Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Μαΐου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Νέες εκλογές, άλλοι συσχετισμοί

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Νέες εκλογές, άλλοι συσχετισμοί!
Ρεαλιστική διέξοδος. Αυξημένες οι πιθανότητες σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης μετά τις κάλπες.
16/5/2012
 
Διακύβευμα για τους Ευρωπαίους και το κατεστημένο η ενσωμάτωση και ο εγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλογές τον Ιούνιο, λοιπόν. Από πλευράς δημοκρατίας, αυτή η λύση ήταν αναγκαία εξαρχής. Με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να έχουν καταβαραθρωθεί από σχεδόν το 80% στο 32% των ψήφων, δεν ήταν νοητό να συνεχίσουν να κυβερνούν ως εκπρόσωποι λιγότερο του ενός... τρίτου των ψηφοφόρων!
Ακόμη χειρότερα, όταν το 60% τουλάχιστον των Ελλήνων ψήφισε αντιμνημονιακά, είναι άκρως ενοχλητικό να σχηματίζει μνημονιακή κυβέρνηση το 32% ελέω καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.
Ευτυχώς, Σαμαράς και Βενιζέλος συγκέντρωσαν μόνο 149 έδρες.
Στην απόγνωση που βρίσκονται, είναι βέβαιο ότι αυτοί θα σχημάτιζαν κυβέρνηση ακόμη και αν είχαν μόνο 151 βουλευτές μαζί, ανεξαρτήτως των δεκάρικων λόγων που έβγαζαν κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών και διαβουλεύσεων.
Επιπροσθέτως, η ραγδαία πολιτική τους αποδυνάμωση λόγω του εκλογικού καταποντισμού των κομμάτων τους κατέστησε αδύνατη την προσέλκυση στο στρατόπεδό τους είτε του Φώτη Κουβέλη είτε του Πάνου Καμμένου, οπότε οδηγηθήκαμε υποχρεωτικά σε νέες εκλογές τον επόμενο μήνα.
Οσον αφορά την απερίγραπτη φαρσοκωμωδία που παίχτηκε γύρω από τις δήθεν προτάσεις σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, αυτή ήταν από την αρχή καταδικασμένη σε αποτυχία επί της ουσίας. Υπηρετούσε αποκλειστικά προπαγανδιστικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Για να το πούμε ωμά, θα πρέπει να ήταν... πολιτικά ηλίθιος ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης ενός εκρηκτικά ανερχόμενου κόμματος που κατόρθωσε να εκφράσει τις αντιμνημονιακές διαθέσεις της ελληνικής κοινωνίας, για να πάει να συνεργαστεί με δύο καταρρέοντα κόμματα και δη μνημονιακά, τα οποία μάλιστα είχαν 149 βουλευτές!
Πολύ σωστά από την πλευρά του επεδίωξε ευθύς εξαρχής νέες εκλογές, ελπίζοντας βάσιμα ότι το κόμμα του μπορεί να έρθει πρώτο. Καρπωνόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα τις 50 «κλεμμένες» έδρες αντί της ΝΔ, θα μπορέσει σε μια τέτοια περίπτωση να αποσπάσει ίσως 120 ή 130 ή άγνωστο πόσες έδρες, ενισχύοντας ασύλληπτα τη διαπραγματευτική του θέση και απαιτώντας ντε φάκτο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο κορμός της νέας κυβέρνησης. Μόνο οι κάλπες θα δείξουν φυσικά αν ο σχεδιασμός του θα πετύχει. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, αν το ανιδιοτελές πάθος συνεισφοράς στη σωτηρία της πατρίδας συνεχίσει να πυρπολεί τις καρδιές των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως μέχρι χθες, θα έχουν την ευκαιρία ίσως να στηρίξουν ενδεχομένως ως «ελάσσονες εταίροι» μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενας μήνας υπομονή αρκεί...
Εχουμε την εντύπωση -για να μην πούμε τη βεβαιότητα- ότι τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου θα έχουν τεράστια διαφορά από εκείνα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής. Κανένα κόμμα δεν πρόκειται να πάρει το ίδιο ποσοστό - ούτε καν το ΚΚΕ, το οποίο δεν έχει ευκαιριακούς ψηφοφόρους. Πολύ πιο τεταμένη και φορτισμένη, ίσως και με σημαντικά γεγονότα, θα είναι και η συντομότατη και πάλι προεκλογική περίοδος, η οποία δεν προβλέπεται ήρεμη όπως η προηγούμενη.
Καθόλου δεν άρεσε, βέβαια, τόσο στους Ευρωπαίους επικυρίαρχους όσο και στο ελληνικό κατεστημένο ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πρώτος στόχος τους φυσικά θα είναι να αποτρέψουν να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ νικητής των εκλογών ώστε να μην πάρει τις 50 έδρες. Προς επίτευξη του στόχου αυτού θα δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στη ΝΔ για να βγει αυτή πρώτο κόμμα.
Θα καταβληθεί επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ποσοστό του ώστε ακόμη και αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα, να απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από την αυτοδυναμία. Να υπάρχουν δηλαδή τα περιθώρια να πλαισιωθεί από μετριοπαθείς μνημονιακές ή κρυφομνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να σχηματιστεί η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Μια τέτοια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει από αντιμνημονιακή βάση, αλλά θα επιχειρηθεί σταδιακά να εγκλωβιστεί στο πλαίσιο του Μνημονίου με την ευρεία έννοια. Θα είναι σίγουρα μια κυβέρνηση πολύ πιο μαχητική από τις δύο τελευταίες, θα απαλύνει τις πιο ακραίες αντεργατικές πλευρές των Μνημονίων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα αναχαιτίσει ίσως τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.
Αν πραγματικά πετύχει να μην νικηθεί στο πλαίσιο αυτό, θα έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση που καμιά κυβέρνηση από όσες συζητήθηκαν τις μέρες αυτές δεν θα μπορούσε να έχει.

Παίζει το κεφάλι της η Αριστερά
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ χαρακτήρα ήττα που θα την απειλήσει με ουσιαστική εξαφάνιση από την πολιτική σκηνή ενδέχεται να υποστεί η ελληνική Αριστερά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσει μετά τις εκλογές τον κορμό μιας κυβέρνησης και αποτύχει να υλοποιήσει τις θεμελιώδεις υποσχέσεις του. Ο πραγματικός κίνδυνος για μια τέτοια κυβέρνηση δεν είναι τα καταστροφολογικά σενάρια για χρεοκοπία κ.λπ. Ο πραγματικός κίνδυνος θα είναι η βαθμιαία ενσωμάτωση μιας τέτοιας κυβέρνησης στις πολιτικές επιλογές του κατεστημένου. Αυτό θα οδηγήσει φυσικά σε συνέχιση της πορείας επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων, των νέων, των μεσαίων στρωμάτων, οπότε η απογοήτευση του λαού θα προσλάβει καταστροφικές για την πολιτική επιρροή της Αριστεράς διαστάσεις.

Νέα δημοσκόπηση: Πρώτος ΣΥΡΙΖΑ, "κρατάει" η Χρυσή Αυγή

Νέα δημοσκόπηση: Πρώτος ΣΥΡΙΖΑ, "κρατάει" η Χρυσή Αυγή


Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse αυτή τη φορά για το Ποντίκι και που πρόκειται να δημοσιευθεί αύριο. Ταυτόχρονα όμως ενισχυμένα –αν και οριακά- εμφανίζονται τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, και το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ. Που συγκεντρώνουν από 6%.
Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση του κ. Μάνου που συγκεντρώνουν από 2%.
Τα ποσοστά αυτά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων ενώ χωρίς αυτήν τα κόμματα συγκεντρώνουν:
•    ΣΥΡΙΖΑ: 22%
•    ΝΔ: 19,5%
•    ΠΑΣΟΚ: 14%
•    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%
•    ΚΚΕ: 5,5%
•    Χρυσή Αυγή: 5,5%
•    ΔΗΜΑΡ: 5,5%
•    Οικολόγοι-Πράσινοι: 1,5%
•    ΛΑΟΣ: 1,5%
•    ΔΗ.ΣΥ: 1,5%
•    ΔΡΑΣΗ: 1,5%
•    Δημιουργία Ξανά: 1,5%
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!

 ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΘΑ ΒΑΘΥΣΕΒΑΣΤΩΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΝΑ ΘΕΣΩΜΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣτΕ!
ΠΑΝΕ ΔΥΟ ΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΣΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΤΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ.
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΛΕΤΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΔΙΚΑΙΩΘΗΣΑΝ!
ΕΔΩ ΟΛΙΓΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΟΥ ΗΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΔΙΔΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΗΓΗ! ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΑΥΤΗ Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ή ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ! 
ΟΜΩΣ, ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΕΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΟΘΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ!!! 
ΤΟΥΤΟ ΚΩΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΜΝΟΝ ΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΝ ΠΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΘΑ ΗΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ!
ΟΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣ, ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ!
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΙΣ ΤΟΙΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ!
ΑΥΤΗ ΔΕ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΙΣ ΩΣ ΟΙΚΟΘΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΔΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!
ΤΟ ΣτΕ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΣΘΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΙΓΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΙΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΤΗΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΕΣΣΔ!

ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ, ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟΝ ΔΙΔΟΝΑΙ (Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΕΤΗ) ΣΑΣ ΕΡΩΤΟΥΜΕ!

ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!
  • ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΔΟΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ?? 
  • ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ? 
  • ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΗ, ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩΜΕ? 
  • ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ?
  • ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ, ΤΕΛΙΚΩΣ, ΝΑ ΠΡΑΞΩΜΕ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ!
 


ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ: ΝΑ ΠΕΘΑΝΗΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ!

Ο Αρτινός που σκότωσε Ρουμάνο κακοποιό στη Σπάρτη

Είχε πέσει 16 φορές θύμα διάρρηξης και ληστείας Η τοπική κοινωνία της Σπάρτης τον αντιμετωπίζει ως ήρωα "Το γνωρίζουν όλοι ότι με έχουν κατακλέψει. Με έχουν κατασπαράξει. Δεν είμαι φονιάς, οικογενειάρχης εργαζόμενος είμαι. Πυροβόλησα για εκφοβισμό" Ζεί και εργάζεται τα τελευταία 32 χρόνια στη Σπάρτη, ο Αρτινός επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ποτέ δεν σκέφτονταν τι παιχνίδια θα του ετοίμαζε η μοίρα. Έχοντας πέσει δεκαέξι φορές θύμα διάρρηξης και ληστείας, ο επιχειρηματίας πήρε μια καραμπίνα για να κάνει αυτό το οποίο δεν του εξασφάλιζε το κράτος: να προστατέψει τον εαυτό του. Τώρα βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο!!! "Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι", δηλώνει ο 49χρονος επιχειρηματίας, μέσα από το...

Δεν αποδέχονται οι Τούρκοι εξέταση των 38 σκελετών του Ντιαρμπακίρ από ανεξάρτητους επιστήμονες

Δεν αποδέχονται οι Τούρκοι εξέταση των 38 σκελετών του Ντιαρμπακίρ από ανεξάρτητους επιστήμονες


Δεν αποδέχονται οι τουρκικές Αρχές να πραγματοποιηθεί εξέταση από ανεξάρτητους επιστήμονες στους 38 σκελετούς που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ εντείνοντας τις υποψίες ότι πρόκειται για λείψανα αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας. 
Όπως αναφέρουν οι τουρκικές αρχές σε γραπτή απάντηση, η οποία δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν σχετικής με το θέμα ερώτησης της Κυπρίας Ευρωβουλευτού Ε. Θεοχάρους  οι σκελετοί και τα κρανία που βρέθηκαν στις φυλακές είναι 100 ετών. 
Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσαν οι τουρκικές αρχές τα λείψανα που ανευρέθηκαν ''έχουν υποστεί ορισμένες μορφολογικές αλλαγές που σχετίζονται με τη συνολική παραμονή τους μέσα στο χώμα για τουλάχιστον 100 χρόνια''.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΔΟΥ ΔΙΑΤΙ "ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!


Γιατί πλήρωσε ο Λ.Παπαδήμος το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ κόντρα στην επιθυμία του Ε.Βενιζέλου



Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε χθες και σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για την απόφαση της κυβέρνησης να πληρωθεί τελικά το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που δεν είχε συμπεριληφθεί στο PSI, αναφέρουν καλά πληροφορημένα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με αυτά τα κυβερνητικά στελέχη, «η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να εξοφλήσει το ομόλογο, επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα εθεωρείτο πιστωτικό γεγονός, το οποίο θα οδηγούσε σε χρεοκοπία, κάτι που θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες στην παρούσα φάση».

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν επίσης ότι στο νέο οικονομικό πρόγραμμα υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την εξόφληση όσων ομολόγων δεν συμπεριελήφθησαν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ ανάλογη είναι η διεθνής πρακτική από άλλες αναδιαρθρώσεις χρέους.

Την απόφαση της κυβέρνησης ανέλαβαν να υλοποιήσουν το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Βενιζέλος είχε προτείνει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να μην πληρωθεί ο ομόλογο, όπως βέβαια την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν τις εκλογές και η κυβέρνηση. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ν.Δ. ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Αποχωρεί από τη ΝΔ ο Γιάννης Γιαννέλλης με επιστολή ακραίας δυσαρέσκειας


Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του κόμματος στο Νομό Λέσβου, Γιάννης Γιαννέλλης.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Γιαννέλλης εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τον παραγκωνισμό του από το κόμμα και ιδιαίτερα για το ότι δεν αξιοποιήθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
Μάλιστα με προφορική του δήλωση, ο κ. Γιαννέλλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει άλλο κομματικό σχηματισμό. «Η πολιτική δεν τελειώνει για μένα στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Αναλυτικότερα το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε

Γνωρίζετε ότι υπηρέτησα με αφοσίωση τη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και πως δεν έλειψα από καμιά εκλογική αναμέτρηση. Εξελέγην επτά φορές πρώτος στο νομό Λέσβου, σε αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων. Αλλά δυστυχώς μόνο τις τέσσερες από αυτές κατέλαβα έδρα στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο. Έτσι επί 11 χρόνια σήκωνα στις πλάτες μου το βάρος της παράταξης.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Γνωρίζετε πως, παρά την πολυετή προσφορά μου στο κόμμα, δεν χρησιμοποιήθηκα σε κυβερνητική θέση, προφανώς γιατί κρίθηκα αξιοκρατικά και υπουργοποιηθήκαν αξιότεροι από εμένα.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Γνωρίζετε πως σας στήριξα προσωπικά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και ανέτρεψα δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα είμαι ένας από τους 50 που έθεσαν την υπογραφή τους για την υποψηφιότητα σας ως υποψήφιου αρχηγού της παράταξης κατά το καταστατικό της. Έκτοτε είδα να τοποθετούνται σε θέσεις του κομματικού μηχανισμού όσοι σας πολέμησαν εσωκομματικά στο νομό μου, πλην εμού βέβαια, που δεν δέχτηκα ούτε ένα τυπικό τηλεφώνημα απλής αβροφροσύνης.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Επί ενάμιση χρόνο επιχειρώ να έλθω σε τηλεφωνική επαφή μαζί σας, για κομματικά θέματα, αλλά είστε διαρκώς σε συσκέψεις και απάντηση δεν λαμβάνω. Για να αυτόπροστατευτώ καλλιέργησα την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά πολύτιμος.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Στις τελευταίες εκλογές βρέθηκα εκτός ψηφοδελτίου ΝΔ κατά τρόπον «ανάρμοστο, πρωτόγνωρο και ανήθικο», πράγμα που πληροφορήθηκα εντελώς τυχαία περιοδεύοντας στη Λήμνο. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν στους υποψηφίους βουλευτές που επιλέξατε για τον νομό μας, καθώς και στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου, σε έκφραση δημόσιας αγανάκτησης. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και συμπαράσταση τους. Προσωπικά απέφυγα κάθε σχολιασμό, παρά τις αφόρητες πιέσεις των Μέσων Ενημέρωσης. Κράτησα την οργή και το θυμό μου με τεράστιο προσωπικό κόστος.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Στήριξα το κόμμα μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μάλιστα στη τελευταία προεκλογική ομιλία όλων των υποψηφίων βουλευτών απηύθυνα ενωτικό χαιρετισμό, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κόμματος ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπανικολάου χαρακτήρισε ως «μνημείο πολιτικού ήθους και παράδειγμα κομματικής συμπεριφοράς». Κατάπια την βαθειά απογοήτευση μου.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Αρνήθηκα να διατυμπανίσω στα μέσα ενημέρωσης, που καραδοκούσαν για την είδηση, τα παθήματα μου και προπάντων να καταφερθώ εναντίον του κόμματος και υμών προσωπικά, παρά τις επικρίσεις και τις προτροπές θερμόαιμων ομοϊδεατών μας Απαίτησα όμως, από εσάς προσωπικά κύριε Πρόεδρε μια έντιμη και ανθρώπινη εξήγηση για τους λόγους του αποκλεισμού μου. Που ίσως, από αγάπη στο κόμμα και σεβασμό στο πρόσωπό σας, κατανοούσα και δεχόμουν. Όμως, μέχρις αυτή την ώρα δεν την έλαβα. Ούτε καν από τον θυρωρό των κομματικών γραφείων της Συγγρού.

Και το ΑΝΤΕΞΑ

Αυτό όμως κύριε Πρόεδρε που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ και αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχτώ είναι το ασύλληπτο μήνυμα πολιτικού κανιβαλισμού και ανηθικότητας που στάλθηκε, στους νέους ιδίως ανθρώπους, με την δική μου περίπτωση.
 Εύλογα αναρωτιούνται «Αν σε αυτόν φέρθηκαν έτσι, εμείς τι να ελπίζουμε»; Και ειλικρινά δεν έχω απάντηση.
 Γνωρίζω κύριε Πρόεδρε πως η πολιτική δεν είναι ηθική. Έχει όμως ηθικούς κανόνες, που αν παραβείς προσβάλλεις το δημόσιο αίσθημα. Κι εγώ ένοιωσα βάναυσα προσβεβλημένος. Υπήρχαν ηπιότεροι τρόποι αποπομπής μου.
 Με όλο το σεβασμό μου θέλω να ευχηθώ στο κόμμα και σε σας προσωπικά καλούς αγώνες.
 Όμως σας δηλώνω, με τη θλίψη και οδύνη που κάποιος αισθάνεται όταν υποχρεώνεται να ξεσπιτωθεί μετά από 30 και πλέον χρόνια συνεχούς προσφοράς και αγώνων, πως πλέον δεν θα είμαι κοντά σας. Απελευθερώνομαι πολιτικά. Γι αυτό παρακαλώ να με διαγράψετε οριστικά από μέλος του κόμματος σας.

Πάνω από τα κόμματα υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και η δική μου ένοιωσα να πληγώνεται αθεράπευτα.

Φιλικά

Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης

π. βουλευτής Λέσβου» 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr