Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

4 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Μια νέα εβδομάδα παθών

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Μια νέα εβδομάδα παθών
Την Τετάρτη ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων που θα αφαιρέσει από τις τσέπες των Ελλήνων 11 δισ. μέσα στο 2013, ενώ η καταβα­ράθρωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί για έκτη συνεχή χρονιά
4/11/2012
Λαός που πορεύεται σε έναν ατελείωτο Γολγοθά έχουν καταντήσει πλέον οι Ελληνες ελέω μνημονίου. Μια ακόμη εβδομάδα παθών μάς περιμένει από αύριο, καθώς την Τετάρτη η Βουλή θα ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων εξαθλίωσης του πληθυσμού της χώρας μας.
Λαός που πορεύεται σε έναν ατελείωτο Γολγοθά έχουν καταντήσει πλέον οι Ελληνες ελέω μνημονίου. Μια ακόμη εβδομάδα παθών μάς περιμένει από αύριο, καθώς την Τετάρτη η Βουλή θα ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων εξαθλίωσης του πληθυσμού της χώρας μας. Το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από τη μια πλευρά και του λαού από την άλλη γίνεται πλέον αγεφύρωτο και αρχίζει να καταπίνει το ένα κόμμα μετά το άλλο. Δεν αποκλείεται καθόλου η εβδομάδα αυτή να αποδειχθεί μοιραία για τα πολιτικά υπολείμματα του μέχρι προ μηνών κραταιού ΠΑΣΟΚ, το οποίο δικαίως πληρώνει το βαρύτατο αντίτιμο της πολιτικής που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου, υπάγοντας την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου.
Ανελέητη η Μέρκελ δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης ότι είναι ουσιαστικά υπόδουλες. «Με ένα χρέος που υπερβαίνει, ας πούμε, το 80% ή το 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου» δήλωσε στο Βερολίνο.
Οι μισές χώρες της Ευρωζώνης σχεδόν έχουν δημόσιο χρέος πάνω από τα όρια που έβαλε η Γερμανίδα καγκελάριος, βάσει των επίσημων στοιχείων της ΕΕ για το 2011. Οχι μόνο οι «μπατίρηδες» τύπου Ελλάδας, Ιρλανδίας (108,2% του ΑΕΠ), Πορτογαλίας (107,8%), αλλά και η Ιταλία (120,1%) ή το Βέλγιο (98% του ΑΕΠ). Το ενδιαφέρον είναι ότι η Μέρκελ διάλεξε έτσι τα όρια ώστε να συμπεριλαμβάνονται καταρχήν στις χώρες που «γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους» και η... Γαλλία (με δημόσιο χρέος 85,8% του ΑΕΠ της) και η Βρετανία (85,7%)!
Στην άβυσσο η Ελλάδα εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής των κυβερνήσεων Σαμαρά, Παπαδήμου, Γ. Παπανδρέου. Μας είπαν πριν από δυόμισι χρόνια ότι χρεοκοπούμε επειδή είχαμε δημόσιο χρέος 129% του ΑΕΠ. Μας είπαν ότι για να σωθούμε πρέπει να μπούμε σε καθεστώς μνημονίου. Μπήκαμε και αφού μας έγδαραν οικονομικά όσο ποτέ στην Ιστορία, αντί να μειώσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, το... εκτόξευσαν στο 175% φέτος και στο 190% του χρόνου! Τρία ολόκληρα χρόνια προβλέπει ο προϋπολογισμός ότι θα μείνει το ελληνικό χρέος στο 190% - το 2013, το 2014, το 2015, για να πέσει το 2016 στο... 185%! Σωθήκαμε!
Θα μας πάρουν 11 δισ. ευρώ από τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς όλων των Ελλήνων μόνο μέσα στο 2013! Αυτό ομολογούν στον προϋπολογισμό που καταθέτουν στη Βουλή - 10,98 δισεκατομμύρια για την ακρίβεια. Η καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί για έκτη (!) συνεχή χρονιά - κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε καν στην περίοδο της Κατοχής. Νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 4,5% μέσα στο 2013 προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Ελλειμμα 6,6% φέτος, πάνω από 5% του χρόνου.
Παραβιάσεις του Συντάγματος διαπιστώνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις περικοπές των συντάξεων και των επιδομάτων που έχει αποφασίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση στο 67ο έτος. Πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί τη νομική βάση για κύμα προσφυγών εναντίον των μέτρων, μόλις αυτά ψηφιστούν.
Τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον χειρισμό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» πρέπει να αναζητήσει στο μεταξύ η Βουλή. Αυτό ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, διαβιβάζοντας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη δικογραφία και τη λίστα προκειμένου να αποσταλούν στο Κοινοβούλιο, καθώς εντοπίστηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων στη διάρκεια της έρευνάς τους.
Με νέα γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη προσπαθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την επέλαση της κυβέρνησης Σαμαρά εναντίον τους. Οι κυβερνητικοί βουλευτές παραμένουν ασυγκίνητοι από τις αντιδράσεις. Αδιαφορούν. Κάποιοι όμως θα «σπάσουν». Μένει να δούμε πόσοι θα είναι.