Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Ιουνίου 2012

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Δεν θα πετύχει το σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Δεν θα πετύχει το σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας

Την αποτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης των ισπανικών τραπεζών προεξόφλησε- πριν την επίσημη ανακοίνωσή του- ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Παρά την αισιοδοξία και την θερμή αντίδραση των «αγορών», ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστήριξε σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο πρακτορείο Ρόιτερς, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Ελ Μούντο, ότι η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο αλληλοεξάρτησης τραπεζικού συστήματος και δημοσίου χρέους, σε μία «οικονομία βουντού», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προέκρινε ως μόνη λύση για την ευρωζώνη τη δημιουργία ενιαίας τραπεζικής αρχής και την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης.

«Η ισπανική κυβέρνηση στηρίζει τις ισπανικές τράπεζες και οι ισπανικές τράπεζες στηρίζουν την ισπανική κυβέρνηση», είπε ο κ. Στίγκλιτς, προειδοποιώντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Αν η Μαδρίτη αποφασίσει να κάνει χρήση όλου του ποσού των 100 δισ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, το δημόσιο χρέος της ως προς το ΑΕΠ αναμένεται να επιβαρυνθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ηδη χωρίς την αύξηση που θα προσθέσει το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, το χρέος της Ισπανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο 80%, από 68,5% που ήταν στα τέλη του 2011. Η αύξηση του χρέους με τη σειρά της σημαίνει αύξηση του κόστους δανεισμού του ισπανικού κράτους από τους διεθνείς επενδυτές.

Ο φαύλος κύκλος ωστόσο δεν κλείνει εδώ. Οι ισπανικές τράπεζες, ανάμεσά τους και η Τράπεζα της Ισπανίας, ήταν, σύμφωνα με έκθεση της ισπανικής κεντρικής τράπεζας που επικαλείται το Ρόιτερς, οι βασικοί αγοραστές του ισπανικού χρέους που εκδόθηκε μέσα στο 2011. Σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας, αυξάνεται και ο κίνδυνος να αναγκαστεί να καταφύγει το ισπανικό κράτος πάλι στις τράπεζες της χώρας- τις οποίες σήμερα καλείται να διασώσει.

«Πρόκειται για οικονομία βουντού», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκλιτς. «Δεν πρόκειται να λειτουργήσει και δεν έχει ήδη λειτουργήσει (σ.σ. όπου έχει εφαρμοστεί)», τόνισε.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΕ είναι να επιταχύνει τις συζητήσεις για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα. Οπως είπε ο κ. Στίγκλιτς, «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση μία οικονομία η οποία οδηγείται σε ύφεση να μπορέσει να συντηρήσει πολιτικές που θα αποκαταστήσουν την ανάπτυξη χωρίς την ύπαρξη κάποιου είδους ευρωπαϊκού συστήματος».

«Το να έχεις τοίχους προστασίας τη στιγμή που ρίχνεις κηροζίνη στη φωτιά δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που υποβόσκει, δηλαδή να τονώσεις την ανάπτυξη», είπε.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος κάλεσε τη Γερμανία να προχωρήσει σε τολμηρές αποφάσεις, υποστηρίζοντας ότι μία πιθανή διάλυση του ευρώ θα στοιχίσει στη χώρα περισσότερο από όσο θα στοίχιζε η ανάληψη του κόστος των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης.

«Η Γερμανία δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι η ενίσχυση της ευρωζώνης θα επέλθει με δημοσιονομική πειθαρχία. Η συγκεκριμένη διάγνωση ωστόσο είναι εντελώς λάθος», τόνισε ο κ. Στίγκλτις.

«Η Γερμανία πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το ερώτημα αν θέλει να πληρώσει το τίμημα της διάλυσης του ευρώ ή το τίμημα του να κρατηθεί το ευρώ». «Νομίζω ότι το τίμημα που θα πληρώσει αν διαλυθεί το ευρώ θα είναι μεγαλύτερο από το τίμημα της διατήρησης του ευρώ», υποστήριξε ο κ. Στίγκλιτς και πρόσθεσε: «ελπίζω ότι θα το καταλάβει (σσ η Γερμανία) αυτό, αλλά πάλι ίσως και να μην το καταλάβει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως νικητή των εκλογών οι FT Deutschland


ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως νικητή των εκλογών οι FT Deutschland



Με ένα εγκωμιαστικο άρθρο για τον Α.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ οι Financial Times της Γερμανίας, βλέπουν ότι αυτοί θα είναι ο νικητές των εκλογών της Κυριακής και σημειώνουν ότι η πολιτική του αποτελεί έναν "έξυπνο εκβιασμό" απέναντι στην Ευρωζώνη και την Γερμανία. Ας δούμε το σημείο του άρθρου των FT Deutschland:
"Τι καλά, που ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός ο έξυπνος, νέος, επικίνδυνος άνδρας, άρχισε να εκβιάζει την Ευρώπη. Ο Τσίπρας, ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και πιθανός νικητής των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, φαίνεται ευγενικός. Φρέσκος, δραστήριος, η ενσάρκωση της ελπίδας σε μια χώρα πλήρη απαισιοδοξίας. Ίσως η ερχόμενη Κυριακή, η 17η Ιουνίου, αποβεί για δεύτερη φορά (μετά την εξέγερση του 1953 στην Ανατολική Γερμανία) μια ιστορική ημερομηνία - μια μέρα ορόσημο για το πριν και το μετά.
Ισως και να κερδίσουν οι παλιές, διεφθαρμένες ελίτ και η «διάσωση των Ελλήνων», αυτός ο βασανιστικός, ακριβός ‘μπαμπούλας’, να συνεχιστεί. Αν νικήσει ο Τσίπρας – κι αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί – θα βιώσουμε την πρώτη πορεία κατάκτησης της εξουσίας ενός ευρωπαίου δημαγωγού εν μέσω της κρίσης του ευρώ.
Ο εκβιασμός του, ο οποίος αποτελεί τον πυρήνα του σχιζοφρενικού του προγράμματος, έχει όμως και τα καλά του. Γιατί έδειξε σε όλους εμάς τι ανοησίες κάνουμε με την Ελλάδα και την ευφάνταστη διάσωσή της εδώ και δύο χρόνια.
Ο Τσίπρας θέλει να αντικαταστήσει τις γερμανικές υπαγορεύσεις λιτότητας από «ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για τη χώρα μας», θέλει ανάπτυξη, για να μπορέσει και η Ευρώπη να αναπτυχθεί ξανά. Καλό ακούγεται! Θέλει, για παράδειγμα, να διογκώσει κι άλλο τον ήδη διογκωμένο δημόσιο τομέα, με 150.000 θέσεις εργασίας. Θαυμάσια ιδέα.
Λέει: «Όλη η Ευρώπη κινδυνεύει», επειδή όλες οι χώρες είναι αμοιβαία συνυφασμένες. Θέλει – κι αυτή την πρόταση πρέπει κανείς να την προσέξει ιδιαιτέρως – «να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι είναι προς το συμφέρον τους να μη σταματήσει η χρηματοδότηση (της Ελλάδας)». «Αν δεν τους πείσουμε – και δεν θα λάβουμε μονομερή μέτρα -, αλλά αν θα λάβουν αυτοί μονομερή μέτρα, δηλαδή σταματήσουν την καταβολή των δόσεων βοήθειας, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις πληρωμές στους δανειστές μας» προσθέτει.
Τι έξυπνος εκβιασμός! Αν δεν πληρώσετε (και θέλουμε ακόμα περισσότερα χρήματα), τότε κι εμείς σταματάμε να πληρώνουμε - και τότε πάρτε την τήξη του πυρήνα σας στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά, που ένας ευρωπαίος εταίρος μετατρέπει τη συνοχή σε ομηρία και την αδυναμία και εξάρτηση σε δύναμη. Μα πώς δεν το σκέφτηκε κανένας προηγουμένως;
Ένα πρέπει να καταστεί σαφές μετά τις 17 Ιουνίου: Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει να την εκβιάσουν. Αν οι Έλληνες επιλέξουν αυτόν τον δρόμο, πρέπει να τους αφήσουμε να πέσουν. Εβδομάδες τώρα διαβάζουμε αναλύσεις και σχόλια για σενάρια σχετικά με το τι θα συμβεί, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ. Στην ουσία, υπάρχουν τρεις οπτικές:
Η πρώτη είναι ότι έτσι πρέπει ‘ επειδή, όπως και στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης του χρέους την άνοιξη, η „Grexit“ είναι αναμενόμενη από καιρό και ο κίνδυνος μετάδοσης απετράπη με τους μηχανισμούς διάσωσης. Οπότε αυτή η ιστορική εξέλιξη είναι αντιμετωπίσιμη. Το πόσο που θα κοστίσει θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του χρέους, που η Ελλάδα θα εξοφλήσει ή μπορεί να εξοφλήσει με τη δραχμή.
Η δεύτερη οπτική περιγράφει τον οικονομικό Αρμαγεδώνα: Η Ευρώπη θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα βυθιστεί στην ύφεση.
Η τρίτη οπτική δεν ενδιαφέρεται πλέον για την Ελλάδα, αλλά φωνάζει «Ισπανία!». Μπορεί λοιπόν να πει κανείς: Κανένας δεν ξέρει. Η μοναδική βεβαιότητα είναι ότι στην ευρω-κρίση οι προγνώσεις ήταν πράγματι καλές – σχεδόν όλα όσα χαρακτηρίστηκαν πιθανά έκαναν κάποια στιγμή την εμφάνισή τους".
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr  

To σχέδιο για την ευρωδραχμή μετά από νίκη ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε το Reuters

To σχέδιο για την ευρωδραχμή μετά από νίκη ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε το Reuters


Το «χειρότερο σενάριο στην Ελλάδα», όπως μεταδίδει το Reuters σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και νέου εθνικού νομίσματος θα είναι συνοριακοί έλεγχοι για απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος, αλλά και του νέου εθνικού νομίσματος, περιορισμό αναλήψεων από τα ΑΤΜ και έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη. Πρακτικά πρόκειται για το σχέδιο που αποκάλυψε το defencenet.gr πριν δύο εβδομάδες.
Ας δούμε τα βασικά σημεία του σχεδίου αυτού που είχε αποκαλύψει το defecneent.gr στις 2/06. 
1. Εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Οι μέτοχοι της θα αποζημιωθούν με νέα ομόλογα του Δημοσίου
2. Επιστρέφεται ο χρυσός και τα συναλλαγματικά αποθέματα πίσω στη χώρα (βρίσκονται σε διάφορα θησαυροφυλάκια του Βελγίου της Βρετανίας κλπ)
3. Η ισοτιμία με το ευρώ καθορίζεται 1/1και μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία (3-5 χρόνια) διατηρείται αυτή η ισοτιμία κλειδωμένη αλλά και μετά χωρίς απαραίτητα υποτίμηση..
4. Oλες οι καταθέσεις θα παραμείνουν σε ευρώ και θα αποτελούν καταθέσεις σε συνάλλαγμα..
5. Οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται μόνο σε δραχμές. Οι πληρωμές συντάξεων -μισθών- αγοραπωλησίας ακινήτων αποπληρωμής δανείων- αγορά αγαθών και υπηρεσιών μόνο σε δραχμές..
6. Θα απαγορευτεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων για να αποφευχθεί μαζική εξαγωγή καταθέσεων στο εξωτερικό..
7. Θα απαγορευτεί η εξαγωγή στο εξωτερικό των νέων δραχμών για να μη γίνουν αντικείμενο υποτιμητικής κερδοσκοπίας..
8. Η πληρωμή των υποχρεώσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων στο εξωτερικό πχ η πληρωμή στα εισαγώμενα αγαθά θα γίνεται με συνάλλαγμα είτε απο αυτό που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στο λογαριασμό τους είτε με την μετατροπή δραχμών σε ευρώ-δολλάρια όπως ίσχυε πρίν την είσοδο μας στο κοινό νόμισμα.
Γενικά πολλά δυτικά Μέσα θεωρούν ότι στην Ελλάδα η ζωή θα χωρίζεται "πριν και μετά ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και το χιομοριστικό σλόγκαν στο μπλουζάκι του Έλληνα οπαδού στην Πολωνία που παροκολουθεί τους αγώνες του Euro 2012.
Βέβαια, κανένας από τους αξιωματούχους στους οποίους μίλησε το Reuters δεν αναμένει ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, όπως υπογραμμίζεται.

Οι συνομιλίες αυτές έχουν πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεων τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις, ωστόσο, μέλη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup έχουν συζητήσει τις επιλογές αυτές με αρκετή λεπτομέρεια, είπαν οι πηγές.

«Εξετάζονται σενάρια έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ)» είπε μια από τις πηγές που συμμετείχε στις σχετικές τηλεδιασκέψεις. «Έχουν εξεταστεί και αναλυθεί ο περιορισμός των αναλήψεων από τα ΑΤΜ και ο περιορισμός της κίνησης των κεφαλαίων» πρόσθεσε.

Διαφορετική πηγή επιβεβαίωσε την διενέργεια των συνομιλιών, καθώς και ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο αναστολής της συνθήκης του Σένγκεν. «Αυτές δεν είναι πολιτικές συζητήσεις, αυτές είναι συζητήσεις μεταξύ ειδικών επί των οικονομικών θεμάτων, οι οποίοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα» είπε η δεύτερη πηγή.

Για «έντονη ανησυχία σε Ευρώπη και Αμερική εν όψει των ελληνικών εκλογών», κάνουν λόγο οι Νιου Γιορκ Τάιμς, ενώ προβάλλεται το αυξημένο ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα η κορυφαία αμερικάνικη εφημερίδα διατυπώνει σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την ικανότητα της οποιασδήποτε νέας ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Νωρίτερα η γαλλική Λε Μοντ σε άρθρο της υποστήριζε πως μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου, θα σήμαινε έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Την ευθύνη για την προσφυγή της Ισπανίας σε σχέδιο διάσωσης επιρρίπτει στην χώρα μας η Ουάσινγκτον Ποστ, σε ανταπόκριση από την Αθήνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Ισπανία υποχρεώθηκε να προσφύγει σε σχέδιο διάσωσης λόγω της ελληνικής κρίσης, καθώς υπάρχουν φόβοι νέων αναταράξεων στις αγορές, εξαιτίας των ελληνικών εκλογών.

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν στις εκλογές μεταξύ των ηγετών που αποδέχονται τους σκληρούς όρους των σχεδίων διάσωσης και που επιτρέπουν τη χρηματοδότηση της χώρας και των ηγετών που τα απορρίπτουν, με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ, ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΙΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΗΝ Ε.Ε. ΓΕΝΙΚΩΣ!












ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Το πρόγραμμα για τη μετανάστευση του ΣΥΡΙΖΑ: Μια διαφορετική ανάγνωση


Επιγραμματικά το πρόγραμμα του Συριζα για την λαθρομετανάστευση έχει ως εξής: Άνοιγμα των συνόρων στα σημεία εισόδου. Υποδοχή τους σε ανοικτά ξενοδοχεία. Τροφή, ύπνος δωρεάν. Δυνατότητα συνέχισης του ταξιδιού τους στην Ευρώπη, ΕΑΝ το επιθυμούν. Εάν όχι «νομιμοποίηση» με δυνατότητα πρόσκλησης όλου του «σογιού»  στην Ελλάδα, τα τέκνα των οποίων θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Και όλα αυτά την ώρα οι που οι Έλληνες πρακτικά λιμοκτονούν και αυτοκτονούν!


Στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσιοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του Συριζα, έγιναν γνωστές και οι θέσεις του για το μεταναστευτικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα. Μια διαφορετική ανάγνωση των προτάσεων αυτών επιχειρούμε να κάνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.
Ξεκινώντας από την αρχή του κειμένου το Συριζα ξεκινά την ανάγνωση στο Δουβλίνο ΙΙ επιχειρώντας την απομόνωση των αιτιών που οδηγούν στο πρόβλημα.

Έτσι πιο συγκεκριμένα λένε:
« Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, έτσι όπως εκφράζεται από το Σύμφωνο Μετανάστευσης και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών».


Σχόλιο:
Πρώτη σοβαρή ανακρίβεια και όχι τυχαία διατυπωμένη βέβαια. Ερμηνεύει τη μισή και μόνο αλήθεια. Οι συντάκτες του κειμένου ρίχνουν τη συνολική  ευθύνη στο Δουβλίνο ΙΙ, για το ότι η χώρα έχει καταλήξει ένα «τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών» παραβλέποντας βέβαια το γεγονός ότι η κατάντια αυτή  δεν οφείλεται μόνο στο Δουβλίνο ΙΙ, αντίθετα ο κυριότερος λόγος είναι η κατάρρευση του συστήματος ασφάλειας στα σύνορα παράλληλα με την παντελής έλλειψη απελάσεων.
Προσέξτε ακόμη πόσο επιμελώς οι  συντάκτες του κειμένου αποφεύγουν να αναφέρουν τον όρο παράνομος μετανάστης και μάλιστα για λόγους εντυπώσεων βάζουν πρώτα τη λέξη «πρόσφυγες» και μετά τη λέξη «μετανάστες» για προφανείς λόγους.


Θα μπορούσαν όμως να μας πουν εάν το Δουβλίνο ΙΙ –χωρίς, επαναλαμβάνουμε η διαπίστωση για το συγκεκριμένο σκέλος να είναι λάθος- ευθύνεται για τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο, τι γινόταν πριν την υπογραφή της συγκεκριμένης συνθήκης το Φεβρουάριο του 2003;
Τι γινόταν με τους λαθραίους μετανάστες πριν το 2003 πριν δηλαδή την υπογραφή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ; Να θυμίσουμε εμείς εάν δεν θυμούνται οι ίδιοι:

Μεταξύ των ετών 1992 –όταν άρχισε δηλαδή η μαζική φυγή «προσφύγων» από τις αταξικές κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού- μέχρι και το 2000 συνελήφθησαν μέσα στη χώρα ως παράνομοι διαμένοντες μετανάστες 937.627 άτομα, ενώ 1.071.888  άτομα συνελήφθησαν στα σύνορα για απόπειρα παράνομης εισόδου, και είναι παντελώς άγνωστο πόσοι από αυτούς πέρασαν τελικά στην επικράτεια και πόσοι όχι. Εκτιμάται πάντως πως η συντριπτική πλειοψηφία το κατάφερε.
Θέλουν να μάθουν και τι έγινε και μεταξύ των ετών 2001 και 2003 όπου και η περίφημη υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ; Πόσοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο; 328.859 άτομα εκ των οποίων 246.573  προερχόμενοι από την Αλβανία.
Πόσοι από αυτούς έφυγαν για την Ευρώπη; Ελάχιστοι.
Δεν είναι λοιπόν μόνο το Δουβλίνο ΙΙ που είναι ο μοναδικός παράγοντας για την για τη μετατροπή της χώρας σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων γεωπολιτικής φύσης αλλά και ελληνικής ανικανότητας

Μια από τις αιτίες είναι η μαζική προσέλευση στη χώρα παράνομων μεταναστών από  χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ –της ίδιας ή της συγγενούς εν πάση περιπτώσει ιδεολογίας που έχει και το ΣΥΡΙΖΑ- όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία ή Πολωνία και ενός μεγάλου αριθμού από «Δημοκρατίες» της πρώην ΕΣΣΔ.
Τους αριθμούς αυτούς δεν  τους δημιούργησε ούτε η Ελλάδα, ούτε η ΕΕ, αλλά η κατάρρευση ενός συστήματος που η ιστορία το έβαλε οριστικά στο ντουλάπι που «διατηρεί επιμελώς» μαζί με άλλους σκελετούς.

Έτσι ακόμη και αν δεχθούμε τον όρο «Πρόσφυγες» κατά ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός ή κομμουνισμός - ή όπως αλλιώς ονομαζόταν αυτό το σύστημα- με την κατάρρευση του δημιούργησε αναπόφευκτα πρόσφυγες. Μεγάλο το επίτευγμα.


Σίγουρα η υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες διαφυλάσσοντας τα συμφέροντά τους διέβλεψαν εξ αρχής αυτό που οι ημεδαπές πολιτικές ηγεσίες βλακωδώς απέτυχαν να δουν: Ότι δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν παντελώς ανίκανη να ανακόψει, όχι το κύμα αυτό, αλλά σε ότι αφορά τα σύνορά της, εξαιτίας όχι αδυναμίας αλλά ηλίθιων ιδεοληψιών. Έτσι ενώ μας άφηναν να τους δεχόμαστε μας απαγόρευσαν να τους «εξάγουμε».
Αλλά η ανάγνωση των προτάσεων του Συριζα για το μεταναστευτικό συνεχίζεται με ακόμη πιο εκπληκτικές διαπιστώσεις.
Λένε:
«Οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι, η απαγόρευση ομαδικής νομιμοποίησης/ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα και η σκλήρυνση της αντιμετώπισης της μετανάστευσης οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση των μεταναστών  που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω της ασφυκτικής φύλαξης των δυτικών συνόρων και της άρνησης παροχής ασύλου ή νομιμοποιητικών εγγράφων για να φύγουν».


Σχόλιο:
«Αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι».
Εάν ο Συριζα μιλά για τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στα  σημείο εισόδου τότε ασφαλώς θα αστειεύεται.  Τα ελληνικά σύνορα, από το 1995 και μετά έγιναν το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του ΟΗΕ.  Εάν δεν μιλά για αυτό τότε μιλά για τους ελέγχους προς τα έξω. Εδώ η Ελλάδα δεσμεύεται από την –κακή μεν- αλλά υπογραφή της στο Δουβλίνο ΙΙ.
«η απαγόρευση ομαδικής νομιμοποίησης/ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα»


Εδώ είναι το σημείο όπου η λογική παθαίνει πολλαπλά  εγκεφαλικά αφήνοντας τη θέση της στην παράνοια η οποία είναι πιο ανθεκτική σε αυτά. Δηλαδή σύμφωνα με τους «φωστήρες» του ΣΥΡΙΖΑ η απαγόρευση της νομιμοποίησης οδήγησε στην οικονομική εξαθλίωση των παράνομων -να μην το ξεχνάμε γιατί αυτοί το ξεχνούν- μεταναστών στη χώρα!
Με άλλα λόγια μαζικές –κατά εκατοντάδες χιλιάδες- νομιμοποιήσεις θα οδηγούσαν όχι την εξαθλίωσή τους αλλά στην οικονομική τους ευμάρεια! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους «νόμιμους» Έλληνες!
Για να μην είμαστε όμως μόνο αρνητικοί το Δουβλίνο ΙΙ είναι όντως μια κάκιστη συμφωνία, μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά προστατεύει τις άλλες χώρες και όχι τη δική μας. Η αναθεώρησή της πρέπει να είναι «εκ των ον ουκ άνευ» αν θέλουμε να λέμε ότι σεβόμαστε περισσότερο τη χώρα μας –ή έστω και το ίδιο- σε σχέση με τις  άλλες  τις οποίες έτσι προστατεύουμε.

Κατάργηση μονομερής όμως του Δουβλίνο ΙΙ, ΧΩΡΙΣ την θωράκιση των ανατολικών -και όχι μόνο- συνόρων, χωρίς απελάσεις, χωρίς επαναπροώθηση όσο συλλαμβάνονται στον Έβρο αμέσως στην Τουρκία, ισοδυναμεί με πράξη δίχως αντίκρισμα.

Λένε:
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ. Μόνο ρεαλιστική και ανθρωπιστική λύση είναι να επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους όσοι το επιθυμούν  καθώς και η ισότιμη ένταξη /νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται εδώ. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται».


Σχόλιο
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο συνοριοφύλακας της ΕΕ».
Προσέξτε πόσο «ωραία» και «εντέχνως» επιχειρούν να ερεθίσουν τα εθνικά αντανακλαστικά  για να προκαλέσουν το θυμικό του Έλληνα πολίτη. 
Ότι η Ευρώπη εκτός από το πρόγραμμα λιτότητας που μας επιβάλλει, μας επιβάλει  να φυλάμε και τα σύνορά της.
Ξεχνούν βέβαια οι συντάκτες του κειμένου αυτού  να αναφέρουν εδώ το αυτονόητο:
Ότι η Ελλάδα πρώτα πρέπει να γίνει ΠΡΩΤΑ συνοριοφύλακας του εαυτού της, για να προφυλάξει τη δική της κοινωνία από τη μάστιγα αυτή και μετά της Ευρώπης και αυτό πάντα με σοβαρά ανταλλάγματα.
Όχι κύριοι του Συριζα, δεν θέλει κανείς να γίνει συνοριοφύλακας της Ευρώπης. Της χώρας του πρέπει να γίνει και τίποτα άλλο, αλλά για αυτό δεν αναφέρετε τίποτα φυσικά. Έτσι κατά Συριζα αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάει τα σύνορά της Ευρώπης δεν πρέπει  να φυλάει ούτε τα δικά της! Τόσο απλό το συμπέρασμα και αυτό είναι που επιδιώκουν.

«Μόνο ρεαλιστική και ανθρωπιστική λύση είναι να επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους όσοι το επιθυμούν»
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε κατά Συριζα ότι δεν θέλουμε να φυλάμε τα σύνορά μας, τι προτείνουν; Να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μόνο όσοι το επιθυμούν!

Δηλαδή αφού σύστημα ασφάλειας στα σύνορα δεν θα υπάρχει, όσοι θέλουν θα έρχονται, -όπως συμβαίνει άλλωστε δεν πρόκειται να αλλάξει και κάτι το σοβαρό- και ΟΣΟΙ θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι αυτό, στο καλό, αλλά ΟΣΟΙ δεν θέλουν τι; Δεν το λένε, βέβαια καθώς και αυτό το αποκρύπτουν εντέχνως. Μα φυσικά να παραμείνουν στη χώρα  αφού τους «νομιμοποιήσουν»!

«Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται»
Εδώ οι συντάκτες της έκθεσης πραγματικά μεγαλουργούν. Αντί λοιπόν ο σκοπός να ο εγκλεισμός των παρανόμων σε φυλασσόμενους χώρους, για να απελαθούν στη συνέχεια, ο Συριζα προτείνει τη δημιουργία πρακτικά «ξενοδοχείων»! Για τη φιλοξενία τους! Ξενοδοχείων που θα τα έξοδα θα πληρώνει ο Έλληνας –γνωστή λέξη που ξεκινά από μ- φορολογούμενος θα καλύπτει τα έξοδά τους! Και φυσικά μη βιαστεί κανείς να πει η ΕΕ, γιατί η ΕΕ έχει συγκεκριμένους όρους χρηματοδότησης προγραμμάτων και όχι των αυτοσχέδιων περαμάτων του Συριζα.

Και τώρα το καλύτερο όλων: Οι «προτάσεις»!
Δείτε τι θα επιδιώξει ο Συριζα μόλις –εάν- γίνει κυβέρνηση:

1 Την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων.
Με άλλα λόγια κύμα μαζικών «νομιμοποιήσεων». ΟΥΔΕΙΣ όμως δεν ξέρει σήμερα ΠΟΣΟΙ παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής αργούν ακόμη, έτσι δεν γνωρίσουμε πόσοι πρόκειται να νομιμοποιηθούν. Όλοι οι αριθμοί «παίζουν» πάντως : από 1 έως και 2 εκατ.

2 Τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης.
Προσέξτε πρώτον  ότι δεν διευκρινίζει ποιους αφορά η «επανένωση» αυτή, αντίθετα το αφήνει επιτηδευμένα αόριστο.
Ακόμη όμως και αν δεχθούμε το γεγονός ότι αφορά μόνο τους νόμιμους, ποιους νόμιμους ακριβώς εννοεί; Αυτούς που υπάρχουν σήμερα, (620.000 το 2011), ή αυτούς που πρόκειται να «νομιμοποιηθούν» μαζικά; Και τι πει επανένωση οικογενειών;
Η επανένωση αφορά δύο τινά: Ή τους βοηθούμε να γυρίσουν πίσω ώστε να επανενωθούν   με τις οικογένειές που έχουν αφήσει στις πατρίδες τους , ή το αντίθετο.
Ο Συριζα βέβαια δεν εννοεί το πρώτο, απλά το αναφέραμε για να ευθυμήσουμε λίγο. Φυσικά και εννοεί το δεύτερο, Φανταστείτε 1 και πλέον εκατ. αλλοδαποί να κουβαλήσουν και όλο τους το σόι στην Ελλάδα. Θα είναι το τέλος της Ελληνικής κοινωνίας έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.


3 Τη διευκόλυνση της πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών.
Εδώ έχουμε μέτρα a la USA. Να γίνει η Ελλάδα ένας τεράστιο μαιευτήριο όπου τα παιδία που θα γεννούνται εδώ θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Όπως ακριβώς στα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ με χιλιάδες εγκύους να στοιβάζονται στα σύνορα, για να περάσουν,  εδώ, ελεύθερα εννοείται, αφού ούτε συνοριοφύλακες θα γίνουμε αλλά και θα δίνουμε το ελεύθερο σε όποιος θέλει είτε να συνεχίσει το ταξίδι του είτε να παραμείνει εδώ.

Επιγραμματικά το πρόγραμμα του Συριζα για την λαθρομετανάστευση έχει ως εξής: Άνοιγμα των συνόρων στα σημεία εισόδου. Υποδοχή τους σε ανοικτά ξενοδοχεία. Τροφή, ύπνος δωρεάν. Δυνατότητα συνέχισης του ταξιδιού τους στην Ευρώπη, ΕΑΝ το επιθυμούν. Εάν όχι «νομιμοποίηση» με δυνατότητα πρόσκλησης όλου του «σογιού»  στην Ελλάδα, τα τέκνα των οποίων θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα. Και όλα αυτά την ώρα οι που οι Έλληνες πρακτικά λιμοκτονούν και αυτοκτονούν!


Εάν αυτή δεν είναι εθνικά προδοτική πολιτική, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;


Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα για το εγκληματικό πρόγραμμα αυτό του Συριζα για τον Έλληνα πολίτη κύρια της δύσμοιρης αυτής χώρας, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Τα κύρια σημεία αυτού του απαράδεκτου προγράμματος παρουσιάστηκαν ήδη, εάν δε τεθεί σε εφαρμογή δυστυχώς θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες ήττες του Ελληνισμού που έχει βιώσει στην μακραίωνη ιστορία του.
ΥΓ Ο πρόεδρος του κόμματος μάλιστα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως τα ανωτέρω αποτελούν αρχές δικές του και του ιδεολογικού του στίγματος δηλώνοντας παράλληλα και ουμανιστής. Ας ελπίσουμε ότι ο Ελληνικός λαός δε θα δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο του Συριζα να κάνει επίδειξη του «ουμανισμού» αυτού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΣΧΟΛΙΟΝ:
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ??
ΣΗΜΕΡΟΝ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΗ-ΕΦΙΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΕΧΕΦΡΩΝ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ: ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ!
----------------------------------------------

Le Figaro: «Η Χρυσή Αυγή παράγει κοινωνικό έργο»

Le Figaro: «Η Χρυσή Αυγή παράγει κοινωνικό έργο»

Aίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία ρεπορτάζ της Ελληνίδας ανταποκρίτριας της εφημερίδας Le Figaro και του καναλιού France 24 στην Αθήνα, με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως μια οργάνωση που παράγει... κοινωνικό έργο.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση «C dans l'air» η Αλεξία Κεφαλά υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών «καθάρισαν  το κέντρο της Αθήνας και τόνισε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής παράγουν κοινωνικό έργο».

Οσο για τον (υποτιθέμενο) ναζιστικό χαιρετισμό ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου χαιρετισμός του Χίτλερ διότι οι ίδιοι τον θεωρούν έναν αρχαιοελληνικό χαιρετισμό.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα Rue 89 που κατέγραψε το διάλογο της ανταποκρίτριας με το Γάλλο παρουσιαστή, η Αλεξία Κεφαλά υποστήριξε ότι «η Χρυσή Αυγή έγινε γνωστή σαν μια οργάνωση που ξυλοδέρνει τους μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας και "καθαρίζει" τις πλατείες στο κέντρο της πόλης.

Εκεί μένουν ηλικιωμένοι που φοβόντουσαν να βγουν από το σπίτι τους και τώρα νιώθουν ασφαλείς. Επεσαν τόσοι ξυλοδαρμοί σε αυτά τα προάστια που τώρα οι μετανάστες φοβούνται και δεν ενοχλούν πλέον κανέναν.Τώρα περισσότεροι κάτοικοι συχνάζουν στις πλατείες και στις παιδικές χαρές».

Σε ερώτηση, μάλιστα, του παρουσιαστή αν εννοεί ότι οι Χρυσαυγίτες έχουν κοινωνικό ρόλο και είναι πιο αποτελεσματικοί από την αστυνομία, η κυρία Κεφαλά απάντησε ότι αυτό είναι απολύτως βέβαιο.

«Οι μετανάστες κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και βεβαίως έχουν τις δικές τους συνήθειες, περιφέρονται, κάνουν δυο-τρεις δουλειές για να ζήσουν, δεν έχουν χαρτιά κλπ. Οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής -και είναι τραγικό- όχι μόνο καθάρισαν τα προάστια αλλά όταν κλέβουν μια τσάντα ή όταν κάποιος είναι ιδιοκτήτης και το διαμέρισμά του έχει καταληφθεί από μετανάστες δεν καλούν την αστυνομία πλέον αλλά τη Χρυσή Αυγή.

Και οι χρυσαυγίτες όχι μόνο καθαρίζουν το διαμέρισμα από τους μετανάστες αλλά το ξαναβάφουν, φτιάχνουν καινούριες κλειδαριές και το αποδίδουν στον ιδιοκτήτη...» αναφέρει η κυρία Κεφαλά στη συνέντευξή της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Η μάστιγα των Ελλήνων: Αλλοδαπός αποπειράθηκε να κλέψει 83χρονη στην … Αντίπαρο

Η μάστιγα των Ελλήνων: Αλλοδαπός αποπειράθηκε να κλέψει 83χρονη στην … Αντίπαρο


Αλλοδαπός Μαροκινής καταγωγής ο οποίος είχε φυλακιστεί 7 μήνες για κλοπή και ο οποίος αν και παράνομος δεν είχε απελαθεί μετά την αποφυλάκιση του αποπειράθηκε να κλέψει τι άλλο… μία ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην Αντίπαρο.
Ο 34χρονος μπήκε στο σπίτι 83χρονης ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να της αφαιρέσει χρήματα και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού που φορούσε. Η ηλικιωμένη καλώντας σε βοήθεια ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Αντιπάρου οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου εντόπισαν στην
ευρύτερη περιοχή ύστερα από ολιγόωρη έρευνα τον 34χρονο και μετά από πεζή καταδίωξη τον συνέλαβαν.

Αν και στην μικροσκοπική και όμορφη Αντίπαρο δεν μπορεί να γλιτώσει κάποιος από την δολοφονική μάστιγα της λαθρομετανάστευσης αναρωτιέται κανείς που αλλού στην Ελλάδα θα μπορούσε να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς να φοβάται για την ζωή του από τους λαθροεισβολής. Δυστυχώς αυτό
είναι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Τεράστια κοσμικά γεγονότα αφήνουν τα ίχνη τους σε αρχαία δέντρα


Τεράστια κοσμικά γεγονότα αφήνουν τα ίχνη τους σε αρχαία δέντρα

Οι ξύλινες καρδιές από δύο κέδρους ηλικίας 1200 ετών διατηρούν μέσα τους ένα κοσμικό μυστήριο – μια απόδειξη ότι ένα ανεξήγητο γεγονός συγκλόνισε τον πλανήτη μας κατά τον 8ο αιώνα.
rings_treeΟι κοσμικές ακτίνες είναι τα υποατομικά σωματίδια που διασχίζουν το  διάστημα. Όταν φθάσουν στη Γη αντιδρούν με το οξυγόνο και το άζωτο της ατμόσφαιρας, παράγοντας νέα σωματίδια. Ένα από αυτά – ο άνθρακας 14 – παραλαμβάνεται από τα δέντρα κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης και "σταθεροποιείται" στους ετήσιους δακτύλιους ανάπτυξης του δέντρου.
Ο Fusa Miyake στο Πανεπιστήμιο Nagoya της Ιαπωνίας, και οι συνεργάτες του εξέτασαν το περιεχόμενο δύο ιαπωνικών κέδρων σε άνθρακα-14 και έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία 1,2% αύξηση του ισοτόπου μεταξύ 774 και 775 μ.Χ. Η τυπική ετήσια διακύμανση είναι μόλις 0,05 τοις εκατό.
Ο Miyake βρήκε επίσης μια αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα-14 στα δέντρα της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης γύρω από εκείνη την εποχή, καθώς και μια αύξηση του ισοτόπου του βηρυλλίου-10 σε πυρήνες πάγου της Ανταρκτικής – ένα άλλο ισότοπο που παράγεται από τις κοσμικές ακτίνες.
Τι είδους κοσμικό γεγονός άραγε οδήγησε την αύξηση των κοσμικών ακτίνων; Μια έκρηξη σουπερνόβα θα μπορούσε να το είχε κάνει, αλλά ο Miyake επισημαίνει ότι ένα  τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να έχει αφήσει ένα ορατό ίχνος στον σημερινό ουρανό είτε στις ακτίνες-Χ είτε με άλλο τρόπο, όπως το σουπερνόβα του Κέπλερ. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα και μια ηλιακή έκλαμψη – αλλά μόνο εάν η έκλαμψη εκείνη ήταν η πιο ενεργητική από οποιαδήποτε άλλη βρέθηκε μέχρι σήμερα.
Ένα τέτοιο συμβάν, εξάλλου, θα προκαλούσε το πιο εντυπωσιακό σέλας που έχει δει ποτέ ο άνθρωπος, το οποίο δεν θα έμενε απαρατήρητο στους ιστορικούς της εποχής.
Ένας αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Igor Moskalenko, που δεν συμμετείχε στην έρευνα λέει ότι μπορεί να είναι μια σειρά από ασθενέστερες εκλάμψεις από ένα έως τρία χρόνια.
Αυτό το κοσμικό γεγονός δεν είναι το πρώτο που έχουν προτείνει τα αρχεία των δέντρων για τα μέσα της δεκαετίας του 770. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen του Μπέλφαστ, διαπίστωσαν επίσης πρόσφατα μια αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα-14 σε δακτυλίους των δέντρων εκείνη την εποχή, αλλά το έργο τους δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί.
Ο Mike Baillie, ένας ερευνητής των δακτυλίων στο Πανεπιστήμιο Queen, έχει βρει στοιχεία στο ιστορικό αρχείο που υποδηλώνουν ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει πράγματι εκείνη τη στιγμή. Τον 13ο αιώνα ο Άγγλος χρονογράφος Roger του Wendover  φέρεται να έχει δηλώσει: «Κατά το έτος του Κυρίου 776, πύρινα και γεμάτο φόβο σημάδια είχαν δει οι άνθρωποι στον ουρανό μετά τη δύση. Φίδια εμφανίστηκαν στο Σάσσεξ σαν να ξεπήδησαν από το έδαφος, προς μεγάλη έκπληξη όλων”.
Έτσι, η ριπή ακτινοβολίας του 8ου αιώνα παραμένει επομένως ανεξήγητη. Ό,τι κι αν ήταν, όμως, πιθανώς θα μπορούσε να πλήξει και πάλι τον πλανήτη.
Πηγή: New Scientist

Ποια τα μεγάλα "αγκάθια" για την ελληνική οικονομία


Ποια τα μεγάλα "αγκάθια" για την ελληνική οικονομία



Το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας, που επιμελώς αποκρύφθηκε από τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο, θα αποκαλυφθεί μετά τις κάλπες της επόμενης Κυριακής, με την κυβέρνηση που θα προκύψει να βρίσκεται αντιμέτωπη με εννέα καυτά προβλήματα της οικονομίας.

Όπως διαβάζουμε στο real.gr, το ειδυλλιακό τοπίο που έχει καλλιεργηθεί με τις παροχές και τις υποσχέσεις των κομμάτων, η πραγματική οικονομία βαδίζει ολοσχερώς προς την κατάρρευση, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ικανοποιήσει πλέον στοιχειώδεις λειτουργίες της.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά ποσό άνω των 20 δισ. ευρώ σε ρευστό, προκειμένου να προχωρήσουν σε εισαγωγές, από τη στιγμή που διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης εξαγωγικών προϊόντων αποφάσισαν να μην ασφαλίζουν πλέον τις εισαγωγές προς τη χώρα μας. Γεγονός που, βεβαίως, σημαίνει ότι βλέπουν την Ελλάδα ως υπό προθεσμία χώρα της ευρωζώνης.

Τα «αγκάθια»

Το πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εάν οι εγχώριες τράπεζες παρείχαν τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στις εισαγωγικές εταιρείες, κάτι που στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται να γίνει, αφού τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας έχουν ξεμείνει από ρευστό. Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται σοβαρότατα προβλήματα και καταγράφονται δεκάδες «τρύπες», που δύσκολα κλείνουν, ακόμη και αν πέσουν μαζεμένες δυο - τρεις δόσεις από την τρόικα.
 
• Το κράτος έχει στερέψει από ρευστό και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου υπολογίζονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, φθάνοντας μετά βίας για να καλυφθούν μισθοί και συντάξεις μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Οι έκτακτες ανάγκες θα καλυφθούν από τον εσωτερικό δανεισμό με την έκδοση εντόκων γραμματίων.
• Τα δημόσια έσοδα είναι χαμηλότερα κατά 1 δισ. ευρώ από τα προβλεπόμενα, λόγω της αδυναμίας -πραγματικής ή μη- των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους.

• Το κράτος έχει σταματήσει προ πολλού να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες (επιστροφές φόρων) και τις επιχειρήσεις (ΦΠΑ), καθώς και τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να λείπουν από την αγορά περίπου 10 δισ. ευρώ.
• Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ζητούνται 1,403 δισ. ευρώ για να πληρωθούν κανονικά έως το τέλος του 2012 οι συντάξεις! Η κατάσταση στο ΙΚΑ, όπως και στα άλλα ταμεία, είναι δραματική, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι εισφορές, ενώ από τις αρχές φθινοπώρου ενδέχεται να κλείσουν αρκετά νοσοκομεία. Ήδη, τα ασφαλιστικά ταμία έχουν απορροφήσει το 65% της ετήσιας επιχορήγησης.

• Η ΔΕΗ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Κινδυνεύει με παύση σημαντικών λειτουργιών και είναι πολύ πιθανό να έχουμε - το αργότερο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού- ενεργειακό πρόβλημα, με υπαρκτό και το ενδεχόμενο ενός μπλακ άουτ! Το ΔΝΤ, μάλιστα, αναγκάστηκε να κάνει «τα στραβά μάτια» στο ενδεχόμενο δανείου 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς την επιχείρηση, όμως και αυτό φέρεται να μην αρκεί, απλώς αναστέλλει την εμφάνιση των προβλημάτων για έναν μήνα!

• Μεγάλη εκτιμάται η μείωση στον τουρισμό. Ο Ιούνιος θεωρείται από τον επιχειρηματικό κλάδο «χαμένος μήνας», οι ελπίδες παραπέμπονται στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, όμως οι κρατήσεις φέρονται να εμφανίζουν μείωση κατά 1,8 εκατ. και τα έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερα κατά 15%.

• Κορυφαίες εταιρείες, ακόμη και στον χώρο των τροφίμων, απειλούνται με λουκέτο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία, αλλά και την απασχόληση. Ηδη, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε τον Απρίλιο στο 21,9%, από 21,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο αριθμός των ανέργων σε όλη τη χώρα ξεπέρασε το 1.075.000.

• Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2012 παρουσίασε μείωση 2,2%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2011. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουάριος - Απρίλιος 2012, σε σύγκριση αυτός της αντίστοιχης περιόδου του 2011, παρουσίασε μείωση 6,3%, έναντι μείωσης 7% που σημειώθηκε στη σύγκριση του 2011 με το 2010.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θα μας τρελάνουν οι Ιρανοί – Ιρανός ΥΠΑΜ: «Τα UFO δεν αποτελούν απειλή για το Ιράν»!

Θα μας τρελάνουν οι Ιρανοί – Ιρανός ΥΠΑΜ: «Τα UFO δεν αποτελούν απειλή για το Ιράν»!


Εντελώς απρόσμενα αλλά και με καθυστέρηση αρκετών ημερών  ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Ahmad Vahidi θυμήθηκε να σχολιάσει τα μυστηριώδη φώτα τα οποία εθεάθησαν σε όλη τη Μέση ανατολή (Συρία, Τουρκία, Λίβανο ακόμη και Κύπρο) αλλά και πάνω από τη χώρα του, το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουνίου.
Όπως μεταδίδουν οι tehranTimes και σχολιάζοντας την εμφάνιση του φωτεινού αντικειμένου ο Vahidi δήλωσε πως τα… UFO δεν αποτελούν καμία απειλή για τη χώρα του.
Σύμφωνα με εικασίες και όπως είχαμε αναφέρει σχετικά το φωτεινό αντικείμενο ενδέχεται να ήταν η εκτόξευση του ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου 5ης γενιάς RS-12M ο οποίος εκτοξεύτηκε από το Αστραχάν της Ρωσίας με στόχο πεδίο βολής στο Καζακστάν.
Βέβαια η πορεία του πυραύλου ήταν πολύ εκτός της τροχιάς του –εάν ήταν αυτός που εμφανίστηκε πάνω από τις Μέση Ανατολή- και οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτό ήταν μια επίδειξη της Μόσχας καθώς ο πύραυλος μπορεί να αλλάζει τροχιά κατά την πτήση του αποφεύγοντας αμυντικά συστήματα όπως αυτό της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ. Το θέμα είναι πως ο Vahidi δεν ήταν ενήμερος για το ενδεχόμενο αυτό επιμένοντας πως το φωτεινό αντικείμενο ήταν τελικά… UFO.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Εμείς δεν είμαστε η δεξιά που τρώει σφαλιάρες"

"Εμείς δεν είμαστε η δεξιά που τρώει σφαλιάρες"


Με την επωδό "Εμείς δεν είμαστε η δεξιά της σφαλιάρας, η δεξιά που δέχεται σφαλιάρες και δεν μιλάει" ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε την επίθεση που δέχεται από τα ΜΜΕ το κόμμα του λόγω του επεισοδίου Η.Κασιδιάρη, Λ.Κανέλλη, Ρ.Δούρου.

Χαρακτήρισε το στέλεχος του σταλινικού ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ως "τραμπούκα" και "μπολσεβίκα που βρίζει και ψευδολογεί", αλλά αναφερόμενος στον ωσεία παρόντα Προκόπη Παυλόπουλο διερωτήθη"Αφού δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη από τα χαστούκια, πώς θα σώσει τη χώρα από τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο πρόεδρος της Χ.Α. αναφέρθηκε και στα χθεσινά επεισόδια στη Βέροια, κατά τα οποία συνελήφθησαν οκτώ μέλη της Χ.Α., μεταξύ αυτών και ο υποψήφιος βουλευτής Ιωάννης Σαχινίδης, όπου κατήγγειλε ότι η αστυνομία προέβη σε επιλεκτικές συλλήψεις οπαδών του κόμματός του.
Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για τις δηλώσεις του κατά του κόμματος και ο κ. Μιχαλολιάκος τους κάλεσε με δόση ειρωνίας να μην τον αποδοκιμάζουν, διότι είναι "μεγαλόψυχος", επειδή, είχε δανείσει τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου θυμίζοντας την σκανδαλώδη υπόθεση της "ροζ" βίλλας.
 "Γελοίο" χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, "κοράκι του Μνημονίου" τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, "τραμπούκα" τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ επιτέθηκε εναντίον του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλλα καθώς και άλλων συναδέλφων του και ΜΜΕ. Τα πυρά του έστρεψε κι εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την πρόταση που είχε κάνει να δοθεί το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της πόλης.
Η συγκέντρωση είχε όγκο και παλμό και εντυπωσίασε το γεγονός ότι είχαν καλυφθεί από κόσμο και οι διπλανοί δρόμοι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΕΛΕΝΗ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ KAI H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Η ΕΛΕΝΗ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

.
Έλα ..."Ελένη... καλημέρα, σε παίρνω από τον Παπαδάκη από την εκπομπή έχουμε περιστατικό. Δηλαδή « Βγάλε ένα ενταλματάκι στον Κασιδιαρη ».

Σε ποια μιλάς ρε Δελατόλα έτσι ξεδιάντροπα σε πανελλήνια ακρόαση; Στη γυναίκα σου, στην κόρη σου, στη φιλενάδα σου; Από που κι ως που έχεις το προσωπικό τηλέφωνο της κυρίας Ράικου; Πληροφοριοδότης της είσαι;
Ο κύριος Δελατόλας δεξιά με το τηλέφωνο στ' αυτί παίρνει την Ράϊκου. Κολλητάρια είναι;
Βλέποντας το βίντεο που ακολούθησε τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη διαπιστώνουμε κάτι που μας προξένησε αλγεινή εντύπωση και που όλοι το πέρασαν στο ντούκου. Ο ίδιος ο Αντώνης Δελατόλας, δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας Ποντίκι, αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου η οποία ζήτησε τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη με την αυτόφωρη διαδικασία, όπως ακούγεται στο βίντεο. Ακούστε όμως προσεκτικά στα 31" του βίντεο πως απευθύνεται στη Δικαστικό ο Αντώνης Δελατόλας: "Ελένη... καλημέρα, σε παίρνω από τον Παπαδάκη από την εκπομπή έχουμε περιστατικό..."!!! μετά αντιλαμβάνονται ότι ακούγεται στον αέρα και τα μικρόφωνα κλείνουν, ο δε Δελατόλας φεύγει από το πάνελ κι επανέρχεται σε δύο λεπτά και ενημερώνει τους υπολοίπους για τη συνομιλία του με την κυρία Εισαγγελέα, και ωωω του θαύματος σε λίγο βγήκα ένταλμα σύλληψης του ΚΑΣΙΔΙΆΡΗ.
Τα ερωτηματικά προκύπτουν από μόνα τους: Σε ποια μιλάς ρε Δελατόλα έτσι ξεδιάντροπα σε πανελλήνια ακρόαση; Στη γυναίκα σου, στην κόρη σου, στη φιλενάδα σου; Από που κι ως που έχεις το προσωπικό τηλέφωνο της κυρίας Ράικου; Κι ας υποθέσουμε πως είστε φιλαράκια με την Εισαγγελέα, γιατί την εκθέτεις; Πως την έπεισες για τη σοβαρότητα της πράξης του Κασιδιάρη και διέταξε αμέσως τη σύλληψή του, κατά τη δήλωσή σου; Εμείς, αν ο μη γένοιτο μας συμβεί κάτι, μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί της; κι αν ναι θα μας δώσεις το τηλέφωνό της; Λίγος σεβασμός ρε! τουλάχιστον στο πρόσωπο της Δικαιοσύνης! Θα μας πείτε πως ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα.