Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

28 Μαΐου 2012

Παρακρατικοί και λαθρομετανάστες επιτέθηκαν κατά στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου


Παρακρατικοί και λαθρομετανάστες επιτέθηκαν κατά στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου



Παρακρατικοί επιτέθηκαν σε στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πατησίων, την ώρα που τα στελέχη του κόμματος πήγαιναν σε ομιλία σε αίθουσα της περιοχής.

Μόλις πέρασε μπροστά από το κτίριο η ομάδα των στελεχών του κόμματος, αναρχικοί, συνεπικουρούμενοι από παρακρατικούς κουκουλοφόρους και ομάδα λαθρομεταναστών που είναι κλεισμένοι μέσα στο Πανεπιστήμιο, τους επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια, εντελώς αναίτια.
Τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία και στο μεταξύ προσπάθησαν να αμυνθούν στους λαθρομετανάστες και τους παρακρατικούς. Τελικά η επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα.
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

A.Σαμαράς: Εκτιμά την προσφορά αυτών που τον έβριζαν!

A.Σαμαράς: Εκτιμά την προσφορά αυτών που τον έβριζαν!


Σε άτακτη υποχώρηση και προσωπική πολιτική ήττα του Α.Σαμαρά εξελίχθηκε ακόμα και το θέμα του διορισμού των στελεχών της ΔΗΣΥ ως βουλευτών της ΝΔ: Κατόπιν των σφοδρών αντιδράσεων των στελεχών του κόμματος στην Ηλεία ο Γ.Κοντογιάννης, τελικά "σπρώχτηκε" στην τρίτη, μη εκλόγιμη θέση (μη εκλόγιμη θα είναι και η δεύτερη αν η ΝΔ έρθει δεύτερη πανελλαδικά) του ψηφοδελτίου του νομού.
Το στέλεχος της ΔΗΣΥ, το οποίο εξύβριζε επί 2,5 χρόνια μετα χειρότερα λόγια τη ΝΔ κια τον Α.Σαμαρά προσωπικά, ... τελικά δέχθηκε να είναι απλά τρίτος!
Και το αποκορύφωμα του παραλόγου (γιαυτό το κόμμα έπεσε στο 18%) είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, του το ανακοίνωσε ... προσωπικά (!) με σχετική ανακοίνωση, όπου έλεγε:
«Εκτιμώ βαθιά την προσφορά του Γιώργου Κοντογιάννη (σ.σ.: Που; Στη ΔΗΣΥ; Εκτός και αν το σε βρίζουν το θεωρεί "προσφορά" ο Α.Σαμαράς). Διότι, αν και στο πνεύμα της ενότητας των δυνάμεών μας, του ζητήθηκε να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα, ο ίδιος προτίμησε την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου στο Νομό Ηλείας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συσπείρωση της Παράταξης στο Νομό, προκειμένου να κερδηθούν και οι τρεις βουλευτικές έδρες».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκθεση Goldman Sachs: "Μνημόνιο & δάνεια, ΤΕΛΟΣ για Ελλάδα - Μένει όμως στο ευρώ"

Έκθεση Goldman Sachs: "Μνημόνιο & δάνεια, ΤΕΛΟΣ για Ελλάδα - Μένει όμως στο ευρώ"


Έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Goldman Sachs επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που υποστήριζε σε πρωινό του σημείωμα το defencenetgr: Μνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα, αλλά και παραμονή εντός του ευρώ!
Συγκεκριμένα στην έκθεση που φέρνουμε στην δημοσιότητα αναφέρεται ότι  
"'Οποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα (σ.σ.: θεωρουν δεδομένη τουλάχιστον τρικομματική κυβέρνηση) μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα επιλέξει να κινηθεί εντός ευρωζώνης, αλλά δεν πρόκειται και να εφαρμόσει το Μνημόνιο.
Θα ζητήσει άμεση και ευρεία επαναδιαπραγμάτευση η οποία όμως είναι ελάχιστα πιθανό να γίνει δεκτή από την τρόϊκα. Ως αποτέλεσμανα αυτό θα οδηγήσει σε παύση της εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας από την τρόϊκα. Κάτι τέτοιο δεν θα συνιστά από μόνο του αποκλεισμό της Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεδομένου ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους μηχανισμούς της ΕΚΤ"!

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι "το ελληνικό προηγούμενο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δημιουργίας τείχους εντός της ευρωζώνης και θα προσαρμόσει την τακτική της ΕΕ προς μια βαθύτερη ενοποίηση τακτικής προκειμένου να καταστεί η ευρωζώνη ευέλικτη και να αποτραπεί η ίδια αναταραχή όπως στην Ελλάδα".
Γενικά, η Goldman Sachs αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ακόμα αι με στάση πληρωμών!

Τονίζει πως "Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι πιθανή, ούτε μπορεί κανείς να αποβάλει την Ελλάδα. Αν όμως η Ελλάδα αποφασίσει από μόνη της να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να εκδώσει δικό της νόμισμα, οι επιπτώσεις θα ήταν δραματικές για την ίδια την ευρωζώνη, αλλά και για τις παγκόσμιες αγορές".
"Η Ελλάδα θα δημιουργούσε μεγάλη αναταραχή στις κεφαλαιαγορές και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα οι τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης μέχρι και 2% και αυτό με την προπϋπόθεση ότι θα λαμβανόταν άμεσα, μέτρα αντιμετώπισης", τονίζει η Goldman Sachs.
Και επειδή το λέει η Goldman Sachs που είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια τράπεζα ή ένας διεθνής χρηματοικονομικός οίκος, έχουν πολύ μεγάλη σημασία αυτά που λέει. Και ανακεφαλαιώνουμε:
-Μνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα
-Παραμένουμε στο ευρώ ανεξάρτητα με το αν σταματήσει η χρηματοδότηση από την τρόϊκα (βασικά αν σταματήσουν να πληρώνουν τους δανειστές μας)
-Αν τυχόν αποφασίσουμε (γιατί μόνο με εθνική απόφαση η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ευρωζώνη) να βτούμε από την ζώνη του ευρώ, τα αποτελέσματα θα είναι συντριπτικά για τις διεθνείς αγορές
-Η ίδια η ευρωζώνη θα συρρικνωθεί κατ'ελάχιστον 2% αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ
Και βέβαια όλα αυτά, χωρίς το ισπανικό και το ιταλικό χάος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΟΙ Διαφημίζουν 60.000 προεκλογικές προσλήψεις σε φιλικά έντυπα


Διαφημίζουν 60.000 προεκλογικές προσλήψεις σε φιλικά έντυπα



Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων. Το κόμμα των απολύσεων, του μνημονίου και της τρόϊκας, εμμέσως πλην σαφώς, τάζει προσλήψεις. Μάλιστα. Διαφημίζουν μέσω των φιλικών στο ΠΑΣΟΚ εντύπων, ότι "ξεμπλοκάρουν" 10.000 προσλήψεις στους δήμους και 50.000 θέσεις εργασίας, με επιδότηση; Πόθεν; Αφού το μνημόνιο που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, προβλέπει απολύσεις και όχι προσλήψεις, πως θα γίνουν αυτές; 
Δηλαδή αφού απέλυσαν εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους και άλλους με καθεστώς stage με αμοιβές των 700 ευρώ, αφού προκάλεσαν επίσημη ανεργία 22% με άνεργους άνω του ενός εκατομμυρίου, στον ιδιωτικό τομέα, αφού λοιδώρησαν χυδαία τον απλό κόσμο που δεν έχει δουλειές, ότι "μαζί τα φάγαμε", αφού έκαναν όλα αυτά και κατηγόρησαν το "κακό δημόσιο" (το οποίο ως γνωστόν επιτρέπεται να προσλαμβάνει μόνον φίλους των πρωθυπουργών με μισθούς χιλιάδων ευρώ), τώρα τάζουν προσλήψεις; Προεκλογικά; Αυτοί που απέλυαν και εξακολουθούν να μας κάνουν διάλεξη για πόσο κακό είναι το δημόσιο (όταν δεν πληρώνει τους ίδιους);
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O A.Τσίπρας τους... περιλαβαίνει όλους: "Μιλάει τώρα και η διαπλοκή"!

O A.Τσίπρας τους... περιλαβαίνει όλους: "Μιλάει τώρα και η διαπλοκή"!


Την στοχοποίηση συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέλη του οποίου ζητούν την επαναφορά του θέματος του βασικού μετόχου. Ο Α Τσίπρας θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να χαρακτηρίσει τα δύο «μεγάλα» κόμματα διαπλεκόμενα καθώς εναλλάσσονταν συνεχώς στην εξουσία.

Η αρχή έγινε με την δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Α. Σαμαρά.«Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας» είπε ο Α. Τσίπρας δίνοντας παράλληλα και την τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτή την νέα προεκλογική περίοδο η οποία μόλις ξεκίνησε.

Μετά τον Πρόεδρο της ΝΔ σειρά στα περί διαπλοκής πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του υποστήριξαν στο δικαστήριο τους κατηγορούμενους για την «17 Νοέμβρη». Ο Α. Τσίπρας της απάντησε μιλώντας για την υπόθεση της Siemens, όπως αμέσως ανέδειξε το defencenet.gr στα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

«Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της. Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών».

Στο κλίμα της «διαπλοκής» ήταν και το σχόλιο του εναντίον του Κώστα Σημίτη. «Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης αρθρογραφεί, ξεχνώντας να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σάκς»
 
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης γίνεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένα συμφέροντα με σκοπό την διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος. Γι΄ αυτό τον λόγο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και επίσημες αναφορές στελεχών από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Mega. «Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.» δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα του βασικού μετόχου στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. «Νομίζω ότι είναι μέσα στην ατζέντα που θα πρέπει να ξαναδούμε» είχε πει χαρακτηριστικά.
 
Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαριστεί με πιο τρόπο θα καταγγείλει το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ και πως θα καταργήσει τους νόμους που αφορούν τα εργασιακά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Mισθοί πείνας στους εμποροϋπαλλήλους με υπογραφές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Mισθοί πείνας στους εμποροϋπαλλήλους με υπογραφές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Mείωση από 130 μέχρι 320 ευρώ, μπαίνει στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων μετά τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας της συλλογικής σύμβασης εργασίας, βάσςει των όσων υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές. 

Σε ποσοστά οι μειώσεις των αμοιβών μέσα από την κατάργηση επιδομάτων που φέρνει το νέο καθεστώς στα εργασιακά θα κυμανθούν από -12% έως -23%, όπως τουλάχιστον προκύπτει από παραδείγματα που παρουσιάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Η ΕΣΕΕ αντ' αυτού προτείνει στους εμποροϋπαλλήλους τη μείωση 11% στον κατώτατο μισθό και τη διατήρηση των επιδομάτων που απολαμβάνουν οι απασχολούμενοι. Οι απώλειες, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία θα είναι μικρότερες, ενώ το σημαντικότερο όλων είναι η διατήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μνημόνιο, τέλος στις 17 Ιουνίου Ο,ΤΙ και αν γίνει - Ιστορικών διαστάσεων η πολιτική ανατροπή


Μνημόνιο, τέλος στις 17 Ιουνίου Ο,ΤΙ και αν γίνει - Ιστορικών διαστάσεων η πολιτική ανατροπή



Αν βγαίνει ένα σαφές συμπέρασμα από την πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και εντεύθεν, είναι αυτό που το defencenet.gr τόλμησε να γράψει αρκετά πριν από τις εκλογές του Μαϊου: Ότι το Μνημόνιο που υπέγραψε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο, μετά τις εκλογές θα άξιζε λιγότερο από την αξία του χαρτιού επάνω στον οποίο είχε τυπωθεί.
Η ήττα των δύο μνημονιακών κομμάτων ήταν συντριπτική και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψής τους, αλλά πάνω απ'όλα δεν υπάρχει περίπτωση επαναφοράς της πολιτικής τους σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Και μόνο το γεγονός ότι αυτή την στιγμή παλεύει η ΝΔ με τον... ΣΥΡΙΖΑ (!) για την θέση του πρώτου κόμματος δίνει την έκταση της πολιτικής ανατροπής που έχει συντελεστεί. Και με τα δύο κόμματα της ΔΗΣΥ και του ΛΑΟΣ είτε να έχουν συγχωνευθεί είτε να έχουν λεηλατηθεί με/από τη ΝΔ, πάλι στις "φιλικές" δημοσκοπήσεις το 25% δείχνει "ταβάνι" γι'αυτήν.
Από εκεί και πέρα τα δύο μνημονιακά κόμματα ακόμα και στις τελευταίες πέντε δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί και ανεξάρτητα από το αν κάποιες από τις πέντε του Σαββατοκύριακου ήταν περισσότερο "φιλικές" προς τη ΝΔ σε καμία από αυτές τα δύο μνημονιακά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν συγκέντρωναν ούτε καν 40%!
Υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει, έστω μια ΝΔ που λόγω εκλογικού νόμου θα είναι πρώτη με 25% με ένα ΠΑΣΟΚ του 13%;
Δεν αναλύουμε τις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τις ίδιες έρευνες που είχαν κάνει οι ίδιες εταιρείες πριν από τις εκλογές της 5ης Μαϊου, γιατί τότε διά της ατόπου τα δύο κόμματα δύσκολα θα συγκεντρώσουν ακόμα και 30%. Χαρακτηριστικό: Όλες έγιναν χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων.
Σε όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει με αναγωγή επί των αναποφάσιστων (VPRC, Public Isue) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά. Και συμπτωματικά οι δύο παραπάνω εταιρείες είχαν δώσει τα ακριβέστερα αποτελέσματα πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου. 
Σημειώνοντας την τεράστιας έκτασης πολιτική ανατροπή που έχει συντελεστεί από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και μετά, να πούμε ότι ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας ένα κόμμα του 4,5% (τόσο είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009) έφτασε να διεκδικεί την εξουσία.
Επίσης έχουμε δύο κόμματα στο χώρο της δεξιάς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή, τα οποία κρατάνε δυνάμεις, παρά την "πανστρατιά" της ΝΔ και από τις ηγεσίες τους θα εξαρτηθεί αν θα εξελιχθούν σε ακόμα ισχυρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, αφού εκτίμησή μας είναι ότι η ΝΔ, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό της κύκλο.
Στα πραγματικά εντυπωσιακά και το "κούρεμα" του σταλινικού μεν, αλλά και "συστημικού" ΚΚΕ στις νέες δημοσκοπήσεις, κάτι που επίσης μόνο το defencenet.gr είχε προβλέψει ότι θα συμβεί.
Η ουσία είναι ότι οι δύο βασικοί μνημονιακοί σχηματισμοί έχουν υποστεί ιστορική ήττα και κανένας μετεκλογικός συνδυασμός, ακόμα και αν η ΝΔ είναι πρώτη και λάβει το bonus των 50 εδρών, δεν μπορεί να αλλάξει.
Ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και επιχειρηθεί να εφαρμοστεί το Μνημόνιο, η ζωή μιας τέτοιας κυβέρνησης θα είναι στην καλύτερη περίπτωση λίγων μηνών. Γιατί τα περί "επαναδιαπραγμάτευσης" που ψελλίζουν τώρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελειώνουν στις 17 Ιουνίου, αν γίνουν κυβέρνηση αφού τα δύο πρώτη μεγάλα κόμματα έχουν στο DNΑ τους την συνδιαλλαγή με τους ξένους.
Βέβαια και εντός αυτών των κομμάτων μια μικρή πλειοψηφία, πέρα από τις ηγεσίες, θέλει το εθνοκτόνο Μνημόνιο.
Σε συνέντευξή του στην κρατικη ρωσική τηλεόραση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "Ακυρώνεται άμεσα το πρόγραμμα λιτότητας και θα καταβληθεί προσπάθεια να αυξηθούν οι συντάξεις". Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti δήλωσε σχετικά: «To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για “σφίξιμο του ζωναριού”. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη» υπογράμμισε.

Ας δούμε και πάλι τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που απλά επιβεβαιώνουν αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω:
Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακλουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.
Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.
«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν αυτά ακριβώς που σημειώνουμε: Μια τεράστια ανατροπή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr