Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Ιουνίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ"-τον κ. ΠΑΡΙΤΣΗ και τον κ. ΓΚΡΟΥΕΦΣΥ, ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΜΕ!

Ηλίας Κασιδιάρης προς Ιωάννα Κοντούλη : "Να πάρετε λαθρομετανάστες στο σπίτι σας"

Άγρια κόντρα του Ηλία Κασιδιάρη με την Ιωάννα Κοντούλη των Οικολόγων, ο οποίος όμως τη "στρίμωξε" στο θέμα της επιχορήγησης των κομμάτων,στα εθνικά θέματα, και στο θέμα των λαθρομεταναστών. Εμφανώς αμήχανη η κ. Κοντούλη δυσκολευόταν να βρει πειστικές απαντήσεις....


ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ"-τον κ. ΠΑΡΙΤΣΗ και τον κ. ΓΚΡΟΥΕΦΣΥ, ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΜΕ!

Ισχνή νίκη Τσίπρα, θέλει ο Μάνος και το αποκάλυψε

Ισχνή νίκη Τσίπρα, θέλει ο Μάνος και το αποκάλυψε


Θα έχει τους λόγους του. Αν θέλει να "τρελάνει  κόσμο" ή απλώς λέει αυτά που δεν τολμούν οι άλλοι ή ακόμα ισχύουν και τα δύο, θα πρέπει να το αποφασίσουν όσοι προσέχουν πολύ τις δηλώσεις του κ. Στ. Μάνου: "Στις εκλογές αναιμική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σαφής ήττα της ΝΔ κι ενίσχυση των φιλελεύθερων σχηματισμών η ευτυχέστερη εξέλιξη".

Με αυτήν την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αρχηγός της Δράσης εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία για το αποτελεσμα της ψηφοφορίας της 17ης Ιουνίου.

Πρόσφατα, ο κ. Μάνος είχε σχολιάσει και πάλι, μετά την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ και πριν από αυτήν του αντίστοιχου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: "Κίνηση ματ του κ. Τσίπρα: τα δικά του μέτρα να είναι σοβαρότερα από αυτά που παρουσίασε σήμερα η ΝΔ". Τέλος πάντων που το πάει; Εκτός κι αν ανήκει σε αυτούς που πιστεύου ότι το ευρώ θα σκάσει έτσι κι αλλιώς οσονούπω στα χέρια κάποιου- ας είναι λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στο δρόμο της ... ΕΔΗΚ το ΠΑΣΟΚ - Πιέζεται κάτω από 10% και φλερτάρει με ΔΗΜΑΡ!


Στο δρόμο της ... ΕΔΗΚ το ΠΑΣΟΚ - Πιέζεται κάτω από 10% και φλερτάρει με ΔΗΜΑΡ!



Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς ανεξάρτητα από τις περισσότερες δημοσκοπήσεις που το δείχνουν να κρατάει το 13% των εκλογών της 6ης Μαΐου ή και να το αυξάνει, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται αφόρητα από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ακόμα και το διψήφιο ποσοστό να θεωρηθεί επιτυχία. Πρακτικά, το ΠΑΣΟΚ μόλις απώλεσε το "οξυγόνο" του, το κράτος και τους δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους βάσιζε την παντοκρατορία του επό 30 χρόνια, εξέπνευσε.
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πολιτικό προϊόν με την ημερομηνία λήξης να έχει παρέλθει οριστικά, αυτή την στιγμή η πλειοψηφία των στελεχών του στην πραγματικότητα αναζητούν το "επόμενο ΠΑΣΟΚ". Είτε πιο αριστερά, με συγχώνευση με την ΔΗΜΑΡ, είτε πιο δεξιά με συγχώνευση με τη ΝΔ! Για την οποία ΝΔ, θεωρούν ότι θα ηττηθεί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οπότε ανοίγουν και εκεί οι πόρτες για διάλυσή της.  
Το τραγικό για το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι ήρθε ο χρόνος να "αποχαιρετήσει" την πολιτική σκηνή, είναι ότι ακολουθεί την πορεία ενός άλλου κόμματος το οποίο λεηλάτησε κάποτε και πάνω στο οποίο στήριξε τον "κεντρώο" χαρακτήρα και από σοσιαλ-μαρξιστικό κόμμα μετατράπηκε σιγά-σιγά στο ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουμε τα τελευταία 25 χρόνια: Στην ΕΔΗΚ, την παλιά Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου του Γ.Μαύρου.
Το ίδιο που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, έκανε το ΠΑΣΟΚ στην ΕΔΗΚ το 1977-1981 με αποτέλεσμα την διάλυση του ιστορικού κόμματος και την απορρόφηση του Κέντρου από τις παρυφές ΠΑΣΟΚ κυρίως και ΝΔ κατά δεύτερον.
Έτσι αυτή την στιγμή το ερώτημα είναι αν θα πάει προς ΝΔ ή προς ΔΗΜΑΡ. Το φοβερό είναι ότι και η ΔΗΜΑΡ θέτει όρους για α  συγχωνευθεί με το ΠΑΣΟΚ πουλώντας "αντιμνημονιακή προιίκα"!«Πώς θα πείσει το ΠαΣοΚ ότι είναι κατά του μνημονίου αν δεν προσχωρήσει στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ;» λένε οι της ΔΗΜΑΡ όταν τίθεται το ζήτημα. 
Η ΔΗΜΑΡ σίγουρα είναι πιο "φιλικός χώρος: Πέραν των προσχωρήσεων πρώην στελεχών του ΠαΣοΚ (Στ. ΜανίκαςΒ. Οικονόμου κ.ά.) και της προσέγγισης που έχει επιτευχθεί με τον πρώην υπουργό κ. Ν. Χριστοδουλάκη εκφράζονται ανοιχτά προβληματισμοί για τις πρωτοβουλίες και τις δυνατότητες ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς αμέσως μετά τις εκλογές.
Το ζήτημα έχει τεθεί με έμμεσο τρόπο από τον κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος μάλιστα εσχάτως έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με στελέχη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, όπως με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν στελέχη που "φλερτάρουν" με τη ΝΔ για την ακρίβεια περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις εκλογές για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αν το ΠΑΣΟΚ πιεστεί κάτω από 10%, οι μέρες του ή έστω οι μήνες του είναι μετρημένες. Άτυχος ο Ε.Βενιζέλος, πολύ άτυχος. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την λάθος επιλογή του 2007: Αν ο Ε.Βενιζέλος ήταν στην θέση του Γ.Παπανδρέου, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Der Spiegel: Το Ισραήλ εξοπλίζει υποβρύχια που αγοράζει από τη Γερμανία με πυρηνικά

ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΕΙΝΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ, ΠΕΙΝΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ! ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ!

 
Der Spiegel: Το Ισραήλ εξοπλίζει υποβρύχια που αγοράζει από τη Γερμανία με πυρηνικά
Tο Βερολίνο δηλώνει μέχρι στιγμής άγνοια για εξοπλισμό των σκαφών
Έρευνα του γερμανικού περιοδικού Spiegel υποστηρίζει πως το Ισραήλ εξοπλίζει υποβρύχια που αγοράζει -με ιδιαίτερα μάλιστα ευνοϊκούς όρους- από τη Γερμανία με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Επισήμως, το Βερολίνο δηλώνει μέχρι στιγμής άγνοια για εξοπλισμό των σκαφών, ενώ πάγια θέση του Ισραήλ είναι ούτε να αρνείται ούτε να διαψεύδει πως είναι πυρηνική δύναμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, υποβρύχια που ναυπηγούνται στο Κίελο από την γερμανική HDW παραδίδονται στο Ισραήλ, το οποίο έπειτα τα εξοπλίζει με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές και η εκτόξευση των οποίων «επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός μέχρι τώρα απόρρητου υδραυλικού συστήματος εκτόξευσης».

Όπως υποστηρίζει το Spiegel, πρόκειται για τρία υποβρύχια που έχουν ήδη παραδοθεί στο Ισραήλ και για άλλα τρία που προβλέπεται να έχουν ναυπηγηθεί μέχρι το 2017.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, στο συμβόλαιο για την παράδοση του έκτου υποβρυχίου (το οποίο φέρεται να υπογράφτηκε «αρκετά πρόσφατα»), η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει να καλύψει με 135 εκατ. ευρώ το ένα τρίτο του κόστους κατασκευής.

Η καγκελαρία φέρεται να έχει επίσης συνδέσει την παράδοση του έκτου υποβρυχίου με όρους όπως την παύση της επεκτατικής εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ και την ολοκλήρωση έργου βιολογικού καθαρισμού (επίσης με γερμανική συγχρηματοδότηση) στη Λωρίδα της Γάζας. «Μέχρι στιγμής, ο Νετανιάχου δεν έχει τηρήσει τίποτε από αυτά», αναφέρει το περιοδικό.

«Οι Γερμανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι πως έχουν διασφαλίσει για πολλά χρόνια την ύπαρξη του Ισραήλ» φέρεται να δηλώνει στο περιοδικό ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ επισήμως το Βερολίνο δηλώνει άγνοια, δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Άμυνας -ο πρώην υφυπουργόςΛόταρ Ρουλ και ο πρώην επικεφαλής επιτελικού σχεδιασμού Χανς Ρούλε- φέρονται να δηλώνουν στο Spiegel πως «θεωρούσαν πάντοτε δεδομένο» πως τα υποβρύχια θα εξοπλίζονταν με πυρηνικά». Ο δε πρώην υφυπουργός, υποστηρίζεται, έκανε σχετικές συζητήσεις με στρατιωτικούς στο Τελ Αβίβ.

ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΟΥΣ!

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ, ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 15-16 ΕΤΩΝ ΕΧΟΜΕ: 
21% ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ! [Γενικώς η Ελλάδα είναι πρώτη στο κάπνισμα τσιγάρων παγκοσμίων με ποσοστό καπνιστών το 40% του πληθυσμού]
14% ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ΚΟΚΑΪΝΗ κλπ)
6% ΧΡΗΣΤΕΣ ΥΠΝΩΤΙΚΩΝ κλπ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
45% ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ* [ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!]
8% ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΕΣ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=143121&catid=3


Οι 15χρονοι και 16χρονοι μαθητές καπνίζουν λιγότερο αλλά πίνουν περισσότερο από τον μέσο όρο των συνομιλήκων τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα.   

Στην Ελλάδα, οι μαθητές ηλικίας 15- 16 ετών καπνίζουν λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο των συνομηλίκων τους των ευρωπαϊκών χωρών (21% έναντι 28%), ενώ αντίθετα, κάνουν μεγαλύτερη χρήση εισπνεόμενων ουσιών (14% έναντι 9%), αλλά και ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς τη σύσταση γιατρού (9% έναντι 6%).

Τα παραπάνω τονίζονται στην ευρωπαϊκή έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs- ESPAD), υπό την αιγίδα του σουηδικού οργανισμού CAN, της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία.

Τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτουν από την αντίστοιχη διακρατική έρευνα του 2011 στην οποία συμμετείχαν 36 χώρες της Ευρώπης με ένα σύνολο πάνω από 100.000 μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών.

Όσον αφορά το αλκοόλ, ιδιαίτερα επισημαίνεται η μεγάλη διαφορά των μαθητών 15- 16 ετών της Ελλάδας από τους συνομηλίκους τους της έρευνας ESPAD στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα: η Ελλάδα κατατάσσεται στις τέσσερις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά της έρευνας. Εντούτοις η υπερβολική χρήση αλκοόλ (πέντε ή και περισσότερα ποτά στη σειρά) αναφέρθηκε από σχεδόν παρόμοιο ποσοστό μαθητών αυτής της ηλικίας της Ελλάδας (45%) συγκριτικά με τον μέσο όρο της έρευνας ESPAD (39%).

Επίσης, οι μαθητές 15- 16 ετών στην Ελλάδα φαίνεται να καταναλώνουν ποτά χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ απ΄ ό,τι κατά μέσον όρο οι συνομήλικοί τους στις χώρες της έρευνας.[ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΑ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ*]

Συγκριτικά με τον μέσο όρο των χωρών της έρευνας, χαμηλότερο είναι το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών της Ελλάδας που έχουν κάνει χρήση κάνναβης (17% μέσος όρος ESPAD, έναντι 8% Ελλάδας). Τέλος, παρόμοιο είναι το ελληνικό ποσοστό με το αντίστοιχο μέσο όρο της έρευνας όσον αφορά τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας εκτός από κάνναβη (ηρωίνη, κοκαΐνη, αμφεταμίνες, κρακ, έκσταση, LSD, μαγικά μανιτάρια, GHB) τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους (6% και 5%, αντίστοιχα).

Η έρευνα ESPAD υλοποιείται από το 1995 με τη συμμετοχή 26 ευρωπαϊκών χωρών, μία εκ των οποίων ήταν και η Ελλάδα.
-------------------------------------------------
*ΑΠΟ την έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ένας στους επτά μαθητές πίνει με συχνότητα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Σχεδόν οι μισοί μαθητές (42%) αναφέρουν υπερβολική χρήση αλκοόλ (5 ή περισσότερα οινοπνευματώδη ποτά στη σειρά μέσα στον τελευταίο μήνα) και το ίδιο έχει κάνει πάνω από τρεις φορές το 15%. Επί πλέον, το 14,9% των αγοριών και το 9,5% των κοριτσιών έχουν μεθύσει μέσα στον τελευταίο μήνα.
Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών (τουλάχιστον 5 ποτά στη σειρά) έστω για μία φορά τον τελευταίο μήνα στους δεκαεξάχρονους, παρουσιάζει αύξηση μεταξύ 1999 και 2007 (από 31% το 1999 σε 41% το 2007).
Στην Ελλάδα έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των εφήβων τα «ισχυρά» οινοπνευματώδη ποτά (ποτά με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλης), ενώ στις άλλες χώρες επικρατεί στις προτιμήσεις η μπίρα. Οι μισοί περίπου μαθητές στη χώρα μας αναφέρουν ότι αγόρασαν κάποιο οινοπνευματώδες ποτό για προσωπική τους χρήση μέσα στον τελευταίο μήνα, ενώ τα 3/4 αναφέρουν αγορά σε μπαρ ή καφετέρια. Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα, από αυτά του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
-------------------------------------------------
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ!!!!


Μεταξύ του 1975 και του 1980 υπήρξε μια απότομη αύξηση της κατανάλωσης από 5,3, στα 10,2 λίτρα ανά άτομο...
Η κατανάλωση της μπίρας αυξήθηκε κατακόρυφα και από αμελητέες ποσότητες που καταναλώνονταν στη χώρα το 1990 , έφθασε στα 40 λίτρα ανά άτομο. 
Στην Ελλάδα σημειώνεται μια από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις "πυκνών ποτών"(τζιν ,ουίσκι ,βότκα….)από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Η χώρα έρχεται πρώτη σε κατανάλωση αλκοόλ στους νέους ηλικίας 15 χρόνων –αγόρια και κορίτσια . 
-------------------------------------------------

ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)


H Ευρώπη που αντιπροσωπεύει το 1/8 του πληθυσμού της γης καταναλώνει τη μισή ποσότητα αλκοόλ από αυτή που καταναλώνει ολόκληρος ο πλανήτης και κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, καθώς και στα ποσοστά που αφορούν σε προβλήματα υγείας που προέρχονται από την χρήση αλκοόλ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περίπου 84 εκατομμύρια υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κατάχρησης ενώ 40 εκατομμύρια από αυτούς είναι αλκοολικοί ή εξαρτημένοι από το αλκοόλ.
Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ και στην Ελλάδα. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση μεγαλύτερης κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ 50 χωρών, ενώ στην Ευρώπη κατέκτησε τη 10η θέση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ποσοστό εβδομαδιαίας κατανάλωσης στην Ουαλία ανέρχεται στο 50%, στη Δανία στο 43%, στην Ελλάδα στο υψηλό 42% και στην Αγγλία φτάνει το 40%.
Τα τελευταία 30 χρόνια η κατανάλωση αλκοόλ σε λίτρα καθαρής αλκοόλης έχει αυξηθεί κατά 51% στη χώρα μας, ενώ την ίδια χρονική περίοδο η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 14% στην Ισπανία, 35% στη Γαλλία και 45% στην Ιταλία. Επίσης, στην Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της Γερμανίας εκτιμάται ότι 880.000 Έλληνες ανήκουν στην ομάδα των εξαρτημένων από το αλκοόλ ενώ με τον ίδιο τρόπο υπολογισμού, οι προβληματικοί πότες στην Ελλάδα είναι 1.200.000, σύμφωνα με στοιχεία των Νηφάλιων.
Συγκεκριμένα, το 2000, το 35% των αλκοολικών στη χώρα μας ήταν γυναίκες, ενώ το 1966 ήταν μόλις το 8%. Επιπλέον, ποσοστό ύψους 17% με 25% των εγκύων καταναλώνουν αλκοόλ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αποβολή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας, NICE ή ακόμα να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στο έμβρυο. Ένας ακόμη μύθος που καταρρίπτεται είναι ότι ο αλκοολισμός δεν συνδέεται με την ανεργία, καθώς 50% με 70% ανδρών και γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτισης ή κατάχρησης έχουν σταθερή απασχόληση ενώ μόλις το 15% με 30% εξ' αυτών είναι άνεργοι.
Έρευνα που διεξήχθη κατά τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο το 2001 σε 31 μπαρ της Αθήνας από το Κέντρο Αντιμετώπισης Προβλημάτων Σχέσεων και Σεξουαλικότητας έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, δηλαδή το 55% αυτών, πηγαίνουν σε μπαρ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, το 43% δύο με τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, ενώ σχεδόν καθημερινά δήλωσαν ότι πηγαίνουν στα μπαρ το 12%. Παράλληλα σύμφωνα με την έρευνα, το 42% προτιμά να πίνει αλκοόλ πριν κάνει σεξ. Σημειώνεται ότι ρωτήθηκαν 1000 άτομα ηλικίας 18 έως 58 ετών με το 75% των ερωτηθέντων να βρίσκονται κάτω των 35 ετών.
Από διάφορες κατά καιρούς έρευνες σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π) προέκυψε ότι κάθε Έλληνας πίνει κάθε χρόνο 56,3 λίτρα οινοπνεύματος υψηλής περιεκτικότητας, όπως ουίσκι, βότκα, ούζο κ.α., γύρω στα 35 λίτρα κρασί και 40 λίτρα μπίρα.


Πρωτιά για το ουίσκι στην Ελλάδα
Πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι το ουίσκι με μερίδιο 36,6% ενώ ακολουθεί το ούζο με μεγάλη διαφορά, στην παρασκευή του οποίου η ελληνική ποτοποιία στηρίζεται κατά 50%. Σημαντική ένδειξη για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο πίνουν οι Έλληνες είναι ότι το 1981 η κατανάλωση του ουίσκι κατείχε την τρίτη θέση με 5.400.000 λίτρα. Έπειτα έρχονταν τα μπράντυ και τα κονιάκ. Το 2001 η κατανάλωση ουίσκι ανήλθε στα 23.274.000 λίτρα ή 2,32 λίτρα το άτομο, ενώ η κατανάλωση του ούζου μειώθηκε στα 10.350.000 λίτρα ή 1,035 λίτρα το άτομο.


Οι νέοι πίνουν όλο και περισσότερο
Την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα η συχνότητα κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών στις ηλικίες 18 έως 25 ετών, αυξήθηκε από 27,8% στο 35,6%. Εκτός αυτού, ένα ποσοστό 10-15% των αλκοολικών είναι ανήλικοι, σύμφωνα με Πανελλήνια Έρευνα στο Μαθητικό Πληθυσμό ESPAD το 2003.
Ειδικότερα, οκτώ λίτρα καθαρής αλκοόλης αντιστοιχούν το χρόνο σε κάθε Έλληνα 15 ετών και άνω, που σημαίνει πως κάθε άτομο πίνει 82 φιάλες κρασιού των 750 ml ή 320 φιάλες μπύρας των 500 ml ή 26,6 φιάλες των 750 ml ουίσκι ή άλλου υψηλής περιεκτικότητας ποτού, σύμφωνα με στοιχεία την Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Ε.Σ.Υ.Ε.).
Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 317 μαθητών των Τσούγκα et al του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. μόνον 15,7% των νέων αναγνωρίζουν το οινόπνευμα ως εξαρτητική ουσία - «ναρκωτικό».
Τρεις στους 10 εφήβους (32%) θεωρούν «αθώα» την κατανάλωση ενός έως δύο ποτών κάθε ημέρα ενώ το ίδιο ποσοστό συνηθίζει να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά έξι φορές μηνιαίως. Το 13,2% δηλώνει ότι πίνει πέντε ή και περισσότερα ποτά τουλάχιστον τρεις φορές τον μήνα ενώ το 8,3% καταναλώνει την ίδια ποσότητα καθημερινά.
Όπως προκύπτει από έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού για την τετραετία 1998 με 2002 σε νεοσύλλεκτους, ο συνολικός αριθμός χρηστών αλκοόλ και ναρκωτικών πλησιάζει το ήμισυ των νεοσύλλεκτων, ενώ το ποσοστό των συστηματικών χρηστών πλησιάζει το 1/8 όλων των νεοσύλλεκτων. Συνεπώς, ένας στους δύο νέους βρίσκεται σε πρόβλημα ήδη πριν την κατάταξή του.
Συνάμα, υπολογίζεται ότι ένας στους έξι είναι ο αυριανός αλκοολικός σε δείγμα 8.407 νεοσύλλεκτων. Επίσης, στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες παρουσιάζουν συχνότερα παθολογικές τιμές άγχους και κατάθλιψης σε σχέση με τους μη χρήστες. Η ίδια κατάσταση εμφανίζεται και στους υπαξιωματικούς.


Στην Ελλάδα, τα αγόρια αρχίζουν να πίνουν από 12 ετών και τα κορίτσια έναν χρόνο αργότερα
Το 34% των εφήβων δηλώνουν ότι έχουν μεθύσει τουλάχιστον 3 φορές στη ζωή τους ενώ το 16% τρεις φορές τον τελευταίο μήνα. Το ποσοστό των μαθητών που δηλώνουν στην έρευνα ότι ήπιαν πάνω από 40 φορές τις τελευταίες 40 ημέρες είναι 4,2% και έχει υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.
Ένας στους τρεις εφήβους το μήνα καταναλώνει πέντε ποτά τουλάχιστον δυο φορές, που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξεως του 28,3%.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει μελέτη του Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά που ασχολείται και με το αλκοόλ) το 2006 είναι το γεγονός ότι μεγάλη πλειοψηφία των εφήβων, ποσοστό της τάξεως του 65,4%, καταναλώνει αλκοολούχα σε χώρους, όπου σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η κατανάλωσή τους από άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, αν προστεθεί σε αυτό και το 4,6% των εφήβων που αναφέρουν ότι καταναλώνουν αλκοολούχα σε εστιατόρια και ταβέρνες.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων μαθητών στην ηλικία των 11 ετών έχουν όχι απλώς δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά σε ποσοστό 69%, αλλά πίνουν συστηματικά μπίρα το 17% και το 14% κρασί μια φορά τον μήνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή στατιστική μελέτη, το 10% των 11χρονων και το 21% των 15 χρονων ομολογούν πως έχουν μεθύσει μία φορά.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν. για το 2004 η κατανάλωση οινοπνευματωδών από τους μαθητές εμφανίζεται αυξημένη την τελευταία πενταετία. Τα στοιχεία επιδημιολογικής έρευνας του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. δείχνουν ότι το
28,2% των μαθητών το 2003 -σε σύγκριση με 24,8 % το 1988- ανέφεραν συχνότητα κατανάλωσης έξι ή και περισσότερες φορές κατά τον προηγούμενο μήνα της έρευνας. Αυξητική τάση εμφανίζουν και τα αυτοαναφερόμενα περιστατικά μέθης. Παρόλα αυτά, θετικό είναι ότι αυξάνεται -σε σχέση με το 1988- το ποσοστό τον μαθητών που θεωρούν τη χρήση οινοπνεύματος επικίνδυνη.
Χαρακτηριστικό της έντασης του προβλήματος του αλκοολισμού στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι ένας στους δέκα θανάτους οφείλεται στο αλκοόλ, εκτός των τροχαίων που φτάνουν στο 15,2% για το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΑΡΚΕΙ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΙ!


Μπαράζ ληστειών τη νύχτα στην Αττική - 25 χτύπησαν 2 για να τους ληστέψουν!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=143564&catid=4

- Σε άλλο περιστατικό 15 άτομα επιτέθηκαν σε περαστικό για να του πάρουν λεφτά και κινητό
- Επίθεση σε ανήλικους για να τους πάρουν τα ποδήλατα
- Εισβολές σε δυο σπίτια, ταχυφαγεία και βενζινάδικα
- Δεν έγινε καμία σύλληψη










Οκτώ ληστείες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια, καταστήματα, βενζινάδικα και περαστικούς.

Περίπου στις 9 χθες βράδυ, στην Αγία Παρασκευή, επτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν σε τρεις ανήλικους, 14-15 ετών, οι οποίοι έκαναν βόλτα με τα ποδήλατα τους, τους ακινητοποίησαν, τους άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν.

Αντιμέτωποι με 25 άτομα ήρθαν δύο άνδρες τη νύχτα στη Δραπετσώνα. Η ώρα ήταν περίπου 1.30 τα ξημερώματα όταν στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Αδριανού, 25 άγνωστοι επιτέθηκαν σε 2 άτομα που εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού τους χτύπησαν, τους άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και προσωπικά τους έγγραφα.Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ οι δράστες εγιναν καπνός.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αν. Τσόχα και Δ. Σούτσου, στην Αθήνα, 15 άγνωστοι χτύπησαν έναν περαστικό και του άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν πάνω του, το κινητό του τηλέφωνο καθώς και προσωπικά του έγγραφα.

Σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην λεωφόρο Κηφισίας 51 στους Αμπελόκηπους, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπιτι, ιδιοκτησίας δύο νεαρών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Στις 3.36, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι, στη Νέα Ερυθραία. Με την απειλή των όπλων τους άρπαξαν 2.500 €, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά του αυτοκινητου του ηλικιωμένου ζευγαριού με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Μενίδι, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε φαστ-φουντ και με την απειλή των όπλων τους άρπαξαν άγνωστο μέρχι στιγμής χρηματικό ποσό.

Στις 2.26 στο Περιστέρι άγνωστος δράστης “μπούκαρε” σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή πιστολιού, άρπαξε απο τον αλλοδαπό υπάλληλο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Στην ίδια περιοχή λίγο αργότερα άγνωστος μπήκε επίσης σε βενζινάδικο και με την απειλή μαχαιριού, πήρε απο τον αλλοδαπό υπάλληλο τα χρήματα απο το ταμείο. 

Ο "ταλαντούχος" κ. Τάσος Γιαννίτσης στη Βιρτζίνια για την Σύνοδο της Bilderberg!


Ο "ταλαντούχος" κ. Τάσος Γιαννίτσης στη Βιρτζίνια για την Σύνοδο της Bilderberg!

Από τον Χάρη Μπότσαρη
http://www.kourdistoportocali.com/articles/11735.htm

Bilderberg Meetings
Chantilly, Virginia, USA, 31 May-3 June 2012


Σύμφωνα με την επίσημη τελική λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γραμματεία της Λέσχης Bilderberg, οι Έλληνες που προσκλήθηκαν και παρακολουθούν τις εργασίες της συνόδου στο Σαντιγί της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) είναι:

Τάσσος Γιαννίτσης πρώην υπουργός, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος διευθύνων σύμβουλος τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν και  Λουκάς Τσούκαλης πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ο κ. Γιαννίτσης είναι εκλεκτός των κ.κ Σημίτη-Παπαδήμου και εκ των πρωτεργατών του κόμματος που ετοιμάζουν, οι εν λόγω κύριοι. Δεν γίνεται αναφορά στο όνομα του πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά την άφιξη των προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο Marriott όπου γίνονται οι εργασίες της φετινής συνόδου σημειώθηκαν κάποια επεισόδια με διαδηλωτές και η αστυνομία έκανε συλλήψεις.

Ιδιαίτερη υποδοχή επιφύλαξαν οι άνδρες της ασφάλειας στον Χένρι Κίσιντζερ και ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου από τη λιμουζίνα που τον μετέφερε.

Εκατομμύρια "μοιράζουν" ξαφνικά οι Ευρωπαίοι για έργα, προεκλογικά


Εκατομμύρια "μοιράζουν" ξαφνικά οι Ευρωπαίοι για έργα, προεκλογικά



Και ξαφνικά οι Ευρωπαίοι εγκρίνουν προεκλογικά, κεφάλαια για έργα και εργολάβους στην Ελλάδα. Τόσον καιρό δεν υπάρχαν, αλλά ξαφνικά βρέθηκαν; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση 180,9 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μεγάλης οδικής αρτηρίας που θα συνδέει την περιοχή του Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά-Νότου στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από τα 181 συνολικά έργα προτεραιότητας που υποβλήθηκαν από κοινού με την Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, μέσω της επένδυσης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, το έργο του Ακτίου έχει συνολικό μήκος 48,5 χλμ., παρακάμπτοντας τη λίμνη Αμβρακία.

Προβλέπει 7 ανισόπεδους κόμβους, 2 ισόπεδους κόμβους και περίπου 40 τεχνικά έργα.

Το έργο εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (TEN-T). Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), θα καλύψει τα 180,9 εκατομμύρια ευρώ από τα 232,43 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει συνολικά το έργο.

Αυτή η νέα σύνδεση θα βελτιώσει τις συνθήκες οδήγησης, θα μειώσει τη διάρκεια των μετακινήσεων και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια.
Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα «μεγάλα έργα», η συνολική δημόσια χρηματοδότηση των οποίων υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι υπόκεινται σε ειδική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ άλλα είδη έργων εγκρίνονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Το Νοέμβριο του 2011 καταρτίστηκε από κοινού με τις ελληνικές αρχές ένας κατάλογος από 181 συγχρηματοδοτούμενα έργα προτεραιότητας μεγάλης επενδυτικής αξίας.

 Ο κατάλογος καλύπτει το 56% των διαθέσιμων πόρων της πολιτικής για τη συνοχή στην Ελλάδα για την περίοδο 2007-2013.

Απ' αυτά έχουν ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή 12 μεγάλα έργα, στα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα έργα που εγκρίθηκαν πρόσφατα:

    -Αστικά λεωφορεία χαμηλών εκπομπών (ΕΘΕΛ) — (συνολικό κόστος: 56,8 εκατομμύρια ευρώ)·
    -Ανακαίνιση των γραμμών των «Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς» (ΗΣΑΠ) και της σήραγγας της Ομόνοιας — (συνολικό κόστος: 97,4 εκατομμύρια ευρώ).

Για την περίοδο 2007-2013 προβλέπονται για την Ελλάδα επενδύσεις συνολικού ύψους 20,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της πολιτικής για τη "συνοχή".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr