Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ-ΜΜΕ: Το όπλο της κυβέρνησης Σαμαρά κινδυνεύει να μετατραπεί σε μπούμερανγκ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
Εκτός ελέγχου ο ανταγωνισμός για την επιρροή και τα «ασημικά» του Δημοσίου
ΜΜΕ: Το όπλο της κυβέρνησης Σαμαρά κινδυνεύει να μετατραπεί σε μπούμερανγκ



Είναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα ΜΜΕ που έχουν μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης παίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι με τους όρους που εξυπηρετούν την κυβέρνηση Σαμαρά. Το μιντιακό σύστημα έχει σήμερα τεράστια συμβολή στη διαμόρφωση και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, και οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ συνεννοούνται πολύ καλύτερα με τον κ. Σαμαρά απ’ ό,τι με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Καραμανλή στο παρελθόν.
Το στημένο παιχνίδι είναι ορατό διά γυμνού δημοσιογραφικού οφθαλμού. Ο τρόπος με τον οποίο στήνονται οι τηλεοπτικές συζητήσεις, η επιλογή των θεμάτων, η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται από τους σχολιαστές και οι επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που αναπτύσσονται με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα, μας προετοιμάζουν για το μεγάλο διαπλεκόμενο «πλιάτσικο». Τα 13 δισ. ευρώ που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού Δημοσίου, και φυσικά των φορολογούμενων πολιτών, για να μετατραπεί η ΑΤΕbank σε «δώρο» προς τον κ. Σάλλα και την Τράπεζα Πειραιώς δείχνουν πόσο «σκληρές» είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και άλλοι παράγοντες της κυβέρνησης συνασπισμού στην πορεία προς τις δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.
Αφορμή για πόλεμο
Ο κ. Σαμαράς θεωρείται πολύ καλός στην καλλιέργεια προσωπικών σχέσεων με τους «βαρόνους» των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων και στην προσαρμογή προς τις υποδείξεις. Μέχρι και οι εκλογικές λίστες της ΝΔ αξιοποιήθηκαν για να διευκολυνθεί η συνεννόηση του κ. Σαμαρά με ισχυρούς παράγοντες των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με την ποιότητα του διαπλεκόμενου συστήματος. Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, που έχουν να κάνουν με την επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης αλλά και το μοίρασμα των «ασημικών» του Δημοσίου, οδηγούν σε συγκρούσεις που ρίχνουν την αποτελεσματικότητα της διαπλεκόμενης παρέμβασης και εκθέτουν σε τελική ανάλυση την ίδια την κυβέρνηση.
Την αφορμή για τον νέο «εμφύλιο» σε ισχυρά ΜΜΕ έδωσε η συνεργασία της εταιρείας Shell –το δίκτυο της οποίας έχει ενσωματωθεί στον όμιλο Βαρδινογιάννη– με την κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», της οποίας κυρίαρχος μέτοχος είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης. Το «Πρώτο Θέμα» δίνει εκπτωτικά κουπόνια της Shell στους αναγνώστες της, με αποτέλεσμα να έχει υπερδιπλάσια κυκλοφορία από την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» του κ. Ψυχάρη και από το «Έθνος της Κυριακής» του κ. Μπόμπολα.
Οι δύο τελευταίοι, οι οποίοι σε αυτή τη φάση, εκτός από βασικοί μέτοχοι του MEGA, είναι και ισχυροί σύμμαχοι της κυβέρνησης Σαμαρά, αντεπιτίθενται με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τον… σκοτεινό ρόλο των δύο μεγάλων διυλιστηρίων της χώρας. Στόχος τους είναι τα συμφέροντα του ομίλου Βαρδινογιάννη, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος υποστηρικτής της κυβέρνησης Σαμαρά και αποτελεί τον τρίτο βασικό μέτοχο τουMEGA. Χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας που ακολουθείται είναι τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ιδιοκτησίας Ψυχάρη. Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 τα «Νέα» κυκλοφόρησαν με ένα ρεπορτάζ που είχε τον τίτλο «Ξεπαγώνει το πρόστιμο των 50 εκατομμυρίων». Ο συντάκτης σημείωνε μεταξύ των άλλων: «Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από το Μάιο του 2008, όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο συνολικού ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρείες Shell και BP, και ακόμα η υπόθεση σέρνεται στα δικαστήρια». Στόχος του κ. Ψυχάρη και των συνεργατών του είναι να επιβληθεί το πρόστιμο στην εταιρεία Shell, οι ελληνικές δραστηριότητες της οποίας ανήκουν πλέον στο συγκρότημα Βαρδινογιάννη. Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 τα «Νέα» δημοσίευσαν ένα άλλο «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ με τίτλο «Καύσιμα: Στα χαρτιά τα μέτρα για το λαθρεμπόριο» και την επισήμανση «Το θέμα της καθυστέρησης στην εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Η διεύθυνση της εφημερίδας θεωρεί ότι η πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση αυτούς που στηρίζουν οικονομικά την εκδοτική προσπάθεια του Θέμου Αναστασιάδη και στέλνει το μήνυμα ότι μπορεί να απευθυνθεί και σε άλλους πολιτικούς χώρους για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της. Πιο τολμηρά ήταν τα «Νέα» της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2012, με δεύτερο θέμα στην πρώτη σελίδα: «Καύσιμα: Ένα δισ. ευρώ το χρόνο μας παίρνει το καρτέλ. Έκθεση-βόμβα του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα». Και για όσους δεν πήραν το μήνυμα, ο υπότιτλος στο δισέλιδο ρεπορτάζ που ακολουθούσε αναφερόταν σε «έλλειψη ανταγωνισμού στη διύλιση πετρελαίου, που διαπιστώνεται σε έκθεση του ΔΝΤ και επιβαρύνει ετησίως με 1 δισ. ευρώ τους Έλληνες καταναλωτές».
Ανάλογα ρεπορτάζ που στρέφονται κατά των «κακών» διυλιστηρίων, και φυσικά του ομίλου Βαρδινογιάννη, δημοσιεύονται και στην εφημερίδα «Το Έθνος» συμφερόντων Μπόμπολα, δεν έχουν όμως την επιθετικότητα των ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», εφόσον ο ιδιοκτήτης τους κ. Ψυχάρης θεωρείται «μετρ» του είδους.
Μεγάλη ζημιά για την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση Σαμαρά βγαίνει ζημιωμένη από την αντιπαλότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των «φίλων» της. Πρώτον, ενισχύεται, στην κοινή γνώμη, η άποψη ότι ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών λεηλατείται από τα μεγάλα συμφέροντα, ιδιαίτερα στο χώρο των καυσίμων, που μπορεί να λειτουργούν υπό την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης. Δεύτερον, γίνεται αντιληπτό από ολοένα περισσότερους πολίτες το στημένο παιχνίδι της ενημέρωσης και τα ανταλλάγματα που προσφέρει η κυβερνητική ηγεσία στο παρασκήνιο. Τρίτον, μεγαλώνει η δυσκολία στο μοίρασμα των «ασημικών» του Δημοσίου με έναν τρόπο που θα ικανοποιεί τους βασικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης και δεν θα προκαλέσει έριδες που μπορεί να εκθέσουν τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του.
Ισχυρός αντίπαλος
Την κατάσταση περιπλέκει για την κυβέρνηση Σαμαρά και τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές της η πολιτική, εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν συμμετέχει στο παραδοσιακό παιχνίδι που τόσο συνέβαλε στην υπερχρέωση και στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η «Αυγή» είναι γεμάτη ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχόλια που αναδεικνύουν τις διαπλεκόμενες υποχρεώσεις της κυβέρνησης και την εκθέτουν στην αντίληψη αυτών που υφίστανται την ισοπεδωτική λιτότητα του νέου μνημονίου, εφόσον οι «θυσίες του λαού» μετατρέπονται σε «μπόνους» εκατοντάδων εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.
Ενδεικτικό το ρεπορτάζ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ («Αυγή», Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, με την υπογραφή του Σταύρου Καπάκου), στο οποίο επισημαίνονται μεταξύ των άλλων τα εξής: «Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δείχνουν ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δηλαδή μέσω συνεργασιών ελληνικών ή και διεθνών, είναι: ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, με δεσπόζουσα θέση στα ΜΜΕ και στα πετρέλαια, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Σταύρος Ψυχάρης από τον ΔΟΛ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρώην ισχυρός άνδρας της WIND, ο Σωκράτης Κομηνάκης με τη MILOS Investments.
Γνωρίζοντες τα πράγματα των αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων, απέδιδαν στη μάχη για την κατάκτηση της “μηχανής που κόβει χρήμα”, δηλαδή του ΟΠΑΠ, τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της “ναυαρχίδας” του ΔΟΛ, δηλαδή των “Νέων”, για το λαθρεμπόριο καυσίμων, φωτογραφίζοντας και τον όμιλο Βαρδινογιάννη».
Οι προσφορές για τον ΟΠΑΠ θα επισημοποιηθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου, όμως το ρεπορτάζ της «Αυγής» αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υπόθεση των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων. Είναι η πρώτη φορά που οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ και της επιχειρηματικής ζωής αντιμετωπίζουν μία σοβαρή πολιτική πρόκληση. Μέχρι σήμερα η καταγγελία της «διαπλοκής» από κεντροδεξιές και κεντροαριστερές πολιτικές δυνάμεις γινόταν για λογαριασμό συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος άλλων και έλειπε το πολιτικό πλαίσιο αντιμετώπισής τους. Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ οι πρωταγωνιστές του ελληνικού καπιταλισμού είναι απόλυτα κρατικοδίαιτοι και γι’ αυτό δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη στην «Αυγή» (Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012) με τίτλο: «Ιδιωτικοποιήστε το MEGA!». Επισημαίνει μεταξύ των άλλων ο αρθρογράφος που κινείται με μαεστρία μεταξύ πολιτικής ανάλυσης και χιούμορ: «Είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών; Αν δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός που μισθοδοτείται από το Δημόσιο για να φέρει εις πέρας τις υποθέσεις του κράτους, τότε τα ιδιωτικά κανάλια είναι σφηκοφωλιές δημοσίων υπαλλήλων. Αν πλήρωναν τα 400 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να πάρουν νόμιμες άδειες, αν δεν απολάμβαναν συνεχώς χαριστικές ρυθμίσεις των εκατομμυρίων που χρωστούν στις εφορίες και τα ταμεία, αν δεν έπαιρναν αφειδώς κρατική διαφήμιση εις βάρος άλλων ΜΜΕ, αν οι μεγαλοεργολάβοι τους δεν φούσκωναν τις τιμές των δημοσίων έργων και οι πετρελαιάδες τους τις τιμές των καυσίμων, αν οι εφοπλιστές τους δεν είχαν 58 φοροαπαλλαγές, αν δηλαδή τα κανάλια λειτουργούσαν σαν αυτοδύναμες ιδιωτικές επιχειρήσεις, τότε οι εκλεκτοί συνάδελφοι των πρωινών και των βραδινών εκπομπών θα πληρωνόντουσαν του Αγίου Αναπαραγωγικού Μυός ανήμερα. Όσο για τις υποθέσεις του κράτους, ουδείς τις διεκπεραιώνει με τη ζέση που το κάνουν τα κανάλια και οι αστέρες τους. Διότι η μεγαλύτερη υπόθεση του κράτους είναι να κρατάει τους υπηκόους του σε ήπια καταστολή και εν προκειμένω η δράση των συναδέλφων είναι ισχυρότερη και από τη δράση του Lexotanil. Άσε που προσφάτως, στις 17 Ιουνίου, οι κρατικοδίαιτοι του δελτίου των 8 έσωσαν το κράτος, ενδεχομένως και το παρακράτος, από του χάρου τα δόντια, εμποδίζοντας την επέλαση των βαρβάρων.
Είναι χρυσοπληρωμένοι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, εργάζονται σε πολυεπιχορηγούμενους οιονεί δημόσιους οργανισμούς και κάθε βράδυ ζητούν, ως άτεγκτοι στρατοδίκες του Εμφυλίου, την απόλυση των δημόσιων υπαλλήλων και το κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών».
Εκδοτική ρελάνς
Ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των «βαρόνων» των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων υποχρεώνει σε μια πιο επιθετική δημοσιογραφία αυτούς που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο παιχνίδι και σε αυτή τη φάση δεν έχουν τις ίδιες οικονομικές, επιχειρηματικές εφεδρείες. Η κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» του Νίκου Χατζηνικολάου αύξησε την κυκλοφορία της με το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις καταγγελίες ενός επιχειρηματία και ενός κτηματομεσίτη για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Μιχάλη Λιάπη σε υπόθεση διακίνησης «μαύρου» χρήματος ύψους… 10 δισ. ευρώ. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι καταγγέλλοντες δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα, και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν αδιανόητο να έχει χρησιμοποιήσει ο Μιχάλης Λιάπης, ακόμη και σε περίπτωση που έχει πλουτίσει με παράνομα μέσα, το ίδιο «πλυντήριο» με στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Γιώργος Βουλγαράκης, με τα οποία τον συνδέει σχέση αμοιβαίας πολιτικής καχυποψίας.
Η καταγγελία όμως είναι επίσημη, εφόσον έχει γίνει στις αρμόδιες αρχές, εξαιρετικά εντυπωσιακή και με υπογραφές. Η κοινή γνώμη, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να δεχτεί ότι όσοι έχουν πρωταγωνιστήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην κούρσα υπερχρέωσης και στη συνέχεια χρεοκοπίας του ελληνικού Δημοσίου έχουν αντλήσει παράνομα οικονομικά οφέλη από αυτή την διαδικασία. 
Πλήττεται έτσι η ήδη περιορισμένη αξιοπιστία της πολιτικής τάξης και δυσχεραίνονται οι χειρισμοί του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του, οι οποίοι σε αυτή τη φάση επιδιώκουν την επικοινωνιακή «αρμονία» για να μοιράσουν με το μικρότερο δυνατό πολιτικό και εκλογικό κόστος τις θυσίες στον ελληνικό λαό και τα δισ. ευρώ στους «βαρόνους» των ΜΜΕ και της «ιδιωτικής» πρωτοβουλίας.

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Κίνδυνος-θάνατος κάθε επαφή με το Δημόσιο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κίνδυνος-θάνατος κάθε επαφή με το Δημόσιο
24/9/2012
Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την οικονομία χρωστώντας 7 δισ. ευρώ και μειώνοντας το 2012 κατά άλλα 7 δισ. προϋπολογισμένα έργα και δαπάνες
Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης λεηλατούν μισθούς και συντάξεις και σκοτώνουν τις επιχειρήσεις για να πληρώνουν τους δανειστές
Το ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη είναι «δήμιος» για τα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων και για τα εργασιακά δικαιώματα, είναι πασίγνωστο. Εχουμε να κάνουμε με την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που διοίκησε ποτέ αυτήν τη χώρα. Αυτό υπογραμμίζει, άλλωστε, και η μεθαυριανή απεργία.
Αυτό που δεν είναι όμως ευρέως γνωστό είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά (όπως και εκείνες του Λ. Παπαδήμου και του Γ. Παπανδρέου) είναι ταυτόχρονα και... «αντεροβγάλτης» οποιουδήποτε επιχειρηματία έλθει σε επαφή μαζί της και διαπράξει το σφάλμα να εκτελέσει έργα του ελληνικού Δημοσίου! Δεν πρόκειται να πληρωθεί. Ενώ μέχρι πριν από τρία χρόνια είχαμε ασύστολη κερδοσκοπία των πάσης φύσεως επιτήδειων σε βάρος του κράτους, τώρα έχουμε τον αδίστακτο οικονομικό στραγγαλισμό εκ μέρους του Δημοσίου κάθε επιχείρησης που έρχεται σε επαφή μαζί του. Παράλληλα, η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε ασφυξία συνολικά την ελληνική οικονομία και μέσω της μη εκτέλεσης ούτε καν των έργων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλυπτικοί. Πρώτα πρώτα μέχρι τον Ιούλιο του 2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα ανήλθαν στα 6,7 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση χρωστάει σε κάθε είδους επιχειρήσεις κατασκευών, παροχής υπηρεσιών ή προμηθευτών σχεδόν 7 δισ. για έργα που έχουν ήδη κατασκευαστεί ή για υλικά που έχουν ήδη παραδοθεί! Οι επιχειρήσεις έχουν καταβάλει δηλαδή όλο το κόστος και αντί για κέρδος δεν έχουν εισπράξει δεκάρα τσακιστή!
Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν αναπτύσσονται τουλάχιστον νέες οικονομικές δραστηριότητες από την κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να πει κανείς ότι ναι μεν εκκρεμούν τα «παλιότερα» χρέη, αλλά τέλος πάντων οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δημόσιο τα κουτσοφέρνουν βόλτα με όσα εισπράττουν από νέες αναθέσεις δημοσίων έργων.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Κατά τη διάρκεια του οκταμήνου Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2012 οι δαπάνες του προϋπολογισμού ήταν... λιγότερες από τις προβλεπόμενες κατά 5 δισ. - 4,925 δισ. για την ακρίβεια! Επιπροσθέτως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει καταβαραθρωθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ξοδεύτηκαν τα... μισά (!) από τα προϋπολογισμένα χρήματα - 2,24 δισ. λιγότερα. Σε απλά ελληνικά, η κυβέρνηση ούτε πληρώνει κανέναν από τις μυριάδες στους οποίους χρωστάει ούτε κάνει καινούργια έργα. Ακολουθεί πολιτική βέβαιης καταβαράθρωσης όλης της οικονομίας. Μα τότε τι κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη; Εύλογο το ερώτημα και απλούστατη η απάντηση: Πληρώνει τους δανειστές! Πληρώνει τους ξένους πιστωτές, τους ξένους τοκογλύφους, τους ξένους κερδοσκόπους, ακόμη και τους ξένους «γύπες», αυτούς τους ακραίους κερδοσκόπους που αγοράζουν ελληνικά ομόλογα στο 20% ή και στο 10% της αξίας τους και στη συνέχεια εισπράττουν εκβιαστικά το 100% της ονομαστικής τους τιμής! Το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα πληρώσει για τοκοχρεολύσια πάνω από 1,5 δισ. συν 430 εκατ. για ομόλογα του ΟΣΕ - περίπου δηλαδή 2 δισ.
Ολα αυτά θα πληρωθούν από το μισθολογικό, συνταξιοδοτικό και φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων, αφού η περιβόητη δανειακή δόση των 31,5 δισ. απομακρύνεται όλο και πιο πολύ. Επρεπε να έρθει στις 28 Ιουνίου, δεν ήρθε όμως ούτε τον Ιούλιο ούτε τον Αύγουστο ούτε τον Σεπτέμβριο και όλα δείχνουν ότι δεν θα έρθει ούτε τον Οκτώβριο, ενώ αρχίζει να παίζεται αν θα έρθει αργά τον Νοέμβριο! Και να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πληρώνει μισθούς και συντάξεις από τα... δάνεια της τρόικας! Είναι άραγε απλώς αδαείς και ανόητοι ή απατεώνες

"ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ+Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ

Η συνεργασία ντόπιων αναρχικών και μουσουλμάνων  λαθρομεταναστών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο περίεργα κοινωνικά φαινόμενα, αφού οι άθεοι, όπως δηλώνουν οι αναρχικοί, συνεργάζονται στενά με φανατικά θρησκευόμενους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά απεχθάνονται αυτούς που δεν έχουν πίστη σε κάποια θρησκεία. 

ΑΘΕΟΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ!

ΤΩ ΟΝΤΙ, ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ π.χ. ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΙΧΟ ΜΙΑΣ Χ.Ο. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?? ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΑΦ' ΕΝΟΣ, "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ", "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" κοκ ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, "[..] ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", "[...] ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" κοκ ???

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ Χ.Ο. ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ?? ΟΧΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΤΖΑΜΙ ΘΑ ΤΟ ΚΤΙΣΗ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ! 
ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ, ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ, ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΙ ΤΩΝ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ" ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΔΡΙΑΝΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΣΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΕΙΝΟ! ΟΜΟΙΩΣ, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΕΚΘΕΣΙ ΒΙΒΛΙΟΥ" ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΗΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΣΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ ΗΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΜΑΣ "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΗΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΝΑ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΑΜΦΩΤΑ "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ!!!! 

ΑΡΑ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ???

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!
ΟΙ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΕΘΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΘΝΙΣΜΩΝ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ! ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΑ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ" ΜΜΕ κλπ κλπ!

ΟΡΓΑΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ --ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ-- ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ (ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ-ΔΙΝΕΙ ΞΥΛΟ-ΣΑΚΑΤΕΥΕΙ-ΠΥΡΠΟΛΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΟΝΟΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ", ΤΟ 45άρι ΤΗΣ 17Ν) ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ, ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. 
ΟΘΕΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΣ ή ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙΝ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΕΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΟΣΟΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ!
ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ: ΛΕΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ (ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΟΜΟ), ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ! ΑΠΟ ΤΟ 1922 ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ Η ΣΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΡΟΣ!
--------------------------------------------------------


Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Άθεοι και Ισλάμ

Οι άθεοι* στις δυτικές χώρες, δείχνουν πολύ «άνετοι» και θαρραλέοι όταν προσβάλλουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Χριστιανισμό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται. Ωστόσο, το ερώτημα είναι: Θα πρόσβαλλαν ποτέ τον Αλλάχ, τον Μωάμεθ, το Κοράνι αν ζούσαν σε μια μουσουλμανική χώρα. Να πούμε…στη Σαουδική Αραβία;
Είναι εκπληκτικό το πώς άθεοι στη Βόρεια Αμερική ή τη Νότια Αμερική ή την Ιταλία ή την Ελλάδα περνούν τη ζωή τους κοροϊδεύοντας, εμπαίζοντας, γελοιοποιώντας, ακόμα και υβρίζοντας με τις πιο χυδαίες φράσεις, τη θρησκεία που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των χωρών αυτών. Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες που οι χριστιανοί είναι η πλειοψηφία, όπως οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, η Ιταλία κλπ, για κάποιο λόγο οι άθεοι αφήνονται να σπάνε πλάκα με το Χριστιανισμό... Πολλοί βέβαια, άθεοι θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σαν "ήρωες", αφού χτυπάνε το "κατεστημένο". Τι θα γινόταν άραγε, αν ένας άθεος ζούσε στη Σαουδική Αραβία ή το Ιράκ; Θα πέρναγε τη ζωή του κοροϊδεύοντας το Ισλάμ;

Οι πρώην μουσουλμάνοι ΔΕΝ υποστηρίζονται υπό των Αθέων!!!!

Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό μήνυμα που στάλθηκε σε ένα blog άθεων:
  
"Αγαπητοί άθεοι, εμείς οι πρώην μουσουλμάνοι περιμένουμε εσάς παιδιά, να ξεπεράσετε τον Χριστιανισμό και να αρχίσετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ, έτσι για αλλαγή. Ναι, σίγουρα είναι πραγματικά διασκεδαστικό να χλευάζεις την Αγία Γραφή, τους ιερείς, τον Πάπα, κλπ, αλλά πραγματικά δεν νομίζετε ρε παιδιά, ότι ήρθε η ώρα να δώσετε, έστω, λίγη προσοχή στο Ισλάμ;
Εμείς οι πρώην μουσουλμάνοι είμαστε μια πολύ μικρή μειοψηφία, και δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που μπορούμε να κάνουμε πραγματικά για να αλλάξουμε κάτι. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε οργανώσεις ή να δώσουμε φωνή στις σκέψεις μας, στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. Δεν έχουμε σχεδόν κανένα δικαίωμα εκτός από το δικαίωμα να πάμε φυλακή ή να κρεμαστούμε ή να αποκεφαλιστούμε με την κατηγορία της «βλασφημίας».
Αλλά η φωνή των εκατομμυρίων αθεϊστών όπως η δική σας θα μας βοηθούσε σημαντικά. Θα έκανε τον κόσμο να προσέξει όλα τα δεινά μας, και όλα τα φρικτά πράγματα για τα οποία το Ισλάμ είναι υπεύθυνο και πώς μας έχει καταπιέσει και πως έχει καταστρέψει πολλά από τη ζωή μας. Θα μας βοηθούσε τουλάχιστον να αλλάξουμε κάποιους νόμους που θα ωφελούσαν εμάς, τους πρώην μουσουλμάνους.
Άκουσα ότι η Ayaan Hirsi Ali (πρώην μουσουλμάνα, η οποία απειλείται με "αιώνια κόλαση" σύμφωνα με την φωτογραφία στην αρχή) έχει αντικαταστήσει τον Hitchens ως ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες του Νέου Αθεϊσμού. Μήπως αυτό είναι ένα σύνθημα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο κατά της 'Θρησκείας της ειρήνης';"

Η Αθεία στις ισλαμικές χώρες

Στις ισλαμικές χώρες, οι άθεοι, ή εκείνοι που κατηγορούνται ότι πρεσβεύουν αθεϊστικές πεποιθήσεις, είναι εκτεθειμένοι σε διακρίσεις και διώξεις. Σύμφωνα με τη λαϊκή ερμηνείες του Ισλάμ, ένας μουσουλμάνος δεν είναι ελεύθερος να αλλάξει θρησκεία ή να γίνει άθεος. Το να αρνηθεί το Ισλάμ σημαίνει ότι έχει γίνει ένας «αποστάτης», μια αμαρτία που παραδοσιακά τιμωρείται με θάνατο στους άνδρες και μεισόβια κάθειρξη στις γυναίκες. 
Η θανατική ποινή για αποστασία είναι εμφανής σε μια σειρά από ισλαμικά κράτη όπως το Ιράν, η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Σομαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Υεμένη, και η Σαουδική Αραβία, αν και δεν υπάρχουν πρόσφατες αναφορές για εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.
Δεδομένου ότι ο αποστάτης μπορεί να θεωρηθεί ένας μουσουλμάνος του οποίου πεποιθήσεις περιέχουν αμφιβολίες σχετικά με το Θείο και το Κοράνι, οι ισχυρισμοί περί αθεϊσμού και αποστασίας έχουν γίνει κατά μουσουλμάνων λόγιων και πολιτικών αντιπάλων σε όλη την ιστορία.
Στο Ιράν, οι άθεοι δεν έχουν αναγνωρίζονται από το κράτος και θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι ή μουσουλμάνοι, ή χριστιανοί, ή Εβραίοι ή οπαδοί του Ζωροαστρισμού, προκειμένου να διεκδικήσουν κάποια νομικά δικαιώματα, όπως της άδειας για την είσοδο στο πανεπιστήμιο, ή να γίνουν δικηγόροι. 
Ομοίως, η Ιορδανία απαιτεί από τους άθεους να συνδεθούν με μια αναγνωρισμένη θρησκεία για λόγους ταυτοποίησης, και οι άθεοι στην Ινδονησία υφίστανται επίσημες διακρίσεις στο πλαίσιο της καταγραφής των γεννήσεων και των γάμων, καθώς και της έκδοσης  δελτίου ταυτότητας. 
Στην Αίγυπτο, οι διανοούμενοι για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι πρεσβεύουν αθεϊστικές απόψεις, διώκονται από τις δικαστικές και τις θρησκευτικές αρχές. Ο μυθιστοριογράφος Alaa Hamad είχε καταδικαστεί για τη δημοσίευση ενός βιβλίου που περιείχε αθεϊστικές ιδέες και για «αποστασία» που  θεωρούνται απειλή για την εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη.
Στην Αλγερία η μελέτη του Ισλάμ είναι υποχρεωτική σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από τη θρησκεία του. Οι άθεοι ή οι αγνωστικιστές άνδρες απαγορεύεται να παντρεύονται μουσουλμάνες γυναίκες, σύμφωνα με το Οικογενειακό Δίκαιο Αλγερίας. Ο γάμος νομικά ακυρώνεται από την αποστασία του συζύγου. Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν μπορούν να κληρονομήσουν.

Άθεος ακτιβιστής συνελήφθη για «βλασφημία» στην Αίγυπτο


Την περασμένη Δευτέρα, ο Alber Saber δημοσίευσε το περίφημο βίντεο "η αθωότητα των μουσουλμάνων" σε σελίδα Αιγυπτίων άθεων στο Facebook, την οποία διαχειρίζεται ...
Την Τετάρτη, ένας "μουσουλμάνος φίλος και γείτονας" έκανε τη σύνδεση ότι ο Saber ήταν ο διαχειριστής της σελίδας των άθεων ... και ότι είχε επικρίνει το Ισλάμ.
Την άλλη μέρα, αυτή ήταν η σκηνή έξω από το σπίτι του! ΙΔΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ YOU TUBE:
http://www.youtube.com/watch?v=n4pn9aGLCIM&feature=player_embedded

Όταν ο Saber έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, κατηγορήθηκε βάσει ενός νόμου που σπανίως χρησιμοποιείται και που απαγορεύει την προσβολή της θρησκείας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ahmed Ezzat, ο οποίος πέρασε την Παρασκευή μαζί με τον Saber στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο Ezzat λέει ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ότι μοίρασε τη σύνδεση στο Facebook και, μήνες νωρίτερα, ότι έφτιαξε και ανέβασε ένα δικό του βίντεο με τίτλο «Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Αλλάχ;»  
Ο Saber, που είναι ένας «ειλικρινής άθεος», σύμφωνα με δικηγόρο και τους φίλους του, όχι μόνο συνελήφθη, αλλά ρίχτηκε σε ένα κελί γεμάτο φυλακισμένους και με έναν αξιωματικό ο οποίος ανακοίνωσε στους συγκρατούμενούς του ότι ο Saber είχε προσβάλει τον Μωάμεθ! Ως εκ τούτου οι συγκρατούμενοί του δεν τον αντιμετώπισαν  με «ανοιχτό μυαλό» πολιτισμένο πνεύμα…
Ο Saber λέγεται ότι είναι σε απεργία πείνας τώρα.

* ΚΟ: Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, παρατηρείται ένα φαινόμενο που δεν υπήρχε. Υβριστικά αντιχριστιανικά συνθήματα και καταστροφές σε ιερούς ναούς, παρεκκλήσια και προσκυνητάρια, με την υπογραφή του γνωστού Α σε κύκλο. Κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι «αναρχικοί» και προφανώς άθεοι, βρήκαν φαίνεται, έναν καινούργιο «εχθρό». «Ούτε Θεοί, ούτε αφέντες» (ή «ούτε Θεός, ούτε αφέντης» σε παραλλαγή) είναι το γνωστό σύνθημα 

(και πιο "ευγενικό" από άλλα [ΙΔΕ ΥΠΟΚΑΤΩ]). Είναι όμως εναντίον όλων των «θεών» οι αναρχικοί; Στους συνοδοιπόρους τους μουσουλμάνους μετανάστες - με τους οποίους υποτίθεται συνεργάζονται «για κοινούς ταξικούς αγώνες» και άλλα φούμαρα - το είπαν; Θα δούμε άραγε από τους εχθρούς των «θεών» υβριστικά συνθήματα σε κανένα τζαμί;
Όπως γράφτηκε [ΙΔΕ ΥΠΟΚΑΤΩ] μετά τον πρόσφατο ξυλοδαρμό «αντιεξουσιαστή» από μουσουλμάνο μετανάστη σε κοινή "αντιφασιστική" πορεία, «η συνεργασία αναρχικών και μουσουλμάνων  λαθρομεταναστών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο περίεργα κοινωνικά φαινόμενα, αφού άθεοι όπως δηλώνουν οι αναρχικοί, συνεργάζονται στενά με φανατικά θρησκευόμενους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά απεχθάνονται αυτούς που δεν έχουν πίστη σε κάποια θρησκεία. Με απλά λόγια μεγαλύτερο σεβασμό δείχνει ένας μουσουλμάνος σε κάποιο Χριστιανό παρά σε ένα άθεο».
---------------------------------------------------------




Την ημέρα που γιορτάζει η Παναγία η Τρυπητή, επέλεξαν ανεγκέφαλοι βάνδαλοι που αποφάσισαν να βεβηλώσουν με κατάπτυστο τρόπο τον Ιερό Ναό της Θεομήτορος Αγίας Άννης στο Συνοικισμό Αιγίου.Μια πράξη που όχι μόνο δε βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή αλλά και καταδικάστηκε από όλους όσοι αντίκρυσαν το πρωί της μεγάλης γιορτής αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες, με τα συνθήματα να λερώνουν τους εξωτερικούς τοίχους του ναού και τα οποία φέρονται να έγραψαν κάποιοι που αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί", αφού χρησιμοποίησαν το ανάλογο σύμβολο ως υπογραφή τους. Ζήτημα είναι, βεβαίως, το αν αυτός ή αυτοί που τα έγραψαν, έχουν την παραμικρή ιδέα περί της αληθινής έννοιας του αναρχισμού ως πολιτικής ιδεολογίας και στάσης ζωής.

"Θέλουμε τζαμί και στο Αίγιο-Αναρχικοί και Μετανάστες", "Αλληλεγγύη στους Μουσουλμάνους αδελφούς" αλλά και τα άκρως συκοφαντικά "Γ*μώ την Ορθοδοξία και την Ελλάδα" και "Σκ*τά στις εκκλησίες", γράφτηκαν στους τοίχους και στο καμπαναριό της Αγίας Άννας, της "γιαγιάς των προσφύγων" όπως αποκαλείται από τους πιστούς, προκαλώντας φρίκη και αποτροπιασμό.
Φυσικά, όπως κάθε τέτοια άνανδρη πράξη, το περιστατικό συνέβη νύχτα, από χέρι δίχως ταυτότητα και δίχως πραγματικό θάρρος γνώμης.
Οι ενορίτες έσπευσαν και μέχρι το απόγευμα είχαν σβήσει τη μαυρίλα από τους τοίχους του Ιερού Ναού. Οι φωτογραφίες του Νίκου Παπαγιαννόπουλου για τον "Φ", έμειναν ως ντοκουμέντα, για να μην ξεχαστεί η βάρβαρη αυτή πράξη και για να παραδοθείστην κρίση των αναγνωστών...
---------------------------------------------------------------
Οι αναρχικοί αντιδρούν στην διαδήλωση των ισλαμιστών - Μήπως έρχεται η σειρά τους ; 

Όσο και ακούγεται απίστευτο για τους γνώστες των «κοινωνικών» αγώνων των αναρχικών και της συμπαράστασης αυτών προς τα δίκαια των λαθρομεταναστών οι Έλληνες αναρχικοί είδαν τελικά το "Φώς το Αληθινό" και κατάλαβαν ότι οι "καλοί τους φίλοι" οι φανατικοί μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, τελικά μπορεί κάποια μέρα και να στραφούν εναντίον τους
Η συνεργασία ντόπιων αναρχικών και μουσουλμάνων  λαθρομεταναστών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο περίεργα κοινωνικά φαινόμενα, αφού οι άθεοι, όπως δηλώνουν οι αναρχικοί, συνεργάζονται στενά με φανατικά θρησκευόμενους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά απεχθάνονται αυτούς που δεν έχουν πίστη σε κάποια θρησκεία. Με απλά λόγια μεγαλύτερο σεβασμό δείχνει ένας μουσουλμάνος σε κάποιο Χριστιανό παρά σε ένα άθεο.

Και όμως για αρκετά χρόνια η συνεργασία αναρχικών και φανατικών μουσουλμάνων καλά κρατούσε, με τους πρώτους να μιλάνε για κοινούς ταξικούς αγώνες και άλλα φούμαρα αφού κανένας από αυτούς δεν έκατσε να ψάξει και να βρει ότι σε καμία μουσουλμανική χώρα δεν υπάρχει ισχυρό κομουνιστικό ή γενικότερα αριστερό κόμμα όπως το αντιλαμβάνονται οι Έλληνες Ευρωπαίοι αναρχικοί.
Έτσι την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο αναρχικός χώρος υπέστη ένα τεράστιο σοκ το οποίο από ότι φαίνεται θα σημαδεύσει την κοινή του πορεία με τους μουσουλμάνους.  Ομάδα μουσουλμάνων ξυλοκόπησε μετά από παρεξήγηση  ένα αντιεξουσιαστή ο οποίος κατάφερε τελικά να γλιτώσει από τα χέρια των ισλαμικών μαζών χάρις στην παρέμβαση τρίτων.

Ο νεαρός εκτός από τα χτυπήματα υπέστη και ένα ιδεολογικό σοκ, διότι οι άνθρωποι για τους οποίους διαδήλωνε και αγωνιζόταν, τον ξυλοκόπησαν προφανώς λόγω διαφωνίας που προέκυψε αναφορικά με το ζήτημα  που αφορούσαν τις θρησκευτικές υποχρεώσεις των μουσουλμάνων και την συνεχή επίκληση αυτών στον Αλλάχ, κάτι που εκνεύρισε τον Έλληνα αναρχικό.
Δυστυχώς για τον Έλληνα αναρχικό οι συναγωνιστές του μουσουλμάνοι φαίνεται ότι θεωρούν την θρησκευτική πίστη τους πιο σημαντική από τους ταξικούς αγώνες των «επαναστατών» απόγονων της ελληνικής πλουτοκρατίας και μπουρζουαζίας.
Έτσι τον φιλοδώρησαν μερικές μπουνιές και του έδειξαν την «ανοχή» που δείχνει το Ισλάμ στην διαφορετικότητα, στο δικαίωμα τους κάθε ανθρώπου να πιστεύει ή να μην πιστεύει σε κάποια θρησκεία, στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκφράσει την άποψη του, όλα αυτά που η Δημοκρατία μας του επιτρέπει την Δημοκρατία που αυτός και οι μουσουλμάνοι φίλοι του θέλουν να ανατρέψουν χωρίς όμως να ξέρει κανένας τελικά ποιος θα είναι αυτός που θα υπαγορέψει τους όρους της "Νέας Τάξης" πραγμάτων. Οι δύο χιλιάδες «μάχιμοι» αναρχικοί ή οι 300.000 φανατικοί μουσουλμάνοι που κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν ; 
Το μήνυμα που έστειλαν οι συναγωνιστές μουσουλμάνοι στους αναρχικούς ήταν ξεκάθαρο. Δεν δεχόμαστε καμία κουβέντα για την θρησκεία μας και τα ήθη και έθιμα μας, όποιος μας προσβάλει θα «τρώει» ξύλο, τελεία και παύλα. Τώρα όταν θα φτάσει η ώρα που δεν θα μπορούν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»  να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και θα ζητάνε την συνδρομή στρατού και της αστυνομίας όπως έχουν πράξει στο παρελθόν (βλ. Αμάρυνθος) τότε τι θα πουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι...Συγνώμη λάθος? 
Δυστυχώς όπως έχει δείξει η ιστορία στις περιπτώσεις αυτές οι πρώτοι που θυσιάζονται αφού έχουν εκτελέσει την δουλειά τους είναι οι πρόθυμοι και «χρήσιμοι ηλίθιοι» που για ιδεολογικούς λόγους δεν βλέπουν ότι αποτελούν τα εργαλεία άλλων σκοπών και άλλων κέντρων λήψης αποφάσεων.
Αυτοί απλά ως καλοί και αφελείς ιδεολόγοι θα κάνουν την δουλειά που τους αντιστοιχεί και μετά ως άθεοι και αριστεροί θα «εξολοθρευτούν» από τα αληθινά αφεντικά τα οποία απευχθάνονται τις προοδευτικές τους ιδέες αφού πάνω από όλα είναι το χρήμα και η εξουσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
-----------------------------------------------------------------

Αλλεπάλληλες δολοφονίες χριστιανών στο Πακιστάν τον τελευταίο μήνα



Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλεπάλληλες δολοφονίες χριστιανών στο Πακιστάν τον τελευταίο μήνα


Σχ. ΚΟ: Σκοτώνουν παιδιά, ξεπαστρεύουν τους χριστιανούς που ζουν φτωχοί και τρομαγμένοι σε γκέτο και μετά έρχονται στην "άπιστη" Δύση και ζητάνε "σεβασμό" και "δικαιώματα". Και από κοντά τους οι εγχώριοι γυμνοσιάλγκες να κάνουν μαθήματα περί "ρατσισμού" και "ισλαμοφοβίας".

Aκόμη δύο χριστιανοί δολοφονήθηκαν από μουσουλμάνους εξτρεμιστές της φυλής Παστούν στην περιοχή του Νάγκρι στα στα περίχωρα του Καράτσι, στο Πακιστάν. Πρόκειται για τον Nasir Masih, και τον Rafi Masih. Είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται μέσα σε δύο εβδομάδες στο χριστιανικό προάστιο, όπου από τις αρχές του μήνα έχουν γίνει 4 συνολικά δολοφονίες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου οι Παστούν είχαν σκοτώσει τον Γιουσάφ Masih, και στις 29 Αυγούστου ένα 12χρονο αγόρι, τον Faisal Masih.

Όπως όλα δείχνουν, οι εξτρεμιστές δρουν ανενόχλητοι και οι αρχές δεν προσπαθούν καν να τους εμποδίσουν.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν μια ομάδα ενόπλων, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες εισέβαλαν στην συνοικία απαιτώντας να εισπράξουν ένα φόρο που ονομάζεται «jizya» και επιβάλλεται σύμφωνα με το νόμο της σαρία σε εμπόρους που δεν είναι μουσουλμάνοι.

Στη συνέχεια προέβησαν σε 7 ένοπλες επιθέσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα 2 χριστιανοί να βρουν το θάνατο και άλλοι δυο να τραυματιστούν σοβαρά.

Οι 50 χιλιάδες χριστιανοί του Nagri, προκειμένου να προστατευθούν έχουν οικοδομήσει ένα τείχος που χωρίζει την περιοχή από τη γειτονική συνοικία των Παστούν.


Με τον τρόπο αυτό έχει δημιουργηθεί ένα γκέτο, όπου οι χριστιανοί ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας με σοβαρές ελλείψεις βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις εναντίον της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

Οι διώξεις και οι δολοφονίες χριστιανών στο Πακιστάν είναι τα τελευταία χρόνια σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Οι χριστιανοί, που αποτελούν λιγότερο από το δύο τοις εκατό του πληθυσμού του Πακιστάν, συχνά επίσης κατηγορούνται για παράβαση του «νόμου περί βλασφημίας»..

Σύμφωνα με τους νόμους περί βλασφημίας, προσβολή του Ισλάμ, του Κορανίου ή του προφήτη Μωάμεθ τιμωρείται με θάνατο.

Παρά το γεγονός ότι κανείς έχει εκτελεστεί για βλασφημία στο Πακιστάν, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται για χρόνια εν αναμονή της δίκης, ακόμη δε και όταν αθωωθούν αναγκάζονται να κρύβονται όλη  την υπόλοιπη ζωή τους για να μην δολοφονηθούν από τους εξτρεμιστές.

Kρήτη: Τρεις "περίεργες" δονήσεις αναστάτωσαν και σήμερα τους κατοίκους στο νομό Χανίων

Kρήτη: Τρεις "περίεργες" δονήσεις αναστάτωσαν και σήμερα τους κατοίκους στο νομό Χανίων

26-09-2012 16:25:56

Άγνωστη παραμένει η πηγή προέλευσης των ήχων και των δονήσεων οι οποίες  έγιναν αισθητές από την Κίσαμο μέχρι τον Αποκόρωνα και το μεσημέρι της Τετάρτης, βόρεια του νομού Χανίων.

Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και από τρεις περίεργες δονήσεις, κυρίως στην Κίσαμο, οι οποίες κατεγράφησαν από τον σεισμογράφο του εργαστηρίου γεωφυσικής και φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης, στα Χανιά, αλλά και από τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα.

Η ανησυχία μετατρέπεται σε αγανάκτηση καθώς απουσιάζει παντελώς κάποια επίσημη ενημέρωση από χθεσ το βράδυ, όταν έγιναν αισθητές οι πρώτες δονήσεις. Πάντως, οι σεισμολόγοι αποκλείουν την εξήγηση της σεισμικής δόνησης και σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν λόγο για "ηχητικά κύματα" - παλμούς, τα οποία είναι άγνωστης - προς το παρόν - προέλευσης.

Η καταγραφή των τριών νέων "δονήσεων" στον σεισμογράφο του Παν/μίου Αθηνών στα Αντικύθηρα:

Οι αρχικές πέντε δονήσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη από τις 20:30 έως τις 21:15, σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr είχαν σαν βασικά χαρακτηριστικά, απότομη βουή, το τρίξιμο των τζαμιών και την αίσθηση ενός ωστικού κύματος, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εργαστηρίου γεωφυσικής κ. Φίλιππο Βαλιανάτο, αποκλείεται παντελώς το θέμα της σεισμικής δόνησης.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη των ώρα δεν εγίνοντο βολές, ούτε απο το Πεδίο Βολής Κρήτης, ούτε απο την 115 ΠΜ, και επιπλέον μαρτυρίες απο κατοίκους που διαμένουν κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δεν αναφέρουν ιδιαίτερη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης, το Flashnews.gr επικοινώνησε με αρμοδίους της Αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων, οι οποίοι δήλωσαν πλήρη άγνοια για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
-----------------------------------------------------------
http://www.newsnow.gr/article/220475/mystirio-me-tis-doniseis-sta-xania-ta-epikratestera-senaria.html

2012-09-26 15:07:59


Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την προέλευση των ήχων και των δονήσεων οι οποίες εκτός απο το βράδυ της Τρίτης, έγιναν αισθητές και το μεσημέρι της Τετάρτης, βόρεια του νομού Χανίων, σε μιαν μεγάλη ακτίνα από την Κίσαμο μέχρι τον Αποκόρωνα.

Μάλιστα η ανησυχία των κατοίκων εντάθηκε καθώς σήμερα απο την 1:40 μμ έως την 1:48 μμ έγιναν αισθητές, κυρίως στην Κίσαμο, τρεις περίεργες "δονήσεις" όμοιες με τις χθεσινοβραδυνές, οι οποίες κατεγράφησαν απο τον σεισμογράφο του εργαστηρίου γεωφυσικής και φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης, στα Χανιά, αλλά και απο τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα.

Η ανησυχία μετατρέπεται σε αγανάκτηση καθώς απουσιάζει παντελώς κάποια επίσημη ενημέρωση. Πάντως, οι σεισμολόγοι αποκλείουν την εξήγηση της σεισμικής δόνησης και σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν λόγο για "ηχητικά κύματα" τα οποία είναι άγνωστης - προς το παρόν - προέλευσης.


Δείτε την καταγραφή των τριών νέων "δονήσεων" στον σεισμογράφο του Παν/μίου Αθηνών στα Αντικύθηρα.

Οι αρχικές πέντε χθεσινές δονήσεις που σημειώθηκαν απο τις 20:30 έως τις 21:15, σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr είχαν σαν βασικά χαρακτηριστικά, απότομη βουή, το τρίξιμο των τζαμιών και την αίσθηση ενός ωστικού κύματος, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εργαστηρίου γεωφυσικής κ.Φίλιππο Βαλιανάτο, αποκλείεται παντελώς το θέμα της σεισμικής δόνησης.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη των ώρα δεν εγίνοντο βολές, ούτε απο το Πεδίο Βολής Κρήτης, ούτε απο την 115 ΠΜ, και επιπλέον μαρτυρίες απο κατοίκους που διαμένουν κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δεν αναφέρουν ιδιαίτερη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης, το Flashnews.gr επικοινώνησε με αρμοδίους της Αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων, οι οποίοι δήλωσαν πλήρη άγνοια για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν πως "δραστηριότητα" υπήρχε στο Πεδίο Βολής "Καράβια" στην Μήλο. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, απο τις 7 μμ έως τις 8 μμ είχαν προγραμματιστεί βολές στο πεδίο βολής της Μήλου, οι οποίες όμως καθυστέρησαν και τελικά έγιναν - κατα παράβαση των κανονισμών - περίπου στις 8:30 το βράδυ.

Ίσως αυτό να εξηγεί τις μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr απο την Μήλο και την Άνδρο,για δονήσεις που έγιναν αισθητές εκεί. Όμως δεν εξηγεί το γιατί οι δονήσεις δεν καταγράφησαν απο σεισμογράφους που βρίσκονται κοντά, παρά μόνο απο τον σεισμογράφο του ΤΕΙ στα Χανιά.

Επίσης, σύμφωνα με πολλούς, εαν το φαινόμενο έγινε αισθητό με τέτοια ένταση στα Χανιά που είναι σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων απο την Μήλο, τότε στο νησί αυτό, οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο σπάσιμο του φράγματος του ήχου απο κάποιο ή κάποια μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν πάνω απο την περιοχή του κόλπου των Χανίων.

Πρόκειται για το γνωστό Sonic Boom, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι ο ισχυρότατος κρότος (έκρηξη), συνοδευόμενος απο ωστικό κύμα. 


Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε ο χαρακτηριστικός ήχος της έκρηξης παρα μόνο οι δονήσεις του ωστικού κύματος, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς, εξηγείται εαν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου ευρισκόμενα σε μεγάλη απόσταση απο την ξηρά, είτε σε ύψος,είτε προς την θάλασσα.

Βέβαια, οι σημερινές αντίστοιχες "δονήσεις" αποδυναμώνουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Σε ότι αφορά στην καταγραφή των δονήσεων, ο κ.Βαλιανάτος επεσήμανε πως οι σεισμογράφοι καταγράφουν οτιδήποτε προκαλεί ταλαντώσεις στο έδαφος, ακόμη και όταν πρόκειται για ωστικό κύμα.

Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα και παρά την πανελλήνια δημοσιότητα που δόθηκε, μέσω του Flashnews.gr, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, κάτι που γεννά περισσότερα, εύλογα ερωτηματικά.

Και καθώς το "φαινόμενο" συνεχίζεται είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων για την παντελή απουσία ενημέρωσης απο την πολιτεία.
-------------------------------------------------------------

Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου – απαγορεύεται η αξιοποίησή του!+Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ:
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΘΗ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΩΛΗΘΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ! ΛΕΓΟΥΝ: ΕΧΕΙ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,  ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΑΡΑ?? ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! ΤΟ CARRETTO SICILIANO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΥΣ ΕΝΩ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΕΧΕΙ 4, ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ OYTE ΩΣ CARRETTO SICILIANO!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟΣ! ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΕΤΤΟΥ--ΟΧΙ ΔΕΝ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΔΙΟΛΟΥ ΜΑ ΔΙΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΝ!

Ο ΝΟΜΟΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΣΚΕΦΘΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΜΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ, ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ ΚΙ ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ! ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΟΠΩΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΙΣΙΓΩΝΗΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΝΙ) ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ), ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΙ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΙ ΕΤΣΙ ΥΠΗΡΞΕ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΧΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!  
Sir Alec Isigonis with Enzo Ferrari in 1964.

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΟΠΟΤΕ, ΟΤΑΝ --ΠΑΡΑ ΠΑΣΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ-- ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ (ΜΕ ΒΑΣΙ ΤΟ 2CV) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΡΟΝΥ, ΤΟΤΕ ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ! ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ...ΕΚΠΛΗΞΗ! ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ (ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ)!!! ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ (ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ) ΩΣΠΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ???
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ??? ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟΙ, ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ! Η ΕΛΛΑΣ ΘΑΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΞΙ, ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΔΙ' ΑΓΟΡΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΟΧΙ! Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΑΤΣΟΥΝ!
----
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΞΙ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!
"Δεν ζούμε συμφορά, δοκιμασία, ατύχημα, ζούμε συντελεσμένο κακούργημα. Oσο περισσότεροι πολίτες το συνειδητοποιούν τόσο πληθύνονται οι πιθανότητες να γεννηθεί η ελπίδα." 
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ Ο κ. Χρ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ!
----------------------------------------------------
SKY.gr

Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου – απαγορεύεται η αξιοποίησή του!

Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή

Κατερίνα Χριστοφιλίδου - επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας25/09/2012 | 22:51Τελευταία Ενημέρωση: 22:51 25/09/2012
Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

O λόγος για το Εco Racer
,
 αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστοςκάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει!

«Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει [ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΝΕΑΡΕ ΜΟΥ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ"!] , να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.


Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον [όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον! ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ, ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΛΕΝΕ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ! ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΕΥΘΥΜΙΑ!] που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν...

ΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ: http://www.tucer.tuc.gr
--------------------------------------------------------------------------------

Aπό τα αμπέχωνα στις offshore

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Aπό τα αμπέχωνα στις offshore






Αρχές δεκαετίας του ’90 σε  club  της παραλιακής, περασμένα μεσάνυχτα. Ο οδηγός-αστυνομικός του ισχυρού υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στο πάρκινγκ. Πέφτει σύρμα και σε λίγα λεπτά ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης σπεύδει προς το μέρος του με μια μαύρη πλαστική σακούλα τίγκα στα πεντοχίλιαρα σαν να ήταν πετσετάκια. Πάνω τους τα δακτυλικά αποτυπώματα των νεαρών πελατών που χτυπιόντουσαν κάτω από τα  dexx  του γνωστού dj. Στη συνέχεια ο οδηγός-αστυνομικός έβαζε μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου και χανόταν στο σκοτάδι με προορισμό το επόμενο μαγαζί, στον ιδιοκτήτη του οποίου ο ισχυρός υπουργός έκανε πάσης φύσεως διευκολύνσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες τα στραβά μάτια.
Ο συγκεκριμένος πολιτικός δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή στο χρόνο και εγκληματισμό στις νέες "τεχνολογίες". Όταν εμφανίστηκε η μόδα των offshore  ήταν από τους πρώτους που απέκτησαν σε διάφορους εξωτικούς παραδείσους, ξεκινώντας από τη μαρτυρική  (και όχι μαρτυριάρα) Κύπρο, η οποία εξελίχθηκε σε παράδεισο της διαφθοράς και του εγκλήματος.
Ο ίδιος διακρίνεται για τις κωλοτούμπες του και την ικανότητά του, όχι μόνο να παραμένει εκτός Κορυδαλλού, αλλά ποτέ να μην έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους δικαστικούς ρεπόρτερς. Σαν και δαύτον γέννησε εκατοντάδες η περίφημη μεταπολίτευση, οι οποίοι μάλιστα άδραξαν την ευκαιρία να «νομιμοποιηθούν», όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου,  είπε για πρόεδρο οργανισμού ότι μπορεί να κάνει ένα μικρό δωράκι-500 χιλιάδων δραχμών εκείνη την εποχή- στον εαυτό του.
Ο συγχωρεμένος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ έκανε υποδειγματικό κάστινγκ όταν στελέχωνε το Κίνημα.Με  λίγες εξαιρέσεις εντίμων αγωνιστών όπως ο Σάκης Καράγιωργας, ο Αντώνης Τρίτσης, ο Γιώργος Γεννηματάς και κάποιοι άλλοι, τους περισσότερους θα τους ήθελε και ο Αλ Καπόνε στην δούλεψή του.
Άλλωστε σε μια χώρα που μέσα σε 40 χρόνια κατάφερε να χρωστάει 500 δις αντιλαμβάνεται κανείς πως μόνο η αρετή και η εντιμότητα δεν διέκριναν το πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού της. 
Οι φοιτητές με τα αμπέχωνα που πρασίνιζαν το προάυλιο της Νομικής θα έπεφταν στην συνέχεια σαν ακρίδες στα well-done φιλέτα της εξουσίας.
Παράλληλα με τις διεφθαρμένες πολιτικές εξουσίες βάδιζαν και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες,τους οποίους κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ακούμπησαν τα κουμπούρια και οι ρουκέτες της Τρομοκρατίας.
Η  μεταπολίτευση  δεν ήταν παρά ένα μεγάλο πάρτυ αρπαχτής και διαφθοράς. Τα  περίφημα ΜΟΠ αρχικά και τα Πακέτα Στήριξης στη συνέχεια θα έχτιζαν χιλιάδες «πολιτιστικά» κέντρα στην Αθήνα και την επαρχία ώστε να μπορεί ο λαός να λικνίζεται ανέμελος στη πίστα και με την λογική ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε να διαπερνά όλες τις κοινωνικές τάξεις. Την ώρα που ο λαός έπεφτε στην παγίδα του εκχυδαισμού, οι πονηροί της εξουσίας φρόντιζαν η κάθε επόμενη μίζα, μπάζα, αρπαχτή, να είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη.
Κανένα έργο, καμία ανάθεση, καμία αγορά εξοπλιστικών δεν έγινε χωρίς να λαδωθεί η μηχανή. Η φούσκα του Χρηματιστηρίου, η Siemens , τα Εξοπλιστικά, τα δημόσια έργα και ο ΟΠΑΠ θα ήταν οι ατμομηχανές του Συνδικάτου της Μεταπολίτευσης που κυβέρνησε την Ελλάδα με τα χαρακτηριστικά της Μαφίας.
Άλλωστε ο  συγχωρεμένος Αλ Καπόνε το συνειδητοποίησε πολύ νωρίς: «Καμία Μαφία, δεν είναι σαν την Μαφία του Κράτους...», είχε πει και είναι κρίμα που δεν ζει για να διαπιστώσει πως η σύγχρονη  Ελλάδα είναι μια χώρα- πρότυπο στις προδιαγραφές του!
Μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένα «ευαίσθητα» υπουργεία και η ευαισθησία έχει να κάνει με τις τσέπες των υπουργών και του συστήματος που έχει στηθεί εντός και εκτός.
Πέρασαν δεκαετίες ολόκληρες με το δημόσιο χρήμα να ελκύει τα πιο αιμοδιψή θηρία. Η φυλάκιση του Κοσκωτά στάθηκε αφορμή να τελειοποιήσουν τις μεθόδους τους. Οι διάδοχοί του φρόντισαν να ξεκινήσουν αντίστροφα την εντυπωσιακή επιχειρηματική τους πορεία:Επέλεξαν να ακουμπήσουν πρώτοι και να μολύνουν συγκεκριμένους δικαστές με τους οποίους συμπορεύτηκαν ώστε να αποκτήσουν ισχυρές πλάτες στην Δικαιοσύνη κι εκείνη να τους παρέχει διαχρονική κάλυψη.
Φυσικά  όταν θα ερχόταν ο λογαριασμός, ο γνωστός «σπιούνος» θα φρόντιζε να καρφώσει τους ενόχους με το μαξιμαλιστικό «μαζί τα φάγαμε»: Για μια ακόμη φορά οι διεφθαρμένες ηγεσίες που έκλεψαν στην κυριολεξία το μέλλον μιας (τουλάχιστο) γενιάς, θα έβρισκαν τρόπο να κατηγορήσουν τον λαό και να αθωώσουν τους εαυτούς τους. Όσο για τους πολίτες, επειδή πολλοί ισχυρίζονται ότι ο λαός ακόμη δεν είπε την τελευταία του λέξη, ας ελπίσουμε πως αυτή η λέξη δεν θα είναι κάποια ατάκα από τούρκικο σήριαλ με την ημισέληνο στην Ακρόπολη...