Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Ιουνίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Προς το ευρω-απόσπασμα η Ισπανία


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Πορεία εξανδραποδισμού. Το Βερολίνο σπρώχνει τη Μαδρίτη σε καθεστώς Μνημονίου

Προς το ευρω-απόσπασμα η Ισπανία
8/6/2012
Η δεξιά κυβέρνηση Ραχόι προσπαθεί να αποφύγει την οικτρή τύχη της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας
Απεγνωσμένη μάχη δίνει η δεξιά ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για να αποφύγει έστω και την υστάτη των στιγμών την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Μνημονίου, πράγμα που απαιτεί η Γερμανία. Η αυξανόμενη απειλή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας έχει φέρει σε αδιέξοδο τη Μαδρίτη. Βλέποντας τα ολέθρια οικονομικά αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά και την καταρράκωση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αυτών που συνεπέφερε η μνημονιακή πολιτική, ο Ραχόι προσπαθεί πάση θυσία να αποφύγει την ταπείνωση της Ισπανίας.
Εχοντας εκλεγεί μόλις προ εξαμήνου και γνωρίζοντας ότι η υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου σηματοδοτεί και την πολιτική αυτοκτονία του, ο Ισπανός πρωθυπουργός προσπαθεί να σφυρηλατήσει συμμαχία με τον άρτι νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να αποφύγει το μοιραίο.
Το Βερολίνο όμως πιέζει ασφυκτικά τη Μαδρίτη και θέλει να την οδηγήσει σε καθεστώς Μνημονίου πριν από τις 30 Ιουνίου, αν είναι δυνατόν. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Φόλκερ Κάουντερ, ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών Μίκαελ Κέμερ και άλλοι συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που τα τελευταία 24ωρα καλούν δημοσίως την Ισπανία να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF) - να μπει δηλαδή υπό καθεστώς Μνημονίου.
«Γιατί αλήθεια αρνείται η Ισπανία τη στήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ;», αναρωτιόταν υποκριτικά ο εκ των πέντε συνδιευθυντών της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» Χόλγκερ Στέλντσνερ και πρόσθετε σαρκαστικά: «Διστάζει η κυβέρνηση της Μαδρίτης εξαιτίας των συνδεόμενων με τη βοήθεια υποχρεώσεων; Αυτές δεν θα έπρεπε να φοβίζουν την Ισπανία, αν είχε μεταρρυθμίσει την αγορά εργασίας τόσο υποδειγματικά όσο επαινείται από όλες τις πλευρές».
Η γαλλική «Λε Μοντ» ήταν χθες εμφανώς αναστατωμένη. «Επίκειται η βοήθεια της Ευρωζώνης στη Μαδρίτη - Εναντίον της γνώμης των εταίρων της, η Γερμανία θέλει να επιβάλει ένα τεράστιο πρόγραμμα λιτότητας στην Ισπανία» έγραφε στους τίτλους ολοσέλιδης ανάλυσής της. «Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι δεν έχει ζητήσει ακόμη καμιά βοήθεια, αλλά οι προετοιμασίες επιταχύνονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ενα σχέδιο βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες έχει όλες τις πιθανότητες να ενεργοποιηθεί ήδη πριν από το τέλος του μηνός, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας», έγραφε στην αρχή του άρθρου της η «Λε Μοντ».
Πόσα χρήματα χρειάζεται όμως η Ισπανία για να σώσει τις τράπεζές της; Τα αναφερόμενα ποσά διαφέρουν τρομερά.Τον Δεκέμβριο του 2011, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές υπολόγιζαν σε λιγότερα από 27 δισεκατομμύρια ευρώ τις ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών. Αποδείχθηκε ήδη ότι επρόκειτο περί φαιδρών υπολογισμών. Μόνο για τη διάσωση της Μπάνκια, της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Ισπανίας, απαιτούνται συνολικά 23 δισεκατομμύρια ευρώ!
Τώρα η ίδια η κυβέρνηση Ραχόι λέει ότι θα χρειαστούν πάνω από 50 δισεκατομμύρια για να σωθεί το ισπανικό τραπεζικό σύστημα. Ούτε αυτός ο αριθμός όμως φαίνεται αξιόπιστος. Οπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», οι ειδικοί κρατικοί υπάλληλοι του Βερολίνου ανεβάζουν το ποσό αυτό στα... 90 δισεκατομμύρια ευρώ!
Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Πολύ χειρότερα, όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τη «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία αναφέρεται σε σχετική μελέτη της διεθνούς ένωσης τραπεζών, του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), του γνωστού μας πλέον Τσαρλς Νταλάρα.
Το IIF, λοιπόν, το οποίο είναι ίσως και το καταλληλότερο όργανο γύρω από το θέμα, εκτοξεύει το συνολικό κόστος διάσωσης των ισπανικών τραπεζών στο αστρονομικό ύψος των... 218 έως 260 δισεκατομμυρίων ευρώ!!! Οι αναλυτές του τραπεζικού αυτού οργανισμού, μάλιστα, θεωρούν πιθανότερο το χειρότερο σενάριο, αυτό δηλαδή του κόστους των 260 δισεκατομμυρίων.
ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ
Χρωστούν 700 δισ. σε ξένες τράπεζες
Τεράστιο είναι το χρέος του ισπανικού κράτους, αλλά και των ισπανικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε ξένες τράπεζες. Βάσει στοιχείων που δημοσίευσε η γαλλική «Λε Μοντ», κράτος και ιδιώτες της Ισπανίας χρωστούν συνολικά 694,1 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 515,4 τα οφείλουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες και τα 178,7 δισ. ευρώ σε τράπεζες εκτός Ευρώπης. Τα 146,1 δισ. τα οφείλουν σε γερμανικές τράπεζες, τα 115,2 σε γαλλικές, τα 86,3 δισ. σε βρετανικές και τα 67,9 σε ολλανδικές. Σε περίπτωση πάντως χρεοκοπίας της Ισπανίας τρομερή ζημιά θα πάθουν οι τράπεζες της... Τουρκίας (!), στις οποίες οι Ισπανοί χρωστούν το απίστευτο ποσό των 104 δισ. ευρώ, πολύ λιγότερα από όσα οφείλονται σε αμερικάνικες (46,4 δισ.) ή ιαπωνικές (21,7) τράπεζες.

Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ!

Επίθεση ατόμων από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο σε περίπτερο του ΛΑΟΣ


Μικροζημιές στο περίπτερο του ΛΑΟΣ προκάλεσε πριν από λίγο ομάδα ατόμων με ρόπαλα και κράνη, την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Το περίπτερο βρίσκεται στη γωνία των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου, ενώ προς το παρόν δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επίθεση των Τούρκων κατά Ν. Μιχαλολιάκου


Επίθεση των Τούρκων κατά Ν. Μιχαλολιάκου



Επίθεση του τουρκικού Τύπου κατά του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για την φράση του για τις χαμένες πατρίδες και την Κωνσταντινούπολη από τον τουρκικό Τύπο. Συγκεκριμένα τον χαρακτηρίζουν «Έλληνα φύρερ».
«Το προσωνύμιο του Μιχαλολιάκου είναι Φύρερ... και παραπέμπει στον Χίτλερ σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Χουριέτ» που δεν μπορεί να χωνέψει πως μετά από τόσα χρόνια εμφανίστηκε κάποιος Έλληνας πολιτικός να μιλήσει πάλι για την Μεγάλη Ιδέα.

«Δεν λέω πως πρέπει να πολεμήσουμε με τους Τούρκους, αλλά μην ξεχνάμε πως το εβραϊκό έθνος ίδρυσε το κράτος του στα αρχαία του εδάφη το 1948, άρα κι εμείς μπορούμε με την βοήθεια του Θεού να έχουμε προσδοκίες» γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα όσα είπε χθες στον Πϋργο (τεράστια συγκέντρωση). 
Ο κ. Μιχαλολιάκος συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «οι καρδιές μας είναι με την Βασσιλίδα Πόλη. Ζήτω ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr