Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Μαρτίου 2012

American Massacres Have Been Common for Centuries

Πέτρος Ευθυμίου : Δεν μπορούμε να λέμε ότι σώσαμε την Ελλάδα συντρίβοντας τον Ελληνικό λαό

Πέτρος Ευθυμίου : Δεν μπορούμε να λέμε ότι σώσαμε την Ελλάδα συντρίβοντας τον Ελληνικό λαό
16-03-2012 15:51:22


 «Η Ελλάδα είχε μπει σε ύφεση από το 2008. Η οικονομία το 2009 ήταν ήδη βαριά τραυματισμένη, αλλά υπήρξε γιγάντια επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας, όχι μόνο από την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και με βαριά ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, στον «ΒΗΜΑ 99,5».

«Ήμουν εισηγητής του προϋπολογισμού για το ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβρη του 2006, για τον προϋπολογισμό του 2007. Υποστηρίζω με στοιχεία ότι η Νέα Δημοκρατία, ήδη, ψεύδονταν από τότε. Θυμίζω ότι είπε ότι ο κ Αλογοσκούφης ότι ο προϋπολογισμός του 2007 είναι ο πρώτος, μετά από δεκαετίες, πραγματικός.

Έλεγα ,λοιπόν, από τότε ότι το έλλειμμα του 2007 ήταν 7,5% και σήμερα όλες οι διερευνήσεις απέδειξαν  ότι ήταν 7,5%. Άρα υπήρχε θέμα από το 2007. Κι ο κ Προβόπουλος, απλώς, επεσήμανε και στα Δελτία της Τράπεζας της Ελλάδας, αυτή τη δυναμική αύξηση ενός ελλείμματος το οποίο ήδη από το  2007 ήταν 7,5%», πρόσθεσε.

Για τις καταγγελίες του το 2010 για το έλλειμμα, ο κ. Ευθυμίου ανάφερε: «Όταν, για μια και μόνη φορά, με φώναξε ο τότε πρόεδρος Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009, του είπα τη γνώμη μου ότι, η κατάσταση της οικονομίας είναι πολύ διαφορετική από αυτή που εμφανίζει η κυβέρνηση Καραμανλή. Ότι  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε μεν την Ελλάδα υπό επιτήρηση από το Φεβρουάριο ,ήδη, του 2009, αλλά δεν δίνει κανένα στοιχείο, γιατί υπήρξε αλληλεγγύη μεταξύ Μπαρόζο και μιας κυβέρνησης Νεοδημοκρατικής και πρέπει να θεωρούμε ότι τα στοιχεία δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Ότι το έλλειμμα, ήδη,  είναι  διψήφιο με δυναμική ανόδου, και  δεν ξέρουμε το χρέος.

Άρα του είπα, επί  λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις.  Ο κ. Παπανδρέου δεν τοποθετήθηκε σ’ αυτά που είπα αλλά είπε ότι έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ να επικαιροποιείται σταθερά  το οικονομικό πρόγραμμα.  Εμπράκτως, έκτοτε δεν ξαναεκλήθην σε καμία σύσκεψη και φυσικά δεν εκλήθην να συμμετάσχω στην ηγετική ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο, ο κ. Ευθυμίου απάντησε: «Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαμε αν είχαμε κάνει άλλη διάγνωση, εφόσον χρειαζόταν να πάμε στο μηχανισμό στήριξης, να είχαμε κάνει σίγουρα πολύ καλύτερη διαπραγμάτευση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι σώσαμε την Ελλάδα κρύβοντας το δεύτερο σκέλος που είναι ότι αυτό έγινε με συντριβή κοινωνικών κατακτήσεων και συντριβή του ελληνικού λαού.

Άρα, αυτό που  πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την αξιοπιστία απέναντι στο κόσμο είναι ότι ,δεν θα ξαναταυτιστούμε με πολιτικές ,όπως για παράδειγμα,  τις οριζόντιες περικοπές που ήταν δείγμα της αδυναμίας μας να χειριστούμε σωστά το κράτος να έχουμε σωστή πολιτική διεύθυνση του κράτους ,ώστε πράγματι να επιτύχουμε όρους  οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης μέσα σ αυτή τη βαριά ατμόσφαιρα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"I can’t take part in these crimes": Israeli refusenik interviewed

Israel's Latest Ritual Slaughter

Iraq snapshot - March 14, 2012

http://hercolano6.blogspot.com/2012/03/iraq-snapshot-march-14-2012.html
--------------------------------------------------

The United States Has Been Enabling Torture for Decades

The Child Who Was Murdered Before Arriving At School

ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠ'  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΜΕΤΡΑΝΕ'' ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!
http://hercolano6.blogspot.com/2012/03/child-who-was-murdered-before-arriving.html
------------------------------------------------------

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του Μαράσλειου μεγάρου στη Κέρκυρα

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του Μαράσλειου μεγάρου στη Κέρκυρα
16-03-2012 16:41:32


Δυο εβδομάδες πέρασαν από την κλοπή των δυο χρηματοκιβωτίων μέσα από το Μαράσλειο μέγαρο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων, αλλά η τοπική Αστυνομία κατάφερε να την εξιχνιάσει και να φτάσει στα ίχνη των δραστών. Πρόκειται για έναν 36χρονο Έλληνα και έναν 28χρονο Αλβανό σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Οι δυο κακοποιοί, που είχαν και συνεργούς οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, έκαναν κατόπτευση του χώρου με διαφορετικά αυτοκίνητα για να βρουν το «ευαίσθητο» σημείο που θα τους οδηγούσε μέσα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, γνώριζαν τα κατατόπια και πού φυλάσσονταν χρήματα. Όταν βεβαιώθηκαν ότι το Δημαρχείο δεν έχει σύστημα συναγερμού, παραβίασαν την πίσω πόρτα και «σήκωσαν» τα χρηματοκιβώτια που περιείχαν 20.000 ευρώ μπλοκ τραπεζικών επιταγών και ένα μικρό ποσό σε κέρματα. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΤΟ SALUTO A LA ROMANA


Γράφει ο Γεώργιος Γεωργιάδης

ΤΟ  SALUTO A LA ROMANA


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ!!!
ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ:

Διαβάζομε στον Τύπο των τελευταίων ημερών:

Νέα επίθεση κατά Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο κ. Καρατζαφέρης! Σύμφωνα με τoν «Αγγελιοφόρο»: "…..«Βάλαμε που βάλαμε τους Γερμανούς στη Βουλή. Δε χρειάζεται να αφήσουμε και τους… ναζιστικούς χαιρετισμούς να καταλάβουν τα έδρανα της Βουλής», σημείωσε χαρακτηριστικά."

Είπε, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή: «Θέλω να πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή και δεν θα βρεθούμε εκτεθειμένοι διεθνώς με ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή».

----------
ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Ο Εθνικός κυβερνήτης Ιω. Μεταξάς χαιρετάτε υπο των παρισταμένων δια του saluto a la Romana
Yπενθυμίζουμε επίσης το Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΕΟΝ 



«Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού».
-----------------


"Ο όρκος των Ορατίων" ο γνωστός νεοκλασσικός πίναξ του David [Jacques-Louis David, Il giuramento degli Orazi, 1784 (Parigi, Museo del Louvre)], η θρησκευτικοϊερά χρήσις του saluto a la Romana.

ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ SALUTO ALA ROMANA ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΥΘΟ" ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΧΑΡΕΤΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΛΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΑΖΙ!!!--
Απο την εν Ρώμη Κολόννα του Τραϊανού (πίναξ LXII): οι παριστάμενοι (εν σειρά στο δεξιόν της εικόνος) εις την θυσίαν χαιρετούν τον Αυτοκράτορα.


Εδώ φαίνεται το ορθόν ύψος εκτάσεως της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ χειρός, περίπου 1.5 ορθαί γωνίαι εν σχέσει προς την κάθετον γραμμήν που σχηματίζει το σώμα (χαμηλότερον ύψος επιτρέπεται όταν είναι μικρόν το ύψος του σεβαζομένου αντικειμένου (ως βλέπετε εις τον "Ορκον των Ορατίων"). Ολόκληρον το άνω άκρον σχηματίζει ευθείαν γραμμήν. Πάντοτε η άκρα χειρ είναι εις ευθείαν γραμμήν με το αντιβράχιον και πάντοτε η παλάμη "βλέπει'' προς τά κατω, ενώ τα δάκτυλα είναι πάντοτε συνηνωμένα. [Giovani ginnasti italiani eseguono il saluto romano] 

Προεκλογική αφίσσα του κ. Φίνι

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΗΤΟ ΑΥΤΟΣ

Οπως γνωρίζετε, λοιπόν, το saluto a la Romana (ή
saluto Romano), όπως λέγεται διεθνώς, δεν είναι "ναζιστικόν", ούτε "γερμανικόν"! Είναι ο χαιρετισμός της Κλασσικής Εποχής, ο χαιρετισμός του Ελληνορρωμαϊκού Πολιτισμού, ο χαιρετισμός ο επίσημος προς τους ανθρώπους και ο θρησκευτικός προς τους Θεούς στις θείες Ιεροτελεστίες!

Εχει δε πραγματικήν σημασίαν φυσικοθρησκευτικήν!
Εκτείνοντες την χείρα πρός τα άνω συλλαμβάνομε (ως κεραία) την αιθερικήν ενέργειαν την αποστελλομένην εκ του Ουρανού (ή, αν δεν έχετε συνηθίσει την λέξιν "αιθερική", πείτε απλώς, "ενέργεια"), πράγμα βασικόν της ελληνικής Ιεροπραξίας, η οποία και διά τούτο τελείται πάντοτε (εφ' όσον είναι ουσιαστική και ουχί συμβολική-αναμνηστική) εν υπαίθρω.
Παρομοίως χαιρετόντας εναν άνθρωπο αποστέλλομε προς αυτόν μερος της αιθερικής μας ενεργείας και συγχρόνως προσλαμβάνομε μέρος της αιθερικής του ακτινοβολίας! Τούτο, το τελευταίον, ακόμη και αν πείτε οτι δεν συμβαίνει ενεργειακώς, δεν παύει να αποτελεί πραγματικόν σύμβολον σεβασμού ως εάν συνέβαινε!

---
ΣΥΝΟΠΤΙΚΩΣ:
ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ, Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΣ, ΙΕΡΑΤΙΚΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑΝ ΑΠΛΗΝ ΕΞΗΓΗΣΙΝ: ΤΟ ΧΕΡΙ ΥΨΟΥΤΑΙ ΩΣ ΚΕΡΑΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟΝ ΟΡΚΟΝ (ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΠΝΕΥΣΕΩΣ) ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : "ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΣΑΣ", ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ή ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ: "ΔΩΣΑΤΕ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΙΝ"!!
 ---
Εις την νέαν εποχήν, μετά την καθιέρωσίν του υπό της Γαλλικής Επαναστάσεως, ο χαιρετισμός εχρησιμοποιήθη τον 20ο αιώνα επισήμως (και έκτοτε καθιερώθη στην Ιταλία) υπό του μεγάλου συγγραφέως, ποιητού και πατριώτου Gabriele d'Annunzio κατα την επικήν πορείαν του απελευθερώσεως του Φιούμε!

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ:
Εν πάση περιπτώσει,  το saluto a la Romana αποτελεί τον χαιρετισμόν του Πολιτισμού μας και όσοι τον σεβόμεθα τον Πολιτισμό μας αυτόν τον χαιρετισμόν χρησιμοποιούμε!
Εις όσους αλλοπολιτιστικούς δεν αρέσει, τί να κάμωμε? Κι αυτοί έχουν πράγματα που δεν μας αρέσουν!

 ΤΕΛΙΚΩΣ:
---ΔΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ?? ΑΝ ΝΑΙ (ΕΓΩ ΕΨΑΞΑ ΤΟΝ Π.Κ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕ ΟΠΟΥ ΔΕΙ-ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ? ΕΓΚΑΘΥΙΣΤΑΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ "ΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ" , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΣΑΦΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!!
--------------------------

Αντιθέτως, άλλοι συνήθεις σημερινοί χαιρετισμοί σεβασμού δεικνύουν μόνον ασέβειαν!!! Π.χ. στην Αμερική συνηθίζεται ενας χαιρετισμός κατα τον οποίον η δεξιά παλάμη τίθεται εις το μέρος της καρδίας, επίσης κατα τον γνωστόν "στρατιωτικόν" χαιρετισμόν παρομοίως η άκρα χείρ αγγίζει είτε το μέτωπον, είτε την άκραν του καπέλλου! Και εις τας δύο ανωτέρω περιπτώσεις, ο άνθρωπος βραχυκυκλώνει εαυτόν, γίνεται μία κουλούρα, ως να θέλη να προστατεύση τον εαυτόν του απο κάποια βλαπτική ενέργεια του περιβάλλοντος προς την οποία δεν πρέπει να παρουσιάση ακίδα τινά!
ΕΓΡΑΨΑΜΕ:
ΔΥΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΙΔΗ ΜΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ, 
1ον ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ SALUTE: ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ-ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΦΟΒΟΥ : ΑΠΟΚΡΟΥΩ ΕΠΙΘΕΣΙΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ -ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ: "ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΤΥΠΗΜΑ!!!!!

2ον-ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ (πως λέγεται) -ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ-ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΦΟΒΟΥ-Η ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΕΠΙΘΕΣΙΝ ΔΙΑ ΝΥΣΣΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΟΥ: ΚΑΜΝΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΡΑΧΙΟΥ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΚΑΡΔΙΑ-ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ- -ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ: "ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΙΛΕΤΤΟ-ΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΤΥΠΗΜΑ!!!! 




 ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, Ο ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ: ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΦΥΓΕ!!!!

ΣΗΜΕΡΟΝ:
Το γε νυν έχον, ως επίσημος χαιρετισμός με νόημα, χρησιμοποιείται, μεταξύ των επισήμων αλλά και των καλλιτεχνών, η εξής χειρονομία (γνωστή ως cornuto), της οποίας το νόημα αγνοούμε.
----------------------------------------------------------

Σ. Λυγερός - Ανάπτυξη, αλλά τι ανάπτυξη;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ανάπτυξη, αλλά τι ανάπτυξη;

Tου Σταυρου Λυγερου



Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει υποστεί μείωση του ΑΕΠ που υπερβαίνει το μέσο οικονομικό κόστος ενός εμφυλίου πολέμου. Το 2011 η ύφεση ήταν της τάξεως του 7%, ενώ η πρόβλεψη της Κομισιόν για το 2012 είναι πρόσθετη ύφεση 4,5%. Η πρόβλεψη θεωρείται αισιόδοξη(!), αλλά ακόμα και εάν αποδειχθεί ακριβής η Ελλάδα θα έχει σημειώσει αρνητικό ρεκόρ. Η μετεξέλιξη της κρίσης χρέους σε οικονομική - κοινωνική τραγωδία δεν ήταν απροσδόκητη παρενέργεια. Ηταν το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η τρόικα.
Δεδηλωμένος στόχος αυτής της πολιτικής δεν ήταν μόνο η δραστική μείωση του ελλείμματος. Ηταν και η ύφεση, επειδή μέσω αυτής γίνεται η εσωτερική υποτίμηση, μέσω της οποίας η ελληνική οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική. Η ύφεση, όμως, προσέλαβε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις προϋπολογισθείσες. Αυτό δεν ήταν έκπληξη για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική οικονομία. Εξ ου και υπήρξαν έγκαιρες προειδοποιήσεις.
Ευρισκόμενη στην πλεονεκτική θέση του εντολοδότη, η τρόικα δεν αναγνώρισε τις δικές της ευθύνες. Ισχυρίζεται ότι δεν έφταιξε η δική της συνταγή, αλλά ο τρόπος που εφαρμόστηκε. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου επέδειξε και ολιγωρία και ασυνέπεια, αλλά δεν είναι αυτές οι κύριες αιτίες που προκάλεσαν την ύφεση. Θα αντιτείνει κανείς ότι οι της τρόικας συστήνουν μείωση του κράτους, πάταξη της φοροδιαφυγής, εκσυγχρονισμούς κ.λπ. Αυτό είναι αληθές, αλλά όλες αυτές οι συστάσεις τους ουσιαστικά ήταν ευχές.
Για την επιβολή ποσοτικών μέτρων, για πρόσθετους φόρους, για την περικοπή μισθών και συντάξεων, για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων οι της τρόικας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν της το έβαλαν, όμως, για να πραγματοποιήσει ποιοτικές παρεμβάσεις, όπως π.χ. ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό πρόγραμμα εναντίον της φοροδιαφυγής.
Το κρίσιμο μέτωπο είναι το μέτωπο της ανάπτυξης. Είναι κοινός τόπος ότι αλλιώς δεν πρόκειται να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. Γι’ αυτό και όλοι πια μιλάνε για ανάπτυξη. Δεν την εννοούν, όμως, με τον ίδιο τρόπο. Οπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, η τρόικα αντιλαμβάνεται την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με όρους βίαιης απαξίωσης. Προσπαθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνών ευκαιριών για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για την εξυπηρέτηση του χρέους, απαιτεί τη μαζική εκποίηση σε πολύ χαμηλές τιμές δημόσιων ακινήτων και επιχειρήσεων (λόγω της κρίσης θα ξεπουλήσουν και οι ιδιώτες), υποθηκεύει κρατικά δικαιώματα και βεβαίως ζητάει την κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας.
Η προοπτική αυτή βολεύει τους δανειστές - εταίρους μας, αλλά δεν συμφέρει τους Ελληνες. Η χώρα, άλλωστε, δεν πρόκειται να γίνει ανταγωνιστική με βάση το χαμηλό κόστος εργασίας. Δίπλα της βρίσκονται η Αλβανία, η FYROM, η Βουλγαρία, η Τουρκία και πιο πέρα η Αίγυπτος. Η Ελλάδα είναι προνομιούχο οικόπεδο. Μπορεί να αναπτυχθεί εκμεταλλευόμενη τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Το πρόβλημα είναι πως το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται ανίκανο να αξιοποιήσει τις πολλές λιμνάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Καρατζαφέρης: "Να πει ο κ.Προβόπουλος αν η ενημέρωση στους δύο αρχηγούς ήταν γραπτή ή προφορική"

"Να πει ο κ.Προβόπουλος αν η ενημέρωση στους δύο αρχηγούς ήταν γραπτή ή προφορική"
16-03-2012 11:55:51


 Να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο, σχετικά με τις αναφορές του στην εξεταστική επιτροπή ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλή για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, κάλεσε τη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τη Βουλή να ζητήσει διευκρινίσεις από τον κ. Προβόπουλο αν η ενημέρωση ήταν γραπτή ή προφορική και σε περίπτωση που ήταν γραπτή να του ζητηθεί να καταθέσει τις σχετικές επιστολές.

Σε περίπτωση που είχε ενημερώσει προφορικά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι υποχρεούται τόσο ο «κρυπτόμενος» κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου να προσέλθουν στη Βουλή και να επιβεβαιώσουν ή όχι τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι εγείρονται ερωτήματα πιθανής ποινικής ευθύνης των δύο. «Δεν μπορούμε λοιπόν να συγκαλύπτουμε. Αν ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου», υπογράμμισε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Αλέξης Τσίπρας : «Μετά από αυτή την ύβρη θα υπάρξει νέμεσις και τιμωρία»

Αλέξης Τσίπρας : «Μετά από αυτή την ύβρη θα υπάρξει νέμεσις και τιμωρία»
16-03-2012 12:06:12


 Σε προεκλογικούς τόνους αντιπαρατέθηκαν Αλέξης Τσίπρας και Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι η ώρα να ανατραπεί η κυβέρνηση. «Έρχεται η ώρα της κρίσης» είπε και έθεσε το δίλημμα των εκλογών «ή συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου υπό τον κ. Ράιχενμαπχ ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με δυνατή αριστερά, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και όχι στην υποτέλεια».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε υποκριτικό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τα συνεταιράκια του μνημονίου» όπως τους κατονόμασε, να αγχώνονται αν και οι δύο μαζί θα εκλέξουν 151 βουλευτές για να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου, αφού εκτίμησε ότι αυτή την πολιτική δεν θα την ασκήσουν ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος αφού θα είναι ανθύπατοι του Ράιχενμπαχ.

Μάλιστα προέτρεψε την κυβέρνηση να επισπεύσει τις εκλογές γιατί όπως είπε «έτσι όπως πάτε αν γίνουν εκλογές στις 29 Απριλίου μάλλον θα πρέπει να κατέβετε από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές για να πάρετε το μπόνους και να έχετε 151 έδρες». Ο κ. Τσίπρας μεμφόμενος το έργο και την πολιτική της κυβέρνησης σημείωσε ότι «μετά από αυτή την ύβρη θα υπάρξει νέμεσις και τιμωρία».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απάντησε [ΕΧΟΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΛΕΙΣΤΑΚΙΣ ΟΤΙ Ο Κ.
Αναπληρωτής Υπουργός  ΟΜΙΛΕΙ ΩΣ ΝΑ ΕΧΗ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΝ] στις βολές υποστηρίζοντας ότι την ώρα που ο ελληνικός λαός θα πάει να ψηφίσει, θα έχει ταυτίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ με τα πετρέλαια του Τσάβες, την έξοδο από το ευρώ και τη στάση πληρωμών, ενώ κατηγόρησε το κόμμα της αριστεράς ότι ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης χωρίς ποτέ να καταθέτει αντιπροτάσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Επιτρέπονται με δικαστική απόφαση οι παρελάσεις βετεράνων SS στη Λετονία

Επιτρέπονται με δικαστική απόφαση οι παρελάσεις βετεράνων SS στη Λετονία
16-03-2012 12:37:49  



 

Δικαστήριο της Λετονίας ανακοίνωσε πως ενέκρινε την πραγματοποίηση της αμφιλεγόμενης ετήσιας παρέλασης βετεράνων οι οποίοι είχαν πολεμήσει στις τάξεις των Waffen SS εναντίον του Σοβιετικού Στρατού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λετονίας, είχε απαγορευθεί προηγουμένως από την δημαρχία της Ρίγας για λόγους ασφαλείας.

Το δικαστήριο έδωσε επίσης άδεια για να διοργανωθεί την ίδια ημέρα μία αντιδιαδήλωση εκ μέρους μίας αντιναζιστικής οργάνωσης, όπως επίσης και για μία άλλη εκδήλωση που οργανώνεται κατόπιν καλέσματος ενός ακροδεξιού στελέχους.

Η Λετονική Λεγεώνα των Waffen SS εξακολουθεί να οξύνει τα πάθη τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Η Μόσχα και η ρωσική μειονότητα στη χώρα αντικρίζουν στα απομεινάρια της την εξύμνηση του Ναζισμού, ενώ αντιθέτως οι παλαίμαχοι πολεμιστές και οι υποστηρικτές τους θεωρούν πως τα μέλη της Λεγεώνας δεν ήταν Ναζιστές, αλλά μάχονταν για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Η Λετονία κατακτήθηκε από τον Κόκκινο Στρατό στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έπειτα από το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ. Μετά την επίθεση της Γερμανίας ενάντια στη Ρωσία το 1941, ο ρωσικός στρατός απωθήθηκε από τη βαλτική δημοκρατία.

Περίπου 146.000 Λετονοί κατατάχθηκαν, ή συντάχθηκαν με τα γερμανικά SS, την επίλεκτη μονάδα των Ναζί, για να πολεμήσουν τους Σοβιετικούς.

Οι παρελάσεις των πρώην SS στη Ρίγα έχουν σταθεί πολλές φορές αφορμή για συγκρούσεις με τα μέλη αντιδιαδηλώσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ουγγαρία αντιστέκεται: "Δεν θα γίνουμε αποικία της ΕΕ"!

Η Ουγγαρία αντιστέκεται: "Δεν θα γίνουμε αποικία της ΕΕ"!
16-03-2012 09:01:25


Επίθεση κατά της ΕΕ εξαπολύει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, κατηγορώντας την ότι μεταχειρίζεται τη χώρα του σαν αποικία, μετά και την απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να «παγώσουν» την εκταμίευση του ποσού των 495 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Όπως αναφέρουν σχετικά Τα Νέα, μιλώντας σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη, ο συντηρητικός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του «δεν θα ζήσει με τις εντολές ξένων δυνάμεων».
«Δεν θα γίνουμε αποικία» είπε ο Βίκτορ Ορμπάν, εν μέσω δυνατών επευφημιών των οπαδών του, προσθέτοντας: «Σαν ευρωπαϊκή χώρα ζητάμε ίση μεταχείριση. Δεν θα γίνουμε δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες».

«Νόμιμο αίτημά μας είναι να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά, τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ»
δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η απόφαση της ΕΕ για "πάγωμα" 495 εκατ. ευρώ κονδυλίων προς την Ουγγαρία ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το "πάγωμα" των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ έχουν κατηγόρησε την κυβέρνησή του Ορμπάν για αυταρχικές πρακτικές. Έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για νόμο που ψηφίστηκε και ο οποίος θεωρείται από κάποιους στην ΕΕ ότι περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και της κεντρικής τράπεζας.

Η Βουδαπέστη, βέβαια, απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και παράλληλα δεν σκύβει και το κεφάλι στους "μπαμπούλες" της ΕΕ, δίνοντας ένα μάθημα στους Έλληνες πολιτικούς που κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΙ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ, ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΕΙΣ!

Χασίμ Θάτσι : "Η καλύτερη λύση είναι οι Αλβανοί να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος"
16-03-2012 13:32:49

 Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι δήλωσε σήμερα ότι εάν υπάρχει σχέδιο αλλαγής των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια, τότε η καλύτερη λύση είναι οι Αλβανοί να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος.

«Όσον αφορά το πρόσχημα της αλλαγής των συνόρων, διεμήνυσα προς τους διεθνείς φίλους της κυβέρνησης,  στέλνοντας, επίσης,  ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους θεσμούς και τους πολίτες ότι ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν οι Αλβανοί να μπορέσουν να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος», δήλωσε ο Θάτσι απαντώντας στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που του τέθηκαν στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η παραμονή στην επικαιρότητα των σερβικών εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο είναι επικίνδυνη.

Ο Θάτσι είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αυτονομία στο βορρά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΚΑΜΠΟΥΛ: Συντριβή τουρκικού ελικοτπέρου με 12 νεκρούς

Συντριβή τουρκικού ελικοτπέρου με 12 νεκρούς
16-03-2012 10:23:19


(Ανανέωση 11.00) Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τουρκικό ήταν το ελικόπτερο που κατέπεσε πάνω σε ένα σπίτι στο προάστιο Bagrami της Καμπούλ σκοτώνοντας τους 12 Τούρκους στρατιωτικούς που επέβαιναν και 4 Αφγανούς πολίτες στο έδαφος, δύο γυναίκες και δύο παιδιά.
Σύμφωνα με ΝΑΤΟικές πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο Τούρκοι Ταγματάρχες και ένας ανθυπολοχαγός, οι οποίοι και σκοτώθηκαν. Το ελικόπτερο αντιμετώπιζε τεχνικό πρόβλημα και ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.
Το ατύχημα έρχεται σε μια πολύ άσχημη στιγμή για το ΝΑΤΟϊκή δύναμη, η οποία λόγω της καύσης του κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση, αλλά και της σφαγής 16 αμάχων από αφηνιασμένο Αμερικανό στρατιώτη την περασμένη εβδομάδα, έχει γίνει "στόχος" των πάντων στο Αφγανιστάν. Ακόμα και ο πρόεδρος Καρζάϊ, το πιόνι των δυτικών στη χώρα, προτιμά να συνομιλεί με τους ... Ταλιμπάν, παρά με την ΝΑΤΟϊκή δύναμη
Αυτή την περίοδο υπηρετούν 1800 Τούρκοι στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής δύναμης ISAF.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ελικοπτέρου πάνω σε σπίτι στα περίχωρα της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. 
Νεκροί είναι οκτώ Τούρκοι στρατιώτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο.
Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το πρωί το defencenet.gr, η αστυνομία δήλωσε στο BBC ότι για τη συντριβή του ελικοπτέρου ευθύνεται κάποιο τεχνικό πρόβλημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«έκρηξη» ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών!

 
«Τειρεσίας»: «έκρηξη» ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών!
Στο πρώτο δίμηνο του 2012, το ποσόν ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ!
Σε 298,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν το πρώτο δίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν τα 41,1 εκατ ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας».

Οι ακάλυπτες επιταγές το Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 14,38% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011, αλλά αυξήθηκαν κατά 9,21% ως προς τα ποσά, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές του Φεβρουαρίου, μειώθηκαν κατά 17,21% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, και αυξήθηκαν 1,52% σε σχέση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αναφορικά με την αξία που αντιπροσωπεύουν.

Σε απόλυτα νούμερα, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν το Φεβρουάριο του 2012 σε 13.868 τεμάχια, αξίας 155,8 εκατ. ευρώ (συνολικά στο πρώτο δίμηνο του έτους 27.266 τεμάχια, ύψους 298,6 εκατ. ευρώ) και οι απλήρωτες συναλλαγματικές αφορούσαν το Φεβρουάριο 11.054 τεμάχια, ύψους 20,7 εκατ. ευρώ (συνολικά στο δίμηνο, έφτασαν τα 23.895 τεμάχια, ύψους 41,1 εκατ. ευρώ).

Το Φεβρουάριο του 2011, οι επιταγές ήταν 16.663 σε τεμάχια, ύψους 182 εκατ. ευρώ και συνολικά στο δίμηνο αφορούσαν 354,3 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές τον περσινό Φεβρουάριο ήταν 13.247 τεμάχια, ύψους 25 εκατ. ευρώ και στο δίμηνο του 2011 είχαν ανέλθει συνολικά σε 45,8 εκατ. ευρώ.