Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Σεπτεμβρίου 2012

"Ξένιος Ζευς": Οργανωμένο σχέδιο για νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!

"Ξένιος Ζευς": Οργανωμένο σχέδιο για νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!

Το σχέδιο «Ξένιος Ζευς» που μόλις πρόσφατα επινόησε η κυβέρνηση Σαμαρά για να... αντιμετωπίσει –δήθεν- το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, αποτελεί μέρος οργανωμένου σχεδίου που αποσκοπεί όχι μόνο στην παραμονή αλλά στην νομιμοποίηση και τη χρησιμοποίησή τους ως φθηνό εργατικό προσωπικό από τους ξένους επενδυτές. Οι λαθρομετανάστες που μαντρώνονται σε στρατόπεδα, θα χρησιμεύσουν σύντομα ως εργατικά χέρια στις λεγόμενες ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).
Η κυβέρνηση Σαμαρά που κόπτεται να υλοποιήσει μια ακόμη ντιρεκτίβα της Μέρκελ, τη δημιουργία των ΕΟΖ, προβλέπεται να πετσοκόψει την χώρα σε κομμάτια, να την χαρίσει σε ξένους ιδιώτες και να εγκαταστήσει σε αυτές εκατομμύρια λαθρομετανάστες. 

Όπως αποκάλυψε ο Δ. Καζάκης στην εφημερίδα "Το Χωνί", «οι ΕΟΖ είναι χώροι όπου εκχωρείται η εθνική κυριαρχία ενός λαού υπέρ των ιδιωτών επενδυτών. Είναι χώροι όπου κυριαρχεί η ανομία, το έγκλημα και η άγρια εκμετάλλευση της εργασίας, κυρίως των μεταναστών.Πουθενά σε καμιά χώρα όπου επιβλήθηκαν δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη, ή την επιβίωση του πληθυσμού. Το αντίθετο.
Οι ΕΟΖ είναι οι "μαύρες τρύπες" της παγκόσμιας οικονομίας, όπου με όρους πλήρους αδιαφάνειας και σε συνθήκες ανομίας κινούνται μαύρες επενδύσεις, μαύρα κεφάλαια, εμπορεύματα και εργασία, που καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν θα αποδεχόταν.
"Τέτοια χώρα θέλουμε να καταντήσουμε;" αναρωτιέται ο κ. Καζάκης και η απάντηση είναι, NAI. 
Τέτοια, κινεζοποιημένη Ελλάδα οραματίζεται ο Α. Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης. Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά προσφέρεται ως πειραματόζωο στην Ευρώπη. Θα καταστεί η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, τεμαχισμένη σε ειδικές οικονομικές ζώνες, όπου θα εργάζονται λαθρομετανάστες με εξευτελιστικές αμοιβές. Οι αλλοδαποί που στοιβάζονται στα στρατόπεδα, δήθεν για να ελεγχθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να απελαθούν –κάποια στιγμή- στις πατρίδες τους, αποτελούν μία ακόμη μπλόφα.

Η παρουσία τους γίνεται με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως εργάτες, διότι οι ΕΟΖ δουλεύουν με μετανάστες, είτε από την ενδοχώρα, είτε από το εξωτερικό. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτει ο Δ. Καζάκης προκαλούν ανατριχίλα: 
«Στις ΕΟΖ απασχολούνται μόνο μετανάστες γιατί ο μέσος όρος απασχόλησης στην ΕΟΖ δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο. Το προσωπικό προσλαμβάνεται από ειδικά γραφεία ευρέσεως εργασίας με ατομικές συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης. Η επιχείρηση πληρώνει τα ειδικά γραφεία και αυτά τους εργαζόμενους. Στον Αραβικό κόσμο οι ατζέντηδες των μεταναστών παρακρατούν το 50% του μεροκάματου.
Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή μπορούν να απολύσουν χωρίς κανένα κάλυμμα ή αποζημιώσεις. Κι επειδή η κυβέρνηση των δοσίλογων είναι αρκετά ανάλγητη ώστε να θεσμοθετήσει ότι αν προσληφθεί έλληνας εργαζόμενος θα πρέπει να τηρηθεί η εθνική εργατική νομοθεσία, έχει ξαμολήσει παράλληλα την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» προκειμένου να μαντρώσει τους μετανάστες που θα χρειαστούν αύριο οι επενδυτές των ΕΟΖ. Το προβλέπει ήδη ο νόμος.

Ο νόμος 3907 του 2011 στο άρθρο 37 παρ. 5 αναφέρεται:

"Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας.
Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα."

Καταλαβαίνουμε τι έχουν νομοθετήσει; Ότι όποιον παράνομο μετανάστη έχουν συλλάβει και έχουν κλείσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά έχουν αναβάλει – για οποιονδήποτε λόγο – την απέλασή του, μπορεί η κυβέρνηση να τον στείλει να δουλέψει ως μισθωτό οπουδήποτε στην χώρα». Αυτή είναι η αλήθεια.
Και κάτι ακόμη: στην πραγματικότητα δεν έχουν μαντρώσει τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα. Οι κερδοσκόποι και οι δοσίλογοι έχουν βάλει στη φάκα ένα ολόκληρο έθνος διαμελίζοντας τη χώρα του!!! 
Μπορεί πλέον ο κόσμος να αντισταθεί και να αλλάξει την μοίρα που άλλοι του έχουν καθορίσει.

[Toυ Μάκη Βραχιολίδη από diadrastiko.blogspot.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!

H ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται από το 1981!


Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως αληθινή διάταξη του κανονισμού λειτουργίας των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς που ισχύει τα τελευταία 30 χρόνια, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη χρησιμότητα της στις παρούσες συνθήκες.

Η απαγόρευση της ανάρτησης του εθνικού μας συμβόλου σε όλους τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς του Ελληνισμού είναι νόμος του κράτους από το 1981, αποτελώντας οδηγό για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού όλο αυτό το διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όποιος πολίτης βρεθεί να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του με φόντο τα μνημεία των προγόνων του ή να επιχειρήσει να φωτογραφηθεί με τη γαλανόλευκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη.

Η τέλεση της ανωτέρω πράξης επισύρει ποινικές κυρώσεις αφού προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες χωρίς τη δυνατότητα μετατροπής της σε χρηματική.

Η τροποποίηση του νόμου το 1984 οδήγησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων, με την ποινή φυλάκισης να φτάνει το ένα έτος για ανάλογες πράξεις, ενώ από το 2001 η απαγόρευση κυματισμού του εθνικού συμβόλου από επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων αποδίδεται από υπαλλήλους του υπουργείου στον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

"ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ"

"ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ" 
Αλίευσα σε κεφαλονίτικο ιστότοπο και υπό τον ανωτέρω τίτλο την εξής φωτογραφία όπου μία ημέρα του Αυγούστου 2012 ναυλοχούν στον κόλπο του Αργοστολίου ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία κρουαζιερόπλοια μαμούθ (το ένα από αυτά αδελφάκι του ατυχούς COSTA CONCORDIA!
Τί άλλες δόξες να περιμένη το Αργοστόλι??  Κοινωνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και αρχιτεκτονικά κατεστραμμένο ανεπανόρθωτα απο τους πρωτοφανείς σεισμούς του 1953 και κατόπιν ακολουθώντας την κυρίως Ελλάδα στην νέα παρακμή και παπαγαλίζοντας την ιδεολογία ΠΑΣΟΚ και φουλ από Ρομά και άλλους Λαθρομετανάστες, μόνη του προσδοκία είναι να υποδέχεται τα κρουαζιερόπλοια!



-----------------------------------------------------------

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ!
ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (εφ. ΜΕΤΡΟ 16/9/2012) ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗ ΔΙ' ΑΥΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΩΣ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ ΚΑΘΕ "ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ" ΚΑΙ ΚΑΘΕ "ΕΥΠΑΘΟΥΣ" ΟΜΑΔΟΣ!
ΟΜΩΣ ΔΙΑΤΙ ΕΚΠΛΗΤΤΟΜΕΘΑ??? ΑΚΡΑΙΦΝΩΣ Χ.Ο. ΗΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕΑ (έβγαλε και διατάξεις που τέτοιες καμμιά κυβέρνησις πριν ή μετά δεν ετόλμησε, όπως ότι δημόσιος υπάλληλος που δεν εκκλησιάζεται τακτικώς απολύεται!) ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΘΑΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ! ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!
ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Ο κ. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ "όταν λέγανε τις παγανιστικές τους ιδέες, διδίδανε τις ειδωλολατρικές, αντιχριστιανικές..."
-----
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΠΕΧΘΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ και "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ"! ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΙ ΕΚΛΑΨΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗ Η ΔΡΑΣΙ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΛΘΟΥΝ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! "Νά τη βγάλουμε εκτός νόμου" ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 
ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ! ΛΟΓΩ ΤΟΥ "ποινικού της μητρώου"! ΛΗΣΜΟΝΕΙ Ο κ. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟΝ ΜΗΤΡΩΟΝ ΣΟΒΑΡΟΝ ΛΙΑΝ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟΝ, ΕΚΤΕΙΝΟΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΜΥΡΙΑΔΑΣ ΟΙΚΤΡΩΝ ΦΟΝΩΝ--- ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ (όπως ο οικτρός φόνος απο το στομωμένο τσεκούρι του Στέφανου Λιόλιου της αειμνήστου ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ) έως τους βδελυρούς φόνους της 17Ν-- ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΝ ΕΙΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ! 
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟΝ ΜΗΤΡΩΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΟΡΙΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ:

------------------------------------------------------------------

5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΚΕ 1949

«Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμόν. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε. και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Παράλληλα το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης».
Πηγή: 5η ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε σχετικά με την δημιουργία ανεξάρτητου Μακεδονικού κράτους, Ιανουάριος 1949 
------
 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΚΕ 1949: ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ [ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ] 

 Η απόφαση της Ολομέλειας για το Μακεδονικό

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι με τις αποφάσεις της η 5η Ολομέλεια άλλαξε τη θέση του ΚΚΕ, για το Μακεδονικό, που μέχρι τότε ήταν "πλέρια ισοτιμία στις μειονότητες που ζούσαν στην Ελλάδα", με τη θέση για αυτοδιάθεση των Σλαβομακεδόνων. Συγκεκριμένα, στην πολιτική απόφαση της Ολομέλειας αναφερόταν: "Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των. Ταυτόχρονα, οι Μακεδόνες κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες που ξενοκίνητα σοβινιστικά και αντιδραστικά στοιχεία αναπτύσσουν, για να διασπάσουν την ενότητα ανάμεσα στο μακεδονικό (σλαβομακεδονικό) και τον ελληνικό λαό, διάσπαση που μόνο τον κοινό τους εχθρό, το μοναρχοφασισμό και τον αμερικανοαγγλικό ιμπεριαλισμό θα ωφελήσει.Παράλληλα, το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ' τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σοβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα, που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης. Ο σλαβομακεδονικός και ελληνικός λαός μόνον ενωμένοι μπορούν να νικήσουν. Διασπασμένοι μόνον ήττες μπορούν να πάθουν. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).
-------------------------------------------------------------------