Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ: Η κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΑ ΛΕΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΓΕΙ!


Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, απηύθυνε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση συνεπικουρούμενη από την συνάδελφό της Μαρία Γιαννακάκη:
«Σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τις υπ’αριθμ. 91109/Γ2/10.07.2008 & 104071/Γ2/4.8.2008 εγκύκλιους του αρμόδιου Υπουργείου, οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται απαλλαγής από την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, εφόσον έχει προηγηθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων του μαθητή, είτε του ίδιου αν είναι ενήλικος, στην οποία αναφέρεται ότι δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το εν λόγω μάθημα για λόγους συνείδησης.
Οι εγκύκλιοι αυτοί έρχονται ως απόρροια της υπ’αριθμ. 77Α/25.6.2002 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του
Ανθρώπου, της σχετικής γνωμοδότησης του Συνηγόρου του Πολίτη του 2002 καθώς και της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εναντίον της χώρας μας, της 21ης Φεβρουαρίου 2008, στην υπόθεση «Αλεξανδρίδης εναντίον Ελλάδος».
Συγκεκριμένα, η αξίωση γνωστοποίησης θρησκευτικών πεποιθήσεων ως προϋπόθεση άσκησης δικαιωμάτων κρίνεται αθέμιτη, αφού κατά αυτόν τον τρόπο ανακοινώνονται αθελήτως, προσωπικά δεδομένα.
Επομένως, με τις εγκυκλίους αυτές δεν δημιουργείται υποχρέωση για αιτιολόγηση της επιθυμίας απαλλαγής.
Τα ανωτέρω, έγιναν λιγότερο σαφή με την έκδοση της υπ’αριθμ. Φ.12/977/109744/Γ1/26.8.2008 εγκυκλίου, του ίδιου Υπουργείου, κατά την οποία παρέχεται αρμοδιότητα ελέγχου των θρησκευτικών πεποιθήσεων του αιτούμενου, στην Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου, ενώ παράλληλα, το δικαίωμα εξαιρέσεως παρέχεται αποκλειστικά σε αλλόθρησκους ή ετερόδοξους.
Η ανωτέρω εγκύκλιος, ακυρώνει ουσιαστικά τις πρωτύτερες, αφού δεν επιτρέπει την εξαίρεση σε ορθόδοξους, ενώ η σχετική δήλωση αποτελεί τεκμήριο θρησκευτικής πεποιθήσεως, γεγονός που αντίκειται τόσο στις εγχώριες όσο και στις Ευρωπαϊκές σχετικές διατάξεις.
Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών κρίνεται απαραίτητη δεδομένου του ομολογιακού-κατηχητικού χαρακτήρα της θρησκευτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, η αιτιολογία για λόγους συνείδησης, ορίστηκε βάσει του μη γνωσιολογικού περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Επιπροσθέτως, οι αντιφάσεις μεταξύ των προαναφερθεισών εγκυκλίων έχουν ως αποτέλεσμα την άρνηση παροχής απαλλαγής σε μαθητές. Συγκεκριμένα, τόσο στην περίπτωση του μαθητή του 17ου Λυκείου Παγκρατίου, όσο και σε αυτήν του μαθητή του 1ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών, οι διευθυντές των σχολείων αρνούνται την απόδοση εξαίρεσης, βασιζόμενοι στις ασάφειες που προκύπτουν από τις αντικρουόμενες εγκυκλίους. Ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι μαθητές επιφορτίζονται με απουσίες, καταχρηστικά.
Επίσης, η ενημέρωση των γονέων αναφορικά με τα σχετικά δικαιώματα των μαθητών είναι ελλιπής, ενώ οι πρακτικές που ακολουθούν τα σχολεία είναι ιδιαιτέρως αποκλίνουσες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεται να προβεί στην αντικατάσταση του όρου «μη ορθόδοξοι μαθητές» της Φ.12/977/109744/Γ1/26.8.2008 εγκυκλίου με τον όρο «απαλλασσόμενοι μαθητές»;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα;
3. Προτίθεται να προβεί στην άμεση ενημέρωση όλων των διευθυντών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το συγκεκριμένο δικαίωμα των μαθητών;
4. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την ενημέρωση των γονέων αναφορικά με το εν λόγω δικαίωμα;
5. Πως προτίθεται να διαχειριστεί το ζήτημα των απουσιών των προαναφερθέντων μαθητών;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μαρία Γιαννακάκη
Μαρία Ρεπούση»

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!
ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΗΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΑΚΟΣΙΟΙ!
ΕΜΕΙΣ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΩΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΦΥΣΕΚΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΑΣ ΚΛΠ. ΑΜΕΣΩΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙΣ!
""Θετικός ο ένας στους δύο Ιταλούς απέναντι στον Μουσολίνι""
ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ:
Θετικός ο ένας στους δύο Ιταλούς απέναντι στον Αϊζενχάουερ!!!!

----------------

 
Ιταλία: Ανοδος του Μπερλουσκόνι, πτώση της Κεντροαριστεράς
Θετικός ο ένας στους δύο Ιταλούς απέναντι στον Μουσολίνι
Αλλαγή σκηνικού μόλις σε μία εβδομάδα στην προεκλογική Ιταλία με τη διαφορά ανάμεσα στη συμμαχία του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και τον συνασπισμό της μπερλουσκονική Δεξιάς να μειώνεται στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες, με φόντο από τη μία πλευρά το  σκάνδαλο με την τράπεζα Monte dei Paschi di Siena που κοστίζει πολιτικά στην Κεντροαριστερά, και από την άλλη την πανηγυρική απόκτηση τουΜάριο Μπαλοτέλι από την Μίλαν, που «ανεβάζει» τον Καβαλιέρε.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι έχασε ποσοστό 1,4% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ανέβηκε» κατά 2,1%, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Swg για την τηλεοπτική εκπομπή «Agorà» του δικτύου Rai Tre.

Η επικράτηση της Κεντροαριστεράς στον δρόμο προς τις κάλπες της 24ης-25ης Φεβρουαρίου δεν απειλείται σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Βέμπερ του ινστιτούτου Swg, κινδυνεύει όμως η αυτοδυναμία, ειδικά στο «μέτωπο» της Γερουσίας. Εκεί δηλαδή όπου θα κριθεί ουσιαστικά η έκβαση των εκλογών (και δη στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) εξαιτίας του εκλογικού συστήματος που κατανέμει τις έδρες ανά περιφέρεια πριμοδοτώντας την πρώτη δύναμη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (Pd) έπεσε σε μία εβδομάδα από το 29,4% στο 28%, ενώ ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (Pdl) έφθασε στο 19,3%, ενισχυμένο κατά 2,1%.

Σε επίπεδο συμμαχιών, ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς παραμένει σταθερά μπροστά με ποσοστό της τάξεως του 32,8% (χάνοντας 1,3% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα). Ακολουθεί ο συνασπισμός της Κεντροδεξιάς με ποσοστό 27,8% (κερδίζοντας 1,2%).

Συνεχίζεται ταυτόχρονα η δημοσκοπική άνοδος του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (Μ5S) του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, που κερδίζει σε μία εβδομάδα ποσοστό 0,8% και φθάνει το 18% στην πρόθεση ψήφου.

Ενισχυμένη σχετικά και η κεντρώα συμμαχία υπό τον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι φθάνοντας στο 14,2% (άνοδος 1,4%). Η Επιλογή Πολιτών με τον Μόντι, η λίστα με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές στη Βουλή ο Προφεσόρε, φθάνει συγκεκριμένα στο 9,4% καταγράφοντας άνοδο 1,9%.

Επίσης, η νεοσυσταθείσα πολιτική δύναμη Επανάσταση Πολιτών του Αντόνιο Ινγκρόια, που βγήκε από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος, βρίσκεται στο 5% στο γκάλοπ του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Swg.

Εντύπωση έρχεται να προκαλέσει ταυτόχρονα το εύρημα ότι σχεδόν ένας στους δύο Ιταλούς δεν αντικρούει τις διακηρύξεις του Μπερλουσκόνι ότι ο φασίστας δικτάτοραςΜπενίτο Μουσολίνι έκανε καλά πράγματα για την Ιταλία με χειρότερο λάθος τους φυλετικούς νόμους, οι οποίοι κατά τον Καβαλιέρε επιβλήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία - σε μια δική του αναπροσαρμογή της Ιστορίας.

Οι επίμαχες δηλώσεις υπό τη μορφή «ωδής» στον Μουσολίνι δεν φαίνεται συνεπώς ότι έχουν κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στην προεκλογική εκστρατεία του Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντίθετα δείχνει να κεφαλαιοποιεί πολιτικά την πανηγυρική απόκτηση του Μπαλοτέλι από τη Μίλαν έναντι 23 εκατ. ευρώ.

Ο Σούπερ Μάριο θα μπορούσε να αποφέρει στον Λαό της Ελευθερίας (Pdl) ως και 400.000 ψήφους - πάνω από 1% σε εθνική κλίμακα -, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. Και κυρίως, θα μπορούσε να αποδώσει 80.000 έξτρα ψήφους στη Λομβαρδία, την περιφέρεια του Μιλάνου όπου στις κάλπες για τη Γερουσία θα παιχτεί ίσως το πιο κρίσιμο πολιτικό ματς.

Ως προς το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 30% σύμφωνα με την έρευνα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Agorà», και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.