Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Απριλίου 2013

Β. Βιλιάρδος - Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ


Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ: Η χώρα αποχαιρετάει το βασικό επιτόκιο και ανοίγει τους κρουνούς παροχής χρημάτων, οδηγώντας το γεν σε πτώση και τα ομόλογα της σε χαμηλά δεκαετίας - όταν στην Ολλανδία πλησιάζει η ώρα μηδέν, από την Ιταλία φυγαδεύεται χρυσός και το bitcoin εκτοξεύεται

Ο νομισματικός πόλεμος μαίνεται - με την Ιαπωνία να παίρνει ξανά τα ηνία, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας, τις απειλές από τη Ν. Κορέα και την τεράστια μείωση των εξαγωγών της Σιγκαπούρης. Η κεντρική τράπεζα της χώρας, αποφασισμένη να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό (deflation), από τον οποίο υποφέρει πάνω από είκοσι χρόνια, ενέτεινε τη νομισματική πολιτική της (ποσοτική χαλάρωση) - αποχαιρετώντας το βασικό επιτόκιο, ως αποφασιστικό εργαλείο της (άρθρο μας).  

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η κεντρική τράπεζα θα αυξάνει ετήσια την ποσότητα χρήματος μεταξύ 495 και 577 δις €- παράλληλα, θα αγοράζει απεριόριστες ποσότητες ομολόγων (περί τα 412 δις € ετήσια), ακόμη και με διάρκεια άνω των 40 ετών, έτσι ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως ήταν φυσικό, οι δείκτες των ιαπωνικών χρηματιστηρίων εκτοξεύθηκαν στα ύψη - αφού οι καταθέτες, στην προσπάθεια τους να διαφυλάξουν την αγοραστική αξία των χρημάτων τους, οδηγήθηκαν στην αγορά μετοχών. 

Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και εξαιρετικά επικίνδυνο πείραμα - ενώ μοιάζει σαν να έχει εκτοξευθεί ένας χρηματοπιστωτικός πυρηνικός πύραυλος, με στόχο ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία - όταν ο πλανήτης είχε επικεντρωθεί στο συμβατικό πόλεμο, με τον οποίο απειλεί η Β. Κορέα της Η.Π.Α. (κάτι που συμβαίνει όταν η απομονωμένη αυτή χώρα μαστίζεται από επισιτιστική κρίση - προσπαθώντας παράλληλα  να διατηρήσει την πειθαρχία στο εσωτερικό της, καθώς επίσης να εξασκήσει την πολεμική μηχανή της).     

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ;  

Από την άλλη πλευρά, η γενική συνέλευση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, της ABN AMROαποφάσισε να απαγορεύσει στους πελάτες της να παίρνουν σε φυσική μορφή τον χρυσό, τον οποίο διατηρούσαν σε αυτήν - υποχρεώνοντας τους να τον μετατρέπουν σε χαρτονομίσματα, εφ όσον θέλουν να προβούν σε αναλήψεις.

Την ίδια στιγμή, οι πελάτες της επίσης ολλανδικής ING βρέθηκαν αντιμέτωποι με πιστωτικές κάρτες που δεν λειτουργούν, με λανθασμένα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, με "πεσμένο" on-line σύστημα και με διάφορα άλλα προβλήματα, τα οποία τους ανησύχησαν στο έπακρο.   

Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τα μεγάλα προβλήματα των ενυπόθηκων δανείων (φούσκα ακινήτων), καθώς επίσης την αύξηση των τραπεζικών επισφαλειών, την υπερχρέωση των νοικοκυριών (650 δις €) και την ύφεση (άρθρο μας), σε συνδυασμό με την τραπεζική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της ΕΕ (ανάλυση), είναι φυσικό να αναρωτηθεί, μήπως ήλθε η ώρα της Ολλανδίας να βυθιστεί στην κρίση.    

ΙΤΑΛΙΑ, ΛΑΘΡΑΙΑ ΦΥΓΗ ΧΡΥΣΟΥ

Σύμφωνα με τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε ραγδαία η λαθραία εξαγωγή χρυσού (σήμερα συνελήφθη στα σύνορα ζευγάρι με 4,5 εκ. € σε χρυσό), με προορισμό την Ελβετία - με πιθανότερη αιτία την προσπάθεια των ιταλικών αρχών να σταματήσουν το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή. Μεταξύ άλλων, πρόκειται να περιορισθεί η δυνατότητα ανώνυμης αγοράς χρυσού, από 15.000 € που είναι σήμερα, στα 7.500 €.

Εν τούτοις, οι Ιταλοί πολίτες φοβούνται αφενός μεν το δεδικασμένο της Κύπρου (κατάσχεση καταθέσεων), αφετέρου το ολλανδικό προηγούμενο - όπου ο χρυσός παρακρατείται ουσιαστικά από τις τράπεζες, αφού δεν επιτρέπεται η ανάληψη του από τους ιδιοκτήτες του, στη φυσική του μορφή.

BITCOIN

Οι προσπάθειες απόδρασης τώρα από τα χρήματα χωρίς αντίκρισμα, από αυτά δηλαδή που δημιουργούν οι κεντρικές τράπεζες από το πουθενά (άρθρο μας), έχουν οδηγήσει ένα άλλο είδος νομίσματος, το διαδικτυακό (bitcoin), σε συνεχώς νέα υψηλά -αφού η τιμή του έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, στα 110 €, μετά την κυπριακή τραγωδία (διάγραμμα).

 

Με τζίρο που ξεπερνά πλέον το 1 δις $, το διαδικτυακό νόμισμα αποτελεί μία απειλή για τα συναλλάγματα που εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες - οι οποίες φυσικά θα μπορούσαν κάποια στιγμή να απαγορεύσουν τη χρήση του, ως μέσου συναλλαγών.

Εν τούτοις, όπως έχει αποδειχθεί από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις Η.Π.Α., κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία του - αφού κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την κατοχή ή την περαιτέρω προσφορά του.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες αποδέχονται για την πληρωμή των λογαριασμών τους το διαδικτυακό νόμισμα, αποκτούν αυτόματα πολλούς πελάτες-οπαδούς του - ενώ οι πελάτες αυτοί είναι συνήθως άτομα, τα οποία επιθυμούν να συναλλάσσονται χωρίς κόστος, με ένα ελεύθερο νόμισμα, το οποίο δεν διακινούν οι, τοκογλυφικές κατά τους ίδιους, τράπεζες.         

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κατά την άποψη μας, κάτω από τις παραπάνω προϋποθέσεις, σε συνδυασμό με την εγκληματική διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνηςαυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητες ενός bank run - το οποίο θα σήμαινε πιθανότατα το τέλος του ευρώ.

Δυστυχώς, η Γερμανία αδυνατεί να κατανοήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων - έχοντας βυθιστεί σε μία "υστερική κρίση μεγαλοπρέπειας, ισχύος και φόβου καταδίωξης", αντίστοιχη με αυτή που την είχε προσβάλει πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.  

Ευτυχώς όμως για όλους εμάς τους Έλληνες, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, λόγω κακοδιαχείρισης κυρίως,η πατρίδα μας είναι μία εξαιρετικά πλούσια, πολλαπλά προικισμένη και συγκριτικά αρκετά πολιτισμένη χώρα - οπότε θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει την κρίση ρευστότητας, από την οποία πλήττεται (οι περισσότερες άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., της Μ. Βρετανίας, της Ιαπωνίας κλπ., αντιμετωπίζουν κρίση φερεγγυότητας), ότι και αν συμβεί με το ευρώ και την Ευρωζώνη.    

Αθήνα, 04. Απριλίου 2013
Facebook   Twitter   Linked in   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου