Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Απριλίου 2012

Νίκου Κοτζιά - Λαϊκή πλειοψηφία κόντρα σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία....


Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Λαϊκή πλειοψηφία κόντρα σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία....


Του Νίκου Κοτζιά 

Τα τρία κριτήρια συγκρότησης εκλογικών νόμων

Οι εκλογικοί νόμοι κατασκευάζονται στη βάση τριών κριτηρίων. Το πρώτο είναι η αναλογικότητα, δηλαδή, η δημοκρατικότητα. Σκοπός αυτού του κριτηρίου είναι να διασφαλίζεται, έστω και τυπικά, ότι μετρά η ψήφος κάθε έλληνα και ελληνίδας εξίσου. Οτι έχει τον ίδιο βαθμό επίδρασης στο πολιτικό γίγνεσθαι. Το κριτήριο αυτό υποστηρίζεται από παλιά από την αριστερά. 
Το δεύτερο είναι αυτό της αυτονομίας, δηλαδή, της διασφάλισης ότι η πολιτική και οι εκλεγμένοι πολιτικοί είναι όσο το δυνατό πιο ανεξάρτητοι από τα μεγάλα συμφέροντα, ιδιαίτερα την διαπλοκή. Στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 2009 υπήρχαν προτάσεις σε μια τέτοια κατεύθυνση που δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε, ειλικρινείς. 
Το τρίτο κριτήριο είναι της σταθερότητας, υποτίθεται της κυβερνησιμότητας. Αυτό είναι... το κριτήριο αιτιολόγησης πλειοψηφικών νόμων, καθώς και της πρόβλεψης ελάχιστου ποσοστού εισόδου στην βουλή, το λεγόμενο κατώφλι.

Ο σημερινός εκλογικός νόμος είναι ένας μεικτός νόμος που προτάσσει το κριτήριο «της σταθερότητας». Για να εισέλθει ένα κόμμα στη βουλή πρέπει να έχει λάβει πάνω από 3% των ψήφων. Προβλέπεται, δηλαδή, κατώφλι, σχετικά όχι μεγάλο (στη Γερμανία είναι 5%, στην Ρωσία και Τουρκία φτάνει το 10%). Οι 250 έδρες κατανέμονται αναλογικά ανάμεσα στα κόμματα που υπερβαίνουν το κατώφλι. 
Οι 50 υπολειπόμενες έδρες δίνονται με τη λογική του απόλυτου πλειοψηφικού συστήματος. Η Ελλάδα θεωρείται ως μία και μοναδική εκλογική περιφέρεια και το πρώτο κόμμα λαμβάνει και τις 50 έδρες. Με αυτό τον τρόπο ένα κόμμα ακόμα και αν έχει λάβει μόλις το 37-38% του εκλογικού σώματος μπορεί να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία και να κυβερνήσει.

Η αντιδημοκρατική μετατροπή ...
 
της μειοψηφίας του εκλογικού σώματος σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αυθαίρετη και αυταρχική. Επιβάλλεται στο όνομα κάποιας σταθερότητας. Μάλιστα, η λογική ενός εκλογικού συστήματος που έχει υποταχτεί στην «σταθερότητα» είναι λογική μονοκομματικών κυβερνήσεων, παράγει περισσότερο σύγκρουση από ουσία και δυσκολεύει τις προγραμματικές κυβερνητικές συνεργασίες. Παράγει δε, επιπλέον, σε συνδυασμό με το μέγεθος των εκλογικών περιφερειών και του σταυρού, μια κουλτούρα πελατειακών σχέσεων που δίνει την δυνατότητα να κυβερνά ένα μειοψηφικό στην κοινωνία κόμμα. Μόνο που όπως συμβαίνει σε όλα τα εκλογικά συστήματα, αλλά και γενικότερα στα πολιτικά συστήματα, που προτάσσουν το κριτήριο της σταθερότητας εκείνου της αναλογικότητας, όταν η χώρα μπει σε τροχιά κρίσης, τότε, μια τέτοια πλαστή πλειοψηφία, αποτελεί περισσότερο στοιχείο αστάθειας και αδιεξόδων, παρά λύσεων.

Εκλογικό σύστημα παραγωγής σύμπλευσης του δικομματισμού

Το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι ένα σύστημα που στηρίζεται στη λογική του δικομματικού καυγά και του αποκλεισμού από τη διακυβέρνηση των κομμάτων αντιπολίτευσης στον δικομματισμό. Στην ιστορία, όμως, προκύπτουν καταστάσεις που δεν μπορεί να τις προβλέψει ο αυταρχικός νομοθέτης της «σταθερότητας». 
Σε τέτοιες ιδιαίτερες καταστάσεις δίνεται η δυνατότητα πολλαπλών αλλαγών, ενάντια ακόμα και στη λογική του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος. Επί παραδείγματι, μετά το 2009, παρά την μεγάλη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ (160 έδρες) και μάλιστα με σχετικά μεγάλο ποσοστό ψήφων (44%), το σύστημα αποδείχτηκε αδύναμο και ασταθές έναντι των μεγάλων αλλαγών που επιτελούνταν στο εκλογικό σώμα, εξαιτίας της πολιτικής του νέου ραγιαδισμού. 
Τα κόμματα του δικομματισμού αναγκάστηκαν να συνεργαστούν στο επίπεδο της διακυβέρνησης, χωρίς μεταξύ τους προγραμματική συμφωνία, στη βάση των εντολών του ξένου παράγοντα. 
Στην ουσία όπως επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τα μνημόνια, έτσι επιβλήθηκε στον δικομματισμό το Μνημόνιο 2 ως κοινό κυβερνητικό και ουσιαστικά σημερινό προεκλογικό πρόγραμμα. Αυτό δε συνέβη, χωρίς καν να υπάρξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στα κόμματα του δικομματισμού.
Στις συνθήκες της εποχής της τρόικας, τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τον τόπο και τον κατέστρεψαν δεν επιδιώκουν την αυτοδυναμία. Όταν την επικαλούνται άμεσα (ΝΔ) ή έμμεσα (Το ΠΑΣΟΚ με εκείνο το γελοίο εφεύρημα του Βενιζέλου για «αυτοδύναμη Ελλάδα») το κάνουν περισσότερο για να μαζέψουν ψήφους προκειμένου να συγκυβερνήσουν παρά γιατί το πιστεύουν.
 
Τα κόμματα του δημοκρατικού αντιμνημονιακού αγώνα

Τα κόμματα του δημοκρατικού αντιμνημονιακού αγώνα δείχνουν αδύναμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας διαφορετικής κυβέρνησης κοινού προγράμματος. Εξακολουθούν να λειτουργούν σε ένα βαθμό με την λογική που είχαν και πριν την εποχή της κρίσης και της τρόικας. Επιπλέον, καμία πολιτική πλατφόρμα των μεγαλύτερων κομμάτων της δημοκρατικής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης δεν διακρίνεται για τον πλούτο και το βάθος των επεξεργασιών της. Κάθε άλλο. Ακόμα χειρότερα, δείχνουν όλα τους να είναι εγκλωβισμένα στις λογικές εσωτερικής ισορροπίας και διαπραγμάτευσης μηχανισμών. Δείχνουν ατολμία ως προς την υπέρβαση ακόμα και τη σκιά τους. Σε διαφορετικό βαθμό έχουν ευθύνη που δεν θέλησαν ή δεν τα κατάφεραν στην ουσιαστική δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συνεργασιών.

 Το πλέον οργανωμένο κόμμα... 

της αριστεράς με πολλές αρετές στον τρόπο δράσης του, πολιτικά συμπεριφέρθηκε ως ένα κόμμα που το ενδιέφερε περισσότερο να μην πάθει κρύωμα από την επαφή με τον έξω κόσμο, αν τυχόν άνοιγε τις πόρτες του, παρά να συνεργαστεί με ευρύτερες δυνάμεις. Ίσως έχει βγάλει λάθος συμπέρασμα από τα όσα συνέβησαν το 1989. Η εμπειρία του με τον ενιαίο Συνασπισμό που συνίδρυσε, υπήρξε για το ίδιο αρνητική, αφού το οδήγησε σε μια πρώτη διάσπαση το 1989 από δυνάμεις που αντιτάχθηκαν στη διαπλοκή και κατόπιν σε μια δεύτερη διάσπαση, στο ίδιο το εσωτερικό του, το 1991, όταν αποσύρθηκε από τον Συνασπισμό. Έτσι ενώ έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ για κάποια σκάνδαλα και εκχωρήσεις, αρνείται μέσα στην βαθιά κρίση να συνεργαστεί με ριζοσπαστικές και αριστερές ρεφορμιστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Το δεύτερο κόμμα υπέστη δύο διασπάσεις στην περίοδο της κρίσης. Κινδύνεψε να πάθει μεγάλη ζημιά. Κατάφερε να αναδείξει την αντιμνημονιακή πολιτική του, αλλά και να προβάλει έναν λόγο που τασσόταν υπέρ των συνεργασιών. Ο λόγος αυτός δεν έχει ακόμα ωριμάσει και δεν συνδέθηκε με μια ουσιαστική προγραμματική και με σεβασμό συνεργασία. Συχνά, έδειξε να προτιμά περισσότερο το τσιμπολόγημα μεμονωμένων προσώπων και την ένταξή τους άμεσα ή έμμεσα στις γραμμές του, παρά την με σεβασμό συνεργασία με διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
 
Το τρίτο κόμμα έδειξε ως να επιθυμεί περισσότερο από όλα το να αποφύγει κάθε συμπόρευση με τον χώρο από τον οποίο προήλθε. Στην πορεία έχασε τις ισορροπίες του, καθότι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του για τμήματα του ΠΑΣΟΚ που συνδέθηκαν με το «εκσυγχρονιστικό», ορθότερα αναχρονιστικό εγχείρημα. Παραμένει, όμως, ένα κόμμα που ο λόγος του είναι, έστω και με αστάθειες, αντιμνημονιακός. Συχνά δίνει τροφή να κατηγορείται ότι έχει την πρόθεση συμπόρευσης με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω, μετεκλογικά, να συνταχθεί με τις άλλες δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Για έναν δημοκρατικό, πατριωτικό χώρο, κοινωνικής ευαισθησίας

Όλα δείχνουν ότι συχνά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό υπάρχει περισσότερη ρητορική για συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων και πρόθεση αύξησης ψήφων στο όνομα αυτής της ρητορικής, παρά ουσιαστική στρατηγική επιλογή μακρόχρονων συνεργασιών. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι οι δυνάμεις του δημοκρατικού-αριστερού χώρου που διακρίνονται για μια ριζοσπαστική οικονομική αντίληψη, πατριωτισμό [ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΟΧΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ] και κοινωνική ευαισθησία, δεν μπόρεσαν να συμπτύξουν ένα μεγάλο κοινό μέτωπο που θα τις έκανε ικανές να σφραγίσουν το πολιτικό σκηνικό και να θέσουν το ζήτημα των συνεργασιών πάνω σε πιο ώριμα θεμέλια.
Το μέτωπο αυτό, λογικά, θα είχε συγκροτηθεί, αφού ήταν σε μεγάλο βαθμό συμφωνημένο λίγο πριν την προαναγγελία των εκλογών. Θα είχε δε προχωρήσει, αν δεν είχαν εκδηλωθεί προσωπικές ανασφάλειες, καθυστερήσεις στη συνείδηση ορισμένων ως προς την υπέρβαση των αυταπατών για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και «έξωθεν» επιρροές από δυνάμεις που δεν επιθυμούσαν να υπάρξει ένα τέτοιο ισχυρό μέτωπο. Προσωπικά προσπάθησα να συμβάλω σε μια τέτοια ακριβώς ενωτική προοπτική, ενώ παραμένω πιστός υπηρέτης της.
Σήμερα πολλές αριστερές δυνάμεις που δεν πέρασαν ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις που συντάχτηκαν και εντάχτηκαν με το ΠΑΣΟΚ, μεγάλα τμήματα των αγανακτισμένων, έλληνες πατριώτες, επιθυμούν μια νέα πορεία και πολιτική έκφραση. 
Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούνται βαθμιαία από την μία πλευρά της Ελλάδας μέχρι την άλλη. Με δίκτυα, με κόμματα όπως το Άρμα Πολιτών, με κινήσεις όπως η Ενωτική Κίνηση, με ομάδες πρωτοβουλίας από τον Πειραιά μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, σε πολλές ηπειρωτικές πόλεις και νησιά, ο δημοκρατικός, πατριωτικός και κοινωνικά ευαίσθητος χώρος έχει τη δυνατότητα μετά τις εκλογές να ανασυγκροτηθεί σε μια νέα προωθητική πολιτική δύναμη και παρά το ότι καθυστέρησε να το κάνει. Πιστεύω δε, ότι θα το κάνει .
----------------------------------------------------

"Τεχνοκράτης"..


"Τεχνοκράτης"...


Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Είναι δικηγόρος, υπουργός, πανεπιστημιακός, τεχνοκράτης… δήλωσε έσοδα 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ξέχασε να δηλώσει τη βίλα της των 10.000.000,00 €, από αβλεψία του λογιστή της.
Πρόκειται για την Paola Severino, υπουργό Δικαιοσύνης του...
επίσης τεχνοκράτη ιταλού πρωθυπουργού Monti.
Αυτά για τους «τεχνοκράτες» και του [.....] που μας σερβίρουν τα αφεντικά των δωσίλογων πολιτικών υπαλλήλων.
-----------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟΝ-ΘΕΣΙΣ: Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΙΔΗΣΙΣ:
Μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τη Δευτέρα προφυλακιστέος.


ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΙΝ, "ΝΑ ΠΑΗ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ" ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΔΙΟΤΙ ΗΤΟ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΙΓΩΤΕΡΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ!
ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΟ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΕΦΕΡΘΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΗΤΟ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΜΕ ΜΙΣΟΣ!
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ!
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ! ΔΙ' ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ "ΜΕΤΡΑΕΙ" ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΣ! ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΖΕΣ ή ΟΧΙ! ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ Η ΙΚΑΝΟΤΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΩΝ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡ, ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΖΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑ ΑΛΛ' ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ, ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ! 
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΩΝ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡ, ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΠΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΣΠΙΛΩΘΗ ΔΙ' ΑΥΤΟ Ο κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΣΕΞ! 
ΘΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ? 
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ ΟΧΙ!
ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΜΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟ Μ' ΑΥΤΟΥΣ, "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ"! ΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ ΞΕΦΥΓΑΝ, ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΗΓΕΜΟΝΟΣ, ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ", ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ!
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΣΕ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΣΕ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΙΑΣ "ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ" , Σ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΨΗΦΟΥΣ!
ΜΙΖΕΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΗΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ "ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΝΟΥΝ! ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, "ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΖΗΜΕΝΣ" π.χ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΣΥ ή ΠΕΙΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΟΥ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ "ΣΤΟ ΧΕΡΙ") ή ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΣΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, Σ' ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ -ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ- ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗΣ!
ΣΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗ ΛΑΟ ΠΕΤΟΥΝ "ΔΟΛΩΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΑΜΑ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!
ΕΙΠΑΜΕ, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΣΙΔΗΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙ ΤΗΣ "ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΩΣ ΑΚΡΩΡΙΟΥ ΘΕΣΕΩΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ",  Η "ΑΔΕΚΑΣΤΗ" κλπ κλπ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΠΕΛΗΦΘΗ! ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ "ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ" -ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ!! [ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! «Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;»]
ΤΩΡΑ, ΠΡΟΕΦΥΛΑΚΙΣΘΗ Ο κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ! ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΗ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ (ΛΕΤΕ, ΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ (ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΟ Ο κ. ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ!)! ΧΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ! ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ!!! ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ!! ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ, ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ "ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ" κλπ κλπ! ΟΜΩΣ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΨΕΩΣ -ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ!-- ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 500.000 ΕΥΡΩ!
----------------------------------------------

Νέο χτύπημα στους μισθούς από 14 Μαΐου



Νέο χτύπημα στους μισθούς από 14 Μαΐου
Το νέο κύμα περικοπών αναμένεται να επέλθει μέσω των ατομικών συμβάσεων

Στο τέλος των μισθών οδηγείται ο ιδιωτικός τομέας, καθώς καμία κλαδική σύμβαση εργασίας δεν έχει υπογραφεί μετά τη 14η Φεβρουαρίου, οπότε ετέθη σε ισχύ το νέο μνημόνιο που ισοπεδώνει τις αμοιβές του συνόλου των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα. 

Ως εκ τούτου μετά τη 14η Μαΐου - οπότε λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των συμβάσεων - το σύνολο των αμοιβών είτε θα οδηγηθούν αυτομάτως είτε θα «πιεστούν» να προσαρμοστούν σταδιακά προς τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ηδη οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί περίπου κατά 40% την τελευταία διετία. Το 2010 οι απώλειες ήταν μεσοσταθμικά 14,3% σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ το 2012 υπολογίζεται ότι θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 25%.

«Το ύψος των απωλειών θα κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα εφόσον δεν υπάρξει κατάρρευση των αμοιβών μετά τη 14η Μαΐου» τονίζει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μ. ΧάλαρηςΣε αντίθετη περίπτωση «θα μετρήσουμε» τραγικότερες συνέπειες στο ύψος των μισθών.
Το νέο κύμα μειώσεων θα επέλθει μέσω των ατομικών συμβάσεων μετά τη 14η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η τρίμηνη μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων που ήδη έχουν λήξει. Παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, δεν φαίνεται να υπογράφονται νέες κλαδικές εντός αυτής της προθεσμίας.
Χωρίς την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, το μόνο - προς τα κάτω - όριο αμοιβών που υφίσταται είναι οι κατώτατοι μισθοί οι οποίοι πλέον έχουν διαμορφωθεί στα 586 ευρώ και στα 510,95 ευρώ για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Σε ελάχιστους μήνες από σήμερα, εφόσον δεν υπάρξουν νέες κλαδικές συμβάσεις, η συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα θα κυμαίνεται στα όρια των μειωμένων κατώτατων αμοιβών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ολες οι κλαδικές αμοιβές σταδιακά θα συντείνουν προς αυτά τα όρια.

Τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη χρονική περίοδο μετά τη 14η Φεβρουαρίου δείχνουν ήδη μεγάλες μειώσεις μισθών από 18% ως 35%. Στο διάστημα του ενάμιση μήνα που μεσολάβησε υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους.
Ταυτοχρόνως, διαστάσεις «επιδημίας» έχει λάβει η ανατροπή των υφιστάμενων αμοιβών μέσω της αλλαγής των ατομικών συμβάσεων. Το ίδιο χρονικό διάστημα 3.817 επιχειρήσεις προχώρησαν σε νέες ατομικές συμβάσεις με το προσωπικό τους - 17.557 άτομα - με μειώσεις μισθών που κυμαίνονται από 20% ως 28%.
Πολλές επιχειρήσεις προχωρούν στην εφαρμογή των δυνατοτήτων που τους δίνει ο νόμος, μειώνουν δραματικά τις αμοιβές και αρνούνται να «συνεννοηθούν» ακόμη και με τις εργοδοτικές τους οργανώσεις.
Απειλούν μάλιστα με αποχώρηση από τις οργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δεσμεύονται από το περιεχόμενο οποιασδήποτε σύμβασης υπογράψει η συνδικαλιστική τους οργάνωση. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι επιχειρήσεις στον χώρο του βιβλίου, όπου πάνω από 20 εκδότες και βιβλιοπώλες αποχώρησαν από τα σωματεία τους.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί «κακό προηγούμενο» και για τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούν να υιοθετήσουν ανάλογες μειώσεις μισθών, ώστε να αντέξουν τον ανταγωνισμό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την πάροδο της τρίμηνης προθεσμίας, εφόσον δεν υπάρξουν νέες συμβάσεις, οι μειώσεις των μισθών θα είναι ανεξέλεγκτες και ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 40%.

Μετά την πάροδο των τριών μηνών της μετενέργειας, οι αμοιβές των εργαζομένων επανέρχονται στον βασικό μισθό και διατηρούν μόνο - όπου υπάρχουν - τα εξής τέσσερα επιδόματα: ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.
Συνεπώς καταργούνται μια σειρά επιδομάτων που διαμορφώνουν κατά μεγάλο ποσοστό τις τελικές αμοιβές των εργαζομένων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, με τη λήξη της μετενέργειας οι αμοιβές θα μειώνονται αυτομάτως, δηλαδή θα τροποποιείται η ατομική σύμβαση εργασίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου. Η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου χρειάζεται μόνο για το τμήμα της αμοιβής πέραν του κλιμακίου της σύμβασης. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει δραματικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Νέο πακέτο μέτρων

* Νέο πακέτο μέτρων με στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αξιώνει η τρόικα και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος μετά τις εκλογές. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν ότι οι μισθοί δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να «λειτουργήσουν» θετικά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.

* Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων οι δανειστές συνεπικουρούνται από μερίδα εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας, οι οποίες - ανεπισήμως - έχουν δημιουργήσει την «ατζέντα» των επόμενων επώδυνων αλλαγών. Σε αυτές περιλαμβάνονται μέτρα όπως η περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Η μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας που δικαιούται ο μισθωτός. Η μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Η εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Η εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη κ.λπ.

* Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν.

Δεν τα βρίσκουν οι Αμερικανοί - Αποτυχημένη η Σύνοδος της Καρθαγένης!

Δεν τα βρίσκουν οι Αμερικανοί - Αποτυχημένη η Σύνοδος της Καρθαγένης!


Δεν τα βρίσκουν οι Λατινοαμερικανοί με τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ ούτε φραστικά, δεν αλλάζουν πολιτική στις Μαλβίνας- Φόκλαντς, ούτε στην Κούβα. Έτσι, χωρίς συναίνεση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την πλειοψηφία των χωρών της Λατινικής Αμερικής έληξε χθες η Σύνοδος της Αμερικής στην Καρθαγένα της Κολομβίας.

Οι δύο πλευρές διαφώνησαν σε μία σειρά θεμάτων, από την συμμετοχή της Κούβας στις επόμενες συνόδους ως την διένεξη της Αργεντινής με τη Βρετανία για τα Φόκλαντς και τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», κάτι που οδήγησε στο να μην εκδοθεί κοινή ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωσή της.

Πάντως, ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε ότι οι συζητήσεις που έγιναν τις δύο ημέρες των εργασιών έδειξαν πως «δεν υπάρχουν απαγορευμένα θέματα» και έκανε λόγο για μια σύνοδο «διαλόγου και ειλικρίνειας».

Στη σύνοδο συμμετείχαν οι 30 από τους 35 ηγέτες της περιφέρειας, με αντιπροσώπους στο ανώτατο επίπεδο από άλλες τρεις χώρες.

Η Κούβα δεν έχει λάβει μέρος ως σήμερα σε καμιά από τις συνόδους του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), που πραγματοποιούνται από το 1994.

Η Κολομβία και άλλες λατινοαμερικάνικες κυβερνήσεις ήθελαν η Αβάνα να προσκληθεί στη σύνοδο, αλλά η Ουάσινγκτον απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, συνδέοντας την συμμετοχή της με την αλλαγή καθεστώτος.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ αναχώρησε αμέσως μετά τη φωτογράφηση των ηγετών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη συναίνεσης στη Σύνοδο και το ότι δεν υποστηρίχθηκε το Μπουένος Άιρες σε ό,τι αφορά το ζήτημα των νήσων Μαλβίνας/Φόκλαντς, που καταλήφθηκαν από τη Βρετανία το 1833.

Έτσι, δεν ήταν παρούσα στο φραστικό ολίσθημα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος αντί για «Μαλβίνας» αποκάλεσε τα νησιά «Μαλδίβες».

Ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου είπε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να μην εμπλακούν στην διένεξη. «Η θέση μας όσον αφορά το θέμα είναι ότι πρόκειται να παραμείνουμε ουδέτεροι» είπε.

Ήδη στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με την Κριστίνα Φερνάντες το Σάββατο στην Καρθαγένα ο Μπ.Ομπάμα αρνήθηκε να ταχθεί υπέρ των αιτημάτων του Μπουένος Άιρες.

«Έχουμε καλές σχέσεις τόσο με την Αργεντινή όσο και με την Μεγάλη Βρετανία, και θέλουμε να μπορέσουν να συνεχίσουν έναν διάλογο γι' αυτό το ζήτημα, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο παρεμβαίνουμε» είπε.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν χαιρέτισε την υποστήριξη άλλων κρατών της περιφέρειας προς τις θέσεις της χώρας του.

Ο Ισημερινός απείχε από τη Σύνοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι δεν προσκλήθηκε η Κούβα, ενώ ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα δεν πήγε στην Καρταχένα.

Απών ήταν και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που πήγε στην Κούβα για να συνεχίσει τη ραδιοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου που τον προσέβαλε πέρυσι.

Ο Μπ.Ομπάμα -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Κούβα- έκανε σαφές ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πού καταντήσαμε: Βούλγαροι χτύπησαν Έλληνες γιατί τους πέρασαν για κλέφτες!


Πού καταντήσαμε: Βούλγαροι χτύπησαν Έλληνες γιατί τους πέρασαν για κλέφτες!




Βούλγαροι χτύπησαν Έλληνες γιατί τους πέρασαν για κλέφτες. Το περιστατικό συνέβη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα στους Κουνάβους Ηρακλείου.


Τρεις άνδρες από την Βουλγαρία, ηλικίας 45, 21 και 23 ετών, πατέρας και γιοι, είδαν δυο 20χρονους να κινούνται "ύποπτα" και τους πέρασαν για κλέφτες.


Πήραν αξίνες, φτυάρια και τσάπες και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα με αποτέλεσμα, να τραυματίσουν τον ένα σοβαρά και τον άλλο ελαφρά, ενώ επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ένας από τους αυτόκλητους υπερασπιστές της τάξης, ο 21χρονος.


Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανοιχτές πληγές: Για να μην ξεχνιόμαστε ενόψει εκλογών...

Ανοιχτές πληγές: Για να μην ξεχνιόμαστε ενόψει εκλογών...


Ενόσω βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οσονούπω θα κληθούμε να ρίξουμε στην κάλπη την πολύτιμη ψήφο μας, ας υπενθυμίσουμε την παρούσα κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει οι κυβερνώντες "σωτήρες" 
της χώρας.


Ο φαύλος κύκλος λοιπόν της ύφεσης, τον οποίο βιώνει εδώ και δύο χρόνια η ελληνική οικονομία λόγω των αλλεπάλληλων πακέτων λιτότητας, που επιβάλλονται διαρκώς, έχει προκαλέσει και ένα φαύλο κύκλο αστοχιών στην εκτέλεση όχι μόνο του φετινού, αλλά όλων των προϋπολογισμών της τελευταίας τριετίας.


Υπό αυτές τις συνθήκες, η νέα κυβέρνηση -με την ανάληψη των καθηκόντων της- θα κληθεί να αντιμετωπίσει ουκ ολίγες πληγές στα δημοσιονομικά της χώρας, τις οποίες και θα πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα.


Ποιες είναι, όμως, αυτές, πώς προκλήθηκαν και πόσο εύκολο είναι να κλείσουν;
Πρόκειται για αστοχίες κυρίως στο σκέλος των εσόδων, καθώς τόσο η ελληνική πλευρά, όσο -πολύ χειρότερα- και οι δανειστές μας αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι οι νέοι φόροι διώχνουν στην ουσία φόρους, δηλαδή χρήματα από τα δημόσια ταμεία. Αυτό φαίνεται κάθε μήνα, για παράδειγμα, στα δελτία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όπου από το κακό στο χειρότερο βαδίζουν τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.


Η κατακόρυφη αύξηση του συγκεκριμένου φόρου έχει μειώσει την κατανάλωση της αμόλυβδης βενζίνης (η σημαντική πτώση της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας είναι έκδηλη σε καθημερινή βάση), ενώ ο φετινός χειμώνας βρήκε τα περισσότερα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά ή άλλα μέσα θέρμανσης, αντί για το πετρέλαιο.
Το ίδιο ισχύει και για τα έσοδα από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, η κατακόρυφη αύξηση των συντελεστών του οποίου, σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης για να λειτουργήσει όπως πρέπει ο ελεγκτικός μηχανισμός, έχει αυξήσει τη φοροκλοπή από τις επιχειρήσεις.


Πέραν των αστοχιών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φόρων, το πάγωμα της αγοράς, όπως στα ακίνητα και στα αυτοκίνητα, που έχουν προκαλέσει τα ολοένα και πιο αυστηρά και απολύτως άδικα και πέραν κάθε λογικής τεκμήρια, στερεί διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από τα δημόσια ταμεία, αφού αγοραπωλησίες οικοπέδων και κατοικιών στην ουσία δεν γίνονται, ενώ όσα οχήματα πωλούνται, είναι μικρού κυβισμού και αξίας, ώστε η τελική τους τιμή να μην επιβαρύνεται με φόρο πολυτελείας!


Προβλήματα, βέβαια, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν υπάρχουν μόνο στα έσοδα. Οι απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις στο μέτωπο των δαπανών δεν έγιναν την τελευταία διετία, πέραν της εύκολης λύσης των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.


Το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να είναι σπάταλο, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να συντηρεί οργανισμούς και υπηρεσίες, που δεν έχουν αντικείμενο και λόγο ύπαρξης, να μην έχει παρέμβει επί της ουσίας στις λειτουργικές του δαπάνες και να κάνει τα στραβά μάτια σε υπερωρίες και άλλα έξοδα, που θα έπρεπε να είχαν ήδη περικοπεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει την απόλυση περισσότερων από 15.000 υπαλλήλων, που προβλεπόταν αρχικά για φέτος.


Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται γενναίες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι σημαντικές απώλειες για τα ταμεία από το κούρεμα του ελληνικού χρέους, λόγω των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, και τα διαρκώς μειούμενα έσοδα από τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, έχουν οδηγήσει τους ασφαλιστικούς φορείς ταμειακά στα όριά τους.


Αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθούν μέτρα, όπως αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέα μείωση των συντάξεων - κύριων και επικουρικών -, ενώ θα προωθηθούν και δραστικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών.


[Όπως το είπαμε και στην αρχή: Φαύλος κύκλος. Αδιέξοδο ατελείωτων σκληρών μέτρων χωρίς πολιτική ευθύνη και συνείδηση. Ανοιχτές πληγές που κανείς από όλους αυτούς που μας κυβέρνησαν και διεκδικούν εκ νέου την ψήφο μας δεν κατάφερε -δεν θέλησε;- να γιατρέψει...]


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

16 ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16 ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΤΟ:
http://hercolano6.blogspot.com/
---------------------------------------------

U.S. Standard of Living Has Fallen More Than 50%!

http://hercolano6.blogspot.com/2012/04/us-standard-of-living-has-fallen-more.html
-------------------------------------------------------

15 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15 ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
http://hercolano2.blogspot.com/
----------------------------------------------

Revisiting the “Good War’s” Aftermath: Emerging Truth in an Ocean of Myth {NEW BOOKS}

http://hercolano2.blogspot.com/2012/04/revisiting-good-wars-aftermath-emerging.html
---------------------------------------------------------

ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΔΩ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ!

ΩΡΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΧΡΕΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ!! ΚΑΙ Η "ΕΥΡΩΠΗ" ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!
ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΔΩ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ!
ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ !


ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ BILD

«Με ανοιχτές αγκάλες» περιμένουν ανέργους στην Γερμανία

"Ελάτε! Κερδίστε εδώ καλά χρήματα!", είναι ο τίτλος άρθρου του Γερμανού Καθηγητή Ερνστ Έλιτζ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος διευθυντής της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Με ανοιχτές αγκάλες» περιμένουν ανέργους στην Γερμανία
Ο κ. Έλιτζ απευθύνει πρόσκληση προς τους Έλληνες να εργαστούν στην Γερμανία, τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι ευπρόσδεκτοι και καλεί τους συμπατριώτες του να δώσουν το καλό παράδειγμα και να τείνουν χείρα βοηθείας προς τις υπερχρεωμένες χώρες.
"Η Γερμανία είναι η μηχανή δημιουργίας θέσεων εργασίας της Ευρώπης. Δεν το βάζουμε κάτω στην κρίση της Ευρωζώνης. Βοηθάμε! Αυτό είναι το καλό παράδειγμα για τις υπερχρεωμένες χώρες. Όποιος θέλει, μπορεί! Το ίδιο ισχύει για τους νέους που δεν βρίσκουν εργασία στην Ελλάδα και στη Ισπανία και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι. Είναι προσκεκλημένοι. Είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία", τονίζει ο κ. Έλιτζ και αναφέρει ενδεικτικά ότι υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για ειδικευμένους εργαζόμενους, όπως μηχανικούς και προγραμματιστές. "Τους λέμε ένα εγκάρδιο καλωσορίσατε", σημειώνει και προσθέτει ότι οι Γερμανοί έχουν απολαύσει την ελληνική φιλοξενία στις διακοπές τους: "Θέλουμε κι εσείς να αισθάνεστε καλά στην Γερμανία, παρά την κατάσταση που υπάρχει. Θα κερδίσετε εδώ καλά χρήματα και θα γράψετε στην πατρίδα: παρακαλώ όχι πια καβγάδες με τους Γερμανούς. Δείχνουν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, με εργατικότητα, οικονομία και εφευρετικότητα".
Ο Γερμανός καθηγητής καταλήγει τονίζοντας ότι η κοινή προσπάθεια είναι το νόημα της Ευρώπης, αλλά μπορεί να είναι και η διέξοδος από την κρίση.
Πηγή: ΑΠΕ

ΣΤΗΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!



αλβανός υπήκοος

Σκότωσε 78χρονο λαχειοπώλη για να τον ληστέψει
15/4/2012
Η ληστεία ήταν το κίνητρο του φόνου του 78χρονου λαχειοπώλη από τα Γρεβενά, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, σε παλιά αποθήκη. Δράστης είναι Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 23 ετών, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε.
Ο δράστης, ο οποίος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα, σκότωσε τον ηλικιωμένο προκειμένου να του πάρει τα λίγα χρήματα που είχε βγάλει πουλώντας λαχείας στους δρόμους.
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, το θύμα έφερε θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βαριά κάκωση στον θώρακα από χτυπήματα.

Οι Πορτογάλοι πολιτικοί, βάζουν μόνοι τους τη θηλειά στη χώρα και και τον λαό τους...

Οι Πορτογάλοι πολιτικοί, βάζουν μόνοι τους τη θηλειά στη χώρα και και τον λαό τους...


Καλά παιδιά οι Πορτογάλοι πολτικοί. Ότι λένε οι Γερμανοί το κάνουν. Έτσι, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο σιδηράς πειθαρχίας και κυρώσεων ενέκρινε η πλειοψηφία των βουλευτών της Πορτογαλίας με συντριπτική πλειοψηφία δεδομένης της... άνευ όρων στήριξης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εγκρίθηκε και η συμφωνία για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δηλαδή οι Πορτογάλοι πολιτικοί συμφώνησαν να απαγορεύσουν δια νόμου τα ελλείμματα, διαφορετικά να επιβάλουν επιπλέον πρόστιμο στο λαό τους, συμφωνώντας σε μία άνευ προηγουμένου υποχρέωση να ΜΗΝ είναι ευέλικτοι, σε καιρό κρίσης και αν αδυνατίζουν την χώρα το λαό και την οικονομία τους, επειδή έτσι θέλουν οι  Γερμανοί και τα διεθνή τραπεζικά λόμπυ. 

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που ορίζει την αυστηρή πειθαρχία ως το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, εγκρίθηκε την Παρασκευή με 204 ψήφους υπέρ, 24 κατά και δύο αποχές στη Λισαβόνα, και η Πορτογαλία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα που προχωρά στην κύρωση της συνθήκης.

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υπεγράφη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου από τους Ευρωπαίους ηγέτες με εξαίρεση τη Βρετανία και την Τσεχία.

Βάσει του Συμφώνου, η Πορτογαλία καλείται να διατηρήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά μέσο όρο στο 0,5% του ΑΕΠ και να μειώσει το συνολικό χρέος στο 60% του ΑΕΠ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.

Στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο θα συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με το εάν θα συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα ο κανόνας για το έλλειμμα του προϋπολογισμού ή εάν θα αρκεστεί σε νόμο που θα μπορεί να ανατραπεί με πλειοψηφία δύο τρίτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σοσιαλιστών τάσσεται υπέρ της δεύτερης επιλογής, ενώ η κυβέρνησης επιδιώκει την ενσωμάτωση του κανόνα στο Σύνταγμα.

Πολλές από τις 25 χώρες που έχουν υπογράψει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναμένεται να προχωρήσουν σε επικύρωση αργότερα εντός του έτους, μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και το ιρλανδικό δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί επί της Συνθήκης.

Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ έχει θέσει ως κεντρική προεκλογική του δέσμευση την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αλλά είναι άγνωστο τι εννοεί και αν πρόκειται για τη συνήθη προεκλογική διγλωσσία των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών που κατά βάθος είναι νεοφιλελεύθεροι...

Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το Δημοσιονομικό Σύμφωνο απαιτείται η κύρωσή του από 12 χώρες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει ο Ολάντ +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟΝ:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ [ΟΙ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ], ΟΜΩΣ Ο κ. ΟΛΛΑΝΤ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ CRIF ΟΠΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ! Π.χ. (ΕΔΩ)


Jews relieved that Hollande won
The CRIF, the umbrella representative group of French Jewish organizations, congratulated Hollande for his election [as a candidate] and praised his previous commitments towards Judaism and his empathy for Israel. ....Moreover, his team is made up of people who seem to be rather reassuring , like Pierre Moscovici, a former European Affairs Minister, who is Jewish [ΤΩΡΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ: Chief of Presidential Campaign.]


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΑΡΚΟΖΥ?


The election of Hollande comes as Jews are expressing growing concern about the apparent evolution of President Sarkozy’s position on Israel that reflects a return to France’s “traditional” pro-Arab policy.
 -------------------------------------------------------------------------------

Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει ο Ολάντ και κατεβάζει τα μπαϊράκια και τις αντιγερμανικές κορώνες...


Κανονικοί δημοκόποι είναι όλοι τους. Έτσι, έτοιμος να αναλάβει πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ και ενώ οι δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν σε φαβορί και κατεβάζει τους τόνους σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν. Τώρα θέλει απλώς να προσθέσει την ευρωπαϊκή πολιτική την αναπτυξιακή διάσταση. Την άλλη ...διάσταση, θα την αφήσει ως έχει ;

«Το να φαντάζεσαι ότι έχεις ήδη κερδίσει τις εκλογές είναι πολιτικό και ηθικό λάθος... Όμως, υποθέτω, είμαι έτοιμος να αναλάβω την προεδρία της Γαλλίας! Οι πρώτες ανακοινώσεις έχουν ήδη συνταχθεί. Δεν πρόκειται για μια πρόωρη κίνηση, αλλά για ένα καθήκον», τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στην Journal du dimanche.

«Το θέμα δεν είναι απλώς να τιμωρηθεί ένας απερχόμενος (πρόεδρος) αλλά να πετύχουμε την ανόρθωση της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις Σαρκοζί και Ολάντ συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο, ο σοσιαλιστής υποψήφιος φαίνεται να κερδίζει τον Γάλλο πρόεδρο με ποσοστό από 54% ως 56%.
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος εξήγησε επίσης πως δεν θέλει να είναι «πρόεδρος από λάθος» και η επιλογή του από τους ψηφοφόρους να είναι λόγω της απόρριψης του Νικολά Σαρκοζί.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος υποσχέθηκε μια ομαλή προεδρία και επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο για να συμπεριληφθεί σε αυτό η αναπτυξιακή διάσταση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr