Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

7 Ιουνίου 2013

Β. Βιλιάρδος - Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ


Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ: Στην Ευρώπη προγραμματίζονται διαδηλώσεις, σε 70 διαφορετικές πόλεις, εναντίον της Τρόικας – το αποκρουστικό πρόσωπο της οποίας συμβολίζει για τους Πολίτες τη δικτατορία των χρηματοπιστωτικών αγορών και του μεγάλου κεφαλαίου

Η ανθρώπινη φυλή είχε τη σοφία να δημιουργήσει επιστήμη και τέχνη.  Γιατί λοιπόν δεν θα ήταν ικανή να δημιουργήσει έναν κόσμο δικαιοσύνης και ειρήνης, σε ένα δημοκρατικό, ανθρωποκεντρικό περιβάλλον αειφόρου ανάπτυξης;

Η ανθρώπινη φυλή έδωσε το Σωκράτη, τον Όμηρο, τον Περικλή, τον Σαίξπηρ, το Μιχαήλ Άγγελο,  τον Μπετόβεν, τον Πασκάλ και το Νεύτωνα – όλους αυτούς τους ανθρώπινους «φάρους», η μεγαλοφυΐα των οποίων ήταν αποκλειστικά και μόνο η ικανότητα τους να έλθουν σε επαφή με τις βασικές αλήθειες: με την καθαρή γνώση και με τη βαθύτερη ουσία του σύμπαντος.

Γιατί λοιπόν δεν θα μπορούσε η ίδια φυλή να δώσει εκείνους τους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι θα ήταν ικανοί να την οδηγήσουν στις εξελιγμένες μορφές της κοινωνίας, οι οποίες θα ήταν πιο κοντά στη ζωή και στην αρμονία του σύμπαντος;” (L.Blum με παρεμβάσεις).

Η απάντηση θα ήταν ίσως το ότι, οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες αναζητούν την αλήθεια στα έργα τους – ενώ οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το ψέμα, με μοναδικό στόχο την υπεξαίρεση της εξουσίας. Επομένως, εάν δεν καταργηθούν τα πολιτικά κόμματα (τα οποία «πολώνουν» σκόπιμα τις κοινωνικές ομάδες, ισχυριζόμενα πως τις χωρίζουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές), διαδεχόμενα από τη συλλογική, άμεση δημοκρατία, η οποία θα ενώσει όλους τους ανθρώπους μαζί, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή – κανένας πολιτικός ηγέτης, ικανός να οδηγήσει την ανθρώπινη φυλή στο μέλλον.     

Άρθρο   

Η βασική αιτία των εξεγέρσεων είναι η πείνα και η φτώχεια μεγάλων ομάδων του πληθυσμού μίας χώρας – κάτι που δυστυχώς διαπιστώνεται σήμερα στην Τουρκία, αρκετοί πολίτες της οποίας, μετά από την πολυετή δραστηριοποίηση του ΔΝΤ, ευρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Οι εισοδηματικές ανισότητες στη χώρα είναι τεράστιες, όπως έχουμε αναφέρει στην ανάλυση μας «Ο Τιτανικός του Βοσπόρου». Παράλληλα, ελλοχεύουν πολλές διαφορετικές φούσκες στην οικονομία της, ενώ η όλη κατάσταση φαίνεται πως ξεφεύγει σταδιακά από τον έλεγχο της κυβέρνησης – η οποία λειτουργεί πλέον απολυταρχικά, αφού διαφορετικά αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη: τη δική της «κατ’ επίφαση» τάξη.

Ας μην ξεχνάμε δε ότι, η συγκεκριμένη κυβέρνηση ήταν αυτή που «υποτάχθηκε» στις εντολές του ΔΝΤ (ανάλυση μας), που ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία, που υποδούλωσε την Τουρκία στους δανειστές της και που δημιούργησε μία κοινωνία «δύο διαφορετικών ταχυτήτων» – μία κοινωνία των φτωχών σκλάβων, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον, καθώς επίσης μία δεύτερη: των εξαιρετικά πλούσιων «φεουδαρχών».  

Κατά την άποψη μας, αργά ή γρήγορα ο ρυθμός ανάπτυξης της Τουρκίας θα επιβραδυνθεί επικίνδυνα (επιδεινούμενος από τα γεγονότα στην περιοχή της, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους), αμέσως μετά θα ακολουθήσει μία κρίση ακινήτων, ενώ στη συνέχεια μία τραπεζική και χρηματιστηριακή - η οποία θα καταλήξει σε μία μαζική φυγή κεφαλαίων, κλείνοντας την αυλαία.

Όσον αφορά τώρα τη βασική αιτία των αναταραχών, την οποία επικαλούνται οι διαδηλωτές, τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών τους δηλαδή, θα υπενθυμίσουμε ότι τα ίδια ισχυρίζονταν οι πολίτες της Αιγύπτου, της Λιβύης κλπ. – όταν όλοι γνωρίζουμε ότι, η απόγνωση, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι τα «κίνητρα», τα οποία οδηγούν τελικά σε μαζικές, βίαιες εξεγέρσεις. 

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στην Ευρώπη τώρα προγραμματίζονται διαδηλώσεις, σε 70 διαφορετικές πόλεις, εναντίον της Τρόικας – το αποκρουστικό «πρόσωπο» της οποίας συμβολίζει για τους Πολίτες τη δικτατορία των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς επίσης του τοκογλυφικού κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιρλανδία, οι Πολίτες διαμαρτύρονται για μία μεγάλη αδικία - με βάση την οποία κράτη, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, λαμβάνουν έμμεσα ενισχύσεις από την Ευρώπη, από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και από την ΕΚΤ, χωρίς την υπαγωγή τους στην Τρόικα.

Η αιτία τώρα, λόγω της οποίας σχεδιάζονται οι διαδηλώσεις, όπως αναφέρεται στο πορτογαλικό δίκτυο που τις οργανώνει,είναι σε ελεύθερη μετάφραση η εξής:

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη βίαιη επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, έτσι όπως αυτό εκπροσωπείται από την Τρόικα, καθώς επίσης από εκείνες τις κυβερνήσεις, οι οποίες ακολουθούν τις εντολές της – εφαρμόζοντας μία πολιτική, η οποία αδιαφορεί για τους λαούς, καταστρέφοντας τους. Γνωρίζουμε ότι, η επίθεση αυτή έχει στόχο να «καταπνίξει» τις υγιείς αντιδράσεις των πολιτών, μετατρέποντας τους σε «σκλάβους χρέους».

Ο καθένας από εμάς, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη και σε κάθε σπίτι, νοιώθει ότι, ο σκοπός των μέτρων που επιβάλλονται είναι η αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων των Πολιτών, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Πρόκειται δε για μέτρα, τα οποία αυξάνουν την ανεργία, ιδιωτικοποιούν όλα όσα μπορούν να αποφέρουν κέρδος και περιορίζουν την εθνική ανεξαρτησία των κρατών - με τη βοήθεια της προπαγάνδας για δήθεν ανάγκη εξωτερικής βοήθειας.

Είναι επείγον, καθώς επίσης απαραίτητο, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για να αμυνθούμε απέναντι στους μαυροφορεμένους συνδίκους του διαβόλου (men in black) και να τους διώξουμε από τις πατρίδες μας”.

Σύμφωνα τώρα με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διασώζοντας τις χρεοκοπημένες τράπεζες, δημιούργησαν τεράστια χρέη (ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, ο κυριότερος ένοχος της υπερχρέωσης δεν είναι οι τράπεζες, αλλά η διεφθαρμένη πολιτική – η «κομματική μαφία» καλύτερα).

Στη συνέχεια, υποχρεώνουν τους Πολίτες να πληρώσουν τα χρέη αυτά με μειώσεις των μισθών τους, με υπερβολικούς φόρους, με χαράτσια, καθώς επίσης με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους – ανεχόμενοι την ανεργία, την πείνα, την εξαθλίωση και την καθημερινή καταπίεση.

Οι Πολίτες όμως δεν θα επιτρέψουν την οικονομική, καθώς επίσης την πολιτική καταστροφή της ευρωπαϊκής κοινωνίας, θα λειτουργήσουν συλλογικά και θα αντιδράσουν οργανωμένα – εκδιώκοντας την Τρόικα από τις χώρες τους. Θα εμποδίσουν λοιπόν την οικονομική γενοκτονία, η οποία ευρίσκεται σε εξέλιξη – με μεγαλύτερα θύματα της μέχρι στιγμής τα δύο πειραματόζωα: την Ελλάδα και την Κύπρο.  

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δύο είναι τα γεγονότα που μας προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε – εάν όχι θυμό και αποστροφή για τον τρόπο, με τον οποίο λεηλατείται τόσο η πατρίδα μας, όσο και οι πολίτες της.

Το πρώτο ήταν οι δηλώσεις του διοικητή της 
ΤτΕ, σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες, το 2020, θα παίρνουν τις μισές συντάξεις, από αυτές που λαμβάνουν σήμερα – πληρώνοντας τις ίδιες εισφορές!

Αναζητώντας την πηγή της εξουσίας του, αυτόν δηλαδή που δίνει το δικαίωμα σε έναν μη εκλεγμένο «θεσμό» να αποφασίζει απολυταρχικά, ερήμην της κυβέρνησης, για το μέλλον των Ελλήνων, διαπιστώνουμε ότι είναι η ΕΚΤ – πίσω από αυτήν βέβαια κρύβεται η ιδιωτική Fed ενώ, ακόμη πιο πίσω, οι μέτοχοί της:

οι υπερμεγέθεις επενδυτικές αμερικανικές τράπεζες (
Goldman SachsJP Morgan κλπ.), καθώς επίσης μία μικρή ομάδα δισεκατομμυριούχων - η λέσχη του διαβόλου κατά πολλούς, η οποία ελέγχει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα,έχει διεισδύσει στα ΜΜΕ, διορίζει τις πολιτικές ηγεσίες και κυβερνάει ολόκληρο τον πλανήτη (Σχήμα Ι).

Υπενθυμίζουμε εδώ τα λόγια της κυρίας Karen Hudesμίας πρώην συνεργάτιδας και συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας,του «εργοδότη» του ΔΝΤ, η οποία δήλωσε δημόσια (σε ελεύθερη μετάφραση) τα εξής:

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κυριαρχείται, ελέγχεται καλύτερα από μία μικρή ομάδα διεφθαρμένων, πεινασμένων για εξουσία και αχόρταγων για δύναμη ανθρώπων. Τα πρόσωπα αυτά ανήκουν με τη σειρά τους σε μία μικρή ομάδα επιχειρήσεων, η οποία «εφάπτεται» της ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας των Η.Π.Α. – της Fed. Το διεφθαρμένο αυτό δίκτυο έχει διεισδύσει στα ΜΜΕ και, μέσω αυτών, έχει καταστήσει την Πολιτική άβουλο υπηρέτη του”.


 

Όπως φαίνεται από το παραπάνω σχήμα, η πυραμίδα της δύναμης και του ελέγχου δεν είναι καθόλου δύσκολο να «προσωποποιηθεί» - αφού ο καθένας μπορεί πλέον να κατανοήσει ποιος είναι αυτός που δίνει τις εντολές, ασκώντας έλεγχο, καθώς επίσης ποιος είναι ο άβουλος αποδέκτης τους: το αδύναμο «πιόνι» στην τοπική και παγκόσμια σκακιέρα.

Συμπεραίνεται δε εύκολα ότι, η εξουσία της πολιτικής έχει κάποια όρια, ενώ αυτή του μεγάλου κεφαλαίου ευρίσκεται μόνη της στην κορυφή - ελέγχοντας όλους αυτούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ελέγχουν τους υπόλοιπους, κάτω από τα άγρυπνα μάτια της. Ειδικά όσον αφορά το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, είναι τα εργαλεία επιβολής της εξουσίας - όπως επίσης πολλές κυβερνήσεις, η αστυνομία, το ΣΔΟΕ κλπ.     

Το δεύτερο γεγονός τώρα που μας προκάλεσε εντύπωση, ήταν η απίστευτη κερδοσκοπία, με αντικείμενο την αύξηση κεφαλαίου εκείνης της ελληνικής τράπεζας, η οποία έχει λάβει τα περισσότερα «δώρα» από τη σημερινή ηγεσία της χώρας μας. Ειδικότερα,η πώληση μετοχών εκ μέρους της διοίκησης της (ή όποιων άλλων) σε υψηλές τιμές, με στόχο να αγοραστούν σε πολύ χαμηλότερες - οι οποίες θα διαμορφώνονταν «αξιωματικά», μετά την ανακοίνωση των όρων της αύξησης κεφαλαίου.

Προφανώς, μόνο εάν γνώριζε κανείς αυτούς τους όρους από πριν και από μέσα, θα μπορούσε να προβλέψει την κατακόρυφη πτώση των τιμών, καθώς επίσης να κερδοσκοπήσει – έχοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι, κανένας εισαγγελέας δεν θα τον κατηγορήσει για εσωτερική πληροφόρηση.

Σχετικά τώρα με τις αντιδράσεις του «λαού» σε αυτά τα γεγονότα, μέχρι στιγμής δεν είναι διαφορετικές από όσες έχουμε ήδη διαπιστώσει - όσον αφορά την υπερβολική φορολόγηση, τα χαράτσια, την κατάληψη της εξουσίας από την Τρόικα, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη λεηλασία, την εξαθλίωση, τον διεθνή εξευτελισμό κοκ.: συνεχίζει να επικρατεί η απόλυτη 
σιωπή των αμνών.

Απλούστερα ο λαός, καθισμένος αναπαυτικά στον καναπέ του, ενημερώνεται παθητικά - χειραγωγείται δηλαδή απροκάλυπτα από την τηλεόραση. Αρκετοί βέβαια επιλέγουν ορισμένες «επαναστατικές» εκπομπές, οι οποίες κατακρίνουν την εξουσία.«Επικριτικούς» δημοσιογράφους λοιπόν οι οποίοι, αμειβόμενοι αδρά, «επιτρέπουν» στη μάζα να βρίζει και να εκτονώνεται - χωρίς να είναι υποχρεωμένη (η μάζα), να βγει στους δρόμους, να λειτουργήσει συλλογικά, να επαναστατήσει και να κουραστεί.

Την κάθε επόμενη ημέρα ο «λαός», εκτονωμένος, εάν δεν έχει απολυθεί ακόμη συνεχίζει ήρεμα τη δουλειά του - ή την «πολεμική» συζήτηση στις καφετερίες, εάν ανήκει στους 1,5 εκ. ανέργους, οι οποίοι σύντομα θα φτάσουν τα 2 εκ. Φυσικά, ο λαός θα συνεχίσει να βρίζει τους «κακούς λύκους», χωρίς να παρεξηγεί καθόλου το «κοπάδι των προβάτων» που δεν σκέφθηκε καν να αντισταθεί.       

Η διαδικασία αυτή έχει βέβαια κάποια συγκεκριμένα όρια – είναι λοιπόν σε κάθε περίπτωση «πεπερασμένη». Ειδικότερα, γνωρίζοντας με απόλυτη σαφήνεια ότι, οι άνθρωποι εξεγείρονται «αξιωματικά» όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν, πόσο μάλλον όταν, επί πλέον, δεν διακρίνουν καμία προοπτική για το μέλλον τους, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πότε θα έλθει «το πλήρωμα του χρόνου».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Οι ομοιότητες με εκείνες τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι οποίες προκάλεσαν την αιματηρή γαλλική επανάσταση (ανάλυση μας), δεν είναι καθόλου αμελητέες – με τις εξεγέρσεις να ξεκινούν ξαφνικά και από το πουθενά, όπως τεκμηριώνεται σήμερα από αυτά που συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα.

Σε όλους όσους θεωρούν δε ότι, βυθισμένοι στο πιο βαθύ σκοτάδι, υπάρχει μόνο η ανατολή του ηλίου στο εγγύτερο μέλλον, το ξημέρωμα, η έξοδος από την κρίση, θα λέγαμε ότι δυστυχώς δεν ισχύει ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, τα χρέη όλων των χωρών της Δύσης αυξήθηκαν από σχεδόν μηδενικά, σε δυσθεώρητα ύψη – αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Αυτό συνέβη σε όλα τα κράτη ανεξαιρέτως, όπως φαίνεται από το διάγραμμα Ι - στο οποίο απεικονίζεται η τρομακτική εξέλιξη του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, της πλουσιότερης χώρας της Ευρωζώνης.

 

Ολοκληρώνοντας, τα χρέη συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλες τις χώρες, λόγω των διαρκών ελλειμμάτων. Πρόκειται λοιπόν για μία κατάσταση, η οποία δεν είναι ούτε άμεσα, ούτε εύκολα «ειρηνικά επιλύσιμη» – γεγονός που δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία.


Υστερόγραφο: Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες οι οποίοι, είτε δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στην πατρίδα μας(αλλά και σε όλη την Ευρώπη), είτε δεν θέλουν να αντικρύσουν κατάματα την αλήθεια.

Το παράδειγμα που ακολουθεί ίσως βοηθήσει – ενώ τα ψέματα ή η ουτοπική αντιμετώπιση της πραγματικότητας μοιάζουν με τα σκουπίδια, τα οποία σπρώχνουμε κάτω από το χαλί, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν να υπάρχουν.

Στο παράδειγμα μας τώρα, εάν κάποιος εγγυηθεί εν λευκώ σε μία τράπεζα για έναν (διεφθαρμένο) συγγενή του, χωρίς να ελέγχει τα δάνεια που παίρνει ο συγγενής, κάποια στιγμή η τράπεζα, όταν δεν καταφέρει να εισπράξει τις απαιτήσεις της από το συγγενή, θα απευθυνθεί στον ίδιο. Οι επιλογές τότε που θα έχει στη διάθεση του θα είναι οι εξής:

(α) να πληρώσει την τράπεζα, διαπραγματευόμενος βιώσιμες δόσεις με χαμηλό επιτόκιο - κάτι που δύσκολα θα του αρνηθεί η τράπεζα, ή

(β) να χάσει τα περιουσιακά του στοιχείαπαραμένοντας χρεωμένος – επειδή η τράπεζα θα τα κατασχέσει και θα τα πουλήσει όσο-όσο, οπότε σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την πραγματική τους αξία.

Στο θέμα της πατρίδας μας και στις δικές μας σκέψεις (ανάλυση), συμβαίνει κάτι ανάλογο – αφού οι πολίτες είναι οι εγγυητές των δανείων που συνάπτει η χώρα τους, μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεων της. Ακριβώς για το λόγο αυτό λέγεται πως ένα κράτος δεν χρεοκοπεί – οι Πολίτες του χρεοκοπούν.

Η μοναδική μας ελπίδα στην προκειμένη περίπτωση είναι το ότι, είμαστε μέλος μίας νομισματικής ένωσης, οι περισσότερες χώρες της οποίας έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα - οπότε θα επιδιωχθεί μία «συλλογική» λύση (πληθωρισμός,χρηματοοικονομική καταστολή, ευρωομόλογα κλπ.). Φυσικά αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν αντιδράσει η Γερμανία - καταφεύγοντας ίσως μυστικά στο Σχέδιο Β που έχει προετοιμάσει (ανάλυση).

Εάν δεν θα είμαστε μέλος, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική - αφού οι δυνατότητες «χειρισμού» που θα είχαμε στη διάθεση μας, δεν θα ήταν οι ίδιες. Βέβαια, δεν θα μας επέτρεπαν ποτέ οι αγορές να δανεισθούμε σε τέτοιο βαθμό - όπως δεν θα δάνειζε η τράπεζα τον συγγενή μας καταστρέφοντας τον, εάν δεν είμαστε εμείς οι εγγυητές του.

Οι αγορές μας δάνειζαν τόσο πολλά, με χαμηλό επιτόκιο, θεωρώντας αυθαίρετα ότι, δεν ήταν μόνο οι Έλληνες Πολίτες εγγυητές, αλλά και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης – μία λανθασμένη υπόθεση, η οποία τους κόστισε αρκετά (PSI).          

Αθήνα, 03. Ιουνίου 2013
Facebook   Twitter   Linked in   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου