Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

30 Μαρτίου 2012

ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΑΣ! Η "απόρρητη" πυρκαγιά της 11ης Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών έχει σχέση με τα έγγραφα-ντοκουμέντα;


Η "απόρρητη" πυρκαγιά της 11ης Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών έχει σχέση με τα έγγραφα-ντοκουμέντα;


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.
Στο υπόγειο του υπ. Οικονομικών-εκεί όπου έχει βγει η βρώμα ότι υπάρχει κλοφέν-ξεσπάει φωτιά.
Κάποιος σπεύδει να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία καταφθάνει στο σημείο.
Οι άνδρες κατεβαίνουν στο υπόγειο του π. Οικονομικών και επιχειρούν να κατασβήσουν την μικρής έκτασης φωτιά η οποία έκαιγε σωρούς εγγράφων!
Εκείνη τη στιγμή ακούγεται η εντολή του επικεφαλής ο οποίος θα διατάξει
-Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..
Οι πυροσβέστες απόρησαν γιατί ήξεραν πως με το νερό θα καταστραφούν τα πολύτιμα έγγραφα του Αρχείου ανάμεσα στα οποία και αυτά που είχαν απομείνει και αφορούσαν τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις.
Κάποιος από τους ήρωες της Πυροσβεστικής σοκάρεται και αντιδρά, ενώ ένας άλλος μαζεύει και διασώζει κάποια έγγραφα- φωτιά τα οποία αποδεικνύουν το μεγάλο εθνικό έγκλημα.
Το συμβάν θα χαρακτηριστεί «απόρρητο» από τη Πυροσβεστική!
Μόνο που-σύμφωνα με το ρεπορτάζ- τα ντοκουμέντα υπάρχουν όπως επίσης και οι μαρτυρίες- σοκ των ανδρών της Πυροσβεστικής!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ- ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κομισιόν: “Συρρίκνωση τη ελληνικής οικονομίας κατά 15% μέσα σε δύο χρόνια”

Κομισιόν: “Συρρίκνωση τη ελληνικής οικονομίας κατά 15% μέσα σε δύο χρόνια”
30-03-2012 11:13:17

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία την περίοδο 2009-2011. Μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 15%, προκαλώντας απώλεια 462.000 θέσεων απασχόλησης (περίοδος γ’ τρίμηνο 2009 – γ’ τρίμηνο 2011).
Η έκθεση της Κομισιόν καταγράφει πτωτική τάση στους μισθούς στην Ελλάδα πριν ληφθούν τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα τα οποία θα όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές τους θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την μελέτη το ποσοστό των Ελλήνων που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες φτάνει πλέον στο 11,6%, με το μέσο όρο της Ε.Ε. στο 8,1%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε κατά 2,3%. Ειδική μνεία γίνεται στην έκθεση για τους ανέργους που δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά μετά από ένα χρόνο αναζήτησης (σε αυτή τη θέση βρίσκεται το 9,1% του εργατικού δυναμικού δηλαδή 355.000 άτομα).
Η Κομισιόν αναφέρει ότι το επίδομα ανεργίας δίνεται μόνο για 12 μήνες και ως εκ τούτου «η φτώχεια ανάμεσα στους ανέργους είναι πιθανό να αναδειχθεί στο βασικότερο ζήτημα» για την Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών: Επτά κόμματα στη Βουλή - Μένει εκτός ο ΛΑΟΣ...Στο 5,1 η Χρυσή Αυγή!!

Προβάδισμα 3,4% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Κ. Πανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.


Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, προκύπτει επτακομματική Βουλή ενώ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 18,4%
ΠΑΣΟΚ 15
ΣΥΡΙΖΑ 10,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,3%
ΚΚΕ 7,7%
Δημοκρατική Αριστερά 5,7%
Χρυσή Αυγή 5,1%
Δημοκρατική Συμμαχία 1,1%
Οικολόγοι 2,8%
ΛΑΟΣ 0,5%
Κοινωνική Συμφωνία 0,1%
Άλλο κόμμα 4,3%


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν ενώ η λευκή ψήφος συγκεντρώνει ποσοστό 4,7%

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, πως σε ποσοστό 55%, οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα ενώ το 50,7% επιθυμεί μάλλον την εκλογή ενός αντι-μνημονιακό κόμμα για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές.

Το 61% των πολιτών, τέλος, δεν πιστεύει πως θα υπάρξει αυτοδυναμία ενός κόμματος από τις βουλευτικές εκλογές.
newpost.gr

ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ: ''Βροχή'' οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ των δραστών!

Μάχη ληστών με αστυνομικούς σε κοσμηματοπωλείο - ''Βροχή'' οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ των δραστών!

- Οι ληστές φορούσαν στολές παραλλαγής, τζόκεϊ, κρατούσαν καλάσνικοφ και ήταν έτοιμοι για όλα...
- Άνοιξαν ''πυρ'' στους 4 αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από το σύστημα συναγερμού
- ''Οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Οι αστυνομικοί κρύφτηκαν για να γλιτώσουν'' λέει στο NewsIt ο ιδιοκτήτης
- Οι πελάτες απέναντι καταστήματος κλειδώθηκαν για να γλιτώσουν - Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας...


Όλα έγιναν στις 04.00 τα ξημερώματα στο κοσμηματοπωλείο ''Χρυσόραμα'' που βρίσκεται στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 32, στην κεντρική πλατεία του Άργους. Οι 4 δράστες που φορούσαν στολές παραλλαγής και τζόκεϊ στα κεφάλια τους, έφτασαν με το αυτοκίνητό τους και γρήγορα έπιασαν δουλειά.


Οπως δήλωσε o ιδιοκτήτης του καταστήματος Χρυσόραμα, Ιωάννης Σουλάνδρος "παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, έσπασαν την πόρτα, οι δράστες ήταν με δύο αυτοκίνητα και κρατούσαν καλάσνικοφ. Ήρθε η αστυνομία αμέσως γιατί είναι στην πλατεία το μαγαζί σε κεντρικό σημείο αλλά οι ληστές με τα καλάσνικοφ απείλησαν τους αστυνομικούς, τουλάχιστον 4 άτομα, οι οποίοι ξάπλωσαν στο έδαφος για να αποφύγουν τις σφαίρες και μέσα σε 3 λεπτά μας τα πήραν όλα, ότι είχαμε στις προθήκες τα πήρανε...

Υπάρχουν σε όλο το τετράγωνο και σε απόσταση 500 μέτρων σφαίρες στους τοίχους. Είναι απέναντι το Δημαρχείο και έχουν περάσει οι σφαίρες στην έδρα που κάθεται ο αντιδήμαρχος οταν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Ακόμη δεν έχουμε κάνει αποτίμηση της ζημιάς πάντως είναι μεγάλη. Οι ληστές διέφυγαν αλλά σε ένα απέναντι κατάστημα έχει πιάσει η κάμερα ασφαλείας όλες τις κινήσεις και ήταν και άνθρωποι μεσα στο κατάστημα συμπτωματικά εκείνη την ώρα στις 4.00 τα ξημερώματα γιατί έβαζαν τιμές στα εμπορεύματα και τους απείλησαν, μπήκαν αυτοί μέσα και κλειδώθηκαν και οι ληστές πυροβολούσαν.

Οι ληστές φορούσαν στολές παραλλαγής με κουκούλες και τζόκεϊ και φαίνονταν μόνο τα μάτια τους. Δεν ξέρει κανένας ακόμη εάν πρόκειται για Έλληνες ή αλλοδαπούς. Εμείς δεν είχαμε κάμερα ασφαλείας, μόνο συναγερμό που συνδέεται με την αστυνομία. Οι ληστές πάντως ήταν από αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, εάν έβρισκαν αντίσταση θα έριχναν στο ψαχνό, αυτοί είναι αποφασισμένοι δηλαδή. Το δικό μας το επάγγελμα έχει γίνει πολύ επικίνδυνο. Τώρα στο κατάστημά μου υπάρχει εικόνα καταστροφής, σπασμένα ρολά που τα σήκωσαν μάλλον με υπομόχλιο, σπασμένη βιτρίνα που την έριξαν με βαριοπούλα και τώρα είναι θρύψαλα".


Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από το σύστημα συναγερμού. Όταν οι δράστες έσπασαν τη βιτρίνα, πήγε το σήμα στο αστυνομικό τμήμα. Πολύ γρήγορα έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας με 4 άνδρες. Ο ''τσιλιαδόρος'' των ληστών που είχε μείνει πίσω, είδε το περιπολικό και ειδοποίησε τους συνεργούς του. Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ήταν δραματικά καθώς οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν βροχή...


Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Απέναντι, λίγο πιο κάτω από το κοσμηματοπωλείο, υπήρχε ανοιχτό κατάστημα και οι πελάτες αναγκάστηκαν να κλειδώσουν την πόρτα για να γλιτώσουν. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στους τοίχους τις περιοχής και κάποιες από αυτές στο δημαρχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κοσμηματοπωλείο...
Οι ληστές μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και κατάφεραν να διαφύγουν. Τις κινήσεις τους, κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του απέναντι κατασήματος. Το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και αναλύεται ώστε να εντοπιστούν οι αδίστακτοι κακοποιοί που έσπειραν τον πανικό...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
newsit

ΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ! Αφαιρέθηκε η ταφόπλακα των γονιών του Χίτλερ από κοιμητήριο στην Αυστρία!

ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΤΑΦΟΙ! 70 ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΑΝΙΕΡΟΙ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ! ΣΤΟΝ ΒΔΕΛΥΡΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΤΑΦΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΪ!
ΟΙ ΜΙΑΡΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΥΒΡΕΩΣ, ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ ΜΙΜΗΤΑΙ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΟΣ!

Αφαιρέθηκε η ταφόπλακα των γονιών του Χίτλερ από κοιμητήριο στην Αυστρία
30-03-2012 18:03:11


Η ταφόπλακα στο μνήμα των γονιών του Αδόλφου Χίτλερ απομακρύνθηκε από το κοιμητήριο του Λέοντινγκ στη βόρεια Αυστρία, προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι νεοναζί που είχαν κάνει την περιοχή τόπο προσκυνήματος.

Η ιδιοκτήτρια του τάφου, μια γυναίκα που σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης είναι μακρινή συγγενής του Αλόις Χίτλερ, του πατέρα του δικτάτορα της Γερμανίας, ζήτησε να απομακρυνθεί η ταφόπλακα.

«Οι επισκέψεις στο χώρο δεν ήταν συνεχείς, όμως συμβαίνουν διάφορα, την τελευταία φορά ήταν στα τέλη του φθινοπώρου» ανέφερε ο δήμαρχος του Λέοντινγκ, Βάλτερ Μπρίνερ. Αυστριακή εφημερίδα ανέφερε ότι τότε κάποιος είχε «διακοσμήσει» τον τάφο με ναζιστικά σύμβολα.

Ένα παρόμοιο επεισόδιο σημειώθηκε και το 2009, με την ευκαιρία των 120 ετών από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι Γερμανοί νεοναζί έκαναν προσκύνημα στον τάφο του τελωνειακού υπαλλήλου Αλόις Χίτλερ, ο οποίος πέθανε το 1903 και της τρίτης συζύγου του, Κλάρα, της μητέρας του Αδόλφου, η οποία απεβίωσε τέσσερα χρόνια αργότερα.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης συζήτησαν το θέμα με εκπροσώπους της εκκλησίας και των υπηρεσιών ασφαλείας και κατέληξαν στην απόφαση να απομακρύνουν την ταφόπλακα, εφόσον συμφωνούσε και η ιδιοκτήτρια.

«Ο ιερέας μου είπε ότι και εκείνη δεν ήθελε να χρησιμοποιείται ο τάφος κατ' αυτόν τον τρόπο» είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι δεν ξέρει, ούτε θέλει να μάθει, πού βρίσκεται πλέον η ταφόπλακα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Public Issue - Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα στη ΝΔ


Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα στη ΝΔ
30-03-2012 20:48:29




Ίσως η πιο έγκυρη δημοσκόπηση (κρινόμενη πάντα βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις) έρχεται από το μοντέλο της Public Issue και δείχνει νέα πτώση της ΝΔ, στο 22,5% άνοδο οριακή του ΠΑΣΟΚ στο 15,5% που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός!
Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή αναποφάσιστων και έχει +2% ή -2% στατιστικό λάθος. Όπως προείπαμε από το σύνολο των προεκλογικών δημοσκοπήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Public Issue ( η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής") έχει πέσει "μέσα" σε όλες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει χρήση του + ή -2%.

Έτσι λοιπόν, περίπου πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές που μάλλον (!) θα γίνουν στις 6 Μαίου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα πεφτοντας στο 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από τρεις εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και από το 30% που είχε πριν τρεις μήνες.
Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση κάτι που είναι απόλυτα λογικό, αλλά δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τον χάρτη: Το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστά λίγο πάνω από αυτά του ΚΚΕ!
Να σημειώσουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα δίνει περίπου 145 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, (40 και 110) μακριά δηλαδή από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.
Φαίνεται ότι "η πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ" που είναι η ΔΗΜΑΡ έχει οδηγήσει ορισμένους ψηφοφόρους και στην αντίστροφη πορεία...

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου δείχνουν όχι απλώς να εισέρχονται στη Βουλή, αλλά και να εκλέγουν περί τους 20-25 βουλευτές με ποσοστό που φτάνει το 8,5% έναντι 6% που είχαν πριν είκοσι ημέρες στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας!

Ο ΛΑΟΣ, για μία ακόμα δημοσκόπηση, μένει εκτός Βουλής βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας (άλλες εταιρείες ήδη τον δείχνουν εκτός Βουλής σε τρεις περιπτώσεις), ενώ η "Χρυσή Αυγή" εκτοξεύεται στο 5% από το 3,5% που είχε πριν από 15 μέρες.
Οι ειλικρινείς και καθαρές θέσεις φαίνεται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή τη Βουλή!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%. Τίποτα δεν μπορεί να βάλει την Ν.Μπακογιάννη στη Βουλή. Εκτός από την επιστροφή της στη ΝΔ...
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τα αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία  25% το ΠΑΣΟΚ 11%, Δημοκρατική Αριστερά, 15,5%, ΚΚΕ 11,5%, 6,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ενώ 3,5% κέρδιζε η Χρυσή Αυγή, όπως και και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Στη δημοσκόπηση της 04/03, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στις 6-7/02, η ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες ανά ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνυόταν η ΝΔ με 31%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5% οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λάμβανε 2%.
Δύο μήνες πριν, στις 14-15/01, το Βαρόμετρο έδειχνε την εξής εικόνα: Η ΝΔ 30,5%. ΠΑΣΟΚ 14%, ΔΗΜΑΡ με 13,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 4% και ΔΗΣΥ 2,5%. Η αποχή, έφτανε το 32,5%, ενώ στη νυν φτάνει το 30%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για τον ορυκτό πλούτο του Κοσόβου

Ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για τον ορυκτό πλούτο του Κοσόβου

30-03-2012 11:36:07

  Οι ξένες εταιρείες όλο και περισσότερο βρίσκονται ενδιαφέρονται για τον ορυκτό πλούτο που διαθέτει το Κοσσυφοπέδιο.

Μελέτες έδειξαν ότι  η παραγωγή 19 δισεκατομμυρίων τόνων άνθρακα είναι εφικτή στο Κοσσυφοπέδιο και αξιολογείται σε 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας, έτσι,  το Κόσοβο στην κορυφή των χωρών με ορυκτό πλούτο και από την καύση του άνθρακα μπορεί να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια για την Ευρώπη στα επόμενα 100 χρόνια.


Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα για συναλλαγματικά διαθέσιμα είναι τα ευγενή και σπάνια μέταλλα, όπως ο άργυρος, ο χρυσός, πλατίνα,  Ίντιουμ, γερμάνιο, θάλλιο, σελήνιο, ρουβίδιο, τα οποία χρησιμοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, στα αεροσκάφη και στη βιομηχανία πυραύλων.

Σε τρεις περιοχές του Κοσσόβου υπάρχουν αποθέματα μολύβδου- ψευδαργύρου, ενώ στην περιοχή του Νόβο Μπάρντο έχει χαλκό και χρυσό.

Στην περιοχή Κλίνα υπάρχει μετάλλευμα βωξίτη και γύρω από την Γκλογκοβατς το νικέλιο εκτιμάται σε 15 εκατομμύρια τόνους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Κολοσσιαίο πλωτό αντι-βαλλιστικό ραντάρ πλέει προς Κορέα

Εποχές Αποκάλυψης – Κολοσσιαίο πλωτό αντι-βαλλιστικό ραντάρ πλέει προς Κορέα

30-03-2012 17:09:26



Από τη ναυτική βάση του Perl-Harbor αναχώρησε στις 23 Μαρτίου ένα κολοσσιαίων διαστάσεων πλωτό αντιβαλλιστικό ραντάρ SBX-1 με προορισμό την περιοχή της κορεατικής χερσονήσου και αποστολή να εντοπίσει την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου που προβλέπεται να γίνει στο μεσοδιάστημα μεταξύ 12 και 16 Απριλίου. Η εμφάνισή του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς το σύστημα θεωρείται υπέρ-άκρως απόρρητο...
Το τεράστιο από άποψη διαστάσεων αυτό ραντάρ –μόνο το εμβαδόν της κεραίας ανέρχεται σε 384 τμ- φιλοξενείται επάνω σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου CS-50 νορβηγικής σχεδίασης και ρωσικής κατασκευής και είναι αυτοπροωθούμενη. Μέχρι και τον Αύγουστο του 2011 η πλατφόρμα και το ραντάρ βρίσκονταν ανοικτά της Αλάσκα κοντά στη νήσο Adak για να μετακινηθεί στη συνέχεια νότια στον Ειρηνικό Ωκεανό και πιο συγκεκριμένα στη ναυτική βάση του Pearl Harbor στη Χαβάη.
Η κεραία η οποία ανήκει στην τεχνολογία των ραντάρ ηλεκτρονικής διάταξης φάσης με τουλάχιστον 22.000 στοιχεία εκπομπής/λήψης και έχει βάρος σχεδόν 1800 τόνων και για τη λειτουργία της η κεραία καταναλώνει πάνω από 1 MW ενέργειας. Για την ικανοποίηση των απαιτήσεων ισχύος το συγκρότημα έχει 6 γεννήτριες  των 3,6 MW οι οποίες παίρνουν ισχύ με τη σειρά τους από 12 κινητήρες ντίζελ τύπου Caterpillar.
Το SBX-1 θεωρείται τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να παρακολουθεί το Η/Μ ίχνος που δημιουργεί μια μπάλα του μπέιζμπολ σε απόσταση 4700 χλμ.! Η τεχνολογία που ενσωματώνει το σύστημα προέρχεται από το AEGIS και συνιστά μέρος του προγράμματος βαλλιστικής προστασίας των ΗΠΑ BMDS (Ballistic Missile Defense System).
Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξακολουθεί και παραμένει υψηλή. Τόσο Ιαπωνία όσο και Νότια Κορέα έχουν δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι πρόκειται να καταρρίψουν τον βορειοκορεατικό βαλλιστικό πύραυλο εάν αυτός εκτοξευτεί. Και σε αυτή την περίπτωση το αμερικανικό ραντάρ πρόκειται να λάβει κεντρικό ρόλο στον εντοπισμό της τροχιάς του βαλλιστικού πυραύλου της Β. Κορέας και στην αναχαίτισή του από βλήματα του συστήματος AEGIS ή Patriot. 



Οι «θεατές από απόσταση»
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ φοβούνται πως οι βορειοκορεάτες έχουν αναπτύξει τεχνολογία ικανή για σμίκρυνση των πυρηνικών όπλων που διαθέτει και την τοποθέτησή τους μέσα στον περιορισμένο χώρο της κεφαλής ενός βαλλιστικού πυραύλου. Έτσι δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι βορειοκορεάτες να μην δοκιμάζουν ουσιαστικά να θέσουν σε τροχιά δορυφόρο όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται αλλά τη δυνατότητα να κτυπήσουν με πυρηνικά μέσω του βαλλιστικού τους οπλοστασίου.
Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τις προβλέψεις μιας ομάδας μελλοντολόγων –οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως από απόσταση θεατές- με επικεφαλής τον πρώην υπάλληλο της CIA Ed Dames ο οποίος ισχυρίζεται πως το γεγονός που θα καθορίσει χρονικά μια θανατηφόρα ηλιακή έκρηξη (killshot) η οποία θα γίνει αιτία για να καταστραφεί κάθε ίχνος πολιτισμού στη Γη, θα είνβαι η χρήση ενός πυρηνικού όπλου στην Κορεατική Χερσόνησο (21:50 στο βίντεο) και κανείς δεν είναι σίγουρος πως σε περίπτωση που Ιάπωνες ή οι Νοτιοκορεάτες καταρρίψουν τον βαλλιστικό πύραυλο της B.Κορέας οι τελευταίοι δε θα απαντήσουν με πυρηνικά. Ας ελπίσουμε πάντως πως όχι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Νέα εργασιακή κρίση στα ΕΝΑΕ- 1 ημέρα εργασία την εβδομάδα


Νέα εργασιακή κρίση στα ΕΝΑΕ- 1 ημέρα εργασία την εβδομάδα

30-03-2012 17:13:13

Προς νέα εργασιακή κρίση οδεύουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καθότι η λιβανέζικη ιδιοκτησία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι από τις τέσσερις Απριλίου θα δουλεύουν μία μόνο ημέρα την εβδομάδα.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δουλεύουν μόνο με απευθείας αναθέσεις από το ΥΠΕΘΑ και μόνο με αυτές δηλ. δε μπορεί να συμμετάσχει ούτε σε διαγωνισμούς οπότε η δήλωση του Υπουργού που έλεγε ότι "Το πρόβλημα ωστόσο της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας, ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες  που ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνουμε και τις ενέσεις ζωής που εξασφαλίζουμε, είναι δομικό και δεν σας κρύβω ότι μας προβληματίζει για το μέλλον.  Χρειάζεται ένα διαφορετικό νέο ξεκίνημα προοπτικής να ανάπτυξης, απ’ όπου κερδισμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι, η ελληνική οικονομία και βεβαίως, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις" άμεσα μας εξηγεί ότι αν δε προχωρήσουμε σε νέο εξοπλιστικό δουλειά στα ναυπηγεία δε θα υπάρχει. Και ποιό θα είναι το πρόγραμμα αυτό;Μιλάμε για νέα παραγγελία υποβρυχίων και για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.

Στις δηλώσεις του ο ΥΠΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε επί λέξει στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στις 26 Μαρτίου είπε "Για το πρόγραμμα "Αρχιμήδης", δηλαδή την πρώτη παραγγελία των 4 Type 214, έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος και υπολείπεται η καταβολή 75 εκατ. ευρώ, ενώ από τα τέσσερα υποβρύχια του προγράμματος έχει παραδοθεί ένα και στα υπόλοιπα έχει ολοκληρωθεί το 95% των εργασιών" πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά στα ναυπηγεία τελειώνει. Άρα ξεκαθαρίζεται ότι τα υποβρύχια της πρώτης παρτίδας θα παραδοθούν ότι και αν συμβεί και ξεκαθαρίζεται ότι χρήματα θα ξαναδοθούν μόνο αν προχωρήσει η επόμενη παραγγελία για νέα παρτίδα υποβρυχίων.Μέχρι να γίνει αυτό προβληματικές μέρες διαβίωσης περιμένουν τους εργαζόμενους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επέστρεψε στα κέρδη, αλλά οι στρατηγικοί άφαντοι

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επέστρεψε στα κέρδη, αλλά οι στρατηγικοί άφαντοι


 
 
Κέρδη έφερε στους ελληνικούς σιδηροδρόμους η αύξηση-«φωτιά» των τιμών στα εισιτήρια από 40% έως και 80%, το οριζόντιο πρόγραμμα μετατάξεων, αλλά και η κατάργηση του μεγαλύτερου αριθμού των δρομολογίων προς Πελοπόννησο και Δυτική Μακεδονία. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφάνισε κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 37,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα μεγέθη που παρουσίασε χθες η διοίκησή της.
 
Ωστόσο, οι επιδόσεις του οργανισμού θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες, εάν η διοίκησή του είχε καταφέρει να περιορίσει το πλιάτσικο που πραγματοποιείται -σχεδόν σε καθημερινή βάση- στις σιδηροδρομικές υποδομές.

«Μετατάξαμε τους μισούς υπαλλήλους»

«Η τρόικα μας ζήτησε τον Δεκέμβριο του 2011, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να περάσει σε θετικό πρόσημο. Τον χρόνο που πέρασε μετατάξαμε τους μισούς υπαλλήλους, καταργήσαμε δρομολόγια, αναδιαμορφώσαμε κόμιστρα» σημείωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.
 
Σε σχέση με το 2010, την περασμένη χρονιά η μισθοδοσία διαμορφώθηκε περίπου στα 49 εκατ. ευρώ (από 88,7 εκατ. ευρώ), ενώ οι δαπάνες για καύσιμα υποχώρησαν στα 25,8 εκατ. ευρώ (έναντι 38,8 εκατ.).

Τα παραπάνω νούμερα γίνονται κατανοητά εάν ληφθεί υπόψη ότι η ενεργή σιδηροδρομική υποδομή είναι πλέον 1.600 χιλιόμετρα από 2.500 χιλιόμετρα στο παρελθόν. Αλλά και ότι περίπου 2.700 άτομα είδαν την πόρτα εξόδου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά την επιβατική κίνηση, από τις 19 Ιουλίου αυξήθηκε 38% στο δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν 20%.

«Εάν το Δημόσιο πραγματοποιήσει την διαγραφή των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο οργανισμός προχωρήσει σε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, δεν χρειάζεται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου» ανέφερε ο κ. Ζηλιασκόπουλος, σχολιάζοντας παλαιότερο αίτημα που είχε καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΚΟ για ΑΜΚ.

Ανύπαρκτο επενδυτικό ενδιαφέρον

Και μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει εγκαταλείψει τον τίτλο της πιο ζημιογόνου ΔΕΚΟ της Ευρώπης, ωστόσο το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού είναι ανύπαρκτο. Το φλερτ των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) δεν προχώρησε ποτέ, ενώ δεν υπάρχει δεδηλωμένο διεθνές ενδιαφέρον για την εξαγορά, μέρους έστω, των ελληνικών σιδηροδρόμων. 

Πάντως, το επιτελείο του κ. Ζηλιασκόπουλου συνεχίζει να μάχεται για το... αυτονόητο. Την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης εισιτηρίων, το οποίο έχει φέρει στα ταμεία της ΔΕΚΟ έσοδα 15 εκατ. ευρώ.
 
Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει να δημιουργήσει την υπηρεσία «τρένο-ταξί» -σε άλλες χώρες υπάρχει εδώ και δεκαετίες-, οι επιβάτες δηλαδή θα μπορούν να «κλείνουν» ταξί μέσω διαδικτύου για να πάνε στον τελικό προορισμό τους.

Η διοίκηση της ΔΕΚΟ θα εγκαινιάσει σύντομα την επιχείρηση «καθαρό τρένο», θα προχωρήσει δηλαδή σε εντατικό καθαρισμό των συρμών, αφαίρεση graffiti και αποκατάσταση εσωτερικών φθορών.

Απώλειες πέντε εκατομμυρίων ευρώ

Στο μέτωπο όμως, της καταπολέμησης της μαφίας του χαλκού που λυμαίνεται τη σιδηροδρομική υποδομή δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Και αυτό τη στιγμή που το κύκλωμα του σκραπ κοστίζει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάθε χρόνο πέντε εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Ζηλιασκόπουλος.
 
Βέβαια, σύμφωνα με στελέχη των σιδηροδρόμων, το μέγεθος αυτό μπορεί να είναι διπλάσιο, ενώ σε κάθε περίπτωση το πλιάτσικο στους σιδηροδρόμους αυξάνει τη διάρκεια του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη έως και 40 λεπτά.
 
Οι επικεφαλής του οργανισμού αρκέστηκαν χθες να αναφέρουν ότι για να επιλυθεί το πρόβλημα, που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πληγή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απαιτείται να ενεργοποιηθεί η ελληνική αστυνομία και η δικαιοσύνη.
 
Και όλα αυτά, όταν στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποιήθηκε η -μεγαλύτερη στην ιστορία του οργανισμού-κλοπή έξι ντιζελάμαξων Mithubishi βάρους 60-70 τόνων η καθεμία, δέκα φορτάμαξων, πολυάριθμων βαγονιών αλλά και η κλοπή της σιδηροδρομικής γραμμής σε μήκος μεγαλύτερο του ενάμιση χιλιομέτρου στην Πελοπόννησο.
 
Τις πταίει για το πλιάτσικο της σιδηροδρομικής υποδομής που οφείλεται στην ανύπαρκτη φύλαξή της;
 
«Στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπου αναστέλλεται η διενέργεια σιδηροδρομικών μεταφορών για διάρκεια όχι μεγαλύτερη του ενός έτους λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα από το διαχειριστή υποδομής για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αρτιότητα του σιδηροδρομικού συστήματος και να αποφεύγονται τυχόν καταπατήσεις των ακινήτων» επισημαίνεται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 9 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των σιδηροδρόμων.
 
Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τα παραπάνω αποτελούν κενό γράμμα, καθώς σε λίγες περιπτώσεις έχουν σήμερα εγκατασταθεί ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης.


Πηγή:www.capital.gr

ΓΡΙΦΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ! Συμβούλιο Ευρώπης: '"Η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας απέτυχε παταγωδώς"

ΓΡΙΦΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ! ΤΙ ΕΣΤΙ μεταναστευτική πολιτική?? ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΤΟ Σ.Ε. "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΦΡΑΚΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΛΗ ΑΣΥΛΟ! ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΑΣΥΛΟ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ! ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥ?? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ! ΔΙΔΕΤΕ ΛΙΓΑ ΑΣΥΛΑ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΙΣ?? ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΗ ΤΟ Σ.Ε. ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΙΣ ΑΣΥΛΟ???

ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?? ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΞ, Η world republic ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ by the dissolution of other races, by the abolition of frontiers, the annihilation of monarchy.....
dissolution Η ΛΕΞΙΣ ΚΛΕΙΔΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!
--------------------------


Συμβούλιο Ευρώπης: '"Η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας απέτυχε παταγωδώς"

30-03-2012 08:53:52



Η λύση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα επιχειρείται μέσω της κατασκευής περισσότερων από τριάντα κέντρων κράτησης σε όλη τη χώρα. Είναι όμως σωστή η προσέγγιση αυτή για τη λύση του μεταναστευτικού προβλήματος;
Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», θεωρεί ότι η λύση θα έπρεπε να δοθεί με διαφορετικό τρόπο. «Πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο την χρήση κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών», λέει σε σημερινή συνέντευξή του, ο Τόμας Χάμαρμπεργκ.
Ο κ. Χάμαρμπεργκ, επιρρίπτει ευθύνες για την ένταση ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες «σε δυο κατευθύνσεις. Πρώτον, η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι να αναλαμβάνουν ολόκληρη την ευθύνη οι χώρες που λόγω γεωγραφικής θέσης υποδέχονται πρώτες τους μετανάστες στην Ευρώπη. Αλλά, δεύτερον, είναι σημαντικό οι Έλληνες πολιτικοί να μην το χρησιμοποιούν αυτό σαν επιχείρημα για να μην κάνουν τίποτε».
Θεωρεί ότι η ελληνική πολιτική υποδοχής μεταναστών και χορήγησης ασύλου έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά. «Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εδώ στο Στρασβούργο αποφάσισε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τη Συνθήκη του Δουβλίνου», που προβλέπει την άμεση επιστροφή των παράνομων μεταναστών στην χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ευρώπη. «Γι' αυτό ζητήθηκε απ' όλες τις χώρες Σένγκεν να μη στέλνουν μετανάστες πίσω στην Ελλάδα, ακόμη και αν μπήκαν στην Ευρώπη διασχίζοντας τα ελληνικά σύνορα», λέει στη συνέντευξή του.
Στην ερώτηση αν το σύστημα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα επειδή λόγω της γεωγραφικής της θέσης δέχεται πολύ μεγάλα κύματα μεταναστών. Ο κ. Χάμαρμπεργκ είναι κάθετος: «Δεν είναι μόνο γεωγραφικοί οι λόγοι. Ειλικρινά, το σύστημα κατέρρευσε επειδή οι ελληνικές αρχές δεν έδωσαν την πρέπουσα έμφαση στην καλή λειτουργία της μεταναστευτικής πολιτικής».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr