Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Μαρτίου 2012

Blast Kills Six British Soldiers in Afghanistan

How to Fund an American Police State

Iraq snapshot - March 8, 2012

Freedom Rider: Liberal Whores

http://hercolano6.blogspot.com/2012/03/freedom-rider-liberal-whores.html
------------------------------------------------

45 Palestinians arrested in the last three days

America: Land of the Poor

Israelis build the world's biggest detention centre

Airstrikes kill 3 in south Gaza; 15 Palestinians KiIled In Less Than 24 Hours

Αρχισε η διάλυση της Λιβύης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αρχισε η διάλυση της Λιβύης
Απόσχιση της Κυρηναϊκής. Προς ανεξάρτητο κράτος των πετρελαιοφόρων περιοχών στη Βεγγάζη
9/3/2012
 
Μαζεύτηκαν 3.000 φύλαρχοι και πολέμαρχοι, που απαιτούν ουσιαστικά αυτονόμηση του ανατολικού τμήματος της χώρας
Λίγους μήνες μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι και την άγρια δολοφονία του ίδιου, μπήκαν σε κίνηση οι διαδικασίες διαμελισμού της Λιβύης. Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα της σύγκλησης στη Βεγγάζη την Τρίτη ενός αυτοαποκληθέντος «Συνεδρίου για τον Λαό της Μπάρκα», όπως είναι το όνομα της Κυρηναϊκής στα αραβικά. Στο σώμα αυτό, το οποίο απαίτησε καταρχάς τη συγκρότηση της Λιβύης ως ομοσπονδιακού κράτους με τρεις σχεδόν αυτόνομες επαρχίες, συμμετείχαν πάνω από 3.000 φύλαρχοι και πολέμαρχοι του ανατολικού τμήματος της χώρας και ως εκ τούτου ήταν άκρως αντιπροσωπευτικό.
Στην Κυρηναϊκή αντλείται το 70% του πετρελαίου της Λιβύης και όπως είναι αυτονόητο ενδεχόμενη απόσχιση αυτής της περιοχής θα βυθίσει την υπόλοιπη χώρα στη φτώχεια.
Παρόλο που τα αιτήματα του συνεδρίου της Βεγγάζης ήταν ήπια (στην απόφασή τους οι φύλαρχοι και οι πολέμαρχοι δήλωναν π.χ. ότι το πετρέλαιο θα ανήκει σε όλον τον λιβυκό λαό), οι Λιβύοι ηγέτες αντέδρασαν στην Τρίπολη με πολύ έντονο τρόπο, γνωρίζοντας προφανώς τις πραγματικές διαθέσεις των αποσχιστικών δυνάμεων.

«Θα διατηρήσουμε την εθνική ενότητα ακόμη και με τη βία, αν χρειαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντάλ Τζαλίλ, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Κυρηναϊκή. «Δεν θα επιτραπεί διαμελισμός της χώρας, ο οποίος υποκινείται από ξένες δυνάμεις», πρόσθεσε χωρίς πάντως να κατονομάσει ποιες χώρες προωθούν τη διάλυση της Λιβύης για να αρπάξουν ευκολότερα τον πετρελαϊκό της πλούτο.
Ανεξαρτήτως πάντως του αν όντως ξένες δυνάμεις παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις διαδικασίες αυτές, το βέβαιο είναι ότι τόσο οι φύλαρχοι όσο και οι αμέτρητες ένοπλες συμμορίες της Κυρηναϊκής περιμένουν πώς και τι να πλουτίσουν από τα έσοδα του πετρελαίου. Θέλουν να πάρουν τις πετρελαιοπηγές υπό τον έλεγχό τους και να εισπράττουν οι ίδιοι και όχι φυσικά να πηγαίνουν τα έσοδα στην Τρίπολη και να περιμένουν πόσα και πότε θα δεήσουν να τους δώσουν τα άλλα «κοράκια» της πρωτεύουσας, αφού πρώτα χορτάσουν τα ίδια.
Είναι χαρακτηριστικό της «σφαγής» που θα επακολουθήσει για το μοίρασμα των εσόδων από το πετρέλαιο ότι την ώρα που συνεδρίαζε το «Συνέδριο για τον Λαό της Κυρηναϊκής» χιλιάδες Λίβυοι διαδήλωναν εναντίον του συνεδρίου στην ίδια τη Βεγγάζη!
Τις αποφάσεις του συνεδρίου απέρριψε και ο μεταβατικός Λίβυος πρωθυπουργός Αμπντελραχίμ αλ - Κιμπ με κατηγορηματικό τρόπο, ιδίως σε ό,τι αφορά στην ομοσπονδοποίηση της Λιβύης.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται να υιοθετηθεί η ομοσπονδοποίηση για να προωθηθεί η αποσύνθεση της χώρας, γιατί αυτό που ήδη συμβαίνει είναι πολύ χειρότερο. Μόνο κατ' όνομα η Λιβύη αποτελεί κράτος σήμερα. Η «κεντρική εξουσία» δεν ελέγχει τίποτα σχεδόν, ούτε καν ολόκληρη την πρωτεύουσα!
Οι φύλαρχοι και οι συμμορίες ενόπλων ελέγχουν τα πάντα κατά τόπους και δεν υπακούουν στις εντολές κανενός κυβερνητικού στελέχους. Ούτε καν μέσα στην Τρίπολη! Δεν πρόκειται για υπερβολή. Οπως τονίζει εκτεταμένο τηλεγράφημα του Ασοσιέιτεντ Πρες που δημοσιεύθηκε προχθές στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», στην πρωτεύουσα έχουν διεισδύσει ένοπλες συμμορίες από τις πόλεις Ζιντάν και Μισράτα που βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της Λιβύης «και επιβάλλουν τη θέλησή τους στις κυβερνητικές αρχές». Οπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο τέτοιες συμμορίες πολέμαρχων «όρμησαν στην πρωτεύουσα κατά την έφοδο που ανέτρεψε τον συνταγματάρχη Καντάφι και από τότε έχουν λάβει θέσεις γύρω από ζωτικής σημασίας σημεία, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου»!
Οι αποσχιστικές δυνάμεις της Κυρηναϊκής προσπαθούν να δικαιολογήσουν το αίτημα της ομοσπονδοποίησης και με ιστορικές αναφορές.
Επικαλούνται την κατάσταση που επικρατούσε όταν η Λιβύη ήταν ιταλική αποικία και το Σύνταγμα της απόλυτης μοναρχίας του 1951, το οποίο διαιρούσε τη χώρα σε τρεις περιοχές - την Κυρηναϊκή ανατολικά, την Τριπολίτιδα δυτικά και τη Φεζάν στα νότια.

ΕΚΛΟΓΕΣ
Βγάζουν δικά τους όργανα διοίκησης

ΤΑΧΥΤΑΤΗ εκλογή τοπικού οργάνου διοίκησης αποφάσισε το συνέδριο των αποσχιστικών δυνάμεων της Κυρηναϊκής. Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες θα εκλεγεί ένα «Υψηλό Συμβούλιο της Κυρηναϊκής» αποτελούμενο από 300 μέλη, το οποίο θα εξουσιοδοτηθεί να ασκεί την εξουσία σε μια σειρά τομείς στην επαρχία αυτή. Στην ουσία θα πρόκειται για δεύτερη κυβέρνηση, ανταγωνιστική προς εκείνη της Τρίπολης, χωρίς πάντως επισήμως να αποκαλείται έτσι. Το αν θα πετύχουν ή όχι τα σχέδια των αποσχιστικών δυνάμεων θα κριθεί στην πράξη. Θα εξαρτηθεί δηλαδή από το κατά πόσο το συμβούλιο αυτό θα μπορέσει να ασκήσει εξουσία ή να γίνει αποδεκτό από τους φυλάρχους και τους πολέμαρχους της Κυρηναϊκής.

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο κ. Γ. Προβόπουλος ? ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ ή ΣΗΜΕΡΑ ?

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο κ. Γ. Προβόπουλος ??? ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ ή ΣΗΜΕΡΑ ???
 ------------------
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ '11:

Γ. Προβόπουλος: «ακόμη και η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο».

Κατηγορηματικά αντίθετος σε τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστηρίζει ότι «ακόμη και η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο».
Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, η αναδιάρθρωση θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα άνοιγαν έναν νέο, μακροχρόνιο, κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
«Θα ήταν το πολιτικό και οικονομικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από το βραχυχρόνιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής που καλούμεθα να καταβάλλουμε σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζει επίσης ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους μας θα ήταν θετική εξέλιξη, «αλλά δεν αποτελεί πανάκεια». «Καμία επιμήκυνση δεν θα μας απάλλασσε από το καθήκον να προχωρήσουμε με απόλυτη συνέπεια και ταχύ βηματισμό στο δρόμο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής», σημειώνει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1924990

ΑΠΡΙΛΙΟΣ '11:

Γ. Προβόπουλος: Καταστροφική η αναδιάρθρωση χρέους

18 Απριλίου 2011
Καταστροφικό για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για την οικονομία. Επανέλαβε μάλιστα την θέση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι «ούτε αναγκαία, ούτε επιθυμητή».
Συμφώνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται στην έκθεση, η ύφεση θα διαμορφωθεί φετος στο 3%, όπως προβλέπει και η κυβέρνηση. Προβλέπεται έκρηξη της ανεργίας το 2011 σε επίπεδο άνω του 15% ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει συρρίκνωση του μέσου ετήσιου πληθωρισμού στο 3,25% φετος.
Ο διοικητής της Τράπεζας εκτίμησε επίσης πως η πιστωτική επέκταση στον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνει αρνητική το 2011, ενώ η ανταγωνιστικότητα θα συνεχίσει να βελτιώνεται φέτος λόγω του χαμηλότερου κόστους εργασίας. Τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι κρατικές εγγυήσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα και στάθηκα στην ανάγκη για συγχωνεύσεις και συνεργασίες, έτσι ώστε να αλλάξει και το τραπεζικό σύστημα.
------------------------------------------------
ΜΑΪΟΣ '11:

«Όχι» στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους

Ο Γιώργος Προβόπουλος
Ο Γιώργος Προβόπουλος
Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε εκ νέου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί να ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της. Την ίδια άποψη -ότι δεν πρέπει το ελληνικό χρέος να μπει σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης- εκφράζει και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας.
------------------------------------------------------------

Αντίθετος με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Προβόπουλος

«Έχω ήδη πει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει όλο το ποσό του χρέους χωρίς κάποιου είδους αναδιάταξη,  εάν εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα προσαρμογής» τόνισε.
Αντίθετος δήλωσε για μία ακόμη φορά με την  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Market News International.
Ο ίδιος προειδοποίησε  ότι σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, η κρίση είναι πιθανό να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες ενώ θα δεχθεί πλήγμα και το ευρώ.
Ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος  ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει ευελιξία κινήσεων σχετικά με τα  επιτόκια και ότι θα διασφαλίσει «ότι δεν θα υπάρξουν δευτερογενείς πιέσεις και αντίκτυπος στους μισθούς από την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού».

 ------------------------------------------------------------
ΜΑΡΤΙΟΣ '12:
Γιώργος Προβόπουλος : Διαμορφώνεται ένα νέο ευνοϊκότερο πλαίσιο για τη χώρα
10-03-2012 12:50:02



 Image«Ένα νέο, ευνοϊκότερο πλαίσιο για την οικονομία έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το PSI και τη στήριξη των εταίρων»,  διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξη του στην Ημερησία. Ο κ. Προβόπουλος σημειώνοντας ότι «η πρόκληση είναι μεγάλη» εξηγεί ότι δημιουργείται βάσιμη ελπίδα για τη διαμόρφωση ενός νέου ευνοϊκότερου πλαισίου για την οικονομία. 

«Η ενεργή συμπαράσταση των εταίρων μας που στηρίζουν χρηματοδοτικά τη χώρα, αλλά και τα ενθαρρυντικά δεδομένα από την ολοκλήρωση του PSI, μας δίνουν μία νέα ευκαιρία να προχωρήσουμε συντεταγμένα, αποκαθιστώντας σταδιακά την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας», τονίζει ο  διοικητής της ΤτΕ και συμπληρώνει ότι «σε εμάς εναπόκειται η ιστορική ευθύνη να υπερβούμε την κρίση και να θέσουμε τις στέρεες βάσεις μιας υγιούς αναπτυξιακής πορείας, αφήνοντας οριστικά πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος», συμπληρώνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  
---------------------------------------

Αντώνης Σαμαράς: «Είμαστε λαϊκή παράταξη» +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:
1. «είμαστε λαϊκή παράταξη» ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ λαϊκή παράταξη πλέον κύριε Σαμαρά! Η Ν.Δ. ΣΥΜΠΕΡΙΕΦΕΡΘΗ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΟΝ ΩΣ "ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΞΑΙΦΝΗΣ, ΕΣΕΙΣ "ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΣΤΑΣΙ"!!! 
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ, ΑΙΘΣΘΑΝΟΜΕΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΨΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ λαϊκή παράταξη!!! ΕΦ' ΟΣΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ 2 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ.!!!

2. Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο κ. Βορίδης, καθαρόαιμος εκφραστής της δεξιάς αντίληψης που προσχώρησε πρόσφατα στο κόμμα, που τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει στις εκλογές να απαντήσει ποια κυβέρνηση θα ανατρέψει το υφεσιακό κλίμα. «Η μόνη απάντηση είναι: η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς».
Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΙ, ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.-ΟΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ!!!
----------------------------------------------

 
Αντώνης Σαμαράς: «Είμαστε λαϊκή παράταξη»
Από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας δίπλα του τον κ. Βορίδη, κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας
Με προεκλογικό άρωμα και φράσεις, όπως «είμαστε λαϊκή παράταξη» ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου από την Καλαμάτα η πορεία του κ. Αντ. Σαμαρά προς τις εκλογές.
Σε μια έντονα αστυνομοκρατούμενη περιοχή, για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, ο πρόεδρος της Ν.Δ., κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ το πολιτικό στίγμα, μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους, αναμένεται να το δώσει αύριο με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς έχοντας δίπλα του, τον υπουργό Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 1977, για να παραστεί στα εγκαίνια της θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας που έγιναν από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ότι διαμορφώθηκε πριν την επίσκεψη του κ. Σαμαρά «προβοκατόρικο σκηνικό έντασης» και διακινήθηκαν «προβοκατόρικες πληροφορίες», που θέλουν να το εμπλέξουν σε επεισόδια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως η μαγική λέξη για την οποία αγωνίζεται το κόμμα του είναι η ανάπτυξη που αποτελεί και κεντρικό στόχο την επομένη των εκλογών.

Μάλιστα, στη σύντομη τοποθέτησή του, παρουσία κομματικών στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος, σημείωσε πως εκτός από την ανάπτυξη, η Ν.Δ. έχει στο νου της, τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, στους μη έχοντες.

«Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, ο νους μας
πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους» είπε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα».

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο κ. Βορίδης, καθαρόαιμος εκφραστής της δεξιάς αντίληψης που προσχώρησε πρόσφατα στο κόμμα, που τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει στις εκλογές να απαντήσει ποια κυβέρνηση θα ανατρέψει το υφεσιακό κλίμα. «Η μόνη απάντηση είναι: η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς».

Η επίσκεψη στην Καλαμάτα, ήταν η πρώτη εξόρμηση του προέδρου της Ν.Δ. μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και αποτελεί την απαρχή των περιοδειών ανά την επικράτεια, με στόχο την προβολή των θέσεων και του προγράμματος της Ν.Δ.

Αμετακίνητος στις εκλογές
Εκλογές το συντομότερο δυνατόν αναμένεται να ζητήσει ο κ. Σαμαράς, παρά την άποψη αρκετών εντός της Ν.Δ., ότι πρέπει να υπάρξει παράταση του βίου της κυβέρνησης και θα προτάξει την ανάγκη να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή για να προωθηθούν μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας.
Παράλληλα θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για την αυτοδυναμία, θα ξορκίσει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και θα αφήσει αιχμές εναντίον όσων συντηρούν μια τέτοια συζήτηση, αφού θολώνεται το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. και αποδυναμώνεται η στρατηγική του.
Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να επικαλεστεί την ομαλή εξέλιξη του PSI για να ενισχύσει το επιχείρημά του, έναντι των επικριτών του, για την αναγκαιότητα της στήριξης της κυβέρνηση Παπαδήμου, τον περασμένο Νοέμβριο.
Στην ηγετική ομάδα, κλείνουν τα αυτιά τους σε όσοι μιλάνε για αναβολή των εκλογών και θεωρούν ότι μετά την άκρως επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και εφόσον εγκριθεί και η δανειακή σύμβαση από το Eurogroup στα τέλη του μηνός, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να οδηγεί σε αναβολή των εκλογών.

Οι δεύτερες σκέψεις για εκλογές
Οι ημερομηνίες εκλογών που συζητούν τα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. είναι η 6η ή η 13η Μαΐου και εκτιμούν ότι είναι πιθανόν η Βουλή να κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα και να ανοίξει μετά τις εκλογές.
Όμως, υπάρχουν βουλευτές και στελέχη, ορισμένοι ανήκουν και στον κύκλο συνομιλητών του κ. Σαμαρά, που θέτουν το θέμα να υπάρξει παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Μάλιστα, λένε ότι ενόψει των νέων μέτρων (όπως π.χ. το ασφαλιστικό), θα ήταν καλύτερο να ψηφιστούν επί κυβερνήσεως Παπαδήμου τον Ιούνιο, ώστε να μην τα χρεωθεί η νέα κυβέρνηση και οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο.
Άλλοι προβάλλουν το επιχείρημα, ότι μια καθυστέρηση των εκλογών, ενδέχεται να αποδυναμώσει τη δυναμική που ήδη καταγράφουν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του κ. Π. Καμμένου, που κερδίζουν από την οργή των πολιτών έναντι στο μνημόνιο.

Συμμαχούν με Καμμένο οι διαγραφέντες της ΝΔ
Νέο κάλεσμα για συστράτευση, στα πλαίσια της πανστρατιάς που κήρυξε, θα απευθύνει αύριο από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Σαμαράς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το προσκλητήριο δεν θα αφορά τους 16 διαγραφέντες βουλευτές.
Ενδιαφέρον θα έχει εάν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ζητήσουν το λόγο και θέσουν θέμα επιστροφής των διαγραφέντων, αν και από την ηγεσία διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση γενικού προσκλητηρίου και άνευ όρων επιστροφή όλων όσοι βρίσκονται εκτός ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι περισσότεροι από τους 16 διαγραφέντες (αφού οι άλλοι πέντε λόγω της ψήφισης του εφαρμοστικού θα επιστρέψουν σταδιακά στη ΝΔ) οδεύουν προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Ήδη υπάρχει σχεδόν συμφωνία, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες και πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη θα ανακοινωθεί και η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Θέλουν μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για να εξοικονομήσουν 5 δισ. ευρώ! +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!! ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΓΕΝΟΣΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΑ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ!!!
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΟ, ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΦΡΕΣΚΟΙ-ΦΡΕΣΚΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΝΙΓΗΡΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ, ΓΥΡΩ ΣΤΟ 7% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ???

----------------------------------
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΕΧΟΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ: ΣΧΟΛΙΟΝ: Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
-------------------------------- 
Θέλουν μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για να εξοικονομήσουν 5 δισ. ευρώ!
10-03-2012 17:06:39



Μαζική εξόντωση του πληθυσμού με μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια θα επιφέρει το νέο καθεστώς που επέβαλε η τρόϊκα για την κατάργηση της συνταγογράφησης των παλιών ασφαλών συνταγώνν για χάρη των φθηνών γενοσήμων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό δεν το λέει ο ένας κλάδος που υποτίθεται ότι θίγεται από τα νέα μέτρα, μαλλά οι ίδιοι οι φαρμακοποιεί που ευννοούνται από τη νέα ρύθμιση αφού αυτοί πλέον θα δίνουν το νέο φάρμακο και όχι οι γιατροί!

Έτσι λοιπόν, τα νέα μέτρα όπως αποκαλύπτουν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και διαβάζουμε στο http://www.ygeianews.gr  η εφαρμογή της πώλησης όχι φαρμάκων αλλά της ... πρώτης ύλης των φαρμάκων (!!!) για λόγους οικονομίας,αποτελεί μια "αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική" πολιτική υγείας.

Σύμφωνα με το CIA World Factbook ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι 79,38 έτη από τα οποία οι άνδρες ζούν 76,85 χρόνια και οι γυναίκες 82,06 χρόνια. Πρακτικά θέλουν να προχωρήσουν σε μείωση των συνταξιούχων με δραστικό τρόπο και αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν από τον Β'ΠΠ. Προχωρούν σε "τελικές λύσεις".
Και έχουν βρει εδώ τους εγχώριους συνεργάτες που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια σημαίνει εξοικονόμηση δαπανών στο χώρο των συντάξεων και της υγείας της τάξεως των πέντε δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό θέλουν να  γλιτώσουν και βάζουν μπροστά τα γενόσημα. Η μείωση του πληθυσμού της χώρας υπολογίζεται σε 7%.
"Το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων - από τα εύκολα", τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος.
"Η Υγεία όμως, δεν είναι λογιστική εγγραφή στις δαπάνες. Αυτό οδήγησε σε ένα νόμο-τέρας, που δεν θα ισχύει για πολύ καιρό, καθώς θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αντιφάσεων και των ανεφάρμοστων μέτρων που περιέχει".
Ανέφερε, δε, ένα παράδειγμα: "Υποτίθεται ότι ο νόμος έγινε για εξοικονόμηση πόρων. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία μέριμνα στα νοσοκομεία για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα, όπου για ένα θεραπευτικό cocktail μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο 10ml από ένα σκεύασμα 250ml και αξίας χιλιάδων ευρώ, και το υπόλοιπο να πεταχθεί. Μιλάμε για εκατομμύρια. Και όταν οι φαρμακοποιοί μιλάμε για νοσοκομειακές συσκευασίες και για εξορθολογισμό γενικά στις συσκευασίες, η πολιτεία κωφεύει".

Όσον αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη και στο προσδόκιμο επιβίωσης . Αν για τους Έλληνες η κατά κεφαλή δαπάνη περιοριστεί σε 23 € τον μήνα, πάμε στο επίπεδο των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης μέχρι 75 χρόνια, μακριά από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που έχουν προσδόκιμο πάνω από 80 χρόνια.

Και μην μας πουν ο κ. Λοβέρδος και η κ. Δρέττα ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο. Τρομοκράτης δεν είναι αυτός που ενημερώνει για την πραγματικότητα, αλλά αυτός που με τις αποφάσεις του θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει συντομότερη και χειρότερη ζωή!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------------------

ΓΑΖΑ - 12 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από επιδρομή ισραηλινών αεροπλάνων

 
Πολύ αίμα και πάλι στη Γάζα
12 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από επιδρομή ισραηλινών αεροπλάνων
Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών είναι ανώτερος αξιωματούχος Παλαιστινιακής οργάνωσης.

Πρόκειται για τον
Ζοχάρ αλ Καΐζι, γενικό γραμματέα των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης. Η συγκεκριμένη οργάνωση δρα συχνά στο πλευρό της Χαμάς εκτοξεύοντας ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, που επικαλείται το BBC, αρκετοί ακόμα Παλαιστίνιοι σε άλλη επιδρομή.


Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί δηλώνουν ότι προηγήθηκαν επιθέσεις Παλαιστινίων με δεκάδες ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ.

Moody's: Η Ελλάδα χρεοκόπησε - Αγωγή από γερμανούς μικροεπενδυτές

 
Moody's: Η Ελλάδα χρεοκόπησε
70% οι απώλειες για τους ομολογιούχους – Αγωγή ετοιμάζουν γερμανοί μικροεπενδυτές
O οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει», ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής ομολόγων ύψους 177 δισ. ευρώ, διατηρώντας την κατώτατη αξιολόγηση C της κλίμακας που χρησιμοποιεί.
Ο οίκος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι περιμένει τις επόμενες εβδομάδες αντίστοιχες προσφορές για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο, καθώς και για τους κατόχους χρέους κρατικών εταιριών με εγγύηση Δημοσίου.
Για τους κατόχους ομολόγων που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο και μετά την ενεργοποίηση των CACs, σημειώνει ότι οι όροι της ανταλλαγής οδηγούν σε ζημιά για τους επενδυτές τουλάχιστον 70% στην καθαρή παρούσα αξία του υπάρχοντος χρέους.

Σύμφωνα με τον οίκο, αυτή η ανταλλαγή κατέστη «υποχρεωτική» και για αυτό αποτελεί χρεοκοπία.


Αγωγή από γερμανούς μικροεπενδυτές


Αγωγή εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης ετοιμάζουν οι γερμανοί μικροεπενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η ενεργοποίηση της υποχρεωτικής ρήτρας συλλογικής δράσης δεν συνάδει με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου για την Προστασία των Επενδυτών Κεφαλαίου
Ντάνιελ Μπάουερ εξηγεί ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα με στόχο τουλάχιστον οι μικροεπενδυτές να λάβουν το 100% των απαιτήσεών τους.

«Υπάρχουν παραδείγματα σε άλλες χώρες που έχουν δείξει ότι κυρίως τα hedge funds κέρδισαν στα δικαστήρια»
σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμα ότι από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πλήττονται κυρίως οι μικροεπενδυτές με βραχυπρόθεσμα ομόλογα, καθώς, όπως λέει, πρέπει να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με ομόλογα διάρκειας έως και 30 ετών, αλλά για πολλούς από αυτούς, λόγω ηλικίας, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.


Ο κ. Μπάουερ τονίζει ακόμη ότι στην Ελλάδα συζητείται η προνομιακή μεταχείριση των μικροεπενδυτών και δηλώνει ότι ακόμη και στην περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους, δεν πρέπει να παραβιάζονται οι αρχές της νομιμότητας.

Gilad Atzmon- The Old Testament and the War Crime in Gaza

Secret CIA Documents on Mossad

Gilad Atzmon - Obama, Netanyahu and Esther

35 Shocking Statistics That Prove That Things Have Gotten Worse In America

Jewish Terror: The Story of Lord Northcliff

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...
10-03-2012 03:47:40


Στη χώρα όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ με τα ΜΜΕ που ελέγχει μπορεί άκοπα (αλλά όχι ανέξοδα...) να μεταμορφώνει το "άσπρο" σε "μαύρο" και το αντίστροφο, έμελλε να το δούμε και αυτό: Την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει!  Είναι η πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που χρεοκοπεί κανονικά, χωρίς διαβαθμίσεις «επιλεκτικής» και άλλες τέτοιες ανοησίες μια που όλοι γνωρίζαμε ότι η πτώχευση ήταν εδώ.

Όπως πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το defencenet.gr, η ISDA αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε συνολικά ως κρατική δανειοληπτική οντότητα χρησιμοποιώντας τον τεχνητό όρο "Πιστωτικό γεγονός".

Δηλαδή κήρυξαν την Ελλάδα σε καθεστώς ολικής πτώχευσης και «σφυρίζουν αδιάφορα» υποστηρίζοντας ότι «Ήταν αναμενόμενο μετά το PSI»! 
Το ότι ήταν αναμενόμενο το ξέρουν οι αναγνώστες του defencenet.gr  το οποίο είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έγραφε ότι η διαδικασία του PSI θα μας οδηγήσει σε καθεστώς ολικής πτώχευσης, όχι γιατί παριστάνουμε την Κασσάνδρα, αλλά γιατί το μότο μας "Μάθε αυτά που σου κρύβουν" δεν είναι βερμπαλισμός, αλλά πραγματικότητα! Και το "μαύρο", εννούμε να το βλέπουμε ως "μαύρο".

Και βέβαια, όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία αυτών των τραγικών στιγμών που βιώνει η χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτηθεί «Γιατί η χώρα δεν πτώχευσε από μόνη της τον Μάϊο του 2010 και σύρθηκε σε μία διαδικασία εξαχρείωσης και εξαθλίωσης των πολιτών της, εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας και υποθήκευσης του παρόντος και του μέλλοντός της»!
Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.

Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) .

Δύο ολόκληρα χρόνια τώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψυχολογική επιχείρηση εγκεφαλικής υποδούλωσης ενεός ολόκληρου λαού για να μην πτωχεύσουμε, υποτίθεται και τώρα που πτωχεύσαμε οι αλήτες χαρακτηρίζουν το γεγονός «αναμενόμενο» και θριαμβολογούν γιατί … πέτυχε το PSI, δηλαδή καταφέραμε να δανειστούμε μέσα στην χρεοκοπία μας και να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών.

Τι μπορούσε να γίνει τον Μάϊο του 2010; Κατ’αρχήν μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και ένας πραγματικός και όχι μόνο στην υπηκοότητα Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τέτοιο τρόπο και να εκτμεταλλευθεί το κίνδυνο της χρεοκοπίας, όταν όλοι και κυρίως οι γερμναικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Στην χειρότερη περίπτωση ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια πτώχευση τότε θα είχε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει τώρα (κάπου δέκα χρόνια, τουλάχιστον εκτός αγορών), αλλά θα είχε πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία: Θα έσβηνε μονομιάς ολόκληρο το χρέος (το οποίο τώρα εξακολουθεί πλην μερικών δεκάδων δις. να υφίσταται, βρόχος στο λαιμό της Ελλάδας)!

Φυσικά οι πάντες θυμούνται (όσο ασθενή μνήμη και να έχουν οι Έλληνες πολίτες…) ότι όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, προκλήθηκε για να γλιτώσουμε την πτώχευση. Τώρα που πτωχεύσαμε κανονικά και έχουμε ξεπουλήσει την χώρα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχουμε πτωχεύσει.

Το ότι η Ελλάδα ήρθε και επίσημα στην θέση της Αργεντινής, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις ανάκαμψης (αφού αντίθετε με την Αργεντινή εμείς και θα εξακολουθήσουμε να χρωστάμε, αλλά και έχουμε υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στους ξένους) δεν τολμά κανείς από τους σύγχρονους Εφιάλτες να μιλήσει.    

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων. Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Στις 12 Φεβρουαρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν το νέο Μνημόνιο, είπε έστω και ένας στην Βουλή ότι «Είναι αναμενόμενο να μας κηρύξουν σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά το PSI»; Ούτε μιλιά! Άρα αν θεωρήσουμε ότι «Ήταν αναμενόμενο» όπως λένε, έκρυψαν την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες. Ότι από σήμερα είναι και υπήκοοι ενός χρεοκοπημένου κράτους και δούλοι των τραπεζών που το  είχαν δανείσει.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική-οικονομική ιστορία που ένας κράτος παρ’ότι πτωχεύει, εν τούτοις εξακολουθεί να χρωστά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από πριν…
Για τις τραγικές συνέπειες της κήρυξης της χώρας σε χρεοκοπία με την αναγνώριση του πιστωτικού γεγονότος θα επανέλθουμε με ξεχωριστό άρθρο εντός της ημέρας.
------------------------------------------------

Νίκος Χατζηνικολάου - Θα τολμήσετε κύριε Πρόεδρε; - Άρθρο-Παρέμβαση προς τον Αν. Σαμαρά


Θα τολμήσετε κύριε Πρόεδρε;

Άρθρο-Παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου

Είναι-δημοσκοπικώς τουλάχιστον-σχεδόν βέβαιο πλέον ότι την εντολή σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης, μετά τις εθνικές εκλογές,θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός του πρώτου κόμματος κ.Αντώνης Σαμαράς. Η διαφορά της ΝΔ από την ΔΗΜΑΡ του κ.Φώτη Κουβέλη, που ακολουθεί, υπό φυσιολογικές συνθήκες, φαίνεται αδύνατον να καλυφθεί, στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, λοιπόν, είτε διαθέτει μετεκλογικά κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, πράγμα που σήμερα φαντάζει δύσκολο, είτε οχι, θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του νέου κοινοβουλίου, που θα έχει μόλις αναδειχθεί απο τη νωπή λαϊκη ετυμηγορία.

 Η πρόταση μας στον κ.Αντώνη Σαμαρά είναι να λειτουργήσει αντισυμβατικά! Να μήν εγκλωβιστεί στην παραδοσιακή λογική των παζαριών και των ισορροπιών μέσα και έξω από το κόμμα του. Κύριε Πρόεδρε η εξαιρετικά δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία επιβάλλει να τολμήσετε! 
Δηλώστε απο σήμερα,χωρίς περιστροφές και...αστερίσκους, ότι θα κάνετε κυβέρνηση δεκαπέντε υπουργών, με τους πιό άξιους Έλληνες και οχι αποκλειστικά με τα κομματικά σας στελέχη ή με τα στελέχη των άλλων κομμάτων, που ενδεχομένως θα στηρίξουν κοινοβουλευτικά το νέο σχήμα. Μην επαναλάβετε το λάθος του κ.Λουκά Παπαδήμου. 
Οχι κυβέρνηση 50 υπουργών. Οχι κυβέρνηση-συνομοσπονδία συνεργαζόμενων κομμάτων, με παλαιά, φθαρμένα και διαρκώς ανακυκλούμενα πολιτικά υλικά. Αλλά και την αυτοδυναμία, που τόσο διακαώς επιθυμείτε, αν την επιτύχετε...ξεχάστε την. Αφήστε στον...πάγκο τους κατ´ επάγγελμα υπουργήσιμους βουλευτές σας, που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν εμπνέουν πλέον εμπιστοσύνη στους πολίτες και αναζητείστε επιτυχημένους τεχνοκράτες και ανθρώπους της...πιάτσας, που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. 
Και βέβαια επιδιώξτε την ευρύτερη δυνατή πολιτική καί κοινωνική στήριξη. Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του σήμερα!

 Τόλμη, όμως και αντισυμβατική λογικη απαιτείται και σε ότι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες. Τα παζάρια του παρασκηνίου και οι συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι δεν έχουν θέση στη σημερινη εποχή. Ιδίως με το πολιτικά και ηθικά διάτρητο σήμερα ΠΑΣΟΚ. Θα επιτείνουν την ήδη μεγάλη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του. Η λύση είναι απλή. Ανακοινώστε έναν προγραμματικό δεκάλογο, με έμφαση στην ανάπτυξη και στη δίκαιη κατανομή των βαρών, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας και αφήστε την πόρτα της...εκκλησίας ανοικτή.´Οποιος συμφωνεί ας προσέλθει! 
Και ας στηρίξει μια εθνική κυβέρνηση τεχνοκρατών, με υπερκομματικά χαρακτηριστικά και σαφές, διακηρυγμένο εκ των προτέρων πρόγραμμα δράσης, από την οποία θα απουσιάζουν τα μοιραία πρόσωπα και οι τραγικές πρακτικές, που μας οδήγησαν στη σημερινή πολιτική και οικονομική χρεωκοπία. Θα τολμήσετε κύριε Πρόεδρε; Θα σας αφήσει το...κόμμα σας;

Το χάπι που «θεραπεύει τον ρατσισμό»! +ΣΧΟΛΙΟΝ

 ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΣ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΡΑΤΣΙΣΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ!! ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΟΤΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ, Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ! ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ! ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ! ΕΙΜΕΘΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΝΑΙ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ", ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ --ΕΝΝΟΩ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΥ-- ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ, ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ, ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟΝ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΕΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΛΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ! 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΟΥΜΕ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ! ΝΑ ΑΝΑΒΛΕΨΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ (ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ! ΤΟΥΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΣΤΟ "ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΠΩΣ Ο κ. ΜΟΝΤΙ? ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ! ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ J.P. MORGAN!!)! ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΓΡΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΪΝΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (ΝΑΙ, ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΟΛΟΓΑΜΕ"!)! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ 120 ΚΙΛΑ! ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΜΑΣ!! ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ"!!!

Το χάπι που «θεραπεύει τον ρατσισμό»!


The Occidental Observer / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Φαίνεται ότι η Προπρανολόλη, ένα φάρμακο που συνήθως συνταγογραφείται για καρδιακές νόσους, έχει την απροσδόκητη παρενέργεια να καταστέλλει τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Οι δοκιμές έδειξαν ότι τα άτομα που πήραν το χάπι παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα υποσυνείδητης επιφυλακτικής στάσης προς τα μέλη μιας άλλης φυλής.
Σύμφωνα με αναφορά του Press Association, Η πειραματική ψυχολόγος Δρ Sylvia Terbeck, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία ηγήθηκε της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Ψυχοφαρμακολογία’, δήλωσε: "Τα αποτελέσματά μας προσφέρουν νέα στοιχεία σχετικά με τις διαδικασίες του εγκεφάλου που διαμορφώνουν έμμεση φυλετική προκατάληψη.

«Η έμμεση φυλετική προκατάληψη μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ανθρώπους με ειλικρινή πίστη στην ισότητα. Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που αυτές οι σιωπηρές στάσεις φαίνεται να παίζουν σε διακρίσεις εις βάρος των άλλων εθνοτικών ομάδων, και της διαδεδομένης χρήσης της προπρανολόλης για ιατρικούς σκοπούς, τα ευρήματά μας αποτελούν επίσης σημαντικό ηθικό ενδιαφέρον».
Δύο ομάδες με 18 συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στη μελέτη. Κάθε εθελοντής κλήθηκε να προβεί σε ένα «Τεστ Έμμεσης Φυλετικής Σύνδεσης» - “racial Implicit Association Test” (IAT) μία έως δύο ώρες μετά τη λήψη προπρανολόλης ή εικονικού φαρμάκου (placebo).
Το τεστ περιείχε κατηγοριοποίηση θετικών και αρνητικών λέξεων και εικόνες με μαύρα και λευκά άτομα, σε μια οθόνη υπολογιστή. Περισσότερο από το ένα τρίτο των εθελοντών είχαν "αρνητικό" σκορ IAT, που σημαίνει ότι ήταν προκατειλημμένοι προς την κατεύθυνση να μην είναι ρατσιστές σε επίπεδο υποσυνείδητου. Αυτό δεν παρατηρήθηκε σε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας του εικονικού φαρμάκου.
Ο συν-συγγραφέας καθηγητής Julian Savulescu, από τη Σχολή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Η έρευνα αυξάνει την πιθανότητα ότι η ασυνείδητη φυλετική στάση μας θα μπορούσε να διαμορφώνεται με τη χρήση φαρμάκων, μια δυνατότητα που απαιτεί προσεκτική ηθική εξέταση. . .».
Μια παρόμοια έκθεση εμφανίζεται στην Telegraph. Μια αναζήτηση στο Google για το “φάρμακο για την καρδιακή νόσο καταπολεμά το ρατσισμό” απέδωσε 75 αναφορές ειδήσεων.
Η προπρανολόλη είναι συμπαθητικολυτικός μη επιλεκτικός βήτα αναστολέας (αποκλειστής), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπέρτασης, της στηθάγχης, των ταχυαρρυθμιών, και του εμφράγματος του μυοκαρδίου. Τα συμπαθολυτικά, όμως, χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία ή την καταπολέμηση του άγχους και του πανικού, και αυτό έχει οδηγήσει σε διάφορες off-label και δοκιμαζόμενες χρήσεις για τη προπρανολόλη. Για παράδειγμα, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες την χρησιμοποιούν συχνά για να αποφύγουν το τρακ, και οι χειρουργοί για τη μείωση του έμφυτου τρέμουλου του χεριού κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
Το κλειδί για την έρευνα που αναφέρεται παραπάνω είναι η ικανότητα της προπρανολόλης να εμποδίζει τις ενέργειες της νορεπινεφρίνης, που λειτουργεί ως νευροτροποποιητής και ενισχύει την παγίωση της μνήμης. Η φαρμακευτική αγωγή , με βάση την προπρανολόλη μπορεί να λειτουργήσει ως αποσβεστήρας μνήμης που τροποποιεί τη συμπεριφορά σε (τραυματικές) εμπειρίες του παρελθόντος.
Η πτυχή της μελέτης που είναι περίεργη όμως, είναι η επιλογή των θεμάτων. Στην περιγραφή της για το πείραμα της, η Sylvia Terbeck, η οποία αναφέρεται ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Κέντρο της Οξφόρδης για τη Μελέτη των Συγκρούσεων Μεταξύ Ομάδων (τμήμα του Τμήματος Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης), αναφέρει:

Υγιείς εθελοντές λευκής εθνοτικής καταγωγής έλαβαν εφάπαξ δόση των β-αδρενεργικών υποδοχέων, προπρανολόλη, σε τυχαιοποιημένες, παράλληλες ομάδες, ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο.
Πράγματι. Το αντικείμενο της έρευνας ήταν λευκοί.
Και τώρα υπάρχουν κάποια ερωτήματα.
Πρώτον, γιατί είναι ένας διδακτορικός φοιτητής στη φιλοσοφία του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, διεξάγει αυτού του τύπου την ψυχοφαρμακολογική έρευνα;
Μπορώ να καταλάβω να ερευνάται το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες, υποτροπής του καρκίνου του παχέος εντέρου, ελονοσίας, ή υπερμεταβολισμού και απώλειας μυϊκής μάζας σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα.
Αλλά για λευκή φυλετική «προκατάληψη»;
Η ίδια η ύπαρξη των σημείων της μελέτης οδηγεί στο εκ των προτέρων συμπέρασμα ότι η προκατάληψη που οι λευκοί αντιμετωπίζουν τα μέλη μιας άλλης φυλής είναι μια ψυχοπαθολογία-μια ασθένεια που χρειάζεται αγωγή.
Η περιορισμένη επιλογή των θεμάτων περαιτέρω οδηγεί στο εκ των προτέρων συμπέρασμα ότι μόνο οι λευκοί μπορεί να είναι ρατσιστές.
Γιατί το πείραμα δεν χρησιμοποιεί πολυφυλετικά άτομα;
Ενδιαφέρεται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τον ρατσισμό μεταξύ των μελών των άλλων φυλών, ή το πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται μόνο για τον «ρατσισμό» των λευκών;
 
Η μελέτη της Terbeck μεταφέρει μια υποκειμενική ιδεολογική θέση στο εργαστήριο, για να αντιμετωπίζεται ως σοβαρή πειραματική επιστήμη.
Θα περιμένουμε άραγε τώρα ένα μέλλον όπου τα «αντι-ρατσιστικά» φάρμακα θα περνάνε μέσα στην τροφή μας ή στο νερό μας, ή θα πωλούνται στα φαρμακεία, παράλληλα με τις πολυβιταμίνες, σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν τον λευκό πληθυσμό σε πειθήνια φιλο-πολυπολιτισμικά όντα;
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Daniel Speckhard : "Ο συνεργάσιμος κ.Μπαμπινιώτης"

Daniel Speckhard : "Ο συνεργάσιμος κ.Μπαμπινιώτης"
09-03-2012 17:02:44


 Η εφημερίδα "Δημοκρατία" δημοσιεύει τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ το οποίο τηλεγράφημα δόθηκε στο φως της δημοσιότητας από τα WikiLeaks. Δημοσιεύει λοιπόν η εφημερίδα ότι τεράστια ικανοποίηση πρέπει να προκάλεσε στην αμερικανική πρεσβεία η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας, αφού, με βάση τα δικά τους λεγόμενα, έχει υπάρξει απόλυτα συνεργάσιμος στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έχουν αποκαλύψει τα WikiLeaks, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάντηση με στελέχη της πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της οποίας «δέχτηκε με ενθουσιασμό τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια». Αν και ειδικός ο ίδιος σε θέματα εκπαίδευσης, αναζήτησε τα φώτα Αμερικανών.

Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που φέρει τον τίτλο «Ο ειδικός για την ελληνική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλει τη βοήθεια των ΗΠΑ» περιγράφεται αναλυτικά πώς ο κ. Μπαμπινιώτης περιέγραψε «χαρτί και καλαμάρι» στους Αμερικανούς αξιωματούχους τα κενά, τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

«Ο Μπαμπινιώτης θέλει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα εισόδου στα πανεπιστήμια με ένα παρόμοιο με αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ» γράφει ο κ. Σπέκχαρντ. Ο νέος υπουργός Παιδείας σχολίαζε ακόμα και τις εκλογές στην ΠΟΣΔΕΠ (!) λέγοντας τη γνώμη του για την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και τις φοιτητικές εκλογές. «Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια έχουν γίνει υπερβολικά πολιτικοποιημένοι» είπε.

Το τηλεγράφημα κλείνει με το σχόλιο του κ. Σπέκχαρντ, που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: «Η συνάντηση μαζί του και η ενθουσιώδης αποδοχή της προσφοράς μας για αμερικανική βοήθεια στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια έχει ανοίξει την πόρτα για αμερικανική συνεισφορά και εμπειρογνωμοσύνη σε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Στους προσεχείς μήνες θα συμβουλευτούμε το υπουργείο Εξωτερικών για τους καλύτερους τρόπους να προσφέρουμε αμερικανικές συμβουλές και βοήθεια».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ISDA: "Πιστωτικό γεγονός το ελληνικό PSI"

ISDA: "Πιστωτικό γεγονός το ελληνικό PSI" - Όλη η ανακοίνωση της ΕΜΕΑ DC (upd)

09-03-2012 21:37:03



Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή  διευκρίνισης γεγονότων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής ΕΜΕΑ DC (Europe Middle East Africa Determination Committee) της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) με ομόφωνη απόφασή της αποφάνθηκε πως η Ελλάδα προκάλεσε πιστωτικό γεγονός.
Όπως ανακοινώθηκε η Ελλάδα με την αναδιάρθρωση του χρέους της την οποία ακολούθησε η εφαρμογή της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) για να μετατοπίσει τη συμμετοχή των ιδιαωτών ομολογιούχων από το 85.8% στο 95,7% προκάλεσε πιστωτικό γεγονός.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), με μόνο ερώτημα το πότε, καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή μιας πολύωρης συνεδρίασης τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα CDS θα πληρωθούν μόλις ενεργοποιηθούν επισήμως (δημοσιευθούν δηλαδή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) οι ρήτρες συλλογικής δράσης στο ελληνικό χρέος.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η EMEA DC αποφάσισε να διενεργήσει δημοπρασία για τα CDS στις 19 Μαρτίου
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της EMEA DC
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
----------------------------------------------