Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

4 Μαρτίου 2012

Iraq snapshot - March 1, 2012

Detaining Africans latest step in making Israel an ethnocracy

Report: “Israel Kidnapped 380 Palestinians In February”

http://hercolano6.blogspot.com/2012/03/report-israel-kidnapped-380.html
------------------------------------------------

Russian general: strike against Iran planned for summer

France spends over 17 billion annually to maintain overseas territories

ΛΕΓΟΥΝ, ΠΩ! ΠΩ!, Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΑΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑΣ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 17 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ! ΤΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ! ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΑ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!

http://hercolano2.blogspot.com/2012/03/france-spends-over-17-billion-annually.html
-----------------------------------------

Conspiracy against Syria

JEWS IN EUROPE, TODAY

Netanyahu: No Lebanon will be on the map

Islamists may win parliamentary elections in Algeria

Hate All Non-Jews, Skvere Rabbis Say

Το Ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη

ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΤΙ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ?? ΓΙΑ ΝΑΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΩΣΤΟΣ, POLITICALLY CORRECT, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ, ΜΟΝΟ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!!!
 ----------------------------

Το Ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη, την ανδρική γονιμότητα

(NaturalNews) Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Toxicology in Vitro έδειξε ότι, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη και οδηγεί τελικά στην ανδρική υπογονιμότητα. Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από 25 άλλες παθήσεις που είναι γνωστές ότι συνδέονται με το Roundup, που περιλαμβάνουν βλάβες στο DNA, γενετικές ανωμαλίες, δυσλειτουργία του ήπατος, και καρκίνο.
Για τη μελέτη τους, η Emilie Clair και οι συνάδελφοί της από το Universite de Caen Basse-Normandie Ινστιτούτο Βιολογίας στη Γαλλία δοκίμασαν τις επιπτώσεις του προϊόντος glyphosate, το δραστικό συστατικό του Roundup, σε κύτταρα των όρχεων από αρουραίους. Κυμαίνονται σε αραίωση από το ένα μέρος ανά εκατομμύριο (ppm) έως 10.000 ppm, το οποίο αντιπροσωπεύει διαφορετικά επίπεδα έκθεσης σε πραγματικές καταστάσεις ζωής, κάθε ένα από τα τεστ έδειξαν αναμφισβήτητη τοξικότητα των κυττάρων που προκαλείται από το Roundup.
Είναι ενδιαφέρον, ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι, ακόμη και σε ποσότητα ενός ppm, το Roundup ήταν υπεύθυνο για την πρόκληση σοβαρών ενδοκρινικών διαταραχών που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 35 τοις εκατό. Και το επίπεδο ενός ppm θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό, και πολύ χαμηλότερο από τα τυπικά επίπεδα έκθεσης στις καθημερινές περιβαλλοντικές καταστάσεις.
Στα υψηλότερα επίπεδα έκθεσης, το Roundup φάνηκε ότι προκαλεί το θάνατο των κυττάρων των όρχεων σε λιγότερο από μια ώρα, και τυπικά το αργότερο σε 48 ώρες μετά την έκθεση. Και αυτό είναι μόνο η οξεία τοξικότητα, καθώς η μελέτη δεν έχει αναλύσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συνεχούς και επανειλημμένης έκθεσης σε Roundup, το οποίο έχει ήδη διαρρεύσει σε ποτάμια και προμήθειες των υπογείων υδάτων.
Μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive Toxicology το 2007, διαπίστωσε παρόμοια αποτελέσματα. Δοκιμές ‘in vivo’ ("εν ζωή"), με Roundup αποκάλυψαν ότι οι πάπιες που εκτίθενται σε Roundup εκτίθενται σε "αλλαγές στη δομή της περιοχής των όρχεων και της επιδιδυμίδας (ένα μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος), καθώς και στα επίπεδα ορού της τεστοστερόνης και της οιστραδιόλης, με αλλαγές στην έκφραση των υποδοχέων των ανδρογόνων να περιορίζονται στους όρχεις. "
Έτσι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Monsanto, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο Roundup. Σε τυπικά επίπεδα έκθεσης, έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει τα ανθρώπινα κύτταρα και προκαλεί σοβαρή αναπαραγωγική βλάβη. Και σε επίπεδο ιχνών, έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει σοβαρά την σωστή ορμονική λειτουργία και οδηγεί σε χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες.
"Επειδή είναι ένα συστημικό παρασιτοκτόνο και ψεκάζεται σε υψηλές δόσεις, τα οπωρικά και τα φρούτα και οι καρυδιές συχνά παίρνουν το δηλητήριο στα μέρη των τροφίμων που καταναλώνουμε», γράφει η Leah Zerbe στο Rodale News. "Τρεις εύκολοι τρόποι για να μειώσετε την έκθεσή σας; Τρώτε τροφές βιολογικής καλλιέργειας ... υιοθετείστε βιολογικές τεχνικές φροντίδας στην αυλή σας και αρχίστε ένα οργανικό κήπο για να μειώσετε περαιτέρω την έκθεσή σας σε βλαβερές χημικές ουσίες. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ - Χρ. Γιανναρᾶς - Aντίσταση στην ψυχική καταστροφή


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Tου Χρηστου Γιανναρα
Aντίσταση στην ψυχική καταστροφή                                                         

H στέρηση, η φτώχεια, το φάσμα της πείνας δύσκολα συμβιβάζονται με τη νηφαλιότητα, την ορθοβουλία, τις ψύχραιμες αξιολογήσεις. Oταν δεν υπάρχει πια μισθός ή ο μισθός εξαντλείται σε ελάχιστες μέρες και οι υπόλοιπες του μήνα ξημερώνουν σαν απειλή, δεν υπάρχει μυαλό για διαφορετικά ενδιαφέροντα, για ποιοτικές ενασχολήσεις. Tο μαρτύριο του άνεργου, του χαμηλόμισθου, του βάναυσα τσακισμένου συνταξιούχου είναι η τέλεια ανημπόρια του να ασχοληθεί με ό, τι ομορφαίνει τη ζωή – να διαβάσει, να ακούσει μουσική, να χαρεί τον περίπατο, να κουβεντιάσει ξέγνοιαστος για ό, τι αγαπάει. Aνημπόρια ψυχική, λογικά μη ελεγχόμενη, παραλυτική.

H στέρηση, η φτώχεια, το φάσμα της πείνας είναι κάτεργο. Aπό τα βαθιά χαράματα που θα σε ξυπνήσει ο πανικός, το μυαλό δεν έχει άλλη έγνοια παρά μόνο τον πνιγμό των χειροπιαστών απειλών: Tους απλήρωτους λογαριασμούς, τα άδεια ερμάρια, το άδειο ψυγείο, την παγωνιά στο σπίτι με το καταργημένο καλοριφέρ. Aν κάποιοι από τους πολιτικούς υπαίτιους και αυτουργούς του εξωφρενικού υπερδανεισμού της χώρας έφταναν στο εδώλιο του κακουργοδικείου, οι αναίτια καθηλωμένοι στο κάτεργο θα ένιωθαν ανασασμό. Oχι γιατί θα έπαιρναν εκδίκηση, αλλά για το κουράγιο και την ελπίδα που θα τους χάριζε η αίσθηση ότι ανήκουν σε κοινωνία, μοιράζονται τη συμφορά με συνανθρώπους, μπορούν να εμπιστεύονται θεσμούς απονομής δικαιοσύνης.

H ψυχική καταστροφή που συντελείται στην Eλλάδα σήμερα είναι ανήκεστη και μοιάζει να βάζει τέλος στη μακραίωνη ιστορία των Eλληνόφωνων του βαλκανικού νότου. Yπερβολή; Mακάρι. Πάντως πρόκειται για διάλυση και αποσύνθεση κάθε στοιχείου συνεκτικού της ελληνικής συλλογικότητας. H γλώσσα, το άλλοτε καύχημα των Eλλήνων, έχει προ πολλού εξουδετερωθεί στο λίκνο της εκπαιδευτικής παρακαταθήκης, στην επίσημη δημόσια εκφορά της, στη ριζικά αλλοτριωμένη με το μονοτονικό γραφή της. H ιστορική συνείδηση, το ίδιο. H μεταφυσική βιωματική παράδοση, ένσαρκη στο λαϊκό σώμα και μήτρα παραγωγής πολιτισμού, μεταποιημένη σήμερα σε παιδαριώδη ιδεολογήματα «επικρατούσας θρησκείας». Kαι οι ξιπασμένες ελπίδες δύο αιώνων για μεταμόρφωση της «Ψωροκώσταινας» σε «κράτος ευρωπαϊκόν» ή «εκσυγχρονισμένο», εξευτελισμένες πια, με το ελληνικό όνομα περίγελο του πλανήτη.

Στο κάτεργο της φτώχειας, της στέρησης, του φάσματος της πείνας δεν έχουμε σε τίποτα να στηριχθούμε, πουθενά να ελπίσουμε. H κρατική μας οργάνωση, στην κάθε παραμικρή πτυχή της, απροκάλυπτος εμπαιγμός, ξεδιάντροπος. Παραμένουν ακόμα, ακόμα σήμερα, σε θώκους υπουργών, με εξουσίες και χλιδάτες προνομίες, με δημόσια προβολή και αγέρωχη ιταμότητα, οι ένοχοι της κακουργηματικής ανικανότητας ή της θρασύτατης φαυλότητας, αυτοί που μας οδήγησαν, εκατομμύρια ανθρώπους, στο κάτεργο. Mια απίστευτα μεγάλη μερίδα της ηλεκτρονικής και της έντυπης δημοσιογραφίας συνεχίζει, απτόητη από την τραγωδία της λαϊκής απόγνωσης, να μετράει το «νόημα» της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης με μόνα τα μέτρα του χαμένου ιστορικο - υλιστικού «παραδείσου» – μαρξιστικού ή καπιταλιστικού, το ίδιο κάνει. Oι μεν διαφημίζουν σαν «σωτηρία» την εξαθλιωτική απομόνωση, κατά το πρότυπο άλλοτε της Aλβανίας και της Kούβας, οι δε το ραγιαδισμό της αδιαπραγμάτευτης υποταγής στην αδίστακτη ανθρωποκτόνο τοκογλυφία.

Oι θαυμαστές του αχαλίνωτου καπιταλισμού ταυτίζονται απροκάλυπτα με τους θιασώτες των «οραμάτων» της κάποτε σταλινικής μονοτροπίας. Tο (αφελές ή αμειβόμενο) θάμβος για την υπέρτατη αυθεντία ιδιωτικών «οίκων αξιολόγησης» κρατών και κοινωνιών, καταδίκης λαών στο κάτεργο της πείνας και του απελπισμού, εξομοιώνεται απολύτως με τις παραισθησιογόνες ιδεοληψίες της Παπαρήγα και του Tσίπρα. Tι διαφέρουν οι σημερινές «θεραπείες σοκ» μεθοδικά οργανωμένες σε αόρατα κέντρα αποφάσεων των «αγορών», από τις μεθοδικές σφαγές εκατομμυρίων κουλάκων προκειμένου να εφαρμοστεί η Nέα Aγροτική Πολιτική του Λένιν, ή το Πρόγραμμα Eκβιομηχάνισης του Στάλιν;

Kάποτε οι Nαπολέοντες και οι Oυέλλινγκτον μετράγανε τη σημασία των λαών με το πόσα κεφάλια διαθέτανε για μακέλεμα. Σήμερα η Moody’ s, η Standard and Poor’ s ή η Fitch τη μετράνε με το πόσα κεφάλια διαθέτουν για «κινεζοποίηση» της παραγωγής, για φτηνή εξαθλιωτική δουλειά στο κάτεργο της απόγνωσης. Kαι όπως τότε υπήρχαν γραφίδες που εξωράιζαν και εξυμνούσαν το μακέλεμα σαν «πατριωτισμό», έτσι και σήμερα υπάρχει δημοσιογραφία που διαφημίζει τους όποιους όρους γενοκτονίας επιβάλλει η Διεθνής των πολιτικά ανεξέλεγκτων τοκογλύφων σαν μεγαλόψυχη προσφορά σωτηρίας.

Aπό το κάτεργο δεν μπορούν να μας λυτρώσουν γενικές συνταγές σωτηρίας, «πρωτοβουλίες» αγαθών προθέσεων παγιδευμένες στο ίδιο γήπεδο όπου παίζουν δεξιοτέχνες οι βασανιστές μας. Mέσα σε μια μόλις χρονιά είδαμε να εκφυλίζονται νομοτελειακά ο ειρηνικός ξεσηκωμός των «αγανακτισμένων», η «Σπίθα» του Θεοδωράκη, ο «Kοινωνικός Σύνδεσμος» και πλήθος ανυστερόβουλες ομαδοποιήσεις έντιμων πολιτών. Aναπότρεπτα θα επανέλθουν, όπου να ’ναι, διεκδικητές της ψήφου μας οι ίδιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, υπαίτιοι της σημερινής μας κόλασης, οι κραυγαλέα ανίκανοι και φαύλοι. Mε ιλιγγιώδη αδιαντροπιά, ανακατεύοντας την ίδια αηδιαστική τράπουλα των ψηφοδελτίων τους, διανθισμένη με τάχα καινούργιους αρχηγούς, αυτουργούς των εγκλημάτων που οδήγησαν στο εφιαλτικό αδιέξοδο.

Xρειάζονται πολλές γενιές για να ξαναγεννηθεί Eλληνισμός στην καμένη ελλαδική γη. Nαι, θα ψηφίσουμε για άλλη μια φορά ολότελα απελπισμένοι, για άλλη μια φορά το σιχαμερό μη χείρον. Aλλά να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι η ριζοσπαστικότερη αντίστασή μας είναι μόνο η «υπαρξιακή»: αλλαγή προσωπικής στάσης απέναντι στη μοίρα να γεννηθούμε Eλληνες. Mη χάνουμε πολύτιμα της προσωπικής ζωής μας χρόνια δίχως την επίγνωση, ότι η ελληνικότητα είναι προσωπική ανακάλυψη, είναι έρωτας, όχι δεδομένη καταγωγή. Oτι αξίζει να τη ζήσεις, όποιος ηλίθιος ή απατεώνας κι αν σε κυβερνάει, μεθώντας με τη γλώσσα της, αφομοιώνοντας την αρχοντιά της ιστορίας της, έκθαμβος συνεχώς με το αποκαλυπτικό κάλλος της Tέχνης της, ερωτευμένος ακατάπαυστα με τη σοφία που ενηλικίωσε την ανθρώπινη αναζήτηση.

Δεν είναι φυγή η προσωπική ανακάλυψη της ελληνικότητας. Eίναι δρομοδείχτης.

---------------------------------
«Nαι, θα ψηφίσουμε για άλλη μια φορά ολότελα απελπισμένοι, για άλλη μια φορά το σιχαμερό μη χείρον.»
ΟΧΙ, ΠΛΕΟΝ! ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΑΛΛΟ", ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ", ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!
------------------------

Μεγάλη απόκλιση από τους στόχους παρουσιάζει ο προϋπολογισμός

Μεγάλη απόκλιση από τους στόχους παρουσιάζει ο προϋπολογισμός

NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012 07:35
Zήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, εντός του 2012 προκύπτει από τις δραματικές αποκλίσεις, που εμφανίζουν τον μήνα Ιανουάριο έσοδα και δαπάνες ακόμα και έναντι των νέων αναθεωρημένων στόχων.
Τα έσοδα του προϋπολογισμού υστερούν κατά 470 εκατ. ευρώ, οι δαπάνες υπερβαίνουν τους στόχους κατά 951 εκατ. ευρώ και η συνέχεια είναι ιδιαίτερα δύσκολη δεδομένου ότι η ύφεση βαθαίνει και οι εισπράξεις από το φορολογικό τομέα καθίστανται αβέβαιες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο ανήλθε σε 490 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος ύψους 154 εκατ. ευρώ, τον Ιανουάριο του 2011, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού τον πρώτο μήνα του έτους διαμορφώθηκε στα 33 εκατ. ευρώ, από πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 747 εκατ. ευρώ, τον Ιανουάριο του 2011.

Διαφορές στοιχείων
Μεταξύ των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη υπάρχει σημαντική διαφορά, η οποία οφείλεται στο ότι τα στοιχεία της ΤτΕ είναι σε ταμιακή βάση, δηλαδή καταγράφονται όλες οι ροές εσόδων, όπως και οι εισπράξεις κονδυλίων τον Ιανουάριο, που όμως αφορούν έσοδα του 2011.
Με την αποτύπωση των εσόδων σε δημοσιονομική βάση και τη μεταφορά στο 2011 των συγκεκριμένων εσόδων, προκύπτουν τεράστιες αποκλίσεις, που προβληματίζουν για τη συνέχεια.
Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.872 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2011. Ο νέος στόχος του προϋπολογισμού, όπως τροποποιήθηκε με τον εφαρμοστικό νόμο, προβλέπει ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 4,3%.
Η διαφορά μεταξύ του στόχου και της πραγματοποίησης, οδηγεί σε υστέρηση των εσόδων κατά το ποσό των 470,2 εκατ. ευρώ, μόλις τον πρώτο μήνα εφαρμογής του προϋπολογισμού.
Σε σύγκριση με τον αρχικό στόχο του προϋπολογισμού που προέβλεπε αύξηση των εσόδων κατά 6,1%, η υστέρηση υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2011 ανήλθαν στα 5.362 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2011, όταν ο στόχος είναι η μείωσή τους κατά 8,4%. Η διαφορά αυτή η δημιουργεί μια υπέρβαση της τάξης των 812,2 εκατ. ευρώ. Επίσης η υπέρβαση στις δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού φτάνει στο ποσό των 951,4 εκατ. ευρώ, ενώ στις πρωτογενείς δαπάνες διαπιστώνεται υπέρβαση 729 εκατ. ευρώ.
Το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως οι λόγοι της αύξησης των δαπανών σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 είναι η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 410 εκατ. ευρώ και των μεταβιβάσεων προς τα νοσοκομεία για τακτοποίηση παλαιότερων οφειλών κατά 180 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση των πρωτογενών δαπανών αντανακλά την αύξηση των επιχορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 674 εκατ. ευρώ με σκοπό την αναπλήρωση της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές. Αναφέρει ακόμα ότι η εν λόγω αύξηση υπερκάλυψε τη σημαντική μείωση των υπολοίπων κατηγοριών των πρωτογενών δαπανών κατά 261 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 που προέκυψε μετά τον εξορθολογισμό της καταναλωτικής και μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.
Ακόμη, με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, θα περιοριστούν οι δαπάνες κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2012.
Πάντως, προκειμένου να ...εξαφανίσει τις αποκλίσεις το υπουργείο Οικονομικών, έθεσε αναδρομικούς ποσοτικούς στόχους για τον μήνα Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος τον Ιανουάριο ήταν η είσπραξη ποσού ύψους 4.795 εκατ. ευρώ, οπότε με την είσπραξη 4.872 εκατ. ευρώ, παρουσιάζεται πλεόνασμα εσόδων ύψους 77 εκατ. ευρώ!
Με την ίδια λογική των ποσοτικών στόχων, εξαφανίζονται και οι υπερβάσεις των δαπανών, και μετατρέπονται σε ...εξοικονομήσεις.

«Σωσίβιο» τα ληξιπρόθεσμα
«Σωσίβιο» αποδείχτηκε η ρύθμιση των ληξιπροθέσμων χρεών για τις εισπράξεις του δημοσίου το Φεβρουάριο, αν και η αρνητική πορεία για έναν ακόμη μήνα των εσόδων από το ΦΠΑ ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς διαπιστώνει ότι χωρίς ρυθμίσεις και με "παγωμένη" την αγορά οι προοπτικές για την εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν είναι αισιόδοξες.
Η αθρόα προσέλευση φορολογουμένων τις δυο τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου στις ΔΟΥ, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα να παρουσιάζουν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, αύξηση κατά περίπου 12%.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, το Φεβρουάριο το έσοδα διαμορφώθηκαν στα 3,4 δισ. ευρώ, έναντι 3,03 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, αν και τα έσοδα από ΦΠΑ παρουσίασαν μείωση κατά 1,7%. Πάντως τα έσοδα των ΔΟΥ αυξήθηκαν κατά 20,7%, ενώ των Τελωνείων κατέγραψαν μείωση 3,2%.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κρίνει ότι ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα, έως και τον Ιούνιο, οπότε και θα έχει διαφανεί εάν είναι εφικτός ο στόχος για μείωση του ελλείμματος φέτος στο 6,7% του ΑΕΠ ή θα χρειαστούν νέα πρόσθετα μέτρα, που θα έρθουν με τις νέες παρεμβάσεις της περιόδου 2013 - 2015.

Πού αποδίδεται η υστέρηση
Η υστέρηση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών κυρίως στη μείωση των εσόδων από άμεσους φόρους λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και στη μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους (κυρίως ΦΠΑ) εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης (περίπου κατά -9,3% σε ετήσια βάση σε πραγματικές τιμές).
Εντούτοις, προσθέτει το ΥΠΟΙΚ, σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων, καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

17Ν ΚΑΙ Δολοφονία Γουέλς +ΣΧΟΛΙΟΝ

 ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η 17Ν ΗΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ CIA, Η ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ  ΕΙΧΕ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΜΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ (ΤΥΠΟΥ ΑΛ. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ) ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ Η 17Ν ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΗΤΟ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ) ΑΛΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ "ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΤΟΥΣ! 
ΑΚΟΜΗ, Η 17Ν ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΞΗΡΘΡΩΘΗ, ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙΠΟΤΕ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΙ' ΑΥΤΗΝ! ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ!! ΤΙΠΟΤΕ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ --ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ"!
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ --ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ-- ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛ. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ (Ο ΑΦΕΛΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ), ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 17Ν, ΑΛΛΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΔΙ' ΕΚΑΣΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΗΡΥΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΝΟΙ "ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" (ΤΙ ΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΔΡΟΤΟΙΧΟ ?? --ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΘΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ, ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΝ, ΚΡΑΥΓΑΖΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ "ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!", ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΕΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΔΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" -- ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ? ΑΥΤΟΣ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΦΩΤΙΣΕ! ΝΑ ΕΙΠΗ, π.χ. "Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!"), ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ, ΟΥΤΕ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!

Δολοφονία Γουέλς

17Ν - Είχε άνθρωπο στην πρεσβεία;

Δημοσίευση: 03 Μαρ. 2012 20:00
 
«ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks δημοσιεύουν αποκλειστικά για την Ελλάδα τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί ως «σκιώδης CIA»

Το ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς στα τέλη του 1975 φέρνει στο φως η εμπιστευτική αλληλογραφία μεταξύ υψηλόβαθμου στελέχους της Stratfor και πρώην αξιωματούχων κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ. Τα εν λόγω μηνύματα, που αναφέρονται σε σενάρια συνεργασίας της 17Ν με αμερικανό δημόσιο υπάλληλο στο συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα, ανταλλάχθηκαν πριν από 11 μήνες.
Ηταν μεσημέρι της 17ης Απριλίου του 2011 όταν ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της «σκιώδους CIA», όπως έχει χαρακτηριστεί η Stratfor, έστειλε email στο πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ. «Ακουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (σ.σ. εννοεί την CIA) ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Εχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;» ρωτούσε ο κ. Μπάρτον, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος.
23 Δεκεμβρίου 1975. Ο Ρίτσαρντ Σκίφινγκτον Γουέλς βρίσκεται στην Αθήνα ήδη πέντε μήνες. Από το καλοκαίρι έχει αναλάβει τη θέση του σταθμάρχη της CIA, όμως στις δημόσιες εκδηλώσεις εμφανίζεται ως ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας. Το βράδυ της προπαραμονής των Χριστουγέννων λίγο πριν τις 10 φεύγει μαζί με τη σύζυγό του και τον οδηγό του από τη δεξίωση που είχε παραθέσει ο αμερικανός πρέσβης. Μόλις φθάνουν έξω από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί στο Παλαιό Ψυχικό, τρεις άντρες κατεβαίνουν από ένα Simca που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και τους πλησιάζουν. Οι δύο από αυτούς απομακρύνουν τη σύζυγο και τον οδηγό, ενώ ο τρίτος με τρεις πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση δολοφονεί τον 45χρονο επικεφαλής του κλιμακίου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Αθήνα. Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Νοέμβρη και ο πρώτος σταθμάρχης της CIA στην ιστορία που έπεφτε νεκρός από τρομοκρατικό χτύπημα. Η προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση την επόμενη ημέρα δεν δημοσιεύθηκε από τις εφημερίδες. Aρκετό καιρό μετά στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη της 17Ν παρακολουθούσαν τον Γουέλς από το καλοκαίρι του 1975.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Σχεδόν μισή ημέρα μετά το ερώτημα του αντιπροέδρου της Stratfor κ. Μπάρτον ήρθε και η απάντηση από το πρώην αφεντικό του στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε άλλα έγραφε: «Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πως μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην (ελληνική) κυβέρνηση και όπως καλά γνωρίζεις, οι Ελληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωριστεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τη 17Ν». Οπως αναφέρεται στο email ο πρώην προϊστάμενος του αντιπροέδρου της Stratfor ήταν τοποθετημένος στο Γραφείο Επιχειρήσεων Ασφαλείας ως επικεφαλής επιθεωρητής. Η Ελλάδα, λέει ο ίδιος, ήταν μία από τις σημαντικές τρομοκρατικές απειλές και είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους στη χώρα εξαιτίας των επιθέσεων της 17Ν και της ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να συλλάβει τα μέλη της οργάνωσης. Ωστόσο, το πρώην αφεντικό του κ. Μπάρτον παραδέχεται ότι δεν θυμάται πολλά για τον φάκελο Γουέλς και δεν θα εκπλησσόταν αν ένας υπάλληλος είχε κάποιο ρόλο στην υπόθεση.

«Ψάχναμε σύνδεσμο με τον Κάρλος»


Η Υπηρεσία Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ (DS), όπου εργάζονταν ο Μπάρτον και ο ακόμα πιο υψηλόβαθμος συνομιλητής του, είναι το χέρι «επιβολής του νόμου» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η DS κατέχει την κορυφαία θέση παγκοσμίως σε διεθνείς έρευνες στον τομέα ανάλυσης απειλών, στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ασφάλεια στην τεχνολογία και την προστασία των ανθρώπων, της ιδιοκτησίας και των πληροφοριών», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Το 1975 η ασφάλεια αλλά και οι έρευνες για τους αμερικανούς διπλωμάτες περιλαμβάνονταν στις αρμοδιότητες του προκατόχου της DS, της OSY, στην οποία εργαζόταν ο πρώην προϊστάμενος του κ. Μπάρτον.

Δύο λεπτά πριν στείλει στο πρώην αφεντικό του το μήνυμα, ο αντιπρόεδρος της Stratfor είχε ενημερώσει για την πληροφορία σχετικά με την εμπλοκή υπαλλήλου της πρεσβείας στη δολοφονία Γουέλς - και πάλι με email - γνωστό του από τη CIA και τη NSA. H απάντησή του τελευταίου στην ερώτηση αν έχει ποτέ ακούσει κάτι για εμπλοκή υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην εκτέλεση του Γουέλς ήταν αρνητική: «Οχι, και εργαζόμουν με την ομάδα δράσης που τους κυνηγούσε (σ.σ. εννοεί την 17Ν)».
Στις 23 Απριλίου 2011 ο κ. Μπάρτον ενημερώνει τον ίδιο φίλο του ότι η πηγή του υποστηρίζει πως ήταν τοποθετημένος στην Αθήνα όταν «ο διευθυντής επιχειρήσεων (DO) και ο σταθμάρχης της CIA (COS) απέρριψαν τους ισχυρισμούς (σ.σ. για εμπλοκή υπαλλήλου της πρεσβείας στη δολοφονία Γουέλς) χωρίς περαιτέρω έρευνα».
Ο φίλος από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τού απαντά ότι υπήρχε ειδική ομάδα δράσης για τη 17Ν που επιχειρούσε για χρόνια να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση. «Και εννοώ κάθε στοιχείο. Είχα εντοπίσει έναν από τους ανιψιούς ενός αμερικανού συνεργάτη του Κάρλος που είχε στενές επαφές με τη 17Ν και που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος για προσέγγιση - ένα ακόμα πράγμα που δεν κατάφερα να συμπεριληφθεί στην αναφορά αξιολόγησής μου… (Η ομάδα δράσης) περιελάμβανε ντόπιους, ανθρώπους που μιλούσαν τη γλώσσα, πρώην αξιωματικούς τοποθετημένους εκεί… κάποιους πολύ καλούς ανθρώπους, από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί. Είμαι σίγουρος ότι θα είχαν βρει ένα τέτοιο στοιχείο», λέει ο φίλος του αντιπροέδρου της Stratfor και επισημαίνει ότι η πρώτη υπόθεση στην Αθήνα ήταν ο εντοπισμός μιας επαφής της 17Ν, την οποία απέκοψαν αμέσως. «Ηξερα πολλά από αυτά που έκαναν, ειδικά για υπαλλήλους της πρεσβείας, επειδή είχα πρόσβαση στους φακέλους τους χωρίς να υπάρχουν εντάσεις για το ότι η Υπηρεσία ψάχνει διπλωμάτες ή υπαλλήλους. Κάποιοι από τους διευθυντές επιχειρήσεων δεν μπορούν ποτέ να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος».

ΟΙ «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ». Η αναφορά του φίλου του από τη CIA στον Κάρλος το Τσακάλι φαίνεται πως κέντρισε την περιέργεια του αντιπροέδρου της Stratfor, ο οποίος σε επόμενο μήνυμά του ρωτά αν ο διαβόητος τρομοκράτης είχε σχέσεις με την 17Ν. «Δεν θυμάμαι αν υπήρχε απευθείας σύνδεση. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν συνεργάτες του Κάρλος και ζούσαν στην Ελλάδα ή κάτι τέτοιο. Οι συνοδοιπόροι της τρομοκρατίας», αναφέρει ο φίλος του κ. Μπάρτον και διηγείται την εξής ιστορία: «Ενας αμερικανός συνεργάτης του Κάρλος στη Γαλλία ανατίναξε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, αν θυμάμαι σωστά. Είτε αυτός είτε η σύζυγός του (δεν ήταν αμερικανίδα υπήκοος) ήταν αυτοί που μας ενδιέφεραν. Βρήκα εδώ έναν συγγενή, τον οποίο σύστησα στους ανθρώπους μας που ασχολούνταν με την 17Ν ώστε να τον χρησιμοποιούσαν για επαφή. Εκανα διάφορες τέτοιες δουλειές (17N, Σιχ) και όταν αισθάνονταν άνετα μαζί μου τους πάσαρα στους "επαγγελματίες"» εξομολογείται ο φίλος από τη CIA και τη NSA.



Ποιος  «εξαφάνισε»  τον Μπρεγκέ

Τέλη Φεβρουαρίου του 2009 μια ιδιαίτερα παράξενη είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου: «ο Κάρλος το Τσακάλι ζητά από τον Ομπάμα βοήθεια για να εντοπίσει έναν "εξαφανισμένο" τρομοκράτη». Το θέμα κεντρίζει το ενδιαφέρον του αντιπροέδρου της Stratfor Φρεντ Μπάρτον ο οποίος ενημερώνει φίλο του από τις μυστικές υπηρεσίες για σχετικό δημοσίευμα όπου αναφέρεται ότι ο Κάρλος με επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από τις γαλλικές φυλακές τον παρακαλεί να κάνει κάτι για να βρεθεί ο «συμμαχητής» του, Μπρούνο Μπρεγκέ. Στην εν λόγω είδηση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρεγκέ απήχθη από πράκτορες της CIA, με τη συνεργασία ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ ταξίδευε με πλοίο μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας το 1995. «Τον θυμάμαι και ποτέ δεν είχα ακούσει ότι η CIA τον πήρε. Το 1995 δεν τα έκαναν αυτά. Η Υπηρεσία δεν είχε συλλάβει ούτε τον Κάρλος τότε. Κυκλοφορούσε τόσο πολύ σε δημόσιους χώρους εκείνη την περίοδο που οποιοσδήποτε θα τον έπιανε αν ήθελε. Με όλα αυτά που γνώριζε θα μου προκαλούσε έκπληξη αν οι πρώην συνεργάτες του τον άφηναν τόσο εύκολα.
Η 17Ν δρούσε με τόσο μεγάλη μυστικότητα που αν ήξερε ότι οποιοσδήποτε από αυτούς σκεφτόταν να αποχωρήσει (και πιθανότατα να μιλήσει) θα τον σκότωναν. Κανείς δεν μίλησε ποτέ για τη 17Ν, έτσι με το να τον σκοτώσουν έδιναν ένα καλό παράδειγμα σε όποιον είχε τέτοιες σκέψεις», έγραφε στον κ. Μπάρτον ο φίλος του από τις αμερικανικές
μυστικές υπηρεσίες στις 26 Απριλίου 2011.

info

Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα με αριθμούς 373613373680373798 , 383267 και 382246  δημοσιεύονται στη διεύθυνση
www.wikileaks.org/gifiles
Ρεπορταζ Χαρης Καρανικας

Με έργα της συλλογής Λεβέντη κλείνει η Εθνική Πινακοθήκη

Με έργα της συλλογής Λεβέντη κλείνει η Εθνική Πινακοθήκη

NAFTEMPORIKI.GR
Τελευταία Ενημέρωση : 02/03/2012 17:27
«Το αντίδωρο» του Θ. Ράλλη.
Την αποχαιρετιστήρια έκθεσή της παρουσιάζει η Εθνική Πινακοθήκη, με 270 έργα τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της πλούσιας συλλογής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου. Έπειτα, το κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας θα κλείσει προκειμένου να γίνει η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία θα μετακομίσει στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο άλσος Στρατού, στο Γουδή.
«Οι γειτόνισσες» του Νικόλαου Γύζη (περί το 1880).
Ένα «μεγάλο δώρο προς το φιλότεχνο ελληνικό κοινό» και ένα «μήνυμα αισιοδοξίας στη ζοφερή ατμόσφαιρα της ελληνικής κρίσης», χαρακτηρίζει την έκθεση η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα. Το ελληνικό κοινό θα είναι αυτό που θα δει πρώτο τη μία από τις τρεις ενότητες της συλλογής, τη λεγόμενη «Συλλογή του Παρισιού», η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένη, καθώς για περισσότερο από μισό αιώνα βρισκόταν στην κατοικία του συλλέκτη Αναστασίου Γ. Λεβέντη στο Παρίσι.
Η έκθεση είναι διαρθρωμένη σε τρεις ενότητες: στη δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική 17ου-20ου αιώνα, την ελληνική 19ου- 20ου αιώνα και την κυπριακή ζωγραφική, με έργα αντιπροσωπευτικά των Κυπρίων ζωγράφων της πρώτης και δεύτερης γενιάς.
Λεπτομέρεια από το έργο του Μονέ, «Ο Σηκουάνας στο Jeufosse κοντά στο Vernon», από την ενότητα «Συλλογή του Παρισιού» η οποία αποτελείται από έργα δυτικοευρωπαίων ζωγράφων που συνέλεξε ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης από τη δεκαετία του '50 έως το 1970.
Η «Συλλογή του Παρισιού»
Η πρώτη ενότητα, η επονομαζόμενη «Συλλογή του Παρισιού», αποτελείται από έργα δυτικοευρωπαίων ζωγράφων που συνέλεξε ο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης από τη δεκαετία του '50 έως το 1970 και στέγαζε στην ιδιωτική του κατοικία στο Παρίσι. Στην Εθνική Πινακοθήκη εκτίθενται από αυτή την ενότητα 67 ελαιογραφίες, υδατογραφίες και σχέδια μεγάλων ονομάτων όπως Ρενουάρ, Πισαρό, Μονέ, Σινιάκ, Σαγκάλ.

Έλληνες καλλιτέχνες
Σύνθεση του Γιάννη Μόραλη το 1954, από την ενότητα «Έλληνες καλλιτέχνες» η οποία παρουσιάζει την ιστορία της ζωγραφικής του νεότερου ελληνικού κράτους.
Η ελληνική συλλογή - που παρουσιάζει με μεγαλύτερη πληρότητα την ιστορία της ζωγραφικής του νεότερου ελληνικού κράτους- αριθμεί περισσότερα από 270 έργα, από τα οποία θα παρουσιαστούν 176 από 90 καλλιτέχνες. Το ελληνικό πανόραμα αρχίζει με δείγματα της πρώιμης ελληνικής προσωπογραφίας και τη Σχολή του Μονάχου και λαμπερά έργα, όπως τη σπάνια σύνθεση της «Μήδειας» του Λύτρα, την αλληγορία της «Αρμονίας» του Γύζη, τη «Μητρική στοργή» του Ιακωβίδη και «Το αντίδωρο» του Θ. Ράλλη.
Αλταμούρας, Πανταζής, Μαλέας, Παπαλουκάς, Κογεβίνας, Παρθένης, Μπουζιάνης, Κόντογλου δίνουν τη σκυτάλη για την συνέχιση της ιστορίας της ελληνικής τέχνης στους Τσαρούχη, Βασιλείου, Διαμαντόπουλο, Μόραλη, Γκίκα, Εγγονόπουλο.

Κύπριοι καλλιτέχνες
Από την ενότητα Κυπρίων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, το κοινό γνώρισμα των οκτώ ζωγράφων που παρουσιάζονται στην έκθεση -ανάμεσά τους οι Κισσονέργης, Διαμαντής, Γεωργίου, Κάνθος, και ο νεότερος Χριστόφορος Σάββας- είναι ότι εστίασαν ο κάθε ένας στις δικές του διαφορετικές αφηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΕΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΝ: 
ΕΓΡΑΨΑΜΕ ΤO ΚΑΤΩΘΙ ΣΧΟΛΙΟΝ, ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩΜΕ ΕΜΕΙΣ [ΔΙΑΤΙ ΟΧΙ ? ΕΔΩ ΟΛΟΙ, "ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ, ΚΙ Ο ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ" (ως λέγει ο εθνικός ποιητής, ο Παλαμάς), ΚΑΙ Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙ  ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ!]:

 ΣΧΟΛΙΟΝ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΗΣ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΟΥΘΟΠΕΡ

1. ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ??), ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΠΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ/ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΕΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑΣΕΡ ή Ο κ. ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ή Η ΕΣΣΔ, Η ΠΟΛΩΝΙΑ, Η ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ κλπ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΣ! (ΦΩΝΕΣ: ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΕΔΩ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΙΛΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΗΤΙΑ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΜΕΤΑΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΨΑΜΜΙΤΥΧΟΥ! ΦΩΝΕΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ, ΛΙΓΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΑΤΙΑ, ΕΠΑΥΛΕΙΣ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ --ΚΑΙ ΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ "ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΑΣΕΡ! ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ! ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!" ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ! ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΙ! ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ!)!

2. ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Α΄ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"!

3. ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΙ, ΘΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΘΗ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΕΧΕΙΝ ΤΗΣ!

4. ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΘΝΙΚΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 70% ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ" (ΟΣΗ ΚΑΙ ΗΤΟ ΕΩΣ ΤΟ 1990 -- ΙΔΕ ΕΔΩ : ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)
--------------------------------

Βαρόμετρο για Βουλή 9 κομμάτων - Εντός και η Χρυσή Αυγή +ΣΧΟΛΙΟΝ

 ΣΧΟΛΙΟΝ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΗΣ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΟΥΘΟΠΕΡ

1. ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ??), ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΠΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ/ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΕΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑΣΕΡ ή Ο κ. ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ή Η ΕΣΣΔ, Η ΠΟΛΩΝΙΑ, Η ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ κλπ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΣ! (ΦΩΝΕΣ: ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΕΔΩ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΙΛΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΗΤΙΑ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΜΕΤΑΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΨΑΜΜΙΤΥΧΟΥ! ΦΩΝΕΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ, ΛΙΓΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΑΤΙΑ, ΕΠΑΥΛΕΙΣ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ --ΚΑΙ ΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ "ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΑΣΕΡ! ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ! ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!" ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ! ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΙ! ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ!)!

2. ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Α΄ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"!

3. ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΙ, ΘΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΘΗ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΕΧΕΙΝ ΤΗΣ!

4. ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΘΝΙΚΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 70% ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ" (ΟΣΗ ΚΑΙ ΗΤΟ ΕΩΣ ΤΟ 1990 -- ΙΔΕ ΕΔΩ : ΔΕΞΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)
--------------------------------

Βαρόμετρο για Βουλή 9 κομμάτων - Εντός και η Χρυσή Αυγή
04-03-2012 09:23:55



Σε άτυπη προεκλογική περίοδο εισέρχεται η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου.
 
Σε αυτό το κλίμα, και σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή», η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει σαφές προβάδισμα. Εντύπωση προκαλεί η επίδοση της Χρυσής Αυγής, που «μπαίνει στη Βουλή», ενώ το ΠΑΣΟΚ μετά βίας βρίσκεται στην 4η θέση και διαγκωνίζεται με το ΚΚΕ.
 
Το βαρόμετρο προβλέπει Βουλή εννέα κομμάτων, αλλά η αυτοδυναμία αποτελεί παρελθόν. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό της αποχής, που προσεγγίζει το 30%.
Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, αντίθετα από το 38% που συμφωνεί. Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας, ενώ το 10% πιστεύει ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Στα ύψη είναι η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, που φτάνει το 87% αλλά το 45% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον Λουκά Παπαδήμο.
Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Δεύτερος είναι ο Γιάννης Δημαράς! Ακολουθούν, κατά σειρά οι, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιαννη, Γιώργος Καρατζαφέρης και Γιώργος Παπανδρέου.
---------------------------------------------

ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - Σκηνές ΄Αγριας Δύσης στην Αμαλιάδα τη νύχτα

Σκηνές... ΄Αγριας Δύσης στην Αμαλιάδα τη νύχτα
04-03-2012 10:11:23


Σε μακελειό παραλίγο να εξελιχθεί ληστεία που σημειώθηκε τη νύχτα στην Αμαλιάδα. Τρεις ληστές, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, διέρρηξαν υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της πόλης. Αμέσως χτύπησε ο συναγερμός και κινητοποιήθηκε η Αστυνομία.
Όταν κατέφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν τους ληστές να ψάχνουν για χρήματα. Όταν οι κακοποιοί τους αντιλήφθηκαν, βγήκαν από την τράπεζα και άρχισαν να πυροβολούν.
Μπήκαν σε αυτοκίνητο και, παρά την καταδίωξή τους από τους αστυνομικούς, κατάφεραν να διαφύγουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
----------------------------------------

Πρώην πρόξενος Κορυτσάς: «Ο ανθελληνισμός των Αλβανών είναι μη αναστρέψιμος»

Πρώην πρόξενος Κορυτσάς: «Ο ανθελληνισμός των Αλβανών είναι μη αναστρέψιμος»
03-03-2012 21:18:06


ImageΑποκαλυπτικός ήταν ο Έλληνας πρώην πρόξενος στην Κορυτσά για τα όσα συνέβησαν πριν από ένα χρόνο όταν ανακλήθηκε από την ηγεσία του ΥΠΕΞ ως «επικίνδυνος εθνικιστής». Τι ήταν όμως αυτό που είχε δηλώσει τότε ο ΄Ελληνας πρώην πρόξενος : «Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας».
 
Όπως ισχυρίζεται ο Οικονόμου ο ανθελληνισμός από τον οποίον διακατέχονται οι Αλβανοί είναι μη αναστρέψιμος. όπως ο ίδιος δηλώνει "Μάς μισούν θανάσιμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος".
Τεκμηριώνει δε την τοποθέτηση του αυτή με στοιχεία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Καθημερινά κυκλοφορούν στην Αλβανία πολυτελείς εκδόσεις ιστορικών βιβλίων που στάζουν μίσος για την Ελλάδα, ενώ στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν ότι η Μεγάλη Αλβανία φθάνει μέχρι την… Πάτρα!», 
ενώ όπως επισημαίνει ο δολοφόνος του Αριστοτέλη Γκούμα είναι ήδη έξω από την φυλακή διότι καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση μόνο, αφού ο  Αλβανός εισαγγελεύς έκρινε πως ο λυντσαρισθείς Αριστοτέλης Γκούμας έκανε μανούβρες με την μοτοσυκλέτα του και ενοχλούσε τους Αλβανούς που τον λυντσάρισαν, άρα το έγκλημα έγινε εν αμύνη!.. 

Μετά από αυτήν την απόδειξη της ακεραιότητας της αλβανικής δικαιοσύνης ο Έλληνας πρώην πρόξενος διερωτάται «Φαντάζεστε κάποιον Έλληνα εισαγγελέα να έριχνε μόνο έναν χρόνο φυλακή σε κάποιον Έλληνα που θα σκότωνε Αλβανό στην Ελλάδα; Όχι, βέβαια: Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι άτεγκτη στον «Ρατσισμό».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------------------

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ - H θλιβερή "παρακαταθήκη" της τρόικας για τον Ιούνιο

H θλιβερή "παρακαταθήκη" της τρόικας για τον Ιούνιο
04-03-2012 09:03:49


Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.
Όπως εκτιμά σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.
Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.
Εκτιμάται πως πρόκειται για τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένους -κυρίως δημοσίους υπαλλήλους- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι στην αναμονή. Στις αποζημιώσεις η υιοθέτηση πλαφόν στο ύψος των 4-5 μηνιαίων μισθών, έναντι των 24 που φθάνει σήμερα για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, θα οδηγήσει σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ταυτόχρονα με τη μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης θα ψαλιδιστεί ή και θα καταργηθεί ολοσχερώς η αποζημίωση που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έθεσε τα παραπάνω θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας για την υπογραφή του νέου μνημονίου και έδωσε «ραντεβού» τον Ιούνιο για την εξειδίκευση των ρυθμίσεων.
Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις έλεγε ότι οι δανειστές μας ήταν κατηγορηματικοί στη θέμα του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, με το επιχείρημα ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί «ελληνικό παράδοξο» και τα ποσά είναι υψηλά.
Σύμφωνα με τους τροϊκανούς είναι αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους και να υπάρχουν τέτοια μεγάλα ποσά αποζημιώσεων για απολύσεις που δεν συναντώνται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
--------------------------------------------

Έτοιμη η "τελική λύση" κατά των ιρανικών βλημάτων Shahab & Great Prophet (βίντεο)

Έτοιμη η "τελική λύση" κατά των ιρανικών βλημάτων Shahab & Great Prophet (βίντεο)

04-03-2012 10:03:22



Σε νέα, δεύτερη, δοκιμή-προμήνυμα για προσβολή του Ιράν,  του νέου και άκρως απόρρητου αντιβαλλιστικού συστήματος Arrow-3, θα προχωρήσει το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από το Τελ-Αβίβ.
Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες 2 εβδομάδες και αμέσως μετά μπορεί να ενταχθεί σε μερική επιχειρησιακή διαθεσιμότητα αν απαιτηθεί από τις συνθήκες, 
Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν πως όχι, κάτι που σημαίνει πως το Ισραήλ θα πρέπει να στηριχτεί στις εκδόσεις Arrow-2 block 4 και -5, για να είναι ικανό να αναχαιτίσει τους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους Shahab και Great Prophet τους οποίους είναι σίγουρο πως θα εκτοξεύσει εναντίον του το Ιράν, σε περίπτωση εκδήλωσης μαζικών αεροπορικών επιδρομών. 
Μόλις σήμερα ο αρχηγός της αμερικανικής Αεροπορίας πτέραρχος Norton Schwartz δήλωσε ότι η USAF έχει έτοιμα τα σχέδια για την επίθεση στο Ιράν και όλοι οι στόχοι έχουν καθοριστεί, ενώ προειδοποιώντας για τη δύναμη κρούσης της είπε χαρακτηριστικά:
«Με αυτό που είμαστε ικανοί να κάνουμε, δεν θα θέλατε να είστε στην περιοχή».
Παράλληλα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu βρίσκεται στην Ουάσιγκτον όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama στο Λευκό Οίκο ενώ αναφερόμενος στη δοκιμή του αντιπυραυλικού Arrow -και λίγο πριν αναχωρήσει για τον Καναδά όπου συναντήθηκε σήμερα με το πρωθυπουργό της χώρας Stephen Harper-   δήλωσε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτό του εναντίον μιας χώρας η οποία δημόσια έχει παραδεχθεί ότι εργάζεται και την καταστροφή της χώρας του, εννοώντας όπως είναι φυσικό το Ιράν.
Ο χρόνος πάντως μετρά αντίστροφα μέχρι που το Ιράν ανακοινώσει ότι έχει έτοιμο το πρώτο πυρηνικό του όπλο και αυτή η στιγμή «δεν πρόκειται να αργήσει» όπως δήλωσε πηγή του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών σε δυτικούς δημοσιογράφους.
Πολλοί είναι πάντως αυτοί που επισημαίνουν ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει μόνο του σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν, αλλά παράλληλα αμφισβητούν τη δυνατότητα να πλήξει καίρια τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.  Τόσο η απόσταση που χωρίζει το Ιράν από το Ισραήλ όσο και ο περιορισμένος αριθμός αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού τα οποία εκτιμώνται μεταξύ 6 και 8 αναμένεται πως θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον ισραηλινό σχεδιασμό. Για αυτό ακριβώς το λόγο δυτικές πηγές ανέφεραν πως η αμερικανική Αεροπορία  είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τον ανεφοδιασμό των ισραηλινών αεροσκαφών.
Το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow-3
To αντιπυραυλικό Arrow-3 ξεκίνησε να αναπτύσσεται τον Αύγουστο του 2008 αποτελώντας διάδοχο του συστήματος Arrow-2 για αναχαιτίσεις βαλλιστικών πυραύλων, αναχαιτίσεις τις οποίες θα πραγματοποιεί έξωατμοσφαιρικά σε ύψη δηλαδή άνω των 100 χλμ. Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση το Arrow-3 είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις, ταχύτερο ενώ το βάρος του είναι σχεδόν το μισό, ενώ θα χρησιμοποιεί τους ίδιους εκτοξευτές με το Arrow-2. Αν και περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά οι βελτιώσεις αφορούν το βλήμα ενώ το σύστημα καθοδήγησης και τα ραντάρ παραμένουν τα ίδια με αυτά του Arwow-2, δηλαδή το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης έγκαιρης προειδοποίησης EL/M-2080 «Green Pine», το κέντρο συντονισμού (C3I) Taridan «Golden Citron» και το κέντρο ελέγχου εκτόξευσης «Brown Hazelnut».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
--------------------------------------------