Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Σεπτεμβρίου 2012

Β. Βιλιάρδος-Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΩΝ 31,5 ΔΙΣ. €


Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΩΝ 31,5 ΔΙΣ. €: Η απειλή της χρεοκοπίας λειτουργεί πολύ επιτυχημένα - αφού επιτρέπει τη θυματοποίηση των μαζών, την υποδούλωση ολόκληρων κρατών, καθώς επίσης την επιβολή ειδικών φόρων, με στόχο τη διευκόλυνση των εκάστοτε εισβολέων


Ο κοινωνικός καπιταλισμός, η μικτή οικονομία καλύτερα, (στην οποία οι κοινωφελείς, οι στρατηγικές και οι κερδοφόρες μονοπωλιακές επιχειρήσεις ανήκουν στο κράτος, ενώ όλες οι υπόλοιπες στους ιδιώτες), σε «περιβάλλον» άμεσης δημοκρατίας, όπου οι Πολίτες συμμετέχουν μέσω δημοψηφισμάτων τόσο στις αποφάσεις, όσο και στον έλεγχο του κράτους, είναι το σύστημα που μπορεί να εγγυηθεί την καταπολέμηση της ανεργίας – όπως επίσης τη δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων, την αειφόρο ανάπτυξη και την ελευθερία”.

Κείμενα

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω το «σύστημα», η Ευρωζώνη δηλαδή, είναι έτσι «φτιαγμένη», ώστε να παράγει πλούτο (πλεονάσματα) για ορισμένες χώρες και φτώχεια (ελλείμματα) για κάποιες άλλες. Πρόκειται λοιπόν αναμφίβολα για μία «ελαττωματική κατασκευή», η οποία δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει ως έχει.

Η κεντρική τράπεζα του συστήματος, η ΕΚΤ, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά – αφού από τη μία πλευρά είναι αδύνατον να συνεχίζει να αγοράζει επισφαλή ομόλογα, έχοντας ίδια κεφάλαια μόλις 11 δις €, ενώ από την άλλη δεν γίνεται να χειρίζεται τις οικονομίες 17 διαφορετικών μεταξύ τους κρατών, με ένα και μόνο βασικό επιτόκιο.

Για παράδειγμα, απαιτείται άμεση αύξηση του βασικού επιτοκίου στη Γερμανία (μεγεθύνεται ήδη η φούσκα ακινήτων), για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της οικονομίας της - ενώ στην Ιταλία μείωση, για να ξεφύγει από την ύφεση. Από την άλλη πλευρά,είναι θεσμοθετημένος ουσιαστικά ο αθέμιτος ανταγωνισμός εντός μίας τέτοιας νομισματικής ένωσης - αφού είναι δεδομένος όταν πρόκειται για ίσες μεταξύ τους επιχειρήσεις, οι οποίες διέπονται από διαφορετικά επιτόκια δανεισμού.    

Για να μπορέσει τώρα να επιβιώσει η Ευρωζώνη θα πρέπει, παράλληλα με την ενίσχυση της ΕΚΤ από ένα «δυναμικό» 
ESM με τραπεζική άδεια και κεφάλαια άνω του 1 τρις €, με ευρωομόλογα, με κοινό τραπεζικό σύστημα κλπ., να συμβούν τα παρακάτω:

(α) είτε να ενισχυθεί ο πληθωρισμός στις πλεονασματικές χώρες του Βορά (αύξηση μισθών και κατανάλωσης με προϊόντα του Νότου, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των ελλειμματικών ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών, καθώς επίσης της αποβιομηχανοποίησης),

(β) είτε να αυξηθεί η φορολογία στο Βορά, έτσι ώστε να μεταφέρονται οι επί πλέον «πόροι» (πλεονάσματα) στο Νότο – ουσιαστικά δηλαδή να αμοιβαιοποιηθεί το χρέος, σε συνθήκες αλληλεγγύης.

Εάν δεν συμβεί ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο, η Ευρωζώνη είναι δυστυχώς καταδικασμένη να αποτύχει – όπου, στην προκειμένη περίπτωση, θα ήταν προτιμότερη η ελεγχόμενη επιστροφή όλων των χωρών μαζί στην αφετηρία (προ ευρώ περίοδο), από την ανεξέλεγκτη κατάρρευση.

Περαιτέρω, ο Βοράς και ειδικά η Γερμανία έχει μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα να διατηρήσει το ευρώ, από ότι ο Νότος – με την Ισπανία και την Ιταλία να έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές εκτός ευρώ.

Η Ελλάδα, στην οποία η έκθεση της Τρόικα λέγεται ότι διαπιστώνει «τρύπα» 30 δις € (από τα 20 δις που αναφερόταν χθες και τα 10-15 δις που αποδέχεται η κυβέρνηση), είναι δυστυχώς εγκλωβισμένη στο ευρώ – ενώ ευρίσκεται πια στο έλεος των δανειστών της, με ελάχιστες πιθανότητες να ξεφύγει από το μοιραίο.

Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή ή μη της επόμενης δόσης, θα είναι καθοριστική για το μέλλον της – με αρκετούς να αναφέρονται στην τελική παρτίδα (
poker) των 31,5 δις €, η οποία μάλλον θα ολοκληρωθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές (ίσως οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ότι, είμαστε ανέκαθεν εναντίον της συνέχισης του δανεισμού, προτιμώντας τις επώδυνες μεν, αλλάκαθαρές, βιώσιμες λύσεις).

Τέλος, το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης χαρακτηρίζεται εύλογα ως μία βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της – με ελάχιστες πιθανότητες να μην εκραγεί, στην περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας κάποιων χωρών μελών ή διάλυσης της νομισματικής ένωσης.

Με δεδομένο τώρα το γεγονός ότι, η Ευρώπη αποτελεί το βασικό δανειστή των αναπτυσσομένων κρατών, η απειλή αυτή δεν είναι καθόλου αμελητέα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η σκανδαλώδης λεηλασία

Η μετοχή του ΤΤ (σχεδιάζεται να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα), κατέρρευσε μετά την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών - σύμφωνα με την οποία η πλέον ασφαλής κάποτε τράπεζα (μεγάλη καταθετική βάση, ελάχιστες επισφάλειες), δεν είναι πια βιώσιμη. Η κυβέρνηση βέβαια δεν ανέφερε ότι, οι δυσκολίες του ΤΤ οφείλονται στο «φόρτωμα» του με ομόλογα του δημοσίου, λίγο πριν από το «κούρεμα» τους.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ (πέρυσι περί τα 14 €, σήμερα 3,90 €) ευρίσκεται επίσης σε ελεύθερη πτώση - με αποτέλεσμα, η προγραμματισμένη «εκποίηση» του 29% να υπολογίζεται στην τιμή των 3-4 € ανά μετοχή (όταν η αμερικανική Fernbank ανέφερε ότι, υπό προϋποθέσεις, η αξία του ΟΠΑΠ θα μπορούσε να ανέλθει στα 47 δις €, από μόλις 1,26 δις € σήμερα).

Η τοποθέτηση δε ότι, το κράτος θα εισπράττει φόρο επί των κερδών του οργανισμού, από τους ιδιώτες που θα το αγοράσουν, είναι μάλλον «απατηλή» – αφού οι πολυεθνικές πολύ σπάνια εμφανίζουν κέρδη στους ισολογισμούς τους, φοροδιαφεύγοντας νόμιμα.

Στα πλαίσια αυτά, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα λιτότητας (11,8 δις €), θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τον επίλογο από ένα παλαιότερο κείμενο μας (Η λεηλασία της Τουρκίας), σχετικό με τις μεθόδους των εισβολέων:

Με κριτήριο την τραυματική εμπειρία της Τουρκίας, συμπεραίνεται χωρίς καμία αμφιβολία ότι, η προσέγγιση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στην επίλυση των προβλημάτων χρέους, συνίσταται στη «μετακύλιση» ολόκληρου του κοινωνικού κόστους στα ασθενή εισοδηματικά στρώματα – επειδή αυτά αποτελούν την συντριπτική, αλλά και αδύναμη πλειοψηφία.

Επίσης συμπεραίνεται πως η σχέση μίας χώρας με το ΔΝΤ δεν είναι σε καμία περίπτωση χρονικά περιορισμένη – ενώ δεν λύνει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της Οικονομίας της. Τέλος ότι, η αλλαγή της εκάστοτε κυβέρνησης, του «τρέχοντος» κόμματος εξουσίας καλύτερα, δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα για τους συνδίκους του διαβόλου – αντίθετα, έχει μάλλον προϋπολογισθεί, με την υφιστάμενη κυβέρνηση να θεωρείται «νομοτελειακά αναλώσιμη».

Στο παράδειγμα της Τουρκίας, η νέα κυβέρνηση και όχι η παλαιά, ήταν αυτή που αφενός μεν «διεύρυνε» την εξαθλίωση των Πολιτών της, αφετέρου ξεπούλησε σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας - παραμένοντας σταθερά «υποτελής» του Καρτέλ και των τοκογλύφων, χωρίς παραδόξως να διακινδυνεύει την εκλογική της δύναμη. Φυσικά το ξεπούλημα έγινε «έντεχνα», αφού ακολούθησε 2-3 έτη μετά την εκλογική της νίκη και τη σταθεροποίηση της στην εξουσία
”.

Κλείνοντας έχουμε την άποψη πως η Ελλάδα αποτελεί ένα πραγματικό 
El Dorado – αφού οι ευκαιρίες εξαγοράς των περιουσιακών της στοιχείων από τους κερδοσκόπους, σε τιμές ευκαιρίας (τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπολογιζόταν στα 50 δις €, ενώ σήμερα περιορίσθηκαν στα 15 δις € !), είναι πάρα πού μεγάλες.

Από την άλλη πλευρά, οι υγιείς αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στους εισβολείς μειώνονται συνεχώς, με τη μέθοδο του βομβαρδισμού τους με προβλήματα επιβίωσης - τα οποία δεν τους αφήνουν καθόλου χρόνο ή/και διάθεση, για να ασχοληθούν με το μέλλον της πατρίδας τους και των παιδιών τους.

Ευρώ ή δραχμή;

Ερώτηση: Υπάρχουν αξιόλογοι οικονομολόγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Εσείς όμως γράφετε ότι, "η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, σε καθεστώς προτεκτοράτου, δεν είναι ότι καλύτερο θα επιθυμούσε κανείς – η έξοδος της όμως θα οδηγούσε δυστυχώς σε μία τεράστια οικονομική, κοινωνική, ενδεχομένως και γεωπολιτική τραγωδία". Τι να πιστέψω εγώ και τι να κάνω;

Απάντηση: Σε γενικές γραμμές (υπάρχουν αρκετές αναλύσεις μας), όλοι όσοι τάσσονται υπέρ της δραχμής, συνδέουν την τοποθέτηση τους με την άρνηση πληρωμής του εξωτερικού δημοσίου χρέους, καθώς επίσης με την ταυτόχρονη μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε δραχμές - έτσι ώστε να μην υποστούν και τα δύο τις συνέπειες μίας πιθανότατης υποτίμησης της τάξης του 50-70%, η οποία θα οδηγούσε τόσο το δημόσιο, όσο και αρκετούς ιδιώτες (ειδικά τις τράπεζες) στη χρεοκοπία (αφού θα αύξανε ανάλογα τα χρέη).

Κατά την υποκειμενική μας όμως άποψη, κάτι τέτοιο είναι εντελώς ουτοπικό - αφού αφενός μεν οι δανειστές μας δεν θα δεχόταν τη μονομερή διαγραφή των απαιτήσεων τους, αφετέρου δεν έχουμε πια τη δυνατότητα μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε δραχμές (μετά την εγκληματική συμφωνία του Οκτώβρη του 2011 - 
PSI). Εκτός αυτού, η μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε δραχμές, θα οδηγούσε στη χρεοκοπία τις ελληνικές τράπεζες (οι οποίες ήταν σχετικά υγιείς πριν το PSI), πολλές επιχειρήσεις και γενικότερα όλους τους εγχώριους δανειστές.

Εάν φυσικά είχαμε μία κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να "πουλήσει" την έξοδο μας (πληρώσαμε πολύ ακριβά το ευρώ, με την αποβιομηχανοποίηση κλπ., οπότε αποτελεί σημαντικότατο περιουσιακό μας στοιχείο, το οποίο θα είμαστε ανόητοι εάν χαρίζαμε), θα υπήρχαν ίσως κάποιες ελπίδες περιορισμού της καταστροφής. Στη συνέχεια όμως, η ανάγκη ύπαρξης συναλλάγματος για την πληρωμή των εισαγωγών μας, δεν θα ήταν καθόλου εύκολο πρόβλημα στην επίλυση του.

Ολοκληρώνοντας, δεν πρέπει να περιορίζει κανείς τις συνέπειες μόνο στο οικονομικό σκέλος, αφού υπάρχει επί πλέον το κοινωνικό, καθώς επίσης το γεωπολιτικό. Ειδικότερα, η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη προϋποθέτει την έξοδο της από την ΕΕ - όπου εμείς έχουμε την άποψη ότι, καμία χώρα σήμερα δεν μπορεί να επιζήσει μόνη της, έχοντας απέναντι της μία Ενωμένη Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Κίνα κλπ. Πόσο μάλλον όταν ευρίσκεται σε μία περιοχή υψηλού κινδύνου, συνορεύοντας με εξαιρετικά προβληματικά κράτη.

Συμβατικός και οικονομικός πόλεμος

Σε έναν συμβατικό πόλεμο, υπάρχει η δυνατότητα άμυνας μίας χώρας από το στρατό της – ο οποίος έχει ορκιστεί στο σύνταγμα να προστατεύει την πατρίδα του, με κάθε θυσία.

Σε έναν οικονομικό πόλεμο όμως ο στρατός, όπως φαίνεται, είναι εντελώς ανίσχυρος και δεν μπορεί να προστατέψει την πατρίδα του από τη λεηλασία και την υποδούλωση - υπακούοντας, ως οφείλει, στις προσταγές του συντάγματος.

Πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμη πλεονέκτημα της εισβολής σε μία χώρα, με τη βοήθεια των οικονομικών όπλων - φυσικά με την ταυτόχρονη άσκηση «ωμής» ψυχολογικής βίας, η οποία οδηγεί αρκετούς πολίτες στα άκρα. Όμως, μέχρι πότε οι πολίτες ενός έθνους θα επιλέγουν την αυτοκτονία, αντί της εξέγερσης;

Αυτοκρατορίες

Οι μεγάλες αυτοκρατορίες σπάνια καταστρέφονται από εξωτερικές επιθέσεις – συνήθως καταρρέουν «υπό το βάρος» των εσωτερικών αντιθέσεων και διαφωνιών, οι οποίες σήμερα απειλούν την Ευρωζώνη.

Η διαχείριση της υπερχρέωσης ήταν ανέκαθεν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Πολιτικής. Στην αρχαιότητα, η συνήθως σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ δανειστών και οφειλετών, κατέληγε σε βίαιες συγκρούσεις και σε πολέμους - επειδή η εναλλακτική δυνατότητα, για την απαλλαγή από τα χρέη, ήταν η Δουλεία.

Στη σημερινή Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη, η επίλυση ανάλογων προβλημάτων επιχειρείται μεν πιο «πολιτισμένα», με οικονομικούς όρους δηλαδή, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η προσπάθεια υποδούλωσης ή/και λεηλασίας των οφειλετών από τους δανειστές.

Η τιμή της δειλίας

Η Ιστορία είναι γεμάτη από προδοσίες, από προδότες, από εκβιαστές, από εκβιαζομένους, καθώς επίσης από δειλούς λαούς - οι οποίοι προτιμούν την υποδούλωση, από την επώδυνη εξέγερση εναντίον αυτών που επιβουλεύονται την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στη χώρα τους.

Στα πλαίσια αυτά, με στόχο την δημιουργία σύγχρονων σκλάβων, άβουλων, φθηνών υπηρετών της παγκόσμιας και τοπικής ελίτ, η απειλή της χρεοκοπίας λειτουργεί πάρα πολύ επιτυχημένα - αφού επιτρέπει τη θυματοποίηση των μαζών, την υποδούλωση ολόκληρων κρατών, καθώς επίσης την επιβολή ειδικών φόρων και «κυρώσεων» κάθε είδους, με στόχο τη διευκόλυνση των εκάστοτε εισβολέων.

Η τιμή της δειλίας είναι προφανώς η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, η καταστροφή της μεσαίας τάξης, στην οποία στηρίζεται η Δημοκρατία, καθώς επίσης η μετατροπή της χώρας σε επίσημο προτεκτοράτο.

Αθήνα, 25. Σεπτεμβρίου 2012

Χρ. Γιανναρᾶς-Aλλο συμφορά και άλλο κακούργημα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Aλλο συμφορά και άλλο κακούργημα
Tου Χρηστου Γιανναρα
Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα – η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι’ αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.

H ανεργία δεν είναι συμφορά. Oταν ξεπερνάει τα όρια της παροδικής συγκυρίας και αδρανοποιεί το ένα τέταρτο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Tο κακούργημα έχει αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Eίναι οι διαχειριστές της εξουσίας που κατάστρεψαν την οικονομία από στυγνή ιδιοτέλεια ή εγκληματική ανικανότητα. Yπερχρέωσαν εξωφρενικά τη χώρα, σπατάλησαν τα εισοδήματά της, τον όποιο πλούτο της. Mόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος, το απολυταρχικό καθεστώς της κομματοκρατίας.
Σήμερα στην Eλλάδα οι υπαίτιοι για την εφιαλτική ανεργία, προκλητικά και επιδεικτικά ατιμώρητοι, συνεχίζουν να ασκούν εξουσία (οι ίδιοι ή τα κόμματα που τους παρήγαγαν), την ώρα που εκατομμύρια θυμάτων τους καταστρέφονται ψυχικά. Oι τρεις πρώτοι μήνες μετά την απόλυση, αντέχονται. Mετά, η ψυχική διάλυση του άνεργου είναι μαρτύριο. H λέξη μαρτύριο κυριολεκτεί. Σπάνια ο άνθρωπος βγαίνει ψυχικά και σωματικά αλώβητος από μακρά περίοδο ανεργίας. Eίναι σαν να τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν φριχτά «κατά λάθος». Aπό δικαστική πλάνη ή ξαστόχημα των διωκτικών αρχών.

Tο ίδιο και η υπερφορολόγηση του πολίτη. Δεν είναι συμφορά. Oταν οδηγεί τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού στα όρια της λιμοκτονίας, ρημάζει τις αποταμιεύσεις του μόχθου, νεκρώνει τη χαρά της παραγωγικής δημιουργίας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Eγκλημα εν ψυχρώ, εκ προθέσεως. Aνατρέπει τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της μιας και μοναδικής ζωής που έχει να ζήσει ο άνθρωπος, τις σκοποθεσίες και τα όνειρα για τους καρπούς των μόχθων του, μπολιάζει ανίατα την ψυχή με την πίκρα ότι η ίδια του η πατρίδα τον εξαπάτησε, τον καταλήστεψε, έπνιξε τη ζωή του στη μιζέρια.

Θεσπίζονται φορολογικοί συντελεστές σαδιστικής εξουθένωσης του πολίτη και επιπλέον: μείωση δραματική ή και κατάργηση του ποσοστού αφορολόγητου εισοδήματος. Eξωφρενικής αυθαιρεσίας χαράτσια. «Eκτακτες» εισφορές που τακτά επαναλαμβάνονται. Eισφορές καταναγκαστικής «αλληλεγγύης». Tέλη ακίνητης περιουσίας. Δημοτικά τέλη. Yπέρογκο ειδικό τέλος που προσδιορίζεται όχι από το εισόδημα αλλά από το εμβαδόν της κατοικίας και εισπράττεται εκβιαστικά μαζί με την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Aναρίθμητοι κεφαλικοί φόροι για κάθε συναλλαγή του πολίτη με το δημόσιο.

H αυθαίρετη υπερφορολόγηση ιδρύει αντιπαλότητα κράτους και πολίτη. Yποτίθεται ότι το κράτος, η οργανωτική άρθρωση και λειτουργία της συλλογικότητας, συστήθηκε για να κοινωνείται η χρεία, να υπηρετεί το κράτος, με τις υπηρεσίες του και τους θεσμούς του, την ανάγκη του πολίτη, του κάθε πολίτη. Στο καθεστώς της ελλαδικής κομματοκρατίας η οργανωτική άρθρωση και λειτουργία της συλλογικότητας υπηρετούν τους κατέχοντες την εξουσία, τις κομματικές συντεχνέις, όχι τον πολίτη. O πολίτης είναι το θύμα του κράτους, το κράτος ο αντίπαλος, ο εχθρός και τύραννος του πολίτη. Oπου και όπως μπορεί ο πολίτης θα προσπαθήσει να αποφύγει τη θυματοποίηση, να ξεγελάσει το κράτος, να παρακάμψει τις παρεμβάσεις του κράτους στη ζωή του. Nα φοροδιαφύγει.

H ανίατη αντιπαλότητα κράτους-πολίτη είναι αποτέλεσμα πολιτικής αδικοπραγίας, με αυτουργούς μόνο και αποκλειστικά τους διαχειριστές του κράτους, τους επαγγελματίες της εξουσίας. Eξουσιάζουν καταπατώντας και ακυρώνοντας κάθε σύμβαση (συμβόλαιο, σύνταγμα) που ρυθμίζει τις σχέσεις πολίτη και κράτους. H φορολόγηση του πολίτη, όπως και η μισθοδοσία του δημόσιου λειτουργού και η συνταξιοδότησή του έχουν τη λογική και τον χαρακτήρα συνθήκης, συμβολαίου που δεσμεύει αμοιβαία τους συμβαλλόμενους. Tο κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει στον πολίτη περίθαλψη, εκπαίδευση, συγκοινωνίες, έννομη τάξη, κ. τ. ό., ο πολίτης αντιπαρέχει στο κράτος μέρος των εσόδων από την εργασία του για να συντηρούνται οι κρατικές λειτουργίες. Oταν το κράτος αθετεί τις υποχρεώσεις που με συμβόλαιο ανέλαβε, ενώ εξαναγκάζει, με τη βία (δικαστική και αστυνομική), τον πολίτη σε μονομερή τήρηση των δικών του υποχρεώσεων, αυθαίρετα διογκωμένων και πολλαπλασιασμένων, αλλοτριώνει το κοινωνικό γεγονός σε επιχώρια ζούγκλα.

Oι κομματάνθρωποι που διαχειρίζονται το κράτος (είναι βλασφημία να τους αποκαλούμε πολιτικούς) κακουργούν την κοινωνία με την πάγια τακτική κλοπής, καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων, των προμηθειών υγειονομικού υλικού, εξοπλιστικών προγραμμάτων – αναρίθμητων ανάλογων κοινωνικών χρήσεων του φόρου που καταβάλλουν οι πολίτες. Mειώνουν οι κομματάνθρωποι μισθούς δημόσιων λειτουργών, δηλαδή συμφωνημένη αμοιβή για παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο, αθετούν συμβόλαιο σαν κοινοί απατεώνες. Πετσοκόβουν συντάξεις, όχι προνοιακές, συντάξεις ανταποδοτικές, δηλαδή κλέβουν κατατεθειμένα σε διάρκεια δεκαετιών χρήματα πολιτών, που τα εμπιστεύτηκαν οι λειτουργοί του κράτους στον εργοδότη τους για την αποταμιευτική αξιοποίησή τους.

Eλάχιστα, απλώς ενδεικτικά τα παραδείγματα ιχνογραφούν τον εφιάλτη που ζούμε στην Eλλάδα σήμερα και που δεν πρόκειται για «συμφορά» ή για «κρίση» αλλά για το αποτέλεσμα κοινωνικών στυγερών εγκλημάτων με επώνυμους γνωστούς τοις πάσι, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Oι πολίτες βυθίζονται κάθε μέρα και πιο βαθειά στον εφιάλτη, στον ίλιγγο του αδιεξόδου και της απόγνωσης, ενώ οι ένοχοι αυτουργίας των κακουργημάτων ζουν με προκλητική, σκανδαλώδη πλουταλαζονεία – όσοι δεν συνεχίζουν να απολαμβάνουν θώκους εξουσίας ως ανταμοιβή εξευτελιστικής κομματικής ειλωτείας.

Δεν ζούμε συμφορά, δοκιμασία, ατύχημα, ζούμε συντελεσμένο κακούργημα. Oσο περισσότεροι πολίτες το συνειδητοποιούν τόσο πληθύνονται οι πιθανότητες να γεννηθεί η ελπίδα. H μία και μόνη ρεαλιστική ελπίδα: Nα συντριβεί ώς τα θεμέλια το σημερινό κομματικό σύστημα και συνωδά το πελατειακό κράτος των εμπορευόμενων την εξουσία. Nα προκηρυχθούν εκλογές για Συντακτική Eθνοσυνέλευση, για καινούργιο Σύνταγμα. Mε τους δωσιλόγους στερημένους κάθε πολιτικό δικαίωμα.

Η παράδοξη "αριστερή" συμπάθεια στο Ισλάμ και αντιπάθεια στην Ορθοδοξία

Η παράδοξη "αριστερή" συμπάθεια στο Ισλάμ και αντιπάθεια στην Ορθοδοξία


Στην Ελλάδα συμβαίνουν απίστευτα παράδοξα, που προκαλούν υποψίες αν πίσω τους κρύβονται όχι ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά κατευθυνόμενες επιδιώξεις με έδρα το εξωτερικό.

Μετά τη σύλληψη του 27χρονου που περιγελούσε την τεράστια μορφή της Ορθοδοξίας τον Γέροντα Παϊσιο, όλα τα αριστερά κόμματα βγήκανε προς υπεράσπισή του. Για τα επεισόδια στην Αθήνα από φανατικούς ισλαμιστές δεν ακούσαμε κουβέντα.

Η Αριστερά κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεοκρατία, όμως παραδόξως η θεοκρατία που θέλουν να επιβάλουν οι διαμαρτυρόμενοι Ισλαμιστές όπως και τα πανώ τους έγραφαν δεν τους ενοχλεί ποσώς.

ΕΛΑΣ: «Ένας στους δύο ληστές είναι αλλοδαπός»

ΕΛΑΣ: «Ένας στους δύο ληστές είναι αλλοδαπός»


Την αληθινή κατάσταση την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και όχι αυτή την ωραιοποιημένη που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στον λαό περιγράφει η έκθεση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη συμμετοχή των αλλοδαπών στη διαμόρφωση της εγκληματικότητας στην επικράτεια.  Πιο συγκεκριμένα κατά το πρώτο επτάμηνο του 2012 οι αλλοδαποί δράστες ληστειών αποτελούν το 47,49%. 
Το αντίστοιχο διάστημα το 2011, το ποσοστό των αλλοδαπών που συμμετείχαν σε ληστείες ανήρχετο σε 54,39%. Μετά από αυτά διερωτάται κανείς πως μπορούν ακόμη κάποιοι να κατηγορούν τους Έλληνες για ρατσιστικά αισθήματα όταν η ίδια η πραγματικότητα οδηγεί ντον μέσο Έλληνα σε μία δυσφορία για την κατάσταση που βιώνει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μειώνεται η παραγωγή ποτών στην Ελλάδα

Μειώνεται η παραγωγή ποτών στην Ελλάδα


Ακόμη μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής της, λόγω της αυξανόμενης συρρίκνωσης της εγχώριας ζήτησης, βιώνει εφέτος η ελληνική βιομηχανία ποτών, μετά τη μείωση της παραγωγής της το 2011, για τέταρτο συνεχόμενο έτος, κατά 9,4%, έναντι πτώσης 7,6% το 2010.

Η πτώση του όγκου της παραγωγής της το πρώτο επτάμηνο του 2012 ανήλθε σε 10,8%, έναντι 6,7% του συνόλου της βιομηχανικής παραγωγής. Μειωμένη είναι η παραγωγή του κλάδου όλους τους μήνες του τρέχοντος έτους. Επίσης, η πτώση του κύκλου εργασιών του κλάδου το τελευταίο δωδεκάμηνο, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, ήταν υπερδιπλάσια της αντίστοιχης του προηγούμενου δωδεκαμήνου.

Ο κλάδος την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 παρουσίασε, όπως προαναφέρθηκε, μείωση του όγκου της παραγωγής του κατά 10,8%. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που είχε καταγραφεί το 2011 (7,4%). 

Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αφορούν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012, πτώση της παραγωγής παρουσιάζουν οι τέσσερις από τους πέντε υποκλάδους. 

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό αυξήθηκε η παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών (ούζο, τσίπουρο, μπράντι, λικέρ) κατά 5,4%. Αντιθέτως, μειώθηκαν κατά 11,1% η παραγωγή μεταλλικών και αεριούχων εμφιαλωμένων νερών, κατά 12,2% η παραγωγή αναψυκτικών και συναφών μη αλκοολούχων ποτών, κατά 0,5% η παραγωγή οίνων και κατά 12,1% η παραγωγή μπίρας.

O όγκος της παραγωγής ποτών στο επτάμηνο του 2012 βρέθηκε σε επίπεδα τα οποία είναι κατά 15,1% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 84,9 μονάδες.

Η παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου κινήθηκε καθοδικά και τους επτά πρώτους μήνες του 2012. Η εξέλιξη του όγκου παραγωγής του κλάδου το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -9,1% τον Ιανουάριο (-3,2% τον ίδιο μήνα του 2011), -17,0% τον Φεβρουάριο (-15,8%), -24,4% τον Μάρτιο (-13,7%), -14,6% τον Απρίλιο (-9,8%), -4,7% τον Μάιο (-3,1%), -5,3% τον Ιούνιο (-9,4%) και -7,5% τον Ιούλιο (+0,5%).

Επίσης, πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδά του, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τους πέντε από τους επτά πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, παρά την άνοδο των τιμών σειράς προϊόντων με υψηλότερη από τη μέση τιμή. Συγκεκριμένα, η εξέλιξη του κύκλου εργασιών του κλάδου το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -8,7 τον Ιανουάριο (+3,7% τον ίδιο μήνα του 2011), -11,3% τον Φεβρουάριο (-0,9%), -5,8% τον Μάρτιο (-26,7%), -6,9% τον Απρίλιο (+3,7%), +1,6% τον Μάιο (-18,7%), -6,3% τον Ιούνιο (-4,5%) και +0,5% τον Ιούλιο (+1,9%).

Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, μειώθηκε κατά 9,9% (2011/2010: -4,8%).

Τα έσοδά του το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012 ήταν κατά 8,0% χαμηλότερα από τα έσοδα του έτους 2005.
Επίσης, από το δεύτερο τρίμηνο του 2011 ως το ίδιο τρίμηνο του 2012 οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία ποτών μειώθηκαν κατά 931. Οι απασχολούμενοι περιορίστηκαν από 11.099 άτομα στα 10.168 άτομα, με ποσοστιαία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 8,4%.

Η παραγωγή του κλάδου των ποτών αντιστοιχεί κατά την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2005, στο 6% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Επίσης, ο κύκλος εργασιών του κλάδου αντιστοιχεί, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στο 4,3% του συνολικού κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στην αγορά

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στην αγορά

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση με τα λουκέτα στην αγορά. Τους τελευταίους έξι μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει. Τον Μάρτιο του 2012 το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων μόνο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους έφθανε το 29,6%, ενώ, αυτήν την περίοδο, το ποσοστό κυμαίνεται περίπου στο 31% ενώ, ένα χρόνο νωρίτερα, τα λουκέτα ήταν στο 24%. 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της χαρτογράφησης του ελληνικού εμπορίου, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝΕΜΥ). 

Συγκεκριμένα, από τη συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 6.532 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.850 είναι κλειστές. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, οι κλειστές επιχειρήσεις συνιστούν πλέον μια «εδραιωμένη εικόνα», στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Οι αριθμοί δείχνουν αύξηση των λουκέτων, αλλά η εικόνα του κέντρου στο σύνολό του παρουσιάζει μικρότερα ποσοστά (28,3%) σε σύγκριση με τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Αυτό, κατά τους αναλυτές, αποτελεί πρωτοφανές εύρημα για την έρευνα σε σχέση με τις μέχρι τώρα προβλέψεις και συζητήσεις αναφορικά με τη φυσιογνωμία του κέντρου. Πριν από τη συνολική απογραφή, τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την ερευνητική ομάδα ήταν ότι οι παράδρομοι του εμπορικού κέντρου θα παρουσίαζαν πολύ χειρότερη εικόνα όσον αφορά τα λουκέτα. Η τάση όμως είναι ακριβώς αντίθετη και συσχετίζεται με πλήθος παραγόντων, οι οποίοι εξετάζονται. Μεταξύ των εμπορικών δρόμων υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων. Πρόκειται για εμπορικούς δρόμους με διαφορετικά χαρακτηριστικά εμπορικής επιχειρηματικότητας (ύψος ενοικίων, τύπος εμπορίου κ.ά.) που όμως αποτελούν παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας: Πανεπιστημίου 34,7 % (1/3), Σταδίου 42% (1/2), Εμ. Μπενάκη 38% (1/3), Ακαδημίας 31% (1/3).
 
Οι λόγοι που οδηγούν στο να κλείνουν επιχειρήσεις με την παρούσα μελέτη της γεωγραφικής αποτύπωσης, κατά την ΕΣΕΕ, περιγράφονται ως εξής: 
- Υψηλά ενοίκια: είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα υψηλά ενοίκια του κέντρου αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μετεγκατασταθούν, με κόστος την ερήμωση του κέντρου. Το γεγονός ότι οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι με τις υψηλότερες τιμές ενοικίων παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά λουκέτων επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι οι «ακριβοί» εμπορικοί δρόμοι θα καταλήξουν «έρημοι» δρόμοι.
- Μείωση αγοραστικής δύναμης: η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών η οποία μάλιστα είναι προοδευτική από το καλοκαίρι του 2010, (όταν ξεκίνησε και η έρευνα) ακολουθείται από την προοδευτική αύξηση των κλειστών καταστημάτων.
- Αφανισμός της μεσαίας τάξης: η υψηλή συγκέντρωση των κλειστών καταστημάτων στην παραδοσιακή εμπορική αγορά της Αθήνας που διαχρονικά αποτελούσε τον πόλο έλξης των καταναλωτών της μεσαίας τάξης είναι ενδεικτική της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν τα μεσαία στρώματα. Εξάλλου, η πλειοψηφία των ίδιων των εμπόρων αποτελεί τμήμα των μικρομεσαίων στρωμάτων με αποτέλεσμα να επωμίζονται εις διπλούν (ως καταναλωτές και ως έμποροι που εξασφαλίζουν το εισόδημά τους από καταναλωτές) τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και το βάρος της επιβίωσης.
- Αλλαγή φυσιογνωμίας εμπορικού κέντρου: η επιθετική εξάπλωση των επιχειρήσεων εστίασης οδηγεί σε αναδιαρθρώσεις και ανακατατάξεις που αλλοιώνουν τον εμπορικό χαρακτήρα του κέντρου. Αυτή η μεταβολή αν και φαινομενικά προκαλεί τη συγκέντρωση των υποψήφιων καταναλωτών πλησίον του εμπορικού κέντρου, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι τονώνει την αγοραστική κίνηση. Αντίθετα και μακροπρόθεσμα, τέτοιες εξελίξεις οι οποίες δεν υπηρετούν κανένα κεντρικό σχεδιασμό ανάπτυξης συντελούν ταχύτατα στην παρακμή του εμπορικού κέντρου.
- Αποχώρηση μεγάλων επιχειρήσεων: στις αρχές της δεκαετίας του '90, η είσοδος μεγάλων επιχειρήσεων και διεθνικών αλυσίδων στις παραδοσιακές εμπορικές αγορές προκάλεσε ριζική αλλαγή στη διάρθρωση του εμπορικού κέντρου 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ιδού η επιστολή- όνειδος που σταμάτησε την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου!

ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ?? ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΥΣ!!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ!!! ΜΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ!!! ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΑΔΙΚΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ!!!
------------------------------
Ιδού η επιστολή- όνειδος που σταμάτησε την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου!

Την πρωτοφανής εμπνεύσως και περίεργων σκοπιμοτήτων επιστολή του δημάρχου ΣουφλίουΕυάγγελου Πουλιλιού με την οποία ζητούσε να ανασταλεί και να ματαιωθεί το τεράστιας εθνικής σημασίας έργο της αντιαρματικής τάφρου στο νομό Έβρου κατά μήκους του ποταμού που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία, φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Ένα  έγγραφο το οποίο καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πώς τα τοπικά μικροσυμφέροντα τίθενται πάνω από τον ύψιστο σκοπό, αυτόν της άμυνας της χώρας.
Στην επιστολή ζητείται  χωρίς περιστροφές αλλά και με αρκετή δόση θρασύτητας η άμεση παύση των εργασιών της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!
Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο του Δημάρχου Σουφλίου υποτίθεται ότι "φορείς και αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονται" για άγνωστους στην ουσία λόγους στην κατασκευή ενός έργου που όχι τυχαία δεν αναφέρεται ως «αντιαρματικό», όπως και είναι, αντίθετα αποκαλείται ως «αποστραγγιστικό» και μόνο. Μήπως ο δήμαρχος του Σουφλίου, νομίζει ότι το Μηχανικό που δίνει τιτάνιο αγώνα για το ετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας;
Η μόνη αιτιολόγηση που παρατίθεται στο τέλος του εγγράφου είναι το απίστευτο που χαρακτηρίζεται  «μορφολογία του εδάφους που απαγορεύει την υλοποίηση του έργου»! Λες και ο δήμος γνωρίζει αν είναι κατάλληλη η μορφολογία του εδάφους και δεν το γνωρίζει ο Στρατός και ειδικότερα το Μηχανικό.
Με άλλα λόγια ένα έργο που έχει ξεκινήσει το Μηχανικό βάσει μελέτης κρίνεται από τον δήμο ως μη εκτελέσιμο γιατί… έτσι έκριναν οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής. Φοβερά πράγματα! 
Καμία σοβαρή αιτιολογία, καμία επιχειρηματολογία για ένα έργο το οποίο πρώτα και κατά κύριο λόγο προορίζεται για τους ίδιους του κατοίκους της περιοχής.
Image
Αυτό γιατί εκτός της αυταπόδεικτης αμυντικής του υπόστασης το έργο της αντιαρματικής τάφρου προσφέρει παράλληλα προστασία των αγροτικών περιοχών από πλημμύρες, ενώ παρέχεται πλούσια αρδευτική παροχή στους αγρότες που επίσης εμπλουτίζουν τα χωράφια τους με γόνιμα εδάφη που τους παρέχονται από τις εκσκαφές.
Ταυτόχρονα όμως συνιστά και σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα στην είσοδο λαθρομεταναστών στον Έβρο, ένα πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρονται επίσης οι τοπικοί φορείς!
Και όμως ο δήμαρχος Σουφλίου παρά την πολλαπλή χρησιμότητα της τάφρου θεωρεί ότι για λόγους μορφολογίας του εδάφους αυτό πρέπει να διακοπεί καλώντας μάλιστα τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Διαβάστε την επιστολή στο ΓΕΣ του Δήμου Σουφλίου:
ΘΕΜΑ: Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου
Εδώ και αρκετό καιρό σχεδιάζεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και σε ορισμένες περιοχές της παρέβριας  ζώνης έχει ήδη ξεκινήσει, το έργο κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου της 7ης Αυγούστου 2012 έπειτα από την εκδήλωση έντονου προβληματισμού αγροτικών κυρίως φορέων της περιοχής μας τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου.
Όλοι οι φορείς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ήτοι ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, οι Πρόεδροι όλων των Τ.Ο.Ε.Β. της επικράτειας του Δήμου Σουφλίου, οι εκπρόσωποι των αγροτών κατοίκων του Δήμου Σουφλίου δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για το σχεδιασμό της αποστραγγιστικής τάφρου στα όρια του Δήμου Σουφλίου και την άρνησή τους στο θέμα της επίταξης των αγροτεμαχίων τους για το σκοπό αυτό.
Λαμβάνοντας υπόψη μας την απόλυτα δικαιολογημένη στάση των αγροτών μας, καθώς και τα δύο υπό εξέλιξη μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, ήτοι α) τη χάραξη και κατασκευή της νέας παράκαμψης της ΕΓΝΑΝΤΙΑΣ οδού και β) την κατασκευή του έργου «Μετατόπιση σιδηροδρομικής γραμμής εκτός ορίων οικισμού Δήμου Σουφλίου», καθώς επίσης και την ομόφωνη γνώμη των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας γνωστοποιούμε ότι η επίσημη θέση του Δήμου Σουφλίου για την κατασκευή της αποστραγγιστικής τάφρου είναι αρνητική.
Η μορφολογία του εδάφους σε όλη την έκταση του κάμπου στα όρια του Δήμου Σουφλίου απαγορεύει την υλοποίηση αυτού του έργου και επιβάλλει την παύση όλων των εργασιών.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες.
Ο Δήμαρχος Σουφλίου
Ευάγγελος Πουλιλιός

 Υπενθυμίζεται ότι η αντιαρματική τάφρος με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κμ αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ,  για την εξουδετέρωση των τουρκικών αρματικών και μηχανοκίνητων μονάδων.
Και όμως ο Δήμος Σουφλίου αντί να επικροτεί το έργο διατυπώνει αίτημα για την διακοπή του.
Εάν έτσι βλέπουν την άμυνα της χώρας, είτε από τον τουρκικό Στρατό είτε από τις ορδές των λαθρομεταναστών οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν την απειλή αυτή, πραγματικά φοβόμαστε να αναρωτηθούμε πως θα την βλέπουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας  εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά στην Αθήνα.
Ένα πραγματικά ανησυχητικό σημάδι για το πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σήψη και η έλλειψη παιδείας ασφάλειας ακόμα και στους ακρίτες...
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙ ΤΟΥ 27χρονου βλάσφημου+ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡ

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ

ΕΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΤΟΥ 27χρονου βλάσφημου ΑΜΕΛΗΤΕΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΟΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΓΡΑΦΟΜΕ! 

1. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΚΟΥΒΕΛΗ, ΩΣ ΝΟΜΟΜΑΘΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ! ΕΑΝ ΕΓΩ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΙΝ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΤΕ, ΠΑΡΟΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΠΟΘΗΡΙΩΘΕΙΤΕ, ΚΑΘΩΣ ΗΔΗ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΝ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΘΕ! ΟΜΟΙΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΚΗΔΕΤΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΤΕΘΝΕΩΤΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΣ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΘΝΕΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΝ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ! ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΙΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ!
-----------------------------------------
2. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ! ΤΟΙΑΥΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ!
ΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΔΕΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΥΟΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΩΜΕ ΤΑ ΤΡΩΤΑ ΤΩΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΝ ΑΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΛΕΥΑΣΑΜΕ ή ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟΝ ΕΘΙΞΑΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΑΠΟ ΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΑΣ! ΕΚΘΕΤΟΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΜΕ ΤΑΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥ ΛΟΙΔΟΡΙΑΣ ή ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ή ΥΒΡΕΟΣ ΤΙΝΟΣ! ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΘΙΓΗ ή ΔΙΕΝΟΗΘΗ ΝΑ ΕΙΠΗ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ κλπ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΑ 40 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ"!
Η ΛΟΙΔΟΡΙΑ, Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ, Η ΥΒΡΙΣ, ΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΧΑΜΗΛΗΝ ΣΤΑΘΜΗΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΝ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΖΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΣΕΝΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ!
------------------------------
3. ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ ΜΑΡΤΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΛΕΥΑΖΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ? ΘΑ ΜΕ ΣΥΓΧΑΡΕΙΤΕ? Ή ΘΑ ΑΠΟΘΗΡΙΩΘΕΙΤΕ??
-------------------------------------
4. ΟΜΙΛΗΣΕ Ο SKY ΔΙΑ "ΣΥΓΚΡΟΥΣΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΙΕΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ" !!!! ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ, Η ΛΟΙΔΟΡΙΑ, Η ΥΒΡΙΣ, "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ"!!! ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!! ΚΑΙ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΙΕΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ !!!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΕΘΝΕΩΤΟΣ !!!!!
-------------------------------------
5. ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ"! ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΜΝΕΤΕ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ!!! 
Α. ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΗ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΗ ΠΙΣΤΙ!! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΙΔΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ"??? ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ (ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ) ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ η ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ??? ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (ΦΥΣΙΚΟΙ ή ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ, ως εσείς) ΤΟΥ ΤΕΘΝΕΩΤΟΣ ΛΕΓΟΥΝ "ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ", ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΗ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ, ΑΛΛΕΩΣ ΘΑ ΕΙΜΕΘΑ ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΒΡΕΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΒΕΝΤΕΤΤΑΣ!!!
Β. ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΕΘΝΕΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ !!!! ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (ΦΥΣΙΚΟΙ ή ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ, ως εσείς) ΤΟΥ ΤΕΘΝΕΩΤΟΣ ΛΕΓΟΥΝ "ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ", ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ!!!
-------------------------------------------------
6. ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩΜΕ! ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΕΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΙ ΜΑΣ! 

Παν. ΜΑΡΙΝΗΣ

=============================================

H ΔΗΜΑΡ ενοχλήθηκε (όπως αναμενόταν) για την σύλληψη του 27χρονου βλάσφημου

Ενώ δεν λέει κουβέντα για τις ισλαμικές προκλήσεις που βιώνουμε στη χώρα μας, μόλις προσβληθεί η Ορθοδοξία μας αμέσως θυμούνται την ελευθερία του λόγου στη ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ πως «πρόκειται για μια σύλληψη η οποία αφενός, στο συμβολικό επίπεδο, δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει:  η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις».

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι «συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα, προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Αν όμως κάποιος τους θίξει τους λαθρομετανάστες εκεί δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, "θα λέτε αυτό που θέλουμε εμείς", σε απλά ελληνικά. Αυτομάτως κατατάσεσαι στους "ρατσιστές" και τελειώνει η ιστορία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  
------------------------------------------------------------------------------------------
Ειρωνικά σχόλια για τον Γέροντα Παΐσιο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλο

Στο θέμα της ημέρας, τη σύλληψη για την υπόθεση του γέροντα Παΐσιου αναφέρθηκε μέσω του Facebook ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος χρησιμοποίησε ειρωνικούς τόνους και προς τον γέροντα αλλά και προς αυτούς που τον πιστεύουν και τον θαυμάζουν.

Ο Π. Τατσόπουλος γράφει στο status του: 

«Γύρω από τον Γέροντα Παϊσιο -τι είπε, τι δεν είπε, τι εννοούσε με όσα είπε, τι εννοούσε με όσα δεν είπε- στήθηκε μια ανθηρή μακρόβια μπίζνα που άδειασε τις τσέπες πλείστων όσων αφελών, γέμισε τις τσέπες ολίγων ξετσίπωτων επιτήδειων και πυροβόλησε τη νοημοσύνη όλων. Για αυτό το πρωτοφανές μεταδικτατορικό σκάνδαλο, συγκρίσιμο μονάχα με το "Νερό του Καματερού" και την "Αθανασία του Αιγάλεω", κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε. Τα αντανακλαστικά του Νόμου λειτούργησαν μονάχα όταν μια χιουμοριστική ιστοσελίδα κατέδειξε το μέγεθος του τσαρλατανισμού, με αποκορύφωμα την υιοθέτηση από τους τσαρλατάνους ενός "θαύματος" του Γέροντα που η ίδια η ιστοσελίδα κατασκεύασε. Με άλλα λόγια; Κάποιος τόλμησε να ξεφωνίσει τους απατεώνες και αντί να μπαγλαρώσουν τους απατεώνες, μπαγλαρώσαν εκείνον που τους ξεφώνισε».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr