Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Ιουλίου 2012

SOS-Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο



Η οικονομική κρίση οδηγεί σε κοινωνικές συνθήκες Άγριας Δύσης.
Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο



Τις τελευταίες μέρες η άγρια εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Συμβαίνουν τα πάντα: Απαγωγές ανηλίκων για λύτρα, δολοφονίες εν ψυχρώ από αδίστακτους ληστές, τυφλές αντιδράσεις αυτοδικίας. 
Ο συνδυασμός της κρίσης και της εντεινόμενης φτώχειας, με διαρκείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι ολέθριος. Η κατάσταση έχει πλέον εκτραχυνθεί, λένε οι ειδικοί, γεγονός που τεκμηριώνεται και από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Στα μεγάλα αστικά κέντρα και την Αττική παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας και κυρίως της λεγόμενης βίαιης και οργανωμένης εγκληματικότητας (ληστείες, βιασμοί, σπείρες, δολοφονίες).
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχαμε με αστυνομικό νεαρής ηλικίας από την επαρχία που υπηρετεί σε μάχιμο πόστο στην Αθήνα. «Με τις περικοπές, δεν βγαίνω. Γενικότερα, όμως, η Αθήνα έχει αλλάξει. Εκεί που περιπολείς, μπορεί να σου βγει από κάπου ληστής ή ναρκομανής και να γίνουμε Φαρ Ουέστ. Ακόμα και στο σπίτι έχω συχνά το περίστροφο δίπλα μου, για περιπτώσεις ανάγκης. Με αυξημένα ενοίκια, μειωμένους μισθούς και αυτή την υποβάθμιση της ζωής μου, γιατί να μείνω στην Αθήνα; Άμα με πάρουν τώρα με τις μεταθέσεις, θα επιστρέψω στο χωριό μου και θα ηρεμήσω» εξηγεί στην «F.S.» ο 28χρονος αστυνομικός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστή η απαγωγή 15χρονου μαθητή στη Χαλκίδα (που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος). Ο γιος του διευθυντή καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας έπεσε στα χέρια ενόπλων κάτω από το φως του ήλιου και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του.

Η Καμπούλ της Καισιαριανής
Τις τελευταίες εβδομάδες η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Sτην Καισαριανή άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ δύο αδέρφια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον ένα και να τραυματίσουν σοβαρά τον δεύτερο, επειδή επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να κλέψουν το αυτοκίνητό τους.
Το άγριο σκηνικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Βουτσά της Καισαριανής. Οι δύο νέοι 30 και 32 ετών κοιμούνταν αμέριμνοι στο διαμέρισμά τους, όταν άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να ηχεί. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι αντίκρισαν δύο ή τρία άτομα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν το όχημα.
Ένας από τους δύο, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μαζί με τον αδερφό του κατέβηκαν τρέχοντας στην πυλωτή για να εμποδίσουν τους δράστες. Όταν όμως αυτοί τους είδαν, άνοιξαν πυρ εναντίον τους με το καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να πλήξουν θανάσιμα στο στήθος τον 30χρονο. Άλλη μια σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά τον 32χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Μετά τους πυροβολισμούς και την αναστάτωση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διεξάγονται έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Ίδια η κατάσταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπου στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχαμε από περιστατικά επίθεσης σε ανηλίκους μέχρι και ένοπλες ληστείες. Εξετάζοντας κάποιος το αστυνομικό δελτίο μονάχα μίας νύχτας, για παράδειγμα της περασμένης Κυριακής προς Δεύτερα (3ης Ιουνίου), θα αντιληφθεί τα επίπεδα και τη συχνότητα της εγκληματικότητας που καλείται να διαχειριστεί η ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, στις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Αγία Παρασκευή επτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν σε τρεις ανηλίκους, 14-15 ετών, που έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους, τους ακινητοποίησαν, τους άρπαξαν τα ποδήλατα και τα κινητά τους τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν. Λιγότερο από 4 ώρες αργότερα, στη λεωφόρο Κηφισίας 51 στους Αμπελόκηπους, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπίτι και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Το βράδυ του εγκλήματος συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο. Στις 03.36 στη Νέα Ερυθραία δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι όπου διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 2.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο πιστωτικές κάρτες και τα κλειδιά Ι.Χ. αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν.
Διαπράχθηκαν επίσης ληστείες σε κατάστημα τροφίμων στα Καμίνια, σε ταχυφαγείο στις Αχαρνές, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στο Περιστέρι, σε βάρος δύο πολιτών στο δρόμο, στη Δραπετσώνα, καθώς και σε βάρος ενός ακόμα, στη συμβολή Τσόχα και Σούτσου, δίπλα στο κτίριο της ΓΑΔΑ.
Το εσωτερικό έγγραφο με τον απολογισμό δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Οι αξιωματικοί και οι εγκληματολόγοι της Αστυνομίας κυριολεκτικά τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Από το Σάββατο 26-5-2012 έως και το Σάββατο 2-6-2012 διατέθηκαν 5.924 αστυνομικοί και 1.187 αστυνομικά οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας. Χρησιμοποιήθηκαν, στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων, αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ομάδες ΔΙΑΣ, ομάδες «Ζ», ΔΙΜΕΤ και ΟΠΚΕ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης, Υπηρεσίες Τροχαίας Αθηνών), καθώς και προσωπικό από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δίωξη Ναρκωτικών, Υποδ/νση Προστασίας Ανηλίκων, Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων και της Ζωής και Ιδιοκτησίας, Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών κ.ά.) και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της μόνιμης αστυνομικής δύναμης. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 14.591 άτομα (4.484 ημεδαποί και 10.107 αλλοδαποί), καθώς και 930 οχήματα. Προσήχθησαν 6.012 άτομα (828 ημεδαποί και 5.184 αλλοδαποί) σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ, από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν 423 άτομα για διάφορα αδικήματα.
Η κατάσταση είναι όμως ίδια και για την υπόλοιπη επικράτεια. Κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2012 από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν συνολικά 16.046 άτομα, έναντι 15.071 το Μάρτιο του 2012. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 2.422 υποθέσεις, έναντι 2.299 το Μάρτιο, και εξαρθρώθηκαν συνολικά 32 σπείρες. 
Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ* ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

203 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
337 συλλήψεις παράνομων μεταναστών
540 συλλήψεις μέσα σε μία μέρα σε όλη την Ελλάδα
11 διαφορετικές κατηγορίες παραβάσεων
(κλοπές, διαρρήξεις, κατοχή όπλων, ναρκωτικά κτλ).
0 συλλήψεις διακινητών
*Δραστηριότητα από ώρα 07.30 της 3ης Ιουνίου 2012 έως ώρα 07.30 της 4ης Ιουνίου 2012.
Πηγή: Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, κλάδος Εσωτερικής Ασφάλειας
Του Λουκά Γερμανού

Δημοσκόπηση: Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει άνοδο!

Δημοσκόπηση: Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει άνοδο!


Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Kάπα Research για πρώτη φορά ...το Μνημόνιο, βρίσκεται στην τρίτη θέση των προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά και η Χρυσή Αυγή περνάει στην τέταρτη θέση, όντας το μοναδικο κόμμα με άνοδο σε σχέση με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Με το σημαρινό ποσοστό και δυναική θα μπορούσε να συγκεντρώσει περί το 9% αν σήμερα είχαμε εκλογές.
Πρώτη προτεραιότητα είναι πλέον η ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη και αναθέρμανση της αγοράς και  δεύτερη η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, οι συσχετισμοί των κομμάτων δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Απαντώντας στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές», το 23,6% δηλώνει ΝΔ, το 20,7% ΣΥΡΙΖΑ και το 11,1% ΠαΣοΚ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν ένα ποσοστό 6,4%, με τη Χρυσή Αυγή να είναι υψηλότερα, στο 7,4% (μοναδικό κόμμα που έχει άνοδο), ενώ η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στο 5,7% και το ΚΚΕ στο 4,8%.

Όταν όμως οι συμμετέχοντες στην έρευνα ερωτώνται σε ποιο κόμμα αισθάνονται πιο κοντά σήμερα, ανεξάρτητα από το ποιο ψήφισαν στις εκλογές, η πλειοψηφία (25,1%) δηλώνει σε «κανένα»!

Είναι η απόδειξη του χαρακτήρα ανοχής και αναγκαστικότητας που είχε η ψήφος αρκετών Ελλήνων στην τελευταία αναμέτρηση. Το 21,4% αισθάνεται πάντως πιο κοντά στη ΝΔ, το 16,8% στον ΣΥΡΙΖΑ και το 9,6% στο ΠαΣοΚ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Οι δολοφόνοι των δύο νεαρών αστυνομικών της ΔΙΑΣ θα αποφυλακιστούν;

Οι δολοφόνοι των δύο νεαρών αστυνομικών της ΔΙΑΣ θα αποφυλακιστούν;


Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο ραδιόφωνο του Alpha o Γιώργος Καρατζογιάννης, 
δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων,η καθυστέρηση αυτή ευνοεί μόνο τους δράστες.
Επίσης την σκανδαλώδης καθυστέρηση στη δίκη των κακοποιών που δολοφόνησαν τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατήγγειλε και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Όπως είπε στον Αlpha 989 ο κ. Καρατζογιάννης, οι κακοποιοί θα αποφυλακιστούν στις αρχές Νοεμβρίου, αν η δίκη τους δεν έχει ολοκληρωθεί ως τότε. Όμως, η δίκη που αναμένεται μεγάλης διάρκειας, δεν έχει καν ορισθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Αποβάσεις από τα δυτικά των νησιών σχεδιάζει η Τουρκία με mega-πλοίο αποβάσεων!


Αποβάσεις από τα δυτικά των νησιών σχεδιάζει η Τουρκία με mega-πλοίο αποβάσεων!



Ένα εντυπωσιακό πλοίο συντονισμού θαλάσσιων αποβάσεων, στην ουσία ένα ελαφρό ελικοπτεροφόρο ή και "μίνι" αεροπλανοφόρο από το οποίο θα μπορούν να επιχειρούν και κάθετης αποπροσγείωσης μαχητικά αεροσκάφη F-35B περιγράφουν οι απαιτήσεις για το νέο τουρκικό πλοίο LPD/LPH, εκτοπίσματος  18-25.000 τόννων που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Πρόκειται καθαρά για ένα "επιθετικό" πρόγραμμα, το οποίο εκκινεί την ναυπήγησή του το 2015 με την προοπτική να είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2022!
Με το πλοίο αυτό η Τουρκία θα μπορεί να εκτελεί ευρείας έκτασης αποβατικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις υποστήριξης αποβάσεων στα ... δυτικά των ελληνικών νησιών!
Εκτός και αν έχει κάποιος αμφιβολία ως προς το που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το πλοίο ή καλύτερα τα πλοία, αφού προγραμματίζεται η κατασκευή αι δεύτερου, η Τουρκία. Στο Κουρδιστάν, λιγάκι δύσκολο, κατά της Ρωσίας μάλλον αδύνατον, αλλά υπάρχουν κάποια ενοχλητικά νησιά τα οποία κάνουν την Τουρκία να "αφυκτιά", όπως συναέβαινε και με τον ζωτικό χώρο που χρειαζόταν η Γερμανία του Α.Χίτλερ πριν από τον Β'Π.Π.
Να σημειώσουμε αυτό που σχολίασε ανώτατος αξιωματικός του Στρατού της Διακλαδικής Διιεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr: "Δεν κινδυνεύουν μόνο τα νησιά, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερφαλάγγισης και πλαγιοκόπησης της οχυράς γραμμής του Έβρου. Αν καταφέρουν και αποκτήσουν έστω και για λίγες ώρες αεροπορική υπεροχή έτσι ώστε το συγκεκριμένο "μίνι" αεροπλανοφόρο να μπορέσει να δράσει στα ανοικτά του Κόλπου του Σάρου, τίποτα δεν θα το εμποδίσει να αποβιβάσει στην πλάτη μας ένα ολόκληρο σύνταγμα".
Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι έχουν καταλήξει σε ναυπηγικά σχέδια από την Ιταλία (εκεί το συγκεκριμένο πλοίο χρησιμοποιείται ως αεροπλανοφόρο από όπου επιχειρούν μαχητικά κάθετης αποπροσγείωσης ΑV-8B και θα επιχειρούν μελλοντικά F-35B) και τη Νότιας Κορέας και από αυτές τις χώρες θα γίνει η επιλογή του βασικού σχεδίου το οποίο θα προσαρμοστεί στις τουρκικές ανάγκες.
Τί θα μετάφερει το "μίνι" αεροπλανοφόρο; 'Ενα πραγματικά εντυπωσιακό φορτίο:
• 18 επιθετικά ελικόπτερα T-129. Τα 2/3 του συνόλου των ελληνικών επιθετικών ελικοπτέρων, δηλαδή, μόνο του. Επίσης μέχρι 8 μέσα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 ή 4 μεγάλα μεταφορικά CH-47 Chinook ή 4 V-22 Osprey ή 6 μαχητικά F-35B
• 4 μεγάλα αποβατικά Landing Craft Mechanics (LCM),
• 27 αποβατικά ΤΟΜΑ Amphibious Assault Vehicles (AAV),
• 2 μικρότερα αποβατικά σκάφη Landing Craft Personnel Vehicles (LCVP)
• 1 σκάφος διοικησης και συντονισμού αποβάσεων
• 1 μεγάλο φουσκωτό RHIB για διενεργεια ειδικών αποστολών και εκκαθάρισης ακτών από αντιαποβατικά κωλύματα.
Σε μία χώρα "κανονική", ακόμα και πτωχευμένη που όμως οι πολιτικοί της θα εξακολουθούσαν να την θέλουν ακέραιη και όχι να την δουν ακρωτηριασμένη, όλα αυτά κάτι θα σήμαιναν. Μόνο βλάκες ή εν δυνάμει προδότες θα μπορούσαν να αγνοούν αυτό που έρχεται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
     

Επικίνδυνοι: Δίνουν σε διαπλεκόμενο όμιλο με το "βαθύ" τουρκικό κράτος 4 μαρίνες!

Επικίνδυνοι: Δίνουν σε διαπλεκόμενο όμιλο με το "βαθύ" τουρκικό κράτος 4 μαρίνες!


Ένας όμιλος στενά διασυνδεδεμένος με τον τουρκικό "βαθύ" κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται, ζητά να αγοράσει τέσσερα ιδιωτικά λιμάνια σκαφών αναψυχής (μαρίνες) στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο. Την αποκάλυψη την είχε κάνει πρώτο το defencenet.gr στις 20 Ιουνίου.
Η αρχή έχει ήδη γίνει με την μαρίνα της Λέσβου στης οποίας το ιδιοκτησιακό σχήμα συμμετέχει τουρκική εταιρεία, αλλά εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: Ο τουρκικός όμιλος DOGUS Holding A.S, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία με απολήξεις σε όλα τα κλιμάκια του τουρκικού κρατικοού μηχανισμού και του τουρκικού "βαθέως" κράτους.
Η φωτό της α' σελίδας που αποκαλύπτουμε, λέει πολλά: O Ferit Sahenk, πρόεδρος και ισχυρός ανήρ του ομίλου DOGUS, κάθεται ακριβώς δίπλα (με το ξυρισμένο κεφάλι) από το προεδρικό ζεύγος Α.Γκιούλ σε μια εκδήλωση στην Κωνστνατινούπολη. Ένα προνόμιο που το έχουν μόνο όσοι είναι "σάρκα από την σάρκα" του τουρκικού κράτους.
Αλλά ίσως ο πιο ενδιαφέρον και αποκαλυπτικός τομέας της δραστηριότητάς του είναι τα ΜΜΕ, όπυο κατέχει και το 10% της τεράστιας δηαφημιστικής πίττα της γειοτνικής χώρας. 
Έχει στην κατοχή του τα τηλεοπτικά δίκτυα STAR και NTV, τα οποία μεταδίδουν συνεχώς ανθελληνικές ειδήσεις ενώ πιθανότατα κάποιοι ίσως θυμούνται ότι την βραδιά των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου 1996, το ΝTV πρώτο είχε αποκαλύψει έχοντας άριστες διασυνδέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τον Στρατό ότι Τούρκοι κομμάντο είχαν αποβιβαστεί στην δυτική Ίμια.
Αλλά υπάρχει και πολύ πιο πρόσφατο περιστατικό που δείχνει ότι τα κανάλια του τουρκικού ομίλου χρησιμοποιούνται πολές φορές για να κάνουν την "βρώμικη" δουλειά κατά της Ελλάδας: Τον Ιούλιο του 2009 διέρρευσε στον ελληνικό Τύπο από συνεργάτη του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη, ότι "1000 κομμάντος θα επανδρώσουν βραχονησίδες στο Αιγαίο" σε μια τιγμή που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις "ψαχνόντουσαν" για να δημιουργήσουν "θερμό" επεισόδιο σε μία χρονιά που οι υπερπτήσεις είχαν φτάσει τις 45 επάνω από νησιά του Αιγαίου.
Πέρα από την ανοησία (;) της διαρροής προκλήθηκε μεγάλη ένταση στα media της γειτονικής χώρας. Πρακτικά δημιουργήθηκε ένα κλίμα ανάλογο με αυτό των "Ιμίων" πριν ξεσπάσει η κρίση.
Τότε ένα τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο από το κανάλι NTV ιδιοκτησίας του ομίλου DOGUS, εμφανίστηκε σε ελληνική νησί ανατοκικά της Ρόδου και κινηματογράφησε την συνηθισμένη αλλαγή της φρουράς. Πιθανόν και την ενίσχυσή της, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε.
Μετά από αγώνα δρόμου του Λιμενικό ειδοποιημένο από τον Στρατό κατάφερε και μπλοκάρισε το τουρκικό σκάφος πριν περάσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κατάσχεσε το βίντεο και όλο το οπτικό υλικό το οποίο μέσα στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί εκείνες τις ημέρες στην Τουρκία, σίγουρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα δραματικών εξελίξεων, καθώς έδειχνε την μεταφορά Ελλήνων στρατιωτών σε νησιά που οι Τούρκοι υπσοτηρίζουν ότι είναι αποστρατικοποιημένα βάσει της συθήκης των Παρισίων του 1946.
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του ομίλου DOGUN που θελει τις εληνικές μαρίνες αντί "πινακίου φακής" κάπου 20 εκατ. ευρώ για χρονικό διάστημα πολλών ετών.
Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση Παπαδημου πούλησε την μαρίνα της Μυτιλήνης σε Τούρκους, ενώ λίγα μίλια νοτιότερα βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας στην Foca.
Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο (ΝΔ) με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group & Setur Servis Turistik (Γεώργιο Κουτσολιούτσος Πρόεδρος Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης_.
Ο Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια.Ανάλογες μισθώσεις θέλει τώρα και ο DOGUS, οι εκπρόσωποι του οποίου προς το παρόν αναμένουν σχετική έγκριση από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, η οποία φυσικά και θα δοθεί αφού η υπουργό είναι τόσο "φιλική" απέναντι στην Τουρκία..

Οι μαρίνες που σκοπεύει να αγοράσει ο όμιλος Dogus έχουν χωρητικότητα 3.755 σκαφών, 50% μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτουν συνολικά οι μαρίνες που έχει σήμερα στην Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr