Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Μαΐου 2012

ΘΕΣΙΣ: Η ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ


ΘΕΣΙΣ: Η ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 


ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΑΜΑΤΑ!
Στη γειτονιά του Αιγάλεω πάγωσαν όλοι όταν σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι είδαν έναν απελπισμένο κάτοικο που η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα πριν από περίπου μια εβδομάδα, να σκαρφαλώνει στην κολώνα και να τον τινάζει το ρεύμα.
Ο 45χρονος ειχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή και ζούσε με την κατάκοιτη μάνα του και τον αδελφό του σε ένα φτωχικό σπίτι στην οδό Σαλαμίνος και Παπαρηγοπούλου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γείτονες στο Newsit η οικογένεια τα έβγαζε δύσκολα πέρα με αποτέλεσμα να μην έχει πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.
Οταν πριν περίπου μια εβδομάδα η ΔΕΗ τους έκοψε την ηλεκτροδότηση τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Ο 45χρονος δεν άντεξε άλλο και σήμερα με το μυαλό θολωμένο είπε “πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει”. Πήρε ένα γαλλικο κλειδί, σκαρφάλωσε στην κολώνα που είναι και υποσταθμός της ΔΕΗ με σκοπό να επανασυνδέσει το ρεύμα.
Μια άτυχη στιγμή όμως έμελλε να αποβεί μοιραία. Επιασε με τα γυμνά του χέρια το καλώδιο της ΔΕΗ και 20.000 watt διαπέρασαν το σώμα του.
Κάτοικοι περιγράφουν στο Νewsit πως μόλις ο 45χρονος χτυπήθηκε από το ρεύμα, το παντελόνι του πήρε φωτιά.
Στο σημείο έσπευσε αστυνομία και πυροσβεστική ενώ το ασθενοφόρο που έσπευσε μετέφερε τον άνδρα σε κακή κατάσταση αλλά ζωντανό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.
Εκεί ο 45χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΞΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ! ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΝΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΤΕΧΝΗΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ --Η ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΙΣ-- ΤΟΙΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!



  • 1. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΚΛΠ. 
  • 2. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ. 
  • 3. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΑΣ ΜΙΣΘΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ/ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
  • 4. ΑΣΦΑΛΩΣ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΛΠ.
  • 5. ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΑΣ ΜΙΣΘΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΙΣ ΕΙΔΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΒΙΟΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΒΑΣΕΙ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑΣ!
  • ΜΕΙΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΑΣ ΜΙΣΘΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
  • ΑΜΕΣΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 12 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ 33.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!
  • Κ.Ο.Κ.



ΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΠΟΥΝ! ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.! Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ"!

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ? ΜΑΦΙΕΣ!


Μαφίες
Η περίπτωση του Τσοχατζόπουλου σαν την μπουλντόζα που γκρεμίζει το σύστημα εντελώς. Πλήρης διάσταση υποσχέσεων και έργων. Οσο πιο προοδευτικός τόσο διαπλεκόμενος. Οπως ο Ινοχ Νάκι Τόμσον. Ο ήρωας ενός άγνωστου για το ελληνικό κοινό, αμερικανικού σίριαλ του Μάρτιν Σκορσέζε με τον τίτλο «Boardwalk Empire» Ο τύπος λοιπόν, που αναφέρεται σε πραγματικό πρόσωπο και που έδρασε στο Ατλάντικ Σίτι της δεκαετίας του '30, από τη μια εξαπέλυε μύδρους εναντίον Μαφίας και από την άλλη έκανε χοντρές μπίζνες μοσχοπουλώντας και διοχετεύοντας στην Αγορά της ποτοαπαγόρευσης, ατελείωτες ποσότητες εμφιαλωμένου αλκοόλ. Ετσι με τον Ακη. Για τη μεγάλη, σοσιαλιστική Αλλαγή κι αυτός. Από τον κλειστό κύκλο τουΑνδρέα Παπανδρέου. Από τα πρώτα παιδιά του ΠαΣοΚ. Η ζωντανή ντουντούκα του συνθήματος «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ενα το κρατούμενο αυτό. Η μετάλλαξη είναι της εξουσίας το μεγάλο προνόμιο το λαχταριστό.

Ετσι από τις υπόγειες συναλλαγές αποταμιεύτηκε χρήμα με ουρά. Οχι μόνο προς το ταμείο του Ακη αλλά και προς όλο το σύστημα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μόνο ο Ακης είναι ο απόλυτος κακός. Γιατί τέτοια μπίζνα απαιτεί την υποστήριξη μιας ευρύτερης παρέας. Γιατί απ' αυτό το χρήμα έπρεπε να σφραγιστούν πολλά στόματα. Γιατί από τις αναθέσεις των οπλικών συστημάτων και κάτω από την ομπρέλα της «Εθνικής Αμυνας, για την σωτηρία της πατρίδας ρε γαμώτο» έχουν διαπραχθεί οι χειρότερες διαπλοκές, έχει διακινηθεί το πιο μαύρο πολιτικό χρήμα και έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των ελληνικών εποχών.

Επομένως τρία τα κρατούμενα:

Κάτω από τον πέτσινο σοσιαλισμό λειτουργούσε μια πολιτική μαφία που στήριζε και αναπαρήγαγε το σύστημα το γνωστό.

Κάτω από τον οίστρο τον πατριωτικό, για την Αμυνα της χώρας, λειτουργούσε η μαφία της διαπλοκής και το ροκάνισμα του πλούτου του ελληνικού Λαού.

Και κάτω από την περίπτωση του Ακη, λειτουργούσε και αποταμίευε χρήμα ζεστό η πολιτική μαφία με την πράσινη και με την γαλάζια σημαία. Ο Ακης είναι ο αληθινός καθρέφτης κάθε κυβερνητικού κόμματος. Απλώς αυτός αποδείχτηκε ο πιο εύθραυστος κρίκος της αλυσίδας. Ισως ο πιο αχόρταγος ίσως και ο πιο ατζαμής.

Αυτά τα συμπεράσματα εξάγονται από κάθε έλληνα πολίτη. Γιατί η περίπτωση του Ακη συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε μαφίας. Με άλλα λόγια, με την περίπτωσή του πιστοποιείται στην συνείδηση του Ελληνα ότι αντί για κόμματα, μάς διοικούν μαφίες. Οτι τα λεφτά του σκληρά φορολογούμενου πολίτη έχουν γίνει οικόπεδα, σπίτια, βίλες, λίρες και τουαλέτες. Οτι τα ταμεία άδειασαν επειδή επί σειρά ετών εμπιστευτήκαμε τα λεφτά μας και το μέλλον των παιδιών μας σε τύπους που προσομοιάζουν με τον Αλ Καπόνε και τον Λάκι Λουτσιάνο. Οτι, επομένως, δεν είμαστε μαλάκες για να στηριχτούμε, τώρα πάνω στην μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής Ελλάδας, στους συνεργάτες και τους ομοίους του Τσοχατζόπουλου. Και ότι, τέλος, για να μην αποκαλύπτει ο Ακης από την φυλακή, ονόματα πολιτικών του συνεργατών, μαφιόζων δηλαδή, δύο τινά συμβαίνουν: Είτε το σύστημα έχει εγγυηθεί την απελευθέρωσή του, όταν φυσικά οι συνθήκες ηρεμήσουν. Είτε τον απειλούν να κλείσουν το στόμα του ίδιου και της οικογένειάς του. 
Ελάτε λοιπόν στην θέση των εκατομμυρίων πολιτών που τα πιστεύουν όλα αυτά. Και πέστε μου ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά: Θα ψηφίζατε ποτέ ένα από τα δύο αυτά κόμματα που στην συνείδησή σας έχει χαρακτηριστεί πράσινη η γαλάζια Μαφία; Σαν να λες «φέρτε μας τον Αλ Καπόνε να σώσει την χώρα»! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-PUBLIC ISSUE - ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙΣ


PUBLIC ISSUE - ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙΣ

Πολιτικό Βαρόμετρο 107, 2ο κύμα Μαΐου 2012
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012
       
Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε αυξημένο δείγμα 1.214 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 18-23/05/2012. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τα θέματα του Βαρόμετρου:

Μνημόνιο: Υπέρ, ή κατά;
Δημοψήφισμα για το Ευρώ
Γνώμη για τη μορφή της Διακυβέρνησης
Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός
Δημοτικότητα πολιτικών κομμάτων
Παράσταση πρώτου κόμματος στις εκλογές
Παράσταση δεύτερου κόμματος στις εκλογές
Εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων
-----------------------------------
ΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 
Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΕΝΤΑΣΙ, ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΠΛΥΣΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Ε./ΕΥΡΩ (Μή κάνετε λάθος: οι "Ευρωπαίοι" και οι εντόπιοι ξενόδουλοι, μας θέλουν μέσα στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως που λέςγεται Ε.Ε./ΕΥΡΩ, δαρμένους, εξαθλιωμένους, ξεπουλημένους και μέσα, τίποτε ΔΕΝ τους τρομάζει πιό πολύ από μιά Ελλάδα ξόλυτη που θα μπορή να την περιμαζέψη ο πρώτος τυχόν, π.χ. ο κ. Πούτιν) ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!
ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ "ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΗΝ Ν.Δ. ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΑΝ.ΕΛ. ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗ.ΣΥ.)
-------------------------------

















Κατακόρυφη πτώση στην εγχώρια παραγωγή ποτών

Κατακόρυφη πτώση στην εγχώρια παραγωγή ποτών




  • Η περαιτέρω δραματική μείωση της εγχώριας ζήτησης ποτών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 οδήγησε σε πτώση της συνολικής εγχώριας παραγωγής ποτών, το διάστημα αυτό, κατά 17,4%. Η πτώση της παραγωγής ποτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΛΣΤΑΤ, βαίνει επιταχυνόμενη κατά το τρέχον έτος, αφού η αντίστοιχη μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2011 ήταν 11,5%.
  • -------
  • Ωστόσο, πτώση του όγκου παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2011, παρουσίασαν οι τρεις από τις πέντε κατηγορίες προϊόντων του κλάδου, όπως αυτές προσδιορίζονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.  Όπως προκύπτει από ανάλυση σχετικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την εξεταζόμενη περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012 μειώθηκε κατά 8% η παραγωγή του υποκλάδου των μεταλλικών και αεριούχων εμφιαλωμένων νερών.
  • -------
  • Συγχρόνως, μειώθηκε η παραγωγή των αναψυκτικών και συναφών μη αλκοολούχων ποτών κατά 17,8% και η παραγωγή μπίρας κατά 20,2%. Αντιθέτως, αυξήθηκαν η παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών (ούζο, τσίπουρο, μπράντι, λικέρ) κατά 0,6% και η παραγωγή οίνων κατά 0,5%.
  • -------
  • H εξέλιξη του όγκου της συνολικής παραγωγής του κλάδου το πρώτο τρίμηνο του 2012, ανά μήνα, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -9,1% τον Ιανουάριο (-3,2% τον Ιανουάριο του 2011), -17% τον Φεβρουάριο (-15,8%) και -5,8% τον Μάρτιο (-26,7%).
  • --------
  • H εξέλιξη του κύκλου εργασιών του κλάδου το 2011 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2010, επίσης παρουσιάζει αρνητική εικόνα, παρά την άνοδο των τιμών και τη διαφοροποίηση του προϊοντικού μείγματος των πωλήσεων: -8,7% τον Ιανουάριο (+3,7% τον Ιανουάριο του 2011), -11,3% τον Φεβρουάριο (-0,9%) και -5,8% τον Μάρτιο (-26,7%).
  • --------
  • Η παραγωγή του κλάδου των ποτών αντιστοιχεί κατά την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2005, στο 6% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Επίσης, ο κύκλος εργασιών του κλάδου αντιστοιχεί στο 4,3% του συνολικού κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Oυαί υμίν υποκριταί": Σφοδρή επίθεση κατά "δημοκρατών" από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για Χρυσή Αυγή

"Oυαί υμίν υποκριταί": Σφοδρή επίθεση κατά "δημοκρατών" από Αμβρόσιο για Χρυσή Αυγή


Ανοικτή επιστολή καταγγελίας της συμπεριφοράς του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον "μεγάλων" ΜΜΕ κρατικών και ιδιωτικών έναντι του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, απηύθυνε προς τους πολίτες, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο ιστορικός διάδοχος του θρόνου του Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Η ανοικτή επιστολή τιτλοφορείται "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ; ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!" και μέσα ο Αμβρόσιος είναι πραγματικά λαύρος, όπως συνηθίζει να είναι. Άλλωστε και η Αγία Λαύρα, όπου κηρύχθηκε η επανάσταση είναι στην Μητρόπολή του. Μάλιστα σημειώνει ότι "Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;"!
Επιτίθεται και στους Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλο (και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια σε άλλο σημείο) στους οποίους προσάπτει εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους, συμπεριφερόμενοι κατ'αυτό τον τρόπο στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.
Η επιστολή, αντικειμενικά, είναι πολύ "βαριά". Και όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, τις ίδιες απόψεις ασπάζονται και πολλοί άλλοι Μητροπολίτες. Με προεξάρχοντα τον Πειραιώς Σεραφείμ. Και σύντομα θα ακούσουμε και άλλες δηλώσεις στον ίδιο πνεύμα...
Παραθέτουμε απόσπασμα της εν λόγω επιστολής:
"...Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει  μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο.


Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής,αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών.
Τέλος, αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας.
Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τους κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους! Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; 

Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές". Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!  

Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της;  Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;
Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα.
Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει  όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει!
Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία! 

Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας  είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις  π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό..."
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Ισραήλ αναλαμβάνει πλέον μόνο του να καταστρέψει το Ιράν...

Το Ισραήλ αναλαμβάνει πλέον μόνο του να καταστρέψει το Ιράν...


Το Ισραήλ φέρεται να έχει αποσύρει την υπόσχεση του προς τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama να μην επιτεθεί στο Ιράν πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και πληροφορίες από το Ισραήλ υποστηρίζουν ότι "Η αλλαγή της στάσης του Ισραήλ οφείλεται στην απόρριψη εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ των θέσεων που οι Ισραηλινοί είχαν ζητήσει από τους Αμερικανούς να διεκδικήσουν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το Ιράν αναφορικά με το μέλλον του πυρηνικού του προγράμματος".
Η αμερικανική διαπραγματευτική γραμμή είχε κοινοποιηθεί στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Ehud Barak στις 17 Μαΐου. Τότε, οι Αμερικανοί είχαν ενημερώσει  τον Ehud Barak ότι δεν πρόκειται να πιέσουν τους Ιρανούς για την υιοθέτηση των Ισραηλινών προτάσεων οι οποίες περιελάμβαναν, την διακοπή της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου στις ιρανικές εγκαταστάσεις, την μεταφορά εκτός Ιράν των αποθεμάτων ουρανίου που είναι εμπλουτισμένο άνω του 3,5% και τέλος την διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων Fordo πλησίον της πόλης Qom.
Μετά την αποτυχία των Ισραηλινών να πείσουν τους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου να προτείνει τις ισραηλινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις της Βαγδάτης, οι Ισραηλινοί στράφηκαν στην υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton και στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Tom Donilon οι οποίοι απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της κυβέρνησης του Ισραήλ να επηρεάσουν την απόφαση του Obama.
Η αντίδραση του Ehud Barak στην αμερικανική άρνηση ήταν άμεση και χτές 23 Μαΐου σε ραδιοφωνική
του συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ είναι πολύ ισχυρό και οι αρχές της χώρας γνωρίζουν ότι οι Ιρανοί είναι καλοί διαπραγματευτές και ότι θα επιδιώξουν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, συνεπώς τα περιθώρια για το Ισραήλ είναι πολύ στενά.

Όπως ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας η θέση της χώρας του δεν έχει αλλάξει, η κυβέρνηση του Ισραήλ ακόμα πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σταματήσει το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι όλες οι προοπτικές παραμένουν πάνω στο τραπέζι εννοώντας φυσικά και την πιθανότητα μονομερούς στρατιωτικού χτυπήματος στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.Σε μια σημαντική «αποκάλυψη» προχώρησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, βασιζόμενοι… σε κατάθεση ενός από τους ανώτατους συμβούλους του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η αναφορά, η οποία δημοσιεύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό NBC, κάνει λόγο για στενή σχέση μεταξύ της ιρανικής αντιστασιακής οργάνωσης ΜΕΚ και της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού, της γνωστής Μοσάντ.

Σύμφωνα και με την κατάθεση του Μοχάμαντ Τζαβάντ Λαριτζάνι, οι Ισραηλινοί δίνουν χρήματα στους «μουτζαχεντίν» (σ.σ. τους αντικαθεστωτικούς στο Ιράν), οι οποίοι σε αντάλλαγμα παρέχουν πληροφορίες στις ισραηλινές υπηρεσίες. Συμπλήρωσε ότι οι Ισραηλινοί επιπλέον, στρατολογούν και στηρίζουν υλικά τους αντικαθεστωτικούς.

Το περίεργο είναι ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι τα όσα δηλώνει ο Λαριτζάνι, σχετικά με τις στενές σχέσεις μεταξύ της ΜΕΚ και του Ισραήλ είναι «σωστά». Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο σε αυτήν τη γενική επιβεβαίωση, αλλά συμπλήρωσαν ότι η δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα έγινε από μέλη αυτής της οργάνωσης…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θρασύτατοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε περιπολικό

Θρασύτατοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε περιπολικό


Περιπολικό της Αστυνομίας δέχθηκε επίθεση νωρίς το πρωί επίθεση από ομάδα αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη, έξω από το κτίριο Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Ομάδα είκοσι ατόμων επιτέθηκε στο περιπολικό, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους βάλουν σε μια τάξη, προκαλώντας φθορές σε αυτό.
Εκεί κάθε Παρασκευή συγκεντρώνονται δεκάδες αλλοδαποί κυρίως από το Πακιστάν 
το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν, οι οποίοι είναι παράνομοι μετανάστες και 
ζητούν άδειες παραμονής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσιογραφική αλητεία: Δουλεύοντας για τον Άκη...


Δημοσιογραφική αλητεία: Δουλεύοντας για τον Άκη...



Όμορφος κόσμος ηθικός...". Μετά απο την καταιγίδα ονομάτων δημοσιογράφων που εντοπίστηκαν στις σημειώσεις του Άκη (άλλοι που τον εκβιαζαν, άλλοι που τα έπαιρναν κανονικά και κάποιοι λίγοι που βρέθηκαν από σπόντα) τώρα έχουμε την αποκάλυψη και της "επικοινωνιακής πρότασης" κάποιου δημοσιογράφου, αξίας 270.000 ευρώ κατ'αρχήν στην οποία παρατίθενται διάφορα ΜΜΕ στα οποία είχε πρόσβαση και τα οποία θα"άλλαζαν το κλίμα σε βάρος του Άκη", με το αζημίωτο, φυσικά.
Ας δούμε ολόκληρη την επιστολή του "Νίκου": Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο… δημοσιογράφος «Νίκος» ζητούσε μόνο για την δική του αμοιβή του 15.000 ευρώ το μήνα για «18μηνη συνεργασία», σύνολο δηλαδή 270.000 ευρώ!
Για την υπόλοιπη «ομάδα εργασίας» είχε προβλεφθεί άλλο κονδύλι και είχε υπάρξει συνολική πρόταση για την επικοινωνιακή υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου και τον εξωραϊσμό του προφίλ του στην κοινή γνώμη με τη διενέργεια σφυγμομετρήσεων και κατευθυνόμενο θέμα τις «σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». Επίσης είχε προβλεφθεί και ποσό που θα έπρεπε να διατεθεί για «τη διαχείριση κρίσεων»!

Διαβάστε τι αναφέρει η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
«Αγαπητέ Άκη,
Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται..
στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x 18 μήνες = 270.000 ευρώ.
Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος»

Σύμφωνα με το προσχέδιο του «Νίκου», για την επικοινωνιακή υποστήριξη του Ακη Τσοχατζόπουλου προτείνονταν τα εξής:
-Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα:
«Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος»
(Γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)
-Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).
-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites - blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media.
Προτείνονται οι ιστοσελίδες:
Press-gr.blogspot.com citypress.gr.blogspot.com
tro-ma-ktiko.blogspot.com zoomnews.gr
tsiliadoros.blogspot.com kripsinos.blogspot.com
taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr newscode.gr voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη) i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com

Προτείνονται επίσης, (σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου»):
-60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),
-Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου
-Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.
-Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)
-Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).
-Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).

Το «Πλάνο πολιτικής παρέμβασης» για να αντιστρέψει το κλίμα η «ομάδα του Νίκου» συνοψιζόταν στο εξής: «Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».
Τέλος υπάρχει και οικονομική πρόταση όπου: «Προτείνεται οικονομική συνεργασία 7.000 ευρώ / μήνα κατόπιν συμφωνητικού (δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο)».
Τζάμπα! Για να "καθαρίσει" μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μόνο τόσα;
Σε ψιλικατζήδες είχε πέσει. Αν πήγαινε κατ'ευθείαν στα μεγάλα αφεντικά, θα του στοιχιζε κάτι (αρκετά...) παραπάνω, αλλά τώρα δεν θα ήταν φυλακή!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr