Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Ιουνίου 2012

«Αυτή η χώρα ανήκει στους λευκούς» (ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!!)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

«Αυτή η χώρα ανήκει στους λευκούς»

Σχ. ΚΟ: «Ποιος αρχιρατσιστής το είπε αυτό να του φάμε το κεφάλι»; είπαν έξαλλοι οι ανά τον κόσμο "αντιρατστιστές", που ως γνωστόν δεν σηκώνουν από τέτοια. Την ίδια στιγμή, σοβαροί «διανοούμενοι» και γνωστοί «τηλε-διασκεδαστές», αντιναζιστικές πρωτοβουλίες και μολοτοφώρες συμμορίες, επιτροπές πολιτών και γιουρούσια μπαχαλάκηδων, κόμματα και συνιστώσες, κυρίες από τα τηλεπαράθυρα και Μπαρόζοι από τις Βρυξέλες, όλοι με μια ψυχή, συνασπισμένοι για τον κοινό αγώνα «κατά του ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας», είχε αρπάξει ο καθένας τους από ένα ρόπαλο, για να χτυπήσουν με δύναμη το φίδι μόλις αυτό σκάσει μύτι από το αυγό (του φιδιού), που όλοι ήξεραν καλά ότι βρίσκεται (το αυγό), προς Ευρώπη μεριά.
«Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ» ήταν η απάντηση.
«……» ήταν η άμεση απάντηση των αντιρατσιστών.
Με υποδειγματική ψυχραιμία άφησαν τα ρόπαλα κάτω και θυμήθηκαν ότι έχουν μια επείγουσα δουλειά να κάνουν. Η συγκέντρωση διαλύθηκε ησύχως και προχωράμε στην επόμενη είδηση.   

Το Ισραήλ πέρασε ένα νέο μεγάλο αντι-μεταναστευτικό νόμο. Οι παράνομοι αλλοδαποί θα φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη μπορεί να φυλακιστούν για έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι.

Από την Haaretz ...

Στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με την εισροή Αφρικανών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στο Ισραήλ μέσω των συνόρων με την Αίγυπτο, ένας νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, δίνει στις ισραηλινές αρχές την εξουσία να κρατούν τους παράνομους μετανάστες μέχρι και τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι παράνομοι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο ενδέχεται να οδηγηθούν στην φυλακή,χωρίς δίκη ή απέλαση, αν συλληφθούν να διαμένουν στο Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, όποιος βοηθά τους μετανάστες ή τους παρέχει στέγη αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης από πέντε έως και 15 έτη.

Ο νόμος τροποποίησε το Νόμο Πρόληψης της Παράνομης Εισόδου (Prevention of Infiltration Law) του 1954, που είχε ψηφιστεί για να εμποδιστεί η είσοδος των Παλαιστινίων στο πλαίσιο της νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης. Ο νόμος έχει επεκταθεί για να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες ή οι αιτούντες άσυλο που εισέρχονται Ισραήλ, χωρίς να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το νόμο, οι μετανάστες που ήδη εργάζονται στο Ισραήλ, θα μπορούσαν να φυλακιστούν για την πιο μικρή παράβαση, όπως το να ζωγραφίσουν γκράφιτι ή να κλέψουν ένα ποδήλατο - παραβάσεις για τις οποίες δεν θα είχαν τεθεί υπό κράτηση πριν.[...]

"Για το σκοπό αυτό, έχουν μετατραπεί αρκετές πτέρυγες στο στρατόπεδο κράτησης Saharonim, και θα προετοιμαστούν ανάλογα με τις ανάγκες," αναφέρει μία δήλωση.
 
Εν τω μεταξύ την Κυριακή, η ισραηλινή εφημερίδα Maariv δημοσίευσε συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Eli Yishai, στην οποία ανέφερε ότι οι περισσότεροι "Μουσουλμάνοι που φθάνουν εδώ ούτε καν πιστεύουν ότι η χώρα αυτή ανήκει σε μας, στους λευκούς." (“Muslims that arrive here do not even believe that this country belongs to us, to the white man”).

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος της θητείας μου, χωρίς συμβιβασμούς", συνέχισε ο Yishai, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσει "όλα τα εργαλεία για να εκδιώξει τους ξένους, έως ότου και ο τελευταίος που μπήκε παράνομα να φύγει."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ: Η ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ! ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΦΕΡΕ Η «Αραβική Άνοιξη» !!!!



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012


«Αραβική Άνοιξη»

Έτος 859 μ.Χ. Κόρδοβα, Ισπανία. Η χώρα βρίσκεται υπό αραβική κατοχή.
Οι μουσουλμάνοι επιδίδονται σε «διαθρησκευτικό διάλογο» με τους χριστιανούς. Ο πολιτισμένος διάλογος αποσκοπεί στο να πεισθούν οι «άπιστοι» (βλέπε χριστιανοί) να γίνουν «πιστοί» (βλέπε μουσουλμάνοι). Για το καλό τους φυσικά. Ένας από τους «άπιστους», προφανώς δεν θέλει το «καλό» του και αρνείται τον διάλογο. Λέγεται Ευλόγιος. Σήμερα είναι γνωστός ως Άγιος Ευλόγιος ο Ιερομάρτυρας ο εν Κορδούη Ισπανίας και εορτάζεται στις 11 Μαρτίου

Ο Ευλόγιος ζει στην Κορδούη (Κόρδοβα), που είναι τόπος ισλαμικής λατρείας με το μεγάλο τέμενος των χιλίων και ενός κιόνων. Ο Ευλόγιος έχει μελετήσει σε βάθος τους Πατέρες, την Παράδοση και τη Θεολογία της Εκκλησίας. Από το 858 είναι ο νέος Επίσκοπος Κορδούης. Πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του, συλλαμβάνεται από τους μωαμεθανούς και οδηγείται στην φυλακή. Η κατηγορία ήταν ότι περιέθαλψε και έκρυψε μια νεαρή Χριστιανή, την Λεωκρητία, που οι ίδιοι οι γονείς της ήθελαν να ασπαστεί την θρησκεία του Μωάμεθ. Οι «πιστοί» τον καταδικάζουν σε θάνατο διά αποκεφαλισμού. Σιωπηλά και προσευχόμενος, έσκυψε το κεφάλι του κάτω από το μαχαίρι του δημίου. Ήταν το έτος 859 μ.Χ.

Και ο καιρός περνάει...  Οι εποχές αλλάζουν....

Έτος 2012. Τυνησία. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, ήρθε μάλιστα και εκείνη η, όπως την λένε,«Αραβική Άνοιξη». Ωραίες λέξεις. Ωραίες φράσεις. Όπως και η άλλη που λέγεται "πολιτική ορθότητα". Όλα φαίνονται τόσο διαφορετικά. Μόνο ο «διαθρησκευτικός διάλογος» με τους χριστιανούς δεν άλλαξε. Συνεχίζεται αμείωτος. Από την πλευρά τους, βέβαια, ορισμένοι μεγαλόσχημοι (και πολιτικά ορθοί) "άπιστοι"/χριστιανοί, για να δείξουν πόσο "καλοί" είναι στον διάλογο, αποκαλούν το βιβλίο των μωαμεθανών «ιερό βιβλίο», το κάνουν δώρο και καμιά φορά το φιλούν κιόλας! Μόνο κάποιοι αμετανόητοι σκληροπυρηνικοί επιμένουν σε παρωχημένα πρότυπα και δεν ενθουσιάζονται με τον διάλογο. 
Ένας από αυτούς εμφανίζεται σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη εκπομπή της αιγυπτιακής τηλεόρασης, με τον τίτλο “Egypt Today”, από τον Tawfiq Okasha.

Εκεί ένας νεαρός που έχει ασπαστεί τον χριστιανισμό περιμένει με απίστευτη ηρεμία τον μωαμεθανό δήμιο να του κόψει το κεφάλι. Όπως αναφέρει το Defence Point : «Υπέμεινε το μαρτύριό του και έφυγε από τη ζωή με έναν τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές και τους μάρτυρες της χριστιανικής πίστης…..Ο δήμιός του….οπλισμένος με την πεποίθηση της «θείας εντολής» έκοβε επί δύο λεπτά το κεφάλι του συνανθρώπου του φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» (το γνωστό “Allahu Akbar”) και συνέχιζε να πανηγυρίζει κρατώντας το λάφυρο στα χέρια του. Η εκτέλεση δεν έγινε καν όπως στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα (σε εγκληματίες), μία και έξω… Το «αμάρτημα» που διέπραξε ήταν το ότι αλλαξοπίστησε και ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό….Για να αποδώσουμε όμως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το φρικιαστικό βίντεο μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση με τον προοδευτικό παρουσιαστή να είναι συγκλονισμένος και να αναφωνεί: «Είναι δυνατόν να είναι αυτό το Ισλάμ;» Δυστυχώς, ένα κομμάτι της ισλαμικής θρησκείας είναι…».[ΟΧΙ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ! ΥΠΟΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ΠΕΡΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ]

Μιλώντας στα αραβικά, ο δήμιος φορώντας κουκούλα ψάλλει μια σειρά από μουσουλμανικές προσευχές και δεήσεις και επιτίθεται στον Χριστιανισμό, τον οποίον, λόγω της πίστης στην Αγία Τριάδα, τον αναφέρει ως μια πολυθεϊστική πίστη: «Ας πάρει ο Αλλάχ εκδίκηση για τον πολυθεϊστή αποστάτη!». Και ενώ ο Αλλάχ δεν δείχνει να ανταποκρίνεται άμεσα, ο δήμιος συνεχίζει «Αλλάχ ενδυνάμωσε τη θρησκεία σου, να είναι νικηφόρα ενάντια στους πολυθεϊστές». «Αλλάχ, νίκησε τους άπιστους στα χέρια των μουσουλμάνων» και «δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του».

Στη συνέχεια, κραυγάζοντας «Allahu Akbar!», ο μασκοφόρος δήμιος κρατώντας το μαχαίρι στο λαιμό του «αποστάτη» αρχίζει να κόβει το κεφάλι. Στο τέλος, το κομμένο κεφάλι του «αποστάτη» κρατιέται ψηλά ενώ ακούγονται ισλαμικά συνθήματα για τη «νίκη».

ΥΓ. Όχι δεν το δείχνω το βίντεο.[ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ! ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ!]
ΥΓ.2 Εάν ο σφαγμένος είχε σφαχτεί γιατί ήταν ομοφυλόφιλος, θα είχε γίνει χαλασμός. Κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, επώνυμοι, τηλεπερσόνες, ράδιο Αρβύλες και λοιποί "διαμορφωτές" θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Μπορεί να είχε εισβάλει και ο Ομπάμα στην Τυνησία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, θα είχε βγάλει ανακοίνωση.[ΟΧΖΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΦΑΖΕΙ! ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΙΛΟΥΣΑΝ! ΘΑΧΕ ΠΛΑΚΑ! ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΡΗΠ-ΤΙΖ ΣΤΟ ΠΡΩΪΝΑΔΙΚΟ! Η κ. ΔΟΥΡΟΥ ΘΑΧΕ "ΒΓΕΙ ΑΠ' ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ"!]
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
---------------------------------------------------
ΠΕΡΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΙΔΟΥ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΑΙΓΥΠΤΟ!!!


ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ, ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΛΕΓΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΙΣΕΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΝΕΥΘΗ! ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΗΣ!
ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΕΩΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΖΗΤΩΝ ΝΑ ΣΒΗΣΘΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ-ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ "ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΣ"!
Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΤΟ ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΒΗΣΘΗ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ!
-------------------------------------------------







Οι πολίτες αποθεώνουν τον 24χρονο (βίντεο)

Οι πολίτες αποθεώνουν τον 24χρονο (βίντεο)



Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την αποθεωτική υποδοχή και στήριξη εκατοντάδων πολιτών στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στον 24χρονο, ο οποίος χθες ενεπλάκη στο περιστατικό που κατέληξε στο θάνατο του Αλβανού ληστή, ένα επεισόδιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως ... δολοφονία!


Με φωνές "Αθώος-Αθώος" οι Έλληνες που είχαν συγκεντρωθεί ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση του φοιτητή της ιατρικής ο οποίος είδε μέσα στο ίδιο του το σπίτι να βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της ίδια του της μάνας.

Είμαστε περίεργοι αν έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του Α.Τσίπρα ή της Ρ.Δούρου πως θα τους φαινόταν και πως θα αντιδρούσαν...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άγνωστο αντικείμενο αναστατώνει τους κατοίκους στα τουρκο-συριακά σύνορα

Άγνωστο αντικείμενο αναστατώνει τους κατοίκους στα τουρκο-συριακά σύνορα



Ένα άγνωστο μυστηριώδη αντικείμενο αναστάτωσε στις 7 Ιουνίου όλη την περιοχή που περικλείεται από τα τουρκο-συριανά σύνορα την κοιλάδα Μπεκαά του Λιβάνου ενώ έγινε ορατό μέχρι και το Ιράν.
Αν και ορισμένοι εκτιμούν πως το φωτεινό αυτό αντικείμενο ήταν κάποιος μεγάλος μετεωρίτης εντούτοις κανείς δεν έχει διευκρινίσει ακόμη την ακριβή του φύση ακόμη. Πολλοί μιλούν για την περίπτωση δοκιμής ενός βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα αλλά καμία επίσημη και πάνω όλα πειστική εκδοχή για τη φύση του αντικειμένου δεν έχει δοθεί ακόμη.
Να σμηειωθεί παντως πως εχθές νη Ρωσία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση μιας νέας έκδοσης του βαλλιστικού πυραύλου Topol-M την SS-27 Sickle B.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σάλο προκαλεί στην Κύπρο η συνέντευξη Χρυσόστομου στο Anadolu

Σάλο προκαλεί στην Κύπρο η συνέντευξη Χρυσόστομου στο Anadolu


Σάλο προκάλεσε στην Κύπρο η κριτική στην κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια κυρίως για τα οικονομικά αλλά και για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, που άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δίνοντας συνένετυξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu. Το γεγονός προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στην Κύπρο.

«Με μία νέα κυβέρνηση, η οικονομία μπορεί να αρχίσει να βελτιώνεται μέσα σε έξι μήνες» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

«Πιστεύω ότι ο Χριστόφιας δεν έλαβε μέτρα και δεν λαμβάνει και σήμερα.

»Εάν η κυβέρνηση και η Βουλή φτιάξουν ένα νόμο και περικόψουν το 5% των μισθών μας, από τον ίδιο τον Χριστόφια μέχρι το νεαρό εργάτη, θα λυθούν τα προβλήματα της Κύπρου.

»Αυτό θα ήταν μια μικρή συμβολή που δεν θα ενοχλούσε κανέναν» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «τα έσοδα της Εκκλησίας έχουν μειωθεί κατά 50%».

Τόνισε συγκεκριμένα ότι «η Αρχιεπισκοπή έπαιρνε από τις τράπεζες 9-10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά σήμερα δεν παίρνει ούτε 1 εκατομμύριο, ενώ έχουν μειωθεί και τα έσοδα από τα ενοίκια σε καταστήματα και οικίες».

Ως προς την Τουρκία και την πορεία του Κυπριακού, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν από το 1963, όπως τις εποχές που δεν είχαμε διαφωνίες και παίζαμε με τα Τουρκόπουλα» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας,Ταγίπ Ερντογάν, τον χαρακτήρισε «έξυπνο και χαρισματικό».

«Πιστεύω, όμως, ότι είναι λάθος του να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, ενώ εμείς μικρή. Είναι λάθος να μην μας αναγνωρίζει», σημειώνει.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι το σύνολο της κυπριακής ηγεσίας υποστηρίζει τη λύση της ομοσπονδίας, αλλά ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ αρχικά το δεχόταν, στη συνέχεια μετακινήθηκε προς την ιδέα της συνομοσπονδίας και τώρα θέτει θέμα δύο κρατών.

«Οι συνομιλίες έπρεπε να σταματήσουν εδώ και καιρό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει ομοσπονδία, δίχως όμως δικαίωμα βέτο. Η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία κυβερνάται. Αν καταλήξουμε σε τέτοια συμφωνία, πιστεύω ότι θα ζήσουμε ευτυχισμένα στην πατρίδα μας οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι».

«Ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός είναι το 82% και ο τουρκοκυπριακός 18%. Οι έποικοι δεν είναι Κύπριοι και θα πρέπει να φύγουν» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι «η μειοψηφία δεν μπορεί να ασκεί βέτο στην πλειοψηφία».

«Ο κ. Χριστόφιας έπρεπε να μείνει στο πλαίσιο τής ομοσπονδίας και να αποχωρήσει από τις συνομιλίες όταν υπήρξε έξοδος από το πλαίσιο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι πραγματικά μεγάλη θλίψη και απογοήτευση που είδαμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο τουρκικό πρακτορείο Αnadolu, δήλωσε με αφορμή τη συνέντευξη στο Anadolu, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης.

«Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι με αυτές του τις ενέργειες δεν είναι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πλήττει, δεν είναι την κυβέρνηση, αλλά πλήττει την ίδια την Κύπρο και τις προσπάθειες τής δικής μας πλευράς στη διεθνή αρένα», τόνισε ο κ. Χριστοφίδης.

Δεν είναι δυνατό, πρόσθεσε, ο Αρχιεπίσκοπος να στέλνει το μήνυμα ότι για την παγκόσμια οικονομική κρίση ευθύνεται η κυβέρνηση. Ούτε είναι δυνατό, είπε, ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας «να τοποθετείται και να συμπεριφέρεται ως ένας μεγαλο-επιχειρηματίας, ο οποίος πρώτιστα νοιάζεται για τα κέρδη του, απευθυνόμενος μάλιστα στην τουρκική κοινή γνώμη».

Η θέση για εγκατάλειψη και τερματισμό των συνομιλιών, την οποία με ζέση υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος είναι η εξέλιξη που αυτή την στιγμή επιδιώκει ο κ. Έρογλου και η κατοχική Τουρκία, ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος κατηγορεί ασύστολα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να εκθειάζει με θερμά λόγια τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν!. Εκφράζουμε, για ακόμα μια φορά, τη θλίψη μας γιατί ο Αρχιεπίσκοπος με δηλώσεις και ενέργειές του πλήττει την Κύπρο και την εθνική μας υπόθεση».

Σκληρή κριτική κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εξαπέλυσε και το ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, δήλωσε ότι ο Μακαριότατος επαναλαμβάνοντας εαυτόν, επέλεξε να απευθυνθεί στην τουρκική κοινή γνώμη για να απαξιώσει τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Έχουμε καλέσει, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, πολλές φορές τον Αρχιεπίσκοπο να περιοριστεί στον πνευματικό του ρόλο και να σεβαστεί τη διάκριση ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία, όμως «εμμένει σε κομματικού και πολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις». Ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει επί παντός επιστητού» κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Το τουρκικό κράτος διακινεί τους λαθρομετανάστες"!


"Το τουρκικό κράτος διακινεί τους λαθρομετανάστες"!




  • Έκθεση-κόλαφος για την Άγκυρα από την FRONTEX: Το επίσημο τουρκικό κράτος προωθεί την λαθρομετανάστευση και στέλνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα! 
  • Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία διευκολύνει  την είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα  και την πολιτική χρήση αυτής της εισβολής από την Τουρκία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των γειτόνων μας.
  • Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση Ερντογάν εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει βίζα εισόδου στην Τουρκία σε υποψήφιους λαθρομετανάστες κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με πτήσεις τσάρτερ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
  • Από εκεί οι χιλιάδες λαθρομετανάστες μετά την ξεκούραστη πτήση τους προς την Κωνσταντινούπολη οδηγούνται προς τον Έβρο όπου η φιλεύσπλαχνη ελληνική πολιτεία υποδέχεται τους εκατοντάδες λαθροεισβολείς, αφού στα σύνορα με την Τουρκία δεν υπάρχει εδώ και χρόνια τίποτα να τους εμποδίζει να διασχίσουν τον ποταμό ούτε καν τα παλαιά ναρκοπέδια τα οποία απομακρύνθηκαν από τις αφελείς ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων.
  • Ως γνωστό  οι άνθρωποι αυτοί καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας και κάποια στιγμή στο σαλόνι του σπιτιού μας απειλώντας να σκοτώσουν κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο για μερικά ευρώ. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, οι λαθρομετανάστες που έχουν προορισμό την Ευρώπη δεν διασχίζουν πλέον τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική, αλλά έρχονται μέσω Τουρκίας, όπου στη συνέχεια εισέρχονται στην Ελλάδα και από εκεί στη Γαλλία και σε άλλες χώρες του Σένγκεν.
  • Η έκθεση της FRONTEX προειδοποιεί ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης των λαθρομεταναστών και το 2013, οπότε και εκτιμάται ότι ο αριθμός των συλληφθέντων θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, δηλαδή μεταξύ 40.000 και 57.000 ! 
  • Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό και επιβεβαιώνει το γνωστό ρητό ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος συμμορία και η Ελλάδα ένα κράτος "παιδική χαρά" είναι η διαπίστωση της ΕΕ  ότι η Τουρκία ακολουθεί αυτή την τακτική θέλοντας να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ε.Ε. και να αποσπάσει την κατάργηση της βίζας για τους υπηκόους της που θέλουν να ταξιδέψουν προς τα κράτη-μέλη.
  • Για τον ίδιο λόγο αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ε.Ε. για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών που εισέρχονται από το έδαφός της στην κοινοτική επικράτεια. Τώρα πώς γίνεται να υπάρχουν πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν με τους Τούρκους το ζήτημα της επιστροφής των λαθρομεταναστών αυτό μένει να αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διδασκαλίας στις σχολές ψυχιατρικής.   

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
--------------------------------------
Δήλωση Πάνου Παναγιωτόπουλου για την έκθεση κόλαφος της FRONTEX για την Τουρκία



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κόλαφο για το Τουρκικό κράτος αποτελεί η Έκθεση για τη λαθρομετανάστευση της FRONTEX, που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Συμβούλιο των αρμοδίων Υπουργών στις Βρυξέλλες.
Η Έκθεση επιβεβαιώνει μια πραγματικότητα, που εμείς τουλάχιστον ως Ν.Δ. δεν έχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε εδώ και πολλά χρόνια: ότι δηλαδή η Τουρκία λειτουργεί με επιλογή των κυβερνήσεών της ως διεθνές κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε. με πύλη εισόδου τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.
Η ίδια Έκθεση αποτυπώνει επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία γράφει στα παλαιότερα υποδήματά της τα πρωτόκολλα επαναπροώθησης λαθρομεταναστών, τα οποία έχει υπογράψει στο παρελθόν με την Ελλάδα.
Κατόπιν όλων αυτών, είναι δίκαιο να θέσουμε τα ερωτήματα: Είναι δυνατόν να ανέχεται η Ε.Ε. μια τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία πλήττει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη  στις περισσότερες Ευρωπαϊκές κοινωνίες και συνιστά Εθνική απειλή για χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου όπως η Ελλάδα;
Είναι δυνατόν να συζητείται στα Συμβούλια Υπουργών στις Βρυξέλλες η εξαίρεση ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα ενιαία Ευρωπαϊκά σύνορα της Συμφωνίας Σένγκεν, χωρίς πρώτα να έχει αντιμετωπιστεί άμεσα η βασική αιτία του προβλήματος, που είναι η κατευθυνόμενη ροή του κύριου όγκου των λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα μέσω των Ελληνοτουρκικών συνόρων;
Η Έκθεση της FRONTEX επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τις μεγάλες αλήθειες, που ακούγονταν μέχρι τώρα συνεχώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από πολλές  πλευρές του πολιτικού φάσματος, αλλά ορισμένοι επέμεναν να αγνοούν σε κάποια γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ήρθε η ώρα το Συμβούλιο των Αρχηγών των Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει άμεσα και σε όλη του την έκταση το συγκεκριμένο πολύ μεγάλο πρόβλημα.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟΝ ΔΙΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΥΠΟ ΠΑΙΔΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ!!!
ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΚΥΡΙΑ" (Ε.Ε.) ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΤΡΟΠΟ ΠΟΥ "ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ"!!!
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!
--------------------------------------------------------

zougla.gr: ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, 8/6/2012 - 3ο ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Προηγείται με απόσταση ασφαλείας ο ΣΥΡΙΖΑ


Προηγείται με απόσταση ασφαλείας ο ΣΥΡΙΖΑ



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, 01:15


Με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά και με ασφαλή διαφορά από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην τρίτη θέση, το ΚΚΕ να συμπιέζεται όπως και το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και την Χρυσή Αυγή να κερδίζει έδαφος, η τέταρτη κατά σειρά ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία έρχεται να καταγράψει τις τάσεις του εκλογικού σώματος ένα δεκαήμερο πριν από τις κομβικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στο πρώτο σκέλος της μέτρηση που αφορά την Βάση Δεδομένων της zougla.gr που αποτελείται από 8.000 πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, συμμετείχαν 1102 άτομα. Η έρευνα διεξήχθη από την Τρίτη το απόγευμα 5 Ιουνίου και έληξε την Πέμπτη το μεσημέρι της 7ης Ιουνίου. Η μέτρηση σταθμίστηκε σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου και στη βάση της επιλογής του κάθε συμμετέχοντα στην μέτρηση στις προηγούμενες εκλογές.

Η πρώτη ενότητα ερωτημάτων αφορούσε την ουσία του διλήμματος, Ευρώ ή Δραχμή, εντός ή εκτός ευρωζώνης, ακύρωση του μνημονίου ή αναδιαπραγμάτευση των όρων του. Ο πίνακας που ακολουθεί καταγράφει τον απόλυτο διχασμό της κοινής γνώμης ως προς το Μνημόνιο. Το 42,8 % τάσσεται υπέρ της ακύρωσης του με νόμο καθώς και των εφαρμοστικών νόμων με παράλληλη επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής συμφωνίας.


Την ίδια στιγμή το 41,9% τάσσεται υπέρ του σεβασμού των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο αλλά με την άμεση επαναδιαπραγμάτευση των όρων του.

Η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης είναι κοινή και στις δύο κατηγορίες απαντήσεων. Ο διχασμός αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματος, την ακύρωση ή όχι του Μνημονίου.



Παραμένουμε στην ίδια ενότητα ερωτημάτων. Στο επόμενο γράφημα καταγράφεται η τάση του εκλογικού σώματος ως προς το εάν και κατά πόσο η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και το ευρώ ή να υιοθετήσει άλλο νόμισμα. Εδώ η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη μέτρηση επιθυμούν την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ. 

Στο τρίτο κατά σειρά διάγραμμα ο ψηφοφόρος καλείται να τοποθετηθεί έναντι των επιπτώσεων που θα είχε μία έξοδος από το ευρώ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην μέτρηση τάσσονται υπέρ της άποψης ότι η έξοδος από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και το επίπεδο ζωής των πολιτών. Ένα ικανό ποσοστό της τάξης του 20%, ένας στους πέντε δηλαδή, κρίνουν πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν επωφελής για την ελληνική οικονομία.

Ποιος μπορεί να σώσει την ελληνική οικονομία


Στο τέταρτο ερώτημα αυτής της ενότητας οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την οικονομική δύναμη η οποία δυνητικά θα μπορούσε να διασώσει την Ελλάδα από την κρίση. Πρώτη στις επιλογές έρχεται η άποψη πως η χώρα θα εξέλθει της κρίσης στη βάση των δικών της προσπαθειών και με τα δικά της μέσα. Ακολουθεί η άποψη πως η Ρωσία θα μπορούσε να διασώσει την ελληνική οικονομία και μόνον ως τρίτη επιλογή κατατάσσεται η Ευρώπη ως εν δυνάμει διασώστης της χώρας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μόνον ένα ισχνό ποσοστό επενδύει στο ενδεχόμενο μιας αμερικανικής βοήθειας ικανής να σώσει την χώρα. 


Παράσταση Νίκης

Σε αυτήν την στιγμιαία απεικόνιση των τάσεων της κοινής γνώμης, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην μέτρηση θεωρούν πώς πρώτη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί.


Η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου σε αυτήν την παράσταση νίκης ανέρχεται στο 4,2%. Εντύπωση προκαλεί πώς αν με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά, στην τρίτη θέση των εκτιμήσεων για την πρωτιά έρχεται το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και όχι πια το ΠΑΣΟΚ.

Αξιολόγηση πολιτικών προσώπων

Στο επόμενο διάγραμμα καταγράφεται η αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών ως προς την ικανότητα τους να κυβερνήσουν την χώρα.

Πρώτος στην αξιολόγηση αυτή έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 21,9%. Στην δεύτερη θέση ο Αντώνης Σαμαράς με 16,7% και στην τρίτη θέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 13,4%.

Πρόθεση ψήφου

Με ασφαλή διαφορά που αγγίζει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Με ποσοστό που υπερβαίνει το 20%, έπεται η Νέα Δημοκρατία. Σε υψηλό ποσοστό κινείται η Χρυσή Αυγή. 



---------------------------
http://www.zougla.gr/politiki/article/proigite-me-diafora-o-siriza

Κατακρεούργησαν 80χρονη στην Πάτρα - Ηταν αλλοδαποί ;

Κατακρεούργησαν 80χρονη στην Πάτρα - Ηταν αλλοδαποί ;


Κατακρεουργημένη βρέθηκε 80χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην Πάτρα. Πρόκειται για την συνταξιούχο δασκάλα Ρεγγίνα Παπανδρέου την οποία βρήκε σήμερα το βράδυ μέσα σε λίμνη αίματος η κόρη της.
Η άτυχη γυναίκα εκτιμάται από την Αστυνομία ότι δολοφονήθηκε τις πρωϊνές ώρες. Όπως αναφέρει το Patranews σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το θύμα φέρει στο σώμα της 15 χτυπήματα με
μαχαίρι και τουλάχιστον μια μαχαιριά στο λαιμό.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, κάνουν την Αστυνομία να πιστεύει ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της είχαν στήσει καρτέρι στην εξώπορτα του σπιτιού και μόλις αυτή
άνοιξε, την έσπρωξαν μέσα, όπου και την έσφαξαν. Σκοπός των δολοφόνων ήταν η ληστεία.

Πρόκειται για την δεύτερη απεχθέστατη δολοφονία κατοίκου της Πάτρας μέσα σε δύο εβδομάδες μετά την δολοφονία του Θανάση Λαζανά από Αφγανούς παράνομους μετανάστες επίσης με μαχαίρι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΝΕΩΤΕΡΑ



Όρκο εκδίκησης έδωσε ο γιός της άτυχης 80χρονης Ελληνίδας που κατακρεουργήθηκε με 20 μαχαιριές μέσα στο σπίτι της στην Πάτρα. Την 80χρονη γυναίκα βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος η κόρη της, γύρω στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης η οποία είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί της μέσω τηλεφώνου, όμως η ηλικιωμένη δεν απαντούσε και έτσι πήγε στο σπίτι να δει τι είχε συμβεί.
Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν η ληστεία, καθώς το εσωτερικό του σπιτιού στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας που διέμενε μόνη η άτυχη 80χρονη, ήταν άνω-κάτω. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα φέρει σε όλο της το σώμα αλλά και στον λαιμό είκοσι μαχαιριές, όμως ακόμα δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν ήταν πάνω από ένας οι δράστες που την μαχαίρωσαν.
Σε κατάσταση σόκ τα παιδιά της άτυχης Ρεγγίνας Παπανδρέου δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που
είχε συμβεί στην μητέρα τους. Με δάκρυα στα μάτια και ουρλιάζοντας από οργή έδιναν όρκο στην μάνα τους πως θα βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους και θα τους τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο

Αντώνης Σαμαράς: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!

ΑΝΤΩΝΗ, Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΗ Η Ν.Δ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΘΗ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ! ΤΟ ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΥ Η Ν.Δ. ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ! ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΕΙΧΕ ΜΟΝΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ "ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΣΠΙΖΕΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΕΩΣ  ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ  ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ (π.χ. ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ κυρίας ΡΕΠΟΥΣΗ, ΤΩΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.ΜΑΡ.)!!


Αντώνης Σαμαράς: « Η εισβολή των παράνομων θα τελειώσει»

 « Η εισβολή των παράνομων θα τελειώσει»

Από τον Αγιο Παντελεήμονα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

«Σήμερα, ήρθα στον Άγιο Παντελεήμονα να επαναλάβω τη δέσμευσή μου: Την Αθήνα που ξέραμε, θα την βρούμε ξανά! Τις γειτονιές που ξέραμε, θα τις έχουμε ξανά. Η εισβολή των παρανόμων θα τελειώσει, αλλά όχι με αυτοδικίες, όχι με ακρότητες. Με το νόμο και τη στήριξη της Ευρώπης» τόνισε και συνέχισε: «Γιατί; Γιατί η ασφάλεια είναι Ιερό δικαίωμα σε μία σωστή Δημοκρατία και είναι Ιερό δικαίωμα στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα. Θα τα καταφέρουμε».

Με αυτή τη στρατηγική ο κ. Σαμαράς θέλει να περιχαρακώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ και να επιτύχει την επιστροφή στο κόμμα είτε όσων απείχαν από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις είτε όσων στελεχών και ψηφοφόρων στήριξαν το ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή.

Ουσιαστικά επιλέγει να εμφανιστεί με... κοστούμι Σαρκοζί, βάζοντας στην ατζέντα ζητήματα της επικαιρότητας που χτυπούν την καρδιά των «νοικοκυραίων», όπως τους αποκαλεί, ψηφοφόρων, όπως είχε κάνει πριν από χρόνια ο γάλλος πρόεδρος, όταν ανέλαβε την προεδρία του δεξιού γαλλικού κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ν. Δ., σε μια χρονική στιγμή που αυξάνεται ο βαθμός ανασφάλειας των πολιτών και γιγαντώνεται η εγκληματικότητα, θα επιστρατεύσει το δόγμα «νόμος και τάξη» με το βλέμμα στους νοικοκυραίους.

Ο κ. Σαμαράς θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την 18η Ιουνίου, την επομένη των εκλογών, εκτός από την προσπάθεια για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, την ενίσχυση του αισθήματος δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, την απέλαση λαθρομεταναστών, την κατάργηση στην πράξη του ασύλου, κ. α.

Η στρατηγική επιλογή της συγκεκριμένης ατζέντας έχει ως στόχο να επιτύχει και τον επαναπατρισμό των συντηρητικών ψηφοφόρων από τα κόμματα που βρίσκονται εκ δεξιών της Ν. Δ.

Παράλληλα επιθυμεί να πείσει την αστική τάξη ότι αυτός μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας την επόμενη μέρα, έστω και με πιο αυστηρή και σκληρή πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει αυτές τις τελευταίες ημέρες, μετά και τα συνεχή περιστατικά εγκληματικότητας που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη, να δώσει το μήνυμα ότι θα υλοποιήσει το αίτημα των πολιτών για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και για την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα ενταθεί η προβολή του προγράμματος της Ν. Δ. που προβλέπει: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, μέτρα ασφαλείας όπως αποκάλυψη των κουκουλοφόρων και χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, που οργιάζει, αλλά και της λεγόμενης «χαμηλής εγκληματικότητας».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Ν. Δ. και στην ενδυνάμωση των σχέσεών της με την Αστυνομία, τον αφοπλισμό της οποίας, όπως λένε «γαλάζια» στελέχη, επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η ηγετική ομάδα και κυρίως ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί της σταδιακής παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων για τον μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος.


Σε αυτό το πλαίσιο θα υπενθυμίζουν την παλαιότερη πρόταση της Ν. Δ. για κατάργηση του νόμου Ραγκούση που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΗΣ! Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 24χρονο!

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 24χρονο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής άσκησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στον 24χρονο φοιτητή που πυροβόλησε και σκότωσε χθες τα ξημερώματα αλλοδαπό διαρρήκτη, ο οποίος με άλλα άτομα είχε επιχειρήσει να ληστέψει τρία σπίτια στην περιοχή.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο κατηγορούμενος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο δράστης που έχασε τη ζωή του είχε απειλήσει με μαχαίρι, μαζί με τον συνεργό του, τη μητέρα του 24χρονου φοιτητή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 



ΝΕΩΤΕΡΑ



Ελεύθερος τελικά με περιοριστικούς όρους αφέθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ο 24χρονος φοιτητής Ιατρικής που σκότωσε τον Αλβανό ληστή που μπήκε σπίτι του στην Παιανία και απειλούσε να σκοτώσει την μητέρα του.
Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι να εμφανίζεται κάθε 15 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής του και η
απόφαση του εισαγγελέα στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι ο πρότερος έντιμος βίος του δείχνει ότι δεν είναι απειλή για την κοινωνία.

Στο άκουσμα της απόφασης οι εκατοντάδες συμπολίτες του που ήταν συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια από το πρωί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής στον 24χρονο φοιτητή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩΜΕ ΚΚΕ!


3ο ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ 1924


«Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.
Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη
Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!
Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.
Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
Το Προεδρείο»

Πηγή: Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε (26/11/1924-03/12/1924). Δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη

Επίθεση ΠΑΣΟΚων κατά υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες


Επίθεση ΠΑΣΟΚων κατά υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες



Μια φραστική επίθεση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Ζαρωτιάδη κατά του πρώην βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στάθη Κουτμερίδη, στις Σέρρες, οδήγησε στην απάντηση του δεύτερου ότι "Καταστρέψατε την χώρα και έχετε το θράσος να βρίζετε και από πάνω;", ενώ κάποιοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ (ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοιοι...) κινήθηκαν εναντίον του Σ.Κουτμερίδη
Καταλυτική στάθηκε η άμεση επέμβαση του ιερέα που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν, καθώς και των πελατών του καταστήματος που απέτρεψε την περαιτέρω κλιμάκωση του επεισοδίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΒΙΑ! ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ Ο.Π.Λ.Α.!

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που παρευρίσκοντο σε… μνημόσυνο


Αντιεξουσιαστές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν με μαχαίρια και ξύλα σε άτομα τα οποία βρίσκονταν σε ένα καφενείο κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για ένα μνημόσυνο.
Οι αντιεξουσιαστές νόμιζαν πως οι νεαροί με τα μαύρα είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και άρχισαν με μαχαίρια, λοστούς και καδρόνια να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους μέχρι που από τις φωνές και τις κατάρες που ακούστηκαν από τους συγγενείς του νεκρού κατάλαβαν το λάθος  που έκαναν και έφυγαν.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ν.Μιχαλολιάκος: "Αν θέλει ο Θεός κάποτε θα απελευθερώσουμε τις χαμένες πατρίδες"

Ν.Μιχαλολιάκος: "Αν θέλει ο Θεός κάποτε θα απελευθερώσουμε τις χαμένες πατρίδες"


Υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων τάχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στον Ασπρόπυργο, ενώ έκανε και αναφορά στις χαμένες πατρίδες για τις οποίες είπε ότι "Αν ο Θεός ευλογήσει κάποτε θα τις απελευθερώσουμε".
Συγκεκριμένα εξάρωντας το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην εξέλιξη της χώρας τόνισε ότι "Προτιμώ να μιλώ με στρατιωτικούς όρους. Ο στρατός είναι η μοναδική ελπίδα του έθνους».

Μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (το πρωινό επεισόδιο και ο τρόπος που τον μετέδωσαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχει ενισχύσει μεταξύ των πολιτών τον Λαϊκό Σύνδεσμο) οι οποίοι δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να ζητωκραυγάζουν υπέρ του κόμματος ο Ν. Μιχαλολιάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρά Ασία και στις χαμένες πατρίδες, σχολιάζοντας: «Αν ο Θεός ευλογήσει κάποτε θα τις ελευθερώσουμε»...

Επίσης τόνισε ότι "Δεν μας ενδιαφέρει τις ταμπέλες βάζουν τα κόμματα της παρακμής. Ξέρω ότι 
Ας με πούνε χουντικό ο τόπος είδε προκοπή μόνο επί Γεωργίου Παπαδόπουλου και 21ης Απριλίου» ήταν τα ακριβή λόγια του γ.γ. της Χρυσής Αυγής ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε μείζονα αναθεώρηση της προσφατης ιστορικής πραγματικοτητας, η οποία βέβαια έτσι ή αλλιώς ενέχει ισχυρά στοιχεία πολιτικού υποκειμένισμού, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ!

Αποθεώθηκε στην Ευελπίδων ο 24χρονος Έλληνας που αμύνθηκε στον Αλβανό ληστή


Στον εισαγγελέα με χειροπέδες (!) οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 24χρονος φοιτητής της ιατρικής, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα έναν 43χρονο διαρρήκτη στην Παιανία, όταν αυτός διέρηξε το σπίτι του και προσπάθησε να σκοτώσει τη μάνα του.
Eκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια επί της οδού Ευελπίδων και ... αποθέωσαν τον νεαρό Έλληνα την ώρα που έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα. Ο συνεργός του νεκρού 43χρονου Αλβανού ληστή, που παραδόθηκε στην Αστυνομία, κρατείται και ανακρίνεται.
«Ξύπνησε από τον συναγερμό και αντίκρισε τον έναν από τους δράστες που φορούσαν κουκούλες να απειλεί τη μητέρα του, έχοντας βάλει ένα μαχαίρι στον λαιμό της και τον συνεργό του να κρατάει έναν λοστό» είπε ο δικηγόρος του 24χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης.
Όπως πρόσθεσε, ο φοιτητής δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον διαρρήκτη, αλλά να τον κυνηγήσει και να τον ακινητοποιήσει, όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανοί και ... Κασιδιάρης ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό - Ενίσχυση Χρυσής Αυγής!


Αλβανοί και ... Κασιδιάρης ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό - Ενίσχυση Χρυσής Αυγής!



  • Κατά ένα τρόπο μη εξηγήσιμο από όσους επιμένουν να σκέπτονται με τρόπο "πολιτικά ορθό", αλλά απόλυτα εξηγήσιμο για όσους έχουν αντιληφθεί ότι η καταστροφή του Μνημονίου έχει προκαλέσει συστημική μετάλλαξη στο σώμα των ψηφοφόρων, το χθεσινό επεισόδιο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον "θερμόαιμο" υπεύθυνο Τύπου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη και τις άκρως εριστικές, κυρίες της Αριστεράς Λιάννα Κανέλλη του ΚΚΕ και Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι ενισχύει το εθνικιστικό κόμμα, παρά το αποδυναμώνει!
  • Αν και ουδέποτε στην πολιτική ζωή του τόπου ένα κόμμα έχει υποστεί τέτοιας έκτασης επίθεση,όπως αυτή που υφίσταται απο τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου μέχρι σήμερα (εν μερει δικαιολογημένες λόγω παλαιότερων πολιτικών θέσεων που ισορροπούσαν μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού), με χαρακτηριστικό το επεισόδια του "Εγέρθητι" και αποκορύφωμα το χθεσινό σκηνικό στον ΑΝΤ1, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, εν τούτοις, όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και κυρίως το διαδίκτυο, το οποίο είναι ο πιο αντικειμενικός καταγραφέας της διάθεσης της κοινής γνώμης, δείχνουν ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, περισότερο ενισχύεται, παρά αποδυναμώνεται!
  • Σήμερα επρόκειτο να βγούν οι δημοσκοπήσεις που πρακτικά θα έδειχναν και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Αλλά από χθες έχει συμβεί το εξής εκπληκτικό όπως ενημέρωσε το defencenet.gr, κορυφαίο στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων: "Μερικές ώρες μετά το επεισόδιο οι ερευνητές κατέγραφαν στις συνεντεύξεις τους μια ιδιαίτερα ισχυρή τάση υπερψήφισης της Χρυσής Αυγής, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο. Δεν ρωτούσαμε ειδικά για το επεισόδιο, αλλά το έβλεπες στα ποσοστά ότι το επεισόδιο τους είχε επηρεάσει υπέρ της Χρυσής Αυγής και θεωρώ ότι θα αποτυπωθεί αυτό στις 17 Ιουνίου. Οι απαντήσεις ήταν συντριπτικά περισσότερες από την έρευνα της Τετάρτης υπέρ του εθνικιστικού κόμματος. Βέβαια επηρέασαν και τα συνεχή περιστατικά με τους αλλοδαπούς όπως αυτό στην Παιανία"!
  • Την ίδια στιγμή χθες το διαδίκτυο, από τα μικρά blogs μέχρι τα μεγάλα sites κατακλυζόταν από μηνύματα συμπαράστασης στον ... Η.Κασιδιάρη, τον οποίο την ίδια στιγμή καταζητούσε η αστυνομία, μετά από εισαγγελική εντολή που προκλήθηκε από επέμβαση του δημοσιογράφου Α.Δελατόλα, όπως η ίδιος ισχυρίζεται λέγοντας ότι τηλεφώνησε αμέσως στην "Ελένη Ραϊκου ζητώντας να συλλάβει τον Κασιδιάρη".
  • Δεν μιιλάμε για κάποια μηνήματα συμπαράστασης από οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Επτά στα δέκα μηνύματα, επί εκατοντάδων χιλιάδων, κυμαίνονταν μεταξύ της άποψης "Ν'αγιάσει το χέρι του" (!) (μάλιστα έγινε και τέτοια σελίδα στο facebook) μέχρι της επικριτικής διάθεσης κατά των ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσίαζαν το θέμα!
  • Ανεξήγητο; Ναι, αν επιχειρήσουμε να το ερνημεύσουμε με συμβατικους πολιτικούς όρους. Όχι αν αφουγκραστούμε το κύμα που έδωσε σε Ανεξάρτητους Έλληνες και Λαϊκό Σύνδεσμο το ίδιο ποσοστό που πήρε και η ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και την πραγματική απήχηση που έχουν στο εκλογικό σώμα προσωπικότητες όπως οι δύο κυρίες τις Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στο χθεσινό επεισόδιο.
  • Κατ'αρχήν έχει αλλάξει ο χάρτης της ενημέρωσης δραματικά. Το πρώτο τυχαίο blog έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στους αναγνώστες που το διαβάζουν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των μεγάλων καναλιών που έχουν παίξει το γνωστό ρόλο υπέρ του Μνημονίου. Το διαδίκτυο κυριαρχεί στην ενημέρωση των πολιτών λόγω του μεγάλου όπλου του που λέγεται "διαδραστικότητα" και πολλαπλή επιλογή πηγής ειδήσεων και σχολίων.
  • Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ απλά απορρίπτονται σχεδόν συλλήβδην από τους πολίτες γιατί όλοι ξέρουν πλέον ότι ελέγχονται από τους εργοδότες οι οποίοι εργοδότες είναι οι Ηρακλειδείς του Μνημονίου. Όποιον επικρίνουν και μάλιστα με τόσο πάθος, αυτόματα τον κάνουν συμπαθή σε μεγάλες μάζες πολιτών.
  • Οι οποίοι πολίτες-ψηφοφόροι, ειδικά μάλιστα της συντηρητικής πολιτικής κατεύθυνσης και ειδικά οι νέοι, βλέπουν την Χρυσή Αυγή "μόνη εναντίον όλων" να λέει τα απολύτως αυτονότητα σε θέματα όπως η εσωτερική ασφάλεια, η εξωτερική πολιτική, η καταγγελία του Μνημονίου όπου μάλιστα έχει ακριβώς την ίδια θεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να έχει αλλάξει από μόνη της την πολιτική αντζέντα.
  • "Μην απορήσει κανείς με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις 17 Ιουνίου αν η τάση αυτή συνεχιστεί. Μια μερίδα πολιτών εκτιμά ιδιαίτερα αυτόν τον πολιτικό ερασιτεχνισμό, πρωτόγονο, θα έλεγα που επιδεικύουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος για κάποιους ψηφοφόρους ακούγεται ως αυθεντικός πολιτικός λόγος. Και οι πολίτες, πάντα γοητεύονταν από τον αυθεντικό πολιτικό λόγο.
  • Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στο τρόπο σκέψης των ψηφοφόρων και έχουν απελευθερώσει πολιτικές τάσεις που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο να υπάρχουν σε τέτοια έκταση. Μην ξεχνάμε ότι στις εκλογές του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κτυπάει την πρώτη θέση και την ίδια την κυβέρνηση, πήρε 4,5% και η Χρυσή Αυγή το 0,29%" καταλήγει το εν λόγω στέλεχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων.
  • Όσο για το ερώτημα που υποβάλλαμε "Πόσο μπορεί να αλλάξει την συνολική πολιτική αντζέντα το επεισόδιο" η απάντηση ήταν ότι "Πέρα απο την ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής μάλλον θα πιεστούν οι Ανεξάρτητοι που έχουν άμεση "συγκοινωνία" σε επίπεδο ψηφοφόρων μαζί τους και ίσως και η ΝΔ. Σίγουρα δεν ευνοήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πάντως. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ίσως πληρώσει γενικότερα την αυξανόμενη εγκληματικότητα από τις συμμορίες των Αλβανών"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr