Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Μαΐου 2012

Κίνδυνος για την δημόσια υγεία και ασφάλεια από χιλιάδες λαθροεισβολείς έξω από την Θήβα


Κίνδυνος για την δημόσια υγεία και ασφάλεια από χιλιάδες λαθροεισβολείς έξω από την Θήβα



Δύο χιλιάδες λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές έφυγαν από την Αθήνα και κατέλυσαν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια έξω από την πόλη της Θήβας. Εκατοντάδες ακόμα έρχονται με τα τρένα από τα σύνορα στον Έβρο κάθε μέρα δημιουργώντας μία απίστευτη τριτοκοσμική κατάσταση λίγο έξω από την Θήβα.
Οι λαθροεισβολείς ζουν υπό άθλιες συνθήκες για ένα φθηνό μεροκάματο πείνας. Οι συγκέντρωση τόσων χιλιάδων ανδρών λαθροεισβολέων σε μικρούς εγκαταλελειμμένους χώρους χωρίς τουαλέτες χωρίς μπάνιο
έχει οδηγήσει τους κατοίκους της πόλης  σε απόγνωση αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσουν κολλητικές ασθένειες.
Οι άνθρωποι αυτοί ζούν ουσιαστικά μαζί με τα τρωκτικά των αγρών εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, χωρίς κατάλληλη διατροφή αφού δεν υπάρχουν δουλειές για αυτούς ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι τοπικές αρχές για την εγκληματική δράση των ατόμων αυτών τα οποία προβαίνουν σε κλοπές για να επιβιώσουν.
Επιπλέον οι τοπικές αρχές έχουν καταγράψει περιστατικά παρενόχλησης ελληνίδων από τους λαθροεισβολείς αυξάνοντας τις ανησυχίες για επιθέσεις και για βιασμούς ελληνίδων. 
Η τραγική αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ανοχής που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια
το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας με επικεφαλής αυτής της προσπάθειας τις γνωστές αριστερές δυνάμεις του επιλεκτικού ουμανισμού που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την χώρα.

"Απόβαση" Τούρκων επενδυτών στο λιμάνι του Ρεθύμνου


"Απόβαση" Τούρκων επενδυτών στο λιμάνι του Ρεθύμνου



Δεύτερο λιμάνι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη επιθυμούν να αποκτήσουν Τούρκοι επενδυτές μετά την μίσθωση για 40 χρόνια του τουριστικού λιμανιού της Μυτιλήνης.
Πιο αναλυτικά το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια εξέφρασε ο Τούρκος αντιπρόεδρος του τμήματος Τροφίμων Τουρισμού και Λιανεμπορίου του Ομίλου Koç Holding, İbrahim Tamer Haşimoğlu. 
Για την ιστορία ο όμιλος Koc αυτή την περίοδο ναυπηγεί στα ιδιόκτητα ναυπηγεία του RMK Marine τέσσερις κορβέτες κλάσης Sirio για την τουρκική Ακτοφυλακή τις οποίες η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο για την προώθηση των θέσεων της στην διεκδίκηση των αποστολών Έρευνας και Διάσωσης. 
Επιπλέον η εταιρεία OTOKAR μέλος του ομίλου Koc αναπτύσσει την περίοδο αυτή το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ο κύριος αντίπαλος των ελληνικών Leopard 2HELL. 
Όπως φαίνεται η Κρήτη μαζί με τα νησιά του Αν Αιγαίου και την Θράκη αποτελούν τις περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις τουρκικές εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα αφού από όσο γνωρίζουμε καμία τουρκική εταιρεία δεν εξέφρασε το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην… Καρδίτσα.
Tο επιλεκτικό ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για τις ακριτικές  περιοχές αυτές και την Κρήτη έχει παρελθόν αφού σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκοι επιχειρηματίες είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα
της Κρήτης μέσον εταιριών holding. Και για να μην πιστεύουν μερικοί ότι δεν υπάρχει στρατηγικό προσανατολισμός υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά Κρήτης.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα Τούρκοι επιχειρηματίες είχαν ενδιαφερθεί για την ανάληψη της διαχείρισης των λιμανιών στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εκμισθώσεων αυτών των υποδομών. Με απλά λόγια οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε αδύναμη θέση και ότι μπορούν με τα χρήματα τους να εξαγοράσουν την συγκατάθεση της ελληνική πολιτικής ελίτ για την πραγματοποίηση επενδύσεων με γεωστρατηγικό
κυρίως προσανατολισμό που ακολουθεί το σκεπτικό της ήρεμης δύναμη του Τούρκου ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των υποδομών των χωρών στις οποίες η Τουρκία έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα. 
Μέχρι στιγμής οι τουρκικές επενδύσεις εντοπίζονται στην Μυτιλήνη με το τουριστικό λιμάνι, τις τράπεζες ZIRAAT στην Αθήνα στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στην Ρόδο και ορισμένες εταιρείες ρούχων και επίπλων. Με το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας να είναι σαν την κινούμενη άμμο διερωτάται κανείς οι κυβερνώντες της χώρας που θα εκλεχτούν στις επόμενες εκλογές πως θα αντιδράσουν στην εξελισσόμενη τουρκική οικονομική εισβολή. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση ADL ζητεί από τον Κ.Παπούλια να "διαγράψει" πολιτικά την Χρυσή Αυγή +ΣΧΟΛΙΟΝ


Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση ADL ζητεί από τον Κ.Παπούλια να "διαγράψει" πολιτικά την Χρυσή Αυγή



Μία από τις ισχυρότερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, η Anti-Defamation League (ADL) εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την είσοδο στο ελληνικό Κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής και ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνηθεί να διορίσει οποιοδήποτε μέλος του νεο-ναζιστικού κόμματος σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

«Η αδιαλλαξία της Χρυσής Αυγής δεν έχει αλλάξει, μόνο η δημοτικότητά της άλλαξε και το αποτέλεσμα αυτό είναι μία πολιτική νίκη του μίσους» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ADL δια στόματος του διευθυντή της οργάνωσης Αβραάμ Φόξμαν«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία κακοήθη απειλή για την Ελληνική Δημοκρατία και η νεο-ναζιστική της ιδεολογία πρέπει να απορριφθεί από εκείνους που αγαπούν τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Καλούμε τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια να καταστήσει σαφές στην ελληνική πολιτική ηγεσία ότι θα αρνηθεί να διορίσει ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής ως υπουργό ή υφυπουργό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση έστειλε και προσωπική επιστολή στον κ. Καρ. Παπούλια, καλώντας τον να στείλει ισχυρό και καθαρό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι "η νεοναζιστική ιδεολογία του κόμματος της Χρυσής Αυγής" δεν θα γίνει ανεκτή στην Ελληνική Δημοκρατία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ:

Η 
Anti-Defamation League ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ! ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΘΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Ή ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ή ΑΠΟΒΙΩΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ!





ΘΑΤΑΝ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΗΡΩΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ! ΑΞΙΟΣ Ο ΗΡΩΪΣΜΟΣ ΜΑΣ!
-------------------------------------------

 

Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα μετά την άρνηση του Α. Τσίπρα

Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα μετά την άρνηση του Α. Τσίπρα


Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα αφού οι πιέσεις για την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προτεινομένη οικουμενική κυβέρνηση δεν αποδίδουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος στην παρούσα στιγμή να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα .
Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ , «Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του και ο Ε.Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.
Και συνέχισε ο Α. Τσίπρας, "Δεν έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Α. Σαμαράς γίνεται κουραστικός και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε εναντίον του Γ. Παπανδρέου. Όμως ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω είναι ότι οι δικοί μας συνομιλητές και ομοιδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ας αφήσει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί την έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει.Μετά την χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμιση με τον Βενιζέλο είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση Σαμαρά. Έχουμε μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση με αριστερό άλλοθι."
Αύριο στις 13.00 ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκανε πίσω ο Φ.Κουβέλης για συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Φοβήθηκε τις αντιδράσεις

Έκανε πίσω ο Φ.Κουβέλης για συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Φοβήθηκε τις αντιδράσεις


Έκανε πίσω ο Φ.Κουβέλης για συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία,  μιλώντας πριν λίγο στη ΚΟ του κόμματός του. 
«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», σημείωσε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι "από τη στιγμή που δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πάρει το βάρος της συμμετοχής του σε μία συγκυβέρνηση η οποία δεν θα είχε την απαιτούμενη νομιμοποίηση και η οποία δεν θα απεικόνιζε το αποτέλεσμα των εκλογών".
Στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης είναι η σκληρή και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου, επισήμανε και παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους ΜπαρόζοΡομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γεγονός ότι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ όπως ήδη έχει καταγράψει το defencenet.gr, ήταν τέτοιες που δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει, χωρίς να διαλύσει το κόμμα του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ: Η ΚΑΘ' ΗΜΑΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΜΕ:
(Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ) Εξέφρασε την ανάγκη να μη γίνουν εκλογές και τόνισε πως αν οδηγηθεί η χώρα σε αυτή τη λύση το δίλημμα θα είναι ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο Αριστεράς ή ένα μεγάλο ευρωπαϊκό μέτωπο που στο επίκεντρο θα θέσει εθνικά θέματα.


ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΤΙ Η ΛΥΣΙΣ ΘΑ ΕΛΘΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΞΙΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΧΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΛΛΟ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΟ Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ) ΕΘΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΤΡΙΤΩΝ), ΔΗΛΑΔΗ, ΩΣ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΣ ΘΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ  "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΕ", ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΘΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, Η ΠΑΤΡΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ κ.ο.κ. 

Αντ. Σαμαράς: δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης, το παλεύουμε όμως - πιο κοντά μας η ΔΗΜ.ΑΡ


Αντ. Σαμαράς: δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης, το παλεύουμε όμως - πιο κοντά μας η ΔΗΜ.ΑΡ
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλεσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας και στα τρία σκέλη, δήλωσε στην ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Δέχεται τον όρο της διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας, προτάσσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης και ζητά να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εμείς» τόνισε αναφερόμενος στην πρόταση Κουβέλη.

«Πρέπει να υπάρξει ανθεκτική κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή να την αποδεχτεί με ψήφο ανοχής» τόνισε ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και αλαζονεία.

«Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, αλλά ότι καμία άλλη δύναμη δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και επειδή προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση» τόνισε στην έναρξη της τοποθέτησής του.

Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά υπογράμμισε, επίσης, και την ανάγκη ενότητας. Τόνισε ότι θα στηρίξει την καλύτερη λύση, αλλά συγχρόνως ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Εξέφρασε την ανάγκη να μη γίνουν εκλογές και τόνισε πως αν οδηγηθεί η χώρα σε αυτή τη λύση το δίλημμα θα είναι ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο Αριστεράς ή ένα μεγάλο ευρωπαϊκό μέτωπο που στο επίκεντρο θα θέσει εθνικά θέματα.

«Είναι ώρα να γίνουμε πόλος συσπείρωσης και ενότητας για να νικήσουμε τον λαϊκισμό. Δεν θα ενωθούμε, όμως με φέουδα» τόνισε.

Χαρακτήρισε τον κ.Τσίπρα «τελευταίο προπύργιο του χθες» και τόνισε ότι «αν συνεχίσει το λαϊκισμό το όνομά του θα μπει στο μνημείο του λαϊκισμού δίπλα σε αυτό του Γ.Παπανδρέου».

»Τώρα πρέπει να σώσουμε τη χώρα από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το "θα συνεχίσουν να μας δίνουν λεφτά, παρά την καταγγελία της δανειακής σύμβασης", που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο "λεφτά υπάρχουν"» τόνισε. «Ας πάει ο Τσίπρας να διαπραγματευτεί έξω. Το δεν πληρώνω δεν είναι μαγκιά, είναι ανάθεμα» είπε. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι με τις προτάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ συσπείρωσε τους εχθρούς της Ελλάδας και ενίσχυσε όσους επιδιώκουν την εκδίωξη της χώρας από το ευρώ.
Τον κατηγόρησε επίσης ότι παρά το ότι αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του και ομολογεί ότι δεν έχει πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε «ατυχέστατες» τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταθέσεις.«Δεν κατανοούν πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα. Μαθαίνουν ως μαθητευόμενοι μάγοι στου κασίδι το κεφάλι».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για νέες εκλογές και ότι ψάχνει για «εκλογικούς πελάτες» με τις συναντήσεις που έκανε με φορείς και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. «Για κάθε ψηφοφόρο που κερδίζει θα χάνει δύο» είπε.

«Ετοιμάζουν ένα αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο, αλλά να ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα άλλο κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» τόνισε.

Συνεχίζοντας τη σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αν δει κανείς τι μπουμπούκια υπάρχουν στο πρόγραμμά του θα τρέχει... Πολλά από τα εκλογικά τους κέρδη θα εξαφανιστούν».

Τα βέλη του έστρεψε και κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «το νεόκοπο κόμμα που πούλησε ωμό λαϊκισμό μπήκε στη Βουλή».

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά υπογράμμισε, επίσης, και την ανάγκη ενότητας. Τόνισε ότι θα στηρίξει την καλύτερη λύση, αλλά συγχρόνως ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Εξέφρασε την ανάγκη να μη γίνουν εκλογές και τόνισε πως αν οδηγηθεί η χώρα σε αυτή τη λύση το δίλημμα θα είναι ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο Αριστεράς ή ένα μεγάλο ευρωπαϊκό μέτωπο που στο επίκεντρο θα θέσει εθνικά θέματα.

«Είναι ώρα να γίνουμε πόλος συσπείρωσης και ενότητας για να νικήσουμε τον λαϊκισμό. Δεν θα ενωθούμε, όμως με φέουδα» τόνισε.

Φ. Κουβέλης: Συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ σε κυβέρνηση μόνο με παρουσία ΣΥΡΙΖΑ


 
Φ. Κουβέλης: Συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ σε κυβέρνηση μόνο με παρουσία ΣΥΡΙΖΑ
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι το κόμμα του δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα

Για συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε οικουμενική κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν μόνο το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία,  έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», σημείωσε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης είναι η σκληρή και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου, επισήμανε και παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τουςΜπαρόζοΡομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητικός ο Π. Καμμένος στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη

Αρνητικός ο Π. Καμμένος στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη


Αρνητικός ο Π. Καμμένος στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με ορίζοντα διετίας και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι ισχύουν όσα είχε πει στην πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένο στην ΚΟ.
Ο Π. Καμμένος είχε τονίσει πως θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού «και αν τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, και αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους, τότε μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του
Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, και βεβαίως τιμωρίας γι΄αυτούς που ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια».
Όπως είπε ο Τ. Κουίκ αυτή η πρόταση θα έρθει στη διαβούλευση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της
Δημοκρατίας, και τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει κυβέρνηση. Παράλληλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την σύγκληση της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν την «εθνική αντιπρότασή» τους στην κρίση των 300 βουλευτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για την παύση λειτουργίας της ιστοσελίδας του

Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για την παύση λειτουργίας της ιστοσελίδας του


Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος για την παύση λειτουργίας της ιστοσελίδας το. Στο δελτίο Τύπου γίνεται λόγος για τον ανοικτό πλέον πόλεμο που διεξάγεται απέναντι στο ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, από το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Πιο συγκριμένα στο δελτίο Τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Εντείνεται ο βρώμικος πόλεμος εις βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών, που με τη στήριξη μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, αποτελούν τον απόλυτο κίνδυνο για το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Μετά τη μαζική επίθεση λάσπης εις βάρος της Χρυσής Αυγής, οι διεθνείς παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτό το κύμα των επικοινωνιακών επιθέσεων, προέβησαν σε μία ακόμη βρώμικη και παράνομη ενέργεια εις βάρος μας. Απενεργοποίησαν - εντελώς παράτυπα και αντιδημοκρατικά - την ιστοσελίδα μας, που ενημέρωνε καθημερινά ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό ελεύθερο βήμα του κόμματος, το μοναδικό μέσο επικοινωνίας μας με τον λαό.
Χτυπώντας την Χρυσή Αυγή νομίζουν πως θα ελέγξουν το κύμα της οργής των Ελλήνων ενάντια στην ξενοκρατία. Είναι δεδομένο πως πίσω και από αυτή την παράνομη ενέργεια κρύβονται μεγάλοι διεθνείς παράγοντες, που τις τελευταίες ημέρες έχουν σκορπίσει εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να φθείρουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Απατώνται οικτρά. Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται καθημερινά, γιγαντώνεται και πολύ σύντομα θα είναι πανίσχυρη και θα ξεριζώσει το απόστημα της ξένης κατοχής από την Ελλάδα”

Σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας θα λειτουργεί και πάλι στο XAgr.net

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΧΟΛΙΟΝ: "ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ"

ΣΧΟΛΙΟΝ: "ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ" (Αναφερόμεθα στην πεπαγωμένη λαϊκή φράση που στην πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τους πιστούς μας φίλους, που διόλου δεν πταίουν αν τους έχομε ανεμβολίαστους και παθαίνουν λύσσα)
ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ --ιδέ το κατωτέρω παράδειγμα-- ΟΛΟΙ  (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΜΕ, "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ", ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ, "ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ" ΚΑΙ ΑΡΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΟΥΣ, "ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ, ΚΙ Ο ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ") ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΝ ΤΑΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ "ΕΥΡΩΠΗ" ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ "ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ", «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»! ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΣΤΗΜΕΝΟ" ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ ΤΑΧΑ, ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΤΙΘΕΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΣΟΒΑΡΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΔΥΝΗΘΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΒΟΥΛΗ"? »Ο κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΟΒΑΡΑ: «ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!» 
 ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΩΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΡΕΣ! ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΕΙΣΘΕ! ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΤΕ, 

ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ! 



"Να πεθάνει το 7% των Ελλήνων που ψήφισαν Χρυσή Αυγή"!



Να πεθάνει το 7% του ελληνικού πληθυσμού που έχει ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή ζητά η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου. Η γνωστή ερμηνεύτρια λίγες ώρες μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και το βίντεο με το «Εγέρθητι» στους δημοσιογράφους έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

«Κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία. Να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να μην ξεχάσω πώς η αποδοχή της φρίκης σαν κάτι αμετάκλητο, είναι η μισή συνενοχή στο έγκλημα».

Η δημοφιλής τραγουδίστρια επανήλθε σήμερα, όχι για να πάρει πίσω τα όσα έγραψε αλλά για να ξεκαθαρίσει την άποψή της.

«Δεν πρόκειται να απολογηθώ για την τοποθέτηση μου. Για όσους μου στέλνετε διάφορα. Επίσης ούτε σε τσαμπουκάδες υποκύπτω. Καλή συνέχεια! Μετά το σοκαριστικό βίντεο του –εγέρθητι- τοποθετήθηκα χρησιμοποιώντας την οξύμωρη φράση -να πεθάνετε μέλη και ψηφοφόροι προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια- δεν εννοούσα σαφώς τον βιολογικό θάνατο αλλά τον πολιτικό και ιδεολογικό θάνατο του φασισμού. Η στάση μου για την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη ζωή είναι σαφής και δηλωμένη...».
Δηλαδή με ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής να λέει στους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι (κακώς και απαράδεκτα, κατά την εκτίμησή μας, αν και υπάρχει θέση της Χρυσής Αυγής που λέει ότι "το "Εγέρθητι" δεν αφορούσε τους δημοσιογράφους, αλλά τα μέλη που καθόντουσαν πίσω από τους δημοσιογράφους" [ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΟΤΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ Ο ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΚΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ή ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ? ΤΟΥ ΕΓΛΥΦΑΝ ή ΟΧΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ? ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΖΑΝ ΙΚΕΤΕΥΤΙΚΑ? ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΟΥ? ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΑΞΕΣΧΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΥΜΝΟΥΝ ΕΜΕΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΩΦΕΛΗ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!] ) κάποιος Έλληνας πολίτης και μάλιστα προβεβλημένος λόγω της ιδιότητάς του, ζητά το θάνατο κάπου 600.000 Ελλήνων.
Τέτοιου είδους τοποθετήσεις, όμως, όπως αυτή της Ν.Μποφίλιου, έχουν προκαλέσει ποταμούς αίματος στο παρελθόν μεταξύ των Ελλήνων. Λϊγη ψυχραιμία, απ'όλους, δεν βλάπτει εκτιμούμε.
Kαι όταν λέμε "απ'όλους" εννοούμε "απ'όλους" που λέει και η διαφήμιση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σ.Μάνος: Ποια "πανστρατιά"; Φτιάχνουμε μεγάλο κόμμα με την Ντόρα!

Σ.Μάνος: Ποια "πανστρατιά"; Φτιάχνουμε μεγάλο κόμμα με την Ντόρα!


Τελικά, αντί για "πανστρατιά" στην κεντροδεξιά, θα έχουμε δύο ... "στρατιές" μία της ΝΔ και μία του νέου κοινού σχήματος που υποστήριξε ότι θα υπάρχει ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξή του στη κρατική τηλεόραση, για την εξέλιξη των συζητήσεων με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Εκτίμησε ότι τα δύο κόμματα θα καταφέρουν να συνεργαστούν και έκανε λόγο για ένα νέο, διευρυμένο κόμμα, με καινούριο καταστατικό και μέλη το οποίο θα αλλάξει το σκηνικό.
«Θέλουμε να υπάρξει ένας ευρύτερος κεντρώος χώρος μαζί με την κεντροαριστερά. Θα διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με πρόσωπα», τόνισε.
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Μάνος σημείωσε ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει στη κυβέρνηση καθώς είναι δεύτερο κόμμα. «Πουθενά η αξιωματική αντιπολίτευση δε συμμετέχει στην κυβέρνηση, αυτή είναι ελληνική εκδοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο – 46 παραβιάσεις και παραβάσεις!

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο – 46 παραβιάσεις και παραβάσεις!


"Σουρωτήρι το Αιγαίο". Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος της σημερινής ημέρας για όσα διαδραματίστηκαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) αλλά και το FIR Αθηνών, με μια τουρκική Αεροπορία να μη σταματά κυριολεκτικά πουθενά, παρά μόνο να αποχωρεί όταν τελείωναν τα καύσιμα των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της.
Έτσι αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων και παραβάσεων είχαμε σήμερα στον ΕΕΧ, σε μια έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, με μια Αθήνα άτολμη να ψάχνει να βρει κυβέρνηση.
Τουλάχιστον 4 μαχητικά αεροσκάφη 11 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας έκαναν σουρωτήρι το Αιγαίο σήμερα, προχωρώντας σε 22 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 24 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.
Η ελληνική αντίδραση για τις 22 φορές που η Τουρκία παραβίασε τα εναέρια σύνορά μας, αγνοείται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσκόπηση Alpha: Απογείωση ΣΥΡΙΖΑ με 27,7%!

Δημοσκόπηση Alpha: Απογείωση ΣΥΡΙΖΑ με 27,7%!


Όλοι κάτω, πλην ΣΥΡΙΖΑ που έχει απογειωθεί. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha. Ο μεγάλος κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που εμφανίζονται με πεσμένα ποσοστά, όχι μόνο ανεβαίνει εντυπωσιακά, αλλά έρχεται πρώτο κόμμα με διαφορά!
Μάλιστα όλοι πέφτουν ... ισόρροπα, με το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει στο 10,8%. Η Χρυσή Αυγή υποχωρεί στο 4,9%, αλλά εκεί την έδειχναν όλες οι δημνοσκοπήσεις και πριν από τις εκλογές. Οι Ανεξάρτητοι πέφτουν δύο μονάδες, στο 8,7%, το ΚΚΕ στο 6% (για ένα σταλινικό κόμμα, καλά πάει...) και η ΝΔ στο 17,4%.
Με αναγωγή των αναποφάσιστων, σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, το 27,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 20,3% ΝΔ, το 12,6% ΠΑΣΟΚ, το 10,2% Ανεξάρτητους Έλληνες, το 7% ΚΚΕ, το 5,7% Χρυσή Αυγή, το 4,9% ΔΗΜΑΡ, το 2,3% ΛΑΟΣ, το 1,8% Δημιουργία Ξανά, το 1,7% Οικολόγους- Πράσινους, το 1,5% Δημοκρατική Συμμαχία και το 1,3% Δράση. Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάμβανε 128 έδρες, η ΝΔ 57, το ΠΑΣΟΚ 36, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, το ΚΚΕ 20, η Χρυσή Αυγή 16 και η ΔΗΜΑΡ 14.
Εδώ έχουμε περίπου τα ίδια αποτελέσματα με τον Λαϊκό Σύνδεσμο΄-Χρυσή Αυγή να κρατά καλά με 5,7% παρά τον σφοδρό πόλεμο που υφίσταται το κόμμα, αλλά και τη ΝΔ να κερδίζει περίπου 1,5% από τις πρηγούμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει με 27,7%.
Το 85,9% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 12,8% δήλωσε ότι θα ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα από εκείνο που στήριξε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Στο ερώτημα αν θέλετε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας ή αν προτιμάτε νέες εκλογές, το 62,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, σε αντίθεση με το 32% που υποστηρίζει τη λύση των επαναληπτικών εκλογών. Την ίδια στιγμή, το 30,4% επιθυμεί Οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, ποσοστό 28,1% τάσσεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ το 24,7% στηρίζει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Δεν τολμήσαν να ρωτήσουν πόσοι θέλουν κυβέρνηση με συμμετοχή του Λαϊκού Συνδέσμου, πάντως...
Η τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαΐου σε δείγμα 1.021 νοικοκυριών.

Ιδού και ο πίνακας χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων:

Μεγάλες αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ κατά Φ.Κουβέλη

Μεγάλες αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ κατά Φ.Κουβέλη


Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ από την διαφαινόμενη σύμπλευση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σ'ένα κυβερνητικό σχήμα που όπως έχει σημειώσει το defencenet.gr θα αποτελούσε "πολιτική ανωμαλία" και περισσότερο θα ενθάρρυνε παρά θα αποθάρρυνε την αστάθεια στην χώρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εντός της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ έχει ξεσηκωθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων σε σημείο που αύριο συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ στις 13.00 προκειμένου να "καθησυχαστούν" οι ανησυχίες των βουλευτών.
Κι αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε περίπτωση που το κόμμα του κ. Κουβέλη γίνει ο... Καρατζαφέρης του δικομματισμού (σύμφωνα με τη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, για να περιγράψει τι θεωρεί ότι του ζητούν τα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο), τότε η Δημοκρατική Αριστερά κινδυνευει με πολιτικό αφανισμό.
Είναι βέβαιο ότι αν τελικά συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν θα τον ακολουθήσουν 19 βουλευτές, αλλά κάποιοι ή αρκετοί ολιγότεροι. Τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΗΜΑΡ είχαν σπάσει από ψηφοφόρους του κόμματος που "απειλούσαν Θεούς και Δαίμονες" αν η ΔΗΜΑΡ συνέπρατε σε μνημονιακή κυβέρνηση.
Η αντίδραση των βουλευτών των των πολιτών έχει μεταβάλει εν μέρει την βεβαιότητα που ύπήρχε το απόγευμα, αλλά κάθε άλλο παρά έχει ματαιωθεί το εγχείρημα: Η δημοσκοπική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την κατάρρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν είναι καθόλου ευνοϊκοί οιωνοί για τις επόμενες εκλογές αν τελικά γίνουν.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το οποίο θα συγκληθεί, αφού ο κ. Βενιζέλος καταθέσει τη διερευνητική εντολή. Ένα συμβούλιο που θα συμμετάσχει και ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ν.Μιχαλολιάκος 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Κλείδωσε" η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014


"Κλείδωσε" η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014



Ανανέωση 18.43): Πρότεινε "οικουμενική κυβέρνηση" μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 ο Φώτης Κουβέλης μετά την συνάντησή του με τον Ε.Βενιζέλο, οριστικοποιώντας την δημιουργία κυβέρνησης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού κανείς άλλος δεν συμφωνεί να συμμετάσχει σε "μνημοναική κυβέρνηση".
Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν θα σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μέσω της διερευνητικής εντολής του Ε.Βενιζέλου ή κατά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.
Αμέσως μετά ο Ε.Βενιζέλος είπε ότι "Είμαστε πολύ κοντά με τον Δ.Κουβέλη. Είμαι αισιόδοξος".
Στη ΝΔ ήδη έχουν αποδεχθεί τη νέα συγκυβέρνηση.
-----------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 16.35): Ενισχύεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης του Μνημονίου με την συμμετοχή του "Καρατζαφέρη της Αριστεράς", όπως χαρακτήρισε τον Φ.Κουβέλη ο Α.Τσίπρας, αλλά όχι κατά την διάρκεια της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Ε.Βενιζέλος, αλλά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Το σκηνικό έχει στηθεί και μόνο κάτι εκτός δραματικού απροόπτου μπορεί να εμποδίσει τον σχηματισμό της συγκεκριμένης "μνημονιακής" κυβέρνησης με "κερασάκι" την θεωρούμενη ως "εφεδρεία του Μνημονίου" τον Φ.Κουβέλη.
Στην κυβέρνηση θα μπει και η Ντόρα Μπακογιάννη, οπότε θα έχουν και κάποια σχετική νομιμοποίηση σε επίπεδο ποσοστών αφού θα συγκεντρώνουν το 42%. Βέβαια, το θέμα είναι αν το 6% ψήφισαν τον Φ.Κουβέλη για να στηρίξει το Μνημόνιο, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Oργιάζει η φημολογία περί αποδοχής από την Δημοκρατική Αριστερά της σμμετοχής της σε κυβέρνηση με την συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πλην από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία η ΔΗΜΑΡ επιτίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι η πολιτική του συμπεριφορά αποβλέπει σε κομματικά οφέλη στις επόμενες εκλογές.
Η επίθεση και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι τώρα θέση της ΔΗΜΑΡ ότι "Δεν γίνεται να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του δεύτερου κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ"
Ας δούμε όλη την ανακοίνωση:
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
 
Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης,που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.  
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ»
.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απλά η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να είναι πρωθυπουργός ο Φ.Κουβέλης (στις 13.30 στο επίσημο tweeter της η Δημοκρατική Αριστερά: "Ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρωθυπουργία" αλλά μετά ... το πήραν πίσω και λένε ότι δεν το έγραψαν ποτέ!) και ζήτησε να είναι κάποιο τρίτο πρόσωπο, το οποίο βέβαια δεν αποκλείεται να είναι και ο ... Λ.Παπαδήμος! Αυτόν θέλουν οι Γερμανοί (το είπε χθες ευθέως ο Γερμανοέλληνας βουλευτής Παπαμαρκάκης) αυτόν θέλει και η τρόϊκα.
Με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ θα συγκεντρώσουν οι μνημονιακοί χάρη στον εκλογικό νόμο 168 βουλευτές (108 ΝΔ, 41 ΠΑΣΟΚ και 19 ΔΗΜΑΡ).
Δεν είναι τυχαίο ότι το απόγευμα τον πρώτο που θα συναντήσει ο Ε.Βενιζέλος είναι ο Φ.Κουβέλης και όχι ο Α.Σαμαράς, ο οποίος ήδη έχει αποδεχθεί, όπως έχει γράψει το defencenet.gr την συμμετοχή και στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Ο μανδύας της συμμετοχής Κουβέλη θα είναι η ... "βαθιά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου". Που βέβαια με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και ειδικά τον Λ.Παπαδήμο είναι ... εξασφαλισμένη! Ειδικά αν εισέλθει στην κυβέρνηση και η Ν.Μπακογιάννη, όπως φημολογείται εντόνως.
Κατ'αυτό τον τρόπο θα επιβεβαιωθούν αυτοί που θεωρούσαν την ΔΗΜΑ εφεδρεία ή "δούρειο ίππο" των Μνημονιακών. 
Την πρόταση έχει συγκροτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Α.Τσίπρα και ήταν σκληρή, αφού μίλησε για "αριστερό Καρατζαφέρη":
«Τα δύο κόμματα του Μνημονίου βρίσκονται σε αναζήτηση «Αριστερού Καρατζαφέρη» προκειμένου «να συνεχίσουν όσα καταδίκασε ο λαός».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-----------------------------


Kυβέρνηση με το μανδύα της "οικουμενικής κυβέρνησης" μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Φώτη Κουβέλη με τον Ε.Βενιζέλο, οριστικοποιώντας την δημιουργία κυβέρνησης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού κανείς άλλος δεν συμφωνεί να συμμετάσχει σε "μνημονιακή κυβέρνηση".
Ο Φ.Κουβέλης είπε ότι στόχος του είναι "να απαγκιστρωθούμε από το Μνημόνιο μέχρι το 2014 με σταδιακή επαναδιαπραγμάτευση", αλλά προφανώς για λόγους ευγενείας δεν γέλασε κανένας από τους παριστάμενους...
Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν θα σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μέσω της διερευνητικής εντολής του Ε.Βενιζέλου ή κατά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.
Αμέσως μετά ο Ε.Βενιζέλος είπε ότι: «Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν ουσιαστική. Διαπίστωσα πως έχει συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι κοντά και συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, για υπέρβαση του μνημονίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο καλύτερες συνθήκες» σημείωσε.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό», προσθέτοντας ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρέπεμψε δε, την προσπάθεια για εξεύρεση οριστικής λύσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που θα συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη ΝΔ ήδη έχουν αποδεχθεί τη νέα συγκυβέρνηση και τους έχει ανακουφίσει ιδιαίτερα η εξέλιξη: Ούτε 14% δεν τους έδειχναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές
Βέβαια, μία τέτοια κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια "πολιτική ανωμαλία" η οποία το μόνο που θα καταφέρεινα προκαλέσει είναι ακόμα πιο βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση στην χώρα. Με την πλειοψηφία των πολιτών να έχουν πολύ πρόσφατα καταφερθεί διά της ψήφου τους κατά του Μνημονίου για τον μεν Φ.Κουβέλη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οδεύει στο δρόμο του Γ.Καρατζαφέρη.
Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι παρά τα εκλογικά ποσοστά τους, είναι έτοιμοι να τα βάλουν για άλλη μια φορά με την κοινωνία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-------------------------------------

Σύροι ισλαμιστές σε μυστική συνάντηση με τον UCK κοντά στα ελληνικά σύνορα!

Σύροι ισλαμιστές σε μυστική συνάντηση με τον UCK κοντά στα ελληνικά σύνορα!


Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών στρατιωτικών υπηρεσιών ομάδα Σύρων ισλαμιστών αντικαθεστωτικών ταξίδεψε στην Πρίστινα στο Κόσοβο όπου είχαν συναντήσεις με μέλη του UCK. Άλλο κλιμάκιο επισκέφθηκε το Τέτοβο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, στην αλβανόφωνη περιοχή των Σκοπίων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που μετείχαν ηγετικά στελέχη του UCK συμφωνήθηκε η παροχή εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας στους Σύρους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς που μάχονται το καθεστώς Άσσαντ. Αλβανοί μέλη του UCK, θα μεταβούν στην Ιορδανία, ενώ επιτελικά στελέχη των Σύφων αντικαθεστωτικών θα ταξιδέψουν για την Πρίστινα.
Οι επαφές γίνονται υπό την "ευλογία" των ΗΠΑ οι οποίες δεν θέλουν να εμπλακούν άμεσα στην σύγκρουση, αλλά χρησιμοποιούν οργανώσεις όπως ο UCK και μισθοφορικές εταιρείες όπως αυτές που έχουν διαδεχθεί την BLackwater για να παράσχουν εκπαίδευση στους αντικαθστωτικούς οι οποίοι έχουν "στριμωχτεί" από τον Άσσαντ.
Την ίδια στιγμή στην Τουρκία ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος Ρεφίκ Εργιλμάζ κατήγγειλε ότι "Φορητά αντιαεροπορικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη Λιβύη μεταφέρθηκαν μέσω της Τουρκίας στη Συρία. Επίσης έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες αντιαρματικά όπλα". 
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι εξελίξεις στην Συρία αγγίζουν πλέον και τα σύνορά μας. Γιατί αν οι Σύροι ισλαμιστές έρθουν στην Bαλκανική, δεν θα φύγουν και τόσο εύκολα, όπως είχε συμβεί με τον Μπιν Λάντεn που είχε φιλοξενηθεί επί μακρόν στην Αλβανία, πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Μόλις χθες το defencenet.gr αποκάλυψε την εκ νέου ενεργοποίηση του UCK στα Σκόπια, όπου η εσωτερική κατάσταση θυμίζει καζανι που βράζει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιχείρηση τρομοκρατίας από Τουρκία σε Αιγαίο και Θράκη - Αναπτύχθηκαν τεράστιες δυνάμεις


Επιχείρηση τρομοκρατίας από Τουρκία σε Αιγαίο και Θράκη - Αναπτύχθηκαν τεράστιες δυνάμεις



Μια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο εντός του ΕΕΧ και των ΕΧΥ από το βορρά μέχρι το νότο εκτελώντας αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης (CAS) αεροπορικής περιπολίας και απαγόρευσης (CAP), ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας με την επωνυμία Beyaz Fertina (αεροναυτική) και Efes 2012 (αποβατική).
Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επομένη των ελληνικών εκλογών στις 7 Μαΐου και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17/05 και η δεύτερη στις 24/05. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες (μπορείτε να δείτε τους βασικούς σχηματισμούς παρακάτω), ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Την ώρα που στην Αθήνα οι δυνάμεις του Μνημονίου έχουν εξαντλήσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με εξωπραγματικές οικονομικές περικοπές η Τουρκία έχει εξαπολύσει μείζονος έκτασης ασκήσεις-ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Πριν δύο εβδομάδες, πραγματοποίησαν  στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), εκεί που επρόκειτο να εξαπολυθεί η τουρκική επίθεση στον «Βαριοπούλα», στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/K MΠ), τεράστια άσκηση ζεύξης του ποταμού Έβρου.
Συγκεκριμένα μονάδες ελιγμού (τεθωρακισμένα, πεζικό) και υποστήριξης μάχης (πυροβολικό, μηχανικό) της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, για πρώτη φορά ασκήθηκαν στην ανάπτυξη των συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου EWK FSB-E (από το σύνολο των οκτώ που διατίθενται συνολικά), όπως επίσης και εξίσου σημαντικός αριθμός ακτοδρόμων Faun Trackway.
Όπως έχει αποκαλύψει ήδη από το καλοκαίρι η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και το defencenet.gr  έχουν ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο οι παραδόσεις 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέος τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility System).
Τα 40 συστήματα είναι τοποθετημένα επί οχημάτων τακτικών μεταφορών IVECO TRAKKER 8×8, και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραγγελία συστημάτων του τύπου που είχε αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρία.
Δέκα ημέρες μετά την άσκηση ζεύξης του Έβρου, ξεκίνησαν οι αποβατικές ασκήσεις.
Η τουρκική αποβατική άσκηση διεξάγεται κυρίως στην περιοχή του κόλπου Doğanbey/Seferihisar, αλλά αυτή την φορά περιλαμβάνει και απόβαση ειδικών δυνάμεων σε … βραχονησίδα! Τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT και μία διμοιρία καταδρομών συμμετείχε στην άσκηση.
 Επίσης συμμετέχουν δύο LST κλάσης Osmangazi και Sarucabey , δεκαπέντε LCT κλάσης Ç-117 και δέκα LCM κλάσης Ç-302 και τα συνοδευτικά τους, ξεκινούν καθημερινά από τον ναύσταθμο της Φώκαιας, σε διάφορα σημεία, νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας.
Η διοίκηση και ο συντονισμός των αποβατικών δυνάμεων ανατέθηκε στη Στρατιά Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στο στρατηγείο ΕMÖGK [(Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti (∆ιακλαδική ∆ύναμη Ειδικής Αποστολής της θάλασσας του Αιγαίου).Στην αποβατική άσκηση Efes-2012 συμμετέχουν 7.500 προσωπικό άτομα τα οποία επανδρώνουν τις μονάδες και τα ναυτικά-αεροπορικά μέσα που ακολουθούν:
- 56 πολεμικά αεροσκάφη (F-16 και F-4), 4 μεταγωγικά αεροσκάφη, 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, 33 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα, καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
- Πολεμικά πλοία (φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια), 52 αποβατικά
σκάφη, 60 ελαστικές λέμβοι και σκάφη της διοίκησης ασφαλείας ακτών.

- 4 μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, 2 επιλαρχίες αρμάτων, 4 μοίρες πυροβολικού, 2 τάγματα πεζοναυτών, 4 ομάδες της ∆ιεύθυνσης Ειδικών ∆υνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli), τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT και 2 τάγματα καταδρομών στρατοχωροφυλακής
Από το 2009, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατά το σχεδιασμό της ασκήσεως Efes εκείνου του έτους αποφάσισαν την ενοποίηση της αμφίβιας επιχείρησης με νυκτερινές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα στις 25-5-2010 από την 20.00 έως την 23.00 ώρα να διεξαγάγουν για πρώτη φορά, στα πλαίσια επιχείρησης προκεχωρημένης δύναμης (Ön Kuvvet Harekati), μία συνδεδυασμένη νυκτερινή αποβατική και αεροκίνητη επιχείρηση παρουσία μόνο Τούρκων δημοσιογράφων και χωρίς να έχουν προσκαλέσει ξένους παρατηρητές, όπως έκαναν κάθε χρόνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εχθρική περιοχή που έλαβε χώρα η εν λόγω επιχείρηση δόθηκε η κωδική ονομασία "Νησί"
Σύμφωνα με το σενάριο της Ön Kuvvet Harekati, αλεξιπτωτιστές της ∆ιοίκησης Ειδικών ∆υνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli) πραγματοποίησαν νυκτερινή ρίψη με ελεύθερη πτώση από ύψος 10.000 ποδών προκειμένου να προσβάλλουν στόχους πίσω από την αμυντική τοποθεσία του εχθρού που ήταν είχε τις δυνάμεις του ανεπτυγμένες σε νησί.
Προβλεπόταν η καταστροφή του κέντρου διοίκησης και η δολοφονίας των επιτελικών αξιωματικών και εν συνεχεία η καταστροφή ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών και η κατάληψη των … βενζινάδικων για ευνόητους λόγους: Οι πρώτες δυνάμεις δεν μπορούν να μεταφέρουν καύσιμα και τα τεθωρακισμένα και τα οχήματα χρειάζονται καύσιμα τουλάχιστον μερικές ώρες μετά…
Στη συνέχεια, το δεύτερο κύμα, ο 1ος λόχος της 11ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (Denizli) που μεταφέρθηκε με 15 μεταφορικά ελικόπτερα σε 3 κύματα των 5 ελικοπτέρων έκαστο, πραγματοποίησε νυκτερινή αεροκίνητη ενέργεια υποστηριζόμενη από επιθετικά ελικόπτερα Cobra, τα οποία με τα όργανα νυκτερινής σκόπευσης έπληξαν εχθρικούς στόχους.








Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr