Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

4 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ: Μοναστήρι βεβηλώνεται από βάνδαλους. Η αστυνομία υποψιάζεται Εβραίους εξτρεμιστές

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ: Μοναστήρι βεβηλώνεται από βάνδαλους. Η αστυνομία υποψιάζεται Εβραίους εξτρεμιστές



Έκαψαν την πόρτα του μοναστηριού και έγραψαν με σπρέυ (στα εβραϊκά) «Ο Ιησούς είναι ένας πίθηκος».


Από YNET / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Βάνδαλοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο της Μονής Latrun νωρίς την Τρίτη και έγραψαν στους τοίχους της συνθήματα με σπρέυ εναντίον της χριστιανικής θρησκείας, όπως "Ο Ιησούς είναι ένας πίθηκος".

Η Αστυνομία της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ ξεκίνησε έρευνες για το περιστατικό.

Η ξύλινη πόρτα του μοναστηριού έπιασε φωτιά. Ο ηγούμενος, πατέρας Louie, είπε στο Ynet: «Γύρω στις 3:30 π.μ., ένας μοναχός που κοιμόταν σε ένα από τα δωμάτια άκουσε έναν θόρυβο, βγήκε έξω και είδε την πόρτα να καίγεται. Μπήκε στα δωμάτιά μας και άρχισε να φωνάζει για να μας ξυπνήσει».

"Βγήκα έξω και είδα ολόκληρη η πόρτα να καίγεται. Έσβησα τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα που είχαμε. Αν δεν είχε γίνει αυτό, όλα θα είχαν αρπάξει φωτιά."

Ο φύλακας της μονής, Elias, κάλεσε την αστυνομία. «Εγώ δεν είδα τίποτα», είπε. «Γύρω στις 3:30 π.μ. περνούσα με το αυτοκίνητο και δεν είδα τίποτα ύποπτο. Δέκα λεπτά αργότερα είδα την πόρτα να καίγεται και το γκράφιτι.

"Είμαι σίγουρος ότι όποιος το έκανε ήρθε από τον ελαιώνα, επειδή η πύλη δεν είναι ψηλή και κάποιος μπορεί εύκολα να πηδήσει πάνω από αυτή. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας εδώ."

Οι μοναχοί εμφανίστηκαν πολύ προσβεβλημένοι από το συμβάν.

"Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποια ένταση, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με μας", δήλωσε ο πατέρας Louie. "Είμαστε Χριστιανοί και δεν έχουμε σχέση με αυτά. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα με αγάπη. Είμαστε λυπημένοι από αυτό το περιστατικό. Είναι κρίμα που μερικοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι να ζήσουν και να αποδεχθούν ανθρώπους που είναι διαφορετικοί."

Ο Διοικητής της Αστυνομίας της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ, Meni Yitzhaki, επισκέφθηκε το μοναστήρι το πρωί της Τρίτης.

«Έχουμε ορίσει μια ειδική ομάδα έρευνας για να εξετάσει το περιστατικό», είπε. «Θεωρούμε το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό. Αυτός είναι ο λόγος που έχω έρθει εδώ. Θα πιάσουμε τους βανδάλους. Νιώθουμε πολύ λυπημένοι για το περιστατικό αυτό».

«Αυτό το μοναστήρι έχει πολλούς επισκέπτες», σημείωσε ο φύλακας, Ελίας. «Άνθρωποι έρχονται όλη την ώρα. Οι μοναχοί πηγαίνουν για ύπνο νωρίς και κανείς δεν παρατήρησε κάτι. Όποιοι το έκαναν αυτό, δεν έχουν Θεό, απλά λένε ότι έχουν."

Η αστυνομία είναι ενήμερη για τις λεγόμενες ενέργειες "price tag" από 'ακροδεξιούς ακτιβιστές' (ΚΟ: η φράση 'Price Tag' («κόστος») ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές Εβραίους εποίκους), οι οποίες συνήθως απευθύνονται σε Παλαιστινίους, μετά την εκκένωση του φυλακίου της Δυτικής Όχθης Migron τις τελευταίες ημέρες.

Η στόχευση ενός χριστιανικού συμβόλου έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα μήνυμα στον δυτικό κόσμο, ο οποίος καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια χριστιανική τοποθεσία γίνεται στόχος μιας τέτοιας πράξης. Τον Φεβρουάριο, βάνδαλοι έγραψαν «Θάνατος στον Χριστιανισμό» σε μια εκκλησία της Ιερουσαλήμ και έσκισαν τα ελαστικά των τριών οχημάτων που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά (βλ. ΕΔΩ).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

"Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι δημιούργημα των βρετανικών υπηρεσιών"

"Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι δημιούργημα των βρετανικών υπηρεσιών"



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Συγκλονιστική αποκάλυψη από πρώην Βρετανό πράκτορα για το πως και με ποιο σκοπό ιδρύθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο Δρ John Coleman, πρώην Βρετανός πράκτορας μυστικών υπηρεσιών ... αναφέρει στην έκθεσή του για την ισλαμική επανάσταση του Ιράν ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από «τα μεγάλα ονόματα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών της Μέσης Ανατολής» ... και ότι η αποστολή τους ήταν να "κρατήσουν τη Μέση Ανατολή προς τα πίσω, έτσι ώστε οι φυσικοί της πόροι, το πετρέλαιο, να μπορούσε να συνεχίσει να λεηλατείται ... "

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια δημιουργία του Λονδίνου, πλαστή ως η σημαιοφόρος μιας αρχαίας, αντι-θρησκευτικής (ειδωλολατρικής) αίρεσης που μαστίζει το Ισλάμ από την ίδρυση της ισλαμικής κοινότητας (Ούμα) από τον Προφήτη Μωάμεθ στον έβδομο αιώνα.
Εκπροσωπώντας τον οργανωμένο ισλαμικό φονταμενταλισμό, η οργάνωση με την ονομασία Μουσουλμανική Αδελφότητα (Ikhwan al-Muslimum στα αραβικά) ιδρύθηκε επίσημα στην Αίγυπτο, το 1929, από τον Βρετανό πράκτορα Χασάν αλ-Μπάνα, ένας Σούφι μυστικιστή. Σήμερα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία ένα πλήθος από φανατικούς Σούφι, σουνίτες και φανατικές σιιτικές αδελφότητες και εταιρίες ακμάζουν.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα εργαλείο των Βρετανών παγκοσμιοποιητών των οποίων ο κύριος στόχος είναι η ανατροπή της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης και η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Χωρίς τους Βρετανούς, το «ριζοσπαστικό Ισλάμ θα παρέμενε ένα νόθο, κατασταλτικό μειονοτικό κίνημα όπως ήταν ανέκαθεν, και η Μέση Ανατολή θα είχε παραμείνει σταθερή και ευημερούσα."

Οι πραγματικοί Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι ... οι μυστικοπαθείς τραπεζίτες και χρηματιστές που στέκονται πίσω από την κουρτίνα, τα μέλη των παλαιών Αραβικών, Τουρκικών, ή Περσικών οικογενειών των οποίων η γενεαλογία τους τοποθετείται στην ολιγαρχική ελίτ, με ήπιες επιχειρηματικές σχέσεις καθώς και σχέσεις μυστικών υπηρεσιών με την μαύρη Ευρωπαϊκή αριστοκρατία και, κυρίως, με τη βρετανική ολιγαρχία.

Κατασκευάζοντας ένα ψεύτικο πόλεμο μεταξύ του ισλαμικού φονταμενταλισμού και της Δύσης, οι παγκοσμιοποιητές είναι σε θέση να επιτεθούν στον πραγματικό εχθρό τους, την ανθρωπότητα. Κινώντας τα νήματα, θα διασφαλίσουν ότι τόσο τα δυτικά όσο και τα μουσουλμανικά κράτη θα είναι υποβαθμισμένα και τελικά εντελώς υποταγμένα στην απεχθή διακυβέρνησή τους.

Οι παγκοσμιοποιητές εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούν τους πολέμους για να ανατρέψουν, να διαφθείρουν και να καταστρέψουν το δυτικό πολιτισμό.

Σχεδιάζουν ένα νέο σύστημα φεουδαρχίας που θα εξαθλιώσουν τις μεσαίες τάξεις, θα μειώσουν τον πληθυσμό και θα υποδουλώσουν τις μάζες, αφήνοντας μόνο τους  πλούσιους να υπηρετούνται από μια τεχνοκρατία. Όλος ο κόσμος θα μοιάζει με μια καταπιεστική τριτοκοσμική χώρα που θα διοικείται από το ΔΝΤ, τον ΟΗΕ και τη Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν έδρα το Λονδίνο και επίκεντρο την, υπό κυριαρχία των Rothschild, Τράπεζα της Αγγλίας, την MI-6 και την μυστικοπαθή εταιρία της Στρογγυλής Τράπεζας, η οποία γέννησε το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων (Royal Institute of International Affairs).

Τμημα ειδήσεων defencenet.gr  

Μηνιαίο επίδομα 500 ευρώ για να αφήσουν τα ελληνικά σχολεία οι Έλληνες μουσουλμάνοι!



Μηνιαίο επίδομα 500 ευρώ για να αφήσουν τα ελληνικά σχολεία οι Έλληνες μουσουλμάνοι!

Τη δημιουργία ενός κρυφού Ισλάμ στη Θράκη επιθυμεί η Αγκυρα, στέλνοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για οργανώσει το σχέδιο για το κρυφό σχολείο του παρα-Ισλάμ. Ο Μ.Μποζντάγ ήρθε στη χώρα μας με βασική αποστολή την πλήρη ανάπτυξη ενός μυστικού παραθρησκευτικού δικτύου προσηλυτισμού σε σπίτια και κτίρια του προξενείου, με στόχο την κατήχηση και μύηση χιλιάδων νέων της μειονότητας σε μία αίρεση του Ισλάμ. 
Μετά το τελευταίο πάντως ταξίδι του κ. Μποζντάγ στη χώρα μας, σημειώθηκαν δύο σημαντικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, η τούρκικη κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το παραδίκτυο του κρυφού Ισλάμ και γι' αυτόν τον σκοπό κάθε παιδί που εγκαταλείπει το αντίστοιχο σχολείο της ελληνικής πολιτείας για να σπουδάσει στο κρυφό σχολειό του παρα-Ισλάμ που στήνει ο ψευτομουφτής Μετέ επιδοτείται με 500 ευρώ μηνιαίως. 
Και δευτερευόντως, με «μπροστάρη» τον επιχειρηματία Ομάρ Μπαμπά, όπως γράφει και η καλή εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αγόρασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη, ένα νέο κτίριο, το οποίο σχεδιάζει να λειτουργήσει ως οικοτροφείο, προκειμένου να μεταφέρει εκεί τα Πομακόπουλα, για να τα στεγάζει, να τους δίνει τροφή και να τα προσηλυτίζει στην αίρεση των «σουλεϊμαντζήδων». 

Το μυστικό αυτό δίκτυο, που οι Τούρκοι αρέσκονται να ονομάζουν «new born turkish-islam» («αναγεννημένοι τουρκο-ισλαμιστές»), απλώνει ραγδαία τα δίκτυά του σε όλα τα Βαλκάνια και στόχος του είναι η πλήρης θρησκευτική και γλωσσική ομογενοποίηση της μειονότητας, ούτως ώστε να εξαφανιστούν πλήρως οι εθνοτικές ομάδες των Πομάκων και των Τσιγγάνων.

Το συγκεκριμένο κίνημα φέρεται να οργανώνεται από τρία πρόσωπα: τον αντιπρόεδρο Μποσντάγ, η αρμοδιότητα του οποίου είναι τα θέματα του απόδημου τουρκο-ισλαμισμού, τον εθνικιστή επιχειρηματία Ομέρ Μπαμπά, ο οποίος επισκέπτεται μυστικά χώρες των Βαλκανίων και αγοράζει κτίρια, τα οποία μετατρέπονται σε μυστικά θρησκευτικά σχολεία, όπου η Τουρκία μέσω της θρησκείας και της γλώσσας περνά την πολιτική της στις μειονότητες.

Και τέλος τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Μετέ, ο οποίος διδάσκει μέσω των χοτζάδων σε δεκάδες οικίες των μουσουλμάνων την αίρεση του Ισλάμ που έχει ασπαστεί η ηγεσία του κόμματος Ερντογάν.

Τμημα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σε δεινή οικονομική κατάσταση τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω "κουρέματος" του χρέους !

Σε δεινή οικονομική κατάσταση τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω "κουρέματος" του χρέους !


 Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του κουρέματος του χρέους του ελληνικού δημοσίου, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο.

Τα στοιχεία, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, απεικονίζουν τις ονομαστικές αξίες των μερίδων στο Κοινό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Ταμείων πριν από το PSI (9.3.2012) και μετά από αυτό (12.3.2012), ενώ, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του PSI, την 11.4.2012, η οποία αφορούσε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπό αλλοδαπό δίκαιο, η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου, υπέστη περαιτέρω μείωση η οποία ανήλθε στο 1,2 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία, που φέρνει στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι διαφορές στην ονομαστική αξία των μερίδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, «η ονομαστική αξία δεν πρέπει να συγχέεται με την τρέχουσα αγοραία αξία των τίτλων, η οποία προκύπτει από τις τιμές διαπραγμάτευσης των τίτλων στην ασφαλιστική αγορά».

Προσθέτει δε η ΤτΕ ότι στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία οι τιμές διαπραγμάτευσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου υπολείπονται ουσιωδώς της ονομαστικής αξίας τους για να επισημάνει ότι η ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα που συμμετέχει στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ, αντιστοιχεί στο ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στη λήξη των τίτλων.

Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα απεικονίζουν και την τρέχουσα αξία στα επενδεδυμένα κεφάλαια των ασφαλιστικών φορέων από το Κοινό Κεφάλαιο που συνολικά φθάνουν τα 4,7 δισ. ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Περίσσειο θράσος για το ξεπούλημα του ΤΤ από τον υποδιοικητή της Τράπεζας Ελλάδος...

Περίσσειο θράσος για το ξεπούλημα του ΤΤ από τον υποδιοικητή της Τράπεζας Ελλάδος...


O υποδιοικητής της Tράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Παπαδάκης μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε με περίσσειο θράσος ότι «το ΤΤ κρίθηκε μη βιώσιμο σε βάθος χρόνου (!!!). Είχε σαφή υστέρηση με τα ανταγωνιστικά ιδρύματα όσον αφορά στην πλειονότητα εποπτικών κριτηρίων και λειτουργικού κόστους. Οι ανάγκες ρευστότητας από το ευρωσύστημα ήταν 25% πάνω από το όριο αναφοράς. Η έκθεση έδειξε χαμηλή επάρκεια διοίκησης και ευαισθησία σε κινδύνους πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο». 
Επόσης είπε ότι «Συνολικά το ΤΤ εμφάνισε θετικές τιμές μόνο σε 3 από τα 12 εποπτικά κριτήρια και 4 από τα 12 επιχειρηματικά. Στα εποπτικά παρουσίασε 4% επιτυχία με άριστα 100% και στα επιχειρηματικά -61% όταν σε άλλες τράπεζες η χαμηλότερη βαθμολογία ήταν +54% όλα αυτά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκαλούσε το PSI.»
Όλα αυτά για το τελευταίο κερδοφόρο τραπεζικό ίδρυμα της χώρας την στιγμή που οι ιδιωτικές τράπεζες επιβιώνουν μόνο λόγω της συνεχούς δανειοδότησης με εγγυητή φυσικά το ελληνικό δημόσιο...
Είναι ενδεικτικό ότι ο Παπαδάκης ανέφερε πως στόχος της ανακεφαλαιοποίησης είναι η αυτόνομη βιωσιμότητα των τραπεζών με την επισήμανση ότι ήδη τέσσερις τράπεζες εκπληρώνουν αυτή την αυτονομία και είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Αυτές δηλαδή που θα αγροάσουν όλες τις άλλες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκθεση-όνειδος κατά των (δωρεάν) Abrams - "Καίνε πολύ και οι δανειστές θα θυμώσουν"!

Έκθεση-όνειδος κατά των (δωρεάν) Abrams - "Καίνε πολύ και οι δανειστές θα θυμώσουν"!


Πρωτοφανείς θέσεις και απόψεις που εγείρουν ερωτήματα ως προς τον πραγματικό σκοπό του συντάκτη παρουσιάζονται μέσα σε απορριπτική έκθεση για την δωρεάν αποδοχή από την Ελλάδα των αμερικανικών αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, αξίας (όπως ο ίδιος ο συντάκτης την προσδιορίζει) ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ!
Την έκθεση την υπογράφει ο διευθυντής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του ΥΠΕΘΑ πρέσβης Δ.Χρονόπουλος (είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή από τον Ε.Μεϊμαράκη), αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να την είχε συντάξει και ένας υπάλληλος της Krauss Maffei ή της Rheinmetall, αμφότεροι κατασκευαστές των ανταγωνιστικών Leopard 1/2.
Η έκθεση είναι κατάπτυστη και θα έπρεπε άμεσα να ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία η παραίτηση του πρέσβη ο οποίος διατυπώνει θέσεις και γνωμοδοτήσεις επί δύσκολων τεχνικών θεμάτων και είναι απορίας άξιο αν τα έγραψε ο ίδιος ή του τα υπαγόρευσαν.
Το θετικό που προκύπτει γι αυτόν από την συγκεκριμένη έκθεση είναι ότι αδικήθηκε όταν κάποιοι έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν "Πράκτορσ των ΗΠΑ" λόγω του ρόλου που έπαιξε (υπάρχουν ανάλογες εκθέσεις) στο "πάγωμα" της προμήθειας των ρωσικών TOMA ΒΜΡ-3ΗΕL.
Γιατί υπάρχουν τόσα άλλα κράτη, αλλά μόνο ... ένα που κατασκευάζει ανταγωνιστικά άρματα των αμερικανικών M1A1 Abrams και των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL. Γενικά μιλάμε φυσικά και σε καμία περίπτωση κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πράκτορας π.χ. της Γερμανίας.
Απλά τυχαίνει σε όλες τις περιπτώσεις να στρέφεται - τεκμηριωμένα κατά την άποψή του - κατά των ανταγωνιστικών αμερικανικών και ρωσικών έναντι των γερμανικών αντιστοίχων. Ακόμα και όταν είναι δωρεάν και επιτρέπουν σττον Ελληνικό Στρατό να ξεφορτωθεί τα άρματα-μουσειακά εκθέματα Μ48Α5 (το "48" σημαίνει την χρονιά που παρουσιαστηκε το σχέδιο και, ναι, ήταν το 1948)! 
Ας δούμε λοιπόν τα ουσιαστικότερα σημεία της έκθεσης του αξιότιμου κ.πρέσβη: Κατ'αρχήν χαρακτηρίζει "προβληματική και με αρνητική εμπειρία την δωρεάν ένταξη στο ελληνικό αρματικό δυναμικό των ΤΟΜΑ BMP-1 και των αρμάτων μάχης Μ60Α1/Α3 γιατί παρουσίασαν πολλά προβλήματα διαλειουργικότητας, διοικητικής υποστήριξης κλπ!".
Κατά σύμπτωση τα πρώτα ήταν ρωσικά ΤΟΜΑ (παραλήφθηκαν από τα ανατολικογερμανικά αποθέματα) και τα δεύτερα αμερικανικά άρματα μάχης. Σας λέει κάτι αυτό; Είναι απορριπτικός και για τις δωρεάν αποδοχές προ εικοσαετίας που γλίτωσαν δισεκατομμύρια ευρώ και έδωσαν πρωτόγνωρες επιχειρησιακές δυνατότητες στον Ε.Σ. που επιτέλους απέκτησε ένα πραγματικό ΤΟΜΑ για τα νησιά και αντικατέστησε τα αστεία άρματα Μ47 με το πυροβόλο των 90 χλστ!
Μήπως γιατί δεν ήταν γερμανικά; Τώρα απορρίπτει και πάλι τα αμερικανικά άρματα αξίας 1 δισ. ευρώ και λίγους μήνες πριν πολέμησε τα ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-3HEL. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ας δούμε τι άλλο λέει μέσα στην έκθεση και πως τεκμηριώνει την απόρριψη της δωρεάν παράδοσης των Μ1Α1: "Πιθανές αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων-δανειστών υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και ειδικά πριν από την εκταμίευση της επόμενης μεγάλης δόσης του δανείου"!
Ναι, σωστά διαβάσατε, αυτό γράφει και αυτός ο τύπος υπηρετεί σε κομβική θέση της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ειλικρινά θεωρούμε ότι ένας Τούρκος ή ένας "κανονικός" Γερμανός θα ντρεπόντουσαν να γράψουν τέτοια πράγματα.
Ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος που σε κάθε ευκαιρία υποστηρίζει ότι η τρόϊκα θα μείνει έξω από τον "σκληρό πυρήνα" της ασφάλειας της χώρας, γνωρίζει τι έχει γράψει ο πρέσβης που "κληρονόμησε";
Άκουσον, άκουσον τι γράφει ο άνθρωπος: Θα αντιδράσουν οι δανειστές επειδή η Ελλάδα θα θωρακίσει την άμυνά της με δώρο αξίας ενός δισ. ευρώ! Ίσως επειδή δεν είναι γερμανικό...
Προεξοφλεί αντιδράσεις τις οποίες ένας "κανονικός" Έλληνες αξιωματούχος, ούτε καν θα τολμούσε να αποτυπώσει σε ένα χαρτί, κατ'αρχήν γιατί εκθέτει τους εργοδότες του και κατά δεύτερον - αν και λεπτομέρεια πλέον εκεί που έχουμε καταντήσει - είναι κατά της ασφάλειας της χώρας και ομολογεί εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!
Και συνεχίζει ακάθεκτος ο πρέσβης Δ.Χρονόπουλος: "Απαιτείται η διακρίβωση από τους αρμόδιους φορείς και τις αμερικανικές αρχές επισήμως των κατωτέρω αναφερόμενων σε έγκυρους (σ.σ.: !!!) διαδικτυακούς ιστότοπους τα οποία διατηρούν εύλογα ερωτήματα όπως: και ξεκινάει να θέτει ερωτήματα, όπως αν τα άρματα έχουν χρησιμοποιηθεί στους δύο πολέμους στον Κόλπο κατά του Ιράκ, αν έχουν θωράκιση DU (απενεργοποιημένου ουρανίου), αν καίνει πολύ βενζίνη (καίνει 83% περισσότερο από των Leopard γράφει χαρακτηριστικά) ότι πρέπει να σταματά κάθε 20 μίλια πορείας για επιχειρησιακή συντήρηση κλπ κλπ."
Αυτό για τους "έγκυρους διαδικτυακούς ιστότοπους" πως σας φάνηκε; Έχετε ξαναδιαβάσει ή ακούσει σε επίσημο έγγραφο να αποκτούν θεσμικό ρόλο τα site; Κι επειδή μας είπαν ότι αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του defencenet.gr περί της χρήσης DU στην θωράκιση, να πούμε ότι έγκυροι είμαστε, αλλά άλλο δημοσιογραφία και άλλο υηρεσιακή τεκμηρίωση καταλληλότητας μιας προμήθειας. 
Στην έκθεση αναφέρει και κάτι ιδιαίτερα διαφωτιστικό για το κόστος επιχειρησιακής αξιοποίησης των αρμάτων: Είναι 50-150.000 για να καταστούν ικανά να επιχειρήσουν και 500.000 για πρόγραμμα αναβάθμισης. Δηλαδή με 60 εκατ. ευρώ (κάτι που έχει γράψει και στο παρελθόν το defencenet.gr) μια τρομακτικής ισχύος πολεμική μηχανή 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams είναι έτοιμη να πολεμήσει και εμείς συζηταμε αν καίει κανένα γαλόνι παραπάνω...
Και από εκεί και πέρα βεβαια, διεκτραγωδεί το γεγονός ότι χρειάζεται επιπλέον εκπαίδευση των στελεχών στο άρμα, χρειάζονται εκπαιδευτικά εγχειρίδια και άλλα τέτοια ωραία. Δηλαδή στην Ελλάδα πλέον δεν πρόκειται ούτε καν δωρεάν συστήματα να προμηθευόμαστε γιατί θα απαιτηθουν κονδύλι για εκπαίδευση και τεχνικά εγχειρίδια!
Το εν λόγω "σκουπίδι", η έκθεση δηλαδή, φιλοδοξεί να μπλοκάρει με την συγκεκριμένη επιχειρηματολογία την πλήρη ανανέωση του αρματικού δυναμικού με τρόπο ο οποίος είναι τουλάχιστον ύποπτος αν σκεφθούμε ανάλογες εκθέσεις για άλλα συστήματα του κ.πρέσβη. Το μπαλάκι είναι στα χέρια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Παναγωιτόπουλου.
Ο Στρατός έχει καταγεγραμμένες και συγκεκριμένες απόψεις και βλέποντας την κατάσταση των Μ48Α5 και την απειλή όπως διαγράφεται στην άλλη πλευρά το λόφου, κυριολεκτικά περιμένει ως μάννα εξ ουρανού τα Μ1Α1.
Όλη η ηγεσία από Φ.Φράγκο μέχρι και Κ.Ζιαζιά τάσσεται υπέρ της προμήθειάς τους.
Και όλοι ξέρουν τον πόλεμο των γερμανικών εταιρειών που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα άρματα (οι Γερμανοι έτσι ή αλλιώς δεν έχουν να δώσουν δωρεάν μεταχειρισμένα άρματα), αλλά κυρίως για τον τύπο των πυρομαχικών των αρμάτων, αφού η έλευση των Μ1Α1 αλλάζει σε βάρος π.χ. της Rheinmetall τις ισορροπίες του σήμερα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr