Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Απριλίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ ή ΑΛΛΟΥΣ ΚΚΕγενείς? ΕΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ!

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ ή ΑΛΛΟΥΣ ΚΚΕγενείς? ΕΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ!


 1. 3ο ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ 1924

Πηγή: Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε (26/11/1924-03/12/1924). Δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη
«Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.
Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη
Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!
Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.
Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
Το Προεδρείο»
————————————————————————————–

 2. 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΚΕ 1949

«Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμόν. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε. και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Παράλληλα το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης».
Πηγή: 5η ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε σχετικά με την δημιουργία ανεξάρτητου Μακεδονικού κράτους, Ιανουάριος 1949 
-------------------------------------------------------------------

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μιλώντας  το πρωί της Τρίτης στο Βήμα fm, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, γιατί θα κάνει τη βουλή… καλοκαιρινή:


«Πράγματι, έχουμε ένα τεράστιο θέμα με την Χρυσή Αυγή. Φανταστείτε στην ήδη περιπλεγμένη κατάσταση που θα έχουμε την Κυριακή το βράδυ, να έχουμε και την Χρυσή Αυγή! Φοβούμαι ότι θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα τους ενθαρρύνει. Φοβούμαι πολύ ότι θα έχουμε γεγονότα το βράδυ των εκλογών, παρόμοια με αυτά που έγιναν με την επίθεση και το προπηλακισμό του κ. Ευθυμίου στο Μαρούσι. Δεν είναι η Χρυσή Αυγή τα ίδια μεγέθη με την Λεπέν. Είναι πολύ πιο πέρα. Είναι από αυτούς που δεν βρίσκουν καν παρέα. Ευτυχώς, στην Ευρώπη δεν έχουν μεγάλη παρέα. Ανήκει στα 2-3 ακραία φασιστικά κόμματα και οργανώσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι και δρα σαν μια «εταιρεία σεκιούριτι» με ναζιστικά σύμβολα και πεποιθήσεις που θέλει να αναλάβει τη χώρα. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει ένα λάθος που θα το πληρώσει εξαιρετικά ακριβά. Φοβάμαι ένα Κοινοβούλιο στο οποίο δεν θα μπορεί κανείς να μιλήσει γιατί θα διαλύουν και θα σπάνε τα πάντα, θα το κάνουν καλοκαιρινό. Θα ζήσουμε στο Κοινοβούλιο στιγμές και καταστάσεις που θα θυμίζουν τις αντίστοιχες των κοινοβουλίων της Κορέας και των Φιλιππίνων που βλέπουμε στη τηλεόραση».


ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΠΡΕΠΕΣ, ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ, ΟΠΩΣ Ο κ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΥΣ, ΕΥΣΤΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΟΠΩΣ Ο κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΙ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΣΕΜΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΜΨΕΣ "ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ!

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ!


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!!!

Απίστευτο, κι όμως ελληνικό… Αλήθεια, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

  • Σας διαβεβαιώνουμε, πως η είδηση που θα διαβάσετε παρακάτω, όσο απίστευτη κι αν σας φαίνεται, είναι 100% αληθινή: Ένας 25χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στο Τμήμα Μεταγωγών συνελήφθη (!!!) μετά από εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, γιατί χρησιμοποίησε σπρέϊ πιπεριού εναντίον Τυνήσιου κρατουμένου, ο οποίος του επιτέθηκε για να δραπετεύσει. Ιδού η απίστευτη ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, σε βάρος 26χρονου αστυνομικού, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, διότι χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού σε 22χρονο αλλοδαπό κρατούμενο, υπήκοο Τυνησίας, ο οποίος προηγουμένως του επιτέθηκε κατά το χρόνο που ασφάλιζε τα κελιά».
  • Επίσης, ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την οποία ενημερώνει το κοινό, ότι ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα και θα πάει στον εισαγγελέα, γιατί δεν επέτρεψε στον λαθρομετανάστη να δραπετεύσει. Να αν δεν το πιστεύετε:
  • «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 26χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε εναντίον του ένορκη διοικητική εξέταση.
  • Ειδικότερα, σήμερα (25.04.2012) το μεσημέρι, ο 26χρονος αστυνομικός, σκοπός του κρατητηρίου του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ασφάλισης κελιών των κρατουμένων, δέχθηκε αρχικά φραστική και στη συνέχεια σωματική επίθεση από τον 22χρονο κρατούμενο υπήκοο Τυνησίας.
  • Ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να επιτύχει την ασφάλιση των κελιών, χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού, το οποίο κατείχε παράνομα, κατά του 22χρονου κρατούμενου.
  • Ο αστυνομικός και ο κρατούμενος συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.
  • Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ!


Καίγεται για τις «ευπαθείς» ομάδες ο Σαμαράς

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ…
Νέα ομιλία στο Ζάππειο, έκανε το πρωί της Πέμπτης ο αρχηγός της «νέας» ΝΔ, Α. Σαμαράς, για να παρουσιάσει τις (προεκλογικές) θέσεις του κόμματός του για διάφορα ζητήματα, δηλαδή τα προεκλογικά του παραμύθια, που λέει κι ο λαός.
Μεταξύ άλλων, ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις λεγόμενες «ευπαθείς» ομάδες. Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα του λόγου του:
«Έτσι κι αλλιώς, για την Παιδεία και την Υγεία θα προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό μεταρρυθμιστικών τομών. Για να μειώσουμε κι άλλο το κόστος, για να περιορίσουμε τη σπατάλη και τη διαφθορά, αλλά και για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη. Κι όταν μιλάμε για τον Έλληνα πολίτη εννοούμε προφανώς όλους τους Έλληνες πολίτες. Ακόμα και παραμελημένες ειδικές ομάδες συμπολιτών μας, όπως οι Έλληνες Τσιγγάνοι, για τους οποίους πρέπει να φροντίσουμε την πρόσβασή τους στην εργασία, αλλά και την πρόσβασή των παιδιών τους στα σχολεία. Υπάρχουν νόμοι που ψηφίστηκαν γι’ αυτούς και δεν εφαρμόστηκαν. Ή αργότερα καταργήθηκαν. Έχω ως προτεραιότητα την ενσωμάτωσή τους. Τους θέλω ενεργούς πολίτες! Γιατί ο αποκλεισμός είναι αρρώστια για μια κοινωνία. Κι αυτή την αρρώστια θα τη καταπολεμήσουμε».
Τα συμπεράσματα δικά σας!
ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΘΝΙΣΜΟ! "ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ", όπως "ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ", "ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ" κλπ!

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ!

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ! ΕΤΣΙ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΠΗΤΕ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ "ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ", Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΝΑΝΑΙ!

NEWSIT
Στη φυλακή η μισή οικογένεια Τσοχατζόπουλου – 
Προφυλακιστέα και η Βίκυ Σταμάτη
  • Στις φυλακές Κορυδαλλού και χωρίς χειροπέδες, έφτασε λίγο μετά τις 20:30 η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Μετά τον ίδιο και την κόρη του τον δρόμο για τον Κορυδαλλό παίρνει μετά την κατάθεση της και η Βίκυ Σταμάτη. 
  • Είναι η έβδομη προφυλάκιση για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, υπόθεση για την οποία τόσο ο ίδιος ο πρώην πολιτικός, όσο και η κόρη του χθες, η σύζυγός του σήμερα, αλλά και ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, είναι προσωρινά κρατούμενοι.
  • Η Β. Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ήταν αποκλειστική ευθύνη τού συζύγου της και ότι η ίδια δανειοδοτήθηκε για το ακίνητο της Ακρόπολης, επειδή, λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να λάβει δάνειο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
  • Οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη χαρακτήρισαν «σκληρή», «ανάλγητη», «εξοντωντική» και «άδικη» την απόφαση για προσωρινή κράτηση της εντολέως τους. Όπως τόνισαν «είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που μένει χωρίς τη μητέρα και χωρίς τον πατέρα του».
  • Μάλιστα η ίδια ζήτησε από τον ανακριτή να μην οδηγηθεί στην φυλακή γιατί έχει ανήλικο παιδί και επειδή ο σύζυγος της βρίσκεται στην φυλακή θα αναγκαστεί εάν προφυλακιστεί να πάρει μαζί της στην φυλακή και το ανήλικο παιδί της!
  • Όμως ο ανακριτής αποφάσισε ότι η ίδια θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.
  • Στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με offshore εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της κάτι επιλήψιμο.
  • «Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα, όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, τη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν, θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική - πολιτική του δράση.
  • Ήμουν ένας πιστός, αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της η κ. Σταμάτη.
  • Νωρίτερα η ίδια είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή όμως αυτό απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.
  • Η προσφυγή κατατέθηκε στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης. Ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης, μίλησε για «ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, δεδομένου ότι της κοινοποιήθηκε πράξη του ανακριτή, την οποία έχει διατυπώσει ρητή και κατηγορηματική θέση ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να απολογηθεί. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)».
  • Και αυτή τη φορά, η παρουσία της Βίκυς Σταμάτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων δεν πέρασε απαρατήρητη. Μια πολίτης που την αναγνώρισε, την πλησίασε και της είπε: "ντροπή σου, έπρεπε να είσαι πιο σεμνή". Η κα Σταμάτη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο κτίριο να πάρει τα στοιχεία της γυναίκας.
  • Εν τω μεταξύ, αιφνιδιαστικά δεσμεύθηκε την Τρίτη από τον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ολόκληρη η περιουσία της κατηγορουμένης. 
  • Με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην κυρία Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της με την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα προκύπτει ότι ετέλεσε το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».
  • Άμεση ήταν σε αυτήν την εξέλιξη και η αντίδραση από την πλευρά της συζύγου του πρώην υπουργού, η οποία την παραμονή της απολογίας της κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση του ανακριτή, η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας της». 
  • Οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη αντιπαραβάλλουν μάλιστα και το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου στο οποίο, όπως η ίδια τονίζει, πιθανολογείται η ενοχή της για το ίδιο έγκλημα.
  • Συγχρόνως καταγγέλλει την κοινοποίηση της δέσμευσης της περιουσίας της παραμονή της απολογίας και ιδιαίτερα την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα» έχει διαπράξει το αδίκημα του ξεπλύματος. 
Ελεύθερη η δικηγόρος της Nobilis
  • Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα-Τσεκούρα, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της αμερικανικής εταιρείας Nobilis, η οποία αγόρασε το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου από την εταιρεία Torcaso.
  • Η κατηγορουμένη αρνείται τα πάντα και φέρεται να υποστηρίζει ότι από το 2004 έως και το 2010 οι μοναδικές εργασίες που παρείχε για τη Nobils ήταν η επιμέλεια της ετήσιας ανανέωσης της εταιρείας έναντι των αμερικανικών αρχών. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι για την παράστασή της στη σύναψη του συμβολαίου μεταβίβασης του επίμαχου ακινήτου, το οποίο μετά η Nobilis πούλησε στη Βίκυ Σταμάτη, έλαβε αμοιβή 16.500 ευρώ.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αδελφός της Β.Σταμάτη
  • Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζοπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης.
  • Ο κατηγορούμενος λογοδότησε για την εμπλοκή του σε πληρωμές που έκανε από το 2006 έως το 2009 για τις επισκευές του ακινήτου στην Ακρόπολη, οι οποίες κόστισαν συνολικά 701.000 ευρώ.
  • Σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Ρουσόπουλο, ο εντολέας του είχε λάβει εντολή από τη Nobilis να αναλάβει την επίβλεψη της ανακαίνισης του ακινήτου, καθώς σχετίζεται με τον κατασκευαστικό χώρο, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με τη Βίκυ Σταμάτη και υπό ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα αγκαλιάστηκαν.

Επανα-κρατικοποίηση των ΕΝΑΕ "διά της πλαγίας"!

Επανα-κρατικοποίηση των ΕΝΑΕ "διά της πλαγίας"!
  • Επιστρoφή στο ... 2009 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που αναλαμβάνει πάλι το κράτος την πληρωμή των εργαζομένων σε μια κίνηση που ουσιαστικά οδηγεί εκ νέου στην κρατικοποίησή τους!
  • Στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Δημήτριος Γεωργιόπουλος, με το προεδρείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία αποφασίσθηκε να συνταχθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μία επιστολή με την οποία το υπουργείο θα δεσμεύεται να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβάσεων για την παράδοση των τριών νέων υποβρυχίων και την κατασκευή άλλων, με την προϋπόθεση να εξευρεθεί νομική φόρμουλα προς τούτο.
  • To ίδιο έγινε και το 2009 όταν η ThyssenKrupp Marine Systems είχε καταγγείλει την σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο!
  • Την ίδια δέσμευση θα αναλάβει το υπουργείο έναντι του ενδεχομένου ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων να άρει την απόφασή του για εκ περιτροπής εργασία μία φορά την εβδομάδα που ισχύει από 18 Απριλίου.
  • Οι εργαζόμενοι αναμένουν αυτή τη δεσμευτική επιστολή για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε γενική συνέλευσή τους την ερχόμενη Δευτέρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Yποψήφια του ΠΑΣΟΚ: Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ!

Yποψήφια του ΠΑΣΟΚ: Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ!


H υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ των στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αθηνά Δρέττα [τ.Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης], πριν λίγο στο MEGA διατύπωσε με σαφήνεια την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη για τον σχηματισμό κυβέρνησης "ευρωπαϊκού προσανατολισμού"!
Είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περιγράφει τον μετεκλογικό σχεδιασμό για το τι ακριβώς στοχεύει το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά. Ειδικά για την ΔΗΜΑΡ, το defencenet.gr, είχε εγκαίρως ενημερώσει ότι πρακτικά πρόκειται για "εφεδρεία του Μνημονίου". Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έβριζαν Βενιζέλο & Παπανδρέου σε συγκέντρωση-φιάσκο


Έβριζαν Βενιζέλο - Παπανδρέου σε συγκέντρωση-φιάσκο


  • Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συγκέντρωση και η ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο πάλαι ποτέ προπύργιο του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Μερικές εκατοντάδες οπαδοί σε μία συγκέντρωση που σε τίποτα δεν θύμιζε τους "σεισμούς" των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες εκλογές.
  • Και μέσα σε αυτή την παρακμιακή ατμόσφαιρα κατά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου απο το κλειστό γυμναστήριο που μίλησε αγανακτισμένος πολίτης τον προπηλακίσει και επιχείρησε να κινηθεί προς το μέρος του αλλά παρενέβη η αστυνομία και ο πολίτης απωθήθηκε.
  • Προπηλακισμούς όμως είχαμε και στην έξοδο από τους συγκεντρωμένους άνεργους στην οδό Φαβιέρου που παρέμεναν στην περιοχή και εξακολουθούσαν να φωνάζουν "κλέφτες" και συνθήματα όπως "Αλήτες, χήτες ταγματασφαλίτες" "ψωμί, παιδεία, ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73".
  • Ένας νεαρός φώναζε με οργή "Είμαι 30 χρόνων και είμαι άνεργος. Με κατάντησαν άχρηστο".
  • Νωρίτερα στις 21.05 ολοκληρώθηκε η ομιλία Βενιζέλου στην ΕΑΠ με το μήνυμα ότι η νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι εφικτή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε στο βάθρο όλους τους υποψηφίους βουλευτές, ενώ τελευταίος ανέβηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Άπαντες αποδοκιμάστηκαν! 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εισβολή μισθοφόρων της Blackwaters στη Συρία - Δαμασκός: "Θα εκτελούνται επί τόπου"


Εισβολή μισθοφόρων της Blackwaters στη Συρία - Δαμασκός: "Θα εκτελούνται επί τόπου"



Την παλιά «καλή» λύση των μισθοφορικών ομάδων που κάνουν την «βρώμικη» δουλειά για τις κυβερνήσεις, εκεί που ο τακτικός Στρατός δεν μπορεί να παρέμβει φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανατροπή του Assad. Σύμφωνα με αποκαλύψεις της WikiLeaks
τις οποίες διερεύνησε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει μισθοφόρους στο εσωτερικό της Συρίας στελεχών της εταιρείας που διαδέχτηκε τη διαβόητη BlackWaters η οποία είχε αιματοκυλίσει το Ιράκ.





Πρακτικά πρόκειται για την ίδια εταιρεία η οποία άλλαξε όνομο, μετά τις σφαγές που χρεώθηκε στο Ιράκ και τις δίκες που ξεκίνησαν σε βάρος της.
Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας θα μεταφερθούν από το Ιράκ στην Συρία και θα αναλάβουν την εκπαίδευση των εξεγερμένων, οι οποίοι όπως φαίνεται αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις δυνάμεις του συριακού Στρατού.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης ο Γερμανός ειδικός αναλυτής Christoph R. Horstel, αποστολή των στελεχών της αμερικανικής εταιρείας είναι η πραγματοποίηση δολοφονιών, τρομοκρατικών επιθέσεων, η πρόκληση ταραχών σε ειρηνικές διαδηλώσεις και η εμπλοκή τους με τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.
Όπως ξεκάθαρα δηλώνει ο Γερμανός αναλυτής οποιαδήποτε εμπλοκή της αμερικανικής εταιρείας των μισθοφόρων χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα ήταν δυνατή. Όπως επισημαίνει ο Christoph Horstel καμία χώρα όπως η Τουρκία, το Κατάρ, η Βρετανία, η Γαλλία ή η Σαουδική Αραβία, δεν θα μπορούσε να δράσει στην Συρία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ.
Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την εμπλοκή της αμερικάνικης εταιρείας μισθοφόρων στην Συρία, είναι οι παράλληλες προσπάθειες του Κόφι Ανάν να επιτύχει ανακωχή ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και στους εξεγερμένους.
Αναμφίβολα κινήσεις όπως η αποστολή μισθοφόρων στην Συρία δεν διευκολύνει την επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, ενώ η ανοχή των ΗΠΑ στην ανάμειξη των μισθοφόρων στις μάχες στην Συρία αποτελεί έμμεση εμπλοκή τους στην εξέγερση στην Συρία υποστηρίζοντας την αντιπολίτευση.
Όπως σημειώνει ο Γερμανός αναλυτής η κίνηση αυτή των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κατηγοριών κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και των συνεργατών τους στα Ηνωμένα Έθνη για αυτόν τον «κάτω από το τραπέζι» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πόλεμο στην Συρία.
Κατά τον Christoph Horstel η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προστατέψει την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Συρίας από τις ενέργειες άλλων κρατών τα οποία συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας οι οποίες διατηρούν κατασκόπους στην Συρία, οδηγούν φιλειρηνικά έθνη σε πόλεμο.
Μπορεί όπως αναφέρει ο Γερμανός αναλυτής η κυβέρνηση στην Συρία να έχει δολοφονήσει και βασανίσει πολίτες, αλλά με καμία δύναμη αυτές οι πράξεις δεν δικαιολογούν την πραγματοποίηση ενός διεθνούς πολέμου όπως αναφέρει κατά της Συρίας.
Τελικά τα πρόσφατα γεγονότα στην Λιβύη φαίνεται ότι επαναλαμβάνονται αυτή όμως την φορά τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στις ΗΠΑ και στους συνεργάτες τους.       
Από την πλευρά της Συρίας, αξιωματούχος δήλωσε ότι "Απλά όποιοι από τους μισθοφόρους συλλαμβάνονται μετά την ανάκρισή τους θα εκτελούνται επί τόπου"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: Οι άδειες πια πλατείες!

Οι άδειες πια πλατείες, οι “Πλαταιείς” και γιατί εξαφανίστηκαν

του Αναρμόδιου Θρακός

http://anarmodios.wordpress.com
Αν κρίνω από την δική μας πλατεία εδώ του Λευκού Πύργου, και πάνω κάτω τα ίδια μάλλον ισχύουν και στο Σύνταγμα, το “κίνημα των πλατειών”, το κίνημα των Αγανακτισμένων των πλατειών, σχεδόν πια δεν υπάρχει. Ενώ ένας από τους πρώτους στόχους του ήταν να διατηρηθεί και να παραμείνει με μόνιμη παρουσία στις πλατείες.
Τι έγινε λοιπόν και εξαφανίστηκαν οι “Πλαταιείς”;
Ο βασικός λόγος είναι ένας και μόνος: Οι “Πλαταιείς” έπαψαν να έχουν μόνιμη παρουσία στις πλατείες, έως εξαφανίσεως, διότι δεν “συγκροτήθηκαν σε σώμα”, δεν εξελίχθηκαν σε πολιτική οργάνωση δηλαδή, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει αμέσως μετά τις πρώτες μέρες του ρομαντικού ενθουσιασμού στις πλατείες. Οι Πλαταιείς απέτυχαν να δημιουργήσουν μια πανελλήνια ομοσπονδία τοπικών και αυτόνομων πολιτικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, χωρίς ενιαίο κέντρο και κεντρική ηγεσία. Μια πολιτική ομοσπονδία δηλαδή που θα μπορούσε να μετρηθεί με το παρόν διεφθαρμένο και μολυσματικό πολιτικό σύστημα με διάφορους τρόπους. Αυτή η μη συγκρότηση των πλατειών σε πολιτική οργάνωση είχε δύο αποτελέσματα, που συνδέονται και μεταξύ τους.
Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν να χάσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στην μορφή και στους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης που είχαν να προτείνουν οι “Πλαταιείς”. Και έτσι ο λαός έπαψε πια να κατεβαίνει στις πλατείες καθημερινά. Ο λαός φάνηκε να γνωρίζει τους κινδύνους που διέτρεχε εντασσόμενος σε ένα μη οργανωμένο κίνημα το οποίο όχι μόνο πολιτικά δεν μπορούσε να τον οργανώσει, αλλά ούτε καν περιφρούρηση από τις προβοκάτσιες μπορούσε να του προσφέρει και ακόμη περισσότερο δεν είχε να παρατάξει σχεδόν καμμια σχετική άμυνα και ασφάλεια απέναντι στην άγρια αστυνομική καταστολή. (Η πρώτη γραμμή “άμυνας” των κατεστημένων πολιτικών οργανώσεων απέναντι στην αστυνομική καταστολή είναι αυτή η ίδια η πολιτική τους υπόσταση και συγκρότηση).
Το δεύτερο αποτέλεσμα ήταν πως η έλλειψη πολιτικής οργάνωσης (με κατάλογο μελών της συνέλευσης, συνέλευση ενός γνωστού συνόλου δηλαδή, σταθερά όργανα, ηγεσία κλπ) επέτρεψε στις ολιγαρχικές πολιτικές οργανώσεις μέρους της κοινοβουλευτικής και εξω-κοινοβουλευτικής αριστεράς, να ασκήσουν τον συνήθη τους πολιτικό ιμπεριαλισμό και να χειραγωγήσουν πολιτικά τις πλατείες θέτοντας την δική τους πολιτική θεματολογία στις συνελεύσεις, και ξεστρατίζοντάς τες από αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί τον κύριο πολιτικό τους στόχο: την εμπέδωση της δημοκρατίας στον απλό πολίτη και την πρόταση της δημοκρατίας ως το μόνο μέσο που θα αντιμετώπιζε ακόμη και την οικονομική κρίση. Η ολιγαρχική διείσδυση στις πλατείες είχε σαφώς σαν τελικό στόχο να τις διαλύσει και να τις εξοντώσει. Οι ολιγαρχικοί προσπαθούν αρχικά να ελέγξουν πολιτικά ένα σύνολο. Και όταν δουν πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε κάνουν το παν για να το διαλύσουν. Το συμπέρασμα πως οι πλατείες δεν θα έμπαιναν σε κανένα μαντρί το έβγαλαν οι ολιγαρχικοί σχεδόν από την δεύτερη εβδομάδα. Και έτσι έφεραν τις διμοιρίες των νεολαίων τους που ψήφιζαν μονο-κουκηδόν αυτά που πριν είχαν προτείνει από το βήμα οι ομιλητές-ομοϊδεάτες τους. Και οι οποίοι εξαφανίστηκαν αμέσως μόλις αντελήφθηκαν πως είχε πια πιάσει τόπο ο κόπος τους και η καθημερινή λαϊκή προσέλευση είχε πάρει μια φθίνουσα πορεία. Οι Πλαταιείς, κάτω από την ολιγαρχική αριστερή επίδραση, έφτασαν στο οξύμωρο σημείο να καλούν μεν τον απλό λαό στις πλατείες, αλλά να αρνούνται σε αυτόν τον λαό να εκφράσει ακόμη και τον φυσικό του πατριωτισμό, κατηγορώντας κάθε εκδήλωση πατριωτισμού ως εθνικισμό και σχεδόν φασισμό. (Ουσιαστικά εδώ παίχτηκε ένα παιχνίδι ακύρωσης μιας από τις πρωτεύσουσες πολιτικές ταυτότητες που έχει ένας άνθρωπος και η αποκλειστική της αντικατάσταση από μια άλλη, για λόγους καθαρά πολιτικής χειραγώγησης, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ανάρτησης).
Συνοψίζοντας, οι Πλαταιείς πια δεν υπάρχουν, διότι δεν αντελήφθησαν πως έπρεπε να μετεξελιχθούν σε κάτι το οποίο θα τους έκανε να διαρκέσουν στον χρόνο. Και αυτό το κάτι είναι μια πολιτική οργάνωση.
Και τι άφησαν πίσω τους οι πλατείες και οι Πλαταιείς;
Ω! Πάρα πολλά. Και ανεκτίμητα. Πρώτα πρώτα την ευφορία. Ενα πρωτόγνωρο αίσθημα χαράς, συλλογικής δύναμης, ενότητας και ελευθερίας. Και έπειτα εκείνη η ψευδαίσθηση της ρομαντικής δημοκρατίας με τον ομιλητή στο βήμα. Μα και τους γονείς που έστεκαν τριγύρω με τα έφηβα βλαστάρια τους και που ήταν σαν να έλεγαν στα παιδιά τους “είδατε, αυτοί είμαστε εμείς, κοιτάτε τι μπορούμε να κάνουμε, κοιτάτε τι είναι δημοκρατία”. Και φυσικά οι πλατείες και οι Πλαταιείς μας άφησαν μια βαρειά πολιτική παρακαταθήκη:
  • Πραγματική Δημοκρατία Τώρα.
  • Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω, ουστ!
  • Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.
Ναι, οι πλατείες ήταν καλή σπορά. Πολύ καλή σπορά. Κι έχουν αρχίσει ήδη και σηκώνουν μπόϊ τα σπαρτά τους. Το γέννημα φαίνεται πως θα είναι πολύ, όσο κοπιαστικός κι αν γίνει θερισμός. Ετοιμαστείτε για την δημοκρατία που έρχεται.

Αναδιαπραγμάτευση...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αναδιαπραγμάτευση: η «τελευταία ευκαιρία», stupid...
Της Ζέζας Ζήκου
  • Μολονότι αρκετοί πια έχουν γίνει φτωχοί, απαιτείται κάποιος χρόνος έως ότου οι άνθρωποι να εξαντλήσουν όλο το κομπόδεμά τους και βουλιάξουν στην εξαθλίωση. Αραγε θα μας αφήσουν να βουλιάξουμε, όπως εκείνοι για τους οποίους ο Τζον Στάινμπεκ έγραψε τα «Σταφύλια της οργής»; Θέλουμε, πάντως, να δούμε να αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που ένας ριζοσπάστης θεωρητικός ονόμασε κάποτε «eros effect» -το ξαφνικό, απροειδοποίητο ξέσπασμα μιας αντίδρασης από τα κάτω, που να πιάνει απροετοίμαστους τους πάντες, κοινωνεί μεγάλα πλήθη σε μια μεθυστική αίσθηση κοινών στόχων και αξιών και να επιβάλει ανατροπές- είναι ακόμη πραγματοποιήσιμο, δεν ανήκει στη σφαίρα της μυθικής ουτοπίας. Πολλοί -υπεράνω υποψίας- μου λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας το υπόσχεται!! Δηλαδή, το πιστεύουν! Πάντως, πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο πολιτικό φαινόμενο. Να δούμε...
  • Τι είδους -χειρότερη- κρίση μάς περιμένει; Η αλήθεια είναι σκληρή. Τα νέα μέτρα θα κάνουν την απόδρασή μας από τη φτώχεια σχεδόν αδύνατη. Αν το κράτος δεν δαπανά, και αν οι φοβισμένοι πολίτες δεν καταναλώνουν, πώς θα ανακάμψουμε; Η Ευρώπη δείχνει πολιτικά ανίκανη να διαχειριστεί μια κρίση, που τώρα έχει γίνει μεταδοτική. Επειδή δεν μπορείς να φορτώνεις συνεχώς με νέα χρέη μια αφερέγγυα χώρα, που δεν έχει καμιά ελπίδα να τα ξεπληρώσει ώστε να ξαναβγεί στις αγορές. Η κινδυνολογία για τη δραχμή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αλλά εμείς είδαμε τη φαιδρή της όψη.
  • Η φαρσοκωμωδία της λεκτικής αναδιαπραγμάτευσης που τώρα μάς υπόσχονται όλοι -μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί- λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού έναντι των εξαιρετικά επικίνδυνων εξελίξεων. Ομως, ουδείς δείχνει να αντιλαμβάνεται το δράμα. Οι «λεονταρισμοί» ορισμένων παραπέμπουν στον ήρωα του Μπρεχτ, ο οποίος, αν και έχει βουτηχτεί μέχρι τον λαιμό στον βούρκο, πασχίζει να κρατήσει τη χωρίστρα του στη θέση της!... Ξαφνικά, λοιπόν, είτε λόγω Ολάντ είτε λόγω Ολλανδίας είτε γιατί οι εξελίξεις σε Ισπανία και Ιταλία είναι οδυνηρές, υπερασπίζονται τις απόψεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, τα σχέδια περί αναπτυξιακών προγραμμάτων και για μια πιο χαλαρή πολιτική και περί επιμήκυνσης του Μνημονίου! Εντάξει... έχουμε ξαναδεί το έργο.
  • Ομως, για τις εσωτερικές υποχρεώσεις της χώρας να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις και να εξασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών και αγαθών στους πολίτες, δεν αναφέρεται ουδείς. Αλλά, όταν αφαιρούνται από αυτές τις παροχές και μεταβιβάζεται διαρκώς ο παραγόμενος πλούτος στο εξωτερικό, προκειμένου να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των ξένων δανειστών, υποθηκεύονται η περιουσία του κράτους ως ενέχυρο για το χρέος και οι αντοχές της κοινωνίας. Με τα Μνημόνια δεσμεύονται οι πολίτες να εργάζονται στο διηνεκές, με όρους πείνας που καθιστούν ουσιαστικά ανέφικτη την απαλλαγή τους από αυτά.
  • Οταν πρόκειται για την ικανοποίηση των ξένων δανειστών, οι κυβερνήσεις των Μνημονίων την επισείουν ως φόβητρο στον λαό, ώστε να υποταχθεί στη λογική μιας «κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Χωρίς αιδώ υποστηρίζουν τη διαβόητη εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή μια υποτίμηση χωρίς εκείνους τους ανεξάρτητους μηχανισμούς που επιτρέπουν την υποτίμηση του νομίσματος. Πρόκειται για εσωτερική πτώχευση που την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι και οι μη προνομιούχοι.
  • Η διαπίστωση ότι, ακόμα και με τη μεγαλύτερη προσπάθεια και με τις μεγαλύτερες θυσίες, που θα προστεθούν σε αυτές που ήδη έχουν γίνει, η κατάσταση θα είναι αβίωτη με την εφαρμογή του κύκλου ζωής του νέου Μνημονίου, εξαναγκάζει τους δανειστές μας σε πολιτικά εκβιαστικές επιταγές να ζητούν βίαια μέτρα και περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, θέτοντας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ δεν έχει ξεχάσει και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να λοιπόν ο φαύλος κύκλος: η Ελλάδα δανείστηκε για να σωθεί, τώρα αντιλαμβάνονται τις μαύρες τρύπες που οδηγούν σε νέο δανεισμό. Και έρχεται η ιεροεξεταστική τρόικα και αποσαφηνίζει ότι κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε και οι θυσίες χάθηκαν στον τετρημένο πίθο των Δαναΐδων.
  • Και για να μας δώσουν το νέο δάνειο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει «κούρεμα», οι δανειστές και ιδιαίτερα το ΔΝΤ, απαιτούν να αποδείξουμε εμπράκτως ότι θα σταματήσουμε να παράγουμε ελλείμματα, άρα ότι θα μπορούμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις μας, χωρίς νέα θαλασσοδάνεια.


Για όλα αυτά μετά την 6η Μαΐου.

Μας κοροϊδεύουν πως ο Ολάντ μπορεί να σώσει την Ελλάδα..

Κ. ΣΤΟΥΠΑΣ

Μας κοροϊδεύουν πως ο Ολάντ μπορεί να σώσει την Ελλάδα... 
  • Μετά την Ρωσία, την Κίνα, την τράπεζα της Ανατολής και τα πετρέλαια του Αιγαίου η σωτηρία της χώρας για τα δελτία ειδήσεων και ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης ακούει στο όνομα Φρανσουά Ολάντ...
  • Οι δεξιοί θυμούνται το Ελλάς - Γαλλία συμμαχία της εποχής Καραμανλή, Ζισκαρ Ντε Εσταίν. Οι σοσιαλιστές θυμούνται την περίοδο Ανδρέα και Μιτεράν και χαίρονται... Οι ανανεωτικοί αριστεροί θυμούνται την ευρωκομουνιστική περίοδο του Μαρσέ, τα φοιτητικά χρόνια στο Παρίσι και οι Τσιπραίοι αναπολούν τις μαοϊκές και τροτσκιστικές σέχτες που συμμετείχαν στο Μάη του ’68. Οι οικολόγοι  τέλος θυμούνται το βάπτισμα του πυρός του Ντανιέλ  Κον Μπεντίτ. Κάπως έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι...
  • Το πλέον αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ στα άλλα σενάρια περί σωτηρίας από Πούτιν, Κίνα κλπ.  συνωθούνται διάφορα νούμερα του περιθωρίου, για την εξ Ολαντ σωτηρία, συμφωνούν όλοι οι πολιτικοί καθώς διαβλέπουν αλλαγή των συνθηκών στην Ευρωζώνη.
  • «Ψαρεύουν» στα θολά νερά, δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή απλά βρήκαν δεκτικούς στην εξαπάτηση «ηλίθιους» και δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς έχουν εθιστεί σε αυτό;
  • Η γενικότερη πεποίθηση στηρίζεται πως ο Ολαντ θα πατήσει πόδι και θα διαπραγματευτεί μια πιο χαλαρή δημοσιονομική προσαρμογή για το Νότο, ευελπιστώντας να μην υποστεί η χωλαίνουσα Γαλλία αυτά που περνάνε  Ιταλία, Ισπανία και κυρίως Ελλάδα...
  • Ας υποθέσουμε λοιπόν πως αλλάζει το σκηνικό επί το χαλαρότερο και στην Ευρωζώνη αποφασίζουν π.χ. την έκδοση ευρωομολόγου. Τι θα έχει να ωφεληθεί η Ελλάδα σε αυτή τη φάση από την έκδοση ευρωομολόγου;
  • Θα της επιτρέψει η Αρχή του ευρωομολόγου να βγει στις αγορές να δανείζεται όσο θέλει, εκτινάσσοντας τα ελλείμματα ξανά με το επιτόκιο του ευρωομολόγου, το οποίο θα είναι χαμηλότερο από αυτό με το οποίο δανείζονται οι νότιοι και υψηλότερο από αυτό με το οποίο δανείζονται οι βόρειοι;
  • Όχι, φυσικά. Δεν έχουν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν οι άνθρωποι είτε Γάλλοι, είναι είτε Γερμανοί, είτε σοσιαλιστές, είτε χριστιανοδημοκράτες για να αφήσουν τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να βολεύουν την πελατεία σε βάρος των κοινωνιών και οικονομιών τους, όπως έκαναν τόσες δεκαετίες σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας...
  • Το μεγαλύτερο μέρος της δανειακής ελάφρυνσης εμείς το έχουμε λάβει με την δανειακή συμφωνία. Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα αν μειωθούν ακόμη λίγο τα επιτόκια. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως και τα επιτόκια θα μειωθούν και μέρος του χρέους θα διαγραφεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αυτά βοηθούν αλλά δεν λύνουν το ελληνικό πρόβλημα.
  • Η αλλαγή των συνθηκών της ευρωζώνης σε μια πιο χαλαρή κατεύθυνση μπορεί να έχει σαν συνέπεια να πάρουν οι Γερμανοί και οι άλλοι βόρειοι αυξήσεις προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση.
  • Πως μπορεί να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα αυτή την αύξηση της ζήτησης στις οικονομίες του Βορρά; Με εξαγωγές προϊόντων εκεί και εισαγωγές τουριστών εδώ...
  • Τα ελληνικά προϊόντα όμως είναι ανταγωνιστικά για να τα προτιμήσει  ο Γερμανός σε σχέση με τα πορτογαλικά ή τα Τούρκικα;
  • Όταν λέμε ανταγωνιστικά εννοούμε τη σχέση ποιότητας τιμής. Υπάρχει παραγωγικός ιστός ελληνικός ο οποίος θα εκμεταλλευτεί αυτή την αύξηση της ζήτησης ή θα την εκμεταλλευτούν όλοι οι άλλοι;
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν;
  • Αν είχαμε ας υποθέσουμε τριάντα εταιρείες σαν την ΜΕΤΚΑ που «θερίζει» κυριολεκτικά όποιο έργο βγαίνει στην ευρύτερη Ν.Α. Μεσόγειο...
  • Αν είχαμε τριάντα ομίλους σαν το Νηρέα και τη Σελόντα και 110 δήμαρχους που δεν αντιδρούν στο να υπάρξουν περιοχές για ιχθυοκαλλιέργειες στην περιφέρειά τους...
  • Αν είχαμε άλλους  20 ομίλους σαν την Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης ή  200 τουριστικές μονάδες σαν το Κόστα Ναβαρίνο ή 1.500 μαρίνες ή κλπ. σίγουρα θα είχαμε αντίκτυπο επεκτατικής οικονομικής πολιτικής εντός της ευρωζώνης.
  • Αν έστω τα συνδικάτα στην ευρωζώνη πετύχουν επιδοτήσεις των διακοπών στις χώρες νότου και κάθε εργαζόμενος λαμβάνει δωροεπιταγή 300 ευρώ, μείς είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το διπλασιασμό των επισκεπτών;
Αν, Αν... 

Με τι, με τα πλοία δεμένα κάθε φορά που το ΚΚΕ νιώθει πως έχει μεγαλύτερο ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ και βάζει το ΠΑΜΕ κλείνει του καταπέλτες; Με τα ταξί να κλείνουν το αεροδρόμιο και τα φορτηγά την εθνική οδό;
Τι ακριβώς υπολογίζουμε όταν ευελπιστούμε στην εκλογή Ολαντ;
Τι φταίει...
  • Θα έρθει να μειώσει ο Γάλλος το υπέρογκο για τα δεδομένα της οικονομίας μας  δημόσιο;
  • Θα έρθει να αξιολογεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, θα ανταμείβει τους παραγωγικούς και θα απολύει τους αργόμισθους;
  • Θα επανασυστήσει την δημόσια διοίκηση απομακρύνοντας το κομματικό και συνδικαλιστικό πελατειακό εναγκαλισμό.
  • Θα πατάξει τη διαφθορά, εξουδετερώνοντας όλες τις συμμορίες που λυμαίνονται το ΙΚΑ, τις εφορίες, τις πολεοδομίες;
  • Θα ανακαλύψει τις μαϊμού συντάξεις;
  • Θα γυρίσει το διακόπτη να ανεβάσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας από την 90 θέση στην 30η που είναι αντιστοιχεί στο βιοτικό επίπεδο για να μην πέσει αυτό κοντά στην 90η;
  • Θα συλλαμβάνει τους λαθρομετανάστες στα σύνορα και θα τους κρατά εκεί μέχρι να επανοπροωθηθούν και να σταματήσουν να έρχονται;
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Από τον Ολαντ εξαρτάται το 5-10% του προβλήματός μας. Το άλλο 90-95% εξαρτάται από μας...

Πηγή:www.capital.gr

Αποκρατικοποιήσεις λιγότερες και... αργότερα

Αποκρατικοποιήσεις λιγότερες και... αργότερα
  • Παρατεταμένος προεκλογικός κύκλος, κρίση, καθυστερήσεις και σειρά από γραφειοκρατικές δυσκολίες αλλάζουν για μία ακόμη φορά το στόχο των ιδιωτικοποιήσεων. Ο στόχος μεταφέρεται για πολύ μετά το 2015... στο 2022. 
  • Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ στοχεύουν να λάβουν 34 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα και να συμπληρώσουν το γνωστό ποσό των 50 δισ. ευρώ από τα 16 δισ. ευρώ που θα φέρουν τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών. 
  • Στα 70.000 ακίνητα μειώνονται πολύ οι προσδοκίες: η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 25 δισ. ευρώ, αλλά πλέον θεωρείται εφικτό έως το 2022 να φτάσουν το πολύ τα 19 δισ. ευρώ, λόγω της αρνητικής κατάστασης στην κτηματαγορά σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά δημόσια ακίνητα. Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν επιπλέον έσοδα να έρθουν μετά το 2022, εξηγώντας ότι μόνο το Ελληνικό θέλει 10 χρόνια περίπου έως ότου δώσει έσοδα στο δημόσιο. 
  • Αντίστοιχα στις ΔΕΚΟ (11 εισηγμένες και 13 εκτός Χ.Α.) που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ο στόχος είναι να πωληθούν έως το 2015 φέρνοντας στα ταμεία λιγότερα από 10 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 6 περίπου δισ. ευρώ υπολογίζεται να έρθουν από παραχωρήσεις δικαιωμάτων (αυτοκινητόδρομοι ψηφιακό μέρισμα κλπ). 
  • Αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι, προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να κάνει η ελληνική πλευρά είναι να λύνει τις δεκάδες εκκρεμότητες και να προκηρύσσει διαγωνισμούς. Οι επενδυτές περιμένουν τη λήξη του εκλογικού κύκλου, αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς το ένα τρίτο των κεφαλαίων θα πρέπει να προέλθει από το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 
  • Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και συνδέονται με θέματα κρατικών ενισχύσεων, στον ΟΠΑΠ, στο Καζίνο Πάρνηθας αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο. Επίσης θα πρέπει να θεσπιστούν νόμοι αναδιάρθρωσης για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ και την ΕΛΒΟ. Μετά τις εκλογές θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για τα τιμολόγια των εταιρειών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και για την ΔΕΗ. 
  • Στο πεδίο των ακινήτων που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτα στην κυριότητα της ΚΕΔ, της πρώην ΕΤΑ αλλά και σε υπουργεία ή ΔΕΚΟ και φορείς του δημοσίου, και αναμένεται νέα καταγραφή, θα πρέπει μεταξύ πολλών άλλων να καθοριστεί η χρήση γης στο Ελληνικό και στο Αφάντου της Ρόδου, να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη του ακινήτου στο Golden Hall να λυθούν οι εκκρεμότητες για τα ακίνητα στην Κασσιόπη (υπάρχει ραντάρ του ΝΑΤΟ) αλλά και στον Αστέρα Βουλιαγμένης (πρέπει να υπάρχει συμφωνία με την Εθνική που κατέχει πλειοψηφικό πακέτο).
Πηγή:www.capital.gr

Υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Standard & Poor's


 
Η υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Standard & Poor's σκιάζει τις αγορές
Πέφτουν ευρώ, μετοχές, εμπορεύματα, ευρωπαϊκά ομόλογα πλην των γερμανικών
  • Κόλαφος για το ευρώ, τις ευρωπαϊκές μετοχές και τα ευρωπαϊκά ομόλογα ήταν η νέα υποβάθμιση των ισπανικών ομολόγων από τον οίκο Standard & Poor's σε επίπεδο τρεις βαθμίδες υψηλότερο από το επίπεδο «σκουπιδιού». 
  • Το ευρώ υποχωρεί από τα 1,3220 στα 1,3160 δολάρια, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να ανοίξουν με συσσωρευμένες εντολές για ρευστοποιήσεις τίτλων, ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (της γερμανικής εξαιρουμένης) βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες πιέσεις στις αγορές ομολόγων τους, που καθιστούν ακόμη υψηλότερο το κόστος δανεισμού τους. 
  • Η παραδοξότητα ότι η S&P υποβάθμισε την Ισπανία στο ΒΒΒ+ ενώ διατηρεί το ΑΑΑ στη Βρετανία που μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι διολίσθησε και πάλι στην ύφεση (ενώ μάλιστα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 10,4% του ΑΕΠ) και επιπλέον αξιολογεί την προοπτική της χώρας ως... σταθερή (outlook stable), ουδόλως επηρεάζει τις αγορές, που εξωθούν την κυβέρνηση της Μαδρίτης στην αγκαλιά της τρόικας, ενώ δανείζουν την κυβέρνηση του Λονδίνου με επιτόκιο μόλις 2,12% (δεκαετή ομόλογα).
  • «Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση της Ισπανίας θα χειροτερέψει προτού αρχίσει να βελτιώνεται», δήλωσε ο Μάικ Τζόουνς της Bank of New Zealand στο Ουέλινγκτον. 
  • Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη επηρεάζουν όλα τα Χρηματιστήρια του πλανήτη. Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν την Πέμπτη (ο δείκτης MSCI Asia κατά 0,2%), ενώ ο Euro Stoxx 50 Index αναμένεται να ανοίξει με πτώση 0,4% και ο νεοϋορκέζικος Standard & Poor's 500 με πτώση 0,5%.
  • Η επιδείνωση της κρίσης που αποκάλυψε (ή μήπως ανακάλυψε;) ο οίκος Standard & Poor's στέλνει και πάλι τους επενδυτές στα καταφύγια. Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,89%, ενώ πτωτικά κινείται και το κόστος του δανεισμού της κυβέρνησης του Βερολίνου. 
  • Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτόκιο των διετών ομολόγων της γερμανικής κυβέρνησης υποχώρησε την Παρασκευή στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο 0,083%. Αντίθετα, τα περιβόητα spreads των χωρών του ευρωπαϊκού νότου (σε σύγκριση με τον γερμανικό δανεισμό) εξακολουθούν την ανιούσα. 
  • Πιέσεις υφίστανται επίσης και οι αγορές εμπορευμάτων, με την τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί κατά περίπου 0,5% στην αγορά της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, το αργό έχανε το πρωί 54 σεντς και υποχωρούσε στα 104,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 52 σεντς στα 119,40 δολάρια το βαρέλι.
  • Μείζονα εξέλιξη για την Ιαπωνία αποτελεί η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς κυβερνητικών ομολόγων κατά 10 τρισ. γεν (124 δισ. δολάρια), έπειτα από τις ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. 
  • Είναι χαρακτηριστικό ότι το ιαπωνικό Κοινοβούλιο άσκησε ισχυρές πιέσεις στην Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να στηρίξει την οικονομία – στην Απω Ανατολή προφανώς η... ανεξαρτησία των νομισματικών αρχών δεν περιφρουρείται επαρκώς όσο στην Ευρώπη. 

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Απριλίου 26, 2012
Με πρωταγωνιστές αριστερίστικα κοπρόσκυλα του κατοχικού ψευδοκράτους…
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε Ιωάννινα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σέρρες και Νάξο – ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ από τον Χρυσοχοϊδη
Όπως είναι γνωστό, προ δεκαημέρου περίπου, εξωνημένα κουκουλοφόρα παρακρατικά σκυλιά μπήκαν σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης δελτίου ειδήσεων και πέταξαν γιαούρτια στον παρουσιαστή του, γιατί «τόλμησε» -άκουσον άκουσον- να δώσει –τηλεφωνικώς- τον λόγο σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να πει τις θέσεις του κινήματος. Είπαμε πως επρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Πέρασαν οι μέρες και χθες επίστρατα σκυλιά-κοπρόσκυλα του κατοχικού κράτους του Μνημονίου επέδραμαν και κατέλαβαν ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου, στον οποίον επρόκειτο να παρέμβει τηλεφωνικά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Τα ίδια συνέβησαν και σε άλλους σταθμούς στις Σέρρες και στην Νάξο.
Ακούστε αναλυτικά στο ΗΧΗΤΙΚΟ τι δήλωσε στο naxos-news.gr η διευθύντρια του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 105,4: http://www.naxos-news.gr/?aid=15239
Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση, αμέσως μετά το πέρας της συνεντεύξεως, συνέβησαν τα εξής (σύμφωνα με τo Zougla gr., το οποίο είχε «καλύψει» τα πρόσωπα των έμμισθων παρακρατικών –γιατί άραγε;)«Οι συγκεντρωμένοι μετά το πέρας της συνέντευξης ακολούθησαν τον υποψήφιο βουλευτή και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής μετά την έξοδό τους από το ραδιοφωνικό σταθμό εν είδει πορείας για πάνω από 500 μέτρα φωνάζοντας συνθήματα με κεντρικό: «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά». Σε όλη τη διάρκειά της υπήρχε η παρουσία της αστυνομίας».
Τουτέστιν, υπήρξε παρενόχληση της προεκλογικής δραστηριότητας πολιτικού κόμματος, καθώς και εκφοβισμός-προπηλακισμός υποψηφίου βουλευτού, με την παρουσία των «αρχών», του «κράτους», οι οποίοι όχι μόνο δεν τα απέτρεψαν κι ούτε συνέλαβαν κανέναν από τους παρανομούντες, αλλά παρακολουθούσαν απαθώς! Δηλαδή, είχαμε επίσημη συνεργασία (ψευδο) κράτους-παρακράτους!
Παρόλα αυτά, δεν είδαμε κανέναν απ’ αυτούς τους «ευαίσθητους» που ξεσηκώθηκαν για την αποδοκιμασία του Ευθυμίου (ΜΜΕ, κλεφτοΠΑΣΟΚ, προσωρινός αρχηγός Antony, μνημονιακόΛάΟΣ, προδοτοΚΚΕ, κουκουλοΣΥΡΙΖΑ, Κουβελοκόμμα, κόμμα κόρης κόμη Δράκουλα, (Σ)οικολόγων και όλου του κακού συναπαντήματος).
Είναι φανερό, πως το κατοχικό-μνημονιακό μεταπολιτευτικό σύστημα έχει πανικοβληθεί με την απήχηση της Χρυσής Αυγής κι έχουν εξαπολύσει τα καλοπληρωμένα αριστερίστικα-παρακρατικά σκυλιά τους προς τρομοκράτηση των πάντων. Τους προειδοποιούμε: η υπομονή μας εξαντλείται! Να μη μας δοκιμάζουν, γιατί τους περιμένουν μεγάλες και πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις…
(ΥΓ): Αν ετοιμάζουν τίποτα περίεργα πράγματα για την ημέρα των εκλογών, την 6η Μαΐου, ας το ξεχάσουν όσο είναι νωρίς. Γιατί αν το επιχειρήσουν δεν θα υπάρξουν ούτε εκλογές, ούτε αποτελέσματα κ.τ.λ.
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 16 ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΡΙΝ 8 ΗΜΕΡΕΣ – ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:
“…Ευρισκόμεθα σε μία προεκλογική περίοδο με συνεχείς προβοκάτσιες από διάφορα προστατευόμενα μαρξιστικά παρακρατικά υποκείμενα. Μας αποκλείουν από τα κανάλια, από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες και βγαίνουμε στους δρόμους, να μοιράσουμε τα φυλλάδιά μας. Έχουμε δεχθεί επιθέσεις σε Πάτρα, Αγρίνιο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Άνω Λιόσια, Χανιά και Ηράκλειο και τι έγινε μετά ταύτα; Σύλληψη καμμία… Συγχαρητήρια κ. Χρυσοχοΐδη… Φτάσαμε στο σημείο να καταλαμβάνουν τηλεοπτικό σταθμό στα Ιωάννινα επειδή φιλοξένησε τις απόψεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και όπως δήλωσε ο ίδιος ο τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση, τα ονόματα των δραστών είναι γνωστά… όμως δεν συγκινήθηκαν οι αρχές… σιγά να μη συγκινηθούν!”

Ν.Παπανδρέου: "Υπογράψαμε το μνημόνιο χωρίς να ξέρουμε το οικονομικό περιεχόμενό του"

Ν.Παπανδρέου: "Υπογράψαμε το μνημόνιο χωρίς να ξέρουμε το οικονομικό περιεχόμενό του"



  • Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου σύμφωνα με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με το ΔΝΤ χωρίς τα κατάλληλα στελέχη.
  • Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ν. Παπανδρέου στην «Οικονομική Επιθεώρηση» Μαΐου 2012, η Τρόικα είχε στείλει στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση οικονομολόγους και εμείς διαπραγματευτήκαμε με… δικηγόρους.
  • Ουσιαστικά από αυτά που αναφέρει ο Ν. Παπανδρέου η κυβέρνηση του αδελφού του, παρέδωσε την χώρα αμαχητί στην ΤΡΟΙΚΑ αφού δεν υπήρχαν τα κατάλληλα στελέχη από ελληνικής πλευράς για να διαπραγματευτούν προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.
  • Και συνεχίζει ο Ν. Παπανδρέου, «δεν υπήρξαν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μπορούσαν να απαντούν με στοιχεία και να αντιπαρατίθενται, όταν προκύπτει η ανάγκη, προς τις ξένες ομάδες οικονομολόγων από το ΔΝΤ και την Ευρώπη, που μας ‘‘επισκέπτονται’’».
  • Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος θέτει και το εύλογο ερώτημα που αποκαλύπτει στην ουσία την γύμνια του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης, «γιατί άραγε να μη διαθέτουν και τα δικά μας υπουργεία Έλληνες οικονομολόγους από το ΔΝΤ;».
  • Για να ακολουθήσει μια πιο αποκαλυπτική διαπίστωση για το παρασκήνιο των πολυδιαφημισμένων σκληρών διαβουλεύσεων με την Τρόικα: «Έτσι ώστε όταν οι ξένες οικονομικές αποστολές επισκέπτονται τη χώρα να βρίσκουν μπροστά τους ‘‘τους δικούς μας’’ που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα και που θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται καλύτερα στις πιέσεις που μας ασκούνται έξωθεν;»!  
  • Με λίγα λόγια αυτά που ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια “φώναζε” δηλαδή γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται σκληρά με την Τρόικα τα ελληνικά συμφέροντα,  τελικά φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αφού ο ίδιος ο αδελφός του πρωθυπουργού ομολογεί την προχειρότητα και την αδυναμία, για να μην υποθέσουμε κάτι άλλο, της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου να βρει τα κατάλληλα καταρτισμένα στελέχη που θα υπερασπίζονταν τις ελληνικές θέσεις.
  • Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί νέα ερωτηματικά για το “έργο” των πρώην υπουργών Εθνικής Oικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου  οι οποίοι επέβλεπαν αυτές τις διαπραγματεύσεις και οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό αναφερόντουσαν στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι οποίες τελικά όπως αποδεικνύονται δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας περίπατος των τροικανών οι οποίοι από θέση ισχύος λόγω τεχνικής κατάρτισης μπορούσαν να επιβάλουν τις θέσεις τους.
  • Διότι ακόμα και αν η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν διέθετε τα κατάλληλα στελέχη σύμφωνα με τον Ν. Παπανδρέου ποιος εμπόδιζε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ε. Βενιζέλο να προσλάβουν τους καλύτερους 
  • Έλληνες οικονομολόγους με διεθνή εμπειρία, για την πραγματοποίηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα;
  • Ποιος ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την χώρα αμαχητί στις ορέξεις των  τροϊκανών σπέρνοντας την καταστροφή και την δυστυχία στους Έλληνες την στιγμή που όπως φαίνεται δεν είχαν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες διαπραγματεύσεων. 
  • Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις είναι εθνική ανάγκη η κατάργηση του μνημονίου και η καταψήφιση των υποστηρικτών του μνημονίου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr