Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Σεπτεμβρίου 2012

Μηνύσεις κατά των επίορκων από την Χρυσή Αυγή


Μηνύσεις κατά των επίορκων από την Χρυσή Αυγή



Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:18
Το καθεστώς του μνημονίου και των τοκογλύφων παραβιάζει το Σύνταγμα και ασκεί ωμή τρομοκρατία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Η Χρυσή Αυγή δεν πτοείται και δεν θα σταματήσει τον δίκαιο και νόμιμο Αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού. Άμεσα κατατίθενται μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ και οι αστυνομικοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Πακιστανοί απήγαγαν Πακιστανό και τον έθαψαν ζωντανό!


Φρικτό έγκλημα στην Ηλεία…





Πακιστανοί απήγαγαν Πακιστανό και τον έθαψαν ζωντανό; - Μουγκάθηκαν οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές»!
Πολλές και συγκλονιστικές λεπτομέρειες μάθαμε για το φρικτό έγκλημα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Ηλεία, με θύμα έναν Ιερέα και ηθικό αυτουργό την ίδια του τη γυναίκα. Και πολύ σωστά. Υπήρξε, όμως, κι άλλο ένα φρικτό έγκλημα που έγινε στην ίδια περιοχή, αλλά τα καθεστωτικά ΜΜΕ το έθαψαν! Όπως θαμμένο βρέθηκε και το θύμα!
Πρόκειται για έναν 23χρονο Πακιστανό, που βρέθηκε την Παρασκευή θαμμένος σε κατάσταση αποσύνθεσης, στην περιοχή «Καλαθάς» στην Κεραμιδιά Ηλείας. Όπως έγινε γνωστό, ο Πακιστανός είχε απαχθεί στα μέσα του Αυγούστου από μια εγκληματική συμμορία ομοεθνών του, που ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς του στο Πακιστάν, και βρέθηκε θαμμένος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του! Μετά την νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στο πτώμα του, θεωρείται πολύ πιθανόν να ετάφη ζωντανός! Ωστόσο, αυτό θα εξακριβωθεί μετά από ιστολογική εξέταση, καθώς το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.
Στη φρικτή και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα δολοφονία, συμμετείχαν έξι ομοεθνείς του θύματος, αλλά μόνο ο ένας βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για έναν 22χρονο,  αυτόν που υπέδειξε το σημείο που είχαν θάψει τον άτυχο 23χρονο, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Αυτά είναι, λοιπόν, τα δήθεν «ρατσιστικά» εγκλήματα, για τα οποία ωρύονται και τα χρεώνουν έμμεσα ή άμεσα στο κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, τα κόμματα της αριστεράς (και της… προόδου), το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ντόπια και ξένα, οι ΜΚΟ, ο Συνήγορος του Πολίτη (λαθρομετανάστη), ο Επίτροπος Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και άλλες… αντιρατσιστικές δυνάμεις. «Ξεχάσαμε» τον λαλίστατο σε άλλες περιπτώσεις και προκλητικότατο πρόεδρο των εν Ελλάδι Πακιστανών, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση σιώπησε και κρύβεται. Γιατί άραγε;
(ΥΓ): Μήπως κι αυτό το έγκλημα έχει καταχωρηθεί στη λίστα που κυκλοφορεί απ’ όλους τους παραπάνω, με τα 500 (!!!) «ρατσιστικά» εγκλήματα που δήθεν έχουν γίνει στην Ελλάδα το 2012; Δεν αποκλείεται!   

ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....


Αυτό είναι το περιβόητο “ήθος της Αριστεράς” και των “κοινωνικών αγωνιστών”





Αυτό είναι το περιβόητο “ήθος της Αριστεράς” και των “κοινωνικών αγωνιστών”
Έγδυσε ανήλικο επειδή είχε στη μπλούζα του την ελληνική σημαία!
Η θέα της Ελληνικής Σημαίας και του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα στην μπλούζα ενός ανήλικου αγοριού ..."ερέθισε" έναν 35χρονο αναρχικό, που δεν δίστασε να αναγκάσει το 12χρονο παιδί να ...γδυθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο 12χρονος έκανε βόλτα στην πλατεία με έναν φίλο του. Όταν το παιδί είδε τον 35χρονο να έρχεται οργισμένος προς το μέρος του και να του ζητά επιτακτικά να βγάλει αμέσως τη μπλούζα, τα έχασε και δεν τόλμησε να αντιδράσει, Έβγαλε την μπλούζα και αναγκάστηκε να επιστρέψει ημίγυμνος στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια!
Mόλις τον είδαν έτσι οι γονείς του, υπέβαλαν αμέσως μήνυση κατά του 35χρονου δράστη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν έρευνες, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, ενώ στο σακίδιό του βρήκαν και την μπλούζα του 12χρονου που είχε κρατήσει ως… τρόπαιο του «κατορθώματός» του!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Παράνομο σχέδιο τρομοκρατίας - Διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Παράνομο σχέδιο τρομοκρατίας - Διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα γραφεία μας





Διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής - Συκοφαντική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ - Μηνύσεις κατά της αστυνομίας από τον Λαϊκό Σύνδεσμο
Αυτή τη στιγμή πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα κεντρικά μας γραφεία επί της οδού Δηλιγιάννη  με ρητές εντολές να ελέγχουν και να προσαγάγουν όποιον κινείται προς τα γραφεία ή εξέρχεται από αυτά. Αυτή είναι η σταλινικού τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του μνημονίου. Μεταφέρουμε αυτούσιο απόσπασμα της θλιβερής ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. που συνετάχθη καθ’ υπαγόρευση των κομισάριων του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ:
«Ύστερα από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος»
Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανενημέρωτοι, αστοιχείωτοι και διακωμωδούν τους ίδιους τους εαυτούς τους: ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει διατεθεί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ποιους θα αποσύρουν λοιπόν; Αυτούς που δεν έχουν διαθέσει ποτέ, παρ’ όλο που το ορίζει ο Νόμος; παρ’ όλο που η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει δεχθεί πλήθος δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στα κεντρικά της γραφεία; Ή μήπως εννοούν τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την παράνομη παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής και υπάγονται στην Κρατική Ασφάλεια και συγκεκριμένα στο τμήμα προστασίας πολιτεύματος που εδράζεται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ;
Πριν από ελάχιστα λεπτά τηλεοπτικοί σταθμοί επιβεβαίωσαν την είδηση της παράνομης επιχείρησης εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Το star ανέφερε επί λέξει ότι πραγματοποιείται επιχείρηση στην οδό Δηλιγιάννη για να ελέγχονται όσοι μπαίνουν και όσοι βγαίνουν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσθεσε και διάφορες τερατολογίες για όπλα και λοιπά φαιδρά. Ωμή τρομοκρατία και κατάφορη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος. Ήδη το Νομικό Τμήμα του Κόμματος συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου.

Μέσα και στη σωματεμπορία οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες»!


Μέσα και στη σωματεμπορία οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες»!




Παρά τις παραπλανητικές κραυγές των γνωστών «αλληλέγγυων», πως οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες» που έχουν εισβάλει στην πατρίδα μας είναι… αγγελούδια και αδίκως τους κατηγορούμε, άλλα αποδεικνύονται από το καθημερινό αστυνομικό δελτίο. Πως οι «κακόμοιροι κ.τ.λ.» είναι βαθιά χωμένοι μέσα σ’ όλα τα είδη της εγκληματικότητας.
Μια τριμελή, λοιπόν, σπείρα μαστροπών εξάρθρωσε η αστυνομία στη Χαλκίδα. Και οι τρεις προαγωγοί ήταν «κακόμοιροι κ.τ.λ.», οι δύο από το Πακιστάν, ηλικίας 41 και 37 ετών αντιστοίχως, κι ο άλλος από την Ρουμανία (μέλος της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας), ο οποίος μάλιστα είναι ανήλικος (17χρονος!). Η κοπέλα που εξέδιδαν ήταν μια 26χρονη από την Ρουμανία. Η σύλληψη έγινε όταν αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη ήρθε σε συνεννόηση με τον 17χρονο και στο ραντεβού το οποίο έκλεισαν τους πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις έκλεισε η «αγοραπωλησία» επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους «κακόμοιρους κ.τ.λ.».
Κι ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τους «υπερασπιστές», «αλληλέγγυους» κ.λπ. προστάτες των λαθρομεταναστών. Ούτε μια τόση δα ανακοινωσούλα, έστω από τις… φεμινίστριες των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, που όπως φαίνεται το δράμα της 26χρονης δεν τους συγκίνησε καθόλου. Ενώ αν ήταν Έλληνες αυτοί που την πουλούσαν, θα τους συγκινούσε πολύ… 

Χρυσή Αυγή: Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας!


Χρυσή Αυγή: Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας!




Συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Β' Αθήνας, Γεώργιου Γερμενή στο BHMA FM για το παρεμπόριο και τις δράσεις του Κινήματος.
Για τα επεισόδια στο πανηγύρι σε βάρος των παράνομων μικροπωλητών
Εμείς από τις δύο προηγούμενες ημέρες του πανηγυριού είχαμε ενημερωθεί από τους μικροπωλητές ότι υπάρχει πρόβλημα στα πανηγύρια. Ελάτε να το δείτε κι από μόνοι σας. Εμείς είχαμε πάρει τηλέφωνο και την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία να κάνουν ελέγχους. Την ημέρα της πανήγυρης μιλήσαμε με τους μικροπωλητές, αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους κι είδαμε ότι, πράγματι, πολλές ώρες πριν πάμε εμείς υπήρχαν πάγκοι, μιλάμε για πάνω από 150 άτομα που είχαν την πραμάτειά τους χωρίς χαρτιά, όντες μη νόμιμοι μετανάστες, και να δημιουργούν πρόβλημα στην περιοχή.
Για την παρέμβαση της Αστυνομίας
Εγώ προσωπικά μίλησα με την Αστυνομία και μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή τίποτα. Υπάρχουν και αλλοδαποί που είχαν τις άδειές τους που μιλήσαμε και μαζί τους και που ήτανε στους πάγκους τους. Οι συγκεκριμένοι πάγκοι που εμείς απομακρύναμε από το πανηγύρι δεν είχαν χαρτιά. Δεν ήμασταν τρελοί ξαφνικά να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το πανηγύρι επειδή έτσι μας ήρθε. Οι συγκεκριμένοι πάγκοι δεν είχανε χαρτιά κι εγώ ο ίδιος το είπα και στην Αστυνομία και στον υπεύθυνο που ήταν εκεί. Δεν μπορεί μόνο ένα κόμμα, μπορείτε κι εσείς ο ίδιος, κι ένας απλός Έλληνας πολίτης βάσει του άρθρου 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη να ελέγξει τα χαρτιά και την άδεια οποιουδήποτε μαγαζιού. Πόσο μάλλον ένας αξιωματικός του κράτους όπως είναι οι βουλευτές του κόμματός μας έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Και παράλληλα με τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του πολίτη του Ποινικού Κώδικα που λένε για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους, για εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής της διάθεσης των προϊόντων του εγκλήματος. Κανονικά πρέπει και το εμπόρευμα να το συλλαμβάνουνε και να το κατάσχουνε. Έχει το δικαίωμα ο απλός Έλληνας πολίτης να  κιόλας. Κινηθήκαμε σε όλο το πανηγύρι και ζητήσαμε άδειες από όλους, όχι μόνο από τους παράνομους ή τους λαθρομετανάστες ή τους μη Έλληνες. Κινηθήκαμε σε όλους. Εγώ όσα διάβασα προηγουμένως στον νόμο, η Αστυνομία και ο κ. Δένδιας παρανομεί ενάντια στους νόμιμους και τους Έλληνες φορολογούμενους. Και ειδικά στους χαμηλόμισθους και τους μικροπωλητές που αυτή τη στιγμή έχουν στις πλάτες τους όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης. Μακάρι να ερχόταν στα πανηγύρια ο κ. Δένδιας να δει τι γίνεται με το παραεμπόριο. Εμείς ότι είχαμε πει προεκλογικά, δεσμευόμαστε να το κάνουμε πράξη. Σε αντίθεση με την ΝΔ και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα από όλα αυτά δεν κάνει πράξη.
Για την «παράνομη» φύση των πράξεών τους
Μας ψήφισε μισό εκατομμύριο κόσμος και μας ψήφισε επειδή είμαστε η Χρυσή Αυγή και αντιπροσωπεύουμε κάποια πάγια θέματα πάνω σε αυτό και αυτό που σας λέω τώρα θα συνεχίσουμε κανονικά να κάνουμε  ότι μας λέει ο νόμος. Δεν κάνουμε κάτι παράνομο. Δεν τηρούνται οι νόμοι, δεν υπάρχει τίποτα, το κράτος καταρρέει. Όπου η πολιτεία δεν εφαρμόζει το νόμο, παντού θα υπάρχει ένας Χρυσαυγίτης είτε είναι Βουλευτής, είτε είναι απλό μέλος να υπερασπίσει τον απλό Έλληνα.
Για επικείμενη σύγκρουση με την Αστυνομία
Δεν θα συγκρουστούμε με την Αστυνομία. Ο απλός Αστυνόμος έχει τόσα προβλήματα με το ελληνικό κράτος της κ. ΝΔ, η οποία όσα έχει πει και για όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά, τα έχει πάρει όλα πίσω.

Δυόμισι χρόνια καταβύθισης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δυόμισι χρόνια καταβύθισης
Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Παγωμένη σιγή απλώνεται στη χώρα. Αναμονή με σφιγμένα δόντια. Αρχισε τον Φεβρουάριο, μετά την ψήφιση στη Βουλή του δεύτερου Μνημονίου, συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των δύο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Φυσιολογικά: οι άνθρωποι κουράστηκαν να διαμαρτύρονται, να αμύνονται, συχνά να συγκρούονται, να ανησυχούν διαρκώς, να βυθίζονται στην κατάθλιψη. Το καλοκαίρι πρόσφερε την αναγκαία ανάπαυλα για ξεκούραση και ανασύνταξη, για σκέψη και οργάνωση στρατηγικών επιβίωσης σε ένα μέλλον που διαγράφεται ζοφερό μετά βεβαιότητος.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν βαρύ, τα κύματα καύσωνος παρατεταμένα και διαδοχικά· με τον τρόπο του, υπενθύμιζε ότι όλα βαραίνουν, όλα αλλάζουν βαθιά, πολύ βαθιά, και όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι μια περιοδική κρίση, μια παροδική ύφεση, που αντιμετωπίζεται με διορθωτικές κινήσεις και τεχνικά οικονομικά μέτρα. Είναι κρίση δομική, που πλήττει τον πυρήνα του μοντέλου παραγωγής και του μοντέλου διακυβέρνησης. Κατά τούτο είναι κρίση πολιτικής, υπό την έννοια ότι αναδιατάσσονται βίαια η πολιτική πράξη και η πολιτική σκέψη, γκρεμίζονται οι προσδοκίες και η αυτονόητη κανονικότητα που όριζε τους βίους εκατομμυρίων ανθρώπων σε ανεπτυγμένες δημοκρατικές χώρες της Δύσης. Και στον πυρήνα της συντελείται βεβαίως μια βίαιη αναδιάταξη σχέσεων κυριαρχίας. Η αχαλίνωτη, αρρύθμιστη επέκταση της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας, ιδίως στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, εξελίσσεται πλέον εις βάρος των κρατών, των κοινωνιών και εντέλει εις βάρος της δημοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε στον δυτικό κόσμο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι διαπιστώσεις αυτές, οπωσδήποτε γενικευτικές, πηγάζουν δυστυχώς από την καθημερινή εμπειρία. Ιδίως στην Ελλάδα, που επλήγη πρώτη και με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τη Μεγάλη Υφεση και την κρίση χρέους, έχουμε το θλιβερό προνόμιο να παρακολουθούμε από πρώτο χέρι, πάνω στο σώμα μας, τον ραγδαίο μετασχηματισμό: τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, την ερήμωση της οικονομίας, την καλπάζουσα ανεργία, την απόγνωση των νέων, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την πληβειοποίηση των κατώτερων και των μικρομεσαίων στρωμάτων· τέλος, την εξαθλίωση των περιθωριακών ομάδων να απλώνεται και να τρομοκρατεί τους πάντες σαν προεικόνιση κοινού μέλλοντος.
Ακριβώς αυτή η εξαθλίωση, περιορισμένη ακόμη σε μειονοτικές ομάδες πληθυσμού, είναι ένα όριο συναγερμού. Το άλλο όριο είναι η περιστολή των δημοκρατικών λειτουργιών και η περιστολή των ελευθεριών στο όνομα της οικονομικής ανάγκης. Και οι δύο συναγερμοί έχουν σημάνει. Μπορεί η υλική εξαθλίωση να είναι περισσότερο ευδιάκριτη και αισθητή, εντούτοις το ίδιο επικίνδυνη για τον κοινωνικό βίο είναι και η ηθική παρακμή και η αναδυόμενη δυσπιστία προς τη δημοκρατία εξαιτίας ανίκανων, φαύλων ή επίορκων λειτουργών της δημοκρατίας.
Μια τέτοια ηθική και πολιτική αποσάθρωση, εφόσον δεν ανασταλεί, μπορεί να οδηγήσει αφενός σε συμμοριοποίηση του κοινωνικού χώρου, αφετέρου σε αυταρχισμό στο πολιτικό πεδίο.

Δυστυχώς, στην πράξη αλλά και στον λόγο των εκλεγμένων κυβερνώντων και των ηγετικών ελίτ διακρίνεται, όλο και εντονότερα, μια διαρκής υποχώρηση και ηττοπάθεια: ο όγκος των προβλημάτων τους καταπλακώνει, συμπεριφέρονται σαν να αδυνατούν να διαχειριστούν τα προβλήματα, σαν να περιμένουν από τον ξένο παράγοντα να υπαγορεύει διαρκώς μέτρα, τρόπους, λύσεις, τεχνικές. Ολα έρχονται απέξω: σκέψη, στρατηγική, πολιτικές οδηγίες - και ρευστότητα σαν κορτιζόνη στον αναίσθητο ασθενή.

Δυόμισι χρόνια τώρα, η εγχώρια ηγεσία έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία, εντός και εκτός. Και έχει αποτύχει να αποκαταστήσει στοιχειωδώς το αίσθημα δικαίου. Την ίδια ώρα, όμως, παρατηρούμε ότι εξελίσσεται με αμείωτη ένταση μια λαφυραγωγία επί των άδηλων πόρων και των φανερών ερειπίων, είτε με τη διαιώνιση του καρκινογόνου κομματικού κράτους είτε με μαζικές, βιαστικές και τελεσίδικες εκχωρήσεις δημόσιων αγαθών, χωρίς να εντάσσονται σε ένα ανακοινωμένο σχέδιο. Επιπλέον, τρομάζει πλέον η εικόνα που εκπέμπεται από τους κυβερνώντες, από τα λόγια και τα έργα τους: συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας, των αντοχών και των ορίων της κοινωνίας. Σαν να θεωρούν ότι η κατάρρευση είναι μακριά ακόμη, ότι «δεν γίναμε ακόμη Αργεντινή», σαν να ροκανίζουν τον χρόνο έως ότου μεταστραφεί η Ευρώπη και επέμβουν οι ξένοι και μας σώσουν με ένα Ναυαρίνο. Οικτρός τακτικισμός και εθελοτυφλία.

Δεν υπάρχουν λύσεις εύκολες ή ανώδυνες. Ούτε τοπικές. Θα βυθιστούμε κι άλλο. Και θα αρχίσουμε να αναδυόμαστε μόνον εφόσον αναδειχτούν νέοι ηγέτες, νέες ιστορικές στοχεύσεις, νέα συλλογική αφήγηση και ανανεωμένοι δεσμοί συνοχής.

Χρηστου Γιανναρα-H πολιτική ανεπάρκεια αποκλείει την ανάκαμψη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H πολιτική ανεπάρκεια αποκλείει την ανάκαμψη
Tου Χρηστου Γιανναρα
Πώς να τιθασευθεί η λοιμική της φοροδιαφυγής, όταν το κράτος καταληστεύει, με κυνισμό και ιταμότητα, συμφωνημένους μισθούς και ανταποδοτικές συντάξεις; 
Πώς να αναχαιτιστεί η δραματική μείωση της παραγωγής και η αλόγιστη αύξηση των καταναλωτικών απαιτήσεων, όταν το ίδιο το κράτος, το πελατειακό, καταξιώνει προκλητικά τον παρασιτισμό και την αργομισθία;

Για να συνεγείρει η πολιτική την κοινωνία σε πεισματική πάλη για την ανάπτυξη, προϋποτίθενται κυβερνητικές συμπεριφορές άλλες –ίσιος, τίμιος λόγος– κάτι που ο ενδημικός στο Eλλαδέξ κομματικός αυτισμός δεν μπορεί ούτε να το υποψιαστεί. Tο να συνεγερθεί μια κρίσιμη μάζα πληθυσμού σε συνειδητό αγώνα για την αύξηση της παραγωγής, για μετρητή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τη διευκόλυνση και επιβράβευση κάθε παραμικρής δημιουργικής πρωτοβουλίας, είναι καθαρά πολιτικά αιτούμενο. Aγνωστο στους κομματανθρώπους.

Aν η πολιτική είναι Tέχνη, το υλικό που χρησιμοποιεί για να εκφραστεί είναι οι θεσμοί και η έμπνευση, η μετάγγιση της έμπνευσης, η μεταποίησή της σε κοινωνική δυναμική. Kαι το μυστικό της μεγαλοσύνης στην πολιτική, όπως σε κάθε Tέχνη, είναι η αυθυπέρβαση του δημιουργού, η ελευθερία του από σκοπιμότητες εντυπωσιασμού, η ανιδιότελεια.

O κ. Σαμαράς κέρδισε πρωθυπουργία (με πατερίτσες) χάρη στο μπαϊράκι συγκεκριμένης εξαγγελίας: Oτι με περικοπές μισθών και συντάξεων και αμείωτη ή αυξανόμενη φορολογία η χώρα βυθίζεται νομοτελειακά σε καταστροφική ύφεση, σε οριστική διάλυση. Oτι χωρίς μέτρα «ανάπτυξης», τα μέτρα λιτότητας είναι πολιτική παραφροσύνη. Aυτά έλεγε.

Tώρα, με κεκτημένη την ανάπηρη πρωθυπουργία, εξηγεί πώς καταλαβαίνει, ο ίδιος και οι πατερίτσες του, την «ανάπτυξη»: Nα έρθουν οι ξένοι να κάνουν επενδύσεις, να στήσουν με χρήματά τους παραγωγικές μονάδες, να ενισχύσουν το (ανύπαρκτο) «επιχειρηματικό κλίμα» στη χώρα μας. Πάλι οι ξένοι, πάλι από μηχανής η σωτηρία. Θα προκαλούσε χαμόγελα συγκατάβασης η αφέλεια του κ. Σαμαρά, αν στα πρόσωπά μας δεν είχε εγκατασταθεί μόνιμος σπασμός η φρικίαση του πανικού.

Tο ξέρουμε όλοι, το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά: H ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να είναι συνάρτηση εγχώριας κοινωνικής δυναμικής. Σημαίνει η ανάπτυξη αύξηση της παραγωγικότητας του κάθε εργαζόμενου Eλληνα, της κάθε μικρής ή μεγάλης επιχειρηματικής μονάδας, σημαίνει ορατή σε όλους ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Kυρίως, εξαναγκασμό των Tραπεζών να ανταποκριθούν στο κοινωνικό τους λειτούργημα. 

Για να προκύψει τέτοιο θαύμα σε κοινωνία εκφαυλισμένη από τον κτηνώδη εγωκεντρισμό της «προοδευτικής» απολυτοποίησης των «δικαιωμάτων», κοινωνία προ πολλού χρεοκοπημένη και στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, μία και μόνη πιθανότητα υπάρχει: Nα προκύψει ηγέτης με ηγετικό επιτελείο ολοφάνερης, πειστικής, δοκιμασμένης ανιδιοτέλειας και έκτακτου πολιτικού ταλέντου.

Oμως το πολιτικό σύστημα που διαμορφώθηκε από τη μεταπολίτευση του 1974, αποκλείεται εκ των πραγμάτων να αναδείξει, να αναζητήσει ή και απλώς να ανεχθεί πολιτικό ανάστημα έκτακτου ταλέντου και φανερής ανιδιοτέλειας. Λειτουργεί το σύστημα, παγιωμένα και αμετάτρεπτα, με λογικές, νοοτροπίες και αντανακλαστικά που αποκλείουν την ανιδιοτελή ευφυΐα – πρόκειται για απαράβατους όρους λειτουργίας του συστήματος, όπως οι όροι-τρόποι για να παίξει κανείς σκάκι ή μπριτζ. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος που θα ενταχθεί στο ελλαδικό πολιτικό σύστημα με μεταρρυθμιστικές φιλοδοξίες: ή θα φύγει τρέχοντας ή θα συμμορφωθεί, έστω και ανεπίγνωστα, θα «ρινοκεροποιηθεί». H νομοτέλεια της μεταμόρφωσης είναι αδυσώπτη, η αλλοτρίωση αναγκαιότητα.

O κ. Σαμαράς εγκεντρίστηκε στο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης από τα πολύ νεανικά του χρόνια, έχει αφομοιώσει τους όρους του συστήματος, ίσως ανεπίγνωστα, πάντως έως μυελού οστέων. Γι’ αυτό και εμφανίζει όλα τα συμπτώματα του επαγγελματικού νοσήματος των πολιτικών της μεταπολίτευσης, που ορίζεται κλινικά ως «απώλεια επαφής με την πραγματικότητα». Kρίμα και θλίψη, αλλά αυτή την καριέρα επέλεξε.

Eίναι μάλλον φανερό ότι η πρωθυπουργία με τις πατερίτσες δεν θα βγάλει τον χειμώνα. H διαχείριση της καταστροφής της χώρας από τον κ. Σαμαρά οδηγεί, επίσης νομοτελειακά, σε εφιαλτικό εκλογικό θρίαμβο του ΣYPIZA ή στο επίσης εφιαλτικό αναπόφευκτο της επιβολής «στρατιωτικού νόμου» στη χώρα με απόφαση ελάχιστης πλειοψηφίας της παρούσας Bουλής. Δεν υπάρχει ουσιαστική (πολιτική) διαφορά στα δύο ενδεχόμενα: στο σύστημα το μεταπολιτευτικό ο μηδενισμός του Iστορικού Yλισμού (καταναλωτικός ή κολεκτιβιστικός) ήταν και είναι μονόδρομος. Πιθανότερη θα έμοιαζε, για τους ρομαντικούς, μια πολιτική μεταστροφή του συνονθυλευματώδους ΣYPIZA παρά της αφασικής N.Δ.

Aν ο κ. Σαμαράς, έστω από εξουσιολαγνεία ορμώμενος, κατανοούσε ότι μόνο με συνεπή «κοινωνικό μετασχηματισμό» μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη, άρα και σε ανάκαμψη, κάποιος θα μπορούσε να του υποδείξει ότι η συνταγή είναι έτοιμη, δοκιμασμένη: Aυτός που τόλμησε και πέτυχε «κοινωνικό μετασχηματισμό» στην Eλλάδα, ήταν ο Aνδρέας Παπανδρέου. H οργανική συνέπεια του εγχειρήματός του είναι ο εκφαυλισμός, η αποσύνθεση της ελλαδικής κοινωνίας που ζούμε σήμερα, ο πανικός της καταστροφής. Διότι ο Aνδρέας είχε την πολιτική ευφυΐα, ήξερε να επιβάλει ρεαλιστικότατο κοινωνικό μετασχηματισμό, αλλά ήταν φανερά δέσμιος της ηδονοθηρίας του, της εξουσιολαγνείας που είναι η ψυχοπαθολογική απόληξη της ιδιοτέλειας.

O Aντώνης Σαμαράς δεν θα είχε παρά να αντιστρέψει την παπανδρεϊκή συνταγή του μετασχηματισμού, βήμα προς βήμα: «Oλα επιτρέπονται», είπε με τη γλώσσα των θεσμών και της ψυχολογικής υποβολής ο Aνδρέας, «όλα κοινωνούνται», να πει με την ίδια γλώσσα ο Σαμαράς. «O λαός στην εξουσία» επαγγέλθηκε ο Aνδρέας, «η ποιότητα στην εξουσία» να πει ο Σαμαράς, με θεσμούς απροσμάχητης αξιοκρατίας και αμερόληπτα ελεγχόμενης ιεράρχησης ευθυνών. «H Eλλάδα στους Eλληνες» είπε ο Aνδρέας και την παρέδωσε στην «προοδευτική» μειοδοσία και στον εθνομηδενισμμό. «H Eλλάδα να ταυτιστεί με τη διαχρονία της γλώσσας της, τη διαχρονική πολιτισμική της ετερότητα, το έμπρακτο σέβας των ιερών και των οσίων της» να πει, με τους θεσμούς και τη μετάγγιση της έμπνευσης, ο Σαμαράς.

Aλλά το πολιτικό του σκαρί δεν είναι για κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Aκόμα και μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» την έστησε, ο θλιβερός, με Πάνο Παναγιωτόπουλο, Λυκουρέντζο, Στυλιανίδη. Kαι με έναν οικονομοτεχνικό, επιδέξιον στη διεκπεραίωση εντολών αυτονομημένων από το πολιτικό λειτούργημα.

H πρωθυπουργία Σαμαρά (με πατερίτσες) απλώς καθυστερεί τα επερχόμενα, δεν μπορεί να τα αποτρέψει. Kαι δυστυχώς δεν υπάρχει Πρόεδρος Δημοκρατίας. Oύτε Γερουσία. Tο σύστημα είναι αχαλίνωτο.

Σταυρου Λυγερου-Ο επενδυτής θέλει καθαρό γήπεδο


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο επενδυτής θέλει καθαρό γήπεδο
Του Σταυρου Λυγερου
Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που οι Ελληνες βιώνουν καθημερινά με δραματικό τρόπο. Η οικονομία βυθίζεται στον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Στο τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχει χαθεί αθροιστικά περίπου το ένα τέταρτο του ΑΕΠ! Πρόκειται για οικονομική καταστροφή χωρίς προηγούμενο στη μεταπολεμική Ευρώπη και όχι μόνο. Ο πολλαπλασιασμός των οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την προοπτική ανάκαμψης.

Ο Σαμαράς μιμείται ακριβώς τους προκατόχους του Παπανδρέου και Παπαδήμο. Προσπαθεί να πείσει ότι η οικονομική πολιτική του είναι κοινωνικά επώδυνη, αλλά είναι και η μόνη που εγγυάται την έξοδο από την κρίση. Τα γεγονότα, όμως, είναι πεισματάρικα και διαψεύδουν συνεχώς και παταγωδώς τις προβλέψεις της τρόικας και των κυβερνώντων.
Οι αλλεπάλληλες διαψεύσεις, σε συνδυασμό με την κατεδάφιση των σταθερών του βίου εκατομμυρίων Ελλήνων, έχουν κονιορτοποιήσει την αναγκαία πολιτική εμπιστοσύνη που πρέπει να τρέφουν οι πολίτες προς το πολιτικό σύστημα. Το μεγάλο χάσμα μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνωμένων δεν αποτιμάται οικονομικά, αλλά απονομιμοποιεί πολιτικά τον κυβερνητικό συνασπισμό λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές.

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης δεν είναι αδικαιολόγητο. Προεκλογικά, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησαν την ψήφο με σημαία την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η ΔΗΜΑΡ με σημαία τη σταδιακή απεμπλοκή απ’ αυτό. Σχεδόν αμέσως, η απαίτηση για επαναδιαπραγμάτευση εκφυλίσθηκε σε αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των δεσμεύσεων του Μνημονίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, φρόντισε να διαλύσει τις αυταπάτες. Ξεκαθάρισε ότι και το αίτημα για επιμήκυνση θα τεθεί στο τραπέζι αφού πρώτα η Ελλάδα εφαρμόσει επακριβώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου. Αυτό ήταν και το συμπέρασμα από τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους Γιουνκέρ, Μέρκελ και Ολάντ.
Διολίσθηση δεν υπήρξε μόνο στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, το νέο πακέτο μέτρων καταπατά το προγραμματικό πλαίσιο που τα τρία κόμματα υπέγραψαν ως βάση της κυβερνητικής συνεργασίας τους.
Το πρόβλημα με την ασκούμενη πολιτική δεν είναι μόνο το τεράστιο κοινωνικό κόστος της. Είναι κυρίως ότι βυθίζει την οικονομία σε μία «μαύρη τρύπα». Η εφαρμογή των επιταγών της τρόικας δεν είναι ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και οικονομικά ρεαλιστική. Η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι μεγάλη, αλλά, εάν ληφθεί υπόψη το τεράστιο οικονομικοκοινωνικό κόστος, η μείωση είναι μικρή. Το σημαντικότερο είναι ότι η αποτελεσματικότητα των οριζόντιων μέτρων έχει φθάσει στα όριά της, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να θυμίζει σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η συνεχής αύξηση των φόρων σε συνθήκες μεγάλης ύφεσης δεν λύνει το πρόβλημα των δημοσίων εσόδων. Πρώτον, επειδή η μείωση του όγκου συναλλαγών συρρικνώνει και τα έσοδα από τη σχετική φορολογία. Δεύτερον, επειδή ένα ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό φορολογουμένων, λόγω του γεγονότος ότι το διαθέσιμο εισόδημά του είναι αμφίπλευρα και δραστικά μειωμένο, αδυνατεί να πληρώσει. Η διάψευση της ελπίδας εδραιώνει την πεποίθηση ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Η διάχυτη αυτή εκτίμηση επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τις επενδύσεις, αλλά και τη φορολογική συμπεριφορά. Αρκετοί από όσους ακόμα μπορούν να σηκώσουν τα φορολογικά βάρη αποφεύγουν να πληρώσουν. Προτιμούν να διατηρήσουν ένα χρηματικό απόθεμα για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθεί και η ταχύρρυθμη αύξηση των «κόκκινων δανείων», η οποία συνεχώς διογκώνει τα ποσά, που είναι αναγκαία για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος καθίσταται σισύφειο έργο. Ο φαύλος κύκλος μπορεί να σπάσει μόνο εάν η ελληνική οικονομία εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Πώς μπορεί, όμως, να γίνει αυτό;

Η απάντηση της τρόικας είναι: Πρώτον, μαζικές και άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεις[ΝΑ ΠΩΛΗΣΩΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ "ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ" ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΠΑΙΤΗΣ, ΧΩΡΑ AΠOIKIA! ΝΑ ΜΕΙΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΣΤΙΟΙ!]. Δεύτερον, «κινεζοποίηση» της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις. Η τρόικα θεωρεί ότι η ανάπτυξη θα έλθει εάν καταστήσει την Ελλάδα χώρα φθηνών ευκαιριών και ως εκ τούτου ελκυστική για το διεθνές κεφάλαιο.[ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΔΙ' ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ (π.χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ), ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΞΕΓΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ή ΒΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ κλπ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΔΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΟΠΩΣ Η ΠΑΛΙΑ ΤΖΑΜΑΪΚΑ!]

Πέρα απ’ όλα τα άλλα, συντρέχει και ένας πρόσθετος λόγος, για τον οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή η συνταγή. Οσο η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παραμένει υπό αίρεση, καμία σοβαρή παραγωγική επένδυση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Η εκκρεμότητα αυτή λειτουργεί παραλυτικά. Ο επενδυτής θέλει καθαρό γήπεδο: ή αναμφισβήτητα στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή και σταθεροποίηση μετά την αναπόφευκτη μεγάλη υποτίμηση. Οσο το ευρωιερατείο βάζει ερωτηματικό στη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βυθίζεται στο «σπιράλ θανάτου».

Φτωχοί και πλούσιοι καλλιτέχνες -Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με το τι δηλώνουν στην Εφορία

ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ή ΟΧΙ, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!
ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΖΕΙ, ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΟΥΤΕ Η ΒΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ CONSENSUS!
ΟΥΤΩΣ, Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΝΕΓΡΙΔΕΣ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΟΥΣ ΜΑΣΚΕΤΜΠΩΛΙΣΤΕΣ!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 600 ΕΥΡΩ! ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΑΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΓΟΝΕΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΛΗΣΙΑΣΕ ΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ (ΟΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΪ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ)! ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΞΕΧΥΛΙΖΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ! ΑΥΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ "ΑΕΡΑ ΦΡΕΣΚΟ" ΔΙΟΤΙ "ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ"!
ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΗ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!
----------------------------------------------------------------------
http://www.lykavitos.gr/2012/09/blog-post_8572.html


Φτωχοί και πλούσιοι καλλιτέχνες -Δείτε τον αναλυτικό πίνακα με το τι δηλώνουν στην Εφορία

Ελέγχους για καλλιτέχνες που δήλωσαν πολύ χαμηλά εισοδήματα κατά τα έτη 2008 και 2009 έχει ξεκινήσει η εφορία, προκειμένου να διαπιστωθεί έαν τα εισοδήματα αυτά δικαιολογούνται από τις αμοιβές που επικρατούσαν στον καλλιτεχνικό χώρο τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή πριν από την εκδήλωση της κρίσης.
Στοιχεία για τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών για τα έτη 2008 και 2009 τα οποία δηλώθηκαν το 2009 και το 2010 αντίστοιχα αποκαλύπτουν Τα Νέα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την υψηλότερη φορολογική δήλωση (822.059,43 ευρώ) εμφανίζει ο Γιάννης Πλούταρχος, ενώ η Άννα Βίσση δήλωσε ως προσωπικό εισόδημα μόλις 3.223,86 ευρώ.
Από τους πιο καλοπληρωμένους εμφανίζεται ο Πασχάλης Τερζής, ο οποίος δήλωσε τα δύο αυτά χρόνια εισοδήματα ύψους 1.081.968 ευρώ.

Ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος είχε βρεθεί παλαιότερα στο μικροσκόπιο της εφορίας, δήλωσε στο ίδιο διάστημα εισόδημα 638.665 ευρώ. Στα 4.786 και 6.753 ευρώ αντίστοιχα για το 2008 και 2009 έχει καταγραφεί το εισόδημα της Δήμητρας Γαλάνη.



ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΜΠΙΖΝΑ!!!

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Την πιο έξυπνη μπίζνα της ζωής τους έκαναν Κουβέλης (3,95 εκατ.), Τσίπρας (14,1 εκ.), Μιχαλολιάκος (3,7 εκ.), Καμμένος (4,1 εκ.)




Γιατί να μην κάνουν συνέχεια διακοπές οι αρχηγοί των κομμάτων μας; Γιατί να μην αλωνίζουν όλο το καλοκαίρι Αιγαίο και  Ιόνιο και τον χειμώνα τα Σαμονί;
Αφού το παραδάκι που πληρώνεις εσύ- το κορόιδο- ρέει άφθονο. Οι κάνουλες των κρατικών επιχορηγήσεων δεν έχουν σταματημό. Το νέκταρ των εκατομμυρίων ρέει άφθονο. Κάθε χρόνο!
14,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα μπαίνουν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει η αλανιάρα Ρόζα να αγοράσει κάνα σινιέ Αρμάνι και ο Ρούντι Ντόλτσε Καμπάνα. Για τον αρχηγό δεν συζητάμε. Στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ θα αλωνίζει τον πλανήτη με χορηγό τον επαναστατημένο συριζαίο-εμείς δεν τους πληρώνουμε; Σύμφωνα με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κάθε χρόνο θα μπαίνουν στα ταμεία της Κουμουνδούρου 14,1 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η επιχορήγηση που δικαιούται.
Πείτε μας πόσες εταιρείες στην Ελλάδα έχουν βρέξει χιονίσει αυτά τα ποσά στα ταμεία τους, χωρίς ρίσκο και χωρίς οι υπάλληλοί τους να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.
Οι κρατικές επιχορηγήσεις αντιστοιχούν στον αριθμό των ψήφων που πήρε το κάθε κόμμα. Όποιος πάρει πάνω από 1,5% δικαιούται επιχορήγηση!
Ακόμη και ο Τζήμερος με τον Μάνο θα λάβουν 750.000 ευρώ.
Η ΝΔ θα δει να μπαίνουν στα ταμεία της 15,4 εκατ. ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στα 7,5 εκατ. ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια έπαιρνε 21,75 εκατ. ευρώ το χρόνο.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ
Την πιο έξυπνη μπίζνα της ζωής τους έκαναν οι Καμμένος, Μιχαλολιάκος και Κουβέλης. 
Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ένα κόμμα με μόλις 4 μήνες ζωής θα δει να μπαίνουν στα ταμεία της Συγγρού 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Μιλάμε για πολλά λεφτά.
Ο Κουβέλης με την ΔΗΜΑΡ κατάφερε το μυθικό ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, μια μπίζνα που δεν θα μπορούσε να την κάνει τόσο πετυχημένη ακόμη κι αν ήταν ακριβοπληρωμένος δικηγόρος στη Νέα Υόρκη.
Αφήσαμε τελευταίο τον Μιχαλολιάκο στο κόμμα του οποίου θα μπαίνουν 3,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ώστε να μπορεί να εξοπλίζει τα τάγματα εφόδου με καλογυαλισμένες στολές και τα κατάλληλα αξεσουάρ-εργαλεία δουλειάς.
Φυσικά και το τιμημένο ΚΚΕ, που δεν δίνει αναφορά για τα οικονομικά του, θα λάβει 3,95 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επιχορήγηση.
Γι αυτό σκοτώνονται όλοι να κάνουν κόμμα. Υπάρχει καλύτερη μπίζνα;

Τι αναφέρει το πόρισμα των εισαγγελέων για την υπόθεση Ρουμελιώτη

ΤΟ ΒΗΜΑ

Τι αναφέρει το πόρισμα των εισαγγελέων για την υπόθεση Ρουμελιώτη
Η κατάθεση του πρώην μέλους του ΔΝΤ και η αντίδραση του ΠαΣοΚ



Χωρίς να αναφέρεται ρητώς το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, στο διαβιβαστικό τους για την υπόθεση Ρουμελιώτη, οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ.Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζητάνε να διερευνηθεί αν συντρέχει λόγος να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος. Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη στους New York Times και την κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ειδικότερα ο αντεισαγγελέας κ. Νικόλαος Παντελής καλούνται να κρίνουν αν συντρέχει λόγος να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή.
Στο διαβιβαστικό τους οι εισαγγελείς αναφέρουν επί λέξει:
«Μετά τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τις δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη διενεργήσαμε προκαταρκτική εξέταση. Μετά τη διενέργεια της προκαταρκτικής προέκυψαν στοιχεία εις βάρος ατόμων, που είχαν συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος...».
Η απόφαση των δύο εισαγγελέων να διαβιβάσουν τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια στη Βουλή, ελήφθη κυρίως μετά την πεντάωρη κατάθεση του πρώην μέλους του ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη, ο οποίος κατάθεσε περίπου τα ίδια που είχε δηλώσει και στην αμερικανική εφημερίδα. Με την αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού όφειλαν οι εισαγγελείς να αφήσουν τη δικογραφία για να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Έτσι το πρωί της Τετάρτης ειδοποίησαν την πρώην υπουργό, κ. Βάσω Παπανδρέου, να μην καταθέσει, όπως είχε κληθεί. Για τους εισαγγελείς ήταν αρκετά τα στοιχεία που είχαν προσκομίσει οι τρεις μάρτυρες, Ρουμελιώτης,Λούκα Κατσέλη και Γεράσιμος Αρσένης.
Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές τα εγκλήματα που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη είναι της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και άλλων εγκλημάτων, που σχετίζονται με την οικονομία.
Ως ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η κατάθεση Ρουμελιώτη, η οποία φέρεται να άνοιξε νέους δρόμους στη δικαστική έρευνα. Επανέλαβε, πάντως, ότι στο ΔΝΤ ήταν γνωστό ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει». Ο κ. Ρουμελιώτης διετύπωσε και την απορία του πως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος Καν, δεν είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό για το αδιέξοδο του προγράμματος. Επίσης διετύπωσε την απορία γιατί ο τότε πρωθυπουργός δέχτηκε το υψηλό επιτόκιο δανεισμού αλλά και πως δεν διαπραγματεύτηκε την επιμήκυνση του προγράμματος. Ακόμα ρώτησε γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Κατέθεσε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός κ. Γερ. Αρσένης κατέθεσε ότι ο κ. Ρουμελιώτης σε ιδιωτικές συζητήσεις τους τον είχε ενημερώσει για το πόσο δύσκολο ήταν να βγει το πρόγραμμα αλλά δεν γνωρίζει αν αυτό το είχε πει και στον πρώην πρωθυπουργό, αφού δεν ήταν αυτός ο θεσμικός ρόλος του.
Έντονα έχει αντιδράσει σε αυτή τη δικαστική κίνηση ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος. Με δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακό σκηνικό» την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εκτίμησε, μάλιστα ότι οι εισαγγελείς δεν έπρεπε να ασχοληθούν με το θέμα αφού αφορά πολιτικές αποφάσεις.

«Τα πράγματα είναι ζόρικα» με την τρόικα!

TO BHMA


«Τα πράγματα είναι ζόρικα» με την τρόικα!
Επιμένει να μην δέχεται κάποια μέτρα σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών

«Το κλίμα είναι ζόρικο» ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Επιμένουν να μην δέχονται κάποια μέτρα για την αναδιάρθρωση του κράτους και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να τα δεχθούν» πρόσθεσε η ίδια πηγή σχολιάζοντας τις μέχρι τώρα επαφές με την τρόικα. 

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν επίσης ότι «ακόμη και αν έως την Παρασκευή δεν έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα στους πολίτες θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο Eurogroup το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία». 

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν επίσης ότι η τρόικα ζήτησε, μεταξύ άλλων, και απολύσεις στο Δημόσιο.

Νέες συναντήσεις

Την Τετάρτη στις 4μμ θα υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας, την Τρίτη ο κ. Σουρνάρας θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην Φρανφούρτη, την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Πιερ Μοσκοβισί ενώ την Παρασκευή ο κ. Στουρνάρας θα μεταβεί στο Eurogroup.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ!!!

Ισπανία: Απαγορεύτηκαν οι γυναίκες τροχονόμοι σε περιοχή που υπάρχει τζαμί!



Μόνο άνδρες τροχονόμοι θα κυκλοφορούν πλέον στην περιοχή Pere Garau της πόλης Πάλμα (πρωτεύουσας της Μαγιόρκα) που βρίσκεται το τζαμί. Η Dornier, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραχώρηση, πήρε την απόφαση αυτή μετά από διάφορα επεισόδια κατά γυναικών. Γυναίκες εργαζόμενες δέχονταν προσβολές από μουσουλμάνους άνδρες οι οποίοι επισκέπτονταν το τζαμί, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αρχικά αποφασίστηκε οι αστυνομικοί υπάλληλοι της τροχαίας να περιπολούν στους δρόμους των γειτονιών ανά δύο. Όμως, λόγω της έλλειψης προσωπικού τελικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν οι γυναίκες τροχονόμοι.

Οι κατηγορίες αμφισβητήθηκαν από την Μουσουλμανική Ένωση των Βαλεαρίδων Νήσων. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να αποσυρθούν οι γυναίκες τροχονόμοι, είπαν. Είναι σεβαστές οι γυναίκες και το έργο τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επέτειος για το αλυτρωτικό κόμμα των Τουρκοφρόνων της Θράκης!

Επέτειος για το αλυτρωτικό κόμμα των Τουρκοφρόνων της Θράκης!



Γιορτάστηκε προ ολίγων ημερών στην Κομοτηνή η 21η επέτειος ίδρυσης του αλυτρο-φασιστικού κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB, αυτού του δήθεν κόμματος της…Φιλίας, της Ισότητας και της Ειρήνης (όπως ακριβώς δηλαδή σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-Eşitlik-Bariş).
Όπως αναφέρει το proxeneio-stop.org , για να μη μείνει και καμμία αμφιβολία (ακόμη και στον πιο ηλίθιο υπέρμαχο της…ελληνοτουρκικής φιλίας) για τι ακριβώς απερίγραπτο σκυλολόι μιλάμε, βασικό γεγονός της εκδήλωσης υπήρξε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο εν λόγω κόμμα (που θυμίζουμε ότι είχε ιδρύσει πριν από 21 χρόνια ο αλήστου μνήμης αρχιπράκτορας Αχμέτ Σαδήκ) με την ABTTF («Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης») και με τον BTTDD («Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας»).
Τις δύο μεγάλες δηλαδή (και πάμπλουτες) οργανώσεις που έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τους την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης! Και αυτά όλα – θυμίζουμε – όχι στα βάθη της Ανατολίας ή έστω σε κάποια γερμανική πόλη, αλλά μέσα στην Κομοτηνή!

Θέλετε κι άλλα; Σύμφωνοι! Δείτε λοιπόν και ποιοι άλλοι μετείχαν στο εκλεκτό πάρτυ (πλην δηλαδή των προέδρων του BTTDD Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ και της ABTTF Χαλήτ Χαμπίμπογλου): παρόντες λοιπόν ο πρόξενος της Tουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερήφ (Κομοτηνής) και Αχμέτ Μέτε (Ξάνθης), ο πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, άλλοι πρόεδροι τουρκο-συλλόγων, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμήλ Καμπζά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μεχμέτ, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.

Να σημειωθεί μάλιστα πως εστάλη και συγχαρητήριο μήνυμα από τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν (έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ενώ σε μετάφραση μπορείτε να το δείτε ολόκληρο παρακάτω), όπου γίνεται βεβαίως επανειλημμένα λόγος για την «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και για τον ρόλο που έχει να παίξει το κόμμα DEB ως φορέας ενότητας και ομοψυχίας των μειονοτικών πληθυσμών, ενώ εκφράζεται ακόμη ο θαυμασμός για όσα ήδη έχει κάνει στη Θράκη, όπως βεβαίως και η υπόσχεση πως η Τουρκία θα είναι πάντα κοντά στο έργο του.

Όσο δε για τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρουμε εκείνη του προέδρου του κόμματος (και περιβόητου γιουσουφακίου του προξενείου) Mουσταφά Αλή Τσαβούς (που ανέφερε πως «όλοι τους εργάζονται για να συνεχίσει να υπάρχει το κόμμα DEB στην πολιτική ζωή της Ελλάδας», ενώ τόνισε ακόμη πως «μεγάλα προβλήματα της…Τουρκικής Μειονότητας, όπως το βακουφικό και οι μουφτείες, δεν έχουν ακόμη λυθεί»), εκείνη του προέδρου του BTTDD Χαγκιουντέρ (που ανέφερε ότι «το κόμμα DEB είναι αποτέλεσμα της δημοκρατίας στην Ελλάδα»), καθώς κι εκείνη του βουλευτή Χατζηοσμάν (που είπε πως «το DEB έφτασε σήμερα μέχρι εδώ, χάρη στις υλικές θυσίες πολλών ανθρώπων, όπως π.χ. ο αείμνηστος Μουσταφά Μποσνάκ»), ενώ μίλησαν επίσης και οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ABTTF Χαμπίμπογλου, αλλά και η χήρα του Σαδήκ.

 
Ε, πάρτε τώρα και το…κερασάκι της τούρτας, που σας προαναφέραμε. Τουτέστιν, το συγχαρητήριο μήνυμα του Ερντογάν:

«Οι ομογενείς μας, τα άγια αδέρφια μας οι Δυτικοθρακιώτες κατέχουν πάντα ένα ιδιαίτερο μέρος στην καρδιά μας. Για αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία για το Τουρκικό Έθνος η ευτυχία και η ευημερία των ομογενών μας και η πλήρης χρήση των εγγυημένων από διεθνείς συνθήκες δικαιωμάτων τους. Υπό αυτή την αντίληψη, όπως μέχρι σήμερα πάντα ήμασταν δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, έτσι και θα συνεχιστεί από τώρα και μετά το ενδιαφέρον μας και η στήριξη μας.

Σε σχέση με το παρελθόν έχει καταγραφεί πολύ σημαντική πρόοδος στις σχέσεις μας με την γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή την διαδικασία προσέγγισης σε όλους τους τομείς των σχέσεων μας. Μεγαλύτερη μας ευχή και πιο ειλικρινή μας προσδοκία σε αυτές τις στενές σχέσεις, είναι τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης-Έλληνες πολίτες και τα μέλη της Ελληνορθόδοξης Μειονότητας στη χώρα μας να αποτελέσουν από μία γέφυρα φιλίας. Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μας προσέγγισης.

Σε αυτή την διαδικασία αναμφίβολα έχει μεγάλη σημασία η επίδειξη ενότητας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ομογενών μας στην Δυτική Θράκη. Στα πλαίσια αυτά πιστεύω πως το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη έχει αναλάβει μια σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία καθώς αποτελεί μια σχολή πολιτικής για τους ομογενείς μας, ταυτόχρονα διακρίνεται και για την συμβολή του στην ενότητα των ομογενών μας. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την διεύρυνση της οργανωτικής δομής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη.

Με αυτά τα συναισθήματα, κατά την 21η επέτειο ίδρυσης του κόμματος σας, θυμάμαι με σεβασμό την άγια μνήμη του ιδρυτή του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ, που πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, εύχομαι συνέχεια στις επιτυχημένες εργασίες του κόμματος σας που παρακολουθώ με θαυμασμό και από κοντά, και με αυτήν αφορμή αγκαλιάζω με στοργή τις καρδιές όλων των ομογενών μας».

Σε απάντηση τώρα όλων αυτών το κόμμα DEB εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του «προς τον πρωθυπουργό της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ωραίο αυτό μήνυμα που έστειλε». Όλα καλά, ε;
Τμήμα  ειδήσεων defencenet.gr

Κεραυνοί από Άγιο Όρος κατά ΥΠΕΞ για χριστιανούς Συρίας: "Είναι υπηρέτης ξένων"!

Κεραυνοί από Άγιο Όρος κατά ΥΠΕΞ για χριστιανούς Συρίας: "Είναι υπηρέτης ξένων"!



Κεραυνοί από το Άγιο Όρος κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου λόγω των δηλώσεων στις οποίες προέβη την Παρασκευή το βράδυ μετά από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που διεξήχθη στην Πάφο κατά του καθεστώτος Άσαντ και υπέρ των ισλαμιστών που στηρίζονται από την Τουρκία και τους δυτικούς, που σφαγιάζουν χριστιανούς.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο "Αγιορείτικο Βήμα" το οποίο θεωρείται ότι απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις των ισχυρών Μονών του Αγίου Όρους ο μοναχός Παϊσιος από το κελί των Σαββαίων στη Καψάλα του Αγίου Όρους

"«Η κρίση στη Συρία εξελίσσεται κατά τρόπο επικίνδυνο και το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί», είπε ο κ. υπουργός και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Αθωνική πολιτεία. Καθώς οι αντικαθεστωτικοί που υπερασπίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος σφαγιάζουν τους Χριστιανούς".
Ο σεβάσμιος και με μεγάλη επιρροή στοα αθωνικά δρώμενα ο μοναχός Παϊσιος δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας σε αυτά που λέει: 

"Μας  άφησε έκπληκτους ο υπουργός εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  με τις προκλητικές δηλώσεις τους  για τη Συρία  και την ανοιχτή υποστήριξη του στους μουσουλμάνους οι  οποίοι την ίδια ώρα σφαγιάζουν ορθόδοξους πιστούς   ανά τον κόσμο",εξήγησε ο Αγιορείτης μοναχός στο "Αγιορείτικο Βήμα".

"Η Αμερική το ίδιο κάνει  και στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και σε πόσες ακόμα χώρες,ο κ. Αβραμόπουλος ως γνωστόν, είναι μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, οι δηλώσεις του  εξυπηρετούν αυτές τις δυνάμεις", συνεχίζει στο "Αγιορείτικο Βήμα" ο μοναχός Παϊσιος από το κελί των Σαββαίων  στη Καψάλα του Αγίου Όρους. 

Και καταλήγει:
"Ήταν ατόπημα η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου, δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες, διότι αυτά  που είπε, δεν εκφράζουν κανέναν Έλληνα", υπογραμμίσει ένας από τους παλαιότερους μοναχούς του Αγίου Όρους.

Ο κ. Αβραμόπουλος φαίνεται ξεκάθαρα ότι γίνεται "υπηρέτης" και εκτελεστικό όργανο της Δύσης που επιδιώκει την ανατροπή του καθεστώτος 'Ασαντ το οποίο υπερασπίζεται τους χριστιανούς, αντιμάχεται την Τουρκία και είναι σύμμαχος της επίσης ορθόδοξης Ρωσίας. Άμεσα πρέπει να επανορθώσει. Η Ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση διὀτι είναι εκτεθειμένη" καταλήγει.
Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι από τους κληρικούς του Πατριαρχείου Αντιοχείας έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα και αγαπούν την χώρα  μας και το ΄Αγιο  Όρος. 
Γενικά η δήλωση Αβραμόπουλου ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ερωτηματικά για τον σκοπό και τον λόγο που έγινε, καθώς θεωρείται ότι εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές σε ότι αφορά τις σχέσεις του ιδίου με τις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα και δεν απηχεί την θέση της κυβέρνησης, αφού ο Α.Σαμαράς το τελευταίο που θα ήθελε είνα να εμπλακεί στην διαμάχη της Συρίας η Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε καν το Ισραήλ, με το οποίο φυσικά το καθεστώς Άσαντ δεν είναι φυσικά θετικά διακείμενοι απέναντι στον Άσαντ, ενώ υπάρχει και το ζήτημα του Ιράν, με το οποίο το καθεστώς έχει συμμαχία, αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα σε ότι αφορά την κρίση, γνωρίζοντας πολύ καλά, ποιοι βρίσκονται στο στρατόπεδο αυτών που αντιμάχονται το καθεστώς Άσαντ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πιάστηκαν κατάσκοποι στην Λήμνο - Βάσεις πυραύλων & οδοί πρόσβασης οι στόχοι τους!

Πιάστηκαν κατάσκοποι στην Λήμνο - Βάσεις πυραύλων & οδοί πρόσβασης οι στόχοι τους!



Με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτροοπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".

Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντυά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ. .

Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανηχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ. 

 "Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα> Δεν προσπαθούσαν να δουν τι έχουμε που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις ανναλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων. Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε μιλώντας στο defencenet.gr αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.
Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έξω οι άνεργοι από τη χώρα... Να ζήσουμε με τους λαθρομετανάστες!

Έξω οι άνεργοι από τη χώρα... Να ζήσουμε με τους λαθρομετανάστες!




Ζούμε σε μια «αριστερή» χώρα, της κακιάς ώρας, όπου το υπουργείο Οικονομίας έχει κορβανά μόνο για τους κομματικούς στρατούς-ψηφοφόρων κυνηγώντας ό,τι λέγεται ιδιωτική πρωτοβουλία, το υπουργείο Ανάπτυξης τρέμει να κάνει ανάπτυξη με ιδιώτες, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανταγωνίζεται τους Δήμους στους διωγμούς μόνο των ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά, ταυτόχρονα, όλοι υπόσχονται να λύσουν το ογκώδες πρόβλημα της ανεργίας.

Όπως τα έχουν κάνει και όπως συνεχίζουν, συντηρώντας τον αριστερισμό τους μπας και στεναχωρήσουν την αλητεία των «επαναστατών» της πυρκαγιάς... που ξέρουν μόνο να καίνε κτίρια και ανθρώπους ας διώξουν και τους άνεργους και ας ζήσουμε με τους λαθρομετανάστες μας, με τις «ελευθερίες» μας, με τις «μαϊμούδες» συνταξιούχους, ανάπηρους, πολύτεκνους, εργαζόμενους στο κράτος, με τους τσαμπατζήδες, τους τρακαδόρους τους φοροφυγάδες και με τα ανύπαρκτα και ανίκανα υπουργεία μας. Στο κάτω-κάτω μόνο 1.500.000-2.000.000 θα είναι οι άνεργοι του χρόνου τέτοιο καιρό!!

Τι τους θέλουμε τους «κηφήνες»; Να μας τρώνε τα επιδόματα ανεργίας; Μήπως πρόκειται να αλλάξουμε νοοτροπία και να τους βρούμε δουλειά; 

Για την «σοβιετική» Ελλάδα και την συνείδηση πολύ μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης ιδιώτης επιχειρηματίας σημαίνει μόνο απατεώνας, μόνο φοροφυγάς, άθλιος εχθρός του λαού, μπαγάσας κρατικοδίαιτος και αισχρός κερδοσκόπος. Τίποτε άλλο. Απολύτως τίποτε άλλο.

Οι στρατιές όμως των φοροφυγάδων και τρακαδόρων γιατρών, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, καθηγητών, καλλιτεχνών, αγροτών της Αθήνας... και άλλων συναφών είναι ευλογημένες γιατί κατά τεκμήριο είναι αριστεροί... Και αυτό το κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει για 10-15 χρόνια αφού με διάδοχο στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιείται η συγκεχυμένη σήμερα αριστερή «οικονομική πολιτική» και η ιστορία της.

Ας την δούμε διαχρονικά. Το 1975 όταν άρχισαν οι κρατικοποιήσεις με το επιχείρημα των «χουντικών συμβάσεων» (για να φανούν «δημοκρατικότεροι και πολυσυλλεκτικοί» ως κόμματα) κρατούσαν και υπουργείο Βιομηχανίας και υπουργείο Εμπορίου και υπουργείο Ναυτιλίας τα οποία (μέχρι τότε) έκαναν πράγματι δουλειά. 

Βεβαίως τότε είχαμε και βαριά βιομηχανία (ναυπηγεία, άμυνα, χάλυβα, τσιμέντα, χημικά, λιπάσματα, αυτοκίνητα, νικέλιο, πετρέλαιο, αλουμίνιο, μεταλλεύματα) την οποία διέλυσαν σχεδόν (αντίστοιχες σημερινές στο σύνολό τους δεν ανταγωνίζονται ούτε μία εκείνης της περιόδου) είτε με κρατικοποίηση είτε με συρρίκνωση λόγω ραγδαίας πτώσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας. 

Το 1982 και μετά η βλακώδης σοσιαλιστική προπαγάνδα και κάποιοι κομματικοί σύμβουλοι του τότε υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κατάργησαν τα υπουργεία Βιομηχανίας, Εμπορίου και αργότερα Ναυτιλίας (σχηματίζοντας Γενικές Γραμματείες στα πρότυπα του σοβιέτ).

Ιδρύσαν όμως και συντήρησαν μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού λες και μέχρι τότε είμαστε απολίτιστοι... Βεβαίως οι εν συνεχεία «ρεμούλες» μέσω των πόρων του συγκεκριμένου υπουργείου εξήγησαν πλήρως την σημασία της ιδρύσεώς του...
Το 1984 με Προεδρικό Διάταγμα (αριθ.84) ξεκίνησε διωγμός των βιομηχανιών και βιοτεχνιών Αττικής με το πρόσχημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Στην ουσία επρόκειτο για εξυπηρέτηση κομματικών Δημάρχων που μάζευαν ψήφους διώχνοντας εργοστάσια. Το Διάταγμα αυτό αποδείχθηκε άχρηστο το 2005!!, δηλαδή μετά από 20 χρόνια, και ανακλήθηκε με νόμο που όμως έχει σχεδόν τα ίδια χάλια... 

Το 1985 οι τότε Σύνδεσμοι Βιομηχάνων βλέποντας ότι το κλίμα δεν τους σηκώνει στην ελληνική σοβιετία μετονομάσθηκαν σε Σύνδεσμοι Ελληνικών Βιομηχανιών ώστε να μην χτυπάει... το βιομήχανος.

Το 1995, δηλαδή μετά από 10 χρόνια, κατάλαβαν ότι εκτός από τις κρατικοποιήσεις της σοσιαλμανίας (Ανδρεάδης, Νιάρχος, Τσάτσος, Μποδοσάκης, Κεφάλας, Δράκος) κρατικοποίησαν κατά λάθος και βιομηχανίες (που θα ήταν καλύτερα να τις έσωναν αφαιρώντας το 95% από τους ιδιοκτήτες τους όπως τους είχαν πει αρκετοί επιστήμονες). Τις πλήρωσαν από τον κρατικό κορβανά 50 φορές πάνω από τα χρέη τους και τις πούλησαν για οικόπεδα!!! 

Το 2005, πάλι μετά από δέκα χρόνια, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν το κράτος το μεγάλωσαν, χάιδεψαν τις συντεχνίες και έριξαν τους λαθρομετανάστες στην αγορά για να φθάσουν τα μεροκάματα σήμερα στα 3 ευρώ την ώρα. Υπολογίστε τα και θα δείτε ότι τόσο είναι.

Το 2012, μετά από 7 χρόνια, και ενώ η κρίση μαστίζει και η ανεργία χτυπάει ταβάνι δέχθηκα (προχθές) τηλεφώνημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να με ρωτήσουν «Τι εννοούσα γράφοντας (Capital.gr Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου «Οι προτεραιότητες του κ. Κ. Χατζηδάκη») ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει άλλες κατευθύνσεις από αυτές του υπουργείου Ανάπτυξης!!

Απορούν όταν τα δύο αυτά υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χρειάζονται συνολικά πάνω από 18 μήνες για να δώσουν άδεια εργοστασίου, επειδή δεν μπορούν να συνταιριάξουν τις πολιτικές τους.

Απορούν όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος ξέρει μόνο που δεν μπορείς να ιδρύσεις βιομηχανία και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το που μπορείς να την ιδρύσεις ή να σε προστατεύσει με μακρόχρονη παραμονή, χωρίς να μπορεί να σε διώξει ο Δήμος. 

Απορούν όταν μόλις σήμερα, δηλαδή μετά από 40 χρόνια, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακαλύπτει (;) ότι πρέπει να συνεργαστεί με ιδιώτες αλλιώς δεν γίνονται επενδύσεις...

Άρα τι μπορούν να περιμένουν οι άνεργοι της χώρας τα επόμενα χρόνια; 
Γι΄ αυτό διώξτε τους τώρα από την χώρα, ως «άχρηστους», αφού έτσι και αλλιώς φοβάστε να διώξετε τους λαθρομετανάστες μήπως και σας απορρίψουν οι αναρχικοί στα Εξάρχεια.

[Του Γιώργου Κράλογλου από capital.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή...

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ: "ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ!"!!!
 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΧΑΧΟΛΟΣ ΛΑΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ, 7% ΨΗΦΙΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑΤΑ ΤΩΡΑ! 
ΠΑΤΡΙΩΤΗ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ "ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ", ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΤΟ !!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ (Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΝΝΟΩ) ΚΑΤΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ! ΛΕΓΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΗ!!
----------------------------------------------------------
Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή...



Κύριο θέμα συζήτησης στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, εκτός από το θέμα περικοπών 11,5 δισ. που ζητά η τρόϊκα ήταν και η αντιμετώπιση του διαρκούς διογκούμενου κύματος λαϊκής υποστήριξης που αρχίζει να απολαμβάνει το εθνικιστικό κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Στο πλαίσιο αυτής της "αντιμετώπισης" αποφασίστηκε να αφαιρεθούν οι αστυνομικοί από την προστασία των βουλευτών του κόμματος, ενέργεια που "σηκώνει πολύ νερό" ως προς την νομιμότητά της.
Έτσι πριν λίγο ο Λαϊκός Σύνδεσμος απάντησε με εξώδικο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απόφαση να αφαιρεθούν όλοι οι αστυνομικοί φρουροί από την φύλαξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής - εκτός του γ.γ. του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου - με την αιτιολογία, ότι ένας αστυνομικός δεν μπορεί να λειτουργεί ως προστασία σε ένα βουλευτή που ... παραβαίνει το νόμο! Δηλαδή εξέδωσαν και δικαστική απόφαση!

Επίσης, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας είναι από νωρίς το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αναζητεί μέλη της τα οποία τυχόν συμμετείχαν στις δράσεις του κόμματος, αντί να αναζητεί τους λαθρομετανάστες.
Δηλαδή παίρνουν το μέρος των παράνομων λαθρομεταναστών, αντί των Ελλήνων και περιμένουν ο κόσμος να τους χειροκροτήσει! Μάλλον κάποιοι θέλουν να φτάσει η Χρυσή Αυγή γρήγορα στο 20%!

Πάντως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες παρήγγειλε σήμερα στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της Αθήνας και του Μεσολογγίου να επισπεύσουν το ταχύτερο την προανάκριση για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής κατά των παράνομων λαθρομεταναστών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την επίσπευση των δύο προανακρίσεων των επίμαχων αυτών υποθέσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δικογραφίες και να διαβιβαστούν στη Βουλή τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας, σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή βουλευτών σε παράνομες ενέργειες.
Άποψή μας: Θα προσπαθήσουν να θέσουν εκτός νόμου τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Δεν είναι τόσο θέμα κυβέρνησης, όσο θέμα ΕΕ.
Ετοιμάζουν το νομικό πλαίσιο για να αποβάλουν το κόμμα από την Βουλή και να το κηρύξουν παράνομο, κατά το πρότυπο των ναζιστικών οργανώσεων της Γερμανίας, που βέβαια καμία σχέση δεν έχουν (πλέον...) με το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα. Αυτό θα αποτελέσει απλά μία βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. 
Η Χρυσή Αυγή, αντιμετωπίζεται με πολιτικό τρόπο αν η κυβέρνηση φανεί αποτελεσματική στην πολιτική ατζέντα που προβάλει το εθνικιστικό κόμμα. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα θα θερίσει θύελλες.

Ιδού το εξώδικο της Χρυσής Αυγής: 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη 50, όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Η απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 10/9/2012 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος σε διαστρεβλωμένες δήθεν δηλώσεις του κόμματός μας, είχε ως συνέχεια την πρωτοφανή εν τοις πράγμασι κατάργηση της ελεύθερης λειτουργίας των γραφείων του κόμματός μας.

Με προφανή πολιτική εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα το μεσημέρι (10/9/2012) κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται προκλητικά σταθμευμένα έξω από τα κεντρικά πολιτικά γραφεία του κόμματος επί της οδού Δηλιγιάννη 50, διενεργώντας ελέγχους σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά. Η υπό την «αίρεση» της εγκρίσεως της εκτελεστικής εξουσίας, λειτουργία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ελληνικού Συντάγματος περί ελεύθερης συμμετοχής και δράσης σε πολιτικό κόμμα (άρθρο 29 παρ.1) καθώς και περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ.1), αποτελεί καταφανή συνταγματική εκτροπή, που δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

Η εκτελεστική εξουσία, υπερβαίνοντας εκδικητικά, για προφανείς λόγους «πολιτικού μάρκετινγκ» τη δικαιοδοσία της και φαλκιδεύοντας έμπρακτα κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και νομιμότητας, μετά την προαναγγελία ποινικών διώξεων για τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έπραξαν το νόμιμο καθήκον του κάθε πολίτη (275 ΚΠΔ) στη διεκδίκηση του κράτους δικαίου, οδηγεί το Πολίτευμα, εν έτει 2012, σε πρωτοφανή μονοπάτια.

Επειδή η Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για την αμνήστευση των διαρκών εγκλημάτων που έχουν διαχρονικά τελεστεί εις βάρος του Ελληνικού λαού και εξ ονόματός του, σε κάθε κρίσιμο πεδίο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Επειδή η Χρυσή Αυγή θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να πρυτανεύσει η νομιμότητα, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, συμφέροντα και δουλείες που επιβάλλονται διαχρονικά από το κομματικό κατεστημένο.

Επειδή η Χρυσή Αυγή δεν θα εκχωρήσει την εντολή που τιμητικά της έδωσε ο Ελληνικός λαός για την προάσπιση των συμφερόντων του, στον άνισο πόλεμο που επιβάλουν στην πατρίδα μας, οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του και τα μίσθαρνα όργανά τους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ

Να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αθήνα 10/9/2012
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr