Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - Τα κόκκινα καπέλα

http://www.analyst.gr/2013/12/02/4959/

Τα κόκκινα καπέλα


Κόκκινα καπέλα
Στη Βρετάνη της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 40.000 μέλη της ομώνυμης κίνησης διαμαρτυρίας, για να διαδηλώσουν εναντίον της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, όταν στην Ελλάδα κορυφώνεται σιωπηλά η εξαθλίωση του πληθυσμού – το Litecoin
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε από 20,1% το 2008 σε 35,8% το 2011 – ενώ ο κίνδυνος εξαθλίωσης ή κοινωνικού αποκλεισμού ανήλθε στο 34,6% σε σχέση με το 31% που ήταν προηγουμένως. Περαιτέρω, το ποσοστό σχετικής φτώχειας των εργαζομένων αυξήθηκε από 11,9% το 2010 σε 15,1% το 2011 – με το ποσοστό των νοικοκυριών που αδυνατούν να καλύψουν τουλάχιστον τρεις από τις εννέα βασικές ανάγκες τους, να ανέρχεται στο 33,7% το 2012, συγκριτικά με το 21,8% του 2008.
Την ίδια στιγμή το κράτος, το οποίο επέλεξε από τη αρχή την πολιτική της αύξησης των φόρων, αντί της μείωσης των δημοσίων δαπανών, για να μην στενοχωρήσει το πελατειακό του «δυναμικό», επιβαρύνει (προϋπολογισμός 2014) με νέους φόρους ύψους 2,3 δις € τους Έλληνες – όταν, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, οι εκροές καταθέσεων για την πληρωμή των «χαρατσιών» και λοιπών ληστρικών επιβαρύνσεων συνεχίζονται, φτάνοντας ακόμη και στο 1 δις € μηνιαία.
Εάν δε μελετήσει κανείς προσεκτικά τον προϋπολογισμό θα διαπιστώσει ότι, το σχεδιαζόμενο επί χάρτου πρωτογενές πλεόνασμα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα πλεονάσματα (!) των ασφαλιστικών ταμείων – αφού, χωρίς αυτά, το έλλειμμα θα ξεπεράσει ίσως τα 12 δις €. Εν τούτοις, οι Έλληνες παραμένουν ουδέτεροι, γεμίζουν τις ουρές των ανέργων, σκύβουν δειλά το κεφάλι, λεηλατούνται, εξαθλιώνονται, αυτοκτονούν, κατακλύζουν εκούσια τις φυλακές και ετοιμάζονται ψυχολογικά να χάσουν αδιαμαρτύρητα την πρώτη τους κατοικία – τρέμοντας από το φόβο να αντιδράσουν.
Από την άλλη πλευρά στη Γαλλία, τη μοναδική χώρα που έχει «τιμήσει» από την αρχή τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση (ακόμη και στο ποσοστό του πληθωρισμού), οι διαμαρτυρίες κλιμακώνονται – με την πρόσφατη συγκέντρωση 40.000 μελών του κινήματος «κόκκινα καπέλα» στη Βρετάνη (Bonnets Rouges), με στόχο να διαμαρτυρηθούν εναντίον της φορολογικής πολιτικής της (δήθεν) σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε εδώ ότι, το κίνημα «κόκκινα καπέλα» είναι μία υπερκομματική οργάνωση που συμμετέχουν επιχειρηματίες, αγρότες, εργαζόμενοι και τεχνίτες – οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν εναντίον των «οικολογικών φόρων». Η Βρετάνη δε υποφέρει από μία διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, λόγω της χρεοκοπίας των τοπικών σφαγείων, καθώς επίσης της κατάρρευσης της γεωργίας και της αλιείας – ενώ η υιοθέτηση των «οικολογικών φόρων» θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στην περιοχή.
Περαιτέρω, η συνδικαλιστική οργάνωση των οδηγών φορτηγών τοποθετήθηκε υπέρ των «κόκκινων καπέλων» – κλείνοντας πολλούς δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα (4.500 φορτηγά σε 47 κόμβους οδικής κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων στην εθνική οδό προς το αεροδρόμιο), τασσόμενη με τη σειρά της εναντίον των νέων φόρων.
Παράλληλα, το «Μέτωπο της Αριστεράς» στο Παρίσι οργάνωσε διαμαρτυρίες την Κυριακή (10.000 άτομα), εναντίον της αύξησης του ΦΠΑ στο 20%, από 19,6%, καθώς επίσης στο 10% από 7% σε ορισμένα βασικά προϊόντα – διαδηλώνοντας ευρύτερα εναντίον της άδικης φορολογικής πολιτικής.
Το κύμα των διαμαρτυριών στη Γαλλία αυξάνεται καθημερινά, από πολλές ομάδες πολιτών – δάσκαλοι, αστυνομικοί, αγρότες κοκ. – με αποτέλεσμα να εντείνονται οι φόβοι γενικευμένων κοινωνικών αναταραχών και αιματηρών εξεγέρσεων εναντίον της κυβέρνησης. Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που πιστεύουν ότι, η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει από τη Γαλλία – ενδεχομένως από το ακροδεξιό κόμμα, το οποίο ηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενώ έχει ταχθεί εναντίον του ευρώ.
Στην Ελλάδα των «γενοσήμων υπουργών» βέβαια δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες, όλα γίνονται αποδεκτά, το θέατρο του παραλόγου στις τηλεοράσεις «καλά κρατεί», ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει το «μακάβριο» έργο της – αφενός μεν εξευτελίζοντας τους Έλληνες με τα συνεχιζόμενα ταξίδια «επαιτείας και ελεημοσύνης», αφετέρου προσφέροντας μισοτιμής τη δημόσια, καθώς επίσης την ιδιωτική περιουσία, ως «λάφυρο» για τον εξευμενισμό των εισβολέων.
Φτάνει δε στο σημείο να αναρωτηθεί κανείς, μήπως αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι η εκλογή μίας νέας κυβέρνησης, αλλά ενός νέου λαού – ο οποίος να έχει το θάρρος να ξεφύγει από τη μιζέρια, στην οποία έχει βυθιστεί «αύτανδρη» η Ελλάδα, υπερασπίζοντας την πατρίδα του, το σπίτι και το μέλλον των παιδιών του.
Ολοκληρώνοντας, όσον αφορά το νόμισμα, είτε έχουμε δίκιο εμείς (κείμενο), είτε οι φίλοι μας (άρθρο), είτε και οι δύο, είμαστε της άποψης ότι, σύντομα δεν θα αποτελεί θέμα – αφού είναι πιθανότερη από ποτέ τόσο η χρεοκοπία, όσο και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Οφείλουμε να σημειώσουμε όμως πως η υιοθέτηση της δραχμής είναι συνώνυμη, πηγαίνει μαζί καλύτερα, με τη χρεοκοπία (στάση πληρωμών) – γεγονός με το οποίο συμφωνούν όλοι όσοι τάσσονται υπέρ της δραχμής, παρά το ότι οι περισσότεροι ξεχνούν τον ιδιωτικό τομέα και το δικό του εξωτερικό χρέος (το οποίο δεν μπορεί να αθετηθεί όπως το δημόσιο, ενώ δεν υπάρχει προηγούμενο στην Αργεντινή, στον Ισημερινό κλπ., αφού δεν ήταν μέλη μίας νομισματικής ένωσης, όπως η Ελλάδα).
 .
Το Litecoin
Bitcoin και Litecoin.Παρά τις δυσκολίες, με τις οποίες είναι αντιμέτωπα τα διαδικτυακά νομίσματα, η ζήτηση τους παραμένει υψηλή – ενώ το Bitcoin δεν είναι πλέον το μοναδικό, το οποίο υπόσχεται μελλοντική επιτυχία. Το δεύτερο μεγαλύτερο, το Litecoin, αυξήθηκε κατά 400% μέσα σε μία μόνο εβδομάδα – ενώ από την Τετάρτη στην Πέμπτη κατά 100% (διάγραμμα).
.
Litecoin έναντι του Δολαρίου. (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Litecoin έναντι του Δολαρίου. (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Η τιμή του βρίσκεται πλέον στα 40 $ – πολύ χαμηλότερη από αυτήν του Bitcoin, η οποία ξεπέρασε τα 1000 $. Εν τούτοις, η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται ήδη στο 1 δις $ – ενώ τα άλλα διαδικτυακά νομίσματα (PPCoin, Ripple) είναι κατά πολύ πιο χαμηλά.
Το Litecoin γεννήθηκε το 2011 (2009 το Bitcoin), από έναν απόφοιτο του ΜΙΤ και πρώην εργαζόμενο της Google– θεωρείται δε ως το «ασήμι» της αγοράς, εάν θεωρηθεί ως ο «χρυσός» το Bitcoin. Συνολικά υπολογίζεται να τοποθετηθούν στην αγορά 21 εκ. Bitcoins έως το 2040, καθώς επίσης 84 εκ. Litecoins – ενώ οι συναλλαγές με το δεύτερο είναι κατά πολύ γρηγορότερες (2,5 λεπτά της ώρας), από ότι με το πρώτο (10 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου