Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

31 Μαΐου 2012

Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...

Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...


  • Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
  • Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".
  • Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να ... δανειοδοτήσουν τυπικά την Ελλάδα, αλλά στην πράξη να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS στην New York Times.
  • Φορολογούν τους λαούς τους και επειδή δεν μπορουν να αποπληρώσουν απ'ευθείας τα ελληνικά δάνεια στις τράπεζές τους, έτσι χρησιμοποιούν απλά ως "ενδιάμεση στάση" την Ελλάδα!
  • Και οι περίφημε "δόσεις" που δήθεν κρατούν ζωντανή της ελληνική οικονομία; Στο εσωτερικό δεν μπαίνει ρευστότητα; Ελάχιστη! Και αν σταματούσε να μπαίνει, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε να λειτουργεί η ελληνική οικονομία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, πλέον. Τα λέει και oι ΝΥΤ. 
  • «Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.
  • Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει». 
  • «Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».
  • Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πάει και ο μύθος του ότι "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόσο πτωχεύουμε" που έφαγε το συκώτι του ελληνικού λαού σαν όρνεο εδώ κια δύο χρόνια. Η πραγματικότητα είναι: "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση ΑΥΤΟΙ πτωχεύουν"!
  • Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα.«Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS.
  • «Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει:  
  • «Μία κυβέρνηση κατά του Μνημονίου μπορεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα. Δηλαδή να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σοκ από Π. Κρούγκμαν: "Εγώ θα έβγαινα από το ευρώ"


Σοκ από Π. Κρούγκμαν: "Εγώ θα έβγαινα από το ευρώ"



Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ και θα το θέλει και η ίδια όπως και οι άλλοι, προέβλεψε ο Αμερικανός και διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν, που μίλησε χθες στην τηλεόραση του BBC. Σύμφωνα με όσα είπε ο διάσημος οικονομολόγος και εχθρός των πολιτικών λιτότητας, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, ίσως και μερικές εβδομάδες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, είτε αργότερα, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Αλλά ο πολιτικός που θα το αποφασίσει αυτό, θα τερματίσει παράλληλα και την πολιτική του καριέρα. Εναλλακτικά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μόνον το σενάριο μίας πολιτικής και δημοσιονομικής ένωσης… 

«Αν κυβερνούσα την Ελλάδα θα ήμουν σε απελπισία είπε, γιατί θα έπρεπε να βγω από το ευρώ, αλλά έτσι θα τερμάτιζα την πολιτική μου καριέρα». 

Όλα αυτά και η πρόβλεψη έγινε στην εκπομπή «Σκληρές κουβέντες» (Hard Talk) στη δημοσιογράφο Σάρα Μόνταγκιου, σε μία εκπομπή δηλαδή που θα προβληθεί σύμφωνα με το BBC, στο BBC World News, την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20.30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 03:30, 08:30, 15:30.

Ειδικότερα στη συνέντευξη αυτή, ο Πωλ Κρούγκμαν αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με Ευρωπαίους πολιτικούς για το θέμα, αλλά αρνήθηκε να πει με ποιόν. Δήλωσε όμως ότι ήταν συζητήσεις και δεν είναι σύμβουλος Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο όμως θα συμβούλευε, να εγκαταλείψει το ευρώ. Συγκεκριμένα είπε:

«Αν κυβερνούσα την Ελλάδα τώρα, θα ήμουν ίσως, απελπισμένος, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να (βγει από το ευρώ)- και θα εγκαταλείψει τελικά το ευρώ. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αλλά επίσης πιστεύω, είπε, ότι όποιος το αποφασίσει θα τερματίσει οριστικά την πολιτική του καριέρα. Αυτό πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρχουν επάνω τα αποτυπώματα κανενός.  
Θα μπορούσε να συμβεί μερικές εβδομάδες αργότερα, στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μάλλον δεν θα γίνει. Αν όχι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο αργότερα, που η ΕΚΤ θα αποφασίσει ότι δεν μπορεί να δανείζει άλλα ευρώ, για να επιτρέπει στις τράπεζες να αναχρηματοδοτούν την χρεοκοπία τους. Νομίζω ότι τελικά η έξοδος θα γίνει επιθυμητή για τους Έλληνες, όπως και για όλους τους άλλους». 

Κατά την άποψή του, το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι ότι «δεν έχει το δικό  της εθνικό νόμισμα…» Υπήρξε πράγματι ανεύθυνη στην πολιτική της στα καλά χρόνια, λέει, όπως και άλλοι, «αλλά το βασικό πρόβλημά της, είναι ότι έχει το ευρώ και δεν μπορεί να τυπώσει ευρώ». Όλα τα προβλήματα που έχουν οι ταλαιπωρημένες χώρες, λέει, «οι χώρες της Ευρωκρίσης δηλαδή που είναι χώρες την Ευρωζώνης και νομίζουμε ότι είναι δημοσιονομικά (δηλαδή θέματα ελλειμμάτων, φόρων κλπ) οφείλονται στην πραγματικότητα στο ότι έχουν κολλήσει σε υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία» (δηλαδή σε ένα σκληρό νόμισμα).

Και τι μπορούν να κάνουν; Τον ρωτούν..

«Αν ήσασταν πρωθυπουργός σε μία μικρή Ευρωπαϊκή χώρα», απαντάει, «θα είχατε πολύ λίγες επιλογές, στην πραγματικότητα, μόνον δύο επιλογές: Ή να συνεχίσετε να κάνετε ότι απαιτούν οι Γερμανοί για να σας δανείζουν, ή να εγκαταλείψετε το ευρώ, που είναι μία «πυρηνική επιλογή».

«Βέβαια», λέει μετά, «ούτε και μία πολιτεία στις ΗΠΑ έχει πολλές επιλογές, αντίστοιχα. Αλλά υπάρχει όμως και η επιλογή που έχει όλη η Ευρωζώνη της μεγαλύτερης επέκτασης από την ΕΚΤ, να δανείζει ελεύθερα η ΕΚΤ και να υιοθετήσει ένα στόχο για μεγαλύτερο πληθωρισμό». 
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η μοναδική εναλλακτική λύση να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, είναι να αλλάξει γρήγορα η Ευρωζώνη και να ενωθεί σε μία πολιτική και δημοσιονομική ένωση, προφανώς όμως με όρους οι οποίοι ουσιαστικά εξυπηρετούν τώρα, μόνον την Γερμανία και ίσως λίγο και τη Γαλλία.

Ο Πωλ Κρούγκμαν βρέθηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο για μία διάλεξη και στη συνέχεια μίλησε στο BBC για πλήθος θεμάτων που όλα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την εποχή.

Σε διάλεξή του χθες το βράδυ στο Λονδίνο, ο Αμερικανός βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν, έκανε και φοβερή επίθεση στη βρετανική κυβέρνηση του Κάμερον, για την πολιτική λιτότητας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.
Μίλησε για ματαιοδοξία των πολιτικών και είπε ότι η επιδίωξη της λιτότητας, είναι «μια βαθιά καταστροφική πολιτική» σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Μπαράζ προσχωρήσεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη ΝΔ

Μπαράζ προσχωρήσεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη ΝΔ


Μπαράζ προσχωρήσεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη ΝΔ: Τη συνεργασία τους με πρώην βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Συγκεκριμένα, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και σε μη εκλόγιμη θέση θα συμπεριληφθούν οι καθηγητές πανεπιστημίου, Φίλιππος Τσαλίδης, τ. βουλευτής Ν.Δ. Ξάνθης και Κώστας Χαραλαμπόπουλος, τ. βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων και πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων. 

Επίσης τους Ανεξάρτητους Έλληνες στηρίζουν στην επικείμενη εκλογική μάχη ο Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, τ. βουλευτής Λέσβου, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, και ο Νίκος Παπαδημάτος, τ. βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Τέλος, στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμμετέχουν οι προερχόμενοι από τη ΝΔ Χρήστος Ανθής (Κέρκυρα), Χρήστος Πέπας (Β’ Αθήνας), Σπύρος Μούλιας (Ιωάννινα) και στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς ο Γιώργος Τζωρτζάτος. Επίσης, από το Άρμα Πολιτών συμμετέχουν στη Β' Αθήνας ο Εμμανουήλ Παντελίδης (δημοσιογράφος) και στην ίδια περιφέρεια η Θεοδώρα Μπαζώρη, ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, συνταξιούχος δασκάλα.
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

Άθλια παρέμβαση Alpha Bank κατά Δημοκρατίας


Άθλια παρέμβαση Alpha Bank κατά Δημοκρατίας



Νέα ωμή παρέμβαση των τραπεζιτών υπέρ των κομμάτων που στηρίζουν το Μνημόνιο, αυτή την φορά από την Alpha Bank. Μετά την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων κατά 55% αν εγκαταλείψουμε το ευρώ, που όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την είχε συντάξει πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, τώρα η Alpha Bank επιτίθεται εν ψυχρώ στα κόμματα που δεν συμφωνούν με το Μνημονιο και μάλιατα με "βαριές" εκφράσεις.
«Ουδέποτε στο παρελθόν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις έχουν τόσο αδιαφορήσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία των πολιτικών τους στρατηγικών και επιδιώξεων». Αυτό σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, προσθέτοντας ότι «η πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται με τρόπο που πλήττει την οικονομική σταθερότητα». 

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Alpha, «ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αποφευχθούν ενέργειες που οδηγούν τη χώρα σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιπέτειες είναι με την έγκαιρη εγκατάλειψη κάθε σκέψης για κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων».
Πρόκειται για ένα καθαρό τραπεζικό πραξικόπημα, για επέμβαση των τραπεζιτών στα εσωτερικά πράγματα της Ελληνική Δημοκρατίας και το ερώτημα είναι αν θα μείνει αυτή αναπάντητη. Την επαύριο δανειοδότησης με 18 δισ. ευρώ των τραπεζιτών, δείχνουν πόσο άπληστοι είναι με την εν ψυχρώ απαίτηση να μην υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση στο Μνημόνιο γιατί ... πλήττονται!
Ας δούμε όλο το κείμενο:

«Η ελληνική οικονομία υφίσταται τις αποσταθεροποιητικές τάσεις μιας προεκλογικής αναμέτρησης με επίκεντρο την συμμόρφωση ή όχι στις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου. Ήδη, σημειώνονται καθυστερήσεις στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς, λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, έχει ατονήσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ενώ σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων έχουν παραπεμφθεί για αποφάσεις στην επόμενη κυβέρνηση. 

Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να ενταθεί εάν, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προκύψει κυβέρνηση που θα θελήσει να θέσει σε τροχιά αμφισβήτησης την εφαρμογή του Μνημονίου. Η προοπτική αυτή έχει φέρει στο προσκήνιο συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας, όχι μόνο από το Ευρώ, αλλά και γενικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μια καταγγελία του Μνημονίου, στα βασικά του σημεία, ισοδυναμεί με παύση της χρηματοδότησης της χώρας από το 1ο και το 2ο Πακέτο Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης και από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ), πράγμα που θα οδηγήσει σε αδυναμία του ελληνικού δημοσίου για πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και για κάλυψη των δαπανών για την Υγεία (ήδη ο ΕΟΠΠΥ και τα νοσοκομεία υπο-χρηματοδοτούνται διότι δεν έχουν ληφθεί οι δόσεις των δανείων από την ΖτΕ και το ΔΝΤ) και την Παιδεία και για άλλες δημόσιες δαπάνες.
Η ενδεχόμενη τότε απόφαση για διακοπή της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών μας από τόκους και από δάνεια έναντι της Ζώνης του Ευρώ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ (που αποτελούν σήμερα τα ¾ των δανειακών μας υποχρεώσεων και είναι δάνεια που μας διατέθηκαν για να καλύψουν τις δικές μας ανάγκες στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης) θα οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη απομόνωση και ακόμη πιο οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι να απορεί κανείς με την αβάστακτη ελαφρότητα με την οποία τα πολιτικά κόμματα αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά, γνωρίζοντας ότι η εκπεφρασμένη βούληση της κοινής γνώμης είναι για την διατήρηση του Ευρώ σε ποσοστό άνω του 80%, και μάλιστα το 65,2% επιθυμεί την διατήρηση του Ευρώ ακόμη και αν αυτό απαιτεί τήρηση του Μνημονίου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η γενικότερη συμμόρφωση προς το Μνημόνιο δεν θα έπρεπε, λοιπόν, να αμφισβητείται καθώς κάποιου είδους περιορισμένη και στοχευμένη επαναδιαπραγμάτευση είναι σε κάθε περίπτωση και επιθυμητή και εφικτή, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και στην Γαλλία και τις δυσοίωνες προοπτικές στις οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας. Παρ΄όλα αυτά η πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται με τρόπο που πλήττει την οικονομική σταθερότητα.
Οι πολίτες βομβαρδίζονται καθημερινά με αναλύσεις για την επιστροφή στην δραχμή, που κάποιοι επιδιώκουν και άλλοι αντιμάχονται, με αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα να υφίσταται τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας. Ουδέποτε στο παρελθόν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις έχουν τόσο αδιαφορήσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία των πολιτικών τους στρατηγικών και επιδιώξεων. 

Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος από το Ευρώ δεν προβάλλεται από κανένα κόμμα εξουσίας ως επιθυμητή επιλογή. Διότι κάτι τέτοιο θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική απώλεια του ισχυρότερου περιουσιακού στοιχείου που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και γενικότερα τα νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στη χώρα. Το περιουσιακό αυτό στοιχείο είναι ασφαλώς το Ευρώ. Αυτοί θα είναι που με την απώλεια του Ευρώ θα δουν το μισθό τους και ενδεχομένως και τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.
Η απώλεια του Ευρώ και η αυτόνομη εγχώρια νομισματική και συναλλαγματική πολιτική θα είναι στην ουσία ο βασικός μηχανισμός που θα χρησιμοποιηθεί από τις Κυβερνήσεις που θα την προκαλέσουν για να επιβάλλουν μείωση των πραγματικών μισθών και των συντάξεων στη χώρα.
Η χώρα θα οδηγηθεί, εν συνεχεία, σε οριστική απώλεια του περιβάλλοντος νομισματικής σταθερότητας που είναι απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μικρές χώρες όπως η Ελλάδα, με την εμφάνιση υπερ-πληθωρισμού και ταυτόχρονη ύφεση στην οικονομία.
Διότι η καταστροφή της εγχώριας παραγωγικής βάσης που θα προκύψει λόγω της εξόδου από το Ευρώ θα είναι πολύ ταχύτερη από την περαιτέρω μείωση της εγχώριας ζήτησης σε πραγματικές τιμές. Επίσης, αδυναμία συνέχισης της εγχώριας παραγωγής (π.χ., λόγω έλλειψης επενδύσεων και εισαγόμενων καυσίμων και άλλων εισροών στην παραγωγική διαδικασία), ενδέχεται να ανακόψει (αντί να ενισχύσει) τη σημερινή δυναμική πορεία ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών εντός του Ευρώ.

Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, με τον οποίο μπορεί να αποφευχθούν ενέργειες που οδηγούν τη χώρα σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιπέτειες είναι με την έγκαιρη εγκατάλειψη κάθε σκέψης για κατάργηση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων και με την εντατική και αποτελεσματική προώθηση του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τις απόλυτα αναγκαίες πολιτικές για ανάκαμψη της οικονομίας και για είσοδό της σε πορεία ανταγωνιστικής ανάπτυξης.
Απαιτείται η εξασφάλιση συνθηκών για αυτόνομη πορεία της χώρας με νηφαλιότητα, εργατικότητα, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και, προπαντός, ασφάλεια αποταμιεύσεων, χωρίς ελλείμματα και επίμονους και ενοχλητικούς δανειστές. Αυτό ακριβώς θα κάνει και η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, διότι δεν υπάρχει άλλη σώφρων επιλογή».
Λίγη τσίπα δεν έχουν; Κανείς δεν τους ζήτησε να γίνουν τραπεζίτες. Ας κλείσουν τις τράπεζές τους αν νομίζουν ότι η Δημοκρατία δεν είναι συφέρουσα για το τόπο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι τραπεζίτες πήραν 143 δισ., εμείς τα πληρώνουμε!

Οι τραπεζίτες πήραν 143 δισ., εμείς τα πληρώνουμε!


Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ενισχυθεί μέχρι σήμερα με 143 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 125 δισ. είναι δανειακή ρευστότητα από την ΕΚΤ και 18 δισ. ευρώ άλλο δάνειο από το PSI, όπως τονίζει μελέτη της οικονομικής διεύθυνσης της Eurobank. Τα συνολικά κεφάλαια ενίσχυσης θα φθάσουν τα 175 δις. ευρώ( άλλα 32 δισ. ευρώ) ενώ οι καταθέσεις ανέρχονται σε 160 δισ. Δηλαδή έχουν απορροφήσει σχεδόν όλα τα δάνεια που ήρθαν στην Ελλάδα και δεν κατευθύνθηκαν για αποπληρωμή εξωτερικών δανείων. Παρ'όλα αυτά η ελληνική αγορά υποφέρει από ρευστότητα γιατί δεν έχουν ριξει ούτε σεντς στην αγορά οι τραπεζίτες.
Πώς κατανέμονται τα ποσά:
Αναλυτικά, το συνολικό ύψος των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας και των κεφαλαίων που έχει λάβει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από το Δημόσιο ανέρχεται σήμερα σε περίπου 145 δισ.
Αυτό το ποσό αφορά κατά 90% εγγυήσεις του Δημοσίου στις ομολογιακές εκδόσεις των τραπεζών, τις οποίες χρησιμοποίησαν οι εγχώριες τράπεζες, μαζί με άλλα στοιχεία του ενεργητικού τους, για την άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα συνολικού ύψους 125 δισ. ευρώ.

Η ένεση ρευστότητας αξιοποιήθηκε στις εξής πηγές :
α) να αντιμετωπιστεί η εκροή καταθέσεων ύψους 75 δισ. ευρώ

β) να χρηματοδοτηθούν οι τοποθετήσεις των τραπεζών σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους περίπου 60 δισ.., συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Δημοσίου πριν το PSI.
γ) να αποφευχθεί η μείωση των δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Όμως , οι τοποθετήσεις των ελληνικών τραπεζών σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου αποδείχθηκαν, εκ των υστέρων, ασύμφορες για τις ίδιες και τους μετόχους τους λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και του PSI. Από το 2007 έως σήμερα οι μέτοχοι – μεταξύ αυτών περί τους 500.000 ιδιώτες επενδυτές και ασφαλιστικά ταμεία – απώλεσαν άνω του 95% των επενδύσεών τους σε τραπεζικές μετοχές. Συγκεκριμένα, ενώ στο τέλος του 2007 η χρηματιστηριακή αξία του τραπεζικού κλάδου ανερχόταν στα €80δισ. περίπου, σήμερα είναι μικρότερη από €3,5 δισ.

Σημειώνεται, δε, ότι κατά την περίοδο 2007-2011, οι μέτοχοι των τραπεζών δεν εισέπραξαν μέρισμα, ενώ συμμετείχαν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους €13,7 δις, στηρίζοντας έμπρακτα το τραπεζικό σύστημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

THOMAS WILSON - SWASTIKA [BOOK]


THE CLASSIC SCHOLARLY BOOK OF THOMAS WILSON  "SWASTIKA"



CAN BE DOWNLOADED FREE (as B-W pdf) here:

http://www.scribd.com/doc/95448307/Thomas-Wilson-Swastika-Bw
------------------------------------------------