Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

18 Ιουλίου 2012

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!


Συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Γ.Σμπώκο, κατονομάζει ως «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργούΝικόλαος Ζήγρας, κατά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πως το ΠΑΣΟΚ έφερνε Ρωσοπόντιους από την Κύπρο τους ελληνοποιούσε και τους πλήρωνε για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην Θεσσαλονίκη τον Άκη, ενώ το ίδιο έκανε και με τσιγγάνους. Το defencenet.gr έχει επανειλημμένα αναφέρεθεί στο όργιο νοθείας των εκλογών του 2000.  
Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 150.000 "Έλληνες" επιπλέον, με δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 75.000 ψήφους το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και να αλλοιωθεί η βούληση του ελληνικού λαού.
Ολόκληρα χωριά στον Έβρο, στην Θεσσαλία, δεκάδες τμήματα στην Β'Αθήνας, ξαφνικά πενταπλασίασαν τους κατοίκους ή τους ψηφοφόρους τους.
Αντέδρασε "χλιαρά" τότε η ΝΔ (πάντα "χλιαρή"η ΝΔ...) αν και είχε όλα τα στοιχεία: Φυλές από όλα τα μέρη του κόσμου, από το Πακιστάν, μέχρι τη Μολδαβία, τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ είχαν ψηφίσει ως Έλληνες πολίτες.
Πήγαιναν κι ερχόντουσαν δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη από Κύπρο και από Βουλγαρία, αλλά και από μυστηριώδεις εταιρείες τσάρτερ σαν αυτές που χρησιμοποιεί η CIA για τις "δουλειές" της το Σάββατο πριν τις εκλογές και ολόκληρη την Κυριακή μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες.
«Ο Ακης έκανε τα πάντα για να βγει βουλευτής. Ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά ψήφων από ρωσοπόντιους στην Κύπρο, και τσιγγάνους καθώς και την αγορά εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Νικόλαος Ζήγρας στον ανακριτή.
Ως πρωταγωνιστές στην κομπίνα εμφανίζει - εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου - πρώην υπουργό από την Κύπρο, τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Drumilan International Βλάση Καμπούρογλου, καθώς και τον συριακής καταγωγής άραβα μεγαλοεπιχειρηματία κ. Αλ Σαγιάντ Φουάντ.

Παράλληλα, «καίει» τον επί σειρά ετών συνεργάτη του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Σμπώκο, καθώς τον εμπλέκει ευθέως ως «αποδέκτη» μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για μηχανισμό εξαγοράς ψήφων από πλευράς Τσοχατζόπουλου με ποσά άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου για την εκλογή του στη Βουλή και τη διασφάλιση της ασυλίας.

Με την απολογία του, ο κ. Ζήγρας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε για τις δυο συζύγους Τσοχατζόπουλου,Γκούντρουν Μοντενχάουερ και Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζοντας τις αμφότερες να «γνωρίζουν».

Σύμφωνα με την απολογία του Νικόλαου Ζήγρα:

Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης, και ο Ιωάννης Σμπώκος

Ο Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, ο άνθρωπος που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Αλ Φαγιάντ Φουάντ, Καμπούρογλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αυτός μετέφερε σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η μεταφορά των χρημάτων γινόταν συχνά σε τσάντες, και από τον Σμπώκο.
Ο Νικόλαος Ζήγρας αναφέρεται και στην προσωπική σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αναγνωρίζοντας τόσο τη διευθέτηση όλων των εξόδων νοσηλείας όσο και το μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία του, από τον εξάδελφό του_ που πάντα κατά με την απολογία, «εμφανιζόταν ως σωτήρας μου».

«Αισθανόμουν ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του. Πολύ αργότερα, αντελήφθην την υστεροβουλία του, για τις παραπάνω ενέργειες. Ήθελε να μην πεθάνω, και δεν προλάβω να τον ενημερώσω για λογαριασμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν κρατούσε μυστικά από τις συζύγους του, τόσο την πρώην κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ, όσο και τη νυν Βίκυ Σταμάτη, ως εκ τούτου και οι δυο γνώριζαν τις κινήσεις του. Συνείδηση της κατάστασης αποδίδει και στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ελβετικό ΙΤ: "Ναι, υπάρχει συνωμοσία του χρήματος"

Ελβετικό ΙΤ: "Ναι, υπάρχει συνωμοσία του χρήματος"

Οι Τραπεζίτες ελέγχουν τον κόσμο! Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με ελβετούς ερευνητές οι οποίοι, μέσα σε μια εξαντλητική επιστημονική έρευνα, εξέθεσαν εμπεριστατωμένα ένα σχέδιο που δείχνει τους αληθινούς αρχιτέκτονες της παγκόσμιας δύναμης

Από τους ελευθεροτέκτονες ως το C.F..R και την Μπιίλντεμπεργκ, η πεποίθηση πως μυστικές ομάδες ελέγχουν το οικονομικό και πολιτικό σύστημα του κόσμου είναι  απολύτως πιθανή και παλιά όσο ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός.

Αλλά ενώ οι αγανακτισμένοι της Wall Street υπερέβαλλαν ελαφρώς όταν ονομασαν αυτούς καθαυτούς το “99 %”, μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Ζυρίχη τελικά δείχνει ότι δεν είναι τόσο μακριά (η αλήθεια) από αυτό.

Σχεδιάζοντας από μία βάση δεδομένων του 2007 του Orbis,η οποία περιλαμβάνει 37.εκατομύρια εταιρίες και  επενδύσεις που εκτείνονταν παγκόσμια, οι ερευνητές εστίασαν σε 43.000 υπερεθνικές εταιρίες και την κοινη τους ιδιοκτησία, η οποία τις ένωνε. Βασισμένοι στη ανάλυση τους, οι ελβετοί ανακάλυψε ότι ο πυρήνας των εταιριών,η πλειοηφία των οποίων είναι στον τραπεζικό τομέα, αποφέρει τεράστια δύναμη πάνω στην παγκόσμια οικονομία, όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό “New Scientist”.

Μέσα σε αυτή την ομάδα, 1.318 εταιρίες με συνυφασμένες ιδιοκτησιακές δομές ήταν κατά μέσο όρο συνδεδεμένες με άλλες 20 εταιρίες.  Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20 τοις εκατό των διαχειριζόμενων πόρων , η μελέτη υπέδειξε επίσης ότι αυτή η ομάδα των 1.318 ελέγχει τον όγκο των μεγαλύτερων blue chip και βιομηχανικών εταιριών. Σε αντιστοιχία προς την πραγματική οικονομία- το τμήμα -όπου παραγει πραγματικά αγαθά και υπηρεσίες- προσλαμβάνουν περίπου το 60 τοις εκατό των παγκόσμιων πόρων.
Η ομάδα κατέστη ικανή να διασπάσει αυτό το γκρουπ σε αυτό που περιγράφουν ως '' υπερ-οντότητα'' 147 εταιριών που ελέγχουν το 40 τοις εκατό του πλούτου του δικτύου. 
Και όσον αφορά τα 50 κορυφαία γκρουπ μέσα στην υπερ-οντότητα, περισσότερα από τα ελάχιστα θα ήτανε οικεία σε εκείνους που κατασκηνώνουν στο κεντρικό Μανχάταν τον τελευταίο μήνα.

Ο οργανισμός της Εθνικής τράπεζας της Αμερικής, η Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc, Merrill Lynch & Co Inc, και η JP Morgan Chase & Co περιέχονταν στις κορυφαίες 25 επιχειρήσεις.  

Έτοιμος να αποδιώξει κάθε κριτική ότι αποκλειστικά και μόνο επινόησαν άλλη μία θεωρία συνωμοσίας, ο Glattfelder επιμένει ότι η έρευνά τους βασίζεται σε απτά στοιχεία και αποδείξεις.

" Η πραγματικότητα είναι τόσο πολύπλοκη, που πρέπει να ξεφύγουμε από το δόγμα, είτε είναι θεωρίες συνωμοσίας είτε ελεύθερη αγορά," ισχυρίζεται ο James Glattfelder. "Η αναλυση μας είναι βασισμένη στην πραγματικότητα " είπε, όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο περιοδικό.
   
                   Τα λεφτά δημιουργούνε λεφτά
Η πιο πρόσφατη μελέτη των Ελβετών ερευνητών χτίστηκε πάνω σε παλαιότερες οικονομικές θεωρίες που επίσης αναγνωρίζουν τέτοια συστηματική επικέντρωση πλούτου.
Το 1906, ένας οικονομολόγος με το όνομα Vilfredo Pareto ανακάλυψε ότι περίπου το 20 τοις εκατό του πληθυσμού στην γενέτειρά του, Ιταλία ελέγχει το 80 τοις εκατό της γης. Αυτή η παρατήρηση   έγινε γνωστή ως η αρχή του Pareto.

Ο Παρέτο επίσης ανακάλυψε ότι ενώ η ατομική αναλογία πλούτου και ελέγχου μπορεί να ποικίλλει από χώρα σε χώρα, η πραγματική κατανομή είναι πάντα η ίδια. Τουτέστιν, ο φυσικός πλούτος, ανεξάρτητα από ανθρώπινη προσπάθεια, τείνει να συσσωρεύεται παρά να εξαπλώνεται. Αυτή  η συσσώρευση οδηγεί στην συμπύκνωση πλούτου, μια θεωρία ευρύτερα αποδεκτή ως η ιδέα ότι τα χρήματα δημιουργούν χρήματα. Και αν λιγότερο από το ένα τοις εκατό των εταιριών της δημοσκόπησης ελέγχουν το 40 τοις εκατό του πλούτου, φαίνεται ότι ελάχιστοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν αστρονομικά ποσοστά πλούτου στα λίγα τους χέρια.

Για τους ερευνητές, ωστόσο, το ζήτημα της συγκέντρωσης του πλούτου ήτανε λιγότερο σημαντικό από το πόσο βαθιά το δίκτυο είναι ενσωματωμένο.
Όπως έδειξε και η οικονομική κρίση του 2008, όταν μια σχετικά μικρή ομάδα αποφέρει τεράστια δύναμη πάνω στην παγκόσμια οικονομία, τα λάθη τους θα επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Εν τέλει, εκείνοι που έχουν επενδύσει πάνω στην μελέτη του δικτύου που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, ελπίζουν ότι μέσω καλύτερης κατανόησης, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πιο σταθερό οικονομικό σύστημα.

Για παράδειγμα, ο Yaneer Bar-Yam, διευθυντής του Ινστιτούτου New England Complex Systems, έχει προτείνει ρήτρες φορολόγησης εάν η διασύνδεσή τους γίνει υπερβολική για να αποτρέψουν το ρίσκο, όπως αναφέρει και ο New Scientist. Άλλοι έχουνε προτείνει παγκόσμιους αντικοινοπρακτικούς νόμους για την καλύτερη ρύθμιση της κλίμακας σύνδεσης.

Ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από την μελέτη είναι πόση πολιτική επιρροή η οικονομική ελίτ μπορεί να ασκεί. Ο John Driffill, ειδήμονας στην μακροοικονομία του πανεπιστημίου του Λονδίνου, ισχυρίστηκε στον New Scientist ότι τα κοινά μερίδια\επιτόκια 147 εταιριών θα ήταν πολύ ανόμοια για να στηρίξουν μια συνωμοσία.  that the interests of 147 companies would most likely be too diverse to sustain collusion.

Εντούτοις, ακόμη και αν το καπιταλιστικό δίκτυο που ελέγχει την οικονομία μας μπορεί να μην είναι μια ενεργή συνωμοσία, θα έχουν αναπόφευκτα κάποια ωφέλη που θα συμπίπτουν. Η επιθυμία να πολεμήσουμε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του δικτύου βέβαια παραμένει ένα κοινό σημείο αναφοράς που μας βρίσκει όλους σύμφωνους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων!

Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων!


"Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι"! Μόνο με αυτή την παροιμία μπορεί να περιγραφεί η συμπεριφορά της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία πήγε σήμερα στο υπουργείο και επιχείρησε να παρέμβει στις κρίσεις των αξιωματικών με την πρωτοφανή θέση για κόμμα που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ότι"είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πεδίο κομματικής λαφυραγώγησης και είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο να υπάρξουν κομματικού τύπου παρεμβάσεις στην εξέλιξη των στελεχών και στις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως γινόταν στο παρελθόν"!
Δηλαδή φαντασθείτε και να μην ήταν στην κυβέρνηση τι θα έλεγε. Και το πραξικόπημα των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη της 1ης Νοεμβρίου πως θα αποκατασταθεί; Με την ίδια λογική και το 1974 δεν έπρεπε να πειραχθούν οι αξιωματικοί που προσχώρησαν στο τότε πραξικόπημα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασε την επιφύλαξη της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Επίσης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν το πολιτικό και το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ).
Η Δημοκρατική Αριστερά επιβεβαίωσε τη θέση της για μη περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ειδικά Μισθολόγια) προτείνοντας την περιστολή λειτουργικών δαπανών (π.χ. περιορισμός στρατοπέδων).
Τέλος, τέθηκαν και τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ και ΕΑΒ) καθώς και τα προβλήματα βιωσιμότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και "υπήρξε κατανόηση για τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς εκ μέρους του uπουργού"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr