Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

7 Απριλίου 2012

Καρφιά Siemens σε Έλληνες πολιτικούς: “Ορισμένοι είχαν υπερβολικές απαιτήσεις”

NEWSIT

Σε "υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών" αποδίδει ο αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με την ελληνική κυβέρνηση

"Η επιστροφή στην δραχμή δεν θα ήταν η λύση στα προβλήματα" της Ελλάδας, τονίζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens Πέτερ Σόλμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες "Suddeutsche Zeitung" και "Καθημερινή". Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική δράση της εταιρείας του, δεσμεύεται για "καθαρές δουλειές", ενώ αποδίδει την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά στις "υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων Eλλήνων πολιτικών".

    Ο κ. Σόλμσεν αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου, "με καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται" ώστε να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων και, όταν ερωτάται για τους λόγους της καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ζήμενς και της ελληνικής κυβέρνησης, κάνει λόγο για "υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, οι οποίες ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας". Διαβεβαιώνει ότι το πόσο των 90 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την δημιουργία δομών στην Ελλάδα και δηλώνει πεπεισμένος ότι η εμπειρία της εταιρείας του στον αγώνα κατά της διαφθοράς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση. "Εάν συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε κοινούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, δεν θα σημειωθούν κρούσματα λαδώματος. Τέτοια ‘καρτέλ του καλού’ θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα", λέει ο κ. Σόλμσεν και προσθέτει ότι η Siemens επιδιώκει μόνο καθαρές δουλειές.

    Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens, αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την τρόικα, αναδεικνύει την ανάγκη η πολιτική λιτότητας να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα και σε ό,τι αφορά τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείας του, μιλά για αιολική και ηλιακή ενέργεια, την χρηματοδότηση των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η τράπεζα της ίδιας της Siemens.

Μαρίν Λεπέν: «Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού»

Μαρίν Λεπέν: «Η Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού»

Η υποψήφια του ακροδεξιού μετώπου υποστήριξε πως το ευρώ είναι «καταστρεπτικό» για τη Γαλλία.




Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs «ανατρέπει κυβερνήσεις παντού» και το ευρώ είναι «καταστρεπτικό» για τη Γαλλία, δήλωσε σήμερα η υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Η Λεπέν έπεσε στις δημοσκοπήσεις ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί αργότερα αυτόν το μήνα, με μία δημοσκόπηση να την φέρνει στην τέταρτη θέση πίσω από τον συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Σε ομιλία της στην οποία ασχολήθηκε με θέματα όπως η μετανάστευση, η ανεργία και η δύναμη των χρηματαγορών, η Λεπέν σκιαγράφησε την Goldman Sachs ως ένα πανίσχυρο θεσμό που ελέγχει ολόκληρα έθνη όπως και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
« Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού» δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία. « Goldman Sachs τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των χωρών της ευρωζώνης. Η Goldman Sachs τοποθετεί τον άνθρωπό της στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» συνέχισε. «την Ελλάδα, την Ιταλία, την ΕΚΤ, ολιγάρχες έχουν πάρει την εξουσία»
Η 43χρονη πρώην δικηγόρος επιτέθηκε επίσης στο ευρώ, το οποίο προτείνει να θαφτεί, χαρακτηρίζοντάς το μια «καταστρεπτική ιδεολογία» που αποσκοπεί να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.
Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσπαθεί να προσελκύσει τη μερίδα του εκλογικού σώματος που υποστηρίζει τη Λεπέν, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος στους δεξιούς υποστηρικτές του ότι το να ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο θα ωφελήσει μόνον τους Σοσιαλιστές καθώς θα οδηγήσει σε διάσπαση της δεξιάς.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Τελευταία στις επενδύσεις η Ελλάδα, αλλά όχι λόγω μισθών ή φόρων...

Τελευταία στις επενδύσεις η Ελλάδα, αλλά όχι λόγω μισθών ή φόρων...

07-04-2012 12:22:33




Ούτε οι μισθοί, ούτε η φορολογία παίζουν ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων. Μεγάλη έρευνα το αποδεικνύει και εξηγεί, όχι μόνον γιατί η πολιτική της τρόικας καταστρέφει άδικα τα νοικοκυριά, αλλά και πόση ζημιά έκανε στους Έλληνες και τη χώρα ο ΓΑΠ και τα στελέχη του, δυσφημώντας τους Έλληνες ως διεφθαρμένους. Έτσι, στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων, βρίσκεται η Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ΑΒΑ) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση της έρευνας ότι, ελάχιστη σημασία για την επιλογή του τόπου ίδρυσης επιχειρήσεων παίζουν, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι παράγοντες εργασιακό κόστος (μόλις 24%) και φόρος επιχειρήσεων (23%), τη στιγμή που από την πλειονότητα των πολιτικών και των «ειδικών» διατυμπανίζεται το τελείως αντίθετο ως προς την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας, από 1 έως 4, με άριστα το 1, η Ελλάδα βαθμολογείται με το βαθμό 3,7, ενώ στην πρώτη θέση του καταλόγου ελκυστικότητας των 14 χωρών βρίσκεται η Γερμανία με το βαθμό 1,4 και ακολουθούν Σουηδία (1,5), Ελβετία (1,8), Ολλανδία (1,8) και Αυστρία (1,9), που εμφανίζεται να προηγείται από τις θεωρούμενες ως ιδιαίτερα «ελκυστικές» χώρες για επιχειρηματίες, όπως οι Φινλανδία, Βρετανία ή Γαλλία.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ως σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγησή τους ως προς την ελκυστικότητα των 14 χωρών,  τα ενεργειακά δίκτυα στην κάθε χώρα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%), καθώς επίσης τα  δίκτυα  επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα μέτρα λιτότητας παίρνουν οι Ισπανοί, με ανεργία επιπέδου Μεγάλης Ύφεσης του 1929...

Νέα μέτρα λιτότητας παίρνουν οι Ισπανοί, με ανεργία επιπέδου Μεγάλης Ύφεσης του 1929...

07-04-2012 15:59:10


Σε νέο πακέτο λιτότητας οδεύουν οι Ισπανοί, με ανεργία πάνω από 23% έναντι 21% της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουις ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα βγει από την κρίση «χωρίς εξωτερική βοήθεια και πιο δυνατή». Ουσιαστικά όμως πιέζονται να πάρουν μλετρα από τους Γερμανούς...

«Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη» προειδοποιεί ο υπουργός, ο οποίος προβλέπει μικρότερη ανάπτυξη και (ακόμα !!!) μεγαλύτερη ανεργία.

«Όμως, θα θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο 2013» προσθέτει.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση Ραχόι επεξεργάζεται νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ως στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% στα τέλη του 2013.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης αποφάσισε εσπευσμένως τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να καθησυχάσει τις αγορές έπειτα από την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της χώρας στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφορμή για την εκτίναξη στα ύψη του κόστους δανεισμού της Ισπανίας -πρόκειται για μια διαδικασία που συμπαρέσυρε ανοδικά και τις αποδόσεις ομολόγων της Ιταλίας και των άλλων υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης αλλά και της Γαλλίας, που καθημερινά προβάλλει ως ο νέος αδύναμος κρίκος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους- είναι η μονομερής αναθεώρηση από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι του εφετινού στόχου για το έλλειμμα από το 4,4% στο 5,7%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσκοπήσεις: Στο αρχείο πολιτικής ιστορίας το ΠΑΣΟΚ - Ψηλά Ανεξάρτητοι-Χρυσή Αυγή

Δημοσκοπήσεις: Στο αρχείο πολιτικής ιστορίας το ΠΑΣΟΚ - Ψηλά Ανεξάρτητοι-Χρυσή Αυγή

07-04-2012 20:06:45


Παγιώνεται η εκλογική επιρροή των κομμάτων μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές (αν δεήσει ο τραπεζίτης [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ -οπως ο Γιάννης Κωστόπουλος- ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ] Λουκάς Παπαδήμος να τις προκηρύξει...) καθώς και οι νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται στην δημοσιότητα δείχνουν την γνωστή εικόνα της οκτακομματικής Βουλής με τη Νέα Δημοκρατία χαμηλά, κάτω από το 25% με αναγωγή των αναποφάσιστων, το ΠΑΣΟΚ περί το 15%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες σταθερά ψηλά γύρω στο 10% και την Χρυσή Αυγή να αποτελεί την δύναμη ανατροπής και να μπαίνει στη Βουλή (όλα αυτά με αναγωγή των αναποφάσιστων).  
Μπροστά με οκτώ μονάδες διαφορά παραμένει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους μειώνεται στο 6,7%. Δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή κατά 3,7 μονάδες ενώ στην αναγωγή επί των έγκυρων καταγράφει διαφορά από το ΠΑΣΟΚ της τάξης του 5,8%.
Σημειώνουμε ότι πρόκειται για δύο εταιρείες με  που δίνουν αποτέλεσματα κατά κανόνα "θετικά" προς το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Άρμα Πολιτών 0,8%.

Με αναγωγή επί των αναποφάσιστων τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6% και 'Αρμα Πολιτών 1%.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 5,8 μονάδες στην αναγωγή επί των εγκύρων και κατά 3,7% στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή.

Αναλυτικά η ΝΔ  με αναγωγή, συγκεντρώνει 20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής:
ΝΔ 13,4%,
ΠΑΣΟΚ 9,7%,
ΣΥΡΙΖΑ 7,4%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%,
ΚΚΕ 6,8%,
ΔΗΜΑΡ 5,8%,
Χρυσή Αυγή 3,6%,
Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%,
ΛΑΟΣ 1,9%,
ΔΗΣΥ 1,3%
και ΔΡΑΣΗ 1,3%.

Πάντως ασχέτως με το πόσο πιστεύει κανείς στην εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων ένα παρατηρητικό και έμπειρο μάτι θα ξεχωρίσει αμέσως κάποιες παραδοχές.Παραδοχές που έχουν τη σημασία τους καθότι βρισκόμαστε "μάλλον" πολύ κοντά στις εκλογές κάπου το Μάιο συνεπώς θα είναι σχεδόν μη αναστρέψιμες εκτός αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό γεγονός επιπέδου εισβολής εξωγήινων.

Ετσι λοιπόν βλέπουμε ότι:

α) Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να ξεκολήσει από το όριο του 16% και σε αυτό φτάνει με φανερή διάθεση "σπρωξίματος" από τα ΜΜΕ που έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ευάγγελο Βενιζέλο
β) Τη ΝΔ όχι μόνο να έχει αποχαιρετήσει προ πολλού το όνειρο της αυτοδυναμίας αλλά να είναι ευχαριστημένη που μάλλον κατά τα φαινόμενα θα διατηρήσει τη πρωτιά (αν οι εκλογές πάρουν καιρό έχουν την ικανότητα να χάσουν κιόλας)
γ)Το ΄Πάνο Καμμένο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ρυθμιστής των εξελίξεων
δ) Τη Χρυσή Αυγή να μπαίνει στη Βουλή σε άλλη μια δημοσκόπηση

Καλό θα είναι να σημειώσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές δεν έχουν ακόμη απορροφήσει τον αντίκτυπο του τραγικού γεγονότος με την δημόσια αυτοκτονία του 77χρονου που προκαλεί περαιτέρω ζημιά στην εικόνα του δικομματισμού και θρυμάτισε το γυάλινο κόσμο πολλών αβέβαιων ακόμα ψηφοφόρων των δύο κομμάτων. Σε αυτό πέραν του γεγονότος βοήθησαν και οι "αθάνατες" δηλώσεις Κουκουλόπουλου, Μπεγλίτη.


Εν κατακλείδι, ΠΑΣΟΚ, τέλος. Την επομένη των εκλογών το 15-16% που θα λάβει θα το στείλει εκεί που πλέον ανήκει στο μάθημα πολιτικής ιστορίας για το "πως αρχικά μπορείτε να καταστρέψετε και εν συνεχεία να πουλήσετε μία ολόκληρη χώρα", αλλά και τη ΝΔ βαριά τραυματισμένη. Νέες δυνάμεις εν όψει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιδού γιατί θέλουν να αναβάλουν τις εκλογές: Νέα χρεοκοπία (η 3η...) στις 15 Μαϊου!

Ιδού γιατί θέλουν να αναβάλουν τις εκλογές: Νέα χρεοκοπία (η 3η...) στις 15 Μαϊου!

06-04-2012 11:26:17


Γίνεται ένα χρεοκοπημένο («και με σφραγίδα») κράτος, δηλαδή με πληρωμή ακόμα και των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στους δικαιούχους κατόχους των απλήρωτων ομολόγων, να ξαναχρεοκοπήσει δύο μήνες μετά την πρώτη του χρεοκοπία; Γίνεται, αν πρόκειται για την Ελλάδα και την κρίση χρέους της την έχουν διαχειριστεί ξένα κέντρα με πολιτικούς- μαριονέτες!
 
Ιδού λοιπόν, πως διαμορφώνεται η κατάσταση μόλις είκοσι ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του περίφημου PSI (που θα «έβαζε πάτο στο βαρέλι» κατά την έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου από το περασμένο ακόμα καλοκαίρι) και πως η Ελλάδα παρ’ότι έχει πιάσει «πάτο» πλέον εν είδη γεωτρύπανου σκάβει τον πάτο του βυθού για οριστικό ενταφιασμό. 

Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι θα έχει και παρέα σύντομα στην χρεοκοπία: «Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία είναι πληγή και η Ισπανία όγκος». Αυτή είναι η κατάσταση στην ευρωζώνη αυτή στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, Bill Gross.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά τη νέα άνοδο στην απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου που άγγιξε το 5,85% (!), επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, προτού δηλαδή ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αλλά προηγούνται τα δικά μας, όπου: Ομόλογα αξίας περίπου 8,5 δισ. ευρώ ξένου δικαίου , δεν δέχονται το PSI και ζητούν να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας του και αυτό είναι οριστικό αρά τη νέα αναγκαστική παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μπας και συγκινηθούν.
 
Είναι αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει: Αυτούς δεν μπορεί κανείς να τους εκβιάσει γιατί τα έχουν αγοράσει βάσει του ξένου δικαίου τα ελληνικά ομόλογα που σημαίνει ότι πάνε στα ξένα δικαστήρια και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας, αφού πρώτα πληρωθούν και τα ασφάλιστρα κινδύνοτυ (CDS). 

Δηλαδή, αυτοί δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει καν, να πληρώσουμε! 

Ότι θα συμβεί δηλαδή, πολύ σύντομα και με τον κύριο όγκο των λοιπών ομολόγων που ανταλλάχθηκαν από την «ελληνική» κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να πληρωθεί το χρέος με το βάραθρο της ύφεσης που έχουν οδηγήσει τη χώρα η εγχώρια οικονομικο-πολιτική ελιτ και οι ξένοι συνεργάτες τους. 

Αυτά, λοιπόν τα ομόλογα που ζητούνται να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας τους είναι καθαρά κερδοσκοπικά και άρα πιο επικίνδυνα και ανεξέξεγκτα: Ανήκουν σε  hedge funds, τα οποία απέκτησαν τους τίτλους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στο 35-40% της ονομαστικής τους αξίας και εκβιάζουν τώρα να αποπληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.

Η κυβέρνηση αμήχανα δηλώνει ότι "το οικονομικό της πρόγραμμα δεν προβλέπει διαθέσιμα κεφάλαια για την πραγματοποίηση πληρωμών σε ιδιώτες πιστωτές που αρνούνται να λάβουν μέρος στο PSI πέρα των ποσών που αυτοί θα λάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση", αλλά η ISDA, από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει ότι η μη πληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων, θα αποτελέσει εκ νέου πιστωτικό γεγονός και βέβαια μετά έρχονται οι κατασχέσεις! 

Η πρώτη κατραπακιά έρχεται στις 15 Μαΐου, που λήγει το πρώτο ομόλογο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αν δεν πληρωθεί στο 100%, έρχεται νέα πτώχευσης, νέα ενεργοποίηση CDS, αλλά και κάτι άλλο που δεν είχαμε στην πτώχευση του Μαρτίου: Προσφυγή σε ξένα δικαστήρια όπου θα γίνουν απαιτητά ή τα λεφτά ή η περιουσία του ελληνικού δημοσίου! Το ύψος του ομολόγου που λήγει στις 15 Μαΐου είναι 450 εκατ. ευρώ. 

Δεν είναι σοβαρό το ποσό, αλλά αν πληρωθεί τότε θα γίνει … χαμός: Αυτομάτως θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας του PSI, αφού η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει στο 100% τα ομόλογα όσων αρνούνται το PSI, καθώς αναμένονται οι εύλογες αντιδράσεις όσων αποδέχτηκαν το haircut κατά 53,5%.

Εδώ λοιπόν πιθανόν να έχουμε και μία πρώτη εξήγηση για τους λόγους που σπρώχνουν σε αναβολή των εκλογών, πέρα από την αφορμή που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποιος θα ήθελε να σκάσει στα χέρια του μια δεύτερη χρεοκοπία στις 15 Μαΐου, αν οι εκλογές γίνουν στις 6 του ίδιου μήνα; φαντασθείτε μια συγκυβέρνηση π.χ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (αν μπει στη Βουλή) και να τους σκάει δεύτερη χρεοκοπία, πιο βαριά για διάφορους λόγους, από την πρώτη, την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης!
Γιατί τα παραπάνω που γράφουμε δεν είναι εικασίες, αλλά γεγονότα για τα οποία βέβαια είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως, όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι "Με το PSI μπήκε σε ένα δρόμο η ελληνική οικονομία".

Πέρα από αυτά, τα νέα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν την πτωτική (βασικά ελεύθερη πτώση) πορεία των πρώτων ημερών εκπέμποντας εξαιρετικά άσχημα μηνύματα στις αγορές: Διαπραγματεύονται περί το 20% της αξίας τους. Γιατί την ακρίβεια τα νέα ελληνικά 11ετή ομόλογα που αντικατέστησαν τα παλιά, που έχουν υποχωρήσει κοντά στο 22% των ονομαστικών τους τιμών, ακολουθώντας μάλιστα πτωτική πορεία από την έκδοσή τους (12 Μαρτίου) μέχρι και σήμερα. 

Έτσι οι απώλειες που υπέστησαν από το PSI οι κάτοχοί τους, θεσμικοί και φυσικά πρόσωπα π.χ. οι μικροομολογιούχοι ήταν αρχικά 53,5%, και τώρα η τρέχουσα αξία των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων είναι μειωμένη έναντι των αρχικών ονομαστικών τιμών κατά 72-75%! 

Μιλάμε πλέον όχι για haircut (κούρεμα), αλλά για headcut (αποκεφαλισμό).
Μέσα σε όλα αυτά το spread του 11ετούς -που χρησιμοποιείται ως ομόλογο αναφοράς 10ετούς διάρκειας από την αγορά- έχει αυξηθεί περισσότερο από 400 μονάδες βάσης σε λιγότερο από ένα μήνα, ξεπερνώντας τις 2.000 μβ, ενώ η απόδοση έχει ενισχυθεί περίπου 4%, διαμορφούμενη στο 22,1% από 18,26%, εξακολουθώντας σαφώς να είναι μακράν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη.

Και βέβαια στο εξωτερικό όλοι μιλάνε για το … επόμενο PSI. Πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα κατά 32 έως 67 δισ. ευρώ, από το 2015 και μετά.

Πρακτικά: Μόνη λύση η ολική διαγραφή του χρέους μονομερώς. Tι φοβόμαστε; Μην μας πτωχεύσουν; Μα εδώ πτωχεύουμε κάθε δεύτερο μήνα και ταυτοχρόνως αυξάνεται ο δανεισμός και το έλλειμμα και βυθιζόμαστε σε φαύλο κύκλο ύφεσης καθημερινά. Μέχρι στιγμής πτωχεύσαμε δύο φορές από το καλοκαίρι: Μία περιορισμένη χρεοκοπία τον Ιούλιο και μία ολική χρεοκοπία τον Μάρτιο και έρχεται και η 15η Μαΐου για τρίτη και δεύτερη ολική. 

Το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, συνολικά. Με εξαίρεση τους ιδιώτες Έλληνες ομολογιούχους. Με όποιο κόστος. Το όποιο κόστος μπορεί να σημαίνει ωδίνες 2-3 χρόνια. Αλλά οι νυν επιλογές για τις οποίες επαίρονται ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΝΔ (κατά δεύτερον), οδηγεί σε μία καταστροφή η οποία θα συνεχίζεται χωρίς τέλος για την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τα βάθη του 21ου αιώνα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Moscow skyscraper will not collapse after huge fire

10 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ:
http://hercolano2.blogspot.com/
-----------------

Obama presented a forged Birth Certificate !