Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Νοεμβρίου 2012

Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα -IN MEMORIAM


Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα - ΠΑΡΩΝ!
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα -  Ιδρυτής της ισπανικής  «Φάλαγγας»
José Antonio Primo de Rivera y Sáenz de Heredia, 1st Duke of Primo de Rivera, 3rd Marquis of Estella 
(April 24, 1903 – November 20, 1936)

Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ-ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΙ-ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ
«Ενώ η τρέχουσα φρικτή οικονομική κρίση ερημώνει ή πασχίζει να αφανίσει την μεσαία τάξη και  οι εργατικές μάζες υποφέρουν τον εφιάλτη της ανεργίας όπως ποτέ άλλοτε, το ποσό των κερδών  που απολαμβάνουν  οι  δικαιούχοι της  άρχουσας τάξης, οι μεγιστάνες του τραπεζικού συστήματος είναι εξαιρετικά υψηλό. Συνεπώς το επείγον καθήκον των εργαζομένων είναι το ακόλουθο : Να καταστρέψουν το φιλελεύθερο σύστημα βάζοντας τέλος στις πολιτικές κλίκες και στους καρχαρίες του τραπεζικού καθεστώτος».  (20ο Τεύχος  του «Arriba»)

Δολοφονήθηκε σαν σήμερα στις 20 Νοεμβρίου του 1936 από την Δημοκρατική Ισπανία,  μετά από συνοπτική σκηνοθετημένη «δίκη» λαϊκοδημοκρατικού τύπου στην  φυλακή του Αλικάντε, με την κατηγορία ότι «συνωμότησε εναντίον της δημοκρατίας».

ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ CARA AL SOL ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!




ΧΟΣΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΠΡΙΜΟ ΝΤΕ ΡΙΒΕΡΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ (1936)


Ι. Πριν από την εισβολή των βαρβάρων

Ισπανοί στρατιώτες και αξιωματικοί
της ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Πιθανότατα να υπάρχη μεταξύ σας αυτός που υποστηρίζει πως οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να ενδιαφέρονται για την Πολιτική. Κάτι τέτοιο θα είχε βάσι μόνον στη περίπτωση που η πολιτική αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των κομμάτων.
Σ' αυτήν την περίπτωσι το στρατιωτικό σπαθί δεν θα μπορούσε ποτέ να αναμιχθή στις διαμάχες τους που σε τελευταία ανάλυσι μόνον μέτριες μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Όμως σήμερα δεν βρισκόμαστε μπροστά σ' έναν εσωτερικό αγώνα. Κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξις της Ισπανίας τόσο ως ενότητα όσο και ως οντότητα. Δίχως υπερβολή ο κίνδυνος που αντιμετωπίζομε σήμερα, μόνο με τον κίνδυνο μιας ξένης εισβολής μπορεί να παρομοιασθή. Δεν πρόκειται για ρητορικό σχήμα: η ξένη προέλευσις του επαναστατικού κινήματος που πολιορκεί την Ισπανία, φανερώνεται ξεκάθαρα από τις διαταγές, τις κραυγές, τις προθέσεις, τις ιδέες. 
Οι διαταγές έρχονται από μακριά, από την Μόσχα[1]. Παρατηρήσατε την τελειότητα συνδυασμού τους στις άλλες χώρες. Παρατηρήσατε το γεγονός πως στη Γαλλία έπειτα από Ρωσικές διαταγές εσχηματίσθη ένα Λαϊκό μέτωπο πανομοιότυπο με το Ισπανικό. Σημειώσατε πως εδώ παρετηρήθη μια ανακωχή μέχρι την ακριβή ημερομηνία των γαλλικών εκλογών και όταν πλέον δεν ήσαν εις θέσι να επηρεάσουν τους Γάλλους ψηφοφόρους οι εμπρησμοί και οι δολοφονίες ξανάρχισαν.
Τις κραυγές, τις έχετε ακούσει στους δρόμους. Δεν αρκούνται μόνον στο «ζήτω η Ρωσία» ή στο «Ρωσία ναι' Ισπανία όχι», αλλά φωνάζουν εκείνο το τρομερό και απαίσιο: «Θάνατος στην Ισπανία» (Μέχρι τώρα κανείς δεν ετιμωρήθη επειδή φώναζε: «θάνατος στην Ισπανία». Αντιθέ­τως υπάρχουν εκατοντάδες που εφυλακίσθησαν επειδή φώναζαν: «Ζήτω η Ισπανία» ή «Υπεράνω όλων η Ισπανία».) 
Αν αυτή η πικρή αλήθεια δεν ήταν γνωστή σε όλους σας, θα είχαμε ενδοιασμούς να την αναφέρωμε από φόβο μην μας περάσετε για ψεύτες. 
Οι προθέσεις της επαναστάσεως είναι ξεκάθαρες. Ο Σοσιαλιστικός σύνδεσμος της Μαδρίτης, στο επίσημο πρόγραμμα που συνέταξε, προπαγανδίζει στις επαρχίες και στις αποικίες ένα άνευ προηγουμένου δικαίωμα αυτοδιαθέσεως, που τις παρακινεί να εκδηλωθούν υπέρ της ανεξαρτησίας. 
Η ουσία του επαναστατικού κινήματος είναι απόλυτα αντιισπανική. Στρέφεται εναντίον της πατρίδος. (Το σοσιαλιστικό όργανο CLARIDAD, ειρωνευόταν τον Ινταλέθιο Πριέτο επειδή είχε εκφωνήσει ενα πατριω­τικό λόγο.) 
Με την προτροπή των νεαρών εργατριών στην συλλογική πορνεία κατά την διάρκεια εκείνων των υπαιθρίων γιορτών όπου εφαρμόζεται κάθε τύπος ακολασίας, η γυναικεία αξιοπρέπεια ταπεινώνεται, η οικογένεια, που στην Ρωσία έχει αντικατασταθή από τις ελεύθερες σχέσεις, τα κοινά συσσίτια, την ευκολία του διαζυγίου και της εκτρώσεως-υπονομεύεται και οι γυναίκες πείθονται να απαρνηθούν την τιμή εκείνη που ανέκαθεν είχε κατευθύνει την Ισπανική συμπεριφορά ακόμη και στις κατώτερες τάξεις, (μήπως δεν ακούσατε στις μέρες μας πολλές Ισπανίδες να κραυγάζουν: «Παιδιά ναι' συζύγους όχι»;) 
Σήμερα η βρισιά κυριαρχεί στην Ισπανία. Ο κόσμος σκοτώνεται άνανδρα με την μέθοδο των 100 εναντίον ενός. Η αλήθεια αλλοιώ­νεται ακόμη και στα κέντρα των εξουσιών. Μέσα από αισχρούς λιβέλους αναπτύσσονται συνωμοσίες, τα στόματα των συκοφαντημένων κλείνονται για να μην αμυνθούν, η συνωμοσία και η συκοφαντία θριαμβεύουν[2] Αυτή άραγε είναι η καινούργια Ισπανία; Αυτός είναι ο Ισπανικός λαός; 
Τί πρέπει να υποθέσωμε; Πως ζούμε μέσα σ' έναν εφιάλτη ή πως ο παλιός Ισπανικός λαός (γαλήνιος, ατρόμητος, γενναιόδωρος) έχει αντικατασταθή με μια φρενιτική, εκφυλισμένη και δηλητηριασμένη από τις προκηρύξεις της κομμουνιστικής προπαγάνδας άμορφη μάζα; 
Παρόμοιες ώρες ο λαός μας είχε γνωρίσει μόνον στις χειρότερες στιγμές τού 19ου αιώνος, αλλά και εκείνες ακόμη δεν διέθεταν την σημερινή έντασι. 
Οι εμπρηστές των εκκλησιών (που την ώρα αυτή βρίσκονται επί το έργον) δικαιολογούν τα εγκλήματα τους με την ιστοριούλα πως οι καλόγριες μοιράζουν στα παιδιά των εργατών δηλητηριασμένες καραμέλες. Σε ποιά σελίδα τρόμου σε ποιά Ισπανία, ζωγραφισμένη δίχως συνοχή με αίμα και μαύρη καπνιά, πρέπει να ανατρέξωμε για να βρούμε παρόμοια; 

II Ό Στρατός προστάτης των αιωνίων άξιων.
Ασφαλώς αν ετίθετο θέμα κυριαρχίας του ενός ή του άλλου κόμματος, ο Στρατός θα έκανε το χρέος του παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα.
Όμως σήμερα βρισκόμαστε στις παραμονές μιας ημερομηνίας που η Ισπανία-σκεφθήτε το καλά Ισπανοί στρατιωτικοί- μπορεί να πάψη να υπάρχη.
Με λόγια απλά: αν εξ αίτιας της αφοσιώσεως σας στον κανονισμό παραμείνετε ουδέτεροι στον αγώνα πού σε αυτές τις ώρες αρχίζει, μπορεί ξαφνικά να βρεθήτε μέσα σε μια νύχτα μπροστά στο τετελεσμέ­νο γεγονός μιας Ισπανίας-πού εσείς υπηρετείτε- διαλυμένης. Αυτό είναι το όριο της ουδετερότητας σας' ή διατήρησις των αιωνίων άξιων, των βασικών εκείνων αξιών, που θα μπορέσουν να επιβιώσουν από τις κομματικές συγκρούσεις.
Όταν κινδυνεύουν οι αιώνιες αυτές αξίες δεν έχετε άλλο δικαίωμα να παραμένετε ουδέτεροι[3]. Πλησιάζει η ώρα που τα όπλα σας πρέπει να επέμβουν για να σώσουν τις πρωταρχικές αξίες, δίχως τις οποίες η πειθαρχία καταντά μια άχρηστη υποκρισία.
Πάντα έτσι γίνεται ' την τελευταία λέξι την έχουν τα όπλα. Ο Σπένγκλερ είχε πει πως την τελευταία στιγμή πάντα βρέθηκε μια ομάδα στρατιωτικών για να σώσει τον πολιτισμό.
Στην πρόσφατη ιστορία του ρωσικού στρατού, η πικρότερη σελίδα εγράφη την μέρα που οι αξιωματικοί φορώντας μια κόκκινη ταινία επαρουσιάσθησαν μπροστά στις επαναστατικές εξουσίες. Λίγο αργότερα κάθε αξιωματικός είδε να παρεμβάλλεται ανάμεσα σ' αυτόν και στους άνδρες του ένας κομμουνιστής πολιτικός κομισάριος και έπειτα από λίγο καιρό πολλοί αξιωματικοί ετυφεκίσθησαν.
Εξ' αιτίας της συνθηκολογήσεως των στρατιωτικών της Μόσχας ή Ρωσία έπαψε να άνήκη στόν Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Θέλετε πραγματικά να πάθη το ίδιο και η Ισπανία;

III. Μια μεγάλη εθνική προσπάθεια.
Θα είχατε κάθε δικαίωμα να παριστάνετε τους κουφούς αν σας ζητούσαν να εγκαθιδρύσετε με τις δυνάμεις σας μια καινούργια αντιδρασ­τική πολιτική. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν άλλοι παράφρονες που φιλοδοξούν να εκμεταλλευθούν την καινούργια (και τελευταία) ιστορική ευκαιρία για να ευνοήσουν βρώμικα συμφέροντα. Ακόμα και αν υπήρχαν, θα έπεφτε πάνω στα κεφάλια τους τόσο η δική σας όσο και η δική μας οργή. 
Δεν είναι πλέον δυνατό να γίνεται έκκλησι στην υπέρτατη τιμή του Στρατού, ούτε να επισημαίνεται η τραγική ώρα που απαιτεί τον παραμερισμό του Κανονισμού άν τελικά όλα αυτά καταλήξουν στην ενίσχυσι της ήδη παραφορτωμένης με πολλές εξουσίες , οικονομικής οργανώσεως. 
Η σημαία του Εθνικισμού δεν ανεμίζει για να στηρίξη το εμπόριο της πείνας. 
Εκατομμύρια Ισπανών συγκεντρώνονται πίσω της και είναι δύσκολο να κλείσετε τα μάτια σ' αυτή την πραγματικότητα. 
Γι' αυτό θα χρειασθή επειγόντως να αρχίσωμε το έργο για την μεγάλη εθνική ανοικοδόμησι. 
Όλοι πρέπει να πάρουν μέρος στην απόλαυσι των αγαθών που η Ισπανία παράγει ή μπορεί να παράγη. Αυτό θα απαιτήση θυσίες από την καθημερινή Ισπανική ζωή. Αλλά εσείς-σφυρηλατημένοι στην θρησκεία του χρέους και της θυσίας- και εμείς- που ηθελημένα έχομε επιβάλλει στην ζωή μας μια ασκητική και στρατιωτική συμπεριφορά- θα δείξωμε σε όλους τον τρόπο να δεχώμεθα τις θυσίες με χαρά. Με την χαρά αυτού που γνωρίζει ότι με την θυσία μερικών υλιστικών απολαύσεων μπορεί να σώση τις αιώνιες αξίες που ωδήγησαν την Ισπανία να εκτελέση την αποστολή της και να επιβληθή στον μισό κόσμο.


IV Η ώρα έχει σημάνει

Εύχομαι αυτές οι λέξεις μου να μπορούν να εκφράσουν όλη την βαρύτητα της ώρας αυτής! Ίσως να μην υπάρχη χώρα,-με εξαίρεσι την Ρωσία-που να έχη αντιμετωπίσει χειρότερη κατάσταση στην σύγχρονη εποχή. Στα άλλα έθνη τα χέρια των προδοτών δεν έχουν αναλάβει ακόμη τα ηνία του κράτους. Στην Ισπανία όμως είναι γεγονός. Οι σημερινοί υπεύθυνοι του Λαϊκού Μετώπου, υπάκουοι σ' ένα σχέδιο που έχει έλθει άπ' έξω, εξαλείφουν συστηματικά μέσα από την Ισπανική ζωή όλα όσα θα μπορούσαν να αντισταθούν στην εισβολή των Βαρβάρων.

 Εσείς -Ισπανοί στρατιώτες του Στρατού, του Ναυτικού, της Αερο­πορίας, της Πολιτοφυλακής, των Σωμάτων Ασφαλείας καί των Ασάλτος--γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν θα σκύψετε το κεφάλι στην τελική πράξι της προδοσίας.

Εμείς, που φυλακισθήκαμε και βασανισθήκαμε κατα χιλιάδες δίχως δίκη, που είδαμε την κατάχρησι της πολιτικής εξουσίας να μπαίνη μέσα στα σπίτια μας, να ψάχνη τα χαρτιά μας, να γεμίζη αγωνία τις οικογένειες μας, το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Δεν καταδιωκόμεθα γι' αυτά που συμβαίνουν στον καθημερινό μας αγώνα: μας καταδιώκουν-όπως άλλωστε συμβαίνει και σε σας-γιατί είναι γνωστό πως είμαστε αποφασισμένοι να αναχαιτίσωμε τις κόκκινες ορδές που θέλουν να καταστρέψουν την Ισπανία.
Τήν ώρα που οι φαυλόβιοι κορτάκηδες των Σοσιαλιστικών οργανώοεων με τα κόκκινα πουκάμισα προσπαθούν να μιμηθούν τις στρατιωτι­κές παρελάσεις, τα δικά μας γαλάζια πουκάμισα στολισμένα με τα βέλη και τον ζυγό, κατάσχονται από τους χαφιέδες του Καζάρες (CASARES) και τους Ποντίους Πιλάτους του. Μας καταδιώκουν, γιατί είμαστε-όπως εσείς-εχθροί του σχεδίου εκείνου που κατά διαταγήν της Μόσχας σκοπεύει να χωρίση την Ισπανία σε πολλές ανεξάρτητες Σοβιετικές Δημοκρατίες.
Αυτή η κοινή τύχη που μας ενώνει στην κακοτυχία πρέπει να μας ενώνη και στο μεγάλο εγχείρημα.
Δίχως τις δικές σας δυνάμεις  Ισπανοί στρατιώτες-θα είναι τρομερά δύσκολο να θριαμβεύσωμε σ' αυτόν τον αγώνα.
Αν η δική σας δύναμις είναι αβέβαιη, τότε δίχως αμφιβολία θα νικήση ο εχθρός.
Αναλογισθείτε καλά την τρομερή σας ευθύνη: από σας εξαρτάται αν η Ισπανία θα εξακολουθήση να ζη.
Σκεφθήτε αν πρέπει να απομακρυνθήτε από τους πουλημένους ή δειλούς αρχηγούς σας.
Ο εχθρός προσεκτικά, εκμεταλλευόμενος την αναποφασιστικότητα σας κάθε μέρα κάνει και μερικά βήματα. Προσέξτε μήπως την αποφα­σιστική στιγμή βρεθήτε ήδη ανίσχυροι στα δόλια δίκτυα που πλέκονται γύρω σας.
Γκρεμίστε   από   τώρα   τα συμπλέγματα.
Σχηματίστε από τώρα μιά ισχυρότατη ένωσι δίχως να περιμένετε τους αναποφάσιστους. Ορκισθείτε στην στρατιωτική σας τιμή ότι δεν θ' αφήσετε δίχως απάντησι το σημάδι του πολέμου που πλησιάζει.
Όταν τα παιδιά σας θα κληρονομήσουν την στολή που τώρα φορείτε, θα κληρονομήσουν μαζί της: ή την ντροπή να πρέπη νά πουν «Όταν ο πατέρας μου φορούσε αυτή τη στολή η  Ισπανία έπαψε να υπάρχη» ή την υπερηφάνεια να θυμούνται: «Η Ισπανία δεν κατεστράφη διότι ο πατέρας μου και οι συνάδελφοι του την έσωσαν την αποφασιστική στιγμή».
Αν ενεργήσετε με τον τρόπο αυτό, όπως λέγει ο αρχαίος όρκος «Ο Θεός ας σας επιβράβευση' και άν όχι ο Θεός ας σας κρίνη».
Ζήτω η   Ισπανία
4 Μαίου 1936
Χοσέ Άντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα


[1] Όπως είναι γνωστό, η Ίδρυσις του Λαϊκού Μετώπου στην Ιβηρική χερσόνησο, αποφασίζεται από την Κόμιντερν τον Ιούλιο του 1935 κατά την διάρκεια του 7ου Παγκοσμίου συνεδρίου της Σοβιετικής Διεθνούς. (Μεταφραστής)
[2] Από το βήμα της Βουλής, ο Δεξιός Βουλευτής Κάλβο Σοτέλο, είχε καταγγείλει ότι από τις 16 Φεβρουαρίου 1936 έως τις 2 Απριλίου, δηλαδή σε διάστημα πολύ μικρότερο των δύο μηνών, είχαν σημειωθή: 199 περιπτώσεις λεηλασιών. (ανάμεσα σ' αυτές 36 αφορούσαν εκκλησίες και 58 δημόσια κτίρια) και  178 περιπτώσεις εμπρησμών (από τις οποίες οι 108 αφορούσαν εκκλησίες). Καταγράφησαν  85 επιθέσεις μέ 74 νεκρούς καί 345 τραυματίες. 

Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου-η «αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων»!


Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Δημοσίευση: 20 Νοε. 2012 20:00
Ελλάδα υπό κατοχή! Κανονική...
ΕΝΤΑΞΕΙ, το γνωρίζει πια ο καθένας. Ο δημοσιογράφος τα ξέρει όλα. Μπορεί κατά περίπτωση να γίνει σεισμολόγος, πιλότος, οικονομολόγος, φυσικά (επί του συγκεκριμένου έχουμε αποκτήσει όλοι, και όταν λέω όλοι, εννοώ Ο-ΛΟΙ, phd) καρδιολόγος, συνταγματολόγος, εγκληματολόγος, ερευνητής, αστροφυσικός ή ακόμη και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Δεν υπάρχει εν ολίγοις  επάγγελμα ή ιδιότητα την οποία να αγνοεί ή να μην μπορεί να διεξέλθει (πάντοτε με την αδιαμφισβήτητη επίγνωση της ημιμάθειάς του) ένας δημοσιογράφος που σέβεται το όνομά του!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ αυτή, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς μας διέφυγε (ημών και υμών, που δεν μας ξεφεύγει τίποτε) η «αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων», που περιλαμβάνεται στη βασική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Πρόκειται για το θηρίο της "Αποκαλύψεως"», μου «άνοιξε» τα μάτια πρώην υπουργός. Ζήτησα διευκρινίσεις. Μου τις έδωσε, με την προσθήκη ότι «αυτό έπρεπε να το φέρουν στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο. Να τοποθετηθούν τα κόμματα, να πάρει ο καθένας θέση και να καταλάβουν οι πολίτες τι ακριβώς σημαίνει».

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, το ξέρουμε αυτό· μήπως να μάθουμε και τι σημαίνει; Σύμφωνα λοιπόν με τον πρώην υπουργό, τον οποίο βρήκα σκαρφαλωμένο στα... κάγκελα, για πολλοστή φορά, και είδα και έπαθα να τον πείσω να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, η «αυτόματη ισοστάθμιση των ελλειμμάτων» σημαίνει ότι, αν κατά την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013 ή όποιου προϋπολογισμού στη συνέχεια, εμφανιστούν ελλείμματα είτε γενικά είτε σε ένα κομμάτι της δημόσιας διοίκησης, ΔΕΚΟ κ.λπ., αυτομάτως θα επιβάλλονται μέτρα  από τα οποία θα «σβήνουν» τα ελλείμματα.

ΔΗΛΑΔΗ; Επεσε έξω ο προϋπολογισμός 1 δισ. ευρώ, ας πούμε, γιατί υστερούν τα έσοδα; Μάλιστα, και πρόβλημα κανένα. Κόβονται μισθοί, συντάξεις, ό,τι βρει πρόχειρο ο υπουργός Οικονομικών! Χωρίς δεύτερη κουβέντα δε. Οχι η τρόικα ζήτησε αυτό, όχι εμείς προτείναμε το άλλο, και πάνε και έρχονται τα παλικάρια που εκπροσωπούν τους δανειστές, όχι. Μέτρα κατευθείαν. Ελλάδα υπό κατοχή! Κανονική...

Από τη Βουλή η κύρωση
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και άλλες τρεις συν ακόμα 10 υπουργικές αποφάσεις που ετοίμαζαν επί ένα δωδεκάωρο προχθές στο Μαξίμου ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα θα προσυπογραφούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ισχύσουν, αλλά μετά θα περάσουν και από τη Βουλή για κύρωση. Πότε θα γίνει η σεμνή τελετή δεν γνωρίζω ακριβώς. Υποτίθεται σε σαράντα ημέρες από την υπογραφή τους. Το οποίο σημαίνει στα μέσα Ιανουαρίου το νωρίτερο. Πιο νωρίς δεν το βλέπω, διότι μεσολαβούν και οι γιορτές και (φαντάζομαι) η κυβέρνηση δεν έχει καμιά όρεξη να γίνει στην Αθήνα μπάχαλο.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ η κύρωση; Μα με ψηφοφορία. Σας λέει κάτι αυτό; Εμένα ναι. Οτι θα το ζήσουμε το θριλεράκι πάλι με τον καινούργιο χρόνο...
Θέλει να βρεθούν και οι τρεις

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ σε θέση να γνωρίζω αν το θέμα απασχόλησε τις δύο συναντήσεις-ξεπέτα του προέδρου Αντώνη με τους προέδρους Βαγγέλη και Φώτη χθες βράδυ. Αν και δεν το αποκλείω, θεωρώ ότι περισσότερο είχε σχέση με το σημερινό κρίσιμο (έχω βαρεθεί να αποδίδω, και να ακούω, λέξεις και επιθετικούς προσδιορισμούς που έχουν ως βάση τη λέξη κρίση, αλλά δυστυχώς ακόμη και η πλούσια ελληνική γλώσσα έχει σηκώσει τα χέρια) Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής που ακολουθεί παρά με οτιδήποτε άλλο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πληροφορούμενος τις συναντήσεις του προέδρου Αντώνη με τους δύο εταίρους του, αισθάνθηκα ότι ο άνθρωπός μου στο Μέγαρο Μαξίμου με είχε ρίξει στα βράχια όταν με διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύσκεψη του «Τρίο Μπελκάντο».
Οπως ήταν φυσικό, και λογικό, του τηλεφώνησα.
- Με έριξες στα βράχια...
Μα όχι. Γιατί το λες αυτό;
- Αφού θα συναντηθούν...
Ανά δύο. Δεν θα γίνει σύσκεψη. Μην τρελαίνεσαι. Σύσκεψη κάποια στιγμή θα γίνει. Τη θέλει και ο Πρωθυπουργός για να συζητηθούν κυβερνητικά θέματα.
 Το καλό που του(ς) θέλω...

Αγοραία πολιτική
ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, έχουν πάρει από μία τσατσάρα ο καθένας και κάθε μέρα, σύμφωνα με σχετική εμπνευσμένη καθοδήγηση του προέδρου Αλέξη, σπάνε και από ένα δοντάκι. Οπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος δε, το κόμμα την άνοιξη θα γίνει κυβέρνηση, και μάλιστα στοχεύει την αυτοδυναμία.
Θα συμφωνήσω. Εξάλλου έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για την επίτευξή της.

ΜΕΡΙΚΑ μόλις 24ωρα μετά τη διαβεβαίωση του προέδρου Αλέξη ότι θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις με έναν μόνο νόμο στα προ του 2009 επίπεδα, ο ηρωικός Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε χθες ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα επαναπροσλάβουν όσους σήμερα βγουν σε διαθεσιμότητα!

ΦΥΣΙΚΑ, όπως και ο πρόεδρος, δεν ανέφερε λέξη για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Οταν κάνεις αγοραία ψηφοθηρική λαϊκίστικη πολιτική, αυτά - μπροστά στον στόχο της αυτοδυναμίας - είναι ψιλά γράμματα...

Η ΠΛΑΚΑ είναι ότι στον αντίποδα ο εκπρόσωπος Σίμος θέτει συνεχώς ερωτήματα για τις εξαγγελίες του προέδρου Αλέξη, αλλά απάντηση δεν παίρνει. Και επιμένει, και επιμένει, και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ρε φίλε, αν είχαν απαντήσεις, θα τις είχαν δώσει από καιρό...

ΠΑΝΤΩΣ είναι το λιγότερο συγκινητική η προσπάθεια του προέδρου Αλέξη να έρθει πιο κοντά με τον πρόεδρο του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Πάνο Καμμένο. Χθες (παρόντων των δημοφιλών κ.κ. Πάντζα, Στρατούλη, Παναγούλη κ.ά. αριστερών αγωνιστών) άφησε ανοιχτή μια... μπαλκονόπορτα νααα στη συνεργασία! Διότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έτσι δεν είναι; Χαίρομαι ιδιαιτέρως για το γεγονός...

Αποπροσανατολισμός ή κόλπο;
(ΕΠΙ)ΧΑΙΡΩ επίσης διότι δικαιώθηκα που σημείωνα ότι όλο αυτό το τζέρτζελο που έγινε με τους υπαλλήλους της  Βουλής εκείνη την αποφράδα Τετάρτη, κατά την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο,  έγινε μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα όσο πιο ανώδυνα γινόταν. Οπως έγινε χθες γνωστό, τα μεν μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής ρυθμίζονται  από τις διατάξεις περί ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, τα δε συνταξιοδοτικά τους συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Μία απορία έχω μόνο: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες», που έκαναν τότε άνω - κάτω τη Βουλή για το θέμα, συνέπραξαν ακουσίως στον αποπροσανατολισμό ή έβαλαν και αυτοί ένα «χεράκι» για να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα;
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Οι στόχοι της θηριωδίας του Ισραήλ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι στόχοι της θηριωδίας του Ισραήλ
Το Τελ Αβίβ δολοφονεί στην Παλαιστίνη δεκάδες γυναικόπαιδα στο πλαίσιο σχεδίου εισβολής και νέας κατοχής της Λωρίδας της Γάζας. Η ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει πάση θυσία την επικοινωνία των παλαιστινιακών εδαφών με την Αίγυπτο
21/11/2012
Φρίκη αισθάνεται κάθε πολιτισμένος άνθρωπος για τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττει το αιμοσταγές κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εναντίον των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Φρίκη αισθάνεται κάθε πολιτισμένος άνθρωπος για τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττει το αιμοσταγές κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εναντίον των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. 
Σφοδρότατη απέχθεια ή και δικαιολογημένο μίσος προκαλούν οι εσκεμμένες δολοφονίες δεκάδων παιδιών και μανάδων της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς κατακτητές, οι οποίες φυσικά μόνο τυχαίες δεν είναι. 
Αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να δημιουργηθεί γόνιμο πολιτικό έδαφος για την εγκατάσταση και στη Γάζα μιας παλαιστινιακής διοίκησης που θα είναι ανδρείκελο, μαριονέτα των Ισραηλινών και θα εκτελεί τις εντολές του Τελ Αβίβ αδιαμαρτύρητα. Πολύ θα ήθελαν οι Ισραηλινοί ηγέτες να είχαν και στη Γάζα μια παλαιστινιακή διοίκηση ανάλογη με εκείνη των κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Οχθης, αλλά για την ώρα αυτό δεν φαίνεται εφικτό. 
Η κτηνωδία του Ισραήλ δεν οφείλεται βεβαίως μόνο στα θηριώδη αισθήματα της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Βενιαμίν Νετανιάχου.
Πέραν της κατατρομοκράτησης του παλαιστινιακού πληθυσμού, το Τελ Αβίβ επιδιώκει μέσω των στρατιωτικών αυτών πληγμάτων, αλλά και μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων που σχεδιάζει, να αντιμετωπίσει τον μεταβαλλόμενο συσχετισμό δυνάμεων στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή. Εστιάζοντας σήμερα την προσοχή μας στα προβλήματα του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας, πρέπει να υπογραμμίσουμε ευθύς εξαρχής ότι η ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο υπήρξε τεράστια απώλεια για το Τελ Αβίβ. 
Το καθεστώς Μουμπάρακ όχι μόνο ήταν υποχείριο των ΗΠΑ και ως εκ τούτου ήταν ανυπολόγιστης αξίας σύμμαχος του Ισραήλ, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου έβριθαν κυριολεκτικά από πράκτορες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ιδίως στα ανώτερα κλιμάκιά τους. Η κατάσταση στον αιγυπτιακό στρατό δεν έχει αλλάξει ριζικά μετά την ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος.
Ελάχιστοι στρατηγοί που ήταν «κραγμένοι» πράκτορες των Αμερικανών και των Ισραηλινών απομακρύνθηκαν, αν και αυτοί που «καρατομήθηκαν» ήταν όντως σημαντικοί κρίκοι. Δεδομένης όμως της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας στην Αίγυπτο, διεξάγεται πλέον μια διαρκής, αθόρυβη διελκυστίνδα στον στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες μεταξύ των ισλαμιστών και των πρακτόρων των ΗΠΑ και του Ισραήλ με στόχο την απόκτηση από τους ισλαμιστές του ελέγχου σταδιακά των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ιδίως του Ισραήλ είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερο για να μην αποκεφαλιστούν - και σε μια χώρα σαν την σημερινή Αίγυπτο η λέξη «αποκεφαλιστούν» χρησιμοποιείται συχνά με την κυριολεκτική της σημασία, όχι τη μεταφορική! 
Η Αίγυπτος του Μουμπάρακ είχε αναλάβει για λογαριασμό του Ισραήλ να φυλάει αυτή τα νότια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και να μην επιτρέπει τη διέλευση Παλαιστινίων.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου όμως αποκλείεται να επιτρέψει στον στρατό της χώρας να παίξει τέτοιο ρόλο εναντίον των Παλαιστινίων της Γάζας, όσες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου κι αν δώσει στους Αμερικανούς. Στην πράξη αυτό δεν θα το κάνει ποτέ. Το ζήτημα επομένως για το Ισραήλ είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να διαλέξει τι θα κάνει: θα αφήσει τη Λωρίδα της Γάζας να έχει ανοιχτά σύνορα με την Αίγυπτο, πράγμα που σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι της Γάζας θα έχουν πολύ ευρύτερα περιθώρια κινήσεων και συν τοις άλλοις καλύτερο και βαρύτερο οπλισμό, ή θα εισβάλουν και θα καταλάβουν εκ νέου οι Ισραηλινοί τη Λωρίδα της Γάζας για να έχουν αυτοί τον έλεγχο; Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου σκοπεύει να κάνει το δεύτερο και προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες που θα της επιτρέψουν να εισβάλει.