Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Απριλίου 2012

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!


Ο αρμόδιος εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απέρριψε με χθεσινή του απόφαση το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να παραπεμφθεί η υπόθεση στο διαρκές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για την Ισραηλινή επιχείρηση Συμπαγές Ατσάλι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1300 Παλαιστίνιους της Γάζας.
Με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), χαρακτηρίζοντας ‘μεροληπτική’ την άρνησή του να διερευνήσει τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 2008-2009. Η οργάνωση κατήγγειλε την απόφαση, λέγοντας πως συνιστά πράξη αυτο-υπονόμευσης της ανεξαρτησίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
“Η επικίνδυνη αυτή απόφαση εκθέτει το ΔΠΔ σε κατηγορίες για μεροληψία και δεν συνάδει με την αρχή της ανεξαρτησίας του. Επιπλέον, συνιστά παράβαση του Καταστατικού της Ρώμης, στο οποίο αναφέρεται ρητά πως τέτοιου είδους υποθέσεις εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΔΠΔ”, αναφέρει ο Marek Marczynski, επικεφαλής της καμπάνιας της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Διεθνή Δικαιοσύνη.
Αιτιολογώντας την απόφασή του να μην αναλάβει την έρευνα, το ΔΠΔ επικαλέστηκε το γεγονός ότι υπάρχουν όργανα του ΟΗΕ και μέλη του ΔΠΔ που δεν έχουν αναγνωρίσει την κρατική οντότητα της Παλαιστίνης. Η Διεθνής Αμνηστία, ωστόσο, επιμένει πως η απόφαση του ΔΠΔ είναι λανθασμένη.
“Εδώ και τρία χρόνια, ο Εισαγγελέας εξετάζει το ερώτημα εάν η Παλαιστινιακή Αρχή είναι ‘κράτος’ υπαγόμενο στις αρμοδιότητες του ΔΠΔ και εάν το ΔΠΔ μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη σύρραξη του 2008-2009 στη Γάζα και το νότιο Ισραήλ”.

“Με τη σημερινή του απόφαση, κωφεύοντας στις εκκλήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και αψηφώντας τα όσα ορίζει το ίδιο το καταστατικό του ΔΠΔ, όπου αναφέρεται ρητά ότι οι λειτουργοί του συγκεκριμένου οργανισμού είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι να αποφασίζουν για τέτοια θέματα, ο Εισαγγελέας επέλεξε το δρόμο της υπεκφυγής, παραπέμποντας το ζήτημα σε άλλα πολιτικά όργανα”.

Η σημερινή αρνητική απόφαση του εισαγγελέα Luis Moreno-Ocampo, η οποία σημειωτέον εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, αποτελεί συγχρόνως άλλο ένα πλήγμα στην καμπάνια για τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητου κράτους.

Στα τέλη του 2008, το Ισραήλ εξαπέλυσε στη Λωρίδα της Γάζας έναν πολύνεκρο πόλεμο, πραγματοποιώντας τυφλούς βομβαρδισμούς και χερσαίες στρατιωτικές επιδρομές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με θύματα κυρίως αμάχους. Μεταξύ άλλων στόχων, στη διάρκεια της επιχείρησης χτυπήθηκαν και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

Έκτοτε οι Παλαιστίνιοι έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, απευθυνόμενοι στο διεθνές σύστημα απονομής δικαιοσύνης με συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον Ισραηλινών αξιωματούχων για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
Ενδεικτικό είναι ότι, τον Δεκέμβριο του 2009, Βρετανικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, για τον ρόλο της στη συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση. Ωστόσο και εκείνη η απόφαση μετά από λίγο ανακλήθηκε.

13 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ:
http://hercolano6.blogspot.com/
-------------------

SOS - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Στο έλεος της βίας +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ






Στο έλεος της βίας

Tης Tασουλας Kαραϊσκακη



Αμπελόκηποι, τρεις το μεσημέρι. Πρόλαβε κι άρπαξε την πόρτα του ασανσέρ λίγο πριν κλείσει. Η γυναίκα είδε ταυτόχρονα το μισοκαλυμμένο του πρόσωπο και το μαχαίρι. Μετά ένιωσε το χτύπημα στη μύτη, παρά ταύτα έσφιξε αυτόματα τα χέρια στο λουρί της τσάντας. Τα χτυπήματα ήρθαν απανωτά. Ομως ικέτευσε, «σε παρακαλω, μη, όχι...»... Επειτα όλα σκοτείνιασαν.

Ολο και περισσότεροι νιώθουν απροστάτευτοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μέσα στο μαγαζί τους. Τα περιστατικά κακοποιήσεων ή και ψυχρών εκτελέσεων πολιτών, νέων, κυρίως όμως ηλικιωμένων, βενζινάδων, περιπτεράδων, χρυσοχόων είναι συχνά - και εκφοβιστικά. Ο τρόμος για μία αναπάντεχη συναπάντηση με τον κακοποιό τα ισοπεδώνει όλα, αυτοκυριαρχία, ευθυκρισία, εμπειρία. Δεν υπάρχουν πια για τον έντρομο πολίτη περιοχές «σκουπιδοτενεκέδες» για τα ανθρώπινα απόβλητα της κανονικής κοινωνίας και νησίδες ασφάλειας, ο κίνδυνος θεωρητικά παραφυλάει πίσω από κάθε γωνία.

 Η αύξηση της εγκληματικότητας, αναμενόμενη σε εποχή παρατεταμένης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Ο ληστής χτυπάει ό,τι θεωρεί περισσότερο αφύλακτο. Αν προ διετίας συχνότερες ήταν οι ληστείες τραπεζών, σήμερα, που αυτές έχουν σχετικά θωρακιστεί, είναι τα διαμερίσματα και οι αποθήκες πολυκατοικιών, όπου κάποιοι έκρυψαν τις οικονομίες εν όψει χρεοκοπίας, οι μονοκατοικίες στα προάστια και την επαρχία, τα χρυσοχοεία και σταθερά ό,τι ταμείο έχει συνεχείς βραδινές και νυχτερινές εισπράξεις.
 
Η Ελλάδα δεν είναι ίδια με άλλοτε, η χώρα με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα. Εχει ενταχθεί από καιρό στον χάρτη του παγκόσμιου εγκλήματος και ταυτόχρονα έχει κοινωνικο-οικονομικά απορρυθμιστεί, με αποτέλεσμα το έγκλημα, σαν διαβρωτικό υγρό, να έχει εξαπλωθεί κι εκεί όπου το αίσθημα ασφάλειας ήταν περισσότερο εδραιωμένο. Ταυτόχρονα, η περισσότερη ή λιγότερη ασφάλεια που μοιάζει να απολαμβάνει κανείς συνδέεται με το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος γι’ αυτήν -ειδικές κλειδαριές, φράχτες, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ή ένα ολόκληρο ιδιωτικό αστυνομικό σώμα...
Ομως ούτε η θωράκιση, τα σπίτια φρούρια (άλλωστε αυτά μπορεί να τα κατασκευάσει μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία εύπορων πολιτών), ούτε η βία στη βία, δηλαδή η ελεύθερη οπλοφορία (η οποία επιτείνει το έγκλημα - ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ! Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΖΕΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΗΔΕΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΟΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΤ ΣΙΓΚΛ ΑΞΙΟΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ) αποτελούν λύση.

Η διαφορά θα φανεί όταν η χώρα ορθοποδήσει, όταν υπάρξει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και πρόληψη. Δηλαδή, εργασία, παιδεία, πρόνοια, που σήμερα μοιάζουν για τους περισσότερους προνόμια που χάθηκαν για πάντα.
 ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΛΔΑΥΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΙΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕεργασία, παιδεία, πρόνοια, ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΝΕΥΟΥΝ? ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΥΧΟΝΤΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ εργασία, παιδεία, πρόνοια, ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΝΕΥΣΗ? ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΗ ΤΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΕ εργασία, παιδεία, πρόνοια??

Οπως κινδυνεύει να χαθεί και η λογική, η ψυχραιμία. Να επικρατήσει κλίμα πανικού που οδηγεί στην αυτοδικία. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΦΕΡΗ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η ανοχή μέσα σε μια αντίξοη καθημερινότητα είναι κάτι εξαιρετικά εύθραυστο. Ομως ταυτόχρονα είναι και κάτι πολύ ισχυρό, ίσως εν τέλει ισχυρότερο από την ακόρεστη ωμότητα του εγκλήματος που ποδοπατεί ζωές και τύχες. Ωστόσο, η ανοχή δεν μπορεί να καλλιεργηθεί και να «επιβιώσει» μέσα σε ένα περιβάλλον εξαχρειωμένης εξουσίας που ενδιαφέρεται μόνο για τους εκλεκτούς της, σε ένα περιβάλλον κλοπής του κοινού χρήματος από τον μηχανισμό και τους λειτουργούς του, επιλεκτικής παρέμβασης, μηδενικής κοινωνικής αρωγής. Μπορεί;
--------------------------

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΙΣ!

ΠΡΩΤΟΝ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!! ΕΙΣΘΕ ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ? ΕΙΣΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΚΟΥΚΟΥΕΣ? ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ!!! Ο ΠΡΩΤΟΣ (ΝΑΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΗΤΟ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!! 
 ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΚΗ, ΕΝΤΟΣ 10ΗΜΕΡΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ!  ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΘΙΓΕΙ ΤΟΝ "ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"? ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ  ΑΦΓΑΝΟΙ ΔΙΚΑΣΑΝ-ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΕΝΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ! ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ!! Σ' ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ! 
ΕΙΣΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΚΟΥΚΟΥΕΣ? ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ!!! ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ! ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΩΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ! ΟΧΙ, ΟΠΩΣ ΟΙΚΤΡΩΣ ΚΑΤΑΤΕΜΑΧΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, --ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ή ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΕΡΜΑ ΕΔΩ! 
ΚΙ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ-ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΙΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ! ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ! ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ! 

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!! ΝΑΙ!  ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!
---------------------------

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ +ΣΧΟΛΙΟΝ



Το πρώτο Γερμανικό πολεμικό ανακοινωθέν της 6ης Απριλίου 1941:
«Τα επιτεθέντα Στρατεύματά μας, προσέκρουσαν εις πείσμονα αντίστασην.Η ικανότητα του εχθρού (Ελλήνων) για άμυνα, παραμένει αμείωτος».
Ημέρες και νύχτες διαρκή η γιγαντομαχία...Όλα τα εχθρικά κύματα θραύονται πάνω στην Ψυχή του Έλληνα Στρατιώτη...
9 Απριλίου 1941, 17.15΄.-
Οι Γερμανοί επιστρέφουν στις θέσεις τους. Γερμανικό αυτοκίνητο με υψωμένη της λευκή σημαία, πλησιάζει τις Ελληνικές θέσεις στο κεντρικό δρόμο Κούλας-Σιδηροκάστρου... Τρεις Έλληνες στρατιώτες με επικεφαλή τον Ανθ/γό Ι. Δαμιανό πήγε προς συνάντησή τους. Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός, χαιρετά τους Έλληνες σε στάση προσοχής και ζητά την παράδοση του οχυρού διότι οι Γερμανοί ήδη έχουν εισέλθει στην Θεσσαλονίκη και υπεγράφη ανακωχή.
Ο Διοικητής του οχυρού, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απήντησε.-
«Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!
Ο Γερμανός αξιωματικός διαβεβαιώνει στην στρατιωτική του τιμή, πως δεν πρόκειται για τέχνασμα και ορίζει την επομένη 10η Απριλίου 1941 και ώρα 18.00΄νέα συνάντηση.
Στις 10 Απριλίου το οχυρό εγκαταλείφτηκε...
Εξερχόμενοι οι Έλληνες μαχητές, απολαμβάνουν τιμές από Γερμανικό άγημα, το οποίο καλείται να επιθεωρήσει ο ΄Ελλην Ταγματάρχης!
Η Ελληνική Σημαία δεν υποστέλλεται, παρά μόνο μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Έλληνα Στρατιώτη. Τα ξίφη των αξιωματικών και τα όπλα δεν αφαιρέθηκαν!
Ο Γερμανός Ταγματάρχης, Max Wuensche , μετέπειτα Αξιωματικός των SS και Υπασπιστής του Αδόλφου Χίτλερ, απευθυνόμενος στον Έλληνα Ταγματάρχη, είπε.-
«Σας διαβιβάζω τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό των ανωτέρων μου. Οι Γερμανοί αισθανόμεθα υπερήφανοι που είχαμε αντίπαλο έναν τόσο ηρωικό Στρατό».
Ο νεαρός και σκληροτράχηλος Γερμανός Ταγματάρχης, θα γράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο...« εδώ πάνω, ακριβώς κάτω από την κορυφή στο κεντρικό σημείο του Ρούπελ, μένουμε άφωνοι! Μπροστά η κορυφή...αδύνατον να προχωρήσουμε. Όποιος τολμήσει να ξεμυτίσει γαζώνεται. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι τα λίγα και με δυσκολία φτιαγμένα αυτά οχυρά, θα ήταν τόσο δυνατά και μοντέρνα! Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι οι Έλληνας θα μας αντιστέκονταν τόσο σκληρά, με τόσο πείσμα και ηρωισμό!».
Οι Γερμανοί δεν κράτησαν αιχμαλώτους εις ένδειξη τιμής και σεβασμού...
Σ’ ένα οχυρωματικό συγκρότημα προκάλυψης, ένας Γερμανός Ταγματάρχης,ζητά να συναντήσει τον Διοικητή του...Παρουσιάζεται αγέρωχος ο Λοχίας ΄Ιντζος! Ο Γερμανός δεν μπορεί να πιστέψει πως το οχυρό διοικείται από έναν έφεδρο Λοχία! Του λέει
«Λοχία τούτο το μακελειό είναι δικό σου έργο. Μου σκότωσες τους καλύτερους άνδρες μου. Σε συγχαίρω!» Του δίνει το χέρι και κατόπιν διατάζει την εκτέλεσή του...Πάνω από 200 επίλεκτοι Γερμανοί Καταδρομείς κείτονταν νεκροί...
Σ’ ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, στην παράδοση του οχυρού «Καρατάς» ο Γερμανός αξιωματικός ζητά να δει κι αυτός τον Έλληνα Διοικητή...Παρουσιάζεται ένας νεαρός Ανθυπολοχαγός... Σαστισμένος ο Γερμανός Ταγματάρχης του προτάσσει το χέρι του και του λέει ,«Ανθυπολοχαγέ...Σε συγχαίρω! Μου θανάτωσες 400 άνδρες!».
Ο ίδιος ο Χίτλερ, τον Μάιο του 1941, ενώπιον του Ράιχσταγκ , ομολόγησε.-
«Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διατυπώσω πως, από όλους τους αντιπάλους μας, τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο ΄Ελλην Στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμόν και αυτοθυσίαν και συνθηκολόγησε μόνον όταν η περαιτέρω αντίστασή του ήτο αδύνατος και κατά συνέπειαν μάταια».
"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"
"Τα Έθνη τα μικραίνουν ή τ’ απαθανατίζουν οι πολίτες τους. Κάθε πατρίδα χαίρεται τόση ευτυχία, όση αναλογεί στη σωφροσύνη των πολιτών της. Είναι όμως ν’ απορείς! Άμα μπήκαν οι Γερμανοί στο συγκρότημα “Μολών λαβέ” του οχυρού Ρούπελ, απάνω απ’ τους νεκρούς βρήκαν γραμμένη με κιμωλία τη φράση: “Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι Τρακόσιοι. Εδώ θα πέσουν οι Ογδόντα”.
Οι Σπαρτιάτες οι παλιοί ετοιμάζονταν από παιδιά με προσεχτική αγωγή για μεγάλα έργα. Τούτους τους φαντάρους, πότε νοιάστηκε η δική μας πολιτεία να τους διαπαιδαγωγήσει; Το κράτος τους είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους κι οι διάφορες αναρχικές προπαγάνδες τους κατηχούσαν ελεύθερα. Ποιός είχε σταλάξει στις καρδιές τους, το μοναδικό δίδαγμα της αυτοθυσίας;
Η Ράτσα!
Αυτή ένωσε μπροστά στον κίνδυνο τους Έλληνες, χωρίς εξαίρεση. Όταν τα χιόνια σταμάτησαν την προέλαση του στρατού μας στην Αλβανία, κάποιος μέραρχος φοβήθηκε πως οι αφάνταστες κακουχίες, θα μπορούσαν να κλονίσουν το ηθικό του μετώπου και ζήτησε στα συντάγματά του να του στείλουν πίνακες από τους στρατιώτες εκείνους που ήταν γνωστοί ως κακόγνωμοι, για να τους απομακρύνει. Άμα όμως έλαβε τους πίνακες αυτούς, διάβασε έκπληκτος : “Δεκανεύς τάδε, εφονεύθη εις την μάχη της Μόροβας. Στρατιώτης τάδε, ετραυματίσθη εις την επίθεσιν της Ντούσνιτσας. Στρατιώτης τάδε, επροτάθη για πολεμικόν σταυρόν”.
Σε μια εποχή που μεγάλα κράτη κλονίσθηκαν κι είχαν διαλυθεί οι στρατοί τους, η φωνή της ράτσας οδήγησε τους δικούς μας φαντάρους, να πολεμήσουν σα να είχαν αναστηθεί, από την ίδια την αρχαία Αθήνα……"
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Ρούπελ» του Χ. Ζαλοκώστα)
Αυτοί ήταν οι Έλληνες κι Αυτούς δεν τους νίκησαν ποτέ!
Τιμή και Δόξα σε Αυτούς που δόξασαν την Πατρίδα μας, με τον ηρωισμό και το Τίμιο Αίμα Τους!
Ως μνημόσυνο Τιμής και αιωνίου Μνήμης, με το χέρι στην καρδιά, ας τους δώσουμε την υπόσχεση. "Θα φυλάξουμε Θερμοπύλες κι εμείς, όπως κι εσείς".
Εδώ είναι η ιστοσελίδα του Ρούπελ.
Εδώ είναι μια άλλη αφιερωμένη στους ήρωες του Ρούπελ.
------------------------
ΤΟ ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΝ: 
ΝΑΙ, ΥΠΕΡΕΚΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΗΡΩΪΣΜΟΣ, Η ΘΥΣΙΑ, ΤΟ ΑΙΜΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, Ο,ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο "ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ" ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΦΕΙΔΩ! ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΘΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΗΡΩΪΚΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΕΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΘΡΗΝΟΥΝ! ΚΑΤΑΘΕΤΟΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΑΦΝΗΣ ΝΟΗΤΟ!

ΟΜΩΣ, ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟΙ -ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ-- ΚΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ!
ΕΣΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ, ΑΦΗΣΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΖΒΕΛΤ-ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΚΑΫΣΣΩ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΝΑ ΚΡΙΝΗΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΣ, ΝΑ ΠΗΣ ΟΤΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΣΕ ΛΗΣΤΕΨΕ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΕΙΠΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΒΑΘΙΑ-ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ! ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ? ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΗΣ ΕΣΣΔ? ΣΤΗΝ ΓΚΕ-ΠΕ-ΟΥ? ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ 5ΕΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ "ΤΕΛΕΙΩΣΗ" ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΣΤΟΝ ΕΓΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΧΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΝΤΙΓΚ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ"? ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ? ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΠΑΡΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥ?
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!
------------------------------------------

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - Συντηρητικοί Μαρξιστές (Β' μέρος)

Συντηρητικοί Μαρξιστές (Β' μέρος)

varoufakisΌσο διορατικός και να ήταν, ο Μαρξ δεν ήταν δυνατόν να έχει προβλέψει τα πάντα. Αρκεί ότι προ-είδε το μεγαλείο της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την άκρα δυστυχία που αυτή παρήγαγε. Την τάση του καπιταλισμού να παραγάγει πρωτόγνωρο πλούτο, και συνάμα πρωτόγνωρη φτώχεια. Την τάση της ανθρωπότητας να κατασκευάζει μηχανήματα με την δύναμη να παράγουν εκ μέρους μας τα πάντα αλλά, την ίδια στιγμή, και την έφεσή μας να μετατρεπόμαστε όλοι μας, εργαζόμενοι και εργοδότες, σε αλλοτριωμένους σκλάβους των τεχνολογικών δημιουργημάτων μας.

Αυτό που δεν είδε ο Μαρξ ήταν το φαινόμενο μιας Microsoft ή μιας Apple. Εξηγούνται άραγε τα κέρδη αυτών των δύο κολοσσών με την θεωρία του Μαρξ; Μεταφράζονται εύκολα στην υπεραξία των εργαζόμενων αυτών των δύο επιχειρήσεων; Σε καμία περίπτωση. Ο Μαρξ υπέθετε ότι όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε απόλυτα ανταγωνιστικό πλαίσιο. Ότι οι καινοτομίες τους αντιγράφονται άμεσα και δεν δύνανται να πουλάνε τα προϊόντα τους πιο ακριβά από τους ανταγωνιστές τους. Με άλλα λόγια, ο Μάρξ έστρεφε την κριτική του σε μια ιδεατή, πλήρως, ανταγωνιστική έκφανση του καπιταλισμού. Δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση μια πιθανής Microsoft ή μιας Apple επειδή πίστεψε ότι ο ανταγωνισμός θα έριχνε όλα τα τείχη του προστατευτισμού. Σφάλμα ολκής. Το αντίθετο συνέβη. Εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple όχι μόνο κατάφεραν να υψώσουν νέα τείχη προστατευτισμού, αλλά και να ιδιωτικοποιήσουν αυτό που ο Μαρξ ονόμαζε «γενική διανόηση», την συλλογικά δηλαδή παραχθείσα γνώση μιας παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Το κάθε iPhone, το κάθε πρόγραμμα Windows, εμπεριέχει γνώση παραχθείσα από εκατομμύρια άτομα τα περισσότερα από τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την Microsoft ή την Apple. Οι καλές αυτές εταιρείες, όπως περίπου η British East India Company πριν αιώνες μονοπώλησε το εμπόριο της Ευρώπης με την Άπω Ανατολή, μονοπωλούν την γνώση που έχουν παράξει μάζες επιστημόνων και μη.
Αυτή την ιδιωτικοποίηση δεν την είχε φανταστεί ποτέ ο Μαρξ (πως θα μπορούσε άλλωστε;). Κι όμως, αυτή η ιδιωτικοποίηση βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της διανομής του παγκόσμιου εισοδήματος. Ένα iPhone παράγεται στην Κίνα από την Ταϊβανέζικη Foxconn, στα εργοστάσια της οποίας εργάζονται χιλιάδες κινέζοι υπό οικτρές συνθήκες. Η Foxconn χρεώνει την Apple περί τα 80 δολάρια για κάθε συσκευή, την οποία μετά πουλάει η Apple για 700 δολάρια. Να το πω απλά: Ο ίδιος ο Μαρξ θα κατέληγε ότι η ανάλυσή του δεν αρκεί για να εξηγήσει τι γίνεται.
Ο καπιταλισμός που μελετούσε ο Μαρξ είχε ως κύριο πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία-ιδιοκτήτη που επένδυε δανεικά χρήματα στο εργοστάσιο και παρακρατούσε ό,τ κέρδη ένιωθε ότι μπορούσε να αφαιρέσει από τις επενδύσεις της επόμενης χρονιάς. Σήμερα, ο επιχειρηματίας είναι ένας απλός manager που «τρέχει» την επιχείρηση ουσιαστικά για λογαριασμό τραπεζών οι οποίες με την σειρά τους διοικούνται από managers (στους οποίους δεν ανήκουν οι τράπεζες). Σε αυτή την νέα καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, η βασική πηγή πλούτου δεν είναι απλώς η υπεραξία που παράγουν οι προλετάριοι, αλλά οι υπερμισθοί των managers. Μισθοί ασύλληπτα υπεράνω του όποιου μεγέθους θα αντανακλούσε την «παραγωγικότητά» τους. Υπερμισθοί που διαχέονται προς τα κάτω, στα χαμηλότερα κλιμάκια του λεγόμενου middle management, έτσι ώστε να επιβάλλεται ένα καθεστώς «συνενοχής» μεταξύ κατεργαραίων διαφορετικού βεληνεκούς.
Αν ζούσε ο Κάρολος σήμερα, αυτή την διαδικασία θα μελετούσε. Το πως η υπεραξία παράγεται όλο και πιο πολύ στην Κίνα, στην Αφρική, στην Ινδία, ενώ στην Δύση όλοι, όχι βέβαια στον ίδιο βαθμό, εισπράττουν υπερμισθούς – δηλαδή μισθούς που, στην γλώσσα του Μαρξ, ξεπερνούν κατά πολύ την αξία της εργασίας-δραστηριότητάς τους.
Οι εγχώριοι Μαρξιστές
Όταν γύρισα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2000, η πρώτη μου απογοήτευση ήρθε από τους αυτο-προσδιοριζόμενους ως μαρξιστές φοιτητές μου. Θυμάμαι ατέλειωτες συζητήσεις, που με γέμιζαν απόγνωση, για τα λεγόμενα «εργασιακά δικαιώματα» που, εκείνοι έλεγαν ότι, πρέπει να τους «εξασφαλίζουν» τα πτυχία τους. Τους έλεγα: «Βρε παιδιά, μαρξιστές άνθρωποι είσαστε. Πως είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί ΚΑΙ να προσφέρει μαζική και δωρεάν παιδεία ΚΑΙ να σας εξασφαλίσει «εργασιακά δικαιώματα». Αν μπορούσε, αυτό δεν θα σήμαινε ότι ο Μαρξ έλεγε ανοησίες όταν ισχυριζόταν πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ξεπεράσει τις αντιφάσεις του, να εκπολιτιστεί, χωρίς να καταργηθεί το μονοπώλιο των λίγων επί των μέσων παραγωγής;» Μόνος μου τα έλεγα, μόνος μου τα άκουγα.
Η τραγωδία της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας που δηλώνουν μαρξιστές είναι διττή: Από την μία, απέχουν πολύ από την ποιότητα, το ύφος και το ήθος της σκέψης του Μαρξ. Από την άλλη, απέχουν ακόμα περισσότερο από τα ζητήματα που θα απασχολούσαν τον Μαρξ σήμερα, και τα συμπεράσματα που θα έβγαζε.
Ως προς το πρώτο, τον τρόπο με τον οποίο παρερμηνεύουν τον Μαρξ του 19ου αιώνα, είναι ξεκάθαρο ότι οι έλληνες μαρξιστές δεν μοιράζονται με τον «γκουρού» τους το δέος που εκείνος ένιωθε μπροστά στα επιτεύγματα του καπιταλισμού. Επικεντρώνονται στα αρνητικά, μεμψιμοιρώντας, και στρεφόμενοι εναντίον εκείνων που ο Μαρξ θα θεωρούσε θείον δώρον: την παγκοσμιοποίηση, το Διαδίκτυο, τις νέες τεχνολογίες, την τάση του καπιταλισμού να καταστρέφει τις σεμνοτυφίες, την συντήρηση, το παλιό, την υποκρισία. Παράλληλα, αποτυγχάνουν να συλλάβουν την πραγματική κακοήθεια του καπιταλισμού που δεν έχει τίποτα να κάνει με την «αδικία» και την «ανισότητα» αλλά που, σύμφωνα με τον Μαρξ, προκύπτει από τον ανορθολογισμό που γεννά η ιδιωτική εκμετάλλευση συλλογικά παραχθέντων αγαθών (κεφαλαιουχικών και καταναλωτικών).

Ως προς το δεύτερο, τώρα, την αδυναμία τους να σκεφτούν αυτά που θα σκεφτόταν ο Μαρξ σήμερα (εν όψει των νέων δεδομένων), εδώ η κατάσταση φέρνει δάκρυα στα μάτια. Έχετε ακούσει κάποιο από τα κόμματα της Αριστεράς να νοιάζεται για τον τρόπο με τον οποίο η Δύση, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, καρπούται την υπεραξία που παράγει ο ‘Νότος’, μετατρέποντάς την σε υπερμισθούς; Ακούσατε ποτέ να εκφέρεται, από την Αριστερά, μια ανάλυση της μετά το 2008 ελληνικής κατάστασης όπου να τίθεται επί τάπητος η ανικανότητα της χώρας τόσο να παράγει (παραδοσιακή κατά Μαρξ) υπεραξία όσο και να καρπούται υπερμισθούς; Όχι, δεν ακούσατε.
Αυτό που ακούσατε, ουσιαστικά, είναι η απαίτηση οι έλληνες εργαζόμενοι να εισπράττουν κι αυτοί υπερμισθούς - μιας και η βιομηχανία μας δεν παράγει αρκετή υπεραξία από την οποία να διεκδικήσουν ένα μέρος. Αυτό που ακούσατε είναι καταγγελίες περί της αδικίας των Μνημονίων και περί της όλο και μεγαλύτερης απόσπασης υπεραξίας των εργαζόμενων (όταν αυτή δεν υφίσταται πλέον). Όσο δε για το τι πρέπει να γίνει, μεγάλο μέρος της Αριστεράς απαντά: Επιστροφή στην αυτάρκεια. Έξοδο από το ευρώ. Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος στην παγκοσμιοποίηση. Τείχη γύρω από την χώρα που να εμποδίζουν τις εισαγωγές.
Ερωτώ λοιπόν: Με πόσες στροφές νομίζετε ότι περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του ο Μαρξ στον τάφο του στο Highgate όταν «ακούει» τους έλληνες μαρξιστές να λένε τέτοια πράγματα; Η δική μου εκτίμηση είναι: με περίπου 12000rpm!
Επίλογος
Με αυτό το άρθρο κλείνει ένας κύκλος. Ένας κύκλος που προσπάθησε να αναδείξει την ιδεολογική ασυνέπεια και των τριών μεγάλων ιδεολογικών ρευμάτων που κυριαρχούν στην πολιτική σφαίρα, και τα οποία θα κονταροκτυπηθούν (με διαφορετικά κομματικά περιτυλίγματα) στις επικείμενες εκλογές. Είδαμε ελευθεριάζοντες που υποστηρίζουν την μεγαλύτερη και πιο τοξική κρατική παρέμβαση στην ιδιωτική οικονομία (τα δάνεια των Μνημονίων) [Γιάνη Βαρουφάκη -Δεσμευμένοι ελευθεριάζοντες].

Γνωρίσαμε Κευνσιανούς [Α΄. ΜΕΡΟΣ] που υποστηρίζουν ότι, εν καιρώ βαθιά ύφεσης, η ανάπτυξη θα έρθει μειώνοντας δημόσιες δαπάνες και μισθούς. Καταλήξαμε σε Μαρξιστές που, ουσιαστικά, υπερασπίζονται το δικαίωμα των ελλήνων εργαζόμενων να ζουν ως ραντιέρηδες (εισοδηματίες), ξεζουμώντας την υπεραξία «άλλων» τριτοκοσμικών, ξένων.
Στόχος μου, επαναλαμβάνω, δεν ήταν να επιχειρηματολογήσω υπέρ της ιδεολογικής και θεωρητικής καθαρότητας. Προσωπικά μιλώντας (επειδή, εδώ στο τέλος, δεν με πειράζει να δηλώσω την δική μου ταυτότητα), κατανοώ τον καπιταλισμό διαβάζοντας Μαρξ (και συγκεκριμένα τον Πρόλογο στην Εισαγωγή στην Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας ΚΑΙ την 18η Brumiere του Louis Bonaparte), Keynes (όχι τόσο την Γενική Θεωρία αλλά τα αριστουργηματά του World Economic Outlook, The Economic Consequences of the Peace και το Treatise on Money) και Hayek (Economics and Knowledge).
 Όχι, στόχος μου ήταν να καταδείξω πως, στην Ελλάδα, μια από τις εκφάνσεις (και αιτίες) της Κρίσης είναι ότι τα κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα δεν είναι καν ειλικρινή με τον εαυτό τους.

Β. Βιλιάρδος - ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ: Το σκηνικό της επόμενης ημέρας δεν φαίνεται να έχει στηθεί ακόμη στην Ελλάδα – οπότε, όλοι όσοι βιάζονται να πάρουν μέρος σε ένα ακόμη «εκλογικό πανηγύρι» που προετοιμάζεται προσεκτικά από τη σκιώδη εξουσία στο «παραπέτασμα», είναι πιθανότατα σε λάθος δρόμο

"Προσωπικά «σιχαίνομαι» το κομματικοκεντρικό κράτος, έτσι όπως δυστυχώς λειτουργεί στην Ελλάδα. Όμως γνωρίζω ότι, η μοναδική μας προστασία απέναντι στις τοκογλυφικές αγορές και στα πολυεθνικά μονοπώλια είναι η Πολιτική. Επίσης ότι, η μοναδική μας προστασία απέναντι στους πολιτικούς είναι οι ενεργοί, υπεύθυνοι και σωστά ενημερωμένοι Πολίτες - οι οποίοι ψηφίζουν οι ίδιοι τους νόμους, ελέγχουν το δημόσιο και καθορίζουν την κυβερνητική Πολιτική, με την εγκαθίδρυση της άμεσης Δημοκρατίας" (άρθρο μας).  

Με ονειρικές υποθέσεις ή χωρίς, είναι εξωφρενικός παραλογισμός, είναι αυτοκτονία να αναθέτουμε στους αυτουργούς της καταστροφής να μας σώσουν από την καταστροφή. Η στοιχειώδης λογική αυτοάμυνας σήμερα επιβάλλει να παραμεριστεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας, να εξαφανιστεί από το δημόσιο βίο. Όλοι, χωρίς εξαίρεση.

Γιατί και οι ακκιζόμενοι ως καλοί, ως αδιάφθοροι, συνεργάστηκαν. Ανέχθηκαν, δεν κατήγγειλαν……Στερούμαστε την οποιαδήποτε θεσμική δυνατότητα να αποκαταστήσουμε δημοκρατικό, λειτουργικό, έντιμο κράτος. Δεν ζητάμε οίκτο, ούτε να μας υποκαταστήσουν άλλοι στις ευθύνες μας. Ζητάμε απλώς να πληροφορηθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι, το 91% του λαού μας απορρίπτει με βδελυγμία αυτούς που οι ηγέτες της ΕΕ συναντούν σαν «εκπροσώπους» μας” (Χ. Γιανναράς).       

ΠΕΡΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Έχουμε την άποψη ότι, το πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (το οποίο, αν μη τι άλλο, ευτυχώς «ταράζει τα νερά», αφού είναι το πρώτο που εμφανίζεται), είναι μεν σε γενικές γραμμές αρκετά καλό, αλλά πολύ θεωρητικό – ενώ η στελέχωση των επιτροπών που αναφέρονται (λογιστικός έλεγχος, γερμανικές επανορθώσεις κλπ.), θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και εξειδικευμένα άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ, έτσι ώστε να έχουν το απαιτούμενο «αντικειμενικό κύρος».

Το πρόγραμμα θα όφειλε λοιπόν να συμπληρωθεί με ακριβή νούμερα, τα οποία να πείθουν για τη δυνατότητα του να εφαρμοσθεί στην πράξη.

Για παράδειγμα, κοστολόγηση της κατώτατης σύνταξης που προτείνεται, δαπάνες και έσοδα σε σύγκριση με τον υφιστάμενο κρατικό προϋπολογισμό-μεσοπρόθεσμο, μία πρώτη αριθμητική προσέγγιση του σημερινού δημοσίου χρέους με το επιτόκιο που «αποδέχεται» η προτεινόμενη «αναθεώρηση» του, μία εφικτή πρόταση αποπληρωμής του (χρεολύσια), το λογιστικό έλεγχο του χρέους σε τμήματα (νόμιμο, επαχθές, παράνομο, ημιεπαχθές) κλπ. Στα πλαίσια αυτά, θα έπρεπε να υπάρχει ένας ακριβής σχεδιασμός μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης του δημοσίου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο χρόνος που απαιτούν οι διαπραγματεύσεις για την εκδίωξη της Τρόικας.

Νομίζουμε ότι, η κατάρτιση ενός Ισολογισμού του κράτους, όπου στη μία πλευρά του θα είναι το Παθητικό (χρέος) και στην άλλη το Ενεργητικό (ακίνητη δημόσια περιουσία, κρατικές επιχειρήσεις, υπόγειος πλούτος, γερμανικές επανορθώσεις ή ότι άλλο), θα έπρεπε να είναι στις πρώτες προτεραιότητες – επίσης με κατά το δυνατόν ακριβή αριθμητικά στοιχεία.

Επί πλέον, θεωρούμε απαραίτητη τη στελέχωση μίας υποθετικής κυβέρνησης από τα ικανότερα μέλη της νέας παράταξης, με βιογραφικά τους και με μία αντικειμενική παρουσία τους – αφού η χώρα απαιτεί την ύπαρξη κομμάτων, με σαφείς κυβερνητικές δυνατότητες. Όσον αφορά δε την κρατική επενδυτική τράπεζα «τύπου Kfw», τη οποία έχουμε προτείνει και εμείς σε αρκετά κείμενα μας, θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί σε μία υπερτράπεζα, με ιδιοκτησία όλη τη δημόσια περιουσία – ενώ η στελέχωση της θα όφειλε να απασχολήσει περισσότερο ίσως από το αντικείμενο της.  

Η πρόταση εξασφάλισης πλειοψηφικού μεριδίου στην, ιδιωτική ουσιαστικά, Τράπεζα της Ελλάδας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση – αν και πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, αφού μάλλον δεν θα συμφωνούσαν οι μέτοχοι της. Εναλλακτικά λοιπόν θα μπορούσε να «καταργηθεί» η άδεια λειτουργίας της ως κεντρική τράπεζα και να δοθεί σε μία κρατική καινούργια – η οποία θα συστηνόταν ακριβώς για το σκοπό αυτό (όπως η γερμανική Bundesbank).      

Η πρόταση για διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) είναι μεν σωστή, αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προτεραιότητα. Αν και δεν είμαστε υπέρ των τραπεζών (ειδικά λόγω του ότι δανείζονταν από την ΕΚΤ με 1% και δάνειζαν το δημόσιο με πάνω από 5%, ενώ πολλά από τα δάνεια τους προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ήταν με τοκογλυφικά επιτόκια), θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατή μία δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση τους, για να καλυφθεί η νέα διαγραφή, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη. Ας μην ξεχνάμε δε ότι, η χρεοκοπία των τραπεζών δεν οφείλεται στις ίδιες, αλλά στο κράτος – το οποίο διέγραψε το 75% σχεδόν των οφειλών του απέναντι τους (ομόλογα), πυροβολώντας ουσιαστικά τα πόδια του.     

Τέλος, υπάρχουν ορισμένες απορίες, οι οποίες θα απασχολούν ίσως αρκετούς από εμάς: (α) είναι μέσα στις προθέσεις του νέου κόμματος ο διαχωρισμός της εκτελεστικής (κυβέρνηση) από τη νομοθετική (βουλή) εξουσία, όπου δεν θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα και στη μία και στην άλλη; (β) είναι στα σχέδια του η άμεση δημοκρατία, η απ’ ευθείας συμμετοχή δηλαδή των Πολιτών στην ψήφιση των σημαντικών αποφάσεων, με απώτερο στόχο τη λειτουργία ενός πολιτεύματος «διαρκούς ενημέρωσης και ψηφοφορίας των Πολιτών», κατά τα ελβετικά πρότυπα;  

Σε κάθε περίπτωση, η νέα αυτή παράταξη είναι μία εναλλακτική επιλογή για όλους όσους δεν επιθυμούν μία κεντρικά κατευθυνόμενη Οικονομία – είτε την «ερμαφρόδιτη», έτσι όπως περιγράφεται από το νεαρό πρόεδρο του συνασπισμού («θα πάρουμε τα χρήματα των πλουσίων, θα προβούμε σε διώξεις επιχειρηματιών, θα ζητήσουμε τα κλειδιά των τραπεζών κρατικοποιώντας τες, δεν θα πληρώσουμε ούτε ευρώ του χρέους», αλλά θα παραμείνουμε στη φιλελεύθερη Ευρωζώνη κλπ.), είτε τη «δογματική», «αρτηριοσκληρωτική» αλλά καθαρότατη, συνεπή και σαφή του κομμουνιστικού κόμματος.

Επίσης για όσους επιθυμούν να επιλέξουν μικρά κόμματα, επειδή δεν θέλουν να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην παγίωση της υποδούλωσης της πατρίδας τους στους δανειστές της - «επιβραβεύοντας» τα κόμματα που την οδήγησαν στη χρεοκοπία και δίνοντας τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν πάνω από 150 έδρες.    


Ο κανόνας, ο οποίος ισχύει ανέκαθεν για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές κρίσεις είναι το ότι, η αναδιάρθρωση δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από τρία συνολικά χρόνια:

(α)  το δύσκολο πρώτο έτος, στο οποίο υπερισχύουν οι μειώσεις των εξόδων, η ευρύτερη λιτότητα και ένας οδυνηρός περιορισμός του τζίρου (ύφεση και χαμηλότερο ΑΕΠ για ένα κράτος)

(β)  το δεύτερο έτος της σταθεροποίησης, όπου δεν υιοθετείται κανένα άλλο μέτρο, αλλά επιδρούν αυτά που έχουν ήδη ληφθεί και

(γ)  το τρίτο έτος της ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια του οποίου αποδίδουν τα μέτρα που λήφθηκαν, στα επώδυνα χρόνια που προηγήθηκαν.

Εάν δεν εφαρμοσθεί με την παραπάνω χρονική σειρά και διάρκεια η στρατηγική αναδιάρθρωσης και επανεκκίνησης, τότε όλοι οι συμμετέχοντες «καίγονται» - η εμπιστοσύνη στα μέτρα και στη διοίκηση (management) χάνεται, ενώ η επιχείρηση οδηγείται στη χρεοκοπία.

Περαιτέρω, υπάρχουν πολλά κόμματα που θέλουν να διώξουν το ΔΝΤ και τη Γερμανία, καθώς επίσης να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, εφαρμόζοντας ένα σωστό (τριετές) πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Δεν βλέπουμε όμως να έχει κάποιο τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (στελέχη κλπ.), ούτε να θέλει να τις αποκτήσει, ενώ θεωρούμε πολύ δύσκολο το να λειτουργήσει κάτι σωστά, στηριζόμενο σε «φθαρμένα υλικά» και σε σαθρές βάσεις.

Κανένα κόμμα δεν δίνει ανιδιοτελείς, υπεύθυνες, συγκεκριμένες και πρακτικά εφαρμόσιμες απαντήσεις στα θέματα που μας απασχολούν (οικονομία, εθνική κυριαρχία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, λαθρομετανάστευση κλπ.), σχεδόν όλα προσπαθούν να «ανακαλύψουν» εκείνες τις τοποθετήσεις, οι οποίες αποδίδουν άμεσα σε εκλογικές ψήφους, ενώ κυριαρχεί η διασπορά ψευδών ελπίδων, η υπεκφυγή, και η προστασία των κεκτημένων προνομίων – γεγονός που μάλλον θα αλλάξει, μόνο μετά από μία «δημιουργική καταστροφή». 

Πάντως, «το σκηνικό της επόμενης ημέρας» δεν φαίνεται να έχει στηθεί ακόμη στην Ελλάδα – οπότε, όλοι όσοι βιάζονται να πάρουν μέρος σε ένα ακόμη «εκλογικό πανηγύρι» που προετοιμάζεται προσεκτικά από τη σκιώδη εξουσία στο «παραπέτασμα», είναι πιθανότατα σε λάθος δρόμο. Οι εκλογές με διλήμματα και με εκβιασμούς, δεν οδηγούν σε εποικοδομητικά αποτελέσματα – αφού αρκετοί ψηφίζουν συμβιβαζόμενοι, αυτούς που στην πραγματικότητα σιχαίνονται, εάν δεν τους μισούν. Σε κάθε περίπτωση, καμία χώρα δεν έμεινε ποτέ ακυβέρνητη, όσα προβλήματα και αν είχε.    

Η εγκατάσταση ενός λειτουργικού Κράτους Δικαίου, παράλληλα με την προώθηση ενός σωστού φορολογικού, επενδυτικού και επιχειρηματικού πλαισίου, χωρίς την υφιστάμενη γραφειοκρατία, προηγείται των όποιων θετικών εξελίξεων για τη χώρα μας. Από την άλλη πλευρά, όλα τα σκάνδαλα που κατακλύζουν σήμερα την επικαιρότητα μοιάζουν να μην έχουν άλλο στόχο, από την τοποθέτηση της μίας κοινωνικής ομάδας απέναντι στη άλλη - έτσι ώστε να αποφύγουν την τιμωρία η πραγματικοί υπεύθυνοι, καθώς επίσης να επιβληθούν ανεμπόδιστα τα συμφέροντα (ιδιωτικοποιήσεις των κοινωφελών επιχειρήσεων, δημεύσεις της ιδιωτικής περιουσίας κλπ.) των εισβολέων.

Όπως πάντα, είναι πιθανόν να κάνουμε λάθος τόσο στις εκτιμήσεις, όσο και στις τοποθετήσεις μας, καθώς επίσης να είναι εσφαλμένη η εντύπωση μας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα εισέρχεται, δυστυχώς ενυπόθηκη, στο τελευταίο και πλέον οδυνηρό στάδιο του καθοδικού σπειροειδή κύκλου - ο οποίος, εάν συνεχίσει την πορεία του, καταλήγει εκεί που κανένας από εμάς δεν θέλει να πιστέψει.

Αθήνα, 05. Απριλίου 2012

Συνέντευξη Νίκου Μιχαλολιάκου στο TV Super

Συνέντευξη Ν. Μιχαλολιάκου στο TV Super

05-04-2012 17:56:11



Συνέντευξη παραχώρησε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος στον Πελοποννησιακο περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TV SUPER και στον δημοσιογράφο Βασίλη Ζώη, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων Ανατολικής Πελοποννήσου στη Νεμέα Κορινθίας.
Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλά για το τεράστιο εθνικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, τις ευθύνες του πολίτικου κόσμου, την ΑΟΖ, για τις επιθέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και για τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - Οι κακοποιοί άρχισαν να τον χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα στο πρόσωπο και το σώμα

NEWSIT

Θήβα: Μεταμεσονύκτιο μαρτύριο στα χέρια ''4'' κουκουλοφόρων!

Ο ηλικιωμένος έκλαιγε, φώναζε ''βοήθεια'' αλλά οι αδίστακτοι κακοποιοί δεν έκαναν πίσω - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, έχει εξαπολύσει η αστυνομία...

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 02.00, στο σπίτι του ηλικιωμένου, στο κέντρο της πόλης. Την ώρα που κομόταν μόνος στο σπίτι, οι 4 δράστες παραβίασαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα. Όταν ο παππούς άκουσε έναν θόρυβο και ξύπνησε, ήταν αργά. Οι δράστες μπήκαν στο υπνοδωμάτιο και το μαρτύριο του ηλικιωμένου, μόλις είχε ξεκινήσει...

Οι κακοποιοί άρχισαν να τον χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα στο πρόσωπο και το σώμα. Ο ηλικιωμένος καλούσε σε βοήθεια, αλλά οι δράστες συνέχιζαν τα χτυπήματα απτόητοι. Όταν ο άτυχος παππούς, έπεσε σχεδόν αναίσθητος στο πάτωμα από τα χτυπήματα, οι ληστές τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι.

Ύστερα από λίγο, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο σπίτι, το άνοιξαν και βούτηξαν τα 80.000€ που υπήρχαν μέσα. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη...

36 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

36 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ
http://hercolano2.blogspot.com/
--------------------------