Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ! ΟΙ 153 ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΓΑΛΛΙΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

ΤΗΝ ΠΤΩΣΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ! ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΜΗΔΕΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ, ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! 

"Πονοκέφαλος" για το Χ.Α. οι πολιτικές ισορροπίες


Του Δημήτρη Ζάντζα

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 12:05 
Παρά τη χθεσινή υπερψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή, οι εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες δημιουργούν ανησυχία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και οδηγούν μετοχές και δείκτες σε πτώση. 

Σε ποσοστό έως 3,5% και κάτω από τις 800 μονάδες βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, με τις απώλειες για τραπεζικό δείκτη να διαμορφώνονται σε 8,02%. 

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι προεκτάσεις τους ως προς τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, υπό το πρίσμα και των κοινοβουλευτικών ισορροπιών που διαμορφώθηκαν κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης, εντείνουν εκ νέου την ανησυχία της αγοράς, όχι μόνο ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για τον προϋπολογισμό, αλλά και μετά από αυτή. 

Στο μεταξύ, οι αντικρουόμενες τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το Εurogroup της Δευτέρας επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα στο ελληνικό ταμπλό, καθώς η -πολυπόθητη- εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δείχνει να αντιμετωπίζει ακόμη εμπόδια. 
Παράλληλα με τα παραπάνω, και μόλις… 12 ώρες μετά την επεισοδιακή ψήφιση του νέου «πακέτου» δημοσιονομικών μέτρων, η τρόικα φέρεται να εντοπίζει «κενά» στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να πιέζει για άμεση λήψη νέων μέτρων… 

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 803,35 μονάδες με απώλειες 2,72%. Κινούμενος πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 3,52% στις 796,76 μονάδες. 

Για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης κινείται σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη της συνεδρίασης, οι απώλειες περιορίζονται σε 6,49% (από το -8,02% νωρίτερα) στις 300,51 μονάδες. 

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 32,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 20,4 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 73 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 14 ενισχύονται και 13 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.



Πηγή:www.capital.gr

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ!

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Σάλος από τους διορισμούς της συζύγου του Βρούτση και την κόρης του Μέργου που καταγγέλει ο Αδαμόπουλος, λίγο πριν ψηφισθεί το Μνημόνιο!


Φουλ επίθεση αποφάσισε να παίξει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γάννης Αδαμόπουλος κατά συγκεκριμένων προσώπων της παράταξης του όπως είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ογενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος.

Ο κ. Αδαμόπουλος εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας για την περίεργη, όπως κύκλοι του ΔΣΑ χαρακτηρίζουν, τοποθέτηση της συζύγου του κ. Θεοδώρας Βαγενά ως νομικής συμβούλου στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) στο οποίο μάλιστα ο κ. Βρούτσης είχε διατελέσει πρόεδρος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κα. Βαγενά είχε αποτύχει στις πρώτες εξετάσεις του ΔΣΑ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηριστεί ως απολύτως επαρκής για να τοποθετηθεί σε μια κρατικού ενδιαφέροντος υπηρεσία.

Μάλιστα το οξύμωρο είναι πως η κα. Βαγενά δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δύο χρόνια παρά το γεγονός πως ο σύζυγος της ήταν ο επιβλέπων την ασφάλιση υπουργός (άρα όφειλε να είναι νομοταγής) αλλά και παρά τις δύο συνεχόμενες οχλήσεις της Διεύθυνσηςη Ασφάλισης Νομικών - ΤΕΑΔ.

"Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει βέβαια και ηθικό ζήτημα για τον κ. Βρούτση ο οποίος οφείλει να απαντήσει" τονίζουν πηγές του ΔΣΑ.
Στη δεύτερη περίπτωση, από εχθές με ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος (ο οποίος σημειωτέον δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και κατά της παράταξης του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων του) κατήγγειλε τις απανωτές προσλήψεις της κόρης του κ. Μέργου και την εύνοια την οποία η συγκεκριμένη δικηγόρος λαμβάνει ως προς τις διαρκείς τοποθετήσεις της σε κρατικού ενδιαφέροντος τομείς και οργανισμούς. 

Από την αλλαγή στην δολοφονία μιας χώρας

Από την αλλαγή στην δολοφονία μιας χώρας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ

KOYRDISTO PORTOKALI

Η επιστολή του Αντ. Λυμπέρη> Μας τιμώρησαν οι πιστώτριες τράπεζες και η πολιτική ηγεσία


Aγαπητοί συνεργάτες

Με μεγάλη μου συντριβή σας ενημερώνω ότι μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχημένης δραστηριότητας με ηγετική θέση στον χώρο των περιοδικών και του ραδιοφώνου, ο Όμιλος μας "Εκδόσεις Λυμπέρη" αναγκάζεται να τερματίσει την λειτουργία του.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια παλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, εφαρμόζοντας μεγάλες περικοπές και μειώσεις στο κόστος της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα, με συνεχείς προσαρμογές στα νέα δεδομένα της αγοράς, η οποία ως γνωστόν, εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε "ελεύθερη πτώση".
Τους τελευταίους μήνες εκπονήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος εταιρία DELOITTE, το οποίο παρουσίασα προσωπικά με τους συνεργάτες μου στις πιστώτριες Τράπεζες προκειμένου να πειστούν ότι είμαστε βιώσιμοι και να μας στηρίξουν ώστε να ξεπεράσουμε τον "κάβο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μας ακόμη και φέτος, στη χειρότερη χρονιά της όλων των εποχών, ακόμη και με μείωση του τζίρου από €93εκ το 2008 σε €30εκ το 2012, τη χρονιά που κλείνει, έχει θετικό EBITDA περισσότερο από €1εκ.! "Είναι καλή η εταιρία και αξίζει να ζήσει" επέμενε καθ' όλη τη διάρκεια των επαφών με τις τράπεζες η DELOITTE!
Όμως οι τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας.

Από το καλοκαίρι που υποβλήθηκαν οι προτάσεις μας δεν λάβαμε απαντήσεις, απλά περιορίστηκαν στο να μας δώσουν μερικές ..ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αργό και βέβαιο θάνατο. Τους προτείναμε ακόμη και μερική κεφαλαιοποίηση δανείων ώστε ο Όμιλος μας να αποφορτωθεί από κάποιο βάρος και να διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αλλά ούτε αυτό εισακούστηκε.
Το τραγικό μας λάθος, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων και ίσως γι αυτό μας "τιμώρησαν", ήταν να πληρώσουμε τα τελευταία 3 χρόνια στις τράπεζες €14,5εκ. σε κεφάλαια και τόκους, όταν από όλα τα άλλα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, με σαφώς πολύ μεγαλύτερα χρέη και χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα από τα δικά μας, οι τράπεζες όχι μόνο δεν εισέπραξαν κεφάλαια και τόκους, αλλά τα ενίσχυσαν και με νέα πρόσθετη χρηματοδότηση!
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσας που εργαστήκατε στον Όμιλο μας, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά για την αδιάκοπη προσφορά σας μέχρι και την τελευταία ημέρα εργασίας. 
Οι περικοπές που υποστήκατε στους μισθούς σας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν ακόμη και το 50%, δεν έχουν προηγούμενο σε καμία εταιρία στην Ελλάδα. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλέψατε με τον ίδιο ζήλο παίρνοντας μόνο μισό μισθό κάθε μήνα, ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση των τραπεζών στο δίκαιο αίτημα μας. Εάν εφάρμοζαν όλες οι εταιρίες του Δημοσίου αντίστοιχες περικοπές, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα Δημοσιονομικό πρόβλημα.
Όλη αυτή η προσπάθεια όμως δεν συγκίνησε κανέναν. Ούτε καν απάντηση δεν πήραμε από την πολιτική ηγεσία στην οποία απευθυνθήκαμε στην ύστατη προσπάθεια μας για να μην μείνουν οι 500 εργαζόμενοι μας στο δρόμο, μαζί με μερικές ίσως εκατοντάδες ακόμη από τις συνεργαζόμενες εταιρίες στο χώρο μας. Αν επρόκειτο για 50 έστω εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα θα είχε κλείσει το κέντρο της Αθήνας και η Βουλή για αρκετές ημέρες από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις!
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προμηθευτές μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την υπομονή τους και την πίστη τους στην εταιρία μας μέχρι και την τελευταία ημέρα. Αξίζει να σημειώσω ότι ακόμη και χθες που γνώριζαν τις εξελίξεις και τα γεγονότα αρνήθηκαν να σφραγίσουν έστω και μία επιταγή μας! Έτσι τελειώνουμε με την πρωτοτυπία να μην έχει ο Όμιλος μας μέχρι και σήμερα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΓΗ!
Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πολύ δύσκολοι και παρά την αδυναμία μας να σας πληρώνουμε ολόκληρο το μισθό σταθήκατε δίπλα μου, στο πλευρό μου με την ίδια ελπίδα.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για μας σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας.
Εξάντλησα όλα τα ανθρώπινα αποθέματα δύναμης και διαπραγμάτευσης και ένα πράγμα πλέον έχει νόημα να προσπαθήσω να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια όλων μας.
Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, θέλω να σας ευχαριστήσω για το πάθος σας για τη δουλειά μας αφού καταφέρατε να διατηρήσετε την ποιότητα στο ίδιο υψηλό επίπεδο ακόμη και στα τελευταία τεύχη των περιοδικών μας, γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο.
Σας ευχαριστώ που δουλέψαμε μαζί. 
Σας ευχαριστώ που δημιουργήσαμε τα καλύτερα περιοδικά σε κάθε τομέα. 
Σας ευχαριστώ για το Surf&Ski, τον Κόσμο του τένις, τον Κόσμο του Video, την Πλεύση, το Status, το Life & Style, το Εγώ, το 7Μέρες ΤV, το Τηλεκοντρόλ και για όλα τα περιοδικά που μαζί δημιουργήσαμε. 
Σας ευχαριστώ για το 2board, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου το 2010.
Σας ευχαριστώ για τα Confidential Mykonos, Rodos και Thessaloniki.
Σας ευχαριστώ για τις καλύτερες εξαγορές και συμμαχίες. 
Σας ευχαριστώ για τη ΔΕΣΜΗ και τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Το Αθηνόραμα και τους 4Τροχούς. 
Σας ευχαριστώ που μας εμπιστεύτηκαν οι ξένοι τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη. 
Σας ευχαριστώ για τη Vogue, το Glamour, το Lucky,το Conde Nast Traveller, το Hello! το Men's Health, το Prevention, το Geo, το Auto Bild, το Focus και πολλά άλλα. 
Σας ευχαριστώ για το Best Radio, τον Vfm και τον Εν Λευκώ. 
Σας ευχαριστώ για τους Άντρες και τις Γυναίκες της χρονιάς, για τα μοναδικά διεθνή τουρνουά τένις στην Ελλάδα STATUS ATHENS OPEN και VOGUE ATHENS OPEN, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις πολιτισμού που δημιουργήσαμε. 
Σας ευχαριστώ και για όλους αυτούς τους θεσμούς που αγκαλιάσαμε, όπως τους Χρυσούς Σκούφους και τα Θεατρικά βραβεία ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.
Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητα μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητες μας απέναντι σας. Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους της εταιρίας να είναι σε συνεχή επαφή με τους δικούς σας εκπροσώπους προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς εσάς στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!
ΑΛ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (8/11/2012)

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (8/11/2012)

"ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΟΥΛ"


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΙ-ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΜΕ ΣΥΡΣΙΜΟ
-------------------------------------

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ "ΑΥΡΙΟ"- Μαθήτρια έγραψε έκθεση για τον Ν. Μιχαλολιάκο


Μαθήτρια έγραψε έκθεση για τον Ν. Μιχαλολιάκο
NEWSIT



Αίσθηση έχει προκαλέσει η έκθεση μιας μαθήτριας που ως κεντρικό πρόσωπο στην έκθεσή της θέλησε να αναδείξει τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο
Σύμφωνα με το flashnews στην έκθεση με τίτλο «το περιπετειώδες ταξίδι μου στο Σύνταγμα», η μικρή Δήμητρα αναφέρεται στον κ. Μιχαλολιάκο και σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει με θέμα η "Κατάρρευση της Ελλάδας"

Το σχόλιο της δασκάλας στο τέλος της έκθεσης αναφέρει «Δήμητρα καλή δομή στο κείμενο σου να θυμάσαι όμως ότι στο σχολείο δεν επιτρέπεται να αναφερόμαστε σε πολιτικά πρόσωπα»

Διαβάστε και δείτε την έκθεση της μαθήτριας

To περιπετειώδες ταξίδι μου στο Σύνταγμα

Ένα χειμερινό πρωινό καθώς έβλεπα τηλεόραση έμαθα ότι «Ο κύριος Μιχαλολιάκος» έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Που είχε θέμα την «Κατάρευση της Ελλάδας» απ’ τα κυβερνητικά πολιτικά στελέχη. Έτσι αποφάσισα να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να πάω στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα.

Είδα στο σύνταγμα τους τσολιάδες να αλλάζουν θέση ανάλογα με την ώρα, είδα σε κάθε γωνιά των πεζοδρομίων του Συντάγματος χιλιάδες περιστέρια και πολλούς ανθρώπους. Αλλά και στην διαδρομή μου είδα τα δικαστήρια της Eυελπίδων, τον Παρθενώνα κι άλλα.

Αλλά πιο πολύ απ’ όλα μου άρεσαν τα δικαστήρια της Eυελπίδων γιατί κάθε λεπτό της ώρας έβγαινε μια νέα υπόθεση και ένα νέο σκάνδαλο. Στο τέλος κατάλαβα ότι είχε δίκιο ο Μιχαλολιάκος απλά γιατί όλα αυτά που είπε είχαν γίνει και ήταν αλήθεια.
-----------------------------


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-«Τσίρκο» η Βουλή με μάχες μέσα και πόλεμο έξω

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ::  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

«Τσίρκο» η Βουλή με μάχες μέσα και πόλεμο έξω
Αυτήν τη φορά οι αστυνομικοί φρουρούσαν και... μέσα (!) στη Βουλή, την αίθουσα της Ολομέλειας και τα γραφεία πρωθυπουργού και καναλιού
8/11/2012
Δεν είχε γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το νέο πακέτο μέτρων εξοντωτικής λιτότητας όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά κλίμα κοινωνικού πολέμου επικρατούσε τόσο έξω όσο και μέσα στη Βουλή.
Δεν είχε γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για το νέο πακέτο μέτρων εξοντωτικής λιτότητας όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά κλίμα κοινωνικού πολέμου επικρατούσε τόσο έξω όσο και μέσα στη Βουλή. Δεκάδες χιλιάδες λαού την είχαν περικυκλώσει. Μολότοφ εκσφενδονίζονταν εναντίον των αστυνομικών, που απαντούσαν με καταιονισμό ύδατος από τα «κανόνια» των υδροφόρων που έχει αποκτήσει προσφάτως η ΕΛ.ΑΣ. για να τις χρησιμοποιεί εναντίον του «εχθρού λαού». Το σενάριο γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Ενα όντως πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσαν όμως ο αυταρχισμός και η αλαζονεία της κυβέρνησης Σαμαρά: την... απεργία των υπαλλήλων της Βουλής! Αποκαλύπτοντας τη διολίσθηση της νοοτροπίας του πρωθυπουργού σε ολοκληρωτικές ατραπούς, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδιαστικά και σαφώς πραξικοπηματικά σε σχέση με το Σύνταγμα τροπολογία, με την οποία καταργούσε το δικαίωμα του Κοινοβουλίου να αποφασίζει αυτό το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής!
Οπως είναι αυτονόητο, οι υπάλληλοι ξεσηκώθηκαν, συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν την άμεση κήρυξη απεργίας. Προέκυψαν τραγελαφικές σκηνές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις εισόδους προς την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για να μην μπουν οι υπάλληλοι μέσα και... διακόψουν βιαίως τη συνεδρίαση! Αλλοι αστυνομικοί ανέλαβαν τη φρούρηση των εγκαταστάσεων του καναλιού της Βουλής για να μην το καταλάβουν οι απεργοί και αρχίσουν να εκπέμπουν αυτοί τα μηνύματά τους και ό,τι άλλο ήθελαν. Αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση και προς το γραφείο μέσα στη Βουλή του... πρωθυπουργού! Ο πραγματικά εξωφρενικά προκλητικός και πολιτικά ηλίθιος χειρισμός του θέματος από τον Αντώνη Σαμαρά υποχρέωσε σε θεαματική «κωλοτούμπα» την κυβέρνηση, η οποία πήρε πανικόβλητη άρον άρον μέσα σε μία ώρα (!) πίσω την τροπολογία της, όταν συνειδητοποίησε ότι αν συνεχιζόταν η απεργία των υπαλλήλων της Βουλής, θα ήταν αδύνατο να ψηφιστούν τα μέτρα! Εκατομμύρια Ελληνες είναι απολύτως σύμφωνοι να υποστούν και οι υπάλληλοι της Βουλής θυσίες ανάλογες με αυτές των υπολοίπων εργαζομένων. Ελάχιστοι όμως συμφωνούν να γίνει αυτό με πραξικοπηματικό, αντισυνταγματικό τρόπο επειδή «έτσι γουστάρει» στον πρωθυπουργό.
Ανετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει η κυβέρνηση, να βάλει τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν ό,τι θέλει, όχι να περιφρονεί το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Τώρα έγινε απλώς ρεζίλι και έδωσε την εικόνα ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πολιτικό «τσίρκο». Εν πάση περιπτώσει, ο διασυρμός της κυβέρνησης αφορά την ίδια. Δεν θα υποκριθούμε ότι λυπούμαστε γι' αυτόν. Το δυστύχημα για τη χώρα όμως είναι ότι όσο περισσότερο απαξιώνεται η κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας των δικών της σφαλμάτων, τόσο πιο επιθετικοί απέναντι στην Ελλάδα γίνονται οι ξένοι δανειστές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πιθανότατα, αν δώσει βάση κανείς στα δημοσιεύματα μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων, την ερχόμενη εβδομάδα... δεν (!) θα αποφασίσουν οι εταίροι της κυβέρνησης να της χορηγήσουν τη διαβόητη πλέον δόση των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου που κατακρατούν από τις 28 Ιουνίου, πάνω από τέσσερις μήνες τώρα. Θα καθυστερήσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες! Συνεχίζουν να απειλούν τη χώρα μας με χρεοκοπία. «Δεν υπάρχει ακόμη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα» δήλωσε και πάλι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος ουσιαστικά στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, το οποίο με τη μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν οι Γερμανοί αντί να μειώνεται... αυξάνεται συνεχώς. Πήραν το ελληνικό δημόσιο χρέος από το 129% του ΑΕΠ το 2009, το εκτίναξαν στο 175% φέτος και του χρόνου θα το απογειώσουν στο 190% του διαρκώς συρρικνούμενου ΑΕΠ της χώρας. Πώς να το χαρακτηρίσουν «βιώσιμο»; Θα τους πάρουν με τις πέτρες!

Δημήτρης Δανίκας -Πτώματα


 
Πτώματα
«Μέτρα η Χάος». Ιδού το κυβερνητικό, δίλημμα. Εντελώς πλασματικό και ολότελα πομπώδες και θεατρικό. Γιατί, πρώτο με τα συγκεκριμένα μέτρα διαρρηγνύεται εντελώς ο ιστός της κοινωνίας.

Τουτέστιν χάος. Ας πούμε. Οποιος με τον ιδρώτα του και την αξία του κερδίζει κάποια λεφτά, θα εκλαμβάνεται από τους βίαια φτωχοποιημένους έλληνες ως λαμόγιο και εχθρός της πατρίδας. Με απλά λόγια τα μέτρα θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου με τελικό αποτέλεσμα η χώρα να μετατραπεί σε απέραντο πεδίο ενός καθημερινού και ύπουλου εμφυλίου πολέμου. Τα μέτρα δηλαδή είναι το κλειδί ν' ανοίξει διάπλατα η πόρτα στην ασύμμετρη κοινωνική αντιπαράθεση. Ο ένας εναντίον του άλλου και ο σώζων εαυτόν σωθήτω πατώντας επί πτωμάτων!

Γιατί, δεύτερο, όλοι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιμένουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν βγαίνει. Τουτέστιν ακόμα και αν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν στο τέλος καμία σωτηρία. Με τίμημα ο μεροκαματιάρης ο φτωχός να καταλήξει εντελώς «νεκρός».

Τουτέστιν όλη αυτή η φασαρία, οι αντιπαραθέσεις, τα βάρβαρα και οριζόντια κουρέματα που μια ώρα αρχύτερα θα στείλουν στον τάφο χιλιάδες συμπολίτες μας στο τέλος της ημέρας θα σκάψουν και θ'ανοίξουν μια τρύπα στο νερό. Γιατί τρίτο, οι ίδιες πηγές-εντελώς καπιταλιστικές και καθόλου αριστερές και επαναστατικές-ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν σώζεται ούτε με το κούρεμα του χρέους ούτε με την επιμήκυνση του προγράμματος. Πάει τελείωσε. Η χρεοκοπία είναι δεδομένη. Το ζήτημα είναι «πότε» θα γίνει. Ο χρόνος δηλαδή

Γιατί τέταρτο, το ουσιώδες, το κεφαλαιώδες και το άλυτο μέχρι στιγμή ζήτημα αφορά στην πεισματική άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, να μεταρρυθμιστεί και ν αλλάξει ρότα η χώρα. Που σημαίνει τρία πράγματα μαζί. Τρία πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Στροφή από τις Υπηρεσίες στην παραγωγή. Δημιουργία αξιόπιστων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε επιτέλους να τραβήξει το κάρο η αξιοκρατία. Και τρίτο αλύπητη, ανελέητη και με συντριπτικές διαδικασίες πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θα σας το πω όπως το ψιθυρίζουν στους διαδρόμους των Βρυξελών. Εμείς με τα μέτρα και με τις δόσεις, λένε, αγοράζουμε χρόνο. Ωστε να αποφύγουμε ένα ανεξέλεγκτο και καταστροφικό Ντόμινο από μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Γιατί ακόμα και να διαγράψουμε το χρέος, ακόμα κι αν σας δώσουμε πενήντα δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη, στο τέλος θα καταλήξουμε στα ίδια. Γιατί χωρίς παραγωγή η χώρα θα εξακολουθεί να πορεύεται με δανεικά. Και γιατί τα δισεκατομμύρια θα τα κατασπαράξουν τα λαμόγια τα γνωστά!

Το μεθερμηνευόμενο όλων αυτών εντελώς μελαγχολικό. Σκοτωνόμαστε για ένα πουκάμισο αδειανό. Και για μια κυβερνητική καρέκλα στον κυρ Φώτη τον πέτσινο αριστερό!

Ν.Μιχαλολιάκος: Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (7/11/2012)


Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 18:22





153 ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ!

153 ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ!
153 ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΕΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ;
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

ΒΗΜΑ:
Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πει ότι το πολυνομοσχέδιο «παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών». «Αποτελεί νέα επιδρομή και επέλαση στους πιο αδύναμους την ίδια ώρα που επιφυλάσσετε υπόθαλψη, συνέργεια, ανοχή και ασυλία σε εκείνους που είναι προνομιακοί συνομιλητές και αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε καταγγέλλοντας ότι «καμία ενέργεια δεν έγινε για την λίστα Λαγκάρντ και την φορολόγηση Ελλήνων στο εξωτερικό»«Και τολμάτε να φέρετε στη Βουλή υπό τύπον εκβιασμού αυτό το νομοσχέδιο», ανέφερε. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «περιφρονεί το Ελεγκτικό Συνέδριο που σας λέει ότι είναι παράνομες οι διατάξεις για τα συνταξιοδοτικά». Μάλιστα απηύθυνε έντονη κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, λέγοντας: «Δεν περιμέναμε ποτέ ότι ο κ. Μανιτάκης με όσα έχει γράψει και όσα έχει πει θα υπέγραφε αυτό το κατάπτυστο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο». Επίσης, υπογράμμισε ότι μεταξύ όλων των άλλων, παραβιάζεται και το άρθρο 120 «που επιτάσσει σε όλους να προστατεύουμε το Σύνταγμα και την πατρίδα»«Είναι οδυνηρό και εξοργιστικό ότι καταπατάτε το σύνολο και την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος. Δεν θα σας κρίνει βέβαια αυτή η Βουλή, αλλά θα σας κρίνει η Ιστορία», κατέληξε.
=======================

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΔΗΛΟΝ ΟΤΙ: «παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών».

ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΧΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ: «Αποτελεί νέα επιδρομή και επέλαση στους πιο αδύναμους την ίδια ώρα που επιφυλάσσετε υπόθαλψη, συνέργεια, ανοχή και ασυλία σε εκείνους που είναι προνομιακοί συνομιλητές και αυτής της κυβέρνησης»

Μάλιστα απηύθυνε έντονη κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, λέγοντας: «Δεν περιμέναμε ποτέ ότι ο κ. Μανιτάκης με όσα έχει γράψει και όσα έχει πει θα υπέγραφε αυτό το κατάπτυστο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο». ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΜΑΣ "ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ"!

 «Δεν θα σας κρίνει βέβαια αυτή η Βουλή, αλλά θα σας κρίνει η Ιστορία». ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! ΤΟΥΣ ΕΞ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ -Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΕ- ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ -- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩΜΕ ΚΑΘΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΥΣΣΑΛΕΩΝ ΦΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΙΧΑΝ; ΤΙ ΗΤΑΝ; ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ; ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ! 
------------------