Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Σεπτεμβρίου 2012

Χριστόφιας: χρυσό εφάπαξ μετά την απόχωρηση του από πρόεδρος

Χριστόφιας: χρυσό εφάπαξ μετά την απόχωρηση του από πρόεδρος


Ποιο είναι το ποσό που θα λάβει σαν εφάπαξ ο Δημήτρης Χριστόφιας με την αποχώρηση του από Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Με την αποχώρησή του από την προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας θα εισπράξει το χρυσό ποσό 357.867,16 ευρώ, ως εφάπαξ και θα απολαμβάνει σύνταξης 83.076,30 ευρώ.
Η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ τιτλοφορεί το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Χρυσά εφάπαξ και συντάξεις – Τι παίρνουν Πρόεδρος και υπουργοί στην αποχώρηση».
«Tώρα που οι αγελάδες δεν είναι παχιές, και τα ταμεία άδεια, δικαιολογούνται τα χρυσοφόρα εφάπαξ και συντάξεις που δικαιούνται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπουργοί με την αποχώρησή τους από την εξουσία; Διερωτάται η ΑΛΗΘΕΙΑ, που προβάλλει, επίσης, το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν ακολουθεί το παράδειγμα Ολάντ, Παπούλια και Σαμαρά, για κουτσούρεμα των μισθών τους.
Οι υπουργοί θα εισπράξουν το ποσό των 94.313,75 ευρώ έκαστος, ως εφάπαξ και θα απολαμβάνουν σύνταξης 21.894,26 ευρώ.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/09/cristofias-efapax/#ixzz260IO6US2

Υπουργός αγόρασε παλάτι 25 εκατ. δολ. στο Μανχάταν

Υπουργός αγόρασε παλάτι 25 εκατ. δολ. στο Μανχάταν



Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη ότι εν ενεργεία υπουργός αγόρασε διαμέρισμα στο Μανχάταν. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ;
Αποκάλυψη – βόμβα για υπουργό που εν καιρώ κρίσης κατέβαλε 25 εκατ. δολάρια για την αγορά υπερπολυτελούς διαμερίσματος στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, σε ένα από τους ακριβότερους πύργους του κόσμου….
Η πληροφορία έρχεται από ομογενείς στις ΗΠΑ και διερευνάται με κάθε σοβαρότητα από τις ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Press Time, υπουργός διέθεσε το αδιανόητο ποσό των 25.000.000 δολαρίων για να αποκτήσει ακίνητο όχι απλά στην πιο ακριβή συνοικία της Νέας Υόρκης αλλά και ολόκληρου του κόσμου!
Οι έρευνες είναι οργιώδεις, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ο υψηλόβαθμος υπουργός δεν έχει δηλωμένο το «παλάτι» στο όνομά του, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που διέθεσε ο υπουργός για την αγορά του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ψάχνουν οι ελληνικές Αρχές.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επιβεβαίωσαν επίσης πηγές από την αμερικανική πόλη.
Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/09/ypourgos-diamerisma-manhattan/#ixzz260HktNJj

Σκάστε Ελληνες θα σας σκοτώσω όλους! ΟΛΟΥΣ!!!!

Video: "Σκάστε θα σας σκοτώσω όλους"!



To βίντεο που ακολουθεί δείχνει την "υπέροχη" ζωή που οι πολιτικοί μας έχουν προσφέρει στους εναπομείναντες Έλληνες κατοίκους των Αθηνών, και είναι χαρακτηριστικό της καθημερινότητάς τους. Να δούμε πότε το "ελληνικό" (ψευτορωμαίκο) κράτος θα αναλάβει τις ευθύνες του.
"Ο τίτλος από το βίντεο αναφέρεται στο 02:22 δευτερόλεπτο του βίντεο.  «ΣΚΑΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΩ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ!!!!» που τολμάτε και διαμαρτύρεστε (κάποιοι εναπομείναντες Έλληνες τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν που τους ξύπνησε ο αλλοδαπός ενώ τσακωνόταν με την αλλοδαπή φίλη του, την κατάληξη της φίλης του θα την δείτε στο τέλος).

Αυτή είναι η καθημερινότητα στις πρώην Ελληνικές περιοχές στα Πατήσια (στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο) απ την οποία το βιντεάκι. Ξυλοδαρμοί, ληστείες, επιθέσεις, βιασμοί Ναρκωτικά κ.λ.π από κάθε εθνικότητας λαθρο-εισβολέα που κατέστρεψαν με το έτσι θέλω την ζωή των ντόπιων Ελλήνων. Στα γκέτο δεν υπάρχει ώρα, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελπίδα . 

Πολίτες οι οποίοι μια ζωή πλήρωναν φόρους ,γεροντάκια που δεν έχουν τα φράγκα να πάνε αλλού και ψάχνουν κάποιον Έλληνα νεότερο να τους πάει να ψωνίσουν. Οι πολιτικάντηδες, οι προδότες,κάτοικοι των ευγενών προαστίων τους έχουν εγκαταλείψει σαν βορά, σαν τροφή για τα αλλοδαπά θηρία. 

'Ετσι είναι όπως λέει και η παροιμία "100 ξυλιές σε σένα με πονάνε εμένα; Δεν με πονάνε". Άσε τους δύσμοιρους κατοίκους των Αθηνών να υποφέρουν, εμείς στα καλά Βόρεια (και Νότια) προάστια ζούμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=dtcLnECoALE&feature=player_embedded

Ανέβηκαν με ελληνικές σημαίες στην Ακρόπολη

Ανέβηκαν με ελληνικές σημαίες στην Ακρόπολη



Περίπου 50 πολίτες ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ανήρτησαν σημαίες και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Υυπήρξαν αντιδράσεις αλλά η δράση συνεχίστηκε. Την ίδια περίπου ώρα κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέπτονταν την Ακρόπολη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου η δοκιμή του Ρωσσικού συστήματος Club-K (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου η δοκιμή του συστήματος Club-K (βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου η δοκιμή του βλήματος X-35UE από ένα πρότυπο συγκρότημα κοντέινερ Club-K. Το σύστημα είχε παρουσιαστεί πριν από αρκετό χρονικό διάστημα ως πρόταση αλλά η δοκιμή που έλαβες χώρα στα τέλη Αυγούστου απέδειξε ότι η φάση της ανάπτυξης του ολοκληρώθηκε και όπως δήλωσαν οι Ρώσοι η δοκιμή ήταν επιτυχημένη. 
Εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δοκιμές, ενώ το σύστημα θα μπορεί να αξιοποιήσει και τα βλήματα3M-54E και 3M-14E.




ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

https://www.youtube.com/watch?v=zIgvGpH2smY
---------------------------------------------------------------------


ΕΣΣΥΠΕ: "Είχε δίκιο η Χρυσή Αυγή που έδρασε κατά των παράνομων "λάθρο" μικροπωλητών"!

ΕΣΣΥΠΕ: "Είχε δίκιο η Χρυσή Αυγή που έδρασε κατά των παράνομων "λάθρο" μικροπωλητών"!



Kόλαφο, τόσο για την κυβέρνηση και κατά των αριστερών κομμάτων, αλλά και κατά των συστημικών media που καταφέρθηκαν κατά της απόφασης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή να αντιταχθεί στους παράνομους μικροπωλητές λαθρομετανάστες με δράσεις στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι, αποτελεί η ανακοίνωση του συνδικάτου νόμιμων μικροπωλητών Ελλάδας στο οποίο λαμβάνουν θέση καθαρά υπέρ της Χρυσής Αυγής! Σημειώνεται οτι παλαιότερα το συνδικάτο ελεγχόταν από το ΠΑΣΟΚ!
Σε τελική ανάλυση, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι όλο το σύστημα επέκρινε τους βουλευτές και τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αλλά αδιαφόρησαν τελείως από τό γεγονός ότι ζήτησαν αρχικά από την αστυνομία να συλλάβει τους παράνομους και μετά την άρνηση των αρχών επενέβησαν οι ίδιοι, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτης ο οποίος διαπιστώνει μια παρανομία.
Εν συνεχεία οι πολιτικοί αντίπαλοι "στόλισαν" τα στελέχη της ΧΑ με διάφορες κατηγορίες όπως "αντιποίηση αρχής" και άλλες τέτοιες ανοησίες, ενώ οι παράνομοι λαθρομετανάστες έμειναν στο απυρόβλητο.
Όμως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, πέτυχε τον βασικό πολιτικό του στόχο: Να αποσπάσει με στοχευμένη δράση την ευαρέσκεια του κλάδου που πλήττονται από τους παράνομους λαθρομετανάστες οι οποίοι εκτός των άλλων εμπορεύονται και "μαϊμού" προϊόντα πολυτελείας και ο οποίος κλάδος μαζί με τα μέλη των οικογενειών του αριθμούν πάνω από 200.000 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα...

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΕΣΣΥΠΕ (Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαίθριων Πωλητών Ελλάδας), στην εν λόγω ανακοίνωση, «η ανάλγητη συγκυβέρνηση και το Κράτος της ατιμωρησίας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  για όλους εμάς τους υγιώς σκεπτόμενους μικροεμποράκους, βρίσκει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Παρά τις συνεχείς (επί σειρά ετών) εκκλήσεις μας για πάταξη του παρεμπορίου, οι εγκάθετοι καρεκλοκέντητοι, σιωπούσαν ΩΘΩΝΤΑΣ στο θάνατο τους έλληνες βιοπαλαιστές μικροπωλητές δείχνοντας ΑΝΕΧΕΙΑ σε όλους αυτούς που με ένα σεντόνι καταπατούσαν όλους τους δρόμους της χώρας, ασκώντας παρεμπόριο με οφέλη δεκάδων δις ευρώ ετησίως».

»Οι αυθόρμητες  "κινήσεις ΜΑΤ" μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες Εμποροπανηγύρεις ανά την Επικράτεια μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους με την παρότρυνση !!! αυτή η δράση τους να επεκταθεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους της χώρας (σχετικό έγγραφο θα σταλεί από το Φορέα μας προς τη Γραμματεία της Χρυσής Αυγής) Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ "ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ" ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


ΣΆΒΒΑΤΟ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012


ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ "ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ" ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία -αποτέλεσμα της εθνοκάθαρσης από τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ-, ιδίως στην Ιορδανία και τις χώρες του Κόλπου, είναι οι παιδεραστές, οι πλούσιοι γέροντες που προσφέρουν χρήματα για να παντρευτούν ανήλικα κορίτσια προσφύγων. 

Αρχικά θεωρήθηκε ως φήμη που διαρρέει το «δικτατορικό καθεστώς Ασσάντ» για να δυσφημίσει τους «επαναστάτες» μισθοφόρους των ΗΠΑ, που έχουν κάνει εμπόριο και την παιδεραστία. Δυστυχώς όμως, ο ιορδανικός τύπος επιβεβαίωσε με...


Δημοσιογραφικές έρευνες το... εμπόριο παιδεραστίας με ευτελή χρηματικά ποσά σε οικογένειες με τεράστιες ανάγκες και προβλήματα. Μάλιστα ο συγγραφέας Mohamed El Assamy από τη Σαουδική Αραβία έγραψε ένα συγκλονιστικό άρθρο για την παιδεραστία και την αηδιαστική πρακτική, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν τιμές για τα κορίτσια στην περιοχή μεταξύ 500 και 1000 SR SR!!! Δυστυχώς, αυτό συνέβη και κατά τη διάρκεια του Νατοϊκού πολέμου στην Γιουγκοσλαβία και την εισβολή στο Ιράκ. 

Στην περίπτωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο ΟΗΕ που συγκαλύπτει όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, σε ένα ρόλο εξωραϊσμού της αμερικάνικης πολιτικής «εξαγωγής δημοκρατίας». Η καταγγελία της παιδεραστίας έγινε και από την “Witness Human Rights” και απλώς επιβεβαιώνει ότι όπου εξάγουν την «δημοκρατία» τους οι αμερικανοί και οι «πολιτισμένες» χώρες της Ευρώπης, εκτός από την καταστροφή, την κλοπή των εθνικών πλούτων, την εθνοκάθαρση… μεταφέρουν και την ανθρώπινη εξαθλίωση! 

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ...


ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΚΥΡΙΑΚΉ, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ... ΠΟΙΟΣ [....] ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ???

Πάρτι πολλών εκατομμυρίων σε ΜΚΟ με άδηλη δραστηριότητα... Πηγή: Ξεκαθαρίζει το πάρτι πολλών εκατομμυρίων σε ΜΚΟ με άδηλη δραστηριότητα...

Τεράστια ποσά λάμβαναν τα τελευταία χρόνια δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ενώ για στον προυπολογισμό του 2012 είχαν εγγραφεί πιστώσεις 175 εκατομμυρίων ευρώ, παρά την έντονη οικονομική κρίση και με την ανεργία να καλπάζει στο 25%. 

Κυρίως τρία υπουργεία, το Εξωτερικών, το Υγείας και το Πολιτισμού μοίραζαν αφειδώς χρήματα σε ΜΚΟ με άδηλη δραστηριότητα. Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος στον εφετινό προυπολογισμό είχαν δρομολογηθεί προς τις ΜΚΟ 175 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πάγωσαν με εντολή του Πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει πλήρης έλεγχος για... 

Όλα τα κονδύλια για το 2013, ενώ προωθούνται από την κυβέρνηση νομοθετικές ρυθμίσεις για να γίνει πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης.
Αν εξαιρέσει κανείς έναν μικρό αριθμό ΜΚΟ που προσφέρουν μεγάλο έργο, ο ρόλος πολλών άλλων παραμένει μυστήριο και ποτέ δεν έγινε έλεγχος για το που πήγαν τα τεράστια ποσά που διοχετεύτηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το χρυσό μετάλλιο στις χρηματοδοτήσεις λαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο Υγείας, επίσης, ως τις 22 Αυγούστου 2012 -με βάση στοιχεία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής- διέθεσε ποσό 35,8 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αναφέρεται αναλυτικά σε ποιά ΜΚΟ πήγαν τα χρήματα !
Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε 18,2 εκατ ευρώ, χωρίς σαφή αναφορά πού δόθηκαν τα χρήματα σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς.
Τα χρήματα δόθηκαν σε ΜΚΟ με περίεργα ονόματα και περίεργες δραστηριότητες. Ενδεικτικά :
Ποσό 600.000 ευρώ έλαβε κοινοπραξία πέντε ΜΚΟ για πρωτοβουλία σχετικά με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ποσό 3,4 εκατ ευρώ έλαβε το Ευρωπαικό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και 2,6 εκατ ευρώ το Κέντρο Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου από το ΥΠΕΞ. Το πρώτο μάλιστα έλαβε το 2005 ποσό 60.000 ευρώ για να δημιουργήσει παράρτημα στο Ιράν, ενώ το δεύτερο εισέπραξε το 2005 ποσό 50.000 ευρώ για τη δημιουργία ινστιτούτου στην Ακαδημία Επιστημών της Μολδαβίας !

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΟΓΚΑΣ-ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


ΚΥΡΙΑΚΉ, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012

ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

Πολλαπλά κύματα μειώσεων μισθών, παροχών και συντάξεων στην Ελλάδα με το επιχείρημα των σχεδιαστών του προγράμματος "βοήθειας" -στην πραγματικότητα δανεισμού και όχι βοήθειας- ότι η Ελλάδα καθώς ανήκει σε μια νομισματική ένωση χρειάζεται μια εσωτερική υποτίμηση ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της και το ισοζύγιο πληρωμών της μέσω του μειωμένου κόστους παραγωγής. 

του ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΚΟΓΚΑ
Assistant Professor of Economic Analysis and International Economics
   
Ας δεχτούμε ότι το παραπάνω έχει κάποια λογική.  Όμως ποιος "υπεύθυνος" των κυβερνήσεων που περάσανε έως και την σημερινή μετά τα μνημόνια μπορεί να μας δώσει απαντήσεις στα παρακάτω;...

1. Γιατί έχουμε τόσο τεράστια εμμονή στην μείωση των μισθών - και μόνο;

2. Πόσο θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας εφόσον ακόμα και δωρεάν να δουλεύουμε όλοι το εργασιακό κόστος αντιπροσωπεύει στην χειρότερη  περίπτωση το 8-10% της τελικής τιμής του προϊόντος;

3. Δεν είναι παράδοξο που οι ίδιοι οι εργοδότες δεν το έθεσαν ποτέ ως προτεραιότητά τους;

4. Γιατί η Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Αμερική, Καναδάς έχουν τόσο σημαντική βιομηχανική παραγωγή ενώ έχουν ακριβά ημερομίσθια;

5. Γιατί η Βουλγαρία με μισθούς το 1/5 των πριν την κρίση ελληνικών και αντίστοιχα η Αλβανία, Σκόπια και άλλοι γείτονες δεν έχουν γεμίσει με ξένες επενδύσεις και βιομηχανική παραγωγή εφόσον το εργατικό κόστος είναι τόσο σημαντικό;

6. Γιατί στα πλαίσια της "εσωτερικής υποτίμησης" δεν μειώνονται και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ που δεν αντιπροσωπεύουν μικρότερο ποσοστό στα   κόστη των επιχειρήσεων από αυτό των μισθών και επί πλέον επιβαρύνουν τα μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών;

7. Γιατί δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος στα καύσιμα που όλοι γνωρίζουν ότι αυτά επιβαρύνουν πολύ σημαντικά
o       την τελική τιμή των προϊόντων μας,
o       την ανταγωνιστικότητα της χώρας,
o       τον πληθωρισμό 
o       και τελικά την εσωτερική ζήτηση;

8. Γιατί ενώ με την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα το δημόσιο χάνει από την μείωση της κατανάλωσης περί τα €500 εκατομμύρια τον χρόνο κανείς δεν επαναφέρει τον φόρο στα προηγούμενα επίπεδα ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και να μειωθεί το κόστος παραγωγής και διάθεσης ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας;

9. Πώς θα έχουμε ανάπτυξη όταν η ζήτηση εξαιτίας των παραπάνω μειώνεται συνεχώς;

10. Γιατί δεν μειώνονται οι χρεώσεις στα διόδια στα πλαίσια της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας;

11. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η μείωση του εσωτερικού τουρισμού κατά 40% φέτος είναι αποτέλεσμα του παραπάνω κόστους;

12. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι πλέον είναι πολύ φθηνότερο να κάνει κανείς διακοπές στο εξωτερικό από ότι στο εσωτερικό εξ αιτίας των παραπάνω;

13. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι σε μια πλήρως ανοιχτή αγορά η επιβάρυνση του εσωτερικού κόστους οδηγεί στην υποκατάσταση των εγχώριων προϊόντων με εισαγωγές;

14. Ποιος δεν γνωρίζει ότι αυτό που ζητούν οι επενδυτές για να εγκατασταθούν σε μια χώρα είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα;

15. Γιατί μετά από 3 χρόνια κρίσης δεν έχει τεθεί σε ισχύ ένα νέο, απλό και εγγυημένα μόνιμο φορολογικό σύστημα; 

16. Γιατί αλλάζει κάθε χρόνο ο τρόπος φορολόγησης;

17. Γιατί ως μακροοικονομολόγος δεν μπορώ να βρω σε κανένα βιβλίο και καμία θεωρία οικονομικής ανάπτυξης και αντιμετώπισης κρίσεων ως ενδεδειγμένη πολιτική την δραματική αύξηση των φόρων και την ελαχιστοποίηση των κρατικών δαπανών;

18. Γιατί οι παρεμβατικοί οικονομολόγοι Κεϋνσιανοί κλπ προτείνουν την αύξηση των κρατικών δαπανών σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης;

19. Γιατί οι αντίπαλοι στην οικονομική θεωρία μη-παρεμβατικοί οικονομολόγοι νεο-κλασικοί, μονεταριστές,κλπ προτείνουν την μείωση των φόρων σε μια περίοδο βαθειάς κρίσης;

20. Γιατί ο Stiglitz -νομπελίστας οικονομολόγος- λέει ότι "τα χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια ύφεση είναι να απολύσεις δημοσίους υπαλλήλους;

21. Ποιος αποφασίζει και για ποιο λόγο εφαρμόζει ακριβώς την αντίθετη από την ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική σε περιόδους ύφεσης και κρίσης;

22. Ποιος δεν βλέπει την συνεχιζόμενη ύφεση από τα παραπάνω μέτρα σε ύψος ρεκόρ του 7% ετησίως;

23. Γιατί δεν αλλάζει η αποδεδειγμένα –πέρα από τις υποδείξεις της οικονομικής θεωρίας- αποτυχημένη πολιτική συνταγή εξαθλίωσης της χώρας και των πολιτών της;

24. Τι κάνουν επιτέλους τόσοι υπουργοί επί 3 χρόνια στην κρίση και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα κάθε χρόνο;

25. Με βάση όλα τα παραπάνω που έχουν τόση σχέση με την λογική όση και η ακολουθούμενη πολιτική με την διάσωση της Ελλάδας, ποιος τελικά επωφελείται από την συντήρηση της  κρίσης και της ύφεσης στην χώρα μας;

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ -- ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφαγαν τις συντάξεις!


Κυριακή, 9/9/2012


Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ -- ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφαγαν τις συντάξεις!




Υποχρεώθηκαν τελικά να το ομολογήσουν επισήμως και ενώπιον της Βουλής: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό την ηγεσία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά «λήστεψαν» τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας με το μεγαλοφυές «κούρεμα» που υποτίθεται ότι θα μείωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος απέναντι στους ξένους!
Πριν από το περιβόητο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου της 12ης Μαρτίου 2012, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να απαντηθεί ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, η συνολική αξία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κατ' επιταγήν του νόμου ήταν υποχρεωτικά κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ανερχόταν σε 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, μετά το αναγκαστικό «κούρεμα» κατά 53,5% όλων αυτών των ομολόγων, χάθηκαν αμέσως 8,3 δισεκατομμύρια. Οι απώλειες όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς άλλο ένα 32% της αξίας των ομολόγων που κατείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία αντικαταστάθηκε με νέα «ομόλογα - σκουπίδια» του ελληνικού Δημοσίου που λήγουν μάλιστα μετά από... 20 έως 30 χρόνια!
Μόλις το 15% της αξίας των ομολόγων που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία αντικαταστάθηκε με διετή ομόλογα υπό την εγγύηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Μόνο τα ομόλογα αυτά όντως αξίζουν όσο και η ονομαστική τους αξία.
Οπως είναι ευνόητο, κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν είναι σε θέση να κρατήσει μέχρι το... 2042 (!) το αργότερο ή μέχρι το 2021 το νωρίτερο (!) τα «ομόλογα - σκουπίδια» που του πάσαραν εξαναγκαστικά οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Είναι υποχρεωμένο να τα πωλήσει οπωσδήποτε νωρίτερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, να τα «σκοτώσει» δηλαδή όσο όσο, όπως λέμε στη λαϊκή γλώσσα.
Αυτά τα σκουπιδόχαρτα όμως δεν πιάνουν ούτε το... 20% (!) της ονομαστικής τους αξίας.
Τα Ταμεία δηλαδή χάνουν τουλάχιστον το... 80% (!) της αξίας των ομολόγων του Δημοσίου που τους έδωσαν με το ζόρι Βενιζέλος και Σαμαράς.
Τελικά, τα ομόλογα που έχουν σήμερα στα χέρια τους τα ασφαλιστικά ταμεία, από 18,7 δισ. ευρώ που άξιζαν προ «κουρέματος», σήμερα αξίζουν μόνο... 4,7 δισεκατομμύρια, αν τα ρευστοποιήσουν! Η κυβέρνηση τους έφαγε 14 ολόκληρα δισεκατομμύρια, τα τρία τέταρτα, το 75% των αποθεματικών τους!
Με άλλα λόγια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδήγησαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ουσιαστική χρεοκοπία.
Χρεοκοπημένα ταμεία όμως σημαίνει ότι δεν έχουν λεφτά να δίνουν συντάξεις! Είναι τόσο τραγικά απλό.
Φωνάζαμε κι εμείς τον Φεβρουάριο - Μάρτιο και εξηγούσαμε στους αναγνώστες μας ότι έτσι που γινόταν το «κούρεμα», το φθινόπωρο θα ήταν αναπότρεπτη νέα μείωση των συντάξεων - όπως και γίνεται. Πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα περισσότερα των οποίων ήταν ήδη προβληματικά προ «κουρέματος», να δίνουν τις ίδιες συντάξεις αφού η κυβέρνηση τους άρπαξε το 75% των αποθεματικών τους; Είναι μαθηματικά αδύνατον.
Αυτή είναι η αιτία του δυσεξήγητου για πολλούς μένους της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη εναντίον των συνταξιούχων, παρ' όλο που είναι πασίγνωστο ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους ψήφισε υπέρ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου, όπως άλλωστε και σε εκείνες του Μαΐου.
Φυσικά, όλες αυτές οι «ληστείες» των μισθών, των συντάξεων, των εισοδημάτων εν γένει του ελληνικού λαού, όπως και το φορολογικό του «γδάρσιμο», σε τίποτα δεν βελτιώνουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. «Μη βιώσιμο» χαρακτηρίζουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, καθώς το 2020 θα ξεπερνάει το 150% του ΑΕΠ, δύο νέες μελέτες του ΚΕΠΕ και του ΙΟΒΕ, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά αυτή την εβδομάδα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
Εγκατέλειψαν τα ομόλογα
Ανεπιθύμητα «σκουπιδόχαρτα» έχουν καταντήσει φυσικά τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, μετά και τον όλεθρο που υπέστη οποιοσδήποτε είχε τέτοια ομόλογα στην κατοχή του κατά το «κούρεμά» τους που έφτασε σε απώλειες της τάξης του 80% (!) της αξίας τους. Χαρακτηριστική είναι η παντελής εγκατάλειψή τους και από τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενώ πριν από μόλις δύο χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν το 50% του ενεργητικού του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου σε ελληνικά ομόλογα, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο... 6,5%! Οπου φύγει φύγει δηλαδή για να γλιτώσουν τα λεφτά τους.
-------------------------------------------------------