Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Ιουνίου 2012

Το βραβείο του καλύτερου αλεξίσφαιρού γιλέκου στην Ευρώπη έλαβε η ελληνική εταιρεία ELMON


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ
Το βραβείο του καλύτερου αλεξίσφαιρού γιλέκου στην Ευρώπη έλαβε η ελληνική εταιρεία ELMON



Το βραβείο του καλύτερου αλεξίσφαιρού γιλέκου στην Ευρώπη έλαβε η ελληνική εταιρεία ELMON.  Το βραβείο απονεμήθηκε στην ελληνική εταιρεία κατά την διάρκεια της διεθνούς  έκθεσης αμυντικού εξοπλισμού που έλαβε χώρα στο Παρίσι από 11-15/6/2012.
Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αξιολογήθηκαν με αυστηρά κριτήρια βασισμένα στην εξέλιξη της εγκληματικότητας και  τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των αλεξίσφαιρων γιλέκων. Μετά από ενδελεχή εξέταση των δεδομένων η σχετική επιτροπή απεφάνθη πως τα Ελληνικά αλεξίσφαιρα γιλέκα της ELMON ήταν τα καλύτερα της Ευρώπης.
Η διεθνής βράβευση των αλεξίσφαιρων γιλέκων της  ελληνικής εταιρείας ELMON αναφέρθηκε  στο φημισμένο  γαλλικό περιοδικό στρατιωτικού και αστυνομικού περιεχομένου «Pro Securite”  στο τεύχος Ιουλίου Αυγούστου 2012 (Τεύχος Νο. 105).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ELMON έχουν αποδείξει  στην πράξη της ποιότητα τους αφού σύμφωνα με στοιχεία έχουν σώσει τις περισσότερες ζωές στην Ελλάδα, όπως πρόσφατα και στην περίπτωση του αστυνομικού Γιάννη Π.  ο οποίος κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης δέχτηκε με 3 σφαίρες Kalashnikov στο στήθος και 6 συνολικά σφαίρες τύπου MAKAROV & TOKAREV.
Ακολουθούν οι σχετικές φωτογραφίες με το αλεξίσφαιρο γιλέκο της ELMON καθώς και οι φωτογραφίες
από το γιλέκο που φόραγε ο αστυνομικός Γιάννης Π.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το αποτέλεσμα των τριών σφαιρών του AK-47 Kalashnikov και στην δεύτερη φωτογραφία οι 6 σφαίρες από τα πιστόλια MAKAROV & TOKAREV. Όπως φαίνεται και στις δύο περιπτώσεις το άτομο που φορούσε το γιλέκο δεν τραυματίστηκε αφού το γιλέκο μπόρεσε να συγκρατήσει τις σφαίρες ενός επιθετικού πολεμικού τυφεκίου και δύο πιστολιών. 




Τμήμα ειδήσεων defencenert.gr






Γιατί ο Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμη με υπουργική BMW;


Γιατί ο Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμη με υπουργική BMW;


O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω; [BMW 7 Series High Security]
Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να έκοψαν με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να... έβαλαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους ανέργους και στους άστεγους!!!, αλλά όταν πρόκειται για τη χλιδή τους και την προστασία τους από την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζουν.

Απόδειξη; Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης,οι σωτήρες της πατρίδας και του λαού όπως έλεγε ο "κύριος"Βενιζέλος στη βουλή και στις συνεντεύξεις του,ότι θα μας "σώσει"...κυκλοφορεί με θωρακισμένη κρατική λιμουζίνα αξίας 750.000 ευρώ που την απέκτησε με...τον ιδρώτα ΜΑΣ!!!

Ωσάν ...σεΐχης του Κατάρ
[OXI, ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!], χρέωσε αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσει την χλιδάτη και...γερμανική λιμουζίνα που φέρει την τελευταίου τύπου θωράκιση ειδική παραγγελία στο Ισραήλ!

Χθές βράδυ όλα τα...μεγάλα κανάλια της προπαγάνδρας σε απευθείας σύνδεσης με το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά έδειχναν τα πλάνα της άφιξης του Βενιζέλου αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε να πει ότι ο πρόεδρος που με το ζόρι και τους διορισμούς της τελευταίας στιγμής πήρε 12% και με ποιό δικαίωμα κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως υπουργός οικονομίας και οικονομικών;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Xριστιανή μοναχή: "Ο Θεός να ευλογεί τον Άσσαντ" (vid)


Xριστιανή μοναχή: "Ο Θεός να ευλογεί τον Άσσαντ" (vid)



Στο defencenet.gr πρώτοι αναδείξαμε το θέμα των Χριστιανών της Συρίας που κινδυνεύει η ζωή τους και η ύπαρξή τους, από τους εξτρεμιστές μισθοφόρους που έχουν "βαπτισθεί" ως επαναστάτες, από τα Δυτικά ΜΜΕ.

Το Russia Today έχει κάνει ένα πολύ ενφιαφέρον ρεπορτάζ, της Maria Finoishina  για το χριστιανικό χωριό της Maaloula που είναι το μοναδικό χωριό στον κόσ,ο που μιλάει Αραμαϊκά τη γλώσσα που πολλοί πιστεύουν ότι μιλούσε ο Ιησούς Χριστός ( πολλοί πιστεύουν ότι μιλούσε ελληνικά καθότι καταγόταν από την ελλληνόφωνη Γαλλιλαία).

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε φοβισμένους χριστιανούς να ανησυχούν  για την επερχόμενη κάθοδο των "βαρβάρων" και του τι μπορεί νατους συμβεί. Όπως οι ίδιοι λένε σέβονται και αγαπούν την κυβέρνηση Ασαντ  γιατί με αυτήν είναι ελεύθεροι να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, κάτι εξαιρετικά αμφίβολο αν επικρατήσουν ισλαμιστές και παρακλάδια της Αλ Κάιντα στηριζόμενα από τη CIA κατά τα λεγόμενα άλλωστε των NY Times.

Οπως λέει το ρεπορτάζ ο Ασσαντ προστάτεψε το 10% του πληθυσμού που είναι χριστιανοί περιορίζοντας τη δύναμη των Ισλαμιστών, μία δύναμη που οι Δυτικοί χριστιανοί(;)τώρα χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν   για να έρθει στην εξουσία.

Οπως οι ίδιοι λένε ο Άσσαντ κρατούσε τις θρησκευτικές ομάδες αγαπημένες και έχει μετατραπεί ο ίδιος  σε σύμβολο επιβίωσης των χριστιανών. Η μοναχή Pelagia Sayaf του Μοναστηριο΄ύ της Αγίας Θέκλας λέει ότι δεν φοβούνται το καθεστώςαλλά μην χάσουν το καθεστώς αυτό. "Ο Θεός να ευλογεί τον Άσσαντ. Οι επαναστάτες πληρώνονται και παίρνουν εντολές να καταστρέψουν τη χώρα."

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η μαρτυρία του Mahmound Diab ο οποίος δεν είναι χριστιανός αλλά ο ιμάμης της πόλης και δηλώνει ότι μετά την προσευχή της Παρασκευής (Σαν τη δική μας Κυριακή) ερχοντουσαν τον Απρίλιο άγνωστοι για να πείσουν τον κοσμο να ξεσηκωθεί. Όμως αυτοί αρνήθηκαν και δεν τους ξαναείδαν έκτοτε.

Οπως καταλαβαίνετε άλλοι είναι οι λόγοι της επιθυμούμενης πτώσης του Άσσαντ, και έχει να κάνει με το Αμερικανικό κόμπλεξ να αφήσουν τους Ρώσους χωρίς στήριγμα στη Μεσόγειο.

Η (made in USA) ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των χριστιανών στη Μ. Ανατολή και η σιωπή των Αμερικάνων χριστιανών

Η (made in USA) ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των χριστιανών στη Μ. Ανατολή και η σιωπή των Αμερικάνων χριστιανών

Μάλιστα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, με έδρα την Ουάσιγκτον, στηρίζει τους αντάρτες της Συρίας που εκτελούν συστηματικά (σκοτώνουν) Χριστιανούς στους δρόμους, στα σπίτια τους, και στις εκκλησίες τους. Σκοτώνουν ιερείς και μοναχές, γυναίκες και παιδιά, και όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από τους Αμερικάνους φορολογούμενους. Το άκουσες Αμερική; Τα χρήματα που κατέβαλε ο θείος Σαμ τον περασμένο Απρίλιο είναι τα χρήματα του αίματος. Ένα τμήμα τους χρησιμοποιείται για να βοηθηθούν οι φανατικοί μουσουλμάνοι να σκοτώσουν χριστιανούς. Πώς αισθάνεστε;

Ακούσατε τίποτα από τα mainstream μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό; Σιωπή! Τίποτα! Τα χείλη τους σφραγισμένα! Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται με τους Μουσουλμάνους Αδελφούς. Για πιο λόγο; Με λίγα λόγια. Μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις (κυρίως επιχειρήσεις ενέργειας) θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής. Τα μουσουλμανικά έθνη που εργάζονται με αυτές τις εταιρείες ανταμείβονται πλούσια με πολλά χρήματα. Σκεφτείτε τη Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, ή το Κουβέιτ, ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα έθνη που αρνούνται να συνεργαστούν πάνε στη μαύρη λίστα και μόλις βρεθούν στην εταιρική μαύρη λίστα, δεν περνάει πολύς καιρός πριν καταλήξουν στη μαύρη λίστα του θείου Σαμ. Σκεφτείτε για παράδειγμα το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράν. Τώρα, πώς λειτουργεί ο θείος Σαμ. Πρώτον, στέλνει τη C.I.A. συγκεκαλυμμένα να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει αντάρτες που θα επιχειρήσουν μια «αλλαγή καθεστώτος» μέσω ενός πραξικοπήματος ή ενός εμφυλίου πολέμου. Δεύτερον, αν αυτό δεν λειτουργήσει, υπάρχει το ΝΑΤΟ ή ο ΟΗΕ να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, μέσω μιας εκστρατείας βομβαρδισμών. Τρίτον, αν αυτό δεν λειτουργήσει, ή εάν κάποια από αυτές τις δύο οργανώσεις δεν συνεργάζονται με το θείο Σαμ, εκείνος «πηγαίνει μόνος» με ένα «συνασπισμό προθύμων» και εγκαινιάζει μια υπό αμερικανική ηγεσία εκστρατεία βομβαρδισμών ή μια ολοκληρωτική εισβολή. Αν κοιτάξετε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 20 χρόνια, αυτό το σενάριο περίπου παίζει πάντα. Είναι μια προσέγγιση σε τρία στάδια. Ένα, δύο και τρία. Ελπίζουν ότι το πρώτο βήμα θα κάνει τη δουλειά του. Αν όχι, υπάρχει το βήμα δύο, και αν ούτε αυτό δεν λειτουργήσει, καλά, ξέρετε τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσταθεροποιήσουν ενεργά τη Μέση Ανατολή στην επιδίωξη της «ελευθερίας», αλλά η "ελευθερία" αυτή δεν σημαίνει την ελευθερία με την έννοια που εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε. Λένε "ελευθερία" με την έννοια του να αφήσουν τους φανατικούς ισλαμιστές να αναλάβουν την εξουσία και να κυβερνήσουν τις χώρες τους, σύμφωνα με ό, τι ο θρησκευτικός τους ζήλος απαιτεί. Ήταν υπό την Κυβέρνηση του G.W. Μπους που λήφθηκε η απόφαση να συμμαχήσουν με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, τη ‘μητέρα’ όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή. Η ιδέα ήταν να «αλλάξουν τις πλευρές» να το πω έτσι, να βοηθήσουν τους Μουσουλμάνους να πάρουν αυτό που θέλουν, και σε αντάλλαγμα να ελπίζουν για τον περιορισμό της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν προνομιακή θέση στις τιμές του πετρελαίου με τις, υπό αμερικανική ηγεσία, διεθνείς εταιρείες. Η πίεση στο Ισραήλ να εγκαταλείψει την κατεχόμενη γη για ειρήνη ξεκίνησε σοβαρά υπό τον GW Μπους, και συνεχίζεται κάτω από την σημερινή κυβέρνηση Ομπάμα.
Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω αυτό. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι του Ομπάμα. Ούτε είναι του G.W. Μπους. Πιστέψτε με, αν ο Mitt Romney εκλεγεί, δεν θα κάνει απολύτως τίποτα για να το αλλάξει. Όχι, αυτό είναι ένα πρόβλημα της Ουάσιγκτον D.C.! Ονομάζεται "Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός", και πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν είναι κάτι νέο, και έχει μια μακρά ιστορία χρηματοδότησης από πολλά χρήματα στη Νέα Υόρκη και εταιρείες που καλύπτουν όλο το κόσμο από εκεί.

Οι προεδρικές εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα. Εάν γίνει ο Mitt Romney πρόεδρος δεν θα σταματήσει αυτό. Θα το κάνει, και, ενδεχομένως, με περισσότερο ζήλο από τον Ομπάμα και τον Μπους μαζί. Ποιος είναι το αρνί της θυσίας; Οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, φυσικά! Από τη νέα αυτή αμερικάνικη πολιτική έχει δολοφονηθεί στη Μέση Ανατολή, τόσο μεγάλος αριθμός χριστιανών όσο είχε να δολοφονηθεί από την εποχή των σταυροφοριών! Στο Ιράκ, οι Αμερικανοί ήταν σίγουροι ότι οι Χριστιανοί θα ήταν ασφαλείς μέσα στην, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δημοκρατία. Αντ’ αυτού, δολοφονήθηκαν χιλιάδες χριστιανοί, εκκλησίες βομβαρδίστηκαν (ενώ ήταν μέσα), και υπάρχει από τότε μια μαζική φυγή χριστιανών από το Ιράκ. Στην Αίγυπτο, η C.I.A. έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενορχήστρωση των διαμαρτυριών και την ανατροπή του καθεστώτος εκεί. Αφότου ήρθε η δημοκρατία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Αίγυπτος έγινε ένα σφαγείο για τους Χριστιανούς. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν πολλοί χριστιανοί στη Λιβύη ώστε να γίνουν στόχος των ανταρτών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την  εκστρατεία βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ. Τώρα, ο θείος Σαμ στρέφεται στη Συρία, εξοπλίζοντας τους αντάρτες, και χωρίς αμφιβολία χρησιμοποιώντας τη CIA για να τους εκπαιδεύσει και να συντονίσει τις επιθέσεις τους. Τι ακολουθεί; Το καθεστώς του Άσαντ δεν έχει πέσει ακόμα, και οι χριστιανοί ήδη σφάζονται στη Συρία. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο επόμενος στη λίστα που θα χτυπήσει ο θείος Σαμ – το Ιράν. Πόσοι Χριστιανοί θα πεθάνουν εκεί, ως αποτέλεσμα του ιμπεριαλισμού των Γιάνκηδων;

Αμερικάνοι Ευαγγελικοί, θα πρέπει να ντρέπεστε. Βοηθήσατε με την υποστήριξή σας σε αυτό, με αυτόν τον εσχατολογικό τρελό Σιωνισμό σας. Κάθε χρόνο, στέλνετε εκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ, για τα πάντα, από τη βοήθεια των Εβραίων να εγκατασταθούν στα κατεχόμενα εδάφη, έως την ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα. Αδιαφορείτε για τα δεινά των χριστιανών αδελφών σας στην Παλαιστίνη, και τώρα αδιαφορείτε για τον πόνο τους στο Ιράκ, την Αίγυπτο και τη Συρία. Λέτε, "ο Ομπάμα να φύγει και να εκλέγει ο Romney!" Και δεν σας νοιάζει ότι  ο Romney θα κάνει ό, τι έκαναν στη Μέση Ανατολή ο Μπους και ο Ομπάμα, και πιθανόν πολύ περισσότερα! Ντροπή σε κάθε Αμερικάνο Καθολικό ο οποίος τόλμησε να υποστηρίξει την Ευαγγελικό σιωνιστικό (“πρώτα το Ισραήλ”) όραμα της Μέσης Ανατολής και με τον τρόπο αυτό, να κάνει τα στραβά μάτια σε ό, τι κάνει η Ουάσιγκτον στους χριστιανούς αδελφούς του εκεί.

Έχω αποκηρύξει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν την αναγνωρίζω πλέον, ως νόμιμη. Πρόκειται για μια τυραννική δικτατορία που ξεκίνησε το 1861 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Καταλαμβάνει το έθνος μου (Dixie) και χρησιμοποιεί τους πόρους μας και τους νέους άνδρες για να προωθήσει τα αυτοκρατορικά της σχέδια. Τώρα διώκει τους Χριστιανούς σε αμερικάνικο έδαφος, λέγοντας ότι τα παιδιά δεν μπορούν να προσεύχονται στο σχολείο τους και τα χριστιανικά φιλανθρωπικά ιδρύματα οφείλουν να παρέχουν αμβλώσεις και αντισύλληψη. Ενώ συνεχώς στηρίζει τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των χριστιανών στο εξωτερικό. Δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξω αυτή την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα ανάθεμα. Είθε ο Θεός να σώσει τους χριστιανούς αδελφούς μου στη Μέση Ανατολή από τις σατανικές της φιλοδοξίες.

Από το blog THE CATHOLIC KNIGHT / μετάφραση redskywarning.blogspot.gr/

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πλάκα μας κάνουν; Λεφτά υπάρχουν, αλλά για τα ... κόμματα: Μοιράζονται 54 εκατ. ευρώ


Πλάκα μας κάνουν; Λεφτά υπάρχουν, αλλά για τα ... κόμματα: Μοιράζονται 54 εκατ. ευρώ



Μια νέα γενιά ... εκατομμυριούχων προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου με τα οκτώ κόμματα κόμματα να εισπράττουν το κολοσσιαίο ποσό των 54 εκατομμυρίων ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε 54 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οκτά κόμματα. Ακόμα και ο Τζήμερος που πήρε κάτι παραπάνω από 1,5% και καλούσε την Μέρκελ να αφήσει την Ελλάδα να καεί, παίρνει "για τον κόπο του" 750.000 ευρώ! Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φάρσα, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.

Και το ερώτημα είναι: Για να λειτουργήσει η δημοκρατία χρειάζονται κόμματα-πολυεκατομμυριούχα; Όποιος νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει στην χώρα, ας το κάνει και ας ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να τον ενισχύσουν. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενισχύουν τις κομματικές παρέες;
Στην εποχή του διαδικτύου που η επικοινωνεία είναι σχεδόν δωρεάν πληρώνουμε 54 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο , για ποιο λόγο; Για να έχουμε δημοκρατία; Αυτή ειναι η βασική προϋπόθεση;
Να υπάρχουν κάποιοι που νέμονται το δημόσιο χρήμα εις υγείας των κορόϊδων ψηφοφόρων που όχι απλώς πένονται, αλλά αυτοκτονούν από την πείνα και την εξαθλίωση; Το αστείο είναι ότι υποτίθεται πως τα χρήματα αυτά δίδονται για να είναι τα κόμματα ... ανεξάρτητα και οι επιχειρηματίες να μην τα ελέγχουν! Την πολιτική ιστορία από το 1974 και έντεύθεν και το πόσο ανεξάρτητα και μη διαπλεκόμενα είναι,νομίζουμε ότι όλοι το γνωρίζουμε.  
Από εκεί κει πέρα, μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει ξεκαθαρίσει ότι το σύνολο της κρατικής επιδότησης των 3,75 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει θα το διαθέσει σε κοινωφελές έργο και στο τέλος της χρονιάς, μάλιστα, θα καταθέσει και τα παραστατικά των δαπανών για το κοινοφελές έργο που θα προσφέρει. Όλοι οι άλλοι θα ενθυλακώσουν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ και θα μιλάνε εκ του ασφαλούς για "την ανάγκη μεταρρυθμίσων", για "την ανάγκη θυσιών" κλπ.
Ας δούμε πως μοιράζονται οι εκατομυριούχοι της πολιτικής ελίτ το ποσό των 54 εκατ. ευρώ: Η Νέα Δημοκρατία θα πάρει 15.4 εκατ. ευρώ ελαφρά λιγότερα από τα 17 εκατ. ευρώ που πήρε πέρσι, λόγω μειωμένου αριθμού ψηφοφόρων.
Οι "ριζοσπάστες" του ΣΥΡΙΖΑ από 4 εκατ. ευρώ τώρα θα τσεπώσουν 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Το ΠΑΣΟΚ που έχει προεισπράξει επιχορηγήσεις 120 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικών εισπράξεων θα λάβει... "μόλις" 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατομμύρια! Πόσα χρόνια πρέπει να εισπράττει για να ξεπληρωθεί το δάνειο; Κάπου 20 χρόνια! Που τότε κανένας δεν θα θυμάται το ΠΑΣΟΚ, βέβαια. 
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, θα εισπράξουν 4 εκατ. ευρώ και ο Π.Καμμένος έχει μιλήσει ήδη για "κοινωνικές δράσεις που θα διαθέσει μέρος του ποσού".
Για την Χρυσή Αυγή τα είπαμε και οι δημοκράτες της Αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ θα εισπράξει 3,4 εκατ. ευρώ. ελπίζουμε ότι ο κυρ-Φώτης να πληρώσει τώρα και τους υπαλλήλους στο κόμμα του. Το ΚΚΕ γνωρίζει την καπιταλιστική κρίση στο "πετσί" του, όπως και κρίση στην εύρεση ψηφοφόρων. Θα πρέπει να βολευτεί με 3,95 εκατ. ευρώ

Υπάρχει και ο απίθανος Θ.Τζήμερος τον οποίο πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με 750.000 ευρώ για τις στιγμές γέλιου που τους χάρισε.
Σύνολο: 54 εκατ. ευρώ! Να είναι καλά και να τα απολαύσουν εις υγείαν των "μεταρρυθμίσεων"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αντάρτικο πολεων ξαναγεννήθηκε; - Κτύπημα "από τα παλιά" στην Microsoft

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΒΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ (Και Αμερικανικοί στόχοι! ΟΥ! ΟΥ! ΟΥ!), ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ 17Ν!!! ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ!!! ΠΟΣΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΗΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΙΝΔΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!! 
---ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?? Ή ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 17Ν (ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΝΟ ΣΥΣΚΟΤΙΣΘΗΚΕΣ, ΑΥΤΟ ΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ!)??? ΣΚΕΨΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΟΥΕΛΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ!)! ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΟΖΕΙ "ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ"!!!
---------------------------------------

Το αντάρτικο πολεων ξαναγεννήθηκε; - Κτύπημα "από τα παλιά" στην Microsoft



Αυτό που οι αναλυτές της ΕΛΑΣ και ειδικότερα του τμήματος δίωξης "ειδικών εγκλημάτων βίας", δηλαδή του τμήματος δίωξης τρομοκρατών, ανένεμεναν να συμβεί εδώ και καρό, δηλαδή επανεμφάνιση τυ αντάρτικού πόλεων, φαίνεται ότι συνέβη με ηχηρό τρόπο σήμερα τα ξημερώματα με την βομβιστική-εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Microsoft. Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, απέναντι σε ένα στόχο που έχει όλα αυτά που μισούν: Είναι πολυεθνική, αμερικανικής καταγωγής.

Κάποιοι συνδέουν την εμπρηστική βόμβα που δεν ανατινάχθηκε λόγω λάθους στην συνδεσμολογία στο μετρό του Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο με την σημερινή επίθεση. Το γεγονός ότι δεν ήθελαν θύματα, απλά να κτυπήσουν ένα στόχο δείχνει ότι το νέο αντάρτικο έχει επαναπροσανατολίσει τους στόχους του διαπιστώνοντας ότι οι φόνοι σοκάρουν την κοινή γνώμη και δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.
Oργανώσεις όπως ο ΕΛΑ, αλλά και η οργάνωση "Οκτώβρης '80" (δεν συνελήφθη ποτέ κανένας από αυτή την οργάνωση) είχαν "λαμπαδιάσει" ολόκληρη την Αθήνα στο αποκορύφωμα του αντάρτικου πόλεων μεταξύ 1975-1995, είτε με εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους ήσσονος σημασίας (π.χ. ΙΧ με ξένες πινακίδες) είτε με επιλεγμένα κτυπήματα σε πολυκαταστήματα.

Γι' αυτό απομάκρυναν τον φύλακα, ενώ χτύπησαν αργά τη νύχτα, την ώρα που στο κτίριο δεν υπήρχε κανένας από τα 125 άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση. Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρίας στην είσοδο του κτιρίου, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο.

Στο κλεμμένο φορτηγό βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι υπήρχε και ομάδα κάλυψης, που σημαίνει ότι οι ένοπλοι ήταν πολύ περισσότεροι από τους τρεις που έκαναν την ενέργεια.

To κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί.

Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι και αξ αυτού του λόγου μλετούν στην αστυνομί τις κάμερες από τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής.
Στην επίθεση υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περί τα έξι άτομα συνολικά οπλισμένα με πιστόλια και πιθανόν επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Β. Βιλιάρδος-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Η Ευρώπη έχει απόλυτη ανάγκη από έναν δικό της μηχανισμό διάσωσης, με τη βοήθεια του οποίου να μπορούν να αντιμετωπίζονται τόσο τα οικονομικά, όσο και τα διαρθρωτικά προβλήματα όλων των χωρών-μελών της

Όπως είχαμε αναλύσει τον Απρίλιο του 2011, "Η κερδοσκοπία ενδυναμώνει μία ήδη υφιστάμενη τάση – είτε πρόκειται για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, είτε για τις τιμές των πρώτων υλών και εμπορευμάτων, είτε για τα επιτόκια, είτε για τα ομόλογα. Ο στόχος της είναι να εκμεταλλευθεί κερδοφόρα τις διαφορές στις τιμές, οι οποίες είναι το αποτέλεσμα της σκόπιμης ενδυνάμωσης των ήδη υφισταμένων τάσεων. Πρόκειται λοιπόν για μία απλούστατη λογική, η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί επίσης απλά".

Σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα, η πραγματική λύση για την κρίση χρέους της Ευρώπης είναι ουσιαστικά πολύ απλή: Το ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης (EFSF), το οποίο δημιουργήθηκε με τα χρήματα που διέθεσε αφενός μεν η κεντρική τράπεζα, αφετέρου τα κράτη-μέλη της, οφείλει να «μεταλλαχθεί» σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (ΕΝΤ) - στα ίχνη του ΔΝΤ, έτσι όπως αυτό λειτούργησε την πρώτη περίοδο της ίδρυσης του (από το 1945 έως το 1971).

Το ταμείο αυτό θα πρέπει να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοπιστωτικά μέσα στις χώρες του Ευρώ, με τη βοήθεια της έκδοσης ευρωομολόγων. Ταυτόχρονα, τόσο το ΕΝΤ, όσο και η ΕΚΤ, οφείλουν να εγγυώνται για τα δημόσια χρέη όλων των χωρών-μελών τους. Κατ’ αυτόν τον απλούστατο τρόπο, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης υψηλών «προμηθειών ρίσκου» (SpreadsCDS), καθώς επίσης τοκογλυφικών επιτοκίων 

Στην περίπτωση τώρα που εκδίδονται νέα ομόλογα δημοσίου από τις χώρες της ζώνης του ευρώ, χωρίς να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από τις αγορές κεφαλαίου, θα πρέπει να αγοράζονται από το ΕΝΤ (αν και στην περίπτωση αυτή θα ήταν μάλλον απίθανο να μη βρεθούν αγοραστές, αφού υπάρχουν τεράστιες ποσότητες κεφαλαίων διεθνώς, τα οποία αναζητούν διαρκώς σίγουρες τοποθετήσεις - τα συναλλαγματικά διαθέσιμα μόνο της Κίνας υπερβαίνουν τα 3 τρις $).

Τα κριτήρια τώρα, με τα οποία θα παρέχονται πιστώσεις στις χώρες-μέλη της ένωσης, θα πρέπει να είναι ανάλογα με αυτά του ΔΝΤ – προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ευρώπης. Με τον τρόπο αυτό ο κύκλος του διαβόλου, ο οποίος ξεκινάει με την απαίτηση τοκογλυφικών επιτοκίων εκ μέρους των αγορών και συνεχίζει με τις προσπάθειες υπερβολικών μέτρων άμεσης μείωσης των ελλειμμάτων, τα οποία οδηγούν σε καταστροφικές υφέσεις, σε περαιτέρω αύξηση των δημοσίων χρεών, καθώς επίσης σε ακόμη υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, θα πάψει πια να υφίσταται (άρθρο μας).   

ΤΟ «ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ» ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 

Τα βασικότερα προβλήματα της χώρας μας είναι κατ’ αρχήν Πολιτισμικά (εδώ συμπεριλαμβάνουμε την κοινωνία και τους Πολίτες – επίσης την πλειοψηφία των ΜΜΕ), στη συνέχεια Θεσμικά και μάλλον στο τέλος, ενδεχομένως παράλληλα, Πολιτικά.

Τα οικονομικά προβλήματα «έπονται», ενώ στην πραγματικότητα δεν προηγείται η υπερχρέωση (η χώρα μας δεν είναι σε καμία περίπτωση χρεοκοπημένη, αφού τόσο τα περιουσιακά της στοιχεία, όσο και οι υποδομές της, υπερβαίνουν τα δάνεια της), αλλά η κακοδιαχείριση - στην οποία υπάγεται η παγίδα ρευστότητας που δεν αποφύγαμε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την ευρύτερη κρίση δανεισμού της «δύσης» (η «υπόθεση εργασίας» εδώ είναι ότι, οι ενέργειες της σημερινής μας κυβέρνησης, μετά την ανάληψη της εξουσίας εκ μέρους της, δεν ήταν σκόπιμες, με στόχο την έλευση του ΔΝΤ - αλλά ανεπαρκείς, όπως αυτές της προηγούμενης, καθώς επίσης  εσφαλμένες).

Επομένως, σύμφωνα τουλάχιστον με την παραπάνω περιγραφή, εάν το ΔΝΤ δεν είχε «μετεξελιχθεί» στην εγκληματική οργάνωση των τοκογλύφωναλλά σε μία ικανή, έντιμη οργάνωση διαχείρισης οικονομικών κρίσεων διεθνώς, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας - έχοντας τη δυνατότητα να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα την απαιτούμενη ρευστότητα. Άλλωστε, τα χρήματα που διαθέτει είναι λιγότερα από το 30% του συνολικού πακέτου στήριξης της οικονομίας μας - ενώ η χώρα προέλευσης του, η υπερδύναμη, απλά «τυπώνει» χαρτονομίσματα, τα οποία ουσιαστικά δεν κοστίζουν καθόλου. Οι ενέργειες του όφειλαν λοιπόν να είναι οι εξής:

(α)  Θεωρώντας ότι, το Πολιτισμικό πρόβλημα (έλλειμμα Παιδείας) της χώρας μας απαιτεί μακροχρόνια «θεραπεία», η οποία προϋποθέτει την επίλυση των υπολοίπων δύο, το ΔΝΤ θα έπρεπε να ασχοληθεί άμεσα με τη λειτουργία των Θεσμών (για τους οποίους προφανώς αδιαφόρησε). Το κέντρο βάρους των ενεργειών του όφειλε να είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης – μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια της κατάργησης της θεσμοθετημένης ατιμωρησίας των Πολιτικών, καθώς επίσης των υπολοίπων «κοινωνικών λειτουργών». Είναι άλλωστε εμφανές ότι, εάν συνεχίσει η απίστευτη διαφθορά των πολιτικών, όπως δυστυχώς συμβαίνει, το σύνολο του σημερινού πολιτικού συστήματος θα καταρρεύσει – με εξαιρετικά δυσμενή επακόλουθα για τη χώρα μας. 

(β)  Στη συνέχεια, το ΔΝΤ θα έπρεπε να αποκαταστήσει τη σωστή λειτουργία των πολιτικών κομμάτων - επιβάλλοντας την άμεση «κατάργηση» των «μαύρων ταμείων», την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά τους, την πληρωμή των χρεών τους (τα δύο μεγάλα κόμματα χρωστούν πάνω από 100 εκ. € στις τράπεζες), καθώς επίσης καταπολεμώντας τη διαπλοκή, τη διαφθορά, όπως και όλες τις υπόλοιπες, χρόνιες παθήσεις τους.

(γ)  Παράλληλα, το ΔΝΤ όφειλε να ασχοληθεί με εκείνα τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν την Ελλάδα στην υπερχρέωση (για τα οποία επίσης αδιαφόρησε εντελώς). 

Ειδικότερα, όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, το σημαντικότερο σημερινό πρόβλημα είναι η «ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση» - εντός της Ευρωζώνης δε η αντίστοιχη, η οποία εξειδικεύεται στην αδυναμία συνύπαρξης των πλεονασματικών με τις ελλειμματικές χώρες. Πόσο μάλλον όταν το μεγαλύτερο «εσωτερικό» πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι η Γερμανία, η οποία χρησιμοποίησε τη χώρα μας (συνεχίζει να το κάνει), για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων «εταίρων» της στην Ευρωζώνη – ενώ ποτέ δεν εξόφλησε τις υποχρεώσεις της απέναντι μας, έστω βοηθώντας μας έμμεσα (άρθρο μας).     

Συνεχίζοντας, η αδυναμία συνύπαρξης των πλεονασματικών με τις ελλειμματικές χώρες εντός της Ευρωζώνης, επιδεινώνεται από το κοινό νόμισμα, το οποίο δεν εξισορροπείται από μία κοινή οικονομική πολιτική (δημοσιονομική ένωση κλπ) – με αποτέλεσμα το Ευρώ των ελλειμματικών χωρών να διατηρείται «τεχνητά» υπερτιμημένο, ενώ το Ευρώ των πλεονασματικών υποτιμημένο. Το γεγονός αυτό οδηγεί τις ελλειμματικές χώρες να αγοράζουν όλο και περισσότερα προϊόντα από τις πλεονασματικές, αφού πωλούνται φθηνότερα – αυξάνοντας κατά συνέπεια την ανταγωνιστικότητα των πλεονασματικών, εις βάρος της δικής τους.

Κατ’ επέκταση, το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών των ελλειμματικών χωρών αυξάνεται συνεχώς, «εκβάλλοντας» ουσιαστικά στο εξωτερικό χρέος τους – όπως φαίνεται από τον Πίνακα Ι, σε σχέση με την Ελλάδα:

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Ακαθάριστο Εξωτερικό Χρέος σε εκ. 

Έτη
2006
2007
2008
2009





Σύνολο
252.906
308.539
319.399
407.859
Σημείωση: Το εξωτερικό χρέος είναι το σύνολο του χρέους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε πιστωτές του εξωτερικού. Εάν η αξία των εξαγωγών μίας χώρας είναι χαμηλότερη από την αξία των εισαγωγών της, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο πληρωμών της να έχει έλλειμμα, ένα μέρος τόσο των επενδύσεων, όσο και της κατανάλωσης της χρηματοδοτείται από το εξωτερικό – με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς το εξωτερικό της χρέος. Στην περίπτωση αυτή λέμε ότι, οι Πολίτες επενδύουν και καταναλώνουν περισσότερα υλικά αγαθά και υπηρεσίες, από ότι οι ίδιοι παράγουν.
Πηγή: ΤτΕ
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Ταυτόχρονα, οι πλεονασματικές χώρες δανείζουν τις ελλειμματικές (Πίνακας ΙΙ), έτσι ώστε αυτές να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα τους, καθώς επίσης να αγοράζουν τα προϊόντα τους - επιβαρυνόμενες παράλληλα με τους τόκους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ: Εξωτερικές απαιτήσεις (δάνεια) των γερμανικών τραπεζών σε δις €, με ημερομηνία καταγραφής τέλη Αυγούστου 2010

Χώρες
Συνολικά
Τράπεζες
Επιχειρήσεις
Δημόσιο





Μ. Βρετανία
379.579
145.194
228.513
5.872
Γαλλία
167.092
92.403
61.209
13.480
Ισπανία
146.755
62.963
63.439
20.353
Ιταλία
133.296
48.138
45.664
39.494
Λουξεμβούργο
124.503
38.035
84.143
2.325
Ολλανδία
123.527
38.147
79.918
5.462
114.707
43.025
69.318
2.364
Αυστρία
69.098
46.738
9.271
13.089
Πολωνία
44.094
7.512
24.688
11.894
Πορτογαλία
28.685
13.130
9.862
5.693
Ελλάδα
27.990
2.451
7.614
17.925





Ευρώπη
1.524.366



Λοιπός κόσμος
928.625



Γενικό σύνολο
2.452.991



ΠηγήBundesbank
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Όπως φαίνεται από τον Πίνακα ΙΙ, η Γερμανία δανείζει σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της, κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες - στις οποίεςεξάγει το 75% των προϊόντων που παράγει. Οι εξαγωγές της στην ΕΕ στηρίζονται στο υποτιμημένο ευρώ της, το οποίο αυξάνει συνεχώς την παραγωγικότητα της – μειώνοντας διαρκώς την ανταγωνιστικότητα των υπολοίπων. Παράλληλα, επεκτείνεται με τις εμπορικές επιχειρήσεις της στις αδύναμες χώρες, «απορροφώντας» συνεχώς τα έσοδα τους. Προφανώς, ο «κύκλος» αυτός οδηγεί τις ελλειμματικές χώρες στην αδυναμία πληρωμής – σημείο στο οποίο έφτασε πρώτη η Ελλάδα, αφού «επιβοηθήθηκε» από πολλούς άλλους παράγοντες (πολιτική διαφθορά, διαπλοκή, Ολλανδική νόσος  κλπ).

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν το ΔΝΤ, με τη συνεργασία της ΕΕ, θα έπρεπε να ενδιαφερθεί κυρίως για τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στη σχετική «αποκατάσταση» της οικονομικής ομαλότητας. Εν τούτοις, οι μέχρι στιγμής ενέργειες του, δεν είναι σε καμία περίπτωση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση

Για παράδειγμα, η εσωτερική υποτίμηση προφανώς δεν προσφέρει στη λύση του προβλήματος, αφού οδηγεί σχεδόν με ασφάλεια στις κοινωνικές εξεγέρσεις - οι οποίες επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τα μεγέθη μίας χώρας (οι εργαζόμενοι δεν έχουν αποδεχθεί ποτέ μέχρι σήμερα τη μείωση των ονομαστικών τους αποδοχών).  

Επίσης δεν είναι λύση η αύξηση των φόρων, η οποία οδήγησε τελικά την Ελλάδα σε μία άνευ προηγουμένου ύφεση (στασιμοπληθωρισμό), από την οποία πολύ δύσκολα πλέον θα ξεφύγει - ειδικά όταν η ανεργία ξεπεράσει το 20%. Τέλος, δεν είναι προφανώς λύσεις όλα τα υπόλοιπα που δρομολόγησε (με εξαίρεση τη μείωση των υπερβολικών δαπανών του δημοσίου, της σπατάλης δηλαδή,  για την οποία όμως αδιαφορεί εμφανώς το σημερινό «καθεστώς»), αφού ουσιαστικά εξυπηρετούν μόνο εισπρακτικούς σκοπούς – ενώ θα μπορούσε να επιτύχει το ίδιο, με άλλες μεθόδους.

Για παράδειγμα, εάν καταργούσε τις εισαγωγικές εξετάσεις, τα φροντιστήρια θα έπαυαν να έχουν λόγο ύπαρξης. Στην περίπτωση αυτή, οι Έλληνες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πόρους, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 3% περίπου του ΑΕΠ (περί τα 7 δις €) – οπότε θα αυξανόταν αυτόματα η φοροδοτική ικανότητα τους, χωρίς να προκληθεί ύφεση. Το ίδιο θα συνέβαινε, εάν εξασφαλιζόταν η σωστή λειτουργία του συστήματος Υγείας, το οποίο κοστίζει στους Έλληνες τουλάχιστον ένα επί πλέον 3% του ΑΕΠ (ακόμη 7 δις €) – ποσόν που δαπανάται σήμερα στην «ιδιωτική περίθαλψη» (φακελάκια κλπ). 

Περαιτέρω, εάν το ΔΝΤ καταπολεμούσε τη διαφθορά, η οποία κοστίζει στο δημόσιο γύρω στο 8% του ΑΕΠ, τότε οι δαπάνες του κράτους θα μειώνονταν αυτόματα κατά περίπου 17 δις €. Μόνο από τα παραπάνω λοιπόν θα μπορούσε να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός της Ελλάδας, αφού το συνολικό ποσόν (περί τα 31 δις €), υπερβαίνει κατά πολύ τα σημερινά της ελλείμματα (περί τα 20 δις €).

(δ)  Τέλος, το ΔΝΤ θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για την παραγωγή πλούτου στη χώρα μας,  μεταξύ άλλων καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία (η οποία εμποδίζει τα μέγιστα την Ελληνική επιχειρηματικότητα), διευκολύνοντας τις επενδύσεις και μετατρέποντας το αρνητικό ισοζύγιο της Ελλάδας σε θετικό – προφανώς χωρίς να ζητήσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των κοινωφελών επιχειρήσεων, η οποία προκαλεί ακριβώς το αντίθετο («παράγει» φτώχεια).

Για παράδειγμα, ένας από τους λόγους, για τους οποίους το ισοζύγιο μας είναι αρνητικό (Πίνακας ΙΙΙ), δεν είναι άλλος από την αυξημένη δραστηριοποίηση των πολυεθνικών στη χώρα μας – οι οποίες εισάγουν όλο και περισσότερα προϊόντα από τα κράτη που εδρεύουν, πληρώνοντας όλο και λιγότερους φόρους, με τη βοήθεια της φοροαποφυγής (transfer pricingOffshoreκλπ).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙΙ: Εξέλιξη δεικτών ανεργίας και ισοζυγίου (σε ποσοστά επί του ΑΕΠ)

Έτη
Ανεργία
Ισοζύγιο



1975-1979
1,92%
0,96%
1980-1984
5,36%
0,28%
1985-1989
6,76%
-1,44%
1990-1994
7,78%
-0,94%
1995-1999
10,28%
-2,92%
2000-2004
10,48%
-11,82%
2005-2008
8,70%
-12,15%
Πηγή: Κομισιόν
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Όπως φαίνεται από τον Πίνακα ΙΙΙ, μετά την είσοδο μας στην Ευρωζώνη, το ισοζύγιο μας επιδεινώθηκε σε τεράστιο βαθμό. Η επιδείνωση όμως αυτή φαίνεται ότι θα κλιμακωθεί, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί από το ΔΝΤ στην πώληση των επιχειρήσεων της, στις ξένες πολυεθνικές. Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιήθηκε το Ταμείο ανάλογα στο παρελθόν, συνεχίζουν να «πλήττονται» από αρνητικά ισοζύγια πληρωμών – ακόμη και όταν παρουσιάζουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως η Βραζιλία και η Τουρκία σήμερα. Επομένως, αργά ή γρήγορα επιστρέφουν ξανά στο Ταμείο, αναζητώντας εκ νέου τη βοήθεια του – όπως η Αργεντινή, αρκετές φορές μέχρι τώρα.

Ουσιαστικά λοιπόν, οι ενέργειες του ΔΝΤ θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με αυτές ενός υδραυλικού, ο οποίος «επισκευάζει» με τέτοιο τρόπο μία βρύση, έτσι ώστε να χαλάσει σύντομα, για να αναζητήσουμε ξανά τις υπηρεσίες του – κατ’ επέκταση, για να «διαιωνίσει» ο υδραυλικός (ΔΝΤ) την πελατεία του.

Αθήνα, 26. Ιουνίου 2012