζουμε αντί να τους τιμάμε. Συχνά δεν μας αρέσουν, γιατί οι επί δεκαετίες στη μεταπολεμική Ελλάδα κυρίαρχες κουλτούρες της αριστεράς, τους έχουν «κομμένους». Άλλοτε πάλι, δεν μας αρέσουν, γιατί είναι ένας καθρέφτης που μας δείχνει πολύ λίγους, πολύ μικρούς, πολύ άσχημους: αυτοί οι άνθρωποι, έχουν βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη… Κι όσοι μιλούν γι αυτούς τους ήρωες τι είναι; Γραφικοί και ηλίθιοι…

Πρέπει να δει κανείς πώς γιορτάζουν οι Αμερικανοί τους ήρωές τους, που τους ονομάζουν «Ιδρυτές – Πατέρες του έθνους. Ή οι Αγγλοι, οι Ελβετοί, οι Γάλλοι, όλοι οι δυτικοί – και όχι μόνον - λαοί, μεγάλοι και μικροί. Δεν τους τιμούν απλώς, τους ζούνε. Είναι παρόντες στη συλλογική τους συνείδηση. Είναι εκεί.


Εμεις, δυστυχώς, έχουμε όπως φαίνεται, πολύ βαριά ιστορία για να τη σηκώσουμε στις πλάτες μας. Στην καλύτερη περίπτωση την ξεχνάμε. Στη χειρότερη, την απαξιώνουμε, ενίοτε ακόμα και τη λοιδορούμε. Πάντως, δεν τη σεβόμαστε, δεν την αγαπάμε, δεν νιώθουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, τέτοιοι άνθρωποι, είναι η ραχοκοκαλιά της ίδιας μας της ύπαρξης.


Δεν είναι παράξενο: θέλει μεγάλες πλάτες για να σηκώσεις τόση και τέτοια ιστορία, όση υπάρχει σε αυτό τον τόπο. Η μνήμη έχει απαιτήσεις. Δεν είναι για τα πρωινάδικα, ούτε για τις κομματικές συνειδήσεις, ούτε για το κράτος – φέουδο, ούτε για την κάθε μορφής απάτη, ούτε και για την βιαστική υποταγή στον κάθε ισχυρό, εντός κι εκτός συνόρων…

Όμως, ακριβώς γι αυτό, είναι μνήμη ανίερη: το μόνο που ξέρει ο μέσος άνθρωπος σήμερα για τον Υψηλάντη, είναι ότι έχει ο δρόμος του είναι ακριβός και γενικά η περιοχή, έχει χάι μαγαζιά...
Τώρα, υπό κάποια έννοια, αυτή η ανίερη μνήμη είναι που εκδικείται. Γιατί αν είχαμε σεβαστεί αυτούς τους ανθρώπους και το τι έκαναν για μας και τα παιδιά μας, ουδέποτε θα φτάναμε ως εδώ…

«Ιερή και απαραβίαστη» η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ, ΤΟΣΟΝ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ή ΚΑΙ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ, ΟΠΩΣ Ο Gilad Atzmon ή Ο Noam Chomsky, ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΑΓΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΛΕΓΟΥΝ "ΑΙ ΗΠΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΙ-ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ" (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΑΝ "ΘΥΜΑ" ή "ΠΙΟΝΙ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ ΟΘΕΝ ΤΕΛΙΚΩΣ)! ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ! ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟΝ ΛΟΜΠΥ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ "ΑΠΟΙΚΙΑ"*, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΘΥΡΜΑ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΙΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!

*ΓΟΥΣΤΟΖΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ:
 --Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ ΗΤΟ Ο "ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΘΕΙΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ", ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΗ ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ" ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΩΜΑ ΤΖΕΦΦΕΡΣΟΝ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΟΣ, ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΙΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΚΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΛΟ! ΕΚΟΨΕ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ!!! ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΒΙΣΜΑΡΚ: “Απέκτησε από το Κογκρέσο το δικαίωμα να δανείζεται από το λαό με το να εκδίδει και να πουλά ομόλογα της πολιτείας και η κυβέρνηση και το έθνος του με τους χειρισμούς του ξέφυγε από τους σχεδιασμούς των διεθνών τραπεζιτών. Κατανόησαν αμέσως ότι οι ΗΠΑ θα ξέφευγαν απ' τον έλεγχο τους. Ο θάνατος του Λίνκολν έλυσε αυτά τα προβλήματα.”
--Ο ΜΑΚ-ΚΙΝΛΕΫ ΗΤΟ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ "ΑΣΤΕΙΑ", Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΘΑΤΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΟΜΠΥ!
--Ο ΟΥΪΛΣΟΝ, ΗΤΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΟΥ ΛΟΜΠΥ (ΠΟΥ ΤΟΝ "ΚΡΑΤΟΥΣΕ" ΑΠ' ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ) ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΛΟΜΠΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΟΠΩΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΗΣ ΚτΕ --πραναγγέλεται στα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ο διορισμός του πρώτου Εβραίου δικαστού στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ --οι δικασταί είναι ΕΠΤΑ και σήμερον οι Εβραίοι ειναι ΤΡΕΙΣ) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΠΕΔΙΩΚΟΝ (ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΝ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΝ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ) ΔΙΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ FED (ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙ' ΙΔΙΩΤΙΚΟΝ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑ ΑΝΗΚΟΝ ΣΤΟ ΛΟΜΠΥ (ΡΟΤΣΙΛΔ-ΒΑΡΜΠΟΥΡΓΚ-ΛΟΕΜΠ) ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ "ΚΟΒΕΙ" ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!) ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΟ!!!
--Ο ΡΟΥΖΒΕΛΤ, ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!
--Ο ΤΡΟΥΜΑΝ, ΗΤΟ ΤΟ ΑΘΥΡΜΑ, ΠΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ, ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ) ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΤΑΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΝ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (ΠΟΥ ΗΤΟ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ) ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΙ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΙΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ: "ΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ!"
--Ο ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ, ΗΤΟ ΕΝΑΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ 100% ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ (ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΕΠΕΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΝ Ο ΠΑΤΤΟΝ), ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ (ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ (ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΗ ΠΛΗΡΩΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗ, ΤΟΥΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ" --ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΣΩΦΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ) , ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΡΕΙΑΣΘΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΘΗ ΜΕ ΕΡΓΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ Ο ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ Ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΤΤΟΝ "ΝΑ ΒΓΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΜΕΣΗ" ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΝ ΛΙΑΝ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΝ ΔΙΠΛΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΝ ΑΤΥΧΗΜΑ!
--Ο ΚΕΝΝΕΝΤΥ, ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ, ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ! ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΕΚΥΠΤΕ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ή ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΠΑΡΑΓΑΓΗ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ, ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΝ ΟΧΙ!! ΔΙΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥΤΟ ΗΤΟ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΝ! ΕΥΤΥΧΩΣ (ΔΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ) ΕΠΙΚΑΙΡΩΣ ΕΟΛΟΦΟΝΗΘΗ --ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΕΧΟΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΟ http://hercolano2.blogspot.com/ 18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΥΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ JFK Assassination
 --Ο ΤΖΟΝΣΟΝ, ΠΡΟ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΕΧΘΗ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗΝ ΕΚΔΟΧΗΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΕΝΝΕΝΤΥ, ΟΜΩΣ ΗΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΚΑΚΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΟ ΕΥΦΥΗΣ, ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΕΞΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΠΑ!) ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ!!!
--Ο ΝΙΞΟΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΩ ΗΤΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΡΕΦΡΟΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ" -ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ "ΤΑΪΜ"-- ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ"! ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗ, ΝΑ ΘΕΛΗ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ (!!!!), Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΛΟΜΠΥ! ΑΥΤΟ ΕΘΕΩΡΗΘΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟΝ-ΑΝΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ "ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ ΓΟΥΩΤΕΡΓΚΕΪΤ", ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΑ "ΨΙΛΑ" ΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ, ΤΡΙΧΙΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕ ΑΤΙΜΩΤΙΚΑ!
--Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ, "ΚΑΛΑ, ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΟΥΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΣ" (Η ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΤΙΜΩΝ, ΛΕΓΟΥΝ, ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΠΟΙΟΣ"! ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΗ ΟΤΙ ΗΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΣ")! ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΟ ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΗΤΟ ΜΙΚΡΟΝ, ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΘΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙ ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΜΠΡΟΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ Δίδα ΛΕΒΙΝΣΚΥ (ΑΙ! ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΜΕ Grande-ΔΡΑΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΙΟΥΔΗΘ ή ΕΣΘΗΡ)!!
-----------------------------------------
«Ιερή και απαραβίαστη» η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ
02-03-2012 14:52:49


«Ιερή και απαραβίαστη» χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, επισημαίνοντας την ανάγκη να βοηθηθεί η χώρα για να διατηρήσει την στρατιωτική της υπεροχή.

Ο Ομπάμα που παραβρέθηκε στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές αλλαγές που προκλήθηκαν από τις λαϊκές εξεγέρσεις στο αραβο-μουσουλμανικό κόσμο από τις αρχές του 2011.

«Ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους μας στην περιοχή είναι να διασφαλίσουμε ότι η ιερή και απαραβίαστη δέσμευση που έχουμε απέναντι στην ασφάλεια του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί μόνο στην ενίσχυση των στρατιωτικών του δυνατοτήτων, ούτε μόνο στο να του επιτρέψουμε την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή», επισήμανε ο Ομπάμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να συνεργαστούν με το Ισραήλ για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης στην περιοχή. Και αυτό είναι δύσκολο», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Όλες οι προσπάθειες για επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους έχουν αποτύχει, παρά το γεγονός ότι το θέμα αυτό αποτελούσε προτεραιότητα για τον Ομπάμα από το 2009 όταν ορκίστηκε πρόεδρος.

Τους τελευταίους μήνες, το θέμα έχει παραμεριστεί αφού το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο προληπτικής επίθεσης εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος το οποίο, το εβραϊκό κράτος τονίζει πως έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο και όπως διευκρίνισε πριν από λίγες ημέρες, το Ιράν θα είναι το βασικό θέμα των συζητήσεων των δύο ηγετών.

Η Ουάσινγκτον επισήμανε πως όλες οι εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται στο τραπέζι για το θέμα του Ιράν, αλλά πρόσθεσε πως το ισλαμικό καθεστώς δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

--------------------------------------