Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Μαρτίου 2012

Ματίας Μορς : "Εύχομαι νίκη στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ"


Ματίας Μορς : "Εύχομαι νίκη στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ"
29-03-2012 18:40:39


Eυθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και προπαντώς στην ελεύθερη(;) βούληση των Ελλήνων πολιτών έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς ο οποίος εξέφρασε απροκάλυπτα τη προτίμησή του στην εκλογή της Νεας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ καθότι σίγουρος ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την ίδια καταστροφική και αντεθνική πολιτική που τώρα εφαρμόζεται. Άλλωστε η κυβέρνηση για αυτούς πρέπει πρώτα να σκέφρεται τα συμφέροντα των δανειστών και όχι του λαού. Εαν ο λαός στη διαδρομή πεθάνει κανένα πρόβλημα θα τον αντικαταστήσουμε υπάρχουν εκατομμύρια υποψήφιοι σε όλη την υφήλιο.

Η Ελλάδα έχει «καλές πιθανότητες να ξεπεράσει την κρίση της Ευρωζώνης», λέει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Ο κ. Μορς προβλέπει ότι θα χρειαστούν περισσότερα -και επώδυνα- μέτρα,...
αλλά και αντοχή προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Εκφράζει δε την ευχή να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η νέα Δημοκρατία, ώστε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται.

«Θα δούμε μετά τις εκλογές. Όταν βλέπω τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, διαπιστώνω ότι μια ξεκάθαρη πλειοψηφία του πληθυσμού υποστηρίζει το τρέχον πρόγραμμα. Και θέλει να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη» δηλώνει ο κ. Μορς και αναδεικνύει τη σημασία η Ελλάδα να επιτύχει στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης.

Αναφέρεται δε ενδεικτικά στην ελληνική γεωργία, η οποία -όπως λέει- είχε επί χρόνια παραμεληθεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν άλλες επιλογές για τους Έλληνες πολίτες παρά να συμφωνήσουν. «Δεν υποχρεώνουμε τους πολίτες να κάνουν κάτι», σημειώνει και απορρίπτει την εικασία ότι στην Αθήνα υπάρχουν αντιγερμανικά αισθήματα. «Δεν έχω δει κάτι τέτοιο», λέει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μορς σημειώνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο μεγάλο είναι το οικονομικό ρίσκο που αναλαμβάνουν οι χώρες της Ευρωζώνης. Από τη μία πλευρά, αναφέρει, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χρειάζεται διαρκή στήριξη, αλλά από την άλλη η Ευρωζώνη επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν θα εφαρμόσει μόνιμα τέτοιες πρακτικές στήριξης. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα τονίζει, πάντως, ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τη δυσκολία και αναφέρει το 2012 ως αποφασιστική χρονιά για τις εξελίξεις.
«Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου (του 2012) θα μπορούμε να πούμε προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα», δηλαδή «εάν πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι», ανέφερε.
Κατά τη γνώμη του, η Ελλάδα έχει «καλές πιθανότητες να ξεπεράσει την κρίση της Ευρωζώνης», ακόμη και αν αυτό σημαίνει «τη λήψη πολλών ακόμη μέτρων, περισσότερο οδυνηρών επίσης, και αντοχή».

Το θέμα της αντοχής δε διευκρινίστηκε πως θα είναι εφικτό καθότι αυτό που συμβαίνει παράγει μαθηματικό κενό. Φερ' ειπείν κάποιος θα βγάζει 500 ευρώ και θα θεωρείται προύχοντας αλλά θα πληρώνει φόρους 1500 ευρώ. Αυτό το μαθηματικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί παγκοσμίως ούτε από μυαλά όπως ο Πουανκαρέ, ο Λα Πλας, ο Σρόντιγκερ, ο Πυθαγόρας και άλλους εξαίσιους ανθρώπους. Θα μας πει η τρόικα τη περίφημη λύση της;

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φρίκη: Πακιστανός σε αμόκ έκοψε δάκτυλο αστυνομικού!

Φρίκη: Πακιστανός σε αμόκ έκοψε δάκτυλο αστυνομικού!
29-03-2012 22:33:06


Πακιστανός, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε σε αστυνομικό της Ασφάλειας που πήγε να τον ελέγξει, τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο! Το πρωτοφανές όσο και φρικιαστικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε στις οκτώ και μισή το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς στον Πειραιά. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καμινίων έκαναν ελέγχους για παράνομους μετανάστες στην περιοχή όταν εντόπισαν έναν περίεργο Πακιστανό και τον πλησίασαν για να ελέγξουν τα χαρτιά του.
Ο αλλοδαπός αρνήθηκε και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον προσαγάγουν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων εκείνος, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε στον έναν από αυτούς, του άρπαξε το χέρι και δαγκώνοντάς τον με μανία του έκοψε το δάκτυλο!
Αιμόφυρτος, ο αστυνομικός μετεφέρθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη.
Το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και αναδεικνύει τους κινδύνους που διατρέχουν όχι μόνο οι απλοί πολίτες, αλλά και οι ένστολοι, αλλά και τη φρίκη που βιώνουμε καθημερινά. Τι άλλο πρέπει να συμβεί επιτέλους;
Όλα αυτά, σε μία ημέρα με αρκετές προσαγωγές στην Αθήνα, ενόψει των μεγάλων επιχειρήσεων-σκούπα που θυμήθηκαν να κάνουν τώρα, άρον-άρον και ενόψει εκλογών (μήπως και επιδείξουν κάποιο έργο στην ρημαγμένη πρωτεύουσα...) με φόντο τη δημιουργία των κέντρων εγκατάστασης (ή επί το ευπρεπέστερον "φιλοξενίας") μεταναστών ανά τη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΟΥΔΑΝ, ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Tελεσίγραφο στους χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 8 Απριλίου έδωσε το Σουδάν


Tελεσίγραφο στους χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 8 Απριλίου έδωσε το Σουδάν

29-03-2012 16:59:13



   
Οι Χριστιανοί του Σουδάν εγκαταλείπουν τη χώρα. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι με διάταγμα της νέας κυβέρνησης στερούνται την ιδιότητα του πολίτη. Κατά τη γνώμη των σουδανικών Αρχών δεν έχουν θέση σε ένα «αυστηρά ισλαμικό κράτος». Οι εκπρόσωποι των «μη μουσουλμανικών» δογμάτων, οι οποίοι δεν θα προλάβουν να φύγουν έως τις 8 Απριλίου, θα υποστούν διώξεις και αναγκαστική απέλαση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μαζική φυγή των Χριστιανών από το Σουδάν εγκυμονεί μια ανθρωπιστική καταστροφή τόσο για τη νεοδημιουργηθείσα Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν, όσο και για τις γειτονικές αφρικανικές χώρες.

Ο μακροχρόνιος εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν έληξε μόλις το περασμένο έτος. Οι νότιες πολιτείες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους και το μερίδιό τους από τα έσοδα των πωλήσεων πετρελαίου, που ήταν και η κύρια αιτία των μαχών του Βορρά με το Νότο. Ακόμη και πριν από την τελική απόφαση σχετικά με τη διαίρεση της χώρας ο πρόεδρος του Σουδάν Ομάρ Χασάν αλ-Μπασίρ εκκόλαπτε τα σχέδια για να συντάξει ένα νέο "ισλαμικό" Σύνταγμα. Ως βάση του κηρύχθηκαν οι νόμοι της Σαρίας, το Ισλάμ ως επίσημη θρησκεία και τα αραβικά ως επίσημη γλώσσα του κράτους.

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπό το παλαιό δίκαιο οι Χριστιανοί είχαν γλυκιά ζωή στο Σουδάν. Στα χαρτιά το κράτος εγγυάτο τη θρησκευτική ελευθερία, στην πράξη όμως οι μη μουσουλμάνοι αντιμετώπιζαν συνεχώς σοβαρές διακρίσεις και διώξεις. Ακόμη και πριν από τον τελικό διαχωρισμό του Σουδάν σε Νότιο και Βόρειο είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί Νουμπί. Στην περιοχή των Ορέων Νουμπί τότε διεξήχθησαν μάχες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.Τώρα ο πόλεμος φαίνεται να τελείωσε, εάν δεν υπολογίσουμε τις περιοδικές αψιμαχίες στα σύνορα. Για τους Χριστιανοί είναι η αλήθεια αυτό δεν κάνει ευκολότερα τα πράγματα: το Χαρτούμ έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός νόμου. Και ακόμα και αν οι άλλες γειτονικές χώρες ανοίξουν τα σύνορά σε όσους απελάθηκαν από το Σουδάν, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Στο βορρά η Αίγυπτος, στα βορειοδυτικά η Λιβύη, μακρύτερα το Τσαντ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Αιθιοπία. Για κάθε μία από αυτές τις χώρες να ταΐσει έστω και ένα τμήμα από το ένα εκατομμύριο των προσφύγων είναι ένα ακατόρθωτο έργο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σήμερα όχι μόνο στο Σουδάν. Και η φύση τους είναι μάλλον όχι θρησκευτική, αλλά πολιτική, θεωρεί ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ηγούμενος Φίλιππος (Ριαμπίχ).Ανησυχητικές ειδήσεις έρχονται και από άλλες χώρες, όπου κυριαρχούν οι ισλαμικές παραδόσεις, όπου γεννώνται εκκλήσεις για την καταστροφή των χριστιανικών εκκλησιών ή το διωγμό των χριστιανών. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εκπρόσωποι του Χριστιανισμού και του Ισλάμ έπαψαν να συνεννοούνται ο ένας με τον άλλο. Αφού οι άνθρωποι εκατοντάδες χρόνια ζούσαν δίπλα-δίπλα. Το πρόβλημα είναι ότι στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο πραγματοποιείται μεταφορά της ευθύνης για τις ενέργειες ενός λαού ή μιας θρησκευτικής παράδοσης σε όλα τα μέλη αυτής της παράδοσης.Πράγματι τα πολιτικά συμφέροντα στο Σουδάν, όπως και σε κάθε χώρα, πλούσια σε πετρέλαιο, έχουν μπλεχτεί πολύ.

Ως παραδείγματα για το πώς λύνονται στον «σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο» τα προβλήματα, δεν χρειάζεται να πάμε μακριά: δίπλα στο Σουδάν βρίσκονται οι χώρες της «αραβικής άνοιξης» και η Λιβύη. Η διαμάχη μεταξύ των φυλών, των λαών και θρησκειών, ένα από τα πιο συνηθισμένα εργαλεία αποσταθεροποίησης. Η ανθρωπιστική καταστροφή, στο χείλος της οποίας ισορροπεί το Σουδάν, επίσης μπορεί να επιλυθεί με διαφορετικούς τρόπους, έως και την ήδη δοκιμασμένη μέθοδο του «κλεισίματος του εναέριου χώρου». Ωστόσο προς το παρόν η παγκόσμια κοινότητα έχει αρκετές άλλες μεθόδους επιρροής στο βόρειο Χαρτούμ και τη νότια Τζουμπά, είναι πεπεισμένος ο ειδικός του Κέντρου μελέτης των χωρών της Βόρειας Αφρικής Σεργκέι Koστελιάνετς:Δεν είναι καθόλου μια εσωτερική υπόθεση του Σουδάν, που χωρίστηκε και έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές χώρες. Λάβετε υπόψη ότι η ίδια η διαίρεση αυτή έγινε με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Αν δεν ήταν η πίεση από τη διεθνή κοινότητα, ο πόλεμος είναι πιθανό ότι θα συνεχιζόταν. Και υπάρχουν πολλές πολιτικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές πλευρές επίδρασης στις χώρες αυτές. Η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα ώστε τουλάχιστον να μειωθεί η ένταση των παθών στα σύνορα. Και ως μέγιστος στόχος να διευθετηθεί συνολικά η σύγκρουση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, που συνοδεύτηκαν από μόνιμες αψιμαχίες, ξηρασία, πείνα, το Σουδάν εγκατέλειψαν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα 700.000 χριστιανοί είναι αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: την καταστολή του καθεστώτος Αλ Μπασίρ ή την πείνα στη Νότια Δημοκρατία. Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση πρέπει να λύσει η διεθνής κοινότητα: η κυβέρνηση του Σουδάν εξαρτάται πλήρως από την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό. Εν τω μεταξύ εκπρόσωποι διαφόρων χριστιανικών δογμάτων στο Σουδάν λένε με μια φωνή: οι ομόθρησκοί τους απειλούνται στη χώρα από μια πραγματική γενοκτονία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------ 
 ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΝΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΩΤΕΡΕΣ ΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

 http://therevealer.org/archives/10002
The problem of civil war and the debate over the place of Islam in government began even before Sudan’s independence from Britain in 1956. For most of the colonial period, the British administered the North and the South separately. The British regarded the two areas as fundamentally different: the North was part of the Muslim world, and as such its religious structures had to be treated delicately so as not to stir up Islamic revolutions. The British therefore limited missionary activities in the North, used Arabic as a language of education and administration, and ruled largely through local Muslim leaders. In the legal arena, the British made use of existing shari’a courts. The British saw the South, meanwhile, as closer culturally to East Africa, and felt that it should be protected from Northern Muslim influences – use of Arabic was discouraged, and Northern traders’ movements in the South were restricted. Some colonial administrators hoped that Christianity would spread in the South as a form of “balance” against the North. In the economically and politically isolated South, Christian missionaries shaped the education system and undertook much of the limited development that did occur. When strong nationalist mobilization began in the 1940s in Sudan, it was Northern Arab graduates of British institutions of higher education in Khartoum who led the movement. The North thus got a head start in the development of political parties and administrative structures.

ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ --ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ--)!
A civil war raged from 1983 until 2005, when the US-brokered Comprehensive Peace Agreement provided the legal framework for Sudan’s eventual split. Meanwhile, recurring conflicts in Darfur began in the 1980s, pitting Muslims against Muslims and challenging the Northern government’s rule over another sizeable territory. Opposition to Bashir’s rule continued from the sectarian Muslim parties, and splits occurred within the Islamist coalition itself – Turabi has been a bitter enemy of the president since they fell out in 1999. The Islamist regime faces enemies on multiple sides.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ "ΚΟΛΠΟ", ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ (ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ) ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ, Washington’s State Sponsors of Terrorism list!!!
-----
The Obama administration, worked hard to midwife the birth of South Sudan last year.....
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Sudan
While the United States lifted all economic and political sanctions against South Sudan as of July 2011, the sanctions imposed against neighboring Sudan, especially those relating to oil and financial sector transactions, are likely to continue to impact the new nation.

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟ ΝΟΤΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Sudan
Israel quickly recognized South Sudan as an independent country, and is host to thousands of refugees from South Sudan, who are now ready to return to their native country. Egypt [THE NEW EGYPT], Sudan, Germany and Kenya were first to recognise the country's independence on 8 July 2011.

 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΘΗ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΟΣ ΣΟΥΔΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΠΟΥΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΒΔΕΛΥΡΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ)!
Mr. Bashir, like his defense minister, has already been indicted for war crimes by the International Criminal Court
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΔΗΣΙ, ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ (ΝΑΙ, ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΟΜΠΑΜΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΟ ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΡΟΔΟΣΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ?)!

US warns Malawi not to host Sudan’s Bashir at AU summit

March 28, 2012 (KHARTOUM) – The United States told Malawi that the hold on hundreds of millions of dollars of aid may remain in place if it decides to allow Sudanese president Omer Hassan al-Bashir to attend the African Union (AU) summit next.........
----------------------------------------

Απειλεί με παράιτηση ο Γ. Μπαμπινιώτης

Απειλεί με παράιτηση ο Γιώργος Μπαμπινιώτης
29-03-2012 14:27:08


  Απάντηση σε όσα λέγονται για υποχώρηση όσον αφορά στην εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια, έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης.

Χθες, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ιδρύματα, ο υπουργός έκανε λόγο για αποσύνδεση της χρηματοδότησης από την εφαρμογή του νόμου και με αυτόν τον τρόπο προκάλεσε την αντίδραση της τέως υπουργού Παιδείας και νυν Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου.

Στην δήλωση του, μάλιστα, ο Γ. Μπαμπινιώτης δεν διστάζει να επισημάνει με νόημα: «Η εξέλιξη των πραγμάτων, τις επόμενες ημέρες, θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, στην ανακοίνωσή του, τονίζει: «Ο σημερινός υπουργός Παιδείας, σε σχέση με τα ΑΕΙ, καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την οποία σε κανένα από τα είκοσι τέσσερα (24) πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο Συμβούλιο Διοίκησης. Μόνο σε επτά (7) από τα δεκαέξι (16) ΤΕΙ, έχει εκλεγεί Συμβούλιο. Τελικά, τα ΑΕΙ φαίνονται να οδηγούνται σε αδιέξοδο και ένας νόμος, που έχει ψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2011, στην πράξη δεν εφαρμόζεται».

«Έχω ανοίξει έναν νέο διάλογο με τις πανεπιστημιακές αρχές, με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, με ό,τι βελτιώσεις απαιτηθούν για την εφαρμογή του στην πράξη. Ένας τέτοιος διάλογος, όμως, για να καρποφορήσει, δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές όπως είναι η διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, που αν ποτέ πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ας σημειωθεί ότι ήδη έχουν δοθεί με υπουργικές αποφάσεις (κατά "παρέκκλιση" του νέου νόμου, μέχρι την 6η Μαρτίου 2012) τρία δωδεκατημόρια, δηλ. 24% του προϋπολογισμού. Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι χώροι πνευματικής και επιστημονικής εργασίας, ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία, όποιας μορφής κι απ' όπου κι αν προέρχεται» υπογραμμίζει ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Τονίζει, επίσης, ότι «η νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από τις επικείμενες εκλογές και η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρει εδραιωμένο ένα κλίμα εμπιστοσύνης, συνεννόησης και συνεργασίας με τα πανεπιστήμια, ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος, με όποιες βελτιώσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα. Ούτε με απειλές ούτε με ανταρσία ούτε με αστυνομικές δυνάμεις, μπορεί να εφαρμοσθεί ο νόμος στα πανεπιστήμια. Οι πανεπιστημιακές αρχές, αν τις εμπιστευθούμε, αν διαλεχθούμε μαζί τους και δι' αυτών με την πανεπιστημιακή κοινότητα, μπορούν να επωμισθούν τις ευθύνες που τους ανήκουν για την εφαρμογή τού πανεπιστημιακού νόμου».

«Ο σημερινός υπουργός Παιδείας (χωρίς υπουργικό μισθό, χωρίς συμβούλους, χωρίς κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ούτε ψάχνει για δουλειά, ούτε διεκδικεί αξιώματα, ούτε εξαρτάται από κανένα κόμμα, ούτε θα πολιτευθεί. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, το μόνο που προσπαθώ είναι να λύσω υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια σε μια κρίσιμη περίοδο: πανελλαδικές εξετάσεις, βιβλία στα σχολεία για την επόμενη χρονιά, προετοιμασία για ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία και στο σύστημα εξετάσεων για τα ΑΕΙ, ηρεμία και διάλογος για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΑΝΕΚΗΡΥΞΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ-Ο Κον Μπεντίτ σε ακόμη μια ανθελληνική δήλωση: "Τα Σκόπια είναι Μακεδονία"

Ο εβραίος Κον Μπεντίτ σε ακόμη μια ανθελληνική δήλωση: "Τα Σκόπια είναι Μακεδονία"


«Ο ευρωβουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, Daniel Cohn-Bendit, χαρακτήρισε την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας ως ξεκαρδιστική και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία», σύμφωνα με το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’. Ο Cohn-Bendit, τον οποίο τίμησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε:
«Αυτό το είδος του προβλήματος είναι αστείο. Ας κάνουν μια συμβιβαστική λύση με την Μακεδονία. Έχετε πρόβλημα για το μέλλον και μιλήσατε για τον Αλέξανδρο. Ξέρετε, εγώ δεν νοιάζομαι για τον Αλέξανδρο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει τώρα η Μακεδονία και η Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πρέπει να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα της αλλαγής του κόσμου, και μια από τις αλλαγές αυτές είναι η ‘Μακεδονία’», είπε σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 5’.
«Ναι, η ‘Μακεδονία’ είναι ‘Μακεδονία’. Μπορώ να πω.....
http://paspartoy.blogspot.com/2012/03/blog-post_9966.html

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ !

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ:

 Μαρτίου 29, 2012

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ !

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Χρυσοχοϊδης, ευαγγελίζεται μέλλον λαμπρό για την άνεργη, ελέω κλεπτοκρατικής δημοκρατίας, νεολαία της πατρίδας μας. Θα επιδοτήσει όπως μας υπόσχεται, με χρήματα των δανειστών μας βεβαίως-βεβαίως, χιλιάδες θέσεις εργασίας γύρω από τα ευαγή ιδρύματα κράτησης των λαθρομεταναστών εισβολέων, που σχεδιάζει να δημιουργήσει ανά την ελληνική επικράτεια.

Όπως δηλώνει ο θρασύς αυτός πολιτικός τυχοδιώκτης, με πρωταγωνιστικό ρόλο ολετήρα του εθνικού μας βίου δύο δεκαετίες τώρα, στα τριάντα (!) κέντρα κράτησης που προτίθεται να δημιουργήσει άμεσα, όπου θα φιλοξενηθούν τριάντα χιλιάδες (σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου) προσέξτε, παραβατικοί, δηλαδή αντικοινωνικοί εγκληματίες λαθρομετανάστες, θα υπάρχουν χώροι άθλησης, λατρείας, , παροχές υπηρεσιών σίτισης, υγείας, (γιατί όχι και παιδείας;), καθαρισμού και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Έτσι, θα δημιουργηθούν περίπου χίλιες θέσεις εργασίας για κάθε χώρο φύλαξης χιλίων “κρατουμένων”, με άλλα λόγια κάθε “κρατούμενος” λαθρομετανάστης εγκληματίας θα έχει τον προσωπικό Έλληνα πολίτη υπηρέτη του !

Ο θρασύς πολιτικός τυχοδιώκτης υπουργός επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να εξαγοράσει την συνείδηση του άνεργου και πενόμενου Έλληνα νεολαίου της επαρχίας, καθιστώντας τον οικονομικό αιχμάλωτο των “κρατουμένων” του, διαιωνίζοντας έτσι το εθνικό πρόβλημα της γκετοποίησης των λαθρομεταναστών, το οποίο από εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα του αστικού ιστού των μεγαλουπόλεων, θέλει να το καταστήσει εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας.
Στο μεταξύ, γύρω από τα ευαγή ιδρύματα φιλοξενίας λαθρομεταναστών εγκληματιών που σχεδιάζει ο ακατονόμαστος, θα συνωστίζονται επαιτώντας το περίσσευμα της σίτισης των εγκλείστων, που χορτάτοι θα επιδίδονται σε λατρευτικές τελετουργίες και αθλοπαιδειές, οι εξαθλιωμένοι από την ανεργία και την φτώχεια ελέω μνημονίου, ξένοι στον τόπο τους, Έλληνες πολίτες των γειτονικών χωριών και κωμοπόλεων.
Επιπροσθέτως, μέσω των τηλεφωνικών συνδέσεων και των ταχυδρομικών υπηρεσιών που επίσης θα παρέχονται αφειδώς, τα νέα θα μαθευτούν γρήγορα στους ομοφύλους των “κρατουμένων” τόσο στις ελληνικές μεγαλουπόλεις, όσο και στις χώρες καταγωγής και προέλευσης. Με αποτέλεσμα να μεταναστεύσει οσονούπω η πλημμυρίδα της Γκάνα, του Μπάγκλα-Ντες, του Πακιστάν, της Αγκόλα και των λοιπών φίλιων χωρών της τριτοκοσμικής οικουμένης, διεκδικώντας δικαιολογημένα μια θέση στον ήλιο των ελληνικών ευαγών ιδρυμάτων “κράτησης” και φυσικά τον απαραίτητο για κάθε αλλοδαπό Έλληνα υπηρέτη, όπως άλλωστε προβλέπει ο λαμπρός σχεδιασμός του Χρυσοχοϊδη.
Το μυθιστορηματικό σενάριο που περιγράφεται ανωτέρω, είναι απολύτως και ακωλύτως ρεαλιστικό, όσον αφορά στις προθέσεις του υπουργού και των πανικόβλητων από την εκρηκτική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ομόσταυλων πολιτικάντηδων των κομμάτων του μνημονίου. Στόχος τους φυσικά δεν είναι να λύσουν το πρόβλημα, το οποίο δεν λύνεται με θωπείες των λαθρομεταναστών εισβολέων, αλλά να ανασχέσουν το ρεύμα των ψήφων προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έως τις εκλογές. Και την επαύριο φυσικά θα το ξεχάσουν, όπως χρόνια και χρόνια τώρα κάνουν, διογκώνοντάς το και καθιστώντας το αποπνικτική θηλειά στον λαιμό του ελληνικού λαού.
Τι μας σώζει ευτυχώς από το σχέδιο του ανεκδιήγητου υπουργού και τις ολέθριες για την ελληνική κοινωνία συνέπειές του; Δύο γεγονότα.
Πρώτον η απόλυτη ανεπάρκεια του εν λόγω προσώπου και συλλήβδην του πολιτικού προσωπικού της κλεπτοκρατικής δημοκρατίας για οποιαδήποτε παραγωγή έργου. Οι άνθρωποι αυτοί που είναι δια βίου άεργοι, είναι απολύτως ανίκανοι να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Όχι να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν και μάλιστα υπό πίεση χρόνου, τριάντα ευαγή ιδρύματα ανά την επικράτεια…
Και δεύτερον η ακαριαία, υπερήφανη και σθεναρή αντίσταση των τοπικών κοινωνιών, όλων των Ελλήνων πολιτών, που ζητούν αληθινή οικονομική ανάπτυξη και ελληνικό μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους και όχι ελεημοσύνη και επιδοτήσεις που θα τους καταστήσουν υπηρέτες των λαθρομεταναστών εγκληματιών, αιχμαλώτους των κρατουμένων τους !

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ Newsit της 29-3-2012

Δημοσκόπηση Newsit : 29/03

7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία - Μπαίνουν στην Βουλή: Κουβέλης, Καμμένος, Καρατζαφέρης



Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2012 | 17:41

- Πολύ χαμηλά ποσοστά και για τα 2 μεγάλα κόμματα
- Σταθερά τα ποσοστά ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ - Ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Στα 2 το εκλογικό σώμα - Οι μισοί αντίθετοι με το Μνημόνιο και οι άλλοι μισοί υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση η οποία είναι η πρώτη με μεγάλο δείγμα και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, τώρα χάνει αρκετά αφού δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.

Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.

Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΠΑΣΟΚ 13,6%
ΝΔ 20,9%
ΚΚΕ 7,9%
ΛΑΟΣ 3%
ΣΥΡΙΖΑ 6,7%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΔΗΜΑΡ 7,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%












 

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ! Γυαλιά καρφιά έκαναν την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου - Σοβαρά επεισόδια με 3 φοιτητές αιμόφυρτους από ομάδα κουκουλοφόρων

Γυαλιά καρφιά έκαναν την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου - Σοβαρά επεισόδια με 3 φοιτητές αιμόφυρτους από ομάδα κουκουλοφόρων


Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2012 | 16:36

- ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: 50 άτομα έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στο Μαθηματικό
- Ένας από τους τραυματίες φοιτητές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση
- Περίπου 30 κουκουλοφόροι με λοστούς έσπαγαν στο ξύλο όποιον έβρισκαν μπροστά τους
- Απούσα η Αστυνομία που ακόμα δεν έχει παρέμβει για να σταματήσει αυτό το μπάχαλο

Εικόνες χάους στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου παρατηρεί κάποιος, η οποία από το βράδυ της Τετάρτης κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης, με κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές να σπέρνουν τον πανικό.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη όταν μία ομάδα αντιεξουσαστών έσπασαν το "τραπεζάκι" της νεολαίας του ΛΑΟΣ όπου είχαν το υλκό τους, έξω από τη Σχολή Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, χωρίς κανένας να αντιδράσει.

Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού σήμερα το πρωί περί τις 10:30 μία ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη και κρατούσαν στα χέρια τους λοστούς, μπήκαν μέσα στο κτίριο και άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως όποιον φοιτητή έβρισκαν μπροστά τους.

Αποτέλεσμα ήταν τρεις φοιτητές να πέσουν στο έδαφος αιμόφυρτοι και μάλιστα ο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με διάσειση, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της Πανεπιστημιούπολης όπου τους έκαναν ράμματα.

Μετά από αυτή τη χαοτική εικόνα, περίπου 200 άτομα φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα έκτροπα γύρω από την Πανεπιστημιούπολη.

Φυσικά η Αστυνομία σε όλο αυτό ήταν για άλλη μία φορά απούσα και παρά τις καταγγελίες ακόμα και νωρίς το απόγευμα που μια ομάδα ατόμων έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά της στο Μαθηματικό, η αστυνομία δεν παρέμβει.

Φοιτητές μιλώντας στο NewsIt έκαναν λόγο για προβοκάτσια εκείνων που επιθυμούν να ανοίξει και πάλι το θέμα για το άσυλο στα πανεπιστήμια και να θέσουν θέμα επέμβασης της αστυνομίας εντός των πανεπιστημίων.

Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομική δραστηριότητα

 
Καταρρέει η οικοδομική δραστηριότητα
Πτώση ύψους 41,7% στις οικοδομικές άδειες τον Δεκέμβριο 2011
Σε ελεύθερη πτώση φαίνεται να βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα, καθώς, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, ο αριθμός των σχετικών αδειών που εκδόθηκαν σημείωσε πτώση 41,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων πάντα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:
Κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.997 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 565,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.203,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 41,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,6% στην επιφάνεια και κατά 50,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 2.971 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 545,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.105,2 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 41,8 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,8% στην επιφάνεια και κατά 50,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.


Αντίστοιχα το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 26 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 21,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 98,7 χιλιάδες m3 όγκου.


Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Δεκέμβριο 2011, είναι 4,5%.


Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2011, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 35.746 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.090,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 23.186,2 χιλιάδες m3 όγκου. 


Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 28,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 42,0% στην επιφάνεια και κατά 38,2 % στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010.


Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2011 η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, μείωση κατά 28,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 41,4% στην επιφάνεια και κατά 37,7% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010.


Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 2,5%.

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-Βαρύ κλίμα στις «γαλάζιες» οργανώσεις της Β΄ Αθηνών

 
Βαρύ κλίμα στις «γαλάζιες» οργανώσεις της Β΄ Αθηνών
Εντονη η κριτική των ψηφοφόρων για την πολιτική γραμμή της Ν.Δ.

Βράδυ Τετάρτης. Σε 40 τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στην Αττική, εξόρμησαν βουλευτές και στελέχη. Η εντολή ήταν να συσπειρωθεί η κομματική βάση. Το κλίμα ήταν περίεργο. Οι αντιδράσεις αρκετών ψηφοφόρων επιθετικές. Η κριτική έντονη για τη γραμμή της Ν.Δ. Πολλοί επέκριναν την εικόνα του κόμματος. Αλλοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κομματικός μηχανισμός.

Στις περισσότερες οργανώσεις της Β΄ Αθηνών -περιφέρεια που αποτελεί βαρόμετρο για το πανελλαδικό αποτέλεσμα των εκλογών- η κατάσταση δεν θύμιζε σε τίποτα προεκλογική περίοδο. Ακούστηκαν σκληρές φράσεις. Λόγια πικρίας και αγανάκτησης. Η απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα πολλών.

«Πως θα πάμε σε εκλογές έτσι»; «Είναι εικόνα κόμματος αυτή;». «Ποια είναι η πολιτική μας πρόταση;». «Υπάρχει κόμμα;». «Γιατί άλλαξε στάση ο Σαμαράς;». Αυτές ήταν μερικές από τις κατηγορίες προς τους βουλευτές και τα στελέχη.

Το κλίμα καθημερινά γίνεται όλο και πιο βαρύ. «Ξυπνήσαμε. Αρκετά μας κορόιδεψαν. Δεν πάει άλλο. Γιατί συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση και να ψηφίζουμε νομοσχέδια» είναι το μήνυμα που κυριάρχησε σε πολλές οργανώσεις. Τα μηνύματα έφθασαν και στην κομματική ηγεσία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, βουλευτές και κομματικά στελέχη βουβά. Η υπεράσπιση της ΝΔ και των επιλογών του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά ήταν προβληματική. Εμφανής η αδυναμία και η μη διάθεση κάποιων άλλων να δώσουν τη μάχη...

Εξάλλου οι ψηφοφόροι, φωνάζουν και ζητούν εξιλέωση. Τηρούν εχθρική στάση προς το...δικό τους κόμμα και δεν συγκρούονται με τα στελέχη του ΠαΣοΚ στα καφενεία, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας.

Τα παράπονα πολλά και δίκαια, κατά τους καταγγέλλοντες, σε όλες τις οργανώσεις. Ακόμα και τη Ν.Δ. ως υπεύθυνη για την περικοπή των συντάξεων θεωρούσαν.

«Μην είστε άδικοι...Κάναμε και κάνουμε ότι μπορούμε. Και αύριο ως κυβέρνηση θα σταθούμε δίπλα σας. Ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων» αντέκρουσε βουλευτής για να δεχθεί τα επικριτικά σχόλια.

«Ο κόσμος δεν μαζεύεται»
«Ο κόσμος βρίζει. Μερικές φορές και δίκαια. Αλλά εμείς πρέπει να πούμε την αλήθεια. Δεν πρέπει να υποσχεθούμε και να δώσουμε την αίσθηση ότι πλειοδοτούμε σε παροχολογία» αντέτεινε μετριοπαθής βουλευτής.

Η πικρία εμφανής σε κάθε συζήτηση. Αποδέκτες οι βουλευτές, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο την εσωστρέφεια και την απολογία για πράξεις για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνοι.

Η γκρίνια περίσσεψε. Οι αλήθειες που ακούστηκαν ήταν πολλές και «φαρμακερές», όπως έλεγαν μετά τις συνάξεις οι γαλάζιοι βουλευτές.

«Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Ο κόσμος δεν μαζεύται με τίποτα» είπε προς «Το Βήμα» βουλευτής που συμμετείχε και προέβλεψε ότι, αν δεν γίνει κάτι γρήγορα η εκλογές θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στην κριτική των κομματικών στελεχών της ΝΔ, οι βουλευτές προσπάθησαν να περιορίσουν την γκρίνια και να εμψυχώσουν τους νεοδημοκράτες.

Κομματικός μηχανισμός εν υπνώσει
Ο ενθουσιασμός που παρατηρείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει. «Τέτοια χάλια στο οργανωτικό κομμάτι είχαμε χρόνια να δούμε» σχολίαζε στο Βήμα, πολύπειρος και «μπαρουτοκαπνισμένος» βουλευτής.

Ακόμα και η περίφημη εξόρμηση στις 40 κομματικές οργανώσεις σχεδιάστηκε τελείως πρόχειρα και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ στα γραφεία της Ν.Δ. τίποτα δεν θυμίζει ότι το κόμμα μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών.

Είναι ενδεικτικό το στοιχείο ότι τα γραφεία της Ν.Δ. μετά το μεσημέρι πολλές ημέρες θυμίζουν...έρημο τοπίο και δεν δείχνει ότι ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για την πιο κρίσιμη μάχη της μεταπολίτευσης.

Άλλοι σημείωναν ότι το κόμμα κυριολεκτικά είναι εν υπνώσει για μια εκλογική αναμέτρηση που ουσιαστικά περίμενε εδώ και πολλούς μήνες. «Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε μασάζ στους ψηφοφόρους την ύστατη στιγμή» έλεγε άλλος βουλευτής της Β΄ Αθηνών.

Σε αρκετούς δήμους είδαν το όνομα του κ. Π. Καμμένου να κυριαρχεί. «Θα πάμε στον Καμμένο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες» άκουσαν οι βουλευτές, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει για τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. τελικά δεν θα τον ψηφίσουν.

«Δεν θα είναι τελικά μεγάλο πρόβλημα ο Καμμένος» σημειώνει άλλος βουλευτής, αν και συνάδελφοί του έχουν διαφορετική άποψη και τονίζει: «Εχουμε δυσκολία να πούμε στον κόσμο τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές».


«Είναι σε πλάνη»
Πολλά κομματικά στελέχη δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ηγετικής ομάδας ότι ο κόσμος της Ν.Δ. θα συσπειρωθεί στην πορεία προς τις εκλογές και κτυπάνε καμπανάκι.

«Υπάρχει οργή του κόσμου και έχουμε ένα κομματικό μηχανισμό στελεχωμένο με ανθρώπους που είναι σε πλάνη» σημείωνε βουλευτής με πολλά ένσημα στο κόμμα και διευκρίνιζε πως η ΝΔ πηγαίνει σε μια εκλογική μάχη με στελέχη που αγνούν πως διεξάγονται οι εκλογές.

Αρκετοί θεωρούν ότι η ηγετική ομάδα πρέπει να ανοίξει το παιχνίδι και να δώσει χώρο δράσης και πρωτοβουλιών και σε άλλα πρόσωπα που δεν ανήκουν στην σκληρή προεδρική ομάδα. «Κανείς δεν έχασε ανοίγοντας το παιχνίδι. Οι εκλογές κερδίζονται στη βάση και όχι με το πληκτρολόγιο μέσα από το διαδίκτυο» είναι το σχόλιο πολλών.

«Το κλίμα αντιστρέφεται»
Η ηγετική ομάδα επιμένει ότι η κατάσταση θα αλλάξει. «Το κλίμα αντιστρέφεται» λένε και εκτιμούν ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. θα συσπειρωθούν γύρω από το κόμμα και δεν θα ακολουθήσουν, όπως σημειώνουν, κόμματα που υπόσχονται άλλους δρόμους, μη εφικτούς. Παραδέχονται ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά υποστηρίζουν πως το κλίμα δεν είναι τόσο τραγικό. 
------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟΝ: ΝΑΙ, ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ! ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ Ν. Δημοκράτες, Ν.Δημοκράτες και εμείς! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ! ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ --ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ ΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΣΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ! ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! --ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΠΟΥΧΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ!
----------------------------------------- 

Στη Χαλυβουργία το ΚΚΕ εφαρμόζει γνωστές ΕΑΜίτικες πρακτικές!

 
ΠΑΜΕ για διάσπαση στη Χαλυβουργία
Καταγγελίες κάνουν λόγο για διαδικασίες που δεν τηρούνται και πιέσεις για υπογραφή «δηλώσεων μετανοίας»
Διάσπαση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, ύστερα από πέντε μήνες απεργίας, στο μέτωπο της Ελληνικής Χαλυβουργίας και τορπιλίζει την «ταξική» πολιτική του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Το πιο προχωρημένο μέτωπο εργατικού αγώνα εναντίον του μνημονίου φαίνεται να κλυδωνίζεται από μέσα, καθώς το αμφισβητεί ένα μεγάλο κομμάτι των ίδιων των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας: «Οπως υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, υπάρχει και το δικαίωμα στην εργασία» λένε όσοι αντιτίθενται στην πολιτική του ΠΑΜΕ. Οι καταγγελίες είναι επώνυμες και κάνουν λόγο για κλειστές γενικές συνελεύσεις, χωρίς να τηρούνται οι διαδικασίες, ψυχολογικές πιέσεις για υπογραφή δηλώσεων αποκήρυξης και για πλήθος άλλες παραβάσεις της εργασιακής αλλά και της ηθικής νομιμότητας. Ηδη κατατέθηκαν τα πρώτα εξώδικα από τους διαφωνούντες κατά της ηγεσίας του σωματείου, υπάρχει ανάμειξη μεγάλων δικηγορικών γραφείων και απειλούνται αγωγές και μηνύσεις, ενώ σε μία περίπτωση καταγγέλλεται και προπηλακισμός εργάτη από απεργούς επειδή θέλησε να εργασθεί.

Η κυρία
Ελένη Καταβάτη, γραμματέας Διοικητικού, οι κκ. Ευ. Δάρας, ηλεκτροτεχνίτης, Π. Πατσιαούρας, εργάτης, Σωτ. Λεμονής, χειριστής γερανού, Π. Λογγίδης, εργάτης, Μιχ. Νικολουδάκης, προϊστάμενος μηχανουργείου, Στ. Σαμπάνης, προϊστάμενος ελάστρων, και η κυρία Ιωάννα Κατσούλα, εργάτρια, μέλη του σωματείου «Η Ενότητα» της Ελληνικής Χαλυβουργίας, καταγγέλλουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις γενικές συνελεύσεις για συνέχιση της απεργίας γίνονται διά βοής [Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ] και όχι με μυστική ψηφοφορία, ότι στις γενικές συνελεύσεις αυτές μετέχουν και κομματικά στελέχη που δεν έχουν σχέση με τη Χαλυβουργία, ότι δημιουργείται κλίμα τρομοκρατίας εναντίον τους και ότι «το ΠΑΜΕ - που στηρίζει την απεργία - θέλει να την κρατήσει ως τις εκλογές ως σημαία εναντίον του μνημονίου για να κερδίσει μερικές ακόμη ψήφους. Δεν μπορεί όμως με τη σημαία της Χαλυβουργίας, την οποία τελευταίως περιφέρει και στο εξωτερικό, να κάνει τον αγώνα κατά του μνημονίου» λένε συγκεκριμένα.
Ενα στοιχείο που πιέζει τους διαφωνούντες με το σωματείο είναι ότι ύστερα από πέντε μήνες απεργίας δεν βλέπουν φως, ενώ παράλληλα έχουν απολέσει ο καθένας κατά μέσον όρο αμοιβές 5.000 ευρώ, συν το δώρο του Πάσχα που δεν θα το εισπράξουν, όπως λένε. Αισθάνονται, όπως αναφέρουν, έρμαια μιας στείρας απεργιακής τακτικής στο όνομα μιας αφηρημένης ταξικής μάχης που δεν δέχεται ως τώρα κανέναν συμβιβασμό και συζήτηση. Παλαιότεροι συνδικαλιστές σχολίαζαν ότι ακόμη και ο Λένιν είχε αναγκασθεί να προβεί σε συμβιβασμούς προκειμένου να σώσει τον απώτερο στόχο που είχε, ενώ οι νεότεροι «νεολενινιστές» οδηγούν το καράβι της απεργίας στα βράχια.
Και τούτο με δεδομένο ότι στις 29 Φεβρουαρίου έληξε η περίοδος που έδωσε η εργοδοσία για να εφαρμοσθεί το πεντάωρο, όπως συνέβη στην αδελφή βιομηχανία στον Βόλο, όπου οι εργάτες δέχθηκαν το πεντάωρο, δεν απήργησαν και από τις 29 Φεβρουαρίου αμείβονται πλέον με οκτάωρο. Το μόνο θέμα το οποίο παραμένει ανοιχτό και αιτία για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ότι δεν έχει προσληφθεί κανένας από τους 93 απολυμένους.
Αυτό άλλωστε είναι και το κεντρικό σύνθημα του σωματείου για συνέχιση της απεργίας. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γ. Σιφωνιός καταγγέλλει με τη σειρά του ότι ο εργοδότης κ. Μάνεσης «προσπάθησε μέσω των ανθρώπων του να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Εξαπάτησε συναδέλφους και τους έβαλε να υπογράψουν ενάντια στο σωματείο μας. Ως ΔΣ χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήραν πίσω τις υπογραφές τους και στηρίζουν το σωματείο και την απεργία». Επιπλέον υποστηρίζει ότι η εργοδοσία πιέζει με κάθε τρόπο ώστε να σταματήσει απεργία και δηλώνει ότι «θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές τους εκβιασμούς τις προβοκάτσιες της εργοδοσίας και την πίεση μέσω των εξωδίκων. Εχουμε 93 συναδέλφους απολυμένους, δεν έχουμε δικαίωμα να τους προδώσουμε».
Οι επτά προαναφερθέντες εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η ανάκληση των υπογραφών ήταν «αποτέλεσμα μεγάλων ψυχολογικών και άλλων πιέσεων». Σε αυτό προστίθεται και η καταγγελία (το όνομα του καταγγέλλοντος βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) για προπηλακισμό, στην είσοδο του εργοστασίου, εργάτη που εξέφρασε την πρόθεσή του να εργασθεί.
Οι «δηλώσεις μετανοίας» θυμίζουν, όπως λένε οι εργαζόμενοι, άλλες εποχές και είναι απορίας άξιον πώς συνδικαλιστές μιας αριστερής ιδεολογίας υποχρεώνουν συναδέλφους τους σε «δηλώσεις μετανοίας», πολιτική που καταδικάζει επί χρόνια η Αριστερά [ΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ]. Στην πραγματικότητα οι συνολικά 77 εργαζόμενοι προχώρησαν σε εξώδικα εναντίον του σωματείου, κάτι που ενόχλησε την ηγεσία του σωματείου, και εν συνεχεία κλήθηκαν να υπογράψουν τέτοιου είδους δηλώσεις.
Τη «δήλωση μετανοίας» προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ " Η Ενότητα"» δίνουν στη δημοσιότητα οι διαφωνούντες και σ' αυτήν αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το γεγονός ότι υπέγραψα "κείμενο" που κυκλοφόρησε στον χώρο του εργοστασίου καθόλου δεν αναιρεί την παραπάνω δήλωσή μου. Δηλώνω ότι υπέγραψα το "κείμενο" αυτό χωρίς να το γνωρίζω, ότι έρχεται σε αντίθεση με τις ως σήμερα αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των γενικών συνελεύσεων του σωματείου μας, πολύ περισσότερο χωρίς να γνωρίζω ότι θα εμφανιστώ εκπροσωπούμενος από τρεις συναδέλφους, που υπογράφουν από τις 24.2.2012 εξώδικη διαμαρτυρία κατά του σωματείου μας. Συνάδελφοι, σας καλώ να θεωρήσετε ως μη υπάρχουσα την υπογραφή μου στο "κείμενο" το οποίο επικαλούνται οι τρεις συνάδελφοι στην παραπάνω εξώδικη διαμαρτυρία».
Η απεργία εν τω μεταξύ συνεχίζεται εν μέσω διαφωνιών, καταγγελιών, εξώδικων, ενίοτε και προπηλακισμών. Φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται, αλλά και το ίδιο το εργατικό κίνημα μοιάζει να μην μπορεί να ρυθμίσει τα του οίκου του.
Αντιπαράθεση
Οι «δηλωσίες» και το επίδομα αλληλεγγύης
Ο ταμίας του σωματείου κ. Δ. Λιάκος χαρακτηρίζει τις «δηλώσεις μετανοίας» πλαστές και εξηγεί ότι οι γενικές συνελεύσεις διεξάγονται με άκρως δημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζει, διαδικασίες και ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με άκρως νόμιμο τρόπο. Οι δηλώσεις ωστόσο υπάρχουν και διακινούνται ελεύθερα στον χώρο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.
Οι διαφωνούντες ωστόσο καταγγέλλουν και κάτι ακόμη: «Αν δεν υπογράψεις αυτή τη δήλωση, δεν λαμβάνεις το επίδομα των 100 ευρώ αλληλεγγύης την εβδομάδα (συν τα έξοδα για μαναβικά) που χορηγεί το σωματείο σε κάθε απεργό. Και ύστερα από τόσους μήνες απεργίας τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για μας. Ετσι ορισμένοι από εμάς αναγκαστήκαμε να γίνουμε δηλωσίες, αλλά όχι όλοι» λένε και οι επτά διαφωνούντες.
Ο κ. Λιάκος ωστόσο υποστηρίζει ότι τα ποσά που χορηγεί το σωματείο προέρχονται από την αλληλεγγύη του κόσμου και κατανέμονται ισόποσα σε όλους τους απεργούς. Με σύνθημα «το 2ευρω είναι βόλι, είναι όπλο στα χέρια της τάξης μας», το ΠΑΜΕ, διά του κ. Γ. Πέρρου, παρέδωσε προς τους απεργούς οικονομική ενίσχυση 36.400 ευρώ, ως πρώτη δόση, «από τα χρήματα που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν σωματεία, εργατικά κέντρα, εργαζόμενοι» και άλλοι, όπως είπε ο ανωτέρω εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
--------------------------------------------

Επίθεση Χαλυβουργών κατά ΠΑΜΕ και ΚΚΕ


Επίθεση Χαλυβουργών κατά ΠΑΜΕ και ΚΚΕ
2012-01-18 - 21:25:20
 
Σοβαρές καταγγελίες για «μισθοφόρους διαδηλωτές»

Νέα επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από το Σύλλογο Εργαζομένων στη Χαλυβουργία.

Οι Χαλυβουργοί του Βόλου επισημαίνουν πως η παραγωγική διαδικασία συνεχίστηκε απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, παρά τις προχθεσινές κινητοποιήσεις του τοπικού Συνδικάτου, στη δύναμη του οποίου το Σωματείο της Χαλυβουργίας δεν ανήκει και καταγγέλλουν ότι παραποιείται η αλήθεια όταν το «Μήτσος Παπαρήγας» μιλά για εκατοντάδες απεργούς όταν στην προχθεσινή 24ωρη απεργία η συμμετοχή δεν έφτασε ούτε διψήφιο ποσοστό.

«Πάνω σε ένα ισχυρό «ανάχωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους- που το έχτισε η ατσάλινη θέληση των Χαλυβουργών του Βόλου και σύσσωμη η τοπική Κοινωνία που βρέθηκε στο πλευρό τους και τους ενίσχυσε ηθικά, αλλά και αγωνιστικά, συντρίφτηκαν οι πολιτικές επιδιώξεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, να αποκομίσουν κομματικά κέρδη, πάνω στο κουφάρι άλλης μιας ντόπιας βιομηχανίας.

Δυστυχώς για τους σχεδιαστές των.. .μεγάλων επαναστάσεων πάνω στο δράμα ολόκληρων εργατικών οικογενειών και μιας περιοχής που δίνει τη μάχη της επιβίωσης, για να μην υπάρξουν άλλη ΒΙΟΣΩΛ, ΚΟΝΤΙ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΒΜΤΕ, κ.ά, αυτές οι επιδιώξεις τους δεν τους βγήκαν.

Ούτε οι «στρατιές» των κομματικών...εφέδρων, που συνέρρευσαν από κάθε μεριά της Ελλάδας, έξω από τα δυό εργοστάσια της Χαλυβουργίας, ούτε το σύμφυρμα των κομματικών στελεχών τους (κάθε βαθμίδας και ιεραρχίας, που ξεκινούσε από την τοπική ΝΕ του ΚΚΕ και έφτανε ως τα υψηλότερα κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους!), ούτε η μαθητιώσα νεολαία, που παρουσίασαν ως...εργατιά, μπόρεσαν να ανακόψουν την ισχυρότατη θέληση των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας να μην παρασυρθούν από τις ντουντούκες τους, αλλά να υπερασπισθούν το ψωμί τους και το δικαίωμα αυτής της περιοχής να μη θρηνήσει άλλα εργοστασιακά κουφάρια.

Και όταν είδαν και απόειδαν, ότι και οι δυο κομματικές τους φιέστες (μέσα σε λίγες μόνο μέρες) δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα, οι αγωνισταράδες του ΚΚΕ, κατέφυγαν -σε τι άλλο;- στη γνωστή τακτική της κατασυκοφάντησης, των ύβρεων και των αήθων ανακοινώσεων, παρουσιάζοντας -κατά τα αλήστου μνήμης σταλινικά πρότυπα- κάθε μη... Κουκουέ, ως συνεργάτη των βιομηχάνων, εχθρό της εργατικήςτάξης, και άλλες τέτοιες παρωχημένες μπαρούφες, που βαρέθηκαν οι άνεργοι και τα θύματα της ισοπεδωτικής τακτικής τους, ακόμη και στους δικούς τους χώρους, να ακούν!

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, το γεγονός, ότι ένας τέτοιος «επαναστάτης» τους, αφού εκπλήρωσε την κομματική εντολή του, και ξεδίπλωσε κατά την ημέρα της κηρυχθείσας 24ωρης απεργίας από το Συνδικάτο Μήτσος Παπαρήγας τα κομμουνιστικά λάβαρα έξω από τη Χαλυβουργία, εμποδίζοντας τους συναδέλφους να πιάσουν δουλειά, το απόγευμα ο ίδιος έσπασε την απεργία, πηγαίνοντας, στα μουλωχτά στη δουλίτσα του, για να μην στερήσει από τα δικά του παιδιά το.. .ψωμί τους! Το γνωστό, δηλαδή, «μπρος παιδιά, πίσω Χαρίλαε», και αυτή τη φορά σε όλο το μεγαλείο του! Με τη διαφορά, όμως, πως αυτή τη φορά τα «παιδιά» ξύπνησαν και δεν τρώνε πια κομμουνιστικά φούμαρα, αλλά δίνουν τη μάχη τους χωρίς χρώματα, χωρίς πατροναρίσματα και χωρίς «κομματικά αφεντικά» για να τους πληρώνουν τα χαμένα τουςμ εροκάματα. Ελπίζουμε το πάθημα και η γενική κατακραυγή που ξεσήκωσαν μετά τους... λεονταρισμούς τους, να τους γίνει μάθημα. Εάν όχι, εμείς εδώ είμαστε για να τους απαντήσουμε ξανά, υπερασπιζόμενοιοι ίδιοι και για λογαριασμό μας τα δικά μας ζητήματα! Δυστυχώς για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, η Χαλυβουργία του Βόλου δεν αποδεικνύεται «πεδίον δόξης λαμπρόν». Ας βρουν αλλού επιχειρησιακό χώρο για να μαζώξουν... κουκιά. Στο «ατσάλι» θα ξανασπάσουν τα μούτρα τους...»

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Πηγή:www.capital.gr

Ξέρετε κάποια νεοφιλελεύθερη οικονομία;

Ξέρετε κάποια νεοφιλελεύθερη οικονομία;


Κ. ΣΤΟΥΠΑΣ --www.capital.gr


Ο νεοφιλελευθερισμός για κάποιον που διαθέτει στοιχειώδεις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις είναι κάτι σαν τον ιδανικό κομμουνισμό: δεν υπάρχει πουθενά.

Τώρα πως βρέθηκε να πολιορκεί την  Ελλάδα με τόσες «μεραρχίες» επί δεκαετίες, είναι μια άλλη ιστορία που βρίσκεται στα μυαλά της αριστεράς που όπως όλα τα σύνολα συγκροτούνται ευκολότερα εν τη αντιθέσει, απ’ ό,τι εν τη συνθέσει...


Αυτό που ονομάζεται ελεύθερη οικονομία και έχει δαιμονοποιηθεί με τον όρο νεοφιλελευθερισμός είναι αυτό που περιγράφει ο αμερικάνος οικονομολόγος Λάρι Σικρεστ, παρακάτω:
 
«Με απτούς όρους, λέγοντας ελεύθερo καπιταλισμό, εννοώ μια οικονομία χωρίς κλιμακωτή φορολόγηση, χωρίς κεντρική τράπεζα, χωρίς χαρτονομίσματα, χωρίς απαγορεύσεις περί ναρκωτικών, χωρίς προγράμματα θετικής δράσης υπέρ μειονοτήτων, χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας, κεντρικά ομοσπονδιακά όργανα παιδείας, εργασίας και δημόσιας τάξης, χωρίς δημόσιες υπηρεσίες αρωγής, χωρίς σώματα δίωξης ναρκωτικών ή ελέγχου εμπορίου, οπλοκατοχής, προστασίας του εθνικού νομίσματος και περιβάλλοντος, χωρίς κατώτατα όρια μισθών και τιμών, χωρίς κρατική πρόνοια οποιουδήποτε είδους για το εσωτερικό ή το εξωτερικό, για τις αγροτικές περιοχές ή τις πόλεις, για τους φτωχούς ή τους πλούσιους. Ξέρετε κάποια ελεύθερη οικονομία;»

Πιστεύει κάποιος πως εφαρμόστηκε στην Ελλάδα κάτι που να μοιάζει με το παραπάνω περίγραμμα; Πιστεύει κανείς ότι το παραπάνω περίγραμμα έχει σχέση με το μοντέλο του αμερικάνικου καπιταλισμού ή με το μοντέλο Ρήγκαν και Θάτσερ;

Ο πλέον ακραίος ρεπουμπλικάνος θα έφριττε μπροστά σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια αυτό που εφαρμόζεται στη Δύση είναι διάφορα μοντέλα κρατικού καπιταλισμού με την νομιμοποιητική αποδοχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.


Στον πλανήτη υπάρχουν και άλλα μοντέλα καπιταλισμού όπως ο εθνικιστικός (π.χ. Ρωσία), ο κομμουνιστικός ολιγαρχικός (π.χ. Κίνα), Μαφιόζικος, αυτοκρατορικός, ισλαμικός κλπ κλπ.


Αν τον περασμένο αιώνα είχαμε τον ανταγωνισμό μεταξύ σοβιετικού μοντέλου και δυτικού κρατικού καπιταλισμού σε αυτό που ξεκίνησε έχουμε τον ανταγωνισμό μεταξύ του δυτικού κρατικού καπιταλισμού με τον ολιγαρχικό και τον εθνικιστικό...


Πηγή:www.capital.gr

Πώς η κυβέρνηση υπεξαίρεσε τα λεφτά των πανεπιστήμιων και των νοσοκομείων

Πώς η κυβέρνηση υπεξαίρεσε τα λεφτά των πανεπιστήμιων και των νοσοκομείων

Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 23:51
Μέγα ζήτημα έχει προκαλέσει μέσα κι έξω από τη χώρα το κούρεμα με … οσμή σκανδάλου των ρευστών διαθέσιμων νοσοκομείων, πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και άλλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που με νόμο του 1997 υποχρεούνταν να διατηρούν τα μετρητά τους σε έντοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδα και η τελευταία αποφάσισε να τα ‘κουρέψει’… Και λέμε με οσμή σκανδάλου διότι όπως έχει προκύψει από τις καταγγελίες τουλάχιστον δύο ιδρυμάτων, του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων και του ΤΕΙ Αθήνας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν επένδυσε απλά τα χρήματα των δημόσιων οργανισμών σε ΟΕΔ κάποια στιγμή μέσα στο 2009, στο 2010 ή στο 2011, όπως είχε κατά το νόμο το δικαίωμα να κάνει – και με την επιδείνωση της ποιότητας του ελληνικού χρέους, ε τι να κάνουμε; αυτά κουρεύτηκαν… Αλλά αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή στις 9 Μαρτίου, πάνω στη λήξη του PSI να ρίξει τα λεφτά των ιδρυμάτων σε ΟΕΔ ώστε να κουρευτούν…
Αλλά το θέμα δεν τελειώνει καν εδώ καθώς υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απάντηση… Πρώτον: Πώς γίνεται και η Τράπεζα της Ελλάδας κούρεψε τα ρευστά διαθέσιμα των ιδρυμάτων κατά 70% στις 9 Μαρτίου μετατρέποντάς σε ΟΕΔ αφού την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου τα ΟΕΔ διαπραγματεύονταν στη δευτερογενή αγορά στο 30% της αξίας τους; Αν όντως δηλαδή η ΤτΕ είχε αγοράσει ΟΕΔ από τη δευτερογενή αγορά εκείνη την εβδομάδα, τα ιδρύματα απλά δεν θα έγραφαν ζημιές; Δεύτερον: Από πού αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδας ΟΕΔ στις 9 Μαρτίου, αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα ΟΕΔ είχαν σχεδόν πάψει να κυκλοφορούν στις αγορές μετά τις 5 Μαρτίου;
Το πρωτοφανές γεγονός έχει εγείρει διάφορες υποψίες και έχει δώσει τροφή σε ποικίλα σενάρια. Ας δούμε για παράδειγμα τι κατήγγειλε το ygeianews.gr που ανέφερε πρώτο το θέμα:
«Άφωνοι έμειναν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι άλλων οργανισμών του Δημοσίου όταν ανακάλυψαν πως έχει  εξαφανιστεί το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα – ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους ‘έμπαιναν’ επιχορηγήσεις και ‘έβγαιναν’ αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών.
Όπως έγινε γνωστό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς την μέρα που ‘έκλεινε’ το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από κατόχους με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών! Οι ομολογιούχοι αυτοί έτσι γλίτωσαν το κούρεμα, ενώ ταυτόχρονα ληστεύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους».
Η υποψία δηλαδή των νοσοκομειακών γιατρών που αποτυπώθηκε στο ygeianews.gr είναι ότι η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισαν να απαλλάξουν κάποιες ‘φίλιες δυνάμεις’ ομολογιούχων από τη χασούρα και πήραν τα ομόλογά τους στην ονομαστική τους αξία και τα φόρτωσαν στα ιδρύματα για να τη γράψουν αυτά. Αν βεβαίως έχουν έτσι τα πράγματα, πρόκειται για έκνομη πράξη και καραμπινάτο σκάνδαλο και οι υπεύθυνοι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λογοδοτήσουν.
Ένα άλλο σενάριο – πιο πιθανό ίσως – που θα μπορούσαμε να υποθέσουμε στη βάση του νόμου του 1997, ο οποίος επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να διαθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος τίτλους της τελευταίας έκδοσης ΟΕΔ στην τιμή της αρχικής δημοπρασίας και με συνυπολογισμό των ενδιάμεσων τόκων, είναι ότι απλά το ελληνικό δημόσιο πέρασε δια της  ΤτΕ τίτλους που του είχαν … ξεμείνει από τις εκδόσεις των αρχών του 2010 στην πλήρη τους αξία στα ιδρύματα. Έτσι, η κυβέρνηση με τον γνωστό κοτζαμπατζίστικο τρόπο της ‘δανείστηκε’ από τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα νοσοκομεία τα ρευστά διαθέσιμά τους με το σαφή σκοπό να τους φάει το 70%.
Επί του παρόντος, κινούμαστε ακόμη στο επίπεδο των διαμαρτυριών των νοσοκομείων, των πρυτάνεων και της αναστολής της λειτουργίας των ΤΕΙ για δυο μέρες. Έχουμε επίσης κάποιες ‘αντισταθμιστικές’ κινήσεις της κυβέρνησης, που για να εξευμενίσει τους πρυτάνεις, αποσύνδεσε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης.
Κάποιες ομάδες γιατρών και εργαζομένων, συγκεκριμένα το ΔΣ του νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα της Πάτρας έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου, ενώ και η σύνοδος των πρυτάνεων ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει νομική επιτροπή για την άμεση αναζήτηση τυχόν αστικών και ποινικών ευθυνών για όσες οικονομικές ζημίες έχουν προκύψει από παρεμβάσεις τρίτων.
Ελπίζουμε να κινηθούν όντως οι νομικές διαδικασίες, τουλάχιστον από την πλευρά των νοσοκομείων – γιατί το πιθανότερο είναι ότι μετά την κυβερνητική υποχώρηση στο θέμα των συμβουλίων διοίκησης οι πρυτάνεις δεν θα το κάνουν. Ο Βενιζέλος βεβαίως έχει προνοήσει γι’ αυτό και με το νόμο  4046/2012 έχει απαλλάξει προκαταβολικά τα στελέχη της ΤτΕ από κάθε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη για όλες τις κινήσεις τους στο πλαίσιο του PSI.
Ωστόσο το θέμα υπάρχει, η κίνηση έχει όλα τα στοιχεία μιας υπεξαίρεσης με μια ύπουλη πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς τις λεπτομέρειες της διαλεύκανσής της.

ΣΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ: Ομάδα μουσουλμάνων κατέλαβε τζαμί στην Ρόδο!

 Η ΘΕΣΙΣ ΜΑΣ:

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ! ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1923, ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΟΙ Χ.Ο. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ κ.ο.κ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ --ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΡΗΤΩΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ (π.χ. ΕΜΕΝΑ) ΘΑ ΥΠΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ??? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗ! ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ Χ.Ο. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ (ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ--ΒΛΕΠΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟ SCRIBD-- ) ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΑ!  H ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ομάδα μουσουλμάνων κατέλαβε τζαμί στην Ρόδο!


Ομάδα μουσουλμάνων έκαναν κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Ρόδο. Το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο και δεν είναι ενεργός χώρος λατρείας. Παρ’ όλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ανέφεραν πως ζητούν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί το κλειδί του κτιρίου και να μπορούνε να προσεύχονται εκεί. Αυτά γράφει η «Ροδιακή».
Γεννάται η απορία, ποιος είναι ο λόγος αυτής της ενέργειας, αφού υπάρχει άλλο στη Μεσαιωνική Πόλη, το οποίο λειτουργεί κανονικά.
Οι Ροδίτες πιστεύουν ότι αυτή η προβοκάτσια συνδέεται με την επίσκεψη του ανθέλληνα A. Gross του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μεγάλο όφελος να υποστηρίζει στο Συμβούλιο, ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω. Σίγουρα θα επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες.
Η είδηση στην Ροδιακή είναι ΕΔΩ.
Σύνδεσμος
Στις 20-22.02.2012 ο Ελβετός βουλευτής Andrea Gross βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει ξανά με τους μουσουλμάνους της Ρόδου και έπειτα της Κω... (βλ. σχετικό άρθρο dimokratiki.gr).
Στις 22.02.2012, μετά την αναχώρηση του, το τοπικό κανάλι KOSMOS TV μίλησε με τον πρόεδρο της μουσουλμανικής κοινότητας, Μεχμέτ Ζαμαντάκη, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (βλ. σχετικό άρθρο-βίντεο εδώ newskosmos.com).
Πέρσι το καλοκαίρι την Ρόδο επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν μαζί με την σύζυγό του και προσκύνησε στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντάκη.
Το γεγονός ότι Τούρκοι υψηλόβαθμοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Μουσουλμάνους και τα μνημεία της Ρόδου φανερώνει την προσπάθεια της γείτονος χώρας να εκμεταλλευθεί την μουσουλμανική κοινότητα την οποία θέλει να μετατρέψει σε μειονότητα για να την χρησιμοποιήσει προκειμένου να εξυπηρετήσει αλλότριους σκοπούς. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να έχει αναλάβει δράση "φανατισμού" των φιλήσυχων Μουσουλμάνων κατοίκων της Ρόδου, κήρυκας ο οποίος επιθυμεί να είναι ο επόμενος Χότζας, μετά την συνταξιοδότηση του σημερινού φιλειρηνικού που χαίρει πλήρης εκτίμησης και αγάπης από τη Ροδιακή κοινωνία.
Σχ. ΚΟ: Η είδηση είναι σοβαρή. Έχουνε να δούνε πολλά τα μάτια μας… Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο Τι θα γίνει με τα (ανακαινισμένα) τζαμιά της Ελλάδας;{ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ}

Τι θα γίνει με τα (ανακαινισμένα) τζαμιά της Ελλάδας;


Πριν δύο χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου 2008, το περιοδικό ‘Γεωτρόπιο’ της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας, (τεύχος 444) είχε ένα εκτενές αφιέρωμα στα Τζαμιά της Ελλάδας, το οποίο κάλυπτε σχεδόν το σύνολο της ύλης του περιοδικού. Το οδοιπορικό - με κείμενο και φωτογραφίες - ήταν της Φωτεινής Πιπιλή. Η έρευνά της, όπως λέει η ίδια, κράτησε οκτώ χρόνια
Αθήνα, Γιάννενα, Γιαννιτσά, Διδυμότειχο, Δράμα, Ελασσόνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καστοριά, Κόνιτσα, Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαος), Λάρισα, Λέσβος, Ναύπλιο, Ρόδος, Σέρρες, Τρίκαλα και Χαλκίδα ήταν οι πόλεις στις οποίες φωτογραφήθηκαν τζαμιά και άλλα ισλαμικά κτήρια. Φυσικά, τζαμιά και ισλαμικά μνημεία υπάρχουν και σε άλλες πόλεις.

Αρκετά από τα τζαμιά αυτά, όπως λέει το περιοδικό, χτίστηκαν επάνω σε χριστιανικές εκκλησίες, όπως το τζαμί στον Μεσαγρό της Μυτιλήνης, (επάνω στο Ναό του Αγ.Ιωάννη), στα Χανιά, όπου στο Ναό του Αγίου Νικολάου από τη μία είναι το καμπαναριό και από την άλλη ορθώνεται ο μιναρές, (τον οποίον οι Τούρκοι είχαν φτιάξει, αφού είχαν μετατρέψει την εκκλησία σε στρατώνα για τάγμα γενίτσαρων!), το τέμενος ‘Καρά Μουσά’ στο Ρέθυμνο, (όπου στην θέση του υπήρχε Μονή αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα), στα Γιάννενα, όπου το Φετιχέ τζαμί (συνώνυμο των Αθηνών) χτίστηκε επάνω στον μητροπολιτικό Ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ - προστάτη της πόλης, στην Καστοριά και αλλού.
Σε μία περίπτωση, στο τζαμί Τζισταράκη (φωτο), στο Μοναστηράκι, ο βοεβόδας (διοικητής) Τζισταράκης δεν δίστασε να ρίξει τον 17ο κίονα του περίλαμπρου ναού του Ολυμπίου Διός για να τον μετατρέψει σε ασβέστη για το κτίσιμο του τζαμιού.
Σύμφωνα με την Πιπιλή σε κάποια από αυτά τα τζαμιά η αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων συναντούσε ‘εμπόδια’ καθώς το Υπουργείο είχε αποφασίσει να εκδώσει ειδικό βιβλίο για τα ισλαμικά μνημεία την Ελλάδα.
Σχετικά, γράφουν τα ΝΕΑ (12/3/2009): Εκατόν ενενήντα μνημεία της άγνωστης πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησε η Τουρκοκρατία στην Ελλάδα, μελετήθηκαν, αποκαταστάθηκαν, κάποια παραδόθηκαν σε πολιτιστικές χρήσεις και παρουσιάζονται για πρώτη φορά όλα μαζί από το υπουργείο Πολιτισμού, σε έναν τόμο που επιχειρεί την πρώτη συνολική παρουσίαση της οθωμανικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.
Στις 26 έως και 28 Φεβρουαρίου 2010, στο αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής διεξήχθη Σεμινάριο με θέμα «Αποκατάσταση Οθωμανικών Μνημείων». Το σεμινάριο που διοργάνωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. «κάλυψε θεματικές ενότητες ιστορικού, θεωρητικού και θεσμικού περιεχομένου καθώς και θέματα γενικού προβληματισμού σχετικά με τις μεθόδους και τις τάσεις αποκατάστασης των οθωμανικών μνημείων στο διεθνή χώρο. Επίσης, θα παρουσιαστεί ο τρόπος διαχείρισης και αποκατάστασης Οθωμανικών Μνημείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Για τους σκοπούς του Σεμιναρίου κλήθηκαν να συμμετάσχουν επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αίγυπτο.

-- Σχετική σελίδα στο facebook για την προστασία των τζαμιών υπάρχει ΕΔΩ.

Για την ανακαίνιση - συντήρηση του Φετιχιέ τζαμιού στην Αθήνα, - για το οποίο έχει ξεσπάσει σάλος για το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει «για τις ανάγκες των χιλιάδων μουσουλμάνων (λαθρο)μεταναστών της Αθήνας το υπουργείο Πολιτισμού ισχυρίζεται ότι υπάρχει «υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρηματοδότησε την αναστήλωση των μνημείων της αρχαίας Αθήνας».
Βεβαίως, όλοι γνωρίζουν ότι την αποκατάσταση του Φετιχιέ τζαμιού ή «Τζαμιού της νίκης» που χτίστηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή όταν έφθασε στην Αθήνα το 1458 σαν μνημείο υπενθύμισης της Άλωσης της Πόλης το 1453, είχε ζητήσει από τον Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Την ίδια ώρα η Τουρκία προβαίνει σε… άλλου είδους «ανακαινίσεις», όπου ορθόδοξες εκκλησίες μετατρέπονται - μετά την ανακαίνιση - σε τζαμιά! Έτσι ο ηλικίας 178 χρόνων Ναός του Αγίου Δημητρίου στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Σηλυβρίας «ανακαινίζεται», αλλά, όπως γράφει η τούρκικη εφημερίδα «Μιλλιέτ», οι εργασίες ανοικοδόμησης περιγράφονται ως «αποκατάσταση του τζαμιού του Μεσοχωριού»!
Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1923, η εκκλησία χρησιμοποιείτο σπανίως ως χώρος λατρείας, αλλά πριν μερικά χρόνια προστέθηκε στο κτίσμα ένας μιναρές, χωρίς, ωστόσο, να αφαιρεθεί ο σταυρός.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κτίσμα είναι εκκλησία, ακόμα και αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί», αναφέρει με δηλώσεις στην εφημερίδα ο αρχιτέκτονας Οκτάϊ Εκιντζί.
Σχολιαστές σημειώνουν ότι πολλές παλαιές εκκλησίες, που εγκαταλείφθηκαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, όταν δεν χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας, συχνά γίνονται αποθήκες, αχυρώνες, στάβλοι.

--- Το γνωστό ανθελληνικό bulgarmak αναφέρει για το τζαμί της Έδεσσας (το Γενί Τζαμί «των Βοδενών» όπως γράφει - από όπου και η φωτογραφία) ότι ζητούν την επαναλειτουργία του οι μουσουλμάνοι του νομού Πέλλης. Όπως γράφει: «Απαιτείται δαπάνη αναστύλωσης 500.000 Ευρώ που θα καλύψουν από κοινού Τουρκία και Ελλάδα Ανακατασκευάζονται ήδη τα τζαμιά σε Τρίκκαλα, Γιανιτσά και Μυτιλήνη».
Αναφέρει επίσης την ίδρυση Αλβανικής οργάνωσης στην Έδεσσα, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Έδεσσας. Συνεχίζοντας λέει ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στο Νομό Πέλλας αριθμούνται στους 20.000 και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Αλβανοί Μουσουλμάνοι. Όλοι αυτοί «δεν διαθέτουν χώρο θρησκευτικής λατρείας. Η διάθεση Ισλαμικού τεμένους για τους αλλοδαπούς εργαζομένους είναι πλέον επιτακτική».
Και συνεχίζει: «Την τελευταία τριετία η Αλβανική κυβέρνηση ζήτησε επανειλημμένα την λειτουργία Ισλαμικών τζαμιών για τους 700.000 Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Μουσουλμάνοι».
--- Σημειώνεται ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, πριν τέσσερα χρόνια, είχε εκφράσει τη σκέψη ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το τζαμί του Μοναστηρακίου.
ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι θα συμβεί λοιπόν με όλα αυτά τα τζαμιά που τα δύο τρία τελευταία χρόνια ανακαινίζονται και συντηρούνται; Θα μείνουν ως έχουν ‘απλά’ ανακαινισμένα; Είναι τυχαίο ότι τα έργα αυτά συμπίπτουν χρονικά με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών που προέρχονται κυρίως από ισλαμικά κράτη; Τι θα γίνει εάν οι μουσουλμάνοι που πλέον βρίσκονται σε κάθε πόλη της Ελλάδας απαιτήσουν να τους δοθούν για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων; Εάν χτιστεί το mega τζαμί στο Βοτανικό θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ή θα τους ανοίξει περισσότερο η όρεξη;
Τι θέση θα πάρουν οι σημερινοί μας άρχοντες όταν έρθει η ώρα; Θα υπακούσουν σε τέτοιους είδους αιτήματα, πιθανόν και διαμαρτυρίες χιλιάδων μουσουλμάνων ή και σε τυχόν πιέσεις από το εξωτερικό; Δυστυχώς, η εξάπλωση του ιού της 'εαυτοφοβίας' (που προξενεί το σύνδρομο της ‘εθνοφοβικής / φιλοπολυπολιτισμικής παραζάλης’), από τον οποίο φαίνεται ότι έχει πληγεί η πλειοψηφία των ταγών/λαγών του έθνους, κάνει το ερώτημα αστείο...
----------------------------------
Διαβάστε το άρθρο «Aν θέλουμε Χάλκη, θέλουν να συντηρηθούν όλα τα οθωμανικά τεμένη στην Ελλάδα!», όπου σε ρεπορτάζ της Μελαχροινής Μαρτίδου, αναφέρεται η προσέγγιση του θέματος από τον ιστορικό νομικό Ιωάννη Σιδηρά, που φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ράδιο Χρόνος 87,5fm καταγγέλλοντας τις αξιώσεις Νταβούτογλου με υπέρμετρα και δυσανάλογα «θέλω» από την χώρα μας επειδή έκανε κάποια στοιχειώδη κι επιβαλλόμενα βήματα εκδημοκρατισμού στα ζητήματα του οικουμενικού Πατριαρχείου τα οποία μετρούσαν για την ευρωπαϊκή της πορεία από την Ε.Ε.
Μεταξύ άλλων: «Μας δίνουν ψιχία για να πάρουν καρβέλια και γιατί όχι και τον φούρνο ολόκληρο λέει χαρακτηριστικά και θυμίζει ότι έτσι διαλύονται προσπάθειες ειλικρινούς συνεύρεσης. Τα τέσσερα αιτήματα που τέθηκαν με διπλωματικό τρόπο αφορούν την εθνική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας που θέλουν να είναι απερίφραστα «τουρκική», το αίτημα επαναλειτουργίας όλων των μουσουλμανικών τεμένων στην Ελλάδα που υπήρχαν επί οθωμανικής εποχής, την δημιουργία του μεγάλου τεμένους στο Βοτανικό, την επαναλειτουργία του παλαιού τεμένους στο μοναστηράκι κι άλλα.
………Είχαμε πει και άλλοτε ότι η κινήσεις τις οποίες η γειτονική χώρα κάνει υπέρ κάποιων δικαίων αιτημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σίγουρα συνδέονται και με τα ανταλλάγματα τα οποία θα ζητήσει. Κριτήριο όμως σε κάθε περίπτωση αυτά τα ανταλλάγματα να μην είναι υπέρμετρα και δυσανάλογα σε σχέση με αυτά τα οποία ικανοποιούνται ως προς τα δίκαια αιτήματα του Πατριαρχείου.
…… Είναι γνωστό το ανατολίτικο παζάρι – με παράδοση – από την οθωμανική αυτοκρατορία έχουν οι γείτονες μας, και σε αυτό τον στίβο ξέρουν να αθλούνται πολύ εποικοδομητικά και ωφέλημα για τα συμφέροντα τους, είναι καιρός πλέον να τεθούν οι κόκκινες γραμμές.
Δεν είμαστε αντίθετοι στο να λειτουργήσει ένα μουσουλμανικό τέμενος για τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων του νομού Αττικής, αλλά άλλο αυτό και άλλο το εξωφρενικό αίτημα να τεθούν σε λειτουργία όλα τα παλαιά τεμένη τα οποία κάποτε ανεγέρθησαν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε όλη την ελληνική επικράτεια!
Ένα αίτημα το οποίο δεν μπαίνει στις άλλες χώρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που είχε φτάσει μέχρι την Αυστρία, δεν ζήτησαν από τις άλλες χώρες που υπήρξαν τεμένη την αναπαλαίωση, το ζήτησαν από την Ελλάδα, το ζήτησαν μόλις εμείς τους ζητήσαμε την Χάλκη.