Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Μαρτίου 2012

ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ! ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Επίθεση στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην Πάτρα
15-03-2012 16:56:51


Σημαντικές υλικές φθορές κατάφεραν οι αναρχικοί-κουκουλοφόροι στα γραφεία της Χρύσης Αυγής στην Πάτρα, στην οδό Γερμανού και Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thebest.gr, η ομάδα των αναρχικών κατέστρεψε τις τζαμαρίες, αλλά και το εσωτερικό των γραφείων της οργάνωσης.

Στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο, συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Μετά την επίθεση, οι αναρχικοί-κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, φωνάζοντας συνθήματα και κατέληξαν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. Αστυνομικοί της ομάδος ΔΙ.ΑΣ ακολουθούσαν την πορεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

---------------------------------------
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΟΤΙ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΝΕΡΑ! ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ! 
ΙΔΟΥ! ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!
ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ! ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ INDIMEDIA ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ (ΚΑΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΒΕΒΑΙΑ!)
ΙΔΟΥ! ΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΘΥ!!!
ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ!!!
--------------------------- 

Η ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE

PUBLIC ISSUE
Πολιτικό Βαρόμετρο 101, Μάρτιος 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη, σε δείγμα 1.010 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, που διαθέτουν το εκλογικό δικαίωμα, 8-13/3/2012.Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: 15/3/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Ρευστότητα στον δρόμο για τις κάλπες
Βαρόμετρο της Public Issue : Προβάδισμα Ν.Δ. και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό
 
Χαρακτηριστικά κατακερματισμού και έντονης ρευστότητας κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη διενέργεια γενικών εκλογών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρόμετρου της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Κ», η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, καταγράφει, όμως, απώλεια δυνάμεων στο 25%, η οποία περιορίζει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές αυτοδυναμίας. Το ΠΑΣΟΚ, παρά την κινητικότητα που παρατηρείται για την ανάδειξη νέου προέδρου του, παραμένει καθηλωμένο στο 11%. Αυξημένα ποσοστά συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα κόμματα της Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να είναι δεύτερο κόμμα, με μικρή υποχώρηση στο 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σταθερός στο 12%, ενώ το ΚΚΕ, ελαφρώς ενισχυμένο, φθάνει στο 11,5%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταγράφουν τη σημαντικότερη αύξηση ποσοστών και μετρώνται στο 6,5%. Ποσοστό που τους βάζει στη Βουλή συγκεντρώνουν, επίσης, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%.

---------------------------------------
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!




















-------------------------------------------------  

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ DEFENCE.NET: Παγιώνεται η κατάρρευση του δικομματισμού στο εκλογικό σώμα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν μαζί 36% (36,5% έδινε με αναγωγή αναποφάσιστων η δημοσκόπηση της Pulse για το "Ποντίκι"), τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να εκτοξεύονται με 6,5%, την "Χρυσή Αυγή" να μπαίνει και πάλι στη Βουλή με ποσοστό 3%, το ΛΑΟΣ να "χαροπαλεύει" στο 4% και από εκεί και πέρα τα αριστερά κόμματα να πετυχαίνουν πολύ υψηλά ποσοστά που φτάνουν πάνω από 43%. Όλα αυτά σε δημοσκόπηση της Public Issue η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη από τον ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% και το ΠΑΣΟΚ το 11%. Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει το 15,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 11,5%, 6,5% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% ενώ 3% κερδίζει η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και πάλι δείχνει να μένει εκτός Βουλής με 2%. Μειωμένο είναι το ποσοστό της αποχής και της ακαθόριστης ψήφους με 25,5% και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις δυνάμεις που μάχονται το Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας: Όσο μειώνεται η αποχή τόσο μειώνονται τα ποσοστά των δύο πρώην "μεγάλων κομμάτων" που έχουν οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή.
Σε επίπεδο εδρών δύσκολα θα φτάσουν τις 150 έδρες τα δύο κόμματα με αυτά τα ποσοστά. Περί τους 25 βουλευτές εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και περί τους 120-125 η ΝΔ.
Στην έρευνα δεν μετρήθηκε η "Κοινωνική Συμφωνία" η πολιτική πλατφόρμα των διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο φτάνουν το 49% έναντι 48% για τις αρνητικές. Για πρώτη φορά μετρήθηκε και η δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έχει 70% αρνητικές και 28% θετικές γνώμες. Έτσι εξηγείται και ο μηδενικός θετικός αντίκτυπος από την αλλαγή της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτούς τους συσχετισμούς μέσα σε ένα μήνα, καθώς το εκλογικό σώμα για πρώτη φορά μετά από το 2004 δείχνει αποφασισμένο να πάει να ψηφίσει και να τιμωρήσει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση και το ΠΑΣΟΚ πρακτικά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή ηγεσίας και η έλεση του υπουργού Οικονομικών της χρεοκοπίας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κανένα κέρδος δεν έχει φέρει στο ΠΑΣΟΚ.

ΡΕΣΑΛΤΟ - Ο μπαμπούλας της «αποσταθεροποίησης» και οι εκλογές!

ΘΥΜΙΟΣ
Ο μπαμπούλας της «αποσταθεροποίησης» και οι εκλογές!


Πριν από λίγες μέρες υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα:
«Δεν είναι τυχαίο ότι αρχίζει να αναπτύσσεται από τα καθεστωτικά κόμματα του δωσιλογισμού, της ολοκληρωτικής μας λεηλασίας και καταστροφής, η «θεωρία των άκρων»: Η γνωστή θεωρία των προβοκατσιών, του κράτους και του παρακράτους, εναντίον των λαών και των κινημάτων…».

Η «θεωρία των άκρων» στηρίζεται σε ένα σύνθετο σόφισμα.

Το ιδεολογικό και πολιτικό θεμέλιο αυτού του σοφίσματος είναι η «αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας»!!!

Τα «άκρα» είναι το πολιτικό τέχνασμα της προβοκάτσιας του κράτους και του παρακράτους για να συνδέσει και να ταυτίσει κάθε λαϊκή εκδήλωση και το οργισμένο ΚΙΝΗΜΑ του λαού, καθώς και τα πολιτικά υποκείμενα των κινημάτων (ιδιαίτερα τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις), ΜΕ τις ελεγχόμενες, προβοκατόρικες «ακραίες ομάδες» του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ και των μυστικών υπηρεσιών (από «ακροαριστερές», μέχρι «ακροδεξιές», τους γνωστούς κουκουλοφόρους κ.λπ…).

Έτσι, μετά από αυτή την ταχυδακτυλουργική ταύτιση των εκδηλώσεων της λαϊκής ΟΡΓΗΣ (κατά κανόνα ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ εκδηλώσεων) με τις τρομοκρατικές προβοκάτσιες του καθεστώτος, φτάνουμε στο ύψιστο καθεστωτικό ιδεολόγημα, αυτό της «αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας»: ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.

Είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ, διότι ΤΑΥΤΙΖΕΙ το καθεστώς που ζούμε, αυτό της ΒΙΑΣ, της πραξικοπηματικής αυθαιρεσίας των ανδρεικέλων, της ευρω-χούντας, το ΚΑΤΟΧΙΚΟ καθεστώς των δωσίλογων με τη Δημοκρατία!!!!

Πράγματι ο λαός και η εκρηκτική ΟΡΓΗ του αποτελούν τη μεγάλη απειλή γι αυτό το καθεστώς.

Πράγματι αυτή η λαϊκή ΟΡΓΗ θέλει να ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ, ακόμα και να ανατρέψει, αυτό το καθεστώς, το οποίο ΟΧΙ μόνο δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, ούτε ψήγματα δημοκρατίας, αλλά αποτελεί ένα δικτατορικό προτεκτοράτο των ληστών και δημίων που λεηλατεί, καταστρέφει, δολοφονεί και αφανίζει την ελληνική κοινωνία και το λαό της…

Όταν μιλούν τα δωσίλογα ανδρείκελα αυτού του καθεστώτος, τα ιερατεία της προπαγάνδας τους και οι δημοσιογραφικές τους πόρνες για «αποσταθεροποίηση», εννοούν, ακριβώς την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ της δικτατορικής τους ηγεμονίας, την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ της ευρω-χούντας, την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ του αποικιοκρατικού, κυβερνητικού τους οικοδομήματος, την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ των ανδρείκελων-κομμάτων τους…

Την αποσταθεροποίηση της καθεστωτικής ΦΡΙΚΗΣ τη βαπτίζουν «αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας»!!!

Ταυτίζουν, δηλαδή το δικό τους κατοχικό και άκρως δικτατορικό καθεστώς (καθεστώς δωσίλογων ραγιάδων) με τη «δημοκρατία», η οποία απειλείται από τα λεηλατημένα και ακρωτηριασμένα θύματά τους: Τον ελληνικό λαό και την οργή του…

Γι αυτό όλοι αυτοί οι δήμιοι, οι ληστές και τα έμμισθα φερέφωνά τους ωρύονται για «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τις «θεωρίες των άκρων», με «καταστάσεις πολιορκίας», με «συνθήκες άτυπου εμφυλίου» κ.λπ…

ΘΕΛΟΥΝ το λαό τρομοκρατημένο και ραγιά, σαν τα δικά τους μούτρα, ώστε να αποδεχτεί τον τάφο και έτσι να μην υπονομευτεί η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ»: Η «σταθερότητα» των αποικιοκρατών της ευρω-χούντας, της δικτατορίας της και των κομματικών και δημοσιογραφικών τους ανδρεικέλων. Η «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» του δωσίλογου ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ…

Για αυτό και τα κανάλια με τους σταρ του έμμισθου δωσιλογισμού και ραγιαδισμού ουρλιάζουν για «σταθερότητα» και εγκωμιάζουν, υστερικά, το Βενιζέλο, σαν «επιλογή σταθερότητας»!!!!!

Τέτοια «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ» είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ για τον ελληνικό λαό, είναι πλήρης καταστροφή και ισοπέδωση της Ελλάδας, είναι η πιο αποτρόπαια μορφή δικτατορικής ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ κάθε υπολείμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτή η «σταθερότητα» πρέπει να ΑΠΟΣΤΑΘΕΠΟΙΗΘΕΙ και να ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ από τον ελληνικό λαό.

Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ αυτής της «δημοκρατίας» των αλητήριων «εκτελεστών-τοκογλύφων» είναι το ΠΡΩΤΙΣΤΟ και ΜΕΓΙΣΤΟ καθήκον σήμερα.

Ο δρόμος της ζωής και της ύπαρξής μας περνάει μέσα από την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ αυτής της καθεστωτικής «σταθερότητας».

Στις εκλογές, όταν γίνουν, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να συμβάλει με την ψήφο του στην αποσταθεροποίηση του καθεστώτος των ανδρεικέλων.

Με τι εκλογές, φυσικά, δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα. Ωστόσο μπορεί να αλλάξουν δραματικά οι συσχετισμοί (έστω οι εκλογικοί συσχετισμοί) σε βάρος των κατοχικών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ και δορυφόρων τους) και να προωθηθούν διαδικασίες ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του δωσίλογου κυβερνητικού οικοδομήματος (θα επανέλθουμε πάνω στο ζήτημα των εκλογών και των νέων κομματικών κατασκευών…).

Σημείωση: Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών είναι πολύ ύποπτο. Ίσως να περιμένουν να κάνουν τις «εκτιμήσεις» τους από τη λαϊκή θύελλα στις 25 Μαρτίου και την επιτυχία των προβοκατσιών που ετοιμάζουν για να αποφασίσουν για τις εκλογές…

----------------------------------------------------
ΤΑ ΛΕΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΘΥΜΙΟΣ!!! ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!
-------------------------------------

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!


 
Live your investment in Greece (!)
Πως σχολιάζει το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο το ναυάγιο με την ΣΕΚΑΠ
Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο σε σχόλιό του με τον τίτλο «Live your investment in Greece (!)» εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση για την οδυνηρή εξέλιξη της πρώτης - ιστορικής - προσπάθειας Ινδικής εταιρίας να επενδύσει στη χώρα μας.

Η Αγροτική Τράπεζα με ανακοίνωσή της ενημέρωσε αναφέρει , ότι η Ινδική εταιρία Bommidala απέσυρε τη προσφορά της για την αγορά της Ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ενώ το επιμελητήριο απαντά στις εξής ερωτήσεις:

Πόσα έχασε η Ελλάδα;

Περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του 50% της εταιρίας και επιπλέον 17 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις. Επίσης στη συμφωνία προβλεπόταν η διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων των εργαζομένων αλλά και η δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας (!).

Και γιατί ναυάγησε η Ινδική επένδυση;

Γιατί ξαφνικά απεκαλύφθη ότι η ΣΕΚΑΠ είχε και άλλα πολλά χρέη, 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου σε φόρους, που η Ελληνική πλευρά τους τα απέκρυψε. Επιπρόσθετα, η ΣΕΚΑΠ χρωστούσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το αποτυχημένο της άνοιγμα στην Αμερικανική αγορά πριν από 14 χρόνια.

Είναι σαφές, ότι, εάν η Bommidala αγόραζε τη ΣΕΚΑΠ αμέσως το Αμερικανικό δημόσιο θα κάτεσχε περιουσιακά στοιχεία της, αφού η Ινδική εταιρία έχει μεγάλες επενδύσεις στην Αμερική.

Το Ελληνο-ινδικό επιμελητήριο σημειώνει ότι τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, τις επενδύσεις, την ώρα που διανύει την πλέον υφεσιακή περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και προπαντός την ποιότητα ζωής των πολιτών, οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας εξακολουθούν να χειρίζονται το λιγότερο με ερασιτεχνισμό τα ζητήματα της ανάπτυξης.

Είναι οι επιλογές τους και τα μέτρα που λαμβάνουν, υπεύθυνα για αυτή την κατάσταση. Αν κάτι χρειαζόμαστε σήμερα είναι η αξιοπιστία. Και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της μέχρι στιγμής ειδησεογραφίας, δεν τη διαθέτουν. Κάποτε θα αντιληφθούν ότι οι επενδυτές δεν είναι υποψήφια θύματα αλλά μελλοντικοί συνεργάτες και εταίροι στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.

ΣΥΡΙΖΑ : «Χυδαία πρόκληση οι αυξήσεις σε συνεργάτες υπουργών»

ΣΥΡΙΖΑ : «Χυδαία πρόκληση οι αυξήσεις σε συνεργάτες υπουργών»
15-03-2012 16:30:36


  «Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μεγάλες αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών αποτελεί χυδαία πρόκληση προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, που οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, με σφαγιαστικές μειώσεις των εισοδημάτων τους, έχουν οδηγήσει σε κοινωνική γενοκτονία», επισημαίνει ο συντονιστής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της ''πολιτικής Πομπηίας της'' η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-δοτού πρωθυπουργού δεν διστάζει να τακτοποιεί τους ημετέρους και να δείχνει στο λαό το σκληρό αντικοινωνικό της πρόσωπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ στον Σύλλογο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:
ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ! ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ προάσπισης της τάξης ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΕΙΜΕΘΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ "ΠΑΙΔΙΣΜΟ' ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥΣ! ΔΗΛΑΔΗ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕ 4 ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ "ΚΟΒΩ ΚΙΝΗΣΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΚ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ?? ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΜΑΣ ΛΕΤΕ!!! ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ! ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!! ΑΛΗΘΕΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ, ΚΥΡΙΕ ΕΦΕΔΡΕ, ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!
Η χρήση ή απειλή χρήσης βίας από τους πολίτες ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΚΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ή ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΕΓΕΙΕΣ ΤΗΣ! ΔΗΛΑΔΗ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ, ΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥΧΑΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΧΑΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΑΣΟΥΝ --7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!!! ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ Μ' ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑΜΑΣΤΕ ΑΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΓΚΡΕΜΠΙΝΟΥ!!!
ΚΑΛΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΥ ΒΟΑ??? ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ?? ΠΟΣΑ?? ΧΘΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΝ 71χρονο ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ!! ΠΟΣΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ?? ΠΟΣΑ???
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕ!!! Σκοπός ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι να προετοιμαστούμε κατά εσωτερικών ή εξωτερικών "εχθρών"!! ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΣΚΕΨΙ ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΗ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ!!!

------------------------------------
Ανακοίνωση του Σ.Ε.Ε.Δ.Α για την «Πατριωτική Πολιτοφυλακή»
15-03-2012 17:55:46


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλή της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Ακολουθεί η ανακοίνωση   
"Ανακοίνωση Συλλόγου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α)
Ο Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α) που είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) θα ήθελε να διαχωρίσει πλήρως την θέση του σε σχέση με την γενικότερη αντίληψη που έχει ο κ. Ανεστόπουλος και η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» για την εφεδρεία.
Τόσο ο ΣΕΕΔΑ όσο και όλα τα σωματεία εφέδρων που συμμετέχουν στην Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. δεν έχουν ως σκοπό την συγκρότηση αυτόνομων πυρήνων που θα λειτουργήσουν σε περιόδους "κρίσης". Σ' όλες τις περιόδους, είτε ομαλές είτε "κρίσεως".....το δικαίωμα χρήσης βίας και προάσπισης της τάξης το έχει το κράτος, όπως ακριβώς καθορίζει το Σύνταγμα της χώρας.
Η χρήση ή απειλή χρήσης βίας από τους πολίτες αποτελεί παράνομη ενέργεια που καταδικάζουμε απερίφραστα (εκτός από τις περιπτώσεις νόμιμης αυτοάμυνας όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία).
Οι σύλλογοι των εφέδρων, που είναι νόμιμα σωματεία εγκεκριμένα από το πρωτοδικείο, ούτε εκπαιδεύουν, ούτε προτρέπουν τα μέλη τους να ενεργήσουν εναντίων οποιουδήποτε. Σκοπός μας δεν είναι να προετοιμαστούμε κατά εσωτερικών ή εξωτερικών "εχθρών", ούτε να χαράξουμε την αμυντική πολιτική
της χώρας. Βάση δε των καταστατικών μας ακόμα και οι πολιτικές συζητήσεις απαγορεύονται αυστηρά καθώς οι δραστηριότητες μας δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα.

Μοναδικός μας σκοπός είναι να παρέχουμε σωστά εκπαιδευμένους έφεδρους στρατιώτες στις επιστρατευόμενες μονάδες, όταν και εφόσον η αρμόδια αρχή το ζητήσει. Ως πολίτες πιστεύουμε πως αυξάνοντας την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων προασπίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και συμβάλουμε στην διατήρηση της ειρήνης.
Δεν ήμαστε Τάγματα που θα δράσουμε είτε αυτόνομα είτε με την συνδρομή του κράτους. Δεν έχουμε επιχειρησιακή δομή και λειτουργία. Η μόνη δράση μας ως ομάδας είναι στα πλαίσια δασοπροστασίας και γενικότερα στη αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Όλες μας οι δραστηριότητες είναι νόμιμες και
δημόσιες και για τον λόγο αυτό καλούμε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.
Οι Σύλλογοι των Εφέδρων λειτουργούν στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς ο κ. Ανεστόπουλος δίνει με τις δηλώσεις του λανθασμένη εικόνα για τους σκοπούς της εφεδρείας. Τα όσα λέει εκφράζουν την «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» και μόνο."

Αποκάλυψη: Κατάσχεση κοιτασμάτων, μαχητικών, φρεγατών με συνοπτικές διαδικασίες

Αποκάλυψη: Κατάσχεση κοιτασμάτων, μαχητικών, φρεγατών με συνοπτικές διαδικασίες
15-03-2012 19:20:54


Σε κατασχέσεις δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας θα μπορούν να προχωρούν τα Δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποπληρωμή του δανείου που προκύπτει από τη νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 109,1 δισ. ευρώ. 
 
Η σύμβαση για το νέο δάνειο των 109,1 δισ ευρώ υπογράφηκε εχθές με Πράξη Νομοθετιικού Περιεχομένου, ενώ το  σχετικό νομοσχέδιο  εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις διατάξεις της σύμβασης  η οποία δεσμεύει για δεκαετίες – ακριβέστερα για 17,5 χρόνια- τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι των δανειστών, προβλέποντας κατασχέσεις χωρίς εξαιρέσεις για λόγους εθνικής κυριαρχίας.
Η δανειακή σύμβαση, σε παράρτημά της αναφέρει ρητά ότι: 

 «ούτε το Δικαιούχο Κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα  περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσία κατάσχεσης – πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης – ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία με τη σύμβαση».
Αλλά και επιπρόσθετα: «η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».

 Η μέση διάρκεια του δανείου θα είναι 17,5 χρόνια. Αν η Ελλάδα δεν δίνει εμπρόθεσμα  τις δόσεις θα καταβάλλει  επιπλέον τόκο. Αν δεν ανταποκριθεί στους όρους του δανείου και του Μνημονίου τότε οι δόσεις μπορεί να σταματήσουν και το ποσό που έχει αποδοθεί να είναι άμεσα απαιτητό.
Να σημειωθεί πως ούτε η ιδιωτική περιουσία μπορεί να διαφύγει της κατάσχεσης αφού με μια απλή διοικητική πράξη απαλλοτρίωσης μπορεί να περάσει στο δημόσιο. 

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Το εξής «απλό». Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλλει τις δόσεις του δανείου εμπρόθεσμα θα καταβάλλει τόκο. Εάν οι τόκοι συσσωρευτούν και οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία πληρωμής τους τότε οι δόσεις του δανείου σταματούν και το ποσό από τα 109,1 δισ. € που ήδη έχει εκταμιευθεί γίνεται άμεσα απαιτητό.

Εάν ούτε και τότε η χώρα μπορεί να αποδώσει το ποσό αυτό, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου έχουν πλήρη δικαιοδοσία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς την δυνατότητα επίκλησης Εθνικής Κυριαρχίας από τον εναγόμενο. Και να σημειωθεί πως η Ελλάδα δε θα έχει στην περίπτωση αυτή το δικαίωμα να αντλήσει το ποσό που απαιτείται να επιστρέψει από άλλο εξωτερικό δανεισμό από τη Ρωσία ή την Κίνα για παράδειγμα, καθώς αυτό απαγορεύεται από το πρώτο μνημόνιο οι όροι του οποίου περικλείονται στο δεύτερο!

Οποιασδήποτε Εθνικής Περιουσίας! Από εκτάσεις του Δημοσίου, το χρυσό της Τραπέζης Ελλάδας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις πολεμικές βιομηχανίες, τις ενεργειακές εγκαταστάσεις (πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου) μέχρι και τα μέσα των ΕΔ! Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου θα μπορεί να προβεί  σε κατάσχεση αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων ή αρμάτων μάχης απογυμνώνοντας ουσιαστικά την Εθνική Άμυνα. 
Και το ερωτήματα  βέβαια που τίθεται εδώ είναι: Πρώτον, πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω ποσά που της ζητούν όταν αυτοί που της τα δανείζουν ταυτόχρονα την καταδικάζουν σε μακροχρόνια ύφεση με τα μέτρα λιτότητας; Πως ευελπιστούν ότι θα τους επιστραφεί το ποσό τη στιγμή που η χώρα θα βρίσκεται σε ύφεση, ύφεση που οι ίδιοι της επιβάλλουν, χωρίς να δημιουργήσει πλεόνασμα που θα της επιτρέψει να αποπληρώνει τους  τόκους εμπρόθεσμα;
Και δεύτερον, αυτοί που υπέγραψαν και πρόκειται να την ψηφίσουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη νέα αυτή δανειακή σύμβαση έχουν γνώση των πράξεών τους; Και αν έχουν πως προχώρησαν στην υπογραφή της αλλά και γιατί κρατούν τον ελληνικό λαό ουσιαστικά απληροφόρητο; 

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Κόλαφος" Προβόπουλου για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου

"Κόλαφος" Προβόπουλου για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου
15-03-2012 15:53:44



 Απόλυτα εκτεθειμένοι βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς στην Εξεταστική Επιτροπή για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 και τα «μαγειρεμένα» στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι καταθέσεις είναι κόλαφος και για τους δύο.
 
Σήμερα, κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος όπως υπογράμμισε «είχε ενημερώσει έγκαιρα και τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου για το έλλειμμα, από τις 8 Σεπτέμβρίου του 2009 και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο». Προσέξτε η 8η Σεπτεμβρίου ήταν πριν από το "λεφτά υπάρχουν". Συνεπώς "τα δεν ήξερα , δεν ρώταγα" του πρώην πρωθυπουργού τα ξεχνάμε εξαρχής.

Επιπλέον, είχε αναφερθεί «σε άμεση λήψη δραστικών μέτρων και πάγωμα μισθών. Εάν είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα», είπε ο Γ. Προβόπουλος, «δεν θα μπαίναμε στο ΔΝΤ». Άρα άμεση πολιτική (τουλάχιστον) ευθύνη και των δύο. 

Με την σημερινή κατάθεση στην Βουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο  Γ. Παπακωνσταντίνου θα οδηγηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Εξεταστική της Βουλής παντελώς εκτεθειμένος. Προφανώς ο υπουργός ΠΕΚΑ θεωρείται  από το Σύστημα «καμένο χαρτί» και ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί υπό το βάρος πληθώρας στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θα συνεχίσουν να βγαίνουν στον Τύπο μέχρι τη μέρα της παρουσίας του στην Βουλή, ας είμαστε σίγουροι για αυτό.

Με την κατάθεση του κ. Προβόπουλου αναδεικνύεται ακόμη ένα επεισόδιο της εθνικής περιπέτειας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η συνεχής αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 προς τα πάνω ήταν σε γνώση τόσο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Και είναι περιττό να τονιστεί ότι με τις διαδοχικές αυξήσεις του ελλείμματος ο καθένας θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. Πόσο μάλλον όταν οι καθ' ύλην αρμόδιοι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν ενημερωθεί από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι το χρέος ήταν διψήφιο.

Κι αντί να λάβουν μέτρα περιορισμού των δημοσίων δαπανών και των κρατικών εξόδων, επέμειναν στην πιστή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος που είχαν εξαγγείλει... Κι αυτό ενώ γνώριζαν την πορεία του ελλείμματος. Και άρα μπορούσαν να καταλάβουν και έπρεπε να έχουν σχεδιάσει εναλλακτική διαδρομή για την αποφυγή της αδιέξοδης πορείας που είχαν χαράξει.

Κατά πληροφορίες από τη Βουλή, ο κ. Προβόπουλος επέκρινε και τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού. Ο διοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε "ατυχείς" τις σχετικές αναφορές του τέως υπουργού των Οικονομικών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι "οι αγορές παρακολουθούσαν. Ηταν ατυχής η δήλωση περί Τιτανικού, όμως δεν επηρέασε τόσο τις αγορές...".

Μετά απο αυτή τη κατάθεση και οι δύο θα πρέπει να μας πείσουν ότι είναι "οι βασιλιάδες της γκάφας" για να μη τους προσάψει δόλο κάποιος κακεντρεχής. Κάτι σα το Γκούφη και το Σούπερ Γκούφη.


Για αυτό το θέμα (της πρόσθεσης στο έλλειμμα μόνον των δαπανών και όχι των εσόδων) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής είχε απευθύνει τουλάχιστον οκτώ σχετικά ερωτήματα στα αρμόδια κοινοτικά όργανα. Οι απαντήσεις, που είχαν δοθεί (διαδοχικά σε διάστημα πάνω από μισό χρόνο) δικαίωναν τις ενστάσεις των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, που εν συνεχεία καθαιρέθηκαν με υπογραφή Ευ. Βενιζέλου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για μετεκλογική κυβέρνηση Παπαδήμου μιλά ο Σκανδαλίδης

Για μετεκλογική κυβέρνηση Παπαδήμου μιλά ο Σκανδαλίδης
15-03-2012 13:34:32


   Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη πριν από λίγη ώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο 9" όπου είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά".

Η δήλωση αυτή θέτει το ερώτημα αν όχι ο κ.Σαμαράς τότε ποιός; Μα φυσικά ο κ.Παπαδήμος τον οποίο έντεχνα προωθούν τα μεγάλα ΜΜΕ με διαδόσεις "χαμηλής εντάσεως" και με ερωτήματα στις δημοσκοπήσεις ότι θα επιθυμούσε ο κόσμος το κ.Παπαδήμο ως πρωθυπουργό και μετά τις εκλογές.

Συνεπώς ο κ.Σκανδαλίδης σήμερα μας έδωσε την κατευθυντήρια γραμμή των "αγνώστων κέντρων εξουσίας" ότι η δικία τους επιθυμία είναι να συνεχίσει ως πρωθυπουργεύων ο Λουκάς Παπαδήμος. Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δε την αλλάζεις.Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί με τη ΝΔ να παίρνει τις έδρες του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ τις έδρες της ΝΔ.
Το ερώτημα είναι τι γνώμη έχει για αυτό ο κ.Σαμαράς, θα θυσιάσει έτσι εύκολα την ευκαιρία του να γραφτεί το όνομά του στη λίστα των πρωθυπουργών; Γιατί όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι η Ευκαιρία είναι μια θεά με μαλλιά στο μέτωπο και καραφλή πίσω αν περάσει από μπροστά σου μετά είναι αργά για να τη πιάσεις.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

----------------------------------------------------
WSJ : "Θα παραμείνει ο Έλληνας Σούπερ Μάριο"
15-03-2012 14:08:04



 Και να πως ο ξένος τύπος επιβεβαιώνει τις σημερινές δηλώσεις Σκανδαλίδη αφού και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τους φαίνεται πιο λογικό να συνεχίσει την πρωθυπουργία του ο κ.Παπαδήμος.Ενας νοσηρός εγκέφαλος θα σκεφτόταν ότι όλα έχουν προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά δε γίνονται αυτά στον αγγελικό μας κόσμο θέλουμε να πιστεύουμε.

Πολύ πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος στην ηγεσία της Ελλάδας και μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών η Wall Street Journal.

Η ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας γράφει στη στήλη blogs, άρθρο με τίτλο «Η ελληνική έκδοση του Σούπερ Μάριο (σ.σ. εννοώντας τον Μόντι) μπορεί να παραμείνει».

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος νικητής, αφού η ΝΔ που προηγείται δύσκολα θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Γι' αυτό θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κληθεί ξανά ο κ. Παπαδήμος να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα της WSJ κάνει παράλληλα λόγο για αυξημένες πιθανότητες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να αποφύγουν τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με τον πρωθυπουργό να είναι αυτός που θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Η WSJ επισημαίνει ότι εάν ο Λουκάς Παπαδήμος δεχθεί και επιβάλλει αυστηρούς όρους για πως θα κυβερνήσει τότε ίσως δημιουργηθεί ένας νέος Μάριο Μόντι.

«Η ελληνική έκδοση ενός Σούπερ Μάριο είναι το καλύτερο πράγμα για το οποίο μπορούν να ελπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη» καταλήγει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Αλεξ Ρόντος γνώριζε την συνωμοσία δολοφονίας του Καραμανλή"!

"Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Αλεξ Ρόντος γνώριζε την συνωμοσία δολοφονίας του Καραμανλή"!
15-03-2012 11:25:37



Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση της συνωμοσίας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από «δυτικές μυστικές υπηρεσίες και του Ισραηλινούς», καθώς ο τότε διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, πριν λίγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9», όχι απλά επιβεβαίωσε το βάσιμο της υπόθεσης και την αξιοπιστία της σχετικής πληροφόρησης από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη και ενός ονόματος:
Αυτό του διαβόητου Άλεξ Ρόντου, το οποίο περιεχόταν μέσα στην ενημέρωση των Ρώσων, ότι ήταν «Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!

Μέσα στα έγγραφα που είχαν φτάσει από τις ρωσικές υπηρεσίες περιεχόταν το όνομα του Άλεξ Ρόντου, ως γνώστη της υπόθεσης αυτής. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου.
Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες». «Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Βέβαια τότε ο Κ.Καραμανλής είχε πάρει μέτρα και δεν θα κινδύνευε πλέον».

Στην συνέντευξή του ο Ι.Κοραντής σημειώνει ότι «Οι πληροφορίες κρίθηκαν ως απόλυτα έγκυρες. Ακόμα και το συμπέρασμα ότι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή για να ανατρέψουν την ενεργειακή πολιτική του σε ότι αφορά την προσέγγιση με την Ρωσία, κρίναμε από όλα τα στοιχεία που περιήλθαν στην διάθεσή μας ότι δεν ήταν ένας έωλος ισχυρισμός, αλλά τεκμηριωμένος. Σε ότι αφορά το θέμα του Άλεξ Ρόντου και ότι γνώριζε την υπόθεση δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε".

O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Joseph Stiglitz - Η Αμερική δεν έμαθε το μάθημά της

Το 2025 θα έχουμε ξανά τις θέσεις εργασίας του 2008

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz εκτιμά με άρθρο τους στους Financial Times πως παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη ούτε τα επίπεδα αποταμίευσης θα θυμίζουν την εποχή προ κρίσης.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Η Αμερική δεν έμαθε το μάθημά της''

''Είναι κατανοητό, με δεδομένες τις τόσες φορές που έγιναν αισιόδοξες προβλέψεις από τότε που ξεκίνησε η διολίσθηση τον Δεκέμβριο 2007, να επικρατεί κάποιος σκεπτικισμός με τους ισχυρισμούς ότι η ανάκαμψη επιτέλους δρομολογείται.


Για εμένα, το ερώτημα είναι, τι υποδεικνύει αυτός ο ισχυρισμός σχετικά με την στρατηγική; Δείχνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο με τις απαιτήσεις για περικοπές στον προϋπολογισμό που ζητούν οι συντηρητικοί της δημοσιονομικής πολιτικής; Ή ότι η Federal Reserve θα πρέπει να δίνει περισσότερη σημασία στον πληθωρισμό και να αρχίσει να μελετά αυξήσεις των επιτοκίων; Το βέβαιο είναι ότι η οικονομία θα χρειαστεί περισσότερη στήριξη, αν θέλουμε να επιστρέψει σε πλήρη απασχόληση σχετικά σύντομα.


Αυτό είναι το αναπόφευκτο συμπέρασμα όποιου κοιτάξει την κατάσταση της αγοράς εργασίας σήμερα. Συνεχίζει να τρεκλίζει. Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι ο συντελεστής των ενήλικων εργαζόμενων Αμερικανών με δουλειά αυξήθηκε μόλις 0,1 μονάδα στο μίζερο 58,6% -νούμερο που είχαμε να δούμε από τις αρχές του ’80. Υπάρχουν 23 εκατομμύρια Αμερικανοί που θα ήθελαν πλήρη απασχόληση, αλλά δεν μπορούν να την έχουν. Η απασχόληση δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2008.


Ας υποθέσουμε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας θα συνεχιστεί με τον ρυθμό των 225.000 τον μήνα. Με αυτόν τον ρυθμό, θα χρειαστούν 150 μήνες για να φτάσουμε σε πλήρη απασχόληση, δηλαδή 13 χρόνια, κοντά στο 2025. Η επιτροπή προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει το 2018.


Με ανάπτυξη εργατικού δυναμικού περίπου 1% τον χρόνο και παραγωγικότητας 2-3%, χρειάζεται αύξηση παραγωγής άνω του 4% για να μειωθεί η ανεργία. Κανένας δεν περιμένει τέτοιον ρυθμό για αρκετό διάστημα ώστε να επιστρέψει σε πλήρη απασχόληση σύντομα.


Θα μπορούσαμε, όταν τελείωνε η απομόχλευση, να επιστρέψουμε σε «ομαλούς» ρυθμούς ανάπτυξης αλλά για να μειωθεί η ανεργία χρειάζεται παρατεταμένη περίοδος με ανάπτυξη άνω του μέσου όρου. Όμως υπάρχουν τρία στοιχεία που δείχνουν έλλειψη ζήτησης και την καθιστούν απίθανη.


Ακόμη και μετά την απομόχλευση και μετά την πλήρη ανόρθωση του τραπεζικού συστήματος, οι αποταμιεύσεις δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα ίδια επίπεδα με αυτά πριν από το 2008. Ουτε μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή του Αμερικανού καταναλωτή - και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ανησυχήσουμε εάν επανεμφανιζόταν, γιατί θα ήταν επικίνδυνη ένδειξη για ένα σύστημα που διευκολύνει τέτοια ατάσθαλη συμπεριφορά.


Τέλος, οι αμερικανικές πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις περιορίζονται, σε μεγάλο βαθμό, επειδή υποχρεώνονται να ισορροπήσουν τους προϋπολογισμούς τους. Εξαρτώνται πολύ από τους φόρους ακινήτων, οπότε και τα έσοδα και τα έξοδά τους έχουν μειωθεί κάθετα. Γι’ αυτό και υπάρχουν ένα εκατομμύριο λιγότεροι κρατικοί υπάλληλοι απ’ όσο πριν από την κρίση.


Η προ της κρίσης φούσκα κουκούλωσε θεμελιώδη προβλήματα στην αμερικανική οικονομία. Τα χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά ξόδευαν υψηλότερο ποσοστό του προϋπολογισμού τους σε κατανάλωση από τα πλουσιότερα νοικοκυριά. Οπότε η αναδιανομή προς τα πάνω -με το 1% να κατέχει πάνω από το ένα πέμπτο των εσόδων του έθνους- θα οδηγούσε σε αδύναμη συνολική ζήτηση αν δεν είχε εκδηλωθεί η φούσκα.


Επιπλέον, όπως το Μεγάλο Κραχ ήταν κομμάτι της μετάβασης της οικονομίας από την αγροτική στην βιομηχανική, η Μεγάλη Ύφεση είναι κομμάτι της μετάβασης από τη βιομηχανική στην οικονομία των υπηρεσιών. Η ανάπτυξη της παραγωγικότητας και η αλλαγή του συγκριτικού πλεονεκτήματος καθιστούν αναπόφευκτη τη διολίσθηση της απασχόλησης στη μεταποίηση. Οι αγορές δεν μπορούν από μόνες να χειριστούν καλά τέτοιες δραματικές οικονομικές μεταβολές.


Δυστυχώς, λίγα έχουν γίνει για να αντιμετωπιστούν τα υποβόσκοντα διαρθρωτικά προβλήματα. Πράγματι, η διολίσθηση κατά την οποία οι μισθοί δεν ακολουθούν τον ρυθμό του πληθωρισμού έχει από πολλές απόψεις επιδεινώσει την ανισότητα.


Η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα τρεις μεγάλους κινδύνους: Πρώτον, μια εντονότερη διολίσθηση της Ευρώπης εξαιτίας της υπερβολικής λιτότητας και της κρίσης. Δεύτερον, εφησυχασμό ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα χωρίς κυβερνητική στήριξη. Αν και υπάρχει τέλος για κάθε διολίσθηση, αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Τρίτον, να αποδεχτούμε ότι είναι αναπόφευκτο ποσοστό ανεργίας πάνω από το 7%.


Αν οι προβλέψεις της Κασσάνδρας που κάνω αποδειχθούν λάθος, θα μπορέσει να σταματήσει η υποστήριξη. Αν όμως αποδειχθούν σωστές και δεν κάνουμε τα απαραίτητα, θα το μετανιώσουμε''.

Πως πτώχευσαν την Ελλάδα οι πολιτικοί της - ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!

HeLLeNiCReVeNgE

 Πως πτώχευσαν την Ελλάδα οι πολιτικοί της - ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!

-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις Τράπεζες
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

- ο Σημίτης φέρνει την Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan,γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομία. Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ κλτ.

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους.
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά τουπροβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Τράπεζες).
Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
 
Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έχουμε 3 δεδομένα:
1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.
ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους
πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων. ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στην Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή της Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Τζέφρυ Παπανδρέας.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το μυαλό του μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι........

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στην Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με την Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε.
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ.

Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλα
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Ελληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔκρατες και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).
Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο

Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β΄ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας.
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς.)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.
(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)
Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ.

ΔΝΤ
 
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Τζέφρυ Παπανδρέου ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους-ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε.

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ. Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη,οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα. Φοβούνται την άχνα.!!!!!!!!!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΩΝΙΑΚΟ!!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως.αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Εχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζηπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Εχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Εχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνουμε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα. Μήπως η προίκα είναι πολύ μεγάλη??
Πιστεύω ακράδαντα οτι αυτή ειναι η αιτία που υποφέρουμε!!!Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Το χρέος είναι το μέσο χειραγώγησης ενός κράτους. Δεν δημιουργείται από τα ελλείματα του, αλλά από την συνεχή αναχρηματοδότησή του. Η καγκελαρία είναι αυτή που μαζί με τις τράπεζες επωφελείται από αυτή την κρίση χρέους. Να σου θυμίζω τα καλά παιδιά της Siemens, της Hochtief που κατασκεύασε το Ελ. Βενιζέλος και δεν πληρώνει μία σε φόρους, τα καλόπαιδια της Deutsche Bahn με το σκάνδαλο ΟΣΕ και τα καημένα μωρέ παιδιά της Deutsche Telekom και την υπόθεση του ΟΤΕ.
Οι άνθρωποι που πληρώνουν μόλις 4% φόρο στο Ελληνικό κράτος σε ονομάζουν φοροφυγά.

Οι άνθρωποι που μας δανείζουν ποντάροντας σε ομόλογα και CDS είναι οι ίδιοι που υπερκοστολογούν ένα έργο και παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Επιπρόσθετα, σε δυσφημούν και σε αποκαλούν τεμπέλη ενώ ταυτόχρονα αγοράζουν τζάμπα ότι περιουσιακό στοιχείο έχεις..
Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι (όχι σαφέστατα όλοι οι Γερμανοί) εφευρέτες της οργανωμένης λαμογιάς και κερδοσκοπίας, οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι που μας πάσαραν μάλιστα το ΜΑΡΚΟ 2 (δλδ το Ευρώ), έρχονται να μου την πουν και να με κάνουν να νιώσω άσχημα για την καταγωγή μου και την εθνικότητά μου. Ε όχι! Δεν θα τους περάσει

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. 
Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία
 περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα",η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.
Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο. Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.

Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας "Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα.
Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης" Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.
 
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο.

Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο.
Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την "εύφλεκτη πίσσα".Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.
Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.

Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:"Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών
που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές."
Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες.
Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.
Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος.

Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.
 
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των
χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:
α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.
Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι:
Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου
που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας;
Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου.

Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.
Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.
Υπόθεση - μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα. Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.
Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο). Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ενωση.
"΄Οσμιο δυστυχώς υπάρχει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Και λέγω δυστυχώς, γιατί αν μάθουν πού βρίσκεται θα μας διαλύσουν, θα μας κάνουν κρατίδια κρατίδια για να το πάρουν. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να το διαλαλούν δημόσια σε έντυπα και τηλεοράσεις.,,,
΄Όταν ρώτησα.διαπίστωσα ότι η τιμή του ήταν 60 χιλιάδες δολάρια για ένα γραμμάριο. Δηλαδή, το ένα κιλό κοστίζει 60 εκατομμύρια δολάρια."
Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του στρατηγού ε.α. Γιώργου Αϋφαντή.
" Ο κ. Αϋφαντής υποστηριίζει ότι, το επεισόδιο στα ΄Ιμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο. Δηλαδή ένα κιλό όσμιο,κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό.
Γι' αυτό, προσθετει, τα ΄Ιμια ειναι στις γκρίζες ζωνες."".Το 1995 είχε εντοπιστεί όσμιο από τις αρχές των Σκοπίων σε περιοχή κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Κάποιος φίλος με ρώτησε. Με όσα απίστευτα συμβαίνουν στον Ελληνισμό γενικότερα, θέλουν η όχι σκότωμα κάποιοι πολιτικοί; Μπορούν τέτοια εγκλήματα να μένουν ατιμώρητα και να πιστεύουμε ότι Κύπρος και Ελλάδα μπορεί να έχουν μέλλον;


Την απάντηση δώστε την εσείς.......


Όμηρος Αλεξάνδρου