Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Διαμάχη για το μεγάλο τούρκικο τζαμί στην Κολωνία

   Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ:  
"ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ" Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ --ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!
===
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΜΩΣ ΕΞΙΣΟΥ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ (ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΗΡΩΑΣ κλπ κλπ -- ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ", ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ! ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ ΤΩΝ spread -ΟΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΙ) ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ  ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ!
=== 
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ (ΕΠΙΣΗΜΩΣ) ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΣΤΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ! ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ! ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ!! ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ "ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΩΤΣΟΥΣ"!!  ΓΕΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!
--------------------------------------------------------
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Διαμάχη για το μεγάλο τούρκικο τζαμί στην Κολωνία (video)


CBN / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Υπήρξε μια εποχή που η Οθωμανικής Αυτοκρατορία κυριαρχούσε σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης. Τώρα, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι Τούρκοι θέλουν να φέρουν πίσω τις «παλιές ένδοξες μέρες».

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία οικοδόμησης τζαμιών σε όλη τη Γερμανία.

Ένα νέο τουρκικό mega-τζαμί, το Κεντρικό Τζαμί της Κολωνίας, έχει φέρει σε προβληματισμό τους Γερμανούς.

Όταν η κατασκευή για την εγκατάσταση ολοκληρωθεί, θα είναι ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός οίκος λατρείας στη Γερμανία - και ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά σε όλη την Ευρώπη.

Είναι τόσο μεγάλο ώστε κάνει τους περαστικούς να σταματάνε. 100-πόδια-υψηλό-συν τους μιναρέδες υψώνεται πάνω από το τοπικό τοπίο και μπορεί να φανεί από τετράγωνα μακριά.

Το τζαμί αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις ολοκληρωθεί, θα χωράει τουλάχιστον 1.200 μουσουλμάνους προσκυνητές και θα περιλαμβάνει ένα εστιατόριο, μια αίθουσα προσευχής, μια βιβλιοθήκη και άλλους χώρους.

Στη Γερμανία βρίσκονται εγκατεστημένοι περίπου 4,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένων 125.000 που ζουν στην Κολωνία. Η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς είναι Τούρκοι.
"Για πολλά χρόνια, για δεκαετίες, είχατε πολύ, πολύ άσχημα κτίρια στα φτωχότερα μέρη της Κολωνίας, υπόγεια," είπε ο μουσουλμάνος ακτιβιστής Ibrahim el-Zayat.

«Και έτσι τώρα, έχουμε κάτι που είναι ορατό, το οποίο είναι μέσα στη κοινωνία, είναι κάτι το οποίο αποτελεί πράγματι μεγάλη ανάγκη για την ίδια την πόλη, για τους μουσουλμάνους, και για την κοινωνία», συνέχισε.

Ο El-Zayat βοηθά στην υποστήριξη οικοδόμησης τζαμιών σε όλη την Ευρώπη. Οι επικριτές του έχουν πει ότι είναι ένας ριζοσπαστικός ισλαμιστής με δεσμούς με τηνΜουσουλμανική Αδελφότητα.

Αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι μόνο προσπαθεί να βοηθήσει τους μουσουλμάνους να λάβουν την θέση που τους αξίζει στη γερμανική κοινωνία.

«Αν το συγκρίνουμε με το ποσοστό του συνόλου του πληθυσμού των μουσουλμάνων και το συγκρίνουμε, για παράδειγμα, με τις εκκλησίες για το σύνολο του πληθυσμού των χριστιανών, τότε θα πρέπει να υπάρχουν στη Γερμανία όχι 3.000 οίκοι προσευχής, αλλά 15.000», είπε.

Ο Michael Höhne-Pattberg ένας anti-τζιχαντιστής ακτιβιστής που μένει στην Κολωνία. Είπε στο CBN News ότι το νέο mega-τζαμί είναι μία πολιτική στάση που έχει σχεδιαστεί για να δείξει την μουσουλμανική κυριαρχία στην πόλη.

Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι η Κολωνία είναι επίσης η πατρίδα του φημισμένου Μεγάλου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πέτρου, ένα ιστορικό ορόσημο και σύμβολο του γερμανικού καθολικισμού.

"Ο καθεδρικός ναός είναι το μεγαλύτερο χριστιανικό κτίριο βόρεια των Άλπεων και οι τέσσερις τούρκικες ισλαμικές ενώσεις έχουν επίσης το κέντρο τους στην Κολωνία," τόνισε."Αυτό έχει σκοπό να αμφισβητήσει την κυριαρχία του χριστιανισμού στην Κολωνία."

Όχι πολύ μακριά από την Κολωνία, στη μικρή γερμανική πόλη Herten, οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Ο πληθυσμός του Herten είναι 10 τοις εκατό μουσουλμανικός τουρκικός και ταχέως αναπτυσσόμενος.
Η Jutta Becker είναι μέλος του συμβουλίου της πόλης Herten. Πήγε το CBN News στο λεγόμενο «Μπλε Τζαμί» του Herten, όπου τα αυτοκίνητα ήταν διακοσμημένα με τουρκικές σημαίες.

Η Becker, δήλωσε ότι οι χριστιανοί ηγέτες της πόλης έχουν μείνει σιωπηλοί μπροστά στην άνοδο του Ισλάμ.

«Όταν υπάρχουν οι λεγόμενες «χριστιανο-ισλαμικές συναντήσεις διαλόγου», τόσο οι καθολικοί ιερείς όσο και οι προτεστάντες πάστορες μου ζητούν να μην ανοίξω το στόμα μου και προκαλέσω κανένα πρόβλημα», είπε στο CBN News. "Έχω μια φήμη ότι αναμοχλεύω τα πράγματα, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ την πόλη αυτή να παραδίδεται στην ισλαμοποίηση."

Στη Γερμανία, οι επικριτές της ισλαμοποίησης συχνά χαρακτηρίζονται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και την αριστερά ως «Ναζί» και «ρατσιστές».

"Είναι πάντα το ίδιο επιχείρημα, που σου κοπανάνε: Είσαι ένας ριζοσπαστικός δεξιός ή ένας λαϊκιστής φανατικός ή ένας Ναζί ή ένας ξενοφοβικός", δήλωσε η Claudia Ludwig, επικεφαλής του Κόμματος των Ανεξάρτητων Πολιτών στην πόλη των Recklinghausen, βόρεια της Κολωνίας.

Πιστεύει ότι πολλοί Τούρκοι της Γερμανίας είναι πιο δεμένοι με την πατρίδα τους από ό, τι με τη Γερμανία.
"Οι Τούρκοι θεωρούν τον πρωθυπουργό της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - και όχι την καγκελάριο της Γερμανίας, ως ηγέτης τους», είπε.
"Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας" - Ερντογάν
«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» η αφομοίωση

Το 2008, ο Ερντογάν είπε σε ένα ακροατήριο Τούρκων της Γερμανίας ότι η αφομοίωση στη γερμανική κοινωνία είναι "ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας." Πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να διατηρήσουν μια ξεχωριστή ταυτότητα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν εμπλέκεται άμεσα στο κτίριο και την εποπτεία των τζαμιών σε όλη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης του Μεγάλου Τζαμιού της Κολωνίας, μέσα από μια πολιτιστική οργάνωση που ονομάζεται ΒΑΤΒ.

Η ΕΒΤΒΑ δρα ως βραχίονας της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία-με την πλήρη άδεια της Γερμανίας.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ: Άγνωστοι με καλάσνικοφ απελευθέρωσαν βαρυποινίτη από το νοσοκομείο Τρικάλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη κρατουμένου που απέδρασε από το Νοσοκομείο Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, άγνωστοι επιτέθηκαν, λίγα λεπτά πριν τις 7 σήμερα το απόγευμα, στην Αστυνομική συνοδεία από την εξώτερική των Φυλακών Τρικάλων, στο Νοσοκομείο της πόλης και κατάφεραν να πάρουν βαρυποινίτη που είχε μεταφερθεί εκεί από τις φυλακές για ιατρικές εξετάσεις.
Οι 3 δράστες με την απειλή Καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν τους Αστυνομικούς και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών τους απέσπασαν τον 40χρονο Αλβανό βαρυποινίτη τον οποίο επιβίβασαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Αποφυλακίζεται η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

ΑΛΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΪΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ!
"Η πρώην ανακρίτρια είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε ποινή 12 ετών" 
ΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΪΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ πρόσφατα = 12 χρονάκια, ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΜΕΤΡΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!
------------------------------------------
Αποφυλακίζεται η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

H Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια αποφυλακίζεται σήμερα ή αύριο, από τις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών όπου κρατείται, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της, ωστόσο της απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.
Η πρώην ανακρίτρια είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε ποινή 12 ετών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999 - 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Β. Βιλιάρδος-ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ: Το σκανδιναβικό μοντέλο, τα τεράστια πλεονεκτήματα της Ελλάδας, μερκαντιλισμός, θέσεις και αντιθέσεις, διαρθρωτικές αλλαγές, η φοροδιαφυγή από μία άλλη οπτική γωνία, η αντίστροφη μέτρηση του ευρώ και η τραπεζική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Ευρώπης

"Με στόχο την δημιουργία σύγχρονων σκλάβων, άβουλων, φθηνών υπηρετών της παγκόσμιας και τοπικής ελίτ, η απειλή της χρεοκοπίας λειτουργεί πάρα πολύ επιτυχημένα - αφού επιτρέπει τη θυματοποίηση των μαζών, την υποδούλωση ολόκληρων κρατών, καθώς επίσης την επιβολή ειδικών φόρων και «κυρώσεων» κάθε είδους, με στόχο τη διευκόλυνση των εκάστοτε εισβολέων.

Στα πλαίσια αυτά, η τιμή της δειλίας των πολιτών είναι προφανώς η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, ηκαταστροφή της μεσαίας τάξης, στην οποία στηρίζεται η πραγματική Δημοκρατία, καθώς επίσης η μετατροπή της χώρας σε επίσημο προτεκτοράτο".

Κείμενα


Ερώτηση: "Πολύ θα ήθελα να μου δείξει κάποιος μια χώρα, όπου η ελεύθερη (ή φιλελεύθερη) οικονομία και τα ανοιχτά σύνορα εξασφάλισαν εργασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, κοινωνικό κράτος, πρόσβαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού στη σύγχρονη τεχνολογία και στις ανέσεις, σύνολο εξαγωγών μεγαλύτερο από τις εισαγωγές, καθώς επίσης με

ισχυρή παραγωγική βάση (όχι υπηρεσίες, τράπεζες, επενδυτικά/κερδοσκοπικά κεφάλαια και άλλα τέτοια «σατανικά», αλλά τεχνολογικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα), χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που στηρίζονται στις χορηγίες δανείων στην πραγματική/παραγωγική οικονομία και όχι σε ομόλογα με σίγουρο (όχι και τόσο τελικά) κέρδος, σωστό (από κοινωνικής πλευράς) και πρακτικό φορολογικό σύστημα κλπ.".

Απάντηση: Το «σκανδιναβικό μοντέλο» (κυρίως το σουηδικό), το οποίο έχει επιτύχει έναν συμβιβασμό (μέση οδός) μεταξύ του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού, ενώ στηρίζεται στις συναινετικές διαδικασίες ανιδιοτελών κομμάτων, χωρίς ποτέ να έχει το κράτος επεκτατικές βλέψεις, είναι σχετικά κοντά στα παραπάνω.

Επίσης το «ελβετικό μοντέλο» της άμεσης, συμμετοχικής δημοκρατίας, στο οποίο οι πολίτες ψηφίζουν ανά τρίμηνο σχεδόν τους «κεντρικούς» νόμους (συχνότερα τους τοπικούς), μετά τη λεπτομερή ενημέρωση τους από τις πολιτικές παρατάξεις, ενώ η πρωθυπουργία «ανακυκλώνεται» ανά έξι μήνες μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων – με τους περισσότερους να μη γνωρίζουν καν ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Με εξαίρεση τη Σιγκαπούρη (ΑΑΑ με απολυταρχικό μοντέλο), οι χώρες που πραγματικά μπορούν να αξιολογηθούν επίσης με ΑΑΑ, είναι όλες "σοσιαλιστικά καπιταλιστικές": η Σουηδία, η Νορβηγία και η Ελβετία.

Όλες οι άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας (σημαντικό τραπεζικό πρόβλημα, κυρίως στις μεσαίες και τοπικές τράπεζες, καθώς επίσης ασφαλιστικό, λόγω γήρανσης κλπ.), είναι περισσότερο ή λιγότερο προβληματικές.

Άποψη: Παρά την αιτιολογημένη απαισιοδοξία που δυστυχώς επικρατεί, σαν αποτέλεσμα της προδοσίας της πατρίδας μας, των επιθέσεων εκ μέρους των Η.Π.Α. (ΔΝΤ) και της Γερμανίας, καθώς επίσης των τεράστιων λαθών της Πολιτείας και των Πολιτώντης, είμαστε σίγουροι ότι,

η Ελλάδα όχι μόνο θα βγει ενδυναμωμένη από την κρίση, αλλά θα ξεπεράσει όλες τις παραπάνω χώρες – αφού αφενός μεν είναι πολύ πιο πλούσια από αυτές (δημόσιες επιχειρήσεις, ακίνητη περιουσία, υπόγειος πλούτος, γερμανικές αποζημιώσεις), αφετέρου διαθέτει μία πανέμορφη, εύφορη φύση, άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό (νέους) καθώς επίσης μία εξαιρετικά πολύτιμη ιστορική συνείδηση (
DNA), η οποία προέρχεται από έναν ασυναγώνιστο πολιτισμό.

Αρκεί φυσικά να σταματήσει η σιωπή των αμνών και να μην επιτρέψει τη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της, από την εγχώρια (δήθεν) πολιτική και οικονομική ελίτ, καθώς επίσης από τους εισβολείς.

Όλες οι χώρες που, κατά την υποκειμενική μας άποψη, αξίζουν σήμερα το ΑΑΑ (όχι μόνο από οικονομικής, αλλά και από κοινωνικής πλευράς - ποιότητα ζωής), δεν είναι μεγαλύτερες από τι δική μας σε πληθυσμό, όπως φαίνεται από τον Πίνακα Ι(ακόμη και αν δεν συμπεριλάβουμε τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό).

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Εργαζόμενοι 2011, ΑΕΠ σε δις $ και παραγωγικότητα (ΑΕΠ/Εργαζόμενοι)

Χώρα
Εργαζόμενοι
ΑΕΠ
Παραγωγικότητα




Νορβηγία
2.629.000
483,7
183.986
Σιγκαπούρη
3.237.000
259,8
80.259
Ελβετία
4.898.000
636,1
129.869
Ελλάδα*
4.958.000
260,0
52.440
Σουηδία
5.018.000
538,2
107.253
Κατά προσέγγιση
Πηγή: World Facbook
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Η μεγάλη διαφορά τους, σε σχέση με τη χώρα μας, είναι η κατά πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα των εργαζομένων τους σε όρους ΑΕΠ - ένα ακόμη μειονέκτημα του εγκληματικού προγράμματος λιτότητας που μας επιβάλλεται, το οποίο περιορίζει συνεχώς το ΑΕΠ μας (άρα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων μας).

Μία επόμενη διαφορά με την Ελλάδα είναι το ότι έχουν δικό τους νόμισμα - κάτι που φυσικά θα μπορούσε να υιοθετηθεί και από τη χώρα μας, εάν παρ' ελπίδα δεν επιτευχθεί η ευρωπαϊκη ολοκλήρωση.

Ολοκληρώνοντας, οι συζητήσεις που γίνονται τώρα από το ΔΝΤ σε σχέση με τη διάσωση της Ελλάδας (επόμενη διαγραφή χρέους κλπ.), δεν έχουν ουσιαστικά αντικείμενο την Ελλάδα αλλά, κυρίως, την Ισπανία - κατ' επέκταση, τη διάσωση του κοινού νομίσματος και τη διατήρηση της Ευρωζώνης, πριν έλθει η σειρά της Ιταλίας και της Γαλλίας.   

Μερκαντιλισμός

Μερικά χρόνια πριν από την κρίση, το 2005 συγκεκριμένα, είχε γραφτεί το παρακάτω, ελαφρά διαμορφωμένο άρθρο στο γερμανικό Τύπο:

Merkel, η μερκαντιλίστρια……. Εάν η Γερμανία συνεχίσει να φέρεται όπως στο παρελθόν, θα οδηγηθούμε στο εξής δίλημμα: Είτε η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία θα εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, θα υποτιμήσουν το νόμισμα τους και θα εξαφανίσουν με μία κίνηση τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που εξασφάλισε εις βάρος τους η Γερμανία, είτε θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτικήεσωτερικής υποτίμησης – με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε μία «χρόνια ύφεση», ανάλογη της Ιαπωνικής”.

Σχετικά πρόσφατα δε, δημοσιογράφος μεγάλης γερμανικής εφημερίδας, αναφερόμενος ουσιαστικά στο μισθολογικό dumpingπου εφάρμοσε η πολιτική ηγεσία της χώρας του, έγραψε περίπου τα εξής:

Ένοχοι της ευρωπαϊκής κρίσης δεν είναι οι Έλληνες, οι οποίοι χρωστούν - επειδή δεν έλεγχαν όπως έπρεπε κάποιους διεφθαρμένους πολιτικούς τους. Επίσης δεν είναι ένοχοι οι Ισπανοί, οι οποίοι υποφέρουν από την 
κρίση των ακινήτων - ούτε βέβαια και οι Ιρλανδοί, οι οποίοι δεν επέβλεπαν όπως έπρεπε τις τράπεζες τους.

Ο κυριότερος ένοχος της κρίσης της Ευρωζώνης είναι η Γερμανία (η γερμανική βιομηχανική ελίτ που κυβερνάει απολυταρχικά τη χώρα της) - η οποία, για τουλάχιστον έξι χρόνια, «έπαιζε πονηρά». Στα πλαίσια αυτά, (η ελίτ) «αποδόμησε» έντεχνα το κοινωνικό κράτος, εκμεταλλευόμενη τη ζήτηση και τα χρέη των «εταίρων» της - καθώς επίσης «εξάγοντας ανεργία» σε μεγάλο βαθμό.

Το αργότερο το 2005 έπρεπε να αποκατασταθεί η ισορροπία στην ανταγωνιστικότητα - με τους 
γερμανικούς μισθούς να αυξάνονται τουλάχιστον κατά 3% ετήσια. Το ότι αυτό δεν συνέβη ούτε το 2011, σήμερα δηλαδή, σημαίνει ότι η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το μέλλον της Ευρωζώνης”.

Επεξηγηματικά, έχοντας την άποψη ότι, η ένωση της Γερμανίας ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο ευχόμαστε να μην πληρωθεί ακριβά, ενώ είναι μάλλον αδύνατον να υπάρξει μία ισότιμα ενωμένη Ευρώπη, με την πρωσική Γερμανία εντός της, οφείλουμε να προσθέσουμε τα παρακάτω:

Ο μερκαντιλισμός είναι μία κεντρική, συστηματική οικονομική πολιτική, όπου τα δημόσια έσοδα (φορολογικές επιδρομές κλπ.)είναι απαραίτητα για τη συντήρηση της πολυέξοδης κρατικής εξουσίας, καθώς επίσης της επεκτατικής πολιτικής. Τα «μερκαντιλιστικά μέτρα» είναι τα εξής:

(α) η αύξηση των εξαγωγών προϊόντων (β) η μείωση των εισαγωγών (γ) η δημιουργία «ισχυρού στόλου» για τη μεταφορά των προϊόντων και την αποφυγή τυχόν πολεμικών συγκρούσεων (δ) η δημιουργία οδικού δικτύου και (ε) η ίδρυση αποικιών, σε συνεργασία με τις ισχυρές επιχειρήσεις εμπορίου κλπ. της «επιτιθέμενης» χώρας - όπου οι αποικίες θα έπρεπε να μένουν σε απόλυτη εξάρτηση από τη μητρόπολη.

Θέσεις και αντιθέσεις

Η ευρωπαϊκή πολιτική γίνεται από μόνη της όλο και πιο δύσκολη, πολύ πιο καταστροφική. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι ολοφάνερα - όσον αφορά την ουτοπική διατήρηση μίας νομισματικής ζώνης, εάν δεν εξελιχθεί σε δημοσιονομική και πολιτική. Περαιτέρω:

"Κατά τη διάρκεια μίας κρίσης χρέους κατακερματίζονται τα πολιτικά συστήματα - ενώ εμφανίζονται σταδιακά αυξανόμενες, τεράστιες έριδες (μαλώματα). Όταν δε τα μεγάλα πολιτικά κόμματα δεν αλλάζουν ριζικά, τότε χάνουν ψήφους από τα μικρότερα - ειδικά από εκείνα τα κόμματα, τα οποία ακολουθούν ρηξικέλευθους δρόμους, συχνά εθνικιστικούς και αντιδραστικούς. Σπάνια πάντως διατηρείται η δημοκρατία σε μία χώρα, η οποία βυθίζεται σε οικονομική κρίση".      

Στα πλαίσια αυτά, η πολιτική των υποκλίσεων που ακολουθούν τα ελληνικά κόμματα της συμπολίτευσης, ίσως αναδειχθεί στην αιτία της ολοκληρωτικής κατάρρευσης τους - η οποία δεν θα άφηνε αλώβητη την κοινωνία.  

 

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, η αδυναμία εύρεσης μίας κοινής "γραμμής πλεύσης", δεν είναι ότι καλύτερο για το μέλλον της. Ειδικότερα, 

(α)  Η γερμανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι, πριν αποφασιστεί η δημοσιονομική ένωση, δεν θα έπρεπε να υπάρξει τραπεζική ένωση,

(β)  Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι, χωρίς να υπάρχει πολιτική ένωση, δεν μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική,

(γ)  Ο γάλλος πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι, μόνο αφού προηγηθεί η τραπεζική ένωση όλων των 6.000 ιδρυμάτων (και όχι των 20-25 που προτείνει η Γερμανία), είναι δυνατόν να ακολουθήσει η πολιτική ένωση,

(δ)  Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ότι, χωρίς ένα δημοψήφισμα δεν επιτρέπεται ούτε η πολιτική ένωση της Ευρωζώνης, ούτε η δημοσιονομική, αλλά ούτε και η τραπεζική ένωση.

(ε)  Η γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της δόσης των 31,5 δις € από την Ελλάδα, χωρίς την οποία η χώρα θα χρεοκοπήσει, είναι αφενός μεν μία θετική έκθεση της Τρόικα, αφετέρου η ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας - τα οποία όμως οδηγούν την Ελλάδα στο ικρίωμα (στην απορύθμιση, στην κατάρρευση και στο πραξικόπημα).   

Με κριτήριο όλα τα παραπάνω, ειδικά με το ότι η Γερμανία έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη διατήρησης της Ευρωζώνης, συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες χώρες, η πατρίδα μας οφείλει να έχει έτοιμα πολλά εναλλακτικά σχέδια.

Διαρθρωτικές αλλαγές

Η Ελλάδα (όπως και η Ιταλία) χρειάζεται απαραίτητα ευρείες διαρθρωτικές αλλαγές - κανένας δεν ισχυρίζεται το αντίθετο.

Ο σωστός χρόνος όμως για τέτοιου είδους "παρεμβάσεις" είναι εκείνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η οικονομία αναπτύσσεται - επειδή, αφενός μεν οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν, αφετέρου αποδυναμώνουν αρχικά την οικονομία.

Ειδικότερα, όταν οι αμοιβές των εργαζομένων μειώνονται, περιορίζεται σημαντικά η ζήτηση - πόσο μάλλον όταν παράλληλα αυξάνεται η φορολογία και, κατ' επέκταση, οι τιμές των προϊόντων (πραγματικό κόστος ζωής).

Εκτός αυτού, τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου ακολουθούν ανάλογη πτωτική πορεία, ενώ η ανεργία αυξάνεται - γεγονότα που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό και την ύφεση, εκτοξεύοντας επικίνδυνα το δείκτη χρέους/ΑΕΠ. 

Είναι επομένως εντελώς ανόητο να συνδέουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές με μέτρα λιτότητας, σε εποχές έντονης ύφεσης και αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος.

Μη αποδεχόμενοι όμως την ανοησία των "ιθυνόντων" (Γερμανία, ΔΝΤ), έχουμε την άποψη ότι, κάπου αλλού αποβλέπουν - σε καμία περίπτωση στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με τη WSJ, τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας το 2010 ήταν περίπου ίσα με το 33,3% του ΑΕΠ - λιγότερα από της Γερμανίας (39,5% του ΑΕΠ) και της Δανίας (48,5% του  ΑΕΠ), αλλά ελαφρά υψηλότερα από της Ισπανίας (32,9% του ΑΕΠ) και της Ιρλανδίας (29,8% του ΑΕΠ).   

Εάν όμως υπολογίσει κανείς τις σημαντικά χαμηλότερες υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι Έλληνες από το δημόσιο της χώρας τους, ειδικά στην Παιδεία και στην Υγεία, θα καταλήξει σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα - αφού μόνο για τους δύο αυτούς τομείς, το επί πλέον κόστος για τους Έλληνες φορολογουμένους (φροντιστήρια, ιδιωτική περίθαλψη, φάρμακα κλπ.), ανέρχεται τουλάχιστον στο 10% του ΑΕΠ. 

Φυσικά αυτό που δεν αναφέρεται σκόπιμα σε καμία στατιστική, είναι η νόμιμη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών - με την συνήθη πρακτική των υπερτιμολογήσεων κλπ. στις εσωτερικές συναλλαγές ομίλων (transfer pricing), της χρέωσης δαπανών διοίκησης από το εξωτερικό κοκ.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία είναι πολύ πιο επώδυνη για εκείνες τις χώρες, οι οποίες δεν έχουν πολυεθνικές επιχειρήσεις (ενώ ο αριθμός των ξένων επιχειρήσεων που εγκαθίστανται σε αυτές είναι μεγάλος, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα),μειώνει συνεχώς τη φορολογική βάση του κράτους - με αποτέλεσμα να απαιτούνται αυξημένοι φόροι από όλους τους υπόλοιπους (μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζομένους). 

Η αντίστροφη μέτρηση

Η μαζική έξοδος από το ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει – αφού πολλοί επενδυτές και επιχειρήσεις αποσύρουν σχεδόν καθημερινά τα χρήματα τους από το 
δομημένο προϊόν ή «νόμισμα χωρίς πατρίδα».

Μεσαία συναλλάγματα, όπως το δολάριο του Καναδά ή της Αυστραλίας, καθώς επίσης «μικρά» νομίσματα, όπως η κορώνα της Νορβηγίας και της Σουηδίας, έχουν ανατιμηθεί σημαντικά.

Με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω ανατίμησης του φράγκου, η οποία θα επιδείνωνε τις εξαγωγές της χώρας, η Ελβετική κεντρική τράπεζα αγοράζει ευρώ σε τεράστιες ποσότητες.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ελβετίας στο κοινό νόμισμα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 340 δις € - ποσόν που ισοδυναμεί με το 75% του ΑΕΠ της. Φυσικά, αργά ή γρήγορα, θα αναγκασθεί να αλλάξει πορεία – γεγονός που θα λειτουργήσει εναντίον του ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για το ευρώ και τη 
διάλυση της Ευρωζώνης ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη – με το ΔΝΤ να προειδοποιεί την Ευρώπη για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού της συστήματος, εάν δεν αποφασισθεί άμεσα η ενοποίηση του, καθώς επίσης με τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας να αυξάνονται ξανά.

Εν τούτοις, η Γερμανία δεν φαίνεται να κατανοεί την απειλή αφού, μεταξύ άλλων, αρνείται 
πεισματικά να συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδας στο την κρίση – μίας χώρας η οποία ευρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο μάτι του κυκλώνα, λόγω ελλειμματικής ηγεσίας, παρά το ότι αντιμετωπίζει συγκριτικά τα μικρότερα προβλήματα.


Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, οι ανησυχίες του επικεντρώνονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ειδικότερα, εάν συνεχίσουν οι πιέσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι η συρρίκνωση των περιουσιακών τους στοιχείων κατά 2.800 δις €. Στην περίπτωση αυτή, η παροχή πιστώσεων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια θα μειωθεί κατά 9% έως το 2013.

Το ΔΝΤ όμως έχει παρουσιάσει ένα ακόμη πιο τρομακτικό σενάριο - με βάση το οποίο τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζώνθα περιορισθούν κατά 4.500 δις €, η παροχή πιστώσεων στις ελλειμματικές οικονομίες θα μειωθεί κατά 18%, ενώ στις πλεονασματικές κατά 2%. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, είτε το πρώτο σενάριο δηλαδή, είτε το δεύτερο, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επιδεινωθεί ξανά.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλοι επενδυτές (71% των ερωτηθέντων) φοβούνται μεσοπρόθεσμα ένα νέο "κραχ" στα χρηματιστήρια, αντίστοιχο με αυτό της Lehman Brothers - ενώ το ΔΝΤ κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευτεί καμία από τις δύο δυσοίωνες προβλέψεις - όπως επίσης ότι, η πατρίδα μας θα επιλέξει τελικά τις σωστές λύσεις, με τους σωστούς ηγέτες.     

Αθήνα, 12. Οκτωβρίου 2012

Αχαρνών: Απόγνωση στις φαβέλες


Αχαρνών: Απόγνωση στις φαβέλες


Με μια ακόμα αναλυτική επιστολή-κόλαφο της επιτροπής τους προς την Πολιτεία που αδιαφορεί, οι κάτοικοι του ΣΤ' Διαμερίσματος της Αθήνας, που δεινοπαθούν από τη λαίλαπα του εισαγόμενου εγκλήματος, κλείνουν αύριο το βράδυ την οδό Αχαρνών και προειδοποιούν ότι πλέον ο καθένας, για ό,τι συμβεί στην «κόκκινη» ζώνη, αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 

Την ίδια ώρα...

σύμφωνα με πληροφορίες, οι γνωστές «μοτοπεριπολίες» των αντιεξουσιαστών αναλαμβάνουν δράση με «αντιφασιστική» πορεία. 

Η περιοχή εδώ και μήνες μυρίζει μπαρούτι. 

Η πρώτη έκρηξη έγινε το ξημέρωμα της 26ης Σεπτεμβρίου, όταν Ελληνες πολίτες με ξύλα, ρόπαλα και σκουπόξυλα πήραν τον νόμο στα χέρια τους στην ευρύτερη ακτίνα της πλατείας Αμερικής, έσπασαν καταστήματα μεταναστών και πήραν στο κυνήγι λαθρέποικους.
Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής έχει προαναγγελθεί ότι θα κλείσει η οδός Αχαρνών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία (εάν επιτραπεί από την Αστυνομία) επί των οδών Αχαρνών – Φυλής - Αγ. Μελετίου - Μ. Βόδα, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Αχαρνών.
Τα κεντρικά συνθήματα που κυριαρχούν στην επιστολή-καταγγελία των κατοίκων είναι:

- Δεν πάει άλλο, γιατί η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή είναι κατακόρυφη.

- Δεν πάει άλλο, γιατί μετατρέψατε την περιοχή μας σε «σκουπιδοτενεκέ» της πρωτεύουσας και όλοι βολεύονται μέσα στη σιωπή.

-ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑ: Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε πέρα από τις επιθέσεις που δεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και φασίστες.


Η επιστολή

«Δεν πάει άλλο...»

Προς κ.κ. βουλευτές Αθηνών
Διευθυντές δελτίων ειδήσεων
Διευθυντές εφημερίδων
Διευθυντές ενημερωτικών εκπομπών
Δήμαρχο Αθηναίων


«Μόνο εάν είσαι τυφλός, δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός, δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος, δεν καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει...»

Κάποτε, η περιοχή μας ήταν μία από τις καλές μεσοαστικές γειτονιές της Αθήνας. Η εικόνα αυτή άλλαξε δραματικά. 

Τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ασφυκτιούμε από τις συνθήκες γκέτο που έχουν διαμορφωθεί. Οι εκκλήσεις μας προς τον Δήμο Αθηναίων και την Αστυνομία πέφτουν στο κενό. 

Πριν από μερικές ημέρες, το αίσθημα του «δεν πάει άλλο» μας έκανε «να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας».

Ολόκληρη η περιοχή είναι πλέον ένα γκέτο από αμέτρητους και μη καταγεγραμμένους λαθρομετανάστες που κατουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν, στις πλατείες μας, στις πόρτες μας, και ενοχλούν σεξουαλικά τις γυναίκες. 

Τίθεται σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Κάθε δρόμος μας, κάθε πλατεία μας είναι δικό τους σημείο αναφοράς.

- Δεν πάει άλλο, γιατί παρακολουθούμε ανήμποροι αυτό το οικτρό θέαμα της πλήρους απαξίωσης της γειτονιάς μας, μη έχοντας συμπαράσταση από κανέναν φορέα της Πολιτείας.
- Δεν πάει άλλο, γιατί δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας χωρίς το αίσθημα του φόβου.
- Δεν πάει άλλο, γιατί η νομιμότητα για το τι ενοικιάζεται και για το ποια χρήση έχει πάει περίπατο.
- Δεν πάει άλλο, γιατί τα ακίνητά μας πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί.
- Δεν πάει άλλο, γιατί βιώνουμε απεγνωσμένοι την καθημερινότητά μας, απογοητευμένοι για το μέλλον.
- Δεν πάει άλλο, γιατί πληθαίνουν οι υπόγειες εκκλησίες κάθε θρησκείας και δόγματος και η μετατροπή άθλιων υπογείων σε μουσουλμανικά σχολεία.
- Δεν πάει άλλο, γιατί η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή είναι κατακόρυφη.
- Δεν πάει άλλο, γιατί μετατρέψατε την περιοχή μας σε «σκουπιδοτενεκέ» της πρωτεύουσας και όλοι βολεύονται μέσα στη σιωπή.
ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑ Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε πέρα από τις επιθέσεις που δεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές και φασίστες.
ΦΤΑΝΟΥΝ οι υποσχέσεις και οι φθηνές δικαιολογίες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απογκετοποίηση της περιοχής μας, με την καταγραφή των αλλοδαπών και τον καταμερισμό τους ισομερώς σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συνυπάρχουμε με τους αλλοδαπούς και όχι να είμαστε σε ομηρία.
Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε την Αχαρνών για να κοινοποιήσουμε σε εσάς ότι η κατάσταση είναι δραματική και ανεξέλεγκτη, η κατάφορη παραβίαση της νομιμότητας αβάσταχτη και όλα κρέμονται από μια κλωστή…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΝΙΟΒΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ ΩΡΑ 20.00

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ (Αχαρνών - Φυλής - Αγ. Μελετίου - Μ. Βόδα - Αχαρνών

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ)